FOK!forum / Culinesse à gogo / Kook mee met CUL: chili op woensdag 10 juni
Lucky_Strikedinsdag 2 juni 2020 @ 12:17
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op woensdag 10 juni maken we met iedereen die mee wil doen chili.

Chili
Sin of con carne.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.
Sarabidinsdag 2 juni 2020 @ 12:22
Als ik mee doe wordt het chili sin carne, ligt een beetje aan Appie.

[ Bericht 2% gewijzigd door Sarabi op 02-06-2020 12:28:16 ]
Scheepskokdinsdag 2 juni 2020 @ 12:24
Chili
_O_
Ik doe mee, moet wel de spullen bestellen.
DJMOdinsdag 2 juni 2020 @ 12:52
hmm. ik weet het nog niet.
Yinnydinsdag 2 juni 2020 @ 14:36
Misschien wel een vega witte chili...
Kaneelstokjedinsdag 2 juni 2020 @ 15:07
He, ik heb interesse.
DJMOdinsdag 2 juni 2020 @ 15:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 12:52 schreef DJMO het volgende:
hmm. ik weet het nog niet.
Wispelturig dat ik ben heb ik zojuist toch een potje bruine bonen bij m'n boodschappen gemikt, dan heb ik die in elk geval maar in huis. Van de week maar eens zoeken op de rest van de spullen die ik wil gebruiken
Scheepskokdinsdag 2 juni 2020 @ 18:23
Ik wil de echte Mexicaanse chili maken, maar de tomaten staan me tegen.
Mortaxxdinsdag 2 juni 2020 @ 20:21
Chili a la kaneelstokje _O_
Kaneelstokjedinsdag 2 juni 2020 @ 20:27
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 20:21 schreef Mortaxx het volgende:
Chili a la kaneelstokje _O_
Kook je ook mee, maat?
Kun je misschien een vegetarische maken.
Mortaxxdinsdag 2 juni 2020 @ 20:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 20:27 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Kook je ook mee, maat?
Kun je misschien een vegetarische maken.
Lijkt me lekker, met kippenbouillon
Yinnydinsdag 2 juni 2020 @ 22:57
Nog een oud Fok!recept
CUL / Het chili con carne recept van MaximusTG
Smallishwoensdag 3 juni 2020 @ 10:02
Wij eten ‘m vanavond a la Kaneelstokje. Die is zo goed bevallen, die houden we er in!
DJMOwoensdag 3 juni 2020 @ 10:44
https://sophieglutenvrij.(...)enschotel-met-pasta/
Alleen maak ik een variant met gluten :P
Cat-astrophewoensdag 3 juni 2020 @ 11:18
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2020 10:02 schreef Smallish het volgende:
Wij eten ‘m vanavond a la Kaneelstokje. Die is zo goed bevallen, die houden we er in!
Week te vroeg :o

Ik houd niet zo van chili dus sla over.
.
Smallishwoensdag 3 juni 2020 @ 13:11
quote:
1s.gif Op woensdag 3 juni 2020 11:18 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Week te vroeg :o

Ik houd niet zo van chili dus sla over.
.
Had alles al in huis gehaald en ben er gek op. *O*
marc0871vrijdag 5 juni 2020 @ 21:56
Een aantal jaren geleden had ik deze

CUL / chilli con carne a la marco - fotoverslag
#ANONIEMdinsdag 9 juni 2020 @ 09:28
Lekker!
Ben voor de verandering weereens niet thuis -O-
DJMOdinsdag 9 juni 2020 @ 09:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 09:28 schreef mascara-klodder het volgende:
Lekker!
Ben voor de verandering weereens niet thuis -O-
Ik ben morgen ook de deur uit en pas tegen 8 uur thuis. Toch doe ik mee :P vandaag voorbereiden, de koelkast in en morgenavond de oven in.
#ANONIEMdinsdag 9 juni 2020 @ 11:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 09:35 schreef DJMO het volgende:

[..]

Ik ben morgen ook de deur uit en pas tegen 8 uur thuis. Toch doe ik mee :P vandaag voorbereiden, de koelkast in en morgenavond de oven in.
Ben er een weekje tussenuit ;) Zal vriendin vragen als ze vnv thuis is of zij en de kinderen van chili houden dan doe ik morgen dus wel mee.
Scheepskokdinsdag 9 juni 2020 @ 11:20
Ik ga de uitdaging aan voor een pittige knoflookchili. Ik wilde eerst de originele Mexicaanse chili maken, maar dat gaat niet lukken. Ik ben niet gek op tomaten en ik kon geen verse kidneybonen krijgen. Het wordt dit keer met bruine bonen, die gaan vannacht in de week.

Maar volgens mij heb ik ergens nog een blikje mais liggen. :)
oh en ook nog een potje augurken.
Kaatje1dinsdag 9 juni 2020 @ 11:43
Ik kreeg laatst een pakketje binnen met diverse sauzen/soepen gemaakt van overgebleven en weg te gooien groenten. Zag net dat daar ook chili bij zat. Die ga ik morgen gebruiken en doe er nog wat extra groenten en misschien gehakt in.
Als het net zo is als de tomatensoep uit het pakket, moet er nog wel meer in om het lekker te maken.
Scheepskokdinsdag 9 juni 2020 @ 12:10
Ja jongens, die chili, dat wordt me nog wel een experiment hoor. Nou, nou.
Een soort ouwe jongens krentenbroodverhaal.

Want kijk eens na het potje augurkjes dat ik ga gebruiken. Ja je ziet het goed.
n47tjw.jpg

Het potje komt uit 2017. Een goed augurkenjaar. Hij komt uit mijn oorlogsvoorraad. Ik heb hem even moet wassen het potje, hij zat helemaal onder het stof en de vlekken. Maar morgen gaat het mes eroverheen.
Farenjidinsdag 9 juni 2020 @ 12:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 12:10 schreef Scheepskok het volgende:
Ja jongens, die chili, dat wordt me nog wel een experiment hoor. Nou, nou.
Een soort ouwe jongens krentenbroodverhaal.

Want kijk eens na het potje augurkjes dat ik ga gebruiken. Ja je ziet het goed.
[ afbeelding ]

Het potje komt uit 2017. Een goed augurkenjaar. Hij komt uit mijn oorlogsvoorraad. Ik heb hem even moet wassen het potje, hij zat helemaal onder het stof en de vlekken. Maar morgen gaat het mes eroverheen.
haha, die zullen inmiddels wel goed gerijpt zijn.
Scheepskokdinsdag 9 juni 2020 @ 12:17
En we zijn nog niet klaar. Ik heb een zakje keiverse bruine bonen, die zijn niet oud. Je kunt wat zeggen van bruine bonen uit een pot, maar deze had ik ook nog liggen, dus waarom niet. Ze kunnen vannacht wellen en daarna anderhalf uur aan de kook. Het is de eerste keer dat ik dit doe, we zullen wel zien hoe dit gaat, de bonen zullen de pan wel uitrijzen.

jiselaeon.jpg

Met het zakje ernaast ga ik het rundergehakt kruiden. Om er toch een beetje een Texmex-idee aan te geven. Extra hot. Ook uit de oorlogsvoorraad.

Nu draaien we de boel even om.

eq0ki11isj3w.jpg
Eh, goed tot 2015. Ik vond het al een beetje hard aanvoelen. Nou, ik weet niet wat ik er van moet denken, ik ga het morgen maar even fijnmaken of zo, ik kijk wel, we zien wel.

En ik heb vanmorgen ook nog eens deze scherpe jongens gehaald:
bxpsipi0.jpg

Die moet je op het laatst toevoegen heb ik begrepen.
DJMOdinsdag 9 juni 2020 @ 12:28
https://sophieglutenvrij.(...)enschotel-met-pasta/
Alleen die vond ik niet spannend genoeg, dus ik ben gaan knutselen met
https://www.hellofresh.nl(...)12eb51d3f123bf70dcb3

recepten samengevoegd en mijn hemel, wat een verzameling op m\n aanrecht
sBE5uDb.jpg
Scheepskokdinsdag 9 juni 2020 @ 12:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 12:28 schreef DJMO het volgende:
https://sophieglutenvrij.(...)enschotel-met-pasta/
Alleen die vond ik niet spannend genoeg, dus ik ben gaan knutselen met
https://www.hellofresh.nl(...)12eb51d3f123bf70dcb3

recepten samengevoegd en mijn hemel, wat een verzameling op m\n aanrecht
[ afbeelding ]
Goeidag. Ik zie veel spullen die niet dulden om lang te wachten om in de pan te belanden.
Scheepskokdinsdag 9 juni 2020 @ 12:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 12:28 schreef DJMO het volgende:
https://sophieglutenvrij.(...)enschotel-met-pasta/
Alleen die vond ik niet spannend genoeg, dus ik ben gaan knutselen met
https://www.hellofresh.nl(...)12eb51d3f123bf70dcb3

recepten samengevoegd en mijn hemel, wat een verzameling op m\n aanrecht
[ afbeelding ]
Ha ha, wat grappig, rijst met bonen. Op curacao kennen ze dat ook. Daar heet het Aros moro.
DJMOdinsdag 9 juni 2020 @ 12:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 12:43 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Goeidag. Ik zie veel spullen die niet dulden om lang te wachten om in de pan te belanden.
Die spullen liggen inmiddels in de koelkast, ik heb de foto gemaakt toen ik koud terug was van het boodschappen doen. Ga ergens vanmiddag eens beginnen met de voorbereidingen. Probleem is dat ik de ovenschaal die ik hiervoor wil gebruiken nog in de koelkast staat met een gerecht voor vanavond (Cola-knoflookspeklapjes uit de oven).

In de spoiler mijn gecombineerde recept

SPOILER
Chili con carne uit de oven
125 gram half om half gehakt
75 gram pasta naar keuze
1/3 rode paprika
1/4 prei
1 kleine rode ui
paar cherrytomaatjes
200 gram Hollandse bruine bonen (125 gram uitlek gewicht)
1/4 rode peper
1 bolletje Chinese knoflook
geraspte kaas
tomatenpuree
1/2 eetlepel paprikapoeder
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel gemalen komijn
1/2 theelepel chilipoeder
1/2 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
1 snufje nootmuskaat
150 ml bier (ik heb Texels vuurbaak gebruikt)
1 blokje rundvleesbouillon
peper en zout
Snipper de ui, knoflook, snij de paprika in kleine blokjes, de cherrytomaatjes in 6 partjes, een stukje prei in smalle ringetjes en een kwart peper zo fijn mogelijk.
Laat de bonen uitlekken en spoel af met koud water. Kook de pasta al dente. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Voeg de kruiden toe, dus het paprikapoeder, gemalen koriander, gemalen komijn, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, nootmuskaat, peper en zout. Bak de kruiden een minuutje mee.
Doe het gehakt in de wok en bak het rul. Voeg de paprika, prei en bruine bonen toe samen met de tomatenpuree, het verkruimelde bouillonblokje en het bier. Laat even goed sudderen. Schep nu de pasta door het geheel en roer goed door. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi royaal met de geraspte kaas.
Laat de chili con carne ovenschotel met pasta gedurende 15 minuten in de oven goudbruin en door en door warm worden.



[ Bericht 2% gewijzigd door DJMO op 09-06-2020 14:27:06 ]
Scheepskokdinsdag 9 juni 2020 @ 12:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 12:48 schreef DJMO het volgende:

[..]

Die spullen liggen inmiddels in de koelkast, ik heb de foto gemaakt toen ik koud terug was van het boodschappen doen. Ga ergens vanmiddag eens beginnen met de voorbereidingen. Probleem is dat ik de ovenschaal die ik hiervoor wil gebruiken nog in de koelkast staat met een gerecht voor vanavond (Cola-knoflookspeklapjes uit de oven).

In de spoiler mijn gecombineerde recept

SPOILER
Chili con carne uit de oven
125 gram half om half gehakt
75 gram pasta naar keuze
1/3 rode paprika
¼ prei
1 kleine rode ui
paar cherrytomaatjes
200 gram Hollandse bruine bonen (125 gram uitlek gewicht)
¼ rode peper
1 bolletje Chinese knoflook
geraspte kaas
tomatenpuree
½ eetlepel paprikapoeder
½ theelepel gemalen koriander
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel chilipoeder
½ theelepel uienpoeder
½ theelepel knoflookpoeder
1 snufje nootmuskaat
150 ml bier (ik heb Texels vuurbaak gebruikt)
peper en zout
Snipper de ui, knoflook, snij de paprika in kleine blokjes, de cherrytomaatjes in 6 partjes, een stukje prei in smalle ringetjes en een kwart peper zo fijn mogelijk.
Laat de bonen uitlekken en spoel af met koud water. Kook de pasta al dente. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Voeg de kruiden toe, dus het paprikapoeder, gemalen koriander, gemalen komijn, chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, nootmuskaat, peper en zout. Bak de kruiden een minuutje mee.
Doe het gehakt in de wok en bak het rul. Voeg de paprika, prei en bruine bonen toe samen met de tomatenpuree en het bier. Laat even goed sudderen. Schep nu de pasta door het geheel en roer goed door. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi royaal met de geraspte kaas.
Laat de chili con carne ovenschotel met pasta gedurende 15 minuten in de oven goudbruin en door en door warm worden.
Lekker. De combinatie met pasta vind ik wat apart, maar dat zegt niets.
Ik had ooit een keer pasta (penne) over en die heb ik een pan kippensoep gesmeten, omdat er weinig vermicelli in zat. Het was net iets teveel soep en ik had nog een kommetje over voor de volgende dag. In de koelkast ermee met nog wat penne er in.

De volgende dag haalde ik het pannetje uit de koelkast en ik was stomverbaasd. Het water (lees de soepbouillon, zal ik maar zeggen) was volledig verdwenen!!
De pasta had zich volledig volgezogen en lag er wat opgezwollen bij tussen de groentestukjes en stukjes kip. Ik heb het maar even opgewarmd, en het was lekker!!!!!! Wauw! :@ Wat een smaak had die pasta gekregen.
Ik heb dit gelijk opgeschreven in mijn kookschrift.

Nu heb ik vaak pasta in huis, alleen maar al om een schepje te doen in soep dat over is. :Y)
DJMOdinsdag 9 juni 2020 @ 14:44
Voor degene zonder inspiratie. Kijken zonder kinderen aanbevolen :+
marc0871dinsdag 9 juni 2020 @ 14:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 12:17 schreef Scheepskok het volgende:
En ik heb vanmorgen ook nog eens deze scherpe jongens gehaald:
bxpsipi0.jpg

Die moet je op het laatst toevoegen heb ik begrepen.
Ligt eraan of je scherpe hitte wil, of een mellow brandje.
Ik ga voor het laatste en laat de pepers een uurtje anderhalf meesudderen.

Ik ga voor een variant met stoofvlees ipv gehakt.
Carne is carne.
De rest zal niet zo heel veel afwijken van wat er in mijn fotoverslag staat.
Grootste verschil zal de kooktijd zijn en het blaadje laurier dat een poosje mee mag koken.
Karzaidinsdag 9 juni 2020 @ 14:56
Ja lijkt me weer eens lekker een pan chili ik doe mee
DJMOdinsdag 9 juni 2020 @ 15:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 12:57 schreef Scheepskok het volgende:
Nu heb ik vaak pasta in huis, alleen maar al om een schepje te doen in soep dat over is.
Er is een reden dat ik mijn pasta altijd kook met een blokje bouillon in plaats van zout ;)
DJMOdinsdag 9 juni 2020 @ 16:01
Heel m'n huis ruikt naar de chili :') Normaal zijn het m'n buren die pittig / gekruid koken, en dat ruik je in de halve straat zowat; nu ben ik het een keer :+
Karzaidinsdag 9 juni 2020 @ 16:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 16:01 schreef DJMO het volgende:
Heel m'n huis ruikt naar de chili :') Normaal zijn het m'n buren die pittig / gekruid koken, en dat ruik je in de halve straat zowat; nu ben ik het een keer :+
ah je bent al begonnen, maar wat een immense hoeveelheid ingredienten joh!
DJMOdinsdag 9 juni 2020 @ 16:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 16:04 schreef Karzai het volgende:

[..]

ah je bent al begonnen
Ja, ik moest wel, ik ga voor een variant in de oven, maar ben morgen de hele dag weg. Nu kan ik als morgen thuiskom de handel in de oven schuiven en aanvallen. Anders had ik niet mee kunnen doen.
Karzaidinsdag 9 juni 2020 @ 16:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 16:06 schreef DJMO het volgende:

[..]

Ja, ik moest wel, ik ga voor een variant in de oven, maar ben morgen de hele dag weg. Nu kan ik als morgen thuiskom de handel in de oven schuiven en aanvallen. Anders had ik niet mee kunnen doen.
Snap ik, smakelijks :Y)
marc0871dinsdag 9 juni 2020 @ 16:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 15:30 schreef DJMO het volgende:

[..]

Er is een reden dat ik mijn pasta altijd kook met een blokje bouillon in plaats van zout ;)
:Y ^O^
Karzaidinsdag 9 juni 2020 @ 16:51
DJMOdinsdag 9 juni 2020 @ 16:55
Zo, dat staat af te koelen in de koelkast. Bis morgen.

voorproefje:
Alles fijn gehakt en gestampt.
mM0tdbX.jpg
Gehakt rul gebakken in het kruidenknoflookuienpepermengsel
fm51pR5.jpg
De rest van de ingrediënten in de pan:
6tezfho.jpg

Staat nu met reeds gekookte pasta in een ovenschaal te wachten. Morgen de kaas erover heen en 20 minuten in de oven. Recept schrijft 15 voor, tot de kaas gesmolten is, maar dat is als de rest net uit de pan komt. Dus doe ik er maar vijf minuten extra bij :+
Yinnywoensdag 10 juni 2020 @ 08:03
Oke, bonen vergeten te weken...nu maar even snel doen |:(
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 08:41
Wauw, ik ben nog niet eens begonnen.
Was vergeten de bonen vannacht te weken. Niks aan de hand, begin toch laat in de middag.

200 gram bonen in 1 liter water acht uur lang. Het is nu half negen. Check!
7nrpr9h4.jpeg
Sommige zwemmen al.
Sarabiwoensdag 10 juni 2020 @ 09:03
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 juni 2020 12:22 schreef Sarabi het volgende:
Als ik mee doe wordt het chili sin carne, ligt een beetje aan Appie.
AH komt op tijd *O* dus ik doe mee
minilotwoensdag 10 juni 2020 @ 09:26
Onverwacht dagje Efteling vandaag, dus geen chili. ;(
DJMOwoensdag 10 juni 2020 @ 10:02
FOK! Wat eten we vandaag? #Chili

Mijn chili kan vanavond zo de oven in :)
Farenjiwoensdag 10 juni 2020 @ 10:20
Ik had geen tijd om bonen te laten weken dus gewoon uit blik. Maar heb wel de juiste pepers weten te vinden en een blik guinness erbij. Verder wordt het sin carne, pero con muchas verduras.
Karzaiwoensdag 10 juni 2020 @ 11:01
Ik heb ook een blik bonen uit de corona voorraad, zit al in chili saus, beetje oppimpen
Ik maak ook geen traditionele Mexicaanse chili. Maar een chili Hawaii met ananas, dat is verrassend lekker in de chili heb ik gemerkt!
15917793679531724941398.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door Karzai op 10-06-2020 12:59:34 ]
Cinemaniakwoensdag 10 juni 2020 @ 13:53
Tip voor al jullie chili-noobs. Twee of drie schepjes cacao-poeder doen wonderen! Doe het er wel doorheen voordat de bonen erin gaan. Klinkt raar, maar is echt lekker!

Blooker_Cacao_poeder_pakje_pic2.JPG
Isabeauwoensdag 10 juni 2020 @ 13:57
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 13:53 schreef Cinemaniak het volgende:
Tip voor al jullie chili-noobs. Twee of drie schepjes cacao-poeder doen wonderen! Doe het er wel doorheen voordat de bonen erin gaan. Klinkt raar, maar is echt lekker!

[ afbeelding ]
Ik doe altijd een blokje pure chocolade :Y Zelfde idee. Super lekker.
Yinnywoensdag 10 juni 2020 @ 15:11
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 13:53 schreef Cinemaniak het volgende:
Tip voor al jullie chili-noobs. Twee of drie schepjes cacao-poeder doen wonderen! Doe het er wel doorheen voordat de bonen erin gaan. Klinkt raar, maar is echt lekker!

[ afbeelding ]
Ik maak een witte chili, ik denk niet dat die er beter van wordt met cacaopoeder...
Wel onthouden voor een volgende pan gewone chili!
Lucky_Strikewoensdag 10 juni 2020 @ 15:17
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 13:57 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik doe altijd een blokje pure chocolade :Y Zelfde idee. Super lekker.
Absoluut. Ik ben wel een keer uitgeschoten en dat leverde echt geen goede smaak op. Less is more in dit geval.
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 15:40
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 11:01 schreef Karzai het volgende:
Ik heb ook een blik bonen uit de corona voorraad, zit al in chili saus, beetje oppimpen
Ik maak ook geen traditionele Mexicaanse chili. Maar een chili Hawaii met ananas, dat is verrassend lekker in de chili heb ik gemerkt!
[ afbeelding ]
Hee, dat spek! Ik heb nog wat in de vriezer. Die was ik vergeten. Bedankt voor de tip.
Bonen zijn nog aan het weken. Ik hoop dat ik het nog allemaal red. Het gehakt is ook nog niet helemaal ontdooid.
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 15:47


[ Bericht 100% gewijzigd door Scheepskok op 10-06-2020 15:57:46 ]
Sarabiwoensdag 10 juni 2020 @ 15:51
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 15:47 schreef Scheepskok het volgende:
Chocola en ananas in de chili :')
Aardige reactie.
Toch juist het leuke aan deze reeks dat iedereen het op zijn eigen manier doet.
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 15:55
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 15:51 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Aardige reactie.
Toch juist het leuke aan deze reeks dat iedereen het op zijn eigen manier doet.
Het was humoristisch bedoeld, zat totaal geen kwaad achter. :)
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 15:56
Ik doe het ook op mijn eigen manier. En ik zal zeker reacties krijgen van "wat is dit??". Ik heb bijvoorbeeld geen paprika en geen tomaat in de chili, terwijl ze er wel in horen. Maar ik hou nu eenmaal niet van paprika en tomaat. Wel van bonen.
Sarabiwoensdag 10 juni 2020 @ 15:57
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 15:55 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Het was humoristisch bedoeld, zat totaal geen kwaad achter. :)
Sorry! Snapte de grap denk ik niet.

Benieuwd naar jouw chili :)
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 15:58
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 15:57 schreef Sarabi het volgende:

[..]

Sorry! Snapte de grap denk ik niet.

Benieuwd naar jouw chili :)
Ik heb het weggehaald, ik heb er spijt van. Was gewoon niet de bedoeling. Erg flauw.
Lucky_Strikewoensdag 10 juni 2020 @ 16:01
De :') betekent niet in elk subforum hetzelfde :)
uniekhoornwoensdag 10 juni 2020 @ 16:35
Hier Chili con carne met bruine bonen en taco´s (die moeten op) en creme fraiche
Gisteren ook al trouwens :')
Of eet het overmorgen :')
Yinnywoensdag 10 juni 2020 @ 16:37
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 15:40 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Hee, dat spek! Ik heb nog wat in de vriezer. Die was ik vergeten. Bedankt voor de tip.
Bonen zijn nog aan het weken. Ik hoop dat ik het nog allemaal red. Het gehakt is ook nog niet helemaal ontdooid.
Ik heb de bonen snel voorgeweekt.
https://www.epicurious.co(...)ak-dried-beans-15153
En toen gekookt in de snelkookpan, dus hopelijk zijn ze nu gaar.
Sarabiwoensdag 10 juni 2020 @ 16:38
Als het goed is, is AH er over een uurtje dus over 2 uur kunnen we wel eten *O*
Oceanonixwoensdag 10 juni 2020 @ 16:49
mijn ingredienten - minus de chocolade daarvoor moest ik de kelder nog in
aXXxKtC.jpg

XelKg8T.jpg
eigenlijk is het al klaar, ruim een uur te vroeg :D
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 17:01
De bonen zijn aan het boilen
c4q2t65.jpeg
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 17:12
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 16:49 schreef Oceanonix het volgende:
mijn ingredienten - minus de chocolade daarvoor moest ik de kelder nog in
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
eigenlijk is het al klaar, ruim een uur te vroeg :D
Wauw
DJMOwoensdag 10 juni 2020 @ 17:27
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 16:49 schreef Oceanonix het volgende:
mijn ingredienten - minus de chocolade daarvoor moest ik de kelder nog in
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
eigenlijk is het al klaar, ruim een uur te vroeg :D
Hey, jij hebt ook een vacuüm geval machine. Is m'n beste aankoop ooit geweest voor in de keuken _O_
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 17:45
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juni 2020 17:27 schreef DJMO het volgende:

[..]

Hey, jij hebt ook een vacuüm geval machine. Is m'n beste aankoop ooit geweest voor in de keuken _O_
Welk merk?
DJMOwoensdag 10 juni 2020 @ 17:59
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 17:45 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Welk merk?
https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST-Vacumeermachine/p100266834
Ik heb deze
Isabeauwoensdag 10 juni 2020 @ 18:01
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 15:17 schreef Lucky_Strike het volgende:

Absoluut. Ik ben wel een keer uitgeschoten en dat leverde echt geen goede smaak op. Less is more in dit geval.
Ook heel erg waar :Y
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 18:19
quote:
Die wil ik ook!
DJMOwoensdag 10 juni 2020 @ 18:21
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 18:19 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Die wil ik ook!
Dan bestel je hem toch? :D
Sarabiwoensdag 10 juni 2020 @ 18:21
quote:
Is ook geen geld...
Sarabiwoensdag 10 juni 2020 @ 18:27
Het recept dat ik min of meer volgde:
https://chickslovefood.com/recept/chili-sin-carne/

Eerst even ui en knoflook bakken, daarna de zoete aardappel er bij
BRLc9MB.jpg

Daarna gaan er nog Tomatenblokjes, mais en kidneybonen er bij.

En als dip doe ik de rest van de ingrediënten in de keukenmachine (is niet zoals het recept maar we vinden het lekker zo)

xEyozsN.jpg

Straks het eindresultaat
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 18:36
Gehakt gekruid. Pepertjes gehakt.
bey7ao6i7j.jpeg

Ui, knoflook en augurkjes gesneden.
7iz7349vh9yqz.jpeg

En de bonen zijn gekookt.

35jn4pxcjk.jpeg

Dus gaan met die bruine bonen!
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 18:51
Hij is klaar!
Ik heb eerst het gehakt in olie gebraad met op het allerlaatste moment de pepertjes erbij gedaan.
Daarna in een andere pan de rest.
yzsrx5.jpeg
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 18:52
Even proeven.

Oohh!!!
Wat isie lekker!!

En wat is ie knoflook en wat is ie pica!
Karzaiwoensdag 10 juni 2020 @ 18:55
ui, spek, peper, knoflook, gember even laten zweten
1591799866690-548336310.jpg

na vijf minuutjes ananas en tomaat erbij
1591800176736-2080576434.jpg

daarna de bonen, komijn, chilipoeder en ketjap, half uurtje laten pruttelen
1591800771195-319783427.jpg

Aan tafel met stokbrood :Y)
1591802199914-383563455.jpg
Sarabiwoensdag 10 juni 2020 @ 18:57
Klaar *O*

9Lb0gBd.jpg

jAJ1OWK.jpg
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 19:00
Wat een mooie gerechten allemaal!
Eerlijk gezegd vond ik het niet veel moeite.

Mijn enige gezelschap vannacht in bed zal een beker water zijn.
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 19:02
De naam van mijn gerecht is

Chili con carne sin moehe.
(Sin moehe is zonder vrouw--- door de knoflook)
Farenjiwoensdag 10 juni 2020 @ 19:18
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 19:00 schreef Scheepskok het volgende:
Wat een mooie gerechten allemaal!
Eerlijk gezegd vond ik het niet veel moeite.

Mijn enige gezelschap vannacht in bed zal een beker water zijn.
Agua? Por que no tequila?
Kaatje1woensdag 10 juni 2020 @ 19:20
Ik had laatst 5 bakjes met basissauzen besteld van de “food fellows”. Sauzen met heel veel groenten. De tomatensoep vond ik niet heel lekker, moest er nog wel wat mee doen, dus ik hield mijn hart vast over de chili. Maar die viel zeker niet tegen. Had nog voor de zekerheid een spaans pepertje liggen, maar echt niet nodig. Heb er zelf mais, kidneybonen en natuurlijk gehakt bij gedaan en het is erg lekker geworden, ietwat een aangebrand smaakje omdat ik het vocht te goed inkookte :P En bij chili hoort natuurlijk guacamole en tortilla chips

103684758_1671522383010196_4404614228186726686_n.jpg?_nc_cat=107&_nc_sid=8bfeb9&_nc_oc=AQm5-w2wAYLza4GCHJt_qy-RnpH0lspOe3xpYoxNCbE3V1bxlnXfgnXnJMtQ0GTspes&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=a74457b07592098dbfa56cd2d08a6690&oe=5F06CE4B

103393187_1671522393010195_7815892719990140078_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=8bfeb9&_nc_oc=AQnMVhVrkEK3umauyied0K3OvW8abdrwp4a4BGeloD4bYZju7H6CwP5Lc4cGUcgOFEM&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=50dbc241df6a5d32d201739e818f623f&oe=5F06B1C0

103705910_1671522426343525_7542722718631175291_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_sid=8bfeb9&_nc_oc=AQmDDx_GkoGLC17rfDKnhYpJbjiNJHw5JAs6EIY_0A8ZmgPRCPcJmgakSIZXpDqmbOQ&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=7432ff4fd591f56c3d607ac9b1005ce8&oe=5F07EC2A
Farenjiwoensdag 10 juni 2020 @ 19:25
Mijn chili staat het komende uur nog te pruttelen. Goedgevuld en goedgekruid, met verschillende pepers waaronder chipotle in adobo saus (lekker rokerig!) en jalapeno, en drie soorten bonen. Heb ook wat bittere chocola toegevoegd, en de guinness. Ruikt goed, al ga ik toch maar even een raampje openzetten. :')
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 19:26
quote:
10s.gif Op woensdag 10 juni 2020 19:18 schreef Farenji het volgende:

[..]

Agua? Por que no tequila?
Daar kan ik niet zo goed tegen.
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 19:26
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 19:20 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik had laatst 5 bakjes met basissauzen besteld van de “food fellows”. Sauzen met heel veel groenten. De tomatensoep vond ik niet heel lekker, moest er nog wel wat mee doen, dus ik hield mijn hart vast over de chili. Maar die viel zeker niet tegen. Had nog voor de zekerheid een spaans pepertje liggen, maar echt niet nodig. Heb er zelf mais, kidneybonen en natuurlijk gehakt bij gedaan en het is erg lekker geworden, ietwat een aangebrand smaakje omdat ik het vocht te goed inkookte :P En bij chili hoort natuurlijk guacamole en tortilla chips

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dat brood is een leuk idee!
Kaatje1woensdag 10 juni 2020 @ 19:30
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 19:26 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Dat brood is een leuk idee!
Uit nood geboren, kon de wraps niet vinden, had geen tacoschelpen gekocht en rijst is niet mijn meest favoriete eten
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 19:38
Voorlopig hoef ik geen honger te lijden.
Kun je zoiets trouwens invriezen?

f4679xd86pun.jpeg
marc0871woensdag 10 juni 2020 @ 19:41
Mijn inzending voor deze opdracht

De ingrediënten

epwglzf.jpg

Vlees aanbakken, tot er wat kleur ontstaat

UAgpt8n.jpg

Gesneden groente

m3ODAIt.jpg

Even fruiten

ZtgZt0z.jpg

Tomatenpuree even ontzuren en de specerijen wat warmte geven

8AujpPX.jpg

Tomaten, wat water, een blaadje laurier en het vlees er terug bij

eS6fUZ1.jpg

Uurtje laten koken, voordat de bonen erbij gaan

BLM35Zc.jpg

In de pan vind ik het mooier

wWisbiW.jpg

Dan op het bord

ZL1qR4b.jpg

Ach, zo valt het eigenlijk nog mee.
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 19:43
En hoe smaakte het?
(De kruiden spreken me aan)
marc0871woensdag 10 juni 2020 @ 19:44
Lekker :Y) ;)
Doedezemaarwoensdag 10 juni 2020 @ 19:58
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 19:38 schreef Scheepskok het volgende:
Voorlopig hoef ik geen honger te lijden.
Kun je zoiets trouwens invriezen?

[ afbeelding ]
Prima in te vriezen, ik maak dit soort gerechten altijd in ruime hoeveelheden. Als ik dan geen zin heb om boodschappen te doen of om te koken, dan ontdooi ik zo’n bakje, vul ik wraps met de chili, kaas eroverheen raspen en dan de oven in, klodder creme fraiche ernaast en klaar
Hupjewoensdag 10 juni 2020 @ 19:59
Ik ben meer van het bakken dan van het koken. En chili is iets waar ik niet zomaar aan denk om het te maken. Maar dankzij deze reeks probeer ik toch eens iets anders :P

I932zk3.jpg
(Niet zo'n flatteuze foto, mag best weggelaten worden uit het overzicht, hoor :D )
Helaas kwam ik er tijdens het koken pas achter dat ik geen tortillachips had gekocht. We aten het gecombineerd met een beetje couscous. Was prima.
DJMOwoensdag 10 juni 2020 @ 20:05
Ik plof net neer in m'n bureaustoel. Met een broodje rauw half om half gehakt. Ik kreeg onderweg van het station naar huis ineens last van enorme 'honger' (inb4: je had trek, in afrika hebben ze honger) dus om thuis nog eens bijna veertig minuten te moeten wachten tot m'n chili klaar was had ik echt geen zin meer in. Die warm ik morgen wel op. Sorry :@
Myraelawoensdag 10 juni 2020 @ 20:26
Deze gaat wel de boeken in als de minst fotogenieke opdracht. :D
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 20:29
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 20:26 schreef Myraela het volgende:
Deze gaat wel de boeken in als de minst fotogenieke opdracht. :D
Want?
Farenjiwoensdag 10 juni 2020 @ 20:44
Zo ook nog even de foto's van mijn bonenprutje. :D

Bijna alle ingredienten bijelkaar:

3Sc1v9E.jpg

Ui, knoflook, wortel en bleekselderij aanbakken en tomatenpuree erbij.

2hxWZ5A.jpg

Daarna de kruiden, pepers, nog meer tomaat, en de guinness, en een stuk chocola. Lekker tijdje laten pruttelen.

5qrYvNl.jpg

Bonen erbij en nog even doorpruttelen tot het klaar is.

sy0XPvA.jpg

Opdienen met guacemole, koriander en limoen! :9

nE3caqh.jpg
Yinnywoensdag 10 juni 2020 @ 21:22
Losjes gebaseerd op dit recept:
https://www.contentednesscooking.com/vegetarian-white-chili/
Met haver crème fraiche en kookroom, is die zelfs vegan.

Ik had al gedroogde witte bonen gekocht, maar die moeten natuurlijk wel eerst geweekt en gekookt worden. En als je dat vandaag pas beseft, dan ben je blij dat je een snelkookpan hebt!

Oké, nu de rest van de spullen. Ik houd niet van heel heet eten en de kleuter ook niet, dus ipv jalapeno pepers gaat er een groene paprika in, wel een beetje cayenne peperpoeder.
XFKiozG.jpg
Groentes klein snijden en bakken, de smaakmakers erbij
rWy62bm.jpg
Dat gaat dus nooit een witte chili worden! Nou, ja, haver kookroom en crème fraiche erbij, de bonen en mais, en sudderen maar!
FIJHPh4.jpg
Met wat toppings erbij ziet het er nog wel leuk uit!
qUh8llk.jpg
We hebben ze gegeten met tortillachips, naturel voor mij en voor vriend met gesmolten kaas.
Vriend moet nog even denken of hij dit lekker vind, ik vond het wel lekker. Gelukkig maar, want er is nog heeeeeel veel over _O-

SPOILER
Ja, ik wilde wat leuke groene sprieten ter versiering, maar koriander is echt heel vies. Vandaar de selderij :P


[ Bericht 0% gewijzigd door Yinny op 10-06-2020 21:40:25 ]
Atakwoensdag 10 juni 2020 @ 21:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juni 2020 12:17 schreef Scheepskok het volgende:
En we zijn nog niet klaar. Ik heb een zakje keiverse bruine bonen, die zijn niet oud. Je kunt wat zeggen van bruine bonen uit een pot, maar deze had ik ook nog liggen, dus waarom niet. Ze kunnen vannacht wellen en daarna anderhalf uur aan de kook. Het is de eerste keer dat ik dit doe, we zullen wel zien hoe dit gaat, de bonen zullen de pan wel uitrijzen.

[ afbeelding ]

Met het zakje ernaast ga ik het rundergehakt kruiden. Om er toch een beetje een Texmex-idee aan te geven. Extra hot. Ook uit de oorlogsvoorraad.

Nu draaien we de boel even om.

[ afbeelding ]
Eh, goed tot 2015. Ik vond het al een beetje hard aanvoelen. Nou, ik weet niet wat ik er van moet denken, ik ga het morgen maar even fijnmaken of zo, ik kijk wel, we zien wel.

En ik heb vanmorgen ook nog eens deze scherpe jongens gehaald:
[ afbeelding ]

Die moet je op het laatst toevoegen heb ik begrepen.
Hoezo op het eind pas hete pepers toevoegen?
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 21:32
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 21:27 schreef Atak het volgende:

[..]

Hoezo op het eind pas hete pepers toevoegen?
Dan verbranden ze niet. Nederlanders houden niet van scherp, maar ik wel. Als je pepers op het laatst toevoegt zijn ze nog op hun scherpst. Heerlijk!
Atakwoensdag 10 juni 2020 @ 21:40
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 21:32 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Dan verbranden ze niet. Nederlanders houden niet van scherp, maar ik wel. Als je pepers op het laatst toevoegt zijn ze nog op hun scherpst. Heerlijk!
Ik doe meestal in het midden van het kookproces. Heb geen zin in rauwe peper.
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 21:49
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 21:40 schreef Atak het volgende:

[..]

Ik doe meestal in het midden van het kookproces. Heb geen zin in rauwe peper.
Hoe lang duurt jouw kookproces?
Isabeauwoensdag 10 juni 2020 @ 21:52
quote:
1s.gif Op woensdag 10 juni 2020 21:22 schreef Yinny het volgende:
Losjes gebaseerd op dit recept:
https://www.contentednesscooking.com/vegetarian-white-chili/
Met haver crème fraiche en kookroom, is die zelfs vegan.

Ik had al gedroogde witte bonen gekocht, maar die moeten natuurlijk wel eerst geweekt en gekookt worden. En als je dat vandaag pas beseft, dan ben je blij dat je een snelkookpan hebt!

Oké, nu de rest van de spullen. Ik houd niet van heel heet eten en de kleuter ook niet, dus ipv jalapeno pepers gaat er een groene paprika in, wel een beetje cayenne peperpoeder.
[ afbeelding ]
Groentes klein snijden en bakken, de smaakmakers erbij
[ afbeelding ]
Dat gaat dus nooit een witte chili worden! Nou, ja, haver kookroom en crème fraiche erbij, de bonen en mais, en sudderen maar!
[ afbeelding ]
Met wat toppings erbij ziet het er nog wel leuk uit!
[ afbeelding ]
We hebben ze gegeten met tortillachips, naturel voor mij en voor vriend met gesmolten kaas.
Vriend moet nog even denken of hij dit lekker vind, ik vond het wel lekker. Gelukkig maar, want er is nog heeeeeel veel over _O-

SPOILER
Ja, ik wilde wat leuke groene sprieten ter versiering, maar koriander is echt heel vies. Vandaar de selderij :P
Dit wil ik ook wel eens proberen :Y Chili maken we vaak, afgelopen maandag nog, maar deze variant ken ik helemaal niet.
Atakwoensdag 10 juni 2020 @ 21:54
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 21:49 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Hoe lang duurt jouw kookproces?
Iets meer dan 1 uur. Langer kook ik het niet want ik vind dood gekookt eten niet zo smakelijk.
Scheepskokwoensdag 10 juni 2020 @ 22:02
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 21:54 schreef Atak het volgende:

[..]

Iets meer dan 1 uur. Langer kook ik het niet want ik vind dood gekookt eten niet zo smakelijk.
Van pepers blijft niets over na een half uur koken.
Atakwoensdag 10 juni 2020 @ 22:06
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 22:02 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Van pepers blijft niets over na een half uur koken.
Bij laag pruttelen is het nog steeds rete heet.
marc0871woensdag 10 juni 2020 @ 22:55
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 15:17 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Absoluut. Ik ben wel een keer uitgeschoten en dat leverde echt geen goede smaak op. Less is more in dit geval.
Mja, bij mij ook een keer.
Net op het moment dat ik het pak weer overeind trok, floempte (is dat een woord :? :@ ) de cacao in het pak en schoot er nog een straal in de pan.
Ik heb er nog wel wat uitgeschept, maar er zat blijkbaar nog meer in dan ik dacht.
Het krijgt dan een overheersende aardse smaak.
Beetje bitter ook.
Oceanonixdonderdag 11 juni 2020 @ 18:50
1GTMApRl.jpg
en mijn eindresultaat. Ik was gisteren even te moe om nog wat met een beeldscherm te doen.
Oceanonixdonderdag 11 juni 2020 @ 18:57
dit keer hebben er 9 personen meegedaan, als ik goed geteld heb.

QE716tm.jpg
marc0871donderdag 11 juni 2020 @ 21:44
Yeey, center stage *O*
Interessante recepten.
Zo veel overeenkomsten, maar zo veel verschillen.
Scheepskokvrijdag 12 juni 2020 @ 10:42
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juni 2020 18:57 schreef Oceanonix het volgende:
dit keer hebben er 9 personen meegedaan, als ik goed geteld heb.

[ afbeelding ]
*O*
Kanaroemaandag 22 juni 2020 @ 16:46
Wie kan mij een linkje geven van het Chili a la Kaneelstokje-recept?
Heb het wel eens gelezen en leek me lekker, maar kan het nergens meer vinden!
Bij voorbaat dank!

Ik lurk mee hier bij iedere kooksessie!
Lucky_Strikemaandag 22 juni 2020 @ 17:10
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 16:46 schreef Kanaroe het volgende:
Wie kan mij een linkje geven van het Chili a la Kaneelstokje-recept?
Heb het wel eens gelezen en leek me lekker, maar kan het nergens meer vinden!
Bij voorbaat dank!

Ik lurk mee hier bij iedere kooksessie!
Alstu: CUL / Chili a la Kaneel

SPOILER
Kook ook mee dan, we bijten niet :Y)
Kanaroemaandag 22 juni 2020 @ 18:01
quote:
14s.gif Op maandag 22 juni 2020 17:10 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Alstu: CUL / Chili a la Kaneel

SPOILER
Kook ook mee dan, we bijten niet :Y)
Ah, top, dankje!

Ben niet bang voor bijters hoor! Ik lees de kooksessies als kookboeken, leuk om te volgen.
Wie weet ga ik ooit meekokkerellen, als het zo uitkomt :)
Kaneelstokjemaandag 22 juni 2020 @ 18:14
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 18:01 schreef Kanaroe het volgende:

[..]

Ah, top, dankje!

Ben niet bang voor bijters hoor! Ik lees de kooksessies als kookboeken, leuk om te volgen.
Wie weet ga ik ooit meekokkerellen, als het zo uitkomt :)
Laat me maar weten hoe het is gelukt.
Kanaroemaandag 22 juni 2020 @ 18:19
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 18:14 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Laat me maar weten hoe het is gelukt.
Haha, ik lees nu het recept weer! Was weer vergeten dat je het met chorizo maakte, dàt was wat mijn aandacht destijds trok. Of ik het ga maken weet ik nog niet :)