Lucky_Strike | vrijdag 8 mei 2020 @ 15:45 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op woendag 13 mei maken we met iedereen die mee wil doen iets met gehakt. Woensdag gehaktdag Maak iets met gehakt. Uiteraard mag vegagehakt ook. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. | |
minilot | vrijdag 8 mei 2020 @ 15:49 |
Ik overweeg: https://iamafoodblog.com/how-to-a-make-soboro-donburi/ | |
Lucky_Strike | vrijdag 8 mei 2020 @ 15:52 |
Met dank aan @polderturk ga ik doner maken. | |
Oceanonix | vrijdag 8 mei 2020 @ 15:56 |
Ik ga voor scotch eggs van Wullie. Wullie is eigenaar van een schots restaurant in Alkmaar. Had zijn recept al heel lang liggen. | |
golfer | vrijdag 8 mei 2020 @ 15:58 |
Zullen wel weer de ballen van de Librije worden dan. Misschien verzin ik iets anders. Of helemaal niets. ![]() | |
golfer | vrijdag 8 mei 2020 @ 16:01 |
Zo zag hij er uit toen wij 10 jaar geleden bij hem waren in Alkmaar:
| |
Kaatje1 | vrijdag 8 mei 2020 @ 16:05 |
Ik ga kibbeh uit de oven maken. De gewone heb ik vaker gemaakt, de oven kibbeh is minder vet en kan makkelijker bewaard worden (want een beetje maken lukt niet echt) | |
Lucky_Strike | vrijdag 8 mei 2020 @ 16:30 |
Die heb ik ook nog in de vriezer ![]() | |
DJMO | vrijdag 8 mei 2020 @ 16:46 |
Ik krijg flashbacks .... Ik denk er over om deze te maken: https://www.keukenliefde.(...)verrassende-vulling/ of deze: https://www.ah.nl/allerha(...)-met-kaas-en-mosterd of een kruising tussen die twee ![]() | |
Farenji | vrijdag 8 mei 2020 @ 17:51 |
Ik vind wel dat gehakt maken betekent dat je het ook zelf moet hakken. Anders is het toch een beetje valsspelen. | |
golfer | vrijdag 8 mei 2020 @ 17:54 |
Geen probleem hoor. Ik heb nog wel ergens een oud-lijk liggen die in de gehaktmolen vermalen kan worden. ![]() | |
DJMO | vrijdag 8 mei 2020 @ 17:56 |
https://dekeukenvankniede(...)6/zelf-gehakt-maken/ En nou wil ik een gehaktmolen hebben. Gewoon. Omdat het kán. ![]() | |
Hupje | vrijdag 8 mei 2020 @ 20:52 |
Ik maak gehakt niet zelf, hoor. Ik gebruik ook gewoon bouillonblokjes ![]() Ik denk dat ik pasta met spinazie gehaktballetjes maak. Die vallen hier altijd in de smaak, hoe simpel ook. | |
Sorella | vrijdag 8 mei 2020 @ 22:06 |
Ik ga het gehakt zelf draaien en denk dat het salisbury steak wordt of gehakt brood. | |
Kaatje1 | vrijdag 8 mei 2020 @ 22:17 |
Niet eens bij nagedacht om zelf te draaien. Maar woensdag ook werklui over de vloer om de airco te installeren en die moeten ook in de keuken zijn. Dat lijkt me niet handig | |
Sorella | vrijdag 8 mei 2020 @ 22:20 |
Lijkt mij ook niet, er zal wel geboord moeten worden ? | |
Kaatje1 | vrijdag 8 mei 2020 @ 22:21 |
Veel (en ik heb daar zo’n bloedhekel aan) | |
Sorella | zaterdag 9 mei 2020 @ 10:56 |
Stof door je huis dat is nog het ergste, 2 weken later vind je dat nog terug. | |
Kaatje1 | zaterdag 9 mei 2020 @ 11:02 |
Ik zet de stofzuiger klaar. 6 jaar geleden hier een grote verbouwing gehad. Toen had ik 2 schoonmaaksters ingehuurd die als specialisatie “verbouwingsschoonmaak” hadden. In 3 uur was alles spik en span en daarna viel het eigenlijk best mee met stof. Beste 120 euro ooit uitgegeven | |
Sorella | zaterdag 9 mei 2020 @ 11:04 |
Geen grote verbouwingen meer hierzo maar als dat wel zo was had ik ook schoonmaaksters ingehuurd, beste idee ever ![]() Nu weer on topic ![]() | |
marc0871 | zaterdag 9 mei 2020 @ 15:41 |
Mijn moeders keukenmachine heeft een gehaktmolenmodule. Daar heeft ze denk ik 2 keer met veel geëtter gehakt mee proberen te draaien. Wel een paar keer gebruikt voor zult. De laatste keer dat ik het zag, waren die plaatjes vuil en verroest. Moet nog ergens in de voorraadkast liggen. | |
DJMO | zaterdag 9 mei 2020 @ 15:51 |
Ik lees dan ook verschillende tips om het zelf te maken. Het zou, als je het goed aanpakt, ook in de blender kunnen (die heb ik wel staan) maar dat schijnt nog een van de lastigste manieren te zijn. Aan de andere kant: vers gedraaid (half om half) is zoveel smaakvoller en lekkerder dan gehakt uit de fabriek. | |
minilot | zaterdag 9 mei 2020 @ 16:01 |
Hoho, er staat niet 'maak gehakt', er staat 'maak iets met gehakt'. Het gehakt zelf draaien/hakken is dus niet de opdracht, maar indien wel zelf doen dan uiteraard kudos en bonuspunten en zulks ![]() | |
Barreltje | zaterdag 9 mei 2020 @ 17:07 |
Oh! https://www.24kitchen.nl/recepten/köfte-en-tomatenpilav Of https://theviewfromgreatisland.com/lebanese-meatballs/ ![]() | |
DJMO | zaterdag 9 mei 2020 @ 17:08 |
Het wordt een kruising ![]() ![]() | |
marc0871 | zaterdag 9 mei 2020 @ 21:21 |
Ik denk aan beef shanghai. | |
Cat-astrophe | zaterdag 9 mei 2020 @ 21:31 |
Oeh! In die richting moet ik het ook gaan zoeken als ik meedoe. Ik heb niet zoveel met gehakt, behalve als opvuller door pastagerechten en dat vind ik in deze context minder geslaagd. | |
marc0871 | zaterdag 9 mei 2020 @ 22:04 |
Mja, of ik doe zoiets 300 gram rundergehakt, Een middelgrote ui, gesnipperd, Rode paprika, in kleine blokjes, Spaanse peper, fijngesneden, 2 Tenen knoflook, fijngesneden, Klein blikje tomatenpuree, Theelepel komijnzaad, 2 Theelepels Italiaanse kruiden, Snufje kaneel, 2 Tomaten, in blokjes, Zout naar smaak. Als sausje heb ik slasaus (gewoon naturel van de Jumbo of zo), teentje knoflook, geraspt, 2 theelepels gedroogde peterselie, peper en zout naar smaak. Mengsel in een Gordita, In een oven van 200 graden, tot er een beetje kleur begint te ontstaan, Sausje erover (of erin) en smullen maar. Hoe heet dat? Burrito? Enchilada? Taco? Het is lekker. Dat is het. Chili con carne is bij mij net zo'n prutje, met nog wat cacaopoeder, en bruine en/of kidneybonen | |
Lonaa | zondag 10 mei 2020 @ 17:42 |
Het wordt hier Turkse pizza met valsgespeeld deeg en deze topping: https://ladyandpups.com/2(...)-lahmacun-and-ayran/ met extra fetadip ![]() Wel een redelijk to-go recept hier in huis, maar ik heb even weinig inspiratie, hij stond al op de planning en ik wilde eignelijk niet meer naar de supermarkt. | |
Yinny | dinsdag 12 mei 2020 @ 13:54 |
Pond rundergehakt uit de vriezer. De helft wordt morgen saucijzenbroodjes en de andere helft gaat in een ovenschotel met witlof en gehakt. | |
Sarabi | dinsdag 12 mei 2020 @ 14:20 |
Ik heb nog steeds geen inspiratie.... Wordt waarschijnlijk een gerecht met vanalles bij elkaar gegooid. Weet niet of ik dat hier kan/durf te posten ![]() | |
minilot | dinsdag 12 mei 2020 @ 14:22 |
Tuurlijk wel, leuk juist! Culinaire aanstelleritis komt zondag wel weer bij de pizzaopdracht, toch? ![]() | |
Sorella | dinsdag 12 mei 2020 @ 14:52 |
Ik haak af, ik heb gehakt gedraaid en toen begon mijn kitchenaid verbrand te ruiken. Er stond me vaag iets van bij om schoon te maken havermout er door heen draaien ![]() Ik ben nu verdrietig en boos. [ Bericht 0% gewijzigd door Sorella op 12-05-2020 16:32:14 ] | |
Kaatje1 | dinsdag 12 mei 2020 @ 15:15 |
Is hij stuk?? Dat zou wel heel erg ellendig zijn | |
Yinny | dinsdag 12 mei 2020 @ 15:48 |
Dat is balen! | |
Lucky_Strike | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:26 |
Precies. De woensdagopdrachten zijn juist voor de simpelere dingen. | |
Lucky_Strike | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:27 |
RIP KitchenAid ![]() | |
Sorella | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:32 |
Hij doet het nog wel maar de snelheid is minder en het begon weer te ruiken dus ik vertrouw het niet. | |
Kaatje1 | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:34 |
Daar mieter ik gewoon alles wat ik lekker vind op. Of het nou past of niet (behalve ananas ![]() | |
Cat-astrophe | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:40 |
Ik ben niet zo van pizza maar zou eigenlijk mee moeten doen. Om juist die ananas er royaal op te doen ![]() | |
Kaatje1 | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:42 |
![]() | |
Sarabi | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:49 |
![]() | |
fietsie | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:52 |
Pizza is om te beleggen, niet om uit te drogen en er dan een verlept blaadje italiaans onkruid op te flikkeren en te kraaien "authentiek!" ![]() | |
Kaatje1 | dinsdag 12 mei 2020 @ 16:55 |
![]() | |
Yinny | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:30 |
Duivels! | |
Barreltje | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:33 |
![]() | |
fietsie | dinsdag 12 mei 2020 @ 17:45 |
Ik heb nog wel een ladinkje van @sigme 's lekkers waar ik morgen gehakt-technisch wel iets van kan maken met knof en yoghurt, komkommer en een pita broodje ofzo.... | |
Lucky_Strike | dinsdag 12 mei 2020 @ 22:31 |
Ik heb een mooie rol gekruid gehakt in de koelkast liggen voor de döner die ik morgen maak. Morgenochtend wordt hij ingevroren zodat hij morgenavond goed te snijden is. | |
Yinny | woensdag 13 mei 2020 @ 10:11 |
Ben benieuwd! | |
golfer | woensdag 13 mei 2020 @ 13:05 |
Ik heb een beetje gesmokkeld, want had afgelopen zondag al van mijn gehakt (250 gr. h.o.h en 250 gr. rundergehakt) Ragu Bolognese gemaakt en die (deels) ingevroren. Benodigde ingrediënten: (pancetta niet voorradig, dus maar een gerookt spekblok) ![]() Netjes snijden en mixen: ![]() Spekblokjes uitbakken in de pan: ![]() Groentes erbij: ![]() Gehakt, kruiden en knoflook erbij: ![]() Wildfond, rode wijn en scheutje volle melk erbij: ![]() Deksel erop en minimaal 3 uur (!!) laten pruttelen: ![]() Eindresultaat, Ragu Bolognese: ![]() ![]() | |
borisz | woensdag 13 mei 2020 @ 14:01 |
Helaas geen tijd. Had wel weer eens het gehaktbrood van Matt Preston kunnen maken. ![]() | |
Yinny | woensdag 13 mei 2020 @ 14:28 |
Saucijzenbroodjes als lunch Recept: https://www.dekooktips.com/recepten/saus-br.htm De ingrediënten: ![]() Eerst roux maken ![]() Het gehakt is gekruid met zout, peper, nootmuskaat en Maggi. Alvast half ei erbij, want durfde niet door de hete roux te doen. Dit mengen. ![]() Nu nog meer nootmuskaat, paneermeel en bloem erdoor. ![]() Dit verdelen in 10 porties (en niet 12 zoals in recept, want er zitten maar 10 plakjes in een pakje bladerdeeg). ![]() De worstjes in bladerdeeg doen ![]() Een beetje krap op het bakblik, likje ei en natuurlijk met vork even randje aandrukken ![]() Uit de oven, een beetje afkoelen...en HAP! ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Yinny op 13-05-2020 16:09:18 ] | |
Yinny | woensdag 13 mei 2020 @ 14:29 |
Mijn lievelings pastasaus! En mijn vriend zijn minst favoriete saus ![]() | |
Oceanonix | woensdag 13 mei 2020 @ 14:47 |
Beste Jury, telt de inzending van de heer Golfer mee of niet? Want op zondag bereid? ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 13 mei 2020 @ 14:53 |
Eigenlijk niet he? Hij had beter zijn mond kunnen houden over de dag van bereiding ![]() | |
Myraela | woensdag 13 mei 2020 @ 14:54 |
Zin in saucijzenbroodjes nu. ![]() | |
Sarabi | woensdag 13 mei 2020 @ 14:54 |
Ik hou niet van saucijzenbroodjes maar deze zien er wel goed uit ![]() | |
Myraela | woensdag 13 mei 2020 @ 14:55 |
Zolang het geen wedstrijd is, is er ook geen jury en kunnen we elke toevoeging aan het topic gewoon waarderen. ![]() | |
golfer | woensdag 13 mei 2020 @ 14:58 |
Ik wist niet dat het een wedstrijd was en er een jury is? Dus haal maar weer weg hoor. ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 13 mei 2020 @ 15:05 |
Nee joh, niet zo happen zeg. | |
Kaatje1 | woensdag 13 mei 2020 @ 16:17 |
Wat @Myraela zegt Ik had vorige week de soep ook al klaar. Maar de airco monteurs zijn weg, ik heb mijn keuken weer terug dus kan zo ook beginnen ![]() | |
DJMO | woensdag 13 mei 2020 @ 16:35 |
Goed ik kon dus niet kiezen tussen twee recepten. Dus de best of both maar samengevoegd tot één recept en er m'n eigen draai aan gegeven. Foto verslag: Recept ophangen ![]() De ingrediënten (de knoflook staat niet op de foto, die heb ik standaard voor het grijpen in een groentezakje aan de muur links van het aanrecht) ![]() Uien in halve ringen, champignons in plakjes met de knoflook in de pan: ![]() Het originele recept zegt fijnsnijden; maar ik ben lui en zet een kleine groente hakker aan het werk: ![]() Ook het mengen van de rest laat ik in eerste instantie over aan de mixer ![]() ![]() ![]() Dan in de koelkast zetten voor minimaal een half uur, ![]() In porties verdelen, ballen rollen en door de bloem heen halen ![]() ![]() Aanbraden op middelhoog vuur, ca 225 ml water erbij + een tablet rundvleesbouillon ![]() ca 30 minuten tot 40 minuten zachtjes laten garen; ik had de eerste 10/15 minuten de deksel op de pan, daarna zonder deksel verder laten garen. ![]() Het zout was ik vergeten, ik heb versgemalen vier seizoenen peper gebruikt, maar dat was geen verlies: ik moest me inhouden om ze niet alle vier tegelijk naar binnen te schuiven ![]() | |
Cat-astrophe | woensdag 13 mei 2020 @ 16:40 |
OP lijkt me duidelijk ![]()
| |
Lucky_Strike | woensdag 13 mei 2020 @ 16:53 |
![]() | |
Sarabi | woensdag 13 mei 2020 @ 17:28 |
Niet echt heel spannend, maar zal het toch maar plaatsen![]() Gehakt, boontjes, rijst en hoisinsaus ![]() | |
Yinny | woensdag 13 mei 2020 @ 17:34 |
@DJMO Mooie ballen! | |
Yinny | woensdag 13 mei 2020 @ 17:34 |
Lekker en makkelijk! Een succes voor woensdag | |
Kaatje1 | woensdag 13 mei 2020 @ 17:39 |
Da’s een goed en smakelijk idee voor niet veel tijd. Nooit aan gedacht | |
Sarabi | woensdag 13 mei 2020 @ 17:43 |
Het was ook zeker wel lekker ![]() ![]() | |
potjecreme | woensdag 13 mei 2020 @ 18:21 |
Neeeeee, ziet er goed uit! | |
fietsie | woensdag 13 mei 2020 @ 18:28 |
Dus... gehaktdag.... Lamsgehakt met feta; balletjes voor bij de Lamsragu met spinazie, voor over de spaghetti. ![]() Daar de spinazie en tomaat bij en pruttelen maar.. ![]() Vervolgens de balletjes maken (ook voor morgen): ![]() Feta erdoor... ![]() En zachtjes garen; gelijk balletjes voor op brood voor de lunch van morgen, en / of een snackje.. ![]() [ Bericht 32% gewijzigd door fietsie op 13-05-2020 18:36:24 ] | |
Lucky_Strike | woensdag 13 mei 2020 @ 18:55 |
Jij maakt gewoon gehaktballen voor bij gehakt ![]() | |
derLudolf | woensdag 13 mei 2020 @ 19:05 |
Oh, zonder dit hele topic gelezen te hebben, had ik vandaag gehaktballen volgens het recept van de Librije ![]() | |
Lonaa | woensdag 13 mei 2020 @ 19:05 |
Ik had maandag Turkse pizza. En vandaag pasta met avocadosaus dus uh. ja. Tevens zie ik goede ballen. ![]() | |
Oceanonix | woensdag 13 mei 2020 @ 19:08 |
Scottish eggs![]() ingredienten (zo ongeveer) ![]() gepelde, bebloemde eieren, gemixt gehakt ![]() aangeklede eieren ![]() jasje aan ![]() gefrituurd en vermoord ![]() | |
Kaatje1 | woensdag 13 mei 2020 @ 19:23 |
Nou zijn de gehaktballen van mijn moeder niet te evenaren dus daarwaag ik me maar niet aan. Het werd kibbeh. Dat komt in een paar variaten, vegetarisch, van bulgur met kruiden, gefrituurd en dan is het een deeg van gehakt en bulgur gevuld met een lamsgehakt mengsel (lekker maar veelwerk en ik krijg ze echt niet zo mooi als mijn Syrische vriendinnen). Maar het kan ook op de makkelijke manier, onderin het gekruide gehakt met bulgur deeg, dan een laag gekruid gehakt met oa pijnboompitten en dan weer een laag deeg en dat in de oven. Ik moet alleen nog eens uitzoeken waarom de hele boel uit elkaar viel ipv dat ik het in punten kon snijden. Maar zoals mijn moeder altijd al zei “waar het komt hangen ook geen schilderijen “ Erbij een salade die ik er ook vaak bij krijg, tomaat, rode ui en komkommer met wat olie, azijn, peper en zout. ![]() ![]() | |
praadje | woensdag 13 mei 2020 @ 19:30 |
Wat een heerlijk volgtopic. Ik geniet elke keer weer van de mooie/lekkere gerechten. ![]() | |
Scheepskok | woensdag 13 mei 2020 @ 19:32 |
Daar sluit ik me bij aan. Door de coronacrisis heb ik geen gehakt in huis. Ik bestel twee drie weken mijn boodschappen van te voren. Die worden bezorgd. Daar had ik geen gehakt bij. (Ik kom helemaal nergens meer, ik blijf alleen in huis). | |
Scheepskok | woensdag 13 mei 2020 @ 19:34 |
Geweldig dit! Dit is drie niveau's hoger dan die Kiosk-broodjestroep. | |
potjecreme | woensdag 13 mei 2020 @ 19:35 |
Eens . Heb momenteel geen keuken en kan alleen maar kijken. Aantal gerechten die ik heb gezien wil ik zeker eens maken. | |
Sarabi | woensdag 13 mei 2020 @ 19:35 |
Ziet er lekker uit! En de Scottish eggs ook | |
Scheepskok | woensdag 13 mei 2020 @ 19:36 |
Precies, ik heb mijn schrift met pen al naast mijn computer liggen. ![]() | |
praadje | woensdag 13 mei 2020 @ 19:40 |
Ik heb al heerlijke soepgerechten opgeslagen ![]() | |
minilot | woensdag 13 mei 2020 @ 20:12 |
Het werd dus soboro donburi - een Japans (bento)gerecht van rijst en gekruid gehakt, vaak geserveerd met geruld ei (met een vuist vol eetstokjes! ![]() Enkele onscherpe baggerfoto's! ![]() Done: ![]() Mweh @ vegagehakt. Mijn lief en ukkie vonden het wel lekker van textuur, ik vond het sojagruis niet echt een feest. Denk toch dat het met, zeg, kip- of varkensgehakt beter geslaagd was geweest, al was de marinade van Chinese rijstwijn (had geen sake meer, dat moet er eigenlijk in), mirin, suiker en sojasaus an sich wel erg smakelijk. ![]() Zo alles door elkaar geroerd met een dotje sriracha hapte het prima weg, maar heel bijzonder was het verder niet. Maar daar is het de woensdagopdracht voor. ![]() Zo de rest van de bijdragen eens lezen ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 13-05-2020 20:18:10 ] | |
minilot | woensdag 13 mei 2020 @ 20:19 |
Ooooh @Yinny, wat een fraaaaaaaaaaaaaie saucijzenbroodjes! ![]() En Scottish eggs, wat cool! Nooit gemaakt, zelfs nooit gegeten. Toch eens doen ![]() | |
Kaatje1 | woensdag 13 mei 2020 @ 20:30 |
Ja, die saucijzenbroodjes zien eruit om Nu meteen te gaan eten. Maar dat zijn eigenlijk alle gerechten | |
Isabeau | woensdag 13 mei 2020 @ 20:43 |
Wij hadden kipgehakt ![]() ![]() De ingrediënten: ![]() En het resultaat: ![]() Simpel en lekker. Niet echt een recept, gewoon eh wat door elkaar gehusseld. | |
Muck | woensdag 13 mei 2020 @ 20:55 |
Ik was van plan spaghetti met gehaktballetjes te maken voor deze opdracht ![]() Alleen bleek het gehakt bedorven te zijn, terwijl het nog lang niet over datum was ![]() Nadat ik het geruild had bij de supermarkt, bleek ik geen spaghetti meer in huis te hebben ![]() Omdat ik geen zin had om nog een keer geen en weer te fietsen, is het iets heel anders geworden: Burrito's met pittig gekruid gehakt, Mexicaanse roerbakgroenten en kaas uit de oven ![]() | |
drakin | woensdag 13 mei 2020 @ 21:00 |
vanavond zin in iets gevulds, gevulde paprika was al even terug, maar niet in huis. Er lag wel een spitskool dus werd het dit recept https://www.ah.nl/allerha(...)evulde-koolrolletjes Ingrediënten ![]() Gehakt in 2 kommen voor een ander gerecht ![]() gehaktmengsel, geblancheerde koolbladeren touw en vullen maar ![]() In de pan ![]() het dipsausje ![]() Ziet er goed uit na bakken/stomen ![]() Het helaas erg bewogen eindresultaat ![]() | |
Farenji | woensdag 13 mei 2020 @ 21:07 |
Misschien vinden sommige mensen dit valsspelen, maar wat ik heb gemaakt is toch echt (zelf) gehakt en ik heb er ook nog ballen van gedraaid, dus ik vind mijn falafel uitermate goed hier passen. Het begint met droge kikkererwten en tuinbonen die ik een nacht in de week heb gezet. ![]() Een shitload aan kruiden, oa koriander, bosui, knoflook, komijn erbij. ![]() En hier wordt het dus gehakt! ![]() Ballen van draaien, in de frituur, en kijk eens wat mooi... ![]() Olijven, feta, pitabrood en sausjes erbij! ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 13 mei 2020 @ 21:10 |
Oooh, zeker mooie falafels! Ik wil ze! ![]() Wat zijn dat voor sausjes, @Farenji? ![]() | |
Kaatje1 | woensdag 13 mei 2020 @ 21:10 |
Nog meer lekkers. | |
Hupje | woensdag 13 mei 2020 @ 21:11 |
Wij aten spinazie-gehakt balletjes (met spaghetti met tomatensaus met groenten). De ideale manier om kleine kinderen spinazie te laten eten zonder knoeien, wat mij betreft.![]() ![]() ![]() In het echt zag het er wel appetijtelijker uit dan op de foto… ![]() | |
Lonaa | woensdag 13 mei 2020 @ 21:12 |
Zou eten. Nu. | |
Farenji | woensdag 13 mei 2020 @ 21:13 |
Baba ganoush en tomaten bruschetta, gewoon van de supermarkt. | |
drakin | woensdag 13 mei 2020 @ 21:13 |
Gehakt is gehakt en vegetarisch gehakt was toegestaan, en jij draait ook nog zelf gehakt, echt CUL dus ![]() | |
minilot | woensdag 13 mei 2020 @ 21:17 |
Echt hè? ![]() | |
fietsie | woensdag 13 mei 2020 @ 21:21 |
Kijk, zie! Spinazie, gehakt, ballen, spaghetti ![]() ![]() | |
Kaneelstokje | woensdag 13 mei 2020 @ 21:21 |
Deze ziet er tot nu toe het beste uit wat mij betreft. Krijg er spontaan trek van. | |
Isabeau | woensdag 13 mei 2020 @ 21:25 |
De falafel die ik tot nu toe heb gegeten was op 1 uitzondering na gewoon vies. Zacht, zompig en zo. Eén keer heerlijke gehad met een beetje een bite in de korst en goed gekruid. Die van jou lijken daarop ![]() | |
drakin | woensdag 13 mei 2020 @ 21:29 |
Sorry ik doe het weer ![]() Ik heb een 2e gerecht gemaakt, of eigenlijk 2 gerechten tegelijk. Ik wilde zo graag weer eens Zweedse gehaktballetjes maken, ooit al eens gedaan en dat was zoveel lekkerder dan de standaard ikea meuk. En alles had ik toch al in huis, een paar basisdingen waren hetzelfde als de koolrolletjes, verschil ging pas in de schaaltjes bij het kruiden. ![]() nootmuskaat is zo lekker als je het zelf raspt ![]() hele plakkerige balletjes in de pan omdat ik geen paneermeel gebruik ![]() Eindresultaat met eigengemaakte cranberrycompte, had liever de echte vossebes, maar ja die heb ik helaas niet. ![]() | |
fietsie | woensdag 13 mei 2020 @ 21:32 |
Als je hier nu de koelkastdeur opendoet vallen alle muggen dood uit de lucht ![]() (Knof) | |
minilot | woensdag 13 mei 2020 @ 21:54 |
Gehaktballen op gehaktsaus Fiets, je had er zin in! ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 13 mei 2020 @ 22:16 |
Boh, ons eten was lekker! Döner dus. Gisteren eerst het gehaktmengsel gemaakt, met kaneel want dat moest van @Lonaa ![]() Opgerold, een nacht in de koelkast en vandaag in de vriezer. ![]() Vanmiddag heb ik tzaziki gemaakt. Vanavond aan de slag met de rest. ![]() ![]() ![]() En de foto van het eindresultaat heb ik net per ongeluk verwijderd ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 13 mei 2020 @ 22:22 |
Mensen, die eieren van Oceanonix heten niet Scottish eggs maar scotch eggs. [ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 13-05-2020 22:37:20 ] | |
Barreltje | woensdag 13 mei 2020 @ 22:24 |
Mijn köfte was ook lekker.. nu naar bed, maar ik doe morgen nog een poging voor foto's ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 13 mei 2020 @ 22:45 |
Da's waar ook. Niettemin zou je toch in de war kunnen raken door bijvoorbeeld de supermarkten: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R804294/scottish-eggs https://recepten.lidl.nl/(...)roosterde-ovenfrites | |
Yinny | woensdag 13 mei 2020 @ 22:54 |
Er was nog gehakt voor het avoneten en ipv de geplande witlof, was er een zak worteltjes die op moesten. Geïnspireerd op dit recept: https://www.dekrat.nl/recept/indische-hutspot-met-pittig-gehakt Aardappels en wortels koken, uien bakken (kleuter wil niet dat alles gemengd is, vandaar aparte pannen) ![]() Luie versie, het gehakt bij de uien doen, bami kruiden en ketjap erdoor ![]() O, als je dit dus allemaal door elkaar mengt en vriend echt perse jus eroverheen doet...dan is het eh...niet fotogeniek zou nog een aardige omschrijving zijn🙊 Smaak was prima! | |
Yinny | woensdag 13 mei 2020 @ 22:56 |
Er zijn weer een hoop lekkere dingen gemaakt vandaag! (En zondag ![]() | |
Blues | woensdag 13 mei 2020 @ 23:52 |
Oh köfte is ook weer eens lekker! Onthou! | |
Barreltje | donderdag 14 mei 2020 @ 11:12 |
Goed Köfte. Ik gebruikte het recept van 24 kitchen.. De ingrediënten ![]() Alles bij elkaar in de bak, bak te klein ![]() Mengen, en in figuur kneden ![]() Op de grillpan ![]() Met (glutenvrije wraps) , komkommer/munt/koriander/hüttenkase mengsel en sla-blaadjes ![]() ![]() | |
Yinny | donderdag 14 mei 2020 @ 11:31 |
Lekker! Goed gelukt! | |
Sarabi | donderdag 14 mei 2020 @ 14:16 |
Ziet er ook erg goed uit ![]() | |
Kaatje1 | donderdag 14 mei 2020 @ 16:25 |
Wat ziet dat er ook lekker uit | |
Isabeau | donderdag 14 mei 2020 @ 18:49 |
24 kitchen heeft heel veel recepten met kofte ![]() ![]() | |
FlippingCoin | donderdag 14 mei 2020 @ 19:11 |
Ik heb net ook kofte gemaakt. Van de bbq. ![]() Ook wat rode ui aubergine en paprika op gegooid en gegeten met rijst. Maar ik ben al een dag te laat. ![]() | |
DJMO | donderdag 14 mei 2020 @ 21:04 |
ftyfy | |
tombolafan | donderdag 14 mei 2020 @ 21:05 |
Ftfy ![]() | |
DJMO | donderdag 14 mei 2020 @ 21:06 |
![]() ik ben moe ![]() | |
Oceanonix | donderdag 14 mei 2020 @ 21:09 |
![]() 16 gerechten, 15 personen | |
Barreltje | donderdag 14 mei 2020 @ 21:10 |
Deze was het ![]() | |
FlippingCoin | donderdag 14 mei 2020 @ 21:51 |
En was het lekker DJMO? ![]() | |
Lonaa | donderdag 14 mei 2020 @ 22:04 |
Kijk ik over de falafel heen? ![]() | |
Yinny | donderdag 14 mei 2020 @ 22:23 |
Je had makkelijk maandag de foto's kunnen maken en gisteren posten ![]() En ja, als je de post falafel van farenji gemist hebt [ Bericht 1% gewijzigd door Yinny op 14-05-2020 23:17:27 ] | |
Farenji | donderdag 14 mei 2020 @ 22:42 |
Staat er wel tussen hoor, tweede rij helemaal links. | |
Isabeau | donderdag 14 mei 2020 @ 23:44 |
Super! ![]() ![]() | |
Lonaa | vrijdag 15 mei 2020 @ 07:53 |
Huh? | |
Lonaa | vrijdag 15 mei 2020 @ 07:53 |
Oh. Ja. Blind dus. Ok. ![]() | |
Yinny | vrijdag 15 mei 2020 @ 08:23 |
Oeps, je andere post niet gequote, je had maandag toch lahmucan? Dat bedoelde ik met maandag maken en woensdag posten ![]() Sorry voor de verwarring ![]() | |
Lonaa | vrijdag 15 mei 2020 @ 08:26 |
Ah. Ja had gekund maar ik vind het wel de charme om wel op de dag zelf mee te doen, zeg maar. ![]() | |
minilot | vrijdag 15 mei 2020 @ 16:15 |
Ik eet vanavond de kofte van @Barreltje (met couscous en knoflook/kruiden-huttenkase), bedankt voor de tip, chick! ![]() |