abonnement Unibet Coolblue
pi_195767446

Interessant dit wel. Vooral wat dat meisje zegt op 02:39

''I come from an immigrant family and I saw that my parents needed to work so hard for things that should have been afforded to them as soon as they got here"

Dit soort rare ideeën wakkeren socialistische gevoelens dus blijkbaar aan. Als je naar een nieuw land gaat, ja nee maar dan moet je gewoon alles op een dienblad krijgen aangereikt. Ehm, nee, helaas, zo werkt het niet.

Ik ben ook wel erg benieuwd wat al deze mensen studeren, iets zegt mij dat dit nu niet de figuren zijn die doordachte keuzes maken omtrent studie om straks een goede positie op de arbeidsmarkt te kunnen vergaren.
pi_195767526
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 15:58 schreef KoosVogels het volgende:
Met de term ongelijkheid en de wenselijkheid ervan kan ik persoonlijk weinig. Ik ben niet per definitie gekant tegen economische ongelijkheid. Er zijn zat landgenoten die een hoger inkomen hebben dan ik en dat ze van harte gegund. Wel vind ik dat mensen voldoende moeten verdienen om aan de basisbehoeften te kunnen voldoen. In Nederland hebben wij daarom een minimumloon en een sociaal vangnet.
Ben ik het helemaal mee eens :).

quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 15:58 schreef KoosVogels het volgende:
Ik vind de Amerikaanse politiek zeer boeiend, maar ik heb weinig behoefte om een kleine studie te maken van het belastingstelsel in de VS. Is ook helemaal niet nodig. De bekende feiten heb ik benoemd in mijn vorige bijdrage. Vanuit die wetenschap kan ik mij goed vinden in de plannen van Biden om de belastingen te verhogen.

Maar ook hier geldt: ik lig er niet wakker van als de Amerikanen anders besluiten. Uiteindelijk is het hun land.
Duidelijk, en ieder zijn mening natuurlijk.
pi_195767773
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 15:07 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Dat een mens met 40 uur werk genoeg verdient om huur/hypotheek te voldoen, eten kan kopen en kinderen kan opvoeden.
Dan moet je best wel wat verdienen om dat allemaal op te brengen. Met het Nederlands minimum loon kom je er ieder geval niet.
Om te doen wat jij stelt denk ik dat een bedrag van 2500 netto wel het minimale is wat je nodig hebt om te kunnen doen wat jij zegt.
pi_195767821
Net een Jerry Springershow. Een beetje tegen elkaar lopen te schelden, tot er een kale moderator tussen springt, en de gemoederen zover bedaart dat het weer van voren af aan kan beginnen.

[ Bericht 60% gewijzigd door OllieA op 21-10-2020 16:19:16 (Gequote post was al verwijderd) ]
And it's only the giving
That makes you
What you are
  Moderator woensdag 21 oktober 2020 @ 16:22:41 #205
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195767995
quote:
2s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 16:15 schreef OllieA het volgende:
Net een Jerry Springershow. Een beetje tegen elkaar lopen te schelden, tot er een kale moderator tussen springt, en de gemoederen zover bedaart dat het weer van voren af aan kan beginnen.
Zeg...ik ben niet kaal, hoor :P

* Tijger_m noteert OlliaA voor een crewbash
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195768105
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 16:22 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Zeg...ik ben niet kaal, hoor :P

* Tijger_m noteert OlliaA voor een crewbash
Als stand in voor Danny ben je natuurlijk virtueel wel kaal, ergens. 8-)
And it's only the giving
That makes you
What you are
  Moderator woensdag 21 oktober 2020 @ 16:36:23 #207
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195768213
quote:
2s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 16:28 schreef OllieA het volgende:

[..]

Als stand in voor Danny ben je natuurlijk virtueel wel kaal, ergens. 8-)
:D _O-
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195768544
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 16:13 schreef Chivaz het volgende:

[..]

Dan moet je best wel wat verdienen om dat allemaal op te brengen. Met het Nederlands minimum loon kom je er ieder geval niet.
Om te doen wat jij stelt denk ik dat een bedrag van 2500 netto wel het minimale is wat je nodig hebt om te kunnen doen wat jij zegt.
Je hebt nu zo'n programma op TV, kijkt m'n vriendin vaak, over hoe mensen rondkomen en wat ze met hun geld doen. Als je dan ziet hoe weinig sommige mensen te besteden hebben...

Daarom vind ik persoonlijk dat zodra modaal en gemiddeld inkomen teveel uit de pas lopen de verdiensten van een samenleving niet naar ratio terechtkomen bij de mensen zelf. Sterker nog, elk economisch beleid zou er wat mij betreft op gericht moeten zijn om het jaarlijks BNP per hoofd zou dicht mogelijk bij het daadwerkelijke modaal/gemiddelde inkomen te brengen.

Ik weet even niet meer goed hoe ze modaal berekenen en of dat dan anders is dan gemiddeld maar mijn punt moge duidelijk zijn.
What Would Goku Do
pi_195769766
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 10:28 schreef Dejannn het volgende:

[..]

Interessant. Ik heb boeken van die man gelezen, in zijn meest recente boek maakt hij ook weer allerlei claims over o.a. Nederland, dat er hier schijnbaar ernstig wordt neergekeken op laagopgeleiden. En dan kijk je naar de bron, en dan is dat een studie die gedaan is aan de RUG waarbij een survey is gehouden onder 200 bachelorstudenten psychologie. Zijn conclusie: héél Nederland kijkt neer op laagopgeleiden. Wat een pseudo-intellectueel ben je dan zeg :').

En dit soort dingen zie je in meerdere van zijn werken terug. Een zeer opmerkelijk mannetje. Bang vooral, bang voor de wereld en wil daarom streven naar één of andere communitaristische 'knuffelmaatschappij'. Echt zo'n vent die 60 is, maar eigenlijk van binnen nog een 6-jarig kind. Dat komt ook weer terug in dat zachte piepstemmetje. Ik ben er geen fan van, maar ieder z'n ding. En helaas voor Sandel, de wereld gaat géén communitaristisch bolwerk worden gebaseerd op subjectieve concepten zoals 'gelijkheid', 'rechtvaardigheid' en 'solidariteit'.

Maar aangezien jij zijn werk dus wel kan waarderen, en ook al eerder kwam aanzetten met dingetjes van Jacobin (een socialistisch magazine) Komt hier een zéér linkse politieke voorkeur naar boven? Volgens mij wel ;)
[..]

Dit klopt niet helemaal. Geld wordt ook verdiend. Echter, kun je ook met geld meer geld creëren? Ja, dat kan, dat is ook een verdienmodel. En sommige mensen zijn daar heel goed in en dat is hun goed recht. Dan kun je dat accepteren en zelfs zien als inspirerend (immers moeten die mensen toch ergens goed in zijn, geld groeit niet aan een boom). Óf je slaat over in een diepe rancune en haat jegens zulke mensen. Helaas zien we dit laatste steeds meer toenemen, vooral onder jongeren. Mensen met veel geld zijn per definitie slecht en zouden torenhoge belastingen moeten betalen. Nee, mensen met veel geld hebben de juiste keuzes gemaakt en kunnen dit vervolgens generatie op generatie doorgeven. Daar is niets mis mee. Het staat iedereen vrij om nu te beginnen om ook iets op te bouwen en dat weer door te geven. En ja, dat is nog altijd mogelijk maar het vergt veel inzet, doorzettingsvermogen en bepaalde kwaliteiten.

Betreffende de woningmarkt, die is inderdaad van slag. Maar dat ligt niet aan ongelijkheid. Dat ligt aan een overvol land, waarvan opmerkelijk genoeg steeds maar meer mensen binnen kunnen komen. En als kind van immigranten vind ik dat ergens een prima zaak, maar ergens ook vrij problematisch door de kleine omvang van Nederland. Want hoe denk je dat de woningmarkt er over 20 jaar uit zal zien?
[..]

Dus? Hoe wil je dit dan gaan oplossen? Geld afpakken van mensen? Het bezit van geld zal inderdaad zorgen voor meer mogelijkheden. Maar zoals al aangegeven komt dit omdat iemand in dergelijke familiaire kringen toch ooit de juiste keuzes heeft gemaakt in leven, plus hard werken en een bepaalde mate van intelligentie bezitten.

Is het soms ook oneerlijk dat je een een IQ heeft van 120, en de ander een IQ van 75? Of dat de een een zeer goed uiterlijk heeft en de ander niet? Of dat de een gezond is en de ander niet? Iedereen zal nu eenmaal nooit precies gelijk zijn. Ongelijkheden zijn vanuit de natuur de norm. En mensen moeten dat eens leren te accepteren en die rancune opbergen jegens mensen die het beter hebben. Overigens niet persoonlijk dit, meer een algemeen punt ;)
Het wordt off-topic. Maar leuke discussie dus toch nog even korte reply.

Niet persoonlijk opgevat. Ik heb zelf ook mazzel gehad. Mn ouders konden niet mn studie betalen maar met een bijbaantje en toen nog stufi was het niet een probleem hier in Nl. Ook de mazzel gehad dat ik bijna 2 ton in 5 jaar tijd aan mn huis heb verdiend. Sowieso vind ik dat mensen zich nooit moeten schamen voor rijkdom en gewoon gebruik moeten maken van de mogelijkheden die er zijn. Al zie je die liever veranderen zoals ik. Ook moeten niet-rijken niet jaloers en rancuneus zijn naar de rijken, maar het is ook te makkelijk om kritiek van de have-nots aan rancune te wijten.

Geld maakt geld. Helaas wel. Als het op basis van slimme keuzes was was het in mijn optiek ethisch nog juist. Maar zoals in mijn geval met mijn huis heeft keuze of slimheid daar niets mee te maken. Kwestie van geluk en het geld hebben.

Wat betreft het verschil in kansen door rijkdom, wat kunnen we daaraan doen? Goede vraag.
In mijn optiek sowieso de stufi terug en misschien zelfs helemaal gratis als de kwaliteit en prestaties daarbij gewaarborgd kunnen blijven. Daarnaast heb ik de onpopulaire mening dat de erfbelasting vanaf een bepaald bedrag fors omhoog kan. Iemand heeft geprofiteerd van zijn diensten aan de maatschappij. Als hij dood is mag dat terug. Waarom moeten zijn (klein)kinderen profiteren van hun de verdiensten van hun voorouders? We straffen kinderen toch ook niet op basis van de slechte keuzes van hun ouders?

Wat betreft de woningmarkt heb ik het idee dat dit veel meer gereguleerd moet worden. Wonen is net zo een mensenrecht als zorg en voedsel.

Ik heb hier eerder een discussie over gelezen van jou. En ik ben het niet met je eens maar ik waardeer wel hoe je je mening uit overigens. Ben wel bang dat we het niet eens gaan worden.

@Kijkertje, thanks. Ik ga hem kijken. Heb zijn naam vaker gehoord.
pi_195769771
Ook al zou Trump een toffe peer zijn: de republikeinen draaien aan economische, sociale en culturele knoppen op dusdanige wijze dat de ongelijkheid groter wordt, de armoede groter, de onvrede groter, het aantal abortussen hoger, het aantal ongelukken door wapens groter, het aantal mensen dat op straat loopt met psychische stoornissen, het klimaat slechter, de veiligheid van voedsel en gebruiksvoorwerpen minder etc etc.

Alles wat ze doen is gewoon bewezen kut. De democraten hebben heel langzaam het licht gezien wat nodig is om een wat fijnere samenleving te krijgen. Zoals we in NL hebben of zoals we in Scandinavië hebben.

Hier op dit forum zitten een aantal mensen die hier ideologisch op tegen zijn. Dat mag. Maar het gelijk is aan de zijde van een wat progessievere samenleving: kapitalisme met fikse sociale vangnetten en relatief hoge belastingen zorgen voor het meeste levensgeluk en zijn financieel, economisch, ecologisch en cultureel gezien prima haalbaar.
beter een knipoog dan een blauw oog
  woensdag 21 oktober 2020 @ 17:57:12 #211
381953 NaturalScience
The delusion that we have.....
pi_195769773
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 oktober 2020 18:51 schreef epicbeardman het volgende:
Percentueel is het ook gewoon niet hoger, Nederland zit qua sterfte % op 2.9% waar Amerika op 2.7% zit. Het staats zelfs op mcivixi's gelieve webpagina wiki! https://en.wikipedia.org/(...)ath_rates_by_country

[ afbeelding ]
En hoeveel procent van de bevolking is getest?
En hoeveel procent van de mensen met klachten worden getest?

De sterfte in Nederland is hoger omdat de eerste grote golf hier eerder kwam. Toen was er praktisch geen testcapaciteit. Daardoor relatief weinig positieve tests ten opzichte van relatief veel sterfgevallen.
In Amerika kwam de grote golf ietsjes later en was er een stuk meer testcapaciteit aanwezig (dat heeft niets met Trump te maken maar met een aantal grote bedrijven die onderdelen van de testen maken en in de US zitten).
Daardoor VEEEL meer testen = VEEEL meer positieve testen. Dat drukt het procentuele percentage sterfgevallen flink naar beneden.
  woensdag 21 oktober 2020 @ 19:00:46 #212
469602 dellipder
Unwashed brains
pi_195770693
twitter
Crooked Hillary
“Political correctness is tyranny with manners"-- Charlton Heston (1999)
"If Fascism Ever Comes To America, It Will Come In The Name Of Liberalism" -- Ronald Reagan (1975)
"Socialsm...feeling hungry and misrable with a friend" -- Common sense (2018)
pi_195771364
twitter


_O- wat een show ook daar
Verbannen van BNW jegens waarheid spuwen.
pi_195771421
quote:
10s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 19:39 schreef epicbeardman het volgende:
[ twitter ]

_O- wat een show ook daar
House of Cards begint echt op een slap aftreksel te lijken...
pi_195771664
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 17:57 schreef Knipoogje het volgende:
kapitalisme met fikse sociale vangnetten en relatief hoge belastingen zorgen voor het meeste levensgeluk en zijn financieel, economisch, ecologisch en cultureel gezien prima haalbaar.
Helemaal waar.
  woensdag 21 oktober 2020 @ 20:17:31 #216
193178 Ensiferum
Met zonder usericon
pi_195772292
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 17:57 schreef Knipoogje het volgende:
Maar het gelijk is aan de zijde van een wat progessievere samenleving: kapitalisme met fikse sociale vangnetten en relatief hoge belastingen zorgen voor het meeste levensgeluk en zijn financieel, economisch, ecologisch en cultureel gezien prima haalbaar.
Dat is het ideaalbeeld. Maar de bescherming van dat systeem vergt daadkracht. Een streng immigratiebeleid is een vereiste. En welke maatregelen neemt men om de werkloosheid te drukken? Hoe houd je de economie concurrerend? En zijn de hoge belastingen überhaupt noodzakelijk? Leidt het niet een logge, inefficiënte en corrupte overheid?
pi_195772845
quote:
Niet gekeken, maar tekst in thumbnail klopt idd.
Stephen Fry is toch die Trump hater die nu al 4 jaar lang boze filmpjes maakt over Trump? :o je geld verdienen aan beetje klagen over een President, doet hij toch goed.
Achja wat moet je ook hé, als je Trump steunt wordt je deplatformed.
Verbannen van BNW jegens waarheid spuwen.
pi_195772984
Letterlijk niks boos aan. Gewoon een droog feitelijk verhaal.

Waarom toch altijd doen alsof mensen heel emotioneel zouden zijn over ernstige zaken die dat niet zijn? Gezien de gedeelde filmpjes van Trumpfans is het sterke projectie, zou je denken, wat al te zien is in alleen al de headlines van dergelijke filmpjes.
pi_195773013
Niet kijken maar wel weer even de eierschaal wat strakker aantrekken, goed bezig hoor.
pi_195773346
Nog een kleine twee weekjes en dan zijn we van al die Trump mongooltjes verlost. Toch? 🤔
pi_195773459
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 21:09 schreef Pleun2011 het volgende:
Nog een kleine twee weekjes en dan zijn we van al die Trump mongooltjes verlost. Toch? 🤔
Als Trump verliest gaat het 4 jaar lang over rigged elections joh :') Om nog maar te zwijgen over het gehuil over de rechtszaken die komen.
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  woensdag 21 oktober 2020 @ 21:14:10 #223
193178 Ensiferum
Met zonder usericon
pi_195773469
Volgens mij duurt het nog wel even tot we in 2024 zijn.
pi_195773531
Het zou me niks verbazen als hij wint trouwens. Gaat het helemaal een slecht geschreven aflevering worden van the muppet show :')
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  woensdag 21 oktober 2020 @ 21:18:36 #225
193178 Ensiferum
Met zonder usericon
pi_195773561
Ik verheug me nu al op de overtreffende trap van de hysterie die we sinds Trumps verkiezing zien. Zowel op het nieuws als hier op het forum :D
pi_195773708
Maar anderen zijn haters. Logisch.
  woensdag 21 oktober 2020 @ 21:46:56 #227
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_195774381
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 21:18 schreef Ensiferum het volgende:
Ik verheug me nu al op de overtreffende trap van de hysterie die we sinds Trumps verkiezing zien. Zowel op het nieuws als hier op het forum :D
En vertel eens wat het met jouw geestestoestand zou doen wanneer het hoogst onwaarschijnlijke plaatsvindt en Trump niet herkozen wordt?
Huilen dan.
  woensdag 21 oktober 2020 @ 21:53:47 #228
193178 Ensiferum
Met zonder usericon
pi_195774541
quote:
10s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 21:46 schreef Isdatzo het volgende:

[..]

En vertel eens wat het met jouw geestestoestand zou doen wanneer het hoogst onwaarschijnlijke plaatsvindt en Trump niet herkozen wordt?
Geen idee, we zullen zien. Het zou best triest zijn als ik als mijn meer links-georiënteerde medeusers zou eindigen.

Ik kan er natuurlijk ook voor kiezen om mijn teleurstelling als een normaal persoon te verwerken. Ik denk dat ik dat ga doen ^O^ O+
pi_195774921
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 21:16 schreef Barbusse het volgende:
Het zou me niks verbazen als hij wint trouwens. Gaat het helemaal een slecht geschreven aflevering worden van the muppet show :')
Nee joh.. ik denk dat we een landslide nederlaag van Trump gaan zien of misschien wel een blue wave zoals ze dat in Amerika noemen. Trump deed het in 2016 beter dan verwacht, ik denk dat hij het nu slechter gaat doen dan de polls aangeven. Dit is verder allemaal niet zo interessant maar gewoon mijn persoonlijke voorspelling.
pi_195774960
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:11 schreef Pleun2011 het volgende:
ik denk dat hij het nu slechter gaat doen dan de polls aangeven.
Waarom denk je dit?
  woensdag 21 oktober 2020 @ 22:15:34 #231
193178 Ensiferum
Met zonder usericon
pi_195775017
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:11 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Nee joh.. ik denk dat we een landslide nederlaag van Trump gaan zien of misschien wel een blue wave zoals ze dat in Amerika noemen. Trump deed het in 2016 beter dan verwacht, ik denk dat hij het nu slechter gaat doen dan de polls aangeven. Dit is verder allemaal niet zo interessant maar gewoon mijn persoonlijke voorspelling.
Grappig. De Biden Campagne zegt juist dat de polls veel te optimistisch zijn. De wens is de vader van de gedachte, nietwaar?
pi_195775141
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:15 schreef Ensiferum het volgende:

[..]

Grappig. De Biden Campagne zegt juist dat de polls veel te optimistisch zijn. De wens is de vader van de gedachte, nietwaar?
Maar jij baseert je helemaal niet op polls, toch? Gewoon 100% de wens die de vader van de gedachte is.
pi_195775180
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:13 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]

Waarom denk je dit?
Omdat er nog altijd meer gematige kiezers zijn..beetje in het midden kabbelend..die ook enigszins gematigd zijn in hun denken..de doorsnee hardwerkende burger zeg maar. Mensen uit die groep die Trump in 2016 een kans hebben gegeven, zullen nu ook wel inzien dat die imbeciel er een zootje van maakt. Dus die willen terug naar een normale situatie en een fatsoenlijke president, die niet voortdurend wordt achtervolgd door schandalen. Ze zullen niet eens zozeer kiezen voor de Democraten, maar eerder tegen de shitshow van Trump.
pi_195775235
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:15 schreef Ensiferum het volgende:

[..]

Grappig. De Biden Campagne zegt juist dat de polls veel te optimistisch zijn. De wens is de vader van de gedachte, nietwaar?
Ik weet niet wat de Biden campagne zegt, maar als zij dat zeggen zit daar natuurlijk een gedachte achter: dat ze willen voorkomen dat mensen niet gaan stemmen omdat zij denken dat de buit toch al binnen is.
pi_195775242
quote:
1s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:21 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Omdat er nog altijd meer gematige kiezers zijn..beetje in het midden kabbelend..die ook enigszins gematigd zijn in hun denken..de doorsnee hardwerkende burger zeg maar. Mensen uit die groep die Trump in 2016 een kans hebben gegeven, zullen nu ook wel inzien dat die imbeciel er een zootje van maakt. Dus die willen terug naar een normale situatie en een fatsoenlijke president, die niet voortdurend wordt achtervolgd door schandalen. Ze zullen niet eens zozeer kiezen voor de Democraten, maar eerder tegen de shitshow van Trump.
Ik snap wel waarom deze groep zou switchen - al vond ik de oorspronkelijke stem wel verbijsteren voor iemand die oplette, maar goed, dat lees je ook hier wel regelmatig terug dat het alsnog wel verraste hoe hij de boel verstiert - maar ik snap niet zo goed waarom je denkt dat deze mensen dan niet in de polls gevat zijn nu?
  woensdag 21 oktober 2020 @ 22:25:36 #236
193178 Ensiferum
Met zonder usericon
pi_195775272
quote:
10s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:19 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]

Maar jij baseert je helemaal niet op polls, toch? Gewoon 100% de wens die de vader van de gedachte is.
Ik weet niet hoe betrouwbaar je de polls moet vinden, als 10% van de Onafhankelijken en Republikeinen aangeeft niet (altijd) (geheel) eerlijk te zijn in polls. En dat geldt ook voor 5% van de Democraten. Daarbij, voter registration is beter voor de Republikeinen dan het was in 2016. Het enthousiasme voor Trump is enorm.

Je mag best vertrouwen in the methodiek van de polls, ik kijk verder dan dat. Vertrouw op dat wat je zelf ziet en hoort, in plaats van dat wat je wordt voorgeschoteld.
  woensdag 21 oktober 2020 @ 22:25:38 #237
445514 DonDruiper
FOK!off met je popup a(i)ds.
pi_195775273
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:13 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]

Waarom denk je dit?
Omdat Trump zijn hardcore base helemaal niet zo heel groot is.

De rest die wél kan nadenken weet dat alles beter is dan nog 4 jaar deze kleuter.
Zuiger van het FOK!-OMT
pi_195775318
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:25 schreef DonDruiper het volgende:

[..]

Omdat Trump zijn hardcore base helemaal niet zo heel groot is.

De rest die wél kan nadenken weet dat alles beter is dan nog 4 jaar deze kleuter.
Ja, maar Pleun2011 geeft aan dat hij denkt dat Biden het nog beter gaat doen dan de polls nu aangeven. Dus hoe zouden de polls Biden nu dan onderschatten?
pi_195775377
Als de peilingen een afwijking hebben vergelijkbaar met 2018, dan wordt het pijnlijk voor Trump. Is het een afwijking vergelijkbaar met 2016 dan lijkt het vooralsnog een nipte overwinning voor Biden te worden.

Maar ja, veel stemmen per post, ongetwijfeld allerhande juridisch getouwtrek en ga zo maar door maken het nogal ondoorzichtig waar een redelijk spannende uitslag toe gaat leiden.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_195775400
Trumps beleid is Trump first... dat zegt hij nooit eerlijk. Hij zegt dan "America First"
Zo wil hij etnische nationalisten aan zich binden
Hij fokt de amerikanen op zie bijv die 2 moorden van een 17 jarige trumpfan..... natuurlijk zogenaamd uit nobele motieven van law&order, en het welzijn van het vaderland.
Ook zijn valse beschuldigingen van als ik verlies dan is dat verkiezingsfraude en zijn onwil uit te spreken dat hij zal meewerken een een vreedzame machtsoverdracht .. Dat zet heethoofden er toe geweld te gebruiken.
Nu heeft hij bedekt al het signaal gegeven van dat met geweld de macht willen behouden een optie is

Voor vele komende hollywoodfilms is het interessanter als Trump een vreedzame overdracht saboteert, onmogelijk maakt, verkapte staatsgreep propageert, pleegt of ook een mooi filmplot is als hij zich als een geesteszieke potentaat barricadeert in het witte huis .(Denethor II) Ergens jammer dat hij nog te veel hersens heeft en toch rustig de overdracht zal doen.
Maar de kans is dat opgehitste fans en extreemrechtse lieden gewelddadig worden.....Hoe meer hij roeptoetert dat er gefraudeerd is, hoe groter de kans wordt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bluesdude op 21-10-2020 22:37:05 ]
pi_195775460
quote:
10s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:19 schreef SnertMetChoco het volgende:

[..]

Maar jij baseert je helemaal niet op polls, toch? Gewoon 100% de wens die de vader van de gedachte is.
Nee ik baseer me niet op polls. Polls zijn een leuke bezigheidstherapie voor politieke junks maar uiteindelijk zitten ze er toch meestal naast. Het is mijn eigen voorspelling en dus niet interessant.
pi_195775461
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:25 schreef Ensiferum het volgende:

[..]

Het enthousiasme voor Trump is enorm.
Waar dan? Zijn approval ratings zijn lager dan die van al zijn voorgangers. Het is leuk voor hem dat er wat fans zijn ego's komen strelen bij de super spreading events die hij organiseert, maar dat zijn niet de aantallen die het verschil maken.
  woensdag 21 oktober 2020 @ 22:36:24 #243
193178 Ensiferum
Met zonder usericon
pi_195775566
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:32 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Waar dan? Zijn approval ratings zijn lager dan die van al zijn voorgangers. Het is leuk voor hem dat er wat fans zijn ego's komen strelen bij de super spreading events die hij organiseert, maar dat zijn niet de aantallen die het verschil maken.
Approval doet er niet zo toe. Bovendien is zijn approval beter dan toen hij werd gekozen. Je kijkt naar de verkeerde data. En dan nog, zelfs als iemand Trump niet ziet zitten, die persoon kan hem nog steeds meer zien zitten dan Biden.
pi_195775605
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:36 schreef Ensiferum het volgende:

[..]

Bovendien is zijn approval beter dan toen hij werd gekozen.
Nope.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_195775693
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:36 schreef Ensiferum het volgende:

[..]

Approval doet er niet zo toe. Bovendien is zijn approval beter dan toen hij werd gekozen. Je kijkt naar de verkeerde data. En dan nog, zelfs als iemand Trump niet ziet zitten, die persoon kan hem nog steeds meer zien zitten dan Biden.
Maar de kiezers zagen Trump al minder zitten dan Hillary Clinton en die had toch niet bepaald de gunfactor.
En nu ze weten wat voor een waardeloze president hij is, zal hij de "laten we eens wat totaal anders proberen, misschien verkloot hij het niet volledig"-kiezers ook kwijt zijn.
  woensdag 21 oktober 2020 @ 22:43:27 #246
193178 Ensiferum
Met zonder usericon
pi_195775744
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:41 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Maar de kiezers zagen Trump al minder zitten dan Hillary Clinton en die had toch niet bepaald de gunfactor.
En nu ze weten wat voor een waardeloze president hij is, zal hij de "laten we eens wat totaal anders proberen, misschien verkloot hij het niet volledig"-kiezers ook kwijt zijn.
Het jammere is dat de Democraten een nog waardelozere tegenkandidaat hebben. De corrupte Biden. En vergeet niet dat 56% van de mensen vinden dat ze het nu beter hebben dan 4 jaar geleden. Dus waarom zouden die terug willen naar slechtere tijden?
pi_195775770
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:25 schreef Ensiferum het volgende:

[..]

Ik weet niet hoe betrouwbaar je de polls moet vinden, als 10% van de Onafhankelijken en Republikeinen aangeeft niet (altijd) (geheel) eerlijk te zijn in polls. En dat geldt ook voor 5% van de Democraten. Daarbij, voter registration is beter voor de Republikeinen dan het was in 2016. Het enthousiasme voor Trump is enorm.

Je mag best vertrouwen in the methodiek van de polls, ik kijk verder dan dat. Vertrouw op dat wat je zelf ziet en hoort, in plaats van dat wat je wordt voorgeschoteld.
De groep mensen die aangeven wel eens foute informatie te geven middelen elkaar natuurlijk wel aardig uit, dus dat zal grosso modo niet veel effect hebben zou ik denken.

De foutmarge kun je verder in de polls zelf lezen als je daar in geinteresseerd bent ... in dit type polls is het vaak rond de 3%... dus zeg federaal Biden 52 - Trump 44, dan is er 95% kans (onder bepaalde condities waar in bepaalde polls in de rustbelt in 2016 niet aan voldaan werd), dat het ergens zit zo tussen Biden 55 - Trump 41 en Biden 49 - Trump 47.

Het klopt inderdaad dat de Republikeinen in bepaalde swingstates de laatste tijd goed gewerkt hebben aan hun registratienummers. Stomtoevallig was er vandaag een artikeltje over op 538, als dat je interesseert: Why A Surge In Republican Voter Registration Might Not Mean A Surge In Trump Support.

Leuke constatering van die registraties, maar de vraag is natuurlijk, hoezo zich dat dan niet vertaalt in de poll-cijfers. Wellicht was het nog veel erger geweest als dit niet zo was.

Verder kijken dan poll-cijfers kan wel, zo heb je bv. mensen die kijken naar de financiële staat van campagnes, wat een aardige indicatie blijkt te zijn voor de uiteindelijke winnaar of mensen die kijken naar organisaties die races raten (cook, krystal ball, etc). Maar waar jij je op baseert is niet zo heel helder en gezien je inbreng hier zit je juist in een behoorlijk eenzijdige bubbel.
pi_195775848
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:43 schreef Ensiferum het volgende:

[..]

Het jammere is dat de Democraten een nog waardelozere tegenkandidaat hebben. De corrupte Biden. En vergeet niet dat 56% van de mensen vinden dat ze het nu beter hebben dan 4 jaar geleden. Dus waarom zouden die terug willen naar slechtere tijden?
Corruptie zie je alleen door de wazige bril van Trump. Biden is denk ik voor veel kiezers een beter alternatief dan de impopulaire Clinton. En mensen die vinden dat ze het nu beter hebben, middenin Corona?
pi_195775867
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:43 schreef Ensiferum het volgende:

[..]

Het jammere is dat de Democraten een nog waardelozere tegenkandidaat hebben. De corrupte Biden. En vergeet niet dat 56% van de mensen vinden dat ze het nu beter hebben dan 4 jaar geleden. Dus waarom zouden die terug willen naar slechtere tijden?
Mensen die Biden corrupt vinden zullen zeker niet op Trump stemmen, iets met een pot en een ketel.
pi_195776665
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 22:36 schreef Ensiferum het volgende:

[..]

. Bovendien is zijn approval beter dan toen hij werd gekozen. Je kijkt naar de verkeerde data.
volgens deze gemiddelde toch echt niet.
https://projects.fivethirtyeight.com/trump-approval-ratings/
Approval
49% toen hij gekozen was en nu gezakt naar 42% kom maar met beter data. ^O^

En op dit moment ook 54% disapprove. ~O>
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')