Lucky_Strike | donderdag 21 mei 2020 @ 10:32 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. In het pinksterweekend (31 mei-1 juni) maken we met iedereen die mee wil doen iets met stokjes en spiesjes. Stokjes en spiesjes: Rijg iets op een stok of spies en je voldoet aan de opdracht. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. [ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 25-05-2020 08:29:55 ] | |
Sarabi | donderdag 21 mei 2020 @ 10:35 |
Al een paar opties uit het Smokey Goodness boek opgeschreven | |
mascara-klodder | donderdag 21 mei 2020 @ 10:51 |
Oehhh kan ik pimpen met mijn “designer”-spiezen | |
golfer | donderdag 21 mei 2020 @ 11:20 |
Mits BBQ-weer doen wij mee. | |
investeerdertje | zondag 24 mei 2020 @ 22:36 |
Wat een slechte smoes 😝 het is altijd BBQ weer. Ik doe zeker mee! | |
Sarabi | zondag 24 mei 2020 @ 23:10 |
Precies! Wij gaan souvlaki maken met ouzo tzatziki | |
investeerdertje | zondag 24 mei 2020 @ 23:26 |
Ik heb nog geen echt idee wat ik zal maken, maar dat het lekker gaat zijn staat wel vast! | |
mascara-klodder | zondag 24 mei 2020 @ 23:57 |
Hier ook souvlaki-spiezen, groente-spiezen en als ik niet vergeet yoghurt en komkommer te halen tzaziki erbij | |
mascara-klodder | zondag 24 mei 2020 @ 23:58 |
Wanneer is het Pinksteren eigenlijk | |
Sarabi | maandag 25 mei 2020 @ 00:09 |
Zondag/maandag | |
mascara-klodder | maandag 25 mei 2020 @ 00:25 |
Ahhh dan ben ik thuis, weekend erna ben ik pas weg | |
drakin | maandag 25 mei 2020 @ 01:25 |
Mag er een datum in de op? Ik weet niet wanneer pinksteren is. | |
mascara-klodder | maandag 25 mei 2020 @ 01:41 |
| |
drakin | maandag 25 mei 2020 @ 02:06 |
Jij bent zeker zo religieus als de pest dat je dat weet, ik weet alleen dat het een zondag en een maandag is, hoef je niet meteen zo rot te doen. | |
mascara-klodder | maandag 25 mei 2020 @ 02:08 |
ja, dat zal het zijn | |
drakin | maandag 25 mei 2020 @ 02:13 |
Ja en daar staat zondag maandag. Dus geen datum. | |
FutureFairytale | maandag 25 mei 2020 @ 04:00 |
Complete miscommunicatie. Mascara vroeg zelf voor jou wanneer Pinksteren is omdat zij t ook nkiet wist. | |
drakin | maandag 25 mei 2020 @ 06:39 |
Maar is het nu pinksteren? Is het volgende week of over 2 weken? | |
drakin | maandag 25 mei 2020 @ 06:41 |
O ik weet tenminste dat het towel day is vandaag | |
Lucky_Strike | maandag 25 mei 2020 @ 08:30 |
Sorry, datum vergeten in de OP te zetten. Staat er nu wel. | |
Myraela | maandag 25 mei 2020 @ 08:37 |
Het zou toch mooi zijn als je je FOK!-activiteiten kon doen op een apparaat waarop je toegang had tot de kennis uit de hele wereld. Dat je een plek had waar je maar één woord hoeft in te typen en meteen alle informatie krijgt, zoals op welke datum iets valt. Wat een wondere wereld zou dat zijn. | |
Cat-astrophe | maandag 25 mei 2020 @ 08:39 |
Volgens mij weet jij dingen! Vertel me meer!!! | |
Scheepskok | maandag 25 mei 2020 @ 08:46 |
Lekker! Met zelfgemaakte pindasaus (nooit geprobeerd, wordt tijd). Ik hoop niet dat vrienden meelezen, want die komen gelijk langs. Had een keer een hele bak spiesjes gemaakt voor mijn verjaardag, die bak was zo leeg en ze vroegen om meer. Kan ook weinig aan mislukken volgens mij. Als je maar zorgt dat je het goede vlees hebt. | |
FutureFairytale | maandag 25 mei 2020 @ 09:05 |
Komende zondag en maandag | |
Barreltje | maandag 25 mei 2020 @ 09:27 |
| |
Sarabi | maandag 25 mei 2020 @ 09:30 |
| |
investeerdertje | maandag 25 mei 2020 @ 09:52 |
Vanuit pinda's gemalen, wel een goed idee maar veel werk. | |
Aure | maandag 25 mei 2020 @ 09:52 |
| |
DJMO | maandag 25 mei 2020 @ 09:55 |
De varkenshaas is in de aanbieding bij appie deze week, dus dat wordt iets van varkenshaas sate en spiesjes met varkenshaas en biefstuk ofzo | |
Lucky_Strike | zaterdag 30 mei 2020 @ 10:29 |
Wij gaan morgen drie dingen met stokjes maken, allen op de bbq: - rosbiefrolletjes met champignon en knoflook - cordon bleu - auberginerolletjes met feta bieslook en granaatappelsiroop | |
Kaatje1 | zaterdag 30 mei 2020 @ 10:43 |
Moet nog even zien hoe ik de kebabspiesje ga verhitten. AH komt morgen tussen 14-20, afhankelijk van de tijd maak ik het morgen of maandag. Bbq zeker niet (mag niet in dit gebouw), maar misschien op de grill, in de oven of de grillpan. Erbij turks brood en tzaziki | |
investeerdertje | zaterdag 30 mei 2020 @ 11:46 |
Ik heb nog geen direct idee wat voor spiesjes ik wil maken. Varkenshaas in de aanbieding is wel een leuke suggestie. Ik moet nog even overleggen met de directrice wat zij wil eten. | |
minilot | zaterdag 30 mei 2020 @ 11:53 |
Nou, ik gooi er al wat voorbereiding tegenaan: de tare voor de yakitori kan maar vast gemaakt zijn Nodig: Bruine suiker, mirin, sojasaus, sake, water en een bosuitje. Dat mag nu samen een half uur inkoken | |
golfer | zaterdag 30 mei 2020 @ 11:57 |
Dankjewel voor het idee. Hier dus ook alle spullen al aanwezig voor een yakitori en saus. | |
Yinny | zaterdag 30 mei 2020 @ 13:19 |
Ik ga ijsjes maken | |
investeerdertje | zaterdag 30 mei 2020 @ 13:36 |
Klinkt prima Ik ga toch voor een iets Nederlandsere aanpak, mag ook wel eens. Er komt een spies met varkenshaas en ananas wat een heerlijke dynamiek gaat geven tussen zoet van de ananas en de iets scherpere varkenshaas (chili) en een varkenshaasspies met honing-ketjap suas | |
praadje | zaterdag 30 mei 2020 @ 14:00 |
En ik kom weer lekker meegenieten. Een van de leukste reeksen van Fok! | |
minilot | zaterdag 30 mei 2020 @ 14:03 |
Om de Japanse eetpret op stokjes compleet te maken overweeg ik nog mitarashi dango, mits ik de juiste soorten rijstbloem in mijn voorraadkast kan vinden | |
Kaatje1 | zaterdag 30 mei 2020 @ 14:10 |
| |
Lucky_Strike | zaterdag 30 mei 2020 @ 14:39 |
| |
investeerdertje | zaterdag 30 mei 2020 @ 16:28 |
De cordon bleu is wel een creatieve benaming van een stokje toch? | |
drakin | zaterdag 30 mei 2020 @ 17:29 |
tellen kringverjaardag blokjes kaas met zilveruitje ook? Een sateprikkertje is ook een stokje/spiesje | |
Lucky_Strike | zaterdag 30 mei 2020 @ 17:31 |
Er gaan cocktailprikkers in | |
investeerdertje | zaterdag 30 mei 2020 @ 17:34 |
Dat bedoelde ik juist ;-) Yup, want de cordon bleu telt ook | |
Barreltje | zaterdag 30 mei 2020 @ 17:42 |
Wij hebben sosatie met groene asperge matjes en krieltjes op de planning.. nog even bedenken of het morgen of maandag wordt.. het vlees moet officieel 2-3 dagen marineren .. | |
Kaatje1 | zaterdag 30 mei 2020 @ 18:14 |
Ohh een braai bij jullie | |
golfer | zaterdag 30 mei 2020 @ 18:37 |
Gezien de weersverwachting gaat het hier maandag (2e Pinksterdag en verjaardag van B. ) worden. | |
drakin | zaterdag 30 mei 2020 @ 19:34 |
Dan komen die, kunnen eigenlijk niet ontbreken ook morgen/overmorgen. Jammer dat ik geen vlaggetje erbij heb | |
investeerdertje | zaterdag 30 mei 2020 @ 20:14 |
Wel even op de BBQ he Het is prima weer toch morgen? | |
golfer | zaterdag 30 mei 2020 @ 20:16 |
Hier aan de kust wat meer wind dan wenselijk voor rustig BBQ voorspeld. | |
drakin | zaterdag 30 mei 2020 @ 20:17 |
Ik heb geen bbq hier. | |
investeerdertje | zaterdag 30 mei 2020 @ 20:21 |
Grilloven, gaskachel, open vuurtje Oh oke | |
drakin | zaterdag 30 mei 2020 @ 20:26 |
Nee, nee en nee. Ik maak mijn spiesjes maar op 1 manier en dat is mijn manier. En kans dat ik weer met wat totaal verschillends aan kom zetten meerdere keren. Even iets bewaard hier voor morgen en iets wat ik weer eens wilde maken. En 1 die niet doorgaat want poffertjes vergeten te kopen, andere keer maak ik die dus weer. | |
investeerdertje | zondag 31 mei 2020 @ 09:15 |
Ooh poffertjes 😍 | |
Sarabi | zondag 31 mei 2020 @ 10:54 |
Voorbereidingen voor de Griekse Chicken Souvlaki met Ouzo-tzatziki Recept is van Jord Althuizen Kippendij marineren En alvast de ouzo-tzatziki gemaakt | |
Lucky_Strike | zondag 31 mei 2020 @ 11:22 |
Ik heb de schnitzel en de plakjes rosbief uit de vriezer gehaald. Ik had nog een restje karnemelk dat op moest, daar heb ik ijsjes van gemaakt. De karnemelk, munt en een handje bevroren fruit is bewerkt met de staafmixer en in vormpjes gegoten. | |
Blues | zondag 31 mei 2020 @ 11:47 |
Ouzo tzatziki | |
Blues | zondag 31 mei 2020 @ 11:48 |
Wat een leuk lekker goed idee dit #ijsvormpjes koopt | |
Barreltje | zondag 31 mei 2020 @ 11:56 |
ik zit me ook net te bedenken waarom ik geen vormpjes heb om ijsjes mee te maken… | |
Yinny | zondag 31 mei 2020 @ 12:00 |
Papieren bekertjes? Kleine schaaltjes? | |
Sarabi | zondag 31 mei 2020 @ 12:54 |
Dat is ook de reden waarom ik dit gerecht koos | |
Hupje | zondag 31 mei 2020 @ 15:40 |
Mijn diepvries is te vol, mijn vormpjes passen er niet bij | |
Lucky_Strike | zondag 31 mei 2020 @ 15:45 |
Het was hier het meeste werk om ruimte te maken in de vriezer. Er zijn ook vormpjes als die van een Calippo te koop, die kan je overal wel tussen proppen. Maar die tellen dan weer niet mee voor deze opdracht | |
DJMO | zondag 31 mei 2020 @ 16:14 |
Half laten bevriezen, spies er in proppen en terug de vriezer in | |
drakin | zondag 31 mei 2020 @ 17:18 |
Tussendoortje vandaag al met prikkertjes gespeeld Ik maakte poffertjes met fruit en een dot slagroommascarpone erbij Omdat ik de poffertjes was vergeten zelf maar alternatief bedacht, een zoete pannenkoek gebakken, laten afkoelen en met koekvormpjes er figuurtjes uitdrukken. Zelf maken is ook meer CUL en is veel leuker en zelfs lekkerder dan pofferjes kopen Eindresultaat want geen maakfoto's: | |
Yinny | zondag 31 mei 2020 @ 17:24 |
Eerste spiesjes! | |
drakin | zondag 31 mei 2020 @ 17:25 |
Zijn alweer op | |
Kaatje1 | zondag 31 mei 2020 @ 17:29 |
Het gaat lukken denk ik. Wel laat eten. De yoghurt voor de tzaziki staat uit te lekken, komkommer geraspt ook. Het gehakt zit op de spiesje, denk dat ik daar nog wel wat aan smaak moet doen, | |
Sarabi | zondag 31 mei 2020 @ 18:02 |
Heerlijk gegeten Zelfgebrouwen rookbiertje er bij | |
investeerdertje | zondag 31 mei 2020 @ 18:06 |
Zo, hier nu aan het eten. Ik zal zo de foto's plaatsen | |
DJMO | zondag 31 mei 2020 @ 18:24 |
De helft ligt in de koelkast voor morgen, veel te veel voor één persoon gourmetstel staat voor te verwarmen. Eet smakelijk iedereen | |
investeerdertje | zondag 31 mei 2020 @ 18:32 |
Rookbiertje? Vertel mij meer | |
Sarabi | zondag 31 mei 2020 @ 18:36 |
Een echte rauchbier met een behoorlijk heftige smaak, erg lekker bij de bbq vinden wij | |
investeerdertje | zondag 31 mei 2020 @ 18:38 |
Zoals aangegeven heb ik de varkenshaasaanbieding benut. Maar dan wel medaillons want de varkenshaas was op en aangezien de directrice boodschappen had gedaan heeft zij de medaillons meegenomen. Geen probleem natuurlijk. De ene variant is met ananas, waarbij het vlees gemarineerd is met o.a. honing, azijn en chili voor een pittige bite. De andere is een spies met een honing-ketjap saus, witte wijn azijn, ketjap, honing, gember en nog wat. Hier zit paprika tussen. De marinade is daarna ingekookt tot een saus. De honingmeuk marinade De sojasausmarinade Op de stokjes Indirect voorverwarmen (vooral om reacties op ananas te neutraliseren) Afgrillen (en daarna overdwars gelegd om even na te garen terwijl de aardappelkroketjes in de airfryer zaten) Om daarna heerlijk op tafel gezet te worden: | |
investeerdertje | zondag 31 mei 2020 @ 18:39 |
Klinkt erg goed eigenlijk | |
Kaatje1 | zondag 31 mei 2020 @ 19:11 |
Nou ben ik dol op een goede barbecue, maar ik laat altijd voor mij bakken 😹. Verder heb ik geen barbecue dus dat was even puzzelen. Het werd kefta spies, met libanees platbrood en zelfgemaakte tzaziki. Het was allemaal erg lekker, en de anderhalve meter afstand is vandaag (en morgen) geen probleem..knoflook...heel veel knoflook
| |
DJMO | zondag 31 mei 2020 @ 19:14 |
Wat noem jij veel knoflook? Ik had alleen voor de marinade van m'n biefstuk/varkenshaasspiesjes al drie teentjes nodig | |
Kaatje1 | zondag 31 mei 2020 @ 19:17 |
In het totaal 4, maar die zijn allemaal ook opgegeten | |
Scheepskok | zondag 31 mei 2020 @ 19:19 |
Zo he, dat ziet er goed uit. Varkenshaas: ik heb er ook naar gekeken, maar de biologische is twee keer zo duur. Ik wilde er shoarma van maken, maar oops, de prijs.... | |
investeerdertje | zondag 31 mei 2020 @ 19:31 |
Laat je niet verleiden door het uiterlijk, ik ben normaal van de complexere gerechten, niet iets als dit. Compleet out of my comfortzone. Voor mij deed dit hem dus ook niet en omdat de directrice anders gewend is was zij ook niet tevreden. Weer een negatief functioneringsgesprek. Nja, de burgerschallenge gaat een betere worden, de 15e. Overigens: Ja ik ben altijd kritisch over m'n eigen eten. | |
investeerdertje | zondag 31 mei 2020 @ 19:33 |
Ziet er prima uit! Maar dat is niet genoeg om mij op 1,5 meter afstand te houden ;-) | |
Scheepskok | zondag 31 mei 2020 @ 19:39 |
Lekker. Heb je dat platbrood ook zelf gemaakt. En hoe? Welke kruiden zit er in het gehakt? | |
Sarabi | zondag 31 mei 2020 @ 19:45 |
Het ziet er heerlijk uit. Dat van Kaatje ook, moet ik ook echt eens maken. | |
Kaatje1 | zondag 31 mei 2020 @ 19:49 |
Nee, ik had(heb) nog een lading in de vriezer en die moet nodig leeg om schoon te maken In het gehakt zit een restje parmezaanse kaas, peper, zout, zelfgemaakte paprikapoeder, ui, knoflook, korianderpoeder (vers vind ik vies). Als ik hetnog een keer maak, ga ik gerookte paprikapoeder gebruiken. | |
Scheepskok | zondag 31 mei 2020 @ 19:59 |
Dat klinkt erg lekker. | |
Hupje | zondag 31 mei 2020 @ 20:20 |
En zo blijk je met stokjes en spiesjes ook weer allerlei kanten op te kunnen! Leuk, al die CUL creativiteit. Mijn bijdrage van vandaag (met spoiler voor de foto problemen) : Kip op een stokje met pindasaus, zilvervliesrijst, erwtjes (uit pot, want de erwtjes uit de diepvries bleken op) en kroepoek. Ik kreeg te horen dat we fancy aten, omdat het vlees aan een stokje zat Dat is zo'n beetje mijn culinair niveau. | |
Lucky_Strike | zondag 31 mei 2020 @ 21:22 |
Wij aten drie dingen met cocktailprikkers er in. Auberginerolletjes. Aubergine in plakken gesneden, ingesmeerd met olie en gegrild. Vulling gemaakt van feta, basilicum, geroosterde pijnboompitten en granaatappelsiroop. Vulling op plakken, oprollen, prikker er in en nog een minuutje op de grill. Biefrolletjes Vulling gemaakt van gebakken champignons, knoflook en een beetje sojasaus. In plakjes rosbief gelegd. Opgerold, vastgeprikt. 3 minuten op de grill. Cordon bleu Schnitzel droog deppen, pper en zout er op. Insmeren met grove mosterd. Beleggen met kaas en ham. Dubbelvouwen en prikkers er in. Daarna door achtereenvolgens bloem, ei, panko, ei en panko halen alvorens te bakken.
| |
Hupje | zondag 31 mei 2020 @ 21:26 |
@Lucky_Strike Je aubergine en rosbief lijkt erg op elkaar (je hebt 2x dezelfde foto gepost) Edit: je had het zelf al gezien. Leuk om te maken volgens mij! | |
Lucky_Strike | zondag 31 mei 2020 @ 21:27 |
Nu niet meer En ja, het was erg leuk. De cordon bleu hebben we 5 jaar geleden voor het laatst gemaakt en nog nooit op de bbq. We hebben nu vlees en kaas bij lokale boeren gekocht. Dit was de beste versie ever. | |
Kaatje1 | zondag 31 mei 2020 @ 21:27 |
Oh lucky, wat lekker | |
Oceanonix | zondag 31 mei 2020 @ 21:33 |
omdat ik geen zin had om te verplaatsen naar een plek in de schaduw, stokjes uit het vuistje pinchitosmorunos oftewel kip met chorizo braadworst met paprika | |
SiGNe | zondag 31 mei 2020 @ 22:07 |
Niet zelf gemaakt dus geen fotootjes maar de varkenshaassaté van de jumbo smaakt wel erg goed! Lekkere marinade. Die marinade doet me overigns denken aan Mama Sita's BBQ marinade.. | |
Yinny | zondag 31 mei 2020 @ 22:20 |
IJsjes! En niet zo maar ijsjes, fudge popsicles. Volgens beschrijving zijn dit chewy, chocolade ijsjes..moet ik proberen! Recept: https://smittenkitchen.com/2011/06/fudge-popsicles/ De ingrediënten Het ruikt al heel lekker naar chocolade. Ipv beginnen met het smelten van chocolade, voeg ik het aan het eind toe. Minder kans op verbranden. Om knoeien te verminderen in een diepvrieszakje, koelen en dan een hoekje afknippen. Het ziet er goed uit! Nu 7 minuten wachten. En dan gaat het mis ...de ijsjes zitten vast, met lauw water loskrijgen is enige manier. De smaak is goed, maar nooit meer in de Zoku | |
Oceanonix | zondag 31 mei 2020 @ 22:31 |
werkt zo'n zoku normaliter wel? | |
Hupje | zondag 31 mei 2020 @ 22:32 |
Jammer Yinny. Waren ze wel chewy? Of weet je dat niet door het water? | |
Lucky_Strike | zondag 31 mei 2020 @ 22:46 |
Oh | |
Yinny | maandag 1 juni 2020 @ 00:00 |
Ja, ik vergat weer eens dat de ijsjes wel eens sneller bevriezen en dat je ze dan ook sneller uit moet halen. Het mengsel moet ook goed vloeibaar zijn, anders wordt het te hard....er zijn een laar dingen waarop je moet letten bij een Zoku. Ja! Ze waren chewy, ik heb een restje in een bakje in de vriezer gedaan. Morgen meer ijs! | |
AnneX | maandag 1 juni 2020 @ 00:08 |
Wat een lekkere inspanningen vandaag om van een stokje of spies te eten ( of te snoepen). En het hoeft niet eens op een bbq, kan ook in de grillpan. | |
drakin | maandag 1 juni 2020 @ 00:37 |
Of koud zoals ik deed en zoals de ijsjesmakers deden. Heb nog meer gemaakt vandaag wat niet in de pan ging. | |
drakin | maandag 1 juni 2020 @ 12:49 |
Gisteravond wraphapjes gemaakt. Beleggen zalm, sla,zelfgemaakte kruidenroomboter en tijm knoflook-basilicumkaas, sla, komkommer, zelfgemaakte chilisaus en knoflook Prikken maar! En jummie hapjes | |
MevrouwPuff | maandag 1 juni 2020 @ 12:56 |
Gisteren kebab gegeten. Zo’n kant en klaar bbq bakje met bulgursalade met venkel. Onbewust meegedaan! Of telt dat niet? | |
Cat-astrophe | maandag 1 juni 2020 @ 13:07 |
Oh (Al vind ik het recept in blogvorm maar irritant) Ik wil dit! En heb alles in huis, behalve vormpjes. Iemand een hack waardoor ik vandaag toch aan deze chewy goodness op een stokje kan komen? | |
drakin | maandag 1 juni 2020 @ 13:12 |
Geen ijsklontjesvormpjes in huis? = mini ijsjes | |
Yinny | maandag 1 juni 2020 @ 13:19 |
Kopjes en theelepels? Papieren bekertje? Desnoods een diepvrieszakje vouwen. | |
golfer | maandag 1 juni 2020 @ 14:09 |
Ook begonnen aan de stokjes en spiezen. Voorbereidingen: Varkenshaas (gisteren) in de marinade: Spullen voor de yakitorisaus klaarzetten. Na het koken een yakitorisaus om de kippendijen mee in te smeren: Stokjes weken in het water: Garnalen ontdooien: Aan stokjes rijgen: Kipsaté met yakitorisaus bestrijken en aan stokjes rijgen: Varkenshaassaté aan stokjes: Chipolataworst ook maar aan een stokje rijgen...: Zelfgemaakte satésaus laten afkoelen: Zelfgemaakte ailoli erbij gemaakt. Later vandaag dus al het vlees op de BBQ met daarbij ook nog wat groenten. | |
Cat-astrophe | maandag 1 juni 2020 @ 17:16 |
Yes! In een verborgen hoekje vond ik nog wat. Even afwassen en ik heb straks mini bonbons In het kader van de opdracht staan er prikkers in de (inmiddels gevulde en bevriezende) bruine vorm. | |
Cat-astrophe | maandag 1 juni 2020 @ 17:17 |
Ik houd nooit zo van hartige spiesen of BBQ dus heb dat deel van de opdracht aan me voorbij laten gaan. Maar er komen hier toch wel erg lekker dingen langs | |
Barreltje | maandag 1 juni 2020 @ 18:21 |
Oh jongens!! Wat lekker allemaal. Bij ons staat het vlees nog in de marinade. We zijn nu pas thuis en om nu nog de BBQ aan te steken vinden we te laat.. dus morgen nog een late inzending van ons | |
drakin | maandag 1 juni 2020 @ 18:48 |
Of even ijslolliestokjes door midden snijden | |
Cat-astrophe | maandag 1 juni 2020 @ 18:56 |
Als ik die had, dan had ik dat gedaan | |
drakin | maandag 1 juni 2020 @ 19:05 |
O ja natuurlijk, ik heb wel een paar voor je op mijn knutselkamer. Maar ook kun je 2 prikkertjes dicht tegen elkaar aan zetten terwijl het in de vriezer gaat, dat houd iets beter vast met mini ijsjes. | |
Cat-astrophe | maandag 1 juni 2020 @ 19:16 |
Die staan er dus in | |
drakin | maandag 1 juni 2020 @ 19:44 |
| |
minilot | maandag 1 juni 2020 @ 19:47 |
Ik kan helaas even niet bij mijn procesfoto's, dus we moeten het maar doen met wat ik aan kiekjes paraat heb van de Japanse spiezerij van het afgelopen weekend: yakitori (kipspiezen), en twee soorten dango (kleefrijstbloem-knoedelbolletjes): mitarashi (gegrilld en voorzien van glanzend zoetzout sausje, erg lekker) en hanami (alleen gekookt, en in de drie kleuren van de bekende emoticon; niet zo lekker en ook nog in verkeerde volgorde op de stok ) (Met bonuspeuter:) [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 01-06-2020 20:01:35 ] | |
minilot | maandag 1 juni 2020 @ 19:53 |
Even de rest bijlezen. De ouzo-tzatziki van @Sarabi klinkt alvast intrigerend | |
Yinny | maandag 1 juni 2020 @ 19:53 |
Gelukkig zijn deze stokjes wel gelukt! Kippendijen in blokje en een nachtje marineren. Nu natuurlijk nog aan een stokje Geen zin om alleen voor dit de BBQ aan te steken, dus in de oven met grill aan. Met pindasaus, Thaise salade en witte rijst! Gebruikte recepten https://rasamalaysia.com/recipe-chicken-satay/ https://rasamalaysia.com/thai-peanut-sauce/ https://www.onceuponachef(...)ad-with-peanuts.html Laatste zonder koriander en met tomaatjes. Van mijn vriend mogen we dit vaker eten! | |
golfer | maandag 1 juni 2020 @ 20:29 |
Na alle voorbereidingen van vanmiddag (CUL / Kook mee met CUL: stokjes en spiesjes met Pinksteren) het resultaat vanaf de BBQ: | |
Kaatje1 | maandag 1 juni 2020 @ 20:32 |
Wat een smakelijke plaatjes | |
drakin | maandag 1 juni 2020 @ 20:38 |
Ik kon het niet laten.
| |
drakin | maandag 1 juni 2020 @ 20:42 |
Iets serieuzer is een super overheerlijk toetje. Koffiecaramelvla van mascarpone als basis gemaakt, kokosvlokken en cacaobits erover. Prikkertjes met fruit geregen en daarover nog icing gedaan. Straks het toetje. | |
marc0871 | maandag 1 juni 2020 @ 20:44 |
Helemaal vergeten dat we spiesjes moesten maken dit weekend. Ik heb dan ook nu geen spiesjes gemaakt, laat staan foto's. Ik heb wel een foto van spiesjes en pindasaus die ik een poosje geleden heb gemaakt en die ik hier al een paar keer heb gebruikt. Kweenie of het telt en ik hoef ook niet in de collage, maar ik onthou jullie hem niet. | |
drakin | maandag 1 juni 2020 @ 21:39 |
Groente vanavond, ik maak heel vaak deze combinatie dus vanavond even extra, tomaat, basilicum, tomaatspiesjes Paar extra met chorizo en paprika erbij. | |
Cat-astrophe | maandag 1 juni 2020 @ 21:43 |
Nou, ze zijn er best lollig uitgekomen. Al is er weinig spannends te maken van een bruin blokje (wat ook nog smelt als een mofo). Smaakt fantastisch, recept opgeslagen
| |
drakin | maandag 1 juni 2020 @ 21:45 |
omg ik wil dat recept | |
marc0871 | maandag 1 juni 2020 @ 21:49 |
'Spiesjes' is wel héél ruim opgevat Zitten leuke ideeën bij. | |
Lucky_Strike | maandag 1 juni 2020 @ 22:16 |
Het is wel de bedoeling dat je echt zelf iets maakt. Maar vooruit, je hebt een béétje meegedaan | |
Cat-astrophe | maandag 1 juni 2020 @ 22:17 |
Tsk, ik had nog wel TWEE spiesjes per onderdeel | |
Lucky_Strike | maandag 1 juni 2020 @ 22:34 |
Hier nog her resultaat van mijn karnemelk-fruitijsje. Was lekker. | |
Oceanonix | maandag 1 juni 2020 @ 22:46 |
en mijn Moinks | |
Oceanonix | maandag 1 juni 2020 @ 22:47 |
dames en heren, de samenvatting zal op zich moeten laten wachten. Ik heb denk dat het mij de komende dagen niet gaat lukken om alle foto's netjes te verwerken. | |
MevrouwPuff | maandag 1 juni 2020 @ 23:09 |
Ik had de rest wel zelf gemaakt! Had het ook zelf kunnen maken, maar ja, aanbiedingen hé | |
marc0871 | maandag 1 juni 2020 @ 23:11 |
Oh, maar die cocktailprikkers heb ik daar nog niet eens mee bedoeld. Het ging mij er vooral om wát er op de spiesjes zit. Ik verwachtte vlees, groente, vis of zelfs tofu. Niet een opgerolde naan met zalm in stukken gesneden met prikker, smoothie ijs of ijsbonbonnetjes op een stokje. | |
Lucky_Strike | maandag 1 juni 2020 @ 23:16 |
Rustig aan, je bent niets verplicht Leuk dat er nog iemand moinks heeft gemaakt op Moinkdag. | |
Lucky_Strike | maandag 1 juni 2020 @ 23:19 |
Oh, verkeerd begrepen! Nou, dan tel je mee hoor | |
drakin | maandag 1 juni 2020 @ 23:23 |
Dat was een wrap, iemand zei ergens vantevoren dat een gordon blue ook mocht, dan kan dat dus ook wel. En ze moesten ook op Maar zo breed kan het dus allemaal, al die ijsjes waren ook leuk. | |
marc0871 | maandag 1 juni 2020 @ 23:24 |
| |
drakin | maandag 1 juni 2020 @ 23:49 |
Ik had geen bbq zei ik, maar toch heb ik ook de hoofdmaaltijd aan spiesen geregen. Het maken ervan onder de spoiler v | |
Blues | dinsdag 2 juni 2020 @ 00:14 |
Creatieve en leuke spiezen gezien! En vooral lekkere! | |
Barreltje | dinsdag 2 juni 2020 @ 19:57 |
Goed. Wij aten vandaag onze spiesjes.. De voorbereidingen vonden al zondag plaats, want de marinade moest 2 dagen intrekken . Dus.. marinade maken Spiesjes maken ( met spekblokjes van @sigme) Spiesjes in marinade 2 dagen later: Spiesjes op de BBQ Spiesjes klaar Lekkere maaltijd | |
Oceanonix | vrijdag 5 juni 2020 @ 16:36 |
en de samenvatting | |
marc0871 | vrijdag 19 juni 2020 @ 22:03 |
Nog een toevoeging. Gewoon, omdat het kan. Ik had nog een bakje kip die op moest. Geen zin om moeilijk te doen. In blokjes gesneden, Gemarineerd met kipkruiden en olijfolie, Ui en paprika grof gesneden, Aan stokjes geregen, Een poosje op de contactgrill, af en toe omdraaien. Leuk detail; de paprika heb ik gisteren zelf nog gesneden. Samen met nog zo'n 1,5 ton anderen. |