quote:Op zondag 6 december 2020 11:17 schreef DeeBee het volgende:
Futselaar staat nu op exact 2:11:30 en Deelstra op 2:28:28.
Bij de mannen zijn er sowieso maar 3 bewijzen, dus zit Futselaar er uberhaupt wel bij? Alleen Abdi is zover ook geplaatst?
Ja, hij zit er bij. Tenzij bijv een Koreman nog harder loopt binnenkort bij een officiële wedstrijd.quote:
2:43 per km is krankzinnig hard ja. Met dat tempo behoor je bij onze vereniging bij de betere 1500 meter lopers.quote:Op zondag 6 december 2020 11:22 schreef PippenScottie het volgende:
Nog even over dat wereldrecord van Kundie. Wat een belachelijk ziek snelle tijd.
Als ik heel erg mijn best doe, kan ik 12 km lopen in die tijd.
Volgens mij is het nu vol met hen 3en. Koreman zal iig nog wel een poging doen, heeft nu maar 2.17 staan maar liep vorige maand wel 1.02.44 op de halve. Choukoud zal denk ik ook nog wel een poging wagen, veel andere kandidaten zie ik niet.quote:
Moet er wel een goede kans komen. Er zijn amper officiële wedstrijden.quote:Op zondag 6 december 2020 11:32 schreef I.R.Baboon het volgende:
[..]
Volgens mij is het nu vol met hen 3en. Koreman zal iig nog wel een poging doen, heeft nu maar 2.17 staan maar liep vorige maand wel 1.02.44 op de halve. Choukoud zal denk ik ook nog wel een poging wagen, veel andere kandidaten zie ik niet.
Ja geen idee hoe het komend voorjaar gaat, maar ik denk dat er nog wel wat semi-besloten profmarathons komen (al dan niet op kleine rondjes).quote:Op zondag 6 december 2020 11:33 schreef NightDancert het volgende:
[..]
Moet er wel een goede kans komen. Er zijn amper officiële wedstrijden.
Ja, jullie hebben gelijk, Nageeye was de enige (tot nu toe). Ik denk dat een goede, tellende wedstrijd vinden vooral lastig is nu en ik heb ook geen idee wanneer de NOC*NSF deadline nu is, want op de site van de Atletiekunie stond die eerst zelfs op 30 november.quote:Op zondag 6 december 2020 11:32 schreef I.R.Baboon het volgende:
[..]
Volgens mij is het nu vol met hen 3en. Koreman zal iig nog wel een poging doen, heeft nu maar 2.17 staan maar liep vorige maand wel 1.02.44 op de halve. Choukoud zal denk ik ook nog wel een poging wagen, veel andere kandidaten zie ik niet.
Ook met het oog op Tokio wil je niet pas in april een poging doen. Eigenlijk uiterlijk begin maart, anders zit het wel kort op de spelen.quote:Op zondag 6 december 2020 11:35 schreef DeeBee het volgende:
[..]
Ja, jullie hebben gelijk, Nageeye was de enige (tot nu toe). Ik denk dat een goede, tellende wedstrijd vinden vooral lastig is nu en ik heb ook geen idee wanneer de NOC*NSF deadline nu is, want op de site van de Atletiekunie stond die eerst zelfs op 30 november.
Ik dénk dat ie hier staat: https://nocnsf.nl/media/1(...)cs-os-tokyo-2020.pdf. Dan mag het dus tot 31 mei (gezien de opmerking van NightDancert wel de vraag of je dat moet willen idd)quote:Op zondag 6 december 2020 11:35 schreef DeeBee het volgende:
[..]
Ja, jullie hebben gelijk, Nageeye was de enige (tot nu toe). Ik denk dat een goede, tellende wedstrijd vinden vooral lastig is nu en ik heb ook geen idee wanneer de NOC*NSF deadline nu is, want op de site van de Atletiekunie stond die eerst zelfs op 30 november.
Ja, hij heet namelijk Kandie.quote:
En hij liep nog niet op de nieuwste carbonschoenen van asics.quote:Op zondag 6 december 2020 19:28 schreef I.R.Baboon het volgende:
Het zou me niet verbazen als Van Nunen één vd komende jaren onder de tijd van Maase gaat. Dit was pas z'n 2e marathon, er ging van alles fout, hij had zelf geen idee dat ie het makkelijk gehaald had en ik herinner me nog van z'n debuut dat het eigenlijk ook heel makkelijk ging en een negative split had.
quote:De wedloop naar de wonderschoenen laat steeds meer atletiekrecords sneuvelen: “Hoe sneller de atleet, hoe groter het effect”
Geen record is nog veilig voor ’s werelds beste dravers. Sinds september vorig jaar gingen al 15 piektijden op weg of piste voor de bijl. Dat Kibiwott Kandie zondag op Adidas-materiaal de halve marathon-chrono met bijna dertig seconden aanscherpte, toont bovendien dat pionier Nike in de wedloop naar de wonderschoen steeds meer concurrentie krijgt.
De halve marathon behoort niet tot de klassieke afstanden, maar de tijden die zondag in Valencia werden neergezet, verbazen. Want terwijl voorheen nog nooit een atleet onder de 58 minuten was gebleven, rondden ze die kaap dit keer met vier tegelijkertijd. Dat in één en dezelfde race een kwartet deelnemers sneller ging dan het bestaande wereldrecord, was niet meer voorgekomen sinds de 800 meter bij de vrouwen op de Olympische Spelen van ... 1976.
Sinds Nike vier jaar geleden een nieuw type schoen lanceerde, snelt de huidige generatie in steeds grotere getale voorbij legendarische voorgangers als Kenenisa Bekele en Haile Gebrselassie. Die recente hoogconjunctuur gaat naadloos samen met een revolutie in het materiaal, beseft ook Koen Wilssens, CEO van speciaalzaak Runner’s Lab en voormalig topatleet.
Nike had jarenlang een monopolie. Hebben concurrenten als Adidas de kloof gedicht?
Wilssens: “Nike bezat een voorsprong omdat ze als eerste die carbontechnologie hadden ontwikkeld. Dat leidde tot grote onrust bij de concurrenten, die moesten vaststellen dat hun atleten amper konden winnen. Er ontstond een enorme wedloop. Anderhalf jaar later hadden de andere merken hun achterstand bijgebeend, waardoor er nu volwaardige alternatieven op de markt zijn.”
De combinatie van een carbonfiberplaat en een dikke schuimlaag verhoogt het loopcomfort en vermindert het energieverbruik. Mechanische doping, zeggen critici.
“Omdat de meeste toppers en de verschillende merken op dit moment over de nieuwste technologie beschikken, verloopt de strijd opnieuw gelijk. Toen Nike het monopolie had, zag ik als voormalig atleet wél de competitievervalsing. Sowieso valt het te betreuren dat het tegenwoordig meer gaat over de schoenen dan over de atleten. Omdat Nike en Adidas de meeste toppers onder contract hebben, zullen zij bovenaan blijven. Andere firma’s bezitten evenwaardige carbonschoenen, maar die hebben geen atleten die wereldrecords lopen.”
Hoeveel bonus bieden die nieuwe schoenen eigenlijk?
“Verschillende studies maken melding van een bonus van één à twee procent tot vijf à zes procent. Ten opzichte van vorige generaties is de bonus natuurlijk onmiskenbaar, waardoor je die oude tijden niet meer met de huidige kan vergelijken. Maar goed: dat geldt evenzeer voor prestaties op een assepiste of op kunststof. Hoe sneller je loopt, hoe groter het effect. Dan beginnen het push forward- en het hefboom-effect volop te renderen.“
Wat is de volgende stap?
“De wedloop naar beter en sneller staat nooit stil, al heeft World Athletics wel regels opgelegd. Tijdens zijn Sub 2-marathon liep Eliud Kipchoge met drie carbonplaten en een dikkere zool. De grootste sprong is gemaakt, nu volgen kleine stapjes. Ik denk dat er qua rubbers onderaan de schoen nog wat rek zit. Een natte omloop, een bochtig parcours, een bepaalde ondergrond: de zool kan op basis daarvan aangepast worden. Vergelijk het met de Formule 1 of het veldrijden.”
De toplopers zijn met een paar honderd. De mondiale markt voor vrijetijdslopers wordt begroot op 40 miljard dollar.
“De echte racemarkt is heel klein. Met hun wedstrijdmateriaal maken de merken geen winst, maar het gaat hen om naambekendheid en imago. Ze willen zich manifesteren als modern en innovatief, en op die manier ook de vrijetijdsmarkt bespelen. En die is nog een stuk groter dan die 40 miljard dollar.”
quote:Het WK atletiek indoor in het Chinese Nanjing zal uiteindelijk toch niet doorgaan van 19 tot 21 maart 2021. Het evenement verhuist omwille van de onzekerheid rond de coronacrisis naar maart 2023. Dat heeft World Athletics bekendgemaakt.
Het WK indoor in Nanjing was oorspronkelijk van 13 tot 15 maart 2020 voorzien. De uitbraak van het coronavirus noopte World Athletics echter tot een uitstel van een jaar. Na de nieuwe beslissing van de mondiale atletiekfederatie komt het WK indoor in Nanjing nu een jaar na het WK in zaal van 2022 in Belgrado.
Indrukwekkendquote:Op zondag 13 december 2020 12:40 schreef I.R.Baboon het volgende:
Nou, slecht nieuws voor Futselaar: Koreman loopt 2.11.07 in Wenen. Naar verluidt grotendeels solo (hij won) en behoorlijk vlak. Heel knap voor iemand die 8 jaar geleden pas begon met lopen en voor wie het zn 2e marathon is.
Frank is wel heel erg sportiefquote:Op zondag 13 december 2020 12:40 schreef I.R.Baboon het volgende:
Nou, slecht nieuws voor Futselaar: Koreman loopt 2.11.07 in Wenen. Naar verluidt grotendeels solo (hij won) en behoorlijk vlak. Heel knap voor iemand die 8 jaar geleden pas begon met lopen en voor wie het zn 2e marathon is.
Mijn gevoel zegt dat je niet teveel marathons moet lopen.quote:Op zondag 13 december 2020 12:40 schreef I.R.Baboon het volgende:
Nou, slecht nieuws voor Futselaar: Koreman loopt 2.11.07 in Wenen. Naar verluidt grotendeels solo (hij won) en behoorlijk vlak. Heel knap voor iemand die 8 jaar geleden pas begon met lopen en voor wie het zn 2e marathon is.
https://www.nu.nl/sport-o(...)00-meter-indoor.htmlquote:Femke Bol heeft zaterdag bij de indoorwedstrijden in Wenen het Nederlands record op de 400 meter fors verbeterd. De twintigjarige atlete kwam tot een tijd van 50,96 seconden en dook daarmee bijna een seconde onder de oude toptijd.
Het record stond al 23 jaar op naam van Ester Goossens, die in 1998 een tijd van 51,82 neerzette bij de Europese indoorkampioenschappen in Valencia. Met haar Nederlands record nam Bol tevens een flinke hap van haar persoonlijke indoorrecord op de 400 meter. Dat stond sinds februari vorig jaar op 52,47, gelopen in Metz.
...
Opvallend genoeg liep Lieke Klaver in Wenen een serie eerder dan Bol ook sneller dan de oude toptijd van Goossens. Met 51,48 mocht ze zich even houdster van het Nederlands record noemen, tot Bol daar nog eens een halve seconde onder dook.
Die tijden beginnen wel bizar te worden. Straks gaat ze onder de 50 outdoor op de 400m vlak, dan kan de 400mH helemaal schroeigenot worden.quote:Op zaterdag 6 februari 2021 18:56 schreef Dale__Cooper het volgende:
Als Bol deze progressie op de 400 meter horden ook zo doorzet, wordt het echt serieus.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |