abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_196779939
Desemstarter afgelopen zaterdag uit de diepvries gehaald na 4 maanden ofzo.

Duurde een dag of 3 tot ie echt weer van start ging. Nu is ie een beetje hyperactief :') twee dagen op rij dat ie of over het bakje of bijna over het bakje heen gaat _O-
pi_196790657
quote:
We zijn maar met 2 eters hier en ze zijn te lelijk om weg te geven, ik ben nog wel even bezig om het perfecte recept te vinden :P
pi_196790682
quote:
1s.gif Op donderdag 17 december 2020 19:31 schreef Yinny het volgende:

[..]

We zijn maar met 2 eters hier en ze zijn te lelijk om weg te geven, ik ben nog wel even bezig om het perfecte recept te vinden :P
Daarom dat ik dit recept ook link :)

Wat mij vooral opvalt is dat ie voor marsepein gaat ipv spijs :P maar in de US is spijs waarschijnlijk niet zo bekend. Goed bijna hetzelfde natuurlijk.. Maar toch ook wel weer een verschil.
pi_196796038
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2020 19:32 schreef FranticDJ het volgende:

[..]

Daarom dat ik dit recept ook link :)

Wat mij vooral opvalt is dat ie voor marsepein gaat ipv spijs :P maar in de US is spijs waarschijnlijk niet zo bekend. Goed bijna hetzelfde natuurlijk.. Maar toch ook wel weer een verschil.
Volgens mij noemen ze het in Amerika en engeland allebei marzipan. Je hebt blikken marizpan waar eigenlijk een soort spijs (iets fijner) in zit.
Kwak
pi_196838344
Kaas uien brood
pi_196967817
Ik wil de eerder genoemde no-kneads eens proberen, maar eet zelf niet zoveel brood. Dus kan ik ze afgebakken invriezen, of het recept gewoon verminderen? In het laatste geval, 1 gram gist op 400gr, wordt het dan gewoon een snufje gist als ik die 400gr verminder?
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 26 december 2020 @ 16:50:43 #98
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_196968965
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 december 2020 15:33 schreef Holyme het volgende:
Ik wil de eerder genoemde no-kneads eens proberen, maar eet zelf niet zoveel brood. Dus kan ik ze afgebakken invriezen, of het recept gewoon verminderen? In het laatste geval, 1 gram gist op 400gr, wordt het dan gewoon een snufje gist als ik die 400gr verminder?
Gewoon bakken en invriezen inderdaad. Het is gewoon brood, en brood kun je prima invriezen.

Uiteraard kun je het recept ook aanpassen. Gewoon op het gevoel minder gist gebruiken. En wil je het afwegen, weeg dan die ene gram af. Wil je 200 gram meel gebruiken, verdeel dat hoopje gist dan in 2 delen en gebruik 1 deel.
pi_196969095
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 december 2020 16:50 schreef qltel het volgende:

[..]

Gewoon bakken en invriezen inderdaad. Het is gewoon brood, en brood kun je prima invriezen.

Uiteraard kun je het recept ook aanpassen. Gewoon op het gevoel minder gist gebruiken. En wil je het afwegen, weeg dan die ene gram af. Wil je 200 gram meel gebruiken, verdeel dat hoopje gist dan in 2 delen en gebruik 1 deel.
Top, dankjewel! Straks even langs de winkel :)
pi_196986147
De winkel had gister niet het gevraagde meel, dus ging voor speltbloem. En ze zijn gelukt *O* Nog genoeg ruimte voor verbetering (oven leren kennen, meer bloem aan handen bij vouwen, dat soort) en de oven spring zat aan de onderkant :') Maar fluffy en lekker wel :D
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 27 december 2020 @ 12:45:03 #101
11389 crew  qltel
Meneer Rewimo
pi_196986518
quote:
1s.gif Op zondag 27 december 2020 12:30 schreef Holyme het volgende:
De winkel had gister niet het gevraagde meel, dus ging voor speltbloem. En ze zijn gelukt *O* Nog genoeg ruimte voor verbetering (oven leren kennen, meer bloem aan handen bij vouwen, dat soort) en de oven spring zat aan de onderkant :') Maar fluffy en lekker wel :D
Mooi. En met spelt ligt de lat denk ik wel een stukje hoger dan met tarwebloem.
pi_196991637
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 12:45 schreef qltel het volgende:

[..]

Mooi. En met spelt ligt de lat denk ik wel een stukje hoger dan met tarwebloem.
Geen idee. Maar de vries hebben ze niet gehaald :D Nu eens inlezen in ovenstanden, ik had boven en onder aan, en begrijp dat ik beter alleen onder kan doen.
pi_198095597


Cemitas! https://www.seriouseats.c(...)ich-buns-recipe.html
Met dank aan @minilot
Fijn recept en heerlijke broodjes. Heel fijn dat dit in een foodprocessor kan
pi_198254813
Garlic knots
  vrijdag 9 april 2021 @ 20:48:19 #106
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_198938033
Schaamteloze ego post O+ Ik heb éindelijk weer een desem gemaakt *O*

Tadaaaah!

  vrijdag 9 april 2021 @ 20:51:01 #107
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_198938091
Oh en het derde broodje wat niet goed op spanning bleek, dus te plat, maar wel heel lekker en best mooi kruim
pi_198939412
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 april 2021 20:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
Oh en het derde broodje wat niet goed op spanning bleek, dus te plat, maar wel heel lekker en best mooi kruim [ afbeelding ]
Instant zin in brood met boter :9
  vrijdag 16 april 2021 @ 20:25:05 #109
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_199032092




De gesneden is semolina, rozemarijn, rozijn
En de de andere twee rozijn, pecannoten, koekkruiden O+

Beide 100% desem
  zaterdag 1 mei 2021 @ 12:04:23 #110
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_199230983
Ook weer wat gebakken na een pauze van 3 weken. Zuurdesembrood (combinatie van spelt, volkoren en patent) met een hydratatie van 76%.



Ik maak nog een crumb shot straks :D
pi_200947149
Dag allen,

Ik ben sinds enige tijd op zoek naar een semi-professionele oven maar wordt er niet echt veel wijzer op. Sinds een aantal jaar ben ik fanatiek in het bakken van broden en ik zou graag de stap willen zetten om, op kleine schaal, broodjes te gaan maken. Mijn grote probleem is het ontbreken van krachtstroom in mijn bij-keuken en moet derhalve genoegen nemen met een kleine model. In principe geen probleem gezien ik geleidelijk aan wil beginnen met broodjes bakken en verkopen maar het maakt de zoektocht wel lastiger. Zijn er hier mensen met een semi-professionele oven? Raden jullie iets aan?
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
pi_200947831
Mijn kleine oventje kan 250 graden aan en ik vind dat wel prima. Ik weet ook waar de wat "koelere" plekken zijn en waar het juist snel te hard kan gaan. Is dat niet iets waar je op moet letten bij een nieuwe oven? Dat de temperatuur goed hoog kan? Ik weet niet wat precies iets een semi-prof oven maakt...
pi_200948237
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 07:35 schreef Mike-The-Situation het volgende:
Dag allen,

Ik ben sinds enige tijd op zoek naar een semi-professionele oven maar wordt er niet echt veel wijzer op. Sinds een aantal jaar ben ik fanatiek in het bakken van broden en ik zou graag de stap willen zetten om, op kleine schaal, broodjes te gaan maken. Mijn grote probleem is het ontbreken van krachtstroom in mijn bij-keuken en moet derhalve genoegen nemen met een kleine model. In principe geen probleem gezien ik geleidelijk aan wil beginnen met broodjes bakken en verkopen maar het maakt de zoektocht wel lastiger. Zijn er hier mensen met een semi-professionele oven? Raden jullie iets aan?
http://www.rofco.be/ovens.html

Kutwebsite maar ik denk dat het is wat je zoekt
pi_200949368
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 09:22 schreef Qunix het volgende:
Dat de temperatuur goed hoog kan? Ik weet niet wat precies iets een semi-prof oven maakt...
Waarschijnlijk stoominjectie. Die wil je graag hebben als je serieus brood gaat bakken. Helaas peperduur.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_200949671
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:16 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]
Waarschijnlijk stoominjectie. Die wil je graag hebben als je serieus brood gaat bakken. Helaas peperduur.
Ach welnee bestaat al op verschillende bosch Siemens neff ovens
pi_200949859
Volgens mij had @FranticDJ eens een tip voor een betaalbare broodbakoven thuis.
Geen idee of hij nog actief fokt!?
#lokquote
pi_200949874
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:52 schreef AnneX het volgende:
Volgens mij had @:FranticDJ eens een tip voor een betaalbare broodbakoven thuis.
Geen idee of hij nog actief fokt!?
#lokquote
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-220v

Rofco is leuk, maar verliest tering veel warmte. En eigenlijk ook alleen leuk als je meerdere baksessies achter elkaar doet.

pas als je echt 2 niveaus nodig hebt zou ik voor Rofco gaan.

Stoom productie is bij rofco en bovenstaande oven gelijk: dmv bakjes in de oven waar je water in giet.

Voor de serieuze thuisbakker zou ik eens kijken naar de Anova Precision Oven.
https://anovaculinary.com/anova-precision-oven/
pi_200949917
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:52 schreef FranticDJ het volgende:

[..]
https://www.bakkerijwereld.com/content/bw-oven-home-edition-220v

Rofco is leuk, maar verliest tering veel warmte. En eigenlijk ook alleen leuk als je meerdere baksessies achter elkaar doet.

pas als je echt 2 niveaus nodig hebt zou ik voor Rofco gaan.

Stoom productie is bij rofco en bovenstaande oven gelijk: dmv bakjes in de oven waar je water in giet.
Het werkt 😎
pi_200949924
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 augustus 2021 11:56 schreef AnneX het volgende:

[..]
Het werkt 😎
Ben (nog) niet weg van fok hoor :7
pi_200949943
Ik bak nu gewoon met mijn reguliere oven en naast dat deze inderdaad tot maximaal 250 graden celsius gaat is temperatuurbeheersing moeilijk omdat er direct veel warmte ontsnapt bij het openen van de deur en het opwarmen teveel tijd kost. Hiervoor zoek ik dus naar een iets professionelere oven! Stoominjectie zou tof zijn maar niet noodzakelijk overigens. Rofco is de droom trouwens maar erg prijzig!
'Correct me if i'm wrong, for I'll be quite thankful for the lesson learned.' - Author unknown, 1987
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')