abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_193266381
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 mei 2020 21:45 schreef Mondkapje het volgende:
De GGD gaat vanaf zaterdag alle medewerkers van varkensslachterij Van Rooi Meat in Helmond testen op het coronavirus. Dat laat de voedselautoriteit NVWA weten, meldt het Eindhovens Dagblad. De reden is dat twee keurmeesters van de dienst Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector (KDS) én een NVWA-dierenarts die in Helmond werken positief zijn getest op Covid-19.

Ook dierenartsen en keurmeesters die bij Vion in Boxtel werken zijn positief getest op het virus. Een van de besmette keurmeesters heeft zowel op de slachthuizen in Boxtel als in Helmond gewerkt.

Desgevraagd laat de directie van Van Rooi Meat weten ‘geen interesse’ te hebben in een toelichting op de maatregelen, de gezondheid van zijn mensen en de voortgang van de productie. Het bedrijf is vergelijkbaar met Vion in Groenlo, dat deze week dicht moest omdat 45 medewerkers besmet bleken.
https://www.ad.nl/binnenl(...)uarantaine~aaf6d64f/

Die dierenartsen en keurmeesters wonen in gewone huizen neem ik aan, niet hutjemutje.
Volgende week gaat de zooi dicht.
pi_193267342
quote:
Die dierenartsen en keurmeesters wonen in gewone huizen neem ik aan, niet hutjemutje.
Ja klopt, het is wel heeeeel erg vreemd dat ook mensen in gewone huizen besmet raken met corona.
Ik dacht ook dat het alleen mensen betrof die hutje mutje wonen. Heeeel apart zeg. 8)7
ehhhhhhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhh een glaasje prik
pi_193268143
quote:
0s.gif Op donderdag 21 mei 2020 10:17 schreef Salina het volgende:
Ah, topic nummer 4 (uit mijn hoofd) alweer over vlees eten en de vleesindustrie.

Het is wel een dingetje, hè. :')

Het is weer wachten op de usual suspects.
Ze proberen gewoon weer via een omweg een punt te maken, net zoals klimaatgekkies die vol op het orgel gaan als de temperatuur een keer lager is t.o.v. andere jaren.

Maar hij hogere temperaturen hoor je ze niet. :')
pi_193268557
Wat zou Jan Slagter hier nu van vinden?
pi_193295926
GROENLO - 147 van de in totaal 657 medewerkers van vleesverwerkingsbedrijf Vion in Groenlo zijn besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit de resultaten van de tests die de GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft gedaan.
Eerder deze week moest de vestiging in Groenlo al sluiten, nadat uit een steekproef onder 212 medewerkers bleek dat 45 van hen positief hadden getest op het coronavirus. Daarna werd ook de rest van het personeel getest.

Het grootste gedeelte van de besmettingen is vastgesteld bij werknemers die in Duitsland wonen (79). De andere 68 medewerkers komen uit Nederland. De ruim 600 medewerkers van Vion zitten allemaal verplicht twee weken in thuisquarantaine. Wie positief getest is, moet met huisgenoten thuisblijven. Die maatregel had de voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-en Oost Gelderland, Ton Heerts, vrijdag al genomen.

'Hoog aantal'
'22 procent van de werknemers in Groenlo is dus besmet met het coronavirus, dat vinden we een hoog aantal en dat hadden we niet verwacht', zo stelt Jan Willem Brethouwer van de GGD Noord- en Oost-Gelderland bij de NOS. De GGD wil graag een bron- en contactonderzoek doen bij de werknemers, maar van een deel van de medewerkers ontbreekt contactgegevens, of kloppen ze niet.

Omdat de medewerkers in het slachthuis voor het overgrote deel uitzendkrachten zijn, werken ze ook in andere slachterijen. Het kan dus zijn dat besmette medewerkers ook in andere slachthuizen werknemers hebben besmet.
'Daarom gaan we nu ook bij andere slachterijen kijken en daar een steekproef beginnen', aldus Brethouwer.

Meer maatregelen volgen
De Duitse en Nederlandse overheid werken samen om de verspreiding van het coronavirus in de grensregio zoveel mogelijk in te dammen. Daarnaast maakt Heerts binnenkort aanvullende maatregelen bekend.

Eerder deze maand werden in Velp ook al 28 medewerkers van Vion positief getest op het virus. Zij werkten voor het filiaal in Scherpenzeel. De medewerkers werden toen geïsoleerd op een schip in Arnhem.

https://www.omroepgelderl(...)lo-besmet-met-corona
pi_193297342
Blijkbaar zijn er ook onvindbare medewerkers die positief getest zijn, en er zijn medewerkers die verkeerde gegevens hebben doorgegeven. (contact onderzoek en controle gaat dus niet)

De burgemeester geeft de uitzendbureaus 48 uur de tijd om de betreffende administratieve gegevens aan te leveren, anders moet iedereen van Vion in quarantaine.
pi_193299308
Onvindbare medewerkers, man man man.
  maandag 25 mei 2020 @ 10:38:44 #58
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_193301149
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 06:39 schreef Mondkapje het volgende:
Onvindbare medewerkers, man man man.
Dat krijg je met allemaal van die onderbetaalde buitenlanders.
pi_193307432
In Duitsland is na de vele besmettingen in slachthuizen, een verbod gekomen op uitzendbureaus in de vleessector, vanwege inhumane toestanden stond in het AD. In Nederland zou het niet zo slecht zijn, hier hebben uitzendbureaus een certificaat en dat hadden ze in Duitsland niet. In het AD staat vandaag een uitgebreid artikel over het wel en wee van de slachthuizen. De laatste jaren is de productie met 50% verhoogd. Productieverlaging zou de oplossing zijn om de coronaregels te kunnen hanteren maar de bazen willen daar niet aan, mede door de recordhoge varkensprijs.
Die varkensprijs is zo hoog door de Afrikaanse varkenspest in China. En zo is de cirkel rond. Ellende elders zorgt voor hoge prijzen hier en voor ellende hier.
Het AD spreekt van slavenarbeid in slachthuizen, alle taken zijn opgedeeld en mannen uit Roemenie en Bulgarije staan heel zwaar en eentoning werk te doen van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Ze durven daar niks van te zeggen want het uitzendbureau zorgt voor werk en huisvesting.

[ Bericht 8% gewijzigd door Mondkapje op 25-05-2020 18:17:22 ]
pi_193308233
Maar in Nederland hebben uitzendbureaus een certificaat en zou het dus 'zo slecht niet zijn' als bij de oosterburen?

Overigens lees ik net op AD dat Minister Schouten morgen overleg heeft met de vleessector, morgen te horen wil krijgen welke aanvullende maatregelen de sector meent te gaan nemen, en als dat niet naar behoren is volgens haar -> sluiten van de slachthuizen.

https://www.ad.nl/binnenl(...)orde-heeft~acde2e51/
pi_193309634
De vakbonden spreken terecht over het nodig zijn van coronatests in de land- en tuinbouw sector en distributie centra, daar er ook in die sectoren veel arbeidsmigranten werken, welke van hetzelfde type huisvesting gebruik maken als de slachthuis-arbeiders. (Lees: met zijn 8-en op 1 kamer slapen en keuken delen met 40 man)

Dus, als het vlees en de ruimtes in slachthuizen niks met corona besmettingen te maken hebben, maar wel de arbeids- en huisvesting-omstandigheden, dan zouden in theorie ook daar coronabrandhaarden zijn.

Toch wel erg dat er zoiets nodig is om eindelijk nu eens een einde te maken aan dit soort arbeidspraktijken.
pi_193337564
En Vion Apeldoorn is dicht!
pi_193338024
Die busjes rijden dus vanaf maart gewoon af en aan volgeladen met arbeidsmigranten en niemand die er ooit iets van heeft gezegd. Vreemd.

Zou het in het Westland anders zijn?
In maart nog niet:
Busjes nog steeds volgestouwd met arbeidsmigranten: 'Dat kan écht niet'
Westlandse uitzendbureaus hebben door alle maatregelen rondom het coronavirus grote problemen om de medewerkers op de juiste manier te vervoeren. Nog steeds stappen er soms veel te veel arbeidsmigranten in één busje naar het werk, zonder voldoende afstand te nemen. ,,Dat kan écht niet."
https://www.ad.nl/westlan(...)-echt-niet~a77b61f3/

Waar zijn de BOA's als je ze nodig hebt?

Corona en arbeidsmigranten: de keuken delen ze met z'n vijftigen
Arbeidsmigranten merken weinig van coronamaatregelen. Op veel woonlocaties valt onmogelijk afstand te houden.

Uit een rondgang van NRC langs vier verblijfplaatsen van arbeidsmigranten blijkt dat er nauwelijks coronamaatregelen getroffen zijn voor deze groep mensen. En de groep is groot: de Rijksoverheid schat dat er in Nederland zo'n 400.000 (tijdelijke) arbeidsmigranten werken.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)n-vijftigen-a4000562


Artikel van 9 april:
'Wat moet ik doen? Waar moet ik heen?', verzucht Mariusz Grzymala vanuit het voormalige nonnenklooster in Kaatsheuvel, waar hij verblijft met vijftig andere arbeidsmigranten. Hij is wanhopig, dat is zelfs door de telefoon te horen. De 50-jarige Pool meldde zich vorige week ziek bij het uitzendbureau, dat hem aan werk heeft geholpen in een Brabants distributiecentrum.

Volgens artsen heeft hij alle symptomen van het coronavirus, zegt Grzymala. Eerder had hij al geklaagd dat zijn collega's en hij nog steeds dicht op elkaar gepakt in een busje naar het werk worden vervoerd. En in het distributiecentrum voelen ze zich ook 'niet veilig' omdat ze te dicht op elkaar werken.

Aanvankelijk werd zijn ziekmelding, weliswaar met enige moeite, geaccepteerd door het uitzendbureau. In het oude klooster zitten de meeste arbeidsmigranten met twee of drie man op een kamer. Grzymala vroeg of hij als coronaverdachte alleen op een kamer mocht - ook dat werd gehonoreerd. Sindsdien komt hij zijn kamer amper uit. Zelfs het douchen slaat hij over, uit angst om anderen te besmetten.

Maar deze week kreeg hij opeens te horen dat het afgelopen moest zijn. 'Je bent niet ziek, je moet weer aan het werk, zeiden ze tegen mij', aldus Grzymala. 'Anders wordt je contract beëindigd en moet je het huis uit.'

'Het is schandalig zoals uitzendbureaus en werkgevers in deze coronacrisis omgaan met arbeidsmigranten', zegt Malgorzata Bos-Karczewska, hoofdredacteur van Polonia.nl, een website voor Polen in Nederland. 'Ze zijn duidelijk een sluitpost. Het regent klachten.'

Alle spullen op straat gezet
Zoals de Poolse chauffeur van een transportbedrijf in Boxtel die is ontslagen vanwege de economische malaise, zonder opzegtermijn. 'Al zijn spullen uit zijn woonkamer zijn door de baas letterlijk op straat gezet', zegt Bos-Karczewska. 'Hij voelt zich als een hond behandeld.'

Of de twaalf Poolse uitzendkrachten in een wasserij in Eindhoven die weigerden besmet beddengoed uit een ziekenhuis te wassen zonder beschermingsmaatregelen - ook ontslagen. Schoonmakers in een Rotterdams hotel die geen handschoenen of desinfecteermiddel krijgen.

https://www.volkskrant.nl(...)en-kant-op~bf966f4b/

Artikel van 20 maart:
Mensonterende omstandigheden
Volgens officiële cijfers (CBS) zijn in Nederland ruim 400.000 Europese mensen aan het werk, maar volgens de FNV zijn het er veel meer. De vakbond trekt aan de bel bij de regering, want arbeidsmigranten wonen en werken dicht op elkaar onder slechte, onveilige omstandigheden. Besmetting met het coronavirus ligt daardoor op de loer.

"Hoewel overal in Nederland zijn veel van die distributiecentra in Zuidoost-Brabant. Ook dat nog", zegt FNV-vicevoorzitter Elzinga. "Wat als er een lockdown komt? Geen idee. We waarschuwen al tijden voor dit extra risico, het is mensonterend hoe daar gewerkt wordt. Dit probleem bestaat al langer, maar nu met corona is het heel acuut."
https://eenvandaag.avrotr(...)-niet-de-prioriteit/

Zuid-oost Brabant...
Voortaan de pakketjes van Bol.com ook maar afwassen.

We kunnen het volgende concluderen:
- bij de andere plekken met arbeidsmigranten is ook corona maar is het nog niet ondekt, of
- bij de andere plekken zijn wel maatregelen getroffen bijv. meer busjes, maar bij de slachterijen niet of:
- ook bij andere plekken rijden volle busjes maar is er geen corona, en dan ligt de oorzaak ín de slachterijen.

[ Bericht 39% gewijzigd door Mondkapje op 27-05-2020 16:11:57 ]
pi_193372269
Slachthuis Helmond dicht, 1 op de zes geteste werknemers besmet.
https://www.ad.nl/binnenl(...)ers-besmet~a47f99c7/

‘Slachtpersoneel dat in quarantaine zat in Duitsland aan het werk gezet’
https://www.ad.nl/apeldoo(...)werk-gezet~af40d1f2/

Maar men wacht nog even met alle werknemers in de slachthuizen te testen. Waarom ook? Alleen maar paniekzaaierij. :{w
pi_193422447
Nertsen bij nog eens drie Brabantse bedrijven besmet met coronavirus

Op nog eens drie Brabantse bedrijven zijn nertsen besmet met het coronavirus, zo heeft het Kabinet vandaag bekendgemaakt. In totaal zijn bij zes verschillende nertsenhouderijen op acht locaties dieren besmet.

Van de drie besmette bedrijven bevinden zich er twee in de gemeente Sint Anthonis in de buurt van Helmond en één in Gemert-Bakel. Ook is er bij een vierde bedrijf in Venray sprake van een verdenking. Bij deze fokkerij vindt nader onderzoek plaats. De besmettingen zijn gebleken uit de verplichte onderzoeken die momenteel uitgevoerd worden onder alle nertsenhouderijen. Dat schrijven minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid en minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in een brief aan de Tweede Kamer.

In totaal zijn er sinds 26 april nu al op zes nertsenbedrijven met acht locaties nertsen besmet met het virus. Naast de nieuwe besmettingen in Gemert-Bakel en Sint Anthonis gaat het om bedrijven in de gemeenten Laarbeek en Deurne. Eind vorige week werd nog een landelijk verbod op het vervoeren van nertsen en mest van die dieren ingesteld, om verdere verspreiding te voorkomen.
https://www.ad.nl/dossier(...)oronavirus~a2f284b8/

Ik vraag me af hoe besmettelijk het virus onder de nertsen zelf is, ze zitten vrijwel op elkaar dus het virus zou als een lopend vuurtje moeten gaan.
pi_193452887
Niemand schijnt hier interesse voor te hebben, pers zeker niet, maar er worden nu dus 6 nertsenbedrijven geruimd.

Minister Carola Schouten van Landbouw laat acht locaties van zes Brabantse nertsenfokkerijen ruimen omdat daar het coronavirus bij de dieren is vastgesteld. Er komt een eenmalige stopregeling voor nertsenhouders die nu willen stoppen.

Zes nertsenbedrijven geruimd vanwege corona, stopregeling voor fokkers
https://www.hartvannederl(...)ijen-worden-geruimd/

En wat betreft de slachthuizen, daar blijven de corona positieve testen komen:
Zeker 18 coronabesmettingen bij grootste slachthuis van Nederland
Ook bij de grootste slachterij van Nederland, die van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus. Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 besmet. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD, voorlopig open. Van Rooi Meat in Helmond blijft juist twee weken langer dicht.

Ook in Helmond lag het besmettingspercentage bij steekproeven op 17 procent. ‘Dat percentage is zodanig hoog dat we kunnen spreken van een besmettingshaard’, meldt de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. ,,Om ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt gaan alle medewerkers van Van Rooi Meat in Helmond vanaf dinsdag 2 juni voor 14 dagen in quarantaine. De medewerkers krijgen een beroepsverbod, wat betekent dat ze doorbetaald krijgen en niet ergens anders mogen gaan werken.”
(...)
Anderen, de Partij voor de Dieren voorop, waarschuwen al veel langer dat er niet doorgefokt moet worden als slachthuizen in de problemen dreigen te komen. Ook coalitiepartij D66 vroeg, bij monde van Kamerlid Tjeerd de Groot, vorige week om een (gedeeltelijk) fokverbod. ,,Anders puilen straks de stallen uit en wordt dit falen op de medewerkers, de boeren en de dieren afgewenteld", voorzag hij.
Maar minister Schouten antwoordde op Kamervragen dat ze geen mogelijkheden heeft in dit geval een fokverbod op te leggen.
https://www.ad.nl/binnenl(...)-nederland~a80c3607/

Belachelijk dat de minister geen fokverbod kan opleggen als slachthuizen dicht moeten.
pi_193465695
Experts: ‘Megaslachterij Vion zou gesloten moeten worden’
Het is ‘merkwaardig en onverstandig’ dat de grootste slachterij van Nederland, die van Vion in Boxtel, openblijft. Dat zeggen deskundigen. Bij het slachthuis bleek bij een eerste steekproef 1 op de 6 medewerkers besmet met corona. Mogelijk hebben enkele honderden werknemers het virus onder de leden.
https://www.ad.nl/binnenl(...)ten-worden~a2023b15/

Tjatjatjatjatja...
pi_193465823
Ja, die nertsenfokkerijen worden geruimd, op 8 locaties. Ben benieuwd wat ze daarna gaan doen. Opnieuw opstarten tijdens coronatijd? Kunnen ze binnen no time weer ruimen....
pi_193465832
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 08:53 schreef Mondkapje het volgende:
Experts: ‘Megaslachterij Vion zou gesloten moeten worden’
Het is ‘merkwaardig en onverstandig’ dat de grootste slachterij van Nederland, die van Vion in Boxtel, openblijft. Dat zeggen deskundigen. Bij het slachthuis bleek bij een eerste steekproef 1 op de 6 medewerkers besmet met corona. Mogelijk hebben enkele honderden werknemers het virus onder de leden.
https://www.ad.nl/binnenl(...)ten-worden~a2023b15/

Tjatjatjatjatja...
Gewoon effe iedereen testen daar. 1 op 6 is nogal veel.
pi_193465960
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 09:09 schreef HPoi het volgende:
Ja, die nertsenfokkerijen worden geruimd, op 8 locaties. Ben benieuwd wat ze daarna gaan doen. Opnieuw opstarten tijdens coronatijd? Kunnen ze binnen no time weer ruimen....
Die nertsen fokkerijen stonden toch al op de nominatie om in 2024 verplicht te stoppen. 8-)
pi_193466088
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 09:09 schreef HPoi het volgende:
Ja, die nertsenfokkerijen worden geruimd, op 8 locaties. Ben benieuwd wat ze daarna gaan doen. Opnieuw opstarten tijdens coronatijd? Kunnen ze binnen no time weer ruimen....
Denk definitief dicht.
De bedrijven werden al afgeschaald in Een sterfhuis constructie om het fokken van nertsen in Nederland te beëindigen. Meende dat in 2024 het laatste bedrijf dicht zou gaan...
pi_193466121
quote:
1s.gif Op donderdag 21 mei 2020 09:28 schreef HPoi het volgende:
Nederland: Vleesindustrie blijkt coronahaard, bonden en werkgevers willen testen en controles.

Een slachthuis in het Nederlandse Groenlo in de oostelijke provincie Gelderland is met onmiddellijke ingang gesloten. Bij coronatests onder het personeel bleek dat van de 212 geteste personeelsleden er 45 besmet zijn met het virus.

Twee weken geleden moest een grote groep Oost-Europeanen waarvan de meeste werken bij een Vion-slachthuis in Scherpenzeel (Gelderland) in quarantaine omdat ze besmet waren met het coronavirus. De groep moest tijdelijk hun intrek nemen op een passagiersschip in Arnhem. In een reactie op dit nieuws zei een woordvoerder van Vion dat het bedrijf sinds de uitbraak van de coronacrisis alle nodige maatregelen heeft genomen om verspreiding te voorkomen.

https://nos.nl/l/2334580

https://m.hln.be/nieuws/b(...)a-uitbraak~af52c558/

Internationaal worden bij slachterijen veel besmettingen geconstateerd. Behalve in Nederland dook het virus ook op bij vleesverwerkingsbedrijven in Spanje, Duitsland, Australië, de Verenigde Staten en Brazilië.

Ook in Frankrijk zijn in slachthuizen over het hele land coronabesmettingen vastgesteld.

De zwaarste uitbraak tot nu toe is opgetekend in een slachterij van vleeswerker Kermené in de plaats Quemper-Guézennec in Bretagne. 109 van de 808 medewerkers testten positief. Het abattoir moest woensdag onmiddellijk de deuren sluiten. De besmette medewerkers gaan twee weken in quarantaine. Ze moeten mondkapjes dragen en meerdere tests ondergaan.

https://m.hln.be/nieuws/b(...)a-uitbraak~af52c558/

De oorzaken worden gezocht in het dicht op elkaar werken in de slachthuizen en het dicht op elkaar leven in pandjes van de uitzendorganisaties.

Ik begin mij echter zo langzamerhand af te vragen of de oorzaak wellicht ergens anders ligt? Zou het niet kunnen dat de dieren in kwestie coronadrager zijn? Ook al wordt tot nog toe ontkent/is het onbewezen dat koeien, schapen en varkens besmet kunnen raken.
Nee, uit onderzoek blijkt dat koeien en varkens geen drager zijn. Er zijn tests gedaan waarbij dieren met Covid19 zijn besmet, maar het virus zette niet door.

Ik denk dat het toch de slechte werk en leefomstandigheden zijn.
pi_193466169
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 09:34 schreef Wantie het volgende:

[..]

Nee, uit onderzoek blijkt dat koeien en varkens geen drager zijn. Er zijn tests gedaan waarbij dieren met Covid19 zijn besmet, maar het virus zette niet door.

Ik denk dat het toch de slechte werk en leefomstandigheden zijn.
Mooi schot voor open doel.
pi_193466378
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 09:39 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Mooi schot voor open doel.
Ik zie niet in waarom de uitkomst van een onderzoek over de verspreiding van Covid19 onder gedomesticeerde dieren, wat uitgevoerd is naar aanleiding van geconstateerde besmettingen bij honden, katten en nertsen, een schot voor open doel is.
pi_193466502
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 09:57 schreef Wantie het volgende:

[..]

Ik zie niet in waarom de uitkomst van een onderzoek over de verspreiding van Covid19 onder gedomesticeerde dieren, wat uitgevoerd is naar aanleiding van geconstateerde besmettingen bij honden, katten en nertsen, een schot voor open doel is.
Je laatste zin wel
pi_193466828
Ze zitten allemaal aan één beest. Heb je een besmet iemand, die besmet het beest en de volgende die ermee gaat werken wordt ook besmet.
Het is niet voor niets dat we geen handen meer schudden.
pi_193466837
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 09:09 schreef HPoi het volgende:
Ja, die nertsenfokkerijen worden geruimd, op 8 locaties. Ben benieuwd wat ze daarna gaan doen. Opnieuw opstarten tijdens coronatijd? Kunnen ze binnen no time weer ruimen....
Schouten heeft een financiele regeling met ze getroffen als ze nu gaan stoppen, zoiets las ik.
pi_193466843
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 10:08 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Je laatste zin wel
Dat is ook het meest voor de hand liggend.
Als je kijkt naar hoe ze zijn gehuisvest, arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden....
pi_193466862
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 10:36 schreef Wantie het volgende:

[..]

Dat is ook het meest voor de hand liggend.
Als je kijkt naar hoe ze zijn gehuisvest, arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden....
Dan had je dat in de tuinbouw ook moeten zien en daar zijn geen coronahaarden.
pi_193467085
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 10:37 schreef Mondkapje het volgende:

[..]

Dan had je dat in de tuinbouw ook moeten zien en daar zijn geen coronahaarden.
Staan de werknemers in de tuinbouw in gekoelde ruimtes dicht op elkaar vlees te snijden?

Ik vermoed dat gesloten ruimtes met een massa mensen zonder mondkapjes de grootste kans geeft op flinke besmettingshaarden. Als ze elkaar allemaal gaan tongen zal het nog wel sneller kunnen verspreiden. :P
pi_193467183
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 10:37 schreef Mondkapje het volgende:

[..]

Dan had je dat in de tuinbouw ook moeten zien en daar zijn geen coronahaarden.
Misschien moeten ze daar ook meer gaan testen...
pi_193467356
Wat ik al zei, het lijkt mij het meest waarschijnlijk dat de oorzaak is dat ze allemaal aan eenzelfde beest werken en vrij lang. Een tomaat heb je zo geplukt en weggelegd, een varken gaat urenlang in behandeling van verschillende, vele werknemers. Als het vlees in de winkel ligt, zal het virus wel weg zijn, hoop je.
Langs hoeveel mensen komt een varken wel niet?
  Redactie Sport donderdag 4 juni 2020 @ 11:08:32 #83
164004 crew  TargaFlorio
pi_193467400
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 10:49 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Staan de werknemers in de tuinbouw in gekoelde ruimtes dicht op elkaar vlees te snijden?

Ik vermoed dat gesloten ruimtes met een massa mensen zonder mondkapjes de grootste kans geeft op flinke besmettingshaarden. Als ze elkaar allemaal gaan tongen zal het nog wel sneller kunnen verspreiden. :P
Ik kan me voorstellen dan ruimtes schoongespoten worden met water dus vochtige lucht.
pi_193467433
Bij kippenslachterijen heb je het probleem niet omdat een kip niet door heel veel handen gaat.
pi_193467559
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 11:08 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ik kan me voorstellen dan ruimtes schoongespoten worden met water dus vochtige lucht.
Dat is alleen tijden het schoonspuiten, zet een airco aan en je hebt zo weer een ruimte met lage luchtvochtigheid. ^O^

https://www.flaironline.nl/op-pad/weetjes-over-airco/
  Redactie Sport donderdag 4 juni 2020 @ 11:41:48 #86
164004 crew  TargaFlorio
pi_193467966
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 11:18 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Dat is alleen tijden het schoonspuiten, zet een airco aan en je hebt zo weer een ruimte met lage luchtvochtigheid. ^O^

https://www.flaironline.nl/op-pad/weetjes-over-airco/
Ik betwijfel of dat geldt voor een omgeving waar vaak schoongemaakt wordt.
pi_193468639
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 11:41 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ik betwijfel of dat geldt voor een omgeving waar vaak schoongemaakt wordt.
Koude lucht kan niet zoveel vocht vasthouden en ik verwacht dat die werkplek beneden de 4°c is.
pi_193472436
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 10:34 schreef Mondkapje het volgende:
Ze zitten allemaal aan één beest. Heb je een besmet iemand, die besmet het beest en de volgende die ermee gaat werken wordt ook besmet.
Het is niet voor niets dat we geen handen meer schudden.
Dan gaan ze met hun bloederige vingers lekker in hun neus peuteren terwijl ze aan het werk zijn?
pi_193474101
https://www.omroepbrabant(...)rken-maar-wel-veilig

Mini protest met 4 demonstranten omtrent de arbeidsomstandigheden in een van die slachterijen.
pi_193489465
Deel slachthuizen buiten beeld; GGD test niet overal op corona
DEN BOSCH - Terwijl het aantal coronabesmettingen in slachterijen over de hele wereld opzien baart, wordt personeel lang niet overal getest. De landelijke GGD laat weten niet alle slachthuizen te bezoeken. Minister Schouten, de vakbonden én de branche zelf hadden daar wel om gevraagd.

Per regio ander testbeleid
Een woordvoerder van de landelijke GGD-koepel stelt expliciet dat niet alle slachthuizen getest gaan worden. ,,We gaan ter plaatse als er signalen zijn dat ergens meerdere mensen klachten hebben. Maar er is geen specifiek beleid voor de vleesverwerkende sector." Per regio blijkt er sowieso een ander testbeleid te zijn. In Utrecht zijn het nota bene de slachterijen zelf die bij de GGD aan kunnen geven of ze hun personeel willen laten testen.
hhttps://www.bd.nl/brabant(...)ps://www.google.com/
Tja, hoe geloofwaardig is het beleid dan nog, als je een heel grote kans hebt dat je in andere slachthuizen corona aantreft?
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')