Andere user hier zegt dat de rente 9% is.. Enig idee wat voorn risico opslag dat is? De kosten zijn 30* lager als de overheid met garanties komt.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:10 schreef capricia het volgende:
[..]
Ik ben meer van de markt in dit soort vraagstukken. Maar er zijn kennelijk ook geen marktpartijen die het willen doen. Dat zegt toch genoeg?
Wat mijn gedachte precies met links of rechts te maken heeft, mag jij me uitleggen.
Als we draagvlak als criterium nemen, kunnen we windmolens ook wel afschrijven..quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:10 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Ja, maar dat word goedkoper, kernenergie niet.
En nogmaals, probeer maar eens draagvlak ergens in Nederland te krijgen voor het bouwen van een kerncentrale. Veel succes.
Ah okay dus toch weer geen geld uitgeven aan CO2 uitstoot beperken... Tjah, tis af en toe lastig.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:09 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Wie is hier zeer links? Kernenergie is gewoon heel, heel duur, het bouwproces is heel lang en niemand in Nederland wil een kerncentrale in zijn buurt.
De overheid moet helemaal niets met kernenergie, natuurlijk. En zoals ik al aantal keren heb gezegd, probeer maar eens draagvlak te krijgen om een kerncentrale in Nederland te bouwen, ik kan je op een briefje geven dat je 10 jaar lang kan gaan vechten tegen bezwaarschriften en gangen naar de rechter.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:13 schreef ludovico het volgende:
[..]
De overheid moet wat en zal garant moeten gaan staan en idealiter gewoon met geld uitlenen willen ze dat het van de grond komt.
Of fuck die klimaat bullshit, ook prima, maar dan ben je hypocriet als je zegt het klimaat zo super belangrijk te vinden.
Tja, als je een punt moet maken door met ridicule conclusies te komen dan is je punt niet veel waard. Ik heb zonnepanelen, ik ben volledig bereid om meer te betalen voor minder CO2. Maar je moet wel degelijk kijken naar andere aspecten en wat voor mij makkelijk te betalen is hoeft voor minima niet zo te zijn, bijvoorbeeld.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:15 schreef ludovico het volgende:
[..]
Ah okay dus toch weer geen geld uitgeven aan CO2 uitstoot beperken... Tjah, tis af en toe lastig.
Ook dat is de markt. Kennelijk zijn er teveel onzekerheden en dus risico's?quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:14 schreef ludovico het volgende:
[..]
Andere user hier zegt dat de rente 9% is.. Enig idee wat voorn risico opslag dat is? De kosten zijn 30* lager als de overheid met garanties komt.
En 9% rente..quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:02 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Hinkley Point gaat per megawatt het dubbele kosten voor consumenten van de huidige electriciteitsprijs in het VK. Ze hebben een prijs van 92.50 pond per Mw bedongen (plus inflatie) voor 35 jaar. Dat is het dubbele van wat men nu in het VK gemiddeld betaald voor electriciteit.
https://www.theenergyshop(...)ean-for-energy-bills
Leg dat in Nederland maar eens uit.
Je kan het zien als een investering om onze CO2 uitstoot omlaag te bregen, natuurlijk, en van uit die optiek zeggen dat de overheid daar een rol in heeft, ook een financieele.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:18 schreef capricia het volgende:
[..]
Ook dat is de markt. Kennelijk zijn er teveel onzekerheden en dus risico's?
Ik vind het vreemd dat de overheid dan maar gratis geld moet uitlenen aan 1 bedrijfstak. Dan zijn die risico's en onzekerheden voor de bevolking ofzo? Omdat de markt het niet ziet zitten.
Begrijp ook nog steeds niet waarom deze marktgerichte gedachtengang links zou zijn.
Ze maken het duur om dat ze er mee weg komen en omdat de Britten zelf niet in staat zijn om een dergelijke centrale te bouwen, daar hebben ze EDF, de Fransen dus, voor nodig met Chinese financiering.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:20 schreef ludovico het volgende:
[..]
En 9% rente..
Joh ze maken het wel expres duur he.
Dat mag en dat kan. Punt is, heel snel 100% CO2 vrij is praktisch niet te doen zonder kernenergie.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:18 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Tja, als je een punt moet maken door met ridicule conclusies te komen dan is je punt niet veel waard. Ik heb zonnepanelen, ik ben volledig bereid om meer te betalen voor minder CO2. Maar je moet wel degelijk kijken naar andere aspecten en wat voor mij makkelijk te betalen is hoeft voor minima niet zo te zijn, bijvoorbeeld.
Ik geef alleen maar feiten aan, ik ben niet eens tegen een kerncentrale maar ik denk dat je schromelijk onderschat hoeveel weerstand er is zodra je zegt we gaan er een bouwen in, noem eens wat, Almelo.
De grote onzekere factor is de overheid zelf die er binnen 50 jaar de stekker eruit trekt.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:18 schreef capricia het volgende:
[..]
Ook dat is de markt. Kennelijk zijn er teveel onzekerheden en dus risico's?
Ik vind het vreemd dat de overheid dan maar gratis geld moet uitlenen aan 1 bedrijfstak. Dan zijn die risico's en onzekerheden voor de bevolking ofzo? Omdat de markt het niet ziet zitten.
Begrijp ook nog steeds niet waarom deze marktgerichte gedachtengang links zou zijn.
Vaak onbekendheid ("elektriciteit komt uit het stopcontact, dus we hebben geen kerncentrales nodig)". In de vorige eeuw werd kernenergie ook geassocieerd met kernwapens en met een dictatoriale overheid. Dus extra redenen om tegen te zijn.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:07 schreef T-zooi het volgende:
Waarom zijn de zeer linkse mensen zo ver tegen kernenergie? Wat maakt dat jullie je progressiviteit op dit onderwerp zo hard laten vallen?
Heel snel en kernenergie gaat niet samen. Om het praktisch te stellen.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:23 schreef ludovico het volgende:
[..]
Dat mag en dat kan. Punt is, heel snel 100% CO2 vrij is praktisch niet te doen zonder kernenergie.
Je bent Tjernobyl en Fukushima zeker vergeten? Als iets gezorgd heeft voor een afkeer van kernenergie zijn het die twee gebeurtenissen wel.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:28 schreef blomke het volgende:
[..]
Vaak onbekendheid ("elektriciteit komt uit het stopcontact, dus we hebben geen kerncentrales nodig". In de vorige eeuw werd kernenergie ook geassocieerd met kernwapens en met een dictatoriale overheid. Dus extra redenen om tegen te zijn.
Het is dus passe vanwege irrationele redenen. Daar mag je niet aan toegeven.quote:Op vrijdag 18 september 2020 19:20 schreef Hexagon het volgende:
Kernenergie is volledig passe. Na twee ernstige ongelukken wil niemand zo'n nieuwe centrale nog in zijn buurt hebben en kost het vele jaren voor je zo'n ding hebt gebouwd. Daar gaat geen energiebedrijf zijn vingers nog aan branden waarschijnlijk. Los van dat kerncentrales strontduur zijn en Uranium eindig is.
Niet voor niets is altijd de locatie Borssele genoemd voor een tweede. De Zeeuwen weten wat een kerncentrale is, en hebben er veel werkgelegenheid aan overgehouden.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:18 schreef Tijger_m het volgende:
Ik geef alleen maar feiten aan, ik ben niet eens tegen een kerncentrale maar ik denk dat je schromelijk onderschat hoeveel weerstand er is zodra je zegt we gaan er een bouwen in, noem eens wat, Almelo.
Het feit dat die plaatsvonden, betekende een schromelijke onderschatting van het risico op. Maar de gevolgen van de emissie, bleken qua dodental, veel lager uit te vallen.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:29 schreef Tijger_m het volgende:
Je bent Tjernobyl en Fukushima zeker vergeten? Als iets gezorgd heeft voor een afkeer van kernenergie zijn het die twee gebeurtenissen wel.
Links lapt het klimaat aan z'n laars.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:30 schreef capricia het volgende:
Klimaat is namelijk niet links of rechts.
Whatever.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:33 schreef blomke het volgende:
[..]
Links lapt het klimaat aan z'n laars.
Er is geen andere optie die grote passen kan zetten in korte tijd.quote:Op vrijdag 18 september 2020 19:47 schreef KareldeStoute het volgende:
[..]
Oh, op groene bronnen is best iets af te dingen. Maar dan nog scoort kernenergie gewoon erg beroerd. Verouderde techniek die niet voldoet aan de moderne wensen.
10 jaar is heel snel.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:28 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Heel snel en kernenergie gaat niet samen. Om het praktisch te stellen.
10 jaar? Ik zou er niet op rekenen. Eerder 15 tot 20.quote:Op vrijdag 18 september 2020 21:35 schreef ludovico het volgende:
[..]
10 jaar is heel snel.
Druk maar door.
Vergis je niet in de enorme ontwikkeling die kerncentrales hebben doorgemaakt qua ontwerp, inherente veiligheid en betrouwbaarheid. De ontwerpen uit de jaren '70 zijn niet te vergelijken met hedendaagse, inherent veilige reactoren.quote:Op vrijdag 18 september 2020 19:47 schreef KareldeStoute het volgende:
Maar dan nog scoort kernenergie gewoon erg beroerd. Verouderde techniek die niet voldoet aan de moderne wensen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |