Vraag: waarom wordt bovenstaande niet in de fabriek zelf gedaan?quote:Je brengt door je pan zelf in te branden je eigen anti-aanbaklaag aan.
Super, hier kan ik wat mee. Ik wist niet eens van het bestaan af. Dank je wel!quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:03 schreef KookpuntExpert het volgende:
[..]
Een Lodge gietijzeren multicooker braadpan, het deksel van deze pan is namelijk ook te gebruiken als koekenpan ,en tevens is de pan ook te gebruiken om een brood in te bakken , ten tweede een goed geleidende wok ,en ten derde een (snel) kookpan met ( dikke / gesmede) bodem. .
Thanks! Klinkt als een ideale alleskunnerquote:Op vrijdag 13 maart 2020 13:51 schreef KookpuntExpert het volgende:
[..]
Het fijne van plaatstaal is juist dat je er alles in kunt maken , van pannenkoeken tot steak en de meest heerlijke gebakken aardappeltjes.
De beste vraag , is een vraag die niet voor de hand liggend is maar waar toch veel mensen iets aan hebben.quote:
Ik vind mijn vraag wel goed dan eerlijk gezegd.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 15:02 schreef KookpuntExpert het volgende:
[..]
De beste vraag , is een vraag die niet voor de hand liggend is maar waar toch veel mensen iets aan hebben.
Demeijere is 7 laags . afwisselend RVS en Aluminium .quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:13 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
hoe dik is de bodem van zo'n plaat?
bij de plaatstalen pannen van de Buyer zijn de handvatten van metaal.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 15:07 schreef klappernootopreis het volgende:
handgrepen van pannen werden in the old days vaak gemaakt van hout, nu van thermoharde plastics. waar geef jij de voorkeur aan? Of zijn er nu andere alternatieven?
welke versie heeft de beste verspreiding van de hitte? de gietijzeren of die van aluminium?quote:Op vrijdag 13 maart 2020 15:12 schreef KookpuntExpert het volgende:
[..]
Demeijere is 7 laags . afwisselend RVS en Aluminium .
Lodge is gietijzer , die is hol dus kan alleen op gas omdat hij niet volledig contact maakt met
een inductie plaat.
Als de pan wit geëmailleerd is van binnen dan kun je gewoon sop gebruiken of le Creuset reiniger.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:14 schreef Yinny het volgende:
Ik heb gietijzeren pannen, een van Ikea en een van le creuset, beide met emaille laag. Ideaal om te stoven. Maar hoe krijg je ze goed schoon zonder afwasmiddel?
Bijvoorbeeld tomatensaus blijft echt zitten met alleen heet water.
Ik heb een grote soeppan en een hoge drukpan van Fissler. Bouillon gemaakt in de soeppan (heel lang sudderen) vind ik toch lekkerder dan uit de hogedrukpan. Is er een manier om toch hetzelfde resultaat te krijgen?
rvs , gietijzer of houtquote:Op vrijdag 13 maart 2020 15:07 schreef klappernootopreis het volgende:
handgrepen van pannen werden in the old days vaak gemaakt van hout, nu van thermoharde plastics. waar geef jij de voorkeur aan? Of zijn er nu andere alternatieven?
uiteindelijk worden ze beiden helemaal heet. rvs met aantal lagen aluminium is alleen sneller warm en sneller afgekoeld. gietijzer houdt de warmte vast.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 15:15 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
welke versie heeft de beste verspreiding van de hitte? de gietijzeren of die van aluminium?
van welk materiaalquote:Op vrijdag 13 maart 2020 15:46 schreef Mr_Belvedere het volgende:
Hoe krijg je een totaal aangekoekte pan zo goed mogelijk weer schoon?
conisch is het mooist voor saus , kun je beter met garde in roeren.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:48 schreef UIO_AMS het volgende:
Waarom een conisch pannetje en niet een gewoon steelpannetje?
Maar heeft het nog meer voordelen dan alleen maar handig voor de garde?quote:Op vrijdag 13 maart 2020 16:10 schreef KookpuntExpert het volgende:
conisch is het mooist voor saus , kun je beter met garde in roeren.
even spoelen met heet water afdrogen met keuken papier en gewoon gebruiken. Inbranden mag altijd herhaald worden. let wel inbranden , niet verbranden.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:40 schreef Fernweh het volgende:
Ik heb een wok ooit ingebrand. Hij is erg zwart geworden en ik vermoed dat ik hem bij het inbranden verkeerd heb behandelt.
Op zich gaat hij echt nog goed. Als ik er met een tissue overheenga komt er wat zwart vanaf na het koken maar na een tijd is dit ook weg. Gewoon doorgaan met deze pan?
vaak schenkt conisch mooier door de schenk rand.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 16:13 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Maar heeft het nog meer voordelen dan alleen maar handig voor de garde?
Er bestaan van bijvoorbeeld lodge ook een soort hoedjes voor om de steelquote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:51 schreef Mercy het volgende:
Zoals vaak gezegd mag je plaatstalen pannen niet in de vaatwasser zetten of schoonmaken met dreft. dit is mij duidelijk.
Maar de handvatten van deze pannen zitten vaak onder het vet en spatters van het voedsel en vingerafdrukken.
En het lijkt mij ook niet hygiënisch om deze met alleen heet water schoon te maken.
ik doe hiervoor soms was dasty of dreft op een doekje en maak hiermee de handvatten schoon.
zijn hier nog alternatieven voor?
Lodge gietijzer is gepreseasoned ( op hoge temperatuur ingebrand ), dus dat hoef je dan zelf niet meer te doen,quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:47 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Vraag: waarom wordt bovenstaande niet in de fabriek zelf gedaan?
Waarom zijn de handvatten van veel koekenpannen met een schroefje vastgemaakt wat altijd om de zoveel tijd vanzelf los gaat zitten? We kunnen open hartoperaties uitvoeren, mensen op de maan zetten en zo nog veel meer zeer technische hoogstandjes die "we" als mens inmiddels machtig zijn.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 10:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kookpunt heeft ook beloofd om een heuse plaatstalen pan op te sturen naar de user die de beste vraag stelt in dit topic. Deze vraag hoeft niet over plaatstalen pannen te gaan maar moet natuurlijk wel met pannen te maken hebben.
Ja! Wat irritant is dat.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 17:09 schreef vosss het volgende:
[..]
Waarom zijn de handvatten van veel koekenpannen met een schroefje vastgemaakt wat altijd om de zoveel tijd vanzelf los gaat zitten? We kunnen open hartoperaties uitvoeren, mensen op de maan zetten en zo nog veel meer zeer technische hoogstandjes die "we" als mens inmiddels machtig zijn.
Waarom lukt het ons niet om een handvat fatsoenlijk vast te zetten op een koekenpan?
PS: dit is een serieuze vraag.
Precies. Daarom leek het mij een uiterst geschikt vraagstuk om eens voor te leggen aan een specialist die er verstand van heeftquote:
Ik denk dat dit een commercieel doel heeft.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 17:09 schreef vosss het volgende:
[..]
Waarom zijn de handvatten van veel koekenpannen met een schroefje vastgemaakt wat altijd om de zoveel tijd vanzelf los gaat zitten? We kunnen open hartoperaties uitvoeren, mensen op de maan zetten en zo nog veel meer zeer technische hoogstandjes die "we" als mens inmiddels machtig zijn.
Waarom lukt het ons niet om een handvat fatsoenlijk vast te zetten op een koekenpan?
PS: dit is een serieuze vraag.
Ik had graag de professionele mening van een pannendeskundige. No offence. Ik denk dat wellicht ook, maar ik ben geen pannendeskundige. Vandaar dan ook mijn vraag hoe dit precies zitquote:
Volgens mij is dat zodat de ribbels gelijkmatig verwarmd worden als de pan vierkant is.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 18:21 schreef Fernweh het volgende:
Nog een vraagje, waarom is een grilpan vaak vierkant terwijl alle andere pannen vaak toch rond zijn. Ik heb me dit vaker afgevraagd.
Tevens heb ik bij grilpannen vaak het gedoe dat de pan gaat roken als een gek als ik bijvoorbeeld gemarineerde satay maak of zo, is daar een remedie voor?
Ik zelf gebruik:quote:Op zaterdag 14 maart 2020 04:07 schreef Chokeme het volgende:
Interessant topic! Ik heb al regelmatig zitten googlen op al die verschillende soorten pannen die er zijn, en vooral waaróm de ene pan nou beter geschikt is dan de andere, opdat je ook begrijpt wat je doet (en ik word er meestal ook een beetje koopziek van).
Ik heb een vraag die misschien wat uitgebreid is, maar waarvan ik denk dat hij voor veel mensen wel van toepassing is - waaronder ikzelf;
"Als je niet het geld of de ruimte hebt om te investeren in een grote collectie pannen, maar je wil toch wat investeren in een paar kwalitatief goede pannen waar je als gemiddelde kookliefhebber zoveel mogelijk kanten mee uit kan, wat zou dan een goede combinatie van soorten pannen zijn?"
Of wat simpeler gesteld; wat voor pannen mogen als gemiddelde kookliefhebber (zonder overdreven budget) niet in je keuken ontbreken? Bijvoorbeeld: kookpan voor dit, koekenpan voor dat, braadpan voor...
Ik gebruik zelf 5 pannen:quote:Op zaterdag 14 maart 2020 04:07 schreef Chokeme het volgende:
Interessant topic! Ik heb al regelmatig zitten googlen op al die verschillende soorten pannen die er zijn, en vooral waaróm de ene pan nou beter geschikt is dan de andere, opdat je ook begrijpt wat je doet (en ik word er meestal ook een beetje koopziek van).
Ik heb een vraag die misschien wat uitgebreid is, maar waarvan ik denk dat hij voor veel mensen wel van toepassing is - waaronder ikzelf;
"Als je niet het geld of de ruimte hebt om te investeren in een grote collectie pannen, maar je wil toch wat investeren in een paar kwalitatief goede pannen waar je als gemiddelde kookliefhebber zoveel mogelijk kanten mee uit kan, wat zou dan een goede combinatie van soorten pannen zijn?"
Of wat simpeler gesteld; wat voor pannen mogen als gemiddelde kookliefhebber (zonder overdreven budget) niet in je keuken ontbreken? Bijvoorbeeld: kookpan voor dit, koekenpan voor dat, braadpan voor...
Ben ik ook benieuwd naarquote:Op zaterdag 14 maart 2020 16:38 schreef jitzzzze het volgende:
Ik kook regelmatig met tomatensaus etc, en zoals bekend vind de ingebrande DeBuyer hapjespan dat niet bijzonder grappig. Regelmatig heb ik weer een blanke stalen pan en sta ik weer in te branden. Op zich niet erg, maar hoe is dit te voorkomen?
Het zijn 2 verschillende onderdelen de pan en de steel. De pan wordt verhit de steel niet. Iedere verbinding zal los gaan zitten met de tijd een boutje heeft als voordeel dat dat je dat opnieuw kan fixeren. Dat is dus een duurzamere oplossing dan bijvoorbeeld ponsen of puntlassen.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 17:09 schreef vosss het volgende:
[..]
Waarom zijn de handvatten van veel koekenpannen met een schroefje vastgemaakt wat altijd om de zoveel tijd vanzelf los gaat zitten? We kunnen open hartoperaties uitvoeren, mensen op de maan zetten en zo nog veel meer zeer technische hoogstandjes die "we" als mens inmiddels machtig zijn.
Waarom lukt het ons niet om een handvat fatsoenlijk vast te zetten op een koekenpan?
PS: dit is een serieuze vraag.
Waarom is dat niet gewoon 1 geheel dan? Dan heb je heel dat gekut met dat schroefje toch niet??quote:Op zaterdag 14 maart 2020 19:23 schreef kaasplankje het volgende:
Het zijn 2 verschillende onderdelen de pan en de steel.
Dat kan zeker maar dan is het gietijzer.quote:Op zaterdag 14 maart 2020 19:27 schreef vosss het volgende:
[..]
Waarom is dat niet gewoon 1 geheel dan? Dan heb je heel dat gekut met dat schroefje toch niet??
#gatindemarkt
Goede vraag. Vroeger was er alleen teflon, nu lijken er wel 800 verschillende namen voor coating te zijn. Een aangekoekte ikea pan in ieder geval. Mooie zwarte aangekoekte plekken die ik er met geen mogelijkheid meer uit krijg. Ik heb eens gehoord dat je er azijn in moet koken en dat dan alles weg zou zijn na een lange tijd.quote:
Komt door verhitting en afkoeling van het metaal maar dat antwoord was hierboven ook al gegeven.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 17:09 schreef vosss het volgende:
[..]
Waarom zijn de handvatten van veel koekenpannen met een schroefje vastgemaakt wat altijd om de zoveel tijd vanzelf los gaat zitten? We kunnen open hartoperaties uitvoeren, mensen op de maan zetten en zo nog veel meer zeer technische hoogstandjes die "we" als mens inmiddels machtig zijn.
Waarom lukt het ons niet om een handvat fatsoenlijk vast te zetten op een koekenpan?
PS: dit is een serieuze vraag.
-Lees de TT nog maar eens-quote:Op zondag 15 maart 2020 20:34 schreef probeer het volgende:
Wat is het voordeel van koken in koperen pannen, behalve dat het mooi staat?
beetje water erin, op het vuur met een afwasmachineblokje, beetje koken en een nachtje laten staan. eventueel herhalen.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 15:46 schreef Mr_Belvedere het volgende:
Hoe krijg je een totaal aangekoekte pan zo goed mogelijk weer schoon?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |