Lucky_Strike | dinsdag 2 juni 2020 @ 12:17 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op woensdag 10 juni maken we met iedereen die mee wil doen chili. Chili Sin of con carne. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. | |
Sarabi | dinsdag 2 juni 2020 @ 12:22 |
Als ik mee doe wordt het chili sin carne, ligt een beetje aan Appie. [ Bericht 2% gewijzigd door Sarabi op 02-06-2020 12:28:16 ] | |
Scheepskok | dinsdag 2 juni 2020 @ 12:24 |
Chili![]() Ik doe mee, moet wel de spullen bestellen. | |
DJMO | dinsdag 2 juni 2020 @ 12:52 |
hmm. ik weet het nog niet. | |
Yinny | dinsdag 2 juni 2020 @ 14:36 |
Misschien wel een vega witte chili... | |
Kaneelstokje | dinsdag 2 juni 2020 @ 15:07 |
He, ik heb interesse. | |
DJMO | dinsdag 2 juni 2020 @ 15:27 |
Wispelturig dat ik ben heb ik zojuist toch een potje bruine bonen bij m'n boodschappen gemikt, dan heb ik die in elk geval maar in huis. Van de week maar eens zoeken op de rest van de spullen die ik wil gebruiken | |
Scheepskok | dinsdag 2 juni 2020 @ 18:23 |
Ik wil de echte Mexicaanse chili maken, maar de tomaten staan me tegen. | |
Mortaxx | dinsdag 2 juni 2020 @ 20:21 |
Chili a la kaneelstokje ![]() | |
Kaneelstokje | dinsdag 2 juni 2020 @ 20:27 |
Kook je ook mee, maat? Kun je misschien een vegetarische maken. | |
Mortaxx | dinsdag 2 juni 2020 @ 20:34 |
Lijkt me lekker, met kippenbouillon | |
Yinny | dinsdag 2 juni 2020 @ 22:57 |
Nog een oud Fok!recept CUL / Het chili con carne recept van MaximusTG | |
Smallish | woensdag 3 juni 2020 @ 10:02 |
Wij eten ‘m vanavond a la Kaneelstokje. Die is zo goed bevallen, die houden we er in! | |
DJMO | woensdag 3 juni 2020 @ 10:44 |
https://sophieglutenvrij.(...)enschotel-met-pasta/ Alleen maak ik een variant met gluten ![]() | |
Cat-astrophe | woensdag 3 juni 2020 @ 11:18 |
Week te vroeg ![]() Ik houd niet zo van chili dus sla over. . | |
Smallish | woensdag 3 juni 2020 @ 13:11 |
Had alles al in huis gehaald en ben er gek op. ![]() | |
marc0871 | vrijdag 5 juni 2020 @ 21:56 |
Een aantal jaren geleden had ik deze CUL / chilli con carne a la marco - fotoverslag | |
#ANONIEM | dinsdag 9 juni 2020 @ 09:28 |
Lekker! Ben voor de verandering weereens niet thuis ![]() | |
DJMO | dinsdag 9 juni 2020 @ 09:35 |
Ik ben morgen ook de deur uit en pas tegen 8 uur thuis. Toch doe ik mee ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 9 juni 2020 @ 11:14 |
Ben er een weekje tussenuit ![]() | |
Scheepskok | dinsdag 9 juni 2020 @ 11:20 |
Ik ga de uitdaging aan voor een pittige knoflookchili. Ik wilde eerst de originele Mexicaanse chili maken, maar dat gaat niet lukken. Ik ben niet gek op tomaten en ik kon geen verse kidneybonen krijgen. Het wordt dit keer met bruine bonen, die gaan vannacht in de week. Maar volgens mij heb ik ergens nog een blikje mais liggen. ![]() oh en ook nog een potje augurken. | |
Kaatje1 | dinsdag 9 juni 2020 @ 11:43 |
Ik kreeg laatst een pakketje binnen met diverse sauzen/soepen gemaakt van overgebleven en weg te gooien groenten. Zag net dat daar ook chili bij zat. Die ga ik morgen gebruiken en doe er nog wat extra groenten en misschien gehakt in. Als het net zo is als de tomatensoep uit het pakket, moet er nog wel meer in om het lekker te maken. | |
Scheepskok | dinsdag 9 juni 2020 @ 12:10 |
Ja jongens, die chili, dat wordt me nog wel een experiment hoor. Nou, nou. Een soort ouwe jongens krentenbroodverhaal. Want kijk eens na het potje augurkjes dat ik ga gebruiken. Ja je ziet het goed. ![]() Het potje komt uit 2017. Een goed augurkenjaar. Hij komt uit mijn oorlogsvoorraad. Ik heb hem even moet wassen het potje, hij zat helemaal onder het stof en de vlekken. Maar morgen gaat het mes eroverheen. | |
Farenji | dinsdag 9 juni 2020 @ 12:16 |
haha, die zullen inmiddels wel goed gerijpt zijn. | |
Scheepskok | dinsdag 9 juni 2020 @ 12:17 |
En we zijn nog niet klaar. Ik heb een zakje keiverse bruine bonen, die zijn niet oud. Je kunt wat zeggen van bruine bonen uit een pot, maar deze had ik ook nog liggen, dus waarom niet. Ze kunnen vannacht wellen en daarna anderhalf uur aan de kook. Het is de eerste keer dat ik dit doe, we zullen wel zien hoe dit gaat, de bonen zullen de pan wel uitrijzen. ![]() Met het zakje ernaast ga ik het rundergehakt kruiden. Om er toch een beetje een Texmex-idee aan te geven. Extra hot. Ook uit de oorlogsvoorraad. Nu draaien we de boel even om. ![]() Eh, goed tot 2015. Ik vond het al een beetje hard aanvoelen. Nou, ik weet niet wat ik er van moet denken, ik ga het morgen maar even fijnmaken of zo, ik kijk wel, we zien wel. En ik heb vanmorgen ook nog eens deze scherpe jongens gehaald: ![]() Die moet je op het laatst toevoegen heb ik begrepen. | |
DJMO | dinsdag 9 juni 2020 @ 12:28 |
https://sophieglutenvrij.(...)enschotel-met-pasta/ Alleen die vond ik niet spannend genoeg, dus ik ben gaan knutselen met https://www.hellofresh.nl(...)12eb51d3f123bf70dcb3 recepten samengevoegd en mijn hemel, wat een verzameling op m\n aanrecht ![]() | |
Scheepskok | dinsdag 9 juni 2020 @ 12:43 |
Goeidag. Ik zie veel spullen die niet dulden om lang te wachten om in de pan te belanden. | |
Scheepskok | dinsdag 9 juni 2020 @ 12:45 |
Ha ha, wat grappig, rijst met bonen. Op curacao kennen ze dat ook. Daar heet het Aros moro. | |
DJMO | dinsdag 9 juni 2020 @ 12:48 |
Die spullen liggen inmiddels in de koelkast, ik heb de foto gemaakt toen ik koud terug was van het boodschappen doen. Ga ergens vanmiddag eens beginnen met de voorbereidingen. Probleem is dat ik de ovenschaal die ik hiervoor wil gebruiken nog in de koelkast staat met een gerecht voor vanavond (Cola-knoflookspeklapjes uit de oven). In de spoiler mijn gecombineerde recept
[ Bericht 2% gewijzigd door DJMO op 09-06-2020 14:27:06 ] | |
Scheepskok | dinsdag 9 juni 2020 @ 12:57 |
Lekker. De combinatie met pasta vind ik wat apart, maar dat zegt niets. Ik had ooit een keer pasta (penne) over en die heb ik een pan kippensoep gesmeten, omdat er weinig vermicelli in zat. Het was net iets teveel soep en ik had nog een kommetje over voor de volgende dag. In de koelkast ermee met nog wat penne er in. De volgende dag haalde ik het pannetje uit de koelkast en ik was stomverbaasd. Het water (lees de soepbouillon, zal ik maar zeggen) was volledig verdwenen!! De pasta had zich volledig volgezogen en lag er wat opgezwollen bij tussen de groentestukjes en stukjes kip. Ik heb het maar even opgewarmd, en het was lekker!!!!!! Wauw! ![]() Ik heb dit gelijk opgeschreven in mijn kookschrift. Nu heb ik vaak pasta in huis, alleen maar al om een schepje te doen in soep dat over is. ![]() | |
DJMO | dinsdag 9 juni 2020 @ 14:44 |
Voor degene zonder inspiratie. Kijken zonder kinderen aanbevolen ![]() | |
marc0871 | dinsdag 9 juni 2020 @ 14:48 |
Ligt eraan of je scherpe hitte wil, of een mellow brandje. Ik ga voor het laatste en laat de pepers een uurtje anderhalf meesudderen. Ik ga voor een variant met stoofvlees ipv gehakt. Carne is carne. De rest zal niet zo heel veel afwijken van wat er in mijn fotoverslag staat. Grootste verschil zal de kooktijd zijn en het blaadje laurier dat een poosje mee mag koken. | |
Karzai | dinsdag 9 juni 2020 @ 14:56 |
Ja lijkt me weer eens lekker een pan chili ik doe mee | |
DJMO | dinsdag 9 juni 2020 @ 15:30 |
Er is een reden dat ik mijn pasta altijd kook met een blokje bouillon in plaats van zout ![]() | |
DJMO | dinsdag 9 juni 2020 @ 16:01 |
Heel m'n huis ruikt naar de chili ![]() ![]() | |
Karzai | dinsdag 9 juni 2020 @ 16:04 |
ah je bent al begonnen, maar wat een immense hoeveelheid ingredienten joh! | |
DJMO | dinsdag 9 juni 2020 @ 16:06 |
Ja, ik moest wel, ik ga voor een variant in de oven, maar ben morgen de hele dag weg. Nu kan ik als morgen thuiskom de handel in de oven schuiven en aanvallen. Anders had ik niet mee kunnen doen. | |
Karzai | dinsdag 9 juni 2020 @ 16:08 |
Snap ik, smakelijks ![]() | |
marc0871 | dinsdag 9 juni 2020 @ 16:12 |
![]() ![]() | |
Karzai | dinsdag 9 juni 2020 @ 16:51 |
DJMO | dinsdag 9 juni 2020 @ 16:55 |
Zo, dat staat af te koelen in de koelkast. Bis morgen. voorproefje: Alles fijn gehakt en gestampt. ![]() Gehakt rul gebakken in het kruidenknoflookuienpepermengsel ![]() De rest van de ingrediënten in de pan: ![]() Staat nu met reeds gekookte pasta in een ovenschaal te wachten. Morgen de kaas erover heen en 20 minuten in de oven. Recept schrijft 15 voor, tot de kaas gesmolten is, maar dat is als de rest net uit de pan komt. Dus doe ik er maar vijf minuten extra bij ![]() | |
Yinny | woensdag 10 juni 2020 @ 08:03 |
Oke, bonen vergeten te weken...nu maar even snel doen ![]() | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 08:41 |
Wauw, ik ben nog niet eens begonnen. Was vergeten de bonen vannacht te weken. Niks aan de hand, begin toch laat in de middag. 200 gram bonen in 1 liter water acht uur lang. Het is nu half negen. Check! ![]() Sommige zwemmen al. | |
Sarabi | woensdag 10 juni 2020 @ 09:03 |
AH komt op tijd ![]() | |
minilot | woensdag 10 juni 2020 @ 09:26 |
Onverwacht dagje Efteling vandaag, dus geen chili. ![]() | |
DJMO | woensdag 10 juni 2020 @ 10:02 |
FOK! Wat eten we vandaag? #Chili Mijn chili kan vanavond zo de oven in ![]() | |
Farenji | woensdag 10 juni 2020 @ 10:20 |
Ik had geen tijd om bonen te laten weken dus gewoon uit blik. Maar heb wel de juiste pepers weten te vinden en een blik guinness erbij. Verder wordt het sin carne, pero con muchas verduras. | |
Karzai | woensdag 10 juni 2020 @ 11:01 |
Ik heb ook een blik bonen uit de corona voorraad, zit al in chili saus, beetje oppimpen Ik maak ook geen traditionele Mexicaanse chili. Maar een chili Hawaii met ananas, dat is verrassend lekker in de chili heb ik gemerkt! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Karzai op 10-06-2020 12:59:34 ] | |
Cinemaniak | woensdag 10 juni 2020 @ 13:53 |
Tip voor al jullie chili-noobs. Twee of drie schepjes cacao-poeder doen wonderen! Doe het er wel doorheen voordat de bonen erin gaan. Klinkt raar, maar is echt lekker! | |
Isabeau | woensdag 10 juni 2020 @ 13:57 |
Ik doe altijd een blokje pure chocolade ![]() | |
Yinny | woensdag 10 juni 2020 @ 15:11 |
Ik maak een witte chili, ik denk niet dat die er beter van wordt met cacaopoeder... Wel onthouden voor een volgende pan gewone chili! | |
Lucky_Strike | woensdag 10 juni 2020 @ 15:17 |
Absoluut. Ik ben wel een keer uitgeschoten en dat leverde echt geen goede smaak op. Less is more in dit geval. | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 15:40 |
Hee, dat spek! Ik heb nog wat in de vriezer. Die was ik vergeten. Bedankt voor de tip. Bonen zijn nog aan het weken. Ik hoop dat ik het nog allemaal red. Het gehakt is ook nog niet helemaal ontdooid. | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 15:47 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Scheepskok op 10-06-2020 15:57:46 ] | |
Sarabi | woensdag 10 juni 2020 @ 15:51 |
Aardige reactie. Toch juist het leuke aan deze reeks dat iedereen het op zijn eigen manier doet. | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 15:55 |
Het was humoristisch bedoeld, zat totaal geen kwaad achter. ![]() | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 15:56 |
Ik doe het ook op mijn eigen manier. En ik zal zeker reacties krijgen van "wat is dit??". Ik heb bijvoorbeeld geen paprika en geen tomaat in de chili, terwijl ze er wel in horen. Maar ik hou nu eenmaal niet van paprika en tomaat. Wel van bonen. | |
Sarabi | woensdag 10 juni 2020 @ 15:57 |
Sorry! Snapte de grap denk ik niet. Benieuwd naar jouw chili ![]() | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 15:58 |
Ik heb het weggehaald, ik heb er spijt van. Was gewoon niet de bedoeling. Erg flauw. | |
Lucky_Strike | woensdag 10 juni 2020 @ 16:01 |
De ![]() ![]() | |
uniekhoorn | woensdag 10 juni 2020 @ 16:35 |
Hier Chili con carne met bruine bonen en taco´s (die moeten op) en creme fraiche Gisteren ook al trouwens ![]() Of eet het overmorgen ![]() | |
Yinny | woensdag 10 juni 2020 @ 16:37 |
Ik heb de bonen snel voorgeweekt. https://www.epicurious.co(...)ak-dried-beans-15153 En toen gekookt in de snelkookpan, dus hopelijk zijn ze nu gaar. | |
Sarabi | woensdag 10 juni 2020 @ 16:38 |
Als het goed is, is AH er over een uurtje dus over 2 uur kunnen we wel eten ![]() | |
Oceanonix | woensdag 10 juni 2020 @ 16:49 |
mijn ingredienten - minus de chocolade daarvoor moest ik de kelder nog in ![]() ![]() eigenlijk is het al klaar, ruim een uur te vroeg ![]() | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 17:01 |
De bonen zijn aan het boilen![]() | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 17:12 |
Wauw | |
DJMO | woensdag 10 juni 2020 @ 17:27 |
Hey, jij hebt ook een vacuüm geval machine. Is m'n beste aankoop ooit geweest voor in de keuken ![]() | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 17:45 |
Welk merk? | |
DJMO | woensdag 10 juni 2020 @ 17:59 |
https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST-Vacumeermachine/p100266834 Ik heb deze | |
Isabeau | woensdag 10 juni 2020 @ 18:01 |
Ook heel erg waar ![]() | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 18:19 |
Die wil ik ook! | |
DJMO | woensdag 10 juni 2020 @ 18:21 |
Dan bestel je hem toch? ![]() | |
Sarabi | woensdag 10 juni 2020 @ 18:21 |
Is ook geen geld... | |
Sarabi | woensdag 10 juni 2020 @ 18:27 |
Het recept dat ik min of meer volgde: https://chickslovefood.com/recept/chili-sin-carne/ Eerst even ui en knoflook bakken, daarna de zoete aardappel er bij ![]() Daarna gaan er nog Tomatenblokjes, mais en kidneybonen er bij. En als dip doe ik de rest van de ingrediënten in de keukenmachine (is niet zoals het recept maar we vinden het lekker zo) ![]() Straks het eindresultaat | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 18:36 |
Gehakt gekruid. Pepertjes gehakt.![]() Ui, knoflook en augurkjes gesneden. ![]() En de bonen zijn gekookt. ![]() Dus gaan met die bruine bonen! | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 18:51 |
Hij is klaar! Ik heb eerst het gehakt in olie gebraad met op het allerlaatste moment de pepertjes erbij gedaan. Daarna in een andere pan de rest. ![]() | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 18:52 |
Even proeven. Oohh!!! Wat isie lekker!! En wat is ie knoflook en wat is ie pica! | |
Karzai | woensdag 10 juni 2020 @ 18:55 |
ui, spek, peper, knoflook, gember even laten zweten![]() na vijf minuutjes ananas en tomaat erbij ![]() daarna de bonen, komijn, chilipoeder en ketjap, half uurtje laten pruttelen ![]() Aan tafel met stokbrood ![]() ![]() | |
Sarabi | woensdag 10 juni 2020 @ 18:57 |
Klaar ![]() ![]() ![]() | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 19:00 |
Wat een mooie gerechten allemaal! Eerlijk gezegd vond ik het niet veel moeite. Mijn enige gezelschap vannacht in bed zal een beker water zijn. | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 19:02 |
De naam van mijn gerecht is Chili con carne sin moehe. (Sin moehe is zonder vrouw--- door de knoflook) | |
Farenji | woensdag 10 juni 2020 @ 19:18 |
Agua? Por que no tequila? | |
Kaatje1 | woensdag 10 juni 2020 @ 19:20 |
Ik had laatst 5 bakjes met basissauzen besteld van de “food fellows”. Sauzen met heel veel groenten. De tomatensoep vond ik niet heel lekker, moest er nog wel wat mee doen, dus ik hield mijn hart vast over de chili. Maar die viel zeker niet tegen. Had nog voor de zekerheid een spaans pepertje liggen, maar echt niet nodig. Heb er zelf mais, kidneybonen en natuurlijk gehakt bij gedaan en het is erg lekker geworden, ietwat een aangebrand smaakje omdat ik het vocht te goed inkookte ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Farenji | woensdag 10 juni 2020 @ 19:25 |
Mijn chili staat het komende uur nog te pruttelen. Goedgevuld en goedgekruid, met verschillende pepers waaronder chipotle in adobo saus (lekker rokerig!) en jalapeno, en drie soorten bonen. Heb ook wat bittere chocola toegevoegd, en de guinness. Ruikt goed, al ga ik toch maar even een raampje openzetten. ![]() | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 19:26 |
Daar kan ik niet zo goed tegen. | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 19:26 |
Dat brood is een leuk idee! | |
Kaatje1 | woensdag 10 juni 2020 @ 19:30 |
Uit nood geboren, kon de wraps niet vinden, had geen tacoschelpen gekocht en rijst is niet mijn meest favoriete eten | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 19:38 |
Voorlopig hoef ik geen honger te lijden. Kun je zoiets trouwens invriezen? ![]() | |
marc0871 | woensdag 10 juni 2020 @ 19:41 |
Mijn inzending voor deze opdracht De ingrediënten ![]() Vlees aanbakken, tot er wat kleur ontstaat ![]() Gesneden groente ![]() Even fruiten ![]() Tomatenpuree even ontzuren en de specerijen wat warmte geven ![]() Tomaten, wat water, een blaadje laurier en het vlees er terug bij ![]() Uurtje laten koken, voordat de bonen erbij gaan ![]() In de pan vind ik het mooier ![]() Dan op het bord ![]() Ach, zo valt het eigenlijk nog mee. | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 19:43 |
En hoe smaakte het? (De kruiden spreken me aan) | |
marc0871 | woensdag 10 juni 2020 @ 19:44 |
Lekker ![]() ![]() | |
Doedezemaar | woensdag 10 juni 2020 @ 19:58 |
Prima in te vriezen, ik maak dit soort gerechten altijd in ruime hoeveelheden. Als ik dan geen zin heb om boodschappen te doen of om te koken, dan ontdooi ik zo’n bakje, vul ik wraps met de chili, kaas eroverheen raspen en dan de oven in, klodder creme fraiche ernaast en klaar | |
Hupje | woensdag 10 juni 2020 @ 19:59 |
Ik ben meer van het bakken dan van het koken. En chili is iets waar ik niet zomaar aan denk om het te maken. Maar dankzij deze reeks probeer ik toch eens iets anders ![]() ![]() (Niet zo'n flatteuze foto, mag best weggelaten worden uit het overzicht, hoor ![]() Helaas kwam ik er tijdens het koken pas achter dat ik geen tortillachips had gekocht. We aten het gecombineerd met een beetje couscous. Was prima. | |
DJMO | woensdag 10 juni 2020 @ 20:05 |
Ik plof net neer in m'n bureaustoel. Met een broodje rauw half om half gehakt. Ik kreeg onderweg van het station naar huis ineens last van enorme 'honger' (inb4: je had trek, in afrika hebben ze honger) dus om thuis nog eens bijna veertig minuten te moeten wachten tot m'n chili klaar was had ik echt geen zin meer in. Die warm ik morgen wel op. Sorry ![]() | |
Myraela | woensdag 10 juni 2020 @ 20:26 |
Deze gaat wel de boeken in als de minst fotogenieke opdracht. ![]() | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 20:29 |
Want? | |
Farenji | woensdag 10 juni 2020 @ 20:44 |
Zo ook nog even de foto's van mijn bonenprutje. ![]() Bijna alle ingredienten bijelkaar: ![]() Ui, knoflook, wortel en bleekselderij aanbakken en tomatenpuree erbij. ![]() Daarna de kruiden, pepers, nog meer tomaat, en de guinness, en een stuk chocola. Lekker tijdje laten pruttelen. ![]() Bonen erbij en nog even doorpruttelen tot het klaar is. ![]() Opdienen met guacemole, koriander en limoen! ![]() ![]() | |
Yinny | woensdag 10 juni 2020 @ 21:22 |
Losjes gebaseerd op dit recept: https://www.contentednesscooking.com/vegetarian-white-chili/ Met haver crème fraiche en kookroom, is die zelfs vegan. Ik had al gedroogde witte bonen gekocht, maar die moeten natuurlijk wel eerst geweekt en gekookt worden. En als je dat vandaag pas beseft, dan ben je blij dat je een snelkookpan hebt! Oké, nu de rest van de spullen. Ik houd niet van heel heet eten en de kleuter ook niet, dus ipv jalapeno pepers gaat er een groene paprika in, wel een beetje cayenne peperpoeder. ![]() Groentes klein snijden en bakken, de smaakmakers erbij ![]() Dat gaat dus nooit een witte chili worden! Nou, ja, haver kookroom en crème fraiche erbij, de bonen en mais, en sudderen maar! ![]() Met wat toppings erbij ziet het er nog wel leuk uit! ![]() We hebben ze gegeten met tortillachips, naturel voor mij en voor vriend met gesmolten kaas. Vriend moet nog even denken of hij dit lekker vind, ik vond het wel lekker. Gelukkig maar, want er is nog heeeeeel veel over ![]()
[ Bericht 0% gewijzigd door Yinny op 10-06-2020 21:40:25 ] | |
Atak | woensdag 10 juni 2020 @ 21:27 |
Hoezo op het eind pas hete pepers toevoegen? | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 21:32 |
Dan verbranden ze niet. Nederlanders houden niet van scherp, maar ik wel. Als je pepers op het laatst toevoegt zijn ze nog op hun scherpst. Heerlijk! | |
Atak | woensdag 10 juni 2020 @ 21:40 |
Ik doe meestal in het midden van het kookproces. Heb geen zin in rauwe peper. | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 21:49 |
Hoe lang duurt jouw kookproces? | |
Isabeau | woensdag 10 juni 2020 @ 21:52 |
Dit wil ik ook wel eens proberen ![]() | |
Atak | woensdag 10 juni 2020 @ 21:54 |
Iets meer dan 1 uur. Langer kook ik het niet want ik vind dood gekookt eten niet zo smakelijk. | |
Scheepskok | woensdag 10 juni 2020 @ 22:02 |
Van pepers blijft niets over na een half uur koken. | |
Atak | woensdag 10 juni 2020 @ 22:06 |
Bij laag pruttelen is het nog steeds rete heet. | |
marc0871 | woensdag 10 juni 2020 @ 22:55 |
Mja, bij mij ook een keer. Net op het moment dat ik het pak weer overeind trok, floempte (is dat een woord ![]() ![]() Ik heb er nog wel wat uitgeschept, maar er zat blijkbaar nog meer in dan ik dacht. Het krijgt dan een overheersende aardse smaak. Beetje bitter ook. | |
Oceanonix | donderdag 11 juni 2020 @ 18:50 |
![]() en mijn eindresultaat. Ik was gisteren even te moe om nog wat met een beeldscherm te doen. | |
Oceanonix | donderdag 11 juni 2020 @ 18:57 |
dit keer hebben er 9 personen meegedaan, als ik goed geteld heb.![]() | |
marc0871 | donderdag 11 juni 2020 @ 21:44 |
Yeey, center stage ![]() Interessante recepten. Zo veel overeenkomsten, maar zo veel verschillen. | |
Scheepskok | vrijdag 12 juni 2020 @ 10:42 |
![]() | |
Kanaroe | maandag 22 juni 2020 @ 16:46 |
Wie kan mij een linkje geven van het Chili a la Kaneelstokje-recept? Heb het wel eens gelezen en leek me lekker, maar kan het nergens meer vinden! Bij voorbaat dank! Ik lurk mee hier bij iedere kooksessie! | |
Lucky_Strike | maandag 22 juni 2020 @ 17:10 |
Alstu: CUL / Chili a la Kaneel
| |
Kanaroe | maandag 22 juni 2020 @ 18:01 |
Ah, top, dankje! Ben niet bang voor bijters hoor! Ik lees de kooksessies als kookboeken, leuk om te volgen. Wie weet ga ik ooit meekokkerellen, als het zo uitkomt ![]() | |
Kaneelstokje | maandag 22 juni 2020 @ 18:14 |
Laat me maar weten hoe het is gelukt. | |
Kanaroe | maandag 22 juni 2020 @ 18:19 |
Haha, ik lees nu het recept weer! Was weer vergeten dat je het met chorizo maakte, dàt was wat mijn aandacht destijds trok. Of ik het ga maken weet ik nog niet ![]() |