abonnement Unibet Coolblue
pi_188925596
quote:
De forensisch psychiatrische kliniek waar Michael P. verbleef is opnieuw in ernstige verlegenheid gebracht, nu blijkt dat afgelopen zaterdag een veroordeelde psychiatrisch patiënt is ontsnapt. De man is sindsdien spoorloos en de politie is naarstig op zoek naar hem. Zonder medicijnen is de man levensgevaarlijk, zegt zijn familie.

Het gaat om de 44-jarige Peter M. uit Dordrecht, die in 2017 werd veroordeeld omdat hij via internet had gemeld dat hij het station van Dordrecht zou opblazen met een atoombom. Enkele dagen later viel hij in Dordrecht een man aan die zijn boodschappen in zijn auto laadde. M. sprong de man uit het niets op z’n rug maar werd door het slachtoffer en zijn zoon overmeesterd. M. droeg op dat moment een mes bij zich. Uit onderzoek bleek M. volledig ontoerekeningsvatbaar was. Hij is psychotisch en lijdt aan schizofrenie. Het Gerechtshof in Den Haag veroordeelde M. in hoger beroep tot behandeling in een psychiatrisch ziekenhuis.

Uiteindelijk belandde M. in januari 2019 in FPA Utrecht in het dorp Den Dolder, de omstreden kliniek waar ook Michael P. – de moordenaar van Anne Faber- verbleef. Maandenlang zat M. op de crisisafdeling van de FPA, waar hij voor veel problemen zorgde. Zo weigerde hij zijn medicijnen en viel hij de wijkagent telefonisch lastig. Ook stond hij intern bekend als ‘lastig’, onder meer vanwege agressieproblemen. Desondanks ‘promoveerde’ M. onlangs naar een andere gesloten afdeling binnen de kliniek, waar wordt gewerkt aan resocialisatie en waar patiënten langzaamaan vrijheden krijgen. Tot grote verbazing van zijn familie, die vorige week nog op bezoek was. ,,Hij zei direct al tegen ons: ‘als ik de kans krijg, dan ben ik er vandoor’, zegt zijn zus Janine. Volgens de familie is M. in 2014 al uit een ggz-instelling ontsnapt. De familie zegt de kliniek meermaals te hebben gewaarschuwd voor de vluchtplannen van M.

Die waarschuwingen lijken niet te zijn aangekomen. Afgelopen zaterdag had M. in totaal drie uur verlof. Twee daarvan bracht hij door onder begeleiding, het laatste uur mocht M. zonder begeleiding doorbrengen. Hij zag daarin zijn kans schoon en is met de noorderzon vertrokken. De familie van M. is daarover niet ingelicht. ,,Ik kwam er maandagmiddag pas achter, toen een arrestatieteam van de politie in mijn huis stond. Ze waren op zoek naar hem,” vertelt de 70-jarige moeder van M., die zich ernstige zorgen maakt. ,,Hij is hartstikke gevaarlijk, ik hou mijn hart vast. Hij heeft nu al dagen geen medicijnen gehad. Ik kan je nu al verzekeren… zonder medicijnen is hij levensgevaarlijk.” De moeder van M. is bovendien bezorgd om haar eigen veiligheid, omdat M. zijn familie meermaals met de dood heeft bedreigd. ,,Zonder medicatie wil hij zijn eigen familie vermoorden,” aldus de moeder. ,,Hopelijk wordt hij snel gevonden.”

Gemeente

Afgelopen weekend kwam ook in het nieuws dat een patiënt van een andere kliniek van de instelling in Den Dolder een ruit had ingegooid bij een slijterij in het dorp en drank had gestolen. Hij wilde midden in de nacht naar buiten en bleek daarna de drankenhandel te hebben beroofd. Deze patiënt verbleef echter niet vanwege een strafrechtelijke titel in de kliniek en mocht zodoende vertrekken. De kliniek communiceerde openlijk over dit incident. Over de ontsnapping van M. (die in tegenstelling tot de andere patiënt wél gevaarlijk is) heeft de kliniek echter pas dinsdagavond - na vragen van deze nieuwssite - de gemeente Zeist (waaronder Den Dolder valt) en een klankbordgroep van bewoners en ondernemers geïnformeerd. Op vragen wil de kliniek ondanks uitdrukkelijk verzoek niet reageren.
YelleTieleman twitterde op woensdag 05-06-2019 om 09:12:52 Deze passage in het artikel van @rtvutrecht is ook tekenend. De gemeente Zeist was niet op de hoogte, pas nadat ik belletjes ging plegen besloot de kliniek te gaan communiceren. Ontsnapte patiënt was toen al drie nachten spoorloos. https://t.co/ewbF9yewvw reageer retweet
Wat is dit voor toko joh? 8)7
pi_188925921
Dit is al even geleden, toch?
Dringend verzoek om elke opmerking van deze gebruiker met een flinke pot zout te nuttigen.
pi_188925943
.

[ Bericht 95% gewijzigd door superniger op 13-09-2019 14:49:46 ]
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Spellchecker vrijdag 13 september 2019 @ 16:23:36 #4
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_188927480
Ontsnapte TBS-er aangehouden in Zeeland
Edit: dat is een ander persoon.

[ Bericht 8% gewijzigd door maily op 13-09-2019 16:36:16 ]
pi_188927668
quote:
Gaat toch over geel iemandcanders? Is ook topic over
pi_188927729
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2019 16:32 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Gaat toch over geel iemandcanders? Is ook topic over
Ja, inmiddels was er weer een ontsnapt en de politie had net zijn gegevens (naam, geboortedatum, foto's) vrijgegeven.
Dit was een ietwat meer penibele zaak, want meervoudig misbruik van meisjes tussen de 5 en 8 jaar en hoge kans op recidive.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Spellchecker vrijdag 13 september 2019 @ 16:35:37 #7
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_188927733
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2019 16:32 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Gaat toch over geel iemandcanders? Is ook topic over
Shit, waren er twee ontsnapt ...
pi_188927781
Dit kun je toch geen ontsnappen meer noemen? De deur staat er om de zoveel tijd gewoon open. Kunnen ze die incapabele lui daar niet de straatstenen op schoppen? Zo hoort het toch als je niet kunt doen waar je voor bent aangenomen. Consequenties zijn er hier niet en het blijft maar falen.
De Euro was een goed idee ... en dat had het moeten blijven.
pi_188927806
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2019 16:35 schreef maily het volgende:

[..]

Shit, waren er twee ontsnapt ...
Nee, dit topic ging over iemand die in juni ontsnapt was, en het is gewoon weer gekickt om de ontsnapping van gisteren te melden.
Maar omdat het topic toch niet automatisch gereekst was had de OP wel even aangepast mogen worden naar de huidige vermissing.

Het is zo een soort van "Doet ie anders nooit" topic aan het worden, maar dan over TBS'ers.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  vrijdag 13 september 2019 @ 16:43:40 #10
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_188927879
In plaats van een nieuw topic te openen had TS het topic over een ander op post 298 nog even gekickt met deze ontsnapping.
NWS / ‘Levensgevaarlijke’ patiënt ontsnapt uit kliniek Michael P.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_188930848
Voor kindermisbruik veroordeelde tbs’er uit kliniek ontsnapt tijdens begeleid verlof :D

Een tbs’er uit de Nijmeegse Pompekliniek is gistermiddag ontsnapt tijdens een begeleid verlof. De man nam tijdens een begeleid fietsverlof in het buitengebied van Malden plots een afslag en verdween. Opsporing ligt nu in handen van politie, zegt een woordvoerder van de Pompekliniek.

Die is met een speciaal team op zoek naar de man. Hij is nog niet gevonden. :')

Volgens Omroep Gelderland gaat het om een Barneveldse kindermisbruiker die in 2013 is veroordeeld. De man kreeg tbs met dwangverpleging. De Pompekliniek zegt over de identiteit van de man geen mededelingen te kunnen doen.

In een persverklaring zegt de kliniek er ‘alles aan te doen om incidenten te voorkomen, maar deze zijn niet volledig uit te sluiten. Daarbij geeft de Pompestichting aan dat het verloftraject zeer zorgvuldig wordt opgebouwd, met op individueel niveau accordering door het landelijk Adviescollege Verloftoetsing TBS. Verlof heeft een belangrijke rol in het veilig terugkeren naar de samenleving.​’

Nog een tbs’er ontsnapt
Begin deze maand wist ook een tbs’er te ontsnappen uit dezelfde kliniek. Hij kon enkele uren later alweer opgepakt worden door de politie. De man had een raam geforceerd en kon daarna over een hek klimmen.

De beveiliging had ontdekt dat de man weg was uit zijn cel, waarna de politie werd ingeschakeld. Volgens standaardprocedure werd de instelling na de ontsnapping ‘op slot’ gezet om de boel te onderzoeken. Het onderzoek naar de ontsnapping gaat nog verder. :')

https://www.ad.nl/binnenl(...)eid-verlof~a21cb4fe/

Gaat weer goed daar, geen problemen meer sinds de zalvende woorden van Sander Dekker :') :|W

Deze dus ..........
pi_188930907
Opluchting bij Zeeuwse campinggasten na oppakken van ontsnapte pedoseksuele tbs’er

De politie Barneveld meldt via Facebook dat de gisteren ontsnapte pedoseksueel Johannes ‘Harry’ van E. (42) is aangehouden op een camping in het Zeeuwse Rilland. De in 2013 voor kindermisbruik veroordeelde man ontsnapte gisteren uit de Nijmeegse Pompekliniek tijdens een begeleid fietsverlof. Van E. nam in het buitengebied van Malden plots een afslag en verdween.

De politie verspreidde vandaag een foto van de ontsnapte tbs’er. Aan de hand van de foto is Van E. op de camping herkend. Volgens Jeichien de Graaff, woordvoerster van de Dienst Landelijk Parket, had de politie geen vermoeden dat hij in Zeeland zou zijn. Politie en justitie zijn hem op het spoor gekomen, nadat hij bij een camping in Rilland werd herkend. De politie kon hem vanmiddag oppakken.

De camping ligt hemelsbreed een paar honderd meter van station Rilland-Bath. De tbs’er is op de openbare weg aangehouden en dus niet op de camping zelf. De vrouw van de eigenaar herkende vanmiddag de man en belde de politie. Ze wil ze daarover niets zeggen en ook haar man wil niets kwijt over de opmerkelijke gebeurtenis.

Campinggasten reageren opgelucht en zijn blij dat de ontsnapte tbs’er is opgepakt. ,,Ik ben blij dat hij is opgepakt voordat hij met andere kinderen aan de gang heeft kunnen gaan”, reageert Nico Mookhoek uit Dordrecht. ,,Je moet er niet aan denken dat hij aan je eigen kinderen of kleinkinderen gaat zitten.” Gasten vertellen dat Van E. wel op zoek was naar een slaapplek.

‘Zeer dringend’
Volgens een woordvoerder van het openbaar ministerie was het ‘zeer dringend’ dat de man gevonden zou worden. Van E. wordt gezien als iemand die makkelijk weer in de fout kan gaan. Van E. werd in 2013 veroordeeld omdat hij meerdere kleine kinderen had misbruikt in een wijk in Barneveld waar hij toen woonde. In augustus van dat jaar had hij drie kinderen van 6, 7 en 8 jaar met waterballonnen naar zijn huis gelokt en betast. Het bleken niet zijn enige slachtoffertjes te zijn.

Van E. kreeg destijds twee jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd voor misbruik van zes kleine meisjes. Hij was meerdere keren in de fout gegaan met kinderen in zijn toenmalige buurt en staat bekend als een man die zijn pedofiele neigingen niet kan onderdrukken. Ook in 2006 was hij al eens veroordeeld voor misbruik van een klein meisje. De rechtbank zei in het vonnis van eind 2013 dat hij steeds ‘planmatiger en sluwer’ was geworden.

In de wijk in Barneveld waar hij jaren geleden toesloeg, was de spanning vandaag groot. Een politiehelikopter hing voor alle zekerheid boven de buurt. Zijn slachtoffers van destijds, hun ouders en de gemeente Barneveld waren ingelicht over zijn ontsnapping. De politie zocht met een speciaal team naar Van E.

Niet de eerste keer
Begin deze maand wist ook een andere tbs’er te ontsnappen uit dezelfde kliniek. De man had een raam geforceerd en kon daarna over een hek klimmen. Daarbij zou hij rondslingerende bouwmaterialen hebben gebruikt. Hij kon enkele uren later alweer opgepakt worden door de politie. Hij zat bij zijn vriendin in Groesbeek.

Twee jaar geleden werd de Pompekliniek ook al in verlegenheid gebracht door een uitbraak. Toen gebruikte een tbs’er een betonschaar van de werkplaats om ongezien een hek open te knippen. Deze man bleek in de anderhalve week tussen zijn ontsnapping en zijn aanhouding in Hoogvliet twee roofovervallen te hebben gepleegd. :D

,,Na de uitbraak in 2017 heeft de Pompestichting onafhankelijk onderzoek laten doen door een externe partij en zijn er maatregelen genomen. Denk aan verbeteringen in het beheer en controleren van gereedschap", zei een woordvoerder van de kliniek eerder :') |:(

https://www.ad.nl/binnenl(...)ele-tbs-er~a21cb4fe/

Hij zit dus weer vast _O_
pi_188934041
Kan iemand me uitleggen waarom we een pedofiel die al 6 kinderen heeft misbruikt weer terug in de maatschappij willen?
  Spellchecker vrijdag 13 september 2019 @ 22:47:09 #14
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_188934062
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2019 22:45 schreef Hendrik_Bever het volgende:
Kan iemand me uitleggen waarom we een pedofiel die al 6 kinderen heeft misbruikt weer terug in de maatschappij willen?
Dat willen wij niet.
pi_188934109
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2019 22:47 schreef maily het volgende:
Dat willen wij niet.
Lijkt me ook niet. Maar waarom komen die misbaksels wel weer inde maatschappij? Ik snap het niet? Ik ben benieuwd wie er voor is dat dit soort misbaksels weer terug de maatschappij in komen.
pi_188934547
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2019 22:49 schreef Hendrik_Bever het volgende:

[..]

Lijkt me ook niet. Maar waarom komen die misbaksels wel weer inde maatschappij? Ik snap het niet? Ik ben benieuwd wie er voor is dat dit soort misbaksels weer terug de maatschappij in komen.
Ik geloof niet dat er met jou een inhoudelijke discussie te voeren is eigenlijk.
Basisprincipe van tbs is dat iemand een stoornis heeft en dat je die stoornis beter kan proberen te fixen.
pi_188934574
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2019 23:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik geloof niet dat er met jou een inhoudelijke discussie te voeren is eigenlijk.
Basisprincipe van tbs is dat iemand een stoornis heeft en dat he die stoornis beter kan proberen te fixen.
O ja ik snap het. Iemand met een andere mening dan jij, telt niet mee natuurlijk.

Zo gaat dat natuurlijk het makkelijkst, he?
pi_188934639
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2019 23:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat er met jou een inhoudelijke discussie te voeren is eigenlijk.
Basisprincipe van tbs is dat iemand een stoornis heeft en dat je die stoornis beter kan proberen te fixen.
Ben wel benieuwd. Iemands geaardheid, is dat een stoornis? Dat iemand op kinderen valt is een stoornis. Maar iemand die op het eigen geslacht valt, zou je dat dan ook als stoornis beschrijven?
Kun je homosexuelen genezen? Volgens mij niet. Waarom kun je dan wel pedosexuelen genezen volgens jou?
pi_188935030
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2019 23:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat er met jou een inhoudelijke discussie te voeren is eigenlijk.
Basisprincipe van tbs is dat iemand een stoornis heeft en dat je die stoornis beter kan proberen te fixen.
Toch opvallend dat iemand als jij, die zo ver boven me staat. En natuurlijk heel goed in inhoudelijke discussie is, mij niet even kan uitleggen war de meerwaarde is van veroordeelde pedofielen in de maatschappij is.

En waarop je baseert dat ze te genezen zijn. Maar ja, dat zal ik natuurlijk wel niet begrijpen omdat ik natuurlijk niet jouw niveau heb he?
pi_188935875
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2019 22:49 schreef Hendrik_Bever het volgende:
...Maar waarom komen die misbaksels wel weer inde maatschappij? Ik snap het niet? Ik ben benieuwd wie er voor is dat dit soort misbaksels weer terug de maatschappij in komen.
Hele parlement zit vol met misbaksels die geen verantwoording willen nemen en dus hop gewoon terug in de maatschappij
En als het misgaat, gaan we lessen trekken uit het verleden en op naar de volgende ramp :(
  zaterdag 14 september 2019 @ 00:19:34 #21
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_188935994
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2019 23:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat er met jou een inhoudelijke discussie te voeren is eigenlijk.
Basisprincipe van tbs is dat iemand een stoornis heeft en dat je die stoornis beter kan proberen te fixen.
Seksuele voorkeur is niet te genezen of fixen zoals jij dat zegt..
Eventueel wel te beheersen als iemand daar zelf ook zeer hard aan werkt en blijft werken.

Deze persoon heeft 6x een slachtoffer gemaakt en na een aantal jaren TBS nog steeds ingeschat als een grote kans op herhaling.

Eigenlijk is castreren de enige veilige manier om dit soort personen ooit nog terug te laten keren in de maatschappij.

Het is gewoon wachten tot er weer een slachtoffer valt als deze man wordt vrijgelaten.
pi_188936048
Waar is zijn robotfoto?
pi_188936792
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 00:19 schreef SugeLucky het volgende:
Seksuele voorkeur is niet te genezen of fixen zoals jij dat zegt..
Eventueel wel te beheersen als iemand daar zelf ook zeer hard aan werkt en blijft werken.

Deze persoon heeft 6x een slachtoffer gemaakt en na een aantal jaren TBS nog steeds ingeschat als een grote kans op herhaling.

Eigenlijk is castreren de enige veilige manier om dit soort personen ooit nog terug te laten keren in de maatschappij.

Het is gewoon wachten tot er weer een slachtoffer valt als deze man wordt vrijgelaten.
Dat lijkt mij ook Ik vind het ook hypocriet dat men (terecht) tegen "homogenezing" is, omdat men weet/er van uitgaat dat iets dergelijks niet als te genezen beschouwd. Maar bij pedo's ineens we;. Is dat niet gewoon super hypocriet en gevaarlijk eigenlijk?
quote:
6s.gif Op zaterdag 14 september 2019 00:13 schreef ikweethetookniet het volgende:
Hele parlement zit vol met misbaksels die geen verantwoording willen nemen en dus hop gewoon terug in de maatschappij
En als het misgaat, gaan we lessen trekken uit het verleden en op naar de volgende ramp
Maar het probleem is dat mensen als HaverMoutKoekje met

quote:
Ik geloof niet dat er met jou een inhoudelijke discussie te voeren is eigenlijk.
Basisprincipe van tbs is dat iemand een stoornis heeft en dat je die stoornis beter kan proberen te fixen.
reageren. Waarmee ze dus het fabeltje dat pedo's te genezen zijn in stand houden en dus de rechten van een pedo belangrijker vinden dan de veiligheid van een kind.
  zaterdag 14 september 2019 @ 01:23:41 #24
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_188936966
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 01:09 schreef Hendrik_Bever het volgende:

Waarmee ze dus het fabeltje dat pedo's te genezen zijn
Er zijn er absoluut ook die nooit meer de fout ingaan nadat ze uit de gevangenis of TBS komen.

Maar gevallen die na jaren nog steeds een hoge kans op herhaling lijken te hebben, kan je of nooit meer vrijlaten of alleen gecastreerd.

Even los van het feit dat er natuurlijk ook een deel is dat de psychiaters goed weet te bespelen alsof er niets meer aan de hand met ze is.
pi_188937066
De cijfers zeggen dat de kans op recidive bij pedofielen ongeveer 18% is. Wat neer komt op tenminste 18 slachtoffers minimaal per 100 pedofielen(die na al eerder veroordeelt te zijn opnieuw gepakt worden. En je kunt er gerust van uitgaan dat die recidiverende pedofiel het niet per se bij 1 slachtoffer houdt.

Waarom niet gewoon een heel duidelijke boodschap. Bij 1 geval van eenmalig misbruik zou je nog kunnen dat iemand de fout in is gegaan en met behandeling misschien nog tot inzicht komt. Maar bij meerdere gevallen en/of meerdere slachtoffers zou toch het kind bovenaan moeten staan?

Want die pedofiel recidiveert misschien niet in Nederland nadat hij "behandelt" is.maar gaat naar Thailand of een ander land waar het veel gemakkelijker is. Dus dat cijfer van 18% is misschien feitelijk wel veel hoger.

Waarom niet gewoon fysiek castreren en de drang wegnemen. Kinderen moet een pedofiel uiteraard ook niet meer kunnen krijgen, aangezien dat de kat op het spek binden is.

Dat is toch een veel betere oplossing?
  zaterdag 14 september 2019 @ 01:36:12 #26
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_188937122
ik zeg toch ook heel duidelijk dat wanneer de kans op herhaling groot is, dat iemand dan nooit moet worden vrijgelaten of alleen gecastreerd.

Als iemand meerdere keren de fout in is gegaan na gevangenisstraf of TBS, lijkt me de de kans op herhaling groot.
Of een eerste keer veel slachtoffers heeft gemaakt.
pi_188937166
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 01:36 schreef SugeLucky het volgende:
ik zeg toch ook heel duidelijk dat wanneer de kans op herhaling groot is, dat iemand dan nooit moet worden vrijgelaten of alleen gecastreerd.

Als iemand meerdere keren de fout in is gegaan na gevangenisstraf of TBS, lijkt me de de kans op herhaling groot.
Maar gemiddeld gaat dus minimaal 18 op de 100 pedofielen minstens 1 keer weer de fout in nadat deze "goed genoeg" zijn bevonden om weer de maatschappij in te kunnen. Dat is toch verschrikkelijk?

Waarom niet gewoon castreren na meerdere gevallen van misbruik, ook al is men er nog niet voor gepakt? Is de dader belangrijker, of zijn de minimaal 18 slachtoffers per 100 pedofielen belangrijker?

Je moet als overheid de burger beschermer, die pedofiel is een burger. Maar de kinderen zijn toch het aller belangrijkst?
  zaterdag 14 september 2019 @ 01:44:42 #28
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_188937188
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 01:42 schreef Hendrik_Bever het volgende:

[..]

Maar gemiddeld gaat dus minimaal 18 op de 100 pedofielen minstens 1 keer weer de fout in nadat deze "goed genoeg" zijn bevonden om weer de maatschappij in te kunnen. Dat is toch verschrikkelijk?

Waarom niet gewoon castreren na meerdere gevallen van misbruik, ook al is men er nog niet voor gepakt? Is de dader belangrijker, of zijn de minimaal 18 slachtoffers per 100 pedofielen belangrijker?

Je moet als overheid de burger beschermer, die pedofiel is een burger. Maar de kinderen zijn toch het aller belangrijkst?
Je wilt dus pakweg 82 per 100 mensen castreren die verder nooit meer de fout in zullen gaan, gewoon om er zeker van te zijn dat ze nooit meer iets kunnen doen?

Zullen we dan ook iedere opgepakte dief de handen afhakken? Daar zal het percentage nog wel hoger liggen dat opnieuw de fout in zal gaan.

En hoe wil je in godsnaam iemand straffen voor iets waar ie niet voor gepakt is?
pi_188937244
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 01:44 schreef SugeLucky het volgende:
Je wilt dus pakweg 82 per 100 mensen castreren die verder nooit meer de fout in gaan, gewoon om er zeker van te zijn dat ze nooit meer iets kunnen doen?
Wanneer er sprake is van meerdere malen misbruik of meerdere slachtoffers, ja. Waarom niet? Waar ligt de grens? Als de recidive 100% is? 80%, 50%? Zeg maar waar jij vindt dat de grens ligt.

maar je stelt, "verder nooit de fout in gaan". Is 1 keer een kind misbruiken al niet meer dan genoeg eigenlijk? Of moet dat kunnen?

Vind jij het recht van de pedofiel om zich te kunnen bewijzen na al eerder de fout ingegaan te zijn belangrijker dan het recht van een kind om beschermd te zijn tegen misbruikers?

Als je al meerdere slachtoffers hebt gemaakt voordat je er mee gepakt wordt. ben je dan al niet dusdanig fout dat je eigenlijk nooit meer vertrouwd kan worden met je geslachtsdeel?

Want die pedofiel weet bijna altijd dondersgoed dat hij verkeerd bezig is, maar doet het toch. En daarmee beschadigt hij/zij een kind voor het leven. Wat is er mis met zero tolerance?

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 01:44 schreef SugeLucky het volgende:

[..]

Zullen we dan ook iedere opgepakte dief de handen afhakken? Daar zal het percentage nog wel hoger liggen dat opnieuw de fout in zal gaan.

En hoe wil je in godsnaam iemand straffen voor iets waar ie niet voor gepakt is?
Vind je dat werkelijk een realistisch vergelijk? Met een diefstal is het trauma dat je oploopt geenszins te vergelijken met het trauma dat een kind oploopt bij misbruik. Vind jij van wel?
  zaterdag 14 september 2019 @ 01:54:52 #30
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_188937258
Ik heb alles gezegd wat ik er over wilde zeggen. Het lijkt me duidelijk hoe ik er over denk.
Ik ben het deels met je eens maar je draaft nogal ver door.
pi_188937288
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 01:54 schreef SugeLucky het volgende:
Ik ben het deels met je eens maar je draaft nogal ver door.
Maar ok, stel je voor. het slachtoffer van misbruik van een recidiverende pedofiel zit tegenover je. Hoe leg je die uit dat het belangrijker is dat de pedofiel een tweede kans krijgt, dan dat kind dat tegenover je zit.

Een pedofiel die gecastreerd is kan nog prima functioneren en de castratie zal wellicht zelfs bevrijdend werken. Het kind krijgt nooit een tweede kans meer, en is voor altijd getekend.

Ik vind niet dat ik doordraaf. Ik vind dat men doordraaft met het rechten geven aan pedofielen die reeds de fout in zijn gegaan.

Wat mij betreft mogen er zeer hoge minimum straffen komen op pedofilie. Gelijkwaardig aan moord. Want feitelijk vermoord je de persoonlijkheid van een kind.

Maar je kunt ook voorstellen aan pedofielen dat ze een korte straf krijgen van 2 jaar wanneer ze zich laten castreren.
  zaterdag 14 september 2019 @ 02:02:50 #32
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_188937315
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 01:58 schreef Hendrik_Bever het volgende:

[..]

Een pedofiel die gecastreerd is kan nog prima functioneren en de castratie zal wellicht zelfs bevrijdend werken.

Misschien moet je je eens inlezen in wat een castratie voor gevolgen heeft voor je dit soort belachelijke uitspraken doet.
pi_188937337
Je kunt toch eigenlijk nooit er achter staan dat de maatschappij 18 slachtoffers per 100 reeds veroordeelde pedofielen maar op de koop toe moet nemen?

Moet de maatschappij die 18% recidive maar op de koop toe nemen? Waarmee je onschuldige kinderen voor het leven beschadigt? Of moeten die veroordeelde pedofielen (en dus al schuldig zijn bevonden) castratie maar op de koop toe nemen?

Dus wil je de onschuldigen opzadelen met het probleem? Of is het eigenlijk moreel veel eerlijker tegenover de kinderen in de maatschappij om die veroordeelde pedofiel met de oplossing op te zadelen?
  zaterdag 14 september 2019 @ 02:08:05 #34
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_188937347
Je kan hetzelfde riedeltje wat mij betreft nog 10x herhalen maar ik ga wat anders doen.
pi_188937352
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 02:02 schreef SugeLucky het volgende:
Misschien moet je je eens inlezen in wat een castratie voor gevolgen heeft voor je dit soort belachelijke uitspraken doet.
Vertel het me maar? Dan kunnen we eens kijken of het werkelijk zo belachelijk is. heb je je ook ingelezen wat misbruik bij kinderen voor gevolgen heeft?

We kunnen elkaar wel belachelijk gaan lopen noemen. Maar schiet je daar iets mee op? Wat is er mis met een oprechte discussie daarover?
pi_188937380
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 02:08 schreef SugeLucky het volgende:
Je kan hetzelfde riedeltje wat mij betreft nog 10x herhalen maar ik ga wat anders doen.
O jammer. Ik was nou bnet benieuwd wat je mij ging vertellen over wat een castratie voor gevolgen heeft. Want je vind mijn mening nogal belachelijk. Maar ik zou dan wel graag daar wat dieper op ingaan en kijken of het daadwerkelijk belachelijk is.

Ik vind 18% kans op recidive bij veroordeelde pedofielen een belachelijk percentage om op de koop toe te nemen wanneer je weet dat dat percentage uitkomt op daadwerkelijk voor het leven getekende kinderen die recht hebben op een zo onbezorgd mogelijke jeugd.
pi_188937391
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 02:02 schreef SugeLucky het volgende:
Misschien moet je je eens inlezen in wat een castratie voor gevolgen heeft voor je dit soort belachelijke uitspraken doet.
Ik vind iets dergelijks beweren, en dan wegrennen erg goedkoop.
pi_188937474
Wat mij betreft gaat het risico op recidive zo dicht mogelijk naar 0%. Het is al erg genoeg dat je als maatschappij ook die eerste veroordeling/misbruik niet hebt kunnen voorkomen, en er dus al slachtoffers zijn.

Het recht van een kind op bescherming tegen recidiverende pedofielen staat wat mij betreft ver boven de rechten van reeds veroordeelde pedofiel!

Ik vind dat je als maatschappij geen enkele recidiverende pedofiel op de koop moet nemen. Kinderen gaan altijd voor!

Maar leg me gerust uit dat 18% kans op recidive een acceptabel risico is hoor. ik ben alleen wel benieuwd naar de morele onderbouwing daarvoor.

Vraag is dan. Zou jij je eigen kinderen toevertrouwen aan een reeds eerder veroordeelde pedofiel? Zou je dan die 18% kans op recidive ook acceptabel genoeg vinden?

[ Bericht 8% gewijzigd door Hendrik_Bever op 14-09-2019 02:32:40 ]
  zaterdag 14 september 2019 @ 02:47:57 #39
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_188937642
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 02:12 schreef Hendrik_Bever het volgende:

[..]

Ik vind iets dergelijks beweren, en dan wegrennen erg goedkoop.
Ik zeg dat je je moet inlezen. Google.com werkt gewoon hoor. Daar heb je mij verder niet voor nodig.
pi_188937960
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 02:47 schreef SugeLucky het volgende:
Ik zeg dat je je moet inlezen. Google.com werkt gewoon hoor. Daar heb je mij verder niet voor nodig.
Jij schijnt het al te weten toch, aangezien jij mijn positie hierin belachelijk noemt?
Ik ben dus benieuwd op welke basis je het belachelijk noemt.
pi_188970725
Crisisoverleg en werkonderbreking,onveilige situatie’ binnen tbs-kliniek

Personeel van de tbs-kliniek Hoeve Boschoord voert maandagochtend crisisoverleg met de directie en legt kort het werk neer. De medewerkers zijn ernstig bezorgd over de veiligheid binnen de kliniek. De onveilige situatie komt voort uit structurele onderbezetting en de inzet van tijdelijke krachten.

Dat staat in interne mails van de tbs-instelling in Drenthe die zijn toegespeeld aan De Telegraaf. Personeelsleden van drie locaties van de tbs-instelling zijn opgeroepen om maandagochtend om tien uur het werk neer te leggen en met het bestuur te praten.

In een ’brandbrief’ van donderdag 12 september staat dat er sprake is van een enorme onderbezetting en een ’ongelooflijk onveilige situatie’. De leiding van de kliniek lijkt de signalen serieus te nemen. ’We schrikken van de inhoud van deze mail. De knelpunten zijn ons bekend en door iedereen wordt gewerkt aan oplossingen’, zo schrijft de manager Bedrijfsvoering Klinisch Behandelen Noord, Rody Fokke.

Dat staat in interne mails van de tbs-instelling in Drenthe die zijn toegespeeld aan De Telegraaf. Personeelsleden van drie locaties van de tbs-instelling zijn opgeroepen om maandagochtend om tien uur het werk neer te leggen en met het bestuur te praten.

In een ’brandbrief’ van donderdag 12 september staat dat er sprake is van een enorme onderbezetting en een ’ongelooflijk onveilige situatie’. De leiding van de kliniek lijkt de signalen serieus te nemen. ’We schrikken van de inhoud van deze mail. De knelpunten zijn ons bekend en door iedereen wordt gewerkt aan oplossingen’, zo schrijft de manager Bedrijfsvoering Klinisch Behandelen Noord, Rody Fokke.

Seksrel
Hoeve Boschoord was eerder dit jaar volop in het nieuwe vanwege een schandaal rond sociotherapeut Arjan B.. De man uit Steenwijk bood een 16-jarig meisje op een parkeerplaats aan voor seks. De medewerker van de kliniek kreeg 2,5 jaar cel voor mensenhandel. :o :')

De affaire zorgde voor grote onrust onder personeel en onder advocaten die tbs-patiënten bijstaan. Ze verweten de directie een gebrek aan professionaliteit en transparantie en waren ernstig bezorgd over de behandeling van hun cliënten. In oktober vorig jaar randde een bewoner een medebewoner aan en in maart woedde er brand in een wooneenheid.

Opnieuw onrust
In het mailverkeer dat deze krant heeft ingezien valt op te maken dat er vrijdag weer een incident is geweest die tot grote zorgen heeft geleid :o :') . Wat er zich precies heeft voorgevallen is onduidelijk. De tbs-kliniek kon vrijdagochtend desgevraagd nog niet reageren.

Dit jaar zijn er tal tal van tbs-gerelateerde incidenten geweest.
In mei werden een tbs’er en oud-tbs’er opgepakt voor een moord in Lelystad. Uit de Pompekliniek in Nijmegen wisten deze maand twee zware zedendelinquenten te ontsnappen. Eentje klom met kinderlijk gemak over een hek en de ander ging er tijdens begeleid verlof vandoor. Beide mannen konden binnen een dag weer worden opgepakt.

Woordvoerder Paul Koopman van zorgaanbieder Trajectum waaronder de tbs-kliniek valt, bevestigt dat er een gesprek plaatsvindt en zal later vandaag reageren. „We erkennen de geschetste problemen en nemen die zeer serieus. Maar we willen nu eerst in overleg met onze mensen.”

Trajectum biedt specialistische behandeling en begeleiding aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en risicovol gedrag. Een gedeelte van de cliënten heeft een forensische achtergrond. Er zijn tien locaties in het noorden en oosten van het land.

https://www.telegraaf.nl/(...)e-binnen-tbs-kliniek

Goed bezig daar :|W :X
  zaterdag 5 oktober 2019 @ 13:59:37 #42
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_189281857
En weer een ontsnapping :') :|W

Ontsnapte tbs’er is zedendelinquent, maar heeft volgens kliniek ‘laag risicoprofiel’

De tbs’er die er vrijdagmiddag vandoor ging tijdens een begeleid verlof in Nijmegen, is de veroordeelde zedendelinquent Ronald Z. (39) uit Harskamp. Dat bevestigen ingewijden. De man werd in 2014 veroordeeld tot 3,5 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor ontucht met minderjarige meisjes in Brabant.

De man had ook kinderporno gemaakt en zich schuldig gemaakt aan ‘grooming’: hij deed zich via internet voor als iemand anders.

‘Laag risicoprofiel’
De ontvluchte tbs’er wordt op dit moment echter niet ingeschat als zeer gevaarlijk, aldus een woordvoerder van de Nijmeegse tbs-instelling De Pompekliniek zaterdag. ,,Over zijn identiteit kan ik geen mededelingen doen. Maar ik kan wel zeggen dat het iemand is die volgens onze inschatting een laag risicoprofiel heeft. Dat heeft onder meer te maken met de vraag of er acuut gevaar is dat deze persoon opnieuw een delict pleegt.”

Dat wil zeggen dat de kans dat de gevluchte tbs’er een gevaar is voor zijn omgeving, als laag wordt aangemerkt. Dat verklaart volgens de woordvoerder mogelijk ook waarom politie en justitie tot nu toe geen naam en foto’s van de man hebben verspreid.

Op vrijdag 13 september jongstleden gebeurde dat wél, nadat tbs’er Harry van E. er een dag eerder op zijn mountainbike vandoor ging en zo aan zijn begeleider van de Pompekliniek wist te ontkomen. Van E. is een veroordeelde zedendelinquent die als gevaarlijk werd ingeschat. Hij kon kort nadat de politie foto’s van Van E. op haar website had geplaatst worden gearresteerd. Hij was herkend op een camping in Zeeland.

Over zijn identiteit kan ik geen geen mededelin­gen doen. Maar ik kan wel zeggen dat het iemand is die volgens onze inschat­ting een laag risicopro­fiel heeft.
Woordvoerder Pompekliniek

Gevlucht per fiets
Ook tbs’er Ronald Z. die gisterenmiddag aan de aandacht van zijn begeleider wist te ontsnappen, ging er op de fiets vandoor. Volgens de woordvoerder van de Pompe was dat in de wijk Hatert. Hoe dat precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Kort voor 16.00 uur vrijdagmiddag werd een Burgernetmelding uitgedaan, maar dat leidde nog niet tot de aanhouding van de man.

Een speciaal politieteam is naar hem op zoek. Als de man nog lang spoorloos blijft, bestaat de kans dat politie en justitie zijn identiteit dit weekeinde alsnog officieel openbaar maken en foto’s verspreiden.

,,Bij de keuze om wel of geen foto’s te verspreiden en de naam in de openbaarheid te brengen, spelen verschillende factoren een rol”, zegt een woordvoerder van het Landelijk Parket van het openbaar ministerie. ,,De vraag of we inschatten dat iemand een groot gevaar vormt speelt mee, maar ook welke andere opsporingsmiddelen we tot onze beschikking hebben. Ik kan er nu nog niks over zeggen.”

Veel vragen
Volgens de kliniek zijn alle verloven tot maandagochtend ingetrokken. De woordvoerder van de Pompe zegt zich voor te kunnen stellen dat twee ontvluchtingen per fiets in korte tijd veel vragen oproepen over begeleid verlof.

,,Dit moet nader onderzocht worden. Waarbij vooropgesteld dat ieder specifiek verloftraject zeer zorgvuldig wordt opgebouwd, met op individueel niveau accordering. Conclusies zijn nu nog niet niet te trekken. Het doel is altijd om te leren van de dingen die mis gaan. De eerste analyse van de vorige ontvluchting, op 12 september, heeft geen bijzonderheden opgeleverd die noopten tot directe aanpassingen.”

https://www.ad.nl/binnenl(...)icoprofiel~a1ebd412/

Nu nog ff wachten op de prietpraat van Sander Dekker :') :|W
Om te :r die lul en gierend incompetent :(
  zaterdag 5 oktober 2019 @ 17:29:32 #43
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_189284468
Gisteren ontsnapte tbs’er liet spoor van ellende na

De zedendelinquent Ronald Z., die gisterenmiddag ontsnapte aan zijn begeleider in Nijmegen verleidde meisjes en jongens via internet. Deskundigen noemden hem een ‘explosief mengsel’ van stoornissen :D . Z. is nog voortvluchtig. Volgens de kliniek is er geen ‘acuut gevaar’. :') :|W

Tijdens de rechtszaak in november 2014, waarin hij werd veroordeeld tot 3,5 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor ontucht met minderjarige meisjes in Brabant, las een van zijn slachtoffers, een 14-jarig meisje uit de Kempen, een hartverscheurende slachtofferverklaring voor. Maandenlang bestookte de man haar via Hyves, Facebook en Skype met berichten, totdat ze eindelijk toegaf en hem ontmoette. Toen, in de bossen van Middelbeers merkte ze pas dat hij geen tiener was, maar 35 jaar. Hij vergreep zich aan haar.

Het meisje had vervolgens geen leven meer. Op school keek niemand haar aan, ze schaamde zich zo voor haar ouders dat ze probeerde haar leven te beëindigen en uiteindelijk kwam ze pas in een kliniek weer enigszins tot haarzelf.

De man had nog zeker zes andere meisjes benaderd. Een van hen zat nog op de basisschool, een ander reisde hij achterna naar Italië. Ze stuurden hem naaktfoto’s, nadat hij een foto van een blote jongen gaf. Hun foto’s stuurde hij vervolgens naar minderjarige jongens. Die dan ook weer van alles voor de camera deden, denkende dat ze een internetvriendin hadden.

De man verstopte zijn gezicht tijdens de rechtszaak in zijn capuchon. Zijn bekentenis deed hij achter gesloten deuren. Het motief was verveling, zei hij, maar deskundigen zagen stoornissen en opzet. Op een eis van vijf jaar cel met dwangtbs veroordeelde de rechtbank hem tot drie jaar, met behandeling.

Reactie burgemeester
,,Ik maak me echt zorgen”, stelt de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls in een reactie op de ontsnapping. Drie weken geleden gebeurde ongeveer hetzelfde met een andere tbs’er, terwijl een maand geleden nog een tbs’er op spectaculaire wijze uit de kliniek ontsnapte door uit een raam te klimmen en over een hek te klauteren. :D :')

Bruls had afgelopen maandag nog overleg met de Pompekliniek over die eerdere ontsnappingen, maar heeft vrijdag de directie van de Pompekliniek na de derde ontsnapping gevraagd om nog eens goed naar de veiligheid te kijken. ,,Want dat er nu twee keer in drie weken tijd iemand gewoon op de fiets wegrijdt, vind ik zeer opvallend en zorgwekkend. Ik ga niet over het beleid van de Pompekliniek, maar wel over de veiligheid van de stad en haar inwoners. Dit is voor het veiligheidsgevoel niet goed.” De burgemeester vreest dat er nog meer ontsnappingen zullen volgen als er niet wordt ingegrepen.

https://www.ad.nl/binnenl(...)ellende-na~afe01940/

En we prutsen gewoon door :') |:( |:( |:(
  zondag 6 oktober 2019 @ 17:00:08 #44
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_189301160
Tbs-kliniek Nijmegen zit in zijn maag met ontvluchtingen: ‘Drie is te veel’ :D

De Nijmeegse tbs-instelling De Pompekliniek erkent dat er de laatste tijd te veel mis gaat. ,,We doen er alles aan om incidenten te voorkomen, deze zijn nooit volledig uit te sluiten. Maar: drie op een rij is te veel.”

De Pompekliniek reageert daarmee op de felle kritiek van onder andere de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls. Die zet grote vraagtekens bij de wijze waarop het begeleid verlof wordt uitgevoerd. Vrijdagmiddag wist de 39-jarige tbs’er Ronald van Z. ogenschijnlijk eenvoudig per fiets te ontkomen aan zijn begeleider tijdens een begeleid verlof in de wijk Hatert. Van Z., een zedendelinquent, is nog steeds niet gepakt. Een speciaal politieteam is naar hem op zoek.

‘Begrip voor zorgen’
In september namen ook al twee tbs’ers van de Pompekliniek de benen. ,,We begrijpen de zorgen van de burgemeester”, aldus een woordvoerder van de Pompekliniek. ,,Er zal dan ook onafhankelijk onderzoek worden gedaan. Dat is standaardprocedure. We hebben alle verloven binnen de behandelkliniek ingetrokken tot maandagochtend. En we zullen zeker met de burgemeester in gesprek gaan.”

Zorgwekkend
Burgemeester Bruls liet zaterdag weten dat hij vindt dat het begeleid verlof van de Pompekliniek moet veranderen. Hij noemde het ‘zorgwekkend’ dat er de laatste tijd zoveel incidenten bij de Nijmeegse tbs-instelling zijn. Net als Ronald van Z. wist ook de veroordeelde zedenmisdadiger Harry van E. per fiets te ontkomen aan zijn begeleider tijdens een begeleid verlof. Dat gebeurde op 12 september. Van E. nam op zijn mountainbike een onverwachte afslag en verdween uit het zicht. Een dag later werd hij opgepakt op een camping in Zeeland.

Begin september was het ook al raak bij de Pompekliniek. Tbs’er Dennis P., die vast zat vanwege overvallen, wist te ontsnappen door uit een raam van de kliniek te klimmen en over het hek te klauteren. Hij kon twee uur later al worden aangehouden.

‘Verlof belangrijk’
De Nijmeegse tbs-instelling wijst er op dat met verlof gaan onlosmakelijk met het tbs-systeem is verbonden. ,,Het is belangrijk is dat een patiënt op een veilige en verantwoorde manier terug kan keren in de maatschappij. Daarbij is het continu zoeken naar de juiste balans tussen behandelen en beveiligen. Daar hoort verlof bij. Zonder verlof is het niet mogelijk de patiënt voor te bereiden op een veilige en gefaseerde terugkeer in de samenleving. Over diverse veiligheidsaspecten in en om de behandelkliniek, waar we al ruim 50 jaar zijn gehuisvest, hebben we altijd goed contact met de gemeente Nijmegen gehad en wij gaan zeker in op de vragen van de burgemeester.”

https://www.ad.nl/binnenl(...)is-te-veel~a8ce9569/

:D Ze zijn wakker geworden *O* *O*
Tering dat duurde wel erg lang :D
pi_189301271
Niemand die ontsnapt van of uit een tbs kliniek heeft een laag risico profiel.

Om de simpele reden dat je sowieso in de bak gaat komen en sowieso langer moet zitten wanneer je weer gepakt word, dus who cares.. Dan neem je het ervan wanneer je maar kan.

Zou ik ook doen als zedendelinquent.
Want je hebt niets te verliezen.
  zondag 6 oktober 2019 @ 22:52:41 #46
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_189307600
De Pompekliniek in Nijmegen laat onafhankelijk onderzoek doen naar de vraag hoe het mogelijk is dat binnen korte tijd drie tbs’ers uit de kliniek konden ontsnappen. “We doen er alles aan om incidenten te voorkomen, maar deze zijn niet volledig uit te sluiten. Maar drie op een rij is te veel”, aldus de kliniek zondag in een verklaring.

Het aangekondigde reconstructieonderzoek volgt na een oproep van burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen. Die zei zaterdag tegen lokale media snel maatregelen te willen omtrent begeleid verlof. Vrijdag ging de veroordeelde zedendelinquent Ronald van Z. ervandoor tijdens begeleid verlof. Vorige maand namen ook al twee tbs’ers de benen, zij werden later opgepakt. Van Z. is nog voortvluchtig.

Bij de kliniek zeggen ze de zorgen van de burgemeester te begrijpen, maar vinden ze het ook belangrijk dat de patiënt op een veilige en verantwoorde manier kan terugkeren in de maatschappij. “Daarbij is het continu zoeken naar de juiste balans tussen behandelen en beveiligen. Daar hoort verlof bij. Zonder verlof is het niet mogelijk de patiënt voor te bereiden op een veilige en gefaseerde terugkeer in de samenleving.”

De Pompekliniek is op de huidige locatie al ruim 50 jaar gevestigd. Over veiligheidsaspecten heeft de kliniek naar eigen zeggen altijd goed contact met de gemeente Nijmegen.

Zaterdag meldde de advocaat van Van Z. dat zijn cliënt niet gevaarlijk is. De politie waarschuwde na zijn ontsnapping wel dat mensen de man niet moeten benaderen

https://www.hartvannederl(...)-naar-ontsnappingen/

Incidenten excuus :') werkt niet meer dus nu onderzoek :|W
pi_189307616
Dit is een zaak voor kapitein doofpot
metal up your ass
  maandag 7 oktober 2019 @ 22:00:59 #48
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_189322728
Politie deelt foto van uit Pompekliniek ontsnapte TBS’er

De politie heeft gegevens en foto’s verspreid van de TBS’er die afgelopen vrijdag ontsnapte uit de Pompekliniek in Nijmegen. Het gaat om de 40-jarige Ronald van Zwam uit Harskamp die meerdere keren ontucht pleegde met minderjarigen



Van Zwam onttrok zich vrijdag rond 14.30 uur in Nijmegen aan zijn begeleider tijdens een begeleid fietsverlof. De man is in 2014 veroordeeld tot TBS met dwangverpleging voor een paar zedendelicten in Breda, Middelbeers en Eindhoven. Hij zocht via internet contact met minderjarigen. Dit resulteerde in ontmoetingen en in twee van die gevallen ook ontucht.

Politieteam
Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is bezig de man op te sporen. Daar wordt nu dus de hulp van iedereen in het land bij gezocht.

Recent namen ook al twee tbs’ers van de Pompekliniek de benen. Begin september ontsnapte een man via een raampje van de kliniek. Hij werd twee uur later opgepakt bij zijn vriendin in Groesbeek. Op 13 september ging een tbs’er er op de fiets vandoor. Ook hij was met begeleid verlof. Hij werd nog gezien in Gennep, maar werd later opgepakt op een camping in Zeeland.

Maatregelen
Klinieken in Nederland hebben inmiddels extra maatregelen genomen om ontsnappingen te voorkomen. De Pompekliniek werkt vanaf woensdag met dubbele beveiliging tijdens verlof. In verschillende klinieken start vanaf december ook een proef met enkelbanden, die proef was echter al eerder aangekondigd.

Verlof is een essentieel onderdeel van de tbs-maatregel. Met een verlof wordt gekeken of een tbs’er vrijheden aankan. Per jaar zijn er ongeveer 50.000 verlofbewegingen op grofweg 1300 tbs’ers. Een tbs’er begint met begeleid verlof en krijgt langzaam steeds meer vrijheden. Meestal gaat dat goed. Ontsnappingen zijn zeldzaam, wel komt het voor dat een tbs’er tijdens een verlof de benen neemt of te laat terug is in de kliniek

https://www.ad.nl/binnenl(...)pte-tbs-er~af724126/

Fastnl is bezig maar hij is niet gevaarlijk :') :|W
  maandag 7 oktober 2019 @ 22:03:58 #49
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_189322814
Tbs’ers Pompekliniek krijgen vanaf woensdag verlof met dubbele begeleiding

Tbs’ers van de Pompekliniek mogen vanaf woensdag alleen nog maar met minimaal twee begeleiders met verlof. Die maatregel is genomen om te voorkomen dat er nog meer delinquenten tijdens het verlof vandoor gaan.

Dat gebeurde de afgelopen weken namelijk twee keer, steeds terwijl er maar één begeleider aanwezig was. Een ontsnapte tbs’ers,zedendelinquent Ronald van Z., is sinds vrijdag spoorloos.

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls drong dit weekeinde aan op extra maatregelen bij de kliniek, omdat hij zich zorgen maakte over de ontsnappingen. Begin vorige maand ontsnapte ook al een veroordeelde tbs’er, door uit een raam te klimmen en over een hek te klauteren.

Beveiligd
Tot woensdag zijn alle verloven ingetrokken, met uitzondering van noodzakelijke medische verloven. ,,Deze zullen beveiligd worden uitgevoerd", aldus woordvoerder Arend-Jan Alberts van de Pompekliniek.

De kliniek begint op 1 december ook met het gebruik van een enkelband voor tbs’ers die met verlof gaan. Maar, stelt woordvoerder Petra de Maar van TBS Nederland, ,,er is geen enkel verband tussen de recente onttrekkingen en het starten van deze pilot.” De proef werd deze zomer al aangekondigd. En de enkelband wordt ook niet gebruikt voor begeleid verlof, maar alleen als de tbs’er in zijn eentje op pad mag.

Goed gedragen
De enkelband is ook niet bedoeld voor vluchtgevaarlijke tbs-patiënten: die mogen niet eens naar buiten. Alleen patiënten waarbij wordt ingeschat dat ze niet willen verdwijnen en dat ze zich goed gedragen komen er voor in aanmerking.

De band wordt gezien als extra middel om te controleren waar een tbs’ers zich tijdens het verlof bevindt. Dat gebeurt nu al fysiek, door bij de patiënt langs te gaan. Of per telefoon, waar aan de hand van de gps-functie in het toestel kan wordt vastgesteld of iemand zich op de afgesproken plek bevindt.

De enkelband is mogelijk voor de tbs’er ,,een extra stok achter de deur om zich aan de verlofvoorwaarden te houden", stelt De Maar. Vergelijkbaar met de urinecontrole: die moet een tbs’er er van weerhouden om tijdens het verlof alcohol of drugs te gebruiken.

https://www.ad.nl/nijmege(...)egeleiding~aaf52ef5/

Nu opeens is er paniek :') :|W
  maandag 7 oktober 2019 @ 22:10:48 #50
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_189322981
Medewerkers: ’veiligheid personeel en maatschappij in gevaar’

’Tbs-kliniek moffelt incidenten weg’ :D

Deel 1 van het tweeluik ’Een tbs-kliniek ontleed’

De tbs-kliniek Hoeve Boschoord sjoemelt systematisch met de registratie van interne incidenten en het melden ervan aan de Dienst Justitiële Inrichtingen. Dit om te voorkomen dat er sancties volgen voor de instelling. Die verontrustende uitspraken doen medewerkers van de kliniek. Zij maken zich grote zorgen over de veiligheid tijdens hun werk en de veiligheid van de maatschappij: „Gevaarlijke patiënten komen soms bijna onbehandeld op straat.”

Personeel van de kliniek van zorginstelling Trajectum schetst in talrijke gesprekken met De Telegraaf een alarmerend beeld van de kliniek waar zo’n honderd tbs’ers worden behandeld.

Het management van de kliniek zou incidenten binnenshuis proberen weg te moffelen. „De behoefte om het positief te houden is groot. Het management doet zijn best om de vuile was binnen te houden. Dat geldt ook voor onze andere klinieken”, zegt een van de medewerkers van Trajectum, dat dertig locaties in Nederland heeft.

Het management van Hoeve Boschoord zelf is in een reactie lijdzaam. „In sommige passages uit het artikel herkennen wij ons niet.” Zij zeggen wel ontsteld te zijn „over het beeld dat wordt geschetst dat doelbewust, vanuit financiële overwegingen, zou worden ingegrepen in de behandeling van cliënten.”

Bij de kliniek Boschoord en de zorgorganisatie Trajectum zou het al jaren een puinhoop zijn. Na kritische rapportages van de inspectie Gezondheidszorg stond de tbs-kliniek tot in 2018 onder verscherpt toezicht omdat ze aanbevelingen niet uitvoerde. Nu dat is opgeheven, zijn de problemen nog steeds groot, zo staat ook in een recent, intern rapport. Vier medewerkers op cruciale plekken in de organisatie van Hoeve Boschoord en een oud-leidinggevende van de kliniek voerden de afgelopen weken een reeks vertrouwelijke gesprekken met De Telegraaf. Ze willen anoniem blijven vanwege een door hen getekende geheimhoudingsovereenkomst en omdat ze bang zijn voor represailles.

In Boschoord zitten hoofdzakelijk zedendelinquenten en geweldsplegers
Boschoord valt onder zorginstelling Trajectum. Die heeft dertig locaties in Noord- en Oost-Nederland voor mensen met gedragsproblemen, al dan niet in strafrechtelijke setting. In Boschoord worden tbs’ers behandeld, van wie het gros een verstandelijke beperking heeft. Het zijn hoofdzakelijk zedendelinquenten en geweldplegers maar ook moordenaars.

Personeel zegt dat het management van Boschoord, na een periode van verscherpt toezicht door de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd wegens wanbeleid, incidenten bewust klein houdt. „Er worden besluiten genomen die indruisen tegen de veiligheid van het personeel en van de maatschappij en tegen interne protocollen”, zegt Marcel*.

„Incidenten binnen de kliniek worden bewust als minder ernstig in het systeem geregistreerd. Trajectum heeft de plicht om de zwaardere incidenten te melden aan het ministerie. Maar dat kan tot gevolg hebben dat er verscherpt toezicht komt op de klinieken. Bovendien is negatieve publiciteit dodelijk voor Trajectum. Daarom wordt er gesjoemeld”, vertelt Jan-Jaap*.

"Incidenten met patiënten worden bewust afgeschaald"
Dat sjoemelen gebeurt volgens de medewerkers door incidenten in het interne registratiesysteem ’Smile’ in een lagere categorie te plaatsen. „Het personeel voert diverse kenmerken van het incident in, waarna Smile bepaalt in welke categorie ze komen. Categorie vier, de hoogste, betekent automatisch een melding aan Den Haag. Wat ons opvalt is dat de meeste ’categorie vier-zaken’ later opeens als categorie drie in het systeem blijken te staan. Dan heeft iemand later bewust het incident afgeschaald”, vult Guido* aan.

Dat gebeurt niet slechts een enkele keer. „Dan heb je het over tientallen keren per jaar. En tot de incidenten die lager worden ingeschaald, behoren echt zware voorvallen, zoals bijvoorbeeld steekpartijen of ernstige bedreiging van personeel. Het bijzondere is dat juist wij als sociotherapeuten er op de werkvloer het beste zicht op hebben”, zegt Jan-Jaap*. De medewerkers zeggen te vermoeden dat ’regiebehandelaren en het management van Trajectum’ de hand hebben in het manipuleren van de categorisering van de incidenten.

Blijven hangen
Het kan nog erger. Ook lang niet alle incidenten die wel het zwaarste label houden, komen bij het ministerie terecht, zeggen de medewerkers. „Een incident moet bij ons worden afgemeld en wordt daarna pas doorgezet. Maar de personen die uiteindelijk op de knop ’melden’ moeten drukken, doen dat lang niet altijd. Wij zien dan tot onze verbazing dat de incidenten zijn blijven hangen.”

quote:
"Medebewoners tapten een patiënt vast om hem te misbruiken, maar er mocht geen aangifte worden gedaan"
Vorig jaar werd een verstandelijk zeer beperkte patiënt door twee medebewoners, onder wie een zedendelinquent, volledig vastgebonden met tape. „Het doel was om hem te misbruiken. Daar was iedereen op de werkvloer het over eens. Het misbruik was ternauwernood voorkomen. Maar van het incident is geen aangifte gedaan en de zaak is binnenshuis gebleven tot frustratie van het personeel.”

Een interne mail die deze krant heeft gelezen, bevestigt dit. Een officier van justitie met wie ruggespraak wordt gehouden vindt dat een aangifte ’disproportionele gevolgen’ heeft voor de tbs’ers die het slachtoffer vastbonden. Als iemand namens het slachtoffer toch aangifte wil doen kan het hoofd tbs, zo schrijft het hoofd zelf, ’zich hiervan distantiëren’. ’Dus geen melding bijzonder voorval’ zo staat in de mail.

"Ze willen tbs’ers binnen 8 jaar weg hebben om een overheidsboete te voorkomen"
Wat zijn de gevolgen van die doofpotten? „Het betekent in bepaalde gevallen in de praktijk dat een tbs’er uitbehandeld de kliniek verlaat, terwijl incidenten waarbij hij is betrokken, nooit hebben meegewogen bij de beoordeling van het resocialisatie-traject”, legt Guido uit.

Volgens Marcel is het ’downplayen’ van incidenten een landelijk probleem en is het een gevolg van de verzelfstandiging van tbs-klinieken en de marktwerking. „Het behandelen van cliënten is pure handel. En die handel draait niet goed als er te veel incidenten zijn. Het is negatief voor het imago van de kliniek en de overheid beperkt het aantal behandelplekken voor tbs’ers als er te veel mis is. Dat scheelt veel geld. De tbs’er levert het meeste geld op omdat hij veel meer behandeling nodig heeft dan een gewone veroordeelde met een gedragsprobleem.”

Boete voor kliniek als patiënten langer dan 8 jaar worden behandeld
De behandelduur van tbs’ers staat zwaar onder druk. Klinieken krijgen van de overheid een boete als patiënten langer dan 8 jaar behandeld worden. Ze moeten ook op tijd met proefverlof. Medewerkers van klinieken wijzen al langer op een onverantwoorde behandeldruk.

Zo ook Guido en Jan-Jaap. Guido: „Het hele tbs-systeem is een centenkwestie geworden. Het gaat louter om geld. Een kliniek wil voldoen aan de acht jaars-eis. Ook daarom worden incidenten onder de pet gehouden. Want die kunnen ervoor zorgen dat de behandelperiode langer wordt. Met dit systeem creëer je een voedingsbodem voor doofpotsituaties.”

Vorig jaar werd het verscherpt toezicht op de kliniek door de inspectie opgeheven. In een rapport van begin dit jaar naar aanleiding van een toezichtbezoek aan een van de locaties van Boschoord staat dat de aanbevelingen zijn uitgevoerd en er vooruitgang is geboekt. Maar de medewerkers zijn zeer terughoudend.

’Toezicht wordt te snel opgeheven’
„De inspectie wordt om de tuin geleid en het toezicht is veel te snel opgeheven. De inspecteurs kijken lang niet overal en verzuimen echt te praten met mensen op de werkvloer”, zegt oud-Boschoord-medewerkster ’Liesbeth’, die na een lange diensttijd recent zelf uit onvrede opstapte bij Trajectum.

Kenmerkend voor het ’klein houden’ van incidenten is de gang van zaken rond Arjan B. De sociotherapeut uit de tbs-kliniek werd in 2018 opgepakt omdat hij een 16-jarig meisje op een parkeerplaats prostitueerde.

B. gebruikt daarnaast regelmatig drugs. Uit vertrouwelijke documenten van Trajectum, die De Telegraaf zijn toegespeeld, staat dat het personeel al langer wist dat B. flink xtc en coke gebruikte. Hij stuurde zelfs een foto met drugs naar teamleden. Een ander teamlid fungeerde als chauffeur voor B., die ook bijbeunde door in mobiele telefoons te handelen.

Uit een intern onderzoek door een speciale onderzoekscommissie, de commissie-Nijhuis, dat afgelopen mei werd afgerond staat dat het management van de kliniek de aanhouding bewust ’klein hield’. Zelfs toen in de media berichten verschenen over de arrestatie, werd het personeel niet ingelicht. ’De commissie vindt dat de impact die de arrestatie van een teamlid had op het team en de organisatie is onderschat’, zo staat in het integriteitsonderzoek dat in handen is van De Telegraaf.

"Is ’onafhankelijk onderzoek’ een gevalletje wc-eend?"
Uit gesprekken met medewerkers door de commissie kwam naar voren dat ’het gevoel van veiligheid om zaken te melden gering is. Dat geldt voor zowel teamleden, als teammanagers en behandelaars’, zo staat in het rapport. De behandelaars en teammanagers uitten forse kritiek op het management. Dat schitterde door afwezigheid bij crisissituaties als de casus rond Arjan B., zo valt te lezen.

Nog een voorbeeld. Vorig jaar vond er ’een ernstig incident’ plaats binnen de kliniek, zo staat in het rapport. Van het onderzoek naar dat incident werd eind januari het definitieve rapport aangeboden aan de raad van bestuur en de directeur Klinisch Behandelen. ’Na herhaaldelijk aandringen is er op 12 maart nog geen terugkoppeling aan het team gegeven’, zo staat in het rapport.

Het integriteitsrapport van de commissie Nijhuis werd intern gepresenteerd als ’onafhankelijk’ onderzoek. Dat staat ook in een interne, schriftelijke reactie van de raad van bestuur op het onderzoek. Maar het personeel vond de commissie allesbehalve onafhankelijk. Voorzitter Nijhuis werkte eerder voor Trajectum en vervult er nu een interim-functie.

Niet alleen over de onafhankelijkheid van Nijhuis waren twijfels. Bij het integriteitsonderzoek waren ook twee medewerkers van Trajectum betrokken. Er werd ’ook gereageerd op de aanwezigheid van twee medewerkers van Trajectum in de commissie, terwijl gecommuniceerd was dat het een externe commissie zou zijn’, zo bevestigt een passage uit het rapport van de commissie Nijhuis.

Zo reageert de kliniek
De kliniek reageert uitgebreid op de bevindingen van De Telegraaf. „Medewerkers van Trajectum behandelen en begeleiden dagelijks mensen met ingewikkelde problemen. Dat werk doen zij, net zoals in andere forensische klinieken, onder soms zware omstandigheden. Landelijk is er binnen de forensische- en reguliere zorg sprake van grote arbeidsproblematiek, hoge administratieve lasten en een verzwaring van de problematiek bij cliënten. Mede door die ontwikkelingen loopt de werkdruk soms ook bij Trajectum hoog op. Wij werken er samen met onze medewerkers elke dag hard aan om dit te verbeteren.

In sommige passages uit het artikel herkennen wij ons niet. We zijn ontsteld over het beeld dat wordt geschetst dat doelbewust, vanuit financiële overwegingen, zou worden ingegrepen in de behandeling van cliënten. Trajectum volgt de landelijke richtlijnen rond het melden van incidenten en het verlenen van verloven. In het geval van een tbs-maatregel betekent dit dat er altijd (externe) toetsing op het verlof plaats vindt voordat een cliënt onze kliniek verlaat. Incidenten nemen we uitermate serieus. Wij gebruiken evaluaties van incidenten om de veiligheid van cliënten, medewerkers en maatschappij te verbeteren.

Samen met onze medewerkers zijn wij bezig met het doorvoeren van verbeteringen om de werkdruk te verlichten. We doen dit onder andere door nieuwe medewerkers aan te trekken en veiligheidsmaatregelen in te voeren. Hier gaan we de komende tijd onverminderd mee door.”

* Namen zijn gefingeerd.

Dit is deel 1 van een tweeluik. Morgen verschijnt deel 2, over een tbs’er die onbehandeld op straat belandt, en over een handeltje in nepkleding vanuit de kliniek.

https://www.telegraaf.nl/(...)ffelt-incidenten-weg

Nu is mijn vertrouwen weer helemaal terug :|W :X
pi_189323045
quote:
6s.gif Op maandag 7 oktober 2019 22:10 schreef ikweethetookniet het volgende:
Medewerkers: ’veiligheid personeel en maatschappij in gevaar’

’Tbs-kliniek moffelt incidenten weg’ :D

Deel 1 van het tweeluik ’Een tbs-kliniek ontleed’

De tbs-kliniek Hoeve Boschoord sjoemelt systematisch met de registratie van interne incidenten en het melden ervan aan de Dienst Justitiële Inrichtingen. Dit om te voorkomen dat er sancties volgen voor de instelling. Die verontrustende uitspraken doen medewerkers van de kliniek. Zij maken zich grote zorgen over de veiligheid tijdens hun werk en de veiligheid van de maatschappij: „Gevaarlijke patiënten komen soms bijna onbehandeld op straat.”

Personeel van de kliniek van zorginstelling Trajectum schetst in talrijke gesprekken met De Telegraaf een alarmerend beeld van de kliniek waar zo’n honderd tbs’ers worden behandeld.

Het management van de kliniek zou incidenten binnenshuis proberen weg te moffelen. „De behoefte om het positief te houden is groot. Het management doet zijn best om de vuile was binnen te houden. Dat geldt ook voor onze andere klinieken”, zegt een van de medewerkers van Trajectum, dat dertig locaties in Nederland heeft.

Het management van Hoeve Boschoord zelf is in een reactie lijdzaam. „In sommige passages uit het artikel herkennen wij ons niet.” Zij zeggen wel ontsteld te zijn „over het beeld dat wordt geschetst dat doelbewust, vanuit financiële overwegingen, zou worden ingegrepen in de behandeling van cliënten.”

Bij de kliniek Boschoord en de zorgorganisatie Trajectum zou het al jaren een puinhoop zijn. Na kritische rapportages van de inspectie Gezondheidszorg stond de tbs-kliniek tot in 2018 onder verscherpt toezicht omdat ze aanbevelingen niet uitvoerde. Nu dat is opgeheven, zijn de problemen nog steeds groot, zo staat ook in een recent, intern rapport. Vier medewerkers op cruciale plekken in de organisatie van Hoeve Boschoord en een oud-leidinggevende van de kliniek voerden de afgelopen weken een reeks vertrouwelijke gesprekken met De Telegraaf. Ze willen anoniem blijven vanwege een door hen getekende geheimhoudingsovereenkomst en omdat ze bang zijn voor represailles.

In Boschoord zitten hoofdzakelijk zedendelinquenten en geweldsplegers
Boschoord valt onder zorginstelling Trajectum. Die heeft dertig locaties in Noord- en Oost-Nederland voor mensen met gedragsproblemen, al dan niet in strafrechtelijke setting. In Boschoord worden tbs’ers behandeld, van wie het gros een verstandelijke beperking heeft. Het zijn hoofdzakelijk zedendelinquenten en geweldplegers maar ook moordenaars.

Personeel zegt dat het management van Boschoord, na een periode van verscherpt toezicht door de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd wegens wanbeleid, incidenten bewust klein houdt. „Er worden besluiten genomen die indruisen tegen de veiligheid van het personeel en van de maatschappij en tegen interne protocollen”, zegt Marcel*.

„Incidenten binnen de kliniek worden bewust als minder ernstig in het systeem geregistreerd. Trajectum heeft de plicht om de zwaardere incidenten te melden aan het ministerie. Maar dat kan tot gevolg hebben dat er verscherpt toezicht komt op de klinieken. Bovendien is negatieve publiciteit dodelijk voor Trajectum. Daarom wordt er gesjoemeld”, vertelt Jan-Jaap*.

"Incidenten met patiënten worden bewust afgeschaald"
Dat sjoemelen gebeurt volgens de medewerkers door incidenten in het interne registratiesysteem ’Smile’ in een lagere categorie te plaatsen. „Het personeel voert diverse kenmerken van het incident in, waarna Smile bepaalt in welke categorie ze komen. Categorie vier, de hoogste, betekent automatisch een melding aan Den Haag. Wat ons opvalt is dat de meeste ’categorie vier-zaken’ later opeens als categorie drie in het systeem blijken te staan. Dan heeft iemand later bewust het incident afgeschaald”, vult Guido* aan.

Dat gebeurt niet slechts een enkele keer. „Dan heb je het over tientallen keren per jaar. En tot de incidenten die lager worden ingeschaald, behoren echt zware voorvallen, zoals bijvoorbeeld steekpartijen of ernstige bedreiging van personeel. Het bijzondere is dat juist wij als sociotherapeuten er op de werkvloer het beste zicht op hebben”, zegt Jan-Jaap*. De medewerkers zeggen te vermoeden dat ’regiebehandelaren en het management van Trajectum’ de hand hebben in het manipuleren van de categorisering van de incidenten.

Blijven hangen
Het kan nog erger. Ook lang niet alle incidenten die wel het zwaarste label houden, komen bij het ministerie terecht, zeggen de medewerkers. „Een incident moet bij ons worden afgemeld en wordt daarna pas doorgezet. Maar de personen die uiteindelijk op de knop ’melden’ moeten drukken, doen dat lang niet altijd. Wij zien dan tot onze verbazing dat de incidenten zijn blijven hangen.”
[..]

Vorig jaar werd een verstandelijk zeer beperkte patiënt door twee medebewoners, onder wie een zedendelinquent, volledig vastgebonden met tape. „Het doel was om hem te misbruiken. Daar was iedereen op de werkvloer het over eens. Het misbruik was ternauwernood voorkomen. Maar van het incident is geen aangifte gedaan en de zaak is binnenshuis gebleven tot frustratie van het personeel.”

Een interne mail die deze krant heeft gelezen, bevestigt dit. Een officier van justitie met wie ruggespraak wordt gehouden vindt dat een aangifte ’disproportionele gevolgen’ heeft voor de tbs’ers die het slachtoffer vastbonden. Als iemand namens het slachtoffer toch aangifte wil doen kan het hoofd tbs, zo schrijft het hoofd zelf, ’zich hiervan distantiëren’. ’Dus geen melding bijzonder voorval’ zo staat in de mail.

"Ze willen tbs’ers binnen 8 jaar weg hebben om een overheidsboete te voorkomen"
Wat zijn de gevolgen van die doofpotten? „Het betekent in bepaalde gevallen in de praktijk dat een tbs’er uitbehandeld de kliniek verlaat, terwijl incidenten waarbij hij is betrokken, nooit hebben meegewogen bij de beoordeling van het resocialisatie-traject”, legt Guido uit.

Volgens Marcel is het ’downplayen’ van incidenten een landelijk probleem en is het een gevolg van de verzelfstandiging van tbs-klinieken en de marktwerking. „Het behandelen van cliënten is pure handel. En die handel draait niet goed als er te veel incidenten zijn. Het is negatief voor het imago van de kliniek en de overheid beperkt het aantal behandelplekken voor tbs’ers als er te veel mis is. Dat scheelt veel geld. De tbs’er levert het meeste geld op omdat hij veel meer behandeling nodig heeft dan een gewone veroordeelde met een gedragsprobleem.”

Boete voor kliniek als patiënten langer dan 8 jaar worden behandeld
De behandelduur van tbs’ers staat zwaar onder druk. Klinieken krijgen van de overheid een boete als patiënten langer dan 8 jaar behandeld worden. Ze moeten ook op tijd met proefverlof. Medewerkers van klinieken wijzen al langer op een onverantwoorde behandeldruk.

Zo ook Guido en Jan-Jaap. Guido: „Het hele tbs-systeem is een centenkwestie geworden. Het gaat louter om geld. Een kliniek wil voldoen aan de acht jaars-eis. Ook daarom worden incidenten onder de pet gehouden. Want die kunnen ervoor zorgen dat de behandelperiode langer wordt. Met dit systeem creëer je een voedingsbodem voor doofpotsituaties.”

Vorig jaar werd het verscherpt toezicht op de kliniek door de inspectie opgeheven. In een rapport van begin dit jaar naar aanleiding van een toezichtbezoek aan een van de locaties van Boschoord staat dat de aanbevelingen zijn uitgevoerd en er vooruitgang is geboekt. Maar de medewerkers zijn zeer terughoudend.

’Toezicht wordt te snel opgeheven’
„De inspectie wordt om de tuin geleid en het toezicht is veel te snel opgeheven. De inspecteurs kijken lang niet overal en verzuimen echt te praten met mensen op de werkvloer”, zegt oud-Boschoord-medewerkster ’Liesbeth’, die na een lange diensttijd recent zelf uit onvrede opstapte bij Trajectum.

Kenmerkend voor het ’klein houden’ van incidenten is de gang van zaken rond Arjan B. De sociotherapeut uit de tbs-kliniek werd in 2018 opgepakt omdat hij een 16-jarig meisje op een parkeerplaats prostitueerde.

B. gebruikt daarnaast regelmatig drugs. Uit vertrouwelijke documenten van Trajectum, die De Telegraaf zijn toegespeeld, staat dat het personeel al langer wist dat B. flink xtc en coke gebruikte. Hij stuurde zelfs een foto met drugs naar teamleden. Een ander teamlid fungeerde als chauffeur voor B., die ook bijbeunde door in mobiele telefoons te handelen.

Uit een intern onderzoek door een speciale onderzoekscommissie, de commissie-Nijhuis, dat afgelopen mei werd afgerond staat dat het management van de kliniek de aanhouding bewust ’klein hield’. Zelfs toen in de media berichten verschenen over de arrestatie, werd het personeel niet ingelicht. ’De commissie vindt dat de impact die de arrestatie van een teamlid had op het team en de organisatie is onderschat’, zo staat in het integriteitsonderzoek dat in handen is van De Telegraaf.

"Is ’onafhankelijk onderzoek’ een gevalletje wc-eend?"
Uit gesprekken met medewerkers door de commissie kwam naar voren dat ’het gevoel van veiligheid om zaken te melden gering is. Dat geldt voor zowel teamleden, als teammanagers en behandelaars’, zo staat in het rapport. De behandelaars en teammanagers uitten forse kritiek op het management. Dat schitterde door afwezigheid bij crisissituaties als de casus rond Arjan B., zo valt te lezen.

Nog een voorbeeld. Vorig jaar vond er ’een ernstig incident’ plaats binnen de kliniek, zo staat in het rapport. Van het onderzoek naar dat incident werd eind januari het definitieve rapport aangeboden aan de raad van bestuur en de directeur Klinisch Behandelen. ’Na herhaaldelijk aandringen is er op 12 maart nog geen terugkoppeling aan het team gegeven’, zo staat in het rapport.

Het integriteitsrapport van de commissie Nijhuis werd intern gepresenteerd als ’onafhankelijk’ onderzoek. Dat staat ook in een interne, schriftelijke reactie van de raad van bestuur op het onderzoek. Maar het personeel vond de commissie allesbehalve onafhankelijk. Voorzitter Nijhuis werkte eerder voor Trajectum en vervult er nu een interim-functie.

Niet alleen over de onafhankelijkheid van Nijhuis waren twijfels. Bij het integriteitsonderzoek waren ook twee medewerkers van Trajectum betrokken. Er werd ’ook gereageerd op de aanwezigheid van twee medewerkers van Trajectum in de commissie, terwijl gecommuniceerd was dat het een externe commissie zou zijn’, zo bevestigt een passage uit het rapport van de commissie Nijhuis.

Zo reageert de kliniek
De kliniek reageert uitgebreid op de bevindingen van De Telegraaf. „Medewerkers van Trajectum behandelen en begeleiden dagelijks mensen met ingewikkelde problemen. Dat werk doen zij, net zoals in andere forensische klinieken, onder soms zware omstandigheden. Landelijk is er binnen de forensische- en reguliere zorg sprake van grote arbeidsproblematiek, hoge administratieve lasten en een verzwaring van de problematiek bij cliënten. Mede door die ontwikkelingen loopt de werkdruk soms ook bij Trajectum hoog op. Wij werken er samen met onze medewerkers elke dag hard aan om dit te verbeteren.

In sommige passages uit het artikel herkennen wij ons niet. We zijn ontsteld over het beeld dat wordt geschetst dat doelbewust, vanuit financiële overwegingen, zou worden ingegrepen in de behandeling van cliënten. Trajectum volgt de landelijke richtlijnen rond het melden van incidenten en het verlenen van verloven. In het geval van een tbs-maatregel betekent dit dat er altijd (externe) toetsing op het verlof plaats vindt voordat een cliënt onze kliniek verlaat. Incidenten nemen we uitermate serieus. Wij gebruiken evaluaties van incidenten om de veiligheid van cliënten, medewerkers en maatschappij te verbeteren.

Samen met onze medewerkers zijn wij bezig met het doorvoeren van verbeteringen om de werkdruk te verlichten. We doen dit onder andere door nieuwe medewerkers aan te trekken en veiligheidsmaatregelen in te voeren. Hier gaan we de komende tijd onverminderd mee door.”

* Namen zijn gefingeerd.

Dit is deel 1 van een tweeluik. Morgen verschijnt deel 2, over een tbs’er die onbehandeld op straat belandt, en over een handeltje in nepkleding vanuit de kliniek.

https://www.telegraaf.nl/(...)ffelt-incidenten-weg

Nu is mijn vertrouwen weer helemaal terug :|W :X
De overheid die instellingen dwingt geestelijk gestoorden terug de straat op te brengen :') Kan het die drugscriminelen niet meer kwalijk nemen dat ze allemaal een wapen hebben. Is voor de gewone man ook geen overbodige luxe meer wanneer de staat hen actief opjaagt.
pi_189335158
EXCLUSIEF - Ontsnapte tbs'er laat van zich horen en stelt eisen voor terugkeer

quote:
NIJMEGEN - De voortvluchtige tbs’er Ronald van Zwam probeert te onderhandelen over zijn terugkeer. Van Zwam blijft ondergedoken totdat twee medewerkers aftreden, zo schrijft hij in een e-mailwisseling met Omroep Gelderland. De Nijmeegse Pompekliniek gaat niet in op de eis.
https://www.omroepgelderl(...)eisen-voor-terugkeer

:D
pi_189352824
Ontsnapte tbs’er Van Z. opgepakt in Parijs

https://www.telegraaf.nl/(...)z-opgepakt-in-parijs

Wow. :o
  Spellchecker woensdag 9 oktober 2019 @ 21:21:47 #54
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
  donderdag 10 oktober 2019 @ 00:47:18 #55
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_189357479
Hij was kennelijk vlak voor zijn aanhouding met Omroep Gelderland aan het mailen:
https://www.omroepgelderl(...)n-mij-geld-te-sturen
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_189358434
Dat een TBS'er meent te kunnen onderhandelen. Dat zo'n kliniek er niks van bakt.Dat een advocaat daar nog actief aan meedoet. Waarom bestaan deze instellingen nog? Kost een bak geld en voegt niks te. De viezerikken die daar vast zitten omdat ze aan kinderen hebben gezeten mogen gerust een spuitje krijgen. Scheelt een hoop kosten en de samenleving zit niet te wachten op hun terugkeer.
De Euro was een goed idee ... en dat had het moeten blijven.
pi_189358836
Haha amateur
Heeft hij die mails vanuit dat internetcafe verstuurd
pi_189358849
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 08:06 schreef BeriBeri het volgende:
Haha amateur
Heeft hij die mails vanuit dat internetcafe verstuurd
Hij zag er nou niet bepaald uit als het scherpste mes in de lade.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_189361944
Tbs'er Van Z. bereidde zijn ontsnapping uitgebreid voor :D

Deskundigen waarschuwden in 2014 al dat de tot gisteravond ontsnapte tbs’er Ronald van Z. vluchtgevaarlijk zou blijven. Volgens hen had hij een kader nodig ‘waaruit ontsnapping letterlijk en figuurlijk niet mogelijk is.’ Ook was er een grote kans op herhaling van ontucht met minderjarigen.

Van Z. maakte tussen 2010 en 2013 negen slachtoffertjes en werd in november 2014 door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot driënhalf jaar cel en tbs. Dat gebeurde onder andere op advies van deskundigen. Die zagen een ‘explosief mengsel aan stoornissen’ die niet terug te draaien waren. Hij zou altijd gevaarlijk blijven, en rapporten noemen hem ‘een vluchter, geen vechter’. De behandeling zou onder dwang moeten omdat verlof eveneens een groot risico inhielden ‘tot onttrekking’, tot in het buitenland toe.

De man ontsnapte vorige week vrijdag aan een begeleider. Hij voelde zich ‘besodemieterd’ door personeel en eiste dat de Pompekliniek twee mensen ontslaat. Dan zou hij zich melden, liet hij via e-mail weten. Zijn advocaat Job Knoester herkent die klachten. Volgens de pleiter is de man niet iemand ‘die snel een ander de bosjes in trekt en verkracht’.

De Pompekliniek in Nijmegen liet vorige week weten dat de man niet werd ingeschat als zeer gevaarlijk. Hij had een zogenoemd laag risicoprofiel, waarbij de kans voor een nieuw delict laag is. Hoewel ook de politie niet uitging van acuut gevaar, gaf niemand garanties. Maar de ontucht met jongeren had telkens een lange aanloop. Hij verleidde minderjarigen via internet, en viel nooit iemand zomaar aan.

Parijs
De tbs’er werd gisteren opgepakt in Parijs. Hij bereidde zijn ontsnapping uitgebreid voor. In een mailwisseling met Omroep Gelderland vertelt hij hoe hij zijn verdwijning al anderhalve maand aan het voorbereiden was en kon ontsnappen aan zijn begeleidster. :D

Ronald van Z. spaarde 500 euro voor zijn ontsnapping. Ook vulde hij een fietstas met kleding, eten en een kaart als voorbereiding voor zijn vluchtpoging. Afgelopen vrijdagmiddag ging zijn plan in werking. De zedendelinquent ging met een begeleidster op de fiets boodschappen doen. Als Van Z. en zijn begeleidster op de fiets terug naar de kliniek zitten, slaat hij rechtsaf en snelt weg.

De begeleidster probeerde hem nog in te halen, zo blijkt uit zijn mails naar Omroep Gelderland. ‘Ze is mij achterna gefietst. Die meid heeft pit, ik had er best veel moeite mee om van haar los te komen. Gelukkig reed ik een bospad door en zag ik op een gegeven moment een gat waar ik doorheen kon met de fiets. Dit deed ik en zij reed mij voorbij.’

quote:
Van Z. vertelde zijn vluchtplan aan twee medebewoners. Die gaven hem tips en trucs om te ontsnappen. ‘Eén zat bij mij op de afdeling, die heeft mij handige tips gegeven. Een ander zit op een andere afdeling, maar die heeft mij ook handige tips en trucs geleerd’, laat hij weten in zijn mails.
Wanhopig
In de uren voordat de man werd opgepakt in een internetcafé in Parijs werd hij wanhopig. Zijn geld raakte op en vroeg Omroep Gelderland om hulp: ‘wil je a.u.b. vragen of mijn moeder even geld stort?’ Nadat Van Z. in eerdere mails nog om 25 euro vroeg, zou het nu gaan om slechts 5 euro, om te kunnen eten. Ook schreef hij dat hij zich in Parijs bevond. Als hij geen geld zou krijgen, dan zou hij zich melden bij de Nederlandse ambassade.

Zo ver is het echter niet gekomen. Slechts luttele minuten nadat hij om geld vroeg, werd hij door de Franse politie aangehouden in een internetcafé in Parijs.

Terug naar Nederland
Momenteel zit Van Z. dus vast in Parijs, maar het Openbaar Ministerie (OM) verwacht dat hij binnen een week weer in Nederland is, tenzij Van Z. zich tegen uitlevering zou verzetten. Maar dat verwacht zijn advocaat Job Knoester niet, zei hij vanochtend.

Waar Van Z. wordt opgesloten als hij weer terug is in Nederland, is nog niet duidelijk. Raadsman Knoester denkt dat het geen goed idee is als de man teruggaat naar de Pompekliniek. ,,Medegedetineerden zijn natuurlijk boos op hem omdat hun door zijn actie allerlei beperkingen zijn opgelegd. Ook is de relatie tussen mijn cliënt en de kliniek verstoord.”

quote:
Volgens de advocaat heeft Van Z. zichzelf geen dienst bewezen door te ontsnappen. ,,Alle tbs-klinieken hebben een wachtlijst. Het kan zomaar gebeuren dat hij nu tijdelijk in een gewone gevangenis moet wachten totdat hij weer naar een kliniek kan. Hij heeft heel veel vrijheid verloren en het duurt minstens een jaar voor er mogelijk weer iets verandert.”
:D :') :|W

De Pompekliniek laat onafhankelijk onderzoek doen naar de ontsnapping van deze man, zegt een woordvoerder. Ook houdt de kliniek het hele verlofbeleid tegen het licht. In ruim een maand tijd namen drie mannen de benen. Ze zitten nu allemaal weer vast.

https://www.ad.nl/binnenl(...)breid-voor~aef6b318/

Weer een jaar wachten todat hij naar de kliniek kan :') :|W

Tering wat een puinhoop :( :|W
pi_189361986
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 08:06 schreef BeriBeri het volgende:
Haha amateur
Heeft hij die mails vanuit dat internetcafe verstuurd
quote:
Ook schreef hij dat hij zich in Parijs bevond. Als hij geen geld zou krijgen, dan zou hij zich melden bij de Nederlandse ambassade.
Zo ver is het echter niet gekomen. Slechts luttele minuten nadat hij om geld vroeg, werd hij door de Franse politie aangehouden in een internetcafé in Parijs.
:Y :')
  Spellchecker donderdag 10 oktober 2019 @ 12:27:44 #61
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_189362101
quote:
6s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 12:18 schreef ikweethetookniet het volgende:
Tbs'er Van Z. bereidde zijn ontsnapping uitgebreid voor :D

Deskundigen waarschuwden in 2014 al dat de tot gisteravond ontsnapte tbs’er Ronald van Z. vluchtgevaarlijk zou blijven. Volgens hen had hij een kader nodig ‘waaruit ontsnapping letterlijk en figuurlijk niet mogelijk is.’ Ook was er een grote kans op herhaling van ontucht met minderjarigen.

Van Z. maakte tussen 2010 en 2013 negen slachtoffertjes en werd in november 2014 door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot driënhalf jaar cel en tbs. Dat gebeurde onder andere op advies van deskundigen. Die zagen een ‘explosief mengsel aan stoornissen’ die niet terug te draaien waren. Hij zou altijd gevaarlijk blijven, en rapporten noemen hem ‘een vluchter, geen vechter’. De behandeling zou onder dwang moeten omdat verlof eveneens een groot risico inhielden ‘tot onttrekking’, tot in het buitenland toe.

De man ontsnapte vorige week vrijdag aan een begeleider. Hij voelde zich ‘besodemieterd’ door personeel en eiste dat de Pompekliniek twee mensen ontslaat. Dan zou hij zich melden, liet hij via e-mail weten. Zijn advocaat Job Knoester herkent die klachten. Volgens de pleiter is de man niet iemand ‘die snel een ander de bosjes in trekt en verkracht’.

De Pompekliniek in Nijmegen liet vorige week weten dat de man niet werd ingeschat als zeer gevaarlijk. Hij had een zogenoemd laag risicoprofiel, waarbij de kans voor een nieuw delict laag is. Hoewel ook de politie niet uitging van acuut gevaar, gaf niemand garanties. Maar de ontucht met jongeren had telkens een lange aanloop. Hij verleidde minderjarigen via internet, en viel nooit iemand zomaar aan.

Parijs
De tbs’er werd gisteren opgepakt in Parijs. Hij bereidde zijn ontsnapping uitgebreid voor. In een mailwisseling met Omroep Gelderland vertelt hij hoe hij zijn verdwijning al anderhalve maand aan het voorbereiden was en kon ontsnappen aan zijn begeleidster. :D

Ronald van Z. spaarde 500 euro voor zijn ontsnapping. Ook vulde hij een fietstas met kleding, eten en een kaart als voorbereiding voor zijn vluchtpoging. Afgelopen vrijdagmiddag ging zijn plan in werking. De zedendelinquent ging met een begeleidster op de fiets boodschappen doen. Als Van Z. en zijn begeleidster op de fiets terug naar de kliniek zitten, slaat hij rechtsaf en snelt weg.

De begeleidster probeerde hem nog in te halen, zo blijkt uit zijn mails naar Omroep Gelderland. ‘Ze is mij achterna gefietst. Die meid heeft pit, ik had er best veel moeite mee om van haar los te komen. Gelukkig reed ik een bospad door en zag ik op een gegeven moment een gat waar ik doorheen kon met de fiets. Dit deed ik en zij reed mij voorbij.’
[..]

Wanhopig
In de uren voordat de man werd opgepakt in een internetcafé in Parijs werd hij wanhopig. Zijn geld raakte op en vroeg Omroep Gelderland om hulp: ‘wil je a.u.b. vragen of mijn moeder even geld stort?’ Nadat Van Z. in eerdere mails nog om 25 euro vroeg, zou het nu gaan om slechts 5 euro, om te kunnen eten. Ook schreef hij dat hij zich in Parijs bevond. Als hij geen geld zou krijgen, dan zou hij zich melden bij de Nederlandse ambassade.

Zo ver is het echter niet gekomen. Slechts luttele minuten nadat hij om geld vroeg, werd hij door de Franse politie aangehouden in een internetcafé in Parijs.

Terug naar Nederland
Momenteel zit Van Z. dus vast in Parijs, maar het Openbaar Ministerie (OM) verwacht dat hij binnen een week weer in Nederland is, tenzij Van Z. zich tegen uitlevering zou verzetten. Maar dat verwacht zijn advocaat Job Knoester niet, zei hij vanochtend.

Waar Van Z. wordt opgesloten als hij weer terug is in Nederland, is nog niet duidelijk. Raadsman Knoester denkt dat het geen goed idee is als de man teruggaat naar de Pompekliniek. ,,Medegedetineerden zijn natuurlijk boos op hem omdat hun door zijn actie allerlei beperkingen zijn opgelegd. Ook is de relatie tussen mijn cliënt en de kliniek verstoord.”
[..]

:D :') :|W

De Pompekliniek laat onafhankelijk onderzoek doen naar de ontsnapping van deze man, zegt een woordvoerder. Ook houdt de kliniek het hele verlofbeleid tegen het licht. In ruim een maand tijd namen drie mannen de benen. Ze zitten nu allemaal weer vast.

https://www.ad.nl/binnenl(...)breid-voor~aef6b318/

Weer een jaar wachten todat hij naar de kliniek kan :') :|W

Tering wat een puinhoop :( :|W
Pompe of verzuipe .....
pi_189370269
Tbs'er Pompekliniek dood bij verkeersongeval in Limburg

https://www.omroepgelderl(...)rsongeval-in-Limburg

Problem solved.
  donderdag 10 oktober 2019 @ 21:07:41 #63
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_189370496
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 20:59 schreef Zipportal het volgende:
Tbs'er Pompekliniek dood bij verkeersongeval in Limburg

https://www.omroepgelderl(...)rsongeval-in-Limburg

Problem solved.
Hoeft zijn zoon iig niet meer bang te zijn dat hij hem ergens tegenkomt.

Wel bizar dat hij al in de resocialisatiefase zat.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 10 oktober 2019 @ 21:15:41 #64
408813 crew  trein2000
pi_189370732
Sluiten die tent. Man man man.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  donderdag 10 oktober 2019 @ 21:17:51 #65
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_189370788
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:14 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Tja, en toevallig ook tegen een vrachtwagen gereden...
Wat een stuk chemisch afval.
Tsja, vervelend voor de vrachtwagenchauffeur, ik hoop dat hij er geen trauma aan overhoudt.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_189370791
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:07 schreef Leandra het volgende:

[..]

Hoeft zijn zoon iig niet meer bang te zijn dat hij hem ergens tegenkomt.

Wel bizar dat hij al in de resocialisatiefase zat.
Ja erg snel inderdaad.
  donderdag 10 oktober 2019 @ 21:35:07 #67
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_189371251
quote:
De 48-jarige tbs-veroordeelde die donderdag bij een verkeersongeluk om het leven kwam, heeft zelf een einde gemaakt aan zijn leven. Dat laat de Politie Limburg weten.

https://www.omroepgelderl(...)ijden-op-vrachtwagen
PolLimburg twitterde op donderdag 10-10-2019 om 21:20:12 Na onderzoek van de politie bij het ongeval in #Plasmolen kunnen we melden dat we uitgaan van suïcide van de bestuurder van de personenauto. Het onderzoek is afgerond. Verdere mededelingen worden niet gedaan. reageer retweet
pi_189371294
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:35 schreef Tengano het volgende:

[..]

vreselijk dat hij daar vrachtwagenchauffeur een trauma bezorgd. Hang jedan op of zo
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 10 oktober 2019 @ 21:41:02 #69
408813 crew  trein2000
pi_189371366
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:17 schreef MadameMossel het volgende:

[..]

Ja erg snel inderdaad.
Ik kan mij voorstellen dat het recidiverisico bij een gezinsmoordenaar relatief beperkt is. Tot zo’n daad komt iemand vaak door hele specifieke omstandigheden. Zo lang zo iemand niet in een langdurige relatie zit moet je je afvragen of er überhaupt een serieus verhoogd risico is.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_189371376
quote:
1s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:37 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

vreselijk dat hij daar vrachtwagenchauffeur een trauma bezorgd. Hang jedan op of zo
Hij moest ook eerst zijn vrouw vermoorden en zijn zoon bijna..
Dochterlief had zich verstopt.

https://www.omroepbrabant(...)erwonden-van-zoontje
pi_189371390
Tja je gaat je wel afvragen wat je nu moet met zulke mensen.
Vakman pur sang
pi_189371408
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:41 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ik kan mij voorstellen dat het recidiverisico bij een gezinsmoordenaar relatief beperkt is. Tot zo’n daad komt iemand vaak door hele specifieke omstandigheden. Zo lang zo iemand niet in een langdurige relatie zit moet je je afvragen of er überhaupt een serieus verhoogd risico is.
Of hij maakt het klusje af, geen risico nemen met zo'n geval.
pi_189371423
quote:
1s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:42 schreef Lospedrosa het volgende:
Tja je gaat je wel afvragen wat je nu moet met zulke mensen.
Touw in de kamer hangen.
  donderdag 10 oktober 2019 @ 21:46:56 #74
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_189371524
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:41 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ik kan mij voorstellen dat het recidiverisico bij een gezinsmoordenaar relatief beperkt is. Tot zo’n daad komt iemand vaak door hele specifieke omstandigheden. Zo lang zo iemand niet in een langdurige relatie zit moet je je afvragen of er überhaupt een serieus verhoogd risico is.
Vergis je niet hoor. Dit type was krenkbaar en kan vanuit die gekrenktheid tot een delict komen. Zijn laatste actie was eveneens een gevolg van een onvoldoende aanwezig zijn van een gevoel van welzijn. Als iemand anders dus een dergelijk gevoel bij zo'n persoon kan bewerkstelligen maakt dat de kans op een risico voor een volgend delict weldegelijk mogelijk.
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 10 oktober 2019 @ 21:52:24 #75
408813 crew  trein2000
pi_189371695
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:46 schreef Tengano het volgende:

[..]

Vergis je niet hoor. Dit type was krenkbaar en kan vanuit die gekrenktheid tot een delict komen. Zijn laatste actie was eveneens een gevolg van een onvoldoende aanwezig zijn van een gevoel van welzijn. Als iemand anders dus een dergelijk gevoel bij zo'n persoon kan bewerkstelligen maakt dat de kans op een risico voor een volgend delict weldegelijk mogelijk.
Oh wellicht wel hoor. Dat sluit ik helemaal niet uit. Maar dan is een korte periode buiten al een stuk minder riskant dan bij laten we zeggen een zedendelinquent die willekeurige slachtoffers maakte.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  donderdag 10 oktober 2019 @ 21:58:16 #76
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_189371904
quote:
Vally V. stak in april 2013 zijn vrouw, Patricia Veldhoen, dood. Ook verwondde hij bij het familiedrama zijn 12-jarige zoontje Harm zwaar. Dochter Pien, destijds tien jaar, hield zich tijdens de steekpartij verstopt voor de agressie van haar vader. Ze sloot zich op een donkere wc op en wachtte in doodsangst af tot het weer rustiger zou worden in huis.

https://www.omroepbrabant(...)zijn-vader-te-houden
Man man man. 6 jaar later staat meneer al buiten met onbegeleid verlof. Dan heeft hij zijn gevangenisstraf er al op zitten en vindt de kliniek dat hij klaar is om stappen naar buiten te maken. Niet dus. Dan heeft hij dus maar een kort aantal jaartjes in de sumiere behandeling gezeten die aldaar geboden werd. Dit staat nog even los van de inschatting dat deze man blijkbaar alles behalve stabiel was.
pi_189371961
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:58 schreef Tengano het volgende:

[..]

Man man man. 6 jaar later staat meneer al buiten met onbegeleid verlof. Dan heeft hij zijn gevangenisstraf er al op zitten en vindt de kliniek dat hij klaar is om stappen naar buiten te maken. Niet dus. Dan heeft hij dus maar een kort aantal jaartjes in de sumiere behandeling gezeten die aldaar geboden werd. Dit staat nog even los van de inschatting dat deze man blijkbaar alles behalve stabiel was.
Is ook een geldkwestie.
Wie betaald die lui, die hebben een 2 op 1 begeleiding nodig.
Vakman pur sang
  donderdag 10 oktober 2019 @ 22:02:02 #78
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_189372026
quote:
1s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 22:00 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]

Is ook een geldkwestie.
Wie betaald die lui, die hebben een 2 op 1 begeleiding nodig.
Nee hoor. Het gaat er om dat ze een goede inschatting maken met wie ze welke fase vervolgens ingaan. Deze man was blijkbaar alles behalve uitbehandeld en geenszins klaar om weer op eigen benen te staan. Iets wat daar al vaker is voorgekomen met aanzienlijk grotere gevolgen ;(

En bovendien krijgen ze idd ca 450 euro per dag voor dit soort patienten. Daar mag je eigenlijk ook wel iets voor (terug) verwachten. Met deze jongen hebben ze wat wat mij betreft veel te snel veel te grote stappen gemaakt; die had je moeten beschermen tegen zichzelf. Daarnaast heeft dat zoontje en die vrachtwagenchaufeur er nu nog een extra trauma bij.

quote:
Bericht van weleer:

zoon zegt ondanks alles van zijn vader te houden

https://www.omroepbrabant(...)zijn-vader-te-houden
Met sommige patienten gaan ze dus gewoon (veel) te snel met alle gevolgen vandien.

[ Bericht 6% gewijzigd door Tengano op 10-10-2019 22:32:32 ]
pi_189374566
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:58 schreef Tengano het volgende:

[..]

Man man man. 6 jaar later staat meneer al buiten met onbegeleid verlof. Dan heeft hij zijn gevangenisstraf er al op zitten en vindt de kliniek dat hij klaar is om stappen naar buiten te maken. Niet dus. Dan heeft hij dus maar een kort aantal jaartjes in de sumiere behandeling gezeten die aldaar geboden werd. Dit staat nog even los van de inschatting dat deze man blijkbaar alles behalve stabiel was.
Als behandeling meer dan 8 jaar duurt krijgt de kliniek een boete.
Dus hou even op met dat man,man,man
pi_189376276
Binnen en buiten een enkelband laten dragen. Desnoods chippen ze al die criminelen maar, ben anti chippen, maar in noodgevallen moet dat kunnen.
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
pi_189376287
Hulde voor de begeleidster die erachteraan fietste _O-
I will do what i must !!
  vrijdag 11 oktober 2019 @ 08:13:24 #82
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_189376996
Dst die fietsen nog geen GPS-chip hebben...
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_189377165
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 08:13 schreef Leandra het volgende:
Dst die fietsen nog geen GPS-chip hebben...
Of controle van de fietstassen of portemonnee als ze met verlof gaan...
  vrijdag 11 oktober 2019 @ 08:56:19 #84
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_189377218
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 08:47 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Of controle van de fietstassen of portemonnee als ze met verlof gaan...
Als je een fietsverzekering hebt met track & trace dan kun je hem met 1 druk op de knop in de app als gestolen melden.
Lijkt me dat begeleiders daar ook wel een TBS-variant op kunnen meekrijgen waarbij wel direct politie naar de locatie gaat.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_189377662
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 08:56 schreef Leandra het volgende:

[..]

Als je een fietsverzekering hebt met track & trace dan kun je hem met 1 druk op de knop in de app als gestolen melden.
Lijkt me dat begeleiders daar ook wel een TBS-variant op kunnen meekrijgen waarbij wel direct politie naar de locatie gaat.
Ja denk ik ook. Maar dat de fietstassen geprepareerd kunnen worden en niet bekeken baart me ook zorgen.
pi_189885883
Zoekactie naar ontsnapte GGZ-cliënt: treinverkeer rond Heerlen stilgelegd

https://www.ad.nl/binnenl(...)stilgelegd~afc0aad7/

@ikweethetookniet

Liveblogje:

http://www.mijnstreeknieu(...)aanwezig-op-station/

DSIGoden ook present.
pi_189886127
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2019 20:48 schreef Zipportal het volgende:
Zoekactie naar ontsnapte GGZ-cliënt: treinverkeer rond Heerlen stilgelegd

https://www.ad.nl/binnenl(...)stilgelegd~afc0aad7/

@:ikweethetookniet

Liveblogje:

http://www.mijnstreeknieu(...)aanwezig-op-station/

DSIGoden ook present.
Dat liveblog rept over een arrestatieteam (AT).
En een AT en de DSI zijn 2 verschillende dingen.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_189886216
quote:
0s.gif Op zondag 10 november 2019 21:00 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Dat liveblog rept over een arrestatieteam (AT).
En een AT en de DSI zijn 2 verschillende dingen.
Valt allemaal onder de DSI.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dienst_Speciale_Interventies
pi_189886688
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2019 08:56 schreef Leandra het volgende:

[..]

Als je een fietsverzekering hebt met track & trace dan kun je hem met 1 druk op de knop in de app als gestolen melden.
Lijkt me dat begeleiders daar ook wel een TBS-variant op kunnen meekrijgen waarbij wel direct politie naar de locatie gaat.
Een fiets is snel te dumpen.

Enkelband. Voor élke TBS-er die zich om wat voor een reden dan ook buiten de kliniek bevindt. Live via gps te volgen en inderdaad door te schakelen naar de politie.
"Pools are perfect for holding water"
pi_189886838
quote:
14s.gif Op zondag 10 november 2019 21:25 schreef probeer het volgende:

[..]

Een fiets is snel te dumpen.

Enkelband. Voor élke TBS-er die zich om wat voor een reden dan ook buiten de kliniek bevindt. Live via gps te volgen en inderdaad door te schakelen naar de politie.
Dat zal dan wel weer niet mogen ivm privacy wetgeving....
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  zondag 10 november 2019 @ 21:50:41 #91
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_189887262
quote:
Zijn identiteit is bekend en de man is slecht ter been, meldt politie Limburg op Twitter.
https://www.ad.nl/binnenl(...)stilgelegd~afc0aad7/

Daar heb je wel de DSI voor nodig om die aan te houden :') _O- _O- _O-
  zondag 10 november 2019 @ 21:52:06 #92
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits' La
pi_189887292
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:58 schreef Tengano het volgende:

[..]

Man man man. 6 jaar later staat meneer al buiten met onbegeleid verlof. Dan heeft hij zijn gevangenisstraf er al op zitten en vindt de kliniek dat hij klaar is om stappen naar buiten te maken. Niet dus. Dan heeft hij dus maar een kort aantal jaartjes in de sumiere behandeling gezeten die aldaar geboden werd. Dit staat nog even los van de inschatting dat deze man blijkbaar alles behalve stabiel was.
Vally V. ... en even later Patricia Veldhoen :')
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
  zondag 10 november 2019 @ 21:52:44 #93
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_189887304
En waar is Sander Dekker :?

Gewoon ook spoorloos want geen zin en geen tijd om verantwoording af te leggen :r
  zondag 10 november 2019 @ 21:55:17 #94
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_189887350
Hij is slecht ter been........



Daar is hij dus in bezit van............

Nu begrijp ik waarom het AT is opgeroepen :') :+
Hij kan er mee gaan slaan _O- _O- _O- _O- _O- _O-
  zondag 10 november 2019 @ 21:57:04 #95
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_189887391
Op station Heerlen is een Arrestatieteam aanwezig.

Trein is bij Eygelshoven stilgezet om persoon aan te houden, dit is niet gelukt. :|W _O- _O-

http://www.mijnstreeknieu(...)aanwezig-op-station/

Ze boeken al weer een succes :') _O- _O- _O- _O-
  maandag 11 november 2019 @ 10:25:43 #96
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_189891527
Psychiater na dertig jaar onderzoeken,’Tbs-systeem faalt en moet weg’

Het tbs-systeem moet worden afgeschaft. Er zijn vele honderden patiënten die niet thuis horen in klinieken omdat ze onbehandelbaar zijn of in een psychiatrische instelling zouden moeten zitten. De nazorg voor ex-tbs’ers laat zwaar te wensen over.

Dat zegt forensisch psychiater Peter van Panhuis (68) in een interview met De Telegraaf. Hij onderzocht dertig jaar lang verdachten voor justitie en adviseerde bij het verlenen van verloven.

’Als ik ooit in een tbs-kliniek beland, kom ik er nooit meer uit. Iemand die te intelligent is, krijgt het systeem tegen zich. En dat systeem werkt niet op basis van argumenten en ratio, maar op basis van protocollen”, zegt Peter van Panhuis (68).

Strafproces
Van Panhuis is een van de meest ervaren forensisch psychiaters van Nederland. Hij was geruime tijd voorzitter van de Vereniging van Pro Justitia Rapporteurs, de psychiaters en psychologen die verdachten onderzoeken voor het strafproces.

Dit voorjaar stopte hij met het rapporteren aan justitie over moordenaars, verkrachters en andere geesteszieke verdachten en veroordeelden. Hij onderzocht er bijna tweeduizend.

Het tbs-systeem is volgens Van Panhuis ’een typisch Nederlands poldersysteem’. „Het wil beveiligen én behandelen. En het stopt mensen met de meest uiteenlopende problemen bij elkaar. Bij het behandelen van gestoorde personen moet je zorgen voor een homogene patiëntengroep. Het tbs-systeem is niet gefocust.” Er wordt, zo zegt de psychiater, ’met hagel geschoten in plaats van met gerichte patronen’.

Alcohol
„Vele honderden tbs’ers in klinieken horen er niet thuis. De ontremmende werking van middelen en alcohol is de belangrijkste risicofactor wat betreft geweld bij mensen met of zonder stoornis. Wanneer je wilt behandelen om te beveiligen, wat nu het doel van de tbs is, moet de behandeling zich eerst en vooral richten op het beheersen van alcohol en drugs. Een strafrechtelijk kader dat hierop gericht is, is sterk aan te bevelen. Duitsland heeft zo’n maatregel in het strafrecht.”

In tbs-klinieken worden met grote regelmaat drugs aangetroffen. Tbs-advocaten roepen dat dit niet erg is, omdat tbs’ers bij terugkeer in de samenleving ook met middelen worden geconfronteerd. Van Panhuis: „Volslagen onzin. De tbs’ers zitten er omdat ze niet met drugs, alcohol of porno om kunnen gaan. Dus er is slechts één optie: nul drugs, alcohol of porno.”

De groep seksuele delinquenten met een persoonlijkheidsstoornis zorgt volgens Van Panhuis voor het meeste gevaar. „Hier is de recidive ook het grootst. Geredeneerd vanuit de veiligheid van de samenleving kan hier met recht van onbehandelbaar worden gesproken. Waarom moet een heel systeem overeind gehouden worden voor deze groep? De schokkende gebeurtenissen die zij plegen, bepalen het beeld en beleid voor de hele groep binnen de tbs.”

Medicatie
Volgens Van Panhuis doet dit onrecht aan een grote groep psychiatrisch zieken en anderszins kwetsbare mensen. „Psychiatrische ziekten zijn met medicatie op een goede manier binnen de perken te houden en voor deze én voor mensen met hersenbeschadigingen en andere beperkingen geldt dat coaching, begeleiding en steun risico’s op gevaarlijke gedragingen heel goed kan beperken.”

Ze moeten vrijgehouden worden van alcohol en drugs. „Op crisismomenten kun je snel en adequaat ingrijpen door tijdelijke geslotenheid en/of medicatie. Dat moet kunnen zonder tijdrovende en beperkende juridische procedures. Dit kan allemaal in de ’gewone’ psychiatrie gebeuren. Voor de seksuele delinquenten hou je het strafsysteem met behandelingsmogelijkheden over. Celstraf kan onder voorwaarden in verlof overgaan wanneer dit verantwoord is.”

Van Panhuis hekelt de manier waarop wordt omgegaan met tbs’ers die teruggekeerd zijn in de maatschappij. „Is er in de tbs-kliniek vaak te veel behandeling, na het verlaten van de instelling bekommert men zich nauwelijks om een ex-tbs’er. Er hoeft maar één keer weer alcohol in het spel te zijn en iemand kan weer ontsporen.”

Controleren
Een voorbeeld is de levensgevaarlijke Jan van K. uit Almere, die twee keer tbs kreeg opgelegd. In 2003 kon hij na zes jaar tbs met proefverlof. K. mocht absoluut geen alcohol drinken, omdat de kans groot was dat hij opnieuw de mist in zou gaan.

K. deed dat wel op zijn eerste verlof. Hij liet na een avondje drinken een neef op diens vriendin insteken met een mes en kreeg opnieuw tbs. K. kwam vrij en werd dit voorjaar opgepakt voor het vermoorden van een bejaarde man in Lelystad. Samen met een tbs’er die op verlof was. Er zou opnieuw drank in het spel zijn geweest.

„Bepaalde personen moet je na terugkeer in de samenleving blijven controleren. Eventueel zelfs levenslang. Controles van Reclassering zijn te weinig frequent en vaak vooraf bekend.”

Een van de grote hiaten bij de tbs is volgens Van Panhuis het systeem van ’targets’ halen door de kliniek. Zo krijgen klinieken een boete als ze tbs’ers niet op tijd op verlof sturen of als de gemiddelde behandeltijd te lang is. „Je kunt bij gestoorde mensen niet werken met targets. En zeker niet bij zwakbegaafde tbs’ers.”

Bij het bepalen of iemand tbs krijgt opgelegd, kijkt de rechter bij een persoonlijkheidsonderzoek naar de toerekeningsvatbaarheid van een verdachte. Kunnen zijn daden hem worden toegerekend? Wist hij wat hij deed?

Label
Van Panhuis vindt toerekeningsvatbaarheid een verwarrende term. „Je krijgt een diagnose zonder dat echt is onderzocht wat er met de ’hardware’ of hersenen van iemand aan de hand is. Te veel aandacht gaat naar levensgeschiedenis en -omstandigheden. Het is te soft. Het gaat juist om gevarenreductie. Er wordt nu te makkelijk gezegd dat iemand verminderd toerekeningsvatbaar is.” In de haast wordt maar snel een label aan iemand gehangen. „Iemand krijgt een stempel en vervolgens zit je als in beton gegoten in het tbs-systeem.”

De geestelijke gezondheidszorg kent door een schrijnend tekort aan personeel een hoge werkdruk. Werknemers waarschuwen voor onveiligheid in de forensische klinieken. Van Panhuis: „Bij tbs-instellingen is de uitwerking veel groter op de maatschappij. Het gevaar is veel groter omdat het om gevaarlijke mensen gaat.”

Ook het verloop van personeel is hoog. „Het kost tijd om een patiënt te leren kennen. Voortdurende wisselingen zijn slecht. Ik kende patiënten die drie behandelaars hadden in anderhalf jaar tijd.”

Behandelaars en therapeuten besteden door de huidige protocollen te veel tijd aan administratieve handelingen. „Er is de voortdurende angst dat iets misgaat, waardoor er verschrikkelijk veel krampachtigheid is. De behandelaren en sociotherapeuten moeten uit hun kamertjes worden gehaald. En dat is geen verwijt aan het personeel. Het is het systeem.”

Het ontbreekt bij de tbs-klinieken aan goede interne en externe controle op fouten. „De klinieken houden de vuile was het liefst binnen om ingrijpen te voorkomen en de minister heeft als verantwoordelijke maar één zorg: hij wil niet negatief in het nieuws komen. De Staat wil geen gedoe.”

Medewerkers van tbs-kliniek Hoeve Boschoord trokken bij De Telegraaf onlangs aan de bel omdat volgens hen interne incidenten met patiënten en personeel onder de pet worden gehouden. De inspectie Justitie en Veiligheid doet hier nu onderzoek naar. „Met de huidige angstcultuur binnen de klinieken creëer je een voedingsbodem voor doofpotten.”

Zelfreflectie
Ten slotte, zo zegt Van Panhuis, heeft de tbs-industrie als geheel een weinig zelfreinigend vermogen. „Er is nauwelijks zelfreflectie in de tbs-wereld. En de patiënten krijgen bijna nooit gelijk bij ingediende klachten. Het systeem verdedigen is een doel op zich geworden.”

Het tbs-systeem moet per direct worden afgeschaft, vindt Van Panhuis. „En daar moeten we niet een grote commissie voor optuigen. Hou op met dat poldermodel. Gewoon een knoop doorhakken. Stoppen.”

En wat moet er in de plaats komen? „Stop psychiatrische patiënten en verstandelijk gehandicapten in het gewone psychiatrische circuit. Al dan niet gesloten. Daarnaast heb je dan een strafrechtelijk systeem met de focus op verslaving. Seksuele delinquenten kunnen in het reguliere detentiesysteem met behandelmogelijkheden en alleen onder bepaalde voorwaarden met verlof. Beveiligen gaat voorop.”

Kader: Wat is tbs?
Terbeschikkingstelling (tbs) wordt opgelegd aan mensen die zware delicten hebben gepleegd en die lijden aan een psychiatrische ziekte of stoornis.

Tbs kan met en zonder een celstraf door een rechter worden opgelegd.

Tot 1928 waren er twee mogelijkheden: een veroordeelde belandde in de gevangenis of in een psychiatrische inrichting. Daarna werd terbeschikkingstelling van de regering (tbr) ingevoerd voor veroordeelden die verminderd toerekeningsvatbaar waren. De tbr-regeling bood de rechter de mogelijkheid een gecombineerd vonnis uit te spreken: tbr en celstraf.

In 1988 werd tbr omgedoopt in tbs. Tbs kan alleen worden opgelegd voor misdrijven waarop een minimumstraf staat van vier jaar. Elke zes jaar moet de rechter bij de tbs-verlengingszitting het oordeel van twee onafhankelijke gedragsdeskundigen inroepen.

Iemand kan weigeren om zich vooraf te laten onderzoeken in het Pieter Baan Centrum. Rechters zagen er daarom vaak van af om tbs op te leggen. Sinds juli is het makkelijker om bij weigeraars toch tbs op te leggen omdat het medisch dossier van een cliënt zonder toestemming kan worden opgevraagd.

https://www.telegraaf.nl/(...)em-faalt-en-moet-weg

Lekker bezig :') _O-
  maandag 11 november 2019 @ 13:21:49 #97
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_189893701
Het TBS systeem is niet perfect maar niks is perfect. Wellicht zullen er nog wat verbeteringen komen maar de mening vandeze psychiater zal niet tot effect hebben dat we het kind met het badwater weggooien.
  maandag 11 november 2019 @ 14:53:08 #98
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_189894576
Panhuis heet deze man
De moordenaar van Anne Faber ook :D :D :D
  Spellchecker maandag 11 november 2019 @ 15:35:47 #99
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_189894965
quote:
6s.gif Op maandag 11 november 2019 14:53 schreef ikweethetookniet het volgende:
Panhuis heet deze man
De moordenaar van Anne Faber ook :D :D :D
Ik lees "Van Panhuis" ....

Maar wel heel bijzonder ja ....
pi_189895201
quote:
6s.gif Op maandag 11 november 2019 14:53 schreef ikweethetookniet het volgende:
Panhuis heet deze man
De moordenaar van Anne Faber ook :D :D :D
Zo heet hij dus niet
  woensdag 13 november 2019 @ 22:23:07 #101
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_189931149
Schizofrene man kwam vrij uit PI Vught en stak reiziger Joost (38) dood in metro, blunders in zorg

De destijds 27-jarige man die ruim twee jaar geleden een willekeurige reiziger doodstak in een Amsterdamse metro, is te weinig in de weg gelegd door de verantwoordelijke instanties. Zij hadden hem nog niet de straat op moeten laten gaan, concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid. :') :|W

De schizofrene en gewelddadige Philip O. kwam vrij uit de gevangenis van Vught, terwijl hij nog niet klaar was voor een terugkeer in de maatschappij, oordeelt de inspectie.

Terwijl de betrokken instanties op de hoogte waren van zijn psychische problemen en het gevaar dat hij daardoor vormde. Hij kreeg geen begeleiding, omdat hij op een wachtlijst belandde. :') :|W

Moord
Enkele maanden later werd hij gedwongen opgenomen in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam, vanwege zijn psychiatrische problemen. Het AMC achtte zichzelf uiteindelijk niet de juiste plek om O. te behandelen en wilde hem overplaatsen naar een forensische kliniek. Maar omdat het ziekenhuis niet wist hoe dit geregeld kon worden, lukte dit niet. :') :|W Op 27 juli ging O. met verlof, enkele uren later stak hij het slachtoffer dood in de metro.

O. kwam in de twaalf jaar voor de moord meermaals in aanraking met justitie. Op 16-jarige leeftijd werd hij al veroordeeld wegens poging tot doodslag, maar hij vertrok naar het buitenland. Toen hij terugkwam, en opnieuw in aanraking kwam met de politie, werd de eerdere straf echter niet uitgevoerd. Verschillende instanties leken zich niet bewust van de eerdere straf, aldus de Inspectie. :') :|W

quote:
Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) moet ervoor zorgen dat alle organisaties in de strafrechtketen actuele informatie krijgen over opgelegde straffen, en of die zijn uitgevoerd, adviseert de Inspectie. De Dienst Justitiële Inrichtingen moet meer aandacht hebben voor wat er met gedetineerden gebeurt nadat ze de gevangenis hebben verlaten.
Dekker laat weten de aanbevelingen over te nemen en ook al stappen te hebben genomen om herhaling te voorkomen. GGZNederland beaamt in een reactie dat het ‘belangrijk is dat zorg- en veiligheidspartners goed samenwerken om binnen de zorg te kunnen op- of afschalen als het gedrag van de patiënt en het risico dit respectievelijk noodzakelijk maken of toelaten’.

Familie
Het slachtoffer was de 38-jarige Joost. Zijn familie eiste bij minister Grapperhaus (Justitie) al meteen een onafhankelijk onderzoek.

https://www.ad.nl/binnenl(...)rs-in-zorg~a1e01799/

Sander Dekker dus alweer gefaald :r :(
pi_191219676
quote:
Nieuwe gevangenisrel: seks in bezemkast PI Lelystad

LELYSTAD - Opnieuw is een gevangenis in verlegenheid gebracht door een pikante affaire binnen de bajesmuren. Een medewerkster van de gevangenis in Lelystad is betrapt in de bezemkast met een gedetineerde op de afdeling arbeid. De vrouw is op non-actief gesteld.

Dat melden bronnen van De Telegraaf uit de Penitentiaire Inrichting Lelystad. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) bevestigt dat de vrouw naar huis is gestuurd vanwege de affaire en dat er nu een integriteitsonderzoek loopt.

Relaties en affaires tussen medewerkers van gevangenissen en gedetineerden zijn ten strengste verboden, maar de aantrekkingskracht die foute mannen hebben op de bewaaksters en ander personeel, is kennelijk toch onweerstaanbaar.

Ron V. zit fikse celstraf uit
Woensdag kamde een penitentiair medewerker van de bajes in Lelystad de werkplaats of ’afdeling arbeid’ uit, op zoek naar een verdwenen gedetineerde. Hij vond Ron V. na enig zoeken in de bezemkast op de afdeling waar hij tegen de regels in intiem contact had met een administratief medewerkster. V. zit een forse celstraf uit op een speciale afdeling voor langgestraften. De vrouw zou al langer een relatie met de gedetineerde hebben en werd meteen naar huis gestuurd, hangende het interne onderzoek van de DJI.

De nieuwe affaire is de derde binnen een maand. In december was het twee keer raak in het Justitieel Complex Zaanstad. Eerst werd een19-jarige stagiaire de laan uitgestuurd vanwege een affaire met een voor gewelddadige overvallen veroordeelde man.

In dezelfde maand ontdekte personeel dat een bewaakster die onder gedetineerden bekendstond als ’sexy Stephanie’ een affaire had met een veroordeeld zedendelinquent die in afwachting is van zijn tbs-behandeling. Ook deze vrouw is inmiddels vertrokken. Contact tussen de twee is niet toegestaan.

Werkdruk hoog, personeelsverloop groot

Het rommelt flink binnen het gevangeniswezen. De werkdruk is erg hoog net als het verloop van personeel. Negentig procent van de medewerkers vindt de werkdruk te hoog. Velen spreken van een ronduit onveilige werkomgeving. De DJI erkent de signalen en neemt ze heel serieus, zo zei een woordvoerder onlangs in deze krant.
https://www.telegraaf.nl/(...)ezemkast-pi-lelystad

Met dit koude weer geen reden om te ontsnappen. :T
  zondag 1 maart 2020 @ 20:53:56 #103
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_191782064
Tbs’ers ontsnappen uit Poortugaal, bedreigen werknemers en slaan op de vlucht

Politiehelikopters, een traumaheli en heel veel politievoertuigen zijn zondag aan het begin van de avond ingezet aan de Cuneraweg in Ochten (Gelderland). Volgens getuigen zou het gaan om de jacht op twee ontsnapte tbs’ers uit een kliniek in Poortugaal, die zich op het terrein zouden hebben willen verstoppen.

Vandaag ontsnapten er twee tbs’ers uit de kliniek in Poortugaal, bij Rotterdam, zo bevestigt het ministerie van Justitie en Veiligheid. Bij die ontsnapping werd geschoten, ook hadden de twee een medewerkster bedreigd. Het lijkt erop dat de ontsnapping uiteindelijk leidde tot de massale politie-actie in Ochten.

Er wordt gemeld dat er eerst een achtervolging zou zijn geweest over de snelweg A15. Bij Ochten zou er een vuurgevecht zijn ontstaan. Een omstander meldt dat één van de beschoten verdachten nog op het terrein ligt.

Het bedrijventerrein, het parkeerterrein van McDonald’s en een carpoolplek zijn afgesloten. Ook is een rijstrook van de A15 dicht in verband met politie-onderzoek.

Volgens getuigen zouden de verdachten uit de bus zijn gevlucht en over de sloot zijn gesprongen en zo op het bedrijventerrein terecht zijn gekomen.

Kogelwerende vesten
Er waren veel agenten van de Landelijk Eenheid en een arrestatieteam op het terrein. Zij droegen bijna allemaal hun zware kogelwerende vesten. Eén politiewagen is afgesleept en leek op het oog zwaar beschadigd aan de zijkant.

Of er aanhoudingen zijn verricht, is nog niet bekend.

https://www.ad.nl/binnenl(...)-de-vlucht~a47deb8b/

Sander Dekker :') heeft zijn zaakjes weer prima voor elkaar :')
Grapperhaus: Dit is een incident :')
  zondag 1 maart 2020 @ 21:01:24 #104
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_191782342
‘Schietpartij met ontsnapte tbs’ers in Ochten, één voortvluchtige door politie doodgeschoten’

Twee tbs’ers die zondagmiddag ontsnapten uit een kliniek in Poortugaal, zijn zondagavond in een vuurgevecht met de politie verzeild geraakt in Ochten. Volgens de NOS is daarbij één voortvluchtige om het leven gekomen. Politie en justitie willen het verhaal nog niet bevestigen.

De ontsnapping wordt wel bevestigd door justitie. Bij die ontsnapping is ook geschoten en had het duo twee medewerkers bedreigd.

Er zou daarna een achtervolging zijn geweest over de A15. Bij Ochten zou er een vuurgevecht zijn ontstaan, waarbij ook de politie betrokken was. Een omstander meldt dat één van de beschoten verdachten nog op het terrein ligt.

Er werd een grote politiemacht opgetrommeld. Tientallen politievoertuigen waren op het terrein aanwezig. Bovendien vloog er een politiehelikopter rond en landde er een traumaheli.

Het bedrijventerrein, het parkeerterrein van McDonald’s en een carpoolplek waren afgesloten. Ook is een rijstrook van de A15 richting Bemmel dicht in verband met politieonderzoek. Rond 20.00 uur was de file opgelopen tot 2 kilometer.

https://www.gelderlander.(...)dgeschoten~a47deb8b/

:D
  Jaap van Dissel-award 2022 zondag 1 maart 2020 @ 21:05:16 #105
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_191782455
quote:
6s.gif Op zondag 1 maart 2020 21:01 schreef ikweethetookniet het volgende:
‘Schietpartij met ontsnapte tbs’ers in Ochten, één voortvluchtige door politie doodgeschoten’

Twee tbs’ers die zondagmiddag ontsnapten uit een kliniek in Poortugaal, zijn zondagavond in een vuurgevecht met de politie verzeild geraakt in Ochten. Volgens de NOS is daarbij één voortvluchtige om het leven gekomen. Politie en justitie willen het verhaal nog niet bevestigen.

De ontsnapping wordt wel bevestigd door justitie. Bij die ontsnapping is ook geschoten en had het duo twee medewerkers bedreigd.

Er zou daarna een achtervolging zijn geweest over de A15. Bij Ochten zou er een vuurgevecht zijn ontstaan, waarbij ook de politie betrokken was. Een omstander meldt dat één van de beschoten verdachten nog op het terrein ligt.

Er werd een grote politiemacht opgetrommeld. Tientallen politievoertuigen waren op het terrein aanwezig. Bovendien vloog er een politiehelikopter rond en landde er een traumaheli.

Het bedrijventerrein, het parkeerterrein van McDonald’s en een carpoolplek waren afgesloten. Ook is een rijstrook van de A15 richting Bemmel dicht in verband met politieonderzoek. Rond 20.00 uur was de file opgelopen tot 2 kilometer.

https://www.gelderlander.(...)dgeschoten~a47deb8b/

:D
NWS / Tbs’ers ontsnappen uit Poortugaal, bedreigen werknemers
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  dinsdag 28 april 2020 @ 22:07:51 #106
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_192850671
Michael P. overgeplaatst na voorbereiden ontsnappingspoging :D

Michael P., de moordenaar van Anne Faber, heeft samen met Admilson R., een van de twee Hoogeveense moordbroers, gewerkt aan een ontsnappingspoging uit de gevangenis. Dat bevestigen ingewijden aan deze site na berichtgeving van RTL Boulevard. De twee zijn inmiddels overgeplaatst.
Volgens het programma zouden de twee zelfs al zo ver zijn gevorderd dat er zelfgemaakte wapens en ontsnappingsmateriaal zou zijn aangetroffen op het gevangenisterrein. Het zou daarbij gaan om onder meer een schaar, stellen bronnen. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) ontkent dat er wapens zijn gevonden, maar geeft wel toe wel dat er twee gedetineerden zijn overgeplaatst. ,,In de Penitentiaire Inrichting Vught zijn twee gedetineerden overgeplaatst omdat er vermoedens waren van voorbereiding van een ontsnappingspoging. Er zijn geen wapens aangetroffen op het terrein van de PI.”

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de ontsnappingspoging van de twee, die vorige week aan het licht kwam. Meteen daarna heeft DJI actie ondernomen. De advocaat van Michael P. wil tot dat het onderzoek is afgerond, niet inhoudelijk reageren. Hij heeft P. na het incident wel al weer gesproken.

Admilson R. heeft momenteel geen advocaat. De oudste (35 jaar) van de tot levenslang veroordeelde broers deed overigens al vaker een ontsnappingspoging. Een bekende van de veroordeelde ex-militair is dan ook niet verbaasd dat dat weer lijkt te zijn gebeurd.

Isoleercel
Nadat de ontsnappingsplannen werden ontdekt is Admilson R. in een speciale isoleercel geplaatst. Vervolgens zou hij met spoed zijn overgebracht naar PI De Schie in Rotterdam. Michael P. is op een speciale afdeling van de gevangenis in Vught geplaatst, en wordt mogelijk overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting.

28 jaar voor moord op Anne Faber
Michael P. werd vorig jaar in hoger beroep tot 28 jaar cel en tbs veroordeeld voor de moord op Anne Faber. Admilson R. werd samen met zijn broer Marcos in maart 2018 veroordeeld tot levenslang voor het vermoorden van het echtpaar Jan en Greet Veenendaal in 2013 en Berend Smit in 2012. De broers deden bij de Hoge Raad nog tevergeefs een poging die veroordeling terug te draaien.

Reactie nabestaanden
Richard Korver, advocaat van de nabestaanden van Jan en Greet Veenendaal: ,,Het is natuurkijk shockerend dat twee van dit soort gedetineerden dit soort plannen kunnen beramen. Al kan je ook zeggen dat er tijdig is ingegrepen, maar dan nog: dat deze twee mannen wapens, wat ik begrijp zelfgemaakte steekwapens, kunnen verbergen is zeer zorgwekkend. Namens de nabestaanden van Jan en Greet Veenendaal kan ik in elk geval zeggen dat het weer volkomen terecht blijkt te zijn dat Admilson levenslang heeft gekregen.”

Alle nabestaanden van beide moordenaars zijn niet geïnformeerd over de ontsnappingsplannen. Zij kwamen er vandaag achter via de media. Korver denkt er nog over na zich bij de minister te beklagen over het feit dat de nabestaanden niet door de Dienst Justitiële Inrichtingen op de hoogte zijn gebracht. ,,Die verplichting is er formeel niet, maar ik mag in zaken van dit kaliber toch anders verwachten.”

https://www.ad.nl/binnenl(...)ingspoging~afa3f2e0/

Lekker bezig weer |:) :|W
  dinsdag 28 april 2020 @ 22:37:30 #107
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_192851040
quote:
6s.gif Op dinsdag 28 april 2020 22:07 schreef ikweethetookniet het volgende:
Michael P. overgeplaatst na voorbereiden ontsnappingspoging :D

Michael P., de moordenaar van Anne Faber, heeft samen met Admilson R., een van de twee Hoogeveense moordbroers, gewerkt aan een ontsnappingspoging uit de gevangenis. Dat bevestigen ingewijden aan deze site na berichtgeving van RTL Boulevard. De twee zijn inmiddels overgeplaatst.
Volgens het programma zouden de twee zelfs al zo ver zijn gevorderd dat er zelfgemaakte wapens en ontsnappingsmateriaal zou zijn aangetroffen op het gevangenisterrein. Het zou daarbij gaan om onder meer een schaar, stellen bronnen. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) ontkent dat er wapens zijn gevonden, maar geeft wel toe wel dat er twee gedetineerden zijn overgeplaatst. ,,In de Penitentiaire Inrichting Vught zijn twee gedetineerden overgeplaatst omdat er vermoedens waren van voorbereiding van een ontsnappingspoging. Er zijn geen wapens aangetroffen op het terrein van de PI.”

Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de ontsnappingspoging van de twee, die vorige week aan het licht kwam. Meteen daarna heeft DJI actie ondernomen. De advocaat van Michael P. wil tot dat het onderzoek is afgerond, niet inhoudelijk reageren. Hij heeft P. na het incident wel al weer gesproken.

Admilson R. heeft momenteel geen advocaat. De oudste (35 jaar) van de tot levenslang veroordeelde broers deed overigens al vaker een ontsnappingspoging. Een bekende van de veroordeelde ex-militair is dan ook niet verbaasd dat dat weer lijkt te zijn gebeurd.

Isoleercel
Nadat de ontsnappingsplannen werden ontdekt is Admilson R. in een speciale isoleercel geplaatst. Vervolgens zou hij met spoed zijn overgebracht naar PI De Schie in Rotterdam. Michael P. is op een speciale afdeling van de gevangenis in Vught geplaatst, en wordt mogelijk overgebracht naar de Extra Beveiligde Inrichting.

28 jaar voor moord op Anne Faber
Michael P. werd vorig jaar in hoger beroep tot 28 jaar cel en tbs veroordeeld voor de moord op Anne Faber. Admilson R. werd samen met zijn broer Marcos in maart 2018 veroordeeld tot levenslang voor het vermoorden van het echtpaar Jan en Greet Veenendaal in 2013 en Berend Smit in 2012. De broers deden bij de Hoge Raad nog tevergeefs een poging die veroordeling terug te draaien.

Reactie nabestaanden
Richard Korver, advocaat van de nabestaanden van Jan en Greet Veenendaal: ,,Het is natuurkijk shockerend dat twee van dit soort gedetineerden dit soort plannen kunnen beramen. Al kan je ook zeggen dat er tijdig is ingegrepen, maar dan nog: dat deze twee mannen wapens, wat ik begrijp zelfgemaakte steekwapens, kunnen verbergen is zeer zorgwekkend. Namens de nabestaanden van Jan en Greet Veenendaal kan ik in elk geval zeggen dat het weer volkomen terecht blijkt te zijn dat Admilson levenslang heeft gekregen.”

Alle nabestaanden van beide moordenaars zijn niet geïnformeerd over de ontsnappingsplannen. Zij kwamen er vandaag achter via de media. Korver denkt er nog over na zich bij de minister te beklagen over het feit dat de nabestaanden niet door de Dienst Justitiële Inrichtingen op de hoogte zijn gebracht. ,,Die verplichting is er formeel niet, maar ik mag in zaken van dit kaliber toch anders verwachten.”

https://www.ad.nl/binnenl(...)ingspoging~afa3f2e0/

Lekker bezig weer |:) :|W
Ik snap dat personeel ook niet, wie gingen ze steken dan tijdens hun ontsnapping?

Had ze in de isoleer gesmeten en er geen seconde aandacht of eten meer aan gegeven.
Doen ze de wereld een groot plezier mee.
pi_193127387
Tbs'er Hendrik M. al bijna week spoorloos. Hij keert niet terug van onbegeleid verlof uit forensisch psychiatrische kliniek Assen

https://www.dvhn.nl/drent(...)-Assen-25667348.html

@ikweethetookniet
  donderdag 14 mei 2020 @ 18:26:41 #109
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_193127498
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 18:20 schreef Zipportal het volgende:
Tbs'er Hendrik M. al bijna week spoorloos. Hij keert niet terug van onbegeleid verlof uit forensisch psychiatrische kliniek Assen

https://www.dvhn.nl/drent(...)-Assen-25667348.html

@:ikweethetookniet
https://www.1limburg.nl/l(...)ontext=section-12961

Is dat dit exemplaar toevallig? In 2016 noemde ze hem nog levensgevaarlijk.
Nu is die "gevaarlijk", dat scheelt weer.... -O-
  donderdag 14 mei 2020 @ 18:44:48 #111
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_193127810
Hebben we al een reactie van faalhaas Sander Dekker :')
pi_193130304
http://www.1limburg.nl/l/98852 #1Limburg

quote:
De veertiger is te herkennen aan drie getatoeëerde tranen onder zijn linkeroog.
:')
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_193130584
Als ie een beetje snugger is verstopt hij zich waar hij dat kapsel opgedoken heeft. In 1988 vinden ze hem nooit.
  vrijdag 15 mei 2020 @ 12:46:41 #114
486544 RealistAtheist
Realistische Atheist
pi_193140911
Zulke mensen moet je als uiterste middel misschien gewoon een spuitje geven. Ja, hij is ziek. Maar als iemand een continuerend gevaar voor de gezonde populatie vormt. Moet je zorgen dat hij/zij geen gevaar meer vormt. Dat kan door:
- levenslange opsluiting in een gesloten psychiatrische kliniek (tegen astronomische kosten). En dan bedoel ik ook echt gesloten.
- medicatie
- euthanaseren

Het klinkt hard maar voor de echt hopeloze gevallen is het voor de maatschappij en henzelf wellicht het beste om voor de laatste optie te gaan. Daar komt bij dat veel psychische aandoeningen ook nog eens overerfbaar zijn, dus zorg ook dat ze geen kinderen meer kunnen krijgen. En ja, dat klinkt als nazipraktijken maar ik ben er wel een beetje klaar mee dat er steeds onschuldige slachtoffers vallen door toedoen van dit soort zieke geesten. En de astronomische kosten die dit soort onverbeterlijke gevallen met zich meebrengen. Anne Faber Anyone?
  vrijdag 15 mei 2020 @ 13:01:49 #115
19479 Mr.J
Train, eat, sleep. Repeat.
pi_193141110
quote:
0s.gif Op donderdag 14 mei 2020 18:20 schreef Zipportal het volgende:
Tbs'er Hendrik M. al bijna week spoorloos. Hij keert niet terug van onbegeleid verlof uit forensisch psychiatrische kliniek Assen

https://www.dvhn.nl/drent(...)-Assen-25667348.html

@:ikweethetookniet
Dat M. extreem gewelddadig is, is ook niet meer aan de orde, zegt Kleibeuker. ,,Wij herkennen dat op dit moment niet. Anders zou hij ook niet op onbegeleid verlof hebben gemogen.” Volgens de woordvoerder van het Landelijk Parket wordt het recidive-gevaar van M. als ‘heel laag’ ingeschat.

Hele gerustelling voor de ouders van wie hun dochter straks door zo een monster wordt verkracht en/of vermoord. :r

Stomme idioten. Die enorme drang om dit soort beesten maar zo snel mogelijk weer los te laten tussen het publiek.

Opsluiten en sleutel weggooien ipv TBS. Kunnen alle 'behandelaars' lekker andere hobbies zoeken zonder de samenleving in gevaar te brengen.
Godfather Bodybuilding topic reeks
  vrijdag 15 mei 2020 @ 13:17:45 #116
56749 BlaZ
Torpitudo peius est quam mors.
pi_193141320
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2020 12:46 schreef RealistAtheist het volgende:
Zulke mensen moet je als uiterste middel misschien gewoon een spuitje geven. Ja, hij is ziek. Maar als iemand een continuerend gevaar voor de gezonde populatie vormt. Moet je zorgen dat hij/zij geen gevaar meer vormt. Dat kan door:
- levenslange opsluiting in een gesloten psychiatrische kliniek (tegen astronomische kosten). En dan bedoel ik ook echt gesloten.
- medicatie
- euthanaseren

Het klinkt hard maar voor de echt hopeloze gevallen is het voor de maatschappij en henzelf wellicht het beste om voor de laatste optie te gaan. Daar komt bij dat veel psychische aandoeningen ook nog eens overerfbaar zijn, dus zorg ook dat ze geen kinderen meer kunnen krijgen. En ja, dat klinkt als nazipraktijken maar ik ben er wel een beetje klaar mee dat er steeds onschuldige slachtoffers vallen door toedoen van dit soort zieke geesten. En de astronomische kosten die dit soort onverbeterlijke gevallen met zich meebrengen. Anne Faber Anyone?
Eens, gezien de rechten van de mens en andere internationale overeenkomsten is dit helaas echter onhaalbaar.
Ceterum censeo Turciam delendam esse.
pi_193565095

Beruchte tbs’er Hendrik M. uit Geleen die 8 mei ontsnapte, opgepakt in Roermond

https://www.ad.nl/binnenl(...)n-roermond~a269c436/
pi_193565194
Volgens deskundigen staat M. bekend als ‘zeer gevaarlijk’ en ‘geestesziek’. Hij kreeg rond 2002 tbs opgelegd voor een urenlange verkrachting van een jonge vrouw. Op dat moment had hij al een strafblad voor meerdere inbraken, geweldsdelicten en verkrachtingen.

Dat M. gewelddadig is, bleek ook in 2016, toen hij een 78-jarige man dwong om midden in de nacht met zijn bestelbusje naar een afgelegen plek langs de A2 bij Den Bosch te rijden. Daar tuigde hij hem tot bloedens toe af en liet hij hem achter. Het slachtoffer wist zelf de politie te waarschuwen.

Hoe zou het kunnen dat hij nu is veranderd? Door de goede hulpverlening?
  woensdag 10 juni 2020 @ 17:14:16 #119
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_193570362
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juni 2020 11:19 schreef Mar_an het volgende:
Volgens deskundigen staat M. bekend als ‘zeer gevaarlijk’ en ‘geestesziek’. Hij kreeg rond 2002 tbs opgelegd voor een urenlange verkrachting van een jonge vrouw. Op dat moment had hij al een strafblad voor meerdere inbraken, geweldsdelicten en verkrachtingen.

Dat M. gewelddadig is, bleek ook in 2016, toen hij een 78-jarige man dwong om midden in de nacht met zijn bestelbusje naar een afgelegen plek langs de A2 bij Den Bosch te rijden. Daar tuigde hij hem tot bloedens toe af en liet hij hem achter. Het slachtoffer wist zelf de politie te waarschuwen.

Hoe zou het kunnen dat hij nu is veranderd? Door de goede hulpverlening?
Of misschien wel geleerd dat je gedeisd houden wat beter is om je aanwezigheid te verbergen.
  woensdag 10 juni 2020 @ 17:15:44 #120
117098 Hathor
Effe niet
pi_193570378
Barry Butsers. :')
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_195071590
twitter
  dinsdag 15 september 2020 @ 15:50:12 #122
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195072872
Nou Sander Dekker :') kom er maar weer in met je prietpraat :r
Je hebt het niet kunnen voorkomen en niet voorzien en je vowlt je niet verantwoordelijk :r
LUL
pi_197719892
twitter
pi_197720222
Wat een gefaal aan alle kanten.
Op dinsdag 25 februari 2020 12:55 schreef Pumpalov het volgende:
een beetje zo'n lichtgetinte inteeltkop als dat filosoofert heeft.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 11:45:22 #125
338319 ZarB
Piña colada
pi_197720338
Oh de woenselse poort. faalkliniek 1e klas.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
  zaterdag 30 januari 2021 @ 12:09:18 #126
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_197720625
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 mei 2020 12:46 schreef RealistAtheist het volgende:
Zulke mensen moet je als uiterste middel misschien gewoon een spuitje geven. Ja, hij is ziek. Maar als iemand een continuerend gevaar voor de gezonde populatie vormt. Moet je zorgen dat hij/zij geen gevaar meer vormt. Dat kan door:
- levenslange opsluiting in een gesloten psychiatrische kliniek (tegen astronomische kosten). En dan bedoel ik ook echt gesloten.
- medicatie
- euthanaseren

Het klinkt hard maar voor de echt hopeloze gevallen is het voor de maatschappij en henzelf wellicht het beste om voor de laatste optie te gaan. Daar komt bij dat veel psychische aandoeningen ook nog eens overerfbaar zijn, dus zorg ook dat ze geen kinderen meer kunnen krijgen. En ja, dat klinkt als nazipraktijken maar ik ben er wel een beetje klaar mee dat er steeds onschuldige slachtoffers vallen door toedoen van dit soort zieke geesten. En de astronomische kosten die dit soort onverbeterlijke gevallen met zich meebrengen. Anne Faber Anyone?
Nou nou, van dik hout zaagt men planken.
  zaterdag 30 januari 2021 @ 12:27:06 #127
15746 daNpy
Marathon Coupé
pi_197720892
Iedereen heeft recht op een 2e kans.
You can sleep in a racecar, but you can't race a house!
Op zaterdag 12 november 2022 13:41 schreef knoopie het volgende:
Daar kan je wel om lachen, maar de motorolie vervangen is een stuk handiger in de badkuip dan op je vloerkleed in de woonkamer.
pi_197729982
twitter
  zaterdag 30 januari 2021 @ 23:12:16 #129
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_197735616
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 20:09 schreef Zipportal het volgende:
[ twitter ]
Man uit Vlissingen wordt aangetroffen in Vlissingen...
Waarom doen mensen dat meestal als ze ontsnapt zijn? Weer naar de eigen omgeving gaan?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_197775370
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 11:45 schreef ZarB het volgende:
Oh de woenselse poort. faalkliniek 1e klas.
In die klote kliniek vindt geen behandeling plaats maar eerder marteling met extreem hoge doses dwangmedicatie. Dat heb ik van ingewijden gehoord. ( ex-personeelsleden die dat niet meer langer aan konden zien)
De patienten worden door deze verkeerde aanpak eerder gevaarlijker dan beter en er ontstaan daardoor levensgevaarlijke situaties binnen en buiten deze kliniek. Alleen al om van de dagelijkse spuiten met dwangmedicatie af te komen doen deze patienten alles om er van af te komen. Wegvluchten is nog de "onschuldigste" methode. Wat dacht je van TBSers die met het doel weer weggestuurd te worden naar het politiebureau en de gevangenis(dan stopt de dwangmedicatie direct) allemaal mensen overhoop steken?? Dit gebeurt helaas regelmatig en wordt vakkundig buiten de publiciteit gehouden door de biologisch psychiatrische lobby.
"Leuker kunnen wij het niet maken , ingewikkelder wel." Lang leve de Belastingdienst!
  dinsdag 2 februari 2021 @ 17:46:35 #131
338319 ZarB
Piña colada
pi_197781492
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 januari 2021 23:12 schreef Leandra het volgende:

[..]

Man uit Vlissingen wordt aangetroffen in Vlissingen...
Waarom doen mensen dat meestal als ze ontsnapt zijn? Weer naar de eigen omgeving gaan?
Omdat ze niet per se willen ontsnappen en zo ver mogelijk weg willen, maar omdat ze bij gebrek aan perspectief en demotivatie gewoon terug willen naar hun eigen omgeving. Als de kliniek daar geen akkoord voor geeft dan nemen ze het heft in eigen handen. En verder denken dan de korte termijn doen ze niet. Dat is wel de gemene deler onder deze populatie.
Just skip all the layers and go straight to the crazy!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')