Rucolastamppot is onwijs lekkerquote:Op dinsdag 8 oktober 2019 14:09 schreef Smallish het volgende:
[..]Ben benieuwd wat je er van vindt!
Ziet er goed uit! Leuk dat je het ook lekker vond. Die spekjes zou ik eerlijk gezegd wel erg missen.....quote:Op vrijdag 11 oktober 2019 20:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Rucolastamppot is onwijs lekker![]()
[ afbeelding ]
Beetje aangepast naar de voorraad. Rode paprika en pijnboompitten toegevoegd, groene ipv zwarte olijven, vaag filetlapje van Too Good To Go ipv spekjes.
Volgende keer meer aandacht besteden aan de puree.
Spekjes kunnen altijd natuurlijk maar ik wil juist meer van de standaard afstappen. En de groene olijven, feta en zongedroogde tomaat zorgden voor voldoende smaak. Dit ga ik zeker vaker eten.quote:Op zaterdag 12 oktober 2019 10:58 schreef Smallish het volgende:
[..]
Ziet er goed uit! Leuk dat je het ook lekker vond. Die spekjes zou ik eerlijk gezegd wel erg missen.....
Wij aten dat met pinda’s en blokjes rookkaas.quote:Op vrijdag 25 oktober 2019 12:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat zal ik eens toevoegen aan een vegetarische andijviestamppot?
Interessant idee wel. Ik puzzel hier even met ingrediënten die nog op moeten. Ik denk dat het pinda, roquefort en cherrytomaat wordt ongeveer.quote:Op vrijdag 25 oktober 2019 12:27 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wij aten dat met pinda’s en blokjes rookkaas.
Snap jequote:
Pinda's, roquefort en cherrytomaten is echt geweldig in de andijviestamppotquote:Op vrijdag 25 oktober 2019 12:27 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wij aten dat met pinda’s en blokjes rookkaas.
quote:Op donderdag 7 november 2019 20:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Pinda's, roquefort en cherrytomaten is echt geweldig in de andijviestamppot
Vervangen door sla? Maar geen ijsbergsla want daar zit teveel vocht inquote:Op vrijdag 4 oktober 2019 11:09 schreef sirdanilot het volgende:
Stamppot rauwe andijvie is niet rauw, de anijvie slinkt een beetje in de hete aardappel. Het is eerder 'stamppot bijna rauwe andijvie'.
Als het aanbrandt doe je ook wat verkeerd. Giet de gare aardappels af en flikker er boter of spekvet bij en stamp dit helemaal met wat VERS gemalen zwarte peper en liefst VERS gerapste nootmuskaat van een nootje (of foelie als je @:Pietverdriet bent). Dan dit op LAAG vuur doen, het mag best een klein beetje aanbakken in het vet maar absoluut niet te veel, en de andijvie er in stappen bij doen, telkens kleine hoeveelheid andijvie erbij en dan goed mengen, als het erin zit meer andjvie erbij, in totaal totdat het genoeg is.
Ik kan hier in Ierland truowens nergens andijvie vinden, iemand tips daarvoor? En nee ik heb helaas geen tuin om het zelf te verbouwen.
Oh, dat ga ik een keer maken! Klinkt echt lekker!quote:Op zaterdag 5 oktober 2019 16:22 schreef Smallish het volgende:
Nog eentje: zoete aardappelen koken en stampen, gedroogde tomaatjes erdoor, rode paprika erdoor, uitgebakken stukjes chorizo erdoor, wat feta en rucola erover. Veel peper erover. Errug lekker.
Ik ook niet: babyvoer is niet mijn favorietquote:Op maandag 7 oktober 2019 16:46 schreef fathank het volgende:
Ik gebruik eigenlijk nooit melk bij stamppot. Ik stamp de boel ook niet helemaal totdat het lijkt op aardappelpuree uit een pakje. Mogen best nog wel stukken pieper inzitten ipv dat je het met een rietje kan eten.
Is echt lekker!quote:Op zondag 10 november 2019 21:09 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Oh, dat ga ik een keer maken! Klinkt echt lekker!
Vetspek bedoel je?quote:Op woensdag 13 november 2019 10:47 schreef Lonaa het volgende:
Vanavond stamppot zuurkool.
Ik bak de zuurkool altijd ipv koken. En dan met goed uitgebakken speklap
Hoe bak je een speklap goed uit dan?quote:
Op middelmatig vuur, in wat olie. Vaak draaien. Het is een delicaat proces, maar uiteindelijk blijft ie dan horizontaal staan als je m aan 1 kant vast zou pakkennquote:Op woensdag 13 november 2019 11:22 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Hoe bak je een speklap goed uit dan?
In de oven krijg je ze pas echt knapperig. Speklappen op het rooster, plaat er direct onder om het vet op te vangen.quote:Op woensdag 13 november 2019 11:22 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Hoe bak je een speklap goed uit dan?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |