Nou, net gecheckt en de eerste twee bubbels zijn al zichtbaar. Na iets meer dan 12 uur, dat noem ik succes.quote:
naar welke molen ga je? Mijne is ook van do-za open, dus geen idee of het handig is om te gaan halen dit weekendquote:Op donderdag 19 maart 2020 08:41 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Jij en vele anderen blijkbaar. Ik ging hier bij de molen mijn 2 wekelijkse voorraad meel en bloem halen.. was verdomme bijna alles uitverkocht en meel helemaal.
Kuthamsters
Wageningen "de vlijt"quote:Op donderdag 19 maart 2020 10:52 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
naar welke molen ga je? Mijne is ook van do-za open, dus geen idee of het handig is om te gaan halen dit weekend
succesquote:Op donderdag 19 maart 2020 10:45 schreef Farenji het volgende:
[..]
Nou, net gecheckt en de eerste twee bubbels zijn al zichtbaar. Na iets meer dan 12 uur, dat noem ik succes.
Nicequote:Op dinsdag 31 maart 2020 12:57 schreef Yinny het volgende:
Omdat ik de smaak te pakken heb en nu EINDELIJK no knead bread van mijn lijstje kan afstrepen!
Ik wilde kijken of het ook met alleen volkorenmeel kon en zij had het dus al geprobeerd
https://www.jennycancook.com/recipes/no-knead-whole-wheat-bread/
Resultaat:
[ afbeelding ]
Oh top, dank je wel!quote:Op dinsdag 31 maart 2020 13:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Nice
Welkom @:proud_mami
Er is volgens mij ook ergens een broodbakmachine-topic. Ik zal even zoeken.
Edit: dit is het meest recente deel: CUL / Broodbakmachine deel 7
Als je wilt posten in dat topic maar het lukt niet, moet je even een gil geven.quote:
Nou, het deeg in de slowcooker rees idd bijna de pan uit .... echter toen ik het er uit haalde om in de oven te doen zakte het helemaal inquote:Op maandag 30 maart 2020 11:14 schreef proud_mami het volgende:
Hoi allemaal! Hier ook door het coronavirus aangestoken met het broodbakvirus. Wat is het leuk zeg! En wat maken jullie mooie broden, wow!
Ik ben nog echt een beginner, ben begonnen met gewoon een broodmix uit de supermarkt en heb afgelopen zaterdag meel bij een molen gehaald. Wat een assortiment hebben ze daar zeg, echt heel veel. Kon ivm corona maar kort blijven helaas (er stond een hele rij buiten te wachten) maar ik ga daar zeker vaker heen.
Ik heb voor door de week stiekem een broodbakmachine gekocht of is dat hier vloeken in de kerk ;-)? In het weekend wil ik in de oven bakken maar voor door de week wil ik het in de
bbm doen. Het lijkt me ook handig voor het kneden en rijzen. Heb trouwens een Panasonic gekocht, schijnt goed te zijn?
Ik heb vanochtend deeg met de hand gemaakt en dat ligt nu in mijn crockpot (slowcooker en snelkookpan in één) want die heeft ook een yoghurt functie en dat schijnt goed te zijn voor het rijzen. Ben benieuwd!
Wat staan er trouwens een fijne linkjes in de OP, dank daarvoor!
Is gelukt hoor maar de laatste post was van augustus 2019, heb er wel wat in gepost in de hoop dat het topic weer leven in geblazen wordt. Je zou toch denken dat mensen in deze tijd wellicht de bbm weer uit de kast halen.quote:Op dinsdag 31 maart 2020 13:22 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Als je wilt posten in dat topic maar het lukt niet, moet je even een gil geven.
Hoe was je window pane test na het kneden? Had je een mooi vliesje? Er zit ook echt een verschil in meel en bloem-soorten, brood maken met meel is een stuk lastiger dan met bloem. In bloem zit meer gluten, dus meer elasticiteit dus luchtiger brood.quote:Op dinsdag 31 maart 2020 16:57 schreef Farenji het volgende:
Nog even terugkomend op het zuurdesembrood dat ik afgelopen zondag had gebakken. Het is lekker van smaak en de structuur is op zich best goed, beter dan mijn eerste brood. Maar eigenlijk wil ik het nog luchtiger. De kruim is me iets te klein. Is dat een kwestie van langer rijzen? Langer/vaker kneden? Ander meel? Meer water aan het deeg toevoegen? Of moet je dan toch gist of suiker of weetikveel toevoegen?
Ik heb het deeg iig zaterdagochtend gemaakt met 300 gram eigen desemstarter, 550 gram meel (gebuild tarwemeel, van de ekoplaza) en 300ml water + 2 theelepels zout. Minstens 10 minuten gekneed, en daarna in de koelkast tot de volgende ochtend. Toen heb ik zacht de lucht eruit geduwd en daarna nog ruim 4 uur laten rijzen buiten de koelkast in een vorm.
Ik koop het altijd in 25 kilo zakken. EN net voor deze ellende een nieuwe zak gehaald..quote:
Ligt eraan. Kunststof bussen en plastic emmers met deksel, ligt aan de hoeveelheid.quote:Op donderdag 2 april 2020 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb gisteren rogge, volkoren en gewone bloem gekocht (2-4 kilo) en het zit in onhandige zakken die met een touwtje zijn dichtgebonden. Hoe bewaren jullie je bloem?
Ziet er prima uit.quote:Op donderdag 2 april 2020 19:54 schreef mikieu het volgende:
Gister een bruinbrood gebakken
[ afbeelding ]
Ziet er goed uit!quote:Op donderdag 2 april 2020 19:54 schreef mikieu het volgende:
Gister een bruinbrood gebakken
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |