Waarom?quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:17 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
mijn tante heeft een inductieplaat en als die een grote pan op zet legt ze er altijd een stukje bakpapier onder.
Vraag: waarom wordt bovenstaande niet in de fabriek zelf gedaan?quote:Je brengt door je pan zelf in te branden je eigen anti-aanbaklaag aan.
Super, hier kan ik wat mee. Ik wist niet eens van het bestaan af. Dank je wel!quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:03 schreef KookpuntExpert het volgende:
[..]
Een Lodge gietijzeren multicooker braadpan, het deksel van deze pan is namelijk ook te gebruiken als koekenpan ,en tevens is de pan ook te gebruiken om een brood in te bakken , ten tweede een goed geleidende wok ,en ten derde een (snel) kookpan met ( dikke / gesmede) bodem. .
Thanks! Klinkt als een ideale alleskunnerquote:Op vrijdag 13 maart 2020 13:51 schreef KookpuntExpert het volgende:
[..]
Het fijne van plaatstaal is juist dat je er alles in kunt maken , van pannenkoeken tot steak en de meest heerlijke gebakken aardappeltjes.
De beste vraag , is een vraag die niet voor de hand liggend is maar waar toch veel mensen iets aan hebben.quote:
Ik vind mijn vraag wel goed dan eerlijk gezegd.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 15:02 schreef KookpuntExpert het volgende:
[..]
De beste vraag , is een vraag die niet voor de hand liggend is maar waar toch veel mensen iets aan hebben.
Demeijere is 7 laags . afwisselend RVS en Aluminium .quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:13 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
hoe dik is de bodem van zo'n plaat?
bij de plaatstalen pannen van de Buyer zijn de handvatten van metaal.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 15:07 schreef klappernootopreis het volgende:
handgrepen van pannen werden in the old days vaak gemaakt van hout, nu van thermoharde plastics. waar geef jij de voorkeur aan? Of zijn er nu andere alternatieven?
welke versie heeft de beste verspreiding van de hitte? de gietijzeren of die van aluminium?quote:Op vrijdag 13 maart 2020 15:12 schreef KookpuntExpert het volgende:
[..]
Demeijere is 7 laags . afwisselend RVS en Aluminium .
Lodge is gietijzer , die is hol dus kan alleen op gas omdat hij niet volledig contact maakt met
een inductie plaat.
Als de pan wit geëmailleerd is van binnen dan kun je gewoon sop gebruiken of le Creuset reiniger.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:14 schreef Yinny het volgende:
Ik heb gietijzeren pannen, een van Ikea en een van le creuset, beide met emaille laag. Ideaal om te stoven. Maar hoe krijg je ze goed schoon zonder afwasmiddel?
Bijvoorbeeld tomatensaus blijft echt zitten met alleen heet water.
Ik heb een grote soeppan en een hoge drukpan van Fissler. Bouillon gemaakt in de soeppan (heel lang sudderen) vind ik toch lekkerder dan uit de hogedrukpan. Is er een manier om toch hetzelfde resultaat te krijgen?
rvs , gietijzer of houtquote:Op vrijdag 13 maart 2020 15:07 schreef klappernootopreis het volgende:
handgrepen van pannen werden in the old days vaak gemaakt van hout, nu van thermoharde plastics. waar geef jij de voorkeur aan? Of zijn er nu andere alternatieven?
uiteindelijk worden ze beiden helemaal heet. rvs met aantal lagen aluminium is alleen sneller warm en sneller afgekoeld. gietijzer houdt de warmte vast.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 15:15 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
welke versie heeft de beste verspreiding van de hitte? de gietijzeren of die van aluminium?
van welk materiaalquote:Op vrijdag 13 maart 2020 15:46 schreef Mr_Belvedere het volgende:
Hoe krijg je een totaal aangekoekte pan zo goed mogelijk weer schoon?
conisch is het mooist voor saus , kun je beter met garde in roeren.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:48 schreef UIO_AMS het volgende:
Waarom een conisch pannetje en niet een gewoon steelpannetje?
Maar heeft het nog meer voordelen dan alleen maar handig voor de garde?quote:Op vrijdag 13 maart 2020 16:10 schreef KookpuntExpert het volgende:
conisch is het mooist voor saus , kun je beter met garde in roeren.
even spoelen met heet water afdrogen met keuken papier en gewoon gebruiken. Inbranden mag altijd herhaald worden. let wel inbranden , niet verbranden.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:40 schreef Fernweh het volgende:
Ik heb een wok ooit ingebrand. Hij is erg zwart geworden en ik vermoed dat ik hem bij het inbranden verkeerd heb behandelt.
Op zich gaat hij echt nog goed. Als ik er met een tissue overheenga komt er wat zwart vanaf na het koken maar na een tijd is dit ook weg. Gewoon doorgaan met deze pan?
vaak schenkt conisch mooier door de schenk rand.quote:Op vrijdag 13 maart 2020 16:13 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Maar heeft het nog meer voordelen dan alleen maar handig voor de garde?
Er bestaan van bijvoorbeeld lodge ook een soort hoedjes voor om de steelquote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:51 schreef Mercy het volgende:
Zoals vaak gezegd mag je plaatstalen pannen niet in de vaatwasser zetten of schoonmaken met dreft. dit is mij duidelijk.
Maar de handvatten van deze pannen zitten vaak onder het vet en spatters van het voedsel en vingerafdrukken.
En het lijkt mij ook niet hygiënisch om deze met alleen heet water schoon te maken.
ik doe hiervoor soms was dasty of dreft op een doekje en maak hiermee de handvatten schoon.
zijn hier nog alternatieven voor?
Lodge gietijzer is gepreseasoned ( op hoge temperatuur ingebrand ), dus dat hoef je dan zelf niet meer te doen,quote:Op vrijdag 13 maart 2020 14:47 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Vraag: waarom wordt bovenstaande niet in de fabriek zelf gedaan?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |