abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_196476041
Zaanse mayonaise
pi_196476442
gewoon remia, klaar. of calve voor een neutraal acceptabele mayonaise.

mensen die belgische mayo willen.... vieze vette bagger. frietsaus is de nederlandse evolutie van dat, oerhollandse ambacht die het origineel verbeterd. nou alleen nog patatsaus noemen voortaan, en dan zijn we er.
pi_196476571
Nadeel van zelfgemaakte mayonaise is dat het gelijk zo veel is en niet zo lang houdbaar. Ik gebruik nooit meer dan 1 á 2 eetlepels. Vind het zonde om iedere keer de rest weg te gooien.

Tube Zaanse mayonaise is het fijnst. Sommige mayonaise in potten gaan uitdrogen, bovenop, dat ziet er vies uit.
pi_196477123
Maar net waar ik trek in heb.
Heb nu in de koelkast Amora Mosterd mayo, Zaanse mayo, D&L citroen, truffelmayo, calve gewone mayo en mad sauce staan :@

De gewone mayo gebruik ik altijd voor sausjes want neutraal van smaak.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_196477357
Vind Oliehoorn mayonaise wel de lekkerste, van de fritesauzen die van Gouda’s glorie.
Overigens gebruik ik zaanse mayo weer voor het maken van sausjes of andere dingen dan friet/snacks. Omdat die wat zuurder is dan Oliehoorn.
  maandag 30 november 2020 @ 10:13:07 #56
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_196480887
Zoals uit dit topic blijkt, smaak is per persoon verschillend.

Zelf zou ik ook voor belgische mayo gaan, hoe zuurder hoe beter :9
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  maandag 30 november 2020 @ 10:35:21 #57
93214 DeTolk
Elk puntje telt.
pi_196481120
Sowieso Zaanse Mayonaise!

Met deze als goede 2e

  maandag 30 november 2020 @ 21:35:45 #58
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_196490044
Ik heb vele favorieten maar in een liefhebbers topic mag deze niet ontbreken, Kewpie de japanse sushi mayo.


Hele aparte smaak, er is niet echt iets anders wat er op lijkt, als je van aparte soorten mayo houd is hij beslist aan te raden, de smaak is zuur/zout/umami.
pi_196520763
quote:
1s.gif Op maandag 30 november 2020 21:35 schreef robber57 het volgende:
Ik heb vele favorieten maar in een liefhebbers topic mag deze niet ontbreken, Kewpie de japanse sushi mayo.

Hele aparte smaak, er is niet echt iets anders wat er op lijkt, als je van aparte soorten mayo houd is hij beslist aan te raden, de smaak is zuur/zout/umami.
[ afbeelding ]
Brèm, maar dan ook brèmzout.. Heeft niets met umami te maken.
Er een keer ingetrapt, stond bij de AH, bijna 5 euro per fles. Dan zie je maar weer wat marketing kan doen..
Fles overigens weggegooid, na een hap geproefd. Gatver wat een smerige ... (mayo kan je het niet noemen)
pi_196521519
Ben ik de enige die Zaanse mayo echt ranzig vind? Bah, alsof er suiker doorheen zit.

Voor mij persoonlijk is Hellmann's de beste mayonaise, maar die is op patat misschien iets té zuur. Oliehoorn mag van mij ook wel wat zuurder. Dus het zou iets daartussenin moeten zijn. Yogonaise vind ik trouwens ook echt heerlijk bij de patat, lekker zuurtje en wat frisser ook.

Fritessaus zouden ze gewoon mee moeten stoppen. Vieze gewaterde troep met suiker.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_196521665
Brander mayo, Belgische, Duitse of Franse mayo. Zure mayo dus maar graag niet dat het naar citroen smaakt maar 'gewoon' zuur.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 2 december 2020 @ 20:59:52 #62
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_196522335
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:20 schreef Nielojram75 het volgende:

[..]

Brèm, maar dan ook brèmzout.. Heeft niets met umami te maken.
Er een keer ingetrapt, stond bij de AH, bijna 5 euro per fles. Dan zie je maar weer wat marketing kan doen..
Fles overigens weggegooid, na een hap geproefd. Gatver wat een smerige ... (mayo kan je het niet noemen)
Op zich valt het zoutgehalte wel mee met 1,8/100 (oliehoorn≈1%), dat is wat hoog maar er staat nul suiker tegenover(<1) en er zitten twee smaakversterkers in, vooral de glutamaat trekt het zout ver naar voren en daar staat alleen het zure van rijstazijn en mosterd tegenover en geen suiker.
Kewpie is slechts het merk, er zijn vele sushi/japanse mayonaise en ze zijn allemaal zo, zelfgemaakt word er dashi aan toegevoegd, een soort bouillon poeder van kelp en gefermenteerde vis, het staat stijf vd glutamaat.

Het is idd een wat heftige smaak maar het idee is dan ook dat je het niet met pollepels tegelijk gebruikt maar met kleine toefjes
  woensdag 2 december 2020 @ 21:13:28 #63
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_196522615
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:07 schreef Discombobulate het volgende:
Ben ik de enige die Zaanse mayo echt ranzig vind? Bah, alsof er suiker doorheen zit.

....
Yogonaise vind ik trouwens ook echt heerlijk bij de patat, lekker zuurtje en wat frisser ook.

Fritessaus zouden ze gewoon mee moeten stoppen. Vieze gewaterde troep met suiker.
Yogonaise is een volksrecept maar gemiddeld 25%vet en 10%suiker , wat denk je dat de rest is? ;)

Dat je die suiker niet proeft wil niet zeggen dat het er niet in zit...
10% is het suiker gehalte in vanillevla om het eea in perspectief te brengen, je doet zoete yoghurt vla op je patat :D

En dat uitgebalanceerde zoet/zuurtje met een beetje zout laat je lekker weg munchen met die pot, een dooretertje zoals dat heet waar je niet snel genoeg van krijgt, zoals veel van ons westers voer.

[ Bericht 6% gewijzigd door robber57 op 02-12-2020 21:22:43 ]
pi_196523233
quote:
10s.gif Op woensdag 2 december 2020 21:13 schreef robber57 het volgende:
Dat je die suiker niet proeft wil niet zeggen dat het er niet in zit...
Nee, maar dat maakt me ook niets uit. :) Het gaat mij gewoon om de smaak. Zaanse mayonaise of fritessaus proeft alsof het vol zit met suiker. Yogonaise niet. Dat er dan nog steeds veel suiker in kan zitten maakt me niet uit, het gaat om de smaak.
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
pi_196523284
Ik gebruikte als puber ook Yofresh slasaus bij de gebakken aardappeltjes en friet :@ ook best lekker!
dag
pi_196525252
quote:
Ja. Dit.
Zelf mayo zonder die suikerbende.
Helemaal pluspunten als je je patat ook nog zelf maakt. Met agria's ofso.


Vraag me toch iedere keer af waarom ergens nog suiker aan toegevoegd moet worden in NL waar geen suiker in hoeft.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196525266
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 21:52 schreef pokkerdepok het volgende:
gewoon remia, klaar. of calve voor een neutraal acceptabele mayonaise.

mensen die belgische mayo willen.... vieze vette bagger. frietsaus is de nederlandse evolutie van dat, oerhollandse ambacht die het origineel verbeterd. nou alleen nog patatsaus noemen voortaan, en dan zijn we er.
Liever wat meer vet dan een hoop additieven waarvan je niet weet wat het is.

Oerhollandse ambacht is gewoon thuis mayo maken.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196526533
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 00:32 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Liever wat meer vet dan een hoop additieven waarvan je niet weet wat het is.

Oerhollandse ambacht is gewoon thuis mayo maken.
maak dan thuis ambachtelijk frietsaus..
pi_196527687
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 07:33 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

maak dan thuis ambachtelijk frietsaus..
Nee.
Als ik thuis iets maak is het goed. Zonder additieven. Puur. Smaakvol.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 3 december 2020 @ 10:00:47 #70
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_196527723
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 21:40 schreef Discombobulate het volgende:

[..]

Nee, maar dat maakt me ook niets uit. :) Het gaat mij gewoon om de smaak. Zaanse mayonaise of fritessaus proeft alsof het vol zit met suiker. Yogonaise niet. Dat er dan nog steeds veel suiker in kan zitten maakt me niet uit, het gaat om de smaak.
Dat begrijp ik uiteraard wel, het ging me meer om uit te leggen dat in voedsel land niet alles is wat het lijkt, yogonaise is hoofdzakelijk water met verdikker, een beetje yoghurt, een beetje vet en veel suiker, precies datgene waarvan je later zegt "waterige troep met suiker", yogonaise valt precies binnen die beschrijving. ;)

Mayonaise met 70% olie is een machtige saus, datgene wat jou afhoud van mayo is precies datgene hoe mayo hoort te zijn, het vult snel en door de vet/zout/zure smaak geeft het snel een gevoel van verzadiging in je mond, het idee was ooit dat het een dure machtige rijke saus was door de olie en ei en dat je er weinig van gebruikt.
Dat is niet genoeg voor de industrie, die willen dat je er emmers vol van gebruikt en dus word er net zolang geknutseld aan de samenstelling en smaak dat het een dooretertje word, iets wat niet snel verzadigd en waar je naar blijft verlangen, al die "slanke lijn" sausjes zijn zo opgezet, er zit de helft vd calorieën in maar omdat het een dooretertje is gebruik je er 3x zoveel van, je bent beter af met 1 klodder echte mayo die verzadigt dan met drie klodders frietsaus waarna je nog steeds meer lust.

Ik had laatst uit nostalgie weer eens zo'n flesje mad-sauce gekocht, het is een mcdonalds frietsaus kloon van remia gemaakt in de goudas glorie fabriek(die ook van remia is)
Holy crap, dat spul is echt duivels en verslavend en ik heb me ook voorgenomen om het niet meer te kopen want je blijft dat spul eten, die hele uitgebalanceerde smaak van zuur en zoet zorgt er voor dat je desnoods een hele fles leeg lepelt, precies wat de fabrikant wil....

[ Bericht 0% gewijzigd door robber57 op 03-12-2020 10:44:32 ]
  donderdag 3 december 2020 @ 10:36:37 #71
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_196528298
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 07:33 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

maak dan thuis ambachtelijk frietsaus..
De woorden ambachtelijk en frietsaus horen niet in 1 zin bij elkaar.
Frietsaus is een industrieel product dat goedkoper is dan mayo door de dure componenten, olie en ei, te vervangen voor goedkope meuk en water en heeft niets te maken met evolutie noch ambacht maar is een industrieel goedkoop namaak product ontstaan in de tijd dat olie en ei nog erg duur waren.
Mayonaise is en hoort baggervet te zijn, wettelijk minimaal 70% vet en 5% ei.
Dat was ooit minimaal 80% vet en 7,5% ei maar dat heeft de industrie na lang zeuren terug gebracht, als je ambachtelijk wilt moet je iig zeer zeker niet de producten van unilever en co kopen(remia en calve), zij hebben juist destijds die verlaging van eisen gedaan, het waren de kleine onafhankelijke ambachtelijke mayo makers die het er niet mee eens waren.
Het idee was dat met minder olie en ei de grote fabrikanten beter konden concurreren met de buitenlandse markt.

Zelf frietsaus maken gaat je ook niet mee vallen en "ambachtelijke" frietsaus is een onmogelijkheid, je hebt van die typische industriele ingredienten nodig als xanthaangom,johannesbroodpitmeel, emulgator en stabilisator, water en vet willen nu eenmaal niet met elkaar mengen zonder voldoende ei en als je die ei en olie er niet in wilt stoppen val je terug op industrieel spul dat voor gewone consumenten vrijwel niet te koop is.

De meest eenvoudige manier om thuis iets te maken dat er op lijkt, goedkoper is en minder calorieën bevat is yogonaise, je mengt 1 deel echte mayo met 1 deel yoghurt, wat je dan krijgt lijkt echter in de verste verte niet meer op mayo.
Het kan wel lekker zijn maar heeft weinig meer te maken met mayo.
  donderdag 3 december 2020 @ 10:53:34 #72
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_196528649
quote:
1s.gif Op maandag 30 november 2020 21:35 schreef robber57 het volgende:
Ik heb vele favorieten maar in een liefhebbers topic mag deze niet ontbreken, Kewpie de japanse sushi mayo.
deze wil ik al jaren proberen, maar ik weiger het op internet te bestellen, dan zijn de verzendkosten meer dan het product zelf.
Enig idee in welke winkel dit te koop is?
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_196528775
quote:
15s.gif Op donderdag 3 december 2020 10:53 schreef junkiesietze het volgende:

[..]

deze wil ik al jaren proberen, maar ik weiger het op internet te bestellen, dan zijn de verzendkosten meer dan het product zelf.
Enig idee in welke winkel dit te koop is?
Bij de Jumbo, althans bij ons
I wanna go back with a club and attack
I wanna take to my guns and break you
pi_196528814
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 10:36 schreef robber57 het volgende:

[..]

De woorden ambachtelijk en frietsaus horen niet in 1 zin bij elkaar.
Frietsaus is een industrieel product dat goedkoper is dan mayo door de dure componenten, olie en ei, te vervangen voor goedkope meuk en water en heeft niets te maken met evolutie noch ambacht maar is een industrieel goedkoop namaak product ontstaan in de tijd dat olie en ei nog erg duur waren.
Mayonaise is en hoort baggervet te zijn, wettelijk minimaal 70% vet en 5% ei.
Dat was ooit minimaal 80% vet en 7,5% ei maar dat heeft de industrie na lang zeuren terug gebracht, als je ambachtelijk wilt moet je iig zeer zeker niet de producten van unilever en co kopen(remia en calve), zij hebben juist destijds die verlaging van eisen gedaan, het waren de kleine onafhankelijke ambachtelijke mayo makers die het er niet mee eens waren.
Het idee was dat met minder olie en ei de grote fabrikanten beter konden concurreren met de buitenlandse markt.

Zelf frietsaus maken gaat je ook niet mee vallen en "ambachtelijke" frietsaus is een onmogelijkheid, je hebt van die typische industriele ingredienten nodig als xanthaangom,johannesbroodpitmeel, emulgator en stabilisator, water en vet willen nu eenmaal niet met elkaar mengen zonder voldoende ei en als je die ei en olie er niet in wilt stoppen val je terug op industrieel spul dat voor gewone consumenten vrijwel niet te koop is.

De meest eenvoudige manier om thuis iets te maken dat er op lijkt, goedkoper is en minder calorieën bevat is yogonaise, je mengt 1 deel echte mayo met 1 deel yoghurt, wat je dan krijgt lijkt echter in de verste verte niet meer op mayo.
Het kan wel lekker zijn maar heeft weinig meer te maken met mayo.
Kan toch gewoon met eiendooier, zout, zonnebloemolie, azijn en mosterd? Zo doe ik het vaak iig
I wanna go back with a club and attack
I wanna take to my guns and break you
  donderdag 3 december 2020 @ 11:10:54 #75
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_196528902
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 11:01 schreef Solotovski het volgende:

[..]

Bij de Jumbo, althans bij ons
Really? ga ik eens kijken vanmiddag ^O^
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  donderdag 3 december 2020 @ 11:17:11 #76
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_196528977
Oliehoorn.

en in de horeca de Heinz Mayo van Five Guys. Totaal iets anders dan wat ze in de flessen van de supermarkt hebben (die ook een paar geleden van recept is veranderd, die ik wel lekker vond)
pi_196529069
quote:
15s.gif Op donderdag 3 december 2020 11:10 schreef junkiesietze het volgende:

[..]

Really? ga ik eens kijken vanmiddag ^O^
Bij de sushizooi moet t staan
I wanna go back with a club and attack
I wanna take to my guns and break you
  donderdag 3 december 2020 @ 13:22:29 #78
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_196531062
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 11:04 schreef Solotovski het volgende:

[..]

Kan toch gewoon met eiendooier, zout, zonnebloemolie, azijn en mosterd? Zo doe ik het vaak iig
Dan maak je mayonaise en geen frietsaus, of we begrijpen elkaar niet of je valt in de grote categorie mensen die niet weet dat frietsaus en mayo niet hetzelfde is.
Dus nogmaals; frietsaus en mayonaise zijn niet hetzelfde.
Ik reageerde op de stelling van @pokkerdepok die zei "maak dan thuis ambachtelijke frietsaus".

Frietsaus heeft kwa ingredienten erg weinig te maken met mayonaise, voor mayonaise zijn er traditionele recepten maar bovenal een wettelijke eis als je het wilt verkopen, minimaal 70% vet en 5% olie.
Voor frietsaus is geen enkele wettelijke eis, de fabrikant kan in de pot stoppen wat hij wil, de truuk van fabrikanten is meeliften op de beschermde naam van mayonaise met inferieure rommel die de naam niet mag dragen door fantasie termen te gebruiken als halfvolle-mayo, mayo-light en meer van dat moois.
Mayonaise is dus bv net zoals (room)boter en margarine, voor boter gelden eisen voor margarine geld geen enkele eis.

Je mag dus ook niet zomaar "mayonaise" op de pot zetten als fabrikant, net zoals je de term "boter" niet zomaar mag gebruiken voor iets dat het niet is en net zoals je harde kaas niet zomaar parmezaanse kaas mag noemen en iedere willekeurige bubbelwijn niet champagne mag noemen of een snelle rode fiat geen ferrari mag noemen.
in dezelfde categorie vallen megalomaan grote industriele fabrieken die de naam van vlees producten op een verpakking zetten van iets dat 0% te maken heeft met vlees, het is consumenten bedrog, mee liften op het succes van iets met inferieure nagemaakte goedkope zooi die helemaal niets te maken heeft met het origineel.

Het is dat of thuiskomen met een fles "champagne" van ¤75 die bij nader inzien goedkope bubbelzooi blijkt van ¤2,50
Of "parmezaanse kaas" van ¤5 die bij thuiskomst gewoon oude kaas van uniekaas blijkt te zijn van ¤1,50.

Als je dat niet tot een halt roept kom je zometeen thuis met ¤60 haasbiefstuk die gemaakt blijkt te zijn in een chemische raffinaderij of een pak "halfvolle melk" waar geen dier aan te pas is gekomen.

Dat je nu in vrijwel iedere winkel echte parmezaanse kaas kunt kopen en echte champagne komt omdat ergens in de jaren80-90 die wetten zijn geïntroduceerd om het originele product te beschermen, tot die wet was er alleen grozette "parmesaanse kaas" , een inferieure hollandse kopie van het origineel en echte parmesan was nergens te koop, dat is wat er gebeurt als je het over laat aan de multinationals, lokale kleine bedrijfjes worden kapot geconcurreerd met een goedkope inferieure kloon.

[ Bericht 24% gewijzigd door robber57 op 03-12-2020 13:45:15 ]
pi_196531176
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 09:58 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Nee.
Als ik thuis iets maak is het goed. Zonder additieven. Puur. Smaakvol.
lekker, een hap olie...
pi_196531208
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 13:22 schreef robber57 het volgende:

[..]

Dan maak je mayonaise en geen frietsaus, of we begrijpen elkaar niet of je valt in de grote categorie mensen die niet weet dat frietsaus en mayo niet hetzelfde is.
Dus nogmaals; frietsaus en mayonaise zijn niet hetzelfde.
Ik reageerde op de stelling van @:pokkerdepok die zei "maak dan thuis ambachtelijke frietsaus".

Frietsaus heeft kwa ingredienten erg weinig te maken met mayonaise, voor mayonaise zijn er traditionele recepten maar bovenal een wettelijke eis als je het wilt verkopen, minimaal 70% vet en 5% olie.
Voor frietsaus is geen enkele wettelijke eis, de fabrikant kan in de pot stoppen wat hij wil, de truuk van fabrikanten is meeliften op de beschermde naam van mayonaise met inferieure rommel die de naam niet mag dragen door fantasie termen te gebruiken als halfvolle-mayo, mayo-light en meer van dat moois.
Mayonaise is dus bv net zoals (room)boter en margarine, voor boter gelden eisen voor margarine geld geen enkele eis.

Je mag dus ook niet zomaar "mayonaise" op de pot zetten als fabrikant, net zoals je de term "boter" niet zomaar mag gebruiken voor iets dat het niet is en net zoals je harde kaas niet zomaar parmezaanse kaas mag noemen en iedere willekeurige bubbelwijn niet champagne mag noemen of een snelle rode fiat geen ferrari mag noemen.
Aah ok duidelijk. Sorry :@
I wanna go back with a club and attack
I wanna take to my guns and break you
pi_196531298
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 09:58 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Nee.
Als ik thuis iets maak is het goed. Zonder additieven. Puur. Smaakvol.
lekker, een hap olie...
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 10:36 schreef robber57 het volgende:

[..]

De woorden ambachtelijk en frietsaus horen niet in 1 zin bij elkaar.
Frietsaus is een industrieel product dat goedkoper is dan mayo door de dure componenten, olie en ei, te vervangen voor goedkope meuk en water en heeft niets te maken met evolutie noch ambacht maar is een industrieel goedkoop namaak product ontstaan in de tijd dat olie en ei nog erg duur waren.
Mayonaise is en hoort baggervet te zijn, wettelijk minimaal 70% vet en 5% ei.
Dat was ooit minimaal 80% vet en 7,5% ei maar dat heeft de industrie na lang zeuren terug gebracht, als je ambachtelijk wilt moet je iig zeer zeker niet de producten van unilever en co kopen(remia en calve), zij hebben juist destijds die verlaging van eisen gedaan, het waren de kleine onafhankelijke ambachtelijke mayo makers die het er niet mee eens waren.
Het idee was dat met minder olie en ei de grote fabrikanten beter konden concurreren met de buitenlandse markt.

Zelf frietsaus maken gaat je ook niet mee vallen en "ambachtelijke" frietsaus is een onmogelijkheid, je hebt van die typische industriele ingredienten nodig als xanthaangom,johannesbroodpitmeel, emulgator en stabilisator, water en vet willen nu eenmaal niet met elkaar mengen zonder voldoende ei en als je die ei en olie er niet in wilt stoppen val je terug op industrieel spul dat voor gewone consumenten vrijwel niet te koop is.

De meest eenvoudige manier om thuis iets te maken dat er op lijkt, goedkoper is en minder calorieën bevat is yogonaise, je mengt 1 deel echte mayo met 1 deel yoghurt, wat je dan krijgt lijkt echter in de verste verte niet meer op mayo.
Het kan wel lekker zijn maar heeft weinig meer te maken met mayo.
xanthaangom koop je gewoon bij holland&barrett, johannesbroodpitmeel bij het kruidvat..

maar zoals je al zei, dat kan je ook wel anders oplossen.
het verschil is, dat frietsaus een mayonaise-achtige saus is die niet baggervet is. dat het niet 100% als mayonaise smaakt, is niet erg. ik vind frietsaus namelijk lekkerder.
  donderdag 3 december 2020 @ 13:51:59 #82
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_196531440
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 13:38 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

lekker, een hap olie...
[..]

xanthaangom koop je gewoon bij holland&barrett, johannesbroodpitmeel bij het kruidvat..

maar zoals je al zei, dat kan je ook wel anders oplossen.
het verschil is, dat frietsaus een mayonaise-achtige saus is die niet baggervet is. dat het niet 100% als mayonaise smaakt, is niet erg. ik vind frietsaus namelijk lekkerder.
Lekker, een hap chemische rommel...

Idd erg lekker zo'n hap olie met ei,zout,mosterd en azijn. :9
Net zoals jij inferieure namaaksaus erg lekker vind, dat mag, over smaak valt weinig te twisten, het is maar net wat je lekker vind :Y)

Waar we verschillen in mening is dat jij frietsaus een mayo-achtige saus vind terwijl ik het eerder een zoute vla vind, het heeft kwa mondgevoel en smaak vrijwel niets te maken met mayonaise, vet en ei is vrijwel onmogelijk te repliceren met kunstmatig spul zonder de calorieën, als we dat succesvol hadden kunnen doen waren al die slanke lijn producten wel wat succesvoller geweest.
pi_196531515
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 13:30 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

lekker, een hap olie...
Zeuren over olie als je al een patatje gaat eten.
... Juist.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196531662
pi_196531681
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 13:51 schreef robber57 het volgende:

[..]

Lekker, een hap chemische rommel...

Idd erg lekker zo'n hap olie met ei,zout,mosterd en azijn. :9
Net zoals jij inferieure namaaksaus erg lekker vind, dat mag, over smaak valt weinig te twisten, het is maar net wat je lekker vind :Y)

Waar we verschillen in mening is dat jij frietsaus een mayo-achtige saus vind terwijl ik het eerder een zoute vla vind, het heeft kwa mondgevoel en smaak vrijwel niets te maken met mayonaise, vet en ei is vrijwel onmogelijk te repliceren met kunstmatig spul zonder de calorieën, als we dat succesvol hadden kunnen doen waren al die slanke lijn producten wel wat succesvoller geweest.
haha ja laten we het er maar op houden dat het smaakverschil is. nogmaals, het hoeft niet precies als mayonaise te smaken, want mayo smaakt voornamelijk naar olie. die andere ingredienten zitten ook in frietsaus.
pi_196531686
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 13:58 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Zeuren over olie als je al een patatje gaat eten.
... Juist.
ook een glaasje olie erbij drinken dan?
pi_196532046
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 14:09 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

ook een glaasje olie erbij drinken dan?
Nu trek je het naar het absurde.

Helaas.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_196532262
Hellmann's mayonaise
pi_196532332
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 14:29 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Nu trek je het naar het absurde.

Helaas.
absurd, ja. om een punt te maken. patat is vet ja. maar moet daar dan een super vette saus bij, anders is het raar?
  Tettenkoning donderdag 3 december 2020 @ 14:57:51 #90
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_196532555
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_196532774
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 14:46 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

absurd, ja. om een punt te maken. patat is vet ja. maar moet daar dan een super vette saus bij, anders is het raar?
Nee. Mayo bij je patat is niet raar. Een glas vloeibare olie daarbij drinken is dat wel.
Als je er een klodder mayo bij doet, is dat ook geen glas vol namelijk.

Je statement slaat echt helemaal nergens op hier.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  donderdag 3 december 2020 @ 15:19:12 #92
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_196532883
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 14:09 schreef pokkerdepok het volgende:

[..]

haha ja laten we het er maar op houden dat het smaakverschil is. nogmaals, het hoeft niet precies als mayonaise te smaken, want mayo smaakt voornamelijk naar olie. die andere ingredienten zitten ook in frietsaus.
:Y)
pi_196533327
quote:
Deze is lekker O+

En verder, over smaak valt niet te twisten inderdaad. Laten we dat ook maar niet doen. Er zijn al mensen die margarine lekkerder vinden dan boter, dat zal met mayo en fritessaus ook zo zijn. Live and let live.
Spoilers!
pi_196533379
Ik heb van huis uit altijd Van Wijngaarden Zaanse mayo. Fritessaus heb ik zelf nooit in huis, maar vind ik ook lekker :)
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_196533392
Flinke det Zaanse mayo erop knallen
pi_196533554
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 15:10 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Nee. Mayo bij je patat is niet raar. Een glas vloeibare olie daarbij drinken is dat wel.
Als je er een klodder mayo bij doet, is dat ook geen glas vol namelijk.

Je statement slaat echt helemaal nergens op hier.
nee het statement dat patat vet is en dus vette saus moet hebben, want anders is het raar...
pi_196535693
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 15:50 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Deze is lekker O+

En verder, over smaak valt niet te twisten inderdaad. Laten we dat ook maar niet doen. Er zijn al mensen die margarine lekkerder vinden dan boter, dat zal met mayo en fritessaus ook zo zijn. Live and let live.
Hier in de UK viel de Thomy bij onze lokale supermarkt niet in de smaak. Er stond een keer een doos, dus ik gelijk 2 tubes eruit genomen. Een week later stond de bijna volle doos er nog. Toen heb ik wat tubes geherschikt, en zo stonden zer er een week later nog bij. Een paar weken later waren ze in de aanbieding en toen heb ik er nog een aantal tubes van gekocht. Daarna nooit meer in het aanbod geweest. :'( Nam ze altijd mee uit Zwitserland als ik bij een vriendin op bezoek ging.
pi_196535744
quote:
0s.gif Op donderdag 3 december 2020 18:16 schreef George_of_the_Jungle het volgende:

[..]

Hier in de UK viel de Thomy bij onze lokale supermarkt niet in de smaak. Er stond een keer een doos, dus ik gelijk 2 tubes eruit genomen. Een week later stond de bijna volle doos er nog. Toen heb ik wat tubes geherschikt, en zo stonden zer er een week later nog bij. Een paar weken later waren ze in de aanbieding en toen heb ik er nog een aantal tubes van gekocht. Daarna nooit meer in het aanbod geweest. :'( Nam ze altijd mee uit Zwitserland als ik bij een vriendin op bezoek ging.
Balen zeg! Ik neem ze mee uit Duitsland, in Nederland worden ze ook niet verkocht helaas.
Spoilers!
  vrijdag 4 december 2020 @ 07:26:08 #99
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_196544192
quote:
1s.gif Op donderdag 3 december 2020 11:23 schreef Solotovski het volgende:

[..]

Bij de sushizooi moet t staan
Daar stond het idd, het viel me een beetje tegen eigenlijk.
Het is erg romig met een hint van zuur.
De AH belgische mayo vind ik lekkerder eigenlijk.
gelukkig maar want zon kewpie fles is 4 euro _O-
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
  vrijdag 4 december 2020 @ 11:10:33 #100
131800 Tarado
capô de fusca
pi_196546474
quote:
80s.gif Op donderdag 3 december 2020 14:57 schreef Nine. het volgende:
[ afbeelding ]
gewoon de beste, ik maak het om deze zelf niet meer.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')