abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_194576278
Zelf broodbakken is weer helemaal terug van weggeweest. Waar het vroeger geen keuze was, wordt zelf brood bakken tegenwoordig meer een hobby. Na de hype met de broodbakmachines van een aantal jaren geleden is de populariteit wel weer wat gedaald, maar is er toch weer een hele grote groep geinteresseerd geraakt in brood bakken. Omdat het brood bakken in een broodbakmachine vrij beperkt is, gaat dit topic over brood bakken in een gewone oven.
Hieronder staan enkele tips/trucs/weetjes en een paar (basis)recepten.

Basisprincipes
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tips
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Poolish/Preferment :? Wasda :?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele recepten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!

http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm

De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag :+ ):
http://breadandcompanatic(...)oof-overnight-rolls/

Filmpje van O+ Vincent Talleu O+ :

Brood uit het vorige topic:

@Qunix




@AnneX


@Bleie


@Yinny





@FranticDJ


[ Bericht 0% gewijzigd door miss_sly op 06-11-2022 12:05:25 ]
pi_194576281
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2020 18:45 schreef anndb het volgende:

[..]

Fantastische broden!
Thanks!
pi_194576308
Toen ik naar Nederland kwam, verbaasde ik me eigenlijk dat er bijna geen broden met suiker worden gemaakt :@
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_194576410
Trouwens, kan je brood in de koelkast laten rijzen? Dus om 8 uur voor je naar kantoor gaat in de koelkast stoppen en dan om 5 uur 's middags eruit halen?
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_194576439
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2020 20:31 schreef Mikeytt het volgende:
Trouwens, kan je brood in de koelkast laten rijzen? Dus om 8 uur voor je naar kantoor gaat in de koelkast stoppen en dan om 5 uur 's middags eruit halen?
ja kan.. moet de temperatuur juist zijn enzo.. Zal een beetje proberen zijn.

Onder de 7 graden stopt in principe het rijsproces. Dus het zal meer 'rijpen' in de koelkast. uiteraard is je deeg niet gelijk onder de 7 graden dus rijst het nog wel even door. Risico hiervan is dus ook dat het overrijst in de koelkast (wat ik had met mn 1e koelkast experiment, zie vorig topic :7 )

Bleek ook dat mijn koelkast dus op 6.5 graden ingesteld stond. Die staat nu op 3, dus binnenkort nog eens een koelkast experiment doen.
pi_194714330
Ik zie verkleuring op mijn desemstarter. Zou het schimmel zijn? Vijf dagen geleden voor het laatst ververst. Normaal gesproken ververs ik het eens in de twee weken.
Het ligt aan de instanties zelf
pi_194715165
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2020 16:15 schreef Poefbank het volgende:
Ik zie verkleuring op mijn desemstarter. Zou het schimmel zijn? Vijf dagen geleden voor het laatst ververst. Normaal gesproken ververs ik het eens in de twee weken. [ afbeelding ]
staat ie op 't aanrecht of in de koelkast?

ik zou verversen en even wat regelmatiger verversen, kijken hoe 't gaat? Ziet er uit als hooch.

De mijne moet ik praktisch elke 12u voeren buiten de koelkast :@

heb de mijne in de vriezer gemikt :7 kijken hoe 't over 2 maanden is.
pi_194715907
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 augustus 2020 16:52 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

staat ie op 't aanrecht of in de koelkast?

ik zou verversen en even wat regelmatiger verversen, kijken hoe 't gaat? Ziet er uit als hooch.

De mijne moet ik praktisch elke 12u voeren buiten de koelkast :@

heb de mijne in de vriezer gemikt :7 kijken hoe 't over 2 maanden is.
Ik denk/hoop dat het idd hooch is. Ik wacht nog wel even af zonder te verversen om te kijken of er nog meer water/hooch ontwikkelt.

Ik heb trouwens in het verleden een testje gedaan met hoe lang een starter, buiten de koelkast zonder te verversen, kan overleven. Uiteindelijk na 4(!) weken was mijn starter nog goed.
Het ligt aan de instanties zelf
pi_194779165
M'n starter eergisteren even uit de vriezer gehaald omdat iemand alsnog wat starter wilde overnemen.

Op kamer temperatuur laten komen, nu 3x verversen verder. En hij lijkt wel veel en veel actiever dan voor heen :')

m'n eigen starter zit weer in de vriezer ondertussen. Kan ie weer 2 maanden hiberneren.
pi_194790878
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 augustus 2020 16:01 schreef FranticDJ het volgende:
M'n starter eergisteren even uit de vriezer gehaald omdat iemand alsnog wat starter wilde overnemen.

Op kamer temperatuur laten komen, nu 3x verversen verder. En hij lijkt wel veel en veel actiever dan voor heen :')

m'n eigen starter zit weer in de vriezer ondertussen. Kan ie weer 2 maanden hiberneren.
Heb je het ook al een keer geprobeerd om te drogen?
Het ligt aan de instanties zelf
pi_194790892
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2020 11:27 schreef Poefbank het volgende:

[..]

Heb je het ook al een keer geprobeerd om te drogen?
Nope, afgelopen 2 maanden pas voor 't eerst met desem aan de gang :)
pi_194790976
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 augustus 2020 20:31 schreef Mikeytt het volgende:
Trouwens, kan je brood in de koelkast laten rijzen? Dus om 8 uur voor je naar kantoor gaat in de koelkast stoppen en dan om 5 uur 's middags eruit halen?
http://www.wildyeastblog.com/my-new-favorite-sourdough/

Deze bijvoorbeeld. Ik maak het deeg meestal vrijdagmiddag/avond zet het in de koelkast en zaterdagochtend bak ik het.
Tijdschema kun je naar eigen wens aanpassen natuurlijk
pi_194791066
Blijft wel dat je koelkast koel genoeg moet zijn en snel genoeg terug moet koelen om overrijs in de koelkast te voorkomen :@
pi_194791746
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2020 11:37 schreef FranticDJ het volgende:
Blijft wel dat je koelkast koel genoeg moet zijn en snel genoeg terug moet koelen om overrijs in de koelkast te voorkomen :@
Mwoah met zuurdesem is dat risico niet zo groot in mijn ervaring
pi_194791852
quote:
1s.gif Op zondag 30 augustus 2020 12:26 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Mwoah met zuurdesem is dat risico niet zo groot in mijn ervaring
Bij mij wel ;( maar m'n koelkast ging toen niet lager dan 6.5 graad. Dat is inmiddels verholpen.

Komend verlof nog eens spelen.
pi_194800103
Ik maakte laatst mijn eerste speltbrood(je). Na het kneden dacht ik dat het niet goed zou komen, maar uiteindelijk was ik best tevreden.
pi_194805567
Kan het ook in de airfryer?

De geur van vers gebakken brood is O+
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_194998108
Hallo iedereen :D

In mijn nieuwe keuken zou ik graag naast lekker koken ook lekker willen bakken.

Om te beginnen heb ik afgelopen zaterdag mijn wekker om 5 uur gezet om deeg te maken voor lekkere pistolets :)

Het recept dat ik hiervoor gebruikt heb was het volgende:

Bloem 350g
Gist 7g
Zout 7g
Zachte boter 14g
Water 225ml (lauw)

Een uurtje laten rijzen, daarna de broodjes op de bakplaat en daar nog eens een uurtje laten rijzen voor ze de oven in gingen (oven doet uit zichzelf af en toe wat stoom vrijlaten)
Voor ze de oven in gingen heb ik ze bestreken met wat ei, ik weet niet of ik dit had moeten doen.



Ze zagen er tijdens het bakken echter zo uit:



Niet echt pistolet achtig, ze zmaakten opzich prima, maar niet echt zachte binnenkant, harde buitenkant.

Wat kan ik doen om de pistolets wat beter te maken? :)

En kan ik het deeg bijv vanavond al in een kom doen en laten rijzen tot morgenochtend?
pi_195002519
quote:
1s.gif Op maandag 31 augustus 2020 08:27 schreef Pinnenmutske het volgende:
Kan het ook in de airfryer?

De geur van vers gebakken brood is O+
Ben ik ook wel benieuwd naar. Heeft iemand ervaring met brood bakken in een airfryer?
pi_195007009
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 september 2020 14:01 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Ben ik ook wel benieuwd naar. Heeft iemand ervaring met brood bakken in een airfryer?
Ik niet maar mijn moeder doet afbak broodjes in de air fryer en die vind ze beter dan uit de oven. Je hebt ook meer warmte ontwikkeling op kleiner oppervlak dus technisch gezien zou ik zeggen meer vergelijkbaar met een professionele oven? Maar geen ervaring mee maar ik denk dat dit nog niet zo’n slecht idee zou kunnen zijn.
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 20 september 2020 @ 17:45:06 #21
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_195166299
Wij hadden een akker met mais voor onze deur. Na het oogsten bleef er nog wat van staan en daar vandaag wat kolven van geoogst, de korrels er vanaf gehaald, deze gemalen in een koffiemolen en er een deeg van gedraaid. Geen recept, ik heb gewoon maar wat gedaan. Het is gedeeltelijk bloem en de rest "maismeel". Met zout en gist uiteraard.







pi_195166528
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 17:45 schreef qltel het volgende:
Wij hadden een akker met mais voor onze deur. Na het oogsten bleef er nog wat van staan en daar vandaag wat kolven van geoogst, de korrels er vanaf gehaald, deze gemalen in een koffiemolen en er een deeg van gedraaid. Geen recept, ik heb gewoon maar wat gedaan. Het is gedeeltelijk bloem en de rest "maismeel". Met zout en gist uiteraard.

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
Goeie!
Hoe smaakte het resultaat?
Het ligt aan de instanties zelf
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 20 september 2020 @ 18:20:50 #23
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_195166933
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 17:58 schreef Poefbank het volgende:

[..]

Goeie!
Hoe smaakte het resultaat?
Heel erg lekker. Interessante korst ook, zelfs daar zit lucht in. Je ziet het een klein beetje op de laatste foto.
pi_195561482
Wat is nou het perfecte recept voor kadetjes?
Spoilers!
  zondag 11 oktober 2020 @ 23:49:07 #25
492997 De_Bakster
Bakt ze bruin
pi_195579781
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2020 19:58 schreef Hupje het volgende:
Ik maakte laatst mijn eerste speltbrood(je). Na het kneden dacht ik dat het niet goed zou komen, maar uiteindelijk was ik best tevreden.
[ afbeelding ]
Schitterend broodje hoor als eerste keer.
Lekker warm
pi_195763486
Nu ik veel thuis ben zoals zo veel mensen, kan ik nog meer genieten van mijn nieuwe keuken O+

Ik bakte in eerste instantie vooral cakes en taarten, maar voor het gezonde en de afwisseling, besloot ik toch ook maar eens wat brood te gaan bakken.

Dus bakte ik al een volkoren rozijnenbrood, naar voorbeeld van Bakker Hartog en de oma van Schaap :D
Het smaakte erg goed, hoewel het misschien nog net iets te compact was. De eerste rijs was niet echt optimaal gegaan, denk ik. De volgende keer met een betere eerste rijs zal het nóg lekkerder zijn.





En vandaag maakte ik voor de lunch (nog niet geproefd dus, pas dadelijk als dochter uit school is) volkoren kaiserbroodjes:

Zo begonnen ze aan de tweede rijs:


En zo kwamen ze net uit de oven:


Ik dacht dat ze misschien nog wat groter zouden worden tijdens het bakken, maar dat gebeurde niet.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_195763933
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 12:21 schreef miss_sly het volgende:
Nu ik veel thuis ben zoals zo veel mensen, kan ik nog meer genieten van mijn nieuwe keuken O+

Ik bakte in eerste instantie vooral cakes en taarten, maar voor het gezonde en de afwisseling, besloot ik toch ook maar eens wat brood te gaan bakken.

Dus bakte ik al een volkoren rozijnenbrood, naar voorbeeld van Bakker Hartog en de oma van Schaap :D
Het smaakte erg goed, hoewel het misschien nog net iets te compact was. De eerste rijs was niet echt optimaal gegaan, denk ik. De volgende keer met een betere eerste rijs zal het nóg lekkerder zijn.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En vandaag maakte ik voor de lunch (nog niet geproefd dus, pas dadelijk als dochter uit school is) volkoren kaiserbroodjes:

Zo begonnen ze aan de tweede rijs:
[ afbeelding ]

En zo kwamen ze net uit de oven:
[ afbeelding ]

Ik dacht dat ze misschien nog wat groter zouden worden tijdens het bakken, maar dat gebeurde niet.
Niks tegen Hartog hé!? :{w

Heb je ook een vleugje kaneel door je meel gedaan (voor je rozijnenbrood) voordat je alles mixt? Kwart tot halve theelepel is meer dan genoeg.
pi_195764021
quote:
7s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 12:43 schreef Qunix het volgende:

[..]

Niks tegen Hartog hé!? :{w

Heb je ook een vleugje kaneel door je meel gedaan (voor je rozijnenbrood) voordat je alles mixt? Kwart tot halve theelepel is meer dan genoeg.
Zeker niets tegen Hartog ❤ Als we daar een rozijnenbrood haalden, was het op voor we thuis waren :D Kaneel zit er inderdaad door :Y

De broodjes zijn lekker, we wat compact. Volgens mij was het rijzen hierbij wel goed gegaan. Wat zou ik de volgende keer kunnen doen om ze iets luchtiger te maken?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_195764128
Over meel gesproken... In Weesp is er een molen waar je meel kan kopen wat erg lekker is (goede korrel!). De producten had ik ook in boerderijwinkels gezien in Abcoude. Aanrader! Ik geloof 1KG voor ¤1,75. Ze verkopen ook spelt en verse gist.

quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 12:47 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Zeker niets tegen Hartog ❤ Als we daar een rozijnenbrood haalden, was het op voor we thuis waren :D Kaneel zit er inderdaad door :Y
Waar ik fan van ben is mueslibrood van Hartog (helaas behoorlijk prijzig, bevat naast rozijnen ook noten en muesli), en dan een plak belegen boerenkaas van de kaasboerderij in Abcoude O+
pi_195766848
Misschien kan iemand hier me helpen.

Mijn laatste broden willen slecht rijzen. Ik bak met twee delen tarwe meel en een deel rogge, beide van een lokale molen. Daarnaast doe ik een scheut olie erin en een flinke hand met noten/pitten. Als gist heb ik korrelgist en die heb ik al eens opnieuw aangeschaft om deze reden.

Kan het komen door die combinatie van tarwe en rogge?
pi_195767962
Met de nieuwe gist hetzelfde resultaat?
pi_195768254
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 16:21 schreef FranticDJ het volgende:
Met de nieuwe gist hetzelfde resultaat?
Ja
pi_195781482
quote:
0s.gif Op woensdag 21 oktober 2020 15:28 schreef qajariaq het volgende:
Misschien kan iemand hier me helpen.

Mijn laatste broden willen slecht rijzen. Ik bak met twee delen tarwe meel en een deel rogge, beide van een lokale molen. Daarnaast doe ik een scheut olie erin en een flinke hand met noten/pitten. Als gist heb ik korrelgist en die heb ik al eens opnieuw aangeschaft om deze reden.

Kan het komen door die combinatie van tarwe en rogge?
Rogge bevat weinig gluten. Ik bak zelf voor het reguliere brood met hooguit een derde rogge, en dan krijg je vrij zware broden (en dat is met desem met een rijs van zestien uur waarvan tien gekoeld).

Probeer hetzelfde eens met twintig procent rogge en kijk hoe dat gaat.
pi_195781523
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2020 12:34 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Bij mij wel ;( maar m'n koelkast ging toen niet lager dan 6.5 graad. Dat is inmiddels verholpen.

Komend verlof nog eens spelen.
Deeg iets eerder in de koeling zetten.
pi_195810644
quote:
2s.gif Op donderdag 22 oktober 2020 11:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Rogge bevat weinig gluten. Ik bak zelf voor het reguliere brood met hooguit een derde rogge, en dan krijg je vrij zware broden (en dat is met desem met een rijs van zestien uur waarvan tien gekoeld).

Probeer hetzelfde eens met twintig procent rogge en kijk hoe dat gaat.
Ah, dus inderdaad de rogge. Dank, ik ga dat zeker proberen.
pi_195811086
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 oktober 2020 18:29 schreef qajariaq het volgende:

[..]

Ah, dus inderdaad de rogge. Dank, ik ga dat zeker proberen.
En hou er rekening mee dat deze tijd van het jaar een koudere omgeving en kouder water ook voor een verandering in procedures zorgt.
pi_195815596
quote:
99s.gif Op vrijdag 11 september 2020 09:59 schreef Gutanoth het volgende:
Hallo iedereen :D

In mijn nieuwe keuken zou ik graag naast lekker koken ook lekker willen bakken.

Om te beginnen heb ik afgelopen zaterdag mijn wekker om 5 uur gezet om deeg te maken voor lekkere pistolets :)

Het recept dat ik hiervoor gebruikt heb was het volgende:

Bloem 350g
Gist 7g
Zout 7g
Zachte boter 14g
Water 225ml (lauw)

Een uurtje laten rijzen, daarna de broodjes op de bakplaat en daar nog eens een uurtje laten rijzen voor ze de oven in gingen (oven doet uit zichzelf af en toe wat stoom vrijlaten)
Voor ze de oven in gingen heb ik ze bestreken met wat ei, ik weet niet of ik dit had moeten doen.

[ afbeelding ]

Ze zagen er tijdens het bakken echter zo uit:

[ afbeelding ]

Niet echt pistolet achtig, ze zmaakten opzich prima, maar niet echt zachte binnenkant, harde buitenkant.

Wat kan ik doen om de pistolets wat beter te maken? :)

En kan ik het deeg bijv vanavond al in een kom doen en laten rijzen tot morgenochtend?
Ei is sowieso niet nodig. En ja je kunt het overnacht in de koelkast laten rijzen.
pi_195921487
Ik wil een paar roggebroodjes maken om soep in te serveren. Heeft iemand een fijn recept? Ik heb nog nooit met rogge gebakken.
Spoilers!
pi_196270831




Meel van de molen in Weesp, Himalayazout, verse gist van Bruggeman, water uit de kraan, snufje kaneel, wat zonnepitten en veel geduld. Totaal 3 rijzen van totaal 3 uur. Ook nieuw voor mij is om eerst de oven 15 min op max te zetten (250 graden) en dan de rest tot totaal 45 min op 185 graden. De foto met kaas komt van een boeren kaasboerderij :)

Nu stinkt mijn huis na vers gebakken brood... Lekker! *O*

(noot: ik hou van compact brood dus daarom oogt hij klein. Ik kan je verzekeren dat na 3 bammetjes je best vol voelt)
pi_196461077
Heeft iemand het recept van die no-knead foolproof broodjes nog uitgeschreven staan? De website doet t niet meer en ik heb eindelijk weer een oven....
Kwak
pi_196463475
de gist no-kneads
Ingredienten

400 g volkoren meel
1 gr gist
10 g zout
250 - 300 g water

Alles mengen
Overnacht laten rijzen
Het deeg vouwen
Narijzen 45 min
Deeg in 12 delen delen
Bakken bij 250graden voor 15 min
pi_196463480
de zuurdesem no-kneads

Ingredienten
75 g mature 100% sourdough starter
515 g water
550 g organic stone ground bread flour
150 g organic stone ground whole spelt
2 1/2 teaspoons salt

Alles mengen
Overnacht laten rijzen
Het deeg vouwen
Narijzen 45 min
Deeg in 12 delen delen
Bakken bij 250graden voor 15 min
pi_196463698
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 09:43 schreef Oceanonix het volgende:
de gist no-kneads
Ingredienten

400 g volkoren meel
1 gr gist
10 g zout
250 - 300 g water

Alles mengen
Overnacht laten rijzen
Het deeg vouwen
Narijzen 45 min
Deeg in 12 delen delen
Bakken bij 250graden voor 15 min
Even hier nog een vraag over, mengen, kan dat in de keukenmachine? En dat vouwen, hoe vaak (polsen/handen werken hier niet zo goedj
We have far more in common than that which devides us..
pi_196463831
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 10:20 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Even hier nog een vraag over, mengen, kan dat in de keukenmachine? En dat vouwen, hoe vaak (polsen/handen werken hier niet zo goedj
Als je een kneed opzetstuk ofzo in je keukenmachine kan doen: ja. Met messen enzo durf ik eigenlijk niet te zeggen. Weet dat 't werkt voor kruimel degen enzo.

Vouwen is meestal gewoon 'het kommetje rond' bij die no kneads. Dus als je deeg in de beslagkom zit begin je gewoon ergens de zijkant op te tillen en naar de andere kant te vouwen en zo ga je de kom rond tot je alle zijkanten over gevouwen hebt.
pi_196463867
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 10:37 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Als je een kneed opzetstuk ofzo in je keukenmachine kan doen: ja. Met messen enzo durf ik eigenlijk niet te zeggen. Weet dat 't werkt voor kruimel degen enzo.

Vouwen is meestal gewoon 'het kommetje rond' bij die no kneads. Dus als je deeg in de beslagkom zit begin je gewoon ergens de zijkant op te tillen en naar de andere kant te vouwen en zo ga je de kom rond tot je alle zijkanten over gevouwen hebt.
Ik heb een stand-mixer met alle accessoires 😂. En dat vouwen is dus ca 4x zonder kracht, dat moet lukken ^O^
We have far more in common than that which devides us..
pi_196463896
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 10:41 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik heb een stand-mixer met alle accessoires 😂. En dat vouwen is dus ca 4x zonder kracht, dat moet lukken ^O^
pi_196463931
Thanks @oceanix en @FranticDJ
Kwak
pi_196463934
quote:
Top, dit kan ik. Ga even m’n boodschappenlijst aanpassen
We have far more in common than that which devides us..
pi_196463945
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 10:49 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Top, dit kan ik. Ga even m’n boodschappenlijst aanpassen
Ik kneed overigens zowat altijd met de kitchenaid hoor.

Enige wat ik met de hand doe is stretch and fold en vormen.. Maar dat is meer een kwestie van handigheid dan echt kracht.
pi_196464094
quote:
0s.gif Op zondag 29 november 2020 10:51 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Ik kneed overigens zowat altijd met de kitchenaid hoor.

Enige wat ik met de hand doe is stretch and fold en vormen.. Maar dat is meer een kwestie van handigheid dan echt kracht.
Ik heb een bbm voor het kneden (had ik eerder dan de mixer), maar zo’n lange rijs wil ik ook wel eens proberen
We have far more in common than that which devides us..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')