abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_196521179
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:39 schreef FranticDJ het volgende:

[..]
[ code verwijderd ]

Deze is 100% tarwebloem volgens de omschrijving.

Bestel overigens vaak bij Bouwhuis zonder problemen hoor. Vandaag hebben ze alleen een beetje problemen met de site lijkt het.
Top! Van Holland Vriezenveen idd. Vreemd, naar mijn wetens zat daar eerst wel toevoegingen in. Maar goed, dit is ‘m ^O^
Het ligt aan de instanties zelf
pi_196521979
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:32 schreef Poefbank het volgende:

[..]

Ja snap ik. Het is alleen moeilijk om (Franse) t65 in Nederland te vinden zonder additieven. Ik ben opzoek naar zonder.
Volgens de sticker op de zak zit er niets anders in dan tarwe. Ik heb hem bij de molen in IJsselstein gehaald.
Ik wist niet eens dat er vaak additieven in zitten, wat is het nut daarvan?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_196522309
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 20:39 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Volgens de sticker op de zak zit er niets anders in dan tarwe. Ik heb hem bij de molen in IJsselstein gehaald.
Ik wist niet eens dat er vaak additieven in zitten, wat is het nut daarvan?
Geur, kleur, houdbaarheid en stabiliteit van het deeg.
Het ligt aan de instanties zelf
  Moderator / FOK!Fotograaf donderdag 3 december 2020 @ 09:09:51 #79
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_196527154
quote:
0s.gif Op woensdag 2 december 2020 19:32 schreef Poefbank het volgende:

[..]

Ja snap ik. Het is alleen moeilijk om (Franse) t65 in Nederland te vinden zonder additieven. Ik ben opzoek naar zonder.
Kan ook bij de Zuidmolen. Die hebben vrijwel alles. https://www.de-zuidmolen.(...)ans-t65-label-rouge/
pi_196535357
De no-knead rolls waren een succes vanmorgen! Lekker knapperig en van binnen luchtig. Alleen witte tarwebloem gebruikt (biologisch tarwebloem was de meest eiwitrijke die erbij zat in de supermarkt).

Wil nog wel een keer goeie harde tarwe halen bij een molen in de buurt.

De broodjes die minder goed “gesprongen” zijn is denk ik mijn eigen schild, had om te proberen een paar een knipje gegeven. Ook was het volgens mij iets te veel uitgerekt bij het uit de kom halen en daardoor wat teveel gestretcht hier en daar?

Kwak
pi_196576387
Ben blij met mijn zuurdesem!
pi_196672244
Heeft iemand het ultieme kerststol recept?
Zonder geconfijt fruit...
pi_196672369
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 december 2020 14:17 schreef Yinny het volgende:
Heeft iemand het ultieme kerststol recept?
Zonder geconfijt fruit...
http://www.lekkers.nu/overheerlijke-kerstol-van-cees-holtkamp/

gekonfijt fruit er uit laten als je dat niet wil
pi_196673821
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 december 2020 14:25 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

http://www.lekkers.nu/overheerlijke-kerstol-van-cees-holtkamp/

gekonfijt fruit er uit laten als je dat niet wil
Dank!
pi_196676136
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 december 2020 14:17 schreef Yinny het volgende:
Heeft iemand het ultieme kerststol recept?
Zonder geconfijt fruit...
https://www.kochbar.de/re(...)Schwiegermutter.html

Gekonfijte sinaasappel eruit laten, iets meer rozijnen erin

Muskatblute= foelie in Nederland

Oh en bittere amandelen bestaan hier niet.

Wil je spijs erin, gewoon doen. 3-500 gram
pi_196735808
Holtkamp kerststol gemaakt. Ben er niet heel blij mee. Ik kreeg de vulling niet goed door het deeg. Het was echt te veel, hoe ik het ook probeerde om er een bol van te maken, het scheurde. Zelfs nog extra deeg gemaakt, zodat het iets beter lukte. Ik heb een soort van gatenbrood gemaakt. Smaak was goed, maar ga toch ook een ander recept proberen.
pi_196736327
quote:
1s.gif Op maandag 14 december 2020 21:14 schreef Yinny het volgende:
Holtkamp kerststol gemaakt. Ben er niet heel blij mee. Ik kreeg de vulling niet goed door het deeg. Het was echt te veel, hoe ik het ook probeerde om er een bol van te maken, het scheurde. Zelfs nog extra deeg gemaakt, zodat het iets beter lukte. Ik heb een soort van gatenbrood gemaakt. Smaak was goed, maar ga toch ook een ander recept proberen.
Vullingen nooit in 1x er doorheen doen, juist omdat het veel te veel kan zijn ;)
pi_196736613
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 december 2020 14:17 schreef Yinny het volgende:
Heeft iemand het ultieme kerststol recept?
Zonder geconfijt fruit...
Ik maak altijd die van Levine, uit haar eerste boek. Maar dan zonder spijs :r .
pi_196736661
quote:
0s.gif Op maandag 14 december 2020 21:34 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Vullingen nooit in 1x er doorheen doen, juist omdat het veel te veel kan zijn ;)
Ja, ik wilde eerst vulling eruit vissen, maar dan kwam er ook stukjes deeg mee. Ik had eerst deeg uitgerold, gedeelte vulling erop, vouwen, uitrollen, meer vulling, weer vouwen..dan meer kneden. Maar het werd niet echt een mooi geheel.
pi_196737308
Ik vind de broeder van 24kitchen erg smakelijk
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_196779939
Desemstarter afgelopen zaterdag uit de diepvries gehaald na 4 maanden ofzo.

Duurde een dag of 3 tot ie echt weer van start ging. Nu is ie een beetje hyperactief :') twee dagen op rij dat ie of over het bakje of bijna over het bakje heen gaat _O-
pi_196790657
quote:
We zijn maar met 2 eters hier en ze zijn te lelijk om weg te geven, ik ben nog wel even bezig om het perfecte recept te vinden :P
pi_196790682
quote:
1s.gif Op donderdag 17 december 2020 19:31 schreef Yinny het volgende:

[..]

We zijn maar met 2 eters hier en ze zijn te lelijk om weg te geven, ik ben nog wel even bezig om het perfecte recept te vinden :P
Daarom dat ik dit recept ook link :)

Wat mij vooral opvalt is dat ie voor marsepein gaat ipv spijs :P maar in de US is spijs waarschijnlijk niet zo bekend. Goed bijna hetzelfde natuurlijk.. Maar toch ook wel weer een verschil.
pi_196796038
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2020 19:32 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Daarom dat ik dit recept ook link :)

Wat mij vooral opvalt is dat ie voor marsepein gaat ipv spijs :P maar in de US is spijs waarschijnlijk niet zo bekend. Goed bijna hetzelfde natuurlijk.. Maar toch ook wel weer een verschil.
Volgens mij noemen ze het in Amerika en engeland allebei marzipan. Je hebt blikken marizpan waar eigenlijk een soort spijs (iets fijner) in zit.
Kwak
pi_196838344
Kaas uien brood
pi_196967817
Ik wil de eerder genoemde no-kneads eens proberen, maar eet zelf niet zoveel brood. Dus kan ik ze afgebakken invriezen, of het recept gewoon verminderen? In het laatste geval, 1 gram gist op 400gr, wordt het dan gewoon een snufje gist als ik die 400gr verminder?
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 26 december 2020 @ 16:50:43 #98
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_196968965
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 december 2020 15:33 schreef Holyme het volgende:
Ik wil de eerder genoemde no-kneads eens proberen, maar eet zelf niet zoveel brood. Dus kan ik ze afgebakken invriezen, of het recept gewoon verminderen? In het laatste geval, 1 gram gist op 400gr, wordt het dan gewoon een snufje gist als ik die 400gr verminder?
Gewoon bakken en invriezen inderdaad. Het is gewoon brood, en brood kun je prima invriezen.

Uiteraard kun je het recept ook aanpassen. Gewoon op het gevoel minder gist gebruiken. En wil je het afwegen, weeg dan die ene gram af. Wil je 200 gram meel gebruiken, verdeel dat hoopje gist dan in 2 delen en gebruik 1 deel.
pi_196969095
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 december 2020 16:50 schreef qltel het volgende:

[..]

Gewoon bakken en invriezen inderdaad. Het is gewoon brood, en brood kun je prima invriezen.

Uiteraard kun je het recept ook aanpassen. Gewoon op het gevoel minder gist gebruiken. En wil je het afwegen, weeg dan die ene gram af. Wil je 200 gram meel gebruiken, verdeel dat hoopje gist dan in 2 delen en gebruik 1 deel.
Top, dankjewel! Straks even langs de winkel :)
pi_196986147
De winkel had gister niet het gevraagde meel, dus ging voor speltbloem. En ze zijn gelukt *O* Nog genoeg ruimte voor verbetering (oven leren kennen, meer bloem aan handen bij vouwen, dat soort) en de oven spring zat aan de onderkant :') Maar fluffy en lekker wel :D
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')