abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 13 maart 2020 @ 14:46:14 #51
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_192005259
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:17 schreef klappernootopreis het volgende:

[..]

mijn tante heeft een inductieplaat en als die een grote pan op zet legt ze er altijd een stukje bakpapier onder.
Waarom?
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel
  vrijdag 13 maart 2020 @ 14:46:48 #52
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_192005269
quote:
16s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:46 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Waarom?
:') tegen krassen
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
pi_192005291
quote:
Je brengt door je pan zelf in te branden je eigen anti-aanbaklaag aan.
Vraag: waarom wordt bovenstaande niet in de fabriek zelf gedaan?
  Moderator vrijdag 13 maart 2020 @ 14:48:03 #54
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_192005296
Waarom een conisch pannetje en niet een gewoon steelpannetje?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_192005300
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:03 schreef KookpuntExpert het volgende:

[..]

Een Lodge gietijzeren multicooker braadpan, het deksel van deze pan is namelijk ook te gebruiken als koekenpan ,en tevens is de pan ook te gebruiken om een brood in te bakken , ten tweede een goed geleidende wok ,en ten derde een (snel) kookpan met ( dikke / gesmede) bodem. .
Super, hier kan ik wat mee. Ik wist niet eens van het bestaan af. Dank je wel!
Op donderdag 9 mei 2013 16:42 schreef tong80 het volgende:
Je bent de grootste kut-user van FOK! realiseer je je dat ?
  vrijdag 13 maart 2020 @ 14:51:26 #56
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_192005362
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 13:51 schreef KookpuntExpert het volgende:

[..]

Het fijne van plaatstaal is juist dat je er alles in kunt maken , van pannenkoeken tot steak en de meest heerlijke gebakken aardappeltjes.
Thanks! Klinkt als een ideale alleskunner ^O^
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
  vrijdag 13 maart 2020 @ 14:51:44 #57
114242 Mercy
Beroepsprutser
pi_192005372
Zoals vaak gezegd mag je plaatstalen pannen niet in de vaatwasser zetten of schoonmaken met dreft. dit is mij duidelijk.

Maar de handvatten van deze pannen zitten vaak onder het vet en spatters van het voedsel en vingerafdrukken.
En het lijkt mij ook niet hygiënisch om deze met alleen heet water schoon te maken.

ik doe hiervoor soms was dasty of dreft op een doekje en maak hiermee de handvatten schoon.
zijn hier nog alternatieven voor?
  vrijdag 13 maart 2020 @ 15:02:06 #58
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192005599
quote:
11s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:11 schreef Wigle het volgende:
Hoe kan je die pan winnen dan?
De beste vraag , is een vraag die niet voor de hand liggend is maar waar toch veel mensen iets aan hebben.
pi_192005625
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 15:02 schreef KookpuntExpert het volgende:

[..]

De beste vraag , is een vraag die niet voor de hand liggend is maar waar toch veel mensen iets aan hebben.
Ik vind mijn vraag wel goed dan eerlijk gezegd.
  vrijdag 13 maart 2020 @ 15:07:19 #60
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_192005731
handgrepen van pannen werden in the old days vaak gemaakt van hout, nu van thermoharde plastics. waar geef jij de voorkeur aan? Of zijn er nu andere alternatieven?
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
  vrijdag 13 maart 2020 @ 15:12:40 #61
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192005842
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:13 schreef klappernootopreis het volgende:

[..]

hoe dik is de bodem van zo'n plaat?
Demeijere is 7 laags . afwisselend RVS en Aluminium .
Lodge is gietijzer , die is hol dus kan alleen op gas omdat hij niet volledig contact maakt met
een inductie plaat.
  vrijdag 13 maart 2020 @ 15:15:17 #62
114242 Mercy
Beroepsprutser
pi_192005897
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 15:07 schreef klappernootopreis het volgende:
handgrepen van pannen werden in the old days vaak gemaakt van hout, nu van thermoharde plastics. waar geef jij de voorkeur aan? Of zijn er nu andere alternatieven?
bij de plaatstalen pannen van de Buyer zijn de handvatten van metaal.
  vrijdag 13 maart 2020 @ 15:15:37 #63
384435 klappernootopreis
Pleens treens en ottomobile
pi_192005903
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 15:12 schreef KookpuntExpert het volgende:

[..]

Demeijere is 7 laags . afwisselend RVS en Aluminium .
Lodge is gietijzer , die is hol dus kan alleen op gas omdat hij niet volledig contact maakt met
een inductie plaat.
welke versie heeft de beste verspreiding van de hitte? de gietijzeren of die van aluminium?
Mag ik je vandaag weer eens irriteren?
pi_192006529
Hoe krijg je een totaal aangekoekte pan zo goed mogelijk weer schoon?
Roses are red
Violets are blue
Wololo Wololo
Now violets are red too
  vrijdag 13 maart 2020 @ 15:58:36 #65
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192006807
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:14 schreef Yinny het volgende:
Ik heb gietijzeren pannen, een van Ikea en een van le creuset, beide met emaille laag. Ideaal om te stoven. Maar hoe krijg je ze goed schoon zonder afwasmiddel?
Bijvoorbeeld tomatensaus blijft echt zitten met alleen heet water.
Ik heb een grote soeppan en een hoge drukpan van Fissler. Bouillon gemaakt in de soeppan (heel lang sudderen) vind ik toch lekkerder dan uit de hogedrukpan. Is er een manier om toch hetzelfde resultaat te krijgen?
Als de pan wit geëmailleerd is van binnen dan kun je gewoon sop gebruiken of le Creuset reiniger.
Als de pan zwart is kun je hem even in het water zetten , zo nodig met een beetje sop en daarna insmeren met olie
  vrijdag 13 maart 2020 @ 16:00:24 #66
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192006840
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 15:07 schreef klappernootopreis het volgende:
handgrepen van pannen werden in the old days vaak gemaakt van hout, nu van thermoharde plastics. waar geef jij de voorkeur aan? Of zijn er nu andere alternatieven?
rvs , gietijzer of hout
  vrijdag 13 maart 2020 @ 16:05:59 #67
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192006973
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 15:15 schreef klappernootopreis het volgende:

[..]

welke versie heeft de beste verspreiding van de hitte? de gietijzeren of die van aluminium?
uiteindelijk worden ze beiden helemaal heet. rvs met aantal lagen aluminium is alleen sneller warm en sneller afgekoeld. gietijzer houdt de warmte vast.
  vrijdag 13 maart 2020 @ 16:06:37 #68
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192006983
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 15:46 schreef Mr_Belvedere het volgende:
Hoe krijg je een totaal aangekoekte pan zo goed mogelijk weer schoon?
van welk materiaal
  vrijdag 13 maart 2020 @ 16:10:16 #69
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192007062
quote:
11s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:48 schreef UIO_AMS het volgende:
Waarom een conisch pannetje en niet een gewoon steelpannetje?
conisch is het mooist voor saus , kun je beter met garde in roeren.
  Moderator vrijdag 13 maart 2020 @ 16:13:34 #70
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_192007146
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 16:10 schreef KookpuntExpert het volgende:
conisch is het mooist voor saus , kun je beter met garde in roeren.
Maar heeft het nog meer voordelen dan alleen maar handig voor de garde?
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
  vrijdag 13 maart 2020 @ 16:14:34 #71
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192007167
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:40 schreef Fernweh het volgende:
Ik heb een wok ooit ingebrand. Hij is erg zwart geworden en ik vermoed dat ik hem bij het inbranden verkeerd heb behandelt.

Op zich gaat hij echt nog goed. Als ik er met een tissue overheenga komt er wat zwart vanaf na het koken maar na een tijd is dit ook weg. Gewoon doorgaan met deze pan?
even spoelen met heet water afdrogen met keuken papier en gewoon gebruiken. Inbranden mag altijd herhaald worden. let wel inbranden , niet verbranden.
  vrijdag 13 maart 2020 @ 16:15:09 #72
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192007177
quote:
5s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 16:13 schreef UIO_AMS het volgende:

[..]

Maar heeft het nog meer voordelen dan alleen maar handig voor de garde?
vaak schenkt conisch mooier door de schenk rand.
  vrijdag 13 maart 2020 @ 16:16:49 #73
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192007207
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:51 schreef Mercy het volgende:
Zoals vaak gezegd mag je plaatstalen pannen niet in de vaatwasser zetten of schoonmaken met dreft. dit is mij duidelijk.

Maar de handvatten van deze pannen zitten vaak onder het vet en spatters van het voedsel en vingerafdrukken.
En het lijkt mij ook niet hygiënisch om deze met alleen heet water schoon te maken.

ik doe hiervoor soms was dasty of dreft op een doekje en maak hiermee de handvatten schoon.
zijn hier nog alternatieven voor?
Er bestaan van bijvoorbeeld lodge ook een soort hoedjes voor om de steel
  vrijdag 13 maart 2020 @ 16:31:04 #74
486347 KookpuntExpert
Kookpunt Expert
pi_192007584
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 maart 2020 14:47 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]

Vraag: waarom wordt bovenstaande niet in de fabriek zelf gedaan?
Lodge gietijzer is gepreseasoned ( op hoge temperatuur ingebrand ), dus dat hoef je dan zelf niet meer te doen,

[ Bericht 7% gewijzigd door Lucky_Strike op 13-03-2020 16:43:30 ]
pi_192008468
Kookpunt gaat maandag verder met het beantwoorden van de vragen. Stel gerust je vragen in de tussentijd.
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')