Nee het is beter dat we allemaal veganist worden. Dit is een veel te logisch beredeneerde post.quote:Op donderdag 21 mei 2020 09:47 schreef Fer het volgende:
Ziek melden is geen geld of nooit meer terugkomen. Dus die nemen 2 paracetamol en komen gewoon kuchend werken.
Iedere 1,5m zitten 2 man. Zitten met hun handen overal aan dat vlees. Perfecte koeling dat het virus lang goed blijft. Daarna samen pauze en roken in een krappe keet of kantine.
Waar zegt hij dat?quote:Op donderdag 21 mei 2020 09:50 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Nee het is beter dat we allemaal veganist worden. Dit is een veel te logisch beredeneerde post.
Wat kortzichtigquote:Op donderdag 21 mei 2020 09:32 schreef Hyaenidae het volgende:
Mooi toch, als je zo met dieren omgaat verdien je ook corona.
Het is inderdaad van de gekke dat juist waar hygiëne een van de belangrijkste punten zou moeten zijn het vaak faalt. Om maar niet te spreken over dierenwelzijn.quote:Op donderdag 21 mei 2020 09:52 schreef Brybry het volgende:
[..]
Waar zegt hij dat?
Alles behalve een veganist hier maar het is gewoon 1 grote teringzooi bij die vleesverwerkers.
Of eet jij graag je boterhamworst met allerlei nare ziektes?
Kan best zijn, en toch, er zijn andere sectoren waar dat ook het geval is. Denk aan distributie centra, tuinbouw, blijkbaar hebben die de coronapreventie nu wel op orde dan?quote:Op donderdag 21 mei 2020 09:47 schreef Fer het volgende:
Ziek melden is geen geld of nooit meer terugkomen. Dus die nemen 2 paracetamol en komen gewoon kuchend werken.
Iedere 1,5m zitten 2 man. Zitten met hun handen overal aan dat vlees. Perfecte koeling dat het virus lang goed blijft. Daarna samen pauze en roken in een krappe keet of kantine.
Wat jank je nu. In de link de OP staat een reportage van 8 minuten.quote:Op donderdag 21 mei 2020 10:01 schreef Mondkapje het volgende:
Je kunt er wel lang mee wachten NOS, maar gisteren moesten jullie dan toch aan de bak met de nertsen, en de slachterijen wachten ook nog, dat werd gisteren waarschijnlijk te veel voor één journaal maar als je het niet laat zien hoopt al dat nieuws zich op.
Die nertsenfokkerijen moeten gewoon geruimd worden en nooit meer terug laten komen. Bij het minste of geringste worden koeien, varkens en kippen geruimd maar dit mag gewoon doorgaan ondanks dat de nertsen plus de bijbehorende boerderij katten daar allemaal corona hebben?quote:Op donderdag 21 mei 2020 10:01 schreef Mondkapje het volgende:
Je kunt er wel lang mee wachten NOS, maar gisteren moesten jullie dan toch aan de bak met de nertsen, en de slachterijen wachten ook nog, dat werd gisteren waarschijnlijk te veel voor één journaal maar als je het niet laat zien hoopt al dat nieuws zich op.
Niet op tv geweest volgens mij.quote:Op donderdag 21 mei 2020 10:02 schreef Immerdebestebob het volgende:
[..]
Wat jank je nu. In de link de OP staat een reportage van 8 minuten.
Hij zegt dat niet, maar in veel andere topics over corona in slachthuizen komt dat voorbij. Dat het letterlijk de schuld is van het vlees eten.quote:
Oke en hoe is dat relevant voor dit topic?quote:Op donderdag 21 mei 2020 10:10 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Hij zegt dat niet, maar in veel andere topics over corona in slachthuizen komt dat voorbij. Dat het letterlijk de schuld is van het vlees eten.
Zie bijvoorbeeld:
COR / Zou Corona zijn ontstaan als iedereen vegetariër was geweest?
Waarschijnlijk zou dat wel beter zijn, ja. Stiekem weet iedereen dat ook wel. Maar ja: vlees = lekker.quote:Op donderdag 21 mei 2020 09:50 schreef Sapstengel het volgende:
[..]
Nee het is beter dat we allemaal veganist worden. Dit is een veel te logisch beredeneerde post.
Nee nee, het ligt hier niet aan.quote:Op donderdag 21 mei 2020 09:47 schreef Fer het volgende:
Ziek melden is geen geld of nooit meer terugkomen. Dus die nemen 2 paracetamol en komen gewoon kuchend werken.
Iedere 1,5m zitten 2 man. Zitten met hun handen overal aan dat vlees. Perfecte koeling dat het virus lang goed blijft. Daarna samen pauze en roken in een krappe keet of kantine.
Misschien toch andere werkwijze. Ik stel mij voor dat er stukken vlees voorbij komen en dan iedere medewerker het stuk er vanaf snijdt wat hij moet snijden. Dus 1 snijdt alleen filet stukken, 2 alleen ribben, 3 vetstukken. Dus iedereen zit aan hetzelfde stuk vlees.quote:Op donderdag 21 mei 2020 10:01 schreef HPoi het volgende:
[..]
Kan best zijn, en toch, er zijn andere sectoren waar dat ook het geval is. Denk aan distributie centra, tuinbouw, blijkbaar hebben die de coronapreventie nu wel op orde dan?
De mensen die corona krijgen zijn de slechtbetaalde uitvoerders. Zijn zij niet de oorzaak van het systeem.quote:Op donderdag 21 mei 2020 09:32 schreef Hyaenidae het volgende:
Mooi toch, als je zo met dieren omgaat verdien je ook corona.
Wat zegt dat dan t.o.v. bijvoorbeeld de asperge-stekers?quote:Op donderdag 21 mei 2020 11:00 schreef Mondkapje het volgende:
Dus er werken voor 80 procent Roemen en Bulgaren die hutjemutje bij elkaar wonen. Dat zegt ook al wat over die hele industrie.
Dat andere eigenlijk te beroerd zijn om dit werk te doen?quote:Op donderdag 21 mei 2020 11:00 schreef Mondkapje het volgende:
Dus er werken voor 80 procent Roemen en Bulgaren die hutjemutje bij elkaar wonen. Dat zegt ook al wat over die hele industrie.
Ze hebben ook een slecht hart, wie gaat er in een slachterij werken kom nou toch dan moet je echt wel een dierenhater zijnquote:Op donderdag 21 mei 2020 11:05 schreef luxerobots het volgende:
[..]
De mensen die corona krijgen zijn de slechtbetaalde uitvoerders. Zijn zij niet de oorzaak van het systeem.
Klopt, maar eigenlijk is 80% van het flexwerk uitbuiting, gevolg van The race to the bottom.quote:Op donderdag 21 mei 2020 11:00 schreef Mondkapje het volgende:
Dus er werken voor 80 procent Roemen en Bulgaren die hutjemutje bij elkaar wonen. Dat zegt ook al wat over die hele industrie.
Weet je nog wanneer die Nieuwsuur-uitzending was ongeveer? Ben wel benieuwd.quote:Op donderdag 21 mei 2020 11:03 schreef Momo het volgende:
Er is nog veel mis met de vleesindustrie, niet alleen hoe de dieren behandelt worden, maar ook de werknemers. Die documentaire gezien bij nieuwsuur over die slachterij in Duitsland? Honderden Oost-Europeanen die in een stel krotten gedumpt worden met 2 personen op een kamer van 8m2.
De bazen verdienen miljoenen, maar het is een vieze industrie. Ook nog veel misstanden met dieren en dingen die daar verborgen worden.
Die van 18 meiquote:Op donderdag 21 mei 2020 17:41 schreef Salina het volgende:
[..]
Weet je nog wanneer die Nieuwsuur-uitzending was ongeveer? Ben wel benieuwd.
De hele sector is verrot. Dieren worden slecht behandeld, werknemers uitgebuit. In Europa zijn het Oost-Europeanen blijkbaar, die hutje mutje bij elkaar wonen. In de VS zijn het andere arbeidsmigranten. In een van die vleesfabrieken werden wel tientallen talen gesproken, als ik me goed herinner. Arbeidsomstandigheden zijn echt zwaar ondermaats, en dat zal deels komen door de consument die voor een euro een halve kip wil hebben. De marges zijn klein.
Eigenlijk van den zotte dat in het rijke Westen er nog zo omgesprongen wordt met werknemers. Dat lees je over Singapore (ook erg rijk trouwens) met al die arbeidsmigranten, of over de Verenigde Arabische Emiraten met arbeiders uit Bangladesh, India, Pakistan etcetera.
Blijkt dat ook bij ons (Duitsland, NL) gewoon Oost-Europeanen op 8 m2 bij elkaar wonen. Toch wel een eye-opener.
Dat wist je toch wel? Of dacht je dat die Polen even kunnen gaan huren voor 1200 per maandquote:Op donderdag 21 mei 2020 17:41 schreef Salina het volgende:
[..]
Weet je nog wanneer die Nieuwsuur-uitzending was ongeveer? Ben wel benieuwd.
De hele sector is verrot. Dieren worden slecht behandeld, werknemers uitgebuit. In Europa zijn het Oost-Europeanen blijkbaar, die hutje mutje bij elkaar wonen. In de VS zijn het andere arbeidsmigranten. In een van die vleesfabrieken werden wel tientallen talen gesproken, als ik me goed herinner. Arbeidsomstandigheden zijn echt zwaar ondermaats, en dat zal deels komen door de consument die voor een euro een halve kip wil hebben. De marges zijn klein.
Eigenlijk van den zotte dat in het rijke Westen er nog zo omgesprongen wordt met werknemers. Dat lees je over Singapore (ook erg rijk trouwens) met al die arbeidsmigranten, of over de Verenigde Arabische Emiraten met arbeiders uit Bangladesh, India, Pakistan etcetera.
Blijkt dat ook bij ons (Duitsland, NL) gewoon Oost-Europeanen op 8 m2 bij elkaar wonen. Toch wel een eye-opener.
Vanuit de vs zijn wel meldingen over uitbraken bij amazon distributiecentra geweest.quote:Op donderdag 21 mei 2020 10:01 schreef HPoi het volgende:
[..]
Kan best zijn, en toch, er zijn andere sectoren waar dat ook het geval is. Denk aan distributie centra, tuinbouw, blijkbaar hebben die de coronapreventie nu wel op orde dan?
Nee die in nl betalen 100 euro per week voor een slaapplek waarbij in nl de vereiste is dat men per persoon minstens 10 vierkante meter woon oppervlakte heeft. Dus een afgeleefd vakantie chalet van 60 vierkante meter kun je 6 Polen inzetten die in totaal 2400 per 4 weken opleveren.quote:Op donderdag 21 mei 2020 18:42 schreef Immerdebestebob het volgende:
[..]
Dat wist je toch wel? Of dacht je dat die Polen even kunnen gaan huren voor 1200 per maand
Thanks. Dalijk opzoeken.quote:
Dat men op 8m2 per twee personen op elkaar leeft? Blijkbaar "wist" ik dat dus niet.quote:Op donderdag 21 mei 2020 18:42 schreef Immerdebestebob het volgende:
[..]
Dat wist je toch wel? Of dacht je dat die Polen even kunnen gaan huren voor 1200 per maand
Net of de Nederlandse leiding dat überhaupt boeit. Die besparen ook het liefst op verdoving/diervriendelijke slachtmethodes. Hoe meer ik er mij in verdiep hoe meer ik neig om vegetariër te worden.quote:Op donderdag 21 mei 2020 19:03 schreef Mondkapje het volgende:
Het verbaast me niets de verhalen de laatste tijd over hoe slecht de dieren behandeld worden in slachthuizen. Als het een zootje Oost-Europeanen is die dat werk doet, onderbetaald worden want anders konden ze wel gewoon wonen, en waarschijnlijk niet echt veel met dieren op hebben want ze doen het alleen voor het geld anders bleven ze wel in hun thuisland.
Het is nu eenmaal efficiënter om voor 95% van de markt iets te maken dan voor 5%, en dan ontvangt de vleesindustrie ook nog eens subsidies . Dus gewoon eigen verantwoordelijkheid nemen als je niet onverschillig bent.quote:Op donderdag 21 mei 2020 19:11 schreef Salina het volgende:
Flexitariër dan. Verder dan dat ga ik niet. Maar zo nu en dan geen vlees eten moet kunnen. Als ik maar mijn eiwitten binnen krijg.
Overigens zijn vleesvervangers nog steeds veel te duur (naar verhouding iig). Toch wel puntje van kritiek.
Wees gerust, vriend, dat doe ik wel hoor. Ik eet al regelmatig vleesloos. Wellicht was ik niet duidelijk genoeg.quote:Op donderdag 21 mei 2020 19:26 schreef highender het volgende:
[..]
Het is nu eenmaal efficiënter om voor 95% van de markt iets te maken dan voor 5%, en dan ontvangt de vleesindustrie ook nog eens subsidies [ afbeelding ]. Dus gewoon eigen verantwoordelijkheid nemen als je niet onverschillig bent.
Bonen en linzen kosten geen drol en zijn een uitstekende bron van eiwitten.quote:Op donderdag 21 mei 2020 19:11 schreef Salina het volgende:
Flexitariër dan. Verder dan dat ga ik niet. Maar zo nu en dan geen vlees eten moet kunnen. Als ik maar mijn eiwitten binnen krijg.
Overigens zijn vleesvervangers nog steeds veel te duur (naar verhouding iig). Toch wel puntje van kritiek.
Bonen eet ik regelmatig. Heb nu nog een sojaburger liggen. Toch eet ik best veel vlees, doe aan krachttraining, probeer minimaal 120-140g pd eiwit binnen te krijgen. Met alleen bonen gaat dat niet lukken. Of ik zit de hele dag op de pot.quote:Op donderdag 21 mei 2020 19:39 schreef Farenji het volgende:
[..]
Bonen en linzen kosten geen drol en zijn een uitstekende bron van eiwitten.
Mwah, hier in midden Brabant zie je die Polen veelal in verrotte (en dan echt rot he) stacaravan- parken, maar ook in 100+ jaar oude afgeschreven boerderijen opeen gepakt. Ook vaak alcohol, geweld en drugs overlast binnen die parken.quote:Op donderdag 21 mei 2020 18:59 schreef Salina het volgende:
[..]
Dat men op 8m2 per twee personen op elkaar leeft? Blijkbaar "wist" ik dat dus niet.
De Polen, Roemenen en Bulgaren zitten hier in het Zuiden veelal op campings en dergelijke. Niet in van die ontzettend erbarmelijke omstandigheden zoals beschreven.
Dat zijn arbeiders in de groente/fruitsector ed.
Ik kon er maar 4 vinden:quote:
Volgende week gaat de zooi dicht.quote:Op vrijdag 22 mei 2020 21:45 schreef Mondkapje het volgende:
De GGD gaat vanaf zaterdag alle medewerkers van varkensslachterij Van Rooi Meat in Helmond testen op het coronavirus. Dat laat de voedselautoriteit NVWA weten, meldt het Eindhovens Dagblad. De reden is dat twee keurmeesters van de dienst Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS) én een NVWA-dierenarts die in Helmond werken positief zijn getest op Covid-19.
Ook dierenartsen en keurmeesters die bij Vion in Boxtel werken zijn positief getest op het virus. Een van de besmette keurmeesters heeft zowel op de slachthuizen in Boxtel als in Helmond gewerkt.
Desgevraagd laat de directie van Van Rooi Meat weten ‘geen interesse’ te hebben in een toelichting op de maatregelen, de gezondheid van zijn mensen en de voortgang van de productie. Het bedrijf is vergelijkbaar met Vion in Groenlo, dat deze week dicht moest omdat 45 medewerkers besmet bleken.
https://www.ad.nl/binnenl(...)uarantaine~aaf6d64f/
Die dierenartsen en keurmeesters wonen in gewone huizen neem ik aan, niet hutjemutje.
Ja klopt, het is wel heeeeel erg vreemd dat ook mensen in gewone huizen besmet raken met corona.quote:Die dierenartsen en keurmeesters wonen in gewone huizen neem ik aan, niet hutjemutje.
Ze proberen gewoon weer via een omweg een punt te maken, net zoals klimaatgekkies die vol op het orgel gaan als de temperatuur een keer lager is t.o.v. andere jaren.quote:Op donderdag 21 mei 2020 10:17 schreef Salina het volgende:
Ah, topic nummer 4 (uit mijn hoofd) alweer over vlees eten en de vleesindustrie.
Het is wel een dingetje, hè.
Het is weer wachten op de usual suspects.
Dat krijg je met allemaal van die onderbetaalde buitenlanders.quote:
Gewoon effe iedereen testen daar. 1 op 6 is nogal veel.quote:Op donderdag 4 juni 2020 08:53 schreef Mondkapje het volgende:
Experts: ‘Megaslachterij Vion zou gesloten moeten worden’
Het is ‘merkwaardig en onverstandig’ dat de grootste slachterij van Nederland, die van Vion in Boxtel, openblijft. Dat zeggen deskundigen. Bij het slachthuis bleek bij een eerste steekproef 1 op de 6 medewerkers besmet met corona. Mogelijk hebben enkele honderden werknemers het virus onder de leden.
https://www.ad.nl/binnenl(...)ten-worden~a2023b15/
Tjatjatjatjatja...
Die nertsen fokkerijen stonden toch al op de nominatie om in 2024 verplicht te stoppen.quote:Op donderdag 4 juni 2020 09:09 schreef HPoi het volgende:
Ja, die nertsenfokkerijen worden geruimd, op 8 locaties. Ben benieuwd wat ze daarna gaan doen. Opnieuw opstarten tijdens coronatijd? Kunnen ze binnen no time weer ruimen....
Denk definitief dicht.quote:Op donderdag 4 juni 2020 09:09 schreef HPoi het volgende:
Ja, die nertsenfokkerijen worden geruimd, op 8 locaties. Ben benieuwd wat ze daarna gaan doen. Opnieuw opstarten tijdens coronatijd? Kunnen ze binnen no time weer ruimen....
Nee, uit onderzoek blijkt dat koeien en varkens geen drager zijn. Er zijn tests gedaan waarbij dieren met Covid19 zijn besmet, maar het virus zette niet door.quote:Op donderdag 21 mei 2020 09:28 schreef HPoi het volgende:
Nederland: Vleesindustrie blijkt coronahaard, bonden en werkgevers willen testen en controles.
Een slachthuis in het Nederlandse Groenlo in de oostelijke provincie Gelderland is met onmiddellijke ingang gesloten. Bij coronatests onder het personeel bleek dat van de 212 geteste personeelsleden er 45 besmet zijn met het virus.
Twee weken geleden moest een grote groep Oost-Europeanen waarvan de meeste werken bij een Vion-slachthuis in Scherpenzeel (Gelderland) in quarantaine omdat ze besmet waren met het coronavirus. De groep moest tijdelijk hun intrek nemen op een passagiersschip in Arnhem. In een reactie op dit nieuws zei een woordvoerder van Vion dat het bedrijf sinds de uitbraak van de coronacrisis alle nodige maatregelen heeft genomen om verspreiding te voorkomen.
https://nos.nl/l/2334580
https://m.hln.be/nieuws/b(...)a-uitbraak~af52c558/
Internationaal worden bij slachterijen veel besmettingen geconstateerd. Behalve in Nederland dook het virus ook op bij vleesverwerkingsbedrijven in Spanje, Duitsland, Australië, de Verenigde Staten en Brazilië.
Ook in Frankrijk zijn in slachthuizen over het hele land coronabesmettingen vastgesteld.
De zwaarste uitbraak tot nu toe is opgetekend in een slachterij van vleeswerker Kermené in de plaats Quemper-Guézennec in Bretagne. 109 van de 808 medewerkers testten positief. Het abattoir moest woensdag onmiddellijk de deuren sluiten. De besmette medewerkers gaan twee weken in quarantaine. Ze moeten mondkapjes dragen en meerdere tests ondergaan.
https://m.hln.be/nieuws/b(...)a-uitbraak~af52c558/
De oorzaken worden gezocht in het dicht op elkaar werken in de slachthuizen en het dicht op elkaar leven in pandjes van de uitzendorganisaties.
Ik begin mij echter zo langzamerhand af te vragen of de oorzaak wellicht ergens anders ligt? Zou het niet kunnen dat de dieren in kwestie coronadrager zijn? Ook al wordt tot nog toe ontkent/is het onbewezen dat koeien, schapen en varkens besmet kunnen raken.
Mooi schot voor open doel.quote:Op donderdag 4 juni 2020 09:34 schreef Wantie het volgende:
[..]
Nee, uit onderzoek blijkt dat koeien en varkens geen drager zijn. Er zijn tests gedaan waarbij dieren met Covid19 zijn besmet, maar het virus zette niet door.
Ik denk dat het toch de slechte werk en leefomstandigheden zijn.
Ik zie niet in waarom de uitkomst van een onderzoek over de verspreiding van Covid19 onder gedomesticeerde dieren, wat uitgevoerd is naar aanleiding van geconstateerde besmettingen bij honden, katten en nertsen, een schot voor open doel is.quote:
Je laatste zin welquote:Op donderdag 4 juni 2020 09:57 schreef Wantie het volgende:
[..]
Ik zie niet in waarom de uitkomst van een onderzoek over de verspreiding van Covid19 onder gedomesticeerde dieren, wat uitgevoerd is naar aanleiding van geconstateerde besmettingen bij honden, katten en nertsen, een schot voor open doel is.
Schouten heeft een financiele regeling met ze getroffen als ze nu gaan stoppen, zoiets las ik.quote:Op donderdag 4 juni 2020 09:09 schreef HPoi het volgende:
Ja, die nertsenfokkerijen worden geruimd, op 8 locaties. Ben benieuwd wat ze daarna gaan doen. Opnieuw opstarten tijdens coronatijd? Kunnen ze binnen no time weer ruimen....
Dat is ook het meest voor de hand liggend.quote:
Dan had je dat in de tuinbouw ook moeten zien en daar zijn geen coronahaarden.quote:Op donderdag 4 juni 2020 10:36 schreef Wantie het volgende:
[..]
Dat is ook het meest voor de hand liggend.
Als je kijkt naar hoe ze zijn gehuisvest, arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden....
Staan de werknemers in de tuinbouw in gekoelde ruimtes dicht op elkaar vlees te snijden?quote:Op donderdag 4 juni 2020 10:37 schreef Mondkapje het volgende:
[..]
Dan had je dat in de tuinbouw ook moeten zien en daar zijn geen coronahaarden.
Misschien moeten ze daar ook meer gaan testen...quote:Op donderdag 4 juni 2020 10:37 schreef Mondkapje het volgende:
[..]
Dan had je dat in de tuinbouw ook moeten zien en daar zijn geen coronahaarden.
Ik kan me voorstellen dan ruimtes schoongespoten worden met water dus vochtige lucht.quote:Op donderdag 4 juni 2020 10:49 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Staan de werknemers in de tuinbouw in gekoelde ruimtes dicht op elkaar vlees te snijden?
Ik vermoed dat gesloten ruimtes met een massa mensen zonder mondkapjes de grootste kans geeft op flinke besmettingshaarden. Als ze elkaar allemaal gaan tongen zal het nog wel sneller kunnen verspreiden.
Dat is alleen tijden het schoonspuiten, zet een airco aan en je hebt zo weer een ruimte met lage luchtvochtigheid.quote:Op donderdag 4 juni 2020 11:08 schreef TargaFlorio het volgende:
[..]
Ik kan me voorstellen dan ruimtes schoongespoten worden met water dus vochtige lucht.
Ik betwijfel of dat geldt voor een omgeving waar vaak schoongemaakt wordt.quote:Op donderdag 4 juni 2020 11:18 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dat is alleen tijden het schoonspuiten, zet een airco aan en je hebt zo weer een ruimte met lage luchtvochtigheid.
https://www.flaironline.nl/op-pad/weetjes-over-airco/
Koude lucht kan niet zoveel vocht vasthouden en ik verwacht dat die werkplek beneden de 4°c is.quote:Op donderdag 4 juni 2020 11:41 schreef TargaFlorio het volgende:
[..]
Ik betwijfel of dat geldt voor een omgeving waar vaak schoongemaakt wordt.
Dan gaan ze met hun bloederige vingers lekker in hun neus peuteren terwijl ze aan het werk zijn?quote:Op donderdag 4 juni 2020 10:34 schreef Mondkapje het volgende:
Ze zitten allemaal aan één beest. Heb je een besmet iemand, die besmet het beest en de volgende die ermee gaat werken wordt ook besmet.
Het is niet voor niets dat we geen handen meer schudden.
Te vroeg gejuigd. Uitbraken bij 2 fruittelers:quote:Op donderdag 4 juni 2020 10:37 schreef Mondkapje het volgende:
[..]
Dan had je dat in de tuinbouw ook moeten zien en daar zijn geen coronahaarden.
Nou... niet bij telers. Die hebben geen 200 man in dienst.quote:Op zaterdag 6 juni 2020 09:24 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Te vroeg gejuigd. Uitbraken bij 2 fruittelers:
https://www.nu.nl/coronav(...)nte-west-betuwe.html
Denk eerder dat laatste. Een paar mensen ziek en vervolgens de rest proactief en preventief testen uit angst voor besmettingen.quote:Op zaterdag 6 juni 2020 13:10 schreef Wantie het volgende:
Goeie vraag.
Ik vraag me af hoe ze er achter zijn gekomen dat in slachthuizen veel besmette personen werken.
Waren er veel ziek waardoor men ging testen, of is men preventief gaan testen en bleek toen dat er veel besmet waren?
Eind april/begin mei belandde er 1 in het ziekenhuis:quote:Op zaterdag 6 juni 2020 13:10 schreef Wantie het volgende:
Ik vraag me af hoe ze er achter zijn gekomen dat in slachthuizen veel besmette personen werken.
Daarna bleken (deels dezelfde/op dezelfde plaatsen wonende etc) arbeidsmigranten ook op andere slachterijen te werken, en het werd in buitenlanden steeds duidelijker dat dit soort slachthuizen broedplaatsen zijn.quote:04 MEI 2020 https://www.nieuweoogst.n(...)eft-medewerkers-vion
Tijdens onderzoek van de GGD in een woonunit van arbeidsmigranten in Velp zijn 28 arbeidsmigranten positief getest op het coronavirus en vervolgens geïsoleerd. Een aantal van hen is gedetacheerd bij vleesverwerker Vion in Scherpenzeel. Voor de productie heeft dit geen consequenties, zegt woordvoerder Nancy Aschman van Vion.
Een bewoonster met Covid-19-verschijnselen belandde vorige week in het ziekenhuis. Uit het onderzoek van de GGD dat daarop volgde, blijkt dat 28 medebewoners drager zijn van het coronavirus.
Een van de eerste VION-locaties die platging was de vestiging waar biologisch vlees 'geproduceerd' wordt.quote:Op donderdag 21 mei 2020 10:26 schreef Farenji het volgende:
Dat er zulke slechte omstandigheden in slachthuizen zijn, met weinug veiligheidsmaatregelen en zulke slechte voorwaarden dat mensen zich niet ziekmelden is natuurlijk wel een gevolg van de race to the bottom die er al lang is. Men wil allemaal elke dag heel veel vlees maar wil er ook heel weinig voor betalen. De marges liggen belachelijk laag waardoor fabrikanten bijna gedwongen zijn tot schaalvergroting, schrale bezuinigingen op veiligheid, inhuren van goedkope arbeidskrachten onder erbarmelijke voorwaarden en andere kostenbesparingen. Dan krijg je dit soort dingen natuurlijk.
We hoeven echt niet allemaal veganist te worden maar bedenk je de volgende keer is als je in de supermarkt weer een achterlijk goedkope kiloknaller in je handen hebt wat daar de gevolgen van zijn. Als consument heb je ook verantwoordelijkheden.
Dit ga ik ook doen volgende keer dat ik bij de vleesboerderijwinkel ben. Rund met 2 sterren en biologisch varkensvlees is heel fijn maar het slachthuis begin ik ook behoorlijk relevant te vinden.quote:Op zaterdag 6 juni 2020 13:27 schreef sigme het volgende:
Wil je dat niet: zoek een kleinere vleesleverancier en vraag waar ze slachten. Ik doe dat altijd; slagers vertellen graag hoor!
Natuurlijk heeft dat meer zin als het antwoord je ook echt iets zegt, maar je kan dingen vragen, ook aan die slager. Of de boer, als je vlees ergens bij een boerderijwinkel weet te vinden.
In Brabant zijn nertsenboerderijen geruimd vanwege besmette beesten, dus zo'n exotische dieren hoeven het niet eens te zijn.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 06:47 schreef Mondkapje het volgende:
Weer een voedselmarkt en vlees als waarschijnlijke bron.
Onder aan het artikel staat dat het een 'vleesmarkt' betreft: 'De gesloten vleesmarkt Xinfadi'. Of daar ook exoltische dieren levend geslacht werden staat er niet bij.
Hakblokken waarop zowel vlees als zalm werd gesneden.quote:Op zaterdag 13 juni 2020 06:47 schreef Mondkapje het volgende:
Het stadsbestuur van Peking heeft vrijdag twee grote markten laten sluiten en de terugkeer van leerlingen naar basisscholen uitgesteld, nadat drie nieuwe gevallen van Covid-19 waren opgedoken in de Chinese hoofdstad. En dat na twee maanden zonder één enkele besmetting.
Peking sluit nu twee grote voedselmarkten. Bij de twee nieuwe coronabesmettingen van vrijdag gaat het immers om twee mannen die op een onderzoekscentrum voor vlees werken en recent de markten hadden bezocht. Het is niet duidelijk hoe de mannen besmet zijn geraakt.
https://www.hln.be/nieuws(...)besmetting~a37164c3/
Weer een voedselmarkt en vlees als waarschijnlijke bron.
Onder aan het artikel staat dat het een 'vleesmarkt' betreft: 'De gesloten vleesmarkt Xinfadi'. Of daar ook exoltische dieren levend geslacht werden staat er niet bij.
Op basis waarvan die jij de conclusie dat dit waarschijnlijk vlees als bron is?quote:Op zaterdag 13 juni 2020 06:47 schreef Mondkapje het volgende:
Het stadsbestuur van Peking heeft vrijdag twee grote markten laten sluiten en de terugkeer van leerlingen naar basisscholen uitgesteld, nadat drie nieuwe gevallen van Covid-19 waren opgedoken in de Chinese hoofdstad. En dat na twee maanden zonder één enkele besmetting.
Peking sluit nu twee grote voedselmarkten. Bij de twee nieuwe coronabesmettingen van vrijdag gaat het immers om twee mannen die op een onderzoekscentrum voor vlees werken en recent de markten hadden bezocht. Het is niet duidelijk hoe de mannen besmet zijn geraakt.
https://www.hln.be/nieuws(...)besmetting~a37164c3/
Weer een voedselmarkt en vlees als waarschijnlijke bron.
Onder aan het artikel staat dat het een 'vleesmarkt' betreft: 'De gesloten vleesmarkt Xinfadi'. Of daar ook exoltische dieren levend geslacht werden staat er niet bij.
Dat gaat hardquote:Honderden besmettingen in Duits slachthuis, 7000 mensen in quarantaine
Alle medewerkers van het Duitse vleesverwerkingsbedrijf Tönnies, waar een grote corona-uitbraak heerst, moeten in quarantaine. Ook mensen van buiten het bedrijf die recent op het terrein van de slachterij zijn geweest, worden in isolatie geplaatst. Het gaat om 7000 mensen, zeggen de lokale autoriteiten in Gütersloh.
In het slachthuis zijn deze week 657 medewerkers positief getest op het coronavirus. Er zijn 983 testuitslagen van medewerkers van Tönnies bekend. Daarvan waren er 326 negatief.
Gisteren had het bedrijf het nog over 128 medewerkers die positief waren getest en beloofde het maatregelen te nemen om verspreiding tegen te gaan. "We hebben het virus lang buiten de deur kunnen houden, maar de recente verspreiding hebben we niet snel genoeg onderkend", zei een directeur van het bedrijf tegen de pers.
Zeker weten, maar ze zijn niet de enige hoor. Er zijn veel meer slachthuizen in problemen dat ze eerst ontdekken wat er mis is in de laatste tijd. Enkele weken was het ook geval in Nederland met allerlei slachthuizen. Ik vermoed dat het ook veel meer in Nederland mis is met andere slachthuizen.quote:Op woensdag 17 juni 2020 20:41 schreef belanov het volgende:
https://nos.nl/artikel/23(...)-in-quarantaine.html
[..]
Dat gaat hard
Gaat snel zo inderdaad. Ff 7.000 man in quarantaine en meer dan 650 besmettingen in 1 klap.quote:Op woensdag 17 juni 2020 20:41 schreef belanov het volgende:
https://nos.nl/artikel/23(...)-in-quarantaine.html
[..]
Dat gaat hard
Ja dat is op zich wel een heel grote klap voor bedrijf die daar mee te maken heeft. Grote vraag is of die bedrijf ook nevenvestingen heeft in Duitsland waar ook mogelijk meer besmettingen zullen hebben onder het personeel.quote:Op woensdag 17 juni 2020 22:07 schreef HPoi het volgende:
[..]
Gaat snel zo inderdaad. Ff 7.000 man in quarantaine en meer dan 650 besmettingen in 1 klap.
Ben wel benieuwd of die honderden er zelf iets van gemerkt hebben. Geen symptomen of slavendrijver bedrijf waar ze met klachten door moeten werkenquote:Op woensdag 17 juni 2020 22:07 schreef HPoi het volgende:
[..]
Gaat snel zo inderdaad. Ff 7.000 man in quarantaine en meer dan 650 besmettingen in 1 klap.
Ik denk veel gewoon verkouden of een loopneus. A-symptomatische verspreiding vindt bijna niet plaats denk ik.quote:Op woensdag 17 juni 2020 22:09 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Ben wel benieuwd of die honderden er zelf iets van gemerkt hebben. Geen symptomen of slavendrijver bedrijf waar ze met klachten door moeten werken
Ja, precies!quote:Op woensdag 17 juni 2020 22:30 schreef kibo het volgende:
650 besmet en gewoon kunnen doorwerken dus.
Met de kans dat het virus muteert tot nog iets ernstigers.quote:Op woensdag 17 juni 2020 22:30 schreef kibo het volgende:
650 besmet en gewoon kunnen doorwerken dus.
Kunnen of moeten?quote:Op woensdag 17 juni 2020 22:30 schreef kibo het volgende:
650 besmet en gewoon kunnen doorwerken dus.
Het slachten moet voortaan in de buitenlucht gaan plaatsvinden, bv in leegstaande pretparken.quote:Op donderdag 18 juni 2020 12:30 schreef Mondkapje het volgende:
Heeft Maurice de Hond hier nog een theorie over?
Ik denk dat de productiegetallen veel lager liggen, en daarmee dus ook de werkdruk e.d.. De aantallen varkens liggen in NE, BE, Denemarken en Duitsland veel hoger dan de aantallen runderen. (Kippen dan weer wel hoger, maar dat is nog veel meer geautomatiseerd)quote:Op donderdag 18 juni 2020 12:40 schreef Za het volgende:
Varkenshouder die leveren aan Tönnies zijn gisteren over de situatie geïnformeerd door hun handelaren. Slachtrijpe varkens worden zoveel mogelijk doorgeschoven naar andere vestigingen van Tönnies.
Tönnies slacht wekelijks in Rheda-Wiedenbrück zo'n 140.000 varkens. Het is de grootste slachterij van Duitsland.
https://www.nieuweoogst.n(...)t-medewerkers-besmet
Ik weet het niet helemaal zeker, maar het lijkt vaker varkensslachterijen te betreffen dan andere slachterijen, dat was in de VS ook.
Zouden de medewerkers van runderslachterijen betere behuizing hebben, betere airco's ook?
Gezien het gemiddelde personeelsbestand van een slachthuis vermoed ik dat laatste.quote:Op woensdag 17 juni 2020 22:09 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
Ben wel benieuwd of die honderden er zelf iets van gemerkt hebben. Geen symptomen of slavendrijver bedrijf waar ze met klachten door moeten werken
Die productie getallen zeggen natuurlijk niets over de arbeidsomstandigheden en hoeveel mensen er aan werken.quote:Op donderdag 18 juni 2020 13:01 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik denk dat de productiegetallen veel lager liggen, en daarmee dus ook de werkdruk e.d.. De aantallen varkens liggen in NE, BE, Denemarken en Duitsland veel hoger dan de aantallen runderen. (Kippen dan weer wel hoger, maar dat is nog veel meer geautomatiseerd)
Het kan altijd dat er asymptomatische gevallen tussen zitten natuurlijk.quote:Op vrijdag 19 juni 2020 01:07 schreef trein2000 het volgende:
[..]
Gezien het gemiddelde personeelsbestand van een slachthuis vermoed ik dat laatste.
Absoluut met je eens. Ik vind het ook geen excuus. Ook als je kijkt naar wat die winstzucht betekent voor de snelheid waarmee de dieren er letterlijk doorheen gejaagd worden en hoeveel daar nog eens mis gaat, nog afgezonderd van de door economische motieven gedreven gehanteerde methoden... (andere discussie wellicht )quote:Op vrijdag 19 juni 2020 07:19 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Die productie getallen zeggen natuurlijk niets over de arbeidsomstandigheden en hoeveel mensen er aan werken.
Het geneuzel dat slachthuizen niet anders ingericht kunnen worden is natuurlijk onzin maak een lopende band 2* zo lang en mensen hebben 2* zoveel ruimte om te staan. Oh ja dan maak je niet meer optimaal gebruik van je ruimte, ja winst moet prevaleren boven gezondheid van je medewerkers.
Niet meezingen tijdens de Arbeidsvitaminen.quote:Op donderdag 18 juni 2020 12:30 schreef Mondkapje het volgende:
Heeft Maurice de Hond hier nog een theorie over?
Maurice lijkt me zelf een grote vleeseter.quote:Op zaterdag 20 juni 2020 23:02 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Niet meezingen tijdens de Arbeidsvitaminen.
Ik vind het ook wel erg bijzonder allemaal. Maar dat een paar onderzoekers speculeren, wil zeker niet zeggen dat het ook breed aangetoond en dus onder de pet gehouden is.quote:Op zondag 21 juni 2020 12:22 schreef Mondkapje het volgende:
'Hoewel een paar eerste studies erop wezen dat het virus slecht repliceerde bij varkens , werd er ook gespeculeerd dat varkens mogelijk vectoren zijn voor de SARS-CoV-2 bij mensen.'
Dat hebben ze dan mooi lang onder de pet gehouden.
In Spanje waar veel corona is, het noordelijk deel, is ook veel bioindustrie. Noord Italie idem dito. Brabant. Het was al snel te zien dat er een overlap is.
Maurice, je loopt achter.
Dat onder de pet gehouden is weer typisch dom populistisch gekakel van een user.quote:Op zondag 21 juni 2020 12:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind het ook wel erg bijzonder allemaal. Maar dat een paar onderzoekers speculeren, wil zeker niet zeggen dat het ook breed aangetoond en dus onder de pet gehouden is.
Link naar het onderzoek staat zoals altijd onder mijn post.quote:Op zondag 21 juni 2020 12:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
Overigens wil ik graag de disclaimer plaatsen dat user Za er niet om bekend staat gedegen bronnenonderzoek te doen. Het is altijd beter om in deze gevallen zelf onderzoek te doen om te voorkomen dat je dingen voorgeschoteld krijgt die in bepaalde straatjes passen.
Kun je dit verklaren:quote:Op zondag 21 juni 2020 12:58 schreef Basp1 het volgende:
Wetenschappelijk onderzoek heeft altijd een voortschrijdend inzicht.
De beroepen zijn niet interessant, hoogstens dat er ook zorgmedewerkers op IC zijn gekomenquote:Op zondag 21 juni 2020 21:36 schreef Mondkapje het volgende:
Waarschijnlijk hebben ze vanwege de privacy de beroepen van de mensen die in Nederland op de IC lagen niet geregistreerd.
https://nos.nl/liveblog/2(...)-op-tweede-golf.htmlquote:158 besmettingen bij vleesverwerker Wales
In Wales zijn 158 medewerkers van een vleesverwerkingsbedrijf positief getest op het coronavirus. Het gaat om personeel van een vestiging van de 2 Sisters Food Group in Llangefni op het eiland Anglesey. De eerste besmettingen werden donderdag geconstateerd. De 560 medewerkers zitten in quarantaine; inmiddels zijn zo'n 400 mensen getest. De lokale GGD houdt rekening met nog meer besmettingen.
Het werk in het bedrijf, waar gevogelte wordt verwerkt, ligt sinds donderdag stil. Vanwege de uitbraak blijven de scholen op Anglesey langer dicht. Die zouden eigenlijk volgende week maandag weer open gaan.
2 Sisters Food Group is een van de grootste voedselproducenten van Groot-Brittannië. Het bedrijf levert volgens de BBC ongeveer een derde van het gevogelte dat daar dagelijks wordt geconsumeerd. Het dochterbedrijf 2 Sisters Storteboom heeft vijf vestigingen in Nederland en levert ook kipproducten.
Ja, het dierenwelzijn is nu een nog groter probleem. Ook al in de stallen zelf, want de dieren groeien natuurlijk wel door (varkens worden normaal op een leeftijd van ongeveer 6 maanden geslacht, dan wegen ze rond de 100-120kg. Een volwassen varken haalt de 200kg wel, dus is ook echt een stuk groter. En die ruimte is er dus meestal niet, of nauwelijks.)quote:Op maandag 22 juni 2020 10:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik begin me wel af te vragen of er geen problemen met de capaciteit komt. Dat dieren lang moeten wachten in de vrachtwagens, dat er nog slechter met hen wordt omgesprongen door een hogere werkdruk bij de slachthuizen die nog wel open blijven. @:candaasje, weet jij hier iets van toevallig?
Het is triest hoor. Ik weet van een bekende hier die regelmatig gaat kijken bij Westfort dat ze hier nog steeds met busjes volgeladen binnenkomen, de werknemers. Maar de GGD hier vond het niet nodig verdere maatregelen in te voeren. Ik neem het die arbeidsmigranten niet kwalijk, maar de directies van de slachthuizen wel. (Westfort heeft echt een miljoenenomzet en exporteert 80% naar het buitenland. Dat kan wel wat minder in tijden van een pandemie zou ik zeggen..)quote:Op maandag 22 juni 2020 11:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vind het maar zorgelijke ontwikkelingen. Voor alle partijen. Ik hoop sowieso dat er meer rechten ontstaan voor de arbeidsmigranten en dat er goed wordt opgelet dat de dieren hier niet de dupe van worden. Allebei ijdele hoop waarschijnlijk.
Dan worden we allemaal vegetariër.quote:Op maandag 22 juni 2020 11:31 schreef Mondkapje het volgende:
Een nare tijd en uiteindelijk zal het tot minder vlees eten leiden in de wereld.
Zolang men zuivel e.d. blijft nuttigen, gaat dat niet werken. Zit je nog steeds met bergen koeien.quote:
We zijn wel eens naïef, kan eens gebeuren ja. Maar goed, zuivel blijft helaas nog een belangrijk onderdeel van onze voeding. Maar het vlees blijft ook ons wel lang voeden denk ik namelijk.quote:Op maandag 22 juni 2020 11:38 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Zolang men zuivel e.d. blijft nuttigen, gaat dat niet werken. Zit je nog steeds met bergen koeien.
Ik had aan het begin van de crisis nog wel ergens de hoop dat de intensieve veeteelt (deels) om zou vallen... dat mensen al die ellende niet meer zouden willen. Dat men de ernst van de situatie eens zouden inzien. Maar nu achteraf bekeken was ik naïef.
Ja, vrijwel zeker. Dit is uit een vak dat ik volg de verwachtte groei van consumptie wereldwijd:quote:Op maandag 22 juni 2020 11:40 schreef Ven1972 het volgende:
[..]
We zijn wel eens naïef, kan eens gebeuren ja. Maar goed, zuivel blijft helaas nog een belangrijk onderdeel van onze voeding. Maar het vlees blijft ook ons wel lang voeden denk ik namelijk.
Maar crisis kan ook een zwaar tekort aan voedselconsumpties veroorzaken, zowel vooral vertraging van leveringen van zuivelproducten en het vleesproducten. Dit kan ook zwaar gevolg hebben voor het restaurants en andere horecaondernemingen. Zo ver is het ook niet, maar het corona kan ook in het vlees voorkomen als iemand in het vleesverwerkingsbedrijf niet goed aan de regels houdt.quote:Op maandag 22 juni 2020 11:43 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ja, vrijwel zeker. Dit is uit een vak dat ik volg de verwachtte groei van consumptie wereldwijd:
[ afbeelding ]
(Bron van de figuur weet ik niet, maar komt uit lesstof van de UAntwerpen. Was wel pre-corona)
Waarom? Corona gaat daar echt geen verschil mee maken.quote:Op maandag 22 juni 2020 11:31 schreef Mondkapje het volgende:
Een nare tijd en uiteindelijk zal het tot minder vlees eten leiden in de wereld.
Is dat dan een entiteit die dat kan doen?quote:Op maandag 22 juni 2020 16:04 schreef Mondkapje het volgende:
De omslag tot minder vlees moest er toch komen dus het is heel mooi dat moeder natuur nu ingrijpt.
Maar is coronavirus in vlees een probleem?quote:Op maandag 22 juni 2020 11:47 schreef Ven1972 het volgende:
[..]
Maar crisis kan ook een zwaar tekort aan voedselconsumpties veroorzaken, zowel vooral vertraging van leveringen van zuivelproducten en het vleesproducten. Dit kan ook zwaar gevolg hebben voor het restaurants en andere horecaondernemingen. Zo ver is het ook niet, maar het corona kan ook in het vlees voorkomen als iemand in het vleesverwerkingsbedrijf niet goed aan de regels houdt.
Kan wel, maar hoeft geen probleem te zijn als er van te voren is ingegrepen!quote:Op maandag 22 juni 2020 16:31 schreef Wantie het volgende:
[..]
Maar is coronavirus in vlees een probleem?
Niet genoeg capaciteit is om te onderzoeken? De meeste onderzoekers zijn vaak ook al druk met het gewone werk wat ze niet geheel kunnen droppen.quote:Op dinsdag 23 juni 2020 12:25 schreef Za het volgende:
Varkens komen toch onder de coronaloep
LNV-minister Carola schouten wil uit voorzorg onderzoek laten uitvoeren naar SARS-CoV-2, ofwel COVID 19, bij varkens. Omdat varkens gevoelig zijn voor een aantal humane ziekten wil zij de rol van die dieren bij het mogelijk verspreiden van het beruchte coronavirus uitsluiten. In augustus verwacht zij de eerste resultaten te hebben .
https://www.varkens.nl/ni(...)-onder-de-coronaloep
Bij de nertsen kon deze info in een dag achterhaald worden.
Heeft iemand een idee waarom de gevoeligheid van varkens voor covid-19 en hun eventuele rol bij de verspreiding 4 maanden moet duren?
Wanneer men 11.000 mensen per dag kan testen kunnen er toch steekproef gewijs ook wel een paar honderd varkens getest worden, desnoods alleen op antistoffen, uitslag binnen 10 minuten.quote:Op dinsdag 23 juni 2020 12:41 schreef Momo het volgende:
Niet genoeg capaciteit is om te onderzoeken? De meeste onderzoekers zijn vaak ook al druk met het gewone werk wat ze niet geheel kunnen droppen.
Omdat het virus van de trekkers op de snelweg misschien nog niet is uitgeraasd.quote:Op dinsdag 23 juni 2020 12:25 schreef Za het volgende:
Varkens komen toch onder de coronaloep
LNV-minister Carola schouten wil uit voorzorg onderzoek laten uitvoeren naar SARS-CoV-2, ofwel COVID 19, bij varkens. Omdat varkens gevoelig zijn voor een aantal humane ziekten wil zij de rol van die dieren bij het mogelijk verspreiden van het beruchte coronavirus uitsluiten. In augustus verwacht zij de eerste resultaten te hebben .
https://www.varkens.nl/ni(...)-onder-de-coronaloep
Bij de nertsen kon deze info in een dag achterhaald worden.
Heeft iemand een idee waarom de gevoeligheid van varkens voor covid-19 en hun eventuele rol bij de verspreiding 4 maanden moet duren?
Het eerste land dat overgaat op minder vlees eten zal het economisch goed gaan, geen lockdowns meer. China is zo goed in apart lekker eten zonder vlees, kom op China!quote:Op donderdag 25 juni 2020 00:42 schreef Za het volgende:
Meerdere medewerkers van een slachthuis van de PHW-groep in Wildeshausen in Nedersaksen (pluimvee) hebben positief getest op het coronavirus. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. Volgens hen testten 23 op de 50 werknemers positief in een reeks tests.
https://www.spiegel.de/wi(...)tter_impression=true
Bij nertsen was al snel duidelijk dat ze ziek werden door Covid19 en later bleek dat de overdracht van nerts op mens zeer waarschijnlijk heeft plaatsgevonden.quote:Op dinsdag 23 juni 2020 12:25 schreef Za het volgende:
Varkens komen toch onder de coronaloep
LNV-minister Carola schouten wil uit voorzorg onderzoek laten uitvoeren naar SARS-CoV-2, ofwel COVID 19, bij varkens. Omdat varkens gevoelig zijn voor een aantal humane ziekten wil zij de rol van die dieren bij het mogelijk verspreiden van het beruchte coronavirus uitsluiten. In augustus verwacht zij de eerste resultaten te hebben .
https://www.varkens.nl/ni(...)-onder-de-coronaloep
Bij de nertsen kon deze info in een dag achterhaald worden.
Heeft iemand een idee waarom de gevoeligheid van varkens voor covid-19 en hun eventuele rol bij de verspreiding 4 maanden moet duren?
Misschien zit het wel in de mest van varkens.quote:Op donderdag 25 juni 2020 12:59 schreef Wantie het volgende:
[..]
Bij nertsen was al snel duidelijk dat ze ziek werden door Covid19 en later bleek dat de overdracht van nerts op mens zeer waarschijnlijk heeft plaatsgevonden.
Bij varkens is geen sprake van een uitbraak met zieke dieren.
Dus dan zul je dat op een andere manier moeten achterhalen.
En voor zover ik eerder begreep is gebleken dat varkens zelf ongevoelig zijn voor covid19.
Zelfde als PED bij varkens.quote:Op donderdag 25 juni 2020 20:20 schreef Mondkapje het volgende:
Misschien zit het wel in de mest van varkens.
Dit gaat over kalveren, maar kan ook bij varkens zo zijn:
CORONA- EN ROTAVIRUS BIJ KALVEREN
Het Coronavirus heeft zich in een korte tijd over de wereld verspreid en houdt Nederland in zijn greep. Echter, onder melkveehouders is de naam 'Corona' al lang bekend. Corona komt namelijk, ook wel in combinatie genoemd met Rota, op veel bedrijven voor. In tegenstelling tot mensen, veroorzaakt dit Coronavirus bij kalveren geen long- en ademhalingsproblemen maar diarree.
Hoe ontstaat diarree door het Rota- en Coronavirus?
Rota- en Coronavirussen komen op veel bedrijven voor. De belangrijkste infectieroute is orale opname van besmette mest. De virussen zijn stabiel in uitgescheiden mest en kunnen in een vochtige omgeving goed overleven. Bijna alle kalveren worden daarom besmet, maar niet alle dieren worden er ziek van. Afhankelijk van de besmettingsdruk ontstaan er ziekteverschijnselen. Kalveren die de infectie doormaken scheiden veel virussen uit. Ook dieren die net hersteld zijn, kunnen nog heel veel virus uitscheiden in de mest.
https://denkavit.com/nl/n(...)-de-melkveehouderij/
Klopt, maar het ging om het onderzoek naar Covid19 bij slachtdieren en waarom dat onderzoek langer duurt dan bij de nertsen.quote:Op vrijdag 26 juni 2020 09:48 schreef sigme het volgende:
Het topic dwaalt wel wat af zo. Dus er zijn ook andere corona-virussen. Joh. Sommige daarvan besmetten dieren. Joh! Je mééééént het.
We hebben nu dit iets met 1 specifiek coronavirus hè, stront aan de knikker, en speciaal in slachthuizen. En wel met de ménsen in de slachthuizen. Die daar niet geslacht worden trouwens, voordat we daar ook nog verwarring over krijgen.
Check svp de feedbackthread.quote:Op vrijdag 26 juni 2020 10:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ja inderdaad, graag wat meer on topic. Bedankt.
Het lijkt mij ook stug dat het vlees een rol speelt. Maar het is toch wel erg bijzonder te noemen dat er steeds maar weer uitbraken zijn bij vleesverwerkers over de hele wereld en niet bij andere productieomgevingen in de foodindustrie en in distributiecentra. Waar een koelcel toch ook wel gemeengoed is. Ook werken er veel arbeidsmigranten in deze sectoren.quote:Op vrijdag 26 juni 2020 11:19 schreef Salina het volgende:
Ik las gisteren dat er ergens (Duitsland misschien? Of een internationaal onderzoek) een grootschalig onderzoek gedaan wordt naar enerzijds de leefomstandigheden van de arbeidsmigranten/arbeiders in de vleessector, en anderzijds naar de eventuele rol van koele lucht bij de verspreiding van het virus.
Er wordt in dat onderzoek niet verder gezocht naar een eventuele rol van het vlees zelf, omdat dat volgens de experts niet of amper een rol zou spelen.
Het gekke is dat ik net nog alles heb afgeplozen in mijn browse-geschiedenis, maar ik kan dit artikel niet meer terug vinden. Niet op mijn eigen laptop en telefoon, en ook niet op de werktelefoon en werklaptop.
Nou ja, misschien hoor je er binnenkort wel meer over. Maar ze gaan dus onderzoek doen naar de rol van de koude lucht in combinatie met (verspreiding van) het Coronavirus.
Daar ben ik van op de hoogte. Maar het gaat in COR natuurlijk wel over covid-19 en niet over alle andere ziekten die vee kunnen hebben.quote:Op vrijdag 26 juni 2020 11:19 schreef Za het volgende:
[..]
Check svp de feedbackthread.
Wanneer ik letterlijk toestemming vraag om een thread te openen over de vraag of varkens mogelijk ten grondslag liggen aan deze pandemie, zeggen 2 mods dat die discussie prima in deze thread gevoerd kan worden.
COR / [COR-Feedback] Covid-19 #4
De vraag of de varkens zelf toch een rol kunnen spelen als intermediar mag best gesteld worden lijkt me.quote:Op vrijdag 26 juni 2020 11:19 schreef Za het volgende:
[..]
Check svp de feedbackthread.
Wanneer ik letterlijk toestemming vraag om een thread te openen over de vraag of varkens mogelijk ten grondslag liggen aan deze pandemie, zeggen 2 mods dat die discussie prima in deze thread gevoerd kan worden.
COR / [COR-Feedback] Covid-19 #4
Interessant, ik zou verwachten dat in de VS waar letterlijk voedseltekorten waren in april wegens de uitbraken in slachterijen, men een dergelijk onderzoek al zou hebben afgerond.quote:Op vrijdag 26 juni 2020 11:19 schreef Salina het volgende:
Ik las gisteren dat er ergens (Duitsland misschien? Of een internationaal onderzoek) een grootschalig onderzoek gedaan wordt naar enerzijds de leefomstandigheden van de arbeidsmigranten/arbeiders in de vleessector, en anderzijds naar de eventuele rol van koele lucht bij de verspreiding van het virus.
Ik zou het interessant vinden ergens te lezen dat dit dmv een grootschalig onderzoek is uitgesloten ipv een mening.quote:Er wordt in dat onderzoek niet verder gezocht naar een eventuele rol van het vlees zelf, omdat dat volgens de experts niet of amper een rol zou spelen.
Eens.quote:Op vrijdag 26 juni 2020 11:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Daar ben ik van op de hoogte. Maar het gaat in COR natuurlijk wel over covid-19 en niet over alle andere ziekten die vee kunnen hebben.
quote:Op vrijdag 26 juni 2020 11:31 schreef Za het volgende:
[..]
Eens.
Het waren slechts 2 posts over corona gevoeligheid in het algemeen bij vee, over het plaatsen van die 2 posts wordt nu al twee keer zoveel gepost dan die posts zelf bedroegen, het was geen diepgravende discussie oid.
Waarom lijkt dat je stug?quote:Op vrijdag 26 juni 2020 11:24 schreef DeVerzamelaar het volgende:
Het lijkt mij ook stug dat het vlees een rol speelt.
twitter:KreisGuetersloh twitterde op woensdag 24-06-2020 om 18:56:44 Der #KreisGütersloh hat eine Studie zum Ausbruch von Corona bei Tönnies in Auftrag gegeben. Professor Martin Exner sieht ein Zusammenspiel vieler Gründe als Ursache, jedoch käme der zirkulierenden Lüftungsanlage eine große Bedeutung zu - und das sei neu. https://t.co/SGeQbOqLiG reageer retweet
Met deze voorlopige resultaten zou je al een redelijk beeld van de situatie kunnen hebben. Er zijn dus twee factoren die een grote invloed hebben bij de verspreiding in de slachthuizen:twitter:ErnstvAll twitterde op woensdag 24-06-2020 om 19:00:41 #Gütersloh: PK mit Landrat Sven-Georg #Adenauer, und Prof. Martin #Exner, Infektiologe zur vorläufigen hygienemedizinischen Risikoeinschätzungen sowie mögliche Maßnahmen zur Prävention und Kontrolle zukünftiger #Covid19-Infektionen bei Firma #Tönnies.
https://t.co/bZEfh03onQ reageer retweet
Dat snap ik. Maar aan de andere kant: er is al onderzoek gedaan naar het eventuele risico op besmetting bij varkens, toch? En daaruit blijkt dat varkens niet vatbaar zijn voor dit virus.quote:Op vrijdag 26 juni 2020 11:25 schreef Za het volgende:
Ik zou het interessant vinden ergens te lezen dat dit dmv een grootschalig onderzoek is uitgesloten ipv een mening.
Het zou er ook mee te maken kunnen hebben dat degenen die het eerst met het vlees in aanraking komen in andere ruimten werken, in andere temperaturen, in ruimten met andere luchtcirculatie en ventilatie.quote:Op vrijdag 26 juni 2020 11:38 schreef Za het volgende:
[..]
Waarom lijkt dat je stug?
In Duitsland is inmiddels aangetoond dat van de 7000 medewerkers degenen die het eerst met de varkens in aanraking kwamen, de 1000 slacht medewerkers, 80% besmet was.
Dat is behoorlijk veelzeggend, de rest komt ook in busjes, verwerkt ook vlees, woont ook in die huisjes.
Er is wereldwijd slechts 1 onderzoek gedaan door het Friedrich Loeffler instituut, werkelijk elk land verwijst daar naar, maar volgens het instituut zelf zijn hun bevindingen nog niet compleet, en wachten ze al maanden op de eindevaluatiequote:Op vrijdag 26 juni 2020 11:58 schreef Salina het volgende:
Dat snap ik. Maar aan de andere kant: er is al onderzoek gedaan naar het eventuele risico op besmetting bij varkens, toch? En daaruit blijkt dat varkens niet vatbaar zijn voor dit virus.
Daar hebben ze in april al een ronde door de slachterijen gehad.quote:Op zondag 28 juni 2020 13:06 schreef Mondkapje het volgende:
Ik vraag me af hoe dat in Amerika zit. Texas heeft veel corona-uitbraken.
Maar blijven ze controles houden?quote:Op zondag 28 juni 2020 13:08 schreef Za het volgende:
[..]
Daar hebben ze in april al een ronde door de slachterijen gehad.
Moeder natuur bestaat niet.quote:Op dinsdag 30 juni 2020 09:26 schreef Mondkapje het volgende:
Moeder natuur pikt het niet zoals wij deze slimme lieve dieren behandelen.
quote:Die Luftzirkulation im Zerlegebereich der Firma Tönnies hat wohl wesentlich dazu beigetragen, dass sich mehr als 1.000 Arbeiter des fleichverarbeitenden Betriebes mit dem Coronavirus infiziert haben. Das hat eine Unterschung ergeben, die Professor Martin Exner vom Institut für Hygiene und Öffentliche Gesundheit in Bonn durchgeführt hat.
twitter:De_Stentor twitterde op dinsdag 30-06-2020 om 17:31:11 Forse stijging corona-besmettingen in Voorst door uitbraak bij visverwerker https://t.co/NnndoR4PU2 reageer retweet
Klopt. Ook uitbraken in andere gekoelde omgevingen zoals bijvoorbeeld distributiecentra's, zuivelproductie blijft telkens uit. Het is telkens de vleesindustrie wat het bokje is. Het is het vlees.quote:Op maandag 6 juli 2020 14:27 schreef Za het volgende:
Update:
Medewerkers slachthuizen raken niet besmet door krappe behuizing/vervoer en evenmin door de luchtbehandelingsinstallaties.
Eea is uitgezocht door de Veiligheidsregio's.
In het begin meenden velen nog dat het te maken had met alle arbeidsmigranten die dicht op elkaar werken, reizen en wonen. Maar inmiddels zijn er veel aanwijzingen dat vooral in koude ruimtes medewerkers besmet raken.
https://www.ed.nl/helmond(...)ps://www.google.com/
Luchtbehandeling
Tijdens eerdere controles hebben de GGD en veiligheidsregio onder meer de luchtbehandelingsinstallatie tegen het licht gehouden. De instanties wilden weten of dit systeem bijdroeg aan de verspreiding van corona. ,,Maar de resultaten van de inspectie wezen daar niet op.''
https://www.bd.nl/meierij(...)ps://www.google.com/
Blijft over de varkens zelf als besmettingsbron.
De uitbraken bij cafes en restaurants worden weer vergeten in het selectief zoeken van jou en za.quote:Op maandag 6 juli 2020 14:34 schreef DeVerzamelaar het volgende:
[..]
Klopt. Ook uitbraken in andere gekoelde omgevingen zoals bijvoorbeeld distributiecentra's, zuivelproductie blijft telkens uit. Het is telkens de vleesindustrie wat het bokje is. Het is het vlees.
Blijkbaar hebben deze "uitbraken" bij cafés en restaurants ook de aandacht van de GGDs en veiligheidsregios niet.quote:Op maandag 6 juli 2020 14:36 schreef Basp1 het volgende:
De uitbraken bij cafes en restaurants worden weer vergeten in het selectief zoeken van jou en za.
Daar gaat het hier helemaal niet over.quote:Op maandag 6 juli 2020 14:36 schreef Basp1 het volgende:
[..]
De uitbraken bij cafes en restaurants worden weer vergeten in het selectief zoeken van jou en za.
Misschien moet je soms iets in een groter plaatje willen zien en niet zo bekrompen doen.quote:Op maandag 6 juli 2020 14:43 schreef Za het volgende:
[..]
Blijkbaar hebben deze "uitbraken" bij cafés en restaurants ook de aandacht van de GGDs en veiligheidsregios niet.
Misschien moet je er een thread over openen, deze gaat over "Slachthuizen zijn coronabrandhaarden" .
Omdat de kans het grootst is, dat het de besmetting niet plaatsvindt in koude ruimtes? Volgens mij hebben de Duitse en Nederlandse een paar grote overeenkomsten. Veel goedkope krachten die in busjes vervoerd worden en allemaal in kleine volle ruimtes leven. Soms met 6 personen op kleine kamertjes.quote:Op maandag 6 juli 2020 16:37 schreef Mondkapje het volgende:
Ik zou ook wel graag eens een verklaring horen waarom het in andere koude ruimtes waar gewerkt wordt, niet gebeurt.
Straks moeten ze honderduizenden euro's schadevergoeding betalen aan medewerkers die risico hebben gelopen omdat overheidsinstanties en RIVM laks zijn geweest. Goed onderzoeken die boel zou ik zeggen.
Misschien combinatie van factoren?quote:Op maandag 6 juli 2020 16:37 schreef Mondkapje het volgende:
Ik zou ook wel graag eens een verklaring horen waarom het in andere koude ruimtes waar gewerkt wordt, niet gebeurt.
Straks moeten ze honderduizenden euro's schadevergoeding betalen aan medewerkers die risico hebben gelopen omdat overheidsinstanties en RIVM laks zijn geweest. Goed onderzoeken die boel zou ik zeggen.
quote:Op maandag 6 juli 2020 14:36 schreef Basp1 het volgende:
[..]
De uitbraken bij cafes en restaurants worden weer vergeten in het selectief zoeken van jou en za.
Daar wachtte ik al op.quote:Op dinsdag 14 juli 2020 03:08 schreef Za het volgende:
Covid-uitbraak in tien Braziliaanse vleesverwerkingsfabrieken
Het Braziliaanse Ministerie van Arbeid (MPT) heeft aangekondigd dat het tien vleesverwerkende bedrijven in de staat Mato Grosso onderzoekt na een recorduitbraak van Covid-19-infecties.
https://internationalleat(...)cessing_plants_.html
Mwah, meer een teken van een stel biljonairs die graag van traditioneel vlees af willen, omdat zij zelf geinvesteerd hebben in "lab-grown meat". Het is namelijk wel erg frappant dat Corona nu juist in de onderdelen van de samenleving een probleem vormt waar men graag verandering ziet:quote:Op maandag 3 augustus 2020 11:55 schreef ZarB het volgende:
Covid-19: een teken van de natuur dat we met teveel mensen zijn én dat we moeten stoppen met achterlijke toestanden als slachthuizen
Gelukkig zit er totaal geen megalobby achter de veehouderij en slachthuizen natuurlijk....quote:Op dinsdag 18 augustus 2020 08:40 schreef naaktslakkenverkrachter het volgende:
[..]
Mwah, meer een teken van een stel biljonairs die graag van traditioneel vlees af willen, omdat zij zelf geinvesteerd hebben in "lab-grown meat". Het is namelijk wel erg frappant dat Corona nu juist in de onderdelen van de samenleving een probleem vormt waar men graag verandering ziet:
* Cash geld verspreid Corona (men wil al langer naar een cashless society, geen zwart geld meer met je sideline jobjes)
* Slachterijen zijn Corona brandhaarden (zou ik ook zeggen als ik zelf een alternatief heb en daar miljarden in gestoken heb).
Je moet dergelijk nieuws altijd kritisch blijven bekijken en je afvragen; "wie heeft hier baat bij?". Er zit een mega lobby achter de hedendaagse media en van objectiviteit is nauwelijks te spreken.
Grappig inderdaad hoe de 'Wie heeft hier baat bij?' vraag selectief wordt gesteld en dat wordt dan kritisch genoemd.quote:Op dinsdag 18 augustus 2020 08:47 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Gelukkig zit er totaal geen megalobby achter de veehouderij en slachthuizen natuurlijk....
De natuur is geen entiteit héquote:Op maandag 3 augustus 2020 11:55 schreef ZarB het volgende:
Covid-19: een teken van de natuur dat we met teveel mensen zijn én dat we moeten stoppen met achterlijke toestanden als slachthuizen
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |