abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 4 januari 2020 @ 13:18:52 #76
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_190872998
Tja, op een gegeven moment is de oude garde 70+. Matthijs en Jeroen gedragen zich wel als jonge honden, maar zijn het niet bepaald. Vernieuwing van onderaf moet.

Ik had gehoopt dat Hélène Hendriks er aanleg voor zou hebben, maar na twee seizoenen in dat café is dat vertrouwen wel weg.

--------------

Martijn Koning wist zich volgens mij niet echt een houding te geven in Jinek van gisteren, wat betreft z'n oudejaarsconference.

Heus Martijn, het was gewoon slecht.

https://www.mediacourant.(...)-na-oudejaarsfiasco/
  Moderator zaterdag 4 januari 2020 @ 13:19:28 #77
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_190873010
quote:
99s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 13:04 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Maar minder en niet allemaal tegelijk. Ik ben het wel een heel eind eens met Ouwesok dat RTL zijn late night slot toch wel erg graag vult met promotie voor eigen producties, GTST-acteurs en andere B-sterretjes. Prima, maar dan moet je er geen Twan of Jinek op zetten, waar we toch iets anders van verwachten.

Ik denk ook dat Jinek gaandeweg onder druk komt te staan om de nieuwste CD van Frans Duijts te promoten of een nieuw kwisje met Meiland. Dan nog wat product-placement erbij, een SMS-actie, een bannertje hier en daar en het verval kan beginnen.
Jinek zal dat echt wel goed uitonderhandeld hebben en RTL zal ook ongetwijfeld hebben geleerd van de totale mislukking van Twan Huys.

Dat promoten is van alle tijden, maar gebeurde echt bij de NPO net zo erg als bij RTL. Zelfs bij Pauw, die pas premier Rutte te gast had, hebben ze Gerard Joling en René van der Gijp ernaast aan tafel gezet. En aan de andere kant won Humberto Tan de Sonja Barend-award voor zijn interview met overlevenden van de Bataclan-aanslag.

Jinek zal ongetwijfeld toch wel echt elke avond minstens beginnen met het nieuws van de dag.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
pi_190873128
Ik denk dat het publiek voor dit type journalistieke talkshow maar een bepaalde omvang heeft. Gisteren heeft dat publiek hoofdzakelijk naar Jinek gekeken; komende week zal het zwaartepunt denk ik naar de NPO verschuiven, al was het maar uit nieuwsgierigheid naar de duo’s. Daarna zal het zich wat verdelen, waarbij Jinek nog best last zal krijgen van de matige programmering van RTL voorafgaand aan haar praatshow.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 4 januari 2020 @ 14:15:06 #79
41809 crew  Ouwesok
Leuke lamp overigens
pi_190873777
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 13:19 schreef Mike het volgende:

[..]

Jinek zal dat echt wel goed uitonderhandeld hebben en RTL zal ook ongetwijfeld hebben geleerd van de totale mislukking van Twan Huys.

Ik had bij het aantreden van Twan Huys al verwacht dat RTL iets had geleerd van hun doorlopende talkshowdebacle. Het zou me verwonderen dat ze, na zoveel keer blunderen door een kundige presentator een show te laten doen die voor driekwart uit regelrechte inteeltpulp bestaat het deze keer ineens goed zouden doen. Het voordeel dat er iets onbekends en dus onbeminds op de NPO tegenover zit gaat maar een beperkte tijd werken, er zijn meer kanalen om naar uit te wijken als kijker.
en misschien komt er wel iets sensationeels op SBS, die hebben er geld genoeg in gestoken om het een succes te maken en zowel NPO als RTL qua kijkers leeg te zuigen.
Gotferdomme wat heb ik weer een last van een goed humeur
pi_190881968
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 11:29 schreef Eightyone het volgende:

[..]

Dat is het belangrijkste. Maar een combinatie vind ik zelf wel fijn wegkijken.
Zelf vind ik wel belangrijk dat er een verschil moet zijn tussen de 5 uur show en een late night talkshow. Vandaar dat ik liever geen entertainment zie maar vooral dat wat ons bezighoud op die dag. Dat vuurwerkverbod was een goed onderwerp, net als de commotie tussen Iran en Amerika. De gevallen circus artiesten zag ik aankomen dat dit nieuws ging worden daarom had dat wel meer aandacht moeten hebben. En verder had ik wel wat meer willen zien over dat tragische flat ongeluk dat mede door vuurwerk is gekomen. Dat was zeker hier ook de gesprek van de dag, ik had bijvoorbeeld wel de ouders van de daders willen horen of de eigenaar van de bank of de gemeente die verantwoordelijk is voor de rommel net als de bewoners of de verhuurder. Daar zag ik ook een kans om er dieper in te duiken. Misschien had Eva het ook meer kunnen hebben over de leegloop bij NPO met Pauw voorop. Wat dat voor haar betekent en ziet ze daar ook een kans om Pauw zijn plek te pakken gezien ze het op RTL4 samen met Beau doet. ligt er bij de NPO nu niet een kans als de duo presentaties niet lukt.
pi_190906227
Kan iemand mij zeggen wat het nut van deze zorgvuldig uitgevoerde Jinek transplantatie is?
  maandag 6 januari 2020 @ 17:06:55 #82
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_190906561
Mo Money
Haters everywhere but I don't really care.
pi_190906865





[ Bericht 17% gewijzigd door Zipportal op 06-01-2020 19:55:23 ]
  maandag 6 januari 2020 @ 17:33:51 #84
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_190906893
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 16:46 schreef Za het volgende:
Kan iemand mij zeggen wat het nut van deze zorgvuldig uitgevoerde Jinek transplantatie is?
:Y Dat Eva nu haar zakken kan gaan vullen en over een paar jaar financieel onafhankelijk is ;)
  maandag 6 januari 2020 @ 17:41:27 #85
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_190906971
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 januari 2020 12:53 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

Klopt, alleen had je dat soort nitwits bijzonder gedoseerd als gast waar je bij RTL-talkshows de hele tafel gevuld ziet met de usual suspects aangevuld door één of twee mensen die oppervlakkig iets uit de actualiteit mogen melden.
Ondanks wie er de boel mocht presenteren was dat de opzet van een RTL-talkshow, nog helemaal in de Joop van den Ende doctrine dat je dingen niet te moeilijk moest maken voor 'Mien uit Assen'.
Helaas blijkt Mien zich in de loop van de jaren beter ontwikkeld te hebben dan RTL met als gevolg het succes van de talkshows op NPO met een iets betere mix van 'licht amusement' en actualiteit en niet de vrees om te diep op dingen in te gaan waardoor het bij vlagen soms zelfs bijna interessant werd.
[..]

Dat allemaal maar er is nog een opvallend ding op RTL en dat is het fenomeen 'overvoeren'. Bij RTL zie je door het jaar heen een soort van 'seizoenen' waarin een aantal mensen de boventoon voert. Zo heb je periodes waarin je de televisie niet kunt aanzetten of Humberto Tan is erop, óf als presentator óf als panellid óf als deelnemer óf als wat dan ook. Zet je hem op RTL, dan zie je onvermijdelijk Humberto Tan. Tot vervelens toe of eigenlijk tot en met vervelens toe.
Zelfde geldt voor perioden met Ruben Nicolaï of Chantal Janzen of noem ze allemaal maar op. Daar moet je als kijker een keer een soort van kotsmisselijk van worden en dan is het niet verwonderlijk dat men ergens anders naar gaat kijken.
Buiten een verminderde belangstelling voor GTST zal ook dat overvoeren een slechte zijn voor de kijkcijfers in het algemeen en het risico dat iemand dan in die talkshow terecht komt wordt beduidend kleiner.

Nu Jinek net vers is bij RTL zal het waarschijnlijk even opleven, zodra het nieuwtje eraf is is het inkakrisico enorm en zal men weer op zoek gaan naar weer een volgende die zijn/haar gezicht aan het faalconcept RTL talkshow mag verbinden.
En al die tijd hebben ze bij de NPO om wat verse talkshowhosts warm te laten lopen waar misschien wel weer een nieuw succesnummer tussen zit. Wordt niet makkelijk maar je kunt niet tot in de oneindigheid op de ouwe kliek blijven teren zullen we maar zeggen.
Uitstekend verwoorde post.

Ik denk ook dat de "talkshow" in nieuwswaardig formaat van Pauw (en ooit Witteman) als podium voor "ik heb wat (on)zinnigs te zeggen of (niets)wetenswaardig aan te bieden" flink op haar retour is.

Het is vooral gewauwel en onzinnig geworden. Mogelijk een reden ook dat Pauw dat ws aanvoelend het zo zelf ook niet meer zag zitten. Goed kans dat RTL met al die uitgemelkte formats weer met een kater komt te zitten. Jinek heeft wel de boezemende aspiratie maar niet de juiste journalistieke vraagkunde. Geen probleem als je daarmee puur wilt vermaken maar hang er geen kwaliteitslabel aan.
Er is dan wel een "publiek" voor de "reclame" maar niet van de inhoud die RTL zichzelf daarvan zou graag zou wensen.

Ik zie veel liever dat gastheer en gasten een actueel of beladen onderwerp, inhoudelijk scherp willen uitdiepen zodat ik desnoods mijn opinie kan bijstellen. Te vaak heb ik nu het gevoel dat "de vraag" niet wordt gesteld omdat dat niet in het belang is van de producent (of interviewer). Aanbieders van shows, tickets, populariteit en boeken doen dat maar op hun eigen YouTroep kanaal.

Verder afwachten of de NPO met haar aanpak weet te gaan verleiden waarbij de kans redelijk (groot) is dat zij daarbij weer gaat zorgen voor vernieuwing en ander nieuw(s)bloed.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
  maandag 6 januari 2020 @ 17:45:08 #86
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_190907012
Durf ik het aan om over Jinek te beginnen?

Begint 2020 meteen al met een dilemma. Ga ik het nu wel of niet over de uitzending van Jinek hebben? Met 1,7 miljoen kijkers was haar eerste talkshow bij RTL zonder twijfel het media-evenement van het weekend. Maar het botst wel met mijn
stelregel dat ik liever niet over uitzendingen schrijf waarin ik zelf aanwezig ben.

Vandaag maak ik een uitzondering. Omdat ik het niet meer dan eerlijk vind naar de duo’s van Op1 toe, die ik deze week (natúúrlijk) ook langs de meetlat leg. Te beginnen met Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven vanavond, waarbij me alvast één ding van het hart moet: in de promo’s die NPO vrijdag rondstuurde, stond Erik met een c geschreven. Nogal slordig en ongeïnteresseerd naar hem toe. En het geeft wel aan wat voor een haastklus het allemaal is.

Over de eerste Jinek zijn een paar voorzichtige conclusies te trekken. De belangrijkste is dat het blijkbaar gewoon kan, naar een commerciële zender verhuizen zonder direct al je journalistieke principes overboord te kieperen. Als je maar goed onderhandelt – over reclameblokken bijvoorbeeld – je eigen producent en redactie meeneemt en je rug recht houdt. In dat geval maak je gewoon precies dezelfde show als op 1 januari 2018 en 1 januari 2019 bij de NPO. Met dezelfde mix tussen inhoud en vermaak en veelal dezelfde (zoals Hélène Hendriks en ondergetekende) of vergelijkbare gasten. En geen RTL-kijker die piept over te veel politiek of Trump.

De gastvrouw was vrijdagavond zoals het publiek haar al jaren kent: energiek en ad rem. Wat tamelijk cruciaal is voor haar succes. Die energie miste Beau bijvoorbeeld, zeker de laatste maanden toen hij op zijn tandvlees liep. Eva jut haar eigen publiek op, laat toeschouwers vlak voor de uitzending nog op haar stoel zitten, maar is zodra de leader loopt een en al focus. Haar nieuwe boudoirroze decor is niet direct mijn smaak, maar het is een hele verbetering ten opzichte van de kamerschermen van de Hilversumse afhaalchinees die ze afgelopen jaren bij KRO-NCRV achter zich had staan. Zijn die u nooit opgevallen? Dat bewijst maar weer: als de gesprekken aan tafel goed zijn, is het decor bijzaak.

quote:
Enige verbeterpunt dat ik op korte termijn zie, is haar te kleine tafel. Bij meer dan vier gasten zitten die noodgedwongen bijna bij elkaar op schoot. Zoals ik met mijn te dikke reet bij Martijn Koning. En laten we eerlijk zijn, dat gun je niemand
.
:D

https://www.ad.nl/show/du(...)e-beginnen~acfad839/
  maandag 6 januari 2020 @ 17:45:23 #87
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_190907018
quote:
Dit vind ik altijd zo kansloos, lekker een interview uit een weekend- of ochtendkrant overdoen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_190907042
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 17:45 schreef Szura het volgende:

[..]

Dit vind ik altijd zo kansloos, lekker een interview uit een weekend- of ochtendkrant overdoen.
Kut kabouter Pannekoek komt ook nog langs.
pi_190908745
Waar blijft Peter R de Vries ? Nu al 2 afleveringen niet aan tafel gezeten.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_190909155
quote:
6s.gif Op maandag 6 januari 2020 17:33 schreef ikweethetookniet het volgende:

:Y Dat Eva nu haar zakken kan gaan vullen en over een paar jaar financieel onafhankelijk is ;)
Ik bedoel voor RTL.

Eerlijk is eerlijk, Jinek hoort niet tussen programma's als Boulevard, GTST, lachen met Carlo, Beau en de 7 zwervers etc.

Het NPO publiek kan om 22.20 op toets 4 drukken en vertrekt weer, de RTL kijker van het armoedige entertainment zal zich geconfronteerd zien met meer of agressiever commerciels tussen hun programma's, iemand zal immers de Twan/Eva uitspattingen moeten bekostigen, en dat is de RTL consument.

Wat is dan het doel van deze missie?

Er wordt echt niets aan het toeval overgelaten, ik voorspel Martin Meiland & Paul de Leeuw op woensdag en een van de Ruinerwold kinderen op donderdag bij gebrek aan doorstroom programma's.
pi_190909302
quote:
6s.gif Op maandag 6 januari 2020 17:45 schreef ikweethetookniet het volgende:

Met 1,7 miljoen kijkers was haar eerste talkshow bij RTL zonder twijfel het media-evenement van het weekend.
Wat een sneu gelul, net als dit:

De 1,7 miljoen belangstellenden die voor haar eerste talkshow op RTL 4 klaarzaten, is dus een buitengewone prestatie
https://www.ad.nl/show/ev(...)-the-voice~aa8655d1/

Het is geen buitengewone prestatie en evenmin een media evenement :')

Dat kun je pas stellen wanneer zij louter op prestatie dagelijks zoveel kijkers aan zich weet te binden. Of wanneer RTL een programma formule bedenkt waar dagelijks 1,7 miljoen mensen op afstemmen.

Mensen die blijven hangen van de een of andere pretshow en 63.000 mensen die uit nieuwsgierigheid een kijkje nemen is geen buitengewone prestatie en evenmin een media evenement.
  maandag 6 januari 2020 @ 21:16:45 #92
378682 JohnBercow
Division! Clear the lobby!
pi_190910124
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 19:58 schreef Pedroso het volgende:
Waar blijft Peter R de Vries ? Nu al 2 afleveringen niet aan tafel gezeten.
RTL loopt reclame-inkomsten mis dus nu kunnen ze Peter R. niet betalen
Order! Ordeeeeeeeeer!
pi_190910326
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 21:16 schreef Schuimpjes het volgende:

[..]

RTL loopt reclame-inkomsten mis dus nu kunnen ze Peter R. niet betalen
Iets minder geld maar spreek tijd vind hij vast wel een goede deal :)
Moeten zij weten
pi_190910680
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 21:16 schreef Schuimpjes het volgende:

[..]

RTL loopt reclame-inkomsten mis dus nu kunnen ze Peter R. niet betalen
Er zal vast wel een slimme constructie achter zitten. In de uitzending zelf werden er reclameblokken getoond, maar dan over de zender zelf. Sluikreclame of sponsors zou wel een goede tussenoplossing zijn.
En wat zullen ze balen als blijkt dat Jinek standaard tegen de 8-9 ton zou aanhikken.
Op vrijdag 4 augustus 2023 01:16 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Een schizofreen is nooit alleen.
  maandag 6 januari 2020 @ 21:48:01 #95
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_190910842
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 19:58 schreef Pedroso het volgende:
Waar blijft Peter R de Vries ? Nu al 2 afleveringen niet aan tafel gezeten.
Hopelijk heeft hij straks wel een alibi :P
pi_190911121
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 20:36 schreef Za het volgende:

[..]

Wat een sneu gelul, net als dit:

De 1,7 miljoen belangstellenden die voor haar eerste talkshow op RTL 4 klaarzaten, is dus een buitengewone prestatie
https://www.ad.nl/show/ev(...)-the-voice~aa8655d1/

Het is geen buitengewone prestatie en evenmin een media evenement :')

Dat kun je pas stellen wanneer zij louter op prestatie dagelijks zoveel kijkers aan zich weet te binden. Of wanneer RTL een programma formule bedenkt waar dagelijks 1,7 miljoen mensen op afstemmen.

Mensen die blijven hangen van de een of andere pretshow en 63.000 mensen die uit nieuwsgierigheid een kijkje nemen is geen buitengewone prestatie en evenmin een media evenement.
Inderdaad, Jinek had alles mee zitten vrijdag:
-geen concurrentie
-veel Voice kijkers die bleven hangen
-nieuwsgierige kijkers voor eerste Jinek
-geen reclameblokken.
٩๏̯͡๏)۶
  Moderator maandag 6 januari 2020 @ 22:04:29 #97
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_190911199
quote:
6s.gif Op maandag 6 januari 2020 21:48 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Hopelijk heeft hij straks wel een alibi :P
:D :D :D |:) |:) |:)
What can change the nature of a man?
  Moderator maandag 6 januari 2020 @ 22:06:02 #98
9859 crew  Karina
Woman
pi_190911227
quote:
0s.gif Op maandag 6 januari 2020 22:00 schreef Ronald het volgende:

[..]

Inderdaad, Jinek had alles mee zitten vrijdag:
-geen concurrentie
-veel Voice kijkers die bleven hangen
-nieuwsgierige kijkers voor eerste Jinek
-geen reclameblokken.
Ik heb 1 minuut gekeken, toen zag ik Helene, zappppp!
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  † In Memoriam † maandag 6 januari 2020 @ 22:08:55 #99
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_190911290
En er móet dus elke avond een clown in? Eerst Martijn (en Carlo) en nu Peter?
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  maandag 6 januari 2020 @ 22:12:24 #100
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_190911372
Blijft het zonder reclame, of was dat een introductiebonus?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')