SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
De alom populaire no-knead-broodjes (minilot eet ze elke dag ):
http://www.myitaliansmorg(...)oof-overnight-rolls/
Filmpje van Vincent Talleu :
douche-eendje
met pulletjesAh er is een nieuwe
@ stofluis/in ander voedingsmiddelen zitten; geen idee. Gewoon goed kijken?
Ik bakte afgelopen weekend de speculaasbroodjes met amandelspijs uit het boek van Levine:
En vandaag nog stokbrood.
Chique broodjes, douche-eendje!
En de hapjes van Bleie zien er heerlijk uit.
Ik maakte kruidnotenbrood (een soort suikerbrood met kruidnoten en koekkruiden). Foto's moet ik nog een keer uploaden.Hier dan eindelijk mijn kruidnoten brood. Het was erg lekker (en ik had de eerste keer iets fout gedaan qua uiterlijk) dus ik heb het twee keer gemaakt.
Lucky_Strike
Hello SweetieWat zijn nou fijne recepten voor een beetje basisbroden? Zonder toevoegingen als noten ofzo. We willen deze kerstdagen zelf ons brood bakken voor ontbijt, lunch en ook stokbrood voor bij de kaasfondue.Spoilers!Ben ik ook benieuwd naar, helemaal geen ervaring met brood bakken maar sinds enkele dagen eindelijk een fatsoenlijke oven, die combi magnetron is eindelijk weg hier (klote ding). Wil me er nu eindelijk ook eens aan wagen.quote:Op woensdag 18 december 2019 11:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat zijn nou fijne recepten voor een beetje basisbroden? Zonder toevoegingen als noten ofzo. We willen deze kerstdagen zelf ons brood bakken voor ontbijt, lunch en ook stokbrood voor bij de kaasfondue.Ik kan t boek van Edwin Klaassen wel aanraden voor beginners recepten en technieken worden goed beschreven. Ook qua kneden en rijzen (diy rijskast bijvoorbeeld)
En nee er staan niet alleen desem dingen in.https://www.youtube.com/channel/UCIceram1KZbNX8AItX3-0kg/videos
Deze man legt ook veel dingen goed uit voor de thuisbakker jammer dat ie geen filmpjes meer maakt.Ik kan herinneren dat ik ooit lekkere stokbrood heb gemaakt met dit recept.quote:Op woensdag 18 december 2019 11:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat zijn nou fijne recepten voor een beetje basisbroden? Zonder toevoegingen als noten ofzo. We willen deze kerstdagen zelf ons brood bakken voor ontbijt, lunch en ook stokbrood voor bij de kaasfondue.
Alleen vond ik het zo veel werk dat ik nadien nooit meer heb gedaan en gewwon stokbrood koopZiet er lekker uitquote:Op zondag 15 december 2019 18:12 schreef Hupje het volgende:
Hier dan eindelijk mijn kruidnoten brood. Het was erg lekker (en ik had de eerste keer iets fout gedaan qua uiterlijk) dus ik heb het twee keer gemaakt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]Lucky_Strike
Hello SweetieWelk recept?quote:Op woensdag 18 december 2019 18:23 schreef Yinny het volgende:
[..]
Ik kan herinneren dat ik ooit lekkere stokbrood heb gemaakt met dit recept.
Alleen vond ik het zo veel werk dat ik nadien nooit meer heb gedaan en gewwon stokbrood koopSpoilers!Eh, linkje vergetenquote:Op woensdag 18 december 2019 18:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Welk recept?
https://uitdekeukenvanard(...)stokbrood-2.html?m=1
[ Bericht 1% gewijzigd door Yinny op 18-12-2019 20:05:43 (Vergeetachtigheid) ]Ik heb een vraagje over zuurdesemdeeg. Het deeg moet ongeveer een remrijs hebben van 24uur. Is het dan handig om het deeg tot 27graden te kneden of gewoon kamertemperatuur of zelfs nog kouder?Het ligt aan de instanties zelfEindelijk mijn foto van het HHB broodje geupload, hier is ie:
Zelfs met de uitleg vond ik het een puzzelqltel
Meneer RewimoOh, ik had 'm ook gemaakt. Ik weet niet of ik er ergens een foto van heb. Zal morgen eens kijken.qltel
Meneer RewimoIk wilde van de corona-nood een deugd maken en heb bij het hamsteren van houdbare producten ook wat bloem/meel gekocht: tarwe, durum en kikkererwtenmeel, en gist natuurlijk. Ik heb nog nooit brood gebakken (behalve flatbread, in de koekepan) en dit leek me wel een leuk moment om dat eens te proberen. TVP dus.qltel
Meneer RewimoSucces, brood bakken kan erg leuk zijn!quote:Op dinsdag 17 maart 2020 12:47 schreef Farenji het volgende:
Ik wilde van de corona-nood een deugd maken en heb bij het hamsteren van houdbare producten ook wat bloem/meel gekocht: tarwe, durum en kikkererwtenmeel, en gist natuurlijk. Ik heb nog nooit brood gebakken (behalve flatbread, in de koekepan) en dit leek me wel een leuk moment om dat eens te proberen. TVP dus.devlinmr
TrolivierJij en vele anderen blijkbaar. Ik ging hier bij de molen mijn 2 wekelijkse voorraad meel en bloem halen.. was verdomme bijna alles uitverkocht en meel helemaal.quote:Op dinsdag 17 maart 2020 12:47 schreef Farenji het volgende:
Ik wilde van de corona-nood een deugd maken en heb bij het hamsteren van houdbare producten ook wat bloem/meel gekocht: tarwe, durum en kikkererwtenmeel, en gist natuurlijk. Ik heb nog nooit brood gebakken (behalve flatbread, in de koekepan) en dit leek me wel een leuk moment om dat eens te proberen. TVP dus.
KuthamstersDo not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.Er wordt wel weer nieuwe gemalen.quote:Op donderdag 19 maart 2020 08:41 schreef devlinmr het volgende:
[..]
Jij en vele anderen blijkbaar. Ik ging hier bij de molen mijn 2 wekelijkse voorraad meel en bloem halen.. was verdomme bijna alles uitverkocht en meel helemaal.
Kuthamsters
Ik heb gisteren een begin gemaakt met een zuurdesem-starter, kijken of het met wilde gist gaat lukken, alleen bio bloem en water zonder toegevoegingen. Ben benieuwd!devlinmr
TrolivierVast, maar de molen is alleen Do-Za open en moest ik dus een week wachten, gisteren gehaald, maar wederom een run op meel door mensen die het waarschijnlijk laten verpieterenquote:Roggemeel gaat beterquote:Ik heb gisteren een begin gemaakt met een zuurdesem-starter, kijken of het met wilde gist gaat lukken, alleen bio bloem en water zonder toegevoegingen. Ben benieuwd!Do not go gentle into that good night
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: