Dat zit hem met name in het materiaal en de geleiding. De bodem , de duurzaamheid, of deze pan geschikt is voor alle warmtebronnen , of de oren koud greep hebben en last but not least het design.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 12:06 schreef wcborstel het volgende:
Vraagje over doodgewone kookpannen. Als ik bij jullie kijk zie ik pannen van 22 euro tot ver boven de 400 euro per stuk. Wat maakt daar nou het verschil? Oftewel waar moet ik op letten en hoeveel verschil maakt het nu eigenlijk in gewoon gebruik?
Duidelijkquote:Op vrijdag 13 maart 2020 12:41 schreef KookpuntExpert het volgende:
[..]
ha hyperdude , RVS mag je best afwassen , ook met sop en zelfs met rvs spons. Soms ontstaat namelijk witte aanslag , dit kan eiwit zijn of kalk. Met een beetje azijn haal je dit er uit.
Wanden van RVS pannen zijn vaak niet gelaagd ( 3 ply ). Spring , Demeyere en Iitalla maken pannen die in zijn geheel uit meer dan 3 lagen bestaan ( rvs en aluminium ) deze geleiden tot boven aan de wand , die is dus net zo warm als de bodem waardoor de plak gevoeligheid minder is.
Krasjes ontstaan toch vaak door ruwe spatels, pannen die in elkaar staan in de kast of over oververhitting. Ik denk in dit geval toch bellen naar de Bijenkorf klantenservice.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 12:58 schreef Zeroku het volgende:
Wij gaan binnenkort verhuizen en krijgen van meerdere mensen het advies om een volledig nieuwe pannenset aan te schaffen i.v.m. de inductieplaat. In hoeverre is dat noodzakelijk en wat zou de evt. meerwaarde daarvan kunnen zijn? En maakt het daarbij nog een verschil of je bijvoorbeeld van een gasfornuis naar inductie gaat of van inductie naar inductie?
Van inductie naar inductie is nooit een probleem. Wel als je eerst op gas hebt gekookt, dan kan de bodem van de pan door de directe vlammen die de pan aanraken vervormen , soms heel lichtjes en voor inductie moet de gehele bodem vlak zijn in verband het magnetisch veld.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 12:58 schreef Zeroku het volgende:
Wij gaan binnenkort verhuizen en krijgen van meerdere mensen het advies om een volledig nieuwe pannenset aan te schaffen i.v.m. de inductieplaat. In hoeverre is dat noodzakelijk en wat zou de evt. meerwaarde daarvan kunnen zijn? En maakt het daarbij nog een verschil of je bijvoorbeeld van een gasfornuis naar inductie gaat of van inductie naar inductie?
Als je de pan niet elke dag gebruikt blijft de olie dan wel goed voor de mens?quote:Op vrijdag 13 maart 2020 11:56 schreef KookpuntExpert het volgende:
[..]
Creuset is meestal geemailleerd gietijzer. Dat is dus minder roest gevoelig, zeker als je een witte binnenkant hebt. Bij een zwarte ( iets ruwere ) zou ik toch zo min mogelijk de vaatwasser gebruiken omdat deze te veel ontvet, en daar kan de wok een beetje plakgevoeliger van worden.
advies : smeer hem na de vaatwasser een beetje in met olie voordat je hem in de kast zet.
Het fijne van plaatstaal is juist dat je er alles in kunt maken , van pannenkoeken tot steak en de meest heerlijke gebakken aardappeltjes.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 13:07 schreef Fretwork het volgende:
Welk gerecht zou ik nou écht in een plaatstalen pan moeten maken, in plaats van een "normale" koekenpan?
Een Lodge gietijzeren multicooker braadpan, het deksel van deze pan is namelijk ook te gebruiken als koekenpan ,en tevens is de pan ook te gebruiken om een brood in te bakken , ten tweede een goed geleidende wok ,en ten derde een (snel) kookpan met ( dikke / gesmede) bodem. .quote:Op vrijdag 13 maart 2020 13:32 schreef Cara het volgende:
Hi, ik ben zojuist verhuisd naar een woning met een keukeneiland en wil mij nu ik eindelijk wat meer ruimte heb gaan verdiepen in het koken. Wat zijn dan het soort pannen waar het écht nut heeft om in te investeren, en waarom juist die? Bedankt!
We hebben zeker ook teppanyaki platen , van rvs en van gietijzer. Lodge of Demeyerequote:Op vrijdag 13 maart 2020 13:39 schreef klappernootopreis het volgende:
hebben jullie ook teppanyaki platen? of doen jullie alleen aan pannen?
Dit klopt echt niet en is een van de urban myths over inductie. Het is niet voor niets een veld. Je kunt de pan zelfs een stukje boven de plaat houden en dan nog is er gewoon contact. Wel kan de warmteoverbrenging minder zijn waardoor het energietechnisch verstandiger is om een andere pan aan te schaffen, maar de pan warmt gewoon op, ook al is de bodem niet vlak.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 13:41 schreef KookpuntExpert het volgende:
[..]
Van inductie naar inductie is nooit een probleem. Wel als je eerst op gas hebt gekookt, dan kan de bodem van de pan door de directe vlammen die de pan aanraken vervormen , soms heel lichtjes en voor inductie moet de gehele bodem vlak zijn in verband het magnetisch veld.
Je zet m niet weg in een laag olie , het is slechts onderhoud , net als wij ons insmeren na het douchen. De olie trekt groetendeels in de pan.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 13:51 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Als je de pan niet elke dag gebruikt blijft de olie dan wel goed voor de mens?
voor op het fornuis of hebben die een eigen verwarmingsplaat?quote:
Ik zeg niet dat de pan niet verwarmd , het duurt langer en als de gehele pan niet op de plaat staat kan er een zoemtoon te horen zijn of de pan kan beetje gaan "dansen"op plaat , waardoor er krasjes op de plaat kunnen ontstaan.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:05 schreef Zelva het volgende:
[..]
Dit klopt echt niet en is een van de urban myths over inductie. Het is niet voor niets een veld. Je kunt de pan zelfs een stukje boven de plaat houden en dan nog is er gewoon contact. Wel kan de warmteoverbrenging minder zijn waardoor het energietechnisch verstandiger is om een andere pan aan te schaffen, maar de pan warmt gewoon op, ook al is de bodem niet vlak.
voor op het fornuis of in de oven.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:09 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
voor op het fornuis of hebben die een eigen verwarmingsplaat?
hoe dik is de bodem van zo'n plaat?quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:11 schreef KookpuntExpert het volgende:
[..]
voor op het fornuis of in de oven.
mijn tante heeft een inductieplaat en als die een grote pan op zet legt ze er altijd een stukje bakpapier onder.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:10 schreef KookpuntExpert het volgende:
[..]
Ik zeg niet dat de pan niet verwarmd , het duurt langer en als de gehele pan niet op de plaat staat kan er een zoemtoon te horen zijn of de pan kan beetje gaan "dansen"op plaat , waardoor er krasjes op de plaat kunnen ontstaan.
Ok en is zonnebloem geschikt of kan ik beter arachide halen?quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:08 schreef KookpuntExpert het volgende:
[..]
Je zet m niet weg in een laag olie , het is slechts onderhoud , net als wij ons insmeren na het douchen. De olie trekt groetendeels in de pan.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |