Waarom zijn de handvatten van veel koekenpannen met een schroefje vastgemaakt wat altijd om de zoveel tijd vanzelf los gaat zitten? We kunnen open hartoperaties uitvoeren, mensen op de maan zetten en zo nog veel meer zeer technische hoogstandjes die "we" als mens inmiddels machtig zijn.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 10:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Kookpunt heeft ook beloofd om een heuse plaatstalen pan op te sturen naar de user die de beste vraag stelt in dit topic. Deze vraag hoeft niet over plaatstalen pannen te gaan maar moet natuurlijk wel met pannen te maken hebben.
Ja! Wat irritant is dat.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 17:09 schreef vosss het volgende:
[..]
Waarom zijn de handvatten van veel koekenpannen met een schroefje vastgemaakt wat altijd om de zoveel tijd vanzelf los gaat zitten? We kunnen open hartoperaties uitvoeren, mensen op de maan zetten en zo nog veel meer zeer technische hoogstandjes die "we" als mens inmiddels machtig zijn.
Waarom lukt het ons niet om een handvat fatsoenlijk vast te zetten op een koekenpan?
PS: dit is een serieuze vraag.
Precies. Daarom leek het mij een uiterst geschikt vraagstuk om eens voor te leggen aan een specialist die er verstand van heeftquote:
Ik denk dat dit een commercieel doel heeft.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 17:09 schreef vosss het volgende:
[..]
Waarom zijn de handvatten van veel koekenpannen met een schroefje vastgemaakt wat altijd om de zoveel tijd vanzelf los gaat zitten? We kunnen open hartoperaties uitvoeren, mensen op de maan zetten en zo nog veel meer zeer technische hoogstandjes die "we" als mens inmiddels machtig zijn.
Waarom lukt het ons niet om een handvat fatsoenlijk vast te zetten op een koekenpan?
PS: dit is een serieuze vraag.
Ik had graag de professionele mening van een pannendeskundige. No offence. Ik denk dat wellicht ook, maar ik ben geen pannendeskundige. Vandaar dan ook mijn vraag hoe dit precies zitquote:
Volgens mij is dat zodat de ribbels gelijkmatig verwarmd worden als de pan vierkant is.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 18:21 schreef Fernweh het volgende:
Nog een vraagje, waarom is een grilpan vaak vierkant terwijl alle andere pannen vaak toch rond zijn. Ik heb me dit vaker afgevraagd.
Tevens heb ik bij grilpannen vaak het gedoe dat de pan gaat roken als een gek als ik bijvoorbeeld gemarineerde satay maak of zo, is daar een remedie voor?
Ik zelf gebruik:quote:Op zaterdag 14 maart 2020 04:07 schreef Chokeme het volgende:
Interessant topic! Ik heb al regelmatig zitten googlen op al die verschillende soorten pannen die er zijn, en vooral waaróm de ene pan nou beter geschikt is dan de andere, opdat je ook begrijpt wat je doet (en ik word er meestal ook een beetje koopziek van).
Ik heb een vraag die misschien wat uitgebreid is, maar waarvan ik denk dat hij voor veel mensen wel van toepassing is - waaronder ikzelf;
"Als je niet het geld of de ruimte hebt om te investeren in een grote collectie pannen, maar je wil toch wat investeren in een paar kwalitatief goede pannen waar je als gemiddelde kookliefhebber zoveel mogelijk kanten mee uit kan, wat zou dan een goede combinatie van soorten pannen zijn?"
Of wat simpeler gesteld; wat voor pannen mogen als gemiddelde kookliefhebber (zonder overdreven budget) niet in je keuken ontbreken? Bijvoorbeeld: kookpan voor dit, koekenpan voor dat, braadpan voor...
Ik gebruik zelf 5 pannen:quote:Op zaterdag 14 maart 2020 04:07 schreef Chokeme het volgende:
Interessant topic! Ik heb al regelmatig zitten googlen op al die verschillende soorten pannen die er zijn, en vooral waaróm de ene pan nou beter geschikt is dan de andere, opdat je ook begrijpt wat je doet (en ik word er meestal ook een beetje koopziek van).
Ik heb een vraag die misschien wat uitgebreid is, maar waarvan ik denk dat hij voor veel mensen wel van toepassing is - waaronder ikzelf;
"Als je niet het geld of de ruimte hebt om te investeren in een grote collectie pannen, maar je wil toch wat investeren in een paar kwalitatief goede pannen waar je als gemiddelde kookliefhebber zoveel mogelijk kanten mee uit kan, wat zou dan een goede combinatie van soorten pannen zijn?"
Of wat simpeler gesteld; wat voor pannen mogen als gemiddelde kookliefhebber (zonder overdreven budget) niet in je keuken ontbreken? Bijvoorbeeld: kookpan voor dit, koekenpan voor dat, braadpan voor...
Ben ik ook benieuwd naarquote:Op zaterdag 14 maart 2020 16:38 schreef jitzzzze het volgende:
Ik kook regelmatig met tomatensaus etc, en zoals bekend vind de ingebrande DeBuyer hapjespan dat niet bijzonder grappig. Regelmatig heb ik weer een blanke stalen pan en sta ik weer in te branden. Op zich niet erg, maar hoe is dit te voorkomen?
Het zijn 2 verschillende onderdelen de pan en de steel. De pan wordt verhit de steel niet. Iedere verbinding zal los gaan zitten met de tijd een boutje heeft als voordeel dat dat je dat opnieuw kan fixeren. Dat is dus een duurzamere oplossing dan bijvoorbeeld ponsen of puntlassen.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 17:09 schreef vosss het volgende:
[..]
Waarom zijn de handvatten van veel koekenpannen met een schroefje vastgemaakt wat altijd om de zoveel tijd vanzelf los gaat zitten? We kunnen open hartoperaties uitvoeren, mensen op de maan zetten en zo nog veel meer zeer technische hoogstandjes die "we" als mens inmiddels machtig zijn.
Waarom lukt het ons niet om een handvat fatsoenlijk vast te zetten op een koekenpan?
PS: dit is een serieuze vraag.
Waarom is dat niet gewoon 1 geheel dan? Dan heb je heel dat gekut met dat schroefje toch niet??quote:Op zaterdag 14 maart 2020 19:23 schreef kaasplankje het volgende:
Het zijn 2 verschillende onderdelen de pan en de steel.
Dat kan zeker maar dan is het gietijzer.quote:Op zaterdag 14 maart 2020 19:27 schreef vosss het volgende:
[..]
Waarom is dat niet gewoon 1 geheel dan? Dan heb je heel dat gekut met dat schroefje toch niet??
#gatindemarkt
Goede vraag. Vroeger was er alleen teflon, nu lijken er wel 800 verschillende namen voor coating te zijn. Een aangekoekte ikea pan in ieder geval. Mooie zwarte aangekoekte plekken die ik er met geen mogelijkheid meer uit krijg. Ik heb eens gehoord dat je er azijn in moet koken en dat dan alles weg zou zijn na een lange tijd.quote:
Komt door verhitting en afkoeling van het metaal maar dat antwoord was hierboven ook al gegeven.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 17:09 schreef vosss het volgende:
[..]
Waarom zijn de handvatten van veel koekenpannen met een schroefje vastgemaakt wat altijd om de zoveel tijd vanzelf los gaat zitten? We kunnen open hartoperaties uitvoeren, mensen op de maan zetten en zo nog veel meer zeer technische hoogstandjes die "we" als mens inmiddels machtig zijn.
Waarom lukt het ons niet om een handvat fatsoenlijk vast te zetten op een koekenpan?
PS: dit is een serieuze vraag.
-Lees de TT nog maar eens-quote:Op zondag 15 maart 2020 20:34 schreef probeer het volgende:
Wat is het voordeel van koken in koperen pannen, behalve dat het mooi staat?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |