abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 5 oktober 2019 @ 17:54:25 #1
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_189284841
Om nu voor ieder protest van deze radicale groep een topic te openen gaat wat ver. Op dit moment bezet deze groep activisten een winkelcentrum in Parijs:


Vanaf maandag willen ze het verkeer in Amsterdam platleggen. Ik vermoed net zoiets als in London een paar maanden geleden. Topic over Londen: NWS / Klimaatactivisten zorgen voor enorme chaos in Londen

quote:
Extinction Rebellion gaat ondanks verbod toch protesteren

In een verklaring van Extinction Rebellion laten de klimaatactivisten weten het geplande protest op aanstaande maandag toch door te zetten. Dit ondanks het verbod dat vrijdag door burgemeester, politie en justitie is opgelegd.De klimaatactiegroep wil maandag 7 oktober door middel van blokkades het verkeer op de Stadhouderskade stilleggen in teken van de actie ‘Rebel Without Borders’. Burgemeester Halsema, de politie en justitie zien de blokkade als een ‘dwangmiddel’ dat valt buiten het grondwettelijke recht om te demonstreren, omdat het anderen zou belemmeren in hun bewegingsvrijheid. Bovendien vreest de burgemeester voor ‘wanordelijkheden’ en waarschuwt ze dat de nooduitgangen van het Rijksmuseum verstopt raken. De Stadhouderskade moet vrijblijven voor hulpdiensten, vindt ze.

Het besluit van burgemeester Halsema om de actie te verbieden wijzigt niets aan de plannen van Extinction Rebellion, maar maakt de actie wel officieel tot burgerlijke ongehoorzaamheid. De groep zegt maandag meer dan duizend demonstranten op de Stadhouderskade te verwachten om een ‘vreedzame blokkade’ te voeren.
Dwingen overheid tot actie voor klimaat

Ernst Jan Kuiper, woordvoerder van de klimaatactiegroep, laat weten: ‘Voor ons verandert er niks. Wij gebruiken burgerlijke ongehoorzaamheid om de overheid te dwingen iets aan het klimaat te doen. Wij verhinderen geen nooduitgangen en hulpdiensten kunnen uitwijken naar andere wegen, dat is bij de marathon van Amsterdam op dit weggedeelte ook gedaan.’

Volgens de actievoerders van Extinction Rebellion heeft de overheid een ‘sociaal contract met haar burgers’. ‘Zij beschermt haar burgers en de burgers houden zich aan de wetten en regels die de overheid stelt.’ Aangezien het huidige bestuur niet genoeg actie zou ondernemen omwille van de klimaatverandering, voert de groep actie met als doel dat ‘de regering haar verantwoordelijkheid weer neemt’.https://www.parool.nl/ams(...)rotesteren~b81d35e4/
Ik ben een Nikon :-)
  Spellchecker zaterdag 5 oktober 2019 @ 17:56:29 #2
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_189284886
Moeten die mensen niet werken/naar school?
** na na na **
  zaterdag 5 oktober 2019 @ 18:53:19 #3
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_189285734
Antifa is ook gearriveerd bij het Parijse winkelcentrum.
Ik ben een Nikon :-)
  Spellchecker zaterdag 5 oktober 2019 @ 18:58:36 #4
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_189285826
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 18:53 schreef Nikonlover het volgende:
Antifa is ook gearriveerd bij het Parijse winkelcentrum.
@SimonedeBeauvoir
** na na na **
pi_189285946
Beter komt de politie snel. Zitten daar nu al te lang.

Woede tegen Macron begint wel weer toe te nemen. Hoorde gister een stukje op de radio van de Frans correspondent van Frankrijk. Vakanties zijn voorbij dus ze kunnen weer protesteren.
  zaterdag 5 oktober 2019 @ 19:18:13 #6
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_189286137
quote:
De ongekende opmars van het klimaatprotest

Extinction Rebellion wil vanaf maandag het verkeer bij het Rijksmuseum blokkeren. De groei van de actiegroep gaat hand in hand met de ongekende opmars van het klimaatprotest in binnen- én buitenland.Bij een training voor de blokkade waarmee Extinction Rebellion vanaf overmorgen het Amsterdamse verkeer wil lamleggen, valt meteen op: dit is niet het gebruikelijke actievolk. Geen doorgewinterde activisten, geheel in het zwart gehuld. Geen gestaalde kaders uit de kraakbeweging. Onder de ongeveer vijftig belangstellenden in de bioscoopzaal van Lab 111 in Oud-West zijn vooral jongeren, al zijn er ook vijftigplussers op afgekomen.

Er zijn nogal wat buitenlandse studenten en daarom is de voertaal Engels, maar de meerderheid is Nederlands. Het enige dat de activisten op het eerste gezicht bindt, is dat ze er heel gewoontjes uitzien. Een dwarsdoorsnede van jong Amsterdam.

Wat ze ook met elkaar gemeen hebben: de klimaatverandering vliegt ze naar de keel. Er moet wat gebeuren en ze betwijfelen of de politiek op tijd met een antwoord komt. Vanaf overmorgen gaan ze daarom de straat op en blokkeren ze het verkeer bij het Rijksmuseum, net zoals Extinction Rebellion vorig jaar in Londen heeft gedaan met vijf bruggen over de Theems. Eigenlijk mag het niet – en de burgemeester, politie en justitie verboden de blokkade gisteren met zoveel woorden – maar nu zoveel diersoorten op uitsterven staan en de aarde al met 1,1 graad is opgewarmd, geloven ze dat ze wel moeten. Nood breekt wet.

Recht op opstand
De overheid heeft het sociaal contract gebroken, houdt trainingsleider Sjoerd de Koning de andere rebellen voor. Hij is 28 en hij gaat het waarschijnlijk nog meemaken dat klimaat­verandering uitloopt op voedseltekorten, zegt hij. Tegelijk zijn de gevaren van global warming al zijn hele leven bekend. Al in 1990 verscheen immers het eerste rapport van VN-klimaat­panel IPCC. De overheid heeft hem niet kunnen beschermen, integendeel. “Tegenwoordig is de wereldwijde CO2-uitstoot zestig procent hoger dan toen.” Dat geeft Extinction Rebellion het volste recht om in opstand te komen, vindt hij.

In de bioscoopzaal wordt instemmend geknikt. Tijdens een vier uur durende training wordt een nieuwe lichting rebellen ingewijd in actiemethodes. Hoe blijven ze rustig tijdens verkeersblokkades, zelfs als een taxichauffeur door het lint gaat? En wat als je wordt gearresteerd? Dat kan zomaar gebeuren en niemand die daarvoor lijkt terug te schrikken.

Zelf de straat op
De opkomst van Extinction Rebellion als actiegroep (zie kader) gaat gelijk op met de beweging van miljoenen jongeren die de afgelopen weken over de hele wereld de straat op zijn gegaan voor het klimaat. De activisten en de demon­stranten typeren de normalisering van het klimaatprotest. Het klimaat staat hoog op de politieke agenda. En dat was geen vanzelfsprekendheid, zegt VU-hoogleraar sociale verandering en conflict Jacquelien van Stekelenburg. “We zijn makkelijker te porren voor issues die tastbaar en dicht bij huis zijn.”

Een mondiaal en ingewikkeld thema als klimaatverandering nodigt niet erg uit om de straat op te gaan. Dat is dan ook echt iets van het afgelopen jaar. “Het heeft best een tijd geduurd. Heel lang was er die twijfel: klopt dat nou, is er echt klimaatverandering? Maar tegenwoordig noemen steeds meer mensen het klimaat als ze in peilingen wordt gevraagd naar de grootste uitdagingen van deze tijd.”

In het verleden verdwenen milieuonderwerpen vaak net zo snel weer van de politieke agenda als ze waren opgedoemd. In de jaren zeventig waarschuwde de Club van Rome voor het op­raken van grondstoffen en in de jaren tachtig was er grote bezorgdheid over zure regen en het gat in de ozonlaag. Door milieumaatregelen werd de grootste schade afgewend en doembeelden ebden weer weg.

En het activisme werd uitbesteed. Tienduizenden leden en donateurs maakten trouw elke maand geld over naar milieuorganisaties als Greenpeace en Milieudefensie. Maar voor de nieuwste generatie is dat niet meer genoeg. Ze gaan zelf de straat op.

Eindelijk, zegt Roel van Duijn, 76 jaar oud inmiddels. Als voorman van Provo en de Kabouterbeweging gaf hij kleur aan de roerige jaren zestig. Zoveel klimaat­demon­stran­ten en actievoerders als nu op de been komen, daar had hij niet meer op durven hopen. “Ik was al bang dat het allemaal verslaafde consumenten waren geworden. Goddank is er nu iets aan het veranderen.” Het stemt hem gelukkig dat het heel gewone jongeren zijn. “Geen excentriekelingen. Daarmee laat je zien dat het uit het midden van de samen­leving komt, dat het geen kleine sekte is die in opstand komt.”

Voet tussen de deur
Hij herkent veel van de Provobeweging in Extinction Rebellion. Dat het protest strikt geweldloos is, bijvoorbeeld. “Anders verpest je het voor jezelf.” Door de wet te overtreden tarten ze wel degelijk de openbare orde. “Dat je een voet tussen de deur zet en iedereen letterlijk even dwingt stil te staan, dat is heel effectief. Het roept vragen op bij het grote publiek, een moment van bezinning: hebben ze niet eigenlijk een beetje gelijk?” Nu hij er over nadenkt: in de jaren zestig is het voor hemzelf ook met een verkeersblokkade begonnen. “In 1961, in Den Haag tegen de atoombom. Net zo’n machtige bedreiging voor de hele planeet.”

Daar ziet hij dan ook de verklaring dat het protest tegen klimaatverandering nu wel van de grond komt. “Op televisie zien we bossen branden, tekorten aan drinkwater dreigen, diersoorten sterven uit. Vooral voor jongere generaties is het een heel tastbare aanslag op hun levenskwaliteit geworden. Al in de eerste publicatie van Provo schreven wij: het is de wanhoop die revolutie maakt.”

Aan de andere kant: in haar onderzoek onder klimaatdemonstranten bespeurt hoogleraar Van Stekelenburg juist veel hoop. Dat was het grote verschil tussen de oudere en de vele jonge deelnemers aan de protesten van eerder dit jaar. “Ouderen komen uit ongerustheid en solidariteit met jongere generaties. Zij denken: politici gaan toch niet luisteren. Jongeren staan er echt omdat ze willen dat politici in actie komen.”

Ze sluit ook helemaal niet uit dat klimaatprotest werkt. Dat klinkt gek, alsof Amsterdammers die worden opgehouden op weg naar hun werk daar enthousiast van worden. En toch kan het zo uitpakken dat meer mensen gealarmeerd raken over het klimaat, zegt Van Stekelenburg. De protesten halen het nieuws, dringen door tot de publieke opinie en de politiek. “Uiteindelijk willen politici herkozen worden, dus ze leggen hun oor te luister bij het grote publiek.”

Begrensde verstoring
Zij onderstreept het vriendelijke karakter van het protest door Extinction Rebellion. Toen in het voorjaar Amsterdamse kruispunten werden geblokkeerd, lieten ze automobilisten met bordjes weten dat het hooguit een paar minuten zou duren. “Een begrensde verstoring van de openbare orde.”

De vraag is wel of dat zo blijft. In Engeland leidden de protesten al tot honderden arrestaties. Roger Hallam, een van de Britse oprichters van Extinction Rebellion, noemde gearresteerd worden deze zomer een offer waarmee activisten laten zien dat het ze menens is, waardoor de protesten groter en groter worden.

Bij de training wordt actie inderdaad gepresenteerd als iets om hoop uit te putten. Er is wel de gedachte dat de politiek een delegatie van burgers de ruimte moet geven om een reddingsplan te maken voor het klimaat, maar de blokkade is vooral bedoeld als boodschap aan de politiek. “Zij moeten ons beschermen. Zij hebben de macht om nieuwe wetgeving op te leggen,” zegt De Koning. Extinction Rebellion kiest bewust niet voor acties tegen vervuilende bedrijven.

Stop de Kindermoord
Daarom zoeken de rebellen ook de stad op voor hun acties. Daar knaagt bij meer mensen het gevoel dat het zo niet langer kan. “En daar zit de politiek, daar zit de elite,” zegt De Koning.

Extinction Rebellion plaatst zichzelf ook nadrukkelijk in een Amsterdamse traditie. Bij de training krijgen de activisten foto’s te zien van het antiautoprotest van comité Stop de Kindermoord, toen het Museumplein, in de jaren zeventig, nog ‘de kortste snelweg van Nederland’ was. De fietspaden en het groen dat er nu ligt, kwamen er niet zomaar, zegt De Koning. “Daar is hard voor geknokt.”

Roel van Duijn is alvast enthousiast geworden. Met zoveel jongeren die in actie komen, kan hij als oudgediende toch niet achterblijven. Hij wil eigenlijk wel meedoen aan de verkeersblokkades door Extinction Rebellion, zegt hij. “Wil je hun mijn telefoonnummer doorgeven?”

https://www.parool.nl/ned(...)aatprotest~b4ceda44/
Ik ben een Nikon :-)
  zaterdag 5 oktober 2019 @ 19:33:07 #7
148813 Vader_Aardbei
Wij hebben mammoeten gevloerd!
pi_189286374
Ik snap die mongolen niet. Denk je nou echt dat je hiermee mensen over de streep trekt?
pi_189286915
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 17:56 schreef maily het volgende:
Moeten die mensen niet werken/naar school?
Als er geen werk is omdat je capaciteiten hebt die niemand wil, dan kan je altijd nog hieraan meedoen, toch?
pi_189286933
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 19:33 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik snap die mongolen niet. Denk je nou echt dat je hiermee mensen over de streep trekt?
Ik niet, hun wel blijkbaar
  Spellchecker zaterdag 5 oktober 2019 @ 20:03:03 #10
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_189287025
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 19:59 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Als er geen werk is omdat je capaciteiten hebt die niemand wil, dan kan je altijd nog hieraan meedoen, toch?
In de categorie "gewoon omdat het kan" .
** na na na **
pi_189287084
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 17:56 schreef maily het volgende:
Moeten die mensen niet werken/naar school?
Is het niet zaterdag?
  Spellchecker zaterdag 5 oktober 2019 @ 20:06:24 #12
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_189287101
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 20:05 schreef VoMy het volgende:

[..]

Is het niet zaterdag?
Jawel. Maar dit gaat over aanstaande maandag .... lezen blijft moeilijk ....
** na na na **
pi_189287120
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 20:06 schreef maily het volgende:

[..]

Jawel. Maar dit gaat over aanstaande maandag .... lezen blijft moeilijk ....
Maar het eerste stuk uit de OP spreekt over nu?
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 17:54 schreef Nikonlover het volgende:
Op dit moment bezet deze groep activisten een winkelcentrum in Parijs:
  zaterdag 5 oktober 2019 @ 20:09:43 #14
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_189287166
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 20:07 schreef VoMy het volgende:

[..]

Maar het eerste stuk uit de OP spreekt over nu?
[..]

Dit is een algemeen topic over de radicale extreem linkse groep Extinction Rebellion. Ze bezetten op dit moment een winkelcentrum in Parijs en vanaf maandag willen ze het verkeer in Amsterdam blokkeren.
Ik ben een Nikon :-)
  zaterdag 5 oktober 2019 @ 20:12:42 #15
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_189287226
quote:
Tegelijk zijn de gevaren van global warming al zijn hele leven bekend. Al in 1990 verscheen immers het eerste rapport van VN-klimaat­panel IPCC. De overheid heeft hem niet kunnen beschermen, integendeel.
Ja, nu is hij dood, RIP :{.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_189287272
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 19:18 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Dit helpt ook echt ja, 1 kruispunt bezetten.
  zaterdag 5 oktober 2019 @ 20:16:23 #17
396730 EttovanBelgie
Alles komt goed.
pi_189287300
“Ik was al bang dat het allemaal verslaafde consumenten waren geworden. Goddank is er nu iets aan het veranderen.”

Hm-hmmm... tel straks even het aantal mobieltjes.
Omnibus in omnibus.
  zaterdag 5 oktober 2019 @ 20:37:28 #18
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189287724
quote:
De groep zegt maandag meer dan duizend demonstranten op de Stadhouderskade te verwachten
Nou, we zullen eens zien... Ik denk dat 50 een realistischer getal is... :')
  zaterdag 5 oktober 2019 @ 20:43:45 #19
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_189287836
Gelukkig is het vreedzaam, wij hadden onze jaarlijkse buitenmeeting geplannend voor die locatie, maar dat kan gewoon doorgaan *O*.

Maandag, de jaarlijkse massale Surstromning-food fight gaat door mensen!
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  zaterdag 5 oktober 2019 @ 20:50:08 #20
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_189287955
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 20:43 schreef HeatWave het volgende:
Gelukkig is het vreedzaam, wij hadden onze jaarlijkse buitenmeeting geplannend voor die locatie, maar dat kan gewoon doorgaan *O*.

Maandag, de jaarlijkse massale Surstromning-food fight gaat door mensen!
_O-
pi_189288054
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 20:43 schreef HeatWave het volgende:
Gelukkig is het vreedzaam, wij hadden onze jaarlijkse buitenmeeting geplannend voor die locatie, maar dat kan gewoon doorgaan *O*.

Maandag, de jaarlijkse massale Surstromning-food fight gaat door mensen!
Haha moest even zoeken wat het was. Zou fantastisch zijn :D
  zaterdag 5 oktober 2019 @ 20:56:50 #22
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_189288073
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 20:43 schreef HeatWave het volgende:
Gelukkig is het vreedzaam, wij hadden onze jaarlijkse buitenmeeting geplannend voor die locatie, maar dat kan gewoon doorgaan *O*.

Maandag, de jaarlijkse massale Surstromning-food fight gaat door mensen!
_O_ _O-
Ik ben een Nikon :-)
pi_189288145
Deadpool gearriveerd :D
  zaterdag 5 oktober 2019 @ 21:05:12 #24
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_189288225
Ik ben een Nikon :-)
  zaterdag 5 oktober 2019 @ 21:16:43 #25
65846 Bocaj
#TrumpForever
pi_189288492


Wel gezellig daar zo te zien!

Is dit voor hun de nieuwe Woodstock?

En waarom komt Hare Krishna en Kumbaya my Lord in mij op?
Trump Pence - Keep America Great! - 2020 - No More Bullshit!
This is Why: Promises and Hope
'Four More Years', 'Four More Years', 'Four More Years'
Lee Greenwood - God Bless The USA
pi_189288538
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 21:16 schreef Bocaj het volgende:
[ afbeelding ]

Wel gezellig daar zo te zien!

Is dit voor hun de nieuwe Woodstock?

En waarom komt Hare Krishna en Kumbaya my Lord in mij op?
Bron van deze foto? Ik zie ze niet op de livestream. Tenminste lang niet zo veel.
pi_189288891
Politie probeert achter de luiken te openen en van voren open ze gewoon de deur om meer mensen binnen te laten :')
  zondag 6 oktober 2019 @ 13:19:28 #28
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_189296958
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 17:56 schreef maily het volgende:
Moeten die mensen niet werken/naar school?
Nee, we nemen er speciaal voor vrij. Heb de hele week verlof ingevuld bij mijnwerk.
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 19:59 schreef sjorsie1982 het volgende:

[..]

Als er geen werk is omdat je capaciteiten hebt die niemand wil, dan kan je altijd nog hieraan meedoen, toch?
Het zou je verbazen hoe hoog het gemiddelde opleidingsniveau is. Maar goed, bij gebrek aan argumenten kan je altijd nog proberen een groep belachelijk te maken, niet waar? :Y
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 19:33 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Ik snap die mongolen niet. Denk je nou echt dat je hiermee mensen over de streep trekt?
Ja. Het verleden heeft bewezen dat dit werkt. Dankzij de massa-demonstraties zijn in het verleden atoomwapens tegengehouden en is ingezet op woningbouw. Zoek maar op youtube naar 'geen woning, geen kroning'.
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 oktober 2019 20:09 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Dit is een algemeen topic over de radicale extreem linkse groep Extinction Rebellion. Ze bezetten op dit moment een winkelcentrum in Parijs en vanaf maandag willen ze het verkeer in Amsterdam blokkeren.
Je kan ons proberen weg te blijven zetten met termen als 'radicale extreem linkse groep' maar dat zijn net zulke superlatieven als schreermerken die roepen dat ze ultra extreem super uberglad scheren. :') Je bent gewoon bang dat het ons lukt en jij je leven ook aan zult moeten passen. Wees gerust, het maakt niks uit of jij in je eentje stopt met vliegen of vlees eten. Wat wel werkt is wanneer de politiek stopt met alles doen wat de industriële lobby wil, en begint om ál haar beleid te baseren op de wetenschap. Los van het onderwerp weet de wetenschap het per definitie beter dan bedrijven die preken voor eigen parochie en omzet. Technisch en financieel kunnen we onze maatschappij al láng fossielvrij maken, en het draagvlak onder de bevolking is inmiddels groot genoeg. Het is enkel de politieke wil die nog mist. En daarom denk ik dat komende jaren onze politiek radicaal zal veranderen. Niet omdat het allemaal nou zo leuk is om te doen, maar omdat onze deltawerken bv maar 40cm zeespiegelstijging kunnen handelen en we daar over enkele jaren al aan zitten met onze badkuip genaamd Nederland. Een sluitend beleid om ons land ook in de toekomst leefbaar te houden kost heel veel tijd; tijd die we niet meer hebben als we blijven navelstaren en hopen op een magische gratis technische oplossing of een wet die water verbied om overlast te maken in ons land. Dus daarom : ja, we gaan maandag de boel blokkeren. Fok! is van harte welkom om een filmpje te komen schieten. :Y
  maandag 7 oktober 2019 @ 07:11:03 #29
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
  Moderator / Miss SHO maandag 7 oktober 2019 @ 07:12:12 #30
22592 crew  Ole
pi_189309691
Al ruim een uur helikopter boven de buurt. Gaat mijn rust!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  maandag 7 oktober 2019 @ 07:12:35 #31
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_189309692
quote:
2s.gif Op zondag 6 oktober 2019 13:19 schreef zyx1981 het volgende:

[..]

Nee, we nemen er speciaal voor vrij. Heb de hele week verlof ingevuld bij mijnwerk.
[..]

Het zou je verbazen hoe hoog het gemiddelde opleidingsniveau is. Maar goed, bij gebrek aan argumenten kan je altijd nog proberen een groep belachelijk te maken, niet waar? :Y
Opleidingsniveau en de capaciteiten waarover iemand beschikt hebben weinig met elkaar te maken. Net als intelligentie.
quote:
[..]

Ja. Het verleden heeft bewezen dat dit werkt. Dankzij de massa-demonstraties zijn in het verleden atoomwapens tegengehouden en is ingezet op woningbouw. Zoek maar op youtube naar 'geen woning, geen kroning'.
[..]

Je kan ons proberen weg te blijven zetten met termen als 'radicale extreem linkse groep' maar dat zijn net zulke superlatieven als schreermerken die roepen dat ze ultra extreem super uberglad scheren. :') Je bent gewoon bang dat het ons lukt en jij je leven ook aan zult moeten passen. Wees gerust, het maakt niks uit of jij in je eentje stopt met vliegen of vlees eten. Wat wel werkt is wanneer de politiek stopt met alles doen wat de industriële lobby wil, en begint om ál haar beleid te baseren op de wetenschap. Los van het onderwerp weet de wetenschap het per definitie beter dan bedrijven die preken voor eigen parochie en omzet. Technisch en financieel kunnen we onze maatschappij al láng fossielvrij maken, en het draagvlak onder de bevolking is inmiddels groot genoeg.
Hoe kan dat dan?
quote:
Het is enkel de politieke wil die nog mist. En daarom denk ik dat komende jaren onze politiek radicaal zal veranderen. Niet omdat het allemaal nou zo leuk is om te doen, maar omdat onze deltawerken bv maar 40cm zeespiegelstijging kunnen handelen en we daar over enkele jaren al aan zitten met onze badkuip genaamd Nederland. Een sluitend beleid om ons land ook in de toekomst leefbaar te houden kost heel veel tijd; tijd die we niet meer hebben als we blijven navelstaren en hopen op een magische gratis technische oplossing of een wet die water verbied om overlast te maken in ons land. Dus daarom : ja, we gaan maandag de boel blokkeren. Fok! is van harte welkom om een filmpje te komen schieten. :Y
40 cm zeeverhoging in een paar jaar? Bron? Of zelf verzonnen?

[ Bericht 3% gewijzigd door kanovinnie op 07-10-2019 07:26:42 ]
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  maandag 7 oktober 2019 @ 07:14:45 #32
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_189309699
Kan weg
Ik ben een Nikon :-)
  maandag 7 oktober 2019 @ 13:24:36 #33
477595 Special-Tee
Speciaal Geval
pi_189313634
Klimaat je mag nooit veranderen aub 1!1 :')
  dinsdag 8 oktober 2019 @ 19:37:55 #34
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_189335098
Thanks Nikonlover :D

Deze groep is net onkruid, je komt er maar niet vanaf.
  dinsdag 8 oktober 2019 @ 19:43:57 #36
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_189335189
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 19:39 schreef StephanL het volgende:
Thanks Nikonlover :D

Deze groep is net onkruid, je komt er maar niet vanaf.
Ja, begint alleen maar erger te worden. Eerst hoorde je er bijna niets van, af en toe hier en daar een protest. Maar de laatste tijd staan ze wekelijks wel ergens in de wereld te protesteren.

Ergste i s nog wel dat ze tijdens Koningsdag zelfs reclame kregen bij onze staatsomroep. Dat vind ik nogal wat voor een groep activisten waarvan zelfs de Volkskrant zegt dat ze radicaal zijn.

Ik ben een Nikon :-)
pi_189335237
quote:
6s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 19:43 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Ja, begint alleen maar erger te worden. Eerst hoorde je er bijna niets van, af en toe hier en daar een protest. Maar de laatste tijd staan ze wekelijks wel ergens in de wereld te protesteren.

Ergste i s nog wel dat ze tijdens Koningsdag zelfs reclame kregen bij onze staatsomroep. Dat vind ik nogal wat voor een groep activisten waarvan zelfs de Volkskrant zegt dat ze radicaal zijn.

Belachelijk ja. Had het nog niet gezien, moest werken geloof ik.
  dinsdag 8 oktober 2019 @ 19:50:56 #38
352376 voetbalmanager2
winnaar TDF Pick'em spel
pi_189335299
Vandaag hebben ze in Amsterdam het hoofdkantoor van de ABN Amro geblokkeerd en het kantoor van een grote energieleverancier bezet. Maar het heeft nauwelijks het nieuws gehaald.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_189335322
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 19:50 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Vandaag hebben ze in Amsterdam het hoofdkantoor van de ABN Amro geblokkeerd en het kantoor van een grote energieleverancier bezet. Maar het heeft nauwelijks het nieuws gehaald.
Ja van Vattenfall las ik. Die geen ene fuck geeft om de actievoerders. Iedereen van kantoor zit toch al thuis.
  dinsdag 8 oktober 2019 @ 19:53:46 #40
352376 voetbalmanager2
winnaar TDF Pick'em spel
pi_189335352
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 19:52 schreef StephanL het volgende:

[..]

Ja van Vattenfall las ik. Die geen ene fuck geeft om de actievoerders. Iedereen van kantoor zit toch al thuis.
En de werknemers van de ABN namen gewoon de andere ingang _O-
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 8 oktober 2019 @ 20:13:26 #41
385501 Nikonlover
LIKE AL MIJN POSTS!
pi_189335723
Al wat ouder (april 2019) maar heb er weer hartelijk om moeten lachen, vooral dat stukje vanaf 09:20 minuut _O-

Ik ben een Nikon :-)
pi_189336723
Mijn 20-jarige nichtje heeft al meer gevlogen dan menig ander (is o.a. naar India en China geweest).
Zij steunt ook ER zag ik op haar FaceBook-pagina. Na mijn vraag wanneer haar volgende (vlieg-)reis is, heeft zij mij geblokkeerd... :')
  dinsdag 8 oktober 2019 @ 21:22:08 #43
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_189336976
quote:
9s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 21:10 schreef DavidTwente het volgende:
Mijn 20-jarige nichtje heeft al meer gevlogen dan menig ander (is o.a. naar India en China geweest).
Zij steunt ook ER zag ik op haar FaceBook-pagina. Na mijn vraag wanneer haar volgende (vlieg-)reis is, heeft zij mij geblokkeerd... :')
Het zijn sowieso hypocriete figuren

Het zijn van die zelfde figuren als hieronderWat willen ze nou eigenlijk :?
Ik ben inmiddels overleden
  dinsdag 8 oktober 2019 @ 21:25:00 #44
202463 TigerXtrm
Cheesecake Apocalypse
pi_189337047
quote:
15s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 21:22 schreef Enchanter het volgende:

[..]

Het zijn sowieso hypocriete figuren

Het zijn van die zelfde figuren als hieronder

[ afbeelding ]

Wat willen ze nou eigenlijk :?
Ze willen hun zin, en wel nu. En als dat dan nadelige gevolgen heeft dan gaan ze daar morgen weer over protesteren om dat op te lossen, en zo gaat het riedeltje verder *;
pi_189337406
Exctinxtion Rebellion.... dat ze maar snel mogen uitsterven :')

Hypocriete figuren....

Zeker wel allemaal een mobieltje en lekker heel veel uploaden van foto's en streams.

Want ja, uhm internet servers zijn slechter voor het milieu dan vliegen
Haters can be so lame and vicious
Hating on me because I'm ambitious
They sound like they need lots of love, lots of love
That's why I'm sending them hugs and kisses
pi_189338372
quote:
15s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 21:22 schreef Enchanter het volgende:

[..]

Het zijn sowieso hypocriete figuren

Het zijn van die zelfde figuren als hieronder

[ afbeelding ]

Wat willen ze nou eigenlijk :?
Dat onze uitstoot in 2025 CO2-neutraal is:

https://www.trouw.nl/binn(...)t-tegemoet~b062300f/
  woensdag 9 oktober 2019 @ 02:10:59 #47
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_189340627
quote:
6s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 19:43 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Ja, begint alleen maar erger te worden. Eerst hoorde je er bijna niets van, af en toe hier en daar een protest. Maar de laatste tijd staan ze wekelijks wel ergens in de wereld te protesteren.

Ergste i s nog wel dat ze tijdens Koningsdag zelfs reclame kregen bij onze staatsomroep. Dat vind ik nogal wat voor een groep activisten waarvan zelfs de Volkskrant zegt dat ze radicaal zijn.

Tja, die activisten zijn of verdomd goed in het om de tuin leiden van én de wetenschap, én de media, én de politiek, OF.... er zit een kern van waarheid in het verhaal omtrent klimaatverandering. In elk geval hebben wij het geld niet om miljoenen mensen om te kopen. You do the math. :W
  woensdag 9 oktober 2019 @ 02:15:53 #48
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_189340649
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 21:25 schreef TigerXtrm het volgende:

[..]

Ze willen hun zin, en wel nu. En als dat dan nadelige gevolgen heeft dan gaan ze daar morgen weer over protesteren om dat op te lossen, en zo gaat het riedeltje verder *;
Wij activisten willen inderdaad een leefbare toekomst. Is dat zoveel gevraagd? Dat je niet over enkele decennia voedseltekorten hebt IN Europa? Dat ons land leefbaar blijft? Omdat onze politiek zijn oren teveel heeft laten hangen naar de industrie, handel en landbouw, zijn ze uit het oog verloren dat ons land erg kwetsbaar is voor klimaatverandering. Volgens de grondwet dient onze politiek ons te beschermen tegen grote externe risico's zoals de gevolgen van klimaatverandering. Het is hun taak; we hebben ze er speciaal voor aangesteld. Daar protestmarsen en petities niet helpen, moet blijkbaar de druk verder worden opgevoerd voordat deze politici naar de wetenschap gaan luisteren. De activisten die maandag en dinsdag aanwezig waren in Amsterdam zijn slechts de boodschapper.
  woensdag 9 oktober 2019 @ 02:17:05 #49
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_189340654
quote:
15s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 21:22 schreef Enchanter het volgende:

[..]

Het zijn sowieso hypocriete figuren

Het zijn van die zelfde figuren als hieronder

[ afbeelding ]

Wat willen ze nou eigenlijk :?
Dus omdat jij een foto van een totaal ander protest post zijn klimaatactivisten hypocriet? Je fabriceert je eigen waarheid en gelooft er ook nog in. _O-
  woensdag 9 oktober 2019 @ 02:23:18 #50
213785 zyx1981
Pepernoten iemand?
pi_189340676
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2019 19:50 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Vandaag hebben ze in Amsterdam het hoofdkantoor van de ABN Amro geblokkeerd en het kantoor van een grote energieleverancier bezet. Maar het heeft nauwelijks het nieuws gehaald.
Tja, gisteren haalden we álle grote media in dit land. Je kan niet alle dagen de voorpagina's domineren zoals we dat gisteren deden. Maandag waren er in 54 landen en 631 blokkades uitgevoerd door mensen die niet langer meer wachten op een overheid die ze weigert te beschermen, maar die deze overheid geweldloos wil dwingen haar wettelijke beschermplicht te gaan vervullen. Volgend jaar april komen we terug, in méér landen, méér steden en met méér activisten. Dat doen we niet alleen voor onszelf, maar ook voor jullie, jullie familie vrienden en eventuele partners / kinderen. Wij zijn niet te stoppen, klimaatverandering is dat wel!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')