abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 29 november 2020 @ 11:28:54 #51
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_196464318
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 10:20 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Even hier nog een vraag over, mengen, kan dat in de keukenmachine? En dat vouwen, hoe vaak (polsen/handen werken hier niet zo goedj
Mengen bij no-knead kan overal mee. Als de ingrediënten maar door elkaar zitten. Kan ook prima met een grote lepel of met de handen.
pi_196464320
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 00:02 schreef kwakz0r het volgende:
Heeft iemand het recept van die no-knead foolproof broodjes nog uitgeschreven staan? De website doet t niet meer en ik heb eindelijk weer een oven....
Die doet het toch nog?
http://breadandcompanatic(...)oof-overnight-rolls/
pi_196464332
quote:
:Y

wel echt een overdaad aan bloem aan de buitenkant van die broodjes op die foto's hoor :X
pi_196464353
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 11:29 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

:Y

wel echt een overdaad aan bloem aan de buitenkant van die broodjes op die foto's hoor :X
Ja, maar dat is gelukkig ook weer af te kloppen. Het deeg is echt heel plakkerig, ik gebruik dan ook heel veel bloem om ze te hanteren
pi_196464625
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 10:20 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Even hier nog een vraag over, mengen, kan dat in de keukenmachine? En dat vouwen, hoe vaak (polsen/handen werken hier niet zo goedj
het is een no-knead brood of te wel niet kneden. Dus de machine kan je laten rusten. Het is meer roeren wat je doet. Gebruik daar een lepel voor.
pi_196464662
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 12:03 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

het is een no-knead brood of te wel niet kneden. Dus de machine kan je laten rusten. Het is meer roeren wat je doet. Gebruik daar een lepel voor.
Dat is te zwaar, roeren voor een roux is vaak al een probleem
We have far more in common than that which devides us..
pi_196464672
Ohhh die link ja! De link in de OP doet het niet... die bad ik geprobeerd.

Lekker ga ze vanavond klaarzetten en morgen voor werk afbakken denk ik.
Kwak
pi_196464790
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 09:43 schreef Oceanonix het volgende:
de gist no-kneads
Ingredienten

400 g volkoren meel
1 gr gist
10 g zout
250 - 300 g water

Alles mengen
Overnacht laten rijzen
Het deeg vouwen
Narijzen 45 min
Deeg in 12 delen delen
Bakken bij 250graden voor 15 min
Dit wil ik ook eens proberen, maar wat ik me afvraag, moet dit in de koelkast een nacht rijzen? En kan je het deeg ook invriezen in porties?
pi_196467505
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 12:23 schreef soapie het volgende:

[..]

Dit wil ik ook eens proberen, maar wat ik me afvraag, moet dit in de koelkast een nacht rijzen? En kan je het deeg ook invriezen in porties?
ik zou invriezen niet zo snel doen, het zijn niet de beste omstandigheden voor gistcellen en er zullen er wat dood gaan. Ik zou gewoon een kleiner portie maken. Of de gebakken broodjes invriezen.
pi_196467883
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 15:13 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

ik zou invriezen niet zo snel doen, het zijn niet de beste omstandigheden voor gistcellen en er zullen er wat dood gaan. Ik zou gewoon een kleiner portie maken. Of de gebakken broodjes invriezen.
Top, thnx! Dan ga ik het halveren denk ik!
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 29 november 2020 @ 15:28:36 #61
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_196468127
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 12:23 schreef soapie het volgende:

[..]

Dit wil ik ook eens proberen, maar wat ik me afvraag, moet dit in de koelkast een nacht rijzen? En kan je het deeg ook invriezen in porties?
No-knead brood kun je het beste gewoon bij kamertemperatuur laten rijzen. Gist vermeerdert niet goed bij lage temperatuur.
pi_196468281
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 15:28 schreef qltel het volgende:

[..]

No-knead brood kun je het beste gewoon bij kamertemperatuur laten rijzen. Gist vermeerdert niet goed bij lage temperatuur.
dit recept heb ik meerdere keren op deze manier gemaakt. Het werkt top de rijs in de koelkast. Probeer het eens.
Ik doe de koude rijs ook standaard voor mijn pizzadeeg.
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 29 november 2020 @ 15:38:03 #63
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_196468373
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 15:34 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

dit recept heb ik meerdere keren op deze manier gemaakt. Het werkt top de rijs in de koelkast. Probeer het eens.
Ik doe de koude rijs ook standaard voor mijn pizzadeeg.
OH, okee, apart, ik deed de rijs bij no-knead altijd op kamertemperatuur. Maar dat is lang geleden, sinds ik een planeetmenger heb niet meer gedaan.
pi_196469787
Moet m'n desemstarter eigenlijk ook weer eens uit de vriezer halen :9
pi_196507633
quote:
17s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 12:51 schreef Qunix het volgende:
Over meel gesproken... In Weesp is er een molen waar je meel kan kopen wat erg lekker is (goede korrel!). De producten had ik ook in boerderijwinkels gezien in Abcoude. Aanrader! Ik geloof 1KG voor ¤1,75. Ze verkopen ook spelt en verse gist.
[..]
In het verleden heb ik best veel brood gebakken, toen ging ik altijd naar een molen in Zoetermeer (naast mijn werk van destijds). In Utrecht-Stad is geen fatsoenlijk meel te vinden, dus ik ga morgen maar eens naar de molen in IJsselstein fietsen. Ben benieuwd.

N.B.: Weet iemand nog wie die brood- en pizzabakkende user was die op een gegeven moment overleden is aan iets in zijn hersenen? Die had ooit een prima tips om zuurdesemstarter te maken die ik nog eens wil uitproberen. Dan kan ik wat gerichter op zoek.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  dinsdag 1 december 2020 @ 22:34:00 #66
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_196507897
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 december 2020 22:21 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

In het verleden heb ik best veel brood gebakken, toen ging ik altijd naar een molen in Zoetermeer (naast mijn werk van destijds). In Utrecht-Stad is geen fatsoenlijk meel te vinden, dus ik ga morgen maar eens naar de molen in IJsselstein fietsen. Ben benieuwd.

N.B.: Weet iemand nog wie die brood- en pizzabakkende user was die op een gegeven moment overleden is aan iets in zijn hersenen? Die had ooit een prima tips om zuurdesemstarter te maken die ik nog eens wil uitproberen. Dan kan ik wat gerichter op zoek.
MaximusTG
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_196520241
Vandaag 15 kg meel gehaald (5 kg rogge, rest T65), pre-ferment voor morgen voorbereid en een bakje met zuurdesemstarter gemaakt.

De komende tijd ga ik weer flink aan de slag.

quote:
1s.gif Op dinsdag 1 december 2020 22:34 schreef Molo het volgende:

[..]

MaximusTG
Juist ja, die zocht ik. Dank!
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_196520404
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 18:47 schreef stavromulabeta het volgende:
Vandaag 15 kg meel gehaald (5 kg rogge, rest T65), pre-ferment voor morgen voorbereid en een bakje met zuurdesemstarter gemaakt.


Is dat met of zonder additieven?
Het ligt aan de instanties zelf
pi_196520427
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 18:47 schreef stavromulabeta het volgende:
Vandaag 15 kg meel gehaald (5 kg rogge, rest T65), pre-ferment voor morgen voorbereid en een bakje met zuurdesemstarter gemaakt.

De komende tijd ga ik weer flink aan de slag.
[..]

Juist ja, die zocht ik. Dank!
Nice ^O^ ik ga m'n starter dit weekend uit de vriezer halen 8-)
pi_196520728
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 18:57 schreef Poefbank het volgende:

[..]

Is dat met of zonder additieven?
Nee, dat is gewoon bloem. Die T-waarde is de uitmaling, T65 zit ergens tussen volkoren en patentbloem in.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_196520956
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:18 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Nee, dat is gewoon bloem. Die T-waarde is de uitmaling, T65 zit ergens tussen volkoren en patentbloem in.
Ja snap ik. Het is alleen moeilijk om (Franse) t65 in Nederland te vinden zonder additieven. Ik ben opzoek naar zonder.
Het ligt aan de instanties zelf
pi_196520987
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:32 schreef Poefbank het volgende:

[..]

Ja snap ik. Het is alleen moeilijk om (Franse) t65 in Nederland te vinden zonder additieven. Ik ben opzoek naar zonder.
https://www.bouwhuis.com/(...)5kg-farine-bagatelle ? of bedoel je die gerstemoutzut?
pi_196521040
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:33 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

https://www.bouwhuis.com/(...)5kg-farine-bagatelle ? of bedoel je die gerstemoutzut?
Link doet niet. Maar dat bedoel ik oa idd.
Het ligt aan de instanties zelf
pi_196521054
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:37 schreef Poefbank het volgende:

[..]

Link doet niet. Maar dat bedoel ik oa idd.
www. er ff af halen, wel meer ruzie met de site van bouwhuis vandaag.

https://bouwhuis.com/mole(...)5kg-farine-bagatelle

hm vaag. doet het ook niet.

1https://www.bouwhuis.com/molen-de-hoop-franse-tarwebloem-t65-5kg-farine-bagatelle?gclid=Cj0KCQiAk53-BRD0ARIsAJuNhpt-Fl_7pIPrPV7FGvxQ9S4EJRu4wlOjTqAaOC4MHJx1lIVIeSYl9f0aAgcjEALw_wcB
kopieren en plakken wellicht?
pi_196521081
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:37 schreef Poefbank het volgende:

[..]

Link doet niet. Maar dat bedoel ik oa idd.
1https://www.bouwhuis.com/franse-bloem-tarwebloem-t65-10-kg?gclid=Cj0KCQiAk53-BRD0ARIsAJuNhpvLpLvVoDExkgDHQ1WcmnevBTXEVTtjK5NQzfXboeDB5_94MmM1ijsaAn6nEALw_wcB

Deze is 100% tarwebloem volgens de omschrijving.

Bestel overigens vaak bij Bouwhuis zonder problemen hoor. Vandaag hebben ze alleen een beetje problemen met de site lijkt het.
pi_196521179
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:39 schreef FranticDJ het volgende:

[..]
[ code verwijderd ]

Deze is 100% tarwebloem volgens de omschrijving.

Bestel overigens vaak bij Bouwhuis zonder problemen hoor. Vandaag hebben ze alleen een beetje problemen met de site lijkt het.
Top! Van Holland Vriezenveen idd. Vreemd, naar mijn wetens zat daar eerst wel toevoegingen in. Maar goed, dit is ‘m ^O^
Het ligt aan de instanties zelf
pi_196521979
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:32 schreef Poefbank het volgende:

[..]

Ja snap ik. Het is alleen moeilijk om (Franse) t65 in Nederland te vinden zonder additieven. Ik ben opzoek naar zonder.
Volgens de sticker op de zak zit er niets anders in dan tarwe. Ik heb hem bij de molen in IJsselstein gehaald.
Ik wist niet eens dat er vaak additieven in zitten, wat is het nut daarvan?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_196522309
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:39 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Volgens de sticker op de zak zit er niets anders in dan tarwe. Ik heb hem bij de molen in IJsselstein gehaald.
Ik wist niet eens dat er vaak additieven in zitten, wat is het nut daarvan?
Geur, kleur, houdbaarheid en stabiliteit van het deeg.
Het ligt aan de instanties zelf
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 3 december 2020 @ 09:09:51 #79
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_196527154
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:32 schreef Poefbank het volgende:

[..]

Ja snap ik. Het is alleen moeilijk om (Franse) t65 in Nederland te vinden zonder additieven. Ik ben opzoek naar zonder.
Kan ook bij de Zuidmolen. Die hebben vrijwel alles. https://www.de-zuidmolen.(...)ans-t65-label-rouge/
pi_196535357
De no-knead rolls waren een succes vanmorgen! Lekker knapperig en van binnen luchtig. Alleen witte tarwebloem gebruikt (biologisch tarwebloem was de meest eiwitrijke die erbij zat in de supermarkt).

Wil nog wel een keer goeie harde tarwe halen bij een molen in de buurt.

De broodjes die minder goed “gesprongen” zijn is denk ik mijn eigen schild, had om te proberen een paar een knipje gegeven. Ook was het volgens mij iets te veel uitgerekt bij het uit de kom halen en daardoor wat teveel gestretcht hier en daar?

Kwak
pi_196576387
Ben blij met mijn zuurdesem!
pi_196672244
Heeft iemand het ultieme kerststol recept?
Zonder geconfijt fruit...
pi_196672369
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 december 2020 14:17 schreef Yinny het volgende:
Heeft iemand het ultieme kerststol recept?
Zonder geconfijt fruit...
http://www.lekkers.nu/overheerlijke-kerstol-van-cees-holtkamp/

gekonfijt fruit er uit laten als je dat niet wil
pi_196673821
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2020 14:25 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

http://www.lekkers.nu/overheerlijke-kerstol-van-cees-holtkamp/

gekonfijt fruit er uit laten als je dat niet wil
Dank!
pi_196676136
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 december 2020 14:17 schreef Yinny het volgende:
Heeft iemand het ultieme kerststol recept?
Zonder geconfijt fruit...
https://www.kochbar.de/re(...)Schwiegermutter.html

Gekonfijte sinaasappel eruit laten, iets meer rozijnen erin

Muskatblute= foelie in Nederland

Oh en bittere amandelen bestaan hier niet.

Wil je spijs erin, gewoon doen. 3-500 gram
pi_196735808
Holtkamp kerststol gemaakt. Ben er niet heel blij mee. Ik kreeg de vulling niet goed door het deeg. Het was echt te veel, hoe ik het ook probeerde om er een bol van te maken, het scheurde. Zelfs nog extra deeg gemaakt, zodat het iets beter lukte. Ik heb een soort van gatenbrood gemaakt. Smaak was goed, maar ga toch ook een ander recept proberen.
pi_196736327
quote:
1s.gif Op maandag 14 december 2020 21:14 schreef Yinny het volgende:
Holtkamp kerststol gemaakt. Ben er niet heel blij mee. Ik kreeg de vulling niet goed door het deeg. Het was echt te veel, hoe ik het ook probeerde om er een bol van te maken, het scheurde. Zelfs nog extra deeg gemaakt, zodat het iets beter lukte. Ik heb een soort van gatenbrood gemaakt. Smaak was goed, maar ga toch ook een ander recept proberen.
Vullingen nooit in 1x er doorheen doen, juist omdat het veel te veel kan zijn ;)
pi_196736613
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 december 2020 14:17 schreef Yinny het volgende:
Heeft iemand het ultieme kerststol recept?
Zonder geconfijt fruit...
Ik maak altijd die van Levine, uit haar eerste boek. Maar dan zonder spijs :r .
pi_196736661
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 21:34 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Vullingen nooit in 1x er doorheen doen, juist omdat het veel te veel kan zijn ;)
Ja, ik wilde eerst vulling eruit vissen, maar dan kwam er ook stukjes deeg mee. Ik had eerst deeg uitgerold, gedeelte vulling erop, vouwen, uitrollen, meer vulling, weer vouwen..dan meer kneden. Maar het werd niet echt een mooi geheel.
pi_196737308
Ik vind de broeder van 24kitchen erg smakelijk
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_196779939
Desemstarter afgelopen zaterdag uit de diepvries gehaald na 4 maanden ofzo.

Duurde een dag of 3 tot ie echt weer van start ging. Nu is ie een beetje hyperactief :') twee dagen op rij dat ie of over het bakje of bijna over het bakje heen gaat _O-
pi_196790657
quote:
We zijn maar met 2 eters hier en ze zijn te lelijk om weg te geven, ik ben nog wel even bezig om het perfecte recept te vinden :P
pi_196790682
quote:
1s.gif Op donderdag 17 december 2020 19:31 schreef Yinny het volgende:

[..]

We zijn maar met 2 eters hier en ze zijn te lelijk om weg te geven, ik ben nog wel even bezig om het perfecte recept te vinden :P
Daarom dat ik dit recept ook link :)

Wat mij vooral opvalt is dat ie voor marsepein gaat ipv spijs :P maar in de US is spijs waarschijnlijk niet zo bekend. Goed bijna hetzelfde natuurlijk.. Maar toch ook wel weer een verschil.
pi_196796038
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2020 19:32 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Daarom dat ik dit recept ook link :)

Wat mij vooral opvalt is dat ie voor marsepein gaat ipv spijs :P maar in de US is spijs waarschijnlijk niet zo bekend. Goed bijna hetzelfde natuurlijk.. Maar toch ook wel weer een verschil.
Volgens mij noemen ze het in Amerika en engeland allebei marzipan. Je hebt blikken marizpan waar eigenlijk een soort spijs (iets fijner) in zit.
Kwak
pi_196838344
Kaas uien brood
pi_196967817
Ik wil de eerder genoemde no-kneads eens proberen, maar eet zelf niet zoveel brood. Dus kan ik ze afgebakken invriezen, of het recept gewoon verminderen? In het laatste geval, 1 gram gist op 400gr, wordt het dan gewoon een snufje gist als ik die 400gr verminder?
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 26 december 2020 @ 16:50:43 #98
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_196968965
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 december 2020 15:33 schreef Holyme het volgende:
Ik wil de eerder genoemde no-kneads eens proberen, maar eet zelf niet zoveel brood. Dus kan ik ze afgebakken invriezen, of het recept gewoon verminderen? In het laatste geval, 1 gram gist op 400gr, wordt het dan gewoon een snufje gist als ik die 400gr verminder?
Gewoon bakken en invriezen inderdaad. Het is gewoon brood, en brood kun je prima invriezen.

Uiteraard kun je het recept ook aanpassen. Gewoon op het gevoel minder gist gebruiken. En wil je het afwegen, weeg dan die ene gram af. Wil je 200 gram meel gebruiken, verdeel dat hoopje gist dan in 2 delen en gebruik 1 deel.
pi_196969095
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 december 2020 16:50 schreef qltel het volgende:

[..]

Gewoon bakken en invriezen inderdaad. Het is gewoon brood, en brood kun je prima invriezen.

Uiteraard kun je het recept ook aanpassen. Gewoon op het gevoel minder gist gebruiken. En wil je het afwegen, weeg dan die ene gram af. Wil je 200 gram meel gebruiken, verdeel dat hoopje gist dan in 2 delen en gebruik 1 deel.
Top, dankjewel! Straks even langs de winkel :)
pi_196986147
De winkel had gister niet het gevraagde meel, dus ging voor speltbloem. En ze zijn gelukt *O* Nog genoeg ruimte voor verbetering (oven leren kennen, meer bloem aan handen bij vouwen, dat soort) en de oven spring zat aan de onderkant :') Maar fluffy en lekker wel :D
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')