abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 13 maart 2020 @ 12:46:47 #26
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192002598
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 12:06 schreef wcborstel het volgende:
Vraagje over doodgewone kookpannen. Als ik bij jullie kijk zie ik pannen van 22 euro tot ver boven de 400 euro per stuk. Wat maakt daar nou het verschil? Oftewel waar moet ik op letten en hoeveel verschil maakt het nu eigenlijk in gewoon gebruik?
Dat zit hem met name in het materiaal en de geleiding. De bodem , de duurzaamheid, of deze pan geschikt is voor alle warmtebronnen , of de oren koud greep hebben en last but not least het design.
pi_192002790
Ik heb een Les Creuset les Forgees hapjespan. Nog geen maand in mijn bezit maar er komen nu al allemaal krasjes op de bodem. Ik heb ook een normale bakpan van dezelfde lijn en die heeft nagenoeg geen krasjes. Ik gebruik gewone glade plastic spatels en verder niks. Is dit normaal of moet ik hiermee naar de winkel? Helaas bij Bijenkorf online gekocht :(
  vrijdag 13 maart 2020 @ 12:58:39 #28
246107 Zeroku
An Air of Authority.
pi_192002873
Wij gaan binnenkort verhuizen en krijgen van meerdere mensen het advies om een volledig nieuwe pannenset aan te schaffen i.v.m. de inductieplaat. In hoeverre is dat noodzakelijk en wat zou de evt. meerwaarde daarvan kunnen zijn? En maakt het daarbij nog een verschil of je bijvoorbeeld van een gasfornuis naar inductie gaat of van inductie naar inductie?
Op zaterdag 28 april 2012 00:09 schreef Klinkerbotsing het volgende:
Lieve jongeman ben jij. :@
Op woensdag 8 juli 2020 18:58 schreef PoezeligDing het volgende:
:* My one and only, master, king , whatever. THE ZER! O+
  vrijdag 13 maart 2020 @ 13:07:48 #29
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_192003031
Welk gerecht zou ik nou écht in een plaatstalen pan moeten maken, in plaats van een "normale" koekenpan?
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
  vrijdag 13 maart 2020 @ 13:14:46 #30
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_192003153
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 12:41 schreef KookpuntExpert het volgende:

[..]

ha hyperdude , RVS mag je best afwassen , ook met sop en zelfs met rvs spons. Soms ontstaat namelijk witte aanslag , dit kan eiwit zijn of kalk. Met een beetje azijn haal je dit er uit.
Wanden van RVS pannen zijn vaak niet gelaagd ( 3 ply ). Spring , Demeyere en Iitalla maken pannen die in zijn geheel uit meer dan 3 lagen bestaan ( rvs en aluminium ) deze geleiden tot boven aan de wand , die is dus net zo warm als de bodem waardoor de plak gevoeligheid minder is.
Duidelijk ^O^
Duurdere pannen kopen dus ;)
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_192003549
Hi, ik ben zojuist verhuisd naar een woning met een keukeneiland en wil mij nu ik eindelijk wat meer ruimte heb gaan verdiepen in het koken. Wat zijn dan het soort pannen waar het écht nut heeft om in te investeren, en waarom juist die? Bedankt!
Op donderdag 9 mei 2013 16:42 schreef tong80 het volgende:
Je bent de grootste kut-user van FOK! realiseer je je dat ?
  vrijdag 13 maart 2020 @ 13:39:07 #32
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192003681
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 12:58 schreef Zeroku het volgende:
Wij gaan binnenkort verhuizen en krijgen van meerdere mensen het advies om een volledig nieuwe pannenset aan te schaffen i.v.m. de inductieplaat. In hoeverre is dat noodzakelijk en wat zou de evt. meerwaarde daarvan kunnen zijn? En maakt het daarbij nog een verschil of je bijvoorbeeld van een gasfornuis naar inductie gaat of van inductie naar inductie?
Krasjes ontstaan toch vaak door ruwe spatels, pannen die in elkaar staan in de kast of over oververhitting. Ik denk in dit geval toch bellen naar de Bijenkorf klantenservice.
  vrijdag 13 maart 2020 @ 13:39:59 #33
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_192003702
hebben jullie ook teppanyaki platen? of doen jullie alleen aan pannen?
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
  vrijdag 13 maart 2020 @ 13:41:58 #34
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192003751
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 12:58 schreef Zeroku het volgende:
Wij gaan binnenkort verhuizen en krijgen van meerdere mensen het advies om een volledig nieuwe pannenset aan te schaffen i.v.m. de inductieplaat. In hoeverre is dat noodzakelijk en wat zou de evt. meerwaarde daarvan kunnen zijn? En maakt het daarbij nog een verschil of je bijvoorbeeld van een gasfornuis naar inductie gaat of van inductie naar inductie?
Van inductie naar inductie is nooit een probleem. Wel als je eerst op gas hebt gekookt, dan kan de bodem van de pan door de directe vlammen die de pan aanraken vervormen , soms heel lichtjes en voor inductie moet de gehele bodem vlak zijn in verband het magnetisch veld.
  vrijdag 13 maart 2020 @ 13:51:13 #35
194233 Friday12
Originele kloon
pi_192003968
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 11:56 schreef KookpuntExpert het volgende:

[..]

Creuset is meestal geemailleerd gietijzer. Dat is dus minder roest gevoelig, zeker als je een witte binnenkant hebt. Bij een zwarte ( iets ruwere ) zou ik toch zo min mogelijk de vaatwasser gebruiken omdat deze te veel ontvet, en daar kan de wok een beetje plakgevoeliger van worden.
advies : smeer hem na de vaatwasser een beetje in met olie voordat je hem in de kast zet.
Als je de pan niet elke dag gebruikt blijft de olie dan wel goed voor de mens?
  vrijdag 13 maart 2020 @ 13:51:55 #36
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192003985
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 13:07 schreef Fretwork het volgende:
Welk gerecht zou ik nou écht in een plaatstalen pan moeten maken, in plaats van een "normale" koekenpan?
Het fijne van plaatstaal is juist dat je er alles in kunt maken , van pannenkoeken tot steak en de meest heerlijke gebakken aardappeltjes.
  vrijdag 13 maart 2020 @ 14:03:58 #37
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192004273
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 13:32 schreef Cara het volgende:
Hi, ik ben zojuist verhuisd naar een woning met een keukeneiland en wil mij nu ik eindelijk wat meer ruimte heb gaan verdiepen in het koken. Wat zijn dan het soort pannen waar het écht nut heeft om in te investeren, en waarom juist die? Bedankt!
Een Lodge gietijzeren multicooker braadpan, het deksel van deze pan is namelijk ook te gebruiken als koekenpan ,en tevens is de pan ook te gebruiken om een brood in te bakken , ten tweede een goed geleidende wok ,en ten derde een (snel) kookpan met ( dikke / gesmede) bodem. .
  vrijdag 13 maart 2020 @ 14:04:48 #38
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192004289
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 13:39 schreef klappernootopreis het volgende:
hebben jullie ook teppanyaki platen? of doen jullie alleen aan pannen?
We hebben zeker ook teppanyaki platen , van rvs en van gietijzer. Lodge of Demeyere
  vrijdag 13 maart 2020 @ 14:05:38 #39
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_192004307
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 13:41 schreef KookpuntExpert het volgende:

[..]

Van inductie naar inductie is nooit een probleem. Wel als je eerst op gas hebt gekookt, dan kan de bodem van de pan door de directe vlammen die de pan aanraken vervormen , soms heel lichtjes en voor inductie moet de gehele bodem vlak zijn in verband het magnetisch veld.
Dit klopt echt niet en is een van de urban myths over inductie. Het is niet voor niets een veld. Je kunt de pan zelfs een stukje boven de plaat houden en dan nog is er gewoon contact. Wel kan de warmteoverbrenging minder zijn waardoor het energietechnisch verstandiger is om een andere pan aan te schaffen, maar de pan warmt gewoon op, ook al is de bodem niet vlak.
  vrijdag 13 maart 2020 @ 14:08:14 #40
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192004386
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 13:51 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Als je de pan niet elke dag gebruikt blijft de olie dan wel goed voor de mens?
Je zet m niet weg in een laag olie , het is slechts onderhoud , net als wij ons insmeren na het douchen. De olie trekt groetendeels in de pan.
  vrijdag 13 maart 2020 @ 14:09:33 #41
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_192004416
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:04 schreef KookpuntExpert het volgende:
Demeyere
voor op het fornuis of hebben die een eigen verwarmingsplaat?
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
  vrijdag 13 maart 2020 @ 14:10:48 #42
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192004450
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:05 schreef Zelva het volgende:

[..]

Dit klopt echt niet en is een van de urban myths over inductie. Het is niet voor niets een veld. Je kunt de pan zelfs een stukje boven de plaat houden en dan nog is er gewoon contact. Wel kan de warmteoverbrenging minder zijn waardoor het energietechnisch verstandiger is om een andere pan aan te schaffen, maar de pan warmt gewoon op, ook al is de bodem niet vlak.
Ik zeg niet dat de pan niet verwarmd , het duurt langer en als de gehele pan niet op de plaat staat kan er een zoemtoon te horen zijn of de pan kan beetje gaan "dansen"op plaat , waardoor er krasjes op de plaat kunnen ontstaan.
pi_192004459
Hoe kan je die pan winnen dan?
  vrijdag 13 maart 2020 @ 14:11:48 #44
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192004477
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:09 schreef klappernootopreis het volgende:

[..]

voor op het fornuis of hebben die een eigen verwarmingsplaat?
voor op het fornuis of in de oven.
  vrijdag 13 maart 2020 @ 14:13:00 #45
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_192004511
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:11 schreef KookpuntExpert het volgende:

[..]

voor op het fornuis of in de oven.
hoe dik is de bodem van zo'n plaat?
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
pi_192004559
Ik heb gietijzeren pannen, een van Ikea en een van le creuset, beide met emaille laag. Ideaal om te stoven. Maar hoe krijg je ze goed schoon zonder afwasmiddel?
Bijvoorbeeld tomatensaus blijft echt zitten met alleen heet water.
Ik heb een grote soeppan en een hoge drukpan van Fissler. Bouillon gemaakt in de soeppan (heel lang sudderen) vind ik toch lekkerder dan uit de hogedrukpan. Is er een manier om toch hetzelfde resultaat te krijgen?
  vrijdag 13 maart 2020 @ 14:17:31 #47
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_192004638
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:10 schreef KookpuntExpert het volgende:

[..]

Ik zeg niet dat de pan niet verwarmd , het duurt langer en als de gehele pan niet op de plaat staat kan er een zoemtoon te horen zijn of de pan kan beetje gaan "dansen"op plaat , waardoor er krasjes op de plaat kunnen ontstaan.
mijn tante heeft een inductieplaat en als die een grote pan op zet legt ze er altijd een stukje bakpapier onder.
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
  vrijdag 13 maart 2020 @ 14:30:34 #48
194233 Friday12
Originele kloon
pi_192004945
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:08 schreef KookpuntExpert het volgende:

[..]

Je zet m niet weg in een laag olie , het is slechts onderhoud , net als wij ons insmeren na het douchen. De olie trekt groetendeels in de pan.
Ok en is zonnebloem geschikt of kan ik beter arachide halen?
  vrijdag 13 maart 2020 @ 14:40:18 #49
489662 Fernweh
Gelieve verwijderen.
pi_192005148
Ik heb een wok ooit ingebrand. Hij is erg zwart geworden en ik vermoed dat ik hem bij het inbranden verkeerd heb behandelt.

Op zich gaat hij echt nog goed. Als ik er met een tissue overheenga komt er wat zwart vanaf na het koken maar na een tijd is dit ook weg. Gewoon doorgaan met deze pan?
Gelieve verwijderen
  vrijdag 13 maart 2020 @ 14:43:31 #50
489662 Fernweh
Gelieve verwijderen.
pi_192005214
Nog een vraagje, waarom is een grilpan vaak vierkant terwijl alle andere pannen vaak toch rond zijn. Ik heb me dit vaker afgevraagd. :@
Gelieve verwijderen
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')