Mooi. En met spelt ligt de lat denk ik wel een stukje hoger dan met tarwebloem.quote:Op zondag 27 december 2020 12:30 schreef Holyme het volgende:
De winkel had gister niet het gevraagde meel, dus ging voor speltbloem. En ze zijn gelukt Nog genoeg ruimte voor verbetering (oven leren kennen, meer bloem aan handen bij vouwen, dat soort) en de oven spring zat aan de onderkant Maar fluffy en lekker wel
Geen idee. Maar de vries hebben ze niet gehaald Nu eens inlezen in ovenstanden, ik had boven en onder aan, en begrijp dat ik beter alleen onder kan doen.quote:Op zondag 27 december 2020 12:45 schreef qltel het volgende:
[..]
Mooi. En met spelt ligt de lat denk ik wel een stukje hoger dan met tarwebloem.
Instant zin in brood met boterquote:Op vrijdag 9 april 2021 20:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oh en het derde broodje wat niet goed op spanning bleek, dus te plat, maar wel heel lekker en best mooi kruim [ afbeelding ]
http://www.rofco.be/ovens.htmlquote:Op dinsdag 17 augustus 2021 07:35 schreef Mike-The-Situation het volgende:
Dag allen,
Ik ben sinds enige tijd op zoek naar een semi-professionele oven maar wordt er niet echt veel wijzer op. Sinds een aantal jaar ben ik fanatiek in het bakken van broden en ik zou graag de stap willen zetten om, op kleine schaal, broodjes te gaan maken. Mijn grote probleem is het ontbreken van krachtstroom in mijn bij-keuken en moet derhalve genoegen nemen met een kleine model. In principe geen probleem gezien ik geleidelijk aan wil beginnen met broodjes bakken en verkopen maar het maakt de zoektocht wel lastiger. Zijn er hier mensen met een semi-professionele oven? Raden jullie iets aan?
Waarschijnlijk stoominjectie. Die wil je graag hebben als je serieus brood gaat bakken. Helaas peperduur.quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 09:22 schreef Qunix het volgende:
Dat de temperatuur goed hoog kan? Ik weet niet wat precies iets een semi-prof oven maakt...
Ach welnee bestaat al op verschillende bosch Siemens neff ovensquote:Op dinsdag 17 augustus 2021 11:16 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Waarschijnlijk stoominjectie. Die wil je graag hebben als je serieus brood gaat bakken. Helaas peperduur.
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-220vquote:Op dinsdag 17 augustus 2021 11:52 schreef AnneX het volgende:
Volgens mij had @:FranticDJ eens een tip voor een betaalbare broodbakoven thuis.
Geen idee of hij nog actief fokt!?
#lokquote
Het werkt 😎quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 11:52 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-220v
Rofco is leuk, maar verliest tering veel warmte. En eigenlijk ook alleen leuk als je meerdere baksessies achter elkaar doet.
pas als je echt 2 niveaus nodig hebt zou ik voor Rofco gaan.
Stoom productie is bij rofco en bovenstaande oven gelijk: dmv bakjes in de oven waar je water in giet.
Super zeg, dank je wel! Dit ziet er goed uit en lijkt te passen binnen het budget!quote:Op dinsdag 17 augustus 2021 11:52 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-220v
Rofco is leuk, maar verliest tering veel warmte. En eigenlijk ook alleen leuk als je meerdere baksessies achter elkaar doet.
pas als je echt 2 niveaus nodig hebt zou ik voor Rofco gaan.
Stoom productie is bij rofco en bovenstaande oven gelijk: dmv bakjes in de oven waar je water in giet.
Voor de serieuze thuisbakker zou ik eens kijken naar de Anova Precision Oven.
https://anovaculinary.com/anova-precision-oven/
Dat ligt helemaal aan het recept.quote:Op donderdag 18 november 2021 12:18 schreef ThePlaneteer het volgende:
Klein kickje, ik ben ook begonnen met wat commerciële broden te bakken in een dutch oven.
Mijn recept bevat 52% water.. Alleen merkte ik eerste 2 keer dat het brood niet helemaal gelukt was. Na t kneden vond ik t deeg wel beetje droog, als ene kauwgumpje.
Hoeveel % water voegen jullie altijd toe?
Dit is te weinig water. Ik zit meestal rond 65% water.quote:Op donderdag 18 november 2021 12:18 schreef ThePlaneteer het volgende:
Klein kickje, ik ben ook begonnen met wat commerciële broden te bakken in een dutch oven.
Mijn recept bevat 52% water.. Alleen merkte ik eerste 2 keer dat het brood niet helemaal gelukt was. Na t kneden vond ik t deeg wel beetje droog, als ene kauwgumpje.
Hoeveel % water voegen jullie altijd toe?
http://www.paindemerle.nl/knapperige-no-knead-broodjes/quote:Op vrijdag 26 november 2021 04:55 schreef AnneX het volgende:
Ooit heb ik de no knead broodjes gebakken van @:minilot.
Dat is nu een niet-werkende link.
Is er een betere link? Kan ook voor een groter brood in een dutch oven zijn.
Dank alvast.
Dank je wel. 💐quote:Op vrijdag 26 november 2021 05:41 schreef Yinny het volgende:
[..]
http://www.paindemerle.nl/knapperige-no-knead-broodjes/
Dit zijn de broodjes
Nee, gewoon patentbloem werkt ook. Met volkoren meel krijg je lichtbruine broodjes. Als je alleen bloem gebruikt, dan zou ik iets minder water gebruiken.quote:Op vrijdag 26 november 2021 09:10 schreef AnneX het volgende:
[..]
Dank je wel. 💐
@:Yinnie Komen die verschillende soorten bloem nauw kijken?
Van de vorige keer jaren geleden kan ik mij dat niet herinneren. 😎
Bwoah, valt mee.quote:Op zondag 9 januari 2022 17:04 schreef Blues het volgende:
Schoppie met mijn eigen gemaakte kaasuienbrood from scratch. Veel wachttijd, leuk voor een zondagmiddag!
Smaak volgt, brood ligt nu af te koelen, dan snij ik 'm door, gaan we 'm eten en horen jullie het
Excuus voor de foto-kwaliteit/bewogen. Te snel ff met mobiel fotootjes gemaakt
Recept:
https://marielleindekeuke(...)uier-kaas-uienbrood/
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Extra kruiden is erg lekker. Doe meestal een theelepel van tijm, rozemarijn, basilicum er door. Maar ook stukjes zongedroogde tomaatjes, dan ook plat uitrollen, dan nog wat gedroogde rozemarijn erover, grof zeezout en olijfolie. En ook wel, als ik heb, ipv boter of gewone olijfolie in het brood de olie van de tomaatjesquote:Op zondag 9 januari 2022 20:24 schreef Blues het volgende:
Was heerlijk en ik wil er zeker meer mee gaan doen. Het deeg kruiden bijv.
Had er nu wel gedroogd roosmarijn in gedaan, maar was niet terug te proeven. En het lijkt me lekker met geruld gehakt enzo.
Eindfoto.
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 23 januari 2022 10:22 schreef Yinny het volgende:
[ afbeelding ]
In de bakken ernaast zitten ook cinnamon rolls, ik ga zo wat wegbrengen...
@:annex
De broodjes met 200 gram volkorenmeel en 200 gram broodbloem
[ afbeelding ]
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-230vquote:Op dinsdag 17 augustus 2021 11:52 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-220v
Rofco is leuk, maar verliest tering veel warmte. En eigenlijk ook alleen leuk als je meerdere baksessies achter elkaar doet.
pas als je echt 2 niveaus nodig hebt zou ik voor Rofco gaan.
Stoom productie is bij rofco en bovenstaande oven gelijk: dmv bakjes in de oven waar je water in giet.
Voor de serieuze thuisbakker zou ik eens kijken naar de Anova Precision Oven.
https://anovaculinary.com/anova-precision-oven/
Deze! https://www.weekendbakery.com/posts/our-ciabatta-focaccia/quote:Op dinsdag 8 februari 2022 12:41 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb recent een keukenmachine gekocht en die heeft ook een deeg ding maar ik kan het niet echt een deeghaak noemen dus ik heb er weinig fiducie in maar goed ik wil het wel een keer proberen.
Leuk recept voor brooddeeg wat ik daarmee kan mengen? Ik denk dat ik juist een veel 'dunner' deeg zou doen met een keukenmachine want als ik een dik droog deeg heb dan gaat die kapot en bovendien kan ik het dan net zo makkelijk met mijn handen kneden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |