abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_193859643
Voor wie een beetje Duits kan lezen
https://www.zdf.de/nachri(...)ntersuchung-100.html
quote:
Die Luftzirkulation im Zerlegebereich der Firma Tönnies hat wohl wesentlich dazu beigetragen, dass sich mehr als 1.000 Arbeiter des fleichverarbeitenden Betriebes mit dem Coronavirus infiziert haben. Das hat eine Unterschung ergeben, die Professor Martin Exner vom Institut für Hygiene und Öffentliche Gesundheit in Bonn durchgeführt hat.
  Moderator dinsdag 30 juni 2020 @ 19:33:40 #202
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_193863200
De_Stentor twitterde op dinsdag 30-06-2020 om 17:31:11 Forse stijging corona-besmettingen in Voorst door uitbraak bij visverwerker https://t.co/NnndoR4PU2 reageer retweet
pi_193958290
Update:

Medewerkers slachthuizen raken niet besmet door krappe behuizing/vervoer en evenmin door de luchtbehandelingsinstallaties.

Eea is uitgezocht door de Veiligheidsregio's.

In het begin meenden velen nog dat het te maken had met alle arbeidsmigranten die dicht op elkaar werken, reizen en wonen. Maar inmiddels zijn er veel aanwijzingen dat vooral in koude ruimtes medewerkers besmet raken.
https://www.ed.nl/helmond(...)ps://www.google.com/

Luchtbehandeling
Tijdens eerdere controles hebben de GGD en veiligheidsregio onder meer de luchtbehandelingsinstallatie tegen het licht gehouden. De instanties wilden weten of dit systeem bijdroeg aan de verspreiding van corona. ,,Maar de resultaten van de inspectie wezen daar niet op.''
https://www.bd.nl/meierij(...)ps://www.google.com/

Blijft over de varkens zelf als besmettingsbron.
pi_193958373
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2020 14:27 schreef Za het volgende:
Update:

Medewerkers slachthuizen raken niet besmet door krappe behuizing/vervoer en evenmin door de luchtbehandelingsinstallaties.

Eea is uitgezocht door de Veiligheidsregio's.

In het begin meenden velen nog dat het te maken had met alle arbeidsmigranten die dicht op elkaar werken, reizen en wonen. Maar inmiddels zijn er veel aanwijzingen dat vooral in koude ruimtes medewerkers besmet raken.
https://www.ed.nl/helmond(...)ps://www.google.com/

Luchtbehandeling
Tijdens eerdere controles hebben de GGD en veiligheidsregio onder meer de luchtbehandelingsinstallatie tegen het licht gehouden. De instanties wilden weten of dit systeem bijdroeg aan de verspreiding van corona. ,,Maar de resultaten van de inspectie wezen daar niet op.''
https://www.bd.nl/meierij(...)ps://www.google.com/

Blijft over de varkens zelf als besmettingsbron.
Klopt. Ook uitbraken in andere gekoelde omgevingen zoals bijvoorbeeld distributiecentra's, zuivelproductie blijft telkens uit. Het is telkens de vleesindustrie wat het bokje is. Het is het vlees.
De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij 't vallen van de avond.
pi_193958396
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2020 14:34 schreef DeVerzamelaar het volgende:

[..]

Klopt. Ook uitbraken in andere gekoelde omgevingen zoals bijvoorbeeld distributiecentra's, zuivelproductie blijft telkens uit. Het is telkens de vleesindustrie wat het bokje is. Het is het vlees.
De uitbraken bij cafes en restaurants worden weer vergeten in het selectief zoeken van jou en za. ;)
pi_193958476
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 14:36 schreef Basp1 het volgende:

De uitbraken bij cafes en restaurants worden weer vergeten in het selectief zoeken van jou en za. ;)
Blijkbaar hebben deze "uitbraken" bij cafés en restaurants ook de aandacht van de GGDs en veiligheidsregios niet.

Misschien moet je er een thread over openen, deze gaat over "Slachthuizen zijn coronabrandhaarden" .
pi_193958545
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 14:36 schreef Basp1 het volgende:

[..]

De uitbraken bij cafes en restaurants worden weer vergeten in het selectief zoeken van jou en za. ;)
Daar gaat het hier helemaal niet over.
De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij 't vallen van de avond.
pi_193958560
"Kun je daarmee zeggen dat de besmettingen bij Vion onder controle zijn?

Nee. Het grote probleem is dat we nog altijd niet zeker weten wat de oorzaak is van de vele coronabesmettingen in slachterijen. In het begin meenden velen nog dat het te maken had met alle arbeidsmigranten die dicht op elkaar werken, reizen en wonen. Maar inmiddels zijn er veel aanwijzingen dat vooral in koude ruimtes medewerkers besmet raken. RIVM-baas Jaap van Dissel legde vorige week in de Tweede Kamer uit dat in deze ruimtes de lucht mogelijk onvoldoende ververst wordt. Hij zei dat hij aan die situatie het liefst onmiddellijk een eind zou maken.

Heeft Vion daar al iets aan gedaan?

Vion heeft laten weten dat er dagelijks een desinfecterende luchtbehandeling plaatsvindt. Dat klinkt goed, maar wat het oplevert is tot dusverre onduidelijk. Tot nu toe is er geen nieuws dat erop wijst dat het lek boven is. Dat zou betekenen dat medewerkers, vooral in de gekoelde ruimtes, nog iedere dag een risico lopen.


Je vergeet nog een gedeelte van het artikel. ;)

Er wordt trouwens nergens ook maar gerept over de mogelijkheid dat het vlees nu de eigenlijke oorzaak is. In geen van beide artikelen. Ook het RIVM, de GGD en de Veiligheidsregio's nemen schijnbaar niet de moeite om daar over te reppen.
"The man who never alters his opinion is like standing water, and breeds reptiles of the mind." - William Blake, The Marriage of Heaven and Hell.
pi_193958590
quote:
1s.gif Op maandag 6 juli 2020 14:43 schreef Za het volgende:

[..]

Blijkbaar hebben deze "uitbraken" bij cafés en restaurants ook de aandacht van de GGDs en veiligheidsregios niet.

Misschien moet je er een thread over openen, deze gaat over "Slachthuizen zijn coronabrandhaarden" .
Misschien moet je soms iets in een groter plaatje willen zien en niet zo bekrompen doen.

Dat onze GGD deze bewezen feiten nog niet in beeld heeft, maar we het wel zelf zien gebeuren in bijvoorbeeld de VS en duitsland is een teken aan de wand, dat de hypothese die verzamelaar hier oppert dat verspreiding alleen door koude ruimtes komt is daardoor totaal niet serieus te nemen.
pi_193960130
Ik zou ook wel graag eens een verklaring horen waarom het in andere koude ruimtes waar gewerkt wordt, niet gebeurt.
Straks moeten ze honderduizenden euro's schadevergoeding betalen aan medewerkers die risico hebben gelopen omdat overheidsinstanties en RIVM laks zijn geweest. Goed onderzoeken die boel zou ik zeggen.
pi_193961248
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 16:37 schreef Mondkapje het volgende:
Ik zou ook wel graag eens een verklaring horen waarom het in andere koude ruimtes waar gewerkt wordt, niet gebeurt.
Straks moeten ze honderduizenden euro's schadevergoeding betalen aan medewerkers die risico hebben gelopen omdat overheidsinstanties en RIVM laks zijn geweest. Goed onderzoeken die boel zou ik zeggen.
Omdat de kans het grootst is, dat het de besmetting niet plaatsvindt in koude ruimtes? Volgens mij hebben de Duitse en Nederlandse een paar grote overeenkomsten. Veel goedkope krachten die in busjes vervoerd worden en allemaal in kleine volle ruimtes leven. Soms met 6 personen op kleine kamertjes.
pi_193968528
In Oostenrijk zijn in drie grote vleesverwerkende bedrijven COVID19-besmettingen onder het personeel geconstateerd.

https://www.pigbusiness.n(...)nog-geen-sluitingen/

Uiteraard varkensslachterijen.

Ook weer inwoners in de regio van slachterijen besmet, net als in Duitsland:

https://hch.tv/2020/07/06(...)ctivos-por-covid-19/
pi_193968789
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 16:37 schreef Mondkapje het volgende:
Ik zou ook wel graag eens een verklaring horen waarom het in andere koude ruimtes waar gewerkt wordt, niet gebeurt.
Straks moeten ze honderduizenden euro's schadevergoeding betalen aan medewerkers die risico hebben gelopen omdat overheidsinstanties en RIVM laks zijn geweest. Goed onderzoeken die boel zou ik zeggen.
Misschien combinatie van factoren?
Dat bijvoorbeeld aerosolen afkomstig van het slachtproces ( Bijvoorbeeld tijdens het doorzagen van de dieren) het voor het virus gemakkelijker maken om zich te verspreiden?
En dan in de zin dat aerosolen en druppeltjes van een besmet persoon in aanraking komen met het dierlijke materiaal dat zich via de lucht verspreid en het virus gaat meeliften...
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
pi_193969342
quote:
0s.gif Op maandag 6 juli 2020 14:36 schreef Basp1 het volgende:

[..]

De uitbraken bij cafes en restaurants worden weer vergeten in het selectief zoeken van jou en za. ;)
:')
Go hard or go home
pi_194065516
In het AD van zaterdag jl een groot artikel over arbeidsomstandigheden van medewerkers slachthuizen. GGD's testen alleen bij een slachthuis als de onderneming daar zelf om vraagt. Dat noemen ze 'risicogericht' maar het is in feite vraaggestuurd.
AD kwam heel moeilijk ergens binnen om arbeiders te spreken te krijgen. Maar het is toch gelukt, ze zien hoe medewerkers om 21.00 thuiskomen, terwijl ze de volgende dag om kwart voor zeven weer moeten vertrekken. Slavenarbeid. En dan verbaasd zijn dat varkens levend worden gekookt.
pi_194078742
Covid-uitbraak in tien Braziliaanse vleesverwerkingsfabrieken
Het Braziliaanse Ministerie van Arbeid (MPT) heeft aangekondigd dat het tien vleesverwerkende bedrijven in de staat Mato Grosso onderzoekt na een recorduitbraak van Covid-19-infecties.
https://internationalleat(...)cessing_plants_.html
pi_194079510
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2020 03:08 schreef Za het volgende:
Covid-uitbraak in tien Braziliaanse vleesverwerkingsfabrieken
Het Braziliaanse Ministerie van Arbeid (MPT) heeft aangekondigd dat het tien vleesverwerkende bedrijven in de staat Mato Grosso onderzoekt na een recorduitbraak van Covid-19-infecties.
https://internationalleat(...)cessing_plants_.html
Daar wachtte ik al op.
pi_194382653
Het laten invullen van gezondheidsverklaringen door medewerkers van slachterij Van Rooi Meat in Helmond is een fakemaatregel. Dat zegt John Klijn, bestuurder bij FNV.

,,Zo'n verklaring is een wassen neus. Denk je nou echt dat een immigrant die om 05.00 uur in het busje stapt om te gaan werken gaat invullen dat hij ziek is? Hij heeft natuurlijk allang besloten dat hij overal 'ja' op gaat zeggen. In het ergste geval krijgt hij anders geen geld", aldus de vakbondsman.

Afgelopen weekend werd bekend dat medewerkers van de slachterij de afgelopen twee maanden met coronaklachten hebben doorgewerkt. Ze durven niet te melden dat ze klachten hebben of ziek zijn, uit angst hun baan te verliezen. Alle werknemers moeten iedere ochtend bij de poort een gezondheidsverklaring invullen.
https://www.ad.nl/binnenl(...)estaurants~a522c506/

Tja tja tja.... Maar zo moeilijk is het niet, neem die mensen in dienst ipv via uitzendbureau en ze kunnen gewoon doorbetaald ziek zijn.
  maandag 3 augustus 2020 @ 11:55:56 #219
338319 ZarB
Piña colada
pi_194382803
Covid-19: een teken van de natuur dat we met teveel mensen zijn én dat we moeten stoppen met achterlijke toestanden als slachthuizen _O_ _O_
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
pi_194426576
België
Achttien medewerkers van vleesverwerkend bedrijf Westvlees besmet: 225 anderen in quarantaine
pi_194612743
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2020 11:55 schreef ZarB het volgende:
Covid-19: een teken van de natuur dat we met teveel mensen zijn én dat we moeten stoppen met achterlijke toestanden als slachthuizen _O_ _O_
Mwah, meer een teken van een stel biljonairs die graag van traditioneel vlees af willen, omdat zij zelf geinvesteerd hebben in "lab-grown meat". Het is namelijk wel erg frappant dat Corona nu juist in de onderdelen van de samenleving een probleem vormt waar men graag verandering ziet:

* Cash geld verspreid Corona (men wil al langer naar een cashless society, geen zwart geld meer met je sideline jobjes)
* Slachterijen zijn Corona brandhaarden (zou ik ook zeggen als ik zelf een alternatief heb en daar miljarden in gestoken heb).

Je moet dergelijk nieuws altijd kritisch blijven bekijken en je afvragen; "wie heeft hier baat bij?". Er zit een mega lobby achter de hedendaagse media en van objectiviteit is nauwelijks te spreken.
For he who has eyes to see, let him see. And he who has ears to hear, let him hear.
pi_194612806
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 augustus 2020 08:40 schreef naaktslakkenverkrachter het volgende:

[..]

Mwah, meer een teken van een stel biljonairs die graag van traditioneel vlees af willen, omdat zij zelf geinvesteerd hebben in "lab-grown meat". Het is namelijk wel erg frappant dat Corona nu juist in de onderdelen van de samenleving een probleem vormt waar men graag verandering ziet:

* Cash geld verspreid Corona (men wil al langer naar een cashless society, geen zwart geld meer met je sideline jobjes)
* Slachterijen zijn Corona brandhaarden (zou ik ook zeggen als ik zelf een alternatief heb en daar miljarden in gestoken heb).

Je moet dergelijk nieuws altijd kritisch blijven bekijken en je afvragen; "wie heeft hier baat bij?". Er zit een mega lobby achter de hedendaagse media en van objectiviteit is nauwelijks te spreken.
Gelukkig zit er totaal geen megalobby achter de veehouderij en slachthuizen natuurlijk....
pi_194612838
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 augustus 2020 08:47 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Gelukkig zit er totaal geen megalobby achter de veehouderij en slachthuizen natuurlijk....
Grappig inderdaad hoe de 'Wie heeft hier baat bij?' vraag selectief wordt gesteld en dat wordt dan kritisch genoemd. _O-
pi_194613004
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2020 11:55 schreef ZarB het volgende:
Covid-19: een teken van de natuur dat we met teveel mensen zijn én dat we moeten stoppen met achterlijke toestanden als slachthuizen _O_ _O_
De natuur is geen entiteit hé ;)
Groepsimmuniteit mag wel het resultaat zijn, maar niet het doel... - Vallon
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')