FOK!forum / Culinesse à gogo / Kook mee met CUL: woensdag gehaktdag op 13 mei
Lucky_Strikevrijdag 8 mei 2020 @ 15:45
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op woendag 13 mei maken we met iedereen die mee wil doen iets met gehakt.

Woensdag gehaktdag
Maak iets met gehakt. Uiteraard mag vegagehakt ook.

Algemene spelregels:
De regels:
- Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht.
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.
minilotvrijdag 8 mei 2020 @ 15:49
Ik overweeg:
https://iamafoodblog.com/how-to-a-make-soboro-donburi/
Lucky_Strikevrijdag 8 mei 2020 @ 15:52
Met dank aan @polderturk ga ik doner maken.
Oceanonixvrijdag 8 mei 2020 @ 15:56
Ik ga voor scotch eggs van Wullie. Wullie is eigenaar van een schots restaurant in Alkmaar. Had zijn recept al heel lang liggen.
golfervrijdag 8 mei 2020 @ 15:58
Zullen wel weer de ballen van de Librije worden dan. Misschien verzin ik iets anders. Of helemaal niets. ;)
golfervrijdag 8 mei 2020 @ 16:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 15:56 schreef Oceanonix het volgende:
Ik ga voor scotch eggs van Wullie. Wullie is eigenaar van een schots restaurant in Alkmaar. Had zijn recept al heel lang liggen.
Zo zag hij er uit toen wij 10 jaar geleden bij hem waren in Alkmaar:
SPOILER
4a1cbad63f.jpg
Kaatje1vrijdag 8 mei 2020 @ 16:05
Ik ga kibbeh uit de oven maken. De gewone heb ik vaker gemaakt, de oven kibbeh is minder vet en kan makkelijker bewaard worden (want een beetje maken lukt niet echt)
Lucky_Strikevrijdag 8 mei 2020 @ 16:30
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 15:58 schreef golfer het volgende:
Zullen wel weer de ballen van de Librije worden dan. Misschien verzin ik iets anders. Of helemaal niets. ;)
Die heb ik ook nog in de vriezer :9
DJMOvrijdag 8 mei 2020 @ 16:46
Ik krijg flashbacks ....

Ik denk er over om deze te maken: https://www.keukenliefde.(...)verrassende-vulling/
of deze: https://www.ah.nl/allerha(...)-met-kaas-en-mosterd
of een kruising tussen die twee _O-
Farenjivrijdag 8 mei 2020 @ 17:51
Ik vind wel dat gehakt maken betekent dat je het ook zelf moet hakken. Anders is het toch een beetje valsspelen.
golfervrijdag 8 mei 2020 @ 17:54
quote:
16s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 17:51 schreef Farenji het volgende:
Ik vind wel dat gehakt maken betekent dat je het ook zelf moet hakken. Anders is het toch een beetje valsspelen.
Geen probleem hoor. Ik heb nog wel ergens een oud-lijk liggen die in de gehaktmolen vermalen kan worden. >:)
DJMOvrijdag 8 mei 2020 @ 17:56
https://dekeukenvankniede(...)6/zelf-gehakt-maken/
En nou wil ik een gehaktmolen hebben. Gewoon. Omdat het kán. :')
Hupjevrijdag 8 mei 2020 @ 20:52
Ik maak gehakt niet zelf, hoor. Ik gebruik ook gewoon bouillonblokjes :6

Ik denk dat ik pasta met spinazie gehaktballetjes maak. Die vallen hier altijd in de smaak, hoe simpel ook.
Sorellavrijdag 8 mei 2020 @ 22:06
Ik ga het gehakt zelf draaien en denk dat het salisbury steak wordt of gehakt brood.
Kaatje1vrijdag 8 mei 2020 @ 22:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 22:06 schreef Sorella het volgende:
Ik ga het gehakt zelf draaien en denk dat het salisbury steak wordt of gehakt brood.
Niet eens bij nagedacht om zelf te draaien. Maar woensdag ook werklui over de vloer om de airco te installeren en die moeten ook in de keuken zijn. Dat lijkt me niet handig
Sorellavrijdag 8 mei 2020 @ 22:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 22:17 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Niet eens bij nagedacht om zelf te draaien. Maar woensdag ook werklui over de vloer om de airco te installeren en die moeten ook in de keuken zijn. Dat lijkt me niet handig
Lijkt mij ook niet, er zal wel geboord moeten worden ?
Kaatje1vrijdag 8 mei 2020 @ 22:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 22:20 schreef Sorella het volgende:

[..]

Lijkt mij ook niet, er zal wel geboord moeten worden ?
Veel (en ik heb daar zo’n bloedhekel aan)
Sorellazaterdag 9 mei 2020 @ 10:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 22:21 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Veel (en ik heb daar zo’n bloedhekel aan)
Stof door je huis dat is nog het ergste, 2 weken later vind je dat nog terug.
Kaatje1zaterdag 9 mei 2020 @ 11:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 10:56 schreef Sorella het volgende:

[..]

Stof door je huis dat is nog het ergste, 2 weken later vind je dat nog terug.
Ik zet de stofzuiger klaar.
6 jaar geleden hier een grote verbouwing gehad. Toen had ik 2 schoonmaaksters ingehuurd die als specialisatie “verbouwingsschoonmaak” hadden. In 3 uur was alles spik en span en daarna viel het eigenlijk best mee met stof. Beste 120 euro ooit uitgegeven
Sorellazaterdag 9 mei 2020 @ 11:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 11:02 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Ik zet de stofzuiger klaar.
6 jaar geleden hier een grote verbouwing gehad. Toen had ik 2 schoonmaaksters ingehuurd die als specialisatie “verbouwingsschoonmaak” hadden. In 3 uur was alles spik en span en daarna viel het eigenlijk best mee met stof. Beste 120 euro ooit uitgegeven
Geen grote verbouwingen meer hierzo maar als dat wel zo was had ik ook schoonmaaksters ingehuurd, beste idee ever :)

Nu weer on topic :)
marc0871zaterdag 9 mei 2020 @ 15:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 17:56 schreef DJMO het volgende:
https://dekeukenvankniede(...)6/zelf-gehakt-maken/
En nou wil ik een gehaktmolen hebben. Gewoon. Omdat het kán. :')
Mijn moeders keukenmachine heeft een gehaktmolenmodule.
Daar heeft ze denk ik 2 keer met veel geëtter gehakt mee proberen te draaien.
Wel een paar keer gebruikt voor zult.
De laatste keer dat ik het zag, waren die plaatjes vuil en verroest.
Moet nog ergens in de voorraadkast liggen.
DJMOzaterdag 9 mei 2020 @ 15:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 15:41 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Mijn moeders keukenmachine heeft een gehaktmolenmodule.
Daar heeft ze denk ik 2 keer met veel geëtter gehakt mee proberen te draaien.
Wel een paar keer gebruikt voor zult.
De laatste keer dat ik het zag, waren die plaatjes vuil en verroest.
Moet nog ergens in de voorraadkast liggen.
Ik lees dan ook verschillende tips om het zelf te maken. Het zou, als je het goed aanpakt, ook in de blender kunnen (die heb ik wel staan) maar dat schijnt nog een van de lastigste manieren te zijn. Aan de andere kant: vers gedraaid (half om half) is zoveel smaakvoller en lekkerder dan gehakt uit de fabriek.
minilotzaterdag 9 mei 2020 @ 16:01
quote:
16s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 17:51 schreef Farenji het volgende:
Ik vind wel dat gehakt maken betekent dat je het ook zelf moet hakken. Anders is het toch een beetje valsspelen.
Hoho, er staat niet 'maak gehakt', er staat 'maak iets met gehakt'.
Het gehakt zelf draaien/hakken is dus niet de opdracht, maar indien wel zelf doen dan uiteraard kudos en bonuspunten en zulks :7
Barreltjezaterdag 9 mei 2020 @ 17:07
Oh!

https://www.24kitchen.nl/recepten/köfte-en-tomatenpilav

Of

https://theviewfromgreatisland.com/lebanese-meatballs/

O+
DJMOzaterdag 9 mei 2020 @ 17:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 16:46 schreef DJMO het volgende:
Ik krijg flashbacks ....

Ik denk er over om deze te maken: https://www.keukenliefde.(...)verrassende-vulling/
of deze: https://www.ah.nl/allerha(...)-met-kaas-en-mosterd
of een kruising tussen die twee _O-
Het wordt een kruising :D met extra knoflook :7
marc0871zaterdag 9 mei 2020 @ 21:21
Ik denk aan beef shanghai.
Cat-astrophezaterdag 9 mei 2020 @ 21:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 21:21 schreef marc0871 het volgende:
Ik denk aan beef shanghai.
Oeh! In die richting moet ik het ook gaan zoeken als ik meedoe.
Ik heb niet zoveel met gehakt, behalve als opvuller door pastagerechten en dat vind ik in deze context minder geslaagd.
marc0871zaterdag 9 mei 2020 @ 22:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 21:31 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Oeh! In die richting moet ik het ook gaan zoeken als ik meedoe.
Ik heb niet zoveel met gehakt, behalve als opvuller door pastagerechten en dat vind ik in deze context minder geslaagd.
Mja, of ik doe zoiets

300 gram rundergehakt,
Een middelgrote ui, gesnipperd,
Rode paprika, in kleine blokjes,
Spaanse peper, fijngesneden,
2 Tenen knoflook, fijngesneden,
Klein blikje tomatenpuree,
Theelepel komijnzaad,
2 Theelepels Italiaanse kruiden,
Snufje kaneel,
2 Tomaten, in blokjes,
Zout naar smaak.

Als sausje heb ik slasaus (gewoon naturel van de Jumbo of zo),
teentje knoflook, geraspt,
2 theelepels gedroogde peterselie,
peper en zout naar smaak.

Mengsel in een Gordita,
In een oven van 200 graden, tot er een beetje kleur begint te ontstaan,
Sausje erover (of erin) en smullen maar.

Hoe heet dat?
Burrito? Enchilada? Taco?
Het is lekker. Dat is het.

Chili con carne is bij mij net zo'n prutje, met nog wat cacaopoeder, en bruine en/of kidneybonen
Lonaazondag 10 mei 2020 @ 17:42
Het wordt hier Turkse pizza met valsgespeeld deeg en deze topping:
https://ladyandpups.com/2(...)-lahmacun-and-ayran/ met extra fetadip :9

Wel een redelijk to-go recept hier in huis, maar ik heb even weinig inspiratie, hij stond al op de planning en ik wilde eignelijk niet meer naar de supermarkt.
Yinnydinsdag 12 mei 2020 @ 13:54
Pond rundergehakt uit de vriezer.
De helft wordt morgen saucijzenbroodjes en de andere helft gaat in een ovenschotel met witlof en gehakt.
Sarabidinsdag 12 mei 2020 @ 14:20
Ik heb nog steeds geen inspiratie....
Wordt waarschijnlijk een gerecht met vanalles bij elkaar gegooid. Weet niet of ik dat hier kan/durf te posten :+
minilotdinsdag 12 mei 2020 @ 14:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 14:20 schreef Sarabi het volgende:
Ik heb nog steeds geen inspiratie....
Wordt waarschijnlijk een gerecht met vanalles bij elkaar gegooid. Weet niet of ik dat hier kan/durf te posten :+
Tuurlijk wel, leuk juist! Culinaire aanstelleritis komt zondag wel weer bij de pizzaopdracht, toch? ;)
Sorelladinsdag 12 mei 2020 @ 14:52
Ik haak af, ik heb gehakt gedraaid en toen begon mijn kitchenaid verbrand te ruiken.
Er stond me vaag iets van bij om schoon te maken havermout er door heen draaien ;( niet dus.

Ik ben nu verdrietig en boos.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sorella op 12-05-2020 16:32:14 ]
Kaatje1dinsdag 12 mei 2020 @ 15:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 14:52 schreef Sorella het volgende:
Ik haak af, ik heb gehakt gedraaid en toen begin mijn kitchenaid verbrand te ruiken.
Er stond me vaag iets van bij om schoon te maken havermout er door heen draaien ;( niet dus.

Ik ben nu verdrietig en boos.
Is hij stuk?? Dat zou wel heel erg ellendig zijn
Yinnydinsdag 12 mei 2020 @ 15:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 14:52 schreef Sorella het volgende:
Ik haak af, ik heb gehakt gedraaid en toen begin mijn kitchenaid verbrand te ruiken.
Er stond me vaag iets van bij om schoon te maken havermout er door heen draaien ;( niet dus.

Ik ben nu verdrietig en boos.
Dat is balen!
Lucky_Strikedinsdag 12 mei 2020 @ 16:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 14:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Tuurlijk wel, leuk juist! Culinaire aanstelleritis komt zondag wel weer bij de pizzaopdracht, toch? ;)
Precies. De woensdagopdrachten zijn juist voor de simpelere dingen.
Lucky_Strikedinsdag 12 mei 2020 @ 16:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 14:52 schreef Sorella het volgende:
Ik haak af, ik heb gehakt gedraaid en toen begin mijn kitchenaid verbrand te ruiken.
Er stond me vaag iets van bij om schoon te maken havermout er door heen draaien ;( niet dus.

Ik ben nu verdrietig en boos.
RIP KitchenAid ;(
Sorelladinsdag 12 mei 2020 @ 16:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 15:15 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Is hij stuk?? Dat zou wel heel erg ellendig zijn
Hij doet het nog wel maar de snelheid is minder en het begon weer te ruiken dus ik vertrouw het niet.
Kaatje1dinsdag 12 mei 2020 @ 16:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 14:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Tuurlijk wel, leuk juist! Culinaire aanstelleritis komt zondag wel weer bij de pizzaopdracht, toch? ;)
Daar mieter ik gewoon alles wat ik lekker vind op. Of het nou past of niet (behalve ananas :P )
Cat-astrophedinsdag 12 mei 2020 @ 16:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 16:34 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Daar mieter ik gewoon alles wat ik lekker vind op. Of het nou past of niet (behalve ananas :P )
Ik ben niet zo van pizza maar zou eigenlijk mee moeten doen. Om juist die ananas er royaal op te doen >:)
Kaatje1dinsdag 12 mei 2020 @ 16:42
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 16:40 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Ik ben niet zo van pizza maar zou eigenlijk mee moeten doen. Om juist die ananas er royaal op te doen >:)
_O- Maak je @fietsie heel blij mee
Sarabidinsdag 12 mei 2020 @ 16:49
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 16:40 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Ik ben niet zo van pizza maar zou eigenlijk mee moeten doen. Om juist die ananas er royaal op te doen >:)
:D
fietsiedinsdag 12 mei 2020 @ 16:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 16:42 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

_O- Maak je @:Fietsie heel blij mee
Pizza is om te beleggen, niet om uit te drogen en er dan een verlept blaadje italiaans onkruid op te flikkeren en te kraaien "authentiek!" :P
Kaatje1dinsdag 12 mei 2020 @ 16:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 16:52 schreef fietsie het volgende:

[..]

Pizza is om te beleggen, niet om uit te drogen en er dan een verlept blaadje italiaans onkruid op te flikkeren en te kraaien "authentiek!" :P
:*
Yinnydinsdag 12 mei 2020 @ 17:30
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 16:40 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Ik ben niet zo van pizza maar zou eigenlijk mee moeten doen. Om juist die ananas er royaal op te doen >:)
Duivels!
Barreltjedinsdag 12 mei 2020 @ 17:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 14:22 schreef minilot het volgende:

[..]

Tuurlijk wel, leuk juist! Culinaire aanstelleritis komt zondag wel weer bij de pizzaopdracht, toch? ;)
O+
fietsiedinsdag 12 mei 2020 @ 17:45
Ik heb nog wel een ladinkje van @sigme 's lekkers waar ik morgen gehakt-technisch wel iets van kan maken met knof en yoghurt, komkommer en een pita broodje ofzo....
Lucky_Strikedinsdag 12 mei 2020 @ 22:31
Ik heb een mooie rol gekruid gehakt in de koelkast liggen voor de döner die ik morgen maak. Morgenochtend wordt hij ingevroren zodat hij morgenavond goed te snijden is.
Yinnywoensdag 13 mei 2020 @ 10:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 mei 2020 22:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een mooie rol gekruid gehakt in de koelkast liggen voor de döner die ik morgen maak. Morgenochtend wordt hij ingevroren zodat hij morgenavond goed te snijden is.
Ben benieuwd!
golferwoensdag 13 mei 2020 @ 13:05
Ik heb een beetje gesmokkeld, want had afgelopen zondag al van mijn gehakt (250 gr. h.o.h en 250 gr. rundergehakt) Ragu Bolognese gemaakt en die (deels) ingevroren.

Benodigde ingrediënten: (pancetta niet voorradig, dus maar een gerookt spekblok)
DSC04718.jpg
Netjes snijden en mixen:
DSC04721.jpg
Spekblokjes uitbakken in de pan:
DSC04722.jpg
Groentes erbij:
DSC04724.jpg
Gehakt, kruiden en knoflook erbij:
DSC04726.jpg
Wildfond, rode wijn en scheutje volle melk erbij:
DSC04729.jpg
Deksel erop en minimaal 3 uur (!!) laten pruttelen:
DSC04732.jpg
Eindresultaat, Ragu Bolognese:
DSC04738.jpg

:9
boriszwoensdag 13 mei 2020 @ 14:01
Helaas geen tijd. Had wel weer eens het gehaktbrood van Matt Preston kunnen maken. :9
Yinnywoensdag 13 mei 2020 @ 14:28
Saucijzenbroodjes als lunch
Recept: https://www.dekooktips.com/recepten/saus-br.htm
De ingrediënten:
7fxBZhf.jpg
Eerst roux maken
qy6qsfa.jpg
Het gehakt is gekruid met zout, peper, nootmuskaat en Maggi. Alvast half ei erbij, want durfde niet door de hete roux te doen. Dit mengen.
eE4rAF6.jpg
Nu nog meer nootmuskaat, paneermeel en bloem erdoor.
5BF0NEi.jpg
Dit verdelen in 10 porties (en niet 12 zoals in recept, want er zitten maar 10 plakjes in een pakje bladerdeeg).
aH7wPne.jpg
De worstjes in bladerdeeg doen
QbUWniN.jpg
Een beetje krap op het bakblik, likje ei en natuurlijk met vork even randje aandrukken
6qaEgoL.jpg
Uit de oven, een beetje afkoelen...en HAP!
mLxcUci.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door Yinny op 13-05-2020 16:09:18 ]
Yinnywoensdag 13 mei 2020 @ 14:29
quote:
11s.gif Op woensdag 13 mei 2020 13:05 schreef golfer het volgende:
Ik heb een beetje gesmokkeld, want had afgelopen zondag al van mijn gehakt (250 gr. h.o.h en 250 gr. rundergehakt) Ragu Bolognese gemaakt en die (deels) ingevroren.

Benodigde ingrediënten: (pancetta niet voorradig, dus maar een gerookt spekblok)
[ link | afbeelding ]
Netjes snijden en mixen:
[ link | afbeelding ]
Spekblokjes uitbakken in de pan:
[ link | afbeelding ]
Groentes erbij:
[ link | afbeelding ]
Gehakt, kruiden en knoflook erbij:
[ link | afbeelding ]
Wildfond, rode wijn en scheutje volle melk erbij:
[ link | afbeelding ]
Deksel erop en minimaal 3 uur (!!) laten pruttelen:
[ link | afbeelding ]
Eindresultaat, Ragu Bolognese:
[ link | afbeelding ]

:9
Mijn lievelings pastasaus! En mijn vriend zijn minst favoriete saus :'(
Oceanonixwoensdag 13 mei 2020 @ 14:47
Beste Jury, telt de inzending van de heer Golfer mee of niet? Want op zondag bereid? :?
Lucky_Strikewoensdag 13 mei 2020 @ 14:53
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 14:47 schreef Oceanonix het volgende:
Beste Jury, telt de inzending van de heer Golfer mee of niet? Want op zondag bereid? :?
Eigenlijk niet he? Hij had beter zijn mond kunnen houden over de dag van bereiding ;)
Myraelawoensdag 13 mei 2020 @ 14:54
Zin in saucijzenbroodjes nu. :9
Sarabiwoensdag 13 mei 2020 @ 14:54
Ik hou niet van saucijzenbroodjes maar deze zien er wel goed uit :9
Myraelawoensdag 13 mei 2020 @ 14:55
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 14:47 schreef Oceanonix het volgende:
Beste Jury, telt de inzending van de heer Golfer mee of niet? Want op zondag bereid? :?
Zolang het geen wedstrijd is, is er ook geen jury en kunnen we elke toevoeging aan het topic gewoon waarderen. *O*
golferwoensdag 13 mei 2020 @ 14:58
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 14:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

Eigenlijk niet he? Hij had beter zijn mond kunnen houden over de dag van bereiding ;)
Ik wist niet dat het een wedstrijd was en er een jury is?
Dus haal maar weer weg hoor. :{w
Lucky_Strikewoensdag 13 mei 2020 @ 15:05
quote:
13s.gif Op woensdag 13 mei 2020 14:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik wist niet dat het een wedstrijd was en er een jury is?
Dus haal maar weer weg hoor. :{w
Nee joh, niet zo happen zeg.
Kaatje1woensdag 13 mei 2020 @ 16:17
Wat @Myraela zegt

Ik had vorige week de soep ook al klaar.

Maar de airco monteurs zijn weg, ik heb mijn keuken weer terug dus kan zo ook beginnen *O*
DJMOwoensdag 13 mei 2020 @ 16:35
Goed ik kon dus niet kiezen tussen twee recepten. Dus de best of both maar samengevoegd tot één recept en er m'n eigen draai aan gegeven.

SPOILER: recept
300 gram half om half gehakt
125 gram champignons
2 el grove zaanse mosterd
1 ui
2 teentjes knoflook
1 ei
Paneermeel naar behoefte
zout en peper naar smaak
50 gram geraspte kaas, pittig

Champignons met ui en fijn geperste knoflook bakken, af laten koelen, en fijn snijden. Alles door elkaar mengen, half uur laten rusten in de koelkast. Stevige ballen maken. Even door de bloem rollen. Rondom op middelhoog vuur aanbraden. Water toevoegen met een blokje rundvleesbouillon en op laag vuur circa 30 tot 40 minuten laten garen.
Foto verslag:

Recept ophangen
n37Dcrt.jpg
De ingrediënten (de knoflook staat niet op de foto, die heb ik standaard voor het grijpen in een groentezakje aan de muur links van het aanrecht)
56fTZxE.jpg
Uien in halve ringen, champignons in plakjes met de knoflook in de pan:
PMc7e9z.jpg
Het originele recept zegt fijnsnijden; maar ik ben lui en zet een kleine groente hakker aan het werk:
LXRK832.jpg
Ook het mengen van de rest laat ik in eerste instantie over aan de mixer :P
UTfUTaA.jpg
WsOp9vF.jpg
Dan in de koelkast zetten voor minimaal een half uur,
AZQzZSM.jpg
In porties verdelen, ballen rollen en door de bloem heen halen
kk6YRw5.jpg
l4HhauE.jpg
Aanbraden op middelhoog vuur, ca 225 ml water erbij + een tablet rundvleesbouillon
ZVgZPff.jpg
ca 30 minuten tot 40 minuten zachtjes laten garen; ik had de eerste 10/15 minuten de deksel op de pan, daarna zonder deksel verder laten garen.

PU4r8ek.jpg

Het zout was ik vergeten, ik heb versgemalen vier seizoenen peper gebruikt, maar dat was geen verlies: ik moest me inhouden om ze niet alle vier tegelijk naar binnen te schuiven :9~
Cat-astrophewoensdag 13 mei 2020 @ 16:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 15:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.

Op woendag 13 mei maken we met iedereen die mee wil doen iets met gehakt.

Woensdag gehaktdag
Maak iets met gehakt. Uiteraard mag vegagehakt ook.

Algemene spelregels:
De regels:
[b ] - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. [/b]
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.
OP lijkt me duidelijk :7

SPOILER
Of Golfer reageert iets minder aangebrand (ja, ik weet het..) is ook een optie.
Lucky_Strikewoensdag 13 mei 2020 @ 16:53
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 16:35 schreef DJMO het volgende:
Goed ik kon dus niet kiezen tussen twee recepten. Dus de best of both maar samengevoegd tot één recept en er m'n eigen draai aan gegeven.

SPOILER: recept
300 gram half om half gehakt
125 gram champignons
2 el grove zaanse mosterd
1 ui
2 teentjes knoflook
1 ei
Paneermeel naar behoefte
zout en peper naar smaak
50 gram geraspte kaas, pittig

Champignons met ui en fijn geperste knoflook bakken, af laten koelen, en fijn snijden. Alles door elkaar mengen, half uur laten rusten in de koelkast. Stevige ballen maken. Even door de bloem rollen. Rondom op middelhoog vuur aanbraden. Water toevoegen met een blokje rundvleesbouillon en op laag vuur circa 30 tot 40 minuten laten garen.
Foto verslag:

Recept ophangen
[ afbeelding ]
De ingrediënten (de knoflook staat niet op de foto, die heb ik standaard voor het grijpen in een groentezakje aan de muur links van het aanrecht)
[ afbeelding ]
Uien in halve ringen, champignons in plakjes met de knoflook in de pan:
[ afbeelding ]
Het originele recept zegt fijnsnijden; maar ik ben lui en zet een kleine groente hakker aan het werk:
[ afbeelding ]
Ook het mengen van de rest laat ik in eerste instantie over aan de mixer :P
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dan in de koelkast zetten voor minimaal een half uur,
[ afbeelding ]
In porties verdelen, ballen rollen en door de bloem heen halen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Aanbraden op middelhoog vuur, ca 225 ml water erbij + een tablet rundvleesbouillon
[ afbeelding ]
ca 30 minuten tot 40 minuten zachtjes laten garen; ik had de eerste 10/15 minuten de deksel op de pan, daarna zonder deksel verder laten garen.

[ afbeelding ]

Het zout was ik vergeten, ik heb versgemalen vier seizoenen peper gebruikt, maar dat was geen verlies: ik moest me inhouden om ze niet alle vier tegelijk naar binnen te schuiven :9~
:9
Sarabiwoensdag 13 mei 2020 @ 17:28
Niet echt heel spannend, maar zal het toch maar plaatsen

kJCV9Xq.jpg
Gehakt, boontjes, rijst en hoisinsaus

lHzJ1Bu.jpg
Yinnywoensdag 13 mei 2020 @ 17:34
@DJMO Mooie ballen!
Yinnywoensdag 13 mei 2020 @ 17:34
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 17:28 schreef Sarabi het volgende:
Niet echt heel spannend, maar zal het toch maar plaatsen

[ afbeelding ]
Gehakt, boontjes, rijst en hoisinsaus

[ afbeelding ]
Lekker en makkelijk! Een succes voor woensdag
Kaatje1woensdag 13 mei 2020 @ 17:39
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 17:28 schreef Sarabi het volgende:
Niet echt heel spannend, maar zal het toch maar plaatsen

[ afbeelding ]
Gehakt, boontjes, rijst en hoisinsaus

[ afbeelding ]
Da’s een goed en smakelijk idee voor niet veel tijd. Nooit aan gedacht
Sarabiwoensdag 13 mei 2020 @ 17:43
Het was ook zeker wel lekker :Y en erg makkelijk/snel :D
potjecremewoensdag 13 mei 2020 @ 18:21
quote:
13s.gif Op woensdag 13 mei 2020 14:58 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik wist niet dat het een wedstrijd was en er een jury is?
Dus haal maar weer weg hoor. :{w
Neeeeee, ziet er goed uit!
fietsiewoensdag 13 mei 2020 @ 18:28
Dus... gehaktdag....

Lamsgehakt met feta; balletjes voor bij de

Lamsragu met spinazie, voor over de spaghetti.

Mmhiqf7.jpg

Daar de spinazie en tomaat bij en pruttelen maar..

JIEhbyc.jpg

Vervolgens de balletjes maken (ook voor morgen):

UUcScVU.jpg

Feta erdoor...

DB0VZDB.jpg

En zachtjes garen; gelijk balletjes voor op brood voor de lunch van morgen, en / of een snackje..


juQpjJP.jpg

[ Bericht 32% gewijzigd door fietsie op 13-05-2020 18:36:24 ]
Lucky_Strikewoensdag 13 mei 2020 @ 18:55
quote:
1s.gif Op woensdag 13 mei 2020 18:28 schreef fietsie het volgende:
Dus... gehaktdag....

Lamsgehakt met feta; balletjes voor bij de

Lamsragu met spinazie, voor over de spaghetti.

[ afbeelding ]

Daar de spinazie en tomaat bij en pruttelen maar..

[ afbeelding ]

Vervolgens de balletjes maken (ook voor morgen):

[ afbeelding ]

Feta erdoor...

[ afbeelding ]

En zachtjes garen; gelijk balletjes voor op brood voor de lunch van morgen, en / of een snackje..


[ afbeelding ]

Jij maakt gewoon gehaktballen voor bij gehakt _O_
derLudolfwoensdag 13 mei 2020 @ 19:05
Oh, zonder dit hele topic gelezen te hebben, had ik vandaag gehaktballen volgens het recept van de Librije :o
Lonaawoensdag 13 mei 2020 @ 19:05
Ik had maandag Turkse pizza. En vandaag pasta met avocadosaus dus uh. ja.

Tevens zie ik goede ballen. :9
Oceanonixwoensdag 13 mei 2020 @ 19:08
Scottish eggs

YrKLnPYl.jpg
ingredienten (zo ongeveer)

0114bkCl.jpg
gepelde, bebloemde eieren, gemixt gehakt

NYm43rWl.jpg
aangeklede eieren

aZa6Gmxl.jpg
jasje aan

ugkVNUgl.jpg
gefrituurd en vermoord >:)
Kaatje1woensdag 13 mei 2020 @ 19:23
Nou zijn de gehaktballen van mijn moeder niet te evenaren dus daarwaag ik me maar niet aan.
Het werd kibbeh. Dat komt in een paar variaten, vegetarisch, van bulgur met kruiden, gefrituurd en dan is het een deeg van gehakt en bulgur gevuld met een lamsgehakt mengsel (lekker maar veelwerk en ik krijg ze echt niet zo mooi als mijn Syrische vriendinnen). Maar het kan ook op de makkelijke manier, onderin het gekruide gehakt met bulgur deeg, dan een laag gekruid gehakt met oa pijnboompitten en dan weer een laag deeg en dat in de oven.
Ik moet alleen nog eens uitzoeken waarom de hele boel uit elkaar viel ipv dat ik het in punten kon snijden.
Maar zoals mijn moeder altijd al zei “waar het komt hangen ook geen schilderijen “

Erbij een salade die ik er ook vaak bij krijg, tomaat, rode ui en komkommer met wat olie, azijn, peper en zout.

97211102_1645730845589350_7983884070532677632_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQkp5kKCILXq30rCJd0otShiwyrMRjEMb0J_sq4qd8g1SbyaSoEQ3q-oMfiUGrmibVY&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=76a99b254cc56efce06f8eaa7304fa18&oe=5EE2BA65

97197964_1645730835589351_177744635974647808_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=110474&_nc_oc=AQnJihIgP-GlPNlVdi1RAHVCqrjWhQiRb32-qiADj2pAbk3P-G6NGdW-daMtP2by0Bo&_nc_ht=scontent-ams4-1.xx&oh=23182193df0ad166f9c74d369725fd19&oe=5EDFD6DE
praadjewoensdag 13 mei 2020 @ 19:30
Wat een heerlijk volgtopic. Ik geniet elke keer weer van de mooie/lekkere gerechten. O+
Scheepskokwoensdag 13 mei 2020 @ 19:32
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 19:30 schreef praadje het volgende:
Wat een heerlijk volgtopic. Ik geniet elke keer weer van de mooie/lekkere gerechten. O+
Daar sluit ik me bij aan. Door de coronacrisis heb ik geen gehakt in huis. Ik bestel twee drie weken mijn boodschappen van te voren. Die worden bezorgd. Daar had ik geen gehakt bij.
(Ik kom helemaal nergens meer, ik blijf alleen in huis).
Scheepskokwoensdag 13 mei 2020 @ 19:34
quote:
1s.gif Op woensdag 13 mei 2020 14:28 schreef Yinny het volgende:
Saucijzenbroodjes als lunch
Recept: https://www.dekooktips.com/recepten/saus-br.htm
De ingrediënten:
[ afbeelding ]
Eerst roux maken
[ afbeelding ]
Het gehakt is gekruid met zout, peper, nootmuskaat en Maggi. Alvast half ei erbij, want durfde niet door de hete roux te doen. Dit mengen.
[ afbeelding ]
Nu nog meer nootmuskaat, paneermeel en bloem erdoor.
[ afbeelding ]
Dit verdelen in 10 porties (en niet 12 zoals in recept, want er zitten maar 10 plakjes in een pakje bladerdeeg).
[ afbeelding ]
De worstjes in bladerdeeg doen
[ afbeelding ]
Een beetje krap op het bakblik, likje ei en natuurlijk met vork even randje aandrukken
[ afbeelding ]
Uit de oven, een beetje afkoelen...en HAP!
[ afbeelding ]
Geweldig dit! Dit is drie niveau's hoger dan die Kiosk-broodjestroep.
potjecremewoensdag 13 mei 2020 @ 19:35
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 19:30 schreef praadje het volgende:
Wat een heerlijk volgtopic. Ik geniet elke keer weer van de mooie/lekkere gerechten. O+
Eens . Heb momenteel geen keuken en kan alleen maar kijken. Aantal gerechten die ik heb gezien wil ik zeker eens maken.
Sarabiwoensdag 13 mei 2020 @ 19:35
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 19:23 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou zijn de gehaktballen van mijn moeder niet te evenaren dus daarwaag ik me maar niet aan.
Het werd kibbeh. Dat komt in een paar variaten, vegetarisch, van bulgur met kruiden, gefrituurd en dan is het een deeg van gehakt en bulgur gevuld met een lamsgehakt mengsel (lekker maar veelwerk en ik krijg ze echt niet zo mooi als mijn Syrische vriendinnen). Maar het kan ook op de makkelijke manier, onderin het gekruide gehakt met bulgur deeg, dan een laag gekruid gehakt met oa pijnboompitten en dan weer een laag deeg en dat in de oven.
Ik moet alleen nog eens uitzoeken waarom de hele boel uit elkaar viel ipv dat ik het in punten kon snijden.
Maar zoals mijn moeder altijd al zei “waar het komt hangen ook geen schilderijen “

Erbij een salade die ik er ook vaak bij krijg, tomaat, rode ui en komkommer met wat olie, azijn, peper en zout.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!

En de Scottish eggs ook
Scheepskokwoensdag 13 mei 2020 @ 19:36
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 19:35 schreef potjecreme het volgende:

[..]

Eens . Heb momenteel geen keuken en kan alleen maar kijken. Aantal gerechten die ik heb gezien wil ik zeker eens maken.
Precies, ik heb mijn schrift met pen al naast mijn computer liggen. :P
praadjewoensdag 13 mei 2020 @ 19:40
quote:
0s.gif Op woensdag 13 mei 2020 19:36 schreef Scheepskok het volgende:

[..]

Precies, ik heb mijn schrift met pen al naast mijn computer liggen. :P
Ik heb al heerlijke soepgerechten opgeslagen :Y
minilotwoensdag 13 mei 2020 @ 20:12
Het werd dus soboro donburi - een Japans (bento)gerecht van rijst en gekruid gehakt, vaak geserveerd met geruld ei (met een vuist vol eetstokjes! :D) en een streepje erwt.

Enkele onscherpe baggerfoto's! :')

SPOILER: Voorbereidende werkzaamheden
Ingredienten (minus in de vriezer verkerende doperwten):
MD5zCrz.jpg

Klaargezet: onder andere marinerend vegagehakt, rijstazijn + suiker + zout voor de rijst, een stel eieren met suiker en zout:
k8487UV.jpg

Eikluts:
XnH3yc7.jpg
Done:
p3mGhwo.jpg

Mweh @ vegagehakt. Mijn lief en ukkie vonden het wel lekker van textuur, ik vond het sojagruis niet echt een feest. Denk toch dat het met, zeg, kip- of varkensgehakt beter geslaagd was geweest, al was de marinade van Chinese rijstwijn (had geen sake meer, dat moet er eigenlijk in), mirin, suiker en sojasaus an sich wel erg smakelijk. :) Beetje suiker, naast zout, in een omelet is sowieso een goed idee: haalt de smaak goed op!

Zo alles door elkaar geroerd met een dotje sriracha hapte het prima weg, maar heel bijzonder was het verder niet. Maar daar is het de woensdagopdracht voor. ;)

Zo de rest van de bijdragen eens lezen *O*

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 13-05-2020 20:18:10 ]
minilotwoensdag 13 mei 2020 @ 20:19
Ooooh @Yinny, wat een fraaaaaaaaaaaaaie saucijzenbroodjes! ^O^
En Scottish eggs, wat cool! Nooit gemaakt, zelfs nooit gegeten. Toch eens doen :)
Kaatje1woensdag 13 mei 2020 @ 20:30
Ja, die saucijzenbroodjes zien eruit om Nu meteen te gaan eten. Maar dat zijn eigenlijk alle gerechten
Isabeauwoensdag 13 mei 2020 @ 20:43
Wij hadden kipgehakt :7 Niet bijzonder creatief, maar dit stond al in de planning voor deze week 8-)

De ingrediënten:
1I6IEK2.jpg

En het resultaat:
WioXTHn.jpg

Simpel en lekker. Niet echt een recept, gewoon eh wat door elkaar gehusseld.
Muckwoensdag 13 mei 2020 @ 20:55
Ik was van plan spaghetti met gehaktballetjes te maken voor deze opdracht :9
Alleen bleek het gehakt bedorven te zijn, terwijl het nog lang niet over datum was :r
Nadat ik het geruild had bij de supermarkt, bleek ik geen spaghetti meer in huis te hebben :')

Omdat ik geen zin had om nog een keer geen en weer te fietsen, is het iets heel anders geworden:
Burrito's met pittig gekruid gehakt, Mexicaanse roerbakgroenten en kaas uit de oven :9
drakinwoensdag 13 mei 2020 @ 21:00
vanavond zin in iets gevulds, gevulde paprika was al even terug, maar niet in huis.
Er lag wel een spitskool dus werd het dit recept https://www.ah.nl/allerha(...)evulde-koolrolletjes

Ingrediënten
rYCz30Z.jpg

Gehakt in 2 kommen voor een ander gerecht
E08VZot.jpg

gehaktmengsel, geblancheerde koolbladeren touw en vullen maar
JPF3eQs.jpg

In de pan
DSd7Pd4.jpg

het dipsausje
1jqgKLE.jpg

Ziet er goed uit na bakken/stomen
1c4iZPB.jpg

Het helaas erg bewogen eindresultaat
p7IFxP8.jpg
Farenjiwoensdag 13 mei 2020 @ 21:07
Misschien vinden sommige mensen dit valsspelen, maar wat ik heb gemaakt is toch echt (zelf) gehakt en ik heb er ook nog ballen van gedraaid, dus ik vind mijn falafel uitermate goed hier passen.

Het begint met droge kikkererwten en tuinbonen die ik een nacht in de week heb gezet.

UgOEWh6.jpg

Een shitload aan kruiden, oa koriander, bosui, knoflook, komijn erbij.

6bGg1gX.jpg

En hier wordt het dus gehakt!

mZ3KRGH.jpg

Ballen van draaien, in de frituur, en kijk eens wat mooi...

6D32mHY.jpg

Olijven, feta, pitabrood en sausjes erbij! :Y)

hkrVGzB.jpg
minilotwoensdag 13 mei 2020 @ 21:10
Oooh, zeker mooie falafels! Ik wil ze! :9
Wat zijn dat voor sausjes, @Farenji? :)
Kaatje1woensdag 13 mei 2020 @ 21:10
Nog meer lekkers.
Hupjewoensdag 13 mei 2020 @ 21:11
Wij aten spinazie-gehakt balletjes (met spaghetti met tomatensaus met groenten). De ideale manier om kleine kinderen spinazie te laten eten zonder knoeien, wat mij betreft.
jnAKQ5f.jpg
17lfEF3.jpg
vsVO548.jpg
In het echt zag het er wel appetijtelijker uit dan op de foto… :')
Lonaawoensdag 13 mei 2020 @ 21:12
quote:
1s.gif Op woensdag 13 mei 2020 21:07 schreef Farenji het volgende:
Misschien vinden sommige mensen dit valsspelen, maar wat ik heb gemaakt is toch echt (zelf) gehakt en ik heb er ook nog ballen van gedraaid, dus ik vind mijn falafel uitermate goed hier passen.

Het begint met droge kikkererwten en tuinbonen die ik een nacht in de week heb gezet.

[ afbeelding ]

Een shitload aan kruiden, oa koriander, bosui, knoflook, komijn erbij.

[ afbeelding ]

En hier wordt het dus gehakt!

[ afbeelding ]

Ballen van draaien, in de frituur, en kijk eens wat mooi...

[ afbeelding ]

Olijven, feta, pitabrood en sausjes erbij! :Y)

[ afbeelding ]
Zou eten. Nu.
Farenjiwoensdag 13 mei 2020 @ 21:13
quote:
1s.gif Op woensdag 13 mei 2020 21:10 schreef minilot het volgende:
Oooh, zeker mooie falafels! Ik wil ze! :9
Wat zijn dat voor sausjes, @:Farenji? :)
Baba ganoush en tomaten bruschetta, gewoon van de supermarkt.
drakinwoensdag 13 mei 2020 @ 21:13
quote:
1s.gif Op woensdag 13 mei 2020 21:07 schreef Farenji het volgende:
Misschien vinden sommige mensen dit valsspelen, maar wat ik heb gemaakt is toch echt (zelf) gehakt en ik heb er ook nog ballen van gedraaid, dus ik vind mijn falafel uitermate goed hier passen.

Het begint met droge kikkererwten en tuinbonen die ik een nacht in de week heb gezet.

[ afbeelding ]

Een shitload aan kruiden, oa koriander, bosui, knoflook, komijn erbij.

[ afbeelding ]

En hier wordt het dus gehakt!

[ afbeelding ]

Ballen van draaien, in de frituur, en kijk eens wat mooi...

[ afbeelding ]

Olijven, feta, pitabrood en sausjes erbij! :Y)

[ afbeelding ]
Gehakt is gehakt en vegetarisch gehakt was toegestaan, en jij draait ook nog zelf gehakt, echt CUL dus ^O^
minilotwoensdag 13 mei 2020 @ 21:17
quote:
2s.gif Op woensdag 13 mei 2020 21:12 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Zou eten. Nu.
Echt hè? :9
fietsiewoensdag 13 mei 2020 @ 21:21
quote:
1s.gif Op woensdag 13 mei 2020 21:11 schreef Hupje het volgende:
Wij aten spinazie-gehakt balletjes (met spaghetti met tomatensaus met groenten). De ideale manier om kleine kinderen spinazie te laten eten zonder knoeien, wat mij betreft.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
In het echt zag het er wel appetijtelijker uit dan op de foto… :')
Kijk, zie! Spinazie, gehakt, ballen, spaghetti :) Godenvoer! :)
Kaneelstokjewoensdag 13 mei 2020 @ 21:21
quote:
1s.gif Op woensdag 13 mei 2020 21:07 schreef Farenji het volgende:
Misschien vinden sommige mensen dit valsspelen, maar wat ik heb gemaakt is toch echt (zelf) gehakt en ik heb er ook nog ballen van gedraaid, dus ik vind mijn falafel uitermate goed hier passen.

Het begint met droge kikkererwten en tuinbonen die ik een nacht in de week heb gezet.

[ afbeelding ]

Een shitload aan kruiden, oa koriander, bosui, knoflook, komijn erbij.

[ afbeelding ]

En hier wordt het dus gehakt!

[ afbeelding ]

Ballen van draaien, in de frituur, en kijk eens wat mooi...

[ afbeelding ]

Olijven, feta, pitabrood en sausjes erbij! :Y)

[ afbeelding ]
Deze ziet er tot nu toe het beste uit wat mij betreft.
Krijg er spontaan trek van.
Isabeauwoensdag 13 mei 2020 @ 21:25
quote:
1s.gif Op woensdag 13 mei 2020 21:07 schreef Farenji het volgende:
Misschien vinden sommige mensen dit valsspelen, maar wat ik heb gemaakt is toch echt (zelf) gehakt en ik heb er ook nog ballen van gedraaid, dus ik vind mijn falafel uitermate goed hier passen.

Het begint met droge kikkererwten en tuinbonen die ik een nacht in de week heb gezet.

[ afbeelding ]

Een shitload aan kruiden, oa koriander, bosui, knoflook, komijn erbij.

[ afbeelding ]

En hier wordt het dus gehakt!

[ afbeelding ]

Ballen van draaien, in de frituur, en kijk eens wat mooi...

[ afbeelding ]

Olijven, feta, pitabrood en sausjes erbij! :Y)

[ afbeelding ]
De falafel die ik tot nu toe heb gegeten was op 1 uitzondering na gewoon vies. Zacht, zompig en zo. Eén keer heerlijke gehad met een beetje een bite in de korst en goed gekruid. Die van jou lijken daarop _O_
drakinwoensdag 13 mei 2020 @ 21:29
Sorry ik doe het weer :@

Ik heb een 2e gerecht gemaakt, of eigenlijk 2 gerechten tegelijk.

Ik wilde zo graag weer eens Zweedse gehaktballetjes maken, ooit al eens gedaan en dat was zoveel lekkerder dan de standaard ikea meuk.

En alles had ik toch al in huis, een paar basisdingen waren hetzelfde als de koolrolletjes, verschil ging pas in de schaaltjes bij het kruiden.

mOvPQZ0.jpg

nootmuskaat is zo lekker als je het zelf raspt
ooXEFF1.jpg

hele plakkerige balletjes in de pan omdat ik geen paneermeel gebruik
hb9zVTQ.jpg

Eindresultaat met eigengemaakte cranberrycompte, had liever de echte vossebes, maar ja die heb ik helaas niet.
9ixZZjE.jpg
fietsiewoensdag 13 mei 2020 @ 21:32
Als je hier nu de koelkastdeur opendoet vallen alle muggen dood uit de lucht :P

(Knof)
minilotwoensdag 13 mei 2020 @ 21:54
Gehaktballen op gehaktsaus Fiets, je had er zin in! _O_
Lucky_Strikewoensdag 13 mei 2020 @ 22:16
Boh, ons eten was lekker!

Döner dus.

Gisteren eerst het gehaktmengsel gemaakt, met kaneel want dat moest van @Lonaa
reHPLvv.jpg

Opgerold, een nacht in de koelkast en vandaag in de vriezer.
yojEqZi.jpg

Vanmiddag heb ik tzaziki gemaakt.

Vanavond aan de slag met de rest.
o9PP5wT.jpg

IhqQiA9.jpg

YvY0WRM.jpg

En de foto van het eindresultaat heb ik net per ongeluk verwijderd :@
Lucky_Strikewoensdag 13 mei 2020 @ 22:22
Mensen, die eieren van Oceanonix heten niet Scottish eggs maar scotch eggs.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 13-05-2020 22:37:20 ]
Barreltjewoensdag 13 mei 2020 @ 22:24
Mijn köfte was ook lekker.. nu naar bed, maar ik doe morgen nog een poging voor foto's O+ :Y)
minilotwoensdag 13 mei 2020 @ 22:45
quote:
1s.gif Op woensdag 13 mei 2020 22:22 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mensen, die eieren van Oceanonix heten niet Scottish eggs maar scotch eggs.
Da's waar ook. Niettemin zou je toch in de war kunnen raken door bijvoorbeeld de supermarkten:
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R804294/scottish-eggs
https://recepten.lidl.nl/(...)roosterde-ovenfrites
Yinnywoensdag 13 mei 2020 @ 22:54
Er was nog gehakt voor het avoneten en ipv de geplande witlof, was er een zak worteltjes die op moesten.
Geïnspireerd op dit recept:
https://www.dekrat.nl/recept/indische-hutspot-met-pittig-gehakt
Aardappels en wortels koken, uien bakken (kleuter wil niet dat alles gemengd is, vandaar aparte pannen)
JDGlM7T.jpg
Luie versie, het gehakt bij de uien doen, bami kruiden en ketjap erdoor
sokqFJN.jpg
O, als je dit dus allemaal door elkaar mengt en vriend echt perse jus eroverheen doet...dan is het eh...niet fotogeniek zou nog een aardige omschrijving zijn🙊
SPOILER
amszASD.jpgop eigen risico
Smaak was prima!
Yinnywoensdag 13 mei 2020 @ 22:56
Er zijn weer een hoop lekkere dingen gemaakt vandaag! (En zondag ;) )
Blueswoensdag 13 mei 2020 @ 23:52
quote:
1s.gif Op woensdag 13 mei 2020 22:24 schreef Barreltje het volgende:
Mijn köfte was ook lekker.. nu naar bed, maar ik doe morgen nog een poging voor foto's O+ :Y)
Oh köfte is ook weer eens lekker! Onthou!
Barreltjedonderdag 14 mei 2020 @ 11:12
Goed Köfte.

Ik gebruikte het recept van 24 kitchen..

De ingrediënten xloxm7m.jpg spiesen bleken te groot voor de grillpan..

Alles bij elkaar in de bak, bak te klein
dw152az9hav4.jpg

Mengen, en in figuur kneden wu9fplvntn.jpg

Op de grillpan 3ghqd0r.jpg

Met (glutenvrije wraps) , komkommer/munt/koriander/hüttenkase mengsel en sla-blaadjes :Y)
ja47fyh.jpg
Yinnydonderdag 14 mei 2020 @ 11:31
quote:
1s.gif Op donderdag 14 mei 2020 11:12 schreef Barreltje het volgende:
Goed Köfte.

Ik gebruikte het recept van 24 kitchen..

De ingrediënten [ afbeelding ] spiesen bleken te groot voor de grillpan..

Alles bij elkaar in de bak, bak te klein
[ afbeelding ]

Mengen, en in figuur kneden [ afbeelding ]

Op de grillpan [ afbeelding ]

Met (glutenvrije wraps) , komkommer/munt/koriander/hüttenkase mengsel en sla-blaadjes :Y)
[ afbeelding ]
Lekker! Goed gelukt!
Sarabidonderdag 14 mei 2020 @ 14:16
quote:
1s.gif Op donderdag 14 mei 2020 11:12 schreef Barreltje het volgende:
Goed Köfte.

Ik gebruikte het recept van 24 kitchen..

De ingrediënten [ afbeelding ] spiesen bleken te groot voor de grillpan..

Alles bij elkaar in de bak, bak te klein
[ afbeelding ]

Mengen, en in figuur kneden [ afbeelding ]

Op de grillpan [ afbeelding ]

Met (glutenvrije wraps) , komkommer/munt/koriander/hüttenkase mengsel en sla-blaadjes :Y)
[ afbeelding ]
Ziet er ook erg goed uit :9
Kaatje1donderdag 14 mei 2020 @ 16:25
quote:
1s.gif Op donderdag 14 mei 2020 11:12 schreef Barreltje het volgende:
Goed Köfte.

Ik gebruikte het recept van 24 kitchen..

De ingrediënten [ afbeelding ] spiesen bleken te groot voor de grillpan..

Alles bij elkaar in de bak, bak te klein
[ afbeelding ]

Mengen, en in figuur kneden [ afbeelding ]

Op de grillpan [ afbeelding ]

Met (glutenvrije wraps) , komkommer/munt/koriander/hüttenkase mengsel en sla-blaadjes :Y)
[ afbeelding ]
Wat ziet dat er ook lekker uit
Isabeaudonderdag 14 mei 2020 @ 18:49
quote:
1s.gif Op donderdag 14 mei 2020 11:12 schreef Barreltje het volgende:
Goed Köfte.

Ik gebruikte het recept van 24 kitchen..

De ingrediënten [ afbeelding ] spiesen bleken te groot voor de grillpan..

Alles bij elkaar in de bak, bak te klein
[ afbeelding ]

Mengen, en in figuur kneden [ afbeelding ]

Op de grillpan [ afbeelding ]

Met (glutenvrije wraps) , komkommer/munt/koriander/hüttenkase mengsel en sla-blaadjes :Y)
[ afbeelding ]
24 kitchen heeft heel veel recepten met kofte :@ Voor ik alles ga beklikken om te zien of het op die van jou lijkt, kan je me de link ook geven? Dan eten we dat de komende boodschapplanronde. Hebben nog lamsgehakt namelijk :+
FlippingCoindonderdag 14 mei 2020 @ 19:11
Ik heb net ook kofte gemaakt. Van de bbq. :9

Ook wat rode ui aubergine en paprika op gegooid en gegeten met rijst. Maar ik ben al een dag te laat. ;(
DJMOdonderdag 14 mei 2020 @ 21:04
quote:
16s.gif Op donderdag 14 mei 2020 19:11 schreef FlippingCoin het volgende:
Ik heb net ook kofte gemaakt. Van de bbq. :9

Ook wat rode ui aubergine en paprika op gegooid en gegeten met rijst. Maar ik ben al een dag te laat. ;( had gisteren storing en kon m'n foto's niet eerder posten :P
ftyfy
tombolafandonderdag 14 mei 2020 @ 21:05
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 21:04 schreef DJMO het volgende:

[..]

ftyfy
Ftfy :')
DJMOdonderdag 14 mei 2020 @ 21:06
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 21:05 schreef tombolafan het volgende:

[..]

Ftfy :')
^O^

ik ben moe ;)
Oceanonixdonderdag 14 mei 2020 @ 21:09
Nm8cXgW.jpg
16 gerechten, 15 personen
Barreltjedonderdag 14 mei 2020 @ 21:10
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 18:49 schreef Isabeau het volgende:

[..]

24 kitchen heeft heel veel recepten met kofte :@ Voor ik alles ga beklikken om te zien of het op die van jou lijkt, kan je me de link ook geven? Dan eten we dat de komende boodschapplanronde. Hebben nog lamsgehakt namelijk :+
Deze was het :Y)
FlippingCoindonderdag 14 mei 2020 @ 21:51
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 21:04 schreef DJMO het volgende:

[..]

ftyfy
En was het lekker DJMO? :o
Lonaadonderdag 14 mei 2020 @ 22:04
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 21:09 schreef Oceanonix het volgende:
[ afbeelding ]
16 gerechten, 15 personen
Kijk ik over de falafel heen? :o
Yinnydonderdag 14 mei 2020 @ 22:23
quote:
2s.gif Op donderdag 14 mei 2020 22:04 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Kijk ik over de falafel heen? :o
Je had makkelijk maandag de foto's kunnen maken en gisteren posten ;)
En ja, als je de post falafel van farenji gemist hebt

[ Bericht 1% gewijzigd door Yinny op 14-05-2020 23:17:27 ]
Farenjidonderdag 14 mei 2020 @ 22:42
quote:
2s.gif Op donderdag 14 mei 2020 22:04 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Kijk ik over de falafel heen? :o
Staat er wel tussen hoor, tweede rij helemaal links.
Isabeaudonderdag 14 mei 2020 @ 23:44
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 21:10 schreef Barreltje het volgende:

Deze was het :Y)
Super! ^O^ Bedankt O+
Lonaavrijdag 15 mei 2020 @ 07:53
quote:
1s.gif Op donderdag 14 mei 2020 22:23 schreef Yinny het volgende:

[..]

Je had makkelijk maandag de foto's kunnen maken en gisteren posten ;)
En ja, als je de post falafel van farenji gemist hebt
Huh?
Lonaavrijdag 15 mei 2020 @ 07:53
quote:
14s.gif Op donderdag 14 mei 2020 22:42 schreef Farenji het volgende:

[..]

Staat er wel tussen hoor, tweede rij helemaal links.
Oh. Ja. Blind dus. Ok. :')
Yinnyvrijdag 15 mei 2020 @ 08:23
quote:
2s.gif Op vrijdag 15 mei 2020 07:53 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Huh?
Oeps, je andere post niet gequote, je had maandag toch lahmucan? Dat bedoelde ik met maandag maken en woensdag posten :)
Sorry voor de verwarring :P
Lonaavrijdag 15 mei 2020 @ 08:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 mei 2020 08:23 schreef Yinny het volgende:

[..]

Oeps, je andere post niet gequote, je had maandag toch lahmucan? Dat bedoelde ik met maandag maken en woensdag posten :)
Sorry voor de verwarring :P
Ah. Ja had gekund maar ik vind het wel de charme om wel op de dag zelf mee te doen, zeg maar. ;)
minilotvrijdag 15 mei 2020 @ 16:15
Ik eet vanavond de kofte van @Barreltje (met couscous en knoflook/kruiden-huttenkase), bedankt voor de tip, chick! O+