Tengano | zaterdag 28 november 2020 @ 17:45 |
Ik ben zelf gek op patat en het liefst goed doorgebakken. Ik vind zelf die hardgebakken stukjes altijd het lekkerst bij de friettent. Maar meestal bakken ze het bij zo'n patattent net niet goed genoeg door voor mij want dat kost wss te veel tijd of zo. Dus ben ik de laatste tijd zelf maar lekker aardappels aan het bakken en dat smaakt overheerlijk Als ik nu trek in frites heb maak ik het gewoon zelf dus. Alleen heb ik gisteren fritessaus gekocht bij de Aldi omdat ik vandaag dus frites ging eten. En eigenlijk viel die fritessaus mij gigantisch tegen. Het was samen met die frites niet de beleving die ik zocht. Ik dacht dat het niet zo uitmaakte maar dat bleek dus van niet. Zelf gebruik ik praktisch nooit mayonaise of fritessaus, dus ik heb eigenlijk geen idee wat nou een hele lekkere fritessaus of mayonaise is voor frites. Ik heb Fok! al een beetje afgestruind en kwam mad sauce tegen wat veel mensen lekker vinden maar daar zit peterselie in kwam ik achter en dat wil ik niet. Ik wil graag zo'n ouderwetse klodder mayonaise smaak die ik vroeger op het strand altijd kreeg toen ik nog kind was. Kan iemand mij daarom vertellen wat een echte lekkere mayonaise of fritessaus is voor patat zodat ik ze niet allemaal hoef uit te proberen? Dankjewel alvast Voorstellen tot nu toe AH romige mayonaise Belgische mayo in weckpot bij AH Belse Mayonaise D&L met Citroen Delikatess Mayonnaise (Duits) Goudse Glorie (AH onder andere) Heinz dutch style pommes sauce (zou bij Duitse BurgerKing verkocht worden) Hellmann Lidl mayonaise met citroenliehoorn Mayonnaise de Dijon, van Amora Oliehoorn Remia Frites saus classic (buiten de koelkast! voor de smaak; zou in de meeste snackbars gebruikt worden) Remia Mayolijn Remia zoete frietsaus Saucee Mayo, van de Action truffelmayonaise Van Wijngaarden Zaanse Mayonaise Zure Belgische mayo Ik heb trouwens sterk het idee dat mayonaise of fritessaus dus minder goed smaakt als hij nog koel (7 graden) is. [ Bericht 1% gewijzigd door Tengano op 28-11-2020 22:24:35 ] | |
Erosjuhhh | zaterdag 28 november 2020 @ 17:48 |
Ik vind zoete frietsaus van de Remia lekker... En Zaanse mayo is ook heerlijk..maar 2 totaal andere sauzen eigenlijk | |
AToontje87 | zaterdag 28 november 2020 @ 17:51 |
Doe mij maar Belse Mayonaise! Verder vind ik Goudse Glorie (AH onder andere) een prima romig sausje! | |
Document1 | zaterdag 28 november 2020 @ 17:54 |
Fritessaus de naam friet of patatsaus niet waard. Zaanse mayonaise. | |
Hallojo | zaterdag 28 november 2020 @ 17:54 |
Je moet soberso altijd mayonaise hebben in plaats van fritessaus. | |
devlinmr | zaterdag 28 november 2020 @ 17:55 |
D&L met Citroen Belgische mayo in weckpot bij AH Mayo met suiker is | |
jameshond7 | zaterdag 28 november 2020 @ 17:57 |
Van Wijngaarden of Hellmann dan? | |
maily | zaterdag 28 november 2020 @ 18:01 |
| |
Ama | zaterdag 28 november 2020 @ 18:28 |
Zaanse mayo en mayo uit Duitsland. | |
jameshond7 | zaterdag 28 november 2020 @ 18:34 |
| |
AToontje87 | zaterdag 28 november 2020 @ 18:40 |
Ben jij het, Thierry? | |
Tengano | zaterdag 28 november 2020 @ 18:43 |
| |
Ama | zaterdag 28 november 2020 @ 18:45 |
| |
#ANONIEM | zaterdag 28 november 2020 @ 18:57 |
Zure Belgische mayo | |
Starhopper | zaterdag 28 november 2020 @ 19:02 |
Ik vind truffelmayonaise lekker. Haal hier bij de snackbar weleens een frikandel met truffelmayo Geen idee welk merk | |
Boca_Raton | zaterdag 28 november 2020 @ 19:09 |
Remia Fritessaus en Zaanse mayonaise. | |
MisterWendel | zaterdag 28 november 2020 @ 19:12 |
Remia. Bij lidl verkopen ze mayonaise met citroen. Die is ook lekker. | |
#ANONIEM | zaterdag 28 november 2020 @ 19:24 |
___! Remia Oliehoorn | |
IkEetSlakken | zaterdag 28 november 2020 @ 19:37 |
Oliehoorn! | |
MilkTea | zaterdag 28 november 2020 @ 19:50 |
Sowieso Oliehoorn | |
Sometimes | zaterdag 28 november 2020 @ 20:06 |
Zure / Belgische / Citroen mayo. Of die Franse mayonaise met mosterd erdoor. Als het echt niet anders kan dan Zaanse. | |
Rewimo | zaterdag 28 november 2020 @ 20:10 |
Mayo van Saucee, van de Action | |
Tengano | zaterdag 28 november 2020 @ 20:20 |
Ik had nog gedacht aan een poll, maar dat wordt wel een hele lange poll dan Alle genoemde voorkeuren (inmiddels 16) staan in de OP [ Bericht 8% gewijzigd door Tengano op 28-11-2020 20:37:08 ] | |
wootahH | zaterdag 28 november 2020 @ 20:35 |
| |
Sometimes | zaterdag 28 november 2020 @ 20:41 |
Even opgezocht: Mayonnaise de Dijon, van Amora | |
Sometimes | zaterdag 28 november 2020 @ 20:43 |
En ik denk dat uit het lijstje D&L met Citroen en Citroen mayo in dit geval hetzelfde is. | |
Boca_Raton | zaterdag 28 november 2020 @ 20:48 |
Die van de McDonald’s is ook wel lekker, die met die groene spikkeltjes. | |
jameshond7 | zaterdag 28 november 2020 @ 20:50 |
| |
#ANONIEM | zaterdag 28 november 2020 @ 20:58 |
AH romige mayonaise. Beste mayonaise Geen dank [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 28-11-2020 20:59:05 ] | |
Qarrad | zaterdag 28 november 2020 @ 21:28 |
Ik vind Remia Mayolijn echt perfect! | |
Solotovski | zaterdag 28 november 2020 @ 21:32 |
Oliehoorn natuurlijk | |
Boca_Raton | zaterdag 28 november 2020 @ 21:37 |
Wie is dat? | |
DX11 | zaterdag 28 november 2020 @ 21:38 |
https://www.remia.nl/prod(...)assic-1-liter-emmer/ Dit is dezelfde als wat ze in de meeste snackbars gebruiken (al hebben zij 10l emmers). En is daarom dus het lekkerst, MITS hij NIET in de koelkast staat. | |
de_boswachter | zaterdag 28 november 2020 @ 21:41 |
Mayo uit een pot vind ik zo ranzig. Niet qua smaak, maar dat gelepel in zo'n ding. Ik overigens ook meest Remia. Tijdje Hellmans gehad, maar nu weer vanaf. | |
Tengano | zaterdag 28 november 2020 @ 21:42 |
Oliehoorn kwam ik bij de buren ook al tegen. https://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=31&t=1348743&start=25 | |
Tengano | zaterdag 28 november 2020 @ 21:46 |
Daar staat zelfs op: Als lekkerste getest | |
Boca_Raton | zaterdag 28 november 2020 @ 21:53 |
Als lekkerste getest 🧐 Er staat niet ‘kwam als lekkerste uit de test’. Even de expert roepen @maily | |
pvdplanet | zaterdag 28 november 2020 @ 21:54 |
Dit is de lekkerste, zoals in de Duitse BurgerKing verkocht wordt Te koop bij Kaufland Edeka Rewe of Makro (alleen enorm grote emmer) | |
Tengano | zaterdag 28 november 2020 @ 21:54 |
Als lekkerste getest bij de familie Remia thuis | |
Boca_Raton | zaterdag 28 november 2020 @ 21:55 |
Zoiets! | |
golfer | zaterdag 28 november 2020 @ 22:33 |
Nog een paar topics waar je wat meningen hierover kunt vinden: CUL / Mayonaise..... CUL / Test: mayonaise CUL / Mayonaise smaaktest. CUL / Wat is de beste/lekkerste halfvolle mayo? | |
Tengano | zaterdag 28 november 2020 @ 22:44 |
Great! Dankjewel | |
Boca_Raton | zaterdag 28 november 2020 @ 22:50 |
Zit hier iets door de mayo heen? | |
ikweethetookniet | zaterdag 28 november 2020 @ 23:06 |
Zelf maken hoe moeilijk is dat | |
Peter | zondag 29 november 2020 @ 01:11 |
Zaanse mayonaise | |
borisz | zondag 29 november 2020 @ 15:52 |
Belse. | |
Circle.Of.Filth | zondag 29 november 2020 @ 16:27 |
Zelf maken Zoiets | |
Watuntrik | zondag 29 november 2020 @ 18:53 |
Fritessaus is beetje raar goedje, waar je ook geen thuisrecept voor kunt vinden... Het verschil met Mayo is dat het maximaal 35% olie bevat versus de minimaal 70% olie in Mayo. Op zich zijn de overige ingrediënten gelijk in iets andere verhoudingen op het water, verdikkingsmiddel en de emulgatoren na dan, om olie met water te laten mengen en te laten binden. Wat deze emulgatoren precies zijn is weinig of niets over te vinden... Dus het is maar raden en niet weten wat je eigenlijk eet. Het is gewoon een goedkoop prutje onbekend, goed verkocht onder het smoesje minder olie dus minder calorieën. Maar dat is dus niet waar omdat er een behoorlijke lading suiker aan wordt toegevoegd wat je weer kunt wegstrepen tegen de olie in Mayo. Eetbaar lijkt het uiteraard wel, maar lekker? Bij gebrek aan beters zou ik het kunnen accepteren... Voor de rest doe mij maar een Mayonaise... Zelfgemaakt heeft altijd dat beetje extra, je eet het met trots... | |
Roosgeluk | zondag 29 november 2020 @ 20:25 |
+1 Of Belgische (die uit de weckpot van de AH is lekker) | |
Nielojram75 | zondag 29 november 2020 @ 21:22 |
| |
HPoi | zondag 29 november 2020 @ 21:26 |
Zaanse mayonaise | |
pokkerdepok | zondag 29 november 2020 @ 21:52 |
gewoon remia, klaar. of calve voor een neutraal acceptabele mayonaise. mensen die belgische mayo willen.... vieze vette bagger. frietsaus is de nederlandse evolutie van dat, oerhollandse ambacht die het origineel verbeterd. nou alleen nog patatsaus noemen voortaan, en dan zijn we er. | |
Yinny | zondag 29 november 2020 @ 21:59 |
Nadeel van zelfgemaakte mayonaise is dat het gelijk zo veel is en niet zo lang houdbaar. Ik gebruik nooit meer dan 1 á 2 eetlepels. Vind het zonde om iedere keer de rest weg te gooien. Tube Zaanse mayonaise is het fijnst. Sommige mayonaise in potten gaan uitdrogen, bovenop, dat ziet er vies uit. | |
mascara-klodder | zondag 29 november 2020 @ 22:35 |
Maar net waar ik trek in heb. Heb nu in de koelkast Amora Mosterd mayo, Zaanse mayo, D&L citroen, truffelmayo, calve gewone mayo en mad sauce staan De gewone mayo gebruik ik altijd voor sausjes want neutraal van smaak. | |
111210 | zondag 29 november 2020 @ 22:56 |
Vind Oliehoorn mayonaise wel de lekkerste, van de fritesauzen die van Gouda’s glorie. Overigens gebruik ik zaanse mayo weer voor het maken van sausjes of andere dingen dan friet/snacks. Omdat die wat zuurder is dan Oliehoorn. | |
junkiesietze | maandag 30 november 2020 @ 10:13 |
Zoals uit dit topic blijkt, smaak is per persoon verschillend. Zelf zou ik ook voor belgische mayo gaan, hoe zuurder hoe beter | |
DeTolk | maandag 30 november 2020 @ 10:35 |
Sowieso Zaanse Mayonaise! Met deze als goede 2e | |
robber57 | maandag 30 november 2020 @ 21:35 |
Ik heb vele favorieten maar in een liefhebbers topic mag deze niet ontbreken, Kewpie de japanse sushi mayo. Hele aparte smaak, er is niet echt iets anders wat er op lijkt, als je van aparte soorten mayo houd is hij beslist aan te raden, de smaak is zuur/zout/umami. | |
Nielojram75 | woensdag 2 december 2020 @ 19:20 |
Brèm, maar dan ook brèmzout.. Heeft niets met umami te maken. Er een keer ingetrapt, stond bij de AH, bijna 5 euro per fles. Dan zie je maar weer wat marketing kan doen.. Fles overigens weggegooid, na een hap geproefd. Gatver wat een smerige ... (mayo kan je het niet noemen) | |
Discombobulate | woensdag 2 december 2020 @ 20:07 |
Ben ik de enige die Zaanse mayo echt ranzig vind? Bah, alsof er suiker doorheen zit. Voor mij persoonlijk is Hellmann's de beste mayonaise, maar die is op patat misschien iets té zuur. Oliehoorn mag van mij ook wel wat zuurder. Dus het zou iets daartussenin moeten zijn. Yogonaise vind ik trouwens ook echt heerlijk bij de patat, lekker zuurtje en wat frisser ook. Fritessaus zouden ze gewoon mee moeten stoppen. Vieze gewaterde troep met suiker. | |
FutureFairytale | woensdag 2 december 2020 @ 20:18 |
Brander mayo, Belgische, Duitse of Franse mayo. Zure mayo dus maar graag niet dat het naar citroen smaakt maar 'gewoon' zuur. | |
robber57 | woensdag 2 december 2020 @ 20:59 |
Op zich valt het zoutgehalte wel mee met 1,8/100 (oliehoorn≈1%), dat is wat hoog maar er staat nul suiker tegenover(<1) en er zitten twee smaakversterkers in, vooral de glutamaat trekt het zout ver naar voren en daar staat alleen het zure van rijstazijn en mosterd tegenover en geen suiker. Kewpie is slechts het merk, er zijn vele sushi/japanse mayonaise en ze zijn allemaal zo, zelfgemaakt word er dashi aan toegevoegd, een soort bouillon poeder van kelp en gefermenteerde vis, het staat stijf vd glutamaat. Het is idd een wat heftige smaak maar het idee is dan ook dat je het niet met pollepels tegelijk gebruikt maar met kleine toefjes | |
robber57 | woensdag 2 december 2020 @ 21:13 |
Yogonaise is een volksrecept maar gemiddeld 25%vet en 10%suiker , wat denk je dat de rest is? Dat je die suiker niet proeft wil niet zeggen dat het er niet in zit... 10% is het suiker gehalte in vanillevla om het eea in perspectief te brengen, je doet zoete yoghurt vla op je patat En dat uitgebalanceerde zoet/zuurtje met een beetje zout laat je lekker weg munchen met die pot, een dooretertje zoals dat heet waar je niet snel genoeg van krijgt, zoals veel van ons westers voer. [ Bericht 6% gewijzigd door robber57 op 02-12-2020 21:22:43 ] | |
Discombobulate | woensdag 2 december 2020 @ 21:40 |
Nee, maar dat maakt me ook niets uit. Het gaat mij gewoon om de smaak. Zaanse mayonaise of fritessaus proeft alsof het vol zit met suiker. Yogonaise niet. Dat er dan nog steeds veel suiker in kan zitten maakt me niet uit, het gaat om de smaak. | |
Peter | woensdag 2 december 2020 @ 21:43 |
Ik gebruikte als puber ook Yofresh slasaus bij de gebakken aardappeltjes en friet ook best lekker! | |
Red_85 | donderdag 3 december 2020 @ 00:28 |
Ja. Dit. Zelf mayo zonder die suikerbende. Helemaal pluspunten als je je patat ook nog zelf maakt. Met agria's ofso. Vraag me toch iedere keer af waarom ergens nog suiker aan toegevoegd moet worden in NL waar geen suiker in hoeft. | |
Red_85 | donderdag 3 december 2020 @ 00:32 |
Liever wat meer vet dan een hoop additieven waarvan je niet weet wat het is. Oerhollandse ambacht is gewoon thuis mayo maken. | |
pokkerdepok | donderdag 3 december 2020 @ 07:33 |
maak dan thuis ambachtelijk frietsaus.. | |
Red_85 | donderdag 3 december 2020 @ 09:58 |
Nee. Als ik thuis iets maak is het goed. Zonder additieven. Puur. Smaakvol. | |
robber57 | donderdag 3 december 2020 @ 10:00 |
Dat begrijp ik uiteraard wel, het ging me meer om uit te leggen dat in voedsel land niet alles is wat het lijkt, yogonaise is hoofdzakelijk water met verdikker, een beetje yoghurt, een beetje vet en veel suiker, precies datgene waarvan je later zegt "waterige troep met suiker", yogonaise valt precies binnen die beschrijving. Mayonaise met 70% olie is een machtige saus, datgene wat jou afhoud van mayo is precies datgene hoe mayo hoort te zijn, het vult snel en door de vet/zout/zure smaak geeft het snel een gevoel van verzadiging in je mond, het idee was ooit dat het een dure machtige rijke saus was door de olie en ei en dat je er weinig van gebruikt. Dat is niet genoeg voor de industrie, die willen dat je er emmers vol van gebruikt en dus word er net zolang geknutseld aan de samenstelling en smaak dat het een dooretertje word, iets wat niet snel verzadigd en waar je naar blijft verlangen, al die "slanke lijn" sausjes zijn zo opgezet, er zit de helft vd calorieën in maar omdat het een dooretertje is gebruik je er 3x zoveel van, je bent beter af met 1 klodder echte mayo die verzadigt dan met drie klodders frietsaus waarna je nog steeds meer lust. Ik had laatst uit nostalgie weer eens zo'n flesje mad-sauce gekocht, het is een mcdonalds frietsaus kloon van remia gemaakt in de goudas glorie fabriek(die ook van remia is) Holy crap, dat spul is echt duivels en verslavend en ik heb me ook voorgenomen om het niet meer te kopen want je blijft dat spul eten, die hele uitgebalanceerde smaak van zuur en zoet zorgt er voor dat je desnoods een hele fles leeg lepelt, precies wat de fabrikant wil.... [ Bericht 0% gewijzigd door robber57 op 03-12-2020 10:44:32 ] | |
robber57 | donderdag 3 december 2020 @ 10:36 |
De woorden ambachtelijk en frietsaus horen niet in 1 zin bij elkaar. Frietsaus is een industrieel product dat goedkoper is dan mayo door de dure componenten, olie en ei, te vervangen voor goedkope meuk en water en heeft niets te maken met evolutie noch ambacht maar is een industrieel goedkoop namaak product ontstaan in de tijd dat olie en ei nog erg duur waren. Mayonaise is en hoort baggervet te zijn, wettelijk minimaal 70% vet en 5% ei. Dat was ooit minimaal 80% vet en 7,5% ei maar dat heeft de industrie na lang zeuren terug gebracht, als je ambachtelijk wilt moet je iig zeer zeker niet de producten van unilever en co kopen(remia en calve), zij hebben juist destijds die verlaging van eisen gedaan, het waren de kleine onafhankelijke ambachtelijke mayo makers die het er niet mee eens waren. Het idee was dat met minder olie en ei de grote fabrikanten beter konden concurreren met de buitenlandse markt. Zelf frietsaus maken gaat je ook niet mee vallen en "ambachtelijke" frietsaus is een onmogelijkheid, je hebt van die typische industriele ingredienten nodig als xanthaangom,johannesbroodpitmeel, emulgator en stabilisator, water en vet willen nu eenmaal niet met elkaar mengen zonder voldoende ei en als je die ei en olie er niet in wilt stoppen val je terug op industrieel spul dat voor gewone consumenten vrijwel niet te koop is. De meest eenvoudige manier om thuis iets te maken dat er op lijkt, goedkoper is en minder calorieën bevat is yogonaise, je mengt 1 deel echte mayo met 1 deel yoghurt, wat je dan krijgt lijkt echter in de verste verte niet meer op mayo. Het kan wel lekker zijn maar heeft weinig meer te maken met mayo. | |
junkiesietze | donderdag 3 december 2020 @ 10:53 |
deze wil ik al jaren proberen, maar ik weiger het op internet te bestellen, dan zijn de verzendkosten meer dan het product zelf. Enig idee in welke winkel dit te koop is? | |
Solotovski | donderdag 3 december 2020 @ 11:01 |
Bij de Jumbo, althans bij ons | |
Solotovski | donderdag 3 december 2020 @ 11:04 |
Kan toch gewoon met eiendooier, zout, zonnebloemolie, azijn en mosterd? Zo doe ik het vaak iig | |
junkiesietze | donderdag 3 december 2020 @ 11:10 |
Really? ga ik eens kijken vanmiddag | |
Gunner | donderdag 3 december 2020 @ 11:17 |
Oliehoorn. en in de horeca de Heinz Mayo van Five Guys. Totaal iets anders dan wat ze in de flessen van de supermarkt hebben (die ook een paar geleden van recept is veranderd, die ik wel lekker vond) | |
Solotovski | donderdag 3 december 2020 @ 11:23 |
Bij de sushizooi moet t staan | |
robber57 | donderdag 3 december 2020 @ 13:22 |
Dan maak je mayonaise en geen frietsaus, of we begrijpen elkaar niet of je valt in de grote categorie mensen die niet weet dat frietsaus en mayo niet hetzelfde is. Dus nogmaals; frietsaus en mayonaise zijn niet hetzelfde. Ik reageerde op de stelling van @pokkerdepok die zei "maak dan thuis ambachtelijke frietsaus". Frietsaus heeft kwa ingredienten erg weinig te maken met mayonaise, voor mayonaise zijn er traditionele recepten maar bovenal een wettelijke eis als je het wilt verkopen, minimaal 70% vet en 5% olie. Voor frietsaus is geen enkele wettelijke eis, de fabrikant kan in de pot stoppen wat hij wil, de truuk van fabrikanten is meeliften op de beschermde naam van mayonaise met inferieure rommel die de naam niet mag dragen door fantasie termen te gebruiken als halfvolle-mayo, mayo-light en meer van dat moois. Mayonaise is dus bv net zoals (room)boter en margarine, voor boter gelden eisen voor margarine geld geen enkele eis. Je mag dus ook niet zomaar "mayonaise" op de pot zetten als fabrikant, net zoals je de term "boter" niet zomaar mag gebruiken voor iets dat het niet is en net zoals je harde kaas niet zomaar parmezaanse kaas mag noemen en iedere willekeurige bubbelwijn niet champagne mag noemen of een snelle rode fiat geen ferrari mag noemen. in dezelfde categorie vallen megalomaan grote industriele fabrieken die de naam van vlees producten op een verpakking zetten van iets dat 0% te maken heeft met vlees, het is consumenten bedrog, mee liften op het succes van iets met inferieure nagemaakte goedkope zooi die helemaal niets te maken heeft met het origineel. Het is dat of thuiskomen met een fles "champagne" van ¤75 die bij nader inzien goedkope bubbelzooi blijkt van ¤2,50 Of "parmezaanse kaas" van ¤5 die bij thuiskomst gewoon oude kaas van uniekaas blijkt te zijn van ¤1,50. Als je dat niet tot een halt roept kom je zometeen thuis met ¤60 haasbiefstuk die gemaakt blijkt te zijn in een chemische raffinaderij of een pak "halfvolle melk" waar geen dier aan te pas is gekomen. Dat je nu in vrijwel iedere winkel echte parmezaanse kaas kunt kopen en echte champagne komt omdat ergens in de jaren80-90 die wetten zijn geïntroduceerd om het originele product te beschermen, tot die wet was er alleen grozette "parmesaanse kaas" , een inferieure hollandse kopie van het origineel en echte parmesan was nergens te koop, dat is wat er gebeurt als je het over laat aan de multinationals, lokale kleine bedrijfjes worden kapot geconcurreerd met een goedkope inferieure kloon. [ Bericht 24% gewijzigd door robber57 op 03-12-2020 13:45:15 ] | |
pokkerdepok | donderdag 3 december 2020 @ 13:30 |
lekker, een hap olie... | |
Solotovski | donderdag 3 december 2020 @ 13:32 |
Aah ok duidelijk. Sorry | |
pokkerdepok | donderdag 3 december 2020 @ 13:38 |
lekker, een hap olie... xanthaangom koop je gewoon bij holland&barrett, johannesbroodpitmeel bij het kruidvat.. maar zoals je al zei, dat kan je ook wel anders oplossen. het verschil is, dat frietsaus een mayonaise-achtige saus is die niet baggervet is. dat het niet 100% als mayonaise smaakt, is niet erg. ik vind frietsaus namelijk lekkerder. | |
robber57 | donderdag 3 december 2020 @ 13:51 |
Lekker, een hap chemische rommel... Idd erg lekker zo'n hap olie met ei,zout,mosterd en azijn. Net zoals jij inferieure namaaksaus erg lekker vind, dat mag, over smaak valt weinig te twisten, het is maar net wat je lekker vind Waar we verschillen in mening is dat jij frietsaus een mayo-achtige saus vind terwijl ik het eerder een zoute vla vind, het heeft kwa mondgevoel en smaak vrijwel niets te maken met mayonaise, vet en ei is vrijwel onmogelijk te repliceren met kunstmatig spul zonder de calorieën, als we dat succesvol hadden kunnen doen waren al die slanke lijn producten wel wat succesvoller geweest. | |
Red_85 | donderdag 3 december 2020 @ 13:58 |
Zeuren over olie als je al een patatje gaat eten. ... Juist. | |
George_of_the_Jungle | donderdag 3 december 2020 @ 14:07 |
pokkerdepok | donderdag 3 december 2020 @ 14:09 |
haha ja laten we het er maar op houden dat het smaakverschil is. nogmaals, het hoeft niet precies als mayonaise te smaken, want mayo smaakt voornamelijk naar olie. die andere ingredienten zitten ook in frietsaus. | |
pokkerdepok | donderdag 3 december 2020 @ 14:09 |
ook een glaasje olie erbij drinken dan? | |
Red_85 | donderdag 3 december 2020 @ 14:29 |
Nu trek je het naar het absurde. Helaas. | |
De_Onstopbare | donderdag 3 december 2020 @ 14:41 |
Hellmann's mayonaise | |
pokkerdepok | donderdag 3 december 2020 @ 14:46 |
absurd, ja. om een punt te maken. patat is vet ja. maar moet daar dan een super vette saus bij, anders is het raar? | |
Nine. | donderdag 3 december 2020 @ 14:57 |
Red_85 | donderdag 3 december 2020 @ 15:10 |
Nee. Mayo bij je patat is niet raar. Een glas vloeibare olie daarbij drinken is dat wel. Als je er een klodder mayo bij doet, is dat ook geen glas vol namelijk. Je statement slaat echt helemaal nergens op hier. | |
robber57 | donderdag 3 december 2020 @ 15:19 |
| |
Lucky_Strike | donderdag 3 december 2020 @ 15:50 |
Deze is lekker En verder, over smaak valt niet te twisten inderdaad. Laten we dat ook maar niet doen. Er zijn al mensen die margarine lekkerder vinden dan boter, dat zal met mayo en fritessaus ook zo zijn. Live and let live. | |
Sicstus | donderdag 3 december 2020 @ 15:54 |
Ik heb van huis uit altijd Van Wijngaarden Zaanse mayo. Fritessaus heb ik zelf nooit in huis, maar vind ik ook lekker | |
xFurion | donderdag 3 december 2020 @ 15:55 |
Flinke det Zaanse mayo erop knallen | |
pokkerdepok | donderdag 3 december 2020 @ 16:05 |
nee het statement dat patat vet is en dus vette saus moet hebben, want anders is het raar... | |
George_of_the_Jungle | donderdag 3 december 2020 @ 18:16 |
Hier in de UK viel de Thomy bij onze lokale supermarkt niet in de smaak. Er stond een keer een doos, dus ik gelijk 2 tubes eruit genomen. Een week later stond de bijna volle doos er nog. Toen heb ik wat tubes geherschikt, en zo stonden zer er een week later nog bij. Een paar weken later waren ze in de aanbieding en toen heb ik er nog een aantal tubes van gekocht. Daarna nooit meer in het aanbod geweest. Nam ze altijd mee uit Zwitserland als ik bij een vriendin op bezoek ging. | |
Lucky_Strike | donderdag 3 december 2020 @ 18:20 |
Balen zeg! Ik neem ze mee uit Duitsland, in Nederland worden ze ook niet verkocht helaas. | |
junkiesietze | vrijdag 4 december 2020 @ 07:26 |
Daar stond het idd, het viel me een beetje tegen eigenlijk. Het is erg romig met een hint van zuur. De AH belgische mayo vind ik lekkerder eigenlijk. gelukkig maar want zon kewpie fles is 4 euro | |
Tarado | vrijdag 4 december 2020 @ 11:10 |
gewoon de beste, ik maak het om deze zelf niet meer. | |
JeMoeder | vrijdag 4 december 2020 @ 11:11 |
Brander mayonaise van Oliehoorn. | |
Gunner | vrijdag 4 december 2020 @ 11:14 |
Dacht even dat het exclusief was voor de horeca, maar de jumbo verkoopt het ook. ik ga direct op zoek ben nu wel benieuwd. vind de mayo en fritessaus van oliehoorn al erg goed | |
JeMoeder | vrijdag 4 december 2020 @ 11:15 |
Het was inderdaad lang exclusief voor de horeca, volgens mij pas vanaf afgelopen jaar verkrijgbaar bij oa. de Jumbo. Maakt 2020 toch nog een beetje dragelijk. | |
junkiesietze | vrijdag 4 december 2020 @ 13:55 |
is dit met een soort rooksmaak of wat moet ik me hierbij voorstellen? | |
Metalfreak | vrijdag 4 december 2020 @ 14:00 |
Gouda's Glorie fritessaus Met afstand de lekkerste in mijn ogen | |
anndb | vrijdag 4 december 2020 @ 14:56 |
Nee met mosterd en nog wat andere zaken er door zoals worchestersauce. In Groningen is Brander een heus begrip. Tot 1980 zat op de Grote Markt in deze stad een cafetaria genaamd De Brander. Men kwam vanuit alle windstreken naar de stad om de mayonaise die deze cafetaria maakte te proeven. De cafetaria stopte in 1980 met bestaan, na de overname door Sjoerd Kooistra, maar de Brander Mayonaise is weer terug! Sausmerk Oliehoorn heeft het recept in handen gekregen door een oud-medewerker van de cafetaria. | |
Discombobulate | vrijdag 4 december 2020 @ 17:34 |
Hoe was cafetaria Brander haar eigen mayonaise, iemand die dat weet? Ik proef namelijk wel echt die typische Oliehoorn mayo terug in Brander. Ze hebben de Brander kruiden e.d. toegevoegd aan hun gewone mayonaise. | |
mvdejong | vrijdag 4 december 2020 @ 17:46 |
Hellmann vind ik uitstekend. De meeste Belgische hebben naar mijn smaak teveel mosterd erin. Soms vind ik dat wel lekker, maar altijd mosterd in de mayo, nee ... | |
anndb | vrijdag 4 december 2020 @ 21:01 |
Geen idee helaas ik ben na 1980 geboren. Misschien dat onze ouwe cul rot pietverdriet het origineel ooit op heeft maar die is weg. Verder geen idee of hier nog iemand is die de originele ooit op heeft | |
JeMoeder | zaterdag 5 december 2020 @ 14:15 |
Geen idee. Ik denk dat ze het wel benaderen, maar inderdaad, de mayo van Oliehoorn proef je goed terug in deze brandermayonaise, het origineel zal zeker anders gesmaakt hebben. | |
Weltschmerz | maandag 7 december 2020 @ 18:24 |
Dat is ook mijn favoriet maar het is wel een echte friet of anderzinds aardappelmayonaise met zijn vrij harde smaak. Als basis voor een saus voor over de vis of zo vind ik het niet zo geschikt. Daarvoor heb ik D&L citroen. D&L azijn is ook een stuk harder maar wel lekker. Sowieso van dat soort dingen die vrij lang meegaan als mayonaise en mosterd heb ik wel 1, 2 of 3 verschillende aangebroken potten in de koelkast. | |
fluitbekzeenaald2.0 | maandag 7 december 2020 @ 18:31 |
Ik vind Hellmans nog steeds de lekkerste die ik ken. Van fritessaus ken ik geen goede varianten. | |
Knoopcel | zondag 3 januari 2021 @ 17:56 |
Fritessaus absoluut niet. Veel te zoet! Bij mij staat de Zaanse Mayonaise met stip op nummer 1. Daarna de Oliehoorn mayo | |
Näsenbar | zondag 3 januari 2021 @ 18:36 |
junkiesietze | maandag 4 januari 2021 @ 12:15 |
Godgloeiende die Brander van Oliehoorn is wel verdomde lekker idd |