SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.We have far more in common than that which devides us..
Wat noem jij veel knoflook? Ik had alleen voor de marinade van m'n biefstuk/varkenshaasspiesjes al drie teentjes nodigquote:
In het totaal 4, maar die zijn allemaal ook opgegetenquote:Op zondag 31 mei 2020 19:14 schreef DJMO het volgende:
[..]
Wat noem jij veel knoflook? Ik had alleen voor de marinade van m'n biefstuk/varkenshaasspiesjes al drie teentjes nodig
Zo he, dat ziet er goed uit. Varkenshaas: ik heb er ook naar gekeken, maar de biologische is twee keer zo duur. Ik wilde er shoarma van maken, maar oops, de prijs....quote:Op zondag 31 mei 2020 18:38 schreef investeerdertje het volgende:
Zoals aangegeven heb ik de varkenshaasaanbieding benut. Maar dan wel medaillons want de varkenshaas was op en aangezien de directrice boodschappen had gedaan heeft zij de medaillons meegenomen. Geen probleem natuurlijk.
De ene variant is met ananas, waarbij het vlees gemarineerd is met o.a. honing, azijn en chili voor een pittige bite.
De andere is een spies met een honing-ketjap saus, witte wijn azijn, ketjap, honing, gember en nog wat. Hier zit paprika tussen. De marinade is daarna ingekookt tot een saus.
[ afbeelding ]
De honingmeuk marinade
[ afbeelding ]
De sojasausmarinade
[ afbeelding ]
Op de stokjes
[ afbeelding ]
Indirect voorverwarmen (vooral om reacties op ananas te neutraliseren)
[ afbeelding ]
Afgrillen (en daarna overdwars gelegd om even na te garen terwijl de aardappelkroketjes in de airfryer zaten)
Om daarna heerlijk op tafel gezet te worden:
[ afbeelding ]
Laat je niet verleiden door het uiterlijk, ik ben normaal van de complexere gerechten, niet iets als dit. Compleet out of my comfortzone. Voor mij deed dit hem dus ook niet en omdat de directrice anders gewend is was zij ook niet tevreden. Weer een negatief functioneringsgesprek. Nja, de burgerschallenge gaat een betere worden, de 15e.quote:Op zondag 31 mei 2020 19:19 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Zo he, dat ziet er goed uit. Varkenshaas: ik heb er ook naar gekeken, maar de biologische is twee keer zo duur. Ik wilde er shoarma van maken, maar oops, de prijs....
quote:Op zondag 31 mei 2020 19:11 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou ben ik dol op een goede barbecue, maar ik laat altijd voor mij bakken 😹. Verder heb ik geen barbecue dus dat was even puzzelen.
Het werd kefta spies, met libanees platbrood en zelfgemaakte tzaziki.
Het was allemaal erg lekker, en de anderhalve meter afstand is vandaag (en morgen) geen probleem..knoflook...heel veel knoflookZiet er prima uit! Maar dat is niet genoeg om mij op 1,5 meter afstand te houden ;-)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
quote:Op zondag 31 mei 2020 19:11 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou ben ik dol op een goede barbecue, maar ik laat altijd voor mij bakken 😹. Verder heb ik geen barbecue dus dat was even puzzelen.
Het werd kefta spies, met libanees platbrood en zelfgemaakte tzaziki.
Het was allemaal erg lekker, en de anderhalve meter afstand is vandaag (en morgen) geen probleem..knoflook...heel veel knoflookLekker.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.[ afbeelding ]
Heb je dat platbrood ook zelf gemaakt. En hoe?
Welke kruiden zit er in het gehakt?Praat over de hel en je komt er.
Het ziet er heerlijk uit.quote:Op zondag 31 mei 2020 19:31 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Laat je niet verleiden door het uiterlijk, ik ben normaal van de complexere gerechten, niet iets als dit. Compleet out of my comfortzone. Voor mij deed dit hem dus ook niet en omdat de directrice anders gewend is was zij ook niet tevreden. Weer een negatief functioneringsgesprek. Nja, de burgerschallenge gaat een betere worden, de 15e.
Overigens: Ja ik ben altijd kritisch over m'n eigen eten.
Nee, ik had(heb) nog een lading in de vriezer en die moet nodig leeg om schoon te makenquote:Op zondag 31 mei 2020 19:39 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Lekker.
Heb je dat platbrood ook zelf gemaakt. En hoe?
Welke kruiden zit er in het gehakt?
Dat klinkt erg lekker.quote:Op zondag 31 mei 2020 19:49 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Nee, ik had(heb) nog een lading in de vriezer en die moet nodig leeg om schoon te maken
In het gehakt zit een restje parmezaanse kaas, peper, zout, zelfgemaakte paprikapoeder, ui, knoflook, korianderpoeder (vers vind ik vies).
Als ik hetnog een keer maak, ga ik gerookte paprikapoeder gebruiken.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kip op een stokje met pindasaus, zilvervliesrijst, erwtjes (uit pot, want de erwtjes uit de diepvries bleken op) en kroepoek.
Ik kreeg te horen dat we fancy aten, omdat het vlees aan een stokje zat Dat is zo'n beetje mijn culinair niveau.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Biefrolletjes
Vulling gemaakt van gebakken champignons, knoflook en een beetje sojasaus. In plakjes rosbief gelegd. Opgerold, vastgeprikt. 3 minuten op de grill.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Cordon bleu
Schnitzel droog deppen, pper en zout er op. Insmeren met grove mosterd. Beleggen met kaas en ham. Dubbelvouwen en prikkers er in.
Daarna door achtereenvolgens bloem, ei, panko, ei en panko halen alvorens te bakken.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Spoilers!zondag 31 mei 2020 @ 21:26:15 #88Hupje
@Lucky_Strike Je aubergine en rosbief lijkt erg op elkaar (je hebt 2x dezelfde foto gepost)
Edit: je had het zelf al gezien.
Leuk om te maken volgens mij!zondag 31 mei 2020 @ 21:27:17 #89Lucky_Strike
Hello SweetieNu niet meerquote:Op zondag 31 mei 2020 21:26 schreef Hupje het volgende:
@:Lucky_Strike Je aubergine en rosbief lijkt erg op elkaar (je hebt 2x dezelfde foto gepost)
En ja, het was erg leuk. De cordon bleu hebben we 5 jaar geleden voor het laatst gemaakt en nog nooit op de bbq. We hebben nu vlees en kaas bij lokale boeren gekocht. Dit was de beste versie ever.Spoilers!zondag 31 mei 2020 @ 21:27:42 #90Kaatje1
Kaatje1Oh lucky, wat lekkerWe have far more in common than that which devides us..omdat ik geen zin had om te verplaatsen naar een plek in de schaduw, stokjes uit het vuistje
pinchitosmorunos oftewel kip met chorizo
braadworst met paprikazondag 31 mei 2020 @ 22:07:35 #92SiGNe
Uitspraak: Signzondag 31 mei 2020 @ 22:20:07 #93Yinny
IJsjes! En niet zo maar ijsjes, fudge popsicles. Volgens beschrijving zijn dit chewy, chocolade ijsjes..moet ik proberen!
Recept:
https://smittenkitchen.com/2011/06/fudge-popsicles/
De ingrediënten
Het ruikt al heel lekker naar chocolade. Ipv beginnen met het smelten van chocolade, voeg ik het aan het eind toe. Minder kans op verbranden.
Om knoeien te verminderen in een diepvrieszakje, koelen en dan een hoekje afknippen.
Het ziet er goed uit! Nu 7 minuten wachten.
En dan gaat het mis ...de ijsjes zitten vast, met lauw water loskrijgen is enige manier. De smaak is goed, maar nooit meer in de Zoku
zondag 31 mei 2020 @ 22:32:55 #95Hupje
Jammer Yinny. Waren ze wel chewy? Of weet je dat niet door het water?zondag 31 mei 2020 @ 22:46:56 #96Lucky_Strike
Hello SweetieOhquote:Op zondag 31 mei 2020 22:20 schreef Yinny het volgende:
IJsjes! En niet zo maar ijsjes, fudge popsicles. Volgens beschrijving zijn dit chewy, chocolade ijsjes..moet ik proberen!
Recept:
https://smittenkitchen.com/2011/06/fudge-popsicles/
De ingrediënten
[ afbeelding ]
Het ruikt al heel lekker naar chocolade. Ipv beginnen met het smelten van chocolade, voeg ik het aan het eind toe. Minder kans op verbranden.
[ afbeelding ]
Om knoeien te verminderen in een diepvrieszakje, koelen en dan een hoekje afknippen.
[ afbeelding ]
Het ziet er goed uit! Nu 7 minuten wachten.
[ afbeelding ]
En dan gaat het mis ...de ijsjes zitten vast, met lauw water loskrijgen is enige manier. De smaak is goed, maar nooit meer in de Zoku
[ afbeelding ]Spoilers!maandag 1 juni 2020 @ 00:00:29 #97Yinny
Ja, ik vergat weer eens dat de ijsjes wel eens sneller bevriezen en dat je ze dan ook sneller uit moet halen. Het mengsel moet ook goed vloeibaar zijn, anders wordt het te hard....er zijn een laar dingen waarop je moet letten bij een Zoku.quote:Ja! Ze waren chewy, ik heb een restje in een bakje in de vriezer gedaan. Morgen meer ijs!quote:Op zondag 31 mei 2020 22:32 schreef Hupje het volgende:
Jammer Yinny. Waren ze wel chewy? Of weet je dat niet door het water?maandag 1 juni 2020 @ 00:08:56 #98AnneX
Wat een lekkere inspanningen vandaag om van een stokje of spies te eten ( of te snoepen).
En het hoeft niet eens op een bbq, kan ook in de grillpan.maandag 1 juni 2020 @ 00:37:46 #99drakin
vurig typjeOf koud zoals ik deed en zoals de ijsjesmakers deden.quote:Op maandag 1 juni 2020 00:08 schreef AnneX het volgende:
Wat een lekkere inspanningen vandaag om van een stokje of spies te eten ( of te snoepen).
En het hoeft niet eens op een bbq, kan ook in de grillpan.
Heb nog meer gemaakt vandaag wat niet in de pan ging.Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!maandag 1 juni 2020 @ 12:49:55 #100drakin
vurig typjeGisteravond wraphapjes gemaakt.
Beleggen
zalm, sla,zelfgemaakte kruidenroomboter en tijm
knoflook-basilicumkaas, sla, komkommer, zelfgemaakte chilisaus en knoflook
Prikken maar!
En jummie hapjes
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |