Wat een werk! Lekker zegquote:Op woensdag 30 oktober 2019 17:25 schreef golfer het volgende:
Straks: Oosters gemarineerde speklappen uit de airfryer, mango-komkommer-salade met een Oosterse dressing, gebakken grote garnalen en gebakken koningsboleten en shiitakes in een Japanse saus met miso.
Was inderdaad lekker. Vooral het experiment met een speklap uit de airfryer is goed bevallen.quote:
Lijkt me ook ja! Komt ie krokant eruit of juist zacht? Vind beide trouwens lekker.quote:Op woensdag 30 oktober 2019 20:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Was inderdaad lekker. Vooral het experiment met een speklap uit de airfryer is goed bevallen.
20 minuten op 180 graden en dan is hij lekker krokant.quote:Op woensdag 30 oktober 2019 22:23 schreef FutureFairytale het volgende:
Lijkt me ook ja! Komt ie krokant eruit of juist zacht? Vind beide trouwens lekker.
Oehhhhh dat ga ik dit weekend proberen, uiteraard mėt zwoerd!quote:Op woensdag 30 oktober 2019 20:14 schreef golfer het volgende:
[..]
Was inderdaad lekker. Vooral het experiment met een speklap uit de airfryer is goed bevallen.
Wel eerst marineren met oosterse kruiden en soja en veel knoflook en vlak voordat je het de airfryer in doet droog deppen. En halverwege even keren.quote:Op donderdag 31 oktober 2019 00:20 schreef uniekhoorn het volgende:
Oehhhhh dat ga ik dit weekend proberen, uiteraard mėt zwoerd!
Ja meneer Golferquote:Op donderdag 31 oktober 2019 00:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Wel eerst marineren met oosterse kruiden en soja en veel knoflook en vlak voordat je het de airfryer in doet droog deppen. En halverwege even keren.
quote:
Luxe lunchquote:Op donderdag 31 oktober 2019 16:14 schreef anndb het volgende:
Vanmiddag paella rijst met goudbrasem en lente ui / groene asperge.
Vanavond chili con carne uit boek tex mex (zonder bonen, zonder tomaat, met stoofvlees ipv gehakt). Met tortilla's, zure room, avocado, mais, zoetzure ui.
[ afbeelding ]
Althans dat was t plan. Maar kreeg een halloween tompoucequote:
Hm dat klinkt beter dan mijn pasta hahaquote:Op vrijdag 1 november 2019 12:17 schreef klappernootopreis het volgende:
Ik maak vanavond jacobsschelpen met pasta in roomsaus en verse spinazie.
excellente keuzequote:Op vrijdag 1 november 2019 12:58 schreef Karzai het volgende:
Denk dat ik iets afhaal vandaag
Een roti of een rames
speklappen marineren met verstegen kerrie speklap kruiden en bietjes dun gesneden, alleen opwarmen en ergens wat gebakken ui regelen, geen suiker toevoegenquote:Op vrijdag 1 november 2019 15:02 schreef dezomervoorbij het volgende:
Ga zo lekker wat zoete aardappelen poffen op de Big Green Egg.
Iemand nog een idee voor een passend stukje vlees erbij en wat groenten?
jaloers op die roti lamquote:Op vrijdag 1 november 2019 15:42 schreef Karzai het volgende:
Het is een roti lams geworden
nu wat olijfjes, blokjes oude kaas en een biertje
Dat kan je niet eten ....quote:Op vrijdag 1 november 2019 21:19 schreef PimD het volgende:
[ afbeelding ]
Hue.
https://www.funda.nl/koop(...)bilderbeekstraat-32/
O jee .... Don't give up!!quote:Op vrijdag 1 november 2019 20:51 schreef christmastsunami het volgende:
ik zit zo naar mijn pannenkoeken te kijken, met meel van van alles en het is me toch mislukt
ik snap het niet ik kan best lekker koken, waarom kan ik niet omgaan met meel?!
heb ik dan geen gevoel, ofzo?
Met je smurf weerquote:
Gisteren had ik een surprise ei met een Smurf er inquote:Op zaterdag 2 november 2019 12:20 schreef maily het volgende:
[..]
Met je smurf weer
OT koffie met een speculaasje.
Twee speculaasjes
Imgur werkt voor mijquote:Op zaterdag 2 november 2019 18:20 schreef anndb het volgende:
Gisteravond ipv de pasta onverwacht Humphreys geworden, krokante sushi rol vooraf, zeetong en daarna kaasplankje.
Vanavond chinees gehaald.
Zit hier nog steeds met een goede app te zoeken voor iphone om fotos te uploaden, maar nog geen goed alternatief.
Met 2 goede vriendinnen is het altijd geslaagd.quote:
Lekker kaasquote:Op maandag 4 november 2019 07:00 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Met 2 goede vriendinnen is het altijd geslaagd.
Maar heb ook meer dan prima gegeten.
Alleen irish coffee als toetje... geen idee wat dat moest voorstellen. Het was niet vies.. maar ook niet in de buurt van wat ik verwachtte helaas.
[ afbeelding ]
Mja irish coffee is gevoel...quote:Op maandag 4 november 2019 07:33 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Lekker kaas
Jammer van je Irish koffie. Dat ze dat kunnen verpesten zeg.
Tequila door (Irish) coffee? Bleghquote:Op maandag 4 november 2019 07:45 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Mja irish coffee is gevoel...
althans voor mij dan.
Warm gloeiend sterk met wat zoet en slagroom.
En dit was ten eerste niet zo warm als ik lekker vind.... maar leek ook wel alsof ze er andere drank in hadden gedaan.
Dat typische whisky gevoel van warm, gloeiend... miste ik gewoon.
Er zat wel iets door maar als het echt whisky was.. ben ik een boon.
En er zelf maar zakje suiker doorheen gegooid...
Juist 1 van die dingen die toch niet heel ingewikkeld zijn en toch zo genieten.
Maar goed.. gemiste kans dus.
Edit: Check net even de kaart want op het bonnetje staat iets van cafe amigo.
Dat is met kalhua/tequila...
nou zou het inderdaad best tequila geweest kunnen zijn denk ik.
Ik was ook niet dolenthousiastquote:Op maandag 4 november 2019 11:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Tequila door (Irish) coffee? Blegh
Vanmorgen plak kandijkoek, tomaatjes, 2 mandarijnen en thee.
Lunch wordt 4 speltcrackers selderiesalade en rookvlees. En een kom champignonsoep.
Lekker zijn deze he?quote:Op maandag 4 november 2019 15:19 schreef golfer het volgende:
Bakkie Koreaanse:
[ afbeelding ]
hot, hot hot...
Op zich zijn mais tortilla’s zeer goed te nassen.quote:Op maandag 4 november 2019 16:14 schreef christmastsunami het volgende:
[ afbeelding ]
moet ik ff de tijd voor nemen, zien wat het doet in de koekepan
is nieuw voor mij, puur zachte mais tortilla's
en of het uberhaupt te nassen is
Hier won kant en klare zuurkool en dan meteen naar huis het ook vrij snel van de halve stad aflopen voor lasagnequote:Op maandag 4 november 2019 16:50 schreef anndb het volgende:
Zit te twijfelen, had een diepvriespizza in huis gehaald, maar eigenlijk wel zin in snackbar ook. Eet alleen vanavond dus.
nou het stinkt iig goed naar de mais, als je ze ff langzaam opbakt, dat is een goed teken, ze drogen ook niet uit en blijven flexibelquote:Op maandag 4 november 2019 16:58 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Op zich zijn mais tortilla’s zeer goed te nassen.
Al zal het wellicht per merk verschillen.
Maar het concept an sich is helemaal prima.
Heb ze alleen nog nooit zelfgekocht... wel fan van als ik uiteten ga.
Ah dat is wel vervelend.quote:Op maandag 4 november 2019 17:27 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
nou het stinkt iig goed naar de mais, als je ze ff langzaam opbakt, dat is een goed teken, ze drogen ook niet uit en blijven flexibel
zonder gluten
ik merk het wel over een uur of vier, met of zonder gluten, maar de smaak is okee
kost ook nog es vrijweinig, over een uur of 4, 5 weet ik of ik ze aankan, die pure zogenaamde mais tortilla's vd appie
ff vullen met surinaamse kipkerrie en kouseband, ik ben tot nu toe blij verrast, ze blijven mooi heel
ik kook glutenvrij omdat ik simpelweg coeliaki van krijg
het is een rampquote:Op maandag 4 november 2019 17:38 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ah dat is wel vervelend.
Hier tegenwoordig ook regelmatig koken voor iemand met voedsel intolerantie... drama is dat soms tijdens het winkelen.
Ben soms ineens toch nog heel lang weg ipv even op en neer omdat er spontaan iemand blijft eten.
Grootste probleem daar zijn geen gluten maar aardappelen, tomaat, peper....
dat zit echt werkelijk waar overal in...
tot aan de vleeswaren aan toe.
Vermoed dat het met gluten weinig beter gesteld is.
Kan me er ineens vanalles bij voorstellen.quote:
als ik straks geen diareeh heb en moest overgeven met een soort lijmachtige substantie, laat ik je weten of het glutenvrij is en dat merk, mijn culinaire aandcht verdient!, okay?quote:Op maandag 4 november 2019 17:47 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Kan me er ineens vanalles bij voorstellen.
Maar ben benieuwd als het was is... eens zien of ik er maischips van kan maken.
Doe ik met gewone tortilla’s ook weleens..
Eventuele details hoeven niet perse met beeld en geluidquote:Op maandag 4 november 2019 17:56 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
als ik straks geen diareeh heb en moest overgeven met een soort lijmachtige substantie, laat ik je weten of het glutenvrij is en dat merk, mijn culinaire aandcht verdient!, okay?
ik vind de smaak goed, misschien is het dat specifieke maismeel uit mexico gebruiken, staat er iig niet op
4 of 5 uur en iets meer al dan niet mijn geluk
Te laat thuis voor witlof ham/kaas dus verruild voor gebakken champignons.quote:Op maandag 4 november 2019 16:32 schreef FutureFairytale het volgende:
Net een nep liga.
Vanavond witlof ham/kaas, mosterdpuree en vissticks.
Enjoyquote:Op dinsdag 5 november 2019 08:51 schreef christmastsunami het volgende:
oewie, het is glutenvrij, ik heb eindelijk lekkere glutenvrije tortilla's ontdekt
mijn buik is okiedokie
dankjewel Appie
Moest het even googelen. Doop je er dan ook je aardappels in?quote:Op dinsdag 5 november 2019 10:27 schreef klappernootopreis het volgende:
Ik ga vanavond mosterdstip maken. Met gestoofde vis er bij
Aardapeltjes kook ik op de normale manier (geen kruimige) en daar heb ik dan de mosterdsaus bij. Die gestoofde vis kook ik ook, giet het meeste water af, en doe er paneermeel en een scheut azijn bij., en een kluitje boter .quote:Op dinsdag 5 november 2019 10:42 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Moest het even googelen. Doop je er dan ook je aardappels in?
Deze morgen tomaatjes, komkommer, 2 crackers roomkaas en thee.
Vanmiddag pittige noedelsoep.
Ik had er ook nog nooit van gehoordquote:Op dinsdag 5 november 2019 10:42 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Moest het even googelen. Doop je er dan ook je aardappels in?
Deze morgen tomaatjes, komkommer, 2 crackers roomkaas en thee.
Vanmiddag pittige noedelsoep.
kijk, dat zijn kook technieken waar ik op letquote:Op dinsdag 5 november 2019 10:46 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
Aardapeltjes kook ik op de normale manier (geen kruimige) en daar heb ik dan de mosterdsaus bij. Die gestoofde vis kook ik ook, giet het meeste water af, en doe er paneermeel en een scheut azijn bij., en een kluitje boter .
Speklapjes met Groninger mosterd besmeren en die dan direct door de paneermeel rollen is ook niet te versmaden. Instant hit!quote:Op dinsdag 5 november 2019 10:46 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
Ik had er ook nog nooit van gehoord
maarja het klinkt okiedokie
wat kip marineren in mosterd, kan heel erg lekker worden
Sowieso, andere mosterd dan Groningerquote:Op dinsdag 5 november 2019 10:51 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
Speklapjes met Groninger mosterd besmeren en die dan direct door de paneermeel rollen is ook niet te versmaden. Instant hit!
allen de échte gebruiken van Abraham uit Eenrumquote:Op dinsdag 5 november 2019 13:55 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Sowieso, andere mosterd dan Groninger
Roti.quote:Op dinsdag 5 november 2019 13:35 schreef christmastsunami het volgende:
ze zeggen dat meerdere dagen een dag of 3 hetzelfde eten niet goed voor je is
ze kunnen de pot op, ik eet al 3 dagen kip roti surinaams
ff ei in olie frituren
Omg ik wil bij jou wonenquote:Op dinsdag 5 november 2019 16:42 schreef Prego het volgende:
Ik ben cannelloni aan het maken voor straks.
Pils erbij
Lekker bezig weer realquote:Op dinsdag 5 november 2019 19:23 schreef realAIVD het volgende:
Fatteh met aubergine en kikkererwten
[ afbeelding ]
Ik kende tot gisteren het fenomeen fatteh nog niet, dus heb een aantal online recepten en youtube filmpjes bekeken en heb er met alle zaken die me lekker leken een recept van geknutseld.
Zeker voor herhaling vatbaar!
Jam! Wa heb je besteld?quote:Op dinsdag 5 november 2019 18:42 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Omg ik wil bij jou wonen
Ik heb Grieks besteld. Vriend komt er zo aan om mee te eten en film te kijken
Altijd leuk om iets nieuws te leren (zeker als het lekker is )quote:
Slank hoorquote:Op woensdag 6 november 2019 13:20 schreef mascara-klodder het volgende:
Maggi opkikkker tomaat en een tosti ham-smeerkaas sambal met ketchup
Dat zijn de beste frietjes! :-)quote:
Klopt, heerlijk. En jouw maaltijd is ook smakelijk!quote:Op woensdag 6 november 2019 18:03 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dat zijn de beste frietjes! :-)
Hier geen voor- of nagerecht, wel een hoofdgerecht, namelijk hetzelfde als gisteren,
dus Fatteh met aubergine en kikkererwten.
Kan ik het recept meteen even tweaken tot perfectie... :-P
Lekker!!!quote:Op woensdag 6 november 2019 16:29 schreef Prego het volgende:
[..]
Dan zou je straks okonomiyaki krijgen
En pils
quote:Op woensdag 6 november 2019 16:29 schreef Prego het volgende:
[..]
Dan zou je straks okonomiyaki krijgen
En een roseetje
Adopteer mequote:Op woensdag 6 november 2019 16:29 schreef Prego het volgende:
[..]
Dan zou je straks okonomiyaki krijgen
En pils
Rauwkostsalade uit de oven?quote:Op donderdag 7 november 2019 13:42 schreef SacreCoeur het volgende:
Gebakken aardappelschijfjes, rauwkostsalade en kipfiletjes met pesto, kruidenboter, cherrytomaatjes en pijnboompitjes uit de oven
quote:Op donderdag 7 november 2019 14:00 schreef dezomervoorbij het volgende:
[..]
Rauwkostsalade uit de oven?
Een heel broodquote:Op donderdag 7 november 2019 10:54 schreef klappernootopreis het volgende:
vanavond extra gevulde goulashsoep. met daarbij een ongesneden ambachtelijk witbrood.
Gewoon in 1x... hop!quote:Op donderdag 7 november 2019 15:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Een heel brood
Net mandarijnen en zit nu aan de dropjes (jubes)
Eetse bij de Thai!quote:Op donderdag 7 november 2019 18:00 schreef Uhmmpie het volgende:
Hier koffie verkeerd aan het drinken op het station... afspraak is laat en ik was vroeg en zonder boek.
Thai was weer lekkerquote:Op donderdag 7 november 2019 19:53 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Eetse bij de Thai!
Avondeten was bami. Toetje mini magnum.
Welke was dat?quote:Op donderdag 7 november 2019 22:53 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Verder er tegenover bij De Dijk brewdog biertjes geproefd.
Altijd beetje jammer als de eerste eigenlijk de lekkerste is.
Na het eten hebben we de nanny state (0,5%) en de dead pony club (3,8%) nog even uitgetest.quote:
Die is inderdaad lekkerder, maar de opbouw is ook niet ideaal om goed te proeven. Zeker na typische IPA valt die Dead Pony Club wat weg.quote:Op donderdag 7 november 2019 23:20 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Na het eten hebben we de nanny state (0,5%) en de dead pony club (3,8%) nog even uitgetest.
Om al snel tot de conclusie te komen dat het maar goed was dat we voor het eten een stuk minder experimenteel waren en alleen de punk ipa hebben gedronken.
Want die was toch echt vele malen lekkerder dan die andere 2.
Punk blijft erg goedquote:Op donderdag 7 november 2019 23:20 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Na het eten hebben we de nanny state (0,5%) en de dead pony club (3,8%) nog even uitgetest.
Om al snel tot de conclusie te komen dat het maar goed was dat we voor het eten een stuk minder experimenteel waren en alleen de punk ipa(5,6% als ik het goed onthouden heb) hebben gedronken.
Want die was toch echt vele malen lekkerder dan die andere 2.
Wij zijn tussendoor thais wezen eten.... dus die punk ipa was toen wel eh.. verdwenen qua smaakquote:Op donderdag 7 november 2019 23:22 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Die is inderdaad lekkerder, maar de opbouw is ook niet ideaal om goed te proeven. Zeker na typische IPA valt die Dead Pony Club wat weg.
Vind zelf de Vanderstreek Playground IPA een hele chille alcoholarme/vrije
Thais is misschien ook niet helemaal smaakneutraalquote:Op donderdag 7 november 2019 23:34 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Wij zijn tussendoor thais wezen eten.... dus die punk ipa was toen wel eh.. verdwenen qua smaak
Ik had hem overigens niet perse uitgezocht op het alcoholpercentage. De omschrijving klonk gewoon lekker.
Mja net niet hequote:Op donderdag 7 november 2019 23:35 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Thais is misschien ook niet helemaal smaakneutraal
Dat is natuurlijk niet zo'n joekel, maar meer en half broodje..quote:Op donderdag 7 november 2019 15:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Een heel brood
Net mandarijnen en zit nu aan de dropjes (jubes)
Maakt niet uit hoor, klonk wel leukquote:Op vrijdag 8 november 2019 09:08 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk niet zo'n joekel, maar meer en half broodje..
Wat had je? Soms vind ik t heel saai, soms lekker. Vaak als lunch lekkerder dan 's avonds.quote:Op vrijdag 8 november 2019 15:41 schreef Uhmmpie het volgende:
Hmm spontaan naar de mcD hier vanavond.
Quarterpounder met milkshake.quote:Op vrijdag 8 november 2019 23:35 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Wat had je? Soms vind ik t heel saai, soms lekker. Vaak als lunch lekkerder dan 's avonds.
Verjaardagseten was spaghetti en salade met sesamolie. Mini magnum toe.
En toen thee met appelkruimel vlaai.
Joop.Koffiequote:
quote:Op zaterdag 9 november 2019 08:39 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Joop.Koffie
Hier ook maar eens maken en een lekkere boterham afsnijden voor wat speculoospasta.
Lekker en liefquote:Op zaterdag 9 november 2019 16:44 schreef mascara-klodder het volgende:
Er wordt nu voor me gekookt
Nasi met veeeeeel groenten en stukjes kipdij-filet
simpel en lekkerquote:Op zaterdag 9 november 2019 18:37 schreef Uhmmpie het volgende:
Hier huisitaliaan straks.
Poging tot spaghetti carbonara voor het eerst.
Zag er niet uit als rocket science... dus ben benieuwd.
Is het ook niet. Zo lang je wat kookvocht achterhoudt en je pan van het vuut haalt als je het ei er door doet.quote:Op zaterdag 9 november 2019 18:37 schreef Uhmmpie het volgende:
Hier huisitaliaan straks.
Poging tot spaghetti carbonara voor het eerst.
Zag er niet uit als rocket science... dus ben benieuwd.
Gedroogde en gezouten kabeljauw. (Morue heet dat hier)quote:Op zaterdag 9 november 2019 19:22 schreef Smallish het volgende:
Wat voor vis gebruik je in de brandade?
AH, de klassieke dus, toch? Eh, en waar is hier?quote:Op zaterdag 9 november 2019 19:32 schreef Prego het volgende:
[..]
Gedroogde en gezouten kabeljauw. (Morue heet dat hier)
De klassieke inderdaadquote:Op zaterdag 9 november 2019 19:36 schreef Smallish het volgende:
[..]
AH, de klassieke dus, toch? Eh, en waar is hier?
Met wat tips van half italiaanse vriend die graag kookt...quote:Op zaterdag 9 november 2019 18:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Is het ook niet. Zo lang je wat kookvocht achterhoudt en je pan van het vuut haalt als je het ei er door doet.
Wij maken straks broodjes hamburger. Trek in
Mosterdsoep...Is dat lekker?quote:Op zondag 10 november 2019 11:16 schreef Sunshine1982 het volgende:
Zojuist een kom mosterdsoep gegeten van AH. Ze hebben sinds een tijdje bij de vleeswaren streeckgenoten soepen. Bij mij hebben ze tomatengroente, mosterd en erwtensoep. De tomatengroente en de erwten zijn echt heel lekker, hebben een lekkere hartige bite. De mosterd valt mij erg tegen, de smaak is heel vlak. Jammer.
Normaal gezien vind ik het heerlijk. De scherpe smaak van de mosterd maakt het zo lekker. Maar die ontbrak totaal bij deze soep.quote:
Ik ga het een keer proberenquote:Op zondag 10 november 2019 11:20 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Normaal gezien vind ik het heerlijk. De scherpe smaak van de mosterd maakt het zo lekker. Maar die ontbrak totaal bij deze soep.
Trekt mij ook niet, maar ik ga het een keer proberen.quote:Op zondag 10 november 2019 11:28 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Het leek me onwijs vies... maar tijdje terug gegeten en was eigenlijk best heel lekker
Als je makkelijk wilt, ik vind de mosterdsoep van Unox uit een zak erg lekkerquote:Op zondag 10 november 2019 11:30 schreef Joop.K het volgende:
[..]
Trekt mij ook niet, maar ik ga het een keer proberen.
Ik heb meestal struik. Maar die hebben dat ook vast wel.quote:Op zondag 10 november 2019 11:32 schreef Sunshine1982 het volgende:
[..]
Als je makkelijk wilt, ik vind de mosterdsoep van Unox uit een zak erg lekker
Ach soms moet je het gewoon eens doen.quote:Op zondag 10 november 2019 11:30 schreef Joop.K het volgende:
[..]
Trekt mij ook niet, maar ik ga het een keer proberen.
Brennie een weekend weg en je moet voor jezelf koken?quote:Op zondag 10 november 2019 11:54 schreef vosss het volgende:
Bij gebrek aan beter; 4 gehaktballen uit blik met jus en een paar boterhammen. Op zich best binnen te houden. Als je verrekt van de honger.
Nee, die is werken en ik had zin om wat warms bij mn brood te eten en vond een blik in de kast.quote:Op zondag 10 november 2019 11:57 schreef Citizen.Erased het volgende:
[..]
Brennie een weekend weg en je moet voor jezelf koken?
En vanavond weerquote:Op zaterdag 9 november 2019 16:53 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Lekker en lief
Zit nu aan de thee en een mini nuts.
Vanavond naar een Italiaan.
Best slecht jaquote:Op zondag 10 november 2019 17:33 schreef Uhmmpie het volgende:
Edit: ik mis toch eh.. de salami op de salami pizza... apart.
Toch niet het eerste dat je vergeet zou je denken.
Jawel. Ik at dus pizzaquote:Op zondag 10 november 2019 18:15 schreef Prego het volgende:
[..]
Best slecht ja
OT: ik heb geen flauw idee. Kent iemand dit, je hebt je koelkast en vriezer vol maar na een paar minuten staren kom je tot de conclusie dat je niks in huis hebt?
Pils omdat vrij morgen
Idem! En ook een bal gehakt!quote:Op zondag 10 november 2019 17:08 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
En vanavond weer
Stamppot rauwe andijvie met spekjes
Erg he? Italiaans weekend. Vrijdag spaghetti op verjaardag, zaterdag penne en vandaag pizza margherita. Meer moest ook niet want wat een reuze pizza's!quote:Op zondag 10 november 2019 17:08 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
En vanavond weer
Stamppot rauwe andijvie met spekjes
Wat een feestquote:Op zondag 10 november 2019 20:30 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Erg he? Italiaans weekend. Vrijdag spaghetti op verjaardag, zaterdag penne en vandaag pizza margherita. Meer moest ook niet want wat een reuze pizza's!
Zo thee en een apple pie cookie.
quote:Op dinsdag 12 november 2019 16:57 schreef Cat-astrophe het volgende:
Oliebol met krenten als voorgerecht
Hoofd: witlof hotel uit de oven
Toet: geen idee nog. Vast iets met chocolade
ff denken, witlof doormidden snijden. ff goeie ham er omheen wikkelen in een schaatje leggen, veel geraspte kaas met pezo erover heen, gerasptekaas gemixed met brood kruimels/paneermeel meelquote:
Crunchy autocorrectquote:
Wij aten dat vroeger met ham/kaas om de witlof en dan paneermeel onderin om het vocht op te hangen. Kun je dus moeiteloos vervangen voor iets anders dat vocht opneemt.quote:Op dinsdag 12 november 2019 17:24 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
ff denken, witlof doormidden snijden. ff goeie ham er omheen wikkelen in een schaatje leggen, veel geraspte kaas met pezo erover heen, gerasptekaas gemixed met brood kruimels/paneermeel meel
misschien een paar eetlepels room
in de oven krokant bakken
nope, ik heb glutenallergie, feest gaat niet door
kost ook geen drol met wat gekookte aardappels
Afgerond met een ijsje van de BK.quote:Op dinsdag 12 november 2019 18:02 schreef Uhmmpie het volgende:
Me dusdanig staan opwinden net over andermans gedrag dat ik geen zin meer heb om te koken.
Wij gaan pizza eten in de pizzeria.
Was je pizza lekker?quote:Op dinsdag 12 november 2019 20:02 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Afgerond met een ijsje van de BK.
Nou!quote:
ik zat laatst te kijken in mij handen naar een of ander runderworst in plakjes met knoflookquote:Op dinsdag 12 november 2019 20:24 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Nou!
Is een turkse eigenaar... met pizza en pides in de verkoop. Maar goedkoop (6-7¤ per pizza) en superlekker.
En wij hadden met salami.. en dan zit er zoveel kaas en salami op dat we 1 pizza delen en dan heb je voor 11¤ een heerlijke pizza en allebei een blikje fris en een meer dan volle buik.
Glazen doen ze dan weer niet aan
Maar toch echt lekker.
Nee joh, dat vocht + gesmolten kaas = "jus" voor je aardappelenquote:Op dinsdag 12 november 2019 20:01 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Wij aten dat vroeger met ham/kaas om de witlof en dan paneermeel onderin om het vocht op te hangen. Kun je dus moeiteloos vervangen voor iets anders dat vocht opneemt.
https://www.zuurkoolstamp(...)l-gehakt-en-chorizo/quote:Ingrediënten
500 Gram Zuurkool
150 Gram Chorizo
2 Uien
350 Gram Rundergehakt
2 Eetlepels Tomatenpuree
2 Eetlepels Paprikapoeder
100 Gram Bacon in plakjes
125 Milliliter Zure room
125 Milliliter Crème fraîche
Snufje Zout
15 Gram Gehakte peterselie
Olijfolie
Bereiding
Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken.
Ui schoon maken en snipperen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder het velletje van de chorizo en snij de worst in kleine stukjes.
Verhit wat olie in een pan en fruit de gesnipperde ui in ongeveer 5 minuten. De chorizo toevoegen en nog 2 minuten laten bakken.
Doe het gehakt erbij en maak dit met een vork rul. Laat het gehakt 8 minuten meebakken.
1 Theelepel paprikapoeder erbij doen, en de tomatenpuree. Nog even 3 minuten zachtjes laten door pruttelen.
Meng in een kom de crème fraîche, de zure room en 1 eetlepel paprikapoeder.
Nu vetten we met wat olie of een beetje olijfolie een ovenschaal in.
Verdeel de uitgelekte zuurkool over de bodem en doe het gehaktmengsel er bovenop.
De saus van de crème fraîche er bovenop scheppen, en de plakjes bacon daarop leggen.
Plaats de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel in ongeveer 25 minuten.
zijn dat soms van die soft shell taco's?quote:Op woensdag 13 november 2019 10:51 schreef klappernootopreis het volgende:
Vanavond fajitas. Nu een koffiebroodje met cappuchino
bij de appie verkopen ze 100% mais soft shell taco's, goor dat dat isquote:Op woensdag 13 november 2019 10:51 schreef klappernootopreis het volgende:
Vanavond fajitas. Nu een koffiebroodje met cappuchino
Ik maak de meeste ingrediënten zelf. Hard shell tacos vind ik niet handig. Dat maakt altijd een enorme smeerboel. Gelukkig heb ik afgelopen augustus kruiden uit het zuiden van de VS meegenomen. Dat maakt voor mij het grootste verschil..quote:Op woensdag 13 november 2019 11:00 schreef christmastsunami het volgende:
[..]
bij de appie verkopen ze 100% mais soft shell taco's, goor dat dat is
nooit teveel kaas tochquote:Op woensdag 13 november 2019 12:30 schreef christmastsunami het volgende:
ik ben een beetje uitgeschoten met kaas op een broodje met zaadjes, ik dacht ik dioe er een lekkere dikkelaag oude kaas op met wat komkommer
het is zo mislukt, met 1 cm oudekaas, ik het krijg broodje nog wel dicht, maar volgende keer maar wat minder
Dat dat nog bestaatquote:
Dat ziet er bijzonder goed uit!quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |