Mengen bij no-knead kan overal mee. Als de ingrediënten maar door elkaar zitten. Kan ook prima met een grote lepel of met de handen.quote:Op zondag 29 november 2020 10:20 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Even hier nog een vraag over, mengen, kan dat in de keukenmachine? En dat vouwen, hoe vaak (polsen/handen werken hier niet zo goedj
Die doet het toch nog?quote:Op zondag 29 november 2020 00:02 schreef kwakz0r het volgende:
Heeft iemand het recept van die no-knead foolproof broodjes nog uitgeschreven staan? De website doet t niet meer en ik heb eindelijk weer een oven....
quote:Op zondag 29 november 2020 11:29 schreef Yinny het volgende:
[..]
Die doet het toch nog?
http://breadandcompanatic(...)oof-overnight-rolls/
Ja, maar dat is gelukkig ook weer af te kloppen. Het deeg is echt heel plakkerig, ik gebruik dan ook heel veel bloem om ze te hanterenquote:Op zondag 29 november 2020 11:29 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
wel echt een overdaad aan bloem aan de buitenkant van die broodjes op die foto's hoor
het is een no-knead brood of te wel niet kneden. Dus de machine kan je laten rusten. Het is meer roeren wat je doet. Gebruik daar een lepel voor.quote:Op zondag 29 november 2020 10:20 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Even hier nog een vraag over, mengen, kan dat in de keukenmachine? En dat vouwen, hoe vaak (polsen/handen werken hier niet zo goedj
Dat is te zwaar, roeren voor een roux is vaak al een probleemquote:Op zondag 29 november 2020 12:03 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
het is een no-knead brood of te wel niet kneden. Dus de machine kan je laten rusten. Het is meer roeren wat je doet. Gebruik daar een lepel voor.
Dit wil ik ook eens proberen, maar wat ik me afvraag, moet dit in de koelkast een nacht rijzen? En kan je het deeg ook invriezen in porties?quote:Op zondag 29 november 2020 09:43 schreef Oceanonix het volgende:
de gist no-kneads
Ingredienten
400 g volkoren meel
1 gr gist
10 g zout
250 - 300 g water
Alles mengen
Overnacht laten rijzen
Het deeg vouwen
Narijzen 45 min
Deeg in 12 delen delen
Bakken bij 250graden voor 15 min
ik zou invriezen niet zo snel doen, het zijn niet de beste omstandigheden voor gistcellen en er zullen er wat dood gaan. Ik zou gewoon een kleiner portie maken. Of de gebakken broodjes invriezen.quote:Op zondag 29 november 2020 12:23 schreef soapie het volgende:
[..]
Dit wil ik ook eens proberen, maar wat ik me afvraag, moet dit in de koelkast een nacht rijzen? En kan je het deeg ook invriezen in porties?
Top, thnx! Dan ga ik het halveren denk ik!quote:Op zondag 29 november 2020 15:13 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
ik zou invriezen niet zo snel doen, het zijn niet de beste omstandigheden voor gistcellen en er zullen er wat dood gaan. Ik zou gewoon een kleiner portie maken. Of de gebakken broodjes invriezen.
No-knead brood kun je het beste gewoon bij kamertemperatuur laten rijzen. Gist vermeerdert niet goed bij lage temperatuur.quote:Op zondag 29 november 2020 12:23 schreef soapie het volgende:
[..]
Dit wil ik ook eens proberen, maar wat ik me afvraag, moet dit in de koelkast een nacht rijzen? En kan je het deeg ook invriezen in porties?
dit recept heb ik meerdere keren op deze manier gemaakt. Het werkt top de rijs in de koelkast. Probeer het eens.quote:Op zondag 29 november 2020 15:28 schreef qltel het volgende:
[..]
No-knead brood kun je het beste gewoon bij kamertemperatuur laten rijzen. Gist vermeerdert niet goed bij lage temperatuur.
OH, okee, apart, ik deed de rijs bij no-knead altijd op kamertemperatuur. Maar dat is lang geleden, sinds ik een planeetmenger heb niet meer gedaan.quote:Op zondag 29 november 2020 15:34 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
dit recept heb ik meerdere keren op deze manier gemaakt. Het werkt top de rijs in de koelkast. Probeer het eens.
Ik doe de koude rijs ook standaard voor mijn pizzadeeg.
In het verleden heb ik best veel brood gebakken, toen ging ik altijd naar een molen in Zoetermeer (naast mijn werk van destijds). In Utrecht-Stad is geen fatsoenlijk meel te vinden, dus ik ga morgen maar eens naar de molen in IJsselstein fietsen. Ben benieuwd.quote:Op woensdag 21 oktober 2020 12:51 schreef Qunix het volgende:
Over meel gesproken... In Weesp is er een molen waar je meel kan kopen wat erg lekker is (goede korrel!). De producten had ik ook in boerderijwinkels gezien in Abcoude. Aanrader! Ik geloof 1KG voor ¤1,75. Ze verkopen ook spelt en verse gist.
[..]
MaximusTGquote:Op dinsdag 1 december 2020 22:21 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
In het verleden heb ik best veel brood gebakken, toen ging ik altijd naar een molen in Zoetermeer (naast mijn werk van destijds). In Utrecht-Stad is geen fatsoenlijk meel te vinden, dus ik ga morgen maar eens naar de molen in IJsselstein fietsen. Ben benieuwd.
N.B.: Weet iemand nog wie die brood- en pizzabakkende user was die op een gegeven moment overleden is aan iets in zijn hersenen? Die had ooit een prima tips om zuurdesemstarter te maken die ik nog eens wil uitproberen. Dan kan ik wat gerichter op zoek.
Juist ja, die zocht ik. Dank!quote:
Is dat met of zonder additieven?quote:Op woensdag 2 december 2020 18:47 schreef stavromulabeta het volgende:
Vandaag 15 kg meel gehaald (5 kg rogge, rest T65), pre-ferment voor morgen voorbereid en een bakje met zuurdesemstarter gemaakt.
Nicequote:Op woensdag 2 december 2020 18:47 schreef stavromulabeta het volgende:
Vandaag 15 kg meel gehaald (5 kg rogge, rest T65), pre-ferment voor morgen voorbereid en een bakje met zuurdesemstarter gemaakt.
De komende tijd ga ik weer flink aan de slag.
[..]
Juist ja, die zocht ik. Dank!
Nee, dat is gewoon bloem. Die T-waarde is de uitmaling, T65 zit ergens tussen volkoren en patentbloem in.quote:Op woensdag 2 december 2020 18:57 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Is dat met of zonder additieven?
Ja snap ik. Het is alleen moeilijk om (Franse) t65 in Nederland te vinden zonder additieven. Ik ben opzoek naar zonder.quote:Op woensdag 2 december 2020 19:18 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Nee, dat is gewoon bloem. Die T-waarde is de uitmaling, T65 zit ergens tussen volkoren en patentbloem in.
https://www.bouwhuis.com/(...)5kg-farine-bagatelle ? of bedoel je die gerstemoutzut?quote:Op woensdag 2 december 2020 19:32 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Ja snap ik. Het is alleen moeilijk om (Franse) t65 in Nederland te vinden zonder additieven. Ik ben opzoek naar zonder.
Link doet niet. Maar dat bedoel ik oa idd.quote:Op woensdag 2 december 2020 19:33 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
https://www.bouwhuis.com/(...)5kg-farine-bagatelle ? of bedoel je die gerstemoutzut?
www. er ff af halen, wel meer ruzie met de site van bouwhuis vandaag.quote:Op woensdag 2 december 2020 19:37 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Link doet niet. Maar dat bedoel ik oa idd.
| 1 | https://www.bouwhuis.com/molen-de-hoop-franse-tarwebloem-t65-5kg-farine-bagatelle?gclid=Cj0KCQiAk53-BRD0ARIsAJuNhpt-Fl_7pIPrPV7FGvxQ9S4EJRu4wlOjTqAaOC4MHJx1lIVIeSYl9f0aAgcjEALw_wcB |
quote:Op woensdag 2 december 2020 19:37 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Link doet niet. Maar dat bedoel ik oa idd.
| 1 | https://www.bouwhuis.com/franse-bloem-tarwebloem-t65-10-kg?gclid=Cj0KCQiAk53-BRD0ARIsAJuNhpvLpLvVoDExkgDHQ1WcmnevBTXEVTtjK5NQzfXboeDB5_94MmM1ijsaAn6nEALw_wcB |
Top! Van Holland Vriezenveen idd. Vreemd, naar mijn wetens zat daar eerst wel toevoegingen in. Maar goed, dit is ‘mquote:Op woensdag 2 december 2020 19:39 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
[ code verwijderd ]
Deze is 100% tarwebloem volgens de omschrijving.
Bestel overigens vaak bij Bouwhuis zonder problemen hoor. Vandaag hebben ze alleen een beetje problemen met de site lijkt het.
Volgens de sticker op de zak zit er niets anders in dan tarwe. Ik heb hem bij de molen in IJsselstein gehaald.quote:Op woensdag 2 december 2020 19:32 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Ja snap ik. Het is alleen moeilijk om (Franse) t65 in Nederland te vinden zonder additieven. Ik ben opzoek naar zonder.
Geur, kleur, houdbaarheid en stabiliteit van het deeg.quote:Op woensdag 2 december 2020 20:39 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Volgens de sticker op de zak zit er niets anders in dan tarwe. Ik heb hem bij de molen in IJsselstein gehaald.
Ik wist niet eens dat er vaak additieven in zitten, wat is het nut daarvan?
Kan ook bij de Zuidmolen. Die hebben vrijwel alles. https://www.de-zuidmolen.(...)ans-t65-label-rouge/quote:Op woensdag 2 december 2020 19:32 schreef Poefbank het volgende:
[..]
Ja snap ik. Het is alleen moeilijk om (Franse) t65 in Nederland te vinden zonder additieven. Ik ben opzoek naar zonder.
http://www.lekkers.nu/overheerlijke-kerstol-van-cees-holtkamp/quote:Op vrijdag 11 december 2020 14:17 schreef Yinny het volgende:
Heeft iemand het ultieme kerststol recept?
Zonder geconfijt fruit...
Dank!quote:Op vrijdag 11 december 2020 14:25 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
http://www.lekkers.nu/overheerlijke-kerstol-van-cees-holtkamp/
gekonfijt fruit er uit laten als je dat niet wil
https://www.kochbar.de/re(...)Schwiegermutter.htmlquote:Op vrijdag 11 december 2020 14:17 schreef Yinny het volgende:
Heeft iemand het ultieme kerststol recept?
Zonder geconfijt fruit...
Vullingen nooit in 1x er doorheen doen, juist omdat het veel te veel kan zijnquote:Op maandag 14 december 2020 21:14 schreef Yinny het volgende:
Holtkamp kerststol gemaakt. Ben er niet heel blij mee. Ik kreeg de vulling niet goed door het deeg. Het was echt te veel, hoe ik het ook probeerde om er een bol van te maken, het scheurde. Zelfs nog extra deeg gemaakt, zodat het iets beter lukte. Ik heb een soort van gatenbrood gemaakt. Smaak was goed, maar ga toch ook een ander recept proberen.
Ik maak altijd die van Levine, uit haar eerste boek. Maar dan zonder spijsquote:Op vrijdag 11 december 2020 14:17 schreef Yinny het volgende:
Heeft iemand het ultieme kerststol recept?
Zonder geconfijt fruit...
Ja, ik wilde eerst vulling eruit vissen, maar dan kwam er ook stukjes deeg mee. Ik had eerst deeg uitgerold, gedeelte vulling erop, vouwen, uitrollen, meer vulling, weer vouwen..dan meer kneden. Maar het werd niet echt een mooi geheel.quote:Op maandag 14 december 2020 21:34 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Vullingen nooit in 1x er doorheen doen, juist omdat het veel te veel kan zijn
We zijn maar met 2 eters hier en ze zijn te lelijk om weg te geven, ik ben nog wel even bezig om het perfecte recept te vindenquote:
Daarom dat ik dit recept ook linkquote:Op donderdag 17 december 2020 19:31 schreef Yinny het volgende:
[..]
We zijn maar met 2 eters hier en ze zijn te lelijk om weg te geven, ik ben nog wel even bezig om het perfecte recept te vinden
Volgens mij noemen ze het in Amerika en engeland allebei marzipan. Je hebt blikken marizpan waar eigenlijk een soort spijs (iets fijner) in zit.quote:Op donderdag 17 december 2020 19:32 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Daarom dat ik dit recept ook link
Wat mij vooral opvalt is dat ie voor marsepein gaat ipv spijsmaar in de US is spijs waarschijnlijk niet zo bekend. Goed bijna hetzelfde natuurlijk.. Maar toch ook wel weer een verschil.
Gewoon bakken en invriezen inderdaad. Het is gewoon brood, en brood kun je prima invriezen.quote:Op zaterdag 26 december 2020 15:33 schreef Holyme het volgende:
Ik wil de eerder genoemde no-kneads eens proberen, maar eet zelf niet zoveel brood. Dus kan ik ze afgebakken invriezen, of het recept gewoon verminderen? In het laatste geval, 1 gram gist op 400gr, wordt het dan gewoon een snufje gist als ik die 400gr verminder?
Top, dankjewel! Straks even langs de winkelquote:Op zaterdag 26 december 2020 16:50 schreef qltel het volgende:
[..]
Gewoon bakken en invriezen inderdaad. Het is gewoon brood, en brood kun je prima invriezen.
Uiteraard kun je het recept ook aanpassen. Gewoon op het gevoel minder gist gebruiken. En wil je het afwegen, weeg dan die ene gram af. Wil je 200 gram meel gebruiken, verdeel dat hoopje gist dan in 2 delen en gebruik 1 deel.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |