abonnement Unibet Coolblue
pi_189323045
quote:
6s.gif Op maandag 7 oktober 2019 22:10 schreef ikweethetookniet het volgende:
Medewerkers: ’veiligheid personeel en maatschappij in gevaar’

’Tbs-kliniek moffelt incidenten weg’ :D

Deel 1 van het tweeluik ’Een tbs-kliniek ontleed’

De tbs-kliniek Hoeve Boschoord sjoemelt systematisch met de registratie van interne incidenten en het melden ervan aan de Dienst Justitiële Inrichtingen. Dit om te voorkomen dat er sancties volgen voor de instelling. Die verontrustende uitspraken doen medewerkers van de kliniek. Zij maken zich grote zorgen over de veiligheid tijdens hun werk en de veiligheid van de maatschappij: „Gevaarlijke patiënten komen soms bijna onbehandeld op straat.”

Personeel van de kliniek van zorginstelling Trajectum schetst in talrijke gesprekken met De Telegraaf een alarmerend beeld van de kliniek waar zo’n honderd tbs’ers worden behandeld.

Het management van de kliniek zou incidenten binnenshuis proberen weg te moffelen. „De behoefte om het positief te houden is groot. Het management doet zijn best om de vuile was binnen te houden. Dat geldt ook voor onze andere klinieken”, zegt een van de medewerkers van Trajectum, dat dertig locaties in Nederland heeft.

Het management van Hoeve Boschoord zelf is in een reactie lijdzaam. „In sommige passages uit het artikel herkennen wij ons niet.” Zij zeggen wel ontsteld te zijn „over het beeld dat wordt geschetst dat doelbewust, vanuit financiële overwegingen, zou worden ingegrepen in de behandeling van cliënten.”

Bij de kliniek Boschoord en de zorgorganisatie Trajectum zou het al jaren een puinhoop zijn. Na kritische rapportages van de inspectie Gezondheidszorg stond de tbs-kliniek tot in 2018 onder verscherpt toezicht omdat ze aanbevelingen niet uitvoerde. Nu dat is opgeheven, zijn de problemen nog steeds groot, zo staat ook in een recent, intern rapport. Vier medewerkers op cruciale plekken in de organisatie van Hoeve Boschoord en een oud-leidinggevende van de kliniek voerden de afgelopen weken een reeks vertrouwelijke gesprekken met De Telegraaf. Ze willen anoniem blijven vanwege een door hen getekende geheimhoudingsovereenkomst en omdat ze bang zijn voor represailles.

In Boschoord zitten hoofdzakelijk zedendelinquenten en geweldsplegers
Boschoord valt onder zorginstelling Trajectum. Die heeft dertig locaties in Noord- en Oost-Nederland voor mensen met gedragsproblemen, al dan niet in strafrechtelijke setting. In Boschoord worden tbs’ers behandeld, van wie het gros een verstandelijke beperking heeft. Het zijn hoofdzakelijk zedendelinquenten en geweldplegers maar ook moordenaars.

Personeel zegt dat het management van Boschoord, na een periode van verscherpt toezicht door de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd wegens wanbeleid, incidenten bewust klein houdt. „Er worden besluiten genomen die indruisen tegen de veiligheid van het personeel en van de maatschappij en tegen interne protocollen”, zegt Marcel*.

„Incidenten binnen de kliniek worden bewust als minder ernstig in het systeem geregistreerd. Trajectum heeft de plicht om de zwaardere incidenten te melden aan het ministerie. Maar dat kan tot gevolg hebben dat er verscherpt toezicht komt op de klinieken. Bovendien is negatieve publiciteit dodelijk voor Trajectum. Daarom wordt er gesjoemeld”, vertelt Jan-Jaap*.

"Incidenten met patiënten worden bewust afgeschaald"
Dat sjoemelen gebeurt volgens de medewerkers door incidenten in het interne registratiesysteem ’Smile’ in een lagere categorie te plaatsen. „Het personeel voert diverse kenmerken van het incident in, waarna Smile bepaalt in welke categorie ze komen. Categorie vier, de hoogste, betekent automatisch een melding aan Den Haag. Wat ons opvalt is dat de meeste ’categorie vier-zaken’ later opeens als categorie drie in het systeem blijken te staan. Dan heeft iemand later bewust het incident afgeschaald”, vult Guido* aan.

Dat gebeurt niet slechts een enkele keer. „Dan heb je het over tientallen keren per jaar. En tot de incidenten die lager worden ingeschaald, behoren echt zware voorvallen, zoals bijvoorbeeld steekpartijen of ernstige bedreiging van personeel. Het bijzondere is dat juist wij als sociotherapeuten er op de werkvloer het beste zicht op hebben”, zegt Jan-Jaap*. De medewerkers zeggen te vermoeden dat ’regiebehandelaren en het management van Trajectum’ de hand hebben in het manipuleren van de categorisering van de incidenten.

Blijven hangen
Het kan nog erger. Ook lang niet alle incidenten die wel het zwaarste label houden, komen bij het ministerie terecht, zeggen de medewerkers. „Een incident moet bij ons worden afgemeld en wordt daarna pas doorgezet. Maar de personen die uiteindelijk op de knop ’melden’ moeten drukken, doen dat lang niet altijd. Wij zien dan tot onze verbazing dat de incidenten zijn blijven hangen.”
[..]

Vorig jaar werd een verstandelijk zeer beperkte patiënt door twee medebewoners, onder wie een zedendelinquent, volledig vastgebonden met tape. „Het doel was om hem te misbruiken. Daar was iedereen op de werkvloer het over eens. Het misbruik was ternauwernood voorkomen. Maar van het incident is geen aangifte gedaan en de zaak is binnenshuis gebleven tot frustratie van het personeel.”

Een interne mail die deze krant heeft gelezen, bevestigt dit. Een officier van justitie met wie ruggespraak wordt gehouden vindt dat een aangifte ’disproportionele gevolgen’ heeft voor de tbs’ers die het slachtoffer vastbonden. Als iemand namens het slachtoffer toch aangifte wil doen kan het hoofd tbs, zo schrijft het hoofd zelf, ’zich hiervan distantiëren’. ’Dus geen melding bijzonder voorval’ zo staat in de mail.

"Ze willen tbs’ers binnen 8 jaar weg hebben om een overheidsboete te voorkomen"
Wat zijn de gevolgen van die doofpotten? „Het betekent in bepaalde gevallen in de praktijk dat een tbs’er uitbehandeld de kliniek verlaat, terwijl incidenten waarbij hij is betrokken, nooit hebben meegewogen bij de beoordeling van het resocialisatie-traject”, legt Guido uit.

Volgens Marcel is het ’downplayen’ van incidenten een landelijk probleem en is het een gevolg van de verzelfstandiging van tbs-klinieken en de marktwerking. „Het behandelen van cliënten is pure handel. En die handel draait niet goed als er te veel incidenten zijn. Het is negatief voor het imago van de kliniek en de overheid beperkt het aantal behandelplekken voor tbs’ers als er te veel mis is. Dat scheelt veel geld. De tbs’er levert het meeste geld op omdat hij veel meer behandeling nodig heeft dan een gewone veroordeelde met een gedragsprobleem.”

Boete voor kliniek als patiënten langer dan 8 jaar worden behandeld
De behandelduur van tbs’ers staat zwaar onder druk. Klinieken krijgen van de overheid een boete als patiënten langer dan 8 jaar behandeld worden. Ze moeten ook op tijd met proefverlof. Medewerkers van klinieken wijzen al langer op een onverantwoorde behandeldruk.

Zo ook Guido en Jan-Jaap. Guido: „Het hele tbs-systeem is een centenkwestie geworden. Het gaat louter om geld. Een kliniek wil voldoen aan de acht jaars-eis. Ook daarom worden incidenten onder de pet gehouden. Want die kunnen ervoor zorgen dat de behandelperiode langer wordt. Met dit systeem creëer je een voedingsbodem voor doofpotsituaties.”

Vorig jaar werd het verscherpt toezicht op de kliniek door de inspectie opgeheven. In een rapport van begin dit jaar naar aanleiding van een toezichtbezoek aan een van de locaties van Boschoord staat dat de aanbevelingen zijn uitgevoerd en er vooruitgang is geboekt. Maar de medewerkers zijn zeer terughoudend.

’Toezicht wordt te snel opgeheven’
„De inspectie wordt om de tuin geleid en het toezicht is veel te snel opgeheven. De inspecteurs kijken lang niet overal en verzuimen echt te praten met mensen op de werkvloer”, zegt oud-Boschoord-medewerkster ’Liesbeth’, die na een lange diensttijd recent zelf uit onvrede opstapte bij Trajectum.

Kenmerkend voor het ’klein houden’ van incidenten is de gang van zaken rond Arjan B. De sociotherapeut uit de tbs-kliniek werd in 2018 opgepakt omdat hij een 16-jarig meisje op een parkeerplaats prostitueerde.

B. gebruikt daarnaast regelmatig drugs. Uit vertrouwelijke documenten van Trajectum, die De Telegraaf zijn toegespeeld, staat dat het personeel al langer wist dat B. flink xtc en coke gebruikte. Hij stuurde zelfs een foto met drugs naar teamleden. Een ander teamlid fungeerde als chauffeur voor B., die ook bijbeunde door in mobiele telefoons te handelen.

Uit een intern onderzoek door een speciale onderzoekscommissie, de commissie-Nijhuis, dat afgelopen mei werd afgerond staat dat het management van de kliniek de aanhouding bewust ’klein hield’. Zelfs toen in de media berichten verschenen over de arrestatie, werd het personeel niet ingelicht. ’De commissie vindt dat de impact die de arrestatie van een teamlid had op het team en de organisatie is onderschat’, zo staat in het integriteitsonderzoek dat in handen is van De Telegraaf.

"Is ’onafhankelijk onderzoek’ een gevalletje wc-eend?"
Uit gesprekken met medewerkers door de commissie kwam naar voren dat ’het gevoel van veiligheid om zaken te melden gering is. Dat geldt voor zowel teamleden, als teammanagers en behandelaars’, zo staat in het rapport. De behandelaars en teammanagers uitten forse kritiek op het management. Dat schitterde door afwezigheid bij crisissituaties als de casus rond Arjan B., zo valt te lezen.

Nog een voorbeeld. Vorig jaar vond er ’een ernstig incident’ plaats binnen de kliniek, zo staat in het rapport. Van het onderzoek naar dat incident werd eind januari het definitieve rapport aangeboden aan de raad van bestuur en de directeur Klinisch Behandelen. ’Na herhaaldelijk aandringen is er op 12 maart nog geen terugkoppeling aan het team gegeven’, zo staat in het rapport.

Het integriteitsrapport van de commissie Nijhuis werd intern gepresenteerd als ’onafhankelijk’ onderzoek. Dat staat ook in een interne, schriftelijke reactie van de raad van bestuur op het onderzoek. Maar het personeel vond de commissie allesbehalve onafhankelijk. Voorzitter Nijhuis werkte eerder voor Trajectum en vervult er nu een interim-functie.

Niet alleen over de onafhankelijkheid van Nijhuis waren twijfels. Bij het integriteitsonderzoek waren ook twee medewerkers van Trajectum betrokken. Er werd ’ook gereageerd op de aanwezigheid van twee medewerkers van Trajectum in de commissie, terwijl gecommuniceerd was dat het een externe commissie zou zijn’, zo bevestigt een passage uit het rapport van de commissie Nijhuis.

Zo reageert de kliniek
De kliniek reageert uitgebreid op de bevindingen van De Telegraaf. „Medewerkers van Trajectum behandelen en begeleiden dagelijks mensen met ingewikkelde problemen. Dat werk doen zij, net zoals in andere forensische klinieken, onder soms zware omstandigheden. Landelijk is er binnen de forensische- en reguliere zorg sprake van grote arbeidsproblematiek, hoge administratieve lasten en een verzwaring van de problematiek bij cliënten. Mede door die ontwikkelingen loopt de werkdruk soms ook bij Trajectum hoog op. Wij werken er samen met onze medewerkers elke dag hard aan om dit te verbeteren.

In sommige passages uit het artikel herkennen wij ons niet. We zijn ontsteld over het beeld dat wordt geschetst dat doelbewust, vanuit financiële overwegingen, zou worden ingegrepen in de behandeling van cliënten. Trajectum volgt de landelijke richtlijnen rond het melden van incidenten en het verlenen van verloven. In het geval van een tbs-maatregel betekent dit dat er altijd (externe) toetsing op het verlof plaats vindt voordat een cliënt onze kliniek verlaat. Incidenten nemen we uitermate serieus. Wij gebruiken evaluaties van incidenten om de veiligheid van cliënten, medewerkers en maatschappij te verbeteren.

Samen met onze medewerkers zijn wij bezig met het doorvoeren van verbeteringen om de werkdruk te verlichten. We doen dit onder andere door nieuwe medewerkers aan te trekken en veiligheidsmaatregelen in te voeren. Hier gaan we de komende tijd onverminderd mee door.”

* Namen zijn gefingeerd.

Dit is deel 1 van een tweeluik. Morgen verschijnt deel 2, over een tbs’er die onbehandeld op straat belandt, en over een handeltje in nepkleding vanuit de kliniek.

https://www.telegraaf.nl/(...)ffelt-incidenten-weg

Nu is mijn vertrouwen weer helemaal terug :|W :X
De overheid die instellingen dwingt geestelijk gestoorden terug de straat op te brengen :') Kan het die drugscriminelen niet meer kwalijk nemen dat ze allemaal een wapen hebben. Is voor de gewone man ook geen overbodige luxe meer wanneer de staat hen actief opjaagt.
pi_189335158
EXCLUSIEF - Ontsnapte tbs'er laat van zich horen en stelt eisen voor terugkeer

quote:
NIJMEGEN - De voortvluchtige tbs’er Ronald van Zwam probeert te onderhandelen over zijn terugkeer. Van Zwam blijft ondergedoken totdat twee medewerkers aftreden, zo schrijft hij in een e-mailwisseling met Omroep Gelderland. De Nijmeegse Pompekliniek gaat niet in op de eis.
https://www.omroepgelderl(...)eisen-voor-terugkeer

:D
pi_189352824
Ontsnapte tbs’er Van Z. opgepakt in Parijs

https://www.telegraaf.nl/(...)z-opgepakt-in-parijs

Wow. :o
  Spellchecker woensdag 9 oktober 2019 @ 21:21:47 #54
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
  donderdag 10 oktober 2019 @ 00:47:18 #55
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_189357479
Hij was kennelijk vlak voor zijn aanhouding met Omroep Gelderland aan het mailen:
https://www.omroepgelderl(...)n-mij-geld-te-sturen
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_189358434
Dat een TBS'er meent te kunnen onderhandelen. Dat zo'n kliniek er niks van bakt.Dat een advocaat daar nog actief aan meedoet. Waarom bestaan deze instellingen nog? Kost een bak geld en voegt niks te. De viezerikken die daar vast zitten omdat ze aan kinderen hebben gezeten mogen gerust een spuitje krijgen. Scheelt een hoop kosten en de samenleving zit niet te wachten op hun terugkeer.
De Euro was een goed idee ... en dat had het moeten blijven.
pi_189358836
Haha amateur
Heeft hij die mails vanuit dat internetcafe verstuurd
pi_189358849
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 08:06 schreef BeriBeri het volgende:
Haha amateur
Heeft hij die mails vanuit dat internetcafe verstuurd
Hij zag er nou niet bepaald uit als het scherpste mes in de lade.
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_189361944
Tbs'er Van Z. bereidde zijn ontsnapping uitgebreid voor :D

Deskundigen waarschuwden in 2014 al dat de tot gisteravond ontsnapte tbs’er Ronald van Z. vluchtgevaarlijk zou blijven. Volgens hen had hij een kader nodig ‘waaruit ontsnapping letterlijk en figuurlijk niet mogelijk is.’ Ook was er een grote kans op herhaling van ontucht met minderjarigen.

Van Z. maakte tussen 2010 en 2013 negen slachtoffertjes en werd in november 2014 door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot driënhalf jaar cel en tbs. Dat gebeurde onder andere op advies van deskundigen. Die zagen een ‘explosief mengsel aan stoornissen’ die niet terug te draaien waren. Hij zou altijd gevaarlijk blijven, en rapporten noemen hem ‘een vluchter, geen vechter’. De behandeling zou onder dwang moeten omdat verlof eveneens een groot risico inhielden ‘tot onttrekking’, tot in het buitenland toe.

De man ontsnapte vorige week vrijdag aan een begeleider. Hij voelde zich ‘besodemieterd’ door personeel en eiste dat de Pompekliniek twee mensen ontslaat. Dan zou hij zich melden, liet hij via e-mail weten. Zijn advocaat Job Knoester herkent die klachten. Volgens de pleiter is de man niet iemand ‘die snel een ander de bosjes in trekt en verkracht’.

De Pompekliniek in Nijmegen liet vorige week weten dat de man niet werd ingeschat als zeer gevaarlijk. Hij had een zogenoemd laag risicoprofiel, waarbij de kans voor een nieuw delict laag is. Hoewel ook de politie niet uitging van acuut gevaar, gaf niemand garanties. Maar de ontucht met jongeren had telkens een lange aanloop. Hij verleidde minderjarigen via internet, en viel nooit iemand zomaar aan.

Parijs
De tbs’er werd gisteren opgepakt in Parijs. Hij bereidde zijn ontsnapping uitgebreid voor. In een mailwisseling met Omroep Gelderland vertelt hij hoe hij zijn verdwijning al anderhalve maand aan het voorbereiden was en kon ontsnappen aan zijn begeleidster. :D

Ronald van Z. spaarde 500 euro voor zijn ontsnapping. Ook vulde hij een fietstas met kleding, eten en een kaart als voorbereiding voor zijn vluchtpoging. Afgelopen vrijdagmiddag ging zijn plan in werking. De zedendelinquent ging met een begeleidster op de fiets boodschappen doen. Als Van Z. en zijn begeleidster op de fiets terug naar de kliniek zitten, slaat hij rechtsaf en snelt weg.

De begeleidster probeerde hem nog in te halen, zo blijkt uit zijn mails naar Omroep Gelderland. ‘Ze is mij achterna gefietst. Die meid heeft pit, ik had er best veel moeite mee om van haar los te komen. Gelukkig reed ik een bospad door en zag ik op een gegeven moment een gat waar ik doorheen kon met de fiets. Dit deed ik en zij reed mij voorbij.’

quote:
Van Z. vertelde zijn vluchtplan aan twee medebewoners. Die gaven hem tips en trucs om te ontsnappen. ‘Eén zat bij mij op de afdeling, die heeft mij handige tips gegeven. Een ander zit op een andere afdeling, maar die heeft mij ook handige tips en trucs geleerd’, laat hij weten in zijn mails.
Wanhopig
In de uren voordat de man werd opgepakt in een internetcafé in Parijs werd hij wanhopig. Zijn geld raakte op en vroeg Omroep Gelderland om hulp: ‘wil je a.u.b. vragen of mijn moeder even geld stort?’ Nadat Van Z. in eerdere mails nog om 25 euro vroeg, zou het nu gaan om slechts 5 euro, om te kunnen eten. Ook schreef hij dat hij zich in Parijs bevond. Als hij geen geld zou krijgen, dan zou hij zich melden bij de Nederlandse ambassade.

Zo ver is het echter niet gekomen. Slechts luttele minuten nadat hij om geld vroeg, werd hij door de Franse politie aangehouden in een internetcafé in Parijs.

Terug naar Nederland
Momenteel zit Van Z. dus vast in Parijs, maar het Openbaar Ministerie (OM) verwacht dat hij binnen een week weer in Nederland is, tenzij Van Z. zich tegen uitlevering zou verzetten. Maar dat verwacht zijn advocaat Job Knoester niet, zei hij vanochtend.

Waar Van Z. wordt opgesloten als hij weer terug is in Nederland, is nog niet duidelijk. Raadsman Knoester denkt dat het geen goed idee is als de man teruggaat naar de Pompekliniek. ,,Medegedetineerden zijn natuurlijk boos op hem omdat hun door zijn actie allerlei beperkingen zijn opgelegd. Ook is de relatie tussen mijn cliënt en de kliniek verstoord.”

quote:
Volgens de advocaat heeft Van Z. zichzelf geen dienst bewezen door te ontsnappen. ,,Alle tbs-klinieken hebben een wachtlijst. Het kan zomaar gebeuren dat hij nu tijdelijk in een gewone gevangenis moet wachten totdat hij weer naar een kliniek kan. Hij heeft heel veel vrijheid verloren en het duurt minstens een jaar voor er mogelijk weer iets verandert.”
:D :') :|W

De Pompekliniek laat onafhankelijk onderzoek doen naar de ontsnapping van deze man, zegt een woordvoerder. Ook houdt de kliniek het hele verlofbeleid tegen het licht. In ruim een maand tijd namen drie mannen de benen. Ze zitten nu allemaal weer vast.

https://www.ad.nl/binnenl(...)breid-voor~aef6b318/

Weer een jaar wachten todat hij naar de kliniek kan :') :|W

Tering wat een puinhoop :( :|W
pi_189361986
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 08:06 schreef BeriBeri het volgende:
Haha amateur
Heeft hij die mails vanuit dat internetcafe verstuurd
quote:
Ook schreef hij dat hij zich in Parijs bevond. Als hij geen geld zou krijgen, dan zou hij zich melden bij de Nederlandse ambassade.
Zo ver is het echter niet gekomen. Slechts luttele minuten nadat hij om geld vroeg, werd hij door de Franse politie aangehouden in een internetcafé in Parijs.
:Y :')
  Spellchecker donderdag 10 oktober 2019 @ 12:27:44 #61
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_189362101
quote:
6s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 12:18 schreef ikweethetookniet het volgende:
Tbs'er Van Z. bereidde zijn ontsnapping uitgebreid voor :D

Deskundigen waarschuwden in 2014 al dat de tot gisteravond ontsnapte tbs’er Ronald van Z. vluchtgevaarlijk zou blijven. Volgens hen had hij een kader nodig ‘waaruit ontsnapping letterlijk en figuurlijk niet mogelijk is.’ Ook was er een grote kans op herhaling van ontucht met minderjarigen.

Van Z. maakte tussen 2010 en 2013 negen slachtoffertjes en werd in november 2014 door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot driënhalf jaar cel en tbs. Dat gebeurde onder andere op advies van deskundigen. Die zagen een ‘explosief mengsel aan stoornissen’ die niet terug te draaien waren. Hij zou altijd gevaarlijk blijven, en rapporten noemen hem ‘een vluchter, geen vechter’. De behandeling zou onder dwang moeten omdat verlof eveneens een groot risico inhielden ‘tot onttrekking’, tot in het buitenland toe.

De man ontsnapte vorige week vrijdag aan een begeleider. Hij voelde zich ‘besodemieterd’ door personeel en eiste dat de Pompekliniek twee mensen ontslaat. Dan zou hij zich melden, liet hij via e-mail weten. Zijn advocaat Job Knoester herkent die klachten. Volgens de pleiter is de man niet iemand ‘die snel een ander de bosjes in trekt en verkracht’.

De Pompekliniek in Nijmegen liet vorige week weten dat de man niet werd ingeschat als zeer gevaarlijk. Hij had een zogenoemd laag risicoprofiel, waarbij de kans voor een nieuw delict laag is. Hoewel ook de politie niet uitging van acuut gevaar, gaf niemand garanties. Maar de ontucht met jongeren had telkens een lange aanloop. Hij verleidde minderjarigen via internet, en viel nooit iemand zomaar aan.

Parijs
De tbs’er werd gisteren opgepakt in Parijs. Hij bereidde zijn ontsnapping uitgebreid voor. In een mailwisseling met Omroep Gelderland vertelt hij hoe hij zijn verdwijning al anderhalve maand aan het voorbereiden was en kon ontsnappen aan zijn begeleidster. :D

Ronald van Z. spaarde 500 euro voor zijn ontsnapping. Ook vulde hij een fietstas met kleding, eten en een kaart als voorbereiding voor zijn vluchtpoging. Afgelopen vrijdagmiddag ging zijn plan in werking. De zedendelinquent ging met een begeleidster op de fiets boodschappen doen. Als Van Z. en zijn begeleidster op de fiets terug naar de kliniek zitten, slaat hij rechtsaf en snelt weg.

De begeleidster probeerde hem nog in te halen, zo blijkt uit zijn mails naar Omroep Gelderland. ‘Ze is mij achterna gefietst. Die meid heeft pit, ik had er best veel moeite mee om van haar los te komen. Gelukkig reed ik een bospad door en zag ik op een gegeven moment een gat waar ik doorheen kon met de fiets. Dit deed ik en zij reed mij voorbij.’
[..]

Wanhopig
In de uren voordat de man werd opgepakt in een internetcafé in Parijs werd hij wanhopig. Zijn geld raakte op en vroeg Omroep Gelderland om hulp: ‘wil je a.u.b. vragen of mijn moeder even geld stort?’ Nadat Van Z. in eerdere mails nog om 25 euro vroeg, zou het nu gaan om slechts 5 euro, om te kunnen eten. Ook schreef hij dat hij zich in Parijs bevond. Als hij geen geld zou krijgen, dan zou hij zich melden bij de Nederlandse ambassade.

Zo ver is het echter niet gekomen. Slechts luttele minuten nadat hij om geld vroeg, werd hij door de Franse politie aangehouden in een internetcafé in Parijs.

Terug naar Nederland
Momenteel zit Van Z. dus vast in Parijs, maar het Openbaar Ministerie (OM) verwacht dat hij binnen een week weer in Nederland is, tenzij Van Z. zich tegen uitlevering zou verzetten. Maar dat verwacht zijn advocaat Job Knoester niet, zei hij vanochtend.

Waar Van Z. wordt opgesloten als hij weer terug is in Nederland, is nog niet duidelijk. Raadsman Knoester denkt dat het geen goed idee is als de man teruggaat naar de Pompekliniek. ,,Medegedetineerden zijn natuurlijk boos op hem omdat hun door zijn actie allerlei beperkingen zijn opgelegd. Ook is de relatie tussen mijn cliënt en de kliniek verstoord.”
[..]

:D :') :|W

De Pompekliniek laat onafhankelijk onderzoek doen naar de ontsnapping van deze man, zegt een woordvoerder. Ook houdt de kliniek het hele verlofbeleid tegen het licht. In ruim een maand tijd namen drie mannen de benen. Ze zitten nu allemaal weer vast.

https://www.ad.nl/binnenl(...)breid-voor~aef6b318/

Weer een jaar wachten todat hij naar de kliniek kan :') :|W

Tering wat een puinhoop :( :|W
Pompe of verzuipe .....
pi_189370269
Tbs'er Pompekliniek dood bij verkeersongeval in Limburg

https://www.omroepgelderl(...)rsongeval-in-Limburg

Problem solved.
  donderdag 10 oktober 2019 @ 21:07:41 #63
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_189370496
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 20:59 schreef Zipportal het volgende:
Tbs'er Pompekliniek dood bij verkeersongeval in Limburg

https://www.omroepgelderl(...)rsongeval-in-Limburg

Problem solved.
Hoeft zijn zoon iig niet meer bang te zijn dat hij hem ergens tegenkomt.

Wel bizar dat hij al in de resocialisatiefase zat.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 10 oktober 2019 @ 21:15:41 #64
408813 crew  trein2000
pi_189370732
Sluiten die tent. Man man man.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  donderdag 10 oktober 2019 @ 21:17:51 #65
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_189370788
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:14 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]

Tja, en toevallig ook tegen een vrachtwagen gereden...
Wat een stuk chemisch afval.
Tsja, vervelend voor de vrachtwagenchauffeur, ik hoop dat hij er geen trauma aan overhoudt.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_189370791
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:07 schreef Leandra het volgende:

[..]

Hoeft zijn zoon iig niet meer bang te zijn dat hij hem ergens tegenkomt.

Wel bizar dat hij al in de resocialisatiefase zat.
Ja erg snel inderdaad.
  donderdag 10 oktober 2019 @ 21:35:07 #67
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_189371251
quote:
De 48-jarige tbs-veroordeelde die donderdag bij een verkeersongeluk om het leven kwam, heeft zelf een einde gemaakt aan zijn leven. Dat laat de Politie Limburg weten.

https://www.omroepgelderl(...)ijden-op-vrachtwagen
PolLimburg twitterde op donderdag 10-10-2019 om 21:20:12 Na onderzoek van de politie bij het ongeval in #Plasmolen kunnen we melden dat we uitgaan van suïcide van de bestuurder van de personenauto. Het onderzoek is afgerond. Verdere mededelingen worden niet gedaan. reageer retweet
pi_189371294
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:35 schreef Tengano het volgende:

[..]

vreselijk dat hij daar vrachtwagenchauffeur een trauma bezorgd. Hang jedan op of zo
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 10 oktober 2019 @ 21:41:02 #69
408813 crew  trein2000
pi_189371366
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:17 schreef MadameMossel het volgende:

[..]

Ja erg snel inderdaad.
Ik kan mij voorstellen dat het recidiverisico bij een gezinsmoordenaar relatief beperkt is. Tot zo’n daad komt iemand vaak door hele specifieke omstandigheden. Zo lang zo iemand niet in een langdurige relatie zit moet je je afvragen of er überhaupt een serieus verhoogd risico is.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_189371376
quote:
1s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:37 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

vreselijk dat hij daar vrachtwagenchauffeur een trauma bezorgd. Hang jedan op of zo
Hij moest ook eerst zijn vrouw vermoorden en zijn zoon bijna..
Dochterlief had zich verstopt.

https://www.omroepbrabant(...)erwonden-van-zoontje
pi_189371390
Tja je gaat je wel afvragen wat je nu moet met zulke mensen.
Vakman pur sang
pi_189371408
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:41 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ik kan mij voorstellen dat het recidiverisico bij een gezinsmoordenaar relatief beperkt is. Tot zo’n daad komt iemand vaak door hele specifieke omstandigheden. Zo lang zo iemand niet in een langdurige relatie zit moet je je afvragen of er überhaupt een serieus verhoogd risico is.
Of hij maakt het klusje af, geen risico nemen met zo'n geval.
pi_189371423
quote:
1s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:42 schreef Lospedrosa het volgende:
Tja je gaat je wel afvragen wat je nu moet met zulke mensen.
Touw in de kamer hangen.
  donderdag 10 oktober 2019 @ 21:46:56 #74
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_189371524
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:41 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ik kan mij voorstellen dat het recidiverisico bij een gezinsmoordenaar relatief beperkt is. Tot zo’n daad komt iemand vaak door hele specifieke omstandigheden. Zo lang zo iemand niet in een langdurige relatie zit moet je je afvragen of er überhaupt een serieus verhoogd risico is.
Vergis je niet hoor. Dit type was krenkbaar en kan vanuit die gekrenktheid tot een delict komen. Zijn laatste actie was eveneens een gevolg van een onvoldoende aanwezig zijn van een gevoel van welzijn. Als iemand anders dus een dergelijk gevoel bij zo'n persoon kan bewerkstelligen maakt dat de kans op een risico voor een volgend delict weldegelijk mogelijk.
  Moderator / Redactie FP + Sport donderdag 10 oktober 2019 @ 21:52:24 #75
408813 crew  trein2000
pi_189371695
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2019 21:46 schreef Tengano het volgende:

[..]

Vergis je niet hoor. Dit type was krenkbaar en kan vanuit die gekrenktheid tot een delict komen. Zijn laatste actie was eveneens een gevolg van een onvoldoende aanwezig zijn van een gevoel van welzijn. Als iemand anders dus een dergelijk gevoel bij zo'n persoon kan bewerkstelligen maakt dat de kans op een risico voor een volgend delict weldegelijk mogelijk.
Oh wellicht wel hoor. Dat sluit ik helemaal niet uit. Maar dan is een korte periode buiten al een stuk minder riskant dan bij laten we zeggen een zedendelinquent die willekeurige slachtoffers maakte.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')