abonnement Unibet Coolblue
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 27 december 2020 @ 12:45:03 #101
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_196986518
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2020 12:30 schreef Holyme het volgende:
De winkel had gister niet het gevraagde meel, dus ging voor speltbloem. En ze zijn gelukt *O* Nog genoeg ruimte voor verbetering (oven leren kennen, meer bloem aan handen bij vouwen, dat soort) en de oven spring zat aan de onderkant :') Maar fluffy en lekker wel :D
Mooi. En met spelt ligt de lat denk ik wel een stukje hoger dan met tarwebloem.
pi_196991637
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 12:45 schreef qltel het volgende:

[..]

Mooi. En met spelt ligt de lat denk ik wel een stukje hoger dan met tarwebloem.
Geen idee. Maar de vries hebben ze niet gehaald :D Nu eens inlezen in ovenstanden, ik had boven en onder aan, en begrijp dat ik beter alleen onder kan doen.
pi_198095597


Cemitas! https://www.seriouseats.c(...)ich-buns-recipe.html
Met dank aan @minilot
Fijn recept en heerlijke broodjes. Heel fijn dat dit in een foodprocessor kan
pi_198254813
Garlic knots
  vrijdag 9 april 2021 @ 20:48:19 #106
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_198938033
Schaamteloze ego post O+ Ik heb éindelijk weer een desem gemaakt *O*

Tadaaaah!

  vrijdag 9 april 2021 @ 20:51:01 #107
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_198938091
Oh en het derde broodje wat niet goed op spanning bleek, dus te plat, maar wel heel lekker en best mooi kruim
pi_198939412
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 april 2021 20:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oh en het derde broodje wat niet goed op spanning bleek, dus te plat, maar wel heel lekker en best mooi kruim [ afbeelding ]
Instant zin in brood met boter :9
  vrijdag 16 april 2021 @ 20:25:05 #109
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_199032092




De gesneden is semolina, rozemarijn, rozijn
En de de andere twee rozijn, pecannoten, koekkruiden O+

Beide 100% desem
  zaterdag 1 mei 2021 @ 12:04:23 #110
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_199230983
Ook weer wat gebakken na een pauze van 3 weken. Zuurdesembrood (combinatie van spelt, volkoren en patent) met een hydratatie van 76%.



Ik maak nog een crumb shot straks :D
pi_200947149
Dag allen,

Ik ben sinds enige tijd op zoek naar een semi-professionele oven maar wordt er niet echt veel wijzer op. Sinds een aantal jaar ben ik fanatiek in het bakken van broden en ik zou graag de stap willen zetten om, op kleine schaal, broodjes te gaan maken. Mijn grote probleem is het ontbreken van krachtstroom in mijn bij-keuken en moet derhalve genoegen nemen met een kleine model. In principe geen probleem gezien ik geleidelijk aan wil beginnen met broodjes bakken en verkopen maar het maakt de zoektocht wel lastiger. Zijn er hier mensen met een semi-professionele oven? Raden jullie iets aan?
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
pi_200947831
Mijn kleine oventje kan 250 graden aan en ik vind dat wel prima. Ik weet ook waar de wat "koelere" plekken zijn en waar het juist snel te hard kan gaan. Is dat niet iets waar je op moet letten bij een nieuwe oven? Dat de temperatuur goed hoog kan? Ik weet niet wat precies iets een semi-prof oven maakt...
pi_200948237
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 07:35 schreef Mike-The-Situation het volgende:
Dag allen,

Ik ben sinds enige tijd op zoek naar een semi-professionele oven maar wordt er niet echt veel wijzer op. Sinds een aantal jaar ben ik fanatiek in het bakken van broden en ik zou graag de stap willen zetten om, op kleine schaal, broodjes te gaan maken. Mijn grote probleem is het ontbreken van krachtstroom in mijn bij-keuken en moet derhalve genoegen nemen met een kleine model. In principe geen probleem gezien ik geleidelijk aan wil beginnen met broodjes bakken en verkopen maar het maakt de zoektocht wel lastiger. Zijn er hier mensen met een semi-professionele oven? Raden jullie iets aan?
http://www.rofco.be/ovens.html

Kutwebsite maar ik denk dat het is wat je zoekt
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_200949368
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 09:22 schreef Qunix het volgende:
Dat de temperatuur goed hoog kan? Ik weet niet wat precies iets een semi-prof oven maakt...
Waarschijnlijk stoominjectie. Die wil je graag hebben als je serieus brood gaat bakken. Helaas peperduur.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_200949671
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:16 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Waarschijnlijk stoominjectie. Die wil je graag hebben als je serieus brood gaat bakken. Helaas peperduur.
Ach welnee bestaat al op verschillende bosch Siemens neff ovens
Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
pi_200949859
Volgens mij had @FranticDJ eens een tip voor een betaalbare broodbakoven thuis.
Geen idee of hij nog actief fokt!?
#lokquote
pi_200949874
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:52 schreef AnneX het volgende:
Volgens mij had @:FranticDJ eens een tip voor een betaalbare broodbakoven thuis.
Geen idee of hij nog actief fokt!?
#lokquote
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-220v

Rofco is leuk, maar verliest tering veel warmte. En eigenlijk ook alleen leuk als je meerdere baksessies achter elkaar doet.

pas als je echt 2 niveaus nodig hebt zou ik voor Rofco gaan.

Stoom productie is bij rofco en bovenstaande oven gelijk: dmv bakjes in de oven waar je water in giet.

Voor de serieuze thuisbakker zou ik eens kijken naar de Anova Precision Oven.
https://anovaculinary.com/anova-precision-oven/
pi_200949917
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:52 schreef FranticDJ het volgende:

[..]
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-220v

Rofco is leuk, maar verliest tering veel warmte. En eigenlijk ook alleen leuk als je meerdere baksessies achter elkaar doet.

pas als je echt 2 niveaus nodig hebt zou ik voor Rofco gaan.

Stoom productie is bij rofco en bovenstaande oven gelijk: dmv bakjes in de oven waar je water in giet.
Het werkt 😎
pi_200949924
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:56 schreef AnneX het volgende:

[..]
Het werkt 😎
Ben (nog) niet weg van fok hoor :7
pi_200949943
Ik bak nu gewoon met mijn reguliere oven en naast dat deze inderdaad tot maximaal 250 graden celsius gaat is temperatuurbeheersing moeilijk omdat er direct veel warmte ontsnapt bij het openen van de deur en het opwarmen teveel tijd kost. Hiervoor zoek ik dus naar een iets professionelere oven! Stoominjectie zou tof zijn maar niet noodzakelijk overigens. Rofco is de droom trouwens maar erg prijzig!
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
pi_200949956
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:52 schreef FranticDJ het volgende:

[..]
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-220v

Rofco is leuk, maar verliest tering veel warmte. En eigenlijk ook alleen leuk als je meerdere baksessies achter elkaar doet.

pas als je echt 2 niveaus nodig hebt zou ik voor Rofco gaan.

Stoom productie is bij rofco en bovenstaande oven gelijk: dmv bakjes in de oven waar je water in giet.

Voor de serieuze thuisbakker zou ik eens kijken naar de Anova Precision Oven.
https://anovaculinary.com/anova-precision-oven/
Super zeg, dank je wel! Dit ziet er goed uit en lijkt te passen binnen het budget!
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
pi_202228658
Klein kickje, ik ben ook begonnen met wat commerciële broden te bakken in een dutch oven.
Mijn recept bevat 52% water.. Alleen merkte ik eerste 2 keer dat het brood niet helemaal gelukt was. Na t kneden vond ik t deeg wel beetje droog, als ene kauwgumpje.
Hoeveel % water voegen jullie altijd toe?
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 18 november 2021 @ 15:39:03 #123
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_202231604
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 12:18 schreef ThePlaneteer het volgende:
Klein kickje, ik ben ook begonnen met wat commerciële broden te bakken in een dutch oven.
Mijn recept bevat 52% water.. Alleen merkte ik eerste 2 keer dat het brood niet helemaal gelukt was. Na t kneden vond ik t deeg wel beetje droog, als ene kauwgumpje.
Hoeveel % water voegen jullie altijd toe?
Dat ligt helemaal aan het recept.

Maar als het als kauwgum aanvoelt is het te droog. Meer water dus. Ik zou beginnen met die 52% en als het te droog aanvoelt gewoon nog wat erbij en nog even kneden.
  dinsdag 23 november 2021 @ 19:04:10 #124
277985 tanteklara
fly farfaraway
pi_202308254
quote:
0s.gif Op donderdag 18 november 2021 12:18 schreef ThePlaneteer het volgende:
Klein kickje, ik ben ook begonnen met wat commerciële broden te bakken in een dutch oven.
Mijn recept bevat 52% water.. Alleen merkte ik eerste 2 keer dat het brood niet helemaal gelukt was. Na t kneden vond ik t deeg wel beetje droog, als ene kauwgumpje.
Hoeveel % water voegen jullie altijd toe?
Dit is te weinig water. Ik zit meestal rond 65% water.
Op deze blog is veel te lezen over broodbakken en veel recepten. En echte dummy-proof recepten. Goed geteste recepten. Daar zou ik eens rondkijken.
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
pi_202344870
Ooit heb ik de no knead broodjes gebakken van @minilot.
Dat is nu een niet-werkende link.
Is er een betere link? Kan ook voor een groter brood in een dutch oven zijn.
Dank alvast.
pi_202344943
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2021 04:55 schreef AnneX het volgende:
Ooit heb ik de no knead broodjes gebakken van @:minilot.
Dat is nu een niet-werkende link.
Is er een betere link? Kan ook voor een groter brood in een dutch oven zijn.
Dank alvast.
http://www.paindemerle.nl/knapperige-no-knead-broodjes/
Dit zijn de broodjes
pi_202345863
quote:
Dank je wel. 💐

@Yinnie Komen die verschillende soorten bloem nauw kijken?
Van de vorige keer jaren geleden kan ik mij dat niet herinneren. 😎

[ Bericht 10% gewijzigd door AnneX op 26-11-2021 09:20:32 ]
pi_202361375
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2021 09:10 schreef AnneX het volgende:

[..]
Dank je wel. 💐

@:Yinnie Komen die verschillende soorten bloem nauw kijken?
Van de vorige keer jaren geleden kan ik mij dat niet herinneren. 😎
Nee, gewoon patentbloem werkt ook. Met volkoren meel krijg je lichtbruine broodjes. Als je alleen bloem gebruikt, dan zou ik iets minder water gebruiken.
pi_202603641
Ik maakte gisteren breekbrood.
pi_202805502


Kerst brood! Kerstboom bolletjes, pannetone, ster broodjes en feest brood, eigenlijk een stol O+
pi_202805541


Nog eentje van t kerstboom brood :D
pi_203112048
Schoppie met mijn eigen gemaakte kaasuienbrood from scratch. Veel wachttijd, leuk voor een zondagmiddag!
Smaak volgt, brood ligt nu af te koelen, dan snij ik 'm door, gaan we 'm eten en horen jullie het :+
Excuus voor de foto-kwaliteit/bewogen. Te snel ff met mobiel fotootjes gemaakt :@ :P

Recept:
https://marielleindekeuke(...)uier-kaas-uienbrood/





pi_203114381
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 17:04 schreef Blues het volgende:
Schoppie met mijn eigen gemaakte kaasuienbrood from scratch. Veel wachttijd, leuk voor een zondagmiddag!
Smaak volgt, brood ligt nu af te koelen, dan snij ik 'm door, gaan we 'm eten en horen jullie het :+
Excuus voor de foto-kwaliteit/bewogen. Te snel ff met mobiel fotootjes gemaakt :@ :P

Recept:
https://marielleindekeuke(...)uier-kaas-uienbrood/

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Bwoah, valt mee.
Ziet er goed uit ^O^ :Y)
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_203115193
Was heerlijk en ik wil er zeker meer mee gaan doen. Het deeg kruiden bijv.
Had er nu wel gedroogd roosmarijn in gedaan, maar was niet terug te proeven. En het lijkt me lekker met geruld gehakt enzo.

Eindfoto.
pi_203115323
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 20:24 schreef Blues het volgende:
Was heerlijk en ik wil er zeker meer mee gaan doen. Het deeg kruiden bijv.
Had er nu wel gedroogd roosmarijn in gedaan, maar was niet terug te proeven. En het lijkt me lekker met geruld gehakt enzo.

Eindfoto.
[ afbeelding ]
Extra kruiden is erg lekker. Doe meestal een theelepel van tijm, rozemarijn, basilicum er door. Maar ook stukjes zongedroogde tomaatjes, dan ook plat uitrollen, dan nog wat gedroogde rozemarijn erover, grof zeezout en olijfolie. En ook wel, als ik heb, ipv boter of gewone olijfolie in het brood de olie van de tomaatjes
We have far more in common than that which devides us..
pi_203328428

In de bakken ernaast zitten ook cinnamon rolls, ik ga zo wat wegbrengen...

@AnneX
De broodjes met 200 gram volkorenmeel en 200 gram broodbloem
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 23 januari 2022 @ 10:26:38 #137
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_203328468
Oh, dat ziet er beide erg goed uit!
  Moderator zondag 23 januari 2022 @ 11:03:39 #138
388664 crew  Dotteke
pi_203328880
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2022 10:22 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
In de bakken ernaast zitten ook cinnamon rolls, ik ga zo wat wegbrengen...

@:annex
De broodjes met 200 gram volkorenmeel en 200 gram broodbloem
[ afbeelding ]
:9~
Wie mij niet heeft grootgebracht, zal mij ook niet klein krijgen!
pi_203328907
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:52 schreef FranticDJ het volgende:

[..]
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-220v

Rofco is leuk, maar verliest tering veel warmte. En eigenlijk ook alleen leuk als je meerdere baksessies achter elkaar doet.

pas als je echt 2 niveaus nodig hebt zou ik voor Rofco gaan.

Stoom productie is bij rofco en bovenstaande oven gelijk: dmv bakjes in de oven waar je water in giet.

Voor de serieuze thuisbakker zou ik eens kijken naar de Anova Precision Oven.
https://anovaculinary.com/anova-precision-oven/
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-230v

werkende link
pi_203329456
@Yinny Woon je in de buurt? ;) Ziet er goed uit!
pi_203466539
Mijn tweede poging tot stokbrood! Ben er zooo trots op
https://www.ilovecooking.(...)s-with-patrick-ryan/
pi_203508300
Wow!
pi_203508544
Mooi hoor!
I solemnly swear i'm up to no good
pi_203552021
Er staat nog een loodzware gietijzeren pan in de kast, die ik eigenlijk niet meer gebruik, want té zwaar.
Er was onlangs een recept voor een brood in de Dutch Oven van Karin Luiten.
https://www.kokenmetkarin(...)&utm_medium=facebook

Voor deeg gebruikte ik biologisch (sic) tarwemeel van Koopmans.
Er ging ook abrikozen in stukjes door, naast de krenten en rozijnen.
Toen het deeg gemengd en al was, kwam ik tot de ontdekking dat de gedroogde gist een verloopdatum had. Gekocht bij het begin van de lockdown toen ik woeste (bak) plannen had.

Het viel reuze mee met de rijs. De smaak was prima.
Alleen als zoutarme eters, had er best wel meer zout in gemogen voor smaak.
Gezien de ‘ouwe gist’ valt de binnenkant best mee.







De witte puntjes? Geen idee. Het is geen meel, het is een luchtbelletje.
pi_203567184
Gevlochten pestobrood.

Verkeerd gevlochten (ik begreep de beschrijving in het recept eerst niet) :D maar de smaak is er niet minder om.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 8 februari 2022 @ 12:41:50 #146
414785 sirdanilot
pi_203568239
Ik heb recent een keukenmachine gekocht en die heeft ook een deeg ding maar ik kan het niet echt een deeghaak noemen dus ik heb er weinig fiducie in maar goed ik wil het wel een keer proberen.

Leuk recept voor brooddeeg wat ik daarmee kan mengen? Ik denk dat ik juist een veel 'dunner' deeg zou doen met een keukenmachine want als ik een dik droog deeg heb dan gaat die kapot en bovendien kan ik het dan net zo makkelijk met mijn handen kneden.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_203569155
Het deeg voor rozijnenbrood hierboven is relatief dun, lees natte kledder.
pi_203570116
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 februari 2022 12:41 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb recent een keukenmachine gekocht en die heeft ook een deeg ding maar ik kan het niet echt een deeghaak noemen dus ik heb er weinig fiducie in maar goed ik wil het wel een keer proberen.

Leuk recept voor brooddeeg wat ik daarmee kan mengen? Ik denk dat ik juist een veel 'dunner' deeg zou doen met een keukenmachine want als ik een dik droog deeg heb dan gaat die kapot en bovendien kan ik het dan net zo makkelijk met mijn handen kneden.
Deze! https://www.weekendbakery.com/posts/our-ciabatta-focaccia/
  dinsdag 8 februari 2022 @ 15:17:53 #149
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203570578
Ben een week bezig geweest met een zuurdesem op te zetten, vandaag het eerst brood (100% rogge volkorenmeel) er mee gebakken. Erg lekker.
  woensdag 9 februari 2022 @ 16:29:37 #150
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_203585441
Het smaakte vandaag ook nog heerlijk, voordeel van Rogge/Zuurdesem is dat het wel een week goed te eten is zonder dat het echt oud wordt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')