abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_193466828
Ze zitten allemaal aan één beest. Heb je een besmet iemand, die besmet het beest en de volgende die ermee gaat werken wordt ook besmet.
Het is niet voor niets dat we geen handen meer schudden.
pi_193466837
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 09:09 schreef HPoi het volgende:
Ja, die nertsenfokkerijen worden geruimd, op 8 locaties. Ben benieuwd wat ze daarna gaan doen. Opnieuw opstarten tijdens coronatijd? Kunnen ze binnen no time weer ruimen....
Schouten heeft een financiele regeling met ze getroffen als ze nu gaan stoppen, zoiets las ik.
pi_193466843
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 10:08 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Je laatste zin wel
Dat is ook het meest voor de hand liggend.
Als je kijkt naar hoe ze zijn gehuisvest, arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden....
pi_193466862
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 10:36 schreef Wantie het volgende:

[..]

Dat is ook het meest voor de hand liggend.
Als je kijkt naar hoe ze zijn gehuisvest, arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden....
Dan had je dat in de tuinbouw ook moeten zien en daar zijn geen coronahaarden.
pi_193467085
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 10:37 schreef Mondkapje het volgende:

[..]

Dan had je dat in de tuinbouw ook moeten zien en daar zijn geen coronahaarden.
Staan de werknemers in de tuinbouw in gekoelde ruimtes dicht op elkaar vlees te snijden?

Ik vermoed dat gesloten ruimtes met een massa mensen zonder mondkapjes de grootste kans geeft op flinke besmettingshaarden. Als ze elkaar allemaal gaan tongen zal het nog wel sneller kunnen verspreiden. :P
pi_193467183
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 10:37 schreef Mondkapje het volgende:

[..]

Dan had je dat in de tuinbouw ook moeten zien en daar zijn geen coronahaarden.
Misschien moeten ze daar ook meer gaan testen...
pi_193467356
Wat ik al zei, het lijkt mij het meest waarschijnlijk dat de oorzaak is dat ze allemaal aan eenzelfde beest werken en vrij lang. Een tomaat heb je zo geplukt en weggelegd, een varken gaat urenlang in behandeling van verschillende, vele werknemers. Als het vlees in de winkel ligt, zal het virus wel weg zijn, hoop je.
Langs hoeveel mensen komt een varken wel niet?
  Redactie Sport donderdag 4 juni 2020 @ 11:08:32 #83
164004 crew  TargaFlorio
pi_193467400
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 10:49 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Staan de werknemers in de tuinbouw in gekoelde ruimtes dicht op elkaar vlees te snijden?

Ik vermoed dat gesloten ruimtes met een massa mensen zonder mondkapjes de grootste kans geeft op flinke besmettingshaarden. Als ze elkaar allemaal gaan tongen zal het nog wel sneller kunnen verspreiden. :P
Ik kan me voorstellen dan ruimtes schoongespoten worden met water dus vochtige lucht.
pi_193467433
Bij kippenslachterijen heb je het probleem niet omdat een kip niet door heel veel handen gaat.
pi_193467559
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 11:08 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ik kan me voorstellen dan ruimtes schoongespoten worden met water dus vochtige lucht.
Dat is alleen tijden het schoonspuiten, zet een airco aan en je hebt zo weer een ruimte met lage luchtvochtigheid. ^O^

https://www.flaironline.nl/op-pad/weetjes-over-airco/
  Redactie Sport donderdag 4 juni 2020 @ 11:41:48 #86
164004 crew  TargaFlorio
pi_193467966
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 11:18 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Dat is alleen tijden het schoonspuiten, zet een airco aan en je hebt zo weer een ruimte met lage luchtvochtigheid. ^O^

https://www.flaironline.nl/op-pad/weetjes-over-airco/
Ik betwijfel of dat geldt voor een omgeving waar vaak schoongemaakt wordt.
pi_193468639
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 11:41 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ik betwijfel of dat geldt voor een omgeving waar vaak schoongemaakt wordt.
Koude lucht kan niet zoveel vocht vasthouden en ik verwacht dat die werkplek beneden de 4°c is.
pi_193472436
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 10:34 schreef Mondkapje het volgende:
Ze zitten allemaal aan één beest. Heb je een besmet iemand, die besmet het beest en de volgende die ermee gaat werken wordt ook besmet.
Het is niet voor niets dat we geen handen meer schudden.
Dan gaan ze met hun bloederige vingers lekker in hun neus peuteren terwijl ze aan het werk zijn?
pi_193474101
https://www.omroepbrabant(...)rken-maar-wel-veilig

Mini protest met 4 demonstranten omtrent de arbeidsomstandigheden in een van die slachterijen.
pi_193489465
Deel slachthuizen buiten beeld; GGD test niet overal op corona
DEN BOSCH - Terwijl het aantal coronabesmettingen in slachterijen over de hele wereld opzien baart, wordt personeel lang niet overal getest. De landelijke GGD laat weten niet alle slachthuizen te bezoeken. Minister Schouten, de vakbonden én de branche zelf hadden daar wel om gevraagd.

Per regio ander testbeleid
Een woordvoerder van de landelijke GGD-koepel stelt expliciet dat niet alle slachthuizen getest gaan worden. ,,We gaan ter plaatse als er signalen zijn dat ergens meerdere mensen klachten hebben. Maar er is geen specifiek beleid voor de vleesverwerkende sector." Per regio blijkt er sowieso een ander testbeleid te zijn. In Utrecht zijn het nota bene de slachterijen zelf die bij de GGD aan kunnen geven of ze hun personeel willen laten testen.
hhttps://www.bd.nl/brabant(...)ps://www.google.com/
Tja, hoe geloofwaardig is het beleid dan nog, als je een heel grote kans hebt dat je in andere slachthuizen corona aantreft?
pi_193500656
quote:
0s.gif Op donderdag 4 juni 2020 10:37 schreef Mondkapje het volgende:

[..]

Dan had je dat in de tuinbouw ook moeten zien en daar zijn geen coronahaarden.
Te vroeg gejuigd. Uitbraken bij 2 fruittelers:

https://www.nu.nl/coronav(...)nte-west-betuwe.html
  zaterdag 6 juni 2020 @ 10:13:21 #92
94782 Nieuwschierig
Pro bikini-lijn
pi_193501224
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 09:24 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Te vroeg gejuigd. Uitbraken bij 2 fruittelers:

https://www.nu.nl/coronav(...)nte-west-betuwe.html
Nou... niet bij telers. Die hebben geen 200 man in dienst.
Bij fruitverwerkende bedrijven.
Sorteren en verpakken. Kleinverpakkingen voor de supermarkt.
pi_193501257
Hoe is het eigenlijk in de groente- en fruitsector? Is dat niet nog veel meer seizoenswerk dat nu pas op gang komt (lente, zomer) of zie ik dat verkeerd?

Hier in het zuiden ook weer heel veel arbeidsmigranten in deze sector. Beginnen we straks weer helemaal overnieuw?
pi_193503413
Goeie vraag.
Ik vraag me af hoe ze er achter zijn gekomen dat in slachthuizen veel besmette personen werken.
Waren er veel ziek waardoor men ging testen, of is men preventief gaan testen en bleek toen dat er veel besmet waren?

Ik hoor bijvoorbeeld niets over het aantal ziektegevallen.

Bij andere bedrijven kan dan best hetzelfde percentage besmet zijn, zonder dat men dat weet omdat er niet wordt getest...
pi_193503515
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 13:10 schreef Wantie het volgende:
Goeie vraag.
Ik vraag me af hoe ze er achter zijn gekomen dat in slachthuizen veel besmette personen werken.
Waren er veel ziek waardoor men ging testen, of is men preventief gaan testen en bleek toen dat er veel besmet waren?
Denk eerder dat laatste. Een paar mensen ziek en vervolgens de rest proactief en preventief testen uit angst voor besmettingen.
pi_193503526
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 13:10 schreef Wantie het volgende:
Ik vraag me af hoe ze er achter zijn gekomen dat in slachthuizen veel besmette personen werken.
Eind april/begin mei belandde er 1 in het ziekenhuis:

quote:
04 MEI 2020 https://www.nieuweoogst.n(...)eft-medewerkers-vion

Tijdens onderzoek van de GGD in een woonunit van arbeidsmigranten in Velp zijn 28 arbeidsmigranten positief getest op het coronavirus en vervolgens geïsoleerd. Een aantal van hen is gedetacheerd bij vleesverwerker Vion in Scherpenzeel. Voor de productie heeft dit geen consequenties, zegt woordvoerder Nancy Aschman van Vion.

Een bewoonster met Covid-19-verschijnselen belandde vorige week in het ziekenhuis. Uit het onderzoek van de GGD dat daarop volgde, blijkt dat 28 medebewoners drager zijn van het coronavirus.
Daarna bleken (deels dezelfde/op dezelfde plaatsen wonende etc) arbeidsmigranten ook op andere slachterijen te werken, en het werd in buitenlanden steeds duidelijker dat dit soort slachthuizen broedplaatsen zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door sigme op 06-06-2020 18:00:13 ]
de Poetin van de lage landen
pi_193503575
quote:
1s.gif Op donderdag 21 mei 2020 10:26 schreef Farenji het volgende:
Dat er zulke slechte omstandigheden in slachthuizen zijn, met weinug veiligheidsmaatregelen en zulke slechte voorwaarden dat mensen zich niet ziekmelden is natuurlijk wel een gevolg van de race to the bottom die er al lang is. Men wil allemaal elke dag heel veel vlees maar wil er ook heel weinig voor betalen. De marges liggen belachelijk laag waardoor fabrikanten bijna gedwongen zijn tot schaalvergroting, schrale bezuinigingen op veiligheid, inhuren van goedkope arbeidskrachten onder erbarmelijke voorwaarden en andere kostenbesparingen. Dan krijg je dit soort dingen natuurlijk.

We hoeven echt niet allemaal veganist te worden maar bedenk je de volgende keer is als je in de supermarkt weer een achterlijk goedkope kiloknaller in je handen hebt wat daar de gevolgen van zijn. Als consument heb je ook verantwoordelijkheden.
Een van de eerste VION-locaties die platging was de vestiging waar biologisch vlees 'geproduceerd' wordt.

Bedenk dat ook duurder en ook biologisch vlees, uit de grote massaslachthuizen kan komen.
'Groene weg'-slagerijen horen bij VION, allemaal.

Wil je dat niet: zoek een kleinere vleesleverancier en vraag waar ze slachten. Ik doe dat altijd; slagers vertellen graag hoor!

Natuurlijk heeft dat meer zin als het antwoord je ook echt iets zegt, maar je kan dingen vragen, ook aan die slager. Of de boer, als je vlees ergens bij een boerderijwinkel weet te vinden.
de Poetin van de lage landen
  PR en moderator zaterdag 6 juni 2020 @ 14:04:54 #98
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193504077
quote:
3s.gif Op zaterdag 6 juni 2020 13:27 schreef sigme het volgende:
Wil je dat niet: zoek een kleinere vleesleverancier en vraag waar ze slachten. Ik doe dat altijd; slagers vertellen graag hoor!

Natuurlijk heeft dat meer zin als het antwoord je ook echt iets zegt, maar je kan dingen vragen, ook aan die slager. Of de boer, als je vlees ergens bij een boerderijwinkel weet te vinden.
Dit ga ik ook doen volgende keer dat ik bij de vleesboerderijwinkel ben. Rund met 2 sterren en biologisch varkensvlees is heel fijn maar het slachthuis begin ik ook behoorlijk relevant te vinden.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_193512852
Westfort in IJsselstein heeft ook 30 besmette werknemers, (maar verdere maatregelen zijn niet nodig volgens de GGD), en zij leveren o.a. biologisch vlees aan Ekoplaza.

(Even naast dat Westfort gewoon sowieso al een ongelooflijk smerig slachthuis is dat zich graag beter voordoet dan het is :r Maar dat dus terzijde :+ )
pi_193610457
In Brazilië zijn bij verschillende slachthuizen coronabesmettingen vastgesteld bij de medewerkers. In de Braziliaanse staat Rio Grande do Sul zijn 3201 medewerkers van verschillende slachthuizen positief getest op het coronavirus.

https://www.google.com/ur(...)fY6FnfA5-qC14c_l_kRM
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')