abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_193520267
Waar: Le Bistro, Tilburg (https://www.lebistro.nl/)
Datum: Gisteren 6 Juni, 2020

Horeca al even dicht natuurlijk en nu het weer open is had ik zin in kreeft, en kaviaar. Le Bistro had beide gelukkig en sinds enkele maanden hebben ze een nieuwe chef welke afkomstig is toch van enkele toppers in de regio (Lindenhof met 2 sterren, Hofstede de Blaak en Taste). Mooi moment omdat het eerst niet meer zo goed beviel om toch weer opnieuw te proberen: en het was top. Ik weet niet of het kwam omdat we al zo lang niet meer uit eten konden, maar het smaakte me allemaal super.

Amuse was een bapao van kip


Tonijn


Anna dutch kaviaar


Kreeft


Tournedos


Passievrucht desssert


Cijfer: 9/10 - zoals ik al zei ik weet niet hoe het kwam, misschien omdat we zo lang al niet meer uit eten konden, maar het smaakte ons allemaal top top top. Misschien volgende week maar eens in herhaling doen om te kijken of het echt zo lekker was ;-) maar de nieuwe chef is zeker een aanwinst.
  zondag 7 juni 2020 @ 12:25:53 #103
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193520373
Ziet er allemaal lekker uit, @anndb
Welke soort kaviaar van Anna had je gegeten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_193520419
quote:
14s.gif Op zondag 7 juni 2020 12:25 schreef golfer het volgende:
Ziet er allemaal lekker uit, @:anndb
Welke soort kaviaar van Anna had je gegeten?
Stond er niet bij op de kaart, maar volgens hun facebook zou het (denk ik) de gold moeten zijn.
  zondag 7 juni 2020 @ 12:32:13 #105
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193520474
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 12:29 schreef anndb het volgende:

Stond er niet bij op de kaart, maar volgens hun facebook zou het (denk ik) de gold moeten zijn.
Hoe dan ook wel eens lekker.
Zie dat Anna Dutch wel een mooi assortiment heeft:
https://www.annadutch.nl/product-categorie/kaviaar-assortiment/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_193520588
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 12:32 schreef golfer het volgende:

[..]

Hoe dan ook wel eens lekker.
Zie dat Anna Dutch wel een mooi assortiment heeft:
https://www.annadutch.nl/product-categorie/kaviaar-assortiment/
Zocht inderdaad specifiek gisteren iets wat ik de afgelopen maanden thuis niet op heb. En trek thuis niet zo snel een blik kaviaar open of maak kreeft: al met al dus erg in de smaak gevallen. Nu komende week nog ergens truffel eten en ben weer tevreden voorlopig.
  maandag 22 juni 2020 @ 14:33:52 #107
370431 drakin
vurig typje
pi_193737170


Waar? Bij eten in de molen Leeuwarden https://www.etenindemolen.nl/
Wanneer? afgelopen zaterdag 20 juni 2020
Wat at je? pokebowl en friet met mayo die we deelden. Mijn maatje had een club sandwich.
Impressie? Prachtig gebouw, mooi terras en supervriendelijk personeel.
bij eten in de molen werken mensen met een licht verstandelijke beperking. En ze zijn soms daardoor echt overvriendelijk, zo kregen we een gastheer die een buiging voor ons maakte en als we wat wilden weten ging hij het helemaal uitzoeken voor ons.
Het eten was van uitstekende kwaliteit, heel mooi geserveerd en het weer kregen we er nog cadeau bij ook!
Ook geen lange wachttijden wat ik heel prettig vond bij dit leuke restaurant.
Kosten? We waren nog geen 35 euro kwijt. Voor 3 gerechten, koffie en verse jus samen
Cijfer? 9

[ Bericht 5% gewijzigd door drakin op 22-06-2020 22:56:27 ]
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
Freaks like me drink tea
pi_193778549
Waar: Oonivoo Uden

Wanneer: 28 Februari

Wat at je: zes gangen signature menu met wijnarrangement

Impressie: Mooi restaurant, goed te vinden, met nog wat jong, en daardoor soms aandoenlijk nerveus bedienend personeel. Ze waren altijd vriendelijk en welwillend. De wijnen konden ook in
"bob" formaat, wat een dikke plus is, want sommige restaurants doen hier best krampachtig over. Het menu zou het beste moeten zijn wat het vuurwerk tussen keuken en sommelier oplevert, en dat was bij vlagen ook zeker zo. Het menu was echter vrij nieuw, en er zaten een paar gerechten bij, waar de smaken elkaar het bord zo ongeveer uitvochten, wat de wijn niet bij kon houden.Zo was het Iberico rib met hoisin, icm een 10 jaar oude Madeira erg lekker, maar het stukje langoustine kon al dat geweld niet bijbenen. Idem bij de bereidingen van duif met pompoen. Een hapje van de delicate duivenborst (perfect gegaard) verdween tussen de hele pompoenpitten die er op lagen, en pompoenpuree met erg veel sinaasappel erdoor. Wij gaan uit eten om te genieten, niet om restaurantcriticus te spelen, maar ze vragen zelf of het gesmaakt heeft, dus dan geven we ook eerlijk antwoord, dit hebben we dus ook aangegeven. Werd overigens wel goed opgepakt.

Kosten: 300 euro voor 2 (met tafelwater, digestive en bubbels vooraf, dus compleet)

Cijfer: 8,5
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  donderdag 25 juni 2020 @ 16:08:38 #109
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193784680
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 08:57 schreef fruityloop het volgende:
Waar: Oonivoo Uden

Wanneer: 28 Februari

Lekker actueel. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_193785416
quote:
11s.gif Op donderdag 25 juni 2020 16:08 schreef golfer het volgende:

[..]

Lekker actueel. :')
Want de afgelopen maanden kon je zo goed uit eten. :')

En dan nog... het gaat toch om de ervaringen? Fijn dat er dan een datum bij staat, dan kun je het wat plaatsen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  donderdag 25 juni 2020 @ 16:56:29 #111
370431 drakin
vurig typje
pi_193785591
Maar ik ontdek dit topic ook nu pas. Dat kan Fruityloop toch ook hebben gehad?
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
Freaks like me drink tea
pi_193795971
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 16:56 schreef drakin het volgende:
Maar ik ontdek dit topic ook nu pas. Dat kan Fruityloop toch ook hebben gehad?
Dit dus. En het is een afgeleide van mijn tripadvisor review, die ik er redelijk vlot ná, al schreef. :-)
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  vrijdag 26 juni 2020 @ 08:32:23 #113
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_193796064
quote:
11s.gif Op donderdag 25 juni 2020 16:08 schreef golfer het volgende:

[..]

Lekker actueel. :')
Dat maakt niet uit. Het topic heet toch niet 'waar heb jij vandaag gegeten?'
Verdere discussie mag in FB, om niet teveel off-topic te gaan.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 29 juni 2020 @ 06:46:34 #114
16632 Xlarge
========
pi_193840407
Ik ben afgelopen weekend bij Tres in Rotterdam geweest https://www.tresrotterdam.com/.
Hier wou ik al graag naar toe na een artikel in de buik te hebben gelezen, maar corona gooide roet in het eten
https://www.debuik.nl/rotterdam/uit-eten/tres-rotterdam-diner

Nu ben ik niet echt geschikt om een review te schrijven, aangezien ik niet 1 gerecht kan uitleggen, dat kan de enthousiate kok veel beter. Elk gerecht wordt gepassioneerd uitgelegd door hem, waarbij hij veel gebruik maakt van gefermenteerde ingredienten.
Er zitten dan ook gerechten bij, die tot 7 maanden duren voordat ze uitgeseveerd kunnen worden.
Ook haalt hij zelf veel uit de omgeving, hierbij moet je denken aan rode mieren om zijn gerechten te zuren, of bamboe wat ergens in Kralingen groeit.

Het was een vast 18 gangen menu, wat erg bijzonder was, de wijnen sluiten er perfect op aan, die overigens ook met passie worden uitgelegd.

Ik vond het een heel bijzondere ervaring, en het eten was fantastisch :) dus geef het een 9.

Het menu krijg je pas achteraf, ik heb er een foto van bijgedaan, dan kan je de gerechten zelf zien.






[ Bericht 0% gewijzigd door Xlarge op 29-06-2020 12:10:40 ]
pi_193840592
Mooie kleine porties voor zoveel gangen.
Wat vond je er van qua prijs/kwaliteit?
  maandag 29 juni 2020 @ 08:19:40 #116
16632 Xlarge
========
pi_193840716
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2020 07:50 schreef Blues het volgende:
Mooie kleine porties voor zoveel gangen.
Wat vond je er van qua prijs/kwaliteit?
Prijs kwaliteit was zeker heel goed, redelijk goedkoop voor 18 gangen , 135 euro.
Met bijpassende wijnen wordt het wel wat prijziger, dat is + 110, dus bij elkaar opgeteld loopt het wel wat op.

Maar het is een beginnend restaurant, als ik het zo inschat komen de waarderingen van de reviews van de instituten er vast aan, en zullen ook de prijzen wellicht wat stijgen.
Maar voor nu vond ik het heel goed te doen, voor deze kwaliteit :)
pi_193841817
Ik zou geld terugvragen als ik jou was. Tel maar 17 gangen op het menu :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 29 juni 2020 @ 12:11:48 #118
16632 Xlarge
========
pi_193842921
quote:
1s.gif Op maandag 29 juni 2020 10:37 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik zou geld terugvragen als ik jou was. Tel maar 17 gangen op het menu :P
Inderdaad ik ga terug :o
Het laatste gerecht bij de koffie staat er inderdaad niet op, ik zou niet weten waarom dat is. :)
  zaterdag 4 juli 2020 @ 21:13:22 #119
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193929762
Wanneer: 4 juli 2020
Waar: Restaurant Noor in Bloemendaal.
Wat:

Uit eten gaan mag weer! Dus vrijwel bij ons om de hoek een bezoek gebracht aan Restaurant Noor in Bloemendaal.
Wel nog op anderhalve meter afstand en met inachtneming van de coronamaatregelen.
Noor heeft momenteel een a la carte menukaart en een 5- gangen verrassingsmenu.
Wij besloten voor a la carte te gaan en hielden het bij een voor- en een hoofdgerecht.

Voorgerecht.

Voor Blues de tataki van tonijn met wortel en wakame.
Lekker gemarineerde tonijn.


Voor mij coquilles met gebrande bloemkool.

Hoofdgerecht.

Blues had gegrilde kalfsribeye met daarbij aardappeltjes, pastinaak en zwarte wortel.


Voor mij, buiten de kaart om, een halve gegratineerde kreeft met zeewolf en kreeftensaus.
Daarbij wat spinazie en ook aardappels, zwarte wortel en pastinaak.
Erg klein kreeftje, maar wel een heel lekkere kreeftensaus.

Als extra hadden we samen er een salade bij genomen:


Kosten, inclusief wijn en water, 113 euro
Wel allemaal lekker en goed op smaak, maar wat aan de prijzige kant.

8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_193996226
Waar: Restaurant de Watertoren in Rotterdam
Wanneer: Vanmiddag
Wat at je: Kikkererwtenkroket met verschillende groenten en brood, plakkerige rijst met mango als dessert
Cijfer: 10/10

Ik heb zo lekker gegeten vanmiddag. Oudste watertoren van Rotterdam, prachtige locatie. En een superchille kaart met ook veel vega(n) opties. Soms word je gewoon heel erg blij van een gerecht en vaak zijn dat de gerechten waarbij je het niet had verwacht. Dat had ik dus met de kikkererwtenkroket. Ik had een soort falafel verwacht, droog en kruidig. Maar het was juist heerlijk zacht en smeuïg. Met geweldige groenten ernaast en heerlijke zelfgemaakte sauzen.

Mijn vriend had een kwartel, geïnspireerd op roti. Met een heerlijke kruidige aardappelcreme, kwartelei en pickles. Mijn moeder een frisse noodlessalade met garnalen. Desserts waren ook heerlijke. Warme plakkerige rijst met mango, chocolademousse met kaneel of een appelkruimeltaartje met slagroom. En dan zijn het de details die het lekker maken. Zoals dat het appeltaartje warm is met noten erbij. Echt elk onderdeel heeft aandacht gekregen, dat merk je in alles. Ze maken zelfs de sriracha zelf. Die moet 4 weken staan voordat hij zo op smaak is. We mochten hem als test vergelijken met normale sriracha uit een fles. Wat een verschil!

Echt tof. En niet te duur. Ik ga sowieso terug, al is het alleen al om de kroket nog een keer te halen.

pi_193997701
quote:
17s.gif Op woensdag 8 juli 2020 20:31 schreef Myraela het volgende:
Waar: Restaurant de Watertoren in Rotterdam
Wanneer: Vanmiddag
Wat at je: Kikkererwtenkroket met verschillende groenten en brood, plakkerige rijst met mango als dessert
Cijfer: 10/10

Ik heb zo lekker gegeten vanmiddag. Oudste watertoren van Rotterdam, prachtige locatie. En een superchille kaart met ook veel vega(n) opties. Soms word je gewoon heel erg blij van een gerecht en vaak zijn dat de gerechten waarbij je het niet had verwacht. Dat had ik dus met de kikkererwtenkroket. Ik had een soort falafel verwacht, droog en kruidig. Maar het was juist heerlijk zacht en smeuïg. Met geweldige groenten ernaast en heerlijke zelfgemaakte sauzen.

Mijn vriend had een kwartel, geïnspireerd op roti. Met een heerlijke kruidige aardappelcreme, kwartelei en pickles. Mijn moeder een frisse noodlessalade met garnalen. Desserts waren ook heerlijke. Warme plakkerige rijst met mango, chocolademousse met kaneel of een appelkruimeltaartje met slagroom. En dan zijn het de details die het lekker maken. Zoals dat het appeltaartje warm is met noten erbij. Echt elk onderdeel heeft aandacht gekregen, dat merk je in alles. Ze maken zelfs de sriracha zelf. Die moet 4 weken staan voordat hij zo op smaak is. We mochten hem als test vergelijken met normale sriracha uit een fles. Wat een verschil!

Echt tof. En niet te duur. Ik ga sowieso terug, al is het alleen al om de kroket nog een keer te halen.

[ afbeelding ]
Oh, dat klinkt wel als een aanrader O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 11 juli 2020 @ 10:26:10 #122
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_194033694
Waar? Drovers Dog, Heemstedestraat, Amsterdam. https://www.droversdogheemstedestraat.nl/
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Krabkoekjes en Kangaroo
Impressie?



Cijfer? 7,5

Gezellige zaak. Prima om de vrijdag af te sluiten met enkele collega's. :) Lekker eten, al hadden de krabkoekjes meer krabbig mogen zijn.

Aussie Aussie Aussie Oi OI OI. En ja foto 1 krijg ik op een één of andere manier niet omgedraaid.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_194034451
Krab blijft wel plakken joh ;)
  zaterdag 11 juli 2020 @ 12:49:25 #124
131800 Tarado
capô de fusca
pi_194035414
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 10:26 schreef borisz het volgende:
Waar? Drovers Dog, Heemstedestraat, Amsterdam. https://www.droversdogheemstedestraat.nl/
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Krabkoekjes en Kangaroo
Impressie?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Cijfer? 7,5

Gezellige zaak. Prima om de vrijdag af te sluiten met enkele collega's. :) Lekker eten, al hadden de krabkoekjes meer krabbig mogen zijn.

Aussie Aussie Aussie Oi OI OI. En ja foto 1 krijg ik op een één of andere manier niet omgedraaid.
kangaroo, hoe smaakt dat?
pi_194039380
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zaterdag 11 juli 2020 @ 22:22:29 #126
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_194043624
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 12:49 schreef Tarado het volgende:

[..]

kangaroo, hoe smaakt dat?
Naar biefstuk.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_194043931
quote:
_O-
pi_194044649
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 10:26 schreef borisz het volgende:
Waar? Drovers Dog, Heemstedestraat, Amsterdam. https://www.droversdogheemstedestraat.nl/
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Krabkoekjes en Kangaroo
Impressie?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Cijfer? 7,5

Gezellige zaak. Prima om de vrijdag af te sluiten met enkele collega's. :) Lekker eten, al hadden de krabkoekjes meer krabbig mogen zijn.

Aussie Aussie Aussie Oi OI OI. En ja foto 1 krijg ik op een één of andere manier niet omgedraaid.
Was de kangaroe niet te taai? Zie em roder bij My Kitchen Rules en altijd erbij dat dat zo moet omdat je het heel snel taai bakt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 12 juli 2020 @ 23:42:42 #129
370431 drakin
vurig typje
pi_194062906
Waar? La Mezza Groningen
Wanneer? Vorige week zaterdag
Wat at je? Libanese tapas gegrild rundvlees, kipspies, salade, falafel, rode en gele rijst etc...
Impressie? Personeel was echt aardig, eten duurde niet te lang, klein restaurant met fijne sfeer en de serveerster die maar op en neer de trap ging.
En we kregen een soort tosti als huisspecialiteit extra, die was echt zoo lekker, apart libanees platbrood met feta, een geheimzinnig kruidenmengseltje, honing, sesamzaad en gegrilde tomaat.

We hadden als eerste een libanees drankje waar ze de fles zelfs voor pakten om erachter te komen van wat voor soort vrucht het eigenlijk was, zeer behulpzaam personeel!




Minpuntje was een bezorger die maar als een hangjongere binnen bleef wachten op het eten wat bezorgd moest worden.

Cijfer? 8
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
Freaks like me drink tea
  dinsdag 21 juli 2020 @ 21:25:14 #130
63722 z80
I fink you freaky
pi_194197408
Waar? Fujiyama Kleve (Duitsland)
Wanneer? afgelopen zondag
Wat at je?
Als voor 2 gerechten. Tsuki. Deeg tasjes/bolletjes gevuld met garnalenpasta. En Yakitori. Een spiesje met kip dat scherp gekruid zou zijn.
De tsuki is wel aardig. Niet een uitgesproken smaak helaas. De Yakitori is meer zoet dan scherp. Zelfs voor een Duitser is dit niet scherp.


Als hoofd gerecht. Maguro-Teriyaki. Tonijn en gebrade groente.
De tonijn was gaar. en de groente was voornamelijk paprika en taugé. De rijst standaard witten droogkokende rijst.


Ziet er allemaal leuk uit. Smaakt goed. en vult enkel door het bolletje rijst. Maar is voor mij niet voor herhaling vatbaar.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  woensdag 22 juli 2020 @ 12:36:55 #131
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194206099
Waar: Proeflokaal Bregje, Bloemendaal aan Zee.
Wanneer: 21 juli 2020
Wat:
Na een lekkere wandeling over 'ons' strand in Bloemendaal besloten een hapje te eten bij Proeflokaal Bregje, die adverteren met een 3-gangen keuzemenu dat op maandag t/m donderdag 14,50 pp kost en in de weekenden 16,50.

Bregje is gevestigd in dit markante gebouw aan het einde van de Zeeweg, op de begane grond met groot terras, aan de boulevard van Bloemendaal:

Er is goed rekening gehouden met Covid-19, dus voldoende ruimte en schermen tussen de tafels.
Vriendelijke ontvangst. De keuzemogelijkheden uit het menu zijn voor deze prijs zeker voldoende.

Voorgerecht:
Blues:

een (vegetarisch) trio, bestaande uit een gevulde champignon met notentapenade, gegratineerd met brie, een groenten kroketje en nigirisuhsi met komkommer en sesam.
Voor mij:

Hollandse garnalencocktail met een garnalenkroketje.
(minuscuul klein kroketje waarin geen garnaal te ontdekken was en heel erg weinig garnaaltjes op wat stukjes sla)

Hoofdgerecht:
Blues:

een kipschnitzel met gesmolten Goudse kaas en wat gemende groenten.
(best wel een grote lap, samengeperst, kippenvlees)
Voor mij:

kalfsentrecote met salieroomsaus en ook gemengde groenten.
((voor deze prijs natuurlijk geen complete entrecote, maar slechts een stuk ervan). Wel goed medium-rare gebakken.
Erbij voor ons samen:


Dessert:
We kozen allebei voor hetzelfde nagerecht:

Affogato (vanille-ijs, overgoten met espresso, slagroom en karamelsaus).
Gewoon lekker.

Uiteindelijk waren we, inclusief een paar (alcoholvrije) biertjes en een glas rode wijn voor B. totaal 42,75 kwijt.

Conclusie: begrijpelijk dat je voor deze prijs redelijk kleine porties krijgt (voor ons, als matige eters, net voldoende).
Het voorgerecht met de garnalen zou ik, als ik hen was, van de kaart halen.
Verder gewoon wel vriendelijke en attente bediening. Prachtige locatie met uitzicht op zee.

Prijs/kwaliteit: 7/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_194206588
quote:
7s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:36 schreef golfer het volgende:
Waar: Proeflokaal Bregje, Bloemendaal aan Zee.
Wanneer: 21 juli 2020
Wat:
Na een lekkere wandeling over 'ons' strand in Bloemendaal besloten een hapje te eten bij Proeflokaal Bregje, die adverteren met een 3-gangen keuzemenu dat op maandag t/m donderdag 14,50 pp kost en in de weekenden 16,50.

Bregje is gevestigd in dit markante gebouw aan het einde van de Zeeweg, op de begane grond met groot terras, aan de boulevard van Bloemendaal:
[ link | afbeelding ]
Er is goed rekening gehouden met Covid-19, dus voldoende ruimte en schermen tussen de tafels.
Vriendelijke ontvangst. De keuzemogelijkheden uit het menu zijn voor deze prijs zeker voldoende.

Voorgerecht:
Blues:
[ link | afbeelding ]
een (vegetarisch) trio, bestaande uit een gevulde champignon met notentapenade, gegratineerd met brie, een groenten kroketje en nigirisuhsi met komkommer en sesam.
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hollandse garnalencocktail met een garnalenkroketje.
(minuscuul klein kroketje waarin geen garnaal te ontdekken was en heel erg weinig garnaaltjes op wat stukjes sla)

Hoofdgerecht:
Blues:
[ link | afbeelding ]
een kipschnitzel met gesmolten Goudse kaas en wat gemende groenten.
(best wel een grote lap, samengeperst, kippenvlees)
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
kalfsentrecote met salieroomsaus en ook gemengde groenten.
((voor deze prijs natuurlijk geen complete entrecote, maar slechts een stuk ervan). Wel goed medium-rare gebakken.
Erbij voor ons samen:
[ link | afbeelding ]

Dessert:
We kozen allebei voor hetzelfde nagerecht:
[ link | afbeelding ]
Affogato (vanille-ijs, overgoten met espresso, slagroom en karamelsaus).
Gewoon lekker.

Uiteindelijk waren we, inclusief een paar (alcoholvrije) biertjes en een glas rode wijn voor B. totaal 42,75 kwijt.

Conclusie: begrijpelijk dat je voor deze prijs redelijk kleine porties krijgt (voor ons, als matige eters, net voldoende).
Het voorgerecht met de garnalen zou ik, als ik hen was, van de kaart halen.
Verder gewoon wel vriendelijke en attente bediening. Prachtige locatie met uitzicht op zee.

Prijs/kwaliteit: 7/10
Dat is heul niet slecht voor ¤14,50 en zou ook wel wat voor mij zijn als kleine eter :Y
Voorgerechtje van Bluezz lijkt me ook helemaal top.
pi_194207191
quote:
7s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:36 schreef golfer het volgende:
nigirisuhsi met komkommer en sesam
Is dit nou echt gewoon alleen een blokje sushirijst met een plakje komkommer? :D
pi_194207204
Ik ga overigens wel graag naar Bregje. Kost niets om toch drie gangetjes te eten, en mijn vriendinnen waarderen beter eten vaak toch niet. Wel geleerd dat je weg moet blijven van de gerechten met duurdere ingredienten. Beter de vegetarische gerechten en bijvoorbeeld de hamburger is ook altijd wel okay.
  woensdag 22 juli 2020 @ 13:48:24 #135
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194207216
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 13:45 schreef Myraela het volgende:

Is dit nou echt gewoon alleen een blokje sushirijst met een plakje komkommer? :D
Nou, er zat wel nog sesamzaad, een halve wasabinoot en een druppel mayonaise bij. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_194207236
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 13:46 schreef Myraela het volgende:
Ik ga overigens wel graag naar Bregje. Kost niets om toch drie gangetjes te eten, en mijn vriendinnen waarderen beter eten vaak toch niet. Wel geleerd dat je weg moet blijven van de gerechten met duurdere ingredienten. Beter de vegetarische gerechten en bijvoorbeeld de hamburger is ook altijd wel okay.
Eens. Ik vind de bediening hier in Rotterdam ook fijn en vriendelijk :) Mijn vriendin haar zus was soort van manager in één van die toko's en die vertelde dat het gros van de warme gerechten geen pan zien, ze gaan gewoon de oven in. Tsja, Dan heb je ook geen kok nodig :)
pi_194207807
Fijn dat het meeviel B&G! Is idd niet veel, vooral voorgerecht is erg weinig tenzij je salade neemt.
Van hoofd vind ik het jammer dat je geen salade meer krijgt naast het bakje patat.
En toe kan ik nooit anders dan de cheesecake nemen want die is daar (en bij La Cubanita) de beste cheesecake die ik heb gegeten O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_194208318
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 14:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Fijn dat het meeviel B&G! Is idd niet veel, vooral voorgerecht is erg weinig tenzij je salade neemt.
Van hoofd vind ik het jammer dat je geen salade meer krijgt naast het bakje patat.
En toe kan ik nooit anders dan de cheesecake nemen want die is daar (en bij La Cubanita) de beste cheesecake die ik heb gegeten O+
Dat kan kloppen, want de twee ketens hebben dezelfde eigenaar :)
pi_194208497
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 14:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Fijn dat het meeviel B&G! Is idd niet veel, vooral voorgerecht is erg weinig tenzij je salade neemt.
Van hoofd vind ik het jammer dat je geen salade meer krijgt naast het bakje patat.
En toe kan ik nooit anders dan de cheesecake nemen want die is daar (en bij La Cubanita) de beste cheesecake die ik heb gegeten O+
Beste zou ik niet zeggen, maar hij is in zijn simpelheid wel gewoon erg lekker. :9 En het lavacakeje maakt me ook altijd wel blij. Ik moet binnenkort ook maar weer naar Bregje gaan. :D
  woensdag 22 juli 2020 @ 16:19:21 #140
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194208873
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 15:30 schreef Sunshine1982 het volgende:

Dat kan kloppen, want de twee ketens hebben dezelfde eigenaar :)
Inderdaad, en ook Rozey (vegetarisch restaurant) en Heinde en Ver (all you can eat) zijn van Roland Hogenelst.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_194209326
quote:
14s.gif Op woensdag 22 juli 2020 16:19 schreef golfer het volgende:

[..]

Inderdaad, en ook Rozey (vegetarisch restaurant) en Heinde en Ver (all you can eat) zijn van Roland Hogenelst.
Oh Heinde en Ver is wel goed!
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 15:46 schreef Myraela het volgende:

[..]

Beste zou ik niet zeggen, maar hij is in zijn simpelheid wel gewoon erg lekker. :9 En het lavacakeje maakt me ook altijd wel blij. Ik moet binnenkort ook maar weer naar Bregje gaan. :D
Ik heb niet zoveel cheesecakes gegeten :P Maar deze is niet machtig dus vind ik fijn.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 22 juli 2020 @ 18:39:30 #142
489662 Fernweh
Gelieve verwijderen.
pi_194210506
quote:
7s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:36 schreef golfer het volgende:
Waar: Proeflokaal Bregje, Bloemendaal aan Zee.
Wanneer: 21 juli 2020
Wat:
Na een lekkere wandeling over 'ons' strand in Bloemendaal besloten een hapje te eten bij Proeflokaal Bregje, die adverteren met een 3-gangen keuzemenu dat op maandag t/m donderdag 14,50 pp kost en in de weekenden 16,50.

Bregje is gevestigd in dit markante gebouw aan het einde van de Zeeweg, op de begane grond met groot terras, aan de boulevard van Bloemendaal:
[ link | afbeelding ]
Er is goed rekening gehouden met Covid-19, dus voldoende ruimte en schermen tussen de tafels.
Vriendelijke ontvangst. De keuzemogelijkheden uit het menu zijn voor deze prijs zeker voldoende.

Voorgerecht:
Blues:
[ link | afbeelding ]
een (vegetarisch) trio, bestaande uit een gevulde champignon met notentapenade, gegratineerd met brie, een groenten kroketje en nigirisuhsi met komkommer en sesam.
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hollandse garnalencocktail met een garnalenkroketje.
(minuscuul klein kroketje waarin geen garnaal te ontdekken was en heel erg weinig garnaaltjes op wat stukjes sla)

Hoofdgerecht:
Blues:
[ link | afbeelding ]
een kipschnitzel met gesmolten Goudse kaas en wat gemende groenten.
(best wel een grote lap, samengeperst, kippenvlees)
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
kalfsentrecote met salieroomsaus en ook gemengde groenten.
((voor deze prijs natuurlijk geen complete entrecote, maar slechts een stuk ervan). Wel goed medium-rare gebakken.
Erbij voor ons samen:
[ link | afbeelding ]

Dessert:
We kozen allebei voor hetzelfde nagerecht:
[ link | afbeelding ]
Affogato (vanille-ijs, overgoten met espresso, slagroom en karamelsaus).
Gewoon lekker.

Uiteindelijk waren we, inclusief een paar (alcoholvrije) biertjes en een glas rode wijn voor B. totaal 42,75 kwijt.

Conclusie: begrijpelijk dat je voor deze prijs redelijk kleine porties krijgt (voor ons, als matige eters, net voldoende).
Het voorgerecht met de garnalen zou ik, als ik hen was, van de kaart halen.
Verder gewoon wel vriendelijke en attente bediening. Prachtige locatie met uitzicht op zee.

Prijs/kwaliteit: 7/10
Ik zou echt nog honger hebben. :@ weinig friet ook.
Gelieve verwijderen
  zondag 26 juli 2020 @ 12:41:11 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194265892
Wanneer: 25 juli 2020
Waar: Restaurant de Kolk in Spaarndaam.

Door verschillende hoge reviews nieuwsgierig geworden naar dit, in het pittoreske Spaarndam gevestigde, restaurant dat vroeger bekend was onder de naam Het stille Water.
Inderdaad prachtig gelegen aan de sluis (Oostkolk) van Spaarndam:

Tijdens de sluiting vanwege Covid-19 hebben de eigenaren de zaak wat verbouwd en gemoderniseerd. Prima zittende blauwe stoeltjes.


Lekker brood met boter en aioli om te beginnen.
Voorgerecht.
Voor Blues:

Carpaccio van zwaardvis, couscous en limoen mayonaise.
Helaas was de kok vergeten er de limoen mayo bij te doen, dus dat aangegeven en het werd keurig opgelost door een compleet nieuw bordje, mét limoen mayonaise, te serveren. Mooie, superdun gesneden plakjes zwaardvis en goed op temperatuur. Erg lekker!

Voor mij:

Spaarndamse gerookte paling met knolselderij, appel, mierikswortel en krokante pita. Mooie vette paling, ook erg smakelijk!

Hoofdgerecht.

Voor Blues: scholfilet met Parmezaanse kaas beslag, groente en gepofte paprika saus.
Heerlijk!

Ik:

Tournedos met groene groente, krokante bacon en peper jus.
Ik had de tournedos medium-rare besteld, maar deze uitvoering was wel erg rare (hij loeide nog net niet op het bord...) en had onvoldoende gerust na het braden. Gevolg: plasjes met veel vleessap op het bord waardoor de pepersaus verdronk. Desondanks een erg malse en toch smakelijke tournedos.
Bij de hoofdgerechten werd huisgemaakte patat geserveerd.

Wij besloten geen dessert te nemen.

Kosten, inclusief wijn en water: 94,75 euro
Conclusie: een beetje prijzig, maar verder wel gewoon goed eten.
8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 30 juli 2020 @ 11:57:41 #144
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_194321281
Waar?
Los Latinos, Roosendaal
Wanneer?
Woensdag 29 juli 2020
Wat at je?
Mixed grill voor twee personen: worst, runderribben, ossenhaas, lende, entrecote en kip. Met gepofte aardappel, friet en salade. Ook met chimmichurri en wilde knoflooksaus.


Impressie?
We zijn hier vorig jaar al eens geweest, de foto's zijn van die keer. Het was dit keer net zo goed als vorige keer. Het vlees was prima medium voor mij en medium rare voor mijn vriend. De runderribben waren geweldig. Ik weet niet wat ze met de kip hadden gedaan maar het was geweldig. De bijgerechten zijn ook goed, het draait bij deze Argentijn om meer dan het vlees. Toevallig namen wij deze extravagante vleesschotel maar de gerechten die voor andere tafels voorbij kwamen, zagen er zeer goed uit.

Corona-maatregelen: Er stond een duidelijke dispenser met handhygienespul. Iedereen gebruikte het maar er werd niet op gecontroleerd. Niemand heeft aan ons gevraagd of we klachten hebben.
De zaak is zeer ruim opgebouwd, het was makkelijk om 1,5 meter afstand te houden. Er was zeker veel meer afstand tussen de tafels dan voorgeschreven. De ober draaide de dop niet van de flessen bruiswater.
Kosten?
64,55 voor 2 mixed grill, echte mayonaise, 2x 0.5L bruiswater en een biertje.
Cijfer?
9
Spoilers!
pi_194321397
Sodemieters, dat ziet er wel heel goed uit.
En ik snap nu ook die bijnaam :D
  donderdag 30 juli 2020 @ 12:10:42 #146
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194321527
Lekker veel vleesch! :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Miss SHO donderdag 30 juli 2020 @ 12:46:14 #147
22592 crew  Ole
pi_194322150
Wat veel :D
Hier kun je makkelijk met 4 van eten.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 30 juli 2020 @ 15:00:13 #148
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_194324058
Vlees is veel te rood zouden ze hier in Argentinië zeggen, maar verder ziet de "parrillada" er prima uit :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 9 augustus 2020 @ 18:16:47 #149
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_194477982
Waar: Olympia, Roosendaal
Wanneer: dinsdag 4 augustus 2020

Wat: Griekse mezedes

Impressie: Dit restaurant zit naast de Argentijn waar we vorige week waren. Er stond een bord buiten met daarop een reclame voor een avondvullend diner van Griekse tapas, ofwel mezedes. Dat klinkt als iets voor ons :9~

Er zijn weinig regels over aantal rondes of aantallen hapjes. We kregen toegang tot een website waarop we ons eten en drinken konden bestellen. Reuze handig. Het ontlast personeel én is coronaproof.

We begonnen met brood met tapenade, tzatziki, viskuit, fetasalade, en tonijnsalade.


Boerensalade, stifado, gyros uit de oven, courgetteballetje.


Calamares, varkenshaas met champignons.


Dolmades, garnaal met honing en sesam, kip uit de oven, keftedes.


Dessert: kormos, griesmeel cake, baklava


We hebben echt lekker gegeten. De normale grillgerechten als souzouki of gyros waren niet heel speciaal. We zijn verpest door een aantal zeer goede Griekse chefs. Maar er stond nog zo veel meer op de kaart dat we nog meer dan genoeg keuze in hadden. Die standaard dingen kennen we ook wel, we wilden liever onbekende gerechten kiezen.

Vriendelijk personeel, snelle service. Het was zelfs op dinsdag (in de vakantie) gezellig druk. We gaan hier zeker terugkomen.

We hebben 33 mezzedes op waarvan 28 verschillende.

Prijs:¤ 60,60 voor 2 keer mezedes, 1 bier, 1 cola, 1 grote en 1 kleine bruiswater.

Cijfer: 8,5.

Lijstje greatest hits voor de volgende keer:
Tonijnsalade
Mpougiourdi (gesmolten kaas met tomaat)
Courgetteballetje
Koutopoulo tiganaki (kip uit de oven met paprikasaus)
Gardides soesami (sesamgarnaal)

[ Bericht 2% gewijzigd door Lucky_Strike op 09-08-2020 19:18:24 ]
Spoilers!
pi_194478666
Lekker, de hele avond 'snoepen'.
Waarom maar een 7.5 ? vanwege de paar gerechten die niet uitzonderlijk waren ?
  zondag 9 augustus 2020 @ 19:19:07 #151
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_194478830
quote:
0s.gif Op zondag 9 augustus 2020 19:07 schreef Blues het volgende:
Lekker, de hele avond 'snoepen'.
Waarom maar een 7.5 ? vanwege de paar gerechten die niet uitzonderlijk waren ?
Omdat ik niet oplette bij het typen :)
Spoilers!
pi_194478949
quote:
1s.gif Op zondag 9 augustus 2020 19:19 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Omdat ik niet oplette bij het typen :)
:D ^O^ :Y)
  zondag 9 augustus 2020 @ 20:50:52 #153
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_194480103
Grieks, dat mis ik hier zo... tzatziki vooraf en een griekse salade als hoofdgerecht, daar mag je me midden in e nacht voor wakker maken :Y

(Ok, tzaziki zou ik zelf nog wel kunnen maken. Maar goede feta voor de salade is hier niet te vinden)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  donderdag 13 augustus 2020 @ 18:56:40 #154
335476 oppiedoppie
My mind is my small universe..
pi_194540976
Hotel Bosschuis in Ter Apel.
Heerlijke vegetarische quiche gegeten en een walnotencoupe na.
Aanrader. Dikke 9.
To BG or not to BG!
pi_194543984
Familie restaurant/pannenkoeken restaurant de bosrand in lage Vuursche gegeten
Kinderen een kinder menu pannenkoek en ik een pannenkoek met spek brie rucola en nog wat..
Erg lekker, hebben wel binnen gegeten gezien het aantal wespen bij het terras. Ik vond wel de aankleding wat stijf maar wat wil je in lage Vuursche. Wel een aanrader om weer naar toe te gaan als ik in de buurt ben. Vriendelijk personeel, aardig tegen de kinderen, eten was er snel genoeg en lekker
Zeker een ruime 8 (rekening gehouden met het soort restaurant)
pi_194555912
quote:
1s.gif Op donderdag 13 augustus 2020 21:49 schreef Goitske het volgende:
Familie restaurant/pannenkoeken restaurant de bosrand in lage Vuursche gegeten
Kinderen een kinder menu pannenkoek en ik een pannenkoek met spek brie rucola en nog wat..
Erg lekker, hebben wel binnen gegeten gezien het aantal wespen bij het terras. Ik vond wel de aankleding wat stijf maar wat wil je in lage Vuursche. Wel een aanrader om weer naar toe te gaan als ik in de buurt ben. Vriendelijk personeel, aardig tegen de kinderen, eten was er snel genoeg en lekker
Zeker een ruime 8 (rekening gehouden met het soort restaurant)
Ik mag idd wel hopen ja dat ze in een familie/pannenkoekenrestaurant aardig zijn tegen kinderen :D ;)
pi_194557972
Waar: De Menmoerhoeve, Etten-Leur

De Menmoerhoeve is een restaurant met boerencamping en een geliefde tussenstop voor fietsers. Er is een grote moestuin waar je in mag. Er zijn beesten en er is natuurlijk een speeltuin.

Wanneer: vandaag, 14 augustus

Wat: allebei een halve ceasarsalade en een halve geitenkaassalade.



Oordeel: flinke salades, met bijna alle ingrediënten uit eigen tuin en dus van het seizoen.

Ik was al bekend met de geitenkaassalade. De kaas was heerlijk gegrild in een schelp van filodeeg. De rode bessen, bosbessen en vijgen waren een heerlijke toevoeging.
De ceasarsalade was meer dan prima. De kip was verrukkelijk gegrild.
Voor beide salades mag je me 's nachts wakker maken.

Het was erg druk op het terras maar het personeel had het prima onder controle. De corona regels werden uiteraard nageleefd.

Cijfer: 9/10

Prijs: 23,70 voor 2 salades en 2 fris.

[ Bericht 3% gewijzigd door Lucky_Strike op 14-08-2020 19:05:32 ]
Spoilers!
pi_194559441
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 18:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: De Menmoerhoeve, Etten-Leur

De Menmoerhoeve is een restaurant met boerencamping en een geliefde tussenstop voor fietsers. Er is een grote moestuin waar je in mag. Er zijn beesten en er is natuurlijk een speeltuin.

Wanneer: vandaag, 14 augustus

Wat: allebei een halve ceasarsalade en een halve geitenkaassalade.

[ afbeelding ]

Oordeel: flinke salades, met bijna alle ingrediënten uit eigen tuin en dus van het seizoen.

Ik was al bekend met de geitenkaassalade. De kaas was heerlijk gegrild in een schelp van filodeeg. De rode bessen, bosbessen en vijgen waren een heerlijke toevoeging.
De ceasarsalade was meer dan prima. De kip was verrukkelijk gegrild.
Voor beide salades mag je me 's nachts wakker maken.

Het was erg druk op het terras maar het personeel had het prima onder controle. De corona regels werden uiteraard nageleefd.

Cijfer: 9/10

Prijs: 23,70 voor 2 salades en 2 fris.
leuk daar, hè O+

Ik vond Olympia echt geweldig bij jullie met al die gerechtjes, kreeg gelijk trek.

Was gisteren nog in Roosendaal (verkeerde trein gestapt :(😥 )
pi_194559464
En Roosendaal is ver als je in Delft moet zijn 😥
pi_194563071
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 20:44 schreef mascara-klodder het volgende:
En Roosendaal is ver als je in Delft moet zijn 😥
Muts _O-
Spoilers!
pi_194587226
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 augustus 2020 16:33 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik mag idd wel hopen ja dat ze in een familie/pannenkoekenrestaurant aardig zijn tegen kinderen :D ;)
Nou wisselt nog wel eens
pi_194592076
Met familie weer eens bij (goede vriend) Edwin Vinke in de Kromme Watergang wezen eten.

Het menu:


Amuses:
heb hier niet overal foto's van gemaakt.





Tafelwater werd aangemaakt met bloemen en kruiden die je zelf kon kiezen:


Voorgerechten:



Vooral die laatste is heel leuk. 'de neus', hier ga je dus met mond en neus in voor een intensere smaak sensatie van de dashi

Tussengerecht:



1e hoofdgerecht:

Langoustine kwam op tafel in een grote 'pan' waarin het gerookt werd op een bed van (volgens mij) stro. Aan tafel werd het gerecht afgemaakt.

Resetten van de smaakpapillen:

Een bal van witte chocolad en duindoornbes

2e hoofdgerecht:



Het uitzicht van de tafel:


Het uitzicht een minuut later:

helaas waren bij thuiskomst de toiletten overstroomd (met alleen water gelukkig) door een drukstoot op de riolering

Kaas:

Van boven naar beneden, geitenkaas, 2 koeienkazen waarvan 1 met kruidnagel, de laatste (onderste) is een overjaarse schapenkaas. Schaaltje honing, noten en brioche erbij. Ben normaal stroop gewend bij kaasgerechten, maar vond die honing verassend goed (en eigenlijk vooral bij die overjaarse schapenkaas een stuk beter) werken.

Dessert:



Mignardises/Friandises:


Alles werd uitgeserveerd op een 'draaitafel' / 'lazy suzan' waarbij we zelf heel coronaproof alle gerechten/drankjes er af konden nemen en de lege borden e.d. daar weer op konden plaatsen.

Tja echt 1 winnaar ga ik niet opnoemen. Zo'n diner is zoals altijd weer een hele beleving. En zoals altijd was het ook weer extreem goed. Cijfer ga ik er dan ook voor geven, want dat zou toch een 10 wezen zoals altijd. Wat altijd opvalt hier is dat het allemaal niet zo stijf is zoals bij veel andere sterrenrestaurants. Huiselijk/gezellig/lekker normaal doen met z'n allen. Zoveel mogelijk lokale producten waarbij bij veel ingrediënten de familie naam van de leverancier benoemd wordt (als 'local' kennen we deze uiteraard ook).

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_194592489
Wow weet niet met hoeveel jullie waren maar wat hebben jullie veel kunnen eten/proeven! _O_
Prachtig allemaal zeg. Wat een werk zit daarin. Fijn dat t allemaal zo smaakte.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_194592685
De schaal met zeevruchten O+ Heel goede herinneringen aan.
En wat Corona proof qua bediening ^O^ Vrijwel overal wordt als vanouds aan tafel uitgeserveerd.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zondag 16 augustus 2020 @ 20:16:36 #165
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194592974
Wow. Geweldig weer. _O_
Het is voor ons alweer een hele tijd (2015) geleden dat we bij hem waren (met overnachting.)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_194593029
Sodemieters Frantic _O_ :9
Lekkere regenfoto ook :D
pi_194593048
quote:
1s.gif Op zondag 16 augustus 2020 19:51 schreef FutureFairytale het volgende:
Wow weet niet met hoeveel jullie waren maar wat hebben jullie veel kunnen eten/proeven! _O_
Prachtig allemaal zeg. Wat een werk zit daarin. Fijn dat t allemaal zo smaakte.
waren met z'n 5'en ;) kom er altijd heel graag :)
pi_194593056
quote:
1s.gif Op zondag 16 augustus 2020 20:00 schreef Cat-astrophe het volgende:
De schaal met zeevruchten O+ Heel goede herinneringen aan.
En wat Corona proof qua bediening ^O^ Vrijwel overal wordt als vanouds aan tafel uitgeserveerd.
Ja klopt, dit is wel goed opgelost zo :) ook op tafel 2 flesjes met hand desinfectie gel. Voor de rest veel met QR codes, wijnkaart/registratie van contact gegevens e.d.
pi_194593061
quote:
14s.gif Op zondag 16 augustus 2020 20:16 schreef golfer het volgende:
Wow. Geweldig weer. _O_
Het is voor ons alweer een hele tijd (2015) geleden dat we bij hem waren (met overnachting.)
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I know :) ik kom er 'iets' vaker :@
pi_194593073
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2020 20:19 schreef Blues het volgende:
Sodemieters Frantic _O_ :9
Lekkere regenfoto ook :D
:Y thuiskomst was alleen niet prettig :') badkamer boven en toilet beneden blank. Gelukkig is 't boven iig in de badkamer gebleven en niet weggelopen.

Brandweer is hier nog steeds bij een paar huizen in de straat aan het pompen.
pi_194598118
@FranticDJ wat een fantastische ervaring! (Het eten, niet de badkamer)
pi_194599223
Wohhhh wat een heerlijkheid! O+ :9 :9~ Enorme Pavlov hier :D
pi_194643350
Gisteren was ik in Florence.
IJssalon Florence, om precies te zijn.

Op de dag af vijf jaar nadat ik daar voor het eerst een high icecream at, nuttigde ik nu versie 2.0 .

De eerste keer stond de hele tafel vol met heerlijkheden. Smaakte fantastisch, wel lichtelijk intimiderend, en het dwong je tot snel opeten van de ijsjes, waardoor je eerder ‘zoet’ vol was.
Met de jaren komt inzicht, nu serveerden ze alles in drie gangen ^O^


Gang 1: citroenijs met sangriaschuim, frappuchino, vers fruit, ijsbonbon, brownie


Gang 2: yoghurt met vers fruit en granola, frambozenparfait, macaron met vanille ijs en een sapje om tegenwicht te bieden tegen het zoet.


Gang 3: bolletje ijs naar keuze uit de vitrine


Met koffie, thee, cappucino naar keuze.

Tafelwater werd de hele avond aangevuld.
We konden lekker buiten zitten, toen het begon te regenen ging de overkapping dicht en lampjes aan ^O^

Na een uur of twee waren we ‘rond’ :9

De prijs per persoon: een whopping 14 euro.

Waardering: 10/10
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  donderdag 20 augustus 2020 @ 10:40:19 #174
171727 StateOfMind
Ancient Astronaut
pi_194643384
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2020 10:37 schreef Cat-astrophe het volgende:
Gisteren was ik in Florence.
IJssalon Florence, om precies te zijn.

Op de dag af vijf jaar nadat ik daar voor het eerst een high icecream at, nuttigde ik nu versie 2.0 .

De eerste keer stond de hele tafel vol met heerlijkheden. Smaakte fantastisch, wel lichtelijk intimiderend, en het dwong je tot snel opeten van de ijsjes, waardoor je eerder ‘zoet’ vol was.
Met de jaren komt inzicht, nu serveerden ze alles in drie gangen ^O^

[ afbeelding ]
Gang 1: citroenijs met sangriaschuim, frappuchino, vers fruit, ijsbonbon, brownie

[ afbeelding ]
Gang 2: yoghurt met vers fruit en granola, frambozenparfait, macaron met vanille ijs en een sapje om tegenwicht te bieden tegen het zoet.

[ afbeelding ]
Gang 3: bolletje ijs naar keuze uit de vitrine

[ afbeelding ]
Met koffie, thee, cappucino naar keuze.

Tafelwater werd de hele avond aangevuld.
We konden lekker buiten zitten, toen het begon te regenen ging de overkapping dicht en lampjes aan ^O^

Na een uur of twee waren we ‘rond’ :9

De prijs per persoon: een whopping 14 euro.

Waardering: 10/10
Boh nu heb ik zin in ijs :9~
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_194643550
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2020 10:37 schreef Cat-astrophe het volgende:
Gisteren was ik in Florence.
IJssalon Florence, om precies te zijn.

Op de dag af vijf jaar nadat ik daar voor het eerst een high icecream at, nuttigde ik nu versie 2.0 .

De eerste keer stond de hele tafel vol met heerlijkheden. Smaakte fantastisch, wel lichtelijk intimiderend, en het dwong je tot snel opeten van de ijsjes, waardoor je eerder ‘zoet’ vol was.
Met de jaren komt inzicht, nu serveerden ze alles in drie gangen ^O^

[ afbeelding ]
Gang 1: citroenijs met sangriaschuim, frappuchino, vers fruit, ijsbonbon, brownie

[ afbeelding ]
Gang 2: yoghurt met vers fruit en granola, frambozenparfait, macaron met vanille ijs en een sapje om tegenwicht te bieden tegen het zoet.

[ afbeelding ]
Gang 3: bolletje ijs naar keuze uit de vitrine

[ afbeelding ]
Met koffie, thee, cappucino naar keuze.

Tafelwater werd de hele avond aangevuld.
We konden lekker buiten zitten, toen het begon te regenen ging de overkapping dicht en lampjes aan ^O^

Na een uur of twee waren we ‘rond’ :9

De prijs per persoon: een whopping 14 euro.

Waardering: 10/10
Wat leuk :D
pi_194644524
Waar: Ho Wah in Vaassen
Wanneer: zaterdag 15 augustus 2020

Wat:
Voor mij garnalen met cashews in een mandje van gefrituurde aardappel met Chinese bami
Voor mijn man tipan eendenborst met mihoen
Voor mijn tante kip met cashews in een mandje met bami



Impressie:
Ho Wah is een begrip in de omgeving, en terecht. Het personeel is enorm vriendelijk en doet alles uit het hoofd, de zaak is netjes. Het zat ook gewoon vol, dat kan je lang niet van alle Chinese restaurants zeggen.
Het eten is echt lekker. Veel verse groente. Er zit totaal geen MSG-smaak aan het eten. Het eten is wel wat flauw maar dat past wel bij de Nederlands-Chinese keuken. Er stond gelukkig prima sambal en sojasaus op tafe. Natuurlijk was het allemaal veel te veel. Zeker voor herhaling vatbaar.

Prijs: +/- 73 euro voor 3 hoofdgerechten, 2 appelsap, een liter spa rood en 2 cappuccino.

Cijfer: 9
Spoilers!
pi_194644881
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2020 10:37 schreef Cat-astrophe het volgende:
Gisteren was ik in Florence.
IJssalon Florence, om precies te zijn.

Op de dag af vijf jaar nadat ik daar voor het eerst een high icecream at, nuttigde ik nu versie 2.0 .

De eerste keer stond de hele tafel vol met heerlijkheden. Smaakte fantastisch, wel lichtelijk intimiderend, en het dwong je tot snel opeten van de ijsjes, waardoor je eerder ‘zoet’ vol was.
Met de jaren komt inzicht, nu serveerden ze alles in drie gangen ^O^

[ afbeelding ]
Gang 1: citroenijs met sangriaschuim, frappuchino, vers fruit, ijsbonbon, brownie

[ afbeelding ]
Gang 2: yoghurt met vers fruit en granola, frambozenparfait, macaron met vanille ijs en een sapje om tegenwicht te bieden tegen het zoet.

[ afbeelding ]
Gang 3: bolletje ijs naar keuze uit de vitrine

[ afbeelding ]
Met koffie, thee, cappucino naar keuze.

Tafelwater werd de hele avond aangevuld.
We konden lekker buiten zitten, toen het begon te regenen ging de overkapping dicht en lampjes aan ^O^

Na een uur of twee waren we ‘rond’ :9

De prijs per persoon: een whopping 14 euro.

Waardering: 10/10
Nice O+.
  donderdag 20 augustus 2020 @ 12:50:00 #178
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_194645297
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2020 10:37 schreef Cat-astrophe het volgende:
Gisteren was ik in Florence.
IJssalon Florence, om precies te zijn.

Op de dag af vijf jaar nadat ik daar voor het eerst een high icecream at, nuttigde ik nu versie 2.0 .

De eerste keer stond de hele tafel vol met heerlijkheden. Smaakte fantastisch, wel lichtelijk intimiderend, en het dwong je tot snel opeten van de ijsjes, waardoor je eerder ‘zoet’ vol was.
Met de jaren komt inzicht, nu serveerden ze alles in drie gangen ^O^

[ afbeelding ]
Gang 1: citroenijs met sangriaschuim, frappuchino, vers fruit, ijsbonbon, brownie

[ afbeelding ]
Gang 2: yoghurt met vers fruit en granola, frambozenparfait, macaron met vanille ijs en een sapje om tegenwicht te bieden tegen het zoet.

[ afbeelding ]
Gang 3: bolletje ijs naar keuze uit de vitrine

[ afbeelding ]
Met koffie, thee, cappucino naar keuze.

Tafelwater werd de hele avond aangevuld.
We konden lekker buiten zitten, toen het begon te regenen ging de overkapping dicht en lampjes aan ^O^

Na een uur of twee waren we ‘rond’ :9

De prijs per persoon: een whopping 14 euro.

Waardering: 10/10
Whoah _O_
Dat is ook geen geld zeg!
Klinkt heel leuk en lekker ^O^
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 20 augustus 2020 @ 12:58:22 #179
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_194645406
Waar is dat, Cat? Krijg gelijk zin in ijs, terwijl het hier vannacht gevroren heeft en het 8 uur in de ochtend is :P
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_194645613
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2020 12:58 schreef flipsen het volgende:
Waar is dat, Cat? Krijg gelijk zin in ijs, terwijl het hier vannacht gevroren heeft en het 8 uur in de ochtend is :P
https://www.ijssalonflorence.nl/
De coupes zijn ook fantastisch O+ Al diverse prijzen gewonnen.

Lekker in de buurt voor je :P
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_194646187
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2020 10:37 schreef Cat-astrophe het volgende:
high icecream
Ik had heel andere verwachtingen bij deze post hierna _O-
Alex Pastoor:
"Een uitslag is altijd terecht, of het nou verdiend is of onverdiend"
Martin Verkerk:
''Ik bepaal of ik win of verlies. Als ik goed speel dan win ik, als ik slecht speel dan is de kans dat ik verlies aanwezig.''
  donderdag 20 augustus 2020 @ 13:59:00 #182
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_194646322
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2020 13:12 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

https://www.ijssalonflorence.nl/
De coupes zijn ook fantastisch O+ Al diverse prijzen gewonnen.

Lekker in de buurt voor je :P
Voor mij niet nee, maar voor mijn familie wel :) Thanks!
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_194646855
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2020 13:59 schreef flipsen het volgende:

[..]

Voor mij niet nee, maar voor mijn familie wel :) Thanks!
Ze gaan tevreden zijn :Y
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_194652137
quote:
0s.gif Op donderdag 20 augustus 2020 12:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar: Ho Wah in Vaassen
Wanneer: zaterdag 15 augustus 2020

Wat:
Voor mij garnalen met cashews in een mandje van gefrituurde aardappel met Chinese bami
Voor mijn man tipan eendenborst met mihoen
Voor mijn tante kip met cashews in een mandje met bami

[ afbeelding ]

Impressie:
Ho Wah is een begrip in de omgeving, en terecht. Het personeel is enorm vriendelijk en doet alles uit het hoofd, de zaak is netjes. Het zat ook gewoon vol, dat kan je lang niet van alle Chinese restaurants zeggen.
Het eten is echt lekker. Veel verse groente. Er zit totaal geen MSG-smaak aan het eten. Het eten is wel wat flauw maar dat past wel bij de Nederlands-Chinese keuken. Er stond gelukkig prima sambal en sojasaus op tafe. Natuurlijk was het allemaal veel te veel. Zeker voor herhaling vatbaar.

Prijs: +/- 73 euro voor 3 hoofdgerechten, 2 appelsap, een liter spa rood en 2 cappuccino.

Cijfer: 9
Nette prijs en leuke presentatie in die nestjes :)
Als je bij Chinees gaat krijg je wel beetje weinig bami/nasi in verhouding met je gerecht. Maar hoofdgerecht is idd wel lekker veel.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_194652334
High icecream _O_
pi_194652611
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2020 10:37 schreef Cat-astrophe het volgende:
Gisteren was ik in Florence.
IJssalon Florence, om precies te zijn.

Op de dag af vijf jaar nadat ik daar voor het eerst een high icecream at, nuttigde ik nu versie 2.0 .

De eerste keer stond de hele tafel vol met heerlijkheden. Smaakte fantastisch, wel lichtelijk intimiderend, en het dwong je tot snel opeten van de ijsjes, waardoor je eerder ‘zoet’ vol was.
Met de jaren komt inzicht, nu serveerden ze alles in drie gangen ^O^

[ afbeelding ]
Gang 1: citroenijs met sangriaschuim, frappuchino, vers fruit, ijsbonbon, brownie

[ afbeelding ]
Gang 2: yoghurt met vers fruit en granola, frambozenparfait, macaron met vanille ijs en een sapje om tegenwicht te bieden tegen het zoet.

[ afbeelding ]
Gang 3: bolletje ijs naar keuze uit de vitrine

[ afbeelding ]
Met koffie, thee, cappucino naar keuze.

Tafelwater werd de hele avond aangevuld.
We konden lekker buiten zitten, toen het begon te regenen ging de overkapping dicht en lampjes aan ^O^

Na een uur of twee waren we ‘rond’ :9

De prijs per persoon: een whopping 14 euro.

Waardering: 10/10
14 euro :o :o Woah! _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_194652677
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2020 10:37 schreef Cat-astrophe het volgende:
Gisteren was ik in Florence.
IJssalon Florence, om precies te zijn.

Op de dag af vijf jaar nadat ik daar voor het eerst een high icecream at, nuttigde ik nu versie 2.0 .

De eerste keer stond de hele tafel vol met heerlijkheden. Smaakte fantastisch, wel lichtelijk intimiderend, en het dwong je tot snel opeten van de ijsjes, waardoor je eerder ‘zoet’ vol was.
Met de jaren komt inzicht, nu serveerden ze alles in drie gangen ^O^

[ afbeelding ]
Gang 1: citroenijs met sangriaschuim, frappuchino, vers fruit, ijsbonbon, brownie

[ afbeelding ]
Gang 2: yoghurt met vers fruit en granola, frambozenparfait, macaron met vanille ijs en een sapje om tegenwicht te bieden tegen het zoet.

[ afbeelding ]
Gang 3: bolletje ijs naar keuze uit de vitrine

[ afbeelding ]
Met koffie, thee, cappucino naar keuze.

Tafelwater werd de hele avond aangevuld.
We konden lekker buiten zitten, toen het begon te regenen ging de overkapping dicht en lampjes aan ^O^

Na een uur of twee waren we ‘rond’ :9

De prijs per persoon: een whopping 14 euro.

Waardering: 10/10
Mmmm lekker!! ^O^ :Y)
pi_194653420
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2020 19:35 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Nette prijs en leuke presentatie in die nestjes :)
Als je bij Chinees gaat krijg je wel beetje weinig bami/nasi in verhouding met je gerecht. Maar hoofdgerecht is idd wel lekker veel.
We hadden ieder een dekschaaltje koolhydraten gekregen. Er werd een beetje op ons bord geschept en daarna zette de bediening de schalen op tafel. Op de foto zie je er net nog twee op staan. Ook dat kregen we niet op.

En ik wil ook een high ice cream.
Spoilers!
pi_194653499
Spoilers!
pi_194654043
quote:
1s.gif Op donderdag 20 augustus 2020 20:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

We hadden ieder een dekschaaltje koolhydraten gekregen. Er werd een beetje op ons bord geschept en daarna zette de bediening de schalen op tafel. Op de foto zie je er net nog twee op staan. Ook dat kregen we niet op.

En ik wil ook een high ice cream.
Aah ik dacht alleen dat bordje, beter!
Laarste keer bij Chinees kreeg ik een koffieschoteltje.. Vond dat wel erg karig. Je betaalt minder bij bezorging en dan krijg je een volle bak.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_194654086
quote:
IJssalon Florence ligt niet in Someren }:|

Ik zie een CUL-meet in de toekomst, als het allemaal weer kan *O*
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_194713285
Waar: Barabas Poppel
Wanneer: Zondag 23 Augustus
Wat:

Amuse van gerookte kip met een mousse en kaantjes. Daarna voor mij king krab met schaaldieren saus, voor mijn vrouw burrata met pata negra als extra supplement (7.50). Hoofd voor mij kreeft, vrouw watermeloen steak tartare. Extra nog brood bij besteld vooraf, bij het hoofdgerecht kwamen frietjes (zelfgesneden, waren lekker).

Voorgerechten waren super al vond ik wel bij mij de saus wat overheersen bij zo iets delicaats als king krab. Was zonder wellicht nog beter of gewoon met wat gesmolten boter. Kreeft bereiding was top, niet te lang wat nogal eens vaak gebeurd. Wel vond ik de garnituur tegenvallen (beetje gekookte mini mais en bimi). Bearnaise was zelfgemaakt en heb ik los bijbesteld, die was heerlijk. Hoofdgerecht van mijn vrouw was ze na een paar happen al redelijk zat die watermeloen, ze vond een gewone steak tartare lekkerder. Ik vond het wel lekker fris als hapje tussendoor en vulde mijn wat ontbrekende garnituur in. Toch nog netjes opgegaan dus uiteindelijk. Al met al prima voor een keer maar ook geen wauw-wauw gevoel, wel lekker gegeten.








Kosten: 160 euro met 2 gin tonics, 1 alcohol vrije cocktail en een fles bruis water.

Cijfer: 7,5
  dinsdag 25 augustus 2020 @ 18:29:45 #193
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194716468
Ziet er allemaal wel lekker uit, @anndb
Toch maar niet voor de kaviaar gegaan?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_194717861
quote:
14s.gif Op dinsdag 25 augustus 2020 18:29 schreef golfer het volgende:
Ziet er allemaal wel lekker uit, @:anndb
Toch maar niet voor de kaviaar gegaan?
Zat nog wel te twijfelen eigenlijk, maar king krab staat toch ook hoog in mijn lijstje van lekkere dingen.

Net sushi gegeten bij Ichi in Kaatsheuvel. Even snel, want gingen eigenlijk vandaag ergens anders heen voor een 6 gangen menu maar dat heb ik verzet omdat ik zo nog weg moet. Dus moest even iets dat snel was, zodat we zeker nu thuis zouden zijn. Sushi dus. All you can eat vinden wij meestal niet zo veel, dus weer eens langs Ichi geweest en naar tevredenheid.

Waar: Ichi te Kaatsheuvel
Wanneer: Vandaag
Wat:

Coquilles met truffel saus, sushi van gebrande tonijn met truffel, soft shell krab tempura roll en zalm tartaar roll.


Tempura van groenten en garnalen


Entrecote roll en lemon grass chicken roll


Alles erg goed op smaak, heel verschil in sushi rijst met de gemiddelde all you can eat tent. Ze hebben ook wat apartere dingen op de kaart zoals sushi met foie gras, verschillende warme gerechten, wat sushi's met truffel (saus). Wij zaten al vol na deze drie gangen, vooral de coquille is top daar in truffel saus met een shitake er onder. Andere sushi's ook super op smaak, als ik nog plek had had ik nog wel meer willen bestellen maar vol = vol.

Kosten: 90 EUR inclusief 2 alcoholvrije bier, 2 ice tea, 1 prosecco en 1 cola zero.
Cijfer: 8.5

[ Bericht 0% gewijzigd door anndb op 25-08-2020 19:52:05 ]
pi_194800001
Waar: Bochica in Reusel
Wanneer: Vanavond
Wat:


Lolly van Piccalilly


Amuse van een pannacotta van mierikswortel met krokantje


Toen dacht ik dat de topper van de avond kwam, dit was super! Grote blokken gemarineerde tonijn met gemarineerde avocado en een tomatenwater daarop een warme mousseline van parmezaanse kaas. Koud-warm contrast, was echt heerlijk. Met wat krokant er op van italiaans (amazone noemde hij het?) brood met citroen.


Tartaar van watermeloen met tomaten gelei en granita en krokantjes.


Roodbaars in een kokos mousseline met kletskop en stukje kreeft. Heerlijk die zout-zout balans! Dacht dat die tonijn niet te overtreffen was en dat de topper zou zijn, maar dit was echt heerlijk.


Lamsfilet met polenta met parmezaan en artisjok.


Bosbes-yoghurt ijs met limoen creme


Gemarineerde tartaar van annanas met bosvruchten ijs en wat krokantjes, was lekker fris en niet te groot!


Afgesloten met kaas, zelf te kiezen van de kaas kar.

Kosten: 160 EUR inclusief 1 cava, 1 alcoholvrije cocktail, 2 alcoholvrije bier, 1 cola en fles bruisend water.
Cijfer: Dikke 9 toch wel, ik heb erg genoten. Ik had natuurlijk niet verwacht dat het slecht zou zijn, maar prijs/kwaliteit en vooral toch smaken heeft me erg verrast hier. Ik kom hier zeker terug. Was de eerste keer voor ons, maar o.a. de tonijn en ook het vis hoofd gerecht waren echt super super. Kaas ook leuk om zelf te mogen kiezen van de kaas kar, dessert was niet te groot en lekker fris. Al met al echt super super gegeten. Denk dat ik hier snel weer kom.
pi_194800354
Die doodskopjes :D
Wat een heerlijk menu had je ^O^
pi_194967558
Jullie hebben nog een recensie van me tegoed. Ik was het bijna vergeten. De eigenaar van het restaurant vroeg me om nog heel even te wachten met schrijven en daarna is het een beetje onderaan mijn lijst gekomen :@

Waar: Il Gattopardo, Rijsbergen
Wanneer: vrijdag 7 augustus 2020

Wat: Een vier gangen keuzemenu met expres 8 verschillende gerechten voor ons samen, zodat we alles konden delen :9 Ik heb helaas geen foto's genomen.

Vooraf:
- Vitello tonnato. Een ruime portie en heerlijk op smaak
- Tartaar van tonijn, avocado, citrusvrucht en geroosterde amandel en pistache. De textuur en de smaakcombinatie was hemels.

Tussen:
- Huisgemaakte ravioli gevuld met ricottta en citroen in doperwten crème. Heerlijk zachte texturen, erg fijn om te eten.
- Tagliatelle met wangspek, paddenstoelen, groene asperges en cherrytomaten. Dit gerecht was een stuk groter dan de ravioli. Er is niet zuinig gedaan met de wangspek, heerlijk weer.

Hoofd:
- Buikspek met marmelade van rode ui, aardappels en gebraden wortel. Superieur, werkelijk. Zulk zacht spek, zulke perfect marmelade.
- Melanzana alla parmigiana. Hier mag je me 's nachts voor wakker maken. Ik durf thuis geen melanzane meer te maken want er kan nooit iets tegen deze versie op. Wel enorm machtig.

Dessert:
Semi freddo nocciola, met huisgemaakt hazelnoot ijs en chocolade. Jullie raden het al. Goddelijk.
Cannolo met gezoete ricotta en gekonfijt fruit. Erg lekker maar iets te eentonig. Na een paar happen was ik toe aan het andere dessert.

Oordeel
We kijken af en toe naar onze kneuterige regionale televisiezender om een beetje ingeburgerd te raken hier. Daar zagen we een programma over lokale restaurants. Een van die restaurants was Il Gattopardo en dat zag er meer dan prima uit.

We werden welkom geheten door gastheer en mede-eigenaar Vincent. Hij is erg gastvrij, gezellig en attent. We konden heerlijk buiten zitten op de binnenplaats achter het restaurant. Het was net of we op vakantie waren. Af en toe zagen we de koks naar buiten lopen om verse kruiden te plukken. Het eten werd op een fijn tempo geserveerd. Alles ging erg ontspannen, ook in de keuken.
We hebben een enorm fijne avond gehad.

We waren al plannen aan het maken om snel weer terug te komen. Bij het afrekenen zeiden we dat tegen Vincent. Hij had helaas niet zulk goed nieuws. Il Gattopardo heeft de coronacrisis niet overleefd en zou nog maar een week open blijven. Wat enorm zonde van zulke getalenteerde jongens.

Gelukkig hebben Vincent en zijn partner (de chef) een investeerder gevonden. Hij wil hun restaurant graag steunen maar dan moeten ze wel naar Rotterdam verhuizen. Dat is ook wel logisch, want eigenlijk het enige dat mis is met Il Gattopardo is dat je zoiets echt niet verwacht in Rijsbergen. Als het goed is, openen ze nog dit jaar in Katendrecht hun nieuwe restaurant. Dan gaan we gewoon daar eten, ook goed :)

Prijs: ¤ 110,55 voor twee viergangenmenu's, 2 Italiaans bier, 1 grote flessen bruiswater en een espresso
Oordeel: 10 :o

[ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 09-09-2020 12:14:04 ]
Spoilers!
pi_194967808
Wat gaaf om zo'n fantastisch restaurant te vinden. Zeer nette prijs ook voor 4 dubbele gangen inclusief drank. Zowel service als het eten perfect O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_194968525
Gelijk de volgende recensie ook maar, dan ben ik weer compleet.

Waar: Cuarto Ocho, Willemstad
Wanneer: 22 augustus 2020

Wat:
Vooraf:
Brood met smeersels en croquetas bravas. Lekker brood, perfecte kroketten.

Hoofd:
Tataki van tonijn met salmorejo en langzaam gegaarde backribs. Bij beide kregen we friet en een salade. De tataki was enorm lekker, er zat een heerlijke saus bij. De combinatie met friet was wat vreemd. Op de salade na, werd er geen groente geserveerd, de borden zagen er kaal uit. Vooral het bord van de spareribs. Hoewel ze lekker waren, was het echt een klein stukje. Je verwacht geen enorme streng ribben maar iets groter dan een hand was wel fijn geweest. De salade was niets meer dan gemengde sla met dressing.

Amuse:
watermeloengazpacho. We zagen dat iedereen een amuse kreeg. We hebben er maar om gevraagd en toen kregen we ook. Lekker maar alsof je een teen knoflook had gegeten.

Dessert:
Postre de limon, met cava, citroenijs, room en crumble. Ontzettend lekker.
Postre de chocolat, ganache met brownie, crumble met extra virgine olijfolie en zeezout. Erg lekker, fijne combinatie van texturen.

Oordeel:
Tja, ik vind het moeilijk. Het is een leuke zaak, je kijkt zo de keuken in. Het personeel is jong maar vriendelijk. Aan de kookkunsten ligt het niet. Maar aan andere dingen wel.
De tafels stonden erg dicht bij elkaar. Er werd geen corona-check gedaan en onze gegevens zijn niet genoteerd. Toen ik daar eind van de avond om vroeg, zei men dat het niet hoefde. En dat vind ik toch wel meetellen in mijn beoordeling. Als ze de pandemie serieus hadden genomen, had ik best de kleine portie ribben, het gebrek aan groente en de vergeten amuse kunnen vergeven.
Je komt niet zo vaak een Spaans restaurant tegen in Nederland dus we waren wel blij met deze vondst. Maar ik weet nog niet of we nog eens gaan.

Cijfer: 5,5

Prijs: ¤ 75,65 voor twee keer drie gangen, 2 bier, 1 spa rood en een grote fles San Pellegrino.
Spoilers!
pi_194970683
quote:
0s.gif Op zondag 30 augustus 2020 19:52 schreef anndb het volgende:
Waar: Bochica in Reusel
Wanneer: Vanavond
Wat:
Ik zie tegenwoordig vaker in met name dit type restaurants, dat eten opgediend wordt in een schaal met zaden en pitten. Het ziet er in elk geval uit als iets eetbaars. Ik vraag me toch af wat hier mee gebeurt, neem aan dat het achteraf allemaal weggegooid wordt, nogmaals bij iemand anders gebruiken lijkt me niet heel hygiënisch want wassen zal ook niet echt gaan.

Uit het oogpunt van duurzaamheid vind ik een behoorlijk bizarre trend.
  woensdag 9 september 2020 @ 17:23:24 #201
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194974010
Wanneer: 8 september 2020
Waar: Vooges, strand Zandvoort.
Wat:
In het kader van onze septembervakantie en de restaurantweek eerst lekker een strandwandeling gemaakt en daarna gegeten bij Vooges Strand. (aanbieding: 4 gerechten van de kaart uitzoeken voor de prijs van 3 gerechten)

Met een glaasje Spaanse sauvignon blanc begonnen wij allebei met

zalm tataki met kimchi, yuzumayonaise, furikake en wasabi-kroepoek.
Lekkere zalm en begeleidende groentes, maar helaas was de kroepoek oud en taai.

Tussengerecht:

Voor ons allebei de bisque van homard oftewel kreeftensoep. Heerlijk met een scheutje cognacroom en stukjes echte kreeft erin.

Hoofdgerecht:

Voor Blues ravioli met rode biet, sjalot en aardappeltruffel, room en Parmezaan. Lekker, maar jammer dat de saus erg dun (soepachtig) was.


Ik had de gegrilde kalfs-ribeye met seizoensgroente, paddenstoelensaus, trostomaatjes en friethoesfrieten.
Mooi medium-rare gebakken en prima van smaak met een heerlijk sausje.


Dessert:

Voor Blues 3 smaken ijs (vanille, mango en mokka) met vruchtencoulis en fruit.

Ik had gekozen voor chocolademousse met brownies en gekarameliseerde ananas.
Ook allebei lekkere desserts!

Voor een 'strandtent' allemaal prima kwaliteit eten en vriendelijke bediening!

Totale kosten, inclusief wijn en water: 99 euro
Prijs/kwaliteit: 8/10.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_195031729
Ziet er goed uit :Y
Sowieso wil ik als trouwe lurker van dit topic iedereen een compliment geven voor hun recensies _O_
Ik heb daardoor restaurants leren kennen waar ik anders nooit van gehoord zou hebben gehad
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')