abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_193479190
Wat ziet dat er heerlijk ui! Vooral die coquilles
pi_193520267
Waar: Le Bistro, Tilburg (https://www.lebistro.nl/)
Datum: Gisteren 6 Juni, 2020

Horeca al even dicht natuurlijk en nu het weer open is had ik zin in kreeft, en kaviaar. Le Bistro had beide gelukkig en sinds enkele maanden hebben ze een nieuwe chef welke afkomstig is toch van enkele toppers in de regio (Lindenhof met 2 sterren, Hofstede de Blaak en Taste). Mooi moment omdat het eerst niet meer zo goed beviel om toch weer opnieuw te proberen: en het was top. Ik weet niet of het kwam omdat we al zo lang niet meer uit eten konden, maar het smaakte me allemaal super.

Amuse was een bapao van kip


Tonijn


Anna dutch kaviaar


Kreeft


Tournedos


Passievrucht desssert


Cijfer: 9/10 - zoals ik al zei ik weet niet hoe het kwam, misschien omdat we zo lang al niet meer uit eten konden, maar het smaakte ons allemaal top top top. Misschien volgende week maar eens in herhaling doen om te kijken of het echt zo lekker was ;-) maar de nieuwe chef is zeker een aanwinst.
  zondag 7 juni 2020 @ 12:25:53 #103
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193520373
Ziet er allemaal lekker uit, @anndb
Welke soort kaviaar van Anna had je gegeten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_193520419
quote:
14s.gif Op zondag 7 juni 2020 12:25 schreef golfer het volgende:
Ziet er allemaal lekker uit, @:anndb
Welke soort kaviaar van Anna had je gegeten?
Stond er niet bij op de kaart, maar volgens hun facebook zou het (denk ik) de gold moeten zijn.
  zondag 7 juni 2020 @ 12:32:13 #105
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193520474
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 12:29 schreef anndb het volgende:

Stond er niet bij op de kaart, maar volgens hun facebook zou het (denk ik) de gold moeten zijn.
Hoe dan ook wel eens lekker.
Zie dat Anna Dutch wel een mooi assortiment heeft:
https://www.annadutch.nl/product-categorie/kaviaar-assortiment/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_193520588
quote:
0s.gif Op zondag 7 juni 2020 12:32 schreef golfer het volgende:

[..]

Hoe dan ook wel eens lekker.
Zie dat Anna Dutch wel een mooi assortiment heeft:
https://www.annadutch.nl/product-categorie/kaviaar-assortiment/
Zocht inderdaad specifiek gisteren iets wat ik de afgelopen maanden thuis niet op heb. En trek thuis niet zo snel een blik kaviaar open of maak kreeft: al met al dus erg in de smaak gevallen. Nu komende week nog ergens truffel eten en ben weer tevreden voorlopig.
  maandag 22 juni 2020 @ 14:33:52 #107
370431 drakin
vurig typje
pi_193737170


Waar? Bij eten in de molen Leeuwarden https://www.etenindemolen.nl/
Wanneer? afgelopen zaterdag 20 juni 2020
Wat at je? pokebowl en friet met mayo die we deelden. Mijn maatje had een club sandwich.
Impressie? Prachtig gebouw, mooi terras en supervriendelijk personeel.
bij eten in de molen werken mensen met een licht verstandelijke beperking. En ze zijn soms daardoor echt overvriendelijk, zo kregen we een gastheer die een buiging voor ons maakte en als we wat wilden weten ging hij het helemaal uitzoeken voor ons.
Het eten was van uitstekende kwaliteit, heel mooi geserveerd en het weer kregen we er nog cadeau bij ook!
Ook geen lange wachttijden wat ik heel prettig vond bij dit leuke restaurant.
Kosten? We waren nog geen 35 euro kwijt. Voor 3 gerechten, koffie en verse jus samen
Cijfer? 9

[ Bericht 5% gewijzigd door drakin op 22-06-2020 22:56:27 ]
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_193778549
Waar: Oonivoo Uden

Wanneer: 28 Februari

Wat at je: zes gangen signature menu met wijnarrangement

Impressie: Mooi restaurant, goed te vinden, met nog wat jong, en daardoor soms aandoenlijk nerveus bedienend personeel. Ze waren altijd vriendelijk en welwillend. De wijnen konden ook in
"bob" formaat, wat een dikke plus is, want sommige restaurants doen hier best krampachtig over. Het menu zou het beste moeten zijn wat het vuurwerk tussen keuken en sommelier oplevert, en dat was bij vlagen ook zeker zo. Het menu was echter vrij nieuw, en er zaten een paar gerechten bij, waar de smaken elkaar het bord zo ongeveer uitvochten, wat de wijn niet bij kon houden.Zo was het Iberico rib met hoisin, icm een 10 jaar oude Madeira erg lekker, maar het stukje langoustine kon al dat geweld niet bijbenen. Idem bij de bereidingen van duif met pompoen. Een hapje van de delicate duivenborst (perfect gegaard) verdween tussen de hele pompoenpitten die er op lagen, en pompoenpuree met erg veel sinaasappel erdoor. Wij gaan uit eten om te genieten, niet om restaurantcriticus te spelen, maar ze vragen zelf of het gesmaakt heeft, dus dan geven we ook eerlijk antwoord, dit hebben we dus ook aangegeven. Werd overigens wel goed opgepakt.

Kosten: 300 euro voor 2 (met tafelwater, digestive en bubbels vooraf, dus compleet)

Cijfer: 8,5
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  donderdag 25 juni 2020 @ 16:08:38 #109
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193784680
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 08:57 schreef fruityloop het volgende:
Waar: Oonivoo Uden

Wanneer: 28 Februari

Lekker actueel. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_193785416
quote:
11s.gif Op donderdag 25 juni 2020 16:08 schreef golfer het volgende:

[..]

Lekker actueel. :')
Want de afgelopen maanden kon je zo goed uit eten. :')

En dan nog... het gaat toch om de ervaringen? Fijn dat er dan een datum bij staat, dan kun je het wat plaatsen.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  donderdag 25 juni 2020 @ 16:56:29 #111
370431 drakin
vurig typje
pi_193785591
Maar ik ontdek dit topic ook nu pas. Dat kan Fruityloop toch ook hebben gehad?
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
pi_193795971
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juni 2020 16:56 schreef drakin het volgende:
Maar ik ontdek dit topic ook nu pas. Dat kan Fruityloop toch ook hebben gehad?
Dit dus. En het is een afgeleide van mijn tripadvisor review, die ik er redelijk vlot ná, al schreef. :-)
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  vrijdag 26 juni 2020 @ 08:32:23 #113
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_193796064
quote:
11s.gif Op donderdag 25 juni 2020 16:08 schreef golfer het volgende:

[..]

Lekker actueel. :')
Dat maakt niet uit. Het topic heet toch niet 'waar heb jij vandaag gegeten?'
Verdere discussie mag in FB, om niet teveel off-topic te gaan.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 29 juni 2020 @ 06:46:34 #114
16632 Xlarge
========
pi_193840407
Ik ben afgelopen weekend bij Tres in Rotterdam geweest https://www.tresrotterdam.com/.
Hier wou ik al graag naar toe na een artikel in de buik te hebben gelezen, maar corona gooide roet in het eten
https://www.debuik.nl/rotterdam/uit-eten/tres-rotterdam-diner

Nu ben ik niet echt geschikt om een review te schrijven, aangezien ik niet 1 gerecht kan uitleggen, dat kan de enthousiate kok veel beter. Elk gerecht wordt gepassioneerd uitgelegd door hem, waarbij hij veel gebruik maakt van gefermenteerde ingredienten.
Er zitten dan ook gerechten bij, die tot 7 maanden duren voordat ze uitgeseveerd kunnen worden.
Ook haalt hij zelf veel uit de omgeving, hierbij moet je denken aan rode mieren om zijn gerechten te zuren, of bamboe wat ergens in Kralingen groeit.

Het was een vast 18 gangen menu, wat erg bijzonder was, de wijnen sluiten er perfect op aan, die overigens ook met passie worden uitgelegd.

Ik vond het een heel bijzondere ervaring, en het eten was fantastisch :) dus geef het een 9.

Het menu krijg je pas achteraf, ik heb er een foto van bijgedaan, dan kan je de gerechten zelf zien.






[ Bericht 0% gewijzigd door Xlarge op 29-06-2020 12:10:40 ]
pi_193840592
Mooie kleine porties voor zoveel gangen.
Wat vond je er van qua prijs/kwaliteit?
  maandag 29 juni 2020 @ 08:19:40 #116
16632 Xlarge
========
pi_193840716
quote:
0s.gif Op maandag 29 juni 2020 07:50 schreef Blues het volgende:
Mooie kleine porties voor zoveel gangen.
Wat vond je er van qua prijs/kwaliteit?
Prijs kwaliteit was zeker heel goed, redelijk goedkoop voor 18 gangen , 135 euro.
Met bijpassende wijnen wordt het wel wat prijziger, dat is + 110, dus bij elkaar opgeteld loopt het wel wat op.

Maar het is een beginnend restaurant, als ik het zo inschat komen de waarderingen van de reviews van de instituten er vast aan, en zullen ook de prijzen wellicht wat stijgen.
Maar voor nu vond ik het heel goed te doen, voor deze kwaliteit :)
pi_193841817
Ik zou geld terugvragen als ik jou was. Tel maar 17 gangen op het menu :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 29 juni 2020 @ 12:11:48 #118
16632 Xlarge
========
pi_193842921
quote:
1s.gif Op maandag 29 juni 2020 10:37 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik zou geld terugvragen als ik jou was. Tel maar 17 gangen op het menu :P
Inderdaad ik ga terug :o
Het laatste gerecht bij de koffie staat er inderdaad niet op, ik zou niet weten waarom dat is. :)
  zaterdag 4 juli 2020 @ 21:13:22 #119
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_193929762
Wanneer: 4 juli 2020
Waar: Restaurant Noor in Bloemendaal.
Wat:

Uit eten gaan mag weer! Dus vrijwel bij ons om de hoek een bezoek gebracht aan Restaurant Noor in Bloemendaal.
Wel nog op anderhalve meter afstand en met inachtneming van de coronamaatregelen.
Noor heeft momenteel een a la carte menukaart en een 5- gangen verrassingsmenu.
Wij besloten voor a la carte te gaan en hielden het bij een voor- en een hoofdgerecht.

Voorgerecht.

Voor Blues de tataki van tonijn met wortel en wakame.
Lekker gemarineerde tonijn.


Voor mij coquilles met gebrande bloemkool.

Hoofdgerecht.

Blues had gegrilde kalfsribeye met daarbij aardappeltjes, pastinaak en zwarte wortel.


Voor mij, buiten de kaart om, een halve gegratineerde kreeft met zeewolf en kreeftensaus.
Daarbij wat spinazie en ook aardappels, zwarte wortel en pastinaak.
Erg klein kreeftje, maar wel een heel lekkere kreeftensaus.

Als extra hadden we samen er een salade bij genomen:


Kosten, inclusief wijn en water, 113 euro
Wel allemaal lekker en goed op smaak, maar wat aan de prijzige kant.

8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_193996226
Waar: Restaurant de Watertoren in Rotterdam
Wanneer: Vanmiddag
Wat at je: Kikkererwtenkroket met verschillende groenten en brood, plakkerige rijst met mango als dessert
Cijfer: 10/10

Ik heb zo lekker gegeten vanmiddag. Oudste watertoren van Rotterdam, prachtige locatie. En een superchille kaart met ook veel vega(n) opties. Soms word je gewoon heel erg blij van een gerecht en vaak zijn dat de gerechten waarbij je het niet had verwacht. Dat had ik dus met de kikkererwtenkroket. Ik had een soort falafel verwacht, droog en kruidig. Maar het was juist heerlijk zacht en smeuïg. Met geweldige groenten ernaast en heerlijke zelfgemaakte sauzen.

Mijn vriend had een kwartel, geïnspireerd op roti. Met een heerlijke kruidige aardappelcreme, kwartelei en pickles. Mijn moeder een frisse noodlessalade met garnalen. Desserts waren ook heerlijke. Warme plakkerige rijst met mango, chocolademousse met kaneel of een appelkruimeltaartje met slagroom. En dan zijn het de details die het lekker maken. Zoals dat het appeltaartje warm is met noten erbij. Echt elk onderdeel heeft aandacht gekregen, dat merk je in alles. Ze maken zelfs de sriracha zelf. Die moet 4 weken staan voordat hij zo op smaak is. We mochten hem als test vergelijken met normale sriracha uit een fles. Wat een verschil!

Echt tof. En niet te duur. Ik ga sowieso terug, al is het alleen al om de kroket nog een keer te halen.

pi_193997701
quote:
17s.gif Op woensdag 8 juli 2020 20:31 schreef Myraela het volgende:
Waar: Restaurant de Watertoren in Rotterdam
Wanneer: Vanmiddag
Wat at je: Kikkererwtenkroket met verschillende groenten en brood, plakkerige rijst met mango als dessert
Cijfer: 10/10

Ik heb zo lekker gegeten vanmiddag. Oudste watertoren van Rotterdam, prachtige locatie. En een superchille kaart met ook veel vega(n) opties. Soms word je gewoon heel erg blij van een gerecht en vaak zijn dat de gerechten waarbij je het niet had verwacht. Dat had ik dus met de kikkererwtenkroket. Ik had een soort falafel verwacht, droog en kruidig. Maar het was juist heerlijk zacht en smeuïg. Met geweldige groenten ernaast en heerlijke zelfgemaakte sauzen.

Mijn vriend had een kwartel, geïnspireerd op roti. Met een heerlijke kruidige aardappelcreme, kwartelei en pickles. Mijn moeder een frisse noodlessalade met garnalen. Desserts waren ook heerlijke. Warme plakkerige rijst met mango, chocolademousse met kaneel of een appelkruimeltaartje met slagroom. En dan zijn het de details die het lekker maken. Zoals dat het appeltaartje warm is met noten erbij. Echt elk onderdeel heeft aandacht gekregen, dat merk je in alles. Ze maken zelfs de sriracha zelf. Die moet 4 weken staan voordat hij zo op smaak is. We mochten hem als test vergelijken met normale sriracha uit een fles. Wat een verschil!

Echt tof. En niet te duur. Ik ga sowieso terug, al is het alleen al om de kroket nog een keer te halen.

[ afbeelding ]
Oh, dat klinkt wel als een aanrader O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 11 juli 2020 @ 10:26:10 #122
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_194033694
Waar? Drovers Dog, Heemstedestraat, Amsterdam. https://www.droversdogheemstedestraat.nl/
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Krabkoekjes en Kangaroo
Impressie?



Cijfer? 7,5

Gezellige zaak. Prima om de vrijdag af te sluiten met enkele collega's. :) Lekker eten, al hadden de krabkoekjes meer krabbig mogen zijn.

Aussie Aussie Aussie Oi OI OI. En ja foto 1 krijg ik op een één of andere manier niet omgedraaid.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_194034451
Krab blijft wel plakken joh ;)
  zaterdag 11 juli 2020 @ 12:49:25 #124
131800 Tarado
capô de fusca
pi_194035414
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 10:26 schreef borisz het volgende:
Waar? Drovers Dog, Heemstedestraat, Amsterdam. https://www.droversdogheemstedestraat.nl/
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Krabkoekjes en Kangaroo
Impressie?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Cijfer? 7,5

Gezellige zaak. Prima om de vrijdag af te sluiten met enkele collega's. :) Lekker eten, al hadden de krabkoekjes meer krabbig mogen zijn.

Aussie Aussie Aussie Oi OI OI. En ja foto 1 krijg ik op een één of andere manier niet omgedraaid.
kangaroo, hoe smaakt dat?
pi_194039380
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zaterdag 11 juli 2020 @ 22:22:29 #126
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_194043624
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 12:49 schreef Tarado het volgende:

[..]

kangaroo, hoe smaakt dat?
Naar biefstuk.
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_194043931
quote:
_O-
pi_194044649
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juli 2020 10:26 schreef borisz het volgende:
Waar? Drovers Dog, Heemstedestraat, Amsterdam. https://www.droversdogheemstedestraat.nl/
Wanneer? Gisteren
Wat at je? Krabkoekjes en Kangaroo
Impressie?
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Cijfer? 7,5

Gezellige zaak. Prima om de vrijdag af te sluiten met enkele collega's. :) Lekker eten, al hadden de krabkoekjes meer krabbig mogen zijn.

Aussie Aussie Aussie Oi OI OI. En ja foto 1 krijg ik op een één of andere manier niet omgedraaid.
Was de kangaroe niet te taai? Zie em roder bij My Kitchen Rules en altijd erbij dat dat zo moet omdat je het heel snel taai bakt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 12 juli 2020 @ 23:42:42 #129
370431 drakin
vurig typje
pi_194062906
Waar? La Mezza Groningen
Wanneer? Vorige week zaterdag
Wat at je? Libanese tapas gegrild rundvlees, kipspies, salade, falafel, rode en gele rijst etc...
Impressie? Personeel was echt aardig, eten duurde niet te lang, klein restaurant met fijne sfeer en de serveerster die maar op en neer de trap ging.
En we kregen een soort tosti als huisspecialiteit extra, die was echt zoo lekker, apart libanees platbrood met feta, een geheimzinnig kruidenmengseltje, honing, sesamzaad en gegrilde tomaat.

We hadden als eerste een libanees drankje waar ze de fles zelfs voor pakten om erachter te komen van wat voor soort vrucht het eigenlijk was, zeer behulpzaam personeel!




Minpuntje was een bezorger die maar als een hangjongere binnen bleef wachten op het eten wat bezorgd moest worden.

Cijfer? 8
Do not meddle in the affairs of dragons, for you are lickable and taste good with chocolat, caramel and whipped cream!
  dinsdag 21 juli 2020 @ 21:25:14 #130
63722 z80
I fink you freaky
pi_194197408
Waar? Fujiyama Kleve (Duitsland)
Wanneer? afgelopen zondag
Wat at je?
Als voor 2 gerechten. Tsuki. Deeg tasjes/bolletjes gevuld met garnalenpasta. En Yakitori. Een spiesje met kip dat scherp gekruid zou zijn.
De tsuki is wel aardig. Niet een uitgesproken smaak helaas. De Yakitori is meer zoet dan scherp. Zelfs voor een Duitser is dit niet scherp.


Als hoofd gerecht. Maguro-Teriyaki. Tonijn en gebrade groente.
De tonijn was gaar. en de groente was voornamelijk paprika en taugé. De rijst standaard witten droogkokende rijst.


Ziet er allemaal leuk uit. Smaakt goed. en vult enkel door het bolletje rijst. Maar is voor mij niet voor herhaling vatbaar.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  woensdag 22 juli 2020 @ 12:36:55 #131
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194206099
Waar: Proeflokaal Bregje, Bloemendaal aan Zee.
Wanneer: 21 juli 2020
Wat:
Na een lekkere wandeling over 'ons' strand in Bloemendaal besloten een hapje te eten bij Proeflokaal Bregje, die adverteren met een 3-gangen keuzemenu dat op maandag t/m donderdag 14,50 pp kost en in de weekenden 16,50.

Bregje is gevestigd in dit markante gebouw aan het einde van de Zeeweg, op de begane grond met groot terras, aan de boulevard van Bloemendaal:

Er is goed rekening gehouden met Covid-19, dus voldoende ruimte en schermen tussen de tafels.
Vriendelijke ontvangst. De keuzemogelijkheden uit het menu zijn voor deze prijs zeker voldoende.

Voorgerecht:
Blues:

een (vegetarisch) trio, bestaande uit een gevulde champignon met notentapenade, gegratineerd met brie, een groenten kroketje en nigirisuhsi met komkommer en sesam.
Voor mij:

Hollandse garnalencocktail met een garnalenkroketje.
(minuscuul klein kroketje waarin geen garnaal te ontdekken was en heel erg weinig garnaaltjes op wat stukjes sla)

Hoofdgerecht:
Blues:

een kipschnitzel met gesmolten Goudse kaas en wat gemende groenten.
(best wel een grote lap, samengeperst, kippenvlees)
Voor mij:

kalfsentrecote met salieroomsaus en ook gemengde groenten.
((voor deze prijs natuurlijk geen complete entrecote, maar slechts een stuk ervan). Wel goed medium-rare gebakken.
Erbij voor ons samen:


Dessert:
We kozen allebei voor hetzelfde nagerecht:

Affogato (vanille-ijs, overgoten met espresso, slagroom en karamelsaus).
Gewoon lekker.

Uiteindelijk waren we, inclusief een paar (alcoholvrije) biertjes en een glas rode wijn voor B. totaal 42,75 kwijt.

Conclusie: begrijpelijk dat je voor deze prijs redelijk kleine porties krijgt (voor ons, als matige eters, net voldoende).
Het voorgerecht met de garnalen zou ik, als ik hen was, van de kaart halen.
Verder gewoon wel vriendelijke en attente bediening. Prachtige locatie met uitzicht op zee.

Prijs/kwaliteit: 7/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_194206588
quote:
7s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:36 schreef golfer het volgende:
Waar: Proeflokaal Bregje, Bloemendaal aan Zee.
Wanneer: 21 juli 2020
Wat:
Na een lekkere wandeling over 'ons' strand in Bloemendaal besloten een hapje te eten bij Proeflokaal Bregje, die adverteren met een 3-gangen keuzemenu dat op maandag t/m donderdag 14,50 pp kost en in de weekenden 16,50.

Bregje is gevestigd in dit markante gebouw aan het einde van de Zeeweg, op de begane grond met groot terras, aan de boulevard van Bloemendaal:
[ link | afbeelding ]
Er is goed rekening gehouden met Covid-19, dus voldoende ruimte en schermen tussen de tafels.
Vriendelijke ontvangst. De keuzemogelijkheden uit het menu zijn voor deze prijs zeker voldoende.

Voorgerecht:
Blues:
[ link | afbeelding ]
een (vegetarisch) trio, bestaande uit een gevulde champignon met notentapenade, gegratineerd met brie, een groenten kroketje en nigirisuhsi met komkommer en sesam.
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hollandse garnalencocktail met een garnalenkroketje.
(minuscuul klein kroketje waarin geen garnaal te ontdekken was en heel erg weinig garnaaltjes op wat stukjes sla)

Hoofdgerecht:
Blues:
[ link | afbeelding ]
een kipschnitzel met gesmolten Goudse kaas en wat gemende groenten.
(best wel een grote lap, samengeperst, kippenvlees)
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
kalfsentrecote met salieroomsaus en ook gemengde groenten.
((voor deze prijs natuurlijk geen complete entrecote, maar slechts een stuk ervan). Wel goed medium-rare gebakken.
Erbij voor ons samen:
[ link | afbeelding ]

Dessert:
We kozen allebei voor hetzelfde nagerecht:
[ link | afbeelding ]
Affogato (vanille-ijs, overgoten met espresso, slagroom en karamelsaus).
Gewoon lekker.

Uiteindelijk waren we, inclusief een paar (alcoholvrije) biertjes en een glas rode wijn voor B. totaal 42,75 kwijt.

Conclusie: begrijpelijk dat je voor deze prijs redelijk kleine porties krijgt (voor ons, als matige eters, net voldoende).
Het voorgerecht met de garnalen zou ik, als ik hen was, van de kaart halen.
Verder gewoon wel vriendelijke en attente bediening. Prachtige locatie met uitzicht op zee.

Prijs/kwaliteit: 7/10
Dat is heul niet slecht voor ¤14,50 en zou ook wel wat voor mij zijn als kleine eter :Y
Voorgerechtje van Bluezz lijkt me ook helemaal top.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_194207191
quote:
7s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:36 schreef golfer het volgende:
nigirisuhsi met komkommer en sesam
Is dit nou echt gewoon alleen een blokje sushirijst met een plakje komkommer? :D
pi_194207204
Ik ga overigens wel graag naar Bregje. Kost niets om toch drie gangetjes te eten, en mijn vriendinnen waarderen beter eten vaak toch niet. Wel geleerd dat je weg moet blijven van de gerechten met duurdere ingredienten. Beter de vegetarische gerechten en bijvoorbeeld de hamburger is ook altijd wel okay.
  woensdag 22 juli 2020 @ 13:48:24 #135
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194207216
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 13:45 schreef Myraela het volgende:

Is dit nou echt gewoon alleen een blokje sushirijst met een plakje komkommer? :D
Nou, er zat wel nog sesamzaad, een halve wasabinoot en een druppel mayonaise bij. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_194207236
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 13:46 schreef Myraela het volgende:
Ik ga overigens wel graag naar Bregje. Kost niets om toch drie gangetjes te eten, en mijn vriendinnen waarderen beter eten vaak toch niet. Wel geleerd dat je weg moet blijven van de gerechten met duurdere ingredienten. Beter de vegetarische gerechten en bijvoorbeeld de hamburger is ook altijd wel okay.
Eens. Ik vind de bediening hier in Rotterdam ook fijn en vriendelijk :) Mijn vriendin haar zus was soort van manager in één van die toko's en die vertelde dat het gros van de warme gerechten geen pan zien, ze gaan gewoon de oven in. Tsja, Dan heb je ook geen kok nodig :)
pi_194207807
Fijn dat het meeviel B&G! Is idd niet veel, vooral voorgerecht is erg weinig tenzij je salade neemt.
Van hoofd vind ik het jammer dat je geen salade meer krijgt naast het bakje patat.
En toe kan ik nooit anders dan de cheesecake nemen want die is daar (en bij La Cubanita) de beste cheesecake die ik heb gegeten O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_194208318
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 14:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Fijn dat het meeviel B&G! Is idd niet veel, vooral voorgerecht is erg weinig tenzij je salade neemt.
Van hoofd vind ik het jammer dat je geen salade meer krijgt naast het bakje patat.
En toe kan ik nooit anders dan de cheesecake nemen want die is daar (en bij La Cubanita) de beste cheesecake die ik heb gegeten O+
Dat kan kloppen, want de twee ketens hebben dezelfde eigenaar :)
pi_194208497
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 14:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Fijn dat het meeviel B&G! Is idd niet veel, vooral voorgerecht is erg weinig tenzij je salade neemt.
Van hoofd vind ik het jammer dat je geen salade meer krijgt naast het bakje patat.
En toe kan ik nooit anders dan de cheesecake nemen want die is daar (en bij La Cubanita) de beste cheesecake die ik heb gegeten O+
Beste zou ik niet zeggen, maar hij is in zijn simpelheid wel gewoon erg lekker. :9 En het lavacakeje maakt me ook altijd wel blij. Ik moet binnenkort ook maar weer naar Bregje gaan. :D
  woensdag 22 juli 2020 @ 16:19:21 #140
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194208873
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 15:30 schreef Sunshine1982 het volgende:

Dat kan kloppen, want de twee ketens hebben dezelfde eigenaar :)
Inderdaad, en ook Rozey (vegetarisch restaurant) en Heinde en Ver (all you can eat) zijn van Roland Hogenelst.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_194209326
quote:
14s.gif Op woensdag 22 juli 2020 16:19 schreef golfer het volgende:

[..]

Inderdaad, en ook Rozey (vegetarisch restaurant) en Heinde en Ver (all you can eat) zijn van Roland Hogenelst.
Oh Heinde en Ver is wel goed!
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juli 2020 15:46 schreef Myraela het volgende:

[..]

Beste zou ik niet zeggen, maar hij is in zijn simpelheid wel gewoon erg lekker. :9 En het lavacakeje maakt me ook altijd wel blij. Ik moet binnenkort ook maar weer naar Bregje gaan. :D
Ik heb niet zoveel cheesecakes gegeten :P Maar deze is niet machtig dus vind ik fijn.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 22 juli 2020 @ 18:39:30 #142
489662 Fernweh
Gelieve verwijderen.
pi_194210506
quote:
7s.gif Op woensdag 22 juli 2020 12:36 schreef golfer het volgende:
Waar: Proeflokaal Bregje, Bloemendaal aan Zee.
Wanneer: 21 juli 2020
Wat:
Na een lekkere wandeling over 'ons' strand in Bloemendaal besloten een hapje te eten bij Proeflokaal Bregje, die adverteren met een 3-gangen keuzemenu dat op maandag t/m donderdag 14,50 pp kost en in de weekenden 16,50.

Bregje is gevestigd in dit markante gebouw aan het einde van de Zeeweg, op de begane grond met groot terras, aan de boulevard van Bloemendaal:
[ link | afbeelding ]
Er is goed rekening gehouden met Covid-19, dus voldoende ruimte en schermen tussen de tafels.
Vriendelijke ontvangst. De keuzemogelijkheden uit het menu zijn voor deze prijs zeker voldoende.

Voorgerecht:
Blues:
[ link | afbeelding ]
een (vegetarisch) trio, bestaande uit een gevulde champignon met notentapenade, gegratineerd met brie, een groenten kroketje en nigirisuhsi met komkommer en sesam.
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
Hollandse garnalencocktail met een garnalenkroketje.
(minuscuul klein kroketje waarin geen garnaal te ontdekken was en heel erg weinig garnaaltjes op wat stukjes sla)

Hoofdgerecht:
Blues:
[ link | afbeelding ]
een kipschnitzel met gesmolten Goudse kaas en wat gemende groenten.
(best wel een grote lap, samengeperst, kippenvlees)
Voor mij:
[ link | afbeelding ]
kalfsentrecote met salieroomsaus en ook gemengde groenten.
((voor deze prijs natuurlijk geen complete entrecote, maar slechts een stuk ervan). Wel goed medium-rare gebakken.
Erbij voor ons samen:
[ link | afbeelding ]

Dessert:
We kozen allebei voor hetzelfde nagerecht:
[ link | afbeelding ]
Affogato (vanille-ijs, overgoten met espresso, slagroom en karamelsaus).
Gewoon lekker.

Uiteindelijk waren we, inclusief een paar (alcoholvrije) biertjes en een glas rode wijn voor B. totaal 42,75 kwijt.

Conclusie: begrijpelijk dat je voor deze prijs redelijk kleine porties krijgt (voor ons, als matige eters, net voldoende).
Het voorgerecht met de garnalen zou ik, als ik hen was, van de kaart halen.
Verder gewoon wel vriendelijke en attente bediening. Prachtige locatie met uitzicht op zee.

Prijs/kwaliteit: 7/10
Ik zou echt nog honger hebben. :@ weinig friet ook.
Gelieve verwijderen
  zondag 26 juli 2020 @ 12:41:11 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194265892
Wanneer: 25 juli 2020
Waar: Restaurant de Kolk in Spaarndaam.

Door verschillende hoge reviews nieuwsgierig geworden naar dit, in het pittoreske Spaarndam gevestigde, restaurant dat vroeger bekend was onder de naam Het stille Water.
Inderdaad prachtig gelegen aan de sluis (Oostkolk) van Spaarndam:

Tijdens de sluiting vanwege Covid-19 hebben de eigenaren de zaak wat verbouwd en gemoderniseerd. Prima zittende blauwe stoeltjes.


Lekker brood met boter en aioli om te beginnen.
Voorgerecht.
Voor Blues:

Carpaccio van zwaardvis, couscous en limoen mayonaise.
Helaas was de kok vergeten er de limoen mayo bij te doen, dus dat aangegeven en het werd keurig opgelost door een compleet nieuw bordje, mét limoen mayonaise, te serveren. Mooie, superdun gesneden plakjes zwaardvis en goed op temperatuur. Erg lekker!

Voor mij:

Spaarndamse gerookte paling met knolselderij, appel, mierikswortel en krokante pita. Mooie vette paling, ook erg smakelijk!

Hoofdgerecht.

Voor Blues: scholfilet met Parmezaanse kaas beslag, groente en gepofte paprika saus.
Heerlijk!

Ik:

Tournedos met groene groente, krokante bacon en peper jus.
Ik had de tournedos medium-rare besteld, maar deze uitvoering was wel erg rare (hij loeide nog net niet op het bord...) en had onvoldoende gerust na het braden. Gevolg: plasjes met veel vleessap op het bord waardoor de pepersaus verdronk. Desondanks een erg malse en toch smakelijke tournedos.
Bij de hoofdgerechten werd huisgemaakte patat geserveerd.

Wij besloten geen dessert te nemen.

Kosten, inclusief wijn en water: 94,75 euro
Conclusie: een beetje prijzig, maar verder wel gewoon goed eten.
8/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 30 juli 2020 @ 11:57:41 #144
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_194321281
Waar?
Los Latinos, Roosendaal
Wanneer?
Woensdag 29 juli 2020
Wat at je?
Mixed grill voor twee personen: worst, runderribben, ossenhaas, lende, entrecote en kip. Met gepofte aardappel, friet en salade. Ook met chimmichurri en wilde knoflooksaus.


Impressie?
We zijn hier vorig jaar al eens geweest, de foto's zijn van die keer. Het was dit keer net zo goed als vorige keer. Het vlees was prima medium voor mij en medium rare voor mijn vriend. De runderribben waren geweldig. Ik weet niet wat ze met de kip hadden gedaan maar het was geweldig. De bijgerechten zijn ook goed, het draait bij deze Argentijn om meer dan het vlees. Toevallig namen wij deze extravagante vleesschotel maar de gerechten die voor andere tafels voorbij kwamen, zagen er zeer goed uit.

Corona-maatregelen: Er stond een duidelijke dispenser met handhygienespul. Iedereen gebruikte het maar er werd niet op gecontroleerd. Niemand heeft aan ons gevraagd of we klachten hebben.
De zaak is zeer ruim opgebouwd, het was makkelijk om 1,5 meter afstand te houden. Er was zeker veel meer afstand tussen de tafels dan voorgeschreven. De ober draaide de dop niet van de flessen bruiswater.
Kosten?
64,55 voor 2 mixed grill, echte mayonaise, 2x 0.5L bruiswater en een biertje.
Cijfer?
9
Spoilers!
pi_194321397
Sodemieters, dat ziet er wel heel goed uit.
En ik snap nu ook die bijnaam :D
  donderdag 30 juli 2020 @ 12:10:42 #146
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_194321527
Lekker veel vleesch! :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Miss SHO donderdag 30 juli 2020 @ 12:46:14 #147
22592 crew  Ole
pi_194322150
Wat veel :D
Hier kun je makkelijk met 4 van eten.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  donderdag 30 juli 2020 @ 15:00:13 #148
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_194324058
Vlees is veel te rood zouden ze hier in Argentinië zeggen, maar verder ziet de "parrillada" er prima uit :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 9 augustus 2020 @ 18:16:47 #149
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_194477982
Waar: Olympia, Roosendaal
Wanneer: dinsdag 4 augustus 2020

Wat: Griekse mezedes

Impressie: Dit restaurant zit naast de Argentijn waar we vorige week waren. Er stond een bord buiten met daarop een reclame voor een avondvullend diner van Griekse tapas, ofwel mezedes. Dat klinkt als iets voor ons :9~

Er zijn weinig regels over aantal rondes of aantallen hapjes. We kregen toegang tot een website waarop we ons eten en drinken konden bestellen. Reuze handig. Het ontlast personeel én is coronaproof.

We begonnen met brood met tapenade, tzatziki, viskuit, fetasalade, en tonijnsalade.


Boerensalade, stifado, gyros uit de oven, courgetteballetje.


Calamares, varkenshaas met champignons.


Dolmades, garnaal met honing en sesam, kip uit de oven, keftedes.


Dessert: kormos, griesmeel cake, baklava


We hebben echt lekker gegeten. De normale grillgerechten als souzouki of gyros waren niet heel speciaal. We zijn verpest door een aantal zeer goede Griekse chefs. Maar er stond nog zo veel meer op de kaart dat we nog meer dan genoeg keuze in hadden. Die standaard dingen kennen we ook wel, we wilden liever onbekende gerechten kiezen.

Vriendelijk personeel, snelle service. Het was zelfs op dinsdag (in de vakantie) gezellig druk. We gaan hier zeker terugkomen.

We hebben 33 mezzedes op waarvan 28 verschillende.

Prijs:¤ 60,60 voor 2 keer mezedes, 1 bier, 1 cola, 1 grote en 1 kleine bruiswater.

Cijfer: 8,5.

Lijstje greatest hits voor de volgende keer:
Tonijnsalade
Mpougiourdi (gesmolten kaas met tomaat)
Courgetteballetje
Koutopoulo tiganaki (kip uit de oven met paprikasaus)
Gardides soesami (sesamgarnaal)

[ Bericht 2% gewijzigd door Lucky_Strike op 09-08-2020 19:18:24 ]
Spoilers!
pi_194478666
Lekker, de hele avond 'snoepen'.
Waarom maar een 7.5 ? vanwege de paar gerechten die niet uitzonderlijk waren ?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')