abonnement Unibet Coolblue
pi_197269324
quote:
'Wild Wednesday': Trump-supporters bestormen Capitool Washington, zitting Senaat afgebroken

Vice-president Mike Pence en anderen overgebracht naar veilige locatie

WASHINGTON - Het Capitool in Washington is in een noodgebied veranderd nadat een woedende menigte Trump-supporters het politieke centrum van de hoofdstad bestormde. Een zitting van de Amerikaanse Senaat waarin de verkiezingsuitslag zou worden vastgesteld, is afgebroken. Volgens Amerikaanse media worden de politici naar een veilige locatie weggeleid. Tal van demonstranten hebben zich naar binnen gewerkt, zelfs tot binnen de ruimte waar de Amerikaanse Senaat normaal gesproken vergadert. De burgemeester heeft een avondklok ingesteld.

Trump-supporters betreden de trappen van het Capitool, het politiek centrum in Washington waar woensdag de verkiezingsuitslag wordt bevestigd.

Mogelijk willen de Trump-supporters het Capitool bezetten. De Amerikaanse vicepresident Mike Pence en de prominente senator Chuck Grassley worden overgebracht naar een veilige locatie. Dat zegt een senator tegen het Amerikaanse NBC News. Pence is als vicepresident ook de voorzitter van de Senaat. Grassley is de zogeheten 'president pro tempore', die optreedt als senaatsvoorzitter als de vicepresident afwezig is.

Volgens persbureau Reuters zijn aanhangers van president Trump voor het gebouw slaags geraakt met de politie. Het Huis van Afgevaardigden en de Senaat hebben onverwacht een noodpauze ingelast. Op beelden is te zien dat Trump-supporters het Capitool al filmend binnenwandelen met vlaggen. Ook is er rook te zien, maar waarvan is onduidelijk.

Ook zijn er harde botsingen tussen ordetroepen en Trump-supporters. Woensdag hoorden ze slecht nieuws: de Democraten krijgen door de verkiezingen in Georgia vermoedelijk de controle in zowel het Huis als de Senaat.

Terwijl zijn aanhangers het Amerikaanse Congres bestormden, kwam president Donald Trump niet met een oproep aan hen om te vertrekken en tot rust te komen. In plaats daarvan uitte hij kritiek op zijn eigen vicepresident, Mike Pence. Die ,,had niet de moed om te doen wat had moeten worden gedaan om ons land en onze grondwet te beschermen", schreef Trump op Twitter. ,,De Verenigde Staten eisen de waarheid!", voegde hij eraan toe. Later riep Trump wel op de politie en handhavers te respecteren en vredelievend te blijven. ,,Zij staan aan de kant van ons land."

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence weigerde op eigen houtje de ceremonie te saboteren waarmee officieel wordt vastgesteld dat Joe Biden de winnaar is van de presidentsverkiezingen in november. Trump had van tevoren zijn plaatsvervanger opnieuw opgeroepen een stokje te steken voor de officiële winst van Biden.
quote:
Welke consequenties heeft de bestorming van het Capitool voor Trump?
De bestorming van het Amerikaanse Capitool door Trump-aanhangers op woensdag roept in de Verenigde Staten vragen op over de betrokkenheid van president Donald Trump. Hij trekt de legitimiteit van de verkiezingsuitslag in twijfel en zweepte de betogers op. Welke consequenties kan dat voor hem hebben?

President Trump sprak woensdag de duizenden aanhangers toe die zich verzameld hadden in het park aan de zuidkant van het Witte Huis en moedigde hen aan naar het Capitool te gaan. "We gaan onze dappere senatoren en afgevaardigden toejuichen," zei hij, "en waarschijnlijk gaan we niet zo hard juichen voor sommigen van hen, want jullie kunnen ons land nooit terugveroveren met zwakte!"

Na zijn speech, waarin hij zo'n zeventig minuten lang brieste over verkiezingsfraude en gestolen winst, keerde de president terug naar zijn ambtswoning. De Trump-aanhangers trokken de heuvel naar het parlementsgebouw op en ontketenden daar de complete chaos.

Volgens bronnen binnen het Witte Huis weigerde Trump de Nationale Garde op te roepen om de overspoelde politie in het Capitool te ontzetten en moest vicepresident Mike Pence dat uiteindelijk doen. In een videoboodschap riep de president zijn aanhangers later wel op naar huis te gaan, maar herhaalde hij in dezelfde adem zijn ongefundeerde claims.

"Dit is wat je krijgt als een heilige monsterzege in de verkiezingen zo zonder ceremonie en op wrede wijze wordt afgenomen van geweldige patriotten, die al zo lang zo slecht en oneerlijk behandeld zijn", schreef hij op Twitter.

Vervolging zit er niet in
Juridische consequenties voor de rol die de president speelde rond de bestorming zijn onwaarschijnlijk. Trump droeg zijn aanhangers niet letterlijk op het Capitool te bestormen, wat strafrechtelijke vervolging ingewikkeld maakt - de complicaties rond het vervolgen van een zittend staatshoofd nog buiten beschouwing gelaten.

De Democratische afgevaardigde Ilhan Omar uit Minnesota liet woensdagavond weten een afzettingsprocedure voor te bereiden, maar zo'n politieke rechtszaak zou op dezelfde juridische problemen stuiten. Bovendien is het onwaarschijnlijk dat de leiders van haar partij daar veel voor voelen: het zou de immense verdeeldheid in het land nog verder aanwakkeren, en over minder dan twee weken treedt Joe Biden al aan als Trumps opvolger.

Schok bij de Republikeinen
Democraten zijn niet de enigen die tot op het bot geschokt zijn door de gebeurtenissen die zich woensdag voltrokken. Trump-loyalisten in het Congres braken publiekelijk met de president en veroordeelden zijn optreden.

Verschillende medewerkers van het Witte Huis, onder wie adjunct-nationale veiligheidsadviseur Matthew Pottinger en adjunct-perschef Sarah Matthews kondigden hun vertrek aan. Bronnen voorspellen dat anderen hun voorbeeld zullen volgen.

De onvrede is ook doorgedrongen tot het kabinet. Amerikaanse media melden dat daar wordt gepraat over de tijdelijke afzetting, door het 25ste amendement van de grondwet aan te roepen en te verklaren dat Trump niet langer in staat is zijn functie uit te voeren. Die geruchten zijn nog niet erg concreet.

Wel staat vast dat de instemming van vicepresident Pence en een meerderheid van de ministers noodzakelijk zou zijn. Dat is een hoge drempel.

Trump roept ene na andere storm op
De bestorming van het Capitool, een politiek heiligdom voor veel Amerikanen, en de rol die Trump daarbij speelde zijn historisch. Op veel fronten zal hij kunnen blijven vasthouden aan zijn imago als de man die de ene na de andere storm oproept en wonderwel ongedeerd blijft tussen het rondvliegende puin.

De vraag is vooral in hoeverre het chaotische en gewelddadige einde van zijn presidentschap invloed zal hebben op zijn macht over en nalatenschap binnen de Republikeinse Partij.

Liveblogs
https://nos.nl/liveblog/2(...)dklok-ingesteld.html

https://www.nu.nl/verkiez(...)dklok-ingesteld.html

https://www.telegraaf.nl/(...)ng-senaat-afgebroken
  donderdag 7 januari 2021 @ 16:55:13 #2
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_197269804
Trump supporters doen een Burn Loot Plunder. M.a.w. de circel is weer rond. ^O^
pi_197270322
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:16 schreef AchJa het volgende:
[ twitter ]
_O- Trap je daar zo makkelijk in? Begrijp je wat een aanval is op het capitool, terwijl er een stemming aan de gang is?
pi_197270429
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:21 schreef The_End het volgende:
_O- Trap je daar zo makkelijk in? Begrijp je wat een aanval is op het capitool, terwijl er een stemming aan de gang is?
Ik trap nergens in, ik vind het gewoon grappig.
pi_197270454
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:26 schreef AchJa het volgende:
Ik trap nergens in, ik vind het gewoon grappig.
Verlicht ons; wat is er grappig aan?
pi_197270556
Washington Times: Facial recognition firm claims Antifa infiltrated Trump protesters who stormed Capitol

Verrassing!

quote:
8s.gif Op donderdag 7 januari 2021 10:26 schreef Lord_Vetinari het volgende:

[..]

Ik blijf erbij dat ze hem gewoon standrechtelijk moeten executeren wegens landverraad en poging tot staatsgreep.
Je reactie graag in het licht van nieuwe feiten. Alle Dems en George Soros executeren wegens landverraad en poging tot staatsgreep?
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_197270807
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:32 schreef Oostwoud het volgende:
Washington Times: Facial recognition firm claims Antifa infiltrated Trump protesters who stormed Capitol

Verrassing!
[..]

Je reactie graag in het licht van nieuwe feiten. Alle Dems en George Soros executeren wegens landverraad en poging tot staatsgreep?
Feiten? Het is al compleet debunked. De Republikeinen proberen deze zooi nog te twisten met 'feiten'.
https://mashable.com/arti(...)-debunk/?europe=true
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_197270821
quote:
Als je even had doorgeklikt had je kunnen zien dat het al ontkracht is.
pi_197270843
Dit is precies wat er mis is met de wereld: social media gebruiken om 'feiten' te verspreiden. En media die er los op gaat zonder ze te checken. Alles wordt maar voor waar aangenomen... Topshow, deze maatschappij ^O^
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  donderdag 7 januari 2021 @ 17:53:27 #12
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_197270980
Trump doet staatsgreep VS.
To truly try means to accept God's love, his healing, to accept the world can be ugly, but your heart doesn't have to be."
pi_197271060
Ik kan er nog steeds niet bij dat er niet hardhandig is ingegrepen. Contrast met BLM is erg groot.
  donderdag 7 januari 2021 @ 18:00:56 #14
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_197271105
President Trump gaat nooit meer op Facebook en Instagram posten.
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
  donderdag 7 januari 2021 @ 18:23:08 #15
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_197271530
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:58 schreef Rupibma het volgende:
Ik kan er nog steeds niet bij dat er niet hardhandig is ingegrepen. Contrast met BLM is erg groot.
Omdat je dan wél een burgeroorlog krijgt.

En dat wil helemaal niemand.
pi_197271558
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:23 schreef YoungDriller het volgende:

[..]

Omdat je dan wél een burgeroorlog krijgt.

En dat wil helemaal niemand.
Dat niet hoor, maar de schade aan de republiek is dan niet te overzien. Ook internationaal sla je dan een onwaarschijnlijk modderfiguur.

Mogelijk dat zo'n actie het kamp-Trump wat zou vergroten en er nog een paar heftige acties volgen, maar voor een burgeroorlog is die club echt niet groot genoeg.
pi_197271574
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:23 schreef YoungDriller het volgende:

[..]

Omdat je dan wél een burgeroorlog krijgt.

En dat wil helemaal niemand.
Onzin. Ze meten met twee maten verdomme.
pi_197271575
quote:
10s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:45 schreef Pheno het volgende:

[..]

Feiten? Het is al compleet debunked. De Republikeinen proberen deze zooi nog te twisten met 'feiten'.
https://mashable.com/arti(...)-debunk/?europe=true
Als Oostwoud een Amerikaan was geweest, dan had hij ook gewoon met zijn gehersenspoelde harses in het Capitool gestaan.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_197271610
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:25 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Ook internationaal sla je dan een onwaarschijnlijk modderfiguur.

Dat doen ze nu al. China en Rusland lachen zich de ballen uit de broek
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_197271614
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:26 schreef Rupibma het volgende:

[..]

Onzin. Ze meten met twee maten verdomme.
All animals are equal, but some animals are more equal than others
  Redactie Frontpage donderdag 7 januari 2021 @ 18:37:32 #22
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_197271727
quote:
Officiële webwinkel Trump uit de lucht
Shopify, een groot platform voor webwinkels, heeft de officiële webwinkel van Donald Trump offline gehaald als reactie op de bestorming van het Capitool. Wie nu naar www.TrumpStore.com gaat, krijgt een melding dat de winkel niet beschikbaar is. Ook andere webwinkels die Trump-spullen verkopen en draaien op het Shopify-systeem zijn uit de lucht.

Het Canadese bedrijf stelt dat president Trump de regels heeft overtreden doordat hij organisaties, platformen of mensen steunt die dreigen met geweld of het gebruik van geweld toestaan om hun punt te maken.
https://nos.nl/collectie/(...)ijft-trump-blokkeren
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_197272133
twitter

Johnson doet ook een duit in het zakje.
  donderdag 7 januari 2021 @ 19:07:39 #24
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_197272180
quote:
Kalf, put....
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_197272377
quote:
10s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:29 schreef Pheno het volgende:

[..]

Dat doen ze nu al. China en Rusland lachen zich de ballen uit de broek
Dat valt reuze mee, die maken zelf veel erger mee.
pi_197272387
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:58 schreef Rupibma het volgende:
Ik kan er nog steeds niet bij dat er niet hardhandig is ingegrepen. Contrast met BLM is erg groot.
Hoeveel blm mensen waren er doodgeschoten door politie?
2.
pi_197272424
Er is wel een vrouw in haar nek geschoten en overleden. Was dat nodig?
pi_197272429
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:21 schreef Mondkapje het volgende:
Er is wel een vrouw in haar nek geschoten en overleden. Was dat nodig?
Ja, dat was kei hard nodig.
pi_197272450
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:21 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]

Ja, dat was kei hard nodig.
De betreffende agent is op non-actief gesteld. Was niet in het journaal, ik meld het hier maar even.
pi_197272469
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:22 schreef Mondkapje het volgende:

[..]

De betreffende agent is op non-actief gesteld. Was niet in het journaal, ik meld het hier maar even.
Geef anders even een bron waar het wel te vinden is?
pi_197272479
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:23 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]

Geef anders even een bron waar het wel te vinden is?
De desbetreffende agent is in afwachting van het onderzoek door de federale diensten op non-actief gezet.
https://www.nu.nl/verkiez(...)nnen-aanrichten.html
pi_197272485
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:22 schreef Mondkapje het volgende:

[..]

De betreffende agent is op non-actief gesteld. Was niet in het journaal, ik meld het hier maar even.
Boeiend, dat is volgens mij in de hele geciviliseerde wereld de standaard manier van handelen na een schietincident bij de politie.
pi_197272554
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:21 schreef Mondkapje het volgende:
Er is wel een vrouw in haar nek geschoten en overleden. Was dat nodig?
Die vrouw bestormde de zaal waar op dat moment congresleden zaten en was meermaals gewaarschuwd. Daarnaast werd er gelijk na het enkele schot door de agent hulp verleend.

Er zijn genoeg gevallen van excessief politiegeweld, maar ik vond dat hier nou niet het geval.
pi_197272586
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:19 schreef XXMLGBR4SHOTSNIPEPOWNAGEx het volgende:

[..]

Hoeveel blm mensen waren er doodgeschoten door politie?
Hoeveel BLM drongen het Capitol in?
pi_197272599
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:28 schreef kipknots het volgende:

[..]

Die vrouw bestormde de zaal waar op dat moment congresleden zaten en was meermaals gewaarschuwd. Daarnaast werd er gelijk na het enkele schot door de agent hulp verleend.

Er zijn veel gevallen van excessief politiegeweld, maar ik vond dat hier nou niet het geval.
Stel je eens voor dat de vrouw een donkere huidskleur had gehad.

Nu mogen ze daar in Amerika "van geluk" spreken dat dit niet het geval is.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_197272602
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:28 schreef kipknots het volgende:

[..]

Die vrouw bestormde de zaal waar op dat moment congresleden zaten en was meermaals gewaarschuwd. Daarnaast werd er gelijk na het enkele schot door de agent hulp verleend.

Er zijn veel gevallen van excessief politiegeweld, maar ik vond dat hier nou niet het geval.
Iets als pepperspray was mogelijk ook afdoende geweest, maar ik weet niet of de agenten daar mee uitgerust waren.
pi_197272628
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:30 schreef Rupibma het volgende:

[..]

Hoeveel BLM drongen het Capitol in?
Die waren al te druk met plunderen.
pi_197272658
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:28 schreef kipknots het volgende:

[..]

Die vrouw bestormde de zaal waar op dat moment congresleden zaten en was meermaals gewaarschuwd. Daarnaast werd er gelijk na het enkele schot door de agent hulp verleend.

Er zijn genoeg gevallen van excessief politiegeweld, maar ik vond dat hier nou niet het geval.
Mwah, ik vind dat die vrouw te ver ging en daarmee zelf een zeker risico heeft genomen, maar toch vind ik dit wel erg en ik begrijp ook niet zo goed waarom er niet bijv. alleen op haar benen is geschoten...
Tails tell tales
pi_197272707
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:30 schreef Rupibma het volgende:

[..]

Hoeveel BLM drongen het Capitol in?
Geen maar dat maakt niet uit want zij deden dingen die veel meer een neckshot waard waren dan wat deze vrouw deed. En nog steeds deed de links gecontroleerde politie niets.
2.
pi_197273158
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:34 schreef Forbry het volgende:

[..]

Mwah, ik vind dat die vrouw te ver ging en daarmee zelf een zeker risico heeft genomen, maar toch vind ik dit wel erg en ik begrijp ook niet zo goed waarom er niet bijv. alleen op haar benen is geschoten...
Het is geen film. Je schiet om te stoppen, op het grootste doel dus de romp. In zo'n drukke gang wil je ook al helemaal niet het risico lopen dat je mist...
pi_197273433
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:23 schreef YoungDriller het volgende:

[..]

Omdat je dan wél een burgeroorlog krijgt.

En dat wil helemaal niemand.
De politie had iedere terrorist (want dat zijn het) die het Capitool met geweld binnendrong gelijk moeten neerschieten. Met terroristen praat je niet, die maak je onschadelijk.
pi_197273559
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:00 schreef Ixnay het volgende:
Er is gewoon een staatsgreep aanstaande. Terecht. De corrupte aanstaande overheid en een vrij volk gaan niet samen.
Dus een nieuw verkozen president, die de verkiezing geheel legaal heeft gewonnen, is corrupt? En dan moet een president die echt corrupt is een staatsgreep plegen? Besef je zelf wel dat jouw domheid op een niveau zit waar nog geen beschrijving voor is?
pi_197273612
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:32 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ik "vind"... En wat jij er verder van vindt moet je zelf maar weten.
Ik kan lezen. Ik vroeg waarom jij dat vindt.
  Redactie Frontpage donderdag 7 januari 2021 @ 20:21:25 #44
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_197273911
quote:
Eerste lid van het kabinet opgestapt in nasleep bestorming
Transport-minister Elaine Chao stapt per aanstaande maandag op. Zij is de eerste minister die vertrekt uit de regering-Trump in de nasleep van de bestorming van het Capitool. De aanval op het Congres "heeft me geraakt op een manier waar ik niet aan voorbij kan gaan", stelt ze.

Chao is getrouwd met Mitch McConnell, de hoogste Republikein in de Senaat. Hij noemde de Trumpaanhangers die het Congres binnendrongen gisteren "losgeslagen".
https://nos.nl/collectie/(...)ijft-trump-blokkeren
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  donderdag 7 januari 2021 @ 20:22:21 #45
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_197273939
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:05 schreef Navifactiva het volgende:

[..]

De politie had iedere terrorist (want dat zijn het) die het Capitool met geweld binnendrong gelijk moeten neerschieten. Met terroristen praat je niet, die maak je onschadelijk.
Inderdaad. Hadden ze in Portland ook moeten doen. Maar het zit helaas niet altijd mee.
  Moderator donderdag 7 januari 2021 @ 20:22:35 #46
1424 crew  Jimbo
Gråtrunka
pi_197273945
vanavond nog rellen?
Op donderdag 20 augustus 2020 17:36 schreef Notorious_Roy het volgende:
Naast alle onzin die je uitkraamt heb je af en toe ook gewoon heel verstandige posts.
Op dinsdag 10 augustus 2021 16:32 schreef yvonne het volgende:
@:Jimbo voor mod, yeah *O*
pi_197273959
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:36 schreef XXMLGBR4SHOTSNIPEPOWNAGEx het volgende:

[..]

Geen maar dat maakt niet uit want zij deden dingen die veel meer een neckshot waard waren dan wat deze vrouw deed. En nog steeds deed de links gecontroleerde politie niets.
Links gecontroleerde politie. Lol.
pi_197273978
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:32 schreef tralalala het volgende:

[..]

Die waren al te druk met plunderen.
Ik doel op de vreedzame blm demonstranten die voor het capitol stonden.
pi_197274039
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:05 schreef Navifactiva het volgende:

[..]

De politie had iedere terrorist (want dat zijn het) die het Capitool met geweld binnendrong gelijk moeten neerschieten. Met terroristen praat je niet, die maak je onschadelijk.
Nee, het was een hele grote groep. Als je dan een bloedbad gaat maken ben je nog veel verder van huis. Ik heb er grote bewondering voor hoe ze dit hebben kunnen oplossen.

quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:34 schreef Forbry het volgende:

[..]

Mwah, ik vind dat die vrouw te ver ging en daarmee zelf een zeker risico heeft genomen, maar toch vind ik dit wel erg en ik begrijp ook niet zo goed waarom er niet bijv. alleen op haar benen is geschoten...
Er was diverse keren gewaarschuwd, het was aan alle kanten duidelijk dat er politie stond met getrokken wapen.

Als ze eerst met de benen door het raam was gegaan was ze in de benen geschoten, door haar hoofd als eerste te tonen was dat automatisch het doel.

Het was een ervaren militair die dame, veiligheidsfunctionaris op hoog niveau wordt geclaimd. Als er iemand is die had moeten snappen wat er ging gebeuren was zij het wel.

In de states is het eerst schieten en dan vragen stellen. De ironie is dat juist dit volk erg voor wapens is om indringers te weren, nou daar is ze dan zelf slachtoffer van geworden.
pi_197274166
Dat je in zo'n menigte op hoofden gaat richten is een onverantwoorde actie.
pi_197274292
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:23 schreef Rupibma het volgende:

[..]

Links gecontroleerde politie. Lol.
Ja.
2.
pi_197274358
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:31 schreef Mondkapje het volgende:
Dat je in zo'n menigte op hoofden gaat richten is een onverantwoorde actie.
Door het raam schieten richting benen is veel onverantwoorder. Dan kan je anderen raken. Wachten tot ze er helemaal door is lijkt me ook al een slecht plan, dan komt mogelijk de volgende ook al en heb je twee slachtoffers.

Nee, hoe hard het ook is voor het slachtoffer en vooral haar nabestaanden, die man heeft prima zijn werk gedaan en daarmee de senaat gered van vechtpartijen.

Nogmaals, zij nam de gok om door het raam te klimmen terwijl aan alle kanten duidelijk was dat er getrokken pistolen in de aanslag waren.
pi_197274411
quote:
Hoe is in godsnaam een politiemacht in een rechts land gecontroleerd door links als er al vier jaar een extreem rechtse baby de lakens uitdeelt?
pi_197274429
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:42 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Hoe is in godsnaam een politiemacht in een rechts land gecontroleerd door links als er al vier jaar een extreem rechtse baby de lakens uitdeelt?
Ja. Mischien is voor nederlandse begrippen Amerika niet zo links. maar in vergelijking met afrika/midden oosten/ 99.9 % van de menselijke geschiedenis zijn ze extreem sociaal links.
2.
pi_197274442
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:43 schreef XXMLGBR4SHOTSNIPEPOWNAGEx het volgende:

[..]

Ja. Mischien is voor nederlandse begrippen Amerika niet zo links. maar in vergelijking met afrika/midden oosten/ 99.9 % van de menselijke geschiedenis zijn ze extreem sociaal links.
Wat heb je gesnoven?
pi_197274476
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:44 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Wat heb je gesnoven?
pi_197274484
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:31 schreef Mondkapje het volgende:
Dat je in zo'n menigte op hoofden gaat richten is een onverantwoorde actie.
Door een raam klimmen recht op een grote groep agenten, met getrokken wapens, ook.
Wat hadden ze anders moeten doen. Ze hadden de boel compleet gebarricadeerd en hadden hun "last stand" en dan komt zo'n lijpo door het raam aanzetten. In de buik schieten kan niet, want die zit op hoofd-hoogte van de groep erachter doordat ze in het raam staat. Dus wat moeten ze dan?



*edit
Andere hoek:


[ Bericht 2% gewijzigd door Cheeseburgert op 07-01-2021 21:16:10 ]
You know what they call a Quarter Pounder with Cheese in Paris?
pi_197274497
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:44 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Wat heb je gesnoven?
Homo rechten?
Vrouwen rechten?
Minderheden hebben zelfs meer rechten en kansen dan de meerderheid(affirmative action)
En nog veel meer

Dit is wel de meest waardeloze ''extreemrechste'' overheid in de geschiedenis van de mensheid. Ze hebben hun grens niet eens dicht :')

Als dit all extreem rechts is, hoe noem je dan een overheid die andere landen binnevalt om inferieure volken uit te moorden? extreem extreem extreem rechts?
2.
  donderdag 7 januari 2021 @ 20:55:43 #59
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_197274679
quote:
10s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:45 schreef Pheno het volgende:

[..]

Feiten? Het is al compleet debunked. De Republikeinen proberen deze zooi nog te twisten met 'feiten'.
https://mashable.com/arti(...)-debunk/?europe=true
Ik denk dat de bepaalde republikeinen wel een probleempje hebben. Het zijn tenslotte geen democraten die het Capitool bestormd hebben en bepaalde uitspraken zeker op TV en dergelijke zijn niet weg te vegen.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  donderdag 7 januari 2021 @ 21:10:40 #60
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_197274904
Pelosi geeft Pence 2 opties: 25th amendment of impeachment.

https://edition.cnn.com/2(...)s-schumer/index.html
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
  donderdag 7 januari 2021 @ 21:16:20 #61
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197275001
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_197275049
quote:
14s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:10 schreef Domnivoor het volgende:
Pelosi geeft Pence 2 opties: 25th amendment of impeachment.

https://edition.cnn.com/2(...)s-schumer/index.html
Die Pelosi is net zo eng als Trump.
pi_197275088
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:18 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Die Pelosi is net zo eng als Trump.
Nee. Pelosi is niets te vergelijken met de zittende president die het hart van de democratie aanvalt tijdens zijn eigen ambtstermijn. Maar dan ook echt 0,0
Dit, dus.
pi_197275186
quote:
14s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:20 schreef Buitendam het volgende:

[..]

Nee. Pelosi is niets te vergelijken met de zittende president die het hart van de democratie aanvalt tijdens zijn eigen ambtstermijn. Maar dan ook echt 0,0
Je gaat hier toch niet lopen verkondigen dat ze zo’n tof wijf is?
pi_197275189
twitter


lol
pi_197275248
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:25 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Je gaat hier toch niet lopen verkondigen dat ze zo’n tof wijf is?
Nee? Waarom denk je dat? Jij maakt de vergelijking met Trump en die vergelijking slaat helemaal nergens op. Zij vervult haar rol exact volgens de grondwet, Trump valt de democratie aan. Verder kun je ze niet uit elkaar krijgen.
Dit, dus.
pi_197275315
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:22 schreef YoungDriller het volgende:

[..]

Inderdaad. Hadden ze in Portland ook moeten doen. Maar het zit helaas niet altijd mee.
Er zit een wereld van verschil tussen mensen die protesteren/rellen tegen politie geweld en institutioneel racisme en gewapende Trump aanhangers die de regering over willen werpen. Als je dat niet ziet ben je te dom om te poepen.
pi_197275316
quote:
14s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:10 schreef Domnivoor het volgende:
Pelosi geeft Pence 2 opties: 25th amendment of impeachment.

https://edition.cnn.com/2(...)s-schumer/index.html
Hier hebben ze 4 jaar lang naar toe gewerkt.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_197275348
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:25 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Je gaat hier toch niet lopen verkondigen dat ze zo’n tof wijf is?
Je kan prima twee mensen kut vinden, maar de ene nog veel kutter dan de ander.
pi_197275355
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:31 schreef Hathor het volgende:

[..]

Hier hebben ze 4 jaar lang naar toe gewerkt.
Dit heeft Trump echt helemaal aan zichzelf te wijten, net als bij de vorige impeachment trouwens.
pi_197275359
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:31 schreef Hathor het volgende:

[..]

Hier hebben ze 4 jaar lang naar toe gewerkt.
'Ze'?
pi_197275364
Een zittende president die oproept tot het omver werpen van de federale regering moet verwijderd worden. Dat jij daar een probleem mee hebt geeft aan dat je IQ gelijk is aan je schoenmaat.
pi_197275384
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:31 schreef Hathor het volgende:

[..]

Hier hebben ze 4 jaar lang naar toe gewerkt.
Alle republikeinen claimen patriotten te zijn en hadden hier dus zelf al op aan moeten sturen na de gestoorde opmerkingen van Trump tijdens de verkiezingen.
pi_197275403
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:31 schreef Navifactiva het volgende:

[..]

Er zit een wereld van verschil tussen mensen die protesteren/rellen tegen politie geweld en institutioneel racisme en gewapende Trump aanhangers die de regering over willen werpen. Als je dat niet ziet ben je te dom om te poepen.
Er zit ook een flink verschil tussen protesteren tegen politiegeweld en de hele boel platbranden en plunderen, en als je dat eveneens niet ziet ben jij evengoed te dom om te poepen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  donderdag 7 januari 2021 @ 21:34:55 #75
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_197275412
Trump is een gefaalde dictator.
To truly try means to accept God's love, his healing, to accept the world can be ugly, but your heart doesn't have to be."
pi_197275421
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:33 schreef MoreDakka het volgende:

[..]

'Ze'?
De Democraten.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_197275428
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:31 schreef Hathor het volgende:

[..]

Hier hebben ze 4 jaar lang naar toe gewerkt.
Ik vermoed dat Pence Pelosi en de Democraten graag zelf het vuile werk op laat knappen.

Als ze een groot gedeelte van de bevolking nog verder op stang willen jagen moeten ze dat vooral doen. Ik vermoed dat ze zich zelf dan lelijk in de vingers snijden hiermee.
pi_197275434
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:34 schreef Hathor het volgende:

[..]

Er zit ook een flink verschil tussen protesteren tegen politiegeweld en de hele boel platbranden en plunderen, en als je dat eveneens niet ziet ben jij evengoed te dom om te poepen.
Het is een vergelijking van niks. Plunderen/rellen tegenover een aanval op de democratie.
Dit, dus.
  donderdag 7 januari 2021 @ 21:35:57 #79
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197275441
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:18 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Die Pelosi is net zo eng als Trump.
Trump is een dictator in spe

nee Pelosi is een goede vrouw , maar beetje te oud
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  donderdag 7 januari 2021 @ 21:37:17 #80
471046 YoungDriller
Stampt graag op lange tenen
pi_197275477
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:31 schreef Navifactiva het volgende:

[..]

Er zit een wereld van verschil tussen mensen die protesteren/rellen tegen politie geweld en institutioneel racisme en gewapende Trump aanhangers die de regering over willen werpen. Als je dat niet ziet ben je te dom om te poepen.
Echter hebben we het niet over protesteren maar het vernielen van spullen en het mishandelen en zelfs vermoorden van mensen. Daar is geen excuus voor. Als je dat verschil niet ziet, ben je inderdaad te dom om te poepen. :Y
pi_197275506
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:34 schreef Hathor het volgende:

[..]

Er zit ook een flink verschil tussen protesteren tegen politiegeweld en de hele boel platbranden en plunderen, en als je dat eveneens niet ziet ben jij evengoed te dom om te poepen.
Valse gelijkenis. Moet de eerste op fok nog tegenkomen die dat geweld hier graag wil importeren en het over overgrote deel van de BLM demonstraties is vreedzaam verlopen. Er is ook echt geen enkele belangrijke democraat geweest die heeft opgeroepen de Target of iets dergelijks in de fik te zetten. Trump die zit zijn aanhang al maanden op te stoken met leugens en hij stuurde ze zelf op het Capitool af.
pi_197275541
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:35 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Trump is een dictator is spe
nee Pelosi is een goede vrouw , maar te oud
Ondanks dat Trump een megalomane idioot is, is het wel de eerste president sinds mensenheugenis die niet ergens op de wereld een oorlog of conflict heeft ontketent.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_197275558
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:35 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Trump is een dictator is spe
nee Pelosi is een goede vrouw , maar te oud
Pelosi zit er ook om de rijken nog rijker te maken en de armen armer. Ze heeft zoals de meeste oude democraten ook meegewerkt aan het opsluiten van miljoenen zwarte mannen voor het bezit van bijvoorbeeld plantjes.
pi_197275577
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:39 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ondanks dat Trump een megalomane idioot is, is het wel de eerste president sinds mensenheugenis die niet ergens op de wereld een oorlog of conflict heeft ontketent.
Je vergeet Obama, Clinton, Carter, Ford, Nixon.
pi_197275614
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:39 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ondanks dat Trump een megalomane idioot is, is het wel de eerste president sinds mensenheugenis die niet ergens op de wereld een oorlog of conflict heeft ontketent.
Roosevelt heeft als eerste Japan aangevallen ja?
pi_197275625
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:35 schreef Hathor het volgende:

[..]

De Democraten.
Wat hebben die gedaan dan? Trump en de Republikeinen hebben die circus op hun geweten.
pi_197275628
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:39 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ondanks dat Trump een megalomane idioot is, is het wel de eerste president sinds mensenheugenis die niet ergens op de wereld een oorlog of conflict heeft ontketent.
:D wat
Dit, dus.
pi_197275638
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:39 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ondanks dat Trump een megalomane idioot is, is het wel de eerste president sinds mensenheugenis die niet ergens op de wereld een oorlog of conflict heeft ontketent.
Nogeens 4 jaar geen oorlog starten dat willen de vieze communisten natuurlijk niet. Want alleen chaos geeft ze invloed.
  donderdag 7 januari 2021 @ 21:43:31 #89
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_197275645
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:39 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ondanks dat Trump een megalomane idioot is, is het wel de eerste president sinds mensenheugenis die niet ergens op de wereld een oorlog of conflict heeft ontketent.
alleen Kennedy wilde geen oorlog maken in Vietnam , toe issie vermoord door de CIA

When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_197275669
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:39 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ondanks dat Trump een megalomane idioot is, is het wel de eerste president sinds mensenheugenis die niet ergens op de wereld een oorlog of conflict heeft ontketent.
Behalve in zijn eigen land dan. :s)
pi_197275680
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:43 schreef MisterWendel het volgende:

[..]

Nogeens 4 jaar geen oorlog starten dat willen de vieze communisten natuurlijk niet. Want alleen chaos geeft je invloed.
Echt ironisch dat je dit weet en tegelijkertijd een president lijkt te verdedigen die in zijn laatste dagen nog relevant probeert te blijven. Je hebt verloren, rot op.
pi_197275684
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:39 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ondanks dat Trump een megalomane idioot is, is het wel de eerste president sinds mensenheugenis die niet ergens op de wereld een oorlog of conflict heeft ontketent.
Hij had het momentum ook mee he. Amerika was onder Obama al terug aan het trekken uit Irak en IS lag al op apegapen. Waar had Trump oorlogje moeten spelen dan? Er was geen aanleiding voor.
pi_197275685
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:39 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ondanks dat Trump een megalomane idioot is, is het wel de eerste president sinds mensenheugenis die niet ergens op de wereld een oorlog of conflict heeft ontketent.
_O-

Waar haal je dit soort onzin eigenlijk vandaan? Volg je een paar twitter-accounts ofzo?
  donderdag 7 januari 2021 @ 21:46:03 #94
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_197275706
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:38 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Valse gelijkenis. Moet de eerste op fok nog tegenkomen die dat geweld hier graag wil importeren en het over overgrote deel van de BLM demonstraties is vreedzaam verlopen. Er is ook echt geen enkele belangrijke democraat geweest die heeft opgeroepen de Target of iets dergelijks in de fik te zetten. Trump die zit zijn aanhang al maanden op te stoken met leugens en hij stuurde ze zelf op het Capitool af.
Ach, die Democraten waren anders ook in geen velden of wegen te bekennen om het geweld van BLM af te keuren, bang om hun kiezers kwijt te raken.

Iedereen heeft boter op hun hoofd in dat spel joh.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_197275707
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:44 schreef Document1 het volgende:

[..]

Behalve in zijn eigen land dan. :s)
Dat zat er aan te komen, dat land is te gepolariseerd en al veel te lang. Denk maar niet dat dit onder Biden ineens zal stoppen.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  donderdag 7 januari 2021 @ 21:46:42 #96
66444 Lord_Vetinari
Si non confectus non reficiat
pi_197275718
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:39 schreef Hathor het volgende:

[..]

Ondanks dat Trump een megalomane idioot is, is het wel de eerste president sinds mensenheugenis die niet ergens op de wereld een oorlog of conflict heeft ontketent.
Behalve in zijn eigen hoofdstad dan.
En morgen pleurt men in Wuhan
Nog een vleermuis in een pan
pi_197275721
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:46 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Ach, die Democraten waren anders ook in geen velden of wegen te bekennen om het geweld van BLM af te keuren, bang om hun kiezers kwijt te raken.
https://www.reuters.com/a(...)olence-idUSKBN25V2O1

Waar haal je dit soort bullshit vandaan?
pi_197275733
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:46 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Ach, die Democraten waren anders ook in geen velden of wegen te bekennen om het geweld van BLM af te keuren, bang om hun kiezers kwijt te raken.

Iedereen heeft boter op hun hoofd in dat spel joh.
Nog een keer: BLM waren plunderingen/rellen/geweld. Wat je gisteren zag was een directe aanval op het hart van de democratie voorbereid door nota bene de zittende president. Die vergelijking is zo extreem stompzinnig.
Dit, dus.
pi_197275743
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:45 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Hij had het momentum ook mee he. Amerika was onder Obama al terug aan het trekken uit Irak en IS lag al op apegapen. Waar had Trump oorlogje moeten spelen dan? Er was geen aanleiding voor.
Iran? Libie? Noord Korea? Er is altijd wel een reden te verzinnen voor een oorlog, daar hebben ze in de voorgaande decennia ook nooit moeilijk over gedaan. Waar een wil is is een weg.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_197275757
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 21:45 schreef MoreDakka het volgende:

[..]

_O-

Waar haal je dit soort onzin eigenlijk vandaan? Volg je een paar twitter-accounts ofzo?
Nah aan die twitter bs doe ik niet mee.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')