abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator zaterdag 30 mei 2020 @ 13:12:03 #1
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_193382701
Een forum over wielrennen kan natuurlijk niet zonder een dopingtopic.

We zijn gewend om alle dopingzaken te bespreken in het dopingtopic in SPT, maar nu WLR is afgescheiden hebben we ons eigen topic nodig. Zo worden we niet meer lastiggevallen door gemuteerde gewichtsheffers en dealende atleten.

Meld hier alle dopinggerelateerde informatie. Dat kan gaan van positieve tests tot discussies over middelen als ketonen. Alles is toegestaan, zolang het een beetje beschaafd blijft natuurlijk.

De link naar de originele dopingreeks, waar vanaf nu dus alleen nog maar de minderwaardige sporten besproken worden: SPT / Doping #144 Weer aan de EPO

Tevens een deel van die OP:

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_193382708
Meteen op Teletekst 101 ook :')
  zaterdag 30 mei 2020 @ 13:19:56 #3
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_193382774
Van Aru is natuurlijk ook bekend dat hij met een slepende knellende ader rond liep. Dus zo raar is zijn mindere niveau ook weer niet.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 13:20:03 #4
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_193382777
Standaardprocedure wordt breed uitgemeten.
pi_193387558
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 13:12 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Meteen op Teletekst 101 ook :')
Het wielrennen maakt het zichzelf ook wel lastig door dit soort oude zaken op te rakelen.
pi_193387882
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 19:37 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Het wielrennen maakt het zichzelf ook wel lastig door dit soort oude zaken op te rakelen.
2016 en 2017? Als je doping wil bestrijden is dat wel de methode natuurlijk.
  Moderator zaterdag 30 mei 2020 @ 19:54:21 #7
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_193387933
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 19:37 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Het wielrennen maakt het zichzelf ook wel lastig door dit soort oude zaken op te rakelen.
Wat een rare post.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 19:55:04 #8
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_193387949
Hopelijk gaat het genottelijk worden.

16/17 was wel hoogtij van ONZE Tom :X
We have always been at war with Eastasia.
pi_193387961
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 19:52 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

2016 en 2017? Als je doping wil bestrijden is dat wel de methode natuurlijk.
Ik ben het met je eens en vind hertesten prima.

Mijn uitspraak was meer uit monde van de bond. Men zou het zichzelf makkelijker kunnen maken door het niet doen en de sport niet opnieuw negatief in het daglicht brengen. Andere sporten zijn ook niet zo actief.
pi_193388031
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 19:55 schreef -XOR- het volgende:
Hopelijk gaat het genottelijk worden.

16/17 was wel hoogtij van ONZE Tom :X
Die reed toen nog enkel op AH tomatensoep.
  Moderator zaterdag 30 mei 2020 @ 20:06:19 #11
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_193388105
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 20:01 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Die reed toen nog enkel op AH tomatensoep.
Gelukkig zit hij nu aan Jumbo tomatensoep
pi_193388312
quote:
10s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 20:06 schreef Momo het volgende:

[..]

Gelukkig zit hij nu aan Jumbo tomatensoep
+ Jumbo huismerk ketonen
pi_193389110
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 19:55 schreef -XOR- het volgende:
Hopelijk gaat het genottelijk worden.

16/17 was wel hoogtij van ONZE Tom :X
Die reed in 2017 helemaal geen Tour hè ;)

2016 wel, maar toen puur bedoeld als voorbereiding op de OS. Al ging hij toen in de tijdrit wel enorm hard.
  zaterdag 30 mei 2020 @ 21:16:29 #14
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_193389703
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 20:56 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Die reed in 2017 helemaal geen Tour hè ;)

2016 wel, maar toen puur bedoeld als voorbereiding op de OS. Al ging hij toen in de tijdrit wel enorm hard.
Weet ik, ik doelde ook op 2016, zeg maar het jaar van de opmaat.
We have always been at war with Eastasia.
pi_193398357
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2020 20:01 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Die reed toen nog enkel op AH tomatensoep.
Ik meende dat hij (teveel) appels at.
pi_193398410
Maar het stuk van Winderon over 1977 vond ik interessanter. Maar een ding kan ik niet duidelijk uit dat stuk herleiden. Heeft Hennie Kuiper wel of niet Stimul gebruikt in 1977?

https://books.google.nl/b(...)per%20stimul&f=false
Hier lees ik dat hij eerst positief testte, en later bleek dat toch negatief te zijn.
  Moderator zaterdag 27 juni 2020 @ 18:47:42 #17
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_193818277
sporza twitterde op zaterdag 27-06-2020 om 18:41:21 Fransen sluiten 2 jaar onderzoek af: geen bewijzen van motortjes in het peloton

https://t.co/AqKyWbaVaq https://t.co/sCMhxJYcD3 reageer retweet
We kunnen weer rustig slapen.
Vaughters twitterde op zaterdag 27-06-2020 om 17:45:09 @BrianCooksonOBE The stupidest waste of emotion and resources. And a very unfortunate election issue. Enjoy the “I told you so” smile. reageer retweet
  zaterdag 27 juni 2020 @ 18:51:33 #18
214643 Nober
#Altijdtegenons
pi_193819213
quote:
Blijft er merkwaardig uitzien.
pi_193878116
Op de website van Ray een interessant stuk over Jordi van Loon:

quote:
Het afgelopen decennium testte slechts een handjevol Nederlandse wielrenners positief. Over de dopingovertreding van Jordi van Loon werd niets bekend gemaakt. Het was tot dusver nog altijd onbekend waar hij een foute plas inleverde en op welk product hij in 2018 werd betrapt. De Brabander doorbreekt tegenover Cycling Opinions de stilte en vertelt hoe hij ondanks een attest toch positief testte, maar vooral hoe hij naar eigen zeggen als ‘kleine’ sporter geen kans maakte om zijn onschuld aan te tonen.

Het besef dat zijn wielercarrière voorbij is, heeft zich langzaam meester gemaakt van Jordi van Loon. Toch kan hij niet zomaar het verleden laten rusten. Hij blijft volharden in zijn onschuld en het frustreert hem enorm dat hij nooit een eerlijke kans heeft gekregen om zich te verdedigen tegen zijn positieve dopingtest op 19 augustus 2018 na de Ronde van de Achterhoek. Voor het eerst wil de 24-jarige ex-wielrenner zijn verhaal doen.

...
Volledig artikel: https://www.cyclingopinio(...)loos-in-dopinggeval/
  Moderator dinsdag 7 juli 2020 @ 16:16:30 #21
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_193975770
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 juni 2020 18:47 schreef Slobeend het volgende:
sporza twitterde op zaterdag 27-06-2020 om 18:41:21 Fransen sluiten 2 jaar onderzoek af: geen bewijzen van motortjes in het peloton

https://t.co/AqKyWbaVaq https://t.co/sCMhxJYcD3 reageer retweet
We kunnen weer rustig slapen.
Vaughters twitterde op zaterdag 27-06-2020 om 17:45:09 @:BrianCooksonOBE The stupidest waste of emotion and resources. And a very unfortunate election issue. Enjoy the “I told you so” smile. reageer retweet
quote:
De Internationale WielerUnie heeft Jean-Christophe Péraud de laan uitgestuurd. De 43-jarige ex-prof was er sinds eind 2017 aan de slag als technisch manager. De Fransman hoopt nu op een terugkeer als coach in het peloton.

In april kondigde de UCI al bezuinigingsmaatregelen aan. Door de vele afgelastingen van wedstrijden en het verschuiven de Olympische Spelen naar volgend jaar, liep de Wielerunie veel inkomsten mis. Er werden een aantal acute maatregelen genomen zoals technische werkloosheid van het personeel en bezuinigingen op projecten. Ook Christophe Péraud is daar niet aan de besparingen ontsnapt. 30 juni was zijn allerlaatste dag in dienst van de UCI.

Meer dan twee jaar was Péraud, die als ingenieur is opgeleid, er aan de slag als technisch manager. Met als belangrijkste taak de strijd aan te gaan tegen mechanische fraude. “Hier hangt de geloofwaardigheid van onze sport vanaf”, toeterde David Lappartient. “Het is een van onze absolute prioriteiten.”

Het Franse L’Equipe bericht nu dat de missie van Péraud beëindigd is. “En dat is ook wel zo”, vertelt hij aan L’Equipe. “Toch deels. Ze is beëindigd omdat ik mij ervan bewust ben dat er op het hoogste niveau van het wielrennen geen sprake is van mechanische fraude. Anderzijds weer niet omdat de UCI er nog niet in geslaagd is he grote publiek te garanderen dat die fraude niet bestaat.” Péraud wil zijn kennis in de toekomst ten dienste stellen van een profteam.
Einde tijdperk tablet.

Klinkt wel een beetje alsof de UCI geen zin meer heeft om de boel te controleren. Dat lijkt me dan weer een totaal verkeerd signaal. Alsof je stopt met dopingcontroles omdat je een jaar lang niemand betrapt hebt.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_193976467
quote:
9s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 16:16 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

[..]

Einde tijdperk tablet.

Klinkt wel een beetje alsof de UCI geen zin meer heeft om de boel te controleren. Dat lijkt me dan weer een totaal verkeerd signaal. Alsof je stopt met dopingcontroles omdat je een jaar lang niemand betrapt hebt.
Kortom, wordt vervolgd.

Die röntgenbak kostte ook klauwen met geld natuurlijk. Tablet had voor de schijn mogen overleven.
  dinsdag 7 juli 2020 @ 17:04:08 #23
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_193976524
quote:
9s.gif Op dinsdag 7 juli 2020 16:16 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

[..]

Einde tijdperk tablet.

Klinkt wel een beetje alsof de UCI geen zin meer heeft om de boel te controleren. Dat lijkt me dan weer een totaal verkeerd signaal. Alsof je stopt met dopingcontroles omdat je een jaar lang niemand betrapt hebt.
Peraud reed in 2014 zelf met een motortje.
[i]Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.[/i]
pi_193977367
Tijdens Corona geen of amper doping controles en controles op mechanische fraude afschaffen, ik gok op een recordtijd naar la Planche de Belle file van Roglic.
pi_193979417
Maar op Femke VDD na is er toch nooit iets serieus gevonden? Peraud zal zeggen dat het wel voorkomt maar voor hem is (was inmiddels) het een inkomstenbron.
pi_194050314
Zat er meer achter de Britse suprematie dan de ronde wielen uit de kluis? 11.gif

quote:
British Olympians were used as guinea pigs to test an experimental substance in a secret UK Sport project costing hundreds of thousands of pounds of public money in a bid to enhance their performance at London 2012, a Mail on Sunday investigation has found. The so-called ‘novel nutritional intervention’ was fed to medal hopefuls during competition despite only being available for use in ‘research’, and there being no guarantees it wouldn’t breach anti-doping regulations or that it was safe.

UK Sport prepared waivers freeing themselves of any blame if anything went wrong and non-disclosure agreements banning athletes from talking about it. Tranches of documents obtained by The Mail on Sunday show that 91 elite-level sportspeople across eight Olympic sports were given the product — an energy-boosting drink branded DeltaG, then at the first stage of in-competition testing in humans.

British athletes were used as guinea pigs to test an experimental substance at London 2012. The substance, a synthetic version of a naturally occurring body acid called ketones, was originally developed by scientists at Oxford University with $10million of funding from the American Department of Defence so US Special Forces could operate for longer behind enemy lines with fewer rations.

UK Sport, the government agency responsible for funding Olympic and Paralympic sport in Britain, produced a ‘participant information sheet’ to accompany the project application which read: ‘UK Sport does not guarantee, promise, assure or represent that use of ketone esters is absolutely World Anti-Doping Code compliant and therefore excludes all responsibility for use of the ketone ester.’ In other words, if an athlete failed a drugs test after taking the substances given to them by UK Sport — either because they were contaminated with banned substances, or WADA made the substance illegal — it would be the athlete’s fault, not UK Sport’s fault.

UK Sport told athletes in the document: ‘WADA might exercise … their rights to regulate … [and] collect blood samples or retrospectively test old samples. This may occur if there were pressure of the media if the concept was to leak. However … ketosis is a temporary physiological state and would be difficult to prove or test with any post-event samples.’

UK Sport did approach the World Anti-Doping Agency and UK Anti-Doping before proceeding and was told ketones were not currently banned but that WADA reserved their right to review their position. Another waiver prepared by UK Sport for the 91 British sportspeople compelled them to agree that the responsibility for any physical side-effects should be borne solely by themselves, not UK Sport.

The Mail on Sunday asked for the final waiver signed by athletes and the document sent reads: ‘As part of my agreement to participate I accept that there are risks in this study due to performing maximal exercise and to ingesting the ketone ester supplement. I accept that I cannot hold those running or associated with this protocol or their respective institutes, associations and businesses at any liability for these risks.’

There were no guarantees to the athletes about safety, and some became ill because of it. It can be revealed more than 40 per cent of athletes ended up with side-effects including vomiting and gastrointestinal upsets, and 28 individuals stopped taking the substance for this reason. A further 24 later withdrew from the scheme because they thought the substance was in no way beneficial to them. UK Sport even had a communications strategy ready in case the project leaked to the media. A document for board members in October 2011 said: ‘A communication plan will be needed with the media to mitigate any negative perceptions and publicity. The publicity focus will need to be on the quality of the science … and the fact that the UK is ahead of the curve compared to its competitors.’ It added: ‘If others are aware UK Sport is linked to the project … the risks will be around perceived unfair competitive edge. Current proposals are looking to ensure any scientific publications are released post London 2012.’

It appears UK Sport wanted to suppress circulation of knowledge about their project until after the Olympics. All athletes who agreed to use DeltaG in the hope it might boost their London 2012 dreams were also obliged to sign a binding non-disclosure agreement (NDA), compelling them never to speak about their involvement in the project. UK Sport told them: ‘This means you cannot talk to anybody outside of the research team and your peer group, i.e. athletes and coaches who have also signed this NDA, about the details of this study, especially not about the type of nutritional intervention you are testing.’ To this day it remains unknown whether the experiment provided any performance benefit to any British athlete at London 2012.

The Mail on Sunday’s investigation into boundary-pushing methods in elite British sport has obtained documentary evidence of the UK Sport 2012 scheme via multiple Freedom of Information requests (all of which have come back at least partially redacted) and via sources linked to the project. Additional sources across multiple sports say the 2012 scheme was piloted in British track and field athletes, cyclists and various endurance disciplines. ‘In the run-up to London 2012, there were all kinds of whispers about certain athletes getting an extra tonic in their daily supplements handout while others in the same training group didn’t,’ says one source from a sport among the highest achieving in medal terms for Team GB in London.

The coach of another prominent GB Olympian told this newspaper he heard rumours of a ‘wonder substance’ being touted in certain sports but that secrecy around this was so extreme he was unable to discover anything beyond rumour. One key document obtained by The Mail on Sunday was the confidential UK Sport memo from October 2011, produced for the attention only of UK Sport board members and directors, which was, in effect, a ‘road map’ of how UK Sport intended to exploit DeltaG for Team GB’s exclusive benefit.

This 14-page document detailed how UK Sport’s Research & Innovation team first noticed an article in a 2007 scientific journal about DeltaG, then being developed by the US military and being tested in animals ‘for physical and cognitive endurance performance’.

UK Sport contacted the US military, who in turn pointed UK Sport to Oxford University, whom UK Sport paid to conduct trials of the substance in rowers and cyclists. Invoices show UK Sport paid Oxford’s research team £4,000 in early 2011, for a trial involving rugby players at Bath University; and then £183,600 later in 2011 for the trials on the rowers and cyclists; and then £42,115 in early 2013 as a further ‘research grant’ for DeltaG studies on sportspeople. Ketones are a fuel source naturally produced in the liver as a by-product of fat breakdown when a person is not consuming enough carbohydrate. It is possible to produce a ‘ketogenic state’ (basically an energy-production response to starvation) by not eating carbs. This would be detrimental to athletes needing carbs, so DeltaG is a synthetic way to reach a ketogenic state without fasting.

But the ketones produced by Oxford were unpalatably bitter, hence the need to be mixed into (slightly more) palatable drinks. Waivers were prepared freeing UK Sport of any blame if anything went wrong with the project. The lab-based trials in rowers and cyclists appeared to show a one to two per cent performance benefit. The confidential ‘road map’ memo stated: ‘The [UK Sport] aim is to implement the use of DeltaG with targeted athletes and sports in the period leading into and during London 2012 with events greater than five minutes’ duration and multi-event athletes.

These sports include cycling; hockey; sailing; athletics; swimming; modern pentathlon and select others.’ The memo said UK Sport was then ‘negotiating an exclusive agreement’ with Oxford, adding ‘currently, DeltaG is only available to UK Sport and only for the purpose of “research” — it is not commercially available to anyone else.

The only people who are currently allowed to purchase and use the product outside the context of research trials are the US Special Forces.’ The memo added: ‘All usage of DeltaG has to happen under the umbrella of scientific experiments.’ The secret document then outlined the next steps in UK Sport’s plan, which included expanding the use of the substance to GB Olympians and Paralympians at an estimated cost of £225,000; an ‘up-scaling’ of use of the product across further sports at an estimated cost of £200,000.

The Oxford University academic behind the long-term development of DeltaG is Professor Kieran Clarke, a highly respected leader in her field who has studied the effects of diet on energy metabolism in human heart, brain and skeletal muscle for almost 30 years.

$10M FUNDING FROM US ARMY
They fuelled Team GB’s Olympians at London 2012, but what are ketones? The use of ketones drinks in professional cycling has been a constant source of speculation since 2012. After all, their biggest potential benefit is seen in endurance events.

Ketones are produced naturally by the liver and are understood to provide the body with an energy source that is more efficient than carbohydrate. In states of fuel shortage, like fasting, the body converts fat into ketones in order to meet the energy needs of the brain, which is unable to utilise fat when carbohydrate levels are low. Ketones can provide a rapid and efficient alternative energy supply to the heart and muscles. In the 2000s, this energy source was of interest to the US Special Forces who gave $10m to Oxford University to develop an edible form of ketones that could be consumed in a drink for use by soldiers.

A UK Sport Board presentation, obtained by The Mail on Sunday, detailed how during a trial involving elite British rowers in 2011 over a 30-minute effort, ketones enhanced performance by one to two per cent — one world record and six personal bests were set. In 2011, UK Anti-Doping and the World Anti-Doping Agency both confirmed to UK Sport that ketones were not currently on the prohibited substance list.

Prof Clarke was happy to work with UK Sport in testing DeltaG in lab conditions and fully supported UK Sport’s experiments, she has told the Mail on Sunday. Having gone through years of applications to test the substance on humans, and believing it to be both legal and safe, Prof Clarke never had any qualms about using DeltaG in elite athletes. Since 2018 it has been marketed commercially as a food supplement that can boost performance in endurance athletes.

But Prof Clarke has told this newspaper she had no knowledge of UK Sport’s trial of DeltaG in Olympians in the run-up to London 2012 and during those Games. Another document obtained by the MoS shows that the 91 athletes in the 2012 scheme used 135 doses of DeltaG in competitive events. The stated intent was to use them in London 2012 build-up events and at the Games themselves.

Dr Scott Drawer, who was head of UK Sport’s Research and Innovation unit in 2011-12 and now works for sport-centric Millfield independent school in Somerset, did not respond to requests for comment. A UK Sport spokesperson said: ‘As the nation’s high-performance sports agency, UK Sport invests in expert institutes who deliver research and innovation projects to support the success of our national sports teams. These projects range from designing world-class technical equipment for our athletes, to supporting athlete health and performance.

These research and innovation projects are conducted in line with the highest ethical standards, with-in the rules of international sport and are assessed by an expert independent Research Advisory Group. Consultation takes place with UKAD and WADA wherever necessary to ensure projects comply with international anti-doping regulations.

British athletes were sworn to silence, with 91 elite-level sportspeople given the product. ‘The Ketone Ester project received independent ethical approval from the Research Advisory Group in January 2012. Additionally, UK Anti-Doping confirmed in writing, after seeking clarification from the World Anti-Doping Agency (WADA), that WADA had “no reason to consider such substances as banned under the 2011 List of Prohibited Substances and Methods”.

‘Any research project funded by UK Sport investment includes a participant consent form to ensure it operates with full transparency with regards to any risks to participants, and also for the purpose of full disclosure. Participating athletes agree they have been provided with full details of the study and have had the opportunity to raise and discuss questions with a named researcher. Athletes are not put under pressure from UK Sport to take part in any research project or to provide their consent, and may withdraw at any time.’ The Mail on Sunday asked multiple UK sports governing bodies for comment, including those responsible for cycling, hockey, athletics and swimming. A British Cycling spokesman said: ‘UK Sport included some cyclists in their trials of ketone dietary supplements with athletes in the high-performance sys-tem in 2011 and 2012. As this was a UK Sport initiative, questions regarding the results of the trials should be directed to them.’

While ketones are now legal and widely used, they are far from universally accepted as good. A spokesperson for GB Hockey said: ‘Athletes from GB Hockey were offered the opportunity to try DeltaG and did so in the 2012 Olympic cycle. GB Hockey were reassured by UK Sport’s participation in the programme and comfortable with assisting their drive for excellence. DeltaG was not adopted for a sustained period of time.’ UK Athletics said athletes used it but not in competition after finding it unpalatable. A British Swimming spokesperson said it was not possible to obtain information before publication of our story.

While ketones are now legal and widely used, they are far from universally accepted as a good thing. Earlier this year, Herman Ram, the head of the Dutch anti-doping agency, said his organisation does not encourage ketone use. ‘It is a legal nutrition but, at the same time, too little is known about the possible health consequences,’ he said. ‘That makes it a grey area. It is not on the doping list, but if we receive questions from athletes, we advise them not to use ketones.’
Put these foolish ambitions to rest.
pi_194050742
Je verwacht het écht niet van het altijd mokerirritante en zeer onsympathieke Team GB.
Jack does it in real time...
pi_194050802
Overigens serieus wel een interessante discussie of dit doping is of niet. Het argument lichaamseigen stof vind ik niet sterk, dat is een EPO ook. Echter zou je wel via eten en dieet weer een verschil moeten kunnen maken.

Al zijn dit soort staatsgeorganiseerd (en gesponsorde) programma's er wel over in mijn ogen, het zou anders zijn als dit product gewoon beschikbaar was op de markt (zoals nu wel het geval is, HALLO JUMBO). Laat staan allerlei testen, NDA's etc. etc., wat ergerlijk...
Jack does it in real time...
pi_194056595
quote:
1s.gif Op zondag 12 juli 2020 13:03 schreef DeeBee het volgende:
Overigens serieus wel een interessante discussie of dit doping is of niet. Het argument lichaamseigen stof vind ik niet sterk, dat is een EPO ook. Echter zou je wel via eten en dieet weer een verschil moeten kunnen maken.

Al zijn dit soort staatsgeorganiseerd (en gesponsorde) programma's er wel over in mijn ogen, het zou anders zijn als dit product gewoon beschikbaar was op de markt (zoals nu wel het geval is, HALLO JUMBO). Laat staan allerlei testen, NDA's etc. etc., wat ergerlijk...
Het valt eerder onder financiële doping. Ik vind het niet laakbaar als sporters dit gaan gebruiken als het hun aangeboden wordt en het niet op de dopinglijst staat.
pi_194056635
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 12:21 schreef Koffieplanter het volgende:
Zat er meer achter de Britse suprematie dan de ronde wielen uit de kluis? [ afbeelding ]
[..]

2011... Welke Britse wielrenner transformeerde toen ook alweer?

85. GBR FROOME Chris SKY 26'18" 5

https://cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=21156
  zondag 12 juli 2020 @ 19:42:37 #31
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_194057703
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 12:21 schreef Koffieplanter het volgende:
Zat er meer achter de Britse suprematie dan de ronde wielen uit de kluis? [ afbeelding ]
[..]

Dat gaat gewoon over ketonen. Dat moet toch wel straf spul zijn eigenlijk ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_194057793
quote:
0s.gif Op zondag 12 juli 2020 18:34 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Het valt eerder onder financiële doping. Ik vind het niet laakbaar als sporters dit gaan gebruiken als het hun aangeboden wordt en het niet op de dopinglijst staat.
Ja wel mee eens. Al vind ik het wel weer kwalijk als er een financiele 'wapenwedloop' ontstaat tussen (nationale) sportbonden, maar je ziet het nu ook al in het wielrennen. Teams met de grootste budgetten zitten het meest in de grijze gebieden en hebben geld voor het (legaal) experimenteren. Niet een heel fantastische ontwikkeling...
Jack does it in real time...
pi_194625722
quote:
Ze reed een wereldrecord uit de boeken, maar 80-jarige (!) wielrenster heeft nu een dopingschorsing aan haar broek

Het Amerikaanse antidopingagentschap USADA heeft bekendgemaakt dat wielrenster Barbara Gicquel een dopingschorsing van een jaar heeft aanvaard.

De 80-jarige vrouw reed op 29 augustus 2019 het wereldrecord op de vijfhonderd meter tijdrit in de leeftijdscategorie 75 tot 79 jaar uit de boeken. Volgens de regels van USA Cycling moest ze daarna wel een dopingtest afleggen. Daarbij testte ze positief op het gebruik van anabolen.

Door haar schorsing werd het wereldrecord van de Amerikaanse geschrapt, net als de nationale titels die ze behaalde op diverse baanonderdelen.

“Rollercoaster”

Gicquel vocht haar schorsing eerst nog aan door te stellen dat ze sinds 2005 een medicament gebruikte wat de positief test zou kunnen verklaren. Ze wist zelfs dat er een verboden substantie inzat, maar nam het toch op voorschrift. Maar haar uitleg bleek onvoldoende gestaafd te zijn.

“De dopinglijst is geschreven voor jonge vrouwelijke atletes”, liet de Amerikaanse weten in een reactie aan de Washington Post. “Het is een emotionele rollercoaster geweest. Vol angst, een depressie en ongeloof omdat ze mij doping wilden aansmeren.”
  Moderator dinsdag 18 augustus 2020 @ 23:38:46 #34
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_194626147
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2020 23:11 schreef wimderon het volgende:

[..]

:') Dat is ook wel kansloos zeg. Zou er iemand van 80 geen medicijnen gebruiken waarvan er wel ergens iets op de lijst staat?
pi_194726759
Er is wat ophef op d'n Twitter over Bramati die iets uit Evenepoels shirt haalt na diens valpartij in Lombardije:

twitter

  Moderator woensdag 26 augustus 2020 @ 13:19:39 #36
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194726785
quote:
99s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:17 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Er is wat ophef op d'n Twitter over Bramati die iets uit Evenepoels shirt haalt na diens valpartij in Lombardije:

[ twitter ]
Wat zou het moeten zijn?
pi_194726972
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:19 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Wat zou het moeten zijn?
Waarom wordt het in dit topic gepost?
  Moderator woensdag 26 augustus 2020 @ 13:40:28 #38
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_194727013
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:37 schreef showtimer het volgende:

[..]

Waarom wordt het in dit topic gepost?
Ja geen idee.
pi_194727027
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:19 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Wat zou het moeten zijn?
Zakje coke
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_194727052
quote:
99s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:17 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Er is wat ophef op d'n Twitter over Bramati die iets uit Evenepoels shirt haalt na diens valpartij in Lombardije:

[ twitter ]
Is dat niet gewoon een zender voor communicatie?
pi_194727320
quote:
1s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:19 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Wat zou het moeten zijn?
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:37 schreef showtimer het volgende:

[..]

Waarom wordt het in dit topic gepost?
De suggestie die gewekt wordt -door de gebruikelijke toetsenbordhelden- is uiteraard dan het op z'n minst een finish bottle is. Onschuldige verklaringen zijn uiteraard ook mogelijk, maar het is wel wat schimmig - want waarom moet het weggehaald worden?
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:43 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Is dat niet gewoon een zender voor communicatie?
Zit die in de achterzak? Onder het shirt zou die moeten zitten toch?
pi_194727535
quote:
0s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:59 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

[..]

De suggestie die gewekt wordt -door de gebruikelijke toetsenbordhelden- is uiteraard dan het op z'n minst een finish bottle is. Onschuldige verklaringen zijn uiteraard ook mogelijk, maar het is wel wat schimmig - want waarom moet het weggehaald worden?
[..]

Zit die in de achterzak? Onder het shirt zou die moeten zitten toch?
Gazzetta heeft Bramati gevraagd. Rolletje dextro energy? |:)
pi_194728392
quote:
99s.gif Op woensdag 26 augustus 2020 13:17 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Er is wat ophef op d'n Twitter over Bramati die iets uit Evenepoels shirt haalt na diens valpartij in Lombardije:

[ twitter ]
Wat zijn die Vayer en deze gozer toch vermoeiende figuren.
pi_194768773
Onlangs doken beelden op van net na de val van Evenepoel. Davide Bramati, ploegleider van Deceuninck-Quick Step haalt iets uit de zak van Evenepoel en stopt het snel weg. Op sociale media begonnen meteen de speculaties.
"Wij hebben de CADF (een antidopinginstelling) gevraagd om de televisiebeelden te onderzoeken en getuigen te ondervragen", zegt UCI-voorzitter David Lappartient. "We willen weten wat er uit de zak van Evenepoel is gehaald."
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator vrijdag 28 augustus 2020 @ 22:16:02 #45
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_194768951
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2020 22:01 schreef Koffieplanter het volgende:
Onlangs doken beelden op van net na de val van Evenepoel. Davide Bramati, ploegleider van Deceuninck-Quick Step haalt iets uit de zak van Evenepoel en stopt het snel weg. Op sociale media begonnen meteen de speculaties.
"Wij hebben de CADF (een antidopinginstelling) gevraagd om de televisiebeelden te onderzoeken en getuigen te ondervragen", zegt UCI-voorzitter David Lappartient. "We willen weten wat er uit de zak van Evenepoel is gehaald."

Serieus? Net of hij EPO of wat dan ook zou meenemen zijn achterzak
pi_194769042
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2020 22:16 schreef Momo het volgende:

[..]

Serieus? Net of hij EPO of wat dan ook zou meenemen zijn achterzak
Bramati had het over dat ze geen data meer doorkregen van Remco. UCI zegt dat data doorsturen niet mag, mogelijk dat het zoiets was en dat willen ze onderzoeken

Zie; https://sporza.be/artikel(...)rdije~1598643499866/

Dat stukje plakte iemand net niet mee
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_194784674
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 augustus 2020 22:01 schreef Koffieplanter het volgende:
Onlangs doken beelden op van net na de val van Evenepoel. Davide Bramati, ploegleider van Deceuninck-Quick Step haalt iets uit de zak van Evenepoel en stopt het snel weg. Op sociale media begonnen meteen de speculaties.
"Wij hebben de CADF (een antidopinginstelling) gevraagd om de televisiebeelden te onderzoeken en getuigen te ondervragen", zegt UCI-voorzitter David Lappartient. "We willen weten wat er uit de zak van Evenepoel is gehaald."

bruine boterham
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
Ik ben geen robot.
  Moderator dinsdag 8 september 2020 @ 14:22:04 #48
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_194952538Astma in Rwanda, je zou voor minder,
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 8 september 2020 @ 15:05:15 #49
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194953235
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2020 14:22 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Astma in Rwanda, je zou voor minder,
Lekker man, alleen schorsen in de Corona-periode.
  dinsdag 8 september 2020 @ 15:16:43 #50
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194953538
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2020 14:22 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Astma in Rwanda, je zou voor minder,
Mooie jongen van het prachtige Voralberg, die natuurlijk stiekem al een tijdje iets te hard reed voor een volwassen continentale renner.
[i]Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.[/i]
  dinsdag 8 september 2020 @ 18:33:52 #51
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194957525
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 september 2020 15:16 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Mooie jongen van het prachtige Voralberg, die natuurlijk stiekem al een tijdje iets te hard reed voor een volwassen continentale renner.
Wel raar dat ie bij IAM niet vooruit kwam.
pi_194980881
quote:
Nog niet op de markt, wel al in het peloton: onderzoekers Operatie Aderlass zijn nieuw dopingproduct op het spoor

Het heet H7379 Hemoglobin Human, heeft een gelijkaardig effect als EPO en is niet verkrijgbaar op de farmaceutische markt, maar werd wel al gebruikt door wielrenners. De Oostenrijks-Duitse recherche, die onderzoek voert naar de bloeddopingzaak Operatie Aderlass, bezit informatie dat renners zich in 2016 en 2017 verrijkten met microdosissen van H7379. Alleen is het wachten tot wanneer de UCI en de CADF eindelijk naar buiten komt met de resultaten van de door hen beloofde hertesting op stalen uit die periode.

Zestien maanden na de uitbraak van Operatie Aderlass, komt er eindelijk een vervolg aan de bloeddopingzaak. Een maand geleden heeft de Duitse en Oostenrijkse recherche een dealer uit Kroatië gearresteerd, die als leverancier fungeerde van Mark Schmidt. Deze Duitse dokter was de spilfiguur in Operatie Aderlass, die in mei 2019 vijftig sporters aan de dopinggalg praatte. Onder hen (ex-)wielrenners Stefan Denifl, Georg Preidler, Alessandro Petacchi, Danilo Hondo, Kristijan Koren, Borut Bozic en Kristijan Durasek.

De naam van de Kroatische stroman is niet bekend. Belangrijker: hij werkte wel mee aan het onderzoek. Zo verkreeg de recherche dat Schmidt werkte met het dopingproduct H7379 Hemoglobin Human en dat nog andere renners zich hiermee hebben gedopeerd.

H7379 Hemoglobin Human is nieuw in de dopingwereld. Ook de Belgische wetenschapper Peter Van Eenoo van dopinglab Gent was niet met het product vertrouwd: “Het heet Human Hemoglobin, maar in onze medische bewoordingen spreken we van een synthetisch product. Het is een extracellulair product. Er worden geen rode bloedcellen geïnjecteerd, maar hemoglobine.”

Het effect is wel hetzelfde als bij EPO-gebruik. “De opgenomen zuurstof in de longen wordt sneller getransfereerd naar de weefsels die het nodig hebben, waardoor de uithouding van de atleet verbetert”, aldus Van Eenoo.

Synthetische hemoglobine is niet nieuw in het peloton. Dopingjagers voorspellen al langer dat deze doping, genaamd HBOC (hemoglobin based oxygen carrier), the next step is. Tien jaar geleden werd een soortgelijk product genaamd HemAssist al aan Lance Armstrong gelinkt, maar dat werd nooit bewezen. Het verschil met HemAssist is dat H7379 niet op de farmaceutische markt beschikbaar is. Volgens onze bron bij de Duits-Oostenrijkse recherche is het product voor wetenschappelijk onderzoek ontwikkeld door een farmaceutisch bedrijf. Via getuigenissen van de Kroatische dealer vonden de onderzoekers toch een platform op de zwarte markt waar het product wel al kan worden aangekocht: 56,8 euro voor 1 gram en 314 euro voor 10 gram.

Synthetische hemoglobine en ook dit product is traceerbaar tijdens dopingcontroles, maar behoort niet tot de standaardprocedure. Enkel bij een vermoeden van gebruik, wordt een bijkomende en dure extra prospectie van de bloedstalen in gang gezet. Het is ook de reden waarom de klanten van Schmidt destijds niet betrapt werden.

Wachten op resultaten

Het Duits-Oostenrijkse onderzoeksteam is via ondervragingen namen van renners op het spoor gekomen, waarvan vermoedens bestaan dat ze dit product met microdosissen hebben gebruikt. Net als de naam van het product H7379 hebben ze ook de namen van de atleten doorgegeven aan de UCI en zijn onafhankelijk dopingcontrole-orgaan CADF (Cycling Anti-Doping Foundation).

Alleen stellen de onderzoekers vragen bij de voortgang van dit onderzoek. In november 2019 werden de UCI en het CADF al op de hoogte gebracht dat in de periode 2016 en 2017 door renners een nieuw dopingproduct werd gebruikt, wat toen nog moeilijk detecteerbaar was. Zowel de UCI en de CADF beloofden de dopingstalen uit die periode te hertesten, maar het is nog steeds wachten op de resultaten. Op onze vraag aan de CADF hoe het met het hertesten van de stalen staat, krijgen we enkel als antwoord: “Het onderzoek is nog bezig.”

Volgens de Duits-Oostenrijkse recherche zijn er van de duizenden stalen echter nog maar een vijftigtal stalen opnieuw getest. Het CADF is een onafhankelijk orgaan, dat wordt gefinancierd door de UCI. Het is algemeen geweten dat de UCI zeer krap bij kas zit omdat het veel inkomsten misliep door het schrappen van vele wedstrijden tijdens de eerste coronagolf. Antidopingcontroles staan op dit moment niet bovenaan op de to-do-lijst. De vraag is of de resultaten ooit bekend geraken. De samenwerking tussen de UCI en CADF loopt na dit jaar af. Vanaf 2021 werkt de UCI samen met een nieuw antidopingorgaan, ITA.
  donderdag 10 september 2020 @ 08:36:20 #53
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_194981819
quote:
0s.gif Op donderdag 10 september 2020 03:32 schreef wimderon het volgende:

[..]

"Zwarte markt" :')

https://www.sigmaaldrich.(...)79?lang=en®ion=NL

Dit is een van de grootste toko's waar je labspullen kan kopen. Veel laagdrempeliger kan niet. Een van de vaste leveranciers voor onderzoek op universiteiten.
  donderdag 10 september 2020 @ 08:43:36 #54
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_194981878
Bij Dr. Schmidt gingen de renners alleen maar harder achteruit fietsen.
[i]Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.[/i]
  Moderator maandag 21 september 2020 @ 09:08:31 #55
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195174342
twitter

Geen idee wat dit precies inhoud (ook niet na translate)
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 21 september 2020 @ 09:12:41 #56
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_195174409
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 09:08 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Geen idee wat dit precies inhoud (ook niet na translate)
Oclaesp (autoriteiten die schijnbaar onder meer onderzoek doen naar overtredingen/misdaad omtrent het milieu en ook dopingachtige zaken) hebben afgelopen woensdag het hotel van Arkea-Samsic een bezoekje gebracht en de kamer van Quintana doorzocht. Zo lees ik het via Translate :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_195174772
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 09:12 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Oclaesp (autoriteiten die schijnbaar onder meer onderzoek doen naar overtredingen/misdaad omtrent het milieu en ook dopingachtige zaken) hebben afgelopen woensdag het hotel van Arkea-Samsic een bezoekje gebracht en de kamer van Quintana doorzocht. Zo lees ik het via Translate :P
Schijnt in het kader van een ‘vooronderzoek’ te zijn.
  Moderator maandag 21 september 2020 @ 13:22:49 #58
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195178477
twitter


Ook in het Nederlands op de NOS
pi_195179353
Altijd tegen Nairo.
Citius, Altius, Fortius.
  Redactie Sport / Supervogel maandag 21 september 2020 @ 19:02:01 #60
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_195184452
twitter
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  maandag 21 september 2020 @ 19:03:26 #61
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_195184478
quote:
7s.gif Op maandag 21 september 2020 19:02 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]
Ja leuk. Hier horen we weer niks van. Net als Aderlass en al het voorgaande.
  Moderator maandag 21 september 2020 @ 19:04:14 #62
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195184493
quote:
7s.gif Op maandag 21 september 2020 19:02 schreef Pino112 het volgende:
[ twitter ]
Gaat dit ook over Nairo?
  maandag 21 september 2020 @ 19:04:55 #63
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_195184505
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 19:04 schreef Momo het volgende:

[..]

Gaat dit ook over Nairo?
Ik heb een hekel aan zulke vage berichtgeving.
  Redactie Sport / Supervogel maandag 21 september 2020 @ 19:08:46 #64
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_195184572
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 19:04 schreef Momo het volgende:

[..]

Gaat dit ook over Nairo?
twitter

Ja waarschijnlijk wel.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  Moderator maandag 21 september 2020 @ 19:10:05 #65
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195184598
Huub heeft een groot probleem.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_195184604
quote:
14s.gif Op maandag 21 september 2020 19:08 schreef Pino112 het volgende:

[..]

[ twitter ]
Ja waarschijnlijk wel.
Gelukkig slechts nr. 12 in het ploegenklassement, geen etappezeges, kopman door het ijs gezakt, gelukkig is de rest wel clean!
  Moderator maandag 21 september 2020 @ 19:13:03 #67
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195184661
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 19:10 schreef AllesKaputt het volgende:

[..]

Gelukkig slechts nr. 12 in het ploegenklassement, geen etappezeges, kopman door het ijs gezakt, gelukkig is de rest wel clean!
In februari en maart ging Nairo wel superhard
pi_195184952
quote:
1s.gif Op maandag 21 september 2020 19:13 schreef Momo het volgende:

[..]

In februari en maart ging Nairo wel superhard
Eventuele doping of bepaalde supplementen en health products, zoals ze het noemen, heeft iets weg van paniek, juist door dat hoge niveau in het voorjaar. Hij vernedert de rest vroeg in het seizoen, wordt aangereden op training, er ontstaat intern paniek over de knie en in alle consternatie wordt er naar van alles gezocht en gegrepen om dat niveau heel snel terug te brengen, is mijn hypothese.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_195186118
Put these foolish ambitions to rest.
  maandag 21 september 2020 @ 20:22:23 #70
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_195186196
quote:
Daar staat dat ze waarschijnlijk naalden en spul voor verrijken van bloed hebben gevonden. Genot. Nucleair.
  Moderator maandag 21 september 2020 @ 20:24:05 #71
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195186225
Dit gaat vrij rap richting einde tijdperk Nairo.

Wat me misschien nog wel het meest interesseert: wie heeft de tip gegeven?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 21 september 2020 @ 20:25:01 #72
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_195186243
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 20:24 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Dit gaat vrij rap richting einde tijdperk Nairo.

Wat me misschien nog wel het meest interesseert: wie heeft de tip gegeven?
Het waterschap?
pi_195186361
Einde tijdperk Nairo is toch wel een dingetje
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_195186431
:D
pi_195186442
quote:
1s.gif Op maandag 21 september 2020 19:03 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Ja leuk. Hier horen we weer niks van. Net als Aderlass en al het voorgaande.
Het Franse parket is voorlopig vrij duidelijk en noemt man en paard
pi_195186532
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 20:24 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Dit gaat vrij rap richting einde tijdperk Nairo.

Wat me misschien nog wel het meest interesseert: wie heeft de tip gegeven?
Eus? _O-
  maandag 21 september 2020 @ 20:39:34 #77
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_195186604
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 20:37 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Eus? _O-
Als Nairoman daar achter komt naait ie iedereen erbij daar + Landa.
  Moderator maandag 21 september 2020 @ 20:43:36 #78
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195186715
Wel toevallig dat het alleen gaat om 3 renners die van Movistar kwamen.
Eigenlijk zou het wel een episch einde zijn aan de Netflix drama's als de tip uit die hoek komt.
pi_195186758
Je ziet het wel vaker, dat ze op hun 44e nog naar doping grijpen.

Heeft team Colombia een groot probleem?
Jack does it in real time...
pi_195187246
quote:
10s.gif Op maandag 21 september 2020 20:43 schreef Momo het volgende:
Wel toevallig dat het alleen gaat om 3 renners die van Movistar kwamen.
Eigenlijk zou het wel een episch einde zijn aan de Netflix drama's als de tip uit die hoek komt.
Op eigen houtje doktertje zitten spelen?
  Redactie Sport maandag 21 september 2020 @ 21:02:45 #81
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_195187291
Ach nee, einde tijdperk Naiero
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_195187384
Zal wel niet goed zijn voor z'n netelroos, deze stress.
pi_195187972
twitter

twitter


Gewoon doorlopen.
  Moderator maandag 21 september 2020 @ 21:26:08 #84
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195188051
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 21:22 schreef showtimer het volgende:
[ twitter ]
[ twitter ]

Gewoon doorlopen.
Is Matt voor Colombia?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_195188206
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 21:22 schreef showtimer het volgende:
[ twitter ]
[ twitter ]

Gewoon doorlopen.
Het kan, maar het kan ook niet...
  maandag 21 september 2020 @ 21:34:27 #86
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_195188312
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 21:22 schreef showtimer het volgende:
[ twitter ]
[ twitter ]

Gewoon doorlopen.
Precies wat ik al dacht, een heel toevallig opgeklopt nep schandaal nadat de Fransen keihard hebben gefaald in de Tour. #cope
[i]Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.[/i]
  maandag 21 september 2020 @ 21:35:01 #87
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_195188332
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 20:24 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Dit gaat vrij rap richting einde tijdperk Nairo.

Wat me misschien nog wel het meest interesseert: wie heeft de tip gegeven?
Bardet? Pinot?
[i]Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.[/i]
pi_195188365
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 21:26 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Is Matt voor Colombia?
Verstandige mens.
pi_195189329
Overtuigen doet dat communique dat Hubert zojuist op de post heeft gedaan allerminst.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator maandag 21 september 2020 @ 22:14:35 #90
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195189387
twitter
  maandag 21 september 2020 @ 22:16:50 #91
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_195189436
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 22:14 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Die trekt er nu al zijn handen van af. Of lees ik dat verkeerd?
pi_195189455
quote:
1s.gif Op maandag 21 september 2020 22:16 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Die trekt er nu al zijn handen van af. Of lees ik dat verkeerd?
Dat lees je goed. Legt eigenlijk alles bij de Colombianen en hun entourage neer, zonder iemand bij naam te noemen natuurlijk.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 21 september 2020 @ 22:21:28 #93
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_195189543
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 22:17 schreef TheArt het volgende:

[..]

Dat lees je goed. Legt eigenlijk alles bij de Colombianen en hun entourage neer, zonder iemand bij naam te noemen natuurlijk.
dat is ook veelzeggend
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_195189647
Je verwacht het niet.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Moderator maandag 21 september 2020 @ 22:29:15 #95
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195189694
Zou jammer zijn als dit het einde is van Nairoman
pi_195189715
Bijzondere communique inderdaad. Spreekt geen steun uit oid.
pi_195189862
Quintana wordt aan zijn lot overgelaten. En het voelde nog wel als een warm bad aan het begin van het jaar.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_195189979
Het geeft ook wel een beetje aan hoe Hubert de zaakjes voor elkaar heeft in zijn ploeg. Schijnbaar heeft een grote naam carte blanche bij hem en is het volgens zijn eigen woorden een team binnen zijn eigen team.
pi_195190060
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 22:38 schreef Steven184 het volgende:
Quintana wordt aan zijn lot overgelaten. En het voelde nog wel als een warm bad aan het begin van het jaar.
Klinkt ook alsof Nairo met andere landgenoten een eigen bubbel hebben met eigen personeel
  Moderator maandag 21 september 2020 @ 22:52:08 #100
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195190085
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2020 22:50 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Klinkt ook alsof Nairo met andere landgenoten een eigen bubbel hebben met eigen personeel
Eigenlijk niet heel anders dan bij Movistar, sociaal gezien leefde hij in zijn eigen wereld daar. Toen was er geen taalbarrière. Misschien heeft @Koffieplanter meer zicht op de persoon Nairo, maar ik heb niet idee dat hij veel vrienden in het peloton en daar om heen had.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')