FOK!forum / Eurovisie Songfestival / [ORGANISATIE] Divers: artwork, vacatures etc. #2
Mekedonderdag 24 oktober 2019 @ 12:09
exyJRNO.jpg

De NPO, AVROTROS en NOS slaan de handen ineen voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020. Dit maakten zij in een gezamenlijk persbericht bekend. Samen willen zij ervoor gaan zorgen dat het ESF 2020 'een visitekaartje zal worden van Nederlandse creativiteit en media-innovatie'.

Dit topic kan je gebruiken voor bv berichten over de kosten, vrijwilligers vacatures en ander algemeen nieuws!

Voor bepaalde specifieke onderwerpen hebben we aparte topics:

ESF / [ORGANISATIE] Rotterdam, Ahoy, podium etc #22

ESF / [ORGANISATIE] Presentatie ESF 2020 #1

ESF / [ORGANISATIE] ESF slogan 2020 #1

ESF / [ORGANISATIE] Interval Acts #1

ESF / [ORGANISATIE] Postcards #1

ESF / [ORGANISATIE] Kaartverkoop #1

Dit "Organisatie Algemeen" topic gebruiken we voor de mogelijke data waarop het ESF zou kunnen plaatsvinden, logo en allerlei andere (nieuws)berichten over de algemene organisatie, dingen die niet in ťťn van de specifieke topics passen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Greys op 12-11-2019 22:50:43 ]
Greysdonderdag 24 oktober 2019 @ 12:29
Gekoppeld aan topic deel 1.
Niels93vrijdag 25 oktober 2019 @ 18:35
Podium is al gekozen volgens Sietse on Boulevard
Nashipeervrijdag 25 oktober 2019 @ 19:13
Van welk evenement of concert is die afbeelding hierboven met die blauwe lichten?
Em31vrijdag 25 oktober 2019 @ 20:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 19:13 schreef Nashipeer het volgende:
Van welk evenement of concert is die afbeelding hierboven met die blauwe lichten?
Volgens mij Kensington in de Ziggo Dome.
Greysvrijdag 25 oktober 2019 @ 20:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 18:35 schreef Niels93 het volgende:
Podium is al gekozen volgens Sietse on Boulevard
Ik zag gister idd al iemand tweeten dat zijn stage ontwerp het iig niet was geworden.
grazzzaterdag 26 oktober 2019 @ 01:28
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 20:09 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik zag gister idd al iemand tweeten dat zijn stage ontwerp het iig niet was geworden.
Kun je dit tweet nog vinden? Ben wel benieuwd wie dat was en of er een schets bij zat.
Nashipeerzaterdag 26 oktober 2019 @ 07:15
vDanDesign twitterde op donderdag 24-10-2019 om 21:17:24 My stage bid for #Eurovision 2020 in Rotterdam.All feedback is very appreciated. :)#ESC2020 https://t.co/I9RX2yvFEr reageer retweet
Was het deze toevallig? Deze is de meest recente
Nashipeerzaterdag 26 oktober 2019 @ 07:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 oktober 2019 20:02 schreef Em31 het volgende:

[..]

Volgens mij Kensington in de Ziggo Dome.
Ah okay bedankt, ik dacht dat het misschien iets te maken had met de nieuwe stage design :)
Greyszaterdag 26 oktober 2019 @ 10:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 oktober 2019 07:15 schreef Nashipeer het volgende:
vDanDesign twitterde op donderdag 24-10-2019 om 21:17:24 My stage bid for #Eurovision 2020 in Rotterdam.All feedback is very appreciated. :)#ESC2020 https://t.co/I9RX2yvFEr reageer retweet
Was het deze toevallig? Deze is de meest recente
Ja die was het, dit had ie ook getweet:

vDanDesign twitterde op donderdag 24-10-2019 om 21:00:12 I got a response from NPO & EBU today. My stage design wasn't what they chose. It was really fun creating this, though! I will publish it here shortly. Thanks to the people who helped me with feedback on my second account. #Eurovision reageer retweet
Greyszaterdag 26 oktober 2019 @ 10:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 oktober 2019 01:28 schreef grazz het volgende:

[..]

Kun je dit tweet nog vinden? Ben wel benieuwd wie dat was en of er een schets bij zat.
Ja zie boven. En je kunt als je de bovenste tweet aanklikt idd plaatjes zien!
Jason22woensdag 30 oktober 2019 @ 11:58
Interview met het strategiebureau dat het thema heeft ontwikkeld. Staan best interessante dingen in! :)
quote:
Thema Songfestival ontwikkeld in samenwerking met Fronteer

Zojuist is het thema voor het Eurovisie Songfestival 2020 bekendgemaakt: ‘Open up’. Het thema is tot stand gekomen in co-creatie met 100 Nederlanders - de ‘Magic 100’ - en begeleid door strategiebureau Fronteer. MarketingTribune stelde Leonie van Mierlo, projectleider en strateeg bij Fronteer, een paar vragen.

Hoe is Fronteer deze opdracht gestart?

Onze klant is het organiserende Songfestival-team dat bestaat uit vertegenwoordigers van NPO, NOS en AvroTros. Tijdens een kick-off zijn we gestart met het bespreken van de uitdaging en het definiŽren van succes. Grappig genoeg is dat voor opdrachtgevers niet eens altijd gemakkelijk, terwijl dit juist scherp maakt waar je naartoe werkt. Sietse Bakker, Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival 2020, was meteen duidelijk: Het was zijn wens dat het Songfestival een evenement zou worden waarin Nederland zich herkent en dat Europa verrast. Sietse en zijn team willen met Eurovisie 2020 een nieuwe standaard neer te leggen die de blauwdruk wordt voor Songfestivals de komende jaren.

Meteen daarna hebben we in een workshop met collega’s van de drie organisaties de purpose van het Songfestival bepaald. Hoe kan het Songfestival bijdragen aan de doelstellingen van de publieke omroep, hoe kan het bijdragen aan doelstellingen van Nederland en Nederlanders als groter geheel. Deze uitgangspunten hebben we voorgelegd aan de stuurgroep, die bestaat uit de directeuren van de drie organisaties.

Wat is co-creatie precies en hoe hebben jullie dit in deze opdracht toegepast?

Co-creatie betekent dat je verschillende stakeholders betrekt in het samen ontwikkelen van een oplossing. Door vanuit verschillende lenzen naar een uitdaging te kijken, kom je in korte tijd tot krachtige vernieuwende concepten. Daar hebben we voor het Songfestival een aantal persoonlijke interviews aan toegevoegd met kennis-experts en opinion leaders die we graag individueel wilden spreken. En we zijn in verschillende steden de straat op gegaan om gewone Nederlanders om hun mening te vragen.

Is dat wat jullie de Magic 100 noemen?

Ja, eigenlijk is die term spontaan ontstaan. We wilden co-creatieworkshops organiseren rondom de thema’s purpose, diversiteit, betrekken & beleven en eentje in gaststad Rotterdam. Een optimaal aantal experts is 8. Daarnaast hadden we voorgesteld om 10 interviews te doen en minimaal 50 Nederlanders op straat te interviewen. Opeens was de ‘Magic 100’ geboren. Zomaar wat namen die meegewerkt hebben zijn Sjoerd Raaijmakers van Vice, Karin Swerink van Linda, influencer Anna Nooshin, Kim Putters van het Sociaal Cultureel Planbureau, caberatier Howard Komproe, Alexander KlŲpping van Blendle, Bo The van Boomerang Create, Lucien Spee van Stichting Amsterdam Gay Pride, Sil Geurtsen van EndeMol Shine, Minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink, Berna Toprak van Women Inc., Emma Wortelboer van Yung DWDD, Nicky Bruining van FunX, Tim Vermeulen van Dutch Design Foundation, Conrad van Tiggelen van NBTC Holland Marketing, Chris Heijdenrijk van Sail 2020 en Lanette Lanting van de Kinderraad.

Wat zijn nou de meest verrassende inzichten die hier uitgekomen zijn?

Het meest dominant was dat Nederland wil dat deze editie van het Songfestival ‘echter’ wordt. Dat betekent minder gekunsteld, spontanere presentatie zonder flauwe grappen en ‘natuurlijker’ cameravoering. Nu lijkt het soms alsof je naar een videoclip zit te kijken. Het moet vooral de muziek zijn die centraal staat. Mensen willen ook meer binding met de artiesten en de liedjes. Dat zou bijvoorbeeld kunnen door een andere invulling van de postcards, de filmpjes tussen de optredens door waarin we de artiesten in beeld zien. De televisieshow wordt ook echter als je backstage-beelden laat zien.

Het andere verrassende is dat Nederlanders vooral trots zijn op onze mentaliteit. We hebben dat beschreven als Open, Inventief, Divers en Authentiek. Dat willen we vooral in de spotlight zetten. Grappig genoeg vinden Nederlanders dat veel belangrijker dan plaatjes van Nederland laten zien. Daarnaast geeft die mentaliteit ruimte voor anderen en kunnen we Nederland positioneren als gateway en verbinder. Alexander KlŲpping zei het zo: ‘Europa in plaats van Nederland laten zien, zou veel over Nederland zeggen en mij trots maken.’ Sjoerd Raaijmakers van Vice adviseerde het volgende: ‘CreŽer ťťn consistent verhaal; hoe kleiner je het maakt hoe beter je het over de bŁhne krijgt.’ We hebben het met veel mensen gehad over het belang van diversiteit en Anna Nooshin zei bijvoorbeeld: ‘Ik vind dat het Songfestival iedereen in Nederland moet betrekken, ook immigranten en mensen met een andere culturele achtergrond. Juist zo kun je saamhorigheid creŽren.’ Daarnaast waren veel mensen het erover eens dat je diversiteit vooral ook moet laten zien op het podium, zoals in je keuze van presentatoren en interval-acts.

Wat is het eindadvies geworden?

Het advies is vrij uitgebreid maar wat highlights zijn: Maak het spetterend en echt. Zet de Nederlandse mentaliteit en diversiteit in de etalage. Sta open om, samen met al het talent dat we in Nederland hebben, nieuwe creatieve oplossingen en vormgeving te bedenken voor bestaande format-onderdelen. Maak het Songfestival, voor zowel bezoekers als kijkers, toegankelijker en interactiever en laat iets positiefs achter. Een duurzame productie van het festival is daar een belangrijk onderdeel van.

Hoe heeft Sietse Bakker op het advies gereageerd?

Hij en zijn team waren superblij. Ze zijn bij alle co-creatiesessies betrokken geweest, dus wat dat betreft was het geen verrassing voor ze. Vooral het belang dat Nederlanders aan onze mentaliteit hechten was een eye opener en hoe kijkers zich storen aan de gekunsteldheid. Het Songfestival zit qua tv-format vast aan allerlei conventies, maar uit alles blijkt dat Sietse en zijn team deze grenzen maximaal willen opzoeken. We kijken enorm uit naar het eindresultaat.
https://www.marketingtrib(...)r-fronteer/index.xml
Em31woensdag 30 oktober 2019 @ 12:43
quote:
Nu lijkt het soms alsof je naar een videoclip zit te kijken.
Ik vind dat soort optredens juist het mooist :') ;( Heel professioneel.

Een hele andere invulling van de postcards hoeft van mij ook niet. Maar krijg hierdoor het gevoel dat we geen postcards in Nederland krijgen :X
quote:
Grappig genoeg vinden Nederlanders dat veel belangrijker dan plaatjes van Nederland laten zien. Daarnaast geeft die mentaliteit ruimte voor anderen en kunnen we Nederland positioneren als gateway en verbinder. Alexander KlŲpping zei het zo: ‘Europa in plaats van Nederland laten zien, zou veel over Nederland zeggen en mij trots maken.
Word niet echt blij van dat interview eerlijk gezegd _O-
Jason22woensdag 30 oktober 2019 @ 12:49
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 12:43 schreef Em31 het volgende:

[..]

Ik vind dat soort optredens juist het mooist :') ;( Heel professioneel.

Een hele andere invulling van de postcards hoeft van mij ook niet. Maar krijg hierdoor het gevoel dat we geen postcards in Nederland krijgen :X
[..]

Word niet echt blij van dat interview eerlijk gezegd _O-
Ja, ik krijg daardoor nu ook het gevoel dat we eerder postcards zoals in 2016 gaan zien. Dat de deelnemers hun favoriete hobby in hun eigen land laten zien ofzo.
Em31woensdag 30 oktober 2019 @ 12:56
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 12:49 schreef Jason22 het volgende:

[..]

Ja, ik krijg daardoor nu ook het gevoel dat we eerder postcards zoals in 2016 gaan zien. Dat de deelnemers hun favoriete hobby in hun eigen land laten zien ofzo.
Zou ik echt super jammer vinden. Vind het juist altijd leuk om het land zelf te zien en ergens zou ik het zelfs dom vinden. Het is dan wel in Nederland, maar dat merk je tijdens de optredens dan helemaal niet. Ik kan het begrijpen als je in een korte tijd twee keer wint.
Mandy040986woensdag 30 oktober 2019 @ 13:00
Ik ben helemaal voor het interactiever maken van het ESF, dus da’s helemaal tof dat ze dat willen. _O_

Maar de postcards horen gewoon in Nederland. Nederland hoort bij Europa, maar het zou een gemiste kans zijn om Nederland niet te laten zien in de postcards. We zijn ons eigen land, en niet alleen onderdeel van. Laat dat ook zien.
Davewoensdag 30 oktober 2019 @ 13:03
Gelukkig bevat die Magic 100 lijst wel veel songfestival-adepten.
Greyswoensdag 30 oktober 2019 @ 13:13
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 12:43 schreef Em31 het volgende:

[..]

Ik vind dat soort optredens juist het mooist :') ;( Heel professioneel.
De artiest bepaalt hoe het optreden eruit komt te zien op tv grotendeels, dus ik denk niet dat je bang hoeft te zijn dat dat helemaal verdwijnt!

quote:
Een hele andere invulling van de postcards hoeft van mij ook niet. Maar krijg hierdoor het gevoel dat we geen postcards in Nederland krijgen :X
[..]

Word niet echt blij van dat interview eerlijk gezegd _O-
Ik schrok ook een beetje in eerste instantie van dat stukje, maar ik denk echt dat het mee zal vallen. Je kunt ook meer binding krijgen met de artiest door de artiest iets persoonlijks te laten zeggen (Open Up!) in de postcard, maar wel alsnog daarbij iets van NL/Rotterdam oid laten zien. :Y Ik noem maar wat.

Je kunt ook een soort hippe introfilm maken zoals de bekendmaking van de stad maar dan nu als opening van het esf, met mooie beelden uit NL. Dan hoeft dat bv niet ook nog eens in de postcards.
Em31woensdag 30 oktober 2019 @ 13:18
quote:
1s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 13:13 schreef Greys het volgende:

[..]

De artiest bepaalt hoe het optreden eruit komt te zien op tv grotendeels, dus ik denk niet dat je bang hoeft te zijn dat dat helemaal verdwijnt!
[..]

Ik schrok ook een beetje in eerste instantie van dat stukje, maar ik denk echt dat het mee zal vallen. Je kunt ook meer binding krijgen met de artiest door de artiest iets persoonlijks te laten zeggen (Open Up!) in de postcard, maar wel alsnog daarbij iets van NL/Rotterdam oid laten zien. :Y Ik noem maar wat.

Je kunt ook een soort hippe introfilm maken zoals de bekendmaking van de stad maar dan nu als opening van het esf, met mooie beelden uit NL. Dan hoeft dat bv niet ook nog eens in de postcards.
Dat is ook zo, daar gaat Nederland zelf ook helemaal niet over. Herken sowieso ook niet echt dat het er allemaal als een videoclip uitziet, vind dat wel meevallen :?

Ja ik schrok ook wel een beetje hoor :@ Ik vind het zo allemaal heel suf klinken. Zo'n introfilm is meestal wel ja, maar ik vind die postcards juist altijd geweldig. Dus persoonlijk zou ik het gewoon heel teleurstellend vinden als wij dat nou net niet doen.
Em31woensdag 30 oktober 2019 @ 13:19
quote:
11s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 13:03 schreef Dave het volgende:
Gelukkig bevat die Magic 100 lijst wel veel songfestival-adepten.
En dit ja. Krijg er steeds al een beetje de kriebels van.
Greyswoensdag 30 oktober 2019 @ 13:31
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 13:18 schreef Em31 het volgende:

[..]

Dat is ook zo, daar gaat Nederland zelf ook helemaal niet over. Herken sowieso ook niet echt dat het er allemaal als een videoclip uitziet, vind dat wel meevallen :?
Bv hoe heet ie, Benjamin met z'n Dance gebeuren, dat was wel bijna echt een clip in z'n lichtbuis. Maar echt vaak gebeurt het niet idd imho.

quote:
Ja ik schrok ook wel een beetje hoor :@ Ik vind het zo allemaal heel suf klinken. Zo'n introfilm is meestal wel ja, maar ik vind die postcards juist altijd geweldig. Dus persoonlijk zou ik het gewoon heel teleurstellend vinden als wij dat nou net niet doen.
Ik hoop en denk ook dat het mee gaat vallen. Hoop idd wel dat er in elke postcard iets Nederlands te zien is. En dan mag de nadruk verder best op de artiest liggen.
blackswangreenwoensdag 30 oktober 2019 @ 13:31
Ik lees vooral veel vooroordelen bij die Magic 100. Eigenlijk hoop ik dat ze al die goedbedoelde adviezen (ook hier, in het Sietse Bakker-topic) gewoon negeren en er een lekkere show van maken. Het dreigt nu een groot poldercompromis te worden.
Mandy040986woensdag 30 oktober 2019 @ 13:37
Ze zijn blijkbaar de straat op gegaan om de gewone Nederlander om hun mening te vragen.

Ik ben benieuwd of hier Łberhaupt ook songfestivalfans bij zaten.

Ik hoop vooral dat ze niet uit het oog verliezen dat het bovenal een muziekfeestje is. :)
Fred_Bwoensdag 30 oktober 2019 @ 14:06
quote:
14s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 13:31 schreef Greys het volgende:

[..]

Bv hoe heet ie, Benjamin met z'n Dance gebeuren, dat was wel bijna echt een clip in z'n lichtbuis. Maar echt vaak gebeurt het niet idd imho.
[..]

Ik hoop en denk ook dat het mee gaat vallen. Hoop idd wel dat er in elke postcard iets Nederlands te zien is. En dan mag de nadruk verder best op de artiest liggen.
Ja, ik heb toch ook wel liever dat je gewoon wat leuke dingen van het organiserende land ziet bij de postcards, dan dat we onzin krijgen als ťťn of andere joker uit Litouwen die in zijn vrije tijd ook bokser is, met beelden uit zijn plaatselijke sportschool of een Armeense zangeres die naast haar zang ook 2 keer in de week naar dansles gaat in een buitenwijk van Yerevan.

Uit dat interview vrees ik ergens dat het wel een mooie show wordt, maar dat het toch ietwat clichť-matig en net-niet wordt, als de opening van een WK Voetbal ofzo. Dat we zo'n intervalact krijgen met een stuk of 100 leerlingen van de plaatselijke VMBO in Rotterdam-Zuid (lekker divers) die dan even mogen breakdancen of trommelen of dat bij die postcards de artiest die net gezongen heeft een ster de lucht ingooit, die dan over Europa vliegt en zogenaamd wordt opgevangen door de volgende die moet optreden.

Het is nu die ene keer in 40 jaar in Nederland. Het is misschien artistiek minder boeiend of sociaal minder verantwoord, maar laat maar gewoon beelden zien van de volgende optredende zangeres die in een luchtballon boven de bollenvelden vliegt.
Davewoensdag 30 oktober 2019 @ 14:35
Oh-kijk-ons-Europees-zijn-postcards hoeft wat mij betreft ook niet. Probeer desnoods een Nederlandse link met het optredende land te vinden (Portugal in Poortugaal (NL) etc |:) , en schiet daar je postcard.)
Backstage-beelden lijkt me dan wel weer leuk (hoeft niet bij elke artiest), dan ben je wellicht ook af van die niets toevoegende gesprekjes in de greenroom.
Em31woensdag 30 oktober 2019 @ 14:41
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 14:06 schreef Fred_B het volgende:

[..]

Ja, ik heb toch ook wel liever dat je gewoon wat leuke dingen van het organiserende land ziet bij de postcards, dan dat we onzin krijgen als ťťn of andere joker uit Litouwen die in zijn vrije tijd ook bokser is, met beelden uit zijn plaatselijke sportschool of een Armeense zangeres die naast haar zang ook 2 keer in de week naar dansles gaat in een buitenwijk van Yerevan.
Ik zie inderdaad niet echt in waarom dit veel leuker zou zijn dan postcards in Nederland zelf.

Ik dacht eerst nog wel dat ze dit misschien willen doen met als reden dat het duurzamer is (omdat ze dat met alles willen) aangezien de artiesten hier dan niet heen hoeven, maar dan moet je alsnog overal een team heen sturen, dus dat lijkt me ook verwaarloosbaar.
FruitofUtopiawoensdag 30 oktober 2019 @ 14:46
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 13:31 schreef blackswangreen het volgende:
Het dreigt nu een groot poldercompromis te worden.
Dit is ook mijn grote angst..
Mandy040986woensdag 30 oktober 2019 @ 15:05
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 14:06 schreef Fred_B het volgende:

[..]

Ja, ik heb toch ook wel liever dat je gewoon wat leuke dingen van het organiserende land ziet bij de postcards, dan dat we onzin krijgen als ťťn of andere joker uit Litouwen die in zijn vrije tijd ook bokser is, met beelden uit zijn plaatselijke sportschool of een Armeense zangeres die naast haar zang ook 2 keer in de week naar dansles gaat in een buitenwijk van Yerevan.

Uit dat interview vrees ik ergens dat het wel een mooie show wordt, maar dat het toch ietwat clichť-matig en net-niet wordt, als de opening van een WK Voetbal ofzo. Dat we zo'n intervalact krijgen met een stuk of 100 leerlingen van de plaatselijke VMBO in Rotterdam-Zuid (lekker divers) die dan even mogen breakdancen of trommelen of dat bij die postcards de artiest die net gezongen heeft een ster de lucht ingooit, die dan over Europa vliegt en zogenaamd wordt opgevangen door de volgende die moet optreden.


Het is nu die ene keer in 40 jaar in Nederland. Het is misschien artistiek minder boeiend of sociaal minder verantwoord, maar laat maar gewoon beelden zien van de volgende optredende zangeres die in een luchtballon boven de bollenvelden vliegt.
Oh God. Breng ze niet op ideeŽn. Ik zie het zo gebeuren. _O-
Cirilicowoensdag 30 oktober 2019 @ 15:31
Sowieso geen kinderen betrekken bij de gehele show aub. 😂
Greyswoensdag 30 oktober 2019 @ 15:48
Maar dat van Europa zei ťťn persoon, zo lees ik het. En dat van de postcards wellicht iets anders, meer op de artiesten gericht, weer anderen. Hoezo zijn we nu ineens bang dan dat de postcards niks van NL laten zien? Ik lees er echt zes keer overheen denk ik. :@
Em31woensdag 30 oktober 2019 @ 15:50
quote:
1s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 15:48 schreef Greys het volgende:
Maar dat van Europa zei ťťn persoon, zo lees ik het. En dat van de postcards wellicht iets anders, meer op de artiesten gericht, weer anderen. Hoezo zijn we nu ineens bang dan dat de postcards niks van NL laten zien? Ik lees er echt zes keer overheen denk ik. :@
Omdat ze 100 mensen hebben gesproken die met meerdere ideeŽn komen, maar deze zo specifiek benoemt :P Plaatjes van Nederland zien koppel ik wel automatisch aan de postcards.
Nashipeerwoensdag 30 oktober 2019 @ 15:52
^^ Ik heb het vermoeden dat het een beetje is uitvergroot aangezien maar ťťn persoon het zei idd.

Maar het verhaal van Europa laten zien ipv Nederland doet me sterk denken aan het verhaal van de band Maastricht/Limburg - BelgiŽ - Duitsland. Het is zonde als je juist nu niks van Nederland laat zien maar gaat focussen op het buitenland. Ik ben er niet bang voor dat dat gaat gebeuren.
Greyswoensdag 30 oktober 2019 @ 15:58
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 15:50 schreef Em31 het volgende:

[..]

Omdat ze 100 mensen hebben gesproken die met meerdere ideeŽn komen, maar deze zo specifiek benoemt :P Plaatjes van Nederland zien koppel ik wel automatisch aan de postcards.
Ah zo ja. Heb het nog een keer gelezen. Ik snap hoe je dat er idd uit zou kunnen halen. Maar (wellicht ben ik te naÔef of te hoopvol oid hoor :D ) ik denk dat de plaatjes van NL niet in de prullie gaan. Meer dat men het nůg belangrijker vindt dat inventiviteit etc naar voren komen.

En dit aan het einde stelde me ook nog wel enigszins gerust:

quote:
Vooral het belang dat Nederlanders aan onze mentaliteit hechten was een eye opener
Dan gaan ze er vast niet De Grote Europa Show van maken. :P
En her en der een blijk van verbinding of gateway naar Europa etc is wat mij betreft niet heel veel mis mee. Maar m'n gevoel (hoop eigenlijk meer :@ ) zegt dat we nog steeds voldoende Nederland en Rotterdam gaan zien. Zowel in de show zelf als in de filmpjes die er vast omheen komen nog. *duimt*
Em31woensdag 30 oktober 2019 @ 16:23
Ik duim met je mee :P
Greyswoensdag 30 oktober 2019 @ 21:11
We houden gelukkig kennelijk de 50/50 jury publiek vote.

Eurovoix twitterde op woensdag 30-10-2019 om 20:10:57 Delegations Voted in Favour of Keeping 50/50 Split in #Eurovision Voting https://t.co/jD2EpSkGhf https://t.co/jwmv9Kkj3l reageer retweet
MattESCunited twitterde op woensdag 30-10-2019 om 20:39:46 So the Delegations apparently voted in favor of the current voting system, thank god. There is still room for improvement for both juries & televote but I'm thrilled that they are not throwing out the baby with the bathwater. #eurovision reageer retweet
lashatumbaiwoensdag 30 oktober 2019 @ 22:06
quote:
1s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 21:11 schreef Greys het volgende:
We houden gelukkig kennelijk de 50/50 jury publiek vote.

Eurovoix twitterde op woensdag 30-10-2019 om 20:10:57 Delegations Voted in Favour of Keeping 50/50 Split in #Eurovision Voting https://t.co/jD2EpSkGhf https://t.co/jwmv9Kkj3l reageer retweet
MattESCunited twitterde op woensdag 30-10-2019 om 20:39:46 So the Delegations apparently voted in favor of the current voting system, thank god. There is still room for improvement for both juries & televote but I'm thrilled that they are not throwing out the baby with the bathwater. #eurovision reageer retweet
Daar ben ik blij om! Helemaal blij als er wel een aanpassing is in het aantal juryleden. Moet omhoog!
Greyswoensdag 30 oktober 2019 @ 22:08
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 22:06 schreef lashatumbai het volgende:

[..]

Daar ben ik blij om! Helemaal blij als er wel een aanpassing is in het aantal juryleden. Moet omhoog!
*O* Ja graag. Eens. En dan laagste en hoogste wegstrepen.
Momowoensdag 30 oktober 2019 @ 22:12
quote:
1s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 22:08 schreef Greys het volgende:

[..]

*O* Ja graag. Eens. En dan laagste en hoogste wegstrepen.
Eens, randomness effect mag wel lager, ook mag de gemiddelde leeftijd omlaag van de jury. De helft was 50+ dit jaar. Met alle respect voor het lied van Tamara Todevska dit jaar, dat was super gezongen maar raar dat de oudere jury daar zo vol voor ging. Lied zelf was gedateerd en ook niet zo bijzonder. Een Mahmood en een jaar eerder Mikolas Josef krijgen weinig punten van de oudere juryleden, terwijl dat wel de acts zijn die jeugd aantrekken en de wedstrijd modern houden.
Fred_Bwoensdag 30 oktober 2019 @ 22:25
Ik pleit ervoor dat elk jurylid een week voor het ESF eigenhandig een IKEA-kast in elkaar moet zetten. Dan krijgen ze zo’n hekel aan Zweden dat die misschien eens een normale jury-score krijgen.
Cyan9woensdag 30 oktober 2019 @ 22:47
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 22:25 schreef Fred_B het volgende:
Ik pleit ervoor dat elk jurylid een week voor het ESF eigenhandig een IKEA-kast in elkaar moet zetten. Dan krijgen ze zo’n hekel aan Zweden dat die misschien eens een normale jury-score krijgen.
Ik had m'n IKEA-kast laatst opvallend snel in elkaar, dus..
Em31woensdag 30 oktober 2019 @ 23:00
Ook vreemd natuurlijk dat de Nederlandse jury vorig jaar zei dat je niet kan overleggen omdat er iemand bij ze zat, maar we bij andere landen allemaal gelijke scores zien.

De massale steun voor Noord-MacedoniŽ ga ik inderdaad ook nooit begrijpen :+
#ANONIEMwoensdag 30 oktober 2019 @ 23:12
quote:
1s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 23:00 schreef Em31 het volgende:
Ook vreemd natuurlijk dat de Nederlandse jury vorig jaar zei dat je niet kan overleggen omdat er iemand bij ze zat, maar we bij andere landen allemaal gelijke scores zien.

De massale steun voor Noord-MacedoniŽ ga ik inderdaad ook nooit begrijpen :+
Je kan altijd vooraf even overleggen tegenwoordig. Dus zo'n poppetje die erbij zit kan daaraan niks doen.
Em31woensdag 30 oktober 2019 @ 23:22
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 23:12 schreef KoningPils het volgende:

[..]

Je kan altijd vooraf even overleggen tegenwoordig. Dus zo'n poppetje die erbij zit kan daaraan niks doen.
Dat is waar ja :')

Een grotere jury met verschillende leeftijden zou al een stuk beter zijn.
Aoibhindonderdag 31 oktober 2019 @ 12:02
quote:
0s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 22:12 schreef Momo het volgende:

[..]

Eens, randomness effect mag wel lager, ook mag de gemiddelde leeftijd omlaag van de jury. De helft was 50+ dit jaar. Met alle respect voor het lied van Tamara Todevska dit jaar, dat was super gezongen maar raar dat de oudere jury daar zo vol voor ging. Lied zelf was gedateerd en ook niet zo bijzonder. Een Mahmood en een jaar eerder Mikolas Josef krijgen weinig punten van de oudere juryleden, terwijl dat wel de acts zijn die jeugd aantrekken en de wedstrijd modern houden.
Eens wel :Y

Ik blijf geen enorme fan van het nieuwe systeem, maar heb het wel geaccepteerd inmiddels. Wel zijn er echt nog verbeterpuntjes.
Peterdonderdag 31 oktober 2019 @ 12:31
quote:
1s.gif Op woensdag 30 oktober 2019 23:22 schreef Em31 het volgende:

[..]

Dat is waar ja :')

Een grotere jury met verschillende leeftijden zou al een stuk beter zijn.
Als de juryleden niet bij elkaar zitten en elkaar niet kennen is het optimaal. Maar logistiek lastiger.
Jason22zondag 3 november 2019 @ 02:37
Leuk column over het decorontwerp:

quote:
Posted on 29 oktober 2019 by Liselotte Doeswijk

Wie o Wieder

Nog 200 dagen tot de grote finale van het Eurovisie Songfestival (ESF). Voor het eerst sinds 44 jaar in Nederland. Voor het eerst in 44 jaar weer een kans om de wereld te laten zien wat ‘wij’ aan televisie- en designtalent in huis hebben.

Dat is in ieder geval de missie die de Nederlandse ESF-organisatie de dag na de overwinning van Duncan Laurence in een persbericht naar buiten bracht. Het Eurovisie Songfestival zal “een visitekaartje worden van Nederlandse creativiteit en media-innovatie”. Dat statement had vermoedelijk iets te maken met het ‘wat moet dat allemaal wel niet gaan kosten’-gemopper dat al losbarstte voordat Duncan Łberhaubt ťťn stap in Tel Aviv had gezet. Op deze manier komt de aanzienlijke investering van (grotendeels publiek geld) tenminste nog ten goede aan de Nederlandse creatieve industrie. Economisch nut, daar valt niets tegen in te brengen.

Mooi, dacht ik, een Nederlandse decorontwerper krijgt dit jaar een kans om zich via het ESF internationaal te profileren! Goed voor de internationale positie van Dutch design ook. Dat gaat al lekker, maar zo’n extra zetje kan geen kwaad. Als we kijken naar de samenstelling van het creatieve team gaat het helemaal de goede kant op: er zijn Nederlandse regisseurs, een Nederlandse lichtontwerper, Nederlandse sounddesigners, een Nederlandse technisch producent en zo verder. Ook in de selectieleidraad bij de tenders voor leveranciers van het fysieke decor, als ook de tenders voor led-schermen, lampjes tot en met beveiliging en catering, laat de organisatie een duidelijke voorkeur blijken voor Nederlandse aanbieders (zie paragraaf 4.14 op pagina 16 over taal). De voortekenen voor Nederlandse stagedesigners zijn gunstig.

Of niet? De resultaten uit de laatste tien jaar geven minder reden tot nationalistisch optimisme.

Florian Wieder
Als je in de recente geschiedenis van ESF-decors duikt, kun je niet om Florian Wieder heen. Hij ontwierp sinds 2011 maar liefst zes maal voor het ESF. Wie is deze Florian Wieder en hoe is hij min of meer de vaste ESF-ontwerper geworden?

Wieder werkt sinds halverwege de jaren negentig als decorontwerper in Duitsland. Hij is verantwoordelijk voor televisiedecors van bijvoorbeeld de Duitse versies van All You Need Is Love en X Factor. In 2005 opent hij een kantoor in Los Angeles en lukt het hem om voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten. Na het binnenhalen van de decoropdracht voor de MTV Awards in 2007 gaat het snel en nestelt hij zich stevig in de internationale top. Naast Amerikaanse en Duitse tv-shows verzorgt hij production design of creative production voor liveshows van internationale artiesten als Jennifer Lopez en Beyoncť (zie verder zijn IMDb– en Wikipedia-pagina).

Het ESF komt in 2011 binnen zijn bereik als Lena Meyer-Landrut de editie van 2010 wint. En dan is Wieder natuurlijk dť aangewezen persoon. In DŁsseldorf zet hij een indrukwekkend decor neer waarvoor hij de Deutsche Fernsehpreis toegekend krijgt. In de jaren daarna mag hij vervolgens ontwerpen voor de ESF-edities in Azerbeidzjan (2012), Oostenrijk (2015), Portugal (2018) en IsraŽl (2019).

De Zweden en de Denen
Florian Wieder heeft niet het alleenrecht op ESF-decors. Het lukt Denemarken (2014) en Zweden (2013 en 2016) om een decorontwerper uit eigen land naar voren te schuiven. Het decor voor Denemarken van Claus Zier is mijn persoonlijke favoriet. Een decor dat met een zeer sobere basisvorm en veel technisch vernuft wat mij betreft de toon zou moeten zetten voor Rotterdam 2020. Ook de Zweedse decors, vooral die van 2016, oogstten internationaal veel lof. Dit laatste ontwerp van Frida Arvidsson en Viktor BrattstrŲm werd gezien als gedurfd en spannend, met zeer aanwezige ruimtelijke elementen, veel lagen en diepte, en een uitgebreid scala aan licht- en videomogelijkheden.

Ook het afgelopen jaar is er een poging gedaan om tegen Wieder op te bieden, ditmaal echter zonder succes. De uitslag en enkele wetenswaardigheden over de tender lekten uit en zo weten we dat uit zeven inschrijving de voorstellen van de IsraŽlische Forma Studio (geleid door Maya Hanoch, die in 1999 het ESF-decor voor IsraŽl ontwierp) en die van Florian Wieder als favorieten overbleven. Beide werden gevraagd om een tweede voorstel in te dienen, waarna een professionele commissie het ontwerp van Wieder koos. Hanoch was niet blij: “We are very disappointed by this decision. They told us that the two designs were excellent. We did a spectacular stage design for Eurovision. Eurovision is happening in Tel Aviv and should be shaped by the Israelis.” Ik ben het eens met Hanoch, het ESF is een zaak van nationale trots. Het zou een blamage zijn voor Nederland, voor Dutch design, als het dit jaar ook niet zou lukken.

Wanneer en hoe?
Net als in IsraŽl zal een tender uitgeschreven zijn voor het decorontwerp. Die voor decorbouw staat trouwens online (op TenderNet), maar de tender voor decorontwerp is – bij mijn weten – nergens te vinden en er is dus helaas verder niets te zeggen over hoe deze tender is opgesteld, wat de selectiecriteria zijn, hoe de tender verspreid is en wie er ingeschreven hebben.

Als het Nederlandse team ongeveer dezelfde planning volgt als in IsraŽl dan zal het besluit waarschijnlijk rond deze tijd vallen. Want vorig rond deze tijd lekte de keuze voor Wieder uit. In andere jaren koos de organisatie ervoor om de naam van de stagedesigner pas begin december te onthullen. Dan is het voorlopig ontwerp verder uitgewerkt en gaan de voorbereidingen van start. De eerste beelden zien we in de regel pas veel later, als in april begonnen wordt met de bouw.

Hoe zal de onthulling van het decor of de ontwerper ervan gaan? Als het een Nederlandse ontwerper wordt verwacht ik in december toch minstens een kwartier zendtijd in De Wereld Draait Door. Voor de onthulling van de slogan werd op 23 oktober immers ook ruim de tijd genomen en decorontwerp is natuurlijk minstens zo interessant, kostbaarder bovendien. En als het toch weer Wieder wordt? Dan verwacht ik een stille trom. Knappe spindoctor die een keuze voor een Duitse designveteraan kan verkopen als het “visitekaartje voor Nederlandse creativiteit en media-innovatie”.

We wachten af…

UPDATE 30-10: Ik loop achter op het ESC-nieuwtjescircus. Sietse Bakker liet 25 oktober bij RTL Boulevard al weten dat het decor van de Eurovisiesongfestival is al rond is: “We hebben zelfs al stiekem gekozen. Als je een decor kiest ga je daarna dat uitwerken met technische tekeningen en lichtontwerpen. Je moet al snel een keuze maken. Die keuze hebben we al gemaakt en gaan we binnenkort bekend maken.”
https://vormvanvermaak.nl/wie-o-wieder/
Nashipeerzondag 3 november 2019 @ 07:24
Vorig jaar was het idd rond twee november dat er geruchten waren dat Wieder het zou ontwerpen. Ik heb niks tegen zijn ontwerpen want de meeste vind ik mooi, alleen wat ik jammer vind is het aspect dat je als land eindelijk je creatieve geest kunt laten zien, en dan kies je weer iemand van buitenaf (zoals dat sommige landen elk jaar een lied+staging kopen uit het buitenland).

Hopelijk houden ze sterk rekening volgend jaar met stage-intruders. Wat nou als het podium volledig wordt begrensd door een bak water zodat niemand eroverheen kan klimmen ;)
Em31zondag 3 november 2019 @ 07:52
Ik denk dat het Wieder niet wordt. Ze kiezen tot nu toe inderdaad juist allemaal Nederlanders, dus het zou me serieus verbazen als dat nu ineens niet zo is.
Boomboomkoffiezondag 3 november 2019 @ 09:35
Ik zou het wel heel tof vinden als de organisatie het klaarspeelt om in overleg met OV meer nachttreinen kan laten rijden zodat je als fan niet zo'n belachelijke prijzen hoeft te betalen voor een hotel.
Greyszondag 3 november 2019 @ 10:21
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2019 09:35 schreef Boomboomkoffie het volgende:
Ik zou het wel heel tof vinden als de organisatie het klaarspeelt om in overleg met OV meer nachttreinen kan laten rijden zodat je als fan niet zo'n belachelijke prijzen hoeft te betalen voor een hotel.
Gisteren op de brainstorm (linkje hieronder) hebben er dit in elk geval duidelijk genoemd. Er was ook een dame van Stad Rotterdam, we hebben haar onze lijst met ideeŽn ook meegegeven en onze contactgegevens en ze zou het op de juiste bureaus leggen. Want ook degenen die wel een hotel hebben maar bv in Den Haag moeten daar ook weer laat naar terug kunnen met OV.

ESF / Brainstorm fanprogramma ESF 2020
Boomboomkoffiezondag 3 november 2019 @ 10:33
quote:
1s.gif Op zondag 3 november 2019 10:21 schreef Greys het volgende:

[..]

Gisteren op de brainstorm (linkje hieronder) hebben er dit in elk geval duidelijk genoemd. Er was ook een dame van Stad Rotterdam, we hebben haar onze lijst met ideeŽn ook meegegeven en onze contactgegevens en ze zou het op de juiste bureaus leggen. Want ook degenen die wel een hotel hebben maar bv in Den Haag moeten daar ook weer laat naar terug kunnen met OV.

ESF / Brainstorm fanprogramma ESF 2020
Ah top!! Dankje!!!
Ik moet dan wel wat verder dan denhaag😂 (helemaal naar limburg)
Fred_Bzondag 3 november 2019 @ 11:30
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2019 10:33 schreef Boomboomkoffie het volgende:

[..]

Ah top!! Dankje!!!
Ik moet dan wel wat verder dan denhaag😂 (helemaal naar limburg)
Ik ben niet van de NS, maar om even aan verwachtingsmanagement te doen, is het niet reŽel om te hopen dat er midden in de nacht nog intercity’s gaan rijden naar Heerlen of Maastricht. Misschien dat er extra nachttreinen naar Arnhem of Eindhoven worden ingezet, maar dat zal het wel zijn.
Fred_Bdinsdag 5 november 2019 @ 23:28
https://nos.nl/artikel/23(...)et-beste-engels.html
lashatumbaiwoensdag 6 november 2019 @ 19:13
Tweede Kamer bespreekt op 25 november budget Eurovisie Songfestival

De NPO heeft media-minister Arie Slob een eenmalig bedrag van 15 tot 20 miljoen gevraagd voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Het ministerie van OCW heeft laten weten dat daarover op 25 november een definitief besluit valt. Want dan wordt de mediabegroting in de Tweede Kamer behandeld en zal dus blijken of er een Kamermeerderheid is voor die financiŽle injectie.

NPO-voorzitter Shula Rijxman heeft die 15 tot 20 miljoen euro hard nodig, zei ze destijds bij Jinek. “De publieke omroep heeft flinke bezuinigingen achter de rug en er is weer een bezuiniging op komst. Dit is een prachtig evenement waarin Nederland zowel economisch als cultureel op de kaart wordt gezet. Het is echt een feest van en voor Nederland. Dat geld zullen we dus aan Den Haag gaan vragen.”
https://www.broadcastmaga(...)ovisie-songfestival/
Jason22zaterdag 9 november 2019 @ 20:07
Ben wel benieuwd naar het logo eigenlijk. Wordt het een tulp die open bloeit, een zeepbel die uit elkaar spat, of toch gewoon een open deur? :P
Em31zaterdag 9 november 2019 @ 20:15
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 november 2019 20:07 schreef Jason22 het volgende:
Ben wel benieuwd naar het logo eigenlijk. Wordt het een tulp die open bloeit, een zeepbel die uit elkaar spat, of toch gewoon een open deur? :P
Ik vind een tulp dus gewoon leuk, kun je van alles met de kleur doen en hij kan #openuppen enzo, maar volgens mij willen ze geen clichťs ;( :D
Em31maandag 11 november 2019 @ 19:14
Voor de liefhebber!
wiwibloggs twitterde op maandag 11-11-2019 om 15:27:10 Applications to become a #Eurovision 2020 delegation host have now opened. You must be available full time between 1 and 18 May, should speak at least Dutch and English, be familiar with Rotterdam and be over 20 years old. Good luck! https://t.co/sr4Y5VIPoL via @JeMappellePercy reageer retweet
Greysmaandag 11 november 2019 @ 19:18
quote:
14s.gif Op maandag 11 november 2019 19:14 schreef Em31 het volgende:
Voor de liefhebber!
wiwibloggs twitterde op maandag 11-11-2019 om 15:27:10 Applications to become a #Eurovision 2020 delegation host have now opened. You must be available full time between 1 and 18 May, should speak at least Dutch and English, be familiar with Rotterdam and be over 20 years old. Good luck! https://t.co/sr4Y5VIPoL via @:JeMappellePercy reageer retweet
En hier nog even met de rechtstreekse link naar het oproep bericht op Facebook. :P

ESF_FOK twitterde op maandag 11-11-2019 om 16:39:09 DELEGATION HOSTS #ESC2020 GEZOCHT! De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 zoekt vrijwilligers die de deelnemende delegaties tijdens hun verblijf in Rotterdam begeleiden. Meer info via Facebookbericht Anja Zegwaard (Delegation Manager ESC 2020): https://t.co/UeXqFhF3tt reageer retweet
Em31maandag 11 november 2019 @ 19:20
Oh die tweet had ik niet gezien, anders had ik die uiteraard geplaatst :7
Greysmaandag 11 november 2019 @ 19:26
quote:
12s.gif Op maandag 11 november 2019 19:20 schreef Em31 het volgende:
Oh die tweet had ik niet gezien, anders had ik die uiteraard geplaatst :7
Geen probleem! Meer als aanvulling. Want bij Wiwi staat de link er niet naar het originele bericht (tenminste eerder vandaag nog niet, inmiddels mss wel, niet naar gekeken).
Mekemaandag 11 november 2019 @ 20:14
quote:
1s.gif Op maandag 11 november 2019 19:18 schreef Greys het volgende:

[..]

En hier nog even met de rechtstreekse link naar het oproep bericht op Facebook. :P

ESF_FOK twitterde op maandag 11-11-2019 om 16:39:09 DELEGATION HOSTS #ESC2020 GEZOCHT! De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 zoekt vrijwilligers die de deelnemende delegaties tijdens hun verblijf in Rotterdam begeleiden. Meer info via Facebookbericht Anja Zegwaard (Delegation Manager ESC 2020): https://t.co/UeXqFhF3tt reageer retweet
Oh dat klinkt echt tof :D

Weten jullie of er een beetje verhalen zijn van mensen die dat eerder hebben gedaan? :) Klinkt het alleen tof of is het ook echt tof, en niet alleen rondgecommandeerd worden? :P
Greysmaandag 11 november 2019 @ 20:32
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2019 20:14 schreef Meke het volgende:

[..]

Oh dat klinkt echt tof :D

Weten jullie of er een beetje verhalen zijn van mensen die dat eerder hebben gedaan? :) Klinkt het alleen tof of is het ook echt tof, en niet alleen rondgecommandeerd worden? :P
Nou ik vind de voorwaarden op zich wel vrij pittig, 18 dagen fulltime beschikbaar zijn en je verblijf wordt niet vergoed enzo (logisch wel hoor, maar als je dan niet dichtbij woont is dat best een dingetje dus om te regelen dat je niet alleen van 9 tot 5 beschikbaar bent). Het lijkt me op zich wel tof, je regelt denk ik alles voor de betreffende delegatie, ook als ze ergens heen willen of ergens willen eten etc, zoiets stel ik me erbij voor iig.

Maar wat als je zelf een paar dagen naar Eurovision Village etc wilt bv met je vrienden? :@
Mekemaandag 11 november 2019 @ 21:01
quote:
1s.gif Op maandag 11 november 2019 20:32 schreef Greys het volgende:

[..]

Nou ik vind de voorwaarden op zich wel vrij pittig, 18 dagen fulltime beschikbaar zijn en je verblijf wordt niet vergoed enzo (logisch wel hoor, maar als je dan niet dichtbij woont is dat best een dingetje dus om te regelen dat je niet alleen van 9 tot 5 beschikbaar bent). Het lijkt me op zich wel tof, je regelt denk ik alles voor de betreffende delegatie, ook als ze ergens heen willen of ergens willen eten etc, zoiets stel ik me erbij voor iig.

Maar wat als je zelf een paar dagen naar Eurovision Village etc wilt bv met je vrienden? :@
Ja, dit was ook vooral mijn eerste reactie.. En ik denk dat je het heel erg kunt treffen met een ontzettend leuke delegatie die bijv ook wil dat je zelf meegaat en je trakteert op eten/drink en het vooral ontzettend leuk en gezellig vind dat je er bent, en dat lijkt me echt heel tof.

Of een delegatie die je ontzettend negeert en alleen op je reageert als ze je nodig hebben ;(
Em31maandag 11 november 2019 @ 21:18
Inderdaad behoorlijk pittig ja, al kan de ervaring ook weer geweldig zijn.

Kan me herinneren dat er bij Nederland vorig jaar een jongen bij was en die was wel echt overal bij, zelfs bij het vieren van de winst.
Fred_Bmaandag 11 november 2019 @ 21:20
quote:
0s.gif Op maandag 11 november 2019 21:01 schreef Meke het volgende:

[..]

Ja, dit was ook vooral mijn eerste reactie.. En ik denk dat je het heel erg kunt treffen met een ontzettend leuke delegatie die bijv ook wil dat je zelf meegaat en je trakteert op eten/drink en het vooral ontzettend leuk en gezellig vind dat je er bent, en dat lijkt me echt heel tof.

Of een delegatie die je ontzettend negeert en alleen op je reageert als ze je nodig hebben ;(
Ik denk dat het nogal afhangt van de artiest die een land stuurt. Als The Sunstroke Project nog eens gaat voor MoldaviŽ, dan is het vooral handig dat je de plaatselijke coffeeshops en rosse buurt kent. Als de Duitse Sisters nog eens komen, zal het eerder een zoektocht zijn naar een hotel met Netflix.
Greysmaandag 11 november 2019 @ 21:41
Ik kan sowieso niet want wij hebben andere bezigheden voor het forum in die tijd, maar als ik dat niet zou hebben zou ik echt twijfelen want aan de ene kant is het tof om mee te maken, maar aan de andere kant zou ik echt het gevoel hebben dat ik dan juist ook weer dingen zou missen. Zoals dus idd bijvoorbeeld leuk met bekenden een paar keer naar Eurovision Village etc gaan, want dat kan dan dus niet lijkt me. En dat lijkt me ook wel weer lullig, dan IS het Songfestival een keer in eigen land en dan gaat dat beleven met ESF-vrienden langs je heen. Maar er staan idd weer andere belevenissen tegenover.

Lastige keuze lijkt me. :D
Cirilicodinsdag 12 november 2019 @ 00:36
Vet gaaf.

Inderdaad wel een beetje een dilemma. Feesten met vrienden in alle vrijheid, of gebonden aan een delegatie voor 2,5 week met toegang tot van alles.

Combineren zou tof zijn, feesten met delegatie ťn vrienden tegelijk. Maar of dat mogelijk is weet ik niet.
Ceedinsdag 12 november 2019 @ 06:44
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2019 00:36 schreef Cirilico het volgende:
Vet gaaf.

Inderdaad wel een beetje een dilemma. Feesten met vrienden in alle vrijheid, of gebonden aan een delegatie voor 2,5 week met toegang tot van alles.

Combineren zou tof zijn, feesten met delegatie ťn vrienden tegelijk. Maar of dat mogelijk is weet ik niet.
Op wiwi reageert iemand in de comments met het volgende:
quote:
I did this in 2014, and I had loads of fun. I was even given special treatment by my mentors, because they saw how much I enjoyed the experience, both as a helper and a regular fan. I pretty much chilled all day long in the backstage area, until I was needed about… 2-3 days a day, and even less during the live show week. Free meals, tickets to the show, walking wherever I liked and all I had to do was have fun.
Dat lijkt me dan weer erg tof, maar een groot deel hangt wel af van de delegatie waar je bij wordt geplaatst. En ook als deze heel tof is zal je het ESF niet echt met je eigen vrienden kunnen vieren.
Greysdinsdag 12 november 2019 @ 09:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2019 06:44 schreef Cee het volgende:

[..]

Op wiwi reageert iemand in de comments met het volgende:
[..]

Dat lijkt me dan weer erg tof, maar een groot deel hangt wel af van de delegatie waar je bij wordt geplaatst. En ook als deze heel tof is zal je het ESF niet echt met je eigen vrienden kunnen vieren.
Ja ik trok wel een wenkbrauw op bij die reactie. Want als je free meals en tickets to the show krijgt, waarom staat dat dan niet in de oproep van de Delegation Manager? Want dat zou het voor sommigen alweer wat aantrekkelijker maken. Alleen kan je weinig doen voor zo'n delegatie gedurende de uren van de show als jij in de zaal staat? Misschien dat deze ene persoon het kreeg van de delegatie zelf.

Ik bedoel, ik hoop het echt voor de mensen die het gaan doen dat het zo is, maar ik hoop niet dat ze het door die reactie verwachten en dat het dan niet zo blijkt te zijn. Je moet het echt doen omdat je het een unieke ervaring vindt om achter de schermen te zijn etc denk ik. Wat op zich ook wel echt tof is want wanneer maak je dat nou mee!
Cirilicodinsdag 12 november 2019 @ 09:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2019 06:44 schreef Cee het volgende:

[..]

Op wiwi reageert iemand in de comments met het volgende:
[..]

Dat lijkt me dan weer erg tof, maar een groot deel hangt wel af van de delegatie waar je bij wordt geplaatst. En ook als deze heel tof is zal je het ESF niet echt met je eigen vrienden kunnen vieren.
Ik vond ook nog dit interview met een host voor AlbaniŽ uit 2008 (ServiŽ).
https://eurovision.tv/story/behind-the-scenes-delegation-host


De Deense vacature had ook iets meer informatie. Vooral dit stukje.
quote:
Time required:
Beginning of March: Information workshop
6th March: Full day (up to 12 hours including breaks)
28th April - 10th May: Full time for two weeks (37 hours) with work days of between 2 and 10 hours
All shifts will be agreed with the section leader and delegation leader.

Selection process:
Application deadline: 12th January 2014
January: Screening of applications, short interviews and language tests
February: Selection of delegation hosts
March: Information workshop
Je werkt dan dus in teams van 2 (of 3).
Greysdinsdag 12 november 2019 @ 09:27
Bedankt!
Goed gevonden!
Cirilicodinsdag 12 november 2019 @ 09:33
:)
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2019 09:15 schreef Greys het volgende:

[..]

Ja ik trok wel een wenkbrauw op bij die reactie. Want als je free meals en tickets to the show krijgt, waarom staat dat dan niet in de oproep van de Delegation Manager? Want dat zou het voor sommigen alweer wat aantrekkelijker maken. Alleen kan je weinig doen voor zo'n delegatie gedurende de uren van de show als jij in de zaal staat? Misschien dat deze ene persoon het kreeg van de delegatie zelf.

Ik bedoel, ik hoop het echt voor de mensen die het gaan doen dat het zo is, maar ik hoop niet dat ze het door die reactie verwachten en dat het dan niet zo blijkt te zijn. Je moet het echt doen omdat je het een unieke ervaring vindt om achter de schermen te zijn etc denk ik. Wat op zich ook wel echt tof is want wanneer maak je dat nou mee!
Ja het zou ook kunnen zijn dat ie bedoelt dat ie erbij is in de green room/backstage vanuit waar hij gratis de show bijwoont. Of misschien de shows waarin het land zelf niet optreedt.

De Deense vacature spreekt overigens wel van verzorgde maaltijden.
Cirilicodinsdag 12 november 2019 @ 09:34
Foutje
Mekedinsdag 12 november 2019 @ 10:36
Maar je zou toch ook makkelijk naar de "andere semi" kunnen waarin jouw artiest niet optreedt? Zoiets zou ik wel terecht vinden eigenlijk :D
Em31dinsdag 12 november 2019 @ 17:53
vanderzande twitterde op dinsdag 12-11-2019 om 17:29:57 Vanwege de organisatie van het songfestival wil de npo graag een bijdrage van 12,4 miljoen uit Den Haag #ESC20 https://t.co/JXviCn88Re reageer retweet
EJL5jwzWsAI63W-?format=jpg&name=small
NOS twitterde op dinsdag 12-11-2019 om 18:26:36 NPO vraagt minister Slob om 12,4 miljoen voor songfestival https://t.co/DJhBXqWwh0 reageer retweet
(Binnen 5 minuten 20 reacties _O- tip; niet lezen :7 )

[ Bericht 33% gewijzigd door Em31 op 12-11-2019 18:33:24 ]
lashatumbaidinsdag 12 november 2019 @ 18:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2019 17:53 schreef Em31 het volgende:
vanderzande twitterde op dinsdag 12-11-2019 om 17:29:57 Vanwege de organisatie van het songfestival wil de npo graag een bijdrage van 12,4 miljoen uit Den Haag #ESC20 https://t.co/JXviCn88Re reageer retweet
[ afbeelding ]
NOS twitterde op dinsdag 12-11-2019 om 18:26:36 NPO vraagt minister Slob om 12,4 miljoen voor songfestival https://t.co/DJhBXqWwh0 reageer retweet
(Binnen 5 minuten 20 reacties _O- tip; niet lezen :7 )
Samen met het budget van Rotterdam zou het totale budget dan over de 40 miljoen gaan! Toch een dure editie ten opzichte van sommige andere jaren.
trein2000dinsdag 12 november 2019 @ 18:50
Als buitenstaander vind ik dit wel hele veel geld voor 3 daagjes TV, waarom moet dit zoveel kosten?
Em31dinsdag 12 november 2019 @ 18:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2019 18:45 schreef lashatumbai het volgende:

[..]

Samen met het budget van Rotterdam zou het totale budget dan over de 40 miljoen gaan! Toch een dure editie ten opzichte van sommige andere jaren.
Misschien zetten ze hoog in?

Ja het is veel geld, maar het kan ook veel opleveren (25 miljoen in Zweden). Door de winst staat Nederland bijvoorbeeld ook weer in die top 10 van de Lonely Planet, dus wat bijdragen lijkt mij niet zo raar.
lashatumbaidinsdag 12 november 2019 @ 19:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2019 18:57 schreef Em31 het volgende:

[..]

Misschien zetten ze hoog in?

Ja het is veel geld, maar het kan ook veel opleveren (25 miljoen in Zweden). Door de winst staat Nederland bijvoorbeeld ook weer in die top 10 van de Lonely Planet, dus wat bijdragen lijkt mij niet zo raar.
Nee zeker niet! Ben blij als er een hoog budget is uiteraard. Hoe meer geld, hoe meer mogelijk! Ik hoop dan ook van harte dat de Tweede Kamer dit geld gaat toekennen.
Jason22dinsdag 12 november 2019 @ 20:24
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2019 17:53 schreef Em31 het volgende:
vanderzande twitterde op dinsdag 12-11-2019 om 17:29:57 Vanwege de organisatie van het songfestival wil de npo graag een bijdrage van 12,4 miljoen uit Den Haag #ESC20 https://t.co/JXviCn88Re reageer retweet
[ afbeelding ]
NOS twitterde op dinsdag 12-11-2019 om 18:26:36 NPO vraagt minister Slob om 12,4 miljoen voor songfestival https://t.co/DJhBXqWwh0 reageer retweet
(Binnen 5 minuten 20 reacties _O- tip; niet lezen :7 )
VVD, wil de ‘hand op de knip’ houden. Als dat inderdaad gebeurt, dan is er toch een ‘probleempje’...
marsandinsdag 12 november 2019 @ 20:35
Laat de provincie en de regio maar wat meer bijdragen.
Em31dinsdag 12 november 2019 @ 20:36
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2019 20:24 schreef Jason22 het volgende:

[..]

VVD, wil de ‘hand op de knip’ houden. Als dat inderdaad gebeurt, dan is er toch een ‘probleempje’...
De NPO had toch ook iets van 50 miljoen 'over' ofzoiets? Of wat was dat ook alweer :+ komt uiteindelijk vast goed :P
trein2000dinsdag 12 november 2019 @ 20:44
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2019 20:24 schreef Jason22 het volgende:

[..]

VVD, wil de ‘hand op de knip’ houden. Als dat inderdaad gebeurt, dan is er toch een ‘probleempje’...
Naar mijn beste politieke inzicht is dit inderdaad onhaalbaar. De VVD heeft net een megagroot iets ingeleverd met de maximumsnelheid. Om dan op nog een high-profile dossier een forse concessie te doen gaat die partij niet doen gok ik.

Maar dat weet de NPO ook wel. Dus dit is gewoon een kwestie van hoog inzetten.
Nashipeerdinsdag 12 november 2019 @ 20:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2019 18:50 schreef trein2000 het volgende:
Als buitenstaander vind ik dit wel hele veel geld voor 3 daagjes TV, waarom moet dit zoveel kosten?
Omdat het niet drie dagen duurt, maar zeker wel twee ŗ drie maanden of zelfs meer (voorbereiding). Wat je in die drie dagen op tv ziet is maar een fractie. Je krijgt te maken met tienduizenden bezoekers, en met de kans op aanslagen en ongeregeldheden moet je toch wel een hoop strenge voorzorgsmaatregelen nemen, niet alleen rond Ahoy, maar door de hele stad en mogelijk ook in bv Amsterdam en Schiphol. Niet dat het ESF-volk agressief is ;) maar je weet maar nooit. Je moet ook nog voor extra of alternatief openbaar vervoer zorgen, zeker als er gebieden worden afgesloten en om de menigte te verplaatsen. Het OV in de stad is nu al druk, en straks neemt iedereen nog de tram en metro. En de show natuurlijk zelf, wat ontzettend duur is om te realiseren. Dan komen er nog randzaken bij zoals evenementen, podia, horeca en alles wat erbij komt kijken. En bureaucratie natuurlijk, waarschijnlijk gaat dat ook weer wat kosten mbt vergunningen en dergelijke.

40M lijkt me ook best wel veel eigenlijk, maar hopelijk komt er ooit een openbare lijst met kostenposten.
marsandinsdag 12 november 2019 @ 20:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2019 20:52 schreef Nashipeer het volgende:

[..]

Omdat het niet drie dagen duurt, maar zeker wel twee ŗ drie maanden of zelfs meer (voorbereiding). Wat je in die drie dagen op tv ziet is maar een fractie. Je krijgt te maken met tienduizenden bezoekers, en met de kans op aanslagen en ongeregeldheden moet je toch wel een hoop strenge voorzorgsmaatregelen nemen, niet alleen rond Ahoy, maar door de hele stad en mogelijk ook in bv Amsterdam en Schiphol. Niet dat het ESF-volk agressief is ;) maar je weet maar nooit. Je moet ook nog voor extra of alternatief openbaar vervoer zorgen, zeker als er gebieden worden afgesloten en om de menigte te verplaatsen. Het OV in de stad is nu al druk, en straks neemt iedereen nog de tram en metro. En de show natuurlijk zelf, wat ontzettend duur is om te realiseren. 40M lijkt me ook best wel veel eigenlijk, maar hopelijk komt er ooit een openbare lijst met kostenposten.
Kosten voor het OV zijn geen zaak van de NPO. Dat is dus niet waar dit om.zal gaan.
Dat geld mag Rotterdam sowieso zelf ophoesten.
trein2000dinsdag 12 november 2019 @ 20:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2019 20:54 schreef marsan het volgende:

[..]

Kosten voor het OV zijn geen zaak van de NPO. Dat is dus niet waar dit om.zal gaan.
Dat geld mag Rotterdam sowieso zelf ophoesten.
Evenals politie-inzet. Dat bedrag is waarschijnlijk zelfs geheim.
Nashipeerdinsdag 12 november 2019 @ 20:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2019 20:54 schreef marsan het volgende:

[..]

Kosten voor het OV zijn geen zaak van de NPO. Dat is dus niet waar dit om.zal gaan.
Dat geld mag Rotterdam sowieso zelf ophoesten.
Daar ben ik me van bewust, maar die reactie was ook gericht op de totale 40M die hierboven werd genoemd, niet de 12,4M van de NPO
Jason22dinsdag 12 november 2019 @ 21:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2019 20:36 schreef Em31 het volgende:

[..]

De NPO had toch ook iets van 50 miljoen 'over' ofzoiets? Of wat was dat ook alweer :+ komt uiteindelijk vast goed :P
Ze hebben vast wel een reservepotje, maar die zullen ze vast niet meteen willen uitgeven met die bezuinigingen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2019 20:44 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Naar mijn beste politieke inzicht is dit inderdaad onhaalbaar. De VVD heeft net een megagroot iets ingeleverd met de maximumsnelheid. Om dan op nog een high-profile dossier een forse concessie te doen gaat die partij niet doen gok ik.

Maar dat weet de NPO ook wel. Dus dit is gewoon een kwestie van hoog inzetten.
Zou goed kunnen inderdaad. Het liefst willen ze natuurlijk dat de overheid zoveel mogelijk extra betaald. Die 2 miljoen die er nu ligt van de NPO is ook niet heel veel, als je al 40 jaar hebt kunnen ‘sparen’ :+
Greyswoensdag 13 november 2019 @ 00:11
Deze even uit een ander topic geplukt omdat we het hierboven ook al hadden over de vrijwilligers. Dan houden we alles een beetje bij elkaar.

quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2019 23:31 schreef BasEnAad het volgende:
[ afbeelding ]

Ik vind dit toch wel vrij gÍnant. Een weekend oke, maar je wordt geacht 19 dagen full time beschikbaar te zijn, geen vergoeding, geen reiskosten. Maar je moet wel een vreemde taal spreken en geen 9-tot-5-mentaliteit hebben. Je kunt het altijd proberen natuurlijk als organisatie :')
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2019 23:34 schreef Em31 het volgende:
Ja best wel schaamteloos. Zag dat Sietse ook net op die tweet reageerde.
SietseBakker twitterde op dinsdag 12-11-2019 om 22:46:15 @:Frankeren En wat betreft de oproep voor delegation host vrijwilligers: Waarom “tamelijk schandalig?” reageer retweet
Zouden ze dat zelf echt niet ook gedacht hebben? :@
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 november 2019 23:37 schreef Em31 het volgende:
Godver weer het verkeerde topic :@ :D

@:Greys kun je deze posts ook verplaatsen?
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2019 23:38 schreef lashatumbai het volgende:

[..]

Ach ja, elk groot festival moet het ook van vrijwilligers hebben o.a. Je mag uitmaken van de bubble voor een week, je krijgt er dus ook echt wel een geweldige ervaring voor terug zonder zelf veel ervaring te moeten hebben in een bepaald vakgebied. Het feit dat je onderdeel mag zijn van het grote gebeuren is toch heel gaaf. Bovendien gaat het al jaren zo, en is er blijkbaar altijd meer dan genoeg animo!
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 00:03 schreef BasEnAad het volgende:
Ik heb er echt geen probleem mee dat er gemeenschapsgeld gebruikt wordt voor het organiseren van zo'n evenement. Maar op deze manier mensen inzetten vind ik wel treurig.
BasEnAadwoensdag 13 november 2019 @ 00:15
quote:
14s.gif Op woensdag 13 november 2019 00:11 schreef Greys het volgende:
Deze even uit een ander topic geplukt omdat we het hierboven ook al hadden over de vrijwilligers. Dan houden we alles een beetje bij elkaar.
[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

oke :D
PXlV4BB.jpg
Davewoensdag 13 november 2019 @ 08:22
SietseBakker twitterde op woensdag 13-11-2019 om 07:57:26 @Frankeren Net als tal van andere grote events bouwt het ESF al tientallen jaren op de inzet van vrijwilligers. Sterker nog: Ik ben zelf ooit ook als vrijwilliger begonnen op het songfestival! Daar wordt trouwens goed voor ze gezorgd (training, catering, kleding, vervoer in de stad, etc.) reageer retweet
Sietse heeft net weer gereageerd.
Davewoensdag 13 november 2019 @ 08:23
Raar dat dat dan niet in die advertentie benoemd wordt.
TheVulturewoensdag 13 november 2019 @ 08:50
Nederland Zeikland is weer wakker hoor...
#ANONIEMwoensdag 13 november 2019 @ 08:57
Hier kunnen ze gemakkelijk betaalde krachten opzetten. Deze eisen zijn onredelijk.
Em31woensdag 13 november 2019 @ 09:48
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 08:23 schreef Dave het volgende:
Raar dat dat dan niet in die advertentie benoemd wordt.
Dan had die vacature inderdaad al wat beter overgekomen.
Japepkwoensdag 13 november 2019 @ 11:09
Het is een redelijk lange periode, maar er zijn ongetwijfeld mensen te vinden die hier hun vakantieperiode voor over hebben. Studenten zullen ook wel een deel van de doelgroep zijn. Al die grote sportevenementen draaien ook op vrijwilligers.

Hier in Breda komt dit jaar bijvoorbeeld de Vuelta voorbij, daar zoeken ze ook vrijwilligers voor dezelfde rol. In andere evenementen die hier in de stad worden georganiseerd zie je ook dat mensen zich voor een week of zo aan een organisatie verbinden. Het is natuurlijk wel een mooie semi-internationale ervaring.
Remcowoensdag 13 november 2019 @ 11:14
quote:
14s.gif Op woensdag 13 november 2019 09:48 schreef Em31 het volgende:

[..]

Dan had die vacature inderdaad al wat beter overgekomen.
Een wat betere opmaak en achtergrond was ook niet overbodig geweest.

Belachelijke eisen trouwens als je dit doet ben je echt gek.
Greyswoensdag 13 november 2019 @ 11:16
Kudo's voor hoe Sietse reageert trouwens. Dat ie zelf ook vrijwilliger is geweest bij het ESF etc.

Ik zie echt reacties als "maar wel tonnen salaris voor Doutzen".

A) je weet niet eens of die gast presenteren
B) hoe weet je nou wat de presentatoren krijgen, die zullen uiteraard betaald worden maar ik gok geen 'tonnen'. Die zullen het deels ook wel voor de eer doen.
Greyswoensdag 13 november 2019 @ 11:18
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 11:14 schreef Remco het volgende:

[..]

Een wat betere opmaak en achtergrond was ook niet overbodig geweest.

Belachelijke eisen trouwens als je dit doet ben je echt gek.
Zo te zien aan de reacties op Facebook zijn er toch zat die het wťl leuk lijkt hoor. Als je daar toch al in de regio woont en een mega-fan bent kan ik me ergens heus voorstellen dat je het supertof vindt om het van zo dichtbij mee te maken achter de schermen.
Ik denk dat je hier echt ESF-fan voor moet zijn.

Als ze vrijwilligers vragen voor de F1 op Zandvoort om de teams te begeleiden staan er waarschijnlijk ook fans in de rij. :7
Em31woensdag 13 november 2019 @ 11:36
Lijkt me ook echt super leuk als je hier bijvoorbeeld heen verhuisd bent en dan nu het land waar je oorspronkelijk vandaan komt mag begeleiden. Dat je die taal ook spreekt. Zullen echt genoeg mensen op reageren gok ik zo :Y

En er zullen denk ik ook nog wel andere vacatures komen voor andere baantjes die misschien wat minder 'heftig' zijn wat betreft tijden etc.
Greyswoensdag 13 november 2019 @ 11:46
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 11:36 schreef Em31 het volgende:
Lijkt me ook echt super leuk als je hier bijvoorbeeld heen verhuisd bent en dan nu het land waar je oorspronkelijk vandaan komt mag begeleiden. Dat je die taal ook spreekt. Zullen echt genoeg mensen op reageren gok ik zo :Y

En er zullen denk ik ook nog wel andere vacatures komen voor andere baantjes die misschien wat minder 'heftig' zijn wat betreft tijden etc.
Op de brainstorm in de Maassilo was bv een Spaanse jongedame die ESF-fan is en in NL woont. Die zag ik al enthousiast reageren op Twitter op deze oproep. En zo zullen er vast meer zijn. :Y
Em31woensdag 13 november 2019 @ 12:43
NOS twitterde op woensdag 13-11-2019 om 12:17:46 Toch 'veel animo' voor loodzware vrijwilligersbaan Songfestival https://t.co/GJJ9axYOxv reageer retweet
Cirilicowoensdag 13 november 2019 @ 13:25
Lijkt mij trouwens ook logisch dat je niet onnodig Groningers en Limburgers drie weken gaat betalen voor reis en verblijf, als je Rotterdamkenners nodig hebt, waar Rotterdam (e.o.) vol mee zit. Dat is ineffeciŽnt en onnodig kostenverhogende, met alle respect voor niet-Rotterdammers.

En je bent vrijwilliger of je bent het niet.
MrBadGuywoensdag 13 november 2019 @ 14:42
Eigenlijk is het te schandalig voor woorden dat een miljoenenevenement van mensen verwacht dat ze 2.5 week (meer dan) full time beschikbaar zijn, behoorlijk wat eisen hebben, maar er geen enkele vergoeding tegenover staat. Dit is gewoon een tijdelijke baan. Voor andere evenementen (festivals) krijgen mensen ook gewoon betaald, zelfs goede doelen werkt veel met betaalde krachten... en dan wordt voor zoiets groots met een miljoenenbudget verwacht dat mensen hier vakantie voor opnemen? _O-

Natuurlijk moeten mensen het helemaal zelf weten wat mij betreft, maar zeker voor een door de overheid georganiseerd evenement mag je toch wel wat meer verwachten... waarom hebben we Łberhaupt zaken als minimumloon e.d. als je mensen ook gewoon niet (of met alleen eten en drinken) mag betalen voor werkzaamheden?

Ik snap dat sommige mensen helemaal idolaat zijn als het over het ESF gaat, maar je zou toch hopen dat maar weinig mensen hiertoe bereid zijn en dat de overheid met een fatsoenlijke vergoeding komt voor 2,5 week full-time werkzaamheden. Maar waarschijnlijk zullen er wel genoeg mensen gek genoeg zijn... en vervolgens klagen dat bepaalde sectoren niet genoeg betalen :D
Em31woensdag 13 november 2019 @ 16:16
quote:
Semi-Final Allocation Draw
The draw to decide in which Semi-Final each country will perform will be held on Tuesday 28 January in Rotterdam.

When will tickets go on sale?
Tickets for rehearsals, the Semi-Finals and Grand Final of the Eurovision Song Contest 2020 are expected to go on sale shortly.
https://eurovision.tv/sto(...)ision-2020-rotterdam
w/
18.32woensdag 13 november 2019 @ 16:19
quote:
Dat laatste is natuurlijk het belangrijkste
Pluto1975woensdag 13 november 2019 @ 16:46
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 14:42 schreef MrBadGuy het volgende:
Eigenlijk is het te schandalig voor woorden dat een miljoenenevenement van mensen verwacht dat ze 2.5 week (meer dan) full time beschikbaar zijn, behoorlijk wat eisen hebben, maar er geen enkele vergoeding tegenover staat. Dit is gewoon een tijdelijke baan. Voor andere evenementen (festivals) krijgen mensen ook gewoon betaald, zelfs goede doelen werkt veel met betaalde krachten... en dan wordt voor zoiets groots met een miljoenenbudget verwacht dat mensen hier vakantie voor opnemen? _O-

Natuurlijk moeten mensen het helemaal zelf weten wat mij betreft, maar zeker voor een door de overheid georganiseerd evenement mag je toch wel wat meer verwachten... waarom hebben we Łberhaupt zaken als minimumloon e.d. als je mensen ook gewoon niet (of met alleen eten en drinken) mag betalen voor werkzaamheden?

Ik snap dat sommige mensen helemaal idolaat zijn als het over het ESF gaat, maar je zou toch hopen dat maar weinig mensen hiertoe bereid zijn en dat de overheid met een fatsoenlijke vergoeding komt voor 2,5 week full-time werkzaamheden. Maar waarschijnlijk zullen er wel genoeg mensen gek genoeg zijn... en vervolgens klagen dat bepaalde sectoren niet genoeg betalen :D
Aan de andere kant. Stel dat er wťl betaald zou worden. Ook dan zou de kritiek niet van de lucht zijn (belastinggeld etc)
Greyswoensdag 13 november 2019 @ 16:46
quote:
6s.gif Op woensdag 13 november 2019 16:19 schreef 18.32 het volgende:

[..]

Dat laatste is natuurlijk het belangrijkste
Hoi! Nieuw hier? Welkom! *O* w/
18.32woensdag 13 november 2019 @ 17:00
quote:
1s.gif Op woensdag 13 november 2019 16:46 schreef Greys het volgende:

[..]

Hoi! Nieuw hier? Welkom! *O* w/
Ja :)
MrBadGuywoensdag 13 november 2019 @ 17:08
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 16:46 schreef Pluto1975 het volgende:

[..]

Aan de andere kant. Stel dat er wťl betaald zou worden. Ook dan zou de kritiek niet van de lucht zijn (belastinggeld etc)
Dus ambtenaren ook maar niet betalen? Of de zaalhuur? Dat het (te) duur is is een andere discussie, dat betekent niet dat de overheid dan maar onder het minimumloon (of helemaal niks) moet betalen aan tijdelijke werknemers (wat dit toch echt overduidelijk zijn).

[ Bericht 0% gewijzigd door MrBadGuy op 13-11-2019 17:29:57 ]
ReMiLawoensdag 13 november 2019 @ 17:30
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 17:08 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Dus ambtenaren ook maar niet betalen? Of de zaalhuur? Dat het (te) duur is is een andere discussie, dat betekent niet dat de overheid dan maar onder het minimumloon (of helemaal niks) te betalen aan tijdelijke werknemers (wat dit toch echt overduidelijk zijn).
Ik vind het eigenlijk ook niet kunnen ook al is het een geweldige ervaring en staat het goed op je cv. Ze mogen op zn minst de reis- en verblijfskosten betalen. Maar ik begrijp wel dat ze bang zijn dat er dan zoveel sollicitaties binnenkomen die ze nooit kunnen verwerken. En ook dat kost geld. Dilemma?
Em31woensdag 13 november 2019 @ 17:43
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 17:30 schreef ReMiLa het volgende:

[..]

Ik vind het eigenlijk ook niet kunnen ook al is het een geweldige ervaring en staat het goed op je cv. Ze mogen op zn minst de reis- en verblijfskosten betalen. Maar ik begrijp wel dat ze bang zijn dat er dan zoveel sollicitaties binnenkomen die ze nooit kunnen verwerken. En ook dat kost geld. Dilemma?
Daarmee sluiten ze in ieder geval uit dat niet heel Nederland gaat solliciteren ja. Ze hadden gewoon dat stukje van Sietse (training, catering, kleding, vervoer in de stad, etc.) er ook bij moeten plaatsen.
blackswangreenwoensdag 13 november 2019 @ 18:08
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 16:46 schreef Pluto1975 het volgende:

[..]

Aan de andere kant. Stel dat er wťl betaald zou worden. Ook dan zou de kritiek niet van de lucht zijn (belastinggeld etc)
Het is toch gewoon werk? Ik vind het volkomen van de pot gerukt dat dit voor niks moet. Krijgt Sietse Bakker ook niet betaald?
Greyswoensdag 13 november 2019 @ 18:14
Ze hebben in totaal 600 vrijwilligers nodig geloof ik. Die kregen in de andere ESF-organiserende landen volgens mij ook nooit betaald? Als je fan bent en je vindt het leuk en je hebt het ervoor over dan doe je het, niemand wordt gedwongen. Als je het niks vindt doe je het lekker niet.

En ja ik vind deze vrijwillige functie ook vrij heftig qua inzet en tijd. Maar aan de reacties het en der op Facebook te zien zijn er hele kuddes die het willen. Zelfs nog zonder dat er in de tekst staat dat je catering krijgt. (Wat wel zo is volgens Sietse).

En er komen ook nog andere dingen waar ze vrijwilligers voor nodig hebben die minder tijd vragen.

Ik heb liever dat ze het budget besteden aan een geweldige show dan aan vergoedingen voor honderden vrijwilligers. :@

[ Bericht 18% gewijzigd door Greys op 13-11-2019 18:38:40 ]
Pluto1975woensdag 13 november 2019 @ 19:22
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 17:08 schreef MrBadGuy het volgende:

[..]

Dus ambtenaren ook maar niet betalen? Of de zaalhuur? Dat het (te) duur is is een andere discussie, dat betekent niet dat de overheid dan maar onder het minimumloon (of helemaal niks) moet betalen aan tijdelijke werknemers (wat dit toch echt overduidelijk zijn).
Ik zeg ook niet dat ik dat vind maar vanaf het begin is er al een groep mensen die zeurt over “zonde van het belanstinggeld” etc. En laat ik duidelijk zijn: ik ben het daar NIET mee eens! En ja, ik zou het ook normaal vinden als men ervoor betaalt krijgt. Ondanks dat heb ik in die periode al vakantie aangevraagd dus wie weet
Miloutchiwoensdag 13 november 2019 @ 19:24
Het leek me heel leuk om als vrijwilliger te werken en dat te gebruiken als stageonderdeel voor mijn opleiding (meertalige communicatie). Het zou echt perfect zijn. Helaas valt het ESF nťt niet in een periode waarin stages zijn toegestaan (examens, etc.). Het had me een hele leuke ervaring geleken. Overigens sowieso een ervaring die heel goed zou staan bij mijn CV, maarja, helaas kan ik niet.

Ze vragen inderdaad wel veel. Fulltime is veel tijd. Veel mensen werken, studeren. Ik zou niet weten hoe ze 600 mensen gaan vinden.
Greyswoensdag 13 november 2019 @ 19:27
quote:
0s.gif Op woensdag 13 november 2019 19:24 schreef Miloutchi het volgende:
Het leek me heel leuk om als vrijwilliger te werken en dat te gebruiken als stageonderdeel voor mijn opleiding (meertalige communicatie). Het zou echt perfect zijn. Helaas valt het ESF nťt niet in een periode waarin stages zijn toegestaan. Het had me een hele leuke ervaring geleken.

Ze vragen inderdaad wel veel. Fulltime is veel tijd. Veel mensen werken, studeren. Ik zou niet weten hoe ze 600 mensen gaan vinden.
Ze hebben per delegatie 2 mensen als begeleider nodig. Dus 82.
De rest van de andere functies voor vrijwilligers zijn misschien minder tijdconsumerend! :Y

Ik ga trouwens even opzoeken waar ik het aantal 600 ook alweer vandaan heb. :P
Miloutchiwoensdag 13 november 2019 @ 19:30
quote:
1s.gif Op woensdag 13 november 2019 19:27 schreef Greys het volgende:

[..]

Ze hebben per delegatie 2 mensen als begeleider nodig. Dus 82.
De rest van de andere functies voor vrijwilligers zijn misschien minder tijdconsumerend! :Y

Ik ga trouwens even opzoeken waar ik het aantal 600 ook alweer vandaan heb. :P
Dat klinkt al beter haha. Ik schrok al. :P
82 mensen zijn vast wel te vinden. Het is ook gewoon leuk. Zoiets maak je nooit meer mee waarschijnlijk. Al lijkt het me wel alsnog moeilijk om iemand te vinden die Engels en Fins of Armeens ofzo kan.
Greyswoensdag 13 november 2019 @ 19:32
Oh ja hier stond dat van totaal 600 mensen.

https://www.rijnmond.nl/n(...)ersbaan-Songfestival

En elders stond 2 per delegatie x 41 landen.

En dat er meer functies komen.
Greyswoensdag 13 november 2019 @ 22:08
Ook vrijwilligers in de stad nodig.
Al ruim 200 aanmeldingen.

https://www.ad.nl/rotterd(...)gn=socialsharing_web
Em31vrijdag 15 november 2019 @ 07:51
ADnl twitterde op vrijdag 15-11-2019 om 07:47:29 Minister Slob schuift meevallende Ster-inkomsten mogelijk door naar organisatie Songfestival https://t.co/O2yEhI2McS reageer retweet
Niels93vrijdag 15 november 2019 @ 08:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 november 2019 07:51 schreef Em31 het volgende:
ADnl twitterde op vrijdag 15-11-2019 om 07:47:29 Minister Slob schuift meevallende Ster-inkomsten mogelijk door naar organisatie Songfestival https://t.co/O2yEhI2McS reageer retweet
Ik ben benieuwd of dat dan die volledige 12,4 miljoen dekt of dat er daarna nog steeds een gat overblijft.
Greysvrijdag 15 november 2019 @ 08:44
Ik weet niet precies wie dit is maar dit ging ook over bovenstaande:

newsreader_360 twitterde op woensdag 13-11-2019 om 00:27:17 @RealAmazingPP @renevangellekom @NOS @ESF_FOK Het ministerie heeft dit jaar 150 miljoen aan ster-inkomsten begroot, en de eerste 6 maanden van 2019 heeft men al 13 miljoen meer inkomsten dan verwacht, over heel 2019 verwacht men 182 miljoen. Voor 2020 verwacht men dit ook. 1/2 reageer retweet
newsreader_360 twitterde op woensdag 13-11-2019 om 00:36:06 @RealAmazingPP @renevangellekom @NOS @ESF_FOK Die 32 miljoen meer dan de 150 milj. begroot gaan normaal naar de algemene media reserve van het ministerie. De 12.4 miljoen die men nu vraagt komt uit dit bedrag voor 2020. Dus i.pv. dat het in de reserve gaat, de npo een deel van die meer-opbrengsten krijgt. reageer retweet
Niels93vrijdag 15 november 2019 @ 08:46
Wat een geld :o
Em31vrijdag 15 november 2019 @ 08:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 08:46 schreef Niels93 het volgende:
Wat een geld :o
Zo inderdaad
Andromachevrijdag 15 november 2019 @ 09:43
Ik wil ook graag vrijwilligen maar niet in deze functie. Ben benieuwd wat er nog meer vrijkomt.
lashatumbaivrijdag 15 november 2019 @ 12:54
https://www.ad.nl/politie(...)ngfestival~a398496c/

Klinkt als een plan! ^O^
quote:

'Slob wil inkomsten Ster inzetten voor Songfestival'


Minister Slob is van plan de meevallende Ster-inkomsten in te zetten voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival door de publieke omroep. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.

De publieke omroep liet onlangs weten nog een tekort te hebben van 12,4 miljoen euro. Zou Slob, die verantwoordelijk is voor de portefeuille Media, daadwerkelijk zijn plannen doorzetten, dan komt het geld in feite uit de eigen portemonnee van de publieke omroep. Er zou dan geen belastinggeld mee gemoeid zijn.

De woordvoerder van Slob kan het nieuws nog niet bevestigen. ,,Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kijkt nog naar het verzoek van de NPO’’, zegt hij. Ster laat weten dat het momenteel niet iets is waar ze mee bezig zijn. ,,Maar het klopt dat we meer gaan afdragen dan het OCW heeft begroot.’’

Geraamd is dat het songfestivalspektakel, dat in mei plaatsvindt in Ahoy, 26,5 miljoen gaat kosten. Daarvan neemt de European Broadcasting Union - de drijvende kracht achter het internationale liedjesfestijn - 9,6 miljoen voor haar rekening. De NPO draagt 2,5 miljoen euro bij, AVROTROS 2 miljoen.
Fred_Bvrijdag 15 november 2019 @ 13:04
quote:
Dat is inderdaad een handig compromis, waar niemand het echt mee oneens kan zijn.
ijs_beervrijdag 15 november 2019 @ 13:12
quote:
Goed gedaan Arie.
FruitofUtopiavrijdag 15 november 2019 @ 15:26
Als wij het EK voetbal organiseren, wordt er dan ook zo moeilijk gedaan over het geld?
Em31vrijdag 15 november 2019 @ 15:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 15:26 schreef FruitofUtopia het volgende:
Als wij het EK voetbal organiseren, wordt er dan ook zo moeilijk gedaan over het geld?
Bij Formule 1 eerst wel, beetje hetzelfde idee.
Greysvrijdag 15 november 2019 @ 16:25
quote:
14s.gif Op vrijdag 15 november 2019 13:12 schreef ijs_beer het volgende:

[..]

Goed gedaan Arie.
Ik wacht nog even met de veren in de bips van Arie tot het bevestigd is, want nu zijn het alleen nog 'volgens bronnen van de Telegraaf'. Maar als het idd zo opgelost wordt is het een slim idee, want dan kan er niet al te veel over geklaagd worden. :D
blackswangreenvrijdag 15 november 2019 @ 17:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 november 2019 15:26 schreef FruitofUtopia het volgende:
Als wij het EK voetbal organiseren, wordt er dan ook zo moeilijk gedaan over het geld?
Dat levert natuurlijk wel veel meer op qua sponsoring e.d. Voor het songfestival leg je alleen maar geld toe.
ijs_beerdinsdag 19 november 2019 @ 21:59
D66 wil dat kabinet portemonnee trekt voor Songfestival

https://www.bndestem.nl/p(...)ngfestival~a8735ac7/
Niels93woensdag 20 november 2019 @ 13:25
De Maassilo wordt de Euroclub
https://www.lc.nl/cultuur(...)%2Fwww.google.com%2F
Em31zondag 24 november 2019 @ 09:47
songfestivalNL twitterde op zondag 24-11-2019 om 09:26:17 Winnaar Izar Cohen (1978), Producer Tali Eshkoli en IsraŽlische fans over het afgelopen songfestival in Tel Aviv en het komende #songfestival in Rotterdam 👇https://t.co/Ej4ZYSm14D reageer retweet
Arth_NLzondag 24 november 2019 @ 13:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 november 2019 09:43 schreef Andromache het volgende:
Ik wil ook graag vrijwilligen maar niet in deze functie. Ben benieuwd wat er nog meer vrijkomt.
Ik ook maar ik ga nooit drie weken vrij kunnen krijgen. :P Er komen gelukkig nog wel andere functies beschikbaar. :)
Davemaandag 25 november 2019 @ 14:11
Meeste seinen op groen voor songfestivalgeld

https://www.telegraaf.nl/(...)oor-songfestivalgeld
Momomaandag 25 november 2019 @ 14:41
Definitieve duidelijkheid komt er naar verwachting dus volgende week, Minister Slob hoopt kennelijk dat het bij een eenmalige gebeurtenis blijft. "Het is leuk om te winnen, maar dan heb je wel een opgave", aldus de minister. "Het winnen is Ierland drie keer overkomen, dat moeten wij niet hebben."

:D
blackswangreenmaandag 25 november 2019 @ 14:51
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2019 14:41 schreef Momo het volgende:
Definitieve duidelijkheid komt er naar verwachting dus volgende week, Minister Slob hoopt kennelijk dat het bij een eenmalige gebeurtenis blijft. "Het is leuk om te winnen, maar dan heb je wel een opgave", aldus de minister. "Het winnen is Ierland drie keer overkomen, dat moeten wij niet hebben."

:D
Ja kut zeg, dat wij als Nederland het grootste tv-evenement van Europa moeten organiseren.
Em31maandag 25 november 2019 @ 14:52
quote:
De Tweede Kamer spreekt vandaag over de mediabegroting. PvdA-leider Asscher riep op tot het creŽren van rust rond de financiering van het songfestival. Hij zei dat hij de soms zure discussie over het liedjesfestijn jammer vindt, omdat heel veel mensen ervan genieten. "Zullen we het dus even een beetje vrolijk houden?"
https://amp.nos.nl/artike(...)tter_impression=true
Zou Asscher hier stiekem ook meeposten :7

Volgend jaar hebben ze door het songfestival en het EK nog veel meer reclame-inkomsten, dus kunnen we nog wel een keertje winnen ;)
Niels93maandag 25 november 2019 @ 15:43
quote:
3s.gif Op maandag 25 november 2019 14:11 schreef Dave het volgende:
Meeste seinen op groen voor songfestivalgeld

https://www.telegraaf.nl/(...)oor-songfestivalgeld
Mooi bericht! Hopen dat het ook over de streep getrokken gaat worden.

Dus dan is de begroting als volgt:
12.4 miljoen van de overheid
9.6 miljoen van tickets, sponsoring en EBU
2.5 miljoen van de NPO
2 miljoen van AVROTROS
15.5 miljoen euro van de gemeente Rotterdam voor Ahoy, beveiliging, side events etc.

Totaal dus 42 miljoen euro?
Jason22maandag 25 november 2019 @ 16:33
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2019 15:43 schreef Niels93 het volgende:

[..]

Mooi bericht! Hopen dat het ook over de streep getrokken gaat worden.

Dus dan is de begroting als volgt:
12.4 miljoen van de overheid
9.6 miljoen van tickets, sponsoring en EBU
2.5 miljoen van de NPO
2 miljoen van AVROTROS
15.5 miljoen euro van de gemeente Rotterdam voor Ahoy, beveiliging, side events etc.

Totaal dus 42 miljoen euro?
Yes, waarvan 26,5 miljoen voor de show.
Petermaandag 25 november 2019 @ 17:55
quote:
0s.gif Op maandag 25 november 2019 15:43 schreef Niels93 het volgende:

[..]

Mooi bericht! Hopen dat het ook over de streep getrokken gaat worden.

Dus dan is de begroting als volgt:
12.4 miljoen van de overheid
9.6 miljoen van tickets, sponsoring en EBU
2.5 miljoen van de NPO
2 miljoen van AVROTROS
15.5 miljoen euro van de gemeente Rotterdam voor Ahoy, beveiliging, side events etc.

Totaal dus 42 miljoen euro?
Het geld van de gemeente Rotterdam is een bankgarantie, dat betekent als er elders geld gevonden wordt Rotterdam minder bijdraagt... zo las ik het in ieder geval.
Mlitadonderdag 28 november 2019 @ 07:26

ARTWORK REVEAL w/
Mlitadonderdag 28 november 2019 @ 07:28
https://www.avrotros.nl/e(...)stival-2020-onthuld/
lashatumbaidonderdag 28 november 2019 @ 07:35
Ik ben echt niet enthousiast. Kan het idee waarderen, maar grafisch ziet het er echt niet prikkelend En dynamisch uit. Wel oubollig en plat.

Bovendien is de vlag van Hongarije gerepresenteerd in het filmpje en niet die van Bulgarije. Insert:facepalm

Dit soort fouten had ik verwacht door een organiserend land als OekraÔne, niet door Sietse en co
lashatumbaidonderdag 28 november 2019 @ 07:41
Ik kan mij trouwens haast niet voorstellen dat we geen rond podium gaan krijgen met dit logo. Laat Florian Wieder hier nou heel goed ik zijn haha
Ceedonderdag 28 november 2019 @ 07:42
Als grafisch vormgever moet ik hier nog even over nadenken wat ik er van vind. In eerste instantie: ik houd van kleurtjes en feitjes en statistics en vind het mooi als dat allemaal in ťťn beeldmerk grafisch weergegeven wordt. Van de andere kant zitten er van die gapende gaten in de cirkel en is het wat te puntig en stekelig naar mijn mening, het is niet ‘warm’, wel dynamisch en uitdagend iiiiiiiiik moet er nog even aan wennen.
Ook grappig dat de O van Open up en NOS er in zit. :P
Ceedonderdag 28 november 2019 @ 07:47
De verhoudingen van de kleuren liggen me ook niet helemaal lekker maar je bent natuurlijk met dit idee wel genoodzaakt om het zo te doen, iiiiiiiik weet niet ik weet niet.
Wel grappig dat Sietse dinsdag misschien wel een hint had gegeven in zijn antwoord naar ons.

:D
Niels93donderdag 28 november 2019 @ 07:47
Ik vind de combinatie van historie en Dutch design echt geweldig. Ben benieuwd hoe hier straks de visualisaties van bijvoorbeeld de vlaggen bij komen
Mlitadonderdag 28 november 2019 @ 07:54
Ik moet de uitwerking ook nog even zien, maar ik vind het kleurrijke en o van open up mooi. Veel wisselende reacties trouwens op social media.
Mlitadonderdag 28 november 2019 @ 07:57
https://www.dezeen.com/20(...)nding-clever-franke/

Wat voorbeelden van merch en posters zo ziet het er echt tof uit! Ik word hier weer enthousiast van!

[ Bericht 25% gewijzigd door Mlita op 28-11-2019 08:02:39 ]
lashatumbaidonderdag 28 november 2019 @ 08:02
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 07:57 schreef Mlita het volgende:
https://www.google.nl/amp/s/www.dezeen.com/%3fp=1440813&

Wat voorbeelden van merch en posters zo ziet het er echt tof uit! Ik word hier weer enthousiast van!
Ik zal ze even hier plaatsen. Ik vind als het logo uit de cirkel wordt getrokken ook interssanter.

Eurovision_dezeen_2364_col_0-852x479.jpg
Eurovision_dezeen_2364_col_1.jpg
Eurovision_dezeen_hero1.jpg
Ceedonderdag 28 november 2019 @ 08:02
Okť ik zie nu voorbeelden van hoe het toegepast wordt op diverse media en meechandising en dat ziet er toch wel heel tof uit hoor. O+
Ceedonderdag 28 november 2019 @ 08:02
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 08:02 schreef lashatumbai het volgende:

[..]

Ik vind als het logo uit de cirkel wordt getrokken ook interssanter.


Ja dat dus!
Mlitadonderdag 28 november 2019 @ 08:03
Alleen die blauwe achtergrond _O-
Ceedonderdag 28 november 2019 @ 08:06
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 08:03 schreef Mlita het volgende:
Alleen die blauwe achtergrond _O-
Nexum gaat rellen. :P
Nu moet wel gezegd worden dat donkerblauw wel makkelijker te combineren is met een diversiteit aan kleuren en vormen. Bij fellere kleuren gaat dat moeilijk.
lashatumbaidonderdag 28 november 2019 @ 08:07
Ik vraag mij wel af hoe dit straks in 3d rendering er uit gaat zien, want uiteindelijk moet het toch zoiets opleveren:

Em31donderdag 28 november 2019 @ 08:07
Ik dacht eerst eehhh? Maar toch wel gaaf zo die voorbeelden en hoe ze het in het filmpje laten zien.

Dat Hongarije-Bulgarije is wel wat dom.

Edit: nu ik het steeds weer zie weet ik niet of ik het nou wel mooi vind of eigenlijk helemaal niet :@ _O- in die voorbeelden hierboven bijv. overheersen de kleuren zwart-geel-rood.

[ Bericht 19% gewijzigd door Em31 op 28-11-2019 08:28:01 ]
Niels93donderdag 28 november 2019 @ 08:27
Misschien doen ze bij de vlaggen van de afzonderlijke landen wel een zoom/in op dat strookje in het logo van het betreffende land. En dat vervolgens die vlag uitgebreid wordt over de hele cirkel van het logo. In het kader van Open Up. Zou me tot lijken!
Em31donderdag 28 november 2019 @ 08:29
Hopelijk is de focus op alle landen in het logo geen voorteken voor de postcards.
Cirilicodonderdag 28 november 2019 @ 08:34
Oh, het Stata ook hier. :D
Mlitadonderdag 28 november 2019 @ 08:41
Cee, die landen pins gaan nu er echt wel komen hŤ.. dat zou zo tof zijn :D
Aoibhindonderdag 28 november 2019 @ 08:46
Ik vind hem wel tof eigenlijk! Mooi dat de vlaggen van de landen erin worden verwerkt!

quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 08:27 schreef Niels93 het volgende:
Misschien doen ze bij de vlaggen van de afzonderlijke landen wel een zoom/in op dat strookje in het logo van het betreffende land. En dat vervolgens die vlag uitgebreid wordt over de hele cirkel van het logo. In het kader van Open Up. Zou me tot lijken!
Ja, dat zou zeker een heel tof idee zijn! :Y *O*
Nexumdonderdag 28 november 2019 @ 08:58
Oh wat lelijk. Ja nee sorry. Dit vind ik echt niks. Het lijkt op een taartdiagram :@
Em31donderdag 28 november 2019 @ 09:14
EKcbO2eX0AAa0L0?format=jpg&name=large
Ceedonderdag 28 november 2019 @ 09:17
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 08:41 schreef Mlita het volgende:
Cee, die landen pins gaan nu er echt wel komen hŤ.. dat zou zo tof zijn :D
Jaaaaa O+
Oh oh ohhh ik wil nu een kerstboompiek van het logo. ~:)
summer52donderdag 28 november 2019 @ 09:19
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 08:02 schreef lashatumbai het volgende:

[..]

Ik zal ze even hier plaatsen. Ik vind als het logo uit de cirkel wordt getrokken ook interssanter.

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat ziet er toch heel erg mooi uit! O+
FruitofUtopiadonderdag 28 november 2019 @ 09:25
Had gehoopt dat NL voor iets simpels maar krachtigs zou gaan. Dit is zo nodeloos ingewikkeld.
ShippedFromTheNetherlandsdonderdag 28 november 2019 @ 10:03
Ik hoop dat er geen depressief pianogepingel als tune komt
Guanabanadonderdag 28 november 2019 @ 10:07
Leuk idee op zich, en die voorbeelden op bijv de tram zien er wel oke uit, maar ik vind het ding zelf veel te rond en teveel taartdiagram inderdaad. Wel leuk dat het een soort Mondriaan-look heeft. :P
Amarinthedonderdag 28 november 2019 @ 10:10
Ik vind het echt heel lelijk. Op het eerste gezicht, maar zelfs ook nadat ik weet hoe het bedoeld is. Hoop dat ze het mooi uitwerken want mensen die casual tv kijken gaan het ook niet snappen (en niet zozeer boeien, maar toch)
Arizonadonderdag 28 november 2019 @ 10:24
quote:
Ik denk aan een dartbord ;(
Even wennen :D
Greysdonderdag 28 november 2019 @ 10:27
Ik vind het zeker wel wat hebben maar moest er wel even aan wennen. Heb het inmiddels wel in m'n hart gesloten. *O*
H_Tdonderdag 28 november 2019 @ 10:27
Ik ben er wel over te spreken :)
Em31donderdag 28 november 2019 @ 10:42
Het is eigenlijk wel een beetje zoals met de slogan, de uitleg maakt het beter.
Aoibhindonderdag 28 november 2019 @ 10:44
Maar ik vind het idee zeker echt wel origineel en leuk bedacht. Ik snap dat sommige mensen er esthetisch een beetje aan moeten wennen, maar hier zit wel een verhaal achter i.t.t. weer eens een vlinder of een bloem.

En dat strakke vind ik ook wel passen bij het innovatieve wat ze dit jaar een beetje als thema winnen. En wat @Guanabana ook al zegt; het heeft iets Mondriaans. :P
Fred_Bdonderdag 28 november 2019 @ 11:00
Ik vind het best een aardig logo. Al hoop ik wel dat er niet te veel elementen komen die uitleg nodig hebben.
Greysdonderdag 28 november 2019 @ 11:09
Ik vind het leuk dat het voor 65 jaar Eurovisie (voor mij) voelt als een moderne dataversie van het oude logo van toen.

zMogJkf.png
Momodonderdag 28 november 2019 @ 11:11
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 10:24 schreef Arizona het volgende:

[..]

Ik denk aan een dartbord ;(
Even wennen :D
Intervalact met Michael van Gerwen die dart op een groot bord met dat logo
Als hij op je land gooit krijg je bonus punten _O_
Arizonadonderdag 28 november 2019 @ 11:17
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 11:11 schreef Momo het volgende:

[..]

Intervalact met Michael van Gerwen die dart op een groot bord met dat logo
Als hij op je land gooit krijg je bonus punten _O_
one hundred and eighty pwants :D
Fred_Bdonderdag 28 november 2019 @ 11:20
quote:
14s.gif Op donderdag 28 november 2019 11:09 schreef Greys het volgende:
Ik vind het leuk dat het voor 65 jaar Eurovisie (voor mij) voelt als een moderne dataversie van het oude logo van toen.

[ afbeelding ]
Ik weet overigens niet of een gewoon rond logo echt zo veel minder was geweest.

Zoiets dus:

Zp1go0L.png
Greysdonderdag 28 november 2019 @ 11:25
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 11:20 schreef Fred_B het volgende:

[..]

Ik weet overigens niet of een gewoon rond logo echt zo veel minder was geweest.

Zoiets dus:

[ afbeelding ]
Ik vind deze die ze nu hebben toch een stuk moderner en meer arty dan gewoon rond.
Aoibhindonderdag 28 november 2019 @ 12:13
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 11:11 schreef Momo het volgende:

[..]

Intervalact met Michael van Gerwen die dart op een groot bord met dat logo
Als hij op je land gooit krijg je bonus punten _O_
:D Ik zie dit echt voor me _O-
Jason22donderdag 28 november 2019 @ 12:14
Die licht blauwe strepen op de achtergrond (vooral aan de rechterkant) zijn de jaren dat Nederland won, volgens mij.

Het logo is leuk bedacht i.i.g.! :)
Roger_Epialesdonderdag 28 november 2019 @ 12:20
Hm, ik weet het nog niet met dit logo.
Eerlijk is eerlijk, mijn eerste gedachte bij het zien was: Oh, testbeeld, geen signaal.
Mekedonderdag 28 november 2019 @ 12:52
Ik vind het wel tof :Y Maar zoals gezegd; vooral 'uit de cirkel', zoals op die tram!
Em31donderdag 28 november 2019 @ 13:03
quote:
1s.gif Op donderdag 28 november 2019 12:14 schreef Jason22 het volgende:
Die licht blauwe strepen op de achtergrond (vooral aan de rechterkant) zijn de jaren dat Nederland won, volgens mij.

Het logo is leuk bedacht i.i.g.! :)
Ohja nu je het zegt, grappig!
Cyan9donderdag 28 november 2019 @ 14:04
Ik vind het zeker wat hebben! En als je goed kijkt, zijn alle vlaggen gewoon kloppend. Je moet alleen soms je perspectief een kwartslag draaien. Bij artsy stuff kunnen zulke dingen gewoon.
blackswangreendonderdag 28 november 2019 @ 14:09
Beetje vergezocht idee erachter, maar ik vind het wel heel Hollands. Een soort Mondriaan on acid.
fatixdonderdag 28 november 2019 @ 14:13
Eigenlijk ben ik een beetje blij omdat de logo (of
art/theme work zoals het wordt genoemd) wel
wat weg heeft / kleine nuances heeft v/h werk
in mijn amateur idee-dossier die ik op 22/10/19
eigenhandig heb afgegeven aan de receptie v/h
NOS gebouw in media-park / Hilversum

Hieronder de attachments van mijn dossier
die op de andere topic had meegedeeld
ESF / IdeeŽn-discussie-topic

E38qqB0.png
WtmXaDj.png
Lf8vOHk.jpg
yFLwaQw.png

Kortom, ik zie het ook een beetje in als
de uitgewerkte en professionele versie
van mijn amateur-idee en dat maakt we wel blij

ALS ALLERLAATSE denk ik OF heb ik een
sterk vermoeden dat het toch een beetje in de
richting v/h windmolen-concept gaat groeien.

ik ga nog een paar bladzijden van mijn dossier hier of in de andere (ideeen-discussie) topic
plaatsen voor de afronding voor wat mij betreft

dank hartelijk iedereen
en dat het iets mag worden waar
de lage landen trots op kunnen zijn

ftx
fatixdonderdag 28 november 2019 @ 16:21
NT07bx1.jpg

There is a lot more in the logo;

• the 5-blue-rays refer to 5 Dutch wins
• short summary of participating countries
• waiting of 45 years for the 5th win
• a hommage to 65 years of #eurovision
• a balanced logo 21 flags left 20 right
• just in the middel > IS & SI

#openup

dit was ook het idee dat ik een beetje
aanhaalde in mijn concept-dossier;
de 5-wins integreren in het logo-concept

geÔnteresseerden al mijn uploads hier vinden;
>> https://imgur.com/user/fatixxx

[ Bericht 13% gewijzigd door fatix op 28-11-2019 16:30:23 ]
Momodonderdag 28 november 2019 @ 18:01
quote:
1s.gif Op donderdag 28 november 2019 16:21 schreef fatix het volgende:
[ afbeelding ]

There is a lot more in the logo;

• the 5-blue-rays refer to 5 Dutch wins
• short summary of participating countries
• waiting of 45 years for the 5th win
• a hommage to 65 years of #eurovision
• a balanced logo 21 flags left 20 right
• just in the middel > IS & SI

#openup

dit was ook het idee dat ik een beetje
aanhaalde in mijn concept-dossier;
de 5-wins integreren in het logo-concept

geÔnteresseerden al mijn uploads hier vinden;
>> https://imgur.com/user/fatixxx
Wow je hebt er wel moeite in gestopt en dat je zelfs naar Hilversum ben geweest. Hoe hebben ze het daar ontvangen toen?
Davedonderdag 28 november 2019 @ 18:28
't Is even wennen, vooral zo 'kaal'. In actie op de billboards etcetera vind ik het wel mooi. Ben benieuwd naar de animaties - ik vermoed eigenlijk geen 3D animaties,maar dat ze 't "plat" gaan houden.

De cirkel borduurt trouwens ook voort op de eerdere NL logo's, zag ik op een andere site.

1128_ESF.jpg
grazzdonderdag 28 november 2019 @ 19:44
Ik zie er vooral het NOS-logo in :'). Was niet direct heel enthousiast bij het zien van deze logo. Ik voel er gewoon vrij weinig bij in eerste instantie. Nu ik het verhaal erachter heb gelezen, kan ik het meer appreciŽren. Ik vind het iets ouderwets uitstralen, maar weet nog niet of ik dat positief of negatief bedoel.

Als ik de merchandise bekijk vind ik bijv. de tas en t-shirt wel tof, maar op die tram oogt het geheel nogal flets. Ik vind het niet iets vrolijks uitstralen. :{

[ Bericht 2% gewijzigd door grazz op 28-11-2019 19:52:29 ]
grazzdonderdag 28 november 2019 @ 19:48
quote:
1s.gif Op donderdag 28 november 2019 08:58 schreef Nexum het volgende:
Het lijkt op een taartdiagram
ohja _O- daar heb ik ook helemaal niks mee, dat zal mn afkeer wel zijn
grazzdonderdag 28 november 2019 @ 19:49
quote:
1s.gif Op donderdag 28 november 2019 10:42 schreef Em31 het volgende:
Het is eigenlijk wel een beetje zoals met de slogan, de uitleg maakt het beter.
Weer typisch Nederlands _O- . Trijntje's act, het veenlijk, Waylon en zn dansers, die ikea-bol.... :{ het was ook direct duidelijk he
lashatumbaidonderdag 28 november 2019 @ 19:57
Ik heb er wel hoop in dat het in bewegend beeld op de avond er aantrekkelijker uit gaat zien. In Portugal was het logo ook super 2D toen het werd gepresenteerd. Maar de bewegende visuals waren veel dynamischer.

eurovision-2018-logo.jpg

Em31donderdag 28 november 2019 @ 19:58
quote:
7s.gif Op donderdag 28 november 2019 19:49 schreef grazz het volgende:

[..]

Weer typisch Nederlands _O- . Trijntje's act, het veenlijk, Waylon en zn dansers, die ikea-bol.... :{ het was ook direct duidelijk he
Nu je het zegt _O-
grazzdonderdag 28 november 2019 @ 20:31
Draai aan het rad voor een startplek *O*

Rad-van-Fortuin-20166.jpg
Aoibhindonderdag 28 november 2019 @ 20:36
quote:
7s.gif Op donderdag 28 november 2019 19:49 schreef grazz het volgende:

[..]

Weer typisch Nederlands _O- . Trijntje's act, het veenlijk, Waylon en zn dansers, die ikea-bol.... :{ het was ook direct duidelijk he
:D _O- _O-

Wel eens dat vooral het idee erachter het leuk maakt en het misschien esthetisch niet ieders ding is.
Aoibhindonderdag 28 november 2019 @ 20:39
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 19:57 schreef lashatumbai het volgende:
Ik heb er wel hoop in dat het in bewegend beeld op de avond er aantrekkelijker uit gaat zien. In Portugal was het logo ook super 2D toen het werd gepresenteerd. Maar de bewegende visuals waren veel dynamischer.

[ afbeelding ]

Die visuals waren toen prachtig inderdaad _O_

Ik hoop dat ze het logo mooi kunnen vertalen naar de visuals. Het is wel een logo dat minder 'tot de verbeelding spreekt', maar het zou wel mooi zijn als er een link tussen zit.
Aoibhindonderdag 28 november 2019 @ 20:39
quote:
11s.gif Op donderdag 28 november 2019 20:31 schreef grazz het volgende:
Draai aan het rad voor een startplek *O*

[ afbeelding ]
Weekend, Joker of Bankroet? :P
atodonderdag 28 november 2019 @ 20:41
Ik vind het er wel mooi uitzien.
Ceedonderdag 28 november 2019 @ 20:43
Ik zie het helemaal voor me dat het logo voor elke act tevoorschijn komt en dan dynamisch draait en dan het stuk uit het diagram vergroot en misschien nog wat data bij verschijnt van het land in kwestie. Heel snel, maar puur grafisch.
Veel mogelijkheden met deze stijl!
Aoibhindonderdag 28 november 2019 @ 20:44
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 20:43 schreef Cee het volgende:
Ik zie het helemaal voor me dat het logo voor elke act tevoorschijn komt en dan dynamisch draait en dan het stuk uit het diagram vergroot en misschien nog wat data bij verschijnt van het land in kwestie. Heel snel, maar puur grafisch.
Veel mogelijkheden met deze stijl!
Maar op zich is het niet zo dat elke vlag in het diagram zit (meer abstract kleuren bij elkaar van die in dat jaar/die tijd bij het ESF zijn gekomen), dus daar moeten ze dan wel wat op verzinnen

En dan zie ik alsnog liever nog een opgelichte Erasmus brug O-)
grazzdonderdag 28 november 2019 @ 20:52
quote:
10s.gif Op donderdag 28 november 2019 20:39 schreef Aoibhin het volgende:

[..]

Weekend, Joker of Bankroet? :P
NL: Bankroet na de finale
San Marino heeft na Semi 1/2 al weekend
UK staat elk jaar voor joker
Aoibhindonderdag 28 november 2019 @ 20:56
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 20:52 schreef grazz het volgende:

[..]

NL: Bankroet na de finale
San Marino heeft na Semi 1/2 al weekend
UK staat elk jaar voor joker
:D _O- _O- _O-

Ligt wel in de lijn der verwachting ja _O_
Fred_Bdonderdag 28 november 2019 @ 20:57
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 20:52 schreef grazz het volgende:

[..]

NL: Bankroet na de finale
San Marino heeft na Semi 1/2 al weekend
UK staat elk jaar voor joker
Als Azerbeidzjan moet stemmen, is dat voor ArmeniŽ sowieso een verliesbeurt. Al staat hun kwalificatie al een paar jaar op de Togt.
grazzdonderdag 28 november 2019 @ 21:00
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 20:43 schreef Cee het volgende:
Ik zie het helemaal voor me dat het logo voor elke act tevoorschijn komt en dan dynamisch draait en dan het stuk uit het diagram vergroot en misschien nog wat data bij verschijnt van het land in kwestie. Heel snel, maar puur grafisch.
Veel mogelijkheden met deze stijl!
Wel fijn voor de commentatoren die dan tijd overhouden om wat anders te vertellen; We gaan naar land X. Ik ga u niet lastig vallen met data over het land zelf, dat mag u zo zelf gaan lezen in 2 seconden. Ik wens u alvast veel succes, want dat gaat u niet lukken :+
grazzdonderdag 28 november 2019 @ 21:02
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 20:57 schreef Fred_B het volgende:

[..]

Als Azerbeidzjan moet stemmen, is dat voor ArmeniŽ sowieso een verliesbeurt. Al staat hun kwalificatie al een paar jaar op de Togt.
_O-
Greysdonderdag 28 november 2019 @ 21:02
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 20:43 schreef Cee het volgende:
Ik zie het helemaal voor me dat het logo voor elke act tevoorschijn komt en dan dynamisch draait en dan het stuk uit het diagram vergroot en misschien nog wat data bij verschijnt van het land in kwestie. Heel snel, maar puur grafisch.
Veel mogelijkheden met deze stijl!
Ik zag dat iemand op Twitter al de landenlogos had gemaakt :D

nq31ff2.jpg
Aoibhindonderdag 28 november 2019 @ 21:04
quote:
1s.gif Op donderdag 28 november 2019 21:02 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik zag dat iemand op Twitter al de landenlogos had gemaakt :D

[ afbeelding ]
Op zich wel mooi gedaan, maar hoe je dit van Noord-MacedoniŽ moet onderscheiden... :P
fatixdonderdag 28 november 2019 @ 21:14
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 18:01 schreef Momo het volgende:

[..]

Wow je hebt er wel moeite in gestopt en dat je zelfs naar Hilversum ben geweest. Hoe hebben ze het daar ontvangen toen?
LV97Dok.jpg
journaalplein-1

ik was tussen 15:00 -16:00 uur op 22/10 aan het
gebouw ging naar de receptie en vroeg naar
dhr sietse .. aan het onthaal heeft een jonge
man vertelt dat hij hem heel goed kende en dat
hij het gebouw verlaten had. Hij ging mijn dossier
eigenhandig afgeven, maar moest wel eerst met
pen en papier een paar zinetjes achterlaten
met mijn contact gegevens zei hij.

ik werd goed ontvangen, maar kon op dat
momentum niemand bereiken v/d organisatie
MAAR al bij al was ik zeer onder de indruk
van de grootte v/d media-park

Het vervelende was alleen het drukke verkeer
tussen Utrecht-Hilversum.. amaaai dat duurde
heel lang.. anders was ik zeer zeker anderhalf
uur eerder daar..

voor mij is 2020 een jubileum-jaar en deze
trip van Belgisch-Limburg naar NOS is mijn
klein songfestival-verhaal..

ik zal komende dagen mijn/de laatste ideeen
uit de “windmill concept” plaatsen

ftx

[ Bericht 0% gewijzigd door fatix op 28-11-2019 21:20:23 ]
Aoibhindonderdag 28 november 2019 @ 21:24
quote:
1s.gif Op donderdag 28 november 2019 21:14 schreef fatix het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
journaalplein-1

ik was tussen 15:00 -16:00 uur op 22/10 aan het
gebouw ging naar de receptie en vroeg naar
dhr sietse .. aan het onthaal heeft een jonge
man vertelt dat hij hem heel goed kende en dat
hij het gebouw verlaten had. Hij ging mijn dossier
eigenhandig afgeven, maar moest wel eerst met
pen en papier een paar zinetjes achterlaten
met mijn contact gegevens zei hij.

ik werd goed ontvangen, maar kon op dat
momentum niemand bereiken v/d organisatie
MAAR al bij al was ik zeer onder de indruk
van de grootte v/d media-park

Het vervelende was alleen het drukke verkeer
tussen Utrecht-Hilversum.. amaaai dat duurde
heel lang.. anders was ik zeer zeker anderhalf
uur eerder daar..

voor mij is 2020 een jubileum-jaar en deze
trip van Belgisch-Limburg naar NOS is mijn
klein songfestival-verhaal..

ik zal komende dagen mijn/de laatste ideeen
uit de “windmill concept” plaatsen

ftx
Heel mooi en tof om te horen dat je zo je idee bent komen afgeven! :) _O_
fatixdonderdag 28 november 2019 @ 21:45
ben vergeten mee te delen
ik dank greys voor haar hulp en begeleiding

👍👍
Greysdonderdag 28 november 2019 @ 21:50
quote:
0s.gif Op donderdag 28 november 2019 21:45 schreef fatix het volgende:
ben vergeten mee te delen
ik dank greys voor haar hulp en begeleiding

👍👍
Ik heb niks gedaan behalve het postadres voor je navragen waar je het heen kon sturen en dat heb je niet gebruikt. :D

Maar fijn dat je je in elk geval welkom voelde hier de laatste tijd als nieuwe user op dit forum. ^O^
ryxjedonderdag 28 november 2019 @ 21:56
Persoonlijk toen ik het eerste keer zag vond ik het logo wel ok. Deed me aan 3 dingen:
Een rocade, zo'n Frans ding in een bloemvorm met de kleuren van de vlag.

Een paardenbloem die bloeit.

De afgewezen ontwerp van de vlag van de Europese unie. https://images.app.goo.gl/DU3DMWh71K6F6YJMA

Nu ik het een paar keer zie vind ik het best mooi.
fatixdonderdag 28 november 2019 @ 22:03
quote:
1s.gif Op donderdag 28 november 2019 21:50 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik heb niks gedaan behalve het postadres voor je navragen waar je het heen kon sturen en dat heb je niet gebruikt. :D

Maar fijn dat je je in elk geval welkom voelde hier de laatste tijd als nieuwe user op dit forum. ^O^
Beste Greys

• Ten eerste ik heb dankzij jou het post adres
ingegevoerd in de navigatie 😉

• Ten tweede ik ging het eerst opsturen MAAR
naast het dossier heb ik ook een ESC-bal
afgegeven. Deze ging niet in de envelop noch
niet in een kleine doos. Als ik het toch deed
kwam het mij duurder uit dan dd diesel i/d auto

• deze esc-bal is een museum stuk waard
van nog in 2010 en ondersteunt het dossier
ivm het idee van: the book of esc-records
onderdeel: de balls of esc > refererend naar
de lichtbol van duncan

• ik voel me nog steeds welkom en dankzij
deze forum kon ik moed bij elkaar sprokkelen
om af te zakken naar NOS of beter gezegd
de kaart omhoog te gaan
Sableheartvrijdag 29 november 2019 @ 09:03
Interessant logo. Lijkt heel goed bruikbaar, behalve als logo.

Ingezoomd, op een tram, op een toegangsbandje, op een mok ziet het er fantastisch uit. Dan zie je een fragment, dat duidelijk onderdeel is van een groter geheel.

Maar uitgezoomd, als je de hele cirkel ziet, voelen de verschillende kleurvlakken, zeker met die gaten ertussen, voor mij niet als eenheid. Met name het zwart voelt dan tegen die blauwe achtergrond als extra gaten in het plaatje.
TheVulturevrijdag 29 november 2019 @ 10:05
quote:
1s.gif Op donderdag 28 november 2019 21:02 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik zag dat iemand op Twitter al de landenlogos had gemaakt :D

[ afbeelding ]
Wel vet :Y
TheVulturevrijdag 29 november 2019 @ 10:08
Beste Sietse: Mijn portemonnee zou het overigens het fijnst vinden als de kaarten pas in januari in de verkoop gaan :P
Petervrijdag 29 november 2019 @ 11:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2019 10:08 schreef TheVulture het volgende:
Beste Sietse: Mijn portemonnee zou het overigens het fijnst vinden als de kaarten pas in januari in de verkoop gaan :P
Je vraagt ze toch gewoon als kerstcadeau aan anderen? O-)
Greysvrijdag 29 november 2019 @ 11:55
Ben echt nu al nerveus voor die kaartverkoop. _O-
18.32vrijdag 29 november 2019 @ 12:49
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 november 2019 11:55 schreef Greys het volgende:
Ben echt nu al nerveus voor die kaartverkoop. _O-
giphy.gif
grazzzaterdag 30 november 2019 @ 00:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 november 2019 12:49 schreef 18.32 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Wordt een bloedbad _O- gadverdamme, wat ga ik chag zijn als ik geen (finale)kaartjes heb. Maar @SietseBakker leest vast ook hier mee O~)
atozaterdag 30 november 2019 @ 13:34
quote:
10s.gif Op vrijdag 29 november 2019 11:55 schreef Greys het volgende:
Ben echt nu al nerveus voor die kaartverkoop. _O-
Ik ook want dat moet op een vrije dag en wij weten niet wanneer.
Aangezien ik met mijn cliŽnten op tijd in mijn agenda voor huisbezoek moet afspreken, hoop ik snel te horen wanneer.
Misschien kan ik hun aan het werk zetten _O-
Niels93zaterdag 30 november 2019 @ 19:29
Iemand heeft van het logo een animatie gemaakt
lashatumbaizondag 1 december 2019 @ 10:35
Nog een interessante foto van het schetsproces vh logo.

ESF-NL-2020-Schetsen.jpg?w=1168&ssl=1
Niels93zondag 1 december 2019 @ 11:00
quote:
0s.gif Op zondag 1 december 2019 10:35 schreef lashatumbai het volgende:
Nog een interessante foto van het schetsproces vh logo.

[ afbeelding ]
Die schets linksonder is gewoon een kopie van het logo van 2018
Postbus100zondag 1 december 2019 @ 15:25
quote:
1s.gif Op woensdag 13 november 2019 08:57 schreef Unites het volgende:
Hier kunnen ze gemakkelijk betaalde krachten opzetten. Deze eisen zijn onredelijk.
Huh, hoezo? Lijkt me echt supertof om te doen, en met vrijwilligers alleen maar mooier, want iedereen doet het dan uit liefde en een toffe ervaring.

Alleen drie weken fulltime beschikbaar is wel heftig, maar goed, je krijgt er wel iets unieks voor terug (ben wel eens vaker vrijwilliger geweest bij meerdaagse evenementen. Enorm tof, om backstage te mogen meehelpen. Dik teamgevoel).
Postbus100zondag 1 december 2019 @ 15:26
quote:
crosspost:

quote:
2s.gif Op zondag 1 december 2019 14:48 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Mooi logo. Ik snap alleen die zwitserse vlag niet helemaal (de rest niet goed bestudeerd, maar deze viel me direct op). Wat doet dat blauwe blokje daar weer in?
Dus niet helemaal consequent doorgevoerd of adequaat uitgevoerd. Dat vind ik dan wel weer jammer. Zo goed doordacht, maar net niet goed afgemaakt.

#zeikstraal.
Davezondag 1 december 2019 @ 18:26
quote:
2s.gif Op zondag 1 december 2019 15:26 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

crosspost:
[..]

De kleuren komen van de vlaggen van alle dit jaar deelnemende landen die in dat jaar voor het eerst mee doen. Het blauwe blokje ontstaat dus uit de blauwe banen van de Nederlandse en Franse vlag.
Omdat dit procentueel gezien een klein deel is, vormt dit een puntje in het derde (kleinste) deel van de taartpunt.
Postbus100zondag 1 december 2019 @ 19:38
quote:
14s.gif Op zondag 1 december 2019 18:26 schreef Dave het volgende:

[..]

De kleuren komen van de vlaggen van alle dit jaar deelnemende landen die in dat jaar voor het eerst mee doen. Het blauwe blokje ontstaat dus uit de blauwe banen van de Nederlandse en Franse vlag.
Omdat dit procentueel gezien een klein deel is, vormt dit een puntje in het derde (kleinste) deel van de taartpunt.
Ik zag het inmiddels met dank aan de infographic hierboven ergens. Maar ik vind het nog steeds niet consistent gedaan. Alhoewel, nu bij verder bestuderen, begin ik de consistentie erin te zien (al helpt het niet mee dat de infographic op een witte achtergrond staat). Maar hij is wel vergezocht en ingewikkeld.

En ik vind het een kille kleurcombinatie. Straalt totaal geen warmte uit voor mij. Maar ja, dat doen vlaggenkleuren ook niet.

Idd Studio Sport intro-gevoel

Greysmaandag 2 december 2019 @ 12:52
Vanaf vandaag kan iedereen die interesse heeft om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam zich officieel aanmelden. Lees hier meer⬇️

WERVING VRIJWILLIGERS EUROVISIE SONGFESTIVAL 2020 GESTART!
EUROVISIE SONGFESTIVAL / 2 DEC 2019
Vanaf vandaag kan iedereen die interesse heeft om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam zich officieel aanmelden via het vrijwilligersplatform van de projectorganisatie op www.eventmakers.nl/songfestival. De organisatie is op zoek naar zo'n 650 vrijwilligers voor de periode van 1 tot en met 17 mei: goed voor ruim 5000 uur vrijwilligerswerk.

Hosts
In Rotterdam zijn er veel functies waarbij vrijwilligers worden ingezet als host. De hosts maken bezoekers wegwijs in de stad en in en rond Ahoy, zijn er voor informatieverstrekking bij de Eurovision Village, in het pers- en accreditatiecentrum en bijvoorbeeld ook voor ondersteuning bij drukke openbaarvervoersknooppunten en op luchthavens. Ook Ahoy doet graag een beroep op vrijwilligers. Zo kunnen vrijwilligers in Ahoy terecht in voor ondersteunende functies in het pers- en accreditatiecentrum, zich inzetten als gastheer/gastvrouw en de gasten begeleiden naar hun plaatsen.

Ambassadeurs van de stad
Grote evenementen zoals het Eurovisie Songfestival kunnen niet bestaan zonder de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers. De Songfestival-organisatie is op zoek naar gastvrije mensen die als ambassadeurs van de stad de mooiste plekken van Rotterdam en het Songfestival laten zien aan bezoekers van over de hele wereld. De vrijwilligers krijgen een goede training, een mooi kledingpakket, catering, leuke bijeenkomsten en een uniek kijkje achter de schermen.

Er is al veel enthousiasme voor de vrijwillige inzet bij het Eurovisie Songfestival. Nog voor de inschrijving startte, hadden zich ruim 200 mensen bij de gemeente en de publieke omroep gemeld.

Vrijwilligers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via: www.eventmakers.nl/songfestival

https://www.avrotros.nl/e(...)stival-2020-gestart/

[ Bericht 36% gewijzigd door Greys op 03-12-2019 20:07:56 ]
Guanabanamaandag 2 december 2019 @ 15:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 november 2019 19:29 schreef Niels93 het volgende:
Iemand heeft van het logo een animatie gemaakt
Tof, en wat blijft dat pianomuziekje toch prachtig, ik hoop dat we dat nog vaker gaan terughoren
Cirilicomaandag 2 december 2019 @ 17:26
quote:
1s.gif Op maandag 2 december 2019 12:52 schreef Greys het volgende:
Vanaf vandaag kan iedereen die interesse heeft om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam zich officieel aanmelden. Lees hier meer⬇️
[..]

https://www.avrotros.nl/e(...)stival-2020-gestart/
Aangemeld. :) Voorkeuren accreditatie, pers & city host.
Greysmaandag 2 december 2019 @ 18:15
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2019 15:29 schreef Guanabana het volgende:

[..]

Tof, en wat blijft dat pianomuziekje toch prachtig, ik hoop dat we dat nog vaker gaan terughoren
Eens! Prachtig.
Greysmaandag 2 december 2019 @ 18:17
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2019 17:26 schreef Cirilico het volgende:

[..]

Aangemeld. :) Voorkeuren accreditatie, pers & city host.
Leuk! Ik duim voor je! *O*
Tinkepinkmaandag 2 december 2019 @ 18:58
quote:
1s.gif Op maandag 2 december 2019 12:52 schreef Greys het volgende:
Vanaf vandaag kan iedereen die interesse heeft om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam zich officieel aanmelden. Lees hier meer⬇️
[..]

https://www.avrotros.nl/e(...)stival-2020-gestart/
Ik heb me aangemeld :P
Cirilicomaandag 2 december 2019 @ 22:20
Coolio.
quote:
1s.gif Op maandag 2 december 2019 18:17 schreef Greys het volgende:

[..]

Leuk! Ik duim voor je! *O*
tnx.
Greysmaandag 2 december 2019 @ 23:53
quote:
0s.gif Op maandag 2 december 2019 18:58 schreef Tinkepink het volgende:

[..]

Ik heb me aangemeld :P
Leuk! *O*
Andromachedinsdag 3 december 2019 @ 00:33
quote:
1s.gif Op maandag 2 december 2019 12:52 schreef Greys het volgende:
Vanaf vandaag kan iedereen die interesse heeft om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam zich officieel aanmelden. Lees hier meer⬇️
[..]

https://www.avrotros.nl/e(...)stival-2020-gestart/
Jippiejippiejippie! *O*
Bennydinsdag 3 december 2019 @ 06:58
Het logo is echt supertof _O_
#ANONIEMdinsdag 3 december 2019 @ 07:48
quote:
2s.gif Op zondag 1 december 2019 15:25 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Huh, hoezo? Lijkt me echt supertof om te doen, en met vrijwilligers alleen maar mooier, want iedereen doet het dan uit liefde en een toffe ervaring.

Alleen drie weken fulltime beschikbaar is wel heftig, maar goed, je krijgt er wel iets unieks voor terug (ben wel eens vaker vrijwilliger geweest bij meerdaagse evenementen. Enorm tof, om backstage te mogen meehelpen. Dik teamgevoel).
Wat krijg je er precies voor terug?
Postbus100dinsdag 3 december 2019 @ 08:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2019 07:48 schreef Unites het volgende:

[..]

Wat krijg je er precies voor terug?
De tijd van je leven, het gevoel van iets groots uit te maken, drie mooie weken, kijkje achter de schermen, leuke contacten (denk ik), etc. Hoe wil je dat nou op een andere manier verkrijgen? Once in a lifetime...
Andromachedinsdag 3 december 2019 @ 11:11
Ik heb me opgegeven voor logistiek, show en pers. Dat lijkt me echt het allerleukst.
Niels93dinsdag 3 december 2019 @ 14:14
Creatieve team ESC 2020 compleet
Met onder andere Eric van Tijn als Musical Director.
https://www.avrotros.nl/e(...)tival-2020-compleet/
Em31dinsdag 3 december 2019 @ 14:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 14:14 schreef Niels93 het volgende:
Creatieve team ESC 2020 compleet
Met onder andere Eric van Tijn als Musical Director.
https://www.avrotros.nl/e(...)tival-2020-compleet/
Zo benieuwd wat voor intervalacts we krijgen. Vind het totaal niet in te schatten wie ze daar voor gaan vragen (nu de dj’s niet willen).
18.32dinsdag 3 december 2019 @ 14:28
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2019 14:17 schreef Em31 het volgende:

[..]

Zo benieuwd wat voor intervalacts we krijgen. Vind het totaal niet in te schatten wie ze daar voor gaan vragen (nu de dj’s niet willen).
Palingsound en Hollandse kroeghits worden twee intervalacts.
Em31dinsdag 3 december 2019 @ 14:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2019 14:28 schreef 18.32 het volgende:

[..]

Palingsound en Hollandse kroeghits worden twee intervalacts.
;(
TheVulturedinsdag 3 december 2019 @ 14:31
Ik vind altijd zo'n enorme spruitjeslucht om Eric Van Tijn hangen, maar hij mag me verrassen :P
Fred_Bdinsdag 3 december 2019 @ 14:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 14:31 schreef TheVulture het volgende:
Ik vind altijd zo'n enorme spruitjeslucht om Eric Van Tijn hangen, maar hij mag me verrassen :P
Hij wilde ooit met RaffaŽlla het ESF gaan winnen ;(
Em31dinsdag 3 december 2019 @ 14:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 14:31 schreef TheVulture het volgende:
Ik vind altijd zo'n enorme spruitjeslucht om Eric Van Tijn hangen, maar hij mag me verrassen :P
Ja dacht ik ook al een beetje :@
lashatumbaidinsdag 3 december 2019 @ 14:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 14:14 schreef Niels93 het volgende:
Creatieve team ESC 2020 compleet
Met onder andere Eric van Tijn als Musical Director.
https://www.avrotros.nl/e(...)tival-2020-compleet/
Als ik sommige van deze namen lees past het niet helemaal bij de visie van een modern en innovatief songfestival...ze gaan duidelijk voor de ervaring, wat ook belangrijk is. Maar had ook graag wat jong talent tussen deze namen gezien. Jonge moderne dans choreografen bijvoorbeeld.
Arizonadinsdag 3 december 2019 @ 15:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 14:31 schreef TheVulture het volgende:
Ik vind altijd zo'n enorme spruitjeslucht om Eric Van Tijn hangen, maar hij mag me verrassen :P
Hij heeft ook zo'n spruitjesstem.
Als spruitjes konden praten klonken ze als Eric van Tijn.
Guanabanadinsdag 3 december 2019 @ 15:18
Oh ik zal dan wel de uitzondering want Eric van Tijn _O_ Ik vond hem altijd zo leuk bij X-Factor in de jury. Altijd lekker nuchter en normaal. En daarna weer lekker semi achter de schermen verdwenen om zich gewoon bezig te houden met muziek.
Nashipeerdinsdag 3 december 2019 @ 16:39
Hmm wat voor muziek componeert Eric zoal? Aangezien hij bij X Factor zat associeer ik hem met moderne popmuziek-sounds, alleen is dat niet helemaal wat ik op het eerste gezicht zou verwachten als ik hem zie en hem niet zou kennen (net als bij Simon Cowell overigens) :p

Dus wie weet dat ze toch iets moderns neerzetten in samenwerking met een DJ.

Maar een muziekstijl zoals de achtergrondmuziek in al die officiŽle Eurovision-videos (slogan en host-city reveal), het soort muziek dat ze in de achtergrond spelen in het programma Nederland van Boven zou ik ook heel erg mooi vinden.
Bennydinsdag 3 december 2019 @ 17:03
Eric van Tijn... Nice. Kon zijn commentaar bij Idols & X Factor altijd wel waarderen
ijs_beerdinsdag 3 december 2019 @ 17:06
https://www.ad.nl/show/ro(...)-al-binnen~a040ed53/

Wie wil vrijwilligen moet snel zijn!
Greysdinsdag 3 december 2019 @ 17:25
Mooi dat er zo veel animo is! En leuk dat ook mensen van hier zich hebben aangemeld!
TheVulturedinsdag 3 december 2019 @ 18:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2019 17:06 schreef ijs_beer het volgende:
https://www.ad.nl/show/ro(...)-al-binnen~a040ed53/

Wie wil vrijwilligen moet snel zijn!
Mooi dat ook daar alle azijnzeikers weer worden gelogenstraft _O_
justnathan321dinsdag 3 december 2019 @ 18:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2019 14:17 schreef Em31 het volgende:

[..]

(nu de dj’s niet willen).
:o hoezo niet?

ABBA als interval act zou echt heel nice zijn. Een soort grote mashup met allerlei zangers van de afgelopen ESC jaren zou ook heel tof zijn om het 65 jaar bestaan van het ESC te vieren. En een bekende buitenlandse artiest mag ook altijd van mij :)
Greysdinsdag 3 december 2019 @ 18:35
Matt vertaalde onze tweet.

QlDfGJM.png
Em31dinsdag 3 december 2019 @ 18:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 18:29 schreef justnathan321 het volgende:

[..]

:o hoezo niet?
https://www.ad.nl/rotterd(...)ngfestival~a3a91496/
Niels93dinsdag 3 december 2019 @ 18:50
Zonet in Boulevard: Eric van Tijn gaf in een telefoongesprek met Aran aan dat hij wil gaan voor internationale interval acts. Bij voorkeur dj, maar ook bijv orkest.
blackswangreendinsdag 3 december 2019 @ 18:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2019 16:39 schreef Nashipeer het volgende:
Hmm wat voor muziek componeert Eric zoal? Aangezien hij bij X Factor zat associeer ik hem met moderne popmuziek-sounds, alleen is dat niet helemaal wat ik op het eerste gezicht zou verwachten als ik hem zie en hem niet zou kennen (net als bij Simon Cowell overigens) :p
heel erg mooi vinden.
Nou, hij componeerde onder andere dit. Het best gearrangeerde songfestivalnummer ooit.


En dit natuurlijk...

ijs_beerdinsdag 3 december 2019 @ 18:52
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 december 2019 18:35 schreef Greys het volgende:
Matt vertaalde onze tweet.

[ afbeelding ]
internesjenul outrietsj. *O*
ijs_beerdinsdag 3 december 2019 @ 18:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 18:50 schreef Niels93 het volgende:
Zonet in Boulevard: Eric van Tijn gaf in een telefoongesprek met Aran aan dat hij wil gaan voor internationale interval acts. Bij voorkeur dj, maar ook bijv orkest.
Leuk! Breng het heden en het verleden maar bij elkaar.
Em31dinsdag 3 december 2019 @ 18:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 18:50 schreef Niels93 het volgende:
Zonet in Boulevard: Eric van Tijn gaf in een telefoongesprek met Aran aan dat hij wil gaan voor internationale interval acts. Bij voorkeur dj, maar ook bijv orkest.
Oh dan krijg ik toch een beetje hoop dat er in ieder geval ťťn dj wel wil :P
blackswangreendinsdag 3 december 2019 @ 18:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2019 18:53 schreef Em31 het volgende:

[..]

Oh dan krijg ik toch een beetje hoop dat er in ieder geval ťťn dj wel wil :P
Feestdj Ruud.
Peterdinsdag 3 december 2019 @ 19:06
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 december 2019 18:53 schreef Em31 het volgende:

[..]

Oh dan krijg ik toch een beetje hoop dat er in ieder geval ťťn dj wel wil :P
DJ Bobo is internationaal toch? O-)
Em31dinsdag 3 december 2019 @ 19:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 18:59 schreef blackswangreen het volgende:

[..]

Feestdj Ruud.
Wie kent ‘m niet :7
Em31dinsdag 3 december 2019 @ 19:10
Glennis Grace zal ook wel langskomen.
Meridiaandinsdag 3 december 2019 @ 19:59
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 december 2019 18:35 schreef Greys het volgende:
Matt vertaalde onze tweet.

[ afbeelding ]
Oh kut, dit las ik nadat ik een topic was gestart
Fred_Bdinsdag 3 december 2019 @ 20:04
quote:
9s.gif Op dinsdag 3 december 2019 19:10 schreef Em31 het volgende:
Glennis Grace zal ook wel langskomen.
De Ladies of Soul die een aantal klassiekers in een poeptrage uitvoering komen zingen :'(
Greysdinsdag 3 december 2019 @ 20:06
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 december 2019 19:59 schreef Meridiaan het volgende:

[..]

Oh kut, dit las ik nadat ik een topic was gestart
Maakt toch niet uit! Ik zag hier meerdere mensen, dus die lokken we even naar je topic! Altijd leuk om daar aan elkaar te laten weten of je erbij bent enzo! *O*

ESF / Vrijwilligers voor het ESF!
Em31dinsdag 3 december 2019 @ 20:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 20:04 schreef Fred_B het volgende:

[..]

De Ladies of Soul die een aantal klassiekers in een poeptrage uitvoering komen zingen :'(
Het zou me niet eens verbazen ;(
blackswangreendinsdag 3 december 2019 @ 20:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 20:04 schreef Fred_B het volgende:

[..]

De Ladies of Soul die een aantal klassiekers in een poeptrage uitvoering komen zingen :'(
Zou wel vrij logisch zijn, aangezien 3 Ladies of Soul ook aan het songfestival hebben meegedaan. Overigens kunnen zij best een goede show neerzetten. Zelfs Traincha.
Peterdinsdag 3 december 2019 @ 20:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 december 2019 20:35 schreef blackswangreen het volgende:

[..]

Zou wel vrij logisch zijn, aangezien 3 Ladies of Soul ook aan het songfestival hebben meegedaan. Overigens kunnen zij best een goede show neerzetten. Zelfs Traincha.
Traincha's revenge :Y
Em31dinsdag 3 december 2019 @ 22:46
songfestivalNL twitterde op dinsdag 03-12-2019 om 22:39:04 Hijlco Span sprak met @ericvantijn over zijn rol als musical director bij het komende Eurovisie Songfestival in Rotterdam 👇https://t.co/lYc6ePRbno @volgspotradio5 #songfestival @NPORadio5 reageer retweet
Greysdinsdag 3 december 2019 @ 22:56
Weten we eigenlijk wie de muziek heeft gemaakt die bij de reveal video's zat? Die mooie pianomuziek?
Em31woensdag 4 december 2019 @ 13:14
NOS twitterde op woensdag 04-12-2019 om 13:10:00 Publieke omroep krijgt gevraagde miljoenen voor songfestival https://t.co/ONs69gxki7 reageer retweet
*O*
Niels93woensdag 4 december 2019 @ 13:16
quote:
1s.gif Op woensdag 4 december 2019 13:14 schreef Em31 het volgende:
NOS twitterde op woensdag 04-12-2019 om 13:10:00 Publieke omroep krijgt gevraagde miljoenen voor songfestival https://t.co/ONs69gxki7 reageer retweet
*O*
Ah super!! En nu niet de online reacties lezen 😜
Em31woensdag 4 december 2019 @ 13:17
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 13:16 schreef Niels93 het volgende:

[..]

Ah super!! En nu niet de online reacties lezen 😜
Niet onder die tweet kijken nee _O- al kun je de reacties voorspellen.
Momowoensdag 4 december 2019 @ 13:20
quote:
1s.gif Op woensdag 4 december 2019 13:14 schreef Em31 het volgende:
NOS twitterde op woensdag 04-12-2019 om 13:10:00 Publieke omroep krijgt gevraagde miljoenen voor songfestival https://t.co/ONs69gxki7 reageer retweet
*O*
Lol al die gekjes met Nederlandse vlaggetjes en tractoren in de comments
Em31woensdag 4 december 2019 @ 13:27
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 13:20 schreef Momo het volgende:

[..]

Lol al die gekjes met Nederlandse vlaggetjes en tractoren in de comments
_O-
ijs_beerwoensdag 4 december 2019 @ 14:00
quote:
1s.gif Op woensdag 4 december 2019 13:14 schreef Em31 het volgende:
NOS twitterde op woensdag 04-12-2019 om 13:10:00 Publieke omroep krijgt gevraagde miljoenen voor songfestival https://t.co/ONs69gxki7 reageer retweet
*O*
*G*
Goed bezig Arie, nu het onderwijs nog op de schop. ^O^
Niels93woensdag 4 december 2019 @ 14:21
Dit geld was er niet zonder de tv omroepen zelf. Vind het zo gemakkelijk om te zeggen “Laat het naar de voedselbank of de zorg gaan”
Ceewoensdag 4 december 2019 @ 14:23
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 13:16 schreef Niels93 het volgende:

[..]

Ah super!! En nu niet de online reacties lezen 😜
Heb zin om bij elke comment dezelfde zin te zetten:
Het is geen belastinggeld, zuurpruim.
blackswangreenwoensdag 4 december 2019 @ 14:29
quote:
1s.gif Op woensdag 4 december 2019 14:23 schreef Cee het volgende:

[..]

Heb zin om bij elke comment dezelfde zin te zetten:
Het is geen belastinggeld, zuurpruim.
Twitter wordt steeds erger, dat is nu een grote echokamer van 'echte Nederlanders'.
Em31woensdag 4 december 2019 @ 14:31
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 14:21 schreef Niels93 het volgende:
Dit geld was er niet zonder de tv omroepen zelf. Vind het zo gemakkelijk om te zeggen “Laat het naar de voedselbank of de zorg gaan”
Laatst stond er in een artikel dat dit geld anders gebruikt zou worden voor het maken van andere/nieuwe programma’s. Dus volgens mij kan dat niet eens. Het zijn eerder de Jumbo, AH en Eyelove die nu hebben betaald :P
Greyswoensdag 4 december 2019 @ 14:37
Wij gaan er even een tweet uitgooien. Namens jullie/ons.
Greyswoensdag 4 december 2019 @ 14:41
https://twitter.com/ESF_FOK/status/1202220912642314241?s=19

ZrNzraa.png
Em31woensdag 4 december 2019 @ 14:42
Okť ik werd toch nieuwsgierig en keek bij de NOS, lekker bezig @ijs_beer _O-
skysherrifwoensdag 4 december 2019 @ 14:44
Neemt niet weg dat ik best snap dat bijv. mensen in Rotterdam klagen over het feit dat de gemeente hier wel zomaar even vele miljoenen tegen aan kan gooien, heb daar zelf ook een beetje mij twijfels bij, ondanks dat ik ESF prachtig vind.
Ceewoensdag 4 december 2019 @ 14:47
quote:
7s.gif Op woensdag 4 december 2019 14:44 schreef skysherrif het volgende:
Neemt niet weg dat ik best snap dat bijv. mensen in Rotterdam klagen over het feit dat de gemeente hier wel zomaar even vele miljoenen tegen aan kan gooien, heb daar zelf ook een beetje mij twijfels bij, ondanks dat ik ESF prachtig vind.
Ja, dat snap ik ook helemaal! Vooral als je er niks mee zou hebben.. maar in dit geval gaat het dus om media-geld dus klagen de mensen voor de kat zijn viool.
Greyswoensdag 4 december 2019 @ 14:47
quote:
7s.gif Op woensdag 4 december 2019 14:44 schreef skysherrif het volgende:
Neemt niet weg dat ik best snap dat bijv. mensen in Rotterdam klagen over het feit dat de gemeente hier wel zomaar even vele miljoenen tegen aan kan gooien, heb daar zelf ook een beetje mij twijfels bij, ondanks dat ik ESF prachtig vind.
Okť maar dat staat los van dit van de minister. ;) Dit betreft geld dat toch al voor de NPO bedoeld was, one way or the other. Dit geld wŠs al voor hen, ster-inkomsten.

En Rotterdam gaat er ook heel veel aan verdienen. Alleen al door toeristenbelasting enzo. :P Horeca, hotels, etc.
Fred_Bwoensdag 4 december 2019 @ 14:51
quote:
1s.gif Op woensdag 4 december 2019 14:31 schreef Em31 het volgende:

[..]

Laatst stond er in een artikel dat dit geld anders gebruikt zou worden voor het maken van andere/nieuwe programma’s. Dus volgens mij kan dat niet eens. Het zijn eerder de Jumbo, AH en Eyelove die nu hebben betaald :P
Dus de overwinning van Duncan zorgt er ook nog voor dat ons allerlei meuk waar geen hond naar kijkt op NPO 3 bespaard blijft? Wat een held is het toch.
Em31woensdag 4 december 2019 @ 15:06
quote:
14s.gif Op woensdag 4 december 2019 14:51 schreef Fred_B het volgende:

[..]

Dus de overwinning van Duncan zorgt er ook nog voor dat ons allerlei meuk waar geen hond naar kijkt op NPO 3 bespaard blijft? Wat een held is het toch.
_O- Ik denk dat ze dat geld volgend jaar zo weer terug hebben met alle inkomsten rond het Songfestival, EK en de Olympische Spelen.