abonnement Unibet Coolblue
pi_193694317
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 juni 2020 07:19 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Die productie getallen zeggen natuurlijk niets over de arbeidsomstandigheden en hoeveel mensen er aan werken.

Het geneuzel dat slachthuizen niet anders ingericht kunnen worden is natuurlijk onzin maak een lopende band 2* zo lang en mensen hebben 2* zoveel ruimte om te staan. Oh ja dan maak je niet meer optimaal gebruik van je ruimte, ja winst moet prevaleren boven gezondheid van je medewerkers.
Absoluut met je eens. Ik vind het ook geen excuus. Ook als je kijkt naar wat die winstzucht betekent voor de snelheid waarmee de dieren er letterlijk doorheen gejaagd worden en hoeveel daar nog eens mis gaat, nog afgezonderd van de door economische motieven gedreven gehanteerde methoden... (andere discussie wellicht :P )

maar zo denkt de industrie helaas niet in de praktijk. ;(
pi_193704394
China stopt import van varkensvlees bij Tönnies

China heeft de import van varkensvlees afkomstig van Tönnies voorlopig opgeschort. Dit melden Chinese media op basis van douanepapieren. De reactie van China volgt na een grote uitbraak van het coronavirus onder medewerkers van het Duitse vleesconcern in Rheda-Wiedenbrück.

De documenten tonen aan dat China vanaf woensdag de import van vleesproducten, afkomstig van slachterijen of koelhuizen van de Tönnies Group, heeft stopgezet. Een woordvoerder van Tönnies wil niet op het nieuws ingaan.
Uit angst voor een tweede coronagolf in eigen land stelt China hogere eisen aan de import van voedselproducten. Het land wil de risico's beperken, omdat recente uitbraken in de Chinese hoofdstad volgens de autoriteiten op een voedselmarkt zijn ontstaan. Ook Noorse zalmleveranciers zeggen tegen Reuters dat de export naar China sinds enkele dagen is stopgezet. In China hebben de zalmprijzen een duikeling gemaakt, omdat consumenten deze vanwege de vermeende risico's niet meer kopen.

Niet de eerste keer
Een Chinese importban is overigens niet nieuw voor Tönnies. In februari 2017 staakte het Aziatisch land de inkoop van vleesproducten bij Tönnies voor circa 3 maanden, nadat de Chinezen bedorven vlees hadden ontvangen. Dat kwam toen door het falen van een vriescontainer. Eigenaar Clemens Tönnies reisde destijds hoogstpersoonlijk naar China om deze ban ongedaan te maken.

https://www.boerenbusines(...)ensvlees-bij-t-nnies
pi_193714185
binnenkort voedseltekorten?
pi_193714918
Dat zou mooi zijn, als de Chinezen minder vlees gaan eten.
  zaterdag 20 juni 2020 @ 20:38:23 #130
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_193715153
Ook niet zo gek als je kijkt dat het virus ook welig kon tieren op de Chineze dierenmarkten. Al lijkt me een Westerse slagerij doorgaans een stuk hygiënischer.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_193717838
quote:
0s.gif Op donderdag 18 juni 2020 12:30 schreef Mondkapje het volgende:
Heeft Maurice de Hond hier nog een theorie over?
Niet meezingen tijdens de Arbeidsvitaminen.
pi_193720524
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 juni 2020 23:02 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Niet meezingen tijdens de Arbeidsvitaminen.
Maurice lijkt me zelf een grote vleeseter.
pi_193721447
Mogelijk verband tussen virus en intensieve varkenshouderij.

SARS-CoV-2 kan zijn overgedragen van geïnfecteerde varkens op een bedrijfsmedewerker, van varkensvlees op de menselijke voedselketen of van varkenspoep in het milieu, waardoor drinkwater is verontreinigd

Er kan een verband zijn tussen de opkomst van het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) dat de ziekte van COVID-19, de intensieve varkenshouderij en het agro-industriële complex veroorzaakt, volgens een artikel dat in mei 2020 is gepubliceerd op ResearchGate , een onderzoeksnetwerk voor wetenschappers over de hele wereld.

Onderzoekers van de Universiteit van Nottingham, VK en Universiteit van Sao Paulo, Brazilië stelden een driehoekige hypothese voor : ze zeiden dat drie soorten - vleermuizen, varkens en mensen - dichtbij genoeg zijn gekomen om de ontwikkeling van een infectieus virus te bevorderen, mogelijk vanwege de industrialisatie van landbouw.

De oorsprong van SARS-CoV-2 in China kan volgens de auteurs van het artikel in verband worden gebracht met varkensfabrieken in de provincie Hubei in het land.

De provincie - met als hoofdstad Wuhan, waar de eerste gerapporteerde COVID-19-infectie werd ontdekt - staat bekend om de fabriekskweek van varkens voor varkensvlees.

Vleermuizen - die door de groei van Wuhan uit hun teruglopende natuurlijke habitat zijn voortgekomen - hebben mogelijk een nieuwe schuilplaats gevonden in varkensfabrieken, waar ze veilig zijn voor roofdieren en toegang krijgen tot op soja gebaseerde diëten voor varkens.

Terwijl ze zich aanpassen aan deze nieuwe habitat, is er een mogelijkheid dat ze virussen naar de varkens verspreiden, totdat er een virulente nieuwe soort opdook en vele jaren tussen varkens circuleerde voordat ze op mensen sprong.

Het virus kan zijn overgedragen van geïnfecteerde varkens op een boer, van varkensvlees naar de menselijke voedselketen of van varkenspoep in het milieu, waardoor het drinkwater is verontreinigd, aldus het papier.

Varkenshouderij in Brazilië

Onderzoekers brachten ook fabrieken in de varkenshouderij in de Braziliaanse staat Santa Catarina in kaart, die COVID-19-infecties meldden.

Er was een overlap tussen gemeenten in Santa Catarina met een groot aantal varkens per bedrijf of varkens per gemeente en gemeenten met een groter aantal mensen die besmet waren met COVID-19, aldus de krant.

Brazilië is de op drie na grootste exporteur van varkensvlees ter wereld. Santa Catarina is de staat die het meeste van dit varkensvlees produceert en is verantwoordelijk voor meer dan 25 procent van de totale productie in Brazilië.

Ongeveer 70 procent van de varkens die voor varkensvlees worden gehouden, wordt grootgebracht met een intensieve landbouwbenadering, waarbij ze worden beperkt tot kleine ruimtes en chemicaliën zoals hormonen, antibiotica enz. Worden toegediend.

Dergelijke landbouwomstandigheden maken de dieren 'immuun-depressief' en vatbaarder voor de verspreiding van infectieziekten, aldus de auteurs.

Er is ook een toename van de ontbossing in Brazilië om monoculturen van soja en maïs te verbouwen die opnieuw worden gebruikt als voer voor varkens.

Dergelijke landbouwpraktijken leiden ook tot ernstige milieuverontreiniging als gevolg van onjuiste verwijdering van varkensafval.

Aangenomen wordt dat de opkomst van SARS-CoV-2 in ongeveer een kwart is voortgekomen uit vleermuizen - waarschijnlijk natuurlijke reservoirgastheren voor het virus - en via pangolines op de mens zijn overgegaan.

Hoewel een paar eerste studies erop wezen dat het virus slecht repliceerde bij varkens , werd er ook gespeculeerd dat varkens mogelijk vectoren zijn voor de SARS-CoV-2 bij mensen.

De huidige hypothese draagt ​​bij aan het inzicht dat varkens die intensief zijn grootgebracht mogelijk een vat zijn geweest voor de circulatie van het virus lang voordat het op mensen werd overgedragen.

Naarmate meer bosbedekking wordt vernietigd om diervoeder te verbouwen, worden vleermuizen dichter bij menselijke habitats gebracht, evenals de virussen die daardoor worden overgedragen.

Deze driehoeksverhouding tussen vleermuizen, varkens en mensen kan de bestaande risico's van de huidige pandemie vergroten en volgens de auteurs een toekomstige bedreiging vormen.

Ze stellen voor dat er meer onderzoek nodig is om de opkomst van nieuwe virussen te voorkomen en om ook duurzame landbouwpraktijken toe te passen.

https://www.downtoearth.o(...)ing-says-study-71474

Universiteit van Nottingham publicatie:
https://www.researchgate.(...)o-industrial_complex
pi_193722318
'Hoewel een paar eerste studies erop wezen dat het virus slecht repliceerde bij varkens , werd er ook gespeculeerd dat varkens mogelijk vectoren zijn voor de SARS-CoV-2 bij mensen.'

Dat hebben ze dan mooi lang onder de pet gehouden.
In Spanje waar veel corona is, het noordelijk deel, is ook veel bioindustrie. Noord Italie idem dito. Brabant. Het was al snel te zien dat er een overlap is.

Maurice, je loopt achter.
  zondag 21 juni 2020 @ 12:52:17 #135
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193722616
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 12:22 schreef Mondkapje het volgende:
'Hoewel een paar eerste studies erop wezen dat het virus slecht repliceerde bij varkens , werd er ook gespeculeerd dat varkens mogelijk vectoren zijn voor de SARS-CoV-2 bij mensen.'

Dat hebben ze dan mooi lang onder de pet gehouden.
In Spanje waar veel corona is, het noordelijk deel, is ook veel bioindustrie. Noord Italie idem dito. Brabant. Het was al snel te zien dat er een overlap is.

Maurice, je loopt achter.
Ik vind het ook wel erg bijzonder allemaal. Maar dat een paar onderzoekers speculeren, wil zeker niet zeggen dat het ook breed aangetoond en dus onder de pet gehouden is.

Overigens wil ik graag de disclaimer plaatsen dat user Za er niet om bekend staat gedegen bronnenonderzoek te doen. Het is altijd beter om in deze gevallen zelf onderzoek te doen om te voorkomen dat je dingen voorgeschoteld krijgt die in bepaalde straatjes passen.
Spoilers!
pi_193722666
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 12:52 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik vind het ook wel erg bijzonder allemaal. Maar dat een paar onderzoekers speculeren, wil zeker niet zeggen dat het ook breed aangetoond en dus onder de pet gehouden is.

Dat onder de pet gehouden is weer typisch dom populistisch gekakel van een user.

Wetenschappelijk onderzoek heeft altijd een voortschrijdend inzicht.
pi_193722719
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 12:52 schreef Lucky_Strike het volgende:

Overigens wil ik graag de disclaimer plaatsen dat user Za er niet om bekend staat gedegen bronnenonderzoek te doen. Het is altijd beter om in deze gevallen zelf onderzoek te doen om te voorkomen dat je dingen voorgeschoteld krijgt die in bepaalde straatjes passen.
Link naar het onderzoek staat zoals altijd onder mijn post.

Universiteit van Nottingham publicatie:
https://www.researchgate.(...)o-industrial_complex
pi_193722859
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 12:58 schreef Basp1 het volgende:

Wetenschappelijk onderzoek heeft altijd een voortschrijdend inzicht.
Kun je dit verklaren:

Britten testen nieuwe vaccins coronavirus op varkens
De Pirbright-wetenschappers injecteren de proefvaccins in varkens en meten de productie van de antilichamen in deze varkens. Vervolgens analyseren ze of de antilichamen het infecteren van cellen door SARS-CoV-2 kunnen blokkeren en een infectie voorkomen. Varkens worden vaker gebruikt als een groot diermodel in onderzoeken naar influenzavirussen, omdat varkens een zeer vergelijkbaar ademhalingssysteem hebben als mensen; op natuurlijke wijze worden besmet met influenzavirussen en antilichamen produceren met vergelijkbare kenmerken als mensen. Hierdoor geloven de onderzoekers dat een goede reactie van het vaccin bij varkens kan helpen om het succes van vaccins bij de mens te voorspellen. De onderzoekers zullen ook de veiligheid van de nieuwe vaccins testen en controleren of er ongunstige bijwerkingen in de varkens worden waargenomen.

https://www.pigbusiness.n(...)onavirus-op-varkens/
https://www.pirbright.ac.(...)help-combat-covid-19

Het betreft hier het Oxford vaccin dat minister de Jonge breed opgekocht heeft.

Waarom zou ook maar iemand een vaccin willen testen op varkens wanneer deze niet ontvankelijk zijn voor betreffend virus?

Hoe zou je uberhaupt de werkzaamheid van een vaccin kunnen testen op varkens wanneer deze niet ontvankelijk zijn voor het virus zoals beweerd wordt wanneer het om de besmettingen bij varkensslachterijen gaat?


Is dit net zoiets als een mondkapje dat de noodzakelijke bescherming biedt bij zorgpersoneel maar niet werkt bij de rest van de bevolking?

[ Bericht 2% gewijzigd door Za op 21-06-2020 23:21:19 ]
pi_193726079
Meer dan 1.300 Tönnies-medewerkers besmet, 5 liggen op de intensive care.

Ondertussen steeg het aantal door corona geïnfecteerde mensen in de vleesfabriek van Tönnies in Rheda-Wiedenbrück tot 1331. Dat maakte de gemeente Gütersloh zondag bekend. De serietests op het bedrijfsterrein werden zaterdag afgerond, zei het. Er zijn in totaal 6139 tests uitgevoerd. 5899 resultaten waren al beschikbaar. Bij 4568 medewerkers kon het virus niet worden opgespoord. " De tests toonden aan dat het aantal positieve resultaten buiten deze afdeling aanzienlijk lager is dan in dit deel van het bedrijf", zei het.

Momenteel worden 21 Covid-19-patiënten in het ziekenhuis behandeld in de vier ziekenhuizen in de wijk. Zes hiervan bevinden zich op de intensive care-afdeling, waarvan er twee ventilatie nodig hebben. Vijf van de zes zijn volgens de wijk Tönnies-werknemers.

Quarantainegebied opgezet in Verl
Naleving van de quarantaine door de besmette werknemers blijft een belangrijk punt. Na positieve coronatests door talrijke Tönnies-medewerkers heeft de stad Verl (district Gütersloh) zaterdag een quarantainegebied in een district opgezet. Verschillende appartementsgebouwen waarin contractwerkers van Tönnies zijn gehuisvest, zijn in quarantaine geplaatst, inclusief bewoners die geen werknemers van Tönnies zijn. Het hele gebied was afgezet met hekken. Bijna 670 mensen wonen in de getroffen huizen in drie straten.

https://m.faz.net/aktuell(...)lt-16825375.amp.html

Opmerkelijk dat de 1331 voornamelijk van een specifieke afdeling zijn, je zou denken het dan degenen zijn die het eerst met de varkens in aanraking komen.

Volgens een ander artikel zou het idd de slachtmedewerkers betreffen, ookal is het nog iets onduidelijk:
https://www.nzz.ch/intern(...)-getestet-ld.1562386

[ Bericht 4% gewijzigd door Za op 21-06-2020 17:32:48 ]
pi_193726279
Ik vind het opmerkelijk dat er 5 op de IC liggen
pi_193729533
Waarschijnlijk hebben ze vanwege de privacy de beroepen van de mensen die in Nederland op de IC lagen niet geregistreerd.
pi_193729627
quote:
0s.gif Op zondag 21 juni 2020 21:36 schreef Mondkapje het volgende:
Waarschijnlijk hebben ze vanwege de privacy de beroepen van de mensen die in Nederland op de IC lagen niet geregistreerd.
De beroepen zijn niet interessant, hoogstens dat er ook zorgmedewerkers op IC zijn gekomen
pi_193731544
Nou, het brandt goed in ieder geval.
pi_193734106
En nu ook in Wales

quote:
158 besmettingen bij vleesverwerker Wales

In Wales zijn 158 medewerkers van een vleesverwerkingsbedrijf positief getest op het coronavirus. Het gaat om personeel van een vestiging van de 2 Sisters Food Group in Llangefni op het eiland Anglesey. De eerste besmettingen werden donderdag geconstateerd. De 560 medewerkers zitten in quarantaine; inmiddels zijn zo'n 400 mensen getest. De lokale GGD houdt rekening met nog meer besmettingen.

Het werk in het bedrijf, waar gevogelte wordt verwerkt, ligt sinds donderdag stil. Vanwege de uitbraak blijven de scholen op Anglesey langer dicht. Die zouden eigenlijk volgende week maandag weer open gaan.

2 Sisters Food Group is een van de grootste voedselproducenten van Groot-Brittannië. Het bedrijf levert volgens de BBC ongeveer een derde van het gevogelte dat daar dagelijks wordt geconsumeerd. Het dochterbedrijf 2 Sisters Storteboom heeft vijf vestigingen in Nederland en levert ook kipproducten.
https://nos.nl/liveblog/2(...)-op-tweede-golf.html
pi_193734401
Het zou fijn zijn als Maurice zijn licht eens op deze branch liet schijnen.

Tientallen medewerkers van een grote pluimveevleesverwerkingsfabriek van 2 Sisters Food Group op het Britse schiereiland Anglesey hebben positief getest op coronavirus, waarop het bedrijf voor twee weken is gesloten. Het gaat om een vestiging van 2 Sisters Food Group, een van de grootste vleesverwerkers in het Verenigd Koninkrijk en in Nederland eigenaar van 2 Sisters Storteboom.
De corona-uitbraak heeft grote impact op het eiland ten noordwesten van Wales met zo’n 70.000 inwoners. De bedoeling was dat de scholen komende week na de coronaperiode weer zouden opengaan, maar dat is door het gemeentebestuur uitgesteld. Ook wordt nu overwogen om het begin van het toeristenseizoen, op 6 juli, een paar weken uit te stellen. De kust en de haventjes van Anglesey zijn geliefde toeristische trekpleisters.

Eerder werden al enkele Britse slachthuizen voor varkens en kalveren gesloten omdat er onder het personeel veel corona heerste. Het is voor zover bekend voor het eerst dat een Brits pluimveebedrijf tijdelijk wordt gesloten. Tot nu toe zijn bij de vestiging van Two Sisters in Anglesey meer dan 350 medewerkers getest en het aantal gevallen zal naar verwachting toenemen naarmate er meer tests worden verwerkt. Dr. Christopher Johnson, adviseur gezondheidsbescherming voor volksgezondheid in Wales, zei dat het testen in Anglesey bijna is afgerond.

De productie in de fabriek, die leveringscontracten heeft met grote supermarktketens als Marks & Spencer en fastfoodrestaurant KFC, is voor een periode van twee weken stilgelegd. Werknemers is gevraagd om veertien dagen lang vrijwillig in quarantaine te gaan om de verspreiding van het virus in de eiland-gemeenschap te helpen beperken.

Gezondheidsautoiteiten verwachten meer ziektegevallen van werknemers in de Britse vlees- en pluimvee industrie. Er is ook een uitbraak geweest bij Rowan Foods in Wrexham, waarbij bij 38 mensen de diagnose Covid-19 is gesteld, met een andere cluster rond de vleesverwerkingsfabriek van Kober in Cleckheaton, zo is vrijdag door eigenaar Asda bevestigd.

Donderdag kondigde de 2 Sisters Food Group aan dat het 'het goede deed' en dat het met onmiddellijke ingang veertien dagen zou stoppen met werken. Het bedrijf zei dat het eerste gemelde positieve geval in de fabriek al drie weken geleden was geconstateerd en dat er sinds begin maart een volledig actieplan voor 'veilige manieren van werken' was ingesteld. Het is duidelijk dat het controlesysteem naar behoren heeft gewerkt, zo liet het bedrijf in een reactie weten.

De productie in de nu stilgelegde fabriek, waar 560 mensen werkzaam zijn, wordt tot 2 juli overgebracht naar andere bedrijfslocaties.
https://www.pluimveeweb.n(...)holen-blijven-dicht/

Eerder zijn in het VK bij een vestiging van varkensvleesbedrijf Cranswick drie mensen overleden aan het coronavirus. Ook zijn besmettingen vastgesteld bij een kippenbedrijf van Moy Park in Noord-Ierland.
https://www.foodagribusin(...)-na-corona-uitbraak/

Drie werknemers van een vleesfabriek in Barnsley van het Britse Cranswick zijn overleden aan het coronavirus.
De drie werkten in verschillende afdelingen van de fabriek en waren daar voor 't laatst op 7 april aanwezig, heeft het beursgenoteerde foodbedrijf meegedeeld. Cranswick stelt dat het alle mogelijke steun verleent aan de nabestaanden en aan andere werknemers die besmet zijn geraakt.
Het bedrijf heeft al sinds eind februari in zijn vestigingen maatregelen genomen, zoals vaker reinigen, verminderde ploegendiensten en plastic schermen. Ook zijn er tijdelijke kantines neergezet om de verplichte afstand te kunnen handhaven. Eerder is ook een werknemer van kippenbedrijf Moy Park in Noord-Ierland aan het coronavirus overleden.
https://www.foodagribusin(...)verleden-aan-corona/

Labour MP Geraint Davies said data from the Office for National Statistics up to and including 20 April has found that plant workers in England and Wales were almost six times more likely die from Covid-19 than the average worker.
https://www.theguardian.c(...)e-deaths-coronavirus

[ Bericht 2% gewijzigd door Mondkapje op 22-06-2020 11:34:28 ]
  maandag 22 juni 2020 @ 10:40:36 #146
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193734487
Ik begin me wel af te vragen of er geen problemen met de capaciteit komt. Dat dieren lang moeten wachten in de vrachtwagens, dat er nog slechter met hen wordt omgesprongen door een hogere werkdruk bij de slachthuizen die nog wel open blijven. @Candaasje, weet jij hier iets van toevallig?
Spoilers!
pi_193734626
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 10:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik begin me wel af te vragen of er geen problemen met de capaciteit komt. Dat dieren lang moeten wachten in de vrachtwagens, dat er nog slechter met hen wordt omgesprongen door een hogere werkdruk bij de slachthuizen die nog wel open blijven. @:candaasje, weet jij hier iets van toevallig?
Ja, het dierenwelzijn is nu een nog groter probleem. Ook al in de stallen zelf, want de dieren groeien natuurlijk wel door (varkens worden normaal op een leeftijd van ongeveer 6 maanden geslacht, dan wegen ze rond de 100-120kg. Een volwassen varken haalt de 200kg wel, dus is ook echt een stuk groter. En die ruimte is er dus meestal niet, of nauwelijks.)

Ook bij de kalveren zagen we dit terug; er kwam een enorm overschot. Waar normaal de kalfjes uit de zuivelindustrie opgekocht worden en mestkalveren worden, konden de veehouders ze nu nergens kwijt. De vraag stortte ook volledig in (kalfsvlees = 'restaurantvlees')
Het enige voordeel: kalveren die normaal uit Ierland e.d. worden aangesleept, mochten nu niet vervoerd worden dus die transporten stopten wel noodgedwongen.

(Kleine kanttekening: toen de grenzen dichtgingen, waren er nog wel vele veetransporten onderweg. De dieren die daar in zaten, hebben wel extra geleden. Vooral pluimvee legde massaal het loodje terwijl de vrachtwagens moesten wachten)

Ik weet niet of de snelheid aan de slachtlijn nog verder opgedreven is; er is natuurlijk wel een max. snelheid die je kunt halen, ook al zou je niet eens meer omkijken naar hoe de dieren te handelen, want de machines kunnen op een gegeven moment niet sneller en bepaalde handelingen kosten gewoon tijd. Dus ik verwacht dat veehouders minder volgeladen of minder vaak transportwagens mogen sturen naar het slachthuis, en de dieren vooral in de stallen moeten verblijven.

Of het leed in de slachthuizen verder toegenomen is zal er dan mogelijk meer aan liggen dat de werkdruk onder de slachthuismedewerkers wel is toegenomen. Minder capaciteit, zieken.... etc.
Maar kan het me wel voorstellen dat dit niet ten goede komt aan de werkwijze.

Ik weet dat de PvdD om een stop tot fokken heeft gevraagd, maar het ministerie heeft dit naast zich neergelegd.
  maandag 22 juni 2020 @ 11:03:08 #148
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_193734755
Ik vind het maar zorgelijke ontwikkelingen. Voor alle partijen. Ik hoop sowieso dat er meer rechten ontstaan voor de arbeidsmigranten en dat er goed wordt opgelet dat de dieren hier niet de dupe van worden. Allebei ijdele hoop waarschijnlijk.
Spoilers!
pi_193734824
quote:
0s.gif Op maandag 22 juni 2020 11:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vind het maar zorgelijke ontwikkelingen. Voor alle partijen. Ik hoop sowieso dat er meer rechten ontstaan voor de arbeidsmigranten en dat er goed wordt opgelet dat de dieren hier niet de dupe van worden. Allebei ijdele hoop waarschijnlijk.
Het is triest hoor. Ik weet van een bekende hier die regelmatig gaat kijken bij Westfort dat ze hier nog steeds met busjes volgeladen binnenkomen, de werknemers. Maar de GGD hier vond het niet nodig verdere maatregelen in te voeren. Ik neem het die arbeidsmigranten niet kwalijk, maar de directies van de slachthuizen wel. (Westfort heeft echt een miljoenenomzet en exporteert 80% naar het buitenland. Dat kan wel wat minder in tijden van een pandemie zou ik zeggen..)

Dierenwelzijn gaat er helaas enkel verder op achteruit, als er geen ingrijpende maatregelen worden getroffen. Misschien dat het uiteindelijk voor de nertsen hier in NL beter wordt, als dat gestopt kan worden (na het nu al vergassen van meer dan 600.000 nertsen), maar voor bijvoorbeeld varkens is de ellende er niet minder op geworden. ;(

Ze worden nu ook massaal (levend) naar China gevlogen, o.a. vanuit Frankrijk. En in de VS hebben ze voor kippen en varkens die ze niet meer kwijt kunnen door omvallende slachthuizen bedacht om ze met gas of schuim in de stallen te verstikken (kippen), of levend te koken door de ventilatiesystemen uit te schakelen (kippen en varkens). Dit laatste is gefilmd door activisten, en omdat een gerust 4 uur durende doodsstrijd teveel kritiek opleverde, is dat nu gestopt in Iowa.

Het is droevig.
pi_193735005
Een nare tijd en uiteindelijk zal het tot minder vlees eten leiden in de wereld.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')