Brèm, maar dan ook brèmzout.. Heeft niets met umami te maken.quote:Op maandag 30 november 2020 21:35 schreef robber57 het volgende:
Ik heb vele favorieten maar in een liefhebbers topic mag deze niet ontbreken, Kewpie de japanse sushi mayo.
Hele aparte smaak, er is niet echt iets anders wat er op lijkt, als je van aparte soorten mayo houd is hij beslist aan te raden, de smaak is zuur/zout/umami.
[ afbeelding ]
Op zich valt het zoutgehalte wel mee met 1,8/100 (oliehoorn≈1%), dat is wat hoog maar er staat nul suiker tegenover(<1) en er zitten twee smaakversterkers in, vooral de glutamaat trekt het zout ver naar voren en daar staat alleen het zure van rijstazijn en mosterd tegenover en geen suiker.quote:Op woensdag 2 december 2020 19:20 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]
Brèm, maar dan ook brèmzout.. Heeft niets met umami te maken.
Er een keer ingetrapt, stond bij de AH, bijna 5 euro per fles. Dan zie je maar weer wat marketing kan doen..
Fles overigens weggegooid, na een hap geproefd. Gatver wat een smerige ... (mayo kan je het niet noemen)
Yogonaise is een volksrecept maar gemiddeld 25%vet en 10%suiker , wat denk je dat de rest is?quote:Op woensdag 2 december 2020 20:07 schreef Discombobulate het volgende:
Ben ik de enige die Zaanse mayo echt ranzig vind? Bah, alsof er suiker doorheen zit.
....
Yogonaise vind ik trouwens ook echt heerlijk bij de patat, lekker zuurtje en wat frisser ook.
Fritessaus zouden ze gewoon mee moeten stoppen. Vieze gewaterde troep met suiker.
Nee, maar dat maakt me ook niets uit.quote:Op woensdag 2 december 2020 21:13 schreef robber57 het volgende:
Dat je die suiker niet proeft wil niet zeggen dat het er niet in zit...
Ja. Dit.quote:
Liever wat meer vet dan een hoop additieven waarvan je niet weet wat het is.quote:Op zondag 29 november 2020 21:52 schreef pokkerdepok het volgende:
gewoon remia, klaar. of calve voor een neutraal acceptabele mayonaise.
mensen die belgische mayo willen.... vieze vette bagger. frietsaus is de nederlandse evolutie van dat, oerhollandse ambacht die het origineel verbeterd. nou alleen nog patatsaus noemen voortaan, en dan zijn we er.
maak dan thuis ambachtelijk frietsaus..quote:Op donderdag 3 december 2020 00:32 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Liever wat meer vet dan een hoop additieven waarvan je niet weet wat het is.
Oerhollandse ambacht is gewoon thuis mayo maken.
Nee.quote:Op donderdag 3 december 2020 07:33 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
maak dan thuis ambachtelijk frietsaus..
Dat begrijp ik uiteraard wel, het ging me meer om uit te leggen dat in voedsel land niet alles is wat het lijkt, yogonaise is hoofdzakelijk water met verdikker, een beetje yoghurt, een beetje vet en veel suiker, precies datgene waarvan je later zegt "waterige troep met suiker", yogonaise valt precies binnen die beschrijving.quote:Op woensdag 2 december 2020 21:40 schreef Discombobulate het volgende:
[..]
Nee, maar dat maakt me ook niets uit.Het gaat mij gewoon om de smaak. Zaanse mayonaise of fritessaus proeft alsof het vol zit met suiker. Yogonaise niet. Dat er dan nog steeds veel suiker in kan zitten maakt me niet uit, het gaat om de smaak.
De woorden ambachtelijk en frietsaus horen niet in 1 zin bij elkaar.quote:Op donderdag 3 december 2020 07:33 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
maak dan thuis ambachtelijk frietsaus..
deze wil ik al jaren proberen, maar ik weiger het op internet te bestellen, dan zijn de verzendkosten meer dan het product zelf.quote:Op maandag 30 november 2020 21:35 schreef robber57 het volgende:
Ik heb vele favorieten maar in een liefhebbers topic mag deze niet ontbreken, Kewpie de japanse sushi mayo.
Bij de Jumbo, althans bij onsquote:Op donderdag 3 december 2020 10:53 schreef junkiesietze het volgende:
[..]
deze wil ik al jaren proberen, maar ik weiger het op internet te bestellen, dan zijn de verzendkosten meer dan het product zelf.
Enig idee in welke winkel dit te koop is?
Kan toch gewoon met eiendooier, zout, zonnebloemolie, azijn en mosterd? Zo doe ik het vaak iigquote:Op donderdag 3 december 2020 10:36 schreef robber57 het volgende:
[..]
De woorden ambachtelijk en frietsaus horen niet in 1 zin bij elkaar.
Frietsaus is een industrieel product dat goedkoper is dan mayo door de dure componenten, olie en ei, te vervangen voor goedkope meuk en water en heeft niets te maken met evolutie noch ambacht maar is een industrieel goedkoop namaak product ontstaan in de tijd dat olie en ei nog erg duur waren.
Mayonaise is en hoort baggervet te zijn, wettelijk minimaal 70% vet en 5% ei.
Dat was ooit minimaal 80% vet en 7,5% ei maar dat heeft de industrie na lang zeuren terug gebracht, als je ambachtelijk wilt moet je iig zeer zeker niet de producten van unilever en co kopen(remia en calve), zij hebben juist destijds die verlaging van eisen gedaan, het waren de kleine onafhankelijke ambachtelijke mayo makers die het er niet mee eens waren.
Het idee was dat met minder olie en ei de grote fabrikanten beter konden concurreren met de buitenlandse markt.
Zelf frietsaus maken gaat je ook niet mee vallen en "ambachtelijke" frietsaus is een onmogelijkheid, je hebt van die typische industriele ingredienten nodig als xanthaangom,johannesbroodpitmeel, emulgator en stabilisator, water en vet willen nu eenmaal niet met elkaar mengen zonder voldoende ei en als je die ei en olie er niet in wilt stoppen val je terug op industrieel spul dat voor gewone consumenten vrijwel niet te koop is.
De meest eenvoudige manier om thuis iets te maken dat er op lijkt, goedkoper is en minder calorieën bevat is yogonaise, je mengt 1 deel echte mayo met 1 deel yoghurt, wat je dan krijgt lijkt echter in de verste verte niet meer op mayo.
Het kan wel lekker zijn maar heeft weinig meer te maken met mayo.
Really? ga ik eens kijken vanmiddagquote:Op donderdag 3 december 2020 11:01 schreef Solotovski het volgende:
[..]
Bij de Jumbo, althans bij ons
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |