abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 3 december 2020 @ 11:17:11 #76
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_196528977
Oliehoorn.

en in de horeca de Heinz Mayo van Five Guys. Totaal iets anders dan wat ze in de flessen van de supermarkt hebben (die ook een paar geleden van recept is veranderd, die ik wel lekker vond)
Where law ends, tyrrany begins.
pi_196529069
quote:
15s.gif Op donderdag 3 december 2020 11:10 schreef junkiesietze het volgende:

[..]

Really? ga ik eens kijken vanmiddag ^O^
Bij de sushizooi moet t staan
I wanna go back with a club and attack
I wanna take to my guns and break you
  donderdag 3 december 2020 @ 13:22:29 #78
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_196531062
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 11:04 schreef Solotovski het volgende:

[..]

Kan toch gewoon met eiendooier, zout, zonnebloemolie, azijn en mosterd? Zo doe ik het vaak iig
Dan maak je mayonaise en geen frietsaus, of we begrijpen elkaar niet of je valt in de grote categorie mensen die niet weet dat frietsaus en mayo niet hetzelfde is.
Dus nogmaals; frietsaus en mayonaise zijn niet hetzelfde.
Ik reageerde op de stelling van @pokkerdepok die zei "maak dan thuis ambachtelijke frietsaus".

Frietsaus heeft kwa ingredienten erg weinig te maken met mayonaise, voor mayonaise zijn er traditionele recepten maar bovenal een wettelijke eis als je het wilt verkopen, minimaal 70% vet en 5% olie.
Voor frietsaus is geen enkele wettelijke eis, de fabrikant kan in de pot stoppen wat hij wil, de truuk van fabrikanten is meeliften op de beschermde naam van mayonaise met inferieure rommel die de naam niet mag dragen door fantasie termen te gebruiken als halfvolle-mayo, mayo-light en meer van dat moois.
Mayonaise is dus bv net zoals (room)boter en margarine, voor boter gelden eisen voor margarine geld geen enkele eis.

Je mag dus ook niet zomaar "mayonaise" op de pot zetten als fabrikant, net zoals je de term "boter" niet zomaar mag gebruiken voor iets dat het niet is en net zoals je harde kaas niet zomaar parmezaanse kaas mag noemen en iedere willekeurige bubbelwijn niet champagne mag noemen of een snelle rode fiat geen ferrari mag noemen.
in dezelfde categorie vallen megalomaan grote industriele fabrieken die de naam van vlees producten op een verpakking zetten van iets dat 0% te maken heeft met vlees, het is consumenten bedrog, mee liften op het succes van iets met inferieure nagemaakte goedkope zooi die helemaal niets te maken heeft met het origineel.

Het is dat of thuiskomen met een fles "champagne" van ¤75 die bij nader inzien goedkope bubbelzooi blijkt van ¤2,50
Of "parmezaanse kaas" van ¤5 die bij thuiskomst gewoon oude kaas van uniekaas blijkt te zijn van ¤1,50.

Als je dat niet tot een halt roept kom je zometeen thuis met ¤60 haasbiefstuk die gemaakt blijkt te zijn in een chemische raffinaderij of een pak "halfvolle melk" waar geen dier aan te pas is gekomen.

Dat je nu in vrijwel iedere winkel echte parmezaanse kaas kunt kopen en echte champagne komt omdat ergens in de jaren80-90 die wetten zijn geļntroduceerd om het originele product te beschermen, tot die wet was er alleen grozette "parmesaanse kaas" , een inferieure hollandse kopie van het origineel en echte parmesan was nergens te koop, dat is wat er gebeurt als je het over laat aan de multinationals, lokale kleine bedrijfjes worden kapot geconcurreerd met een goedkope inferieure kloon.

[ Bericht 24% gewijzigd door robber57 op 03-12-2020 13:45:15 ]
pi_196531176
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 09:58 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Nee.
Als ik thuis iets maak is het goed. Zonder additieven. Puur. Smaakvol.
lekker, een hap olie...
pi_196531208
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 13:22 schreef robber57 het volgende:

[..]

Dan maak je mayonaise en geen frietsaus, of we begrijpen elkaar niet of je valt in de grote categorie mensen die niet weet dat frietsaus en mayo niet hetzelfde is.
Dus nogmaals; frietsaus en mayonaise zijn niet hetzelfde.
Ik reageerde op de stelling van @:pokkerdepok die zei "maak dan thuis ambachtelijke frietsaus".

Frietsaus heeft kwa ingredienten erg weinig te maken met mayonaise, voor mayonaise zijn er traditionele recepten maar bovenal een wettelijke eis als je het wilt verkopen, minimaal 70% vet en 5% olie.
Voor frietsaus is geen enkele wettelijke eis, de fabrikant kan in de pot stoppen wat hij wil, de truuk van fabrikanten is meeliften op de beschermde naam van mayonaise met inferieure rommel die de naam niet mag dragen door fantasie termen te gebruiken als halfvolle-mayo, mayo-light en meer van dat moois.
Mayonaise is dus bv net zoals (room)boter en margarine, voor boter gelden eisen voor margarine geld geen enkele eis.

Je mag dus ook niet zomaar "mayonaise" op de pot zetten als fabrikant, net zoals je de term "boter" niet zomaar mag gebruiken voor iets dat het niet is en net zoals je harde kaas niet zomaar parmezaanse kaas mag noemen en iedere willekeurige bubbelwijn niet champagne mag noemen of een snelle rode fiat geen ferrari mag noemen.
Aah ok duidelijk. Sorry :@
I wanna go back with a club and attack
I wanna take to my guns and break you
pi_196531298
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 09:58 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Nee.
Als ik thuis iets maak is het goed. Zonder additieven. Puur. Smaakvol.
lekker, een hap olie...
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 10:36 schreef robber57 het volgende:

[..]

De woorden ambachtelijk en frietsaus horen niet in 1 zin bij elkaar.
Frietsaus is een industrieel product dat goedkoper is dan mayo door de dure componenten, olie en ei, te vervangen voor goedkope meuk en water en heeft niets te maken met evolutie noch ambacht maar is een industrieel goedkoop namaak product ontstaan in de tijd dat olie en ei nog erg duur waren.
Mayonaise is en hoort baggervet te zijn, wettelijk minimaal 70% vet en 5% ei.
Dat was ooit minimaal 80% vet en 7,5% ei maar dat heeft de industrie na lang zeuren terug gebracht, als je ambachtelijk wilt moet je iig zeer zeker niet de producten van unilever en co kopen(remia en calve), zij hebben juist destijds die verlaging van eisen gedaan, het waren de kleine onafhankelijke ambachtelijke mayo makers die het er niet mee eens waren.
Het idee was dat met minder olie en ei de grote fabrikanten beter konden concurreren met de buitenlandse markt.

Zelf frietsaus maken gaat je ook niet mee vallen en "ambachtelijke" frietsaus is een onmogelijkheid, je hebt van die typische industriele ingredienten nodig als xanthaangom,johannesbroodpitmeel, emulgator en stabilisator, water en vet willen nu eenmaal niet met elkaar mengen zonder voldoende ei en als je die ei en olie er niet in wilt stoppen val je terug op industrieel spul dat voor gewone consumenten vrijwel niet te koop is.

De meest eenvoudige manier om thuis iets te maken dat er op lijkt, goedkoper is en minder calorieėn bevat is yogonaise, je mengt 1 deel echte mayo met 1 deel yoghurt, wat je dan krijgt lijkt echter in de verste verte niet meer op mayo.
Het kan wel lekker zijn maar heeft weinig meer te maken met mayo.
xanthaangom koop je gewoon bij holland&barrett, johannesbroodpitmeel bij het kruidvat..

maar zoals je al zei, dat kan je ook wel anders oplossen.
het verschil is, dat frietsaus een mayonaise-achtige saus is die niet baggervet is. dat het niet 100% als mayonaise smaakt, is niet erg. ik vind frietsaus namelijk lekkerder.
  donderdag 3 december 2020 @ 13:51:59 #82
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_196531440
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 13:38 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

lekker, een hap olie...
[..]

xanthaangom koop je gewoon bij holland&barrett, johannesbroodpitmeel bij het kruidvat..

maar zoals je al zei, dat kan je ook wel anders oplossen.
het verschil is, dat frietsaus een mayonaise-achtige saus is die niet baggervet is. dat het niet 100% als mayonaise smaakt, is niet erg. ik vind frietsaus namelijk lekkerder.
Lekker, een hap chemische rommel...

Idd erg lekker zo'n hap olie met ei,zout,mosterd en azijn. :9
Net zoals jij inferieure namaaksaus erg lekker vind, dat mag, over smaak valt weinig te twisten, het is maar net wat je lekker vind :Y)

Waar we verschillen in mening is dat jij frietsaus een mayo-achtige saus vind terwijl ik het eerder een zoute vla vind, het heeft kwa mondgevoel en smaak vrijwel niets te maken met mayonaise, vet en ei is vrijwel onmogelijk te repliceren met kunstmatig spul zonder de calorieėn, als we dat succesvol hadden kunnen doen waren al die slanke lijn producten wel wat succesvoller geweest.
pi_196531515
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 13:30 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

lekker, een hap olie...
Zeuren over olie als je al een patatje gaat eten.
... Juist.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196531662
pi_196531681
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 13:51 schreef robber57 het volgende:

[..]

Lekker, een hap chemische rommel...

Idd erg lekker zo'n hap olie met ei,zout,mosterd en azijn. :9
Net zoals jij inferieure namaaksaus erg lekker vind, dat mag, over smaak valt weinig te twisten, het is maar net wat je lekker vind :Y)

Waar we verschillen in mening is dat jij frietsaus een mayo-achtige saus vind terwijl ik het eerder een zoute vla vind, het heeft kwa mondgevoel en smaak vrijwel niets te maken met mayonaise, vet en ei is vrijwel onmogelijk te repliceren met kunstmatig spul zonder de calorieėn, als we dat succesvol hadden kunnen doen waren al die slanke lijn producten wel wat succesvoller geweest.
haha ja laten we het er maar op houden dat het smaakverschil is. nogmaals, het hoeft niet precies als mayonaise te smaken, want mayo smaakt voornamelijk naar olie. die andere ingredienten zitten ook in frietsaus.
pi_196531686
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 13:58 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Zeuren over olie als je al een patatje gaat eten.
... Juist.
ook een glaasje olie erbij drinken dan?
pi_196532046
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 14:09 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

ook een glaasje olie erbij drinken dan?
Nu trek je het naar het absurde.

Helaas.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196532262
Hellmann's mayonaise
pi_196532332
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 14:29 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Nu trek je het naar het absurde.

Helaas.
absurd, ja. om een punt te maken. patat is vet ja. maar moet daar dan een super vette saus bij, anders is het raar?
  Tettenkoning donderdag 3 december 2020 @ 14:57:51 #90
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_196532555
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_196532774
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 14:46 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

absurd, ja. om een punt te maken. patat is vet ja. maar moet daar dan een super vette saus bij, anders is het raar?
Nee. Mayo bij je patat is niet raar. Een glas vloeibare olie daarbij drinken is dat wel.
Als je er een klodder mayo bij doet, is dat ook geen glas vol namelijk.

Je statement slaat echt helemaal nergens op hier.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 3 december 2020 @ 15:19:12 #92
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_196532883
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 14:09 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

haha ja laten we het er maar op houden dat het smaakverschil is. nogmaals, het hoeft niet precies als mayonaise te smaken, want mayo smaakt voornamelijk naar olie. die andere ingredienten zitten ook in frietsaus.
:Y)
pi_196533327
quote:
Deze is lekker O+

En verder, over smaak valt niet te twisten inderdaad. Laten we dat ook maar niet doen. Er zijn al mensen die margarine lekkerder vinden dan boter, dat zal met mayo en fritessaus ook zo zijn. Live and let live.
Spoilers!
pi_196533379
Ik heb van huis uit altijd Van Wijngaarden Zaanse mayo. Fritessaus heb ik zelf nooit in huis, maar vind ik ook lekker :)
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_196533392
Flinke det Zaanse mayo erop knallen
pi_196533554
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 15:10 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Nee. Mayo bij je patat is niet raar. Een glas vloeibare olie daarbij drinken is dat wel.
Als je er een klodder mayo bij doet, is dat ook geen glas vol namelijk.

Je statement slaat echt helemaal nergens op hier.
nee het statement dat patat vet is en dus vette saus moet hebben, want anders is het raar...
pi_196535693
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 15:50 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Deze is lekker O+

En verder, over smaak valt niet te twisten inderdaad. Laten we dat ook maar niet doen. Er zijn al mensen die margarine lekkerder vinden dan boter, dat zal met mayo en fritessaus ook zo zijn. Live and let live.
Hier in de UK viel de Thomy bij onze lokale supermarkt niet in de smaak. Er stond een keer een doos, dus ik gelijk 2 tubes eruit genomen. Een week later stond de bijna volle doos er nog. Toen heb ik wat tubes geherschikt, en zo stonden zer er een week later nog bij. Een paar weken later waren ze in de aanbieding en toen heb ik er nog een aantal tubes van gekocht. Daarna nooit meer in het aanbod geweest. :'( Nam ze altijd mee uit Zwitserland als ik bij een vriendin op bezoek ging.
pi_196535744
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 18:16 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Hier in de UK viel de Thomy bij onze lokale supermarkt niet in de smaak. Er stond een keer een doos, dus ik gelijk 2 tubes eruit genomen. Een week later stond de bijna volle doos er nog. Toen heb ik wat tubes geherschikt, en zo stonden zer er een week later nog bij. Een paar weken later waren ze in de aanbieding en toen heb ik er nog een aantal tubes van gekocht. Daarna nooit meer in het aanbod geweest. :'( Nam ze altijd mee uit Zwitserland als ik bij een vriendin op bezoek ging.
Balen zeg! Ik neem ze mee uit Duitsland, in Nederland worden ze ook niet verkocht helaas.
Spoilers!
  vrijdag 4 december 2020 @ 07:26:08 #99
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_196544192
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 11:23 schreef Solotovski het volgende:

[..]

Bij de sushizooi moet t staan
Daar stond het idd, het viel me een beetje tegen eigenlijk.
Het is erg romig met een hint van zuur.
De AH belgische mayo vind ik lekkerder eigenlijk.
gelukkig maar want zon kewpie fles is 4 euro _O-
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  vrijdag 4 december 2020 @ 11:10:33 #100
131800 Tarado
capō de fusca
pi_196546474
quote:
80s.gif Op donderdag 3 december 2020 14:57 schreef Nine. het volgende:
[ afbeelding ]
gewoon de beste, ik maak het om deze zelf niet meer.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')