abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  zondag 1 maart 2020 @ 16:55:10 #1
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_191776756
Star Trek was oorspronkelijk een door Gene Roddenberry bedachte Amerikaanse sciencefiction-televisieserie die tussen 1966 tot 1969 werd uitgezonden. Uiteindelijk groeide het Star Trek-universum uit tot een succesvolle media-franchise met vijf televisieseries, een animatieserie, tien speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieŽn. Verder bestaat er sinds 1998 in Las Vegas een Star Trek-attractiepark, genaamd Star Trek: The Experience en worden er over de hele wereld regelmatig Star Trek-conventions georganiseerd: grote bijeenkomsten voor fans (de 'trekkies'), waar vaak acteurs uit de series te gast zijn. In de Verenigde Staten is er minstens elk weekend een ST convention.

Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. Door uitvindingen als synthetische replicators en sneller dan licht-technologie heeft de mensheid, met hulp van buitenaardse volken, in het Melkwegstelsel koloniŽn gesticht. De mensheid heeft samen met enkele buitenaardse volken een overkoepelende organisatie van werelden opgericht: de Verenigde Federatie van Planeten. De verhalen in de diverse Star Trek-media volgen vooral de officieren en burgers in dienst van Starfleet, de militaire onderzoeksinstelling van de Federatie die met haar ruimtevloot vooral diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert en tevens de krijgsmacht vormt.

De avonturen van de verschillende televisieseries en films spelen zich hoofdzakelijk af in de 23e en 24e eeuw, enkele tijdreizen uitgezonderd. Men is bekend met een aanzienlijk deel van de Melkweg, die is verdeeld in vier kwadranten. In het Alfa-kwadrant bevinden zich grote delen van de Federatie en het Cardassiaanse Rijk, in het Beta-kwadrant bevinden zich onder andere het Klingonrijk en het Romulaanse Rijk, het Gamma-kwadrant, dat via het Bajoraanse wormgat met het Alfa-kwadrant is verbonden, wordt geregeerd door de Dominion en het Delta-kwadrant, waarin de Voyager jarenlang rondzwierf, herbergt onder andere de Kazon, Ocampa en Hirogen. Ook de Borg komen uit het Delta-kwadrant.

Star Trek werd voor het eerst uitgezonden in 1966. Sindsdien zijn er zes series gemaakt door Gene Roddenberry en zijn opvolgers. Sommige daarvan waren een groot succes, andere wat minder.

The Original Series (TOS) - Dit is de door Gene Roddenberry geschreven serie, met de naam Star Trek. Het is het verhaal van het ruimteschip USS Enterprise NCC-1701 (kortweg: Enterprise), dat driehonderd jaar in de toekomst, vanaf het jaar 2265, op een vijfjarige missie is om het heelal te verkennen. De serie sprak oorspronkelijk maar een kleine groep kijkers aan en stond naar verluidt jaarlijks op de nominatie om geschrapt te worden. Toen bleek dat deze kleine groep kijkers behoorde tot een erg selecte doelgroep (hoger opgeleiden), werd de serie interessant voor adverteerders.

The Animated Series (TAS) - Na het stoppen van de oorspronkelijke serie bleek die in de herhaling steeds populairder te worden. Dit was in 1973 een van de redenen voor het maken van een tekenfilmserie, waarbij de stemmen van de vaste personages gedaan werden door de acteurs die ze in de oorspronkelijke serie ook gespeeld hadden. De serie ging verder waar het verhaal van de oorspronkelijke serie ophield. Dat wil zeggen dat de laatste twee jaar van de missie ingevuld werden.

The Next Generation (TNG) - Deze nieuwe serie speelde zich honderd jaar later af, in het jaar 2364, rond een nieuwe Enterprise met een nieuwe bemanning. Hoewel het eerste seizoen van The Next Generation kritiek kreeg, onder andere omdat de afleveringen te zoet zouden zijn, was dit eerste seizoen goed genoeg om de serie te prolongeren. Met nieuw materiaal, en met beduidend meer middelen dan de oorspronkelijke serie uit de jaren '60, werd The Next Generation uiteindelijk een enorm succes. Er werden in de periode 1987-1994 in 7 seizoenen 177 afleveringen van uitgezonden. In 1991 overleed Gene Roddenberry.

Deep Space Nine (DS9) - Zoals de oorspronkelijke serie een missieduur van vijf jaar had, zo was het ook duidelijk dat de succesvolle serie The Next Generation niet altijd maar door kon blijven draaien. Daarom werd een volgende serie opgezet, met een ander thema. In plaats van een ruimteschip dat bij planeten langsging werd het centrale thema een ruimtestation ver in de ruimte, op een plaats waar veel ruimteschepen langskwamen.

Voyager (VOY) - Dit schip raakt op haar eerste missie door toedoen van het wezen Caretaker (verzorger) verzeild in het Delta-kwadrant, 70.000 lichtjaar van de Aarde. Voyager kent een sterke rode draad, namelijk de lange thuisreis van het ruimteschip Voyager, en de zoektocht naar mogelijkheden deze reis te verkorten.

Enterprise (ENT) - Deze serie gaat over een eerdere Enterprise, van 2151. Deze tijd, meer dan honderd jaar gesitueerd voor de oorspronkelijke serie, is de tijd waarin de mensheid begint aan het onderzoeken van de ruimte met ruimteschepen die sneller dan het licht kunnen vliegen, nu zij schepen ontwikkeld heeft die 'Warp 5' halen. Het is het begin van Starfleet, en in deze tijd worden de technieken en protocollen ontwikkeld die in de latere series algemeen bekend zijn. In het eerste jaar was dat ook meteen de zwakke plek van de serie, omdat de karakters nog veel moesten leren, maar de kijkers veel minder. In de volgende seizoenen heeft de serie echter duidelijk meer vaart gekregen. De serie is begonnen in 2001, en heeft in totaal vier seizoenen en 98 afleveringen gedraaid.

Discovery (DIS) - De nieuwste serie gestart in 2017, het eerste seizoen speelt zich af tussen ENT en TOS. We volgen Michael Burnham die op het schip discovery terecht komt. En daar onder andere geconfronteerd wordt met de klingons die een oorlog starten tegen de federation.

Picard (PIC) - Uitgezonden vanaf 2020 in Europa op Amazon Prime, speelt zich 15 jaar af na Star Trek: Nemesis in de Prime Timeline: Romulus is vernietigd, maar Vulcan niet (Kelvin Timeline).
Deze serie brengt Patrick Stewart terug in de rol van Jean-Luc Picard, samen met karakters uit Star Trek: TNG en Star Trek: Voyager.

Overzichtje in uitzendvolgorde:
TOS, James Kirk (William Shatner)
TAS, James Kirk (William Shatner)
TNG, Jean Luc Picard (Patrick Stewart)
DS9, Benjamin Sisko (Avery Brooks)
VOY, Kathryn Janeway (Kate Mulgrew)
ENT, Jonathan Archer (Scott Bakula)
DIS, Michael Burnham (Sonequa Martin-Green)
PIC, ...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
***Deze openingspost is hier te vinden!***
  zondag 1 maart 2020 @ 16:55:58 #2
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191776781
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 16:53 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jij snapt best wat ik bedoel.
[..]

Dat jij het niks vindt is zo ondertussen wel duidelijk maar als jij zo'n soort post weet te produceren vraag ik me toch echt af waarom je nog kijkt en hier post.
Zie het maar als de autopsie van een dierbare... je wil het niet zien en het doet je verdriet... maar je kan niet wegkijken want dan is het voorgoed voorbij.
It's muffin time.
  zondag 1 maart 2020 @ 17:22:28 #3
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191777260
Ik vind het wel leuk maar het is zo on trek on onkarakteristisch picard
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_191777285
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 16:20 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Ahja.. democratie. De objectieve maatstaf van goede smaak. Daarom hebben we nu ook een knalrode vloer op de galerij.
Ja ho eens even. Jij komt met generaliserende opmerkingen over wat oude en nieuwe kijkers zouden vinden. Als we dan daadwerkelijk kijken naar wat die kijkers vinden op basis van ratings, dan is dat opeens niet elitair genoeg?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  zondag 1 maart 2020 @ 17:31:05 #5
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191777393
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 17:24 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ja ho eens even. Jij komt met generaliserende opmerkingen over wat oude en nieuwe kijkers zouden vinden. Als we dan daadwerkelijk kijken naar wat die kijkers vinden op basis van ratings, dan is dat opeens niet elitair genoeg?
Ik zei nergens "alle" nieuwe kijkers en "alle" oude kijkers. Ik snap wel dat je het zo leest maar zo was dat niet bedoeld.
It's muffin time.
pi_191777621
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 17:31 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Ik zei nergens "alle" nieuwe kijkers en "alle" oude kijkers. Ik snap wel dat je het zo leest maar zo was dat niet bedoeld.
Je stelt in een post iets over oude en nieuwe kijkers om daarna te stellen dat Bosbeetle het wel allemaal even anders ziet. Dan lijk je toch te impliceren dat de heersende opinie is dat het allemaal maar niets is.

Een gemiddeld cijfer zegt overigens ook niets over "alle" kijkers. Ook met een gemiddelde van 8,2 zullen er mensen tussenzitten die het een 1 of een 3 geven. Het geeft echter wel aan dat de serie kennelijk door heel veel mensen prima wordt bevonden.
Het risico met franchises blijft altijd dat je te maken krijgt met mensen met een hele sterke opinie over wat er binnen de franchise zou horen of mogen. Dat is eenieder zijn of haar goed recht, maar dat doet niets af aan het feit dat de serie toch best aardig gewaardeerd wordt. Discovery scoort bijvoorbeeld wel een stuk slechter.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 17:50:57 #7
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191777723
Hier ook een ST fan die alles (nouja, Animated niet) heeft gezien en Picard, in tegenstelling tot Discovery, wel kan pruimen.

Je blijft steken in het TOS idee van Roddenberry, die al in de films en TNG een spiegel werd voorgehouden. Wrath of Khan, Search for Spock, Undiscovered Country. Maar ook in TNG kwam het al vrij vroeg met Conspiracy en Q-Who.
Heel mooi om een utopie te hebben, met alleen maar gelukkige blije mensen, en nieuwe ontdekkingen.... maar er is een keerzijde. Er zijn kapers op de kust, mensen die mee willen genieten. Hoe hou je je mooie wereld in stand terwijl je vecht tegen kwade invloeden. Dat is waar Star Trek uiteindelijk om draait, dat was een natuurlijke weg waar de gehele serie heen is gegaan, een logische weg....

Quark zei het al heel mooi in DS9, neem bij humans hun vrije blije wereld weg, en ze zijn net zo als ieder ander ras. De vergelijking met root beer maakte hij volgens mij, blij en sprankelend, just like the federation.
TNG laat in een paar afleveringen dit spanningsveld mooi zien.
DS9 ging hier heel goed mee verder. Denk aan Homefront/Paradise Lost of In The Pale Moonlight. Hoe bescherm je je utopie, en wat doe je met 'aanvallers'.
Picard gaat daar verder. Nee, Jean-Luc is niet meer dezelfde man als in de tijd van TNG, en dat is logisch gezien alles wat er is gebeurd.

ajb, zeik niet zo, en kijk, of kijk niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door TARAraboemdijee op 01-03-2020 18:14:37 ]
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zondag 1 maart 2020 @ 17:51:36 #8
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191777741
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 17:46 schreef Monolith het volgende:

[..]

Je stelt in een post iets over oude en nieuwe kijkers om daarna te stellen dat Bosbeetle het wel allemaal even anders ziet. Dan lijk je toch te impliceren dat de heersende opinie is dat het allemaal maar niets is.

Ja zoals ik al aangaf snap ik dat dat zo over kan komen maar ik heb geen idee wat de cijfers zijn achter de genoemde 3 groepen.

quote:
Een gemiddeld cijfer zegt overigens ook niets over "alle" kijkers. Ook met een gemiddelde van 8,2 zullen er mensen tussenzitten die het een 1 of een 3 geven. Het geeft echter wel aan dat de serie kennelijk door heel veel mensen prima wordt bevonden.
Het risico met franchises blijft altijd dat je te maken krijgt met mensen met een hele sterke opinie over wat er binnen de franchise zou horen of mogen. Dat is eenieder zijn of haar goed recht, maar dat doet niets af aan het feit dat de serie toch best aardig gewaardeerd wordt. Discovery scoort bijvoorbeeld wel een stuk slechter.
Ik denk dat mensen door de teleurstelling van STD bereid zijn dit met een minder kritisch oog te bekijken. Volgens mij doen een hoop schrijvers van Discovery gewoon mee met het schrijven van dit.

Maar ik denk wel dat we objectief kunnen vaststellen dat new Trek iets anders is dan wat het was toen Roddenberry nog leefde.
It's muffin time.
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 17:54:46 #9
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191777818
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 17:51 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Maar ik denk wel dat we objectief kunnen vaststellen dat new Trek iets anders is dan wat het was toen Roddenberry nog leefde.
Roddenberry overleed volgens mij in het derde seizoen van TNG
Dat is best lang geleden. Moet je kijken wat er aan Star Trek is gemaakt sinds die tijd:
- Meer dan de helft van TNG
- nog een aantal TOS films
- DS9
- Voyager
- Enterprise
- TNG films
- Kelvin films
- Discovery
- Picard

Zit je al vanaf 1991 te zeiken op Star Trek ofzo?
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zondag 1 maart 2020 @ 17:57:28 #10
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191777873
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 17:50 schreef TARAraboemdijee het volgende:
Hier ook een ST fan die alles (nouja, Animated niet) heeft gezien en Picard, in tegenstelling tot Discovery, wel kan pruimen.

Je blijft steken in het TOS idee van Roddenberry, die al in de films en TNG een spiegel werd voorgehouden. wrath of Khan, Search for Spock, Undiscovered Country. Maar in TNG werd kwam het al vrij vroeg met Conspiracy en Q-Who.
TNG is geschreven onder het bewind van Roddenberry. Dus ik denk dat je niet helemaal snapt wat er bedoeld wordt met "in de geest van".

quote:
Heel mooi om een utopie te hebben, met alleen maar gelukkige blije mensen, en nieuwe ontdekkingen.... maar er is een keerzijde. Er zijn kapers op de kust, mensen die mee willen genieten. Hoe hou je je mooie wereld in stand terwijl je vecht tegen kwade invloeden. Dat is waar Star Trek uiteindelijk om draait, dat was een natuurlijke weg waar de gehele serie heen is gegaan, een logische weg....
Er is een groot verschil tussen een universum waar de mensheid het voor elkaar heeft maar nog steeds problemen tegen komen en een universum waar de Federation een kabaal aan racisten is geworden die door robotslaven waren ge-nine-elevend.

quote:
Quark zei het al heel mooi in DS9, neem bij humans hun vrije blije wereld weg, en ze zijn net zo als ieder ander ras. De vergelijking met root beer maakte hij volgens mij, blij en sprankelend, just like the federation.
TNG laat in een paar afleveringen dit spanningsveld mooi zien.
DS9 ging hier heel goed mee verder. Denk aan Homefront/Paradise Lost of In The Pale Moonlight. Hoe bescherm je je utopie, en wat doe je met 'aanvallers'.
Picard gaat daar verder. Nee, Jean-Luc is niet meer dezelfde man als in de tijd van TNG, en dat is logisch gezien alles wat er is gebeurd.
Het is een schaal. En ja als je te veel aan de utpoische kant van de schaal zit is er geen conflict en zijn de verhalen saai... TNG, VOY en DS9 zaten relatief dicht bij elkaar in het midden van die schaal. STD en Picard zijn echter doorgeschoten naar dystopische sci-fi. Want dat is sinds de Dark Knight Rises wat hollywood denkt dat kijkers willen.

quote:
ajb, zeik niet zo, en kijk, of kijk niet.
Ik zeik en kijk. En als dat je niet bevalt dan kan je janken bij de modjes. Of doe aangifte.

[ Bericht 1% gewijzigd door SpecialK op 01-03-2020 18:11:17 ]
It's muffin time.
  zondag 1 maart 2020 @ 18:06:44 #11
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191778046
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 17:54 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Roddenberry overleed volgens mij in het derde seizoen van TNG
Dat is best lang geleden. Moet je kijken wat er aan Star Trek is gemaakt sinds die tijd:
- Meer dan de helft van TNG
Wat gewoon grotendeels binnen zijn richtlijnen is geschreven.

quote:
- nog een aantal TOS films
Die grotendeels binnen zijn richtlijnen zijn geschreven

quote:
- DS9
Waarbij het voor de helft binnen die richtlijnen is geschreven en het daarna per se de duistere kant op moest.. was interessant omdat het niet overboard ging met dat concept.. maar laten we wel wezen.. hoe ze die lange story archs met de Dominion en met Gul .. Ivek (???) eindigden gaf al aan dat dat format eigenlijk slecht past voor star trek.

quote:
- Voyager
VOY is grotendeels geschreven binnen de richtlijnen van Roddenberry. Ik denk dat Voyager meer uit zijn langere story arch had kunnen slepen maar het bleef bij heimwee-gedweep ipv echte pijn en moeite om tot elkaar te komen... nogmaals... indicatie dat de long-form story arch gewoon niet echt werkte.

quote:
- Enterprise
Was op sommige afleveringen best aardig maar die hele syntii (??? was dat de naam) story line boeide echt geen fuck eigenlijk. En meteen in de eerste afleveringen graaien naar tijdreizen geeft al aan dat er geen zelfvertrouwen was om het te committen naar de echte tijdlijn.

quote:
- TNG films
ZIe ik als tits-and-ass actiefilms die grotendeels teleurstellingen waren. Lekker alles kapot maken.

quote:
- Kelvin films
Pure bagger.

quote:
- Discovery
Tah-rash.

quote:
- Picard
Overdreven duister conform moderne sci-fi... teleurstellend verhaal tot nu toe.. verdomme 6 afleveringen lang zitten wachten tot Picard eindelijk bij die Borg Cube is om een character te ontmoeten waar ik persoonlijk totaal geen waarde aan hecht.. gewoon een dom grietje die zich laat misbruiken door een spion en ik moet om haar geven omdat ze de dochter van Data is? Please..

quote:
Zit je al vanaf 1991 te zeiken op Star Trek ofzo?
Ik zeik op alle Trek die onnodig hip probeert te doen en daarmee afwijkt van de geest van het universum.
It's muffin time.
  Moderator zondag 1 maart 2020 @ 18:07:31 #12
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191778064
Ik heb TAS wel gezien ook dat vond ik leuk :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  zondag 1 maart 2020 @ 18:07:33 #13
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191778066
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 17:50 schreef TARAraboemdijee het volgende:
Hier ook een ST fan die alles (nouja, Animated niet) heeft gezien en Picard, in tegenstelling tot Discovery, wel kan pruimen.

Je blijft steken in het TOS idee van Roddenberry, die al in de films en TNG een spiegel werd voorgehouden. wrath of Khan, Search for Spock, Undiscovered Country. Maar in TNG werd kwam het al vrij vroeg met Conspiracy en Q-Who.
Heel mooi om een utopie te hebben, met alleen maar gelukkige blije mensen, en nieuwe ontdekkingen.... maar er is een keerzijde. Er zijn kapers op de kust, mensen die mee willen genieten. Hoe hou je je mooie wereld in stand terwijl je vecht tegen kwade invloeden. Dat is waar Star Trek uiteindelijk om draait, dat was een natuurlijke weg waar de gehele serie heen is gegaan, een logische weg....

Quark zei het al heel mooi in DS9, neem bij humans hun vrije blije wereld weg, en ze zijn net zo als ieder ander ras. De vergelijking met root beer maakte hij volgens mij, blij en sprankelend, just like the federation.
TNG laat in een paar afleveringen dit spanningsveld mooi zien.
DS9 ging hier heel goed mee verder. Denk aan Homefront/Paradise Lost of In The Pale Moonlight. Hoe bescherm je je utopie, en wat doe je met 'aanvallers'.
Picard gaat daar verder. Nee, Jean-Luc is niet meer dezelfde man als in de tijd van TNG, en dat is logisch gezien alles wat er is gebeurd.

ajb, zeik niet zo, en kijk, of kijk niet.
Heb vooral geen kritiek of kijk gewoon niet?

:') nee zo werkt het dus niet.

En voor de rest ben ik het pertinent oneens met wat je zegt.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  zondag 1 maart 2020 @ 18:26:21 #14
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191778405
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:07 schreef MMaRsu het volgende:

[..]

Heb vooral geen kritiek of kijk gewoon niet?

:') nee zo werkt het dus niet.

Ja mooi is die.. jij ziet het ook :D
It's muffin time.
  zondag 1 maart 2020 @ 18:27:03 #15
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_191778424
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:06 schreef SpecialK het volgende:

Wat gewoon grotendeels binnen zijn richtlijnen is geschreven.

Die grotendeels binnen zijn richtlijnen zijn geschreven

Waarbij het voor de helft binnen die richtlijnen is geschreven

VOY is grotendeels geschreven binnen de richtlijnen van Roddenberry.
Was jij de persoonlijke vriend van Roddenberry en heb jij meegeschreven ofzo... :') _!
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 18:27:50 #16
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191778446
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:06 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Wat gewoon grotendeels binnen zijn richtlijnen is geschreven.
[..]

Die grotendeels binnen zijn richtlijnen zijn geschreven
[..]

Waarbij het voor de helft binnen die richtlijnen is geschreven en het daarna per se de duistere kant op moest.. was interessant omdat het niet overboard ging met dat concept.. maar laten we wel wezen.. hoe ze die lange story archs met de Dominion en met Gul .. Ivek (???) eindigden gaf al aan dat dat format eigenlijk slecht past voor star trek.
[..]

VOY is grotendeels geschreven binnen de richtlijnen van Roddenberry. Ik denk dat Voyager meer uit zijn langere story arch had kunnen slepen maar het bleef bij heimwee-gedweep ipv echte pijn en moeite om tot elkaar te komen... nogmaals... indicatie dat de long-form story arch gewoon niet echt werkte.
[..]

Was op sommige afleveringen best aardig maar die hele syntii (??? was dat de naam) story line boeide echt geen fuck eigenlijk. En meteen in de eerste afleveringen graaien naar tijdreizen geeft al aan dat er geen zelfvertrouwen was om het te committen naar de echte tijdlijn.
[..]

ZIe ik als tits-and-ass actiefilms die grotendeels teleurstellingen waren. Lekker alles kapot maken.
[..]

Pure bagger.
[..]

Tah-rash.
[..]

Overdreven duister conform moderne sci-fi... teleurstellend verhaal tot nu toe.. verdomme 6 afleveringen lang zitten wachten tot Picard eindelijk bij die Borg Cube is om een character te ontmoeten waar ik persoonlijk totaal geen waarde aan hecht.. gewoon een dom grietje die zich laat misbruiken door een spion en ik moet om haar geven omdat ze de dochter van Data is? Please..
[..]

Ik zeik op alle Trek die onnodig hip probeert te doen en daarmee afwijkt van de geest van het universum.
Gul Dukat en Xindi
Blijkbaar zit ik meer in de materie dan jij....

En ik zie geen huidige racistische federation Ik zie moeilijke politieke zaken en keuzes, zoals ik dat mbt de federation eerder heb gezien. Kijk alles nog eens opnieuw en je ziet een boel beslissingen van de federatie waar je vraagtekens bij kunt zetten. En dat begint al in de TOS films en TNG.

Om terug te komen op DS9, die volgens het oude concept/richtlijnen begon, kijk de 1e 2 seizoenen terug, dan zie je toch wat een trage baggerzooi dat was... Juist de introductie van de dominion maakte het interessant. De utopie die werd bedreigd...

Eigenlijk, als ik zo tussen de regels doorlees, kun je niet conformeren aan lange story-arcs over meerdere afleveringen. Tsja, helaas, zo veranderen TV series, en wat mij betreft ten goede. Geef series als Twin Peaks, DS9 en Babylon 5 maar de schuld daarvan. Ik moet zeggen dat juist een enorm sterke supporting cast de serie enorm vooruit kan helpen, meer interactie geeft. In TNG deden alleen Guinan en Ro Laren dat (en evt Q), maar DS9 en in mindere mate Voyager hebben daar veel meer mee kunnen doen, grotendeels positief.

Als je naar de cast kijkt van TNG bij Encounter at Farpoint en dan bij All Good Things, dan is er weinig verandering geweest in ontwikkeling van de personages. Bij de 3 waar dat wel het geval was (Picard, Data en Worf) zelfs maar mondjesmaat. Kijk naar DS9 en je ziet zelfs in de supporting cast een Ferengi straatschoffie veranderen in een starfleet officer met PTSS.
7 jaar doet veel met een persoon, laat staan 20 jaar in het geval van Picard.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 18:30:03 #17
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191778494
quote:
10s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:26 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Ja mooi is die.. jij ziet het ook :D
Nou ik zie 2 lui hier die constant de halve reeks door alles af zitten te kraken wat ze kijken, dat je je gaat afvragen waarom ze Łberhaupt nog plezier halen uit het kijken hiernaar..... En vooral iedereen willen laten weten hoe bagger het wel niet is, zelfs als anderen daar een andere mening over hebben. Het is gewoon vermoeiend en voegt weinig toe.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zondag 1 maart 2020 @ 18:31:42 #18
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191778519
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:27 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Om terug te komen op DS9, die volgens het oude concept/richtlijnen begon, kijk de 1e 2 seizoenen terug, dan zie je toch wat een trage baggerzooi dat was..
lol :')
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  zondag 1 maart 2020 @ 18:35:04 #19
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191778566
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:30 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Nou ik zie 2 lui hier die constant de halve reeks door alles af zitten te kraken wat ze kijken, dat je je gaat afvragen waarom ze Łberhaupt nog plezier halen uit het kijken hiernaar..... En vooral iedereen willen laten weten hoe bagger het wel niet is, zelfs als anderen daar een andere mening over hebben. Het is gewoon vermoeiend en voegt weinig toe.
Ach flikker toch op mens. Volgens jou mag niemand kritiek hebben. De halve reeks dingen afkraken? Waar heb je het in godsnaam over? Kom eens met voorbeelden.

Ja discovery is bagger, maar ik ben blij dat ik ermee ben opgehouden, dus daar zeik ik niet over.

Picard is bij lange na niet met Trek te vergelijken. Alles is donker en gritty. Er is veel geweld, er wordt met fucks gegooid. Er worden oogballen bij mensen uitgetrokken.

Als anderen daar een andere mening over hebben is dat helemaal prima, we zijn hier niet om jullie te overtuigen dat het slecht is, we hebben het hier over Star Trek. En dat er mensen zijn die het nieuwe wel leuk vinden, betekend niet dat iedereen dat moet vinden.

En dat niet iedereen het nieuwe niet leuk vind, betekend niet dat zij dan vervolgens maar hun bek moeten houden zodat dit topic een circlejerk kan blijven van users die het wel tof vinden.

En ik heb al meerdere malen gezegd dat ik Picard gewoon leuk vind om te kijken, maar ik pretendeer niet net te doen alsof het een natuurlijke evolutie is van Star Trek en de federatie uit DS9 :').

Ik ben overigens al weken niet op Fok geweest, als er mensen hebben lopen zeiken ben ik het iig niet geweest.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  zondag 1 maart 2020 @ 18:40:08 #20
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191778669
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:27 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Gul Dukat en Xindi
Blijkbaar zit ik meer in de materie dan jij....
Ik ben al meer over ST vergeten dan jij ooit .. etc...

quote:
En ik zie geen huidige racistische federation Ik zie moeilijke politieke zaken en keuzes, zoals ik dat mbt de federation eerder heb gezien.
Kijk de afleveringen nog een keer... men is boos op Picard omdat hij zich inzette voor het redden van Romulans en Synths zijn taboe... En het lijkt diep emotionele haat te zijn. Iets waar Roddenberry juist van zei.. dat.. de mensheid dat soort haat ontstegen was... en als het in de show voor kwam dan was dat in een individu of kleine groep mensen ... niet bij de Federation.

Nu hebben we ineens drugsverslaafde dames die jaloers zijn op Picard's estate (in een soort marxistische rant) en zeiken dat ze in een trailer moet leven? In de age of Replicators? Terwijl armoede juist een ding van het verleden was? Hoe past deze wereld in godsnaam?

quote:
Kijk alles nog eens opnieuw en je ziet een boel beslissingen van de federatie waar je vraagtekens bij kunt zetten. En dat begint al in de TOS films en TNG.

Om terug te komen op DS9, die volgens het oude concept/richtlijnen begon, kijk de 1e 2 seizoenen terug, dan zie je toch wat een trage baggerzooi dat was... Juist de introductie van de dominion maakte het interessant. De utopie die werd bedreigd...
Alle star trek series hebben een zwak begin maar lang niet zo zwak als jij hier lijkt te doen. DS9 begon eigenlijk best OK. En ja dat excuus dat dat met Picard dan ook zo is is al gegeven en heb ik al op gereageerd.

quote:
Eigenlijk, als ik zo tussen de regels doorlees, kun je niet conformeren aan lange story-arcs over meerdere afleveringen. Tsja, helaas, zo veranderen TV series, en wat mij betreft ten goede. Geef series als Twin Peaks, DS9 en Babylon 5 maar de schuld daarvan. Ik moet zeggen dat juist een enorm sterke supporting cast de serie enorm vooruit kan helpen, meer interactie geeft. In TNG deden alleen Guinan en Ro Laren dat (en evt Q), maar DS9 en in mindere mate Voyager hebben daar veel meer mee kunnen doen, grotendeels positief.
Character development ben ik helemaal voor en is idd in TNG te weinig mee gedaan... ook werd bijvoorbeeld Worfs broer op een hele matige manier ge-eindigd in DS9... in een soort euthenasie aflevering... terwijl daar juist kans was op groei en uitdieping.

quote:
Als je naar de cast kijkt van TNG bij Encounter at Farpoint en dan bij All Good Things, dan is er weinig verandering geweest in ontwikkeling van de personages. Bij de 3 waar dat wel het geval was (Picard, Data en Worf) zelfs maar mondjesmaat. Kijk naar DS9 en je ziet zelfs in de supporting cast een Ferengi straatschoffie veranderen in een starfleet officer met PTSS.
7 jaar doet veel met een persoon, laat staan 20 jaar in het geval van Picard.
Je overdrijft een beetje maar ik ben het met je eens dat daar meer mee had gekund en dat de beste afleveringen zijn waar er (blijvende) character development was.

Maar dat zegt niet dat je dan per se een long-form story arch moet hebben om dat te krijgen. Wat nodig is is schrijvers discipline.. en dat zien we nu totaal niet. Deze wereld sluit totaal niet aan bij wat er voorheen kwam. Behalve dan op trefwoorden.
It's muffin time.
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 19:08:12 #21
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191779208
quote:
10s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:31 schreef MMaRsu het volgende:

[..]

lol :')
Niet dan? Enige hoogtepunt was Duet
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 19:10:28 #22
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191779246
Oh en eens wat betreft Kurn's behandeling in DS9 (evenals Alexander Rozhenko)
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zondag 1 maart 2020 @ 19:12:45 #23
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191779280
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 19:08 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Niet dan? Enige hoogtepunt was Duet
Ik ben ds9 pas een aantal jaar geleden voor het eerst gaan kijken en vond het bovenvermakelijk goede scifi episodes
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 19:20:00 #24
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191779412
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 19:12 schreef MMaRsu het volgende:

[..]

Ik ben ds9 pas een aantal jaar geleden voor het eerst gaan kijken en vond het bovenvermakelijk goede scifi episodes
Voornamelijk vanaf S3 naar mijn mening
De vloek van iedere ST serie na TOS: de eerste 2 seizoenen zijn matig, met her en der een goede aflevering.
Gelukkig kregen series in die tijd nog de kans, tegenwoordig is daar geen sprake meer van. Hoeveel series er tegenwoordig wel niet gecanceld worden na 1 of 2 seizoenen....
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator zondag 1 maart 2020 @ 19:24:34 #25
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191779505
Als het aan mij ligt mag de sci wel wat meer belicht worden in de meeste scifi. Maar ik ben wel gewend dat je door de media behandeld wordt alsof je niets kunt begrijpen.

Vaak zijn de bronnen ook erg duidelijk, voyager was daar nog het ergst in je neemt basis biologie en vergroot dat uit en doet net alsof het iets revolutionairs is :') meters grote bacteriophagen, en fused mitochondria waardoor je echt ziektebeelden krijgt die je niets maar dan ook niets met de oorzaak te maken hebben.

Daar heeft picard ook weer een handje van memory 'engrams' en positronic neurons zonder uit te leggen hoe het in elkaar zit en wat er zo bijzonder was aan soongs werk dat het niet nagedaan kan worden.

Ik ben ook ooit een keer anti-photons tegengekomen in andere scifi terwijl elke natuurkundige weet dat photonen zo symmetrisch zijn dat anti-photons niet verschillen van reguliere. Daarin zijn schrijvers wel lui en had ik betere adviseurs verwacht.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 19:25:18 #26
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191779521
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:35 schreef MMaRsu het volgende:

[..]

Ik ben overigens al weken niet op Fok geweest, als er mensen hebben lopen zeiken ben ik het iig niet geweest.
Mijn excuses, ik heb even teruggelezen, Adventurer666 en Shakkara (in mindere mate) waren degenen, en SpecialK dan. Je gaf vooral af op Discovery, maanden hiervoor :D, maar inderdaad nog niet echt over Picard.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator zondag 1 maart 2020 @ 19:26:51 #27
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191779551
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 19:20 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Voornamelijk vanaf S3 naar mijn mening
De vloek van iedere ST serie na TOS: de eerste 2 seizoenen zijn matig, met her en der een goede aflevering.
Gelukkig kregen series in die tijd nog de kans, tegenwoordig is daar geen sprake meer van. Hoeveel series er tegenwoordig wel niet gecanceld worden na 1 of 2 seizoenen....
Daarom heb ik ook zin in S3 van discovery... Ik geloof dat series wel degelijk ook tegenwoordig nog kunnen groeien.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 19:28:46 #28
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191779591
quote:
2s.gif Op zondag 1 maart 2020 19:26 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Daarom heb ik ook zin in S3 van discovery... Ik geloof dat series wel degelijk ook tegenwoordig nog kunnen groeien.
Waar ik mij bij Discovery aan ergerde (behalve dan het gebrek aan steady-cam) was dat het qua continuÔteit niet klopte, afspelend in het Kirk-tijdperk. Nu ze dat los kunnen laten ben ik benieuwd of ik de serie inderdaad leuker kan gaan vinden.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator zondag 1 maart 2020 @ 19:30:40 #29
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191779639
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 19:28 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Waar ik mij bij Discovery aan ergerde (behalve dan het gebrek aan steady-cam) was dat het qua continuÔteit niet klopte, afspelend in het Kirk-tijdperk. Nu ze dat los kunnen laten ben ik benieuwd of ik de serie inderdaad leuker kan gaan vinden.
Ja dat hoop ik ook en zo ver in de toekomst kunnen ze ook helemaal los wat betreft nieuwe tech. (Al heb ik er een hard hoofd in dat dat heel zinnig gaat worden gezien de fouten in de eerste twee seizoenen)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 2 maart 2020 @ 09:11:11 #30
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191789404
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 19:20 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Voornamelijk vanaf S3 naar mijn mening
De vloek van iedere ST serie na TOS: de eerste 2 seizoenen zijn matig, met her en der een goede aflevering.
Gelukkig kregen series in die tijd nog de kans, tegenwoordig is daar geen sprake meer van. Hoeveel series er tegenwoordig wel niet gecanceld worden na 1 of 2 seizoenen....
Ik heb gisteren nog even de episodes gekeken van seizoen 1, waar Garak zich voorstelt aan Bashir en het halve station gehit wordt door een aphasia virus.

Leuker dan welke episode van Disco dan ook, en het zit beter in elkaar dan welke episode van Picard.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_191789765
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 19:08 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Niet dan? Enige hoogtepunt was Duet
Het is ook zo. De eerste seizoenen van DS9 zijn natuurlijk tenenkrommmend traag.

Verder was VOY natuurlijk een prima serie, maar het einde zo teleurstellend. Het ging ineens wel heel snel, maar doe er dan iets van een feelgood homecoming parade in ofzo.. maar nee....

(verder kijk ik series puur voor entertainment, zeker als het om sci-fi gaat.)
  maandag 2 maart 2020 @ 20:26:01 #32
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 11:39:22 #33
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_191809980
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 09:11 schreef MMaRsu het volgende:

[..]

Ik heb gisteren nog even de episodes gekeken van seizoen 1, waar Garak zich voorstelt aan Bashir en het halve station gehit wordt door een aphasia virus.

Leuker dan welke episode van Disco dan ook, en het zit beter in elkaar dan welke episode van Picard.
je valt in herhaling.
Je vind Discovery en Picard kut. Dat is nu wel duidelijk hoor.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  dinsdag 3 maart 2020 @ 16:41:25 #35
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191814290
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 11:39 schreef avotar het volgende:

[..]

je valt in herhaling.
Je vind Discovery en Picard kut. Dat is nu wel duidelijk hoor.
Hou op man ik reageer gewoon op andere users.

Ik vind Picard niet kut, ik vind het leuk. Ik vind het echter matige tot slechte Trek.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  dinsdag 3 maart 2020 @ 16:41:43 #36
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191814297
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 11:49 schreef Aether het volgende:
[ afbeelding ]
Jammer weer dit
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  Moderator dinsdag 3 maart 2020 @ 17:01:40 #37
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191814589
Ben nogsteeds wel benieuwd wie of wat soji is... En waarom ze door de romulans als the destroyer gezien wordt. Ben ook erg benieuwd hoe Agnes Soji gaat behandelen. Het zou voor haar moeten voelen alsof je een onderzoeker in de huidige tijd een werkende quantum computer geeft :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_191814730
quote:
2s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 17:01 schreef Bosbeetle het volgende:
Ben nogsteeds wel benieuwd wie of wat soji is... En waarom ze door de romulans als the destroyer gezien wordt. Ben ook erg benieuwd hoe Agnes Soji gaat behandelen. Het zou voor haar moeten voelen alsof je een onderzoeker in de huidige tijd een werkende quantum computer geeft :D
Soji is Japans voor "Foundation" of "General administrator", benieuwd of/hoe dat er nog in past ;)

De achternaam Asha kan hoop, verlangen of leven betekenen in Sanskrit.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 18:42:16 #39
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191815997
quote:
2s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 17:01 schreef Bosbeetle het volgende:
Ben nogsteeds wel benieuwd wie of wat soji is... En waarom ze door de romulans als the destroyer gezien wordt. Ben ook erg benieuwd hoe Agnes Soji gaat behandelen. Het zou voor haar moeten voelen alsof je een onderzoeker in de huidige tijd een werkende quantum computer geeft :D
Ze zal wel heel erg kattig tegen haar gaan doen
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_191825973
Ik zit de hele tijd te wachten op dat Agnes: We are Sex Bob-omb! gaat roepen.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 5 maart 2020 @ 13:50:29 #41
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191846187
Hoezo heeft die Rios niet door dat Agnes het over zichzelf heeft als ze samen naar die medical bay gaan:')

En kent die Rios Raffi niet al langer? Waarom zou hij haar verdenken van een tracking device?

Lol man man man

Ik denk dat ik er maar mee kap na seizoen 1 als er niet iets interessants gebeurd.

Altijd leuk om Riker te zien, maar Troi? Meh

En waarom Hugh terugbrengen in deze serie als hij voor de rest echt 0,0 te doen heeft, geen belang voor het plot, maar hem ook nog eens een nutteloze dood laten sterven

WANT ALLES MOET DONKER EN GRITTY

Bahbah
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  donderdag 5 maart 2020 @ 14:10:53 #42
451138 babylon
Ya Hya Chouhada
pi_191846541
Ik bedenk mij net dat ik met een ABO mensen kan blocken O+
De mens veroorzaakt de klimaatcrisis, dit is een bewezen feit.
Verbied religie, sta geloof toe.
  donderdag 5 maart 2020 @ 16:03:32 #43
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_191848544
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 14:10 schreef babylon het volgende:
Ik bedenk mij net dat ik met een ABO mensen kan blocken O+
Echt? Misschien dan toch ook nog maar eens naar kijken.
Het begint wel heel vermoeiend te worden.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  donderdag 5 maart 2020 @ 16:04:17 #44
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_191848559
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 13:50 schreef MMaRsu het volgende:
Hoezo heeft die Rios niet door dat Agnes het over zichzelf heeft als ze samen naar die medical bay gaan:')

En kent die Rios Raffi niet al langer? Waarom zou hij haar verdenken van een tracking device?

Lol man man man

Ik denk dat ik er maar mee kap na seizoen 1 als er niet iets interessants gebeurd.

Altijd leuk om Riker te zien, maar Troi? Meh

En waarom Hugh terugbrengen in deze serie als hij voor de rest echt 0,0 te doen heeft, geen belang voor het plot, maar hem ook nog eens een nutteloze dood laten sterven

WANT ALLES MOET DONKER EN GRITTY

Bahbah
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 16:41 schreef MMaRsu het volgende:

[..]

Hou op man ik reageer gewoon op andere users.

Ik vind Picard niet kut, ik vind het leuk. Ik vind het echter matige tot slechte Trek.
...................
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  donderdag 5 maart 2020 @ 16:57:25 #45
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191849361
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 16:04 schreef avotar het volgende:

[..]

[..]

...................
Ik vond het tot aan deze aflevering nog met vlagen leuk ja. Wat is je punt?

Ownee die heb je niet, iedereen moet alles tof vinden wat jij ook tof vind.

-edit: doe normaal-

Dat ik de eerste ben hier die de aflevering kijkt en zijn impressies post, mag natuurlijk niet als het negatieve impressies zijn! Ondanks dat ik al wekenlang hier niet heb gepost, nu begint het zo vervelend te worden dat mensen me willen blokken _O-

[ Bericht 11% gewijzigd door Mike op 05-03-2020 17:00:15 ]
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  donderdag 5 maart 2020 @ 16:57:51 #46
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191849364
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 16:03 schreef avotar het volgende:

[..]

Echt? Misschien dan toch ook nog maar eens naar kijken.
Het begint wel heel vermoeiend te worden.
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 14:10 schreef babylon het volgende:
Ik bedenk mij net dat ik met een ABO mensen kan blocken O+
Dan open je een eigen topic voor je circlejerk man man man

Het is maar goed dat jullie niet buiten Fok komen, elders zijn de reacties ook niet al te best namelijk. Weet niet of jullie tere zieltjes het zouden kunnen handelen, kritiek op een serie.

:')!!!!!!!!!!!

Ik vond de interacties tussen Riker en Picard wel goed gedaan, hit me in the feels. Voor de rest, meh matige episode wederom.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  donderdag 5 maart 2020 @ 17:22:29 #47
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191849771
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_191849841
quote:
lol ik heb soms niet eens tijd om naar de kapper te gaan maar anderen kunnen wel dit soort shit maken _O-
Op maandag 10 augustus 2020 23:34 schreef Kamover het volgende:
Dit dus, ben zelf aardig op de hoogte van klassieke muziek. Ik ben een fijnproever, een connaisseur. Mendelsohn is mijn favoriet.
pi_191849911
quote:
14s.gif Op donderdag 5 maart 2020 17:26 schreef Marsenal het volgende:

[..]

lol ik heb soms niet eens tijd om naar de kapper te gaan maar anderen kunnen wel dit soort shit maken _O-
Goh, dat wisten ze inderdaad niet...
quote:
What’s the deal with Commodore Oh’s sunglasses? Everyone knows Vulcans have evolved an ‘inner eyelid’ to protect them from the intense glare of their homeworld’s three suns!

CHABON: Hmm. What, therefore, might we logically infer?

http://blog.trekcore.com/(...)icard-fan-questions/
  donderdag 5 maart 2020 @ 17:47:21 #50
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191850137
Ja want het was niet al allang duidelijk dat ze een romulaanse spion was of?
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')