abonnement Unibet Coolblue
  zondag 1 maart 2020 @ 16:55:10 #1
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_191776756
Star Trek was oorspronkelijk een door Gene Roddenberry bedachte Amerikaanse sciencefiction-televisieserie die tussen 1966 tot 1969 werd uitgezonden. Uiteindelijk groeide het Star Trek-universum uit tot een succesvolle media-franchise met vijf televisieseries, een animatieserie, tien speelfilms, tientallen computerspellen en honderden boeken, stripboeken, technische handleidingen en encyclopedieën. Verder bestaat er sinds 1998 in Las Vegas een Star Trek-attractiepark, genaamd Star Trek: The Experience en worden er over de hele wereld regelmatig Star Trek-conventions georganiseerd: grote bijeenkomsten voor fans (de 'trekkies'), waar vaak acteurs uit de series te gast zijn. In de Verenigde Staten is er minstens elk weekend een ST convention.

Roddenberry bedacht een utopische toekomstwereld, waarin een verenigde Aarde de meeste moderne wereldproblemen heeft opgelost: vervuiling, honger, armoede en conflicten tussen mensen onderling behoren grotendeels tot het verleden. Door uitvindingen als synthetische replicators en sneller dan licht-technologie heeft de mensheid, met hulp van buitenaardse volken, in het Melkwegstelsel koloniën gesticht. De mensheid heeft samen met enkele buitenaardse volken een overkoepelende organisatie van werelden opgericht: de Verenigde Federatie van Planeten. De verhalen in de diverse Star Trek-media volgen vooral de officieren en burgers in dienst van Starfleet, de militaire onderzoeksinstelling van de Federatie die met haar ruimtevloot vooral diplomatieke en onderzoeksmissies uitvoert en tevens de krijgsmacht vormt.

De avonturen van de verschillende televisieseries en films spelen zich hoofdzakelijk af in de 23e en 24e eeuw, enkele tijdreizen uitgezonderd. Men is bekend met een aanzienlijk deel van de Melkweg, die is verdeeld in vier kwadranten. In het Alfa-kwadrant bevinden zich grote delen van de Federatie en het Cardassiaanse Rijk, in het Beta-kwadrant bevinden zich onder andere het Klingonrijk en het Romulaanse Rijk, het Gamma-kwadrant, dat via het Bajoraanse wormgat met het Alfa-kwadrant is verbonden, wordt geregeerd door de Dominion en het Delta-kwadrant, waarin de Voyager jarenlang rondzwierf, herbergt onder andere de Kazon, Ocampa en Hirogen. Ook de Borg komen uit het Delta-kwadrant.

Star Trek werd voor het eerst uitgezonden in 1966. Sindsdien zijn er zes series gemaakt door Gene Roddenberry en zijn opvolgers. Sommige daarvan waren een groot succes, andere wat minder.

The Original Series (TOS) - Dit is de door Gene Roddenberry geschreven serie, met de naam Star Trek. Het is het verhaal van het ruimteschip USS Enterprise NCC-1701 (kortweg: Enterprise), dat driehonderd jaar in de toekomst, vanaf het jaar 2265, op een vijfjarige missie is om het heelal te verkennen. De serie sprak oorspronkelijk maar een kleine groep kijkers aan en stond naar verluidt jaarlijks op de nominatie om geschrapt te worden. Toen bleek dat deze kleine groep kijkers behoorde tot een erg selecte doelgroep (hoger opgeleiden), werd de serie interessant voor adverteerders.

The Animated Series (TAS) - Na het stoppen van de oorspronkelijke serie bleek die in de herhaling steeds populairder te worden. Dit was in 1973 een van de redenen voor het maken van een tekenfilmserie, waarbij de stemmen van de vaste personages gedaan werden door de acteurs die ze in de oorspronkelijke serie ook gespeeld hadden. De serie ging verder waar het verhaal van de oorspronkelijke serie ophield. Dat wil zeggen dat de laatste twee jaar van de missie ingevuld werden.

The Next Generation (TNG) - Deze nieuwe serie speelde zich honderd jaar later af, in het jaar 2364, rond een nieuwe Enterprise met een nieuwe bemanning. Hoewel het eerste seizoen van The Next Generation kritiek kreeg, onder andere omdat de afleveringen te zoet zouden zijn, was dit eerste seizoen goed genoeg om de serie te prolongeren. Met nieuw materiaal, en met beduidend meer middelen dan de oorspronkelijke serie uit de jaren '60, werd The Next Generation uiteindelijk een enorm succes. Er werden in de periode 1987-1994 in 7 seizoenen 177 afleveringen van uitgezonden. In 1991 overleed Gene Roddenberry.

Deep Space Nine (DS9) - Zoals de oorspronkelijke serie een missieduur van vijf jaar had, zo was het ook duidelijk dat de succesvolle serie The Next Generation niet altijd maar door kon blijven draaien. Daarom werd een volgende serie opgezet, met een ander thema. In plaats van een ruimteschip dat bij planeten langsging werd het centrale thema een ruimtestation ver in de ruimte, op een plaats waar veel ruimteschepen langskwamen.

Voyager (VOY) - Dit schip raakt op haar eerste missie door toedoen van het wezen Caretaker (verzorger) verzeild in het Delta-kwadrant, 70.000 lichtjaar van de Aarde. Voyager kent een sterke rode draad, namelijk de lange thuisreis van het ruimteschip Voyager, en de zoektocht naar mogelijkheden deze reis te verkorten.

Enterprise (ENT) - Deze serie gaat over een eerdere Enterprise, van 2151. Deze tijd, meer dan honderd jaar gesitueerd voor de oorspronkelijke serie, is de tijd waarin de mensheid begint aan het onderzoeken van de ruimte met ruimteschepen die sneller dan het licht kunnen vliegen, nu zij schepen ontwikkeld heeft die 'Warp 5' halen. Het is het begin van Starfleet, en in deze tijd worden de technieken en protocollen ontwikkeld die in de latere series algemeen bekend zijn. In het eerste jaar was dat ook meteen de zwakke plek van de serie, omdat de karakters nog veel moesten leren, maar de kijkers veel minder. In de volgende seizoenen heeft de serie echter duidelijk meer vaart gekregen. De serie is begonnen in 2001, en heeft in totaal vier seizoenen en 98 afleveringen gedraaid.

Discovery (DIS) - De nieuwste serie gestart in 2017, het eerste seizoen speelt zich af tussen ENT en TOS. We volgen Michael Burnham die op het schip discovery terecht komt. En daar onder andere geconfronteerd wordt met de klingons die een oorlog starten tegen de federation.

Picard (PIC) - Uitgezonden vanaf 2020 in Europa op Amazon Prime, speelt zich 15 jaar af na Star Trek: Nemesis in de Prime Timeline: Romulus is vernietigd, maar Vulcan niet (Kelvin Timeline).
Deze serie brengt Patrick Stewart terug in de rol van Jean-Luc Picard, samen met karakters uit Star Trek: TNG en Star Trek: Voyager.

Overzichtje in uitzendvolgorde:
TOS, James Kirk (William Shatner)
TAS, James Kirk (William Shatner)
TNG, Jean Luc Picard (Patrick Stewart)
DS9, Benjamin Sisko (Avery Brooks)
VOY, Kathryn Janeway (Kate Mulgrew)
ENT, Jonathan Archer (Scott Bakula)
DIS, Michael Burnham (Sonequa Martin-Green)
PIC, ...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
***Deze openingspost is hier te vinden!***
  zondag 1 maart 2020 @ 16:55:58 #2
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191776781
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 16:53 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jij snapt best wat ik bedoel.
[..]

Dat jij het niks vindt is zo ondertussen wel duidelijk maar als jij zo'n soort post weet te produceren vraag ik me toch echt af waarom je nog kijkt en hier post.
Zie het maar als de autopsie van een dierbare... je wil het niet zien en het doet je verdriet... maar je kan niet wegkijken want dan is het voorgoed voorbij.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  zondag 1 maart 2020 @ 17:22:28 #3
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191777260
Ik vind het wel leuk maar het is zo on trek on onkarakteristisch picard
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_191777285
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 16:20 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Ahja.. democratie. De objectieve maatstaf van goede smaak. Daarom hebben we nu ook een knalrode vloer op de galerij.
Ja ho eens even. Jij komt met generaliserende opmerkingen over wat oude en nieuwe kijkers zouden vinden. Als we dan daadwerkelijk kijken naar wat die kijkers vinden op basis van ratings, dan is dat opeens niet elitair genoeg?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  zondag 1 maart 2020 @ 17:31:05 #5
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191777393
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 17:24 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ja ho eens even. Jij komt met generaliserende opmerkingen over wat oude en nieuwe kijkers zouden vinden. Als we dan daadwerkelijk kijken naar wat die kijkers vinden op basis van ratings, dan is dat opeens niet elitair genoeg?
Ik zei nergens "alle" nieuwe kijkers en "alle" oude kijkers. Ik snap wel dat je het zo leest maar zo was dat niet bedoeld.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_191777621
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 17:31 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Ik zei nergens "alle" nieuwe kijkers en "alle" oude kijkers. Ik snap wel dat je het zo leest maar zo was dat niet bedoeld.
Je stelt in een post iets over oude en nieuwe kijkers om daarna te stellen dat Bosbeetle het wel allemaal even anders ziet. Dan lijk je toch te impliceren dat de heersende opinie is dat het allemaal maar niets is.

Een gemiddeld cijfer zegt overigens ook niets over "alle" kijkers. Ook met een gemiddelde van 8,2 zullen er mensen tussenzitten die het een 1 of een 3 geven. Het geeft echter wel aan dat de serie kennelijk door heel veel mensen prima wordt bevonden.
Het risico met franchises blijft altijd dat je te maken krijgt met mensen met een hele sterke opinie over wat er binnen de franchise zou horen of mogen. Dat is eenieder zijn of haar goed recht, maar dat doet niets af aan het feit dat de serie toch best aardig gewaardeerd wordt. Discovery scoort bijvoorbeeld wel een stuk slechter.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 17:50:57 #7
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191777723
Hier ook een ST fan die alles (nouja, Animated niet) heeft gezien en Picard, in tegenstelling tot Discovery, wel kan pruimen.

Je blijft steken in het TOS idee van Roddenberry, die al in de films en TNG een spiegel werd voorgehouden. Wrath of Khan, Search for Spock, Undiscovered Country. Maar ook in TNG kwam het al vrij vroeg met Conspiracy en Q-Who.
Heel mooi om een utopie te hebben, met alleen maar gelukkige blije mensen, en nieuwe ontdekkingen.... maar er is een keerzijde. Er zijn kapers op de kust, mensen die mee willen genieten. Hoe hou je je mooie wereld in stand terwijl je vecht tegen kwade invloeden. Dat is waar Star Trek uiteindelijk om draait, dat was een natuurlijke weg waar de gehele serie heen is gegaan, een logische weg....

Quark zei het al heel mooi in DS9, neem bij humans hun vrije blije wereld weg, en ze zijn net zo als ieder ander ras. De vergelijking met root beer maakte hij volgens mij, blij en sprankelend, just like the federation.
TNG laat in een paar afleveringen dit spanningsveld mooi zien.
DS9 ging hier heel goed mee verder. Denk aan Homefront/Paradise Lost of In The Pale Moonlight. Hoe bescherm je je utopie, en wat doe je met 'aanvallers'.
Picard gaat daar verder. Nee, Jean-Luc is niet meer dezelfde man als in de tijd van TNG, en dat is logisch gezien alles wat er is gebeurd.

ajb, zeik niet zo, en kijk, of kijk niet.

[ Bericht 0% gewijzigd door TARAraboemdijee op 01-03-2020 18:14:37 ]
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zondag 1 maart 2020 @ 17:51:36 #8
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191777741
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 17:46 schreef Monolith het volgende:

[..]

Je stelt in een post iets over oude en nieuwe kijkers om daarna te stellen dat Bosbeetle het wel allemaal even anders ziet. Dan lijk je toch te impliceren dat de heersende opinie is dat het allemaal maar niets is.

Ja zoals ik al aangaf snap ik dat dat zo over kan komen maar ik heb geen idee wat de cijfers zijn achter de genoemde 3 groepen.

quote:
Een gemiddeld cijfer zegt overigens ook niets over "alle" kijkers. Ook met een gemiddelde van 8,2 zullen er mensen tussenzitten die het een 1 of een 3 geven. Het geeft echter wel aan dat de serie kennelijk door heel veel mensen prima wordt bevonden.
Het risico met franchises blijft altijd dat je te maken krijgt met mensen met een hele sterke opinie over wat er binnen de franchise zou horen of mogen. Dat is eenieder zijn of haar goed recht, maar dat doet niets af aan het feit dat de serie toch best aardig gewaardeerd wordt. Discovery scoort bijvoorbeeld wel een stuk slechter.
Ik denk dat mensen door de teleurstelling van STD bereid zijn dit met een minder kritisch oog te bekijken. Volgens mij doen een hoop schrijvers van Discovery gewoon mee met het schrijven van dit.

Maar ik denk wel dat we objectief kunnen vaststellen dat new Trek iets anders is dan wat het was toen Roddenberry nog leefde.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 17:54:46 #9
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191777818
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 17:51 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Maar ik denk wel dat we objectief kunnen vaststellen dat new Trek iets anders is dan wat het was toen Roddenberry nog leefde.
Roddenberry overleed volgens mij in het derde seizoen van TNG
Dat is best lang geleden. Moet je kijken wat er aan Star Trek is gemaakt sinds die tijd:
- Meer dan de helft van TNG
- nog een aantal TOS films
- DS9
- Voyager
- Enterprise
- TNG films
- Kelvin films
- Discovery
- Picard

Zit je al vanaf 1991 te zeiken op Star Trek ofzo?
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zondag 1 maart 2020 @ 17:57:28 #10
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191777873
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 17:50 schreef TARAraboemdijee het volgende:
Hier ook een ST fan die alles (nouja, Animated niet) heeft gezien en Picard, in tegenstelling tot Discovery, wel kan pruimen.

Je blijft steken in het TOS idee van Roddenberry, die al in de films en TNG een spiegel werd voorgehouden. wrath of Khan, Search for Spock, Undiscovered Country. Maar in TNG werd kwam het al vrij vroeg met Conspiracy en Q-Who.
TNG is geschreven onder het bewind van Roddenberry. Dus ik denk dat je niet helemaal snapt wat er bedoeld wordt met "in de geest van".

quote:
Heel mooi om een utopie te hebben, met alleen maar gelukkige blije mensen, en nieuwe ontdekkingen.... maar er is een keerzijde. Er zijn kapers op de kust, mensen die mee willen genieten. Hoe hou je je mooie wereld in stand terwijl je vecht tegen kwade invloeden. Dat is waar Star Trek uiteindelijk om draait, dat was een natuurlijke weg waar de gehele serie heen is gegaan, een logische weg....
Er is een groot verschil tussen een universum waar de mensheid het voor elkaar heeft maar nog steeds problemen tegen komen en een universum waar de Federation een kabaal aan racisten is geworden die door robotslaven waren ge-nine-elevend.

quote:
Quark zei het al heel mooi in DS9, neem bij humans hun vrije blije wereld weg, en ze zijn net zo als ieder ander ras. De vergelijking met root beer maakte hij volgens mij, blij en sprankelend, just like the federation.
TNG laat in een paar afleveringen dit spanningsveld mooi zien.
DS9 ging hier heel goed mee verder. Denk aan Homefront/Paradise Lost of In The Pale Moonlight. Hoe bescherm je je utopie, en wat doe je met 'aanvallers'.
Picard gaat daar verder. Nee, Jean-Luc is niet meer dezelfde man als in de tijd van TNG, en dat is logisch gezien alles wat er is gebeurd.
Het is een schaal. En ja als je te veel aan de utpoische kant van de schaal zit is er geen conflict en zijn de verhalen saai... TNG, VOY en DS9 zaten relatief dicht bij elkaar in het midden van die schaal. STD en Picard zijn echter doorgeschoten naar dystopische sci-fi. Want dat is sinds de Dark Knight Rises wat hollywood denkt dat kijkers willen.

quote:
ajb, zeik niet zo, en kijk, of kijk niet.
Ik zeik en kijk. En als dat je niet bevalt dan kan je janken bij de modjes. Of doe aangifte.

[ Bericht 1% gewijzigd door SpecialK op 01-03-2020 18:11:17 ]
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  zondag 1 maart 2020 @ 18:06:44 #11
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191778046
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 17:54 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Roddenberry overleed volgens mij in het derde seizoen van TNG
Dat is best lang geleden. Moet je kijken wat er aan Star Trek is gemaakt sinds die tijd:
- Meer dan de helft van TNG
Wat gewoon grotendeels binnen zijn richtlijnen is geschreven.

quote:
- nog een aantal TOS films
Die grotendeels binnen zijn richtlijnen zijn geschreven

quote:
- DS9
Waarbij het voor de helft binnen die richtlijnen is geschreven en het daarna per se de duistere kant op moest.. was interessant omdat het niet overboard ging met dat concept.. maar laten we wel wezen.. hoe ze die lange story archs met de Dominion en met Gul .. Ivek (???) eindigden gaf al aan dat dat format eigenlijk slecht past voor star trek.

quote:
- Voyager
VOY is grotendeels geschreven binnen de richtlijnen van Roddenberry. Ik denk dat Voyager meer uit zijn langere story arch had kunnen slepen maar het bleef bij heimwee-gedweep ipv echte pijn en moeite om tot elkaar te komen... nogmaals... indicatie dat de long-form story arch gewoon niet echt werkte.

quote:
- Enterprise
Was op sommige afleveringen best aardig maar die hele syntii (??? was dat de naam) story line boeide echt geen fuck eigenlijk. En meteen in de eerste afleveringen graaien naar tijdreizen geeft al aan dat er geen zelfvertrouwen was om het te committen naar de echte tijdlijn.

quote:
- TNG films
ZIe ik als tits-and-ass actiefilms die grotendeels teleurstellingen waren. Lekker alles kapot maken.

quote:
- Kelvin films
Pure bagger.

quote:
- Discovery
Tah-rash.

quote:
- Picard
Overdreven duister conform moderne sci-fi... teleurstellend verhaal tot nu toe.. verdomme 6 afleveringen lang zitten wachten tot Picard eindelijk bij die Borg Cube is om een character te ontmoeten waar ik persoonlijk totaal geen waarde aan hecht.. gewoon een dom grietje die zich laat misbruiken door een spion en ik moet om haar geven omdat ze de dochter van Data is? Please..

quote:
Zit je al vanaf 1991 te zeiken op Star Trek ofzo?
Ik zeik op alle Trek die onnodig hip probeert te doen en daarmee afwijkt van de geest van het universum.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  Moderator zondag 1 maart 2020 @ 18:07:31 #12
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191778064
Ik heb TAS wel gezien ook dat vond ik leuk :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  zondag 1 maart 2020 @ 18:07:33 #13
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191778066
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 17:50 schreef TARAraboemdijee het volgende:
Hier ook een ST fan die alles (nouja, Animated niet) heeft gezien en Picard, in tegenstelling tot Discovery, wel kan pruimen.

Je blijft steken in het TOS idee van Roddenberry, die al in de films en TNG een spiegel werd voorgehouden. wrath of Khan, Search for Spock, Undiscovered Country. Maar in TNG werd kwam het al vrij vroeg met Conspiracy en Q-Who.
Heel mooi om een utopie te hebben, met alleen maar gelukkige blije mensen, en nieuwe ontdekkingen.... maar er is een keerzijde. Er zijn kapers op de kust, mensen die mee willen genieten. Hoe hou je je mooie wereld in stand terwijl je vecht tegen kwade invloeden. Dat is waar Star Trek uiteindelijk om draait, dat was een natuurlijke weg waar de gehele serie heen is gegaan, een logische weg....

Quark zei het al heel mooi in DS9, neem bij humans hun vrije blije wereld weg, en ze zijn net zo als ieder ander ras. De vergelijking met root beer maakte hij volgens mij, blij en sprankelend, just like the federation.
TNG laat in een paar afleveringen dit spanningsveld mooi zien.
DS9 ging hier heel goed mee verder. Denk aan Homefront/Paradise Lost of In The Pale Moonlight. Hoe bescherm je je utopie, en wat doe je met 'aanvallers'.
Picard gaat daar verder. Nee, Jean-Luc is niet meer dezelfde man als in de tijd van TNG, en dat is logisch gezien alles wat er is gebeurd.

ajb, zeik niet zo, en kijk, of kijk niet.
Heb vooral geen kritiek of kijk gewoon niet?

:') nee zo werkt het dus niet.

En voor de rest ben ik het pertinent oneens met wat je zegt.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  zondag 1 maart 2020 @ 18:26:21 #14
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191778405
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:07 schreef MMaRsu het volgende:

[..]

Heb vooral geen kritiek of kijk gewoon niet?

:') nee zo werkt het dus niet.

Ja mooi is die.. jij ziet het ook :D
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  zondag 1 maart 2020 @ 18:27:03 #15
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_191778424
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:06 schreef SpecialK het volgende:

Wat gewoon grotendeels binnen zijn richtlijnen is geschreven.

Die grotendeels binnen zijn richtlijnen zijn geschreven

Waarbij het voor de helft binnen die richtlijnen is geschreven

VOY is grotendeels geschreven binnen de richtlijnen van Roddenberry.
Was jij de persoonlijke vriend van Roddenberry en heb jij meegeschreven ofzo... :') _!
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 18:27:50 #16
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191778446
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:06 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Wat gewoon grotendeels binnen zijn richtlijnen is geschreven.
[..]

Die grotendeels binnen zijn richtlijnen zijn geschreven
[..]

Waarbij het voor de helft binnen die richtlijnen is geschreven en het daarna per se de duistere kant op moest.. was interessant omdat het niet overboard ging met dat concept.. maar laten we wel wezen.. hoe ze die lange story archs met de Dominion en met Gul .. Ivek (???) eindigden gaf al aan dat dat format eigenlijk slecht past voor star trek.
[..]

VOY is grotendeels geschreven binnen de richtlijnen van Roddenberry. Ik denk dat Voyager meer uit zijn langere story arch had kunnen slepen maar het bleef bij heimwee-gedweep ipv echte pijn en moeite om tot elkaar te komen... nogmaals... indicatie dat de long-form story arch gewoon niet echt werkte.
[..]

Was op sommige afleveringen best aardig maar die hele syntii (??? was dat de naam) story line boeide echt geen fuck eigenlijk. En meteen in de eerste afleveringen graaien naar tijdreizen geeft al aan dat er geen zelfvertrouwen was om het te committen naar de echte tijdlijn.
[..]

ZIe ik als tits-and-ass actiefilms die grotendeels teleurstellingen waren. Lekker alles kapot maken.
[..]

Pure bagger.
[..]

Tah-rash.
[..]

Overdreven duister conform moderne sci-fi... teleurstellend verhaal tot nu toe.. verdomme 6 afleveringen lang zitten wachten tot Picard eindelijk bij die Borg Cube is om een character te ontmoeten waar ik persoonlijk totaal geen waarde aan hecht.. gewoon een dom grietje die zich laat misbruiken door een spion en ik moet om haar geven omdat ze de dochter van Data is? Please..
[..]

Ik zeik op alle Trek die onnodig hip probeert te doen en daarmee afwijkt van de geest van het universum.
Gul Dukat en Xindi
Blijkbaar zit ik meer in de materie dan jij....

En ik zie geen huidige racistische federation Ik zie moeilijke politieke zaken en keuzes, zoals ik dat mbt de federation eerder heb gezien. Kijk alles nog eens opnieuw en je ziet een boel beslissingen van de federatie waar je vraagtekens bij kunt zetten. En dat begint al in de TOS films en TNG.

Om terug te komen op DS9, die volgens het oude concept/richtlijnen begon, kijk de 1e 2 seizoenen terug, dan zie je toch wat een trage baggerzooi dat was... Juist de introductie van de dominion maakte het interessant. De utopie die werd bedreigd...

Eigenlijk, als ik zo tussen de regels doorlees, kun je niet conformeren aan lange story-arcs over meerdere afleveringen. Tsja, helaas, zo veranderen TV series, en wat mij betreft ten goede. Geef series als Twin Peaks, DS9 en Babylon 5 maar de schuld daarvan. Ik moet zeggen dat juist een enorm sterke supporting cast de serie enorm vooruit kan helpen, meer interactie geeft. In TNG deden alleen Guinan en Ro Laren dat (en evt Q), maar DS9 en in mindere mate Voyager hebben daar veel meer mee kunnen doen, grotendeels positief.

Als je naar de cast kijkt van TNG bij Encounter at Farpoint en dan bij All Good Things, dan is er weinig verandering geweest in ontwikkeling van de personages. Bij de 3 waar dat wel het geval was (Picard, Data en Worf) zelfs maar mondjesmaat. Kijk naar DS9 en je ziet zelfs in de supporting cast een Ferengi straatschoffie veranderen in een starfleet officer met PTSS.
7 jaar doet veel met een persoon, laat staan 20 jaar in het geval van Picard.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 18:30:03 #17
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191778494
quote:
10s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:26 schreef SpecialK het volgende:

[..]

Ja mooi is die.. jij ziet het ook :D
Nou ik zie 2 lui hier die constant de halve reeks door alles af zitten te kraken wat ze kijken, dat je je gaat afvragen waarom ze überhaupt nog plezier halen uit het kijken hiernaar..... En vooral iedereen willen laten weten hoe bagger het wel niet is, zelfs als anderen daar een andere mening over hebben. Het is gewoon vermoeiend en voegt weinig toe.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zondag 1 maart 2020 @ 18:31:42 #18
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191778519
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:27 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Om terug te komen op DS9, die volgens het oude concept/richtlijnen begon, kijk de 1e 2 seizoenen terug, dan zie je toch wat een trage baggerzooi dat was..
lol :')
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  zondag 1 maart 2020 @ 18:35:04 #19
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191778566
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:30 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Nou ik zie 2 lui hier die constant de halve reeks door alles af zitten te kraken wat ze kijken, dat je je gaat afvragen waarom ze überhaupt nog plezier halen uit het kijken hiernaar..... En vooral iedereen willen laten weten hoe bagger het wel niet is, zelfs als anderen daar een andere mening over hebben. Het is gewoon vermoeiend en voegt weinig toe.
Ach flikker toch op mens. Volgens jou mag niemand kritiek hebben. De halve reeks dingen afkraken? Waar heb je het in godsnaam over? Kom eens met voorbeelden.

Ja discovery is bagger, maar ik ben blij dat ik ermee ben opgehouden, dus daar zeik ik niet over.

Picard is bij lange na niet met Trek te vergelijken. Alles is donker en gritty. Er is veel geweld, er wordt met fucks gegooid. Er worden oogballen bij mensen uitgetrokken.

Als anderen daar een andere mening over hebben is dat helemaal prima, we zijn hier niet om jullie te overtuigen dat het slecht is, we hebben het hier over Star Trek. En dat er mensen zijn die het nieuwe wel leuk vinden, betekend niet dat iedereen dat moet vinden.

En dat niet iedereen het nieuwe niet leuk vind, betekend niet dat zij dan vervolgens maar hun bek moeten houden zodat dit topic een circlejerk kan blijven van users die het wel tof vinden.

En ik heb al meerdere malen gezegd dat ik Picard gewoon leuk vind om te kijken, maar ik pretendeer niet net te doen alsof het een natuurlijke evolutie is van Star Trek en de federatie uit DS9 :').

Ik ben overigens al weken niet op Fok geweest, als er mensen hebben lopen zeiken ben ik het iig niet geweest.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  zondag 1 maart 2020 @ 18:40:08 #20
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191778669
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:27 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Gul Dukat en Xindi
Blijkbaar zit ik meer in de materie dan jij....
Ik ben al meer over ST vergeten dan jij ooit .. etc...

quote:
En ik zie geen huidige racistische federation Ik zie moeilijke politieke zaken en keuzes, zoals ik dat mbt de federation eerder heb gezien.
Kijk de afleveringen nog een keer... men is boos op Picard omdat hij zich inzette voor het redden van Romulans en Synths zijn taboe... En het lijkt diep emotionele haat te zijn. Iets waar Roddenberry juist van zei.. dat.. de mensheid dat soort haat ontstegen was... en als het in de show voor kwam dan was dat in een individu of kleine groep mensen ... niet bij de Federation.

Nu hebben we ineens drugsverslaafde dames die jaloers zijn op Picard's estate (in een soort marxistische rant) en zeiken dat ze in een trailer moet leven? In de age of Replicators? Terwijl armoede juist een ding van het verleden was? Hoe past deze wereld in godsnaam?

quote:
Kijk alles nog eens opnieuw en je ziet een boel beslissingen van de federatie waar je vraagtekens bij kunt zetten. En dat begint al in de TOS films en TNG.

Om terug te komen op DS9, die volgens het oude concept/richtlijnen begon, kijk de 1e 2 seizoenen terug, dan zie je toch wat een trage baggerzooi dat was... Juist de introductie van de dominion maakte het interessant. De utopie die werd bedreigd...
Alle star trek series hebben een zwak begin maar lang niet zo zwak als jij hier lijkt te doen. DS9 begon eigenlijk best OK. En ja dat excuus dat dat met Picard dan ook zo is is al gegeven en heb ik al op gereageerd.

quote:
Eigenlijk, als ik zo tussen de regels doorlees, kun je niet conformeren aan lange story-arcs over meerdere afleveringen. Tsja, helaas, zo veranderen TV series, en wat mij betreft ten goede. Geef series als Twin Peaks, DS9 en Babylon 5 maar de schuld daarvan. Ik moet zeggen dat juist een enorm sterke supporting cast de serie enorm vooruit kan helpen, meer interactie geeft. In TNG deden alleen Guinan en Ro Laren dat (en evt Q), maar DS9 en in mindere mate Voyager hebben daar veel meer mee kunnen doen, grotendeels positief.
Character development ben ik helemaal voor en is idd in TNG te weinig mee gedaan... ook werd bijvoorbeeld Worfs broer op een hele matige manier ge-eindigd in DS9... in een soort euthenasie aflevering... terwijl daar juist kans was op groei en uitdieping.

quote:
Als je naar de cast kijkt van TNG bij Encounter at Farpoint en dan bij All Good Things, dan is er weinig verandering geweest in ontwikkeling van de personages. Bij de 3 waar dat wel het geval was (Picard, Data en Worf) zelfs maar mondjesmaat. Kijk naar DS9 en je ziet zelfs in de supporting cast een Ferengi straatschoffie veranderen in een starfleet officer met PTSS.
7 jaar doet veel met een persoon, laat staan 20 jaar in het geval van Picard.
Je overdrijft een beetje maar ik ben het met je eens dat daar meer mee had gekund en dat de beste afleveringen zijn waar er (blijvende) character development was.

Maar dat zegt niet dat je dan per se een long-form story arch moet hebben om dat te krijgen. Wat nodig is is schrijvers discipline.. en dat zien we nu totaal niet. Deze wereld sluit totaal niet aan bij wat er voorheen kwam. Behalve dan op trefwoorden.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 19:08:12 #21
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191779208
quote:
10s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:31 schreef MMaRsu het volgende:

[..]

lol :')
Niet dan? Enige hoogtepunt was Duet
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 19:10:28 #22
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191779246
Oh en eens wat betreft Kurn's behandeling in DS9 (evenals Alexander Rozhenko)
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zondag 1 maart 2020 @ 19:12:45 #23
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191779280
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 19:08 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Niet dan? Enige hoogtepunt was Duet
Ik ben ds9 pas een aantal jaar geleden voor het eerst gaan kijken en vond het bovenvermakelijk goede scifi episodes
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 19:20:00 #24
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191779412
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 19:12 schreef MMaRsu het volgende:

[..]

Ik ben ds9 pas een aantal jaar geleden voor het eerst gaan kijken en vond het bovenvermakelijk goede scifi episodes
Voornamelijk vanaf S3 naar mijn mening
De vloek van iedere ST serie na TOS: de eerste 2 seizoenen zijn matig, met her en der een goede aflevering.
Gelukkig kregen series in die tijd nog de kans, tegenwoordig is daar geen sprake meer van. Hoeveel series er tegenwoordig wel niet gecanceld worden na 1 of 2 seizoenen....
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator zondag 1 maart 2020 @ 19:24:34 #25
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191779505
Als het aan mij ligt mag de sci wel wat meer belicht worden in de meeste scifi. Maar ik ben wel gewend dat je door de media behandeld wordt alsof je niets kunt begrijpen.

Vaak zijn de bronnen ook erg duidelijk, voyager was daar nog het ergst in je neemt basis biologie en vergroot dat uit en doet net alsof het iets revolutionairs is :') meters grote bacteriophagen, en fused mitochondria waardoor je echt ziektebeelden krijgt die je niets maar dan ook niets met de oorzaak te maken hebben.

Daar heeft picard ook weer een handje van memory 'engrams' en positronic neurons zonder uit te leggen hoe het in elkaar zit en wat er zo bijzonder was aan soongs werk dat het niet nagedaan kan worden.

Ik ben ook ooit een keer anti-photons tegengekomen in andere scifi terwijl elke natuurkundige weet dat photonen zo symmetrisch zijn dat anti-photons niet verschillen van reguliere. Daarin zijn schrijvers wel lui en had ik betere adviseurs verwacht.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 19:25:18 #26
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191779521
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 18:35 schreef MMaRsu het volgende:

[..]

Ik ben overigens al weken niet op Fok geweest, als er mensen hebben lopen zeiken ben ik het iig niet geweest.
Mijn excuses, ik heb even teruggelezen, Adventurer666 en Shakkara (in mindere mate) waren degenen, en SpecialK dan. Je gaf vooral af op Discovery, maanden hiervoor :D, maar inderdaad nog niet echt over Picard.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator zondag 1 maart 2020 @ 19:26:51 #27
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191779551
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 19:20 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Voornamelijk vanaf S3 naar mijn mening
De vloek van iedere ST serie na TOS: de eerste 2 seizoenen zijn matig, met her en der een goede aflevering.
Gelukkig kregen series in die tijd nog de kans, tegenwoordig is daar geen sprake meer van. Hoeveel series er tegenwoordig wel niet gecanceld worden na 1 of 2 seizoenen....
Daarom heb ik ook zin in S3 van discovery... Ik geloof dat series wel degelijk ook tegenwoordig nog kunnen groeien.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 1 maart 2020 @ 19:28:46 #28
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191779591
quote:
2s.gif Op zondag 1 maart 2020 19:26 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Daarom heb ik ook zin in S3 van discovery... Ik geloof dat series wel degelijk ook tegenwoordig nog kunnen groeien.
Waar ik mij bij Discovery aan ergerde (behalve dan het gebrek aan steady-cam) was dat het qua continuïteit niet klopte, afspelend in het Kirk-tijdperk. Nu ze dat los kunnen laten ben ik benieuwd of ik de serie inderdaad leuker kan gaan vinden.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator zondag 1 maart 2020 @ 19:30:40 #29
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191779639
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 19:28 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Waar ik mij bij Discovery aan ergerde (behalve dan het gebrek aan steady-cam) was dat het qua continuïteit niet klopte, afspelend in het Kirk-tijdperk. Nu ze dat los kunnen laten ben ik benieuwd of ik de serie inderdaad leuker kan gaan vinden.
Ja dat hoop ik ook en zo ver in de toekomst kunnen ze ook helemaal los wat betreft nieuwe tech. (Al heb ik er een hard hoofd in dat dat heel zinnig gaat worden gezien de fouten in de eerste twee seizoenen)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  maandag 2 maart 2020 @ 09:11:11 #30
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191789404
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 19:20 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Voornamelijk vanaf S3 naar mijn mening
De vloek van iedere ST serie na TOS: de eerste 2 seizoenen zijn matig, met her en der een goede aflevering.
Gelukkig kregen series in die tijd nog de kans, tegenwoordig is daar geen sprake meer van. Hoeveel series er tegenwoordig wel niet gecanceld worden na 1 of 2 seizoenen....
Ik heb gisteren nog even de episodes gekeken van seizoen 1, waar Garak zich voorstelt aan Bashir en het halve station gehit wordt door een aphasia virus.

Leuker dan welke episode van Disco dan ook, en het zit beter in elkaar dan welke episode van Picard.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  maandag 2 maart 2020 @ 09:35:38 #31
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_191789765
quote:
0s.gif Op zondag 1 maart 2020 19:08 schreef TARAraboemdijee het volgende:

[..]

Niet dan? Enige hoogtepunt was Duet
Het is ook zo. De eerste seizoenen van DS9 zijn natuurlijk tenenkrommmend traag.

Verder was VOY natuurlijk een prima serie, maar het einde zo teleurstellend. Het ging ineens wel heel snel, maar doe er dan iets van een feelgood homecoming parade in ofzo.. maar nee....

(verder kijk ik series puur voor entertainment, zeker als het om sci-fi gaat.)
  maandag 2 maart 2020 @ 20:26:01 #32
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_191801213
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
  dinsdag 3 maart 2020 @ 11:39:22 #33
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_191809980
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2020 09:11 schreef MMaRsu het volgende:

[..]

Ik heb gisteren nog even de episodes gekeken van seizoen 1, waar Garak zich voorstelt aan Bashir en het halve station gehit wordt door een aphasia virus.

Leuker dan welke episode van Disco dan ook, en het zit beter in elkaar dan welke episode van Picard.
je valt in herhaling.
Je vind Discovery en Picard kut. Dat is nu wel duidelijk hoor.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_191810137
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 16:41:25 #35
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191814290
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 11:39 schreef avotar het volgende:

[..]

je valt in herhaling.
Je vind Discovery en Picard kut. Dat is nu wel duidelijk hoor.
Hou op man ik reageer gewoon op andere users.

Ik vind Picard niet kut, ik vind het leuk. Ik vind het echter matige tot slechte Trek.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  dinsdag 3 maart 2020 @ 16:41:43 #36
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191814297
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 11:49 schreef Aether het volgende:
[ afbeelding ]
Jammer weer dit
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  Moderator dinsdag 3 maart 2020 @ 17:01:40 #37
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191814589
Ben nogsteeds wel benieuwd wie of wat soji is... En waarom ze door de romulans als the destroyer gezien wordt. Ben ook erg benieuwd hoe Agnes Soji gaat behandelen. Het zou voor haar moeten voelen alsof je een onderzoeker in de huidige tijd een werkende quantum computer geeft :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_191814730
quote:
2s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 17:01 schreef Bosbeetle het volgende:
Ben nogsteeds wel benieuwd wie of wat soji is... En waarom ze door de romulans als the destroyer gezien wordt. Ben ook erg benieuwd hoe Agnes Soji gaat behandelen. Het zou voor haar moeten voelen alsof je een onderzoeker in de huidige tijd een werkende quantum computer geeft :D
Soji is Japans voor "Foundation" of "General administrator", benieuwd of/hoe dat er nog in past ;)

De achternaam Asha kan hoop, verlangen of leven betekenen in Sanskrit.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  dinsdag 3 maart 2020 @ 18:42:16 #39
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191815997
quote:
2s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 17:01 schreef Bosbeetle het volgende:
Ben nogsteeds wel benieuwd wie of wat soji is... En waarom ze door de romulans als the destroyer gezien wordt. Ben ook erg benieuwd hoe Agnes Soji gaat behandelen. Het zou voor haar moeten voelen alsof je een onderzoeker in de huidige tijd een werkende quantum computer geeft :D
Ze zal wel heel erg kattig tegen haar gaan doen
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_191825973
Ik zit de hele tijd te wachten op dat Agnes: We are Sex Bob-omb! gaat roepen.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 5 maart 2020 @ 13:50:29 #41
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191846187
Hoezo heeft die Rios niet door dat Agnes het over zichzelf heeft als ze samen naar die medical bay gaan:')

En kent die Rios Raffi niet al langer? Waarom zou hij haar verdenken van een tracking device?

Lol man man man

Ik denk dat ik er maar mee kap na seizoen 1 als er niet iets interessants gebeurd.

Altijd leuk om Riker te zien, maar Troi? Meh

En waarom Hugh terugbrengen in deze serie als hij voor de rest echt 0,0 te doen heeft, geen belang voor het plot, maar hem ook nog eens een nutteloze dood laten sterven

WANT ALLES MOET DONKER EN GRITTY

Bahbah
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_191846541
Ik bedenk mij net dat ik met een ABO mensen kan blocken O+
  donderdag 5 maart 2020 @ 16:03:32 #43
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_191848544
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 14:10 schreef babylon het volgende:
Ik bedenk mij net dat ik met een ABO mensen kan blocken O+
Echt? Misschien dan toch ook nog maar eens naar kijken.
Het begint wel heel vermoeiend te worden.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  donderdag 5 maart 2020 @ 16:04:17 #44
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_191848559
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 13:50 schreef MMaRsu het volgende:
Hoezo heeft die Rios niet door dat Agnes het over zichzelf heeft als ze samen naar die medical bay gaan:')

En kent die Rios Raffi niet al langer? Waarom zou hij haar verdenken van een tracking device?

Lol man man man

Ik denk dat ik er maar mee kap na seizoen 1 als er niet iets interessants gebeurd.

Altijd leuk om Riker te zien, maar Troi? Meh

En waarom Hugh terugbrengen in deze serie als hij voor de rest echt 0,0 te doen heeft, geen belang voor het plot, maar hem ook nog eens een nutteloze dood laten sterven

WANT ALLES MOET DONKER EN GRITTY

Bahbah
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 maart 2020 16:41 schreef MMaRsu het volgende:

[..]

Hou op man ik reageer gewoon op andere users.

Ik vind Picard niet kut, ik vind het leuk. Ik vind het echter matige tot slechte Trek.
...................
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
  donderdag 5 maart 2020 @ 16:57:25 #45
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191849361
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 16:04 schreef avotar het volgende:

[..]

[..]

...................
Ik vond het tot aan deze aflevering nog met vlagen leuk ja. Wat is je punt?

Ownee die heb je niet, iedereen moet alles tof vinden wat jij ook tof vind.

-edit: doe normaal-

Dat ik de eerste ben hier die de aflevering kijkt en zijn impressies post, mag natuurlijk niet als het negatieve impressies zijn! Ondanks dat ik al wekenlang hier niet heb gepost, nu begint het zo vervelend te worden dat mensen me willen blokken _O-

[ Bericht 11% gewijzigd door Mike op 05-03-2020 17:00:15 ]
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  donderdag 5 maart 2020 @ 16:57:51 #46
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191849364
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 16:03 schreef avotar het volgende:

[..]

Echt? Misschien dan toch ook nog maar eens naar kijken.
Het begint wel heel vermoeiend te worden.
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2020 14:10 schreef babylon het volgende:
Ik bedenk mij net dat ik met een ABO mensen kan blocken O+
Dan open je een eigen topic voor je circlejerk man man man

Het is maar goed dat jullie niet buiten Fok komen, elders zijn de reacties ook niet al te best namelijk. Weet niet of jullie tere zieltjes het zouden kunnen handelen, kritiek op een serie.

:')!!!!!!!!!!!

Ik vond de interacties tussen Riker en Picard wel goed gedaan, hit me in the feels. Voor de rest, meh matige episode wederom.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  donderdag 5 maart 2020 @ 17:22:29 #47
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191849771
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_191849841
quote:
lol ik heb soms niet eens tijd om naar de kapper te gaan maar anderen kunnen wel dit soort shit maken _O-
-nee-
pi_191849911
quote:
14s.gif Op donderdag 5 maart 2020 17:26 schreef Marsenal het volgende:

[..]

lol ik heb soms niet eens tijd om naar de kapper te gaan maar anderen kunnen wel dit soort shit maken _O-
Goh, dat wisten ze inderdaad niet...
quote:
What’s the deal with Commodore Oh’s sunglasses? Everyone knows Vulcans have evolved an ‘inner eyelid’ to protect them from the intense glare of their homeworld’s three suns!

CHABON: Hmm. What, therefore, might we logically infer?

http://blog.trekcore.com/(...)icard-fan-questions/
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  donderdag 5 maart 2020 @ 17:47:21 #50
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191850137
Ja want het was niet al allang duidelijk dat ze een romulaanse spion was of?
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  vrijdag 6 maart 2020 @ 17:19:46 #51
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191867810
Overigens om nog even terug te komen op wat Tara zei, als we het hebben over karakter ontwikkeling, diepte van personages en tijd nemen om hier dieper op in te gaan..

Waarom zitten we nog steeds al 7 episodes lang met cardboard cutout stereotiep karakters zoals Rios, Raffi, Agnes.. we weten geen ene flikker van ze en ze zijn allemaal zo stereotiep als het maar kan zijn.

Echt jammer dat binnen een aflevering van DS9 er meer karakter development zit dan in 7 episodes Picard.

Maar hebben jullie episode 7 nog niet gezien? Lees er hier niks over

[ Bericht 7% gewijzigd door MMaRsu op 06-03-2020 17:37:04 ]
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_191868126
Mooie aflevering weer. Werd wel een beetje emotioneel van Riker... Ik weet niet of ik het me niet meer kan herinneren of dat het nieuw is, maar dat verhaal van hun zoon lijkt uitgebreider dan ze nu lieten zien.

En ach Agnes, popje. Die heeft het zwaar. Maar lijkt me toch dat wat ze zag in die mind meld dat daar meer in moeten zitten dan wat wij zagen. Anders had ik wel verwacht dat ze sceptischer zou zijn.

Maar ja, vooral Picard-Riker. Of misschien nog wel meer Stewart-Frakes O+
  Moderator vrijdag 6 maart 2020 @ 17:56:05 #53
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_191868271
Goede aflevering deze keer. Rikergod, steelt iedere scene.

Dood van Hugh voelt echt als nutteloos. (misschien kan Seven hem nog fixen net als Neelix)

Rios Raffi Agnes, ik heb er nog vrij weinig mee. Precies om wat @MMaRsu hierboven zegt.

Als deze aflevering van begin tot eind alleen maar op Nepenthe zou zijn met Picard, Riker, Troi, Kestra, zou het veel beter zijn geweest. De TNG vibe en kwaliteit spat er gewoon van af.

De scenes op de Artifact en schip voegen weinig toe.

En die Space Legolas... dat is zo slecht dat het weer goed is, daarom mag hij blijven.
What can change the nature of a man?
pi_191897006
TrekCore twitterde op zaterdag 07-03-2020 om 23:57:19 Kestra Troi-Riker's T-shirt sports the logo of the Klingon thrash band (translated from tlhIngan Hol) "Sex Phasers" -- a play on @pistolsofficial -- as explained by #StarTrekPicard showrunner Michael Chabon. https://t.co/7QN2sJ6jKl reageer retweet
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 8 maart 2020 @ 09:33:31 #55
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191897208
Die Kestra stal echt de show trouwens. Heerlijk ontnuchterend en precies wat een Picard en Soji nodig hadden. En die bedachte taal had wel heel veel weg van Quenya
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator zondag 8 maart 2020 @ 12:19:07 #56
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191899509
quote:
7s.gif Op zondag 8 maart 2020 09:14 schreef Aether het volgende:
TrekCore twitterde op zaterdag 07-03-2020 om 23:57:19 Kestra Troi-Riker's T-shirt sports the logo of the Klingon thrash band (translated from tlhIngan Hol) "Sex Phasers" -- a play on @:pistolsofficial -- as explained by #StarTrekPicard showrunner Michael Chabon. https://t.co/7QN2sJ6jKl reageer retweet
:D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_191917167
Mijn god wat kan die Frakes niet acteren zeg... Kestra was wel leuk inderdaad, mooi ook om een deel van Soji haar verhaal en ontwikkeling via haar te vertellen. Verder een hoop nostalgie natuurlijk.
Deze serie of althans voelt als 1 grote setup voor een veel groter geheel. Het hele android verhaal voelt daardoor niet echt als main plot maar als een hulpmiddel om de boel op gang te brengen.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_191919046
Troi heeft zoveel botox en fillers in dr bek dat ze amper meer kan praten...
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  FOK!-Schrikkelbaas maandag 9 maart 2020 @ 13:08:57 #59
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191920732
quote:
0s.gif Op maandag 9 maart 2020 11:23 schreef Nielsch het volgende:
Troi heeft zoveel botox en fillers in dr bek dat ze amper meer kan praten...
Sinds First Contact al volgens mij
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
pi_191936883
Wanneer komt de nieuwe ep eigenlijk op Prime? Ben vorige week lid geworden en heb nu alle 7 beschikbare gekeken.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_191936905
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 17:43 schreef babylon het volgende:
Mooie aflevering weer. Werd wel een beetje emotioneel van Riker... Ik weet niet of ik het me niet meer kan herinneren of dat het nieuw is, maar dat verhaal van hun zoon lijkt uitgebreider dan ze nu lieten zien.

En ach Agnes, popje. Die heeft het zwaar. Maar lijkt me toch dat wat ze zag in die mind meld dat daar meer in moeten zitten dan wat wij zagen. Anders had ik wel verwacht dat ze sceptischer zou zijn.

Maar ja, vooral Picard-Riker. Of misschien nog wel meer Stewart-Frakes O+
Was er al eerder gerefereerd naar dat zoontje? Nee toch?
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_191937041
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 maart 2020 17:19 schreef MMaRsu het volgende:
Overigens om nog even terug te komen op wat Tara zei, als we het hebben over karakter ontwikkeling, diepte van personages en tijd nemen om hier dieper op in te gaan..

Waarom zitten we nog steeds al 7 episodes lang met cardboard cutout stereotiep karakters zoals Rios, Raffi, Agnes.. we weten geen ene flikker van ze en ze zijn allemaal zo stereotiep als het maar kan zijn.

Echt jammer dat binnen een aflevering van DS9 er meer karakter development zit dan in 7 episodes Picard.

Maar hebben jullie episode 7 nog niet gezien? Lees er hier niks over
Alle gebeurtenissen van Picard spelen zich af binnen een week ofzo. Wat voor ontwikkeling maak jij door binnen een week?
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_191937527
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:45 schreef Nielsch het volgende:
Wanneer komt de nieuwe ep eigenlijk op Prime? Ben vorige week lid geworden en heb nu alle 7 beschikbare gekeken.
Elke vrijdag.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 10 maart 2020 @ 11:41:15 #64
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191937693
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:47 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Was er al eerder gerefereerd naar dat zoontje? Nee toch?
Nee, helemaal niets. Ook niet in boeken.
De naam Thaddeus komt van een voorvader van Riker, gered tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog door die andere Q, te zien in een Voyager-aflevering, volgens mij Death Wish.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator dinsdag 10 maart 2020 @ 13:08:46 #65
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191939129
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:45 schreef Nielsch het volgende:
Wanneer komt de nieuwe ep eigenlijk op Prime? Ben vorige week lid geworden en heb nu alle 7 beschikbare gekeken.
donderdag avond om 12 uur
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 10 maart 2020 @ 14:22:56 #66
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_191940354
Zeer matige aflevering. Ik heb de helft van de tijd verveeld op mijn telefoon zitten kijken.

Wat nog wel heel vreemd was; ik dacht dat Marina Sirtis in S01E05 Stardust City Rag het karakter Bjayzl speelde, maar nu was ze daar opeens als Deanna Troi. Ik vond al dat ze zo goed geconserveerd was gebleven. Ben ik de enige die hierover verbaasd is?



Raker en Sirtis zijn behoorlijk verouderd in de loop der jaren. Sirtis spreekt nu met haar eigen Britse accent, terwijl Troi volgens mij een algemeen Amerikaans accent had.

Heel vervelend dat er karakters uit eerdere series opgeofferd worden; Maddox, Hugh en Icheb. Al zou het bij Maddox natuurlijk nog kunnen gebeuren dat de Maddox die stierf een kloon was en dat Seven via dat portal in de borgcube terugreist in de tijd om Hugh te redden ofzo.
Scratch a liberal and you will find a fascist
  Moderator dinsdag 10 maart 2020 @ 14:37:16 #67
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191940671
Is ook wel heel erg star trek om wat red shirts op te offeren :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_191941464
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 14:22 schreef EdvandeBerg het volgende:
Wat nog wel heel vreemd was; ik dacht dat Marina Sirtis in S01E05 Stardust City Rag het karakter Bjayzl speelde, maar nu was ze daar opeens als Deanna Troi. Ik vond al dat ze zo goed geconserveerd was gebleven. Ben ik de enige die hierover verbaasd is?
Dat dacht ik in eerste instantie ook ja. :D
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  Moderator dinsdag 10 maart 2020 @ 15:36:59 #69
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191941547
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 15:31 schreef Monolith het volgende:

[..]

Dat dacht ik in eerste instantie ook ja. :D
Blijkbaar heb ik te vaak huidige fotos van Sirtis gezien geen moment gedacht :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_191941618
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 15:36 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Blijkbaar heb ik te vaak huidige fotos van Sirtis gezien geen moment gedacht :D
Ja die is toch wel iets zichtbaarder ouder geworden dan Jeri Ryan in mijn beleving. Of in ieder geval minder gecorrigeerd of geplamuurd. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 10 maart 2020 @ 15:46:43 #71
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_191941712
Sirtis was in de TNG films al aardig veranderd, evenals de Pathfinder afleveringen van Voyager. En hoewel dat ene personage inderdaad veel op de Sirtis van toen leek, wist ik wel dat dat haar niet kon zijn.
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Moderator dinsdag 10 maart 2020 @ 15:52:06 #72
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191941826
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 15:41 schreef Monolith het volgende:

[..]

Ja die is toch wel iets zichtbaarder ouder geworden dan Jeri Ryan in mijn beleving. Of in ieder geval minder gecorrigeerd of geplamuurd. :P
Je hebt het ook over hele andere leeftijden martina is bijna 65 en Jeri is 52.

Martina was in S1 van TNG 32 En Jeri 31 bij haar start in VOY

Dus we hebben ze op de zelfde leeftijd gezien, en nu zijn ze 10 jaar in leeftijd verschil.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 10 maart 2020 @ 15:54:29 #73
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191941869
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 10:57 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Alle gebeurtenissen van Picard spelen zich af binnen een week ofzo. Wat voor ontwikkeling maak jij door binnen een week?
Dat staat er toch verder los van?

Ipv daarvan krijgen we weer de stereotype villains, met een sexy chick die haar broer incesteuze gesprekken erop nahoudt, een stoere ruige dude die sigaren rookt, een negerin die een verslaving heeft, een sciency type die niet normaal met andere kan omgaan ofzo, een bounty hunter..

Een beetje diepte geven aan deze karakters zou geen kwaad kunnen. Maar ze hebben volgens mij allema een gebroken karakter, allemaal een zwaar leven achter de rug ofzo, tis alleen maar kommer en kwaal.

Zelfs Riker en Troi hadden natuurlijk een tragische dood van hun zoon die ze niet konden redden vanwege de android ban.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  dinsdag 10 maart 2020 @ 15:56:40 #74
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191941910
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 14:37 schreef Bosbeetle het volgende:
Is ook wel heel erg star trek om wat red shirts op te offeren :D
Red shirts, sure.

Icheb was nog een van de betere karakters in de latere seizoenen van voyager. Hij had al een tragische backstory, maar nu moeten we Seven ook nog voldoende motivatie geven voor revenge door icheb een gruwelijke dood te zien sterven.

Ondanks dat er voldoende manieren zijn om die borg tech op een minder gruwelijke wijze eruit te halen.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  Moderator dinsdag 10 maart 2020 @ 16:05:22 #75
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_191942124
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 15:56 schreef MMaRsu het volgende:
Ondanks dat er voldoende manieren zijn om die borg tech op een minder gruwelijke wijze eruit te halen.
Tja als het alleen maar om parts gaat kun je heel humaan gaan doen maar daar wordt je onderdeel niet meer waard van, kost waarschijnlijk ook gewoon meer.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 10 maart 2020 @ 17:04:40 #76
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_191943597
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 16:05 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Tja als het alleen maar om parts gaat kun je heel humaan gaan doen maar daar wordt je onderdeel niet meer waard van, kost waarschijnlijk ook gewoon meer.
Het kost meer om het eruit te beamen?

Nee dit is een achterlijke redenatie, net zoals dat er menselijke werkers op die mars base waren.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_191944946
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 maart 2020 14:37 schreef Bosbeetle het volgende:
Is ook wel heel erg star trek om wat red shirts op te offeren :D
Brad Maddox was geen red shirt in die ene TNG aflevering waarin hij Data wil hebben voor onderzoek.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
  Moderator zaterdag 14 maart 2020 @ 11:10:46 #78
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_192022518
Geweldige uitleg aflevering en ontzettend star trek *O* *O* *O*

Niks niet duister en grimmig maar optimistisch :)

O+
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_192022632
Vond ik ook, goede aflevering, ook fijne pacing, niet zo gehaast. Alleen dat gedoe met die hologrammen van Rios begon vrij snel te irriteren.
pi_192022655
Leuke details: er wordt gezegd "We are Borg" en niet "We are the Borg", subtiel verschil tussen wel/geen collectief.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_192022669
quote:
Alleen dat gedoe met die hologrammen van Rios begon vrij snel te irriteren.
Ik vond dat juist - mede door het acteren - erg goed. Deed me denken aan een aflevering van The Good Place.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_192022917
quote:
7s.gif Op zaterdag 14 maart 2020 11:21 schreef Aether het volgende:

[..]

Ik vond dat juist - mede door het acteren - erg goed. Deed me denken aan een aflevering van The Good Place.
Dat was precies wat me irriteerde. Het had weinig toegevoegde waarde aan het verhaal en had daardoor een 'kijk mij eens veelzijdig kunnen acteren' gehalte. Maar goed, dat was één minpuntje in een prima aflevering.
  zaterdag 14 maart 2020 @ 12:56:44 #83
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_192024400
Goede aflevering. Er gebeurde veel en niet te veel sentimenteel gezever. Goede scene op die planeet waar de Romulan dames gek werden of zelfmoord pleegden na te zien van het visioen. Zou de capture van het Tal’Shiar schip door de Borg door de Romulanen in scene zijn gezet zodat de Tal’Shiar de Borg van binnenuit konden hacken na deels mislukte assimilatie? Dat zou natuurlijk mooi plan zijn; als je een aantal topspionnen traint en modificeert zodat ze na assimilatie heimelijk het Borg netwerk platleggen of een soort van virussen erop loslaten. Het zou natuurlijk helemaal tof zijn als ze de Borg konden herprogrammeren om zo de vijanden van de Romulanen te bestrijden. Bovendien zou het een schat aan technologie en informatie over andere volken en werelden opleveren. De Romulanen zouden zelfs een flink stukje heelal kunnen kolonialiseren nadat de Borg het in hun opdracht netjes hebben leeggeassimileerd. Het risico zou zijn dat de betreffende agenten die de rol op zich zouden nemen als infiltrant, toch geheel geassimileerd zouden worden, mét de kennis van de Romulaanse plannen. Het hele ontborgen van de ontkoppelde Borg klonk sowieso niet echt iets wat de Romulanen zouden doen uit de goedheid van hun hart. Misschien een beetje wilde theorie, maar het lijkt wel of het gedeeltelijk gewerkt heeft; op een of andere manier is de cube ontkoppeld uit het collectief en nu is Borgtechnologie beschikbaar voor de Romulanen, die wellicht zwakke plekken kunnen vinden
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_192027969
Prima aflevering! Ik had medelijden met de Borg... dat zegt wat. En ik vond de 5 Rios erg leuk gedaan.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  Moderator zaterdag 14 maart 2020 @ 20:50:55 #85
8781 crew  Frutsel
pi_192034112
Twee afleveringen nog? En dan? Pauze? Of einde?
pi_192034199
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 maart 2020 20:50 schreef Frutsel het volgende:
Twee afleveringen nog? En dan? Pauze? Of einde?
Vandaag in een podcast gehoord dat Marc Bernardin (Alphas, Castle Rock en Threadstone) mee schrijft aan seizoen 2.
  Moderator zaterdag 14 maart 2020 @ 22:05:43 #87
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_192036073
quote:
2s.gif Op zaterdag 14 maart 2020 16:12 schreef Karstman het volgende:
Prima aflevering! Ik had medelijden met de Borg... dat zegt wat. En ik vond de 5 Rios erg leuk gedaan.
Ja vijf rios was leuk :Y
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator dinsdag 17 maart 2020 @ 19:37:33 #88
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_192102969


:D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  dinsdag 17 maart 2020 @ 19:39:32 #89
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_192103037
Het is keihard wennen, zo'n rauwe, niet utopische Star Trek, maar ik vermaak me prima met Picard, over het algemeen. Die soap scenes met die broer en zus etc hoeven van mij niet zo. Maar de andere toon bevalt me opzich wel, al is het geen classic Trek uiteraard.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  woensdag 18 maart 2020 @ 09:58:57 #90
112386 avotar
P0werd by Black Coffee
pi_192113355
Het contrast is ook gewoon heel mooi.
Picard blijft bijna naïef idealistisch. In tegenstelling tot iedereen om zich heen.
"Arrogance has to be earned. Tell me what you've done to earn yours." - House MD
"Dear life, when I asked whether or not my day could get any worse, it was meant as a rethorical question, not a challenge!"
pi_192137815
Ik kan geen account nemen bij amamzonprime video.
Men accepteert alleen een paar creditcards zoals Master en Visa. Geeen IDEAL of Paypal
Als amazon onbeduidend wil blijven op de Nederlandse streamingmarkt, dan is dit een prima strategie :N
  donderdag 19 maart 2020 @ 16:27:03 #92
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_192145449
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 10:06 schreef Bluesdude het volgende:
Ik kan geen account nemen bij amamzonprime video.
Men accepteert alleen een paar creditcards zoals Master en Visa. Geeen IDEAL of Paypal
Als amazon onbeduidend wil blijven op de Nederlandse streamingmarkt, dan is dit een prima strategie :N
:')

Dan download je het toch
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  donderdag 19 maart 2020 @ 16:27:26 #93
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_192145455

Tering wat is dit weer een sterke analyse.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_192146955
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 16:27 schreef MMaRsu het volgende:

[..]

:')

Dan download je het toch
???
Als ik geen toegang heb tot amazonprime dan ik ook niks downloaden , toch ?
pi_192147782
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 17:41 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

???
Als ik geen toegang heb tot amazonprime dan ik ook niks downloaden , toch ?
Hij bedoelt.. steelt het gewoon!
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  donderdag 19 maart 2020 @ 18:19:21 #96
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_192147874
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 17:41 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

???
Als ik geen toegang heb tot amazonprime dan ik ook niks downloaden , toch ?
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 17:41 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

???
Als ik geen toegang heb tot amazonprime dan ik ook niks downloaden , toch ?
Nooit gehoord van torrents?

Ontopic: jezus de nieuwe episode is nog slechter dan verwacht of gehoopt.

Ik zal.het in spoilers plaatsen

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_192147928
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 18:19 schreef MMaRsu het volgende:

[..]


[..]

Nooit gehoord van torrents?

Ontopic: jezus de nieuwe episode is nog slechter dan verwacht of gehoopt.

Ik zal.het in spoilers plaatsen

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Waarom kijk je eigenlijk als je het zo kut vindt? Je gaat je tijd toch ook niet besteden aan het urenlang luisteren naar kutmuziek van Justin Bieber ofzo?
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_192148537
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 18:19 schreef MMaRsu het volgende:
Nooit gehoord van torrents?
wel van gehoord, maar geen idee hoe dat moet
  donderdag 19 maart 2020 @ 19:29:20 #99
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_192149599
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 18:21 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Waarom kijk je eigenlijk als je het zo kut vindt? Je gaat je tijd toch ook niet besteden aan het urenlang luisteren naar kutmuziek van Justin Bieber ofzo?
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 18:21 schreef Nielsch het volgende:

[..]

Waarom kijk je eigenlijk als je het zo kut vindt? Je gaat je tijd toch ook niet besteden aan het urenlang luisteren naar kutmuziek van Justin Bieber ofzo?
Ga weg man. Ik kijk het omdat ik wil weten hoe het afloopt, ik kijk niet die hele show voor niks om vervolgens de climax niet te gaan kijken.
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
  Moderator vrijdag 20 maart 2020 @ 00:54:32 #100
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_192155554
Ben ook niet zo weg van deel 1 van de ontknoping, ben wel benieuwd met welke slimmigheid ze het toch oplossen....
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')