abonnement Unibet Coolblue
pi_188925596
quote:
De forensisch psychiatrische kliniek waar Michael P. verbleef is opnieuw in ernstige verlegenheid gebracht, nu blijkt dat afgelopen zaterdag een veroordeelde psychiatrisch patiënt is ontsnapt. De man is sindsdien spoorloos en de politie is naarstig op zoek naar hem. Zonder medicijnen is de man levensgevaarlijk, zegt zijn familie.

Het gaat om de 44-jarige Peter M. uit Dordrecht, die in 2017 werd veroordeeld omdat hij via internet had gemeld dat hij het station van Dordrecht zou opblazen met een atoombom. Enkele dagen later viel hij in Dordrecht een man aan die zijn boodschappen in zijn auto laadde. M. sprong de man uit het niets op z’n rug maar werd door het slachtoffer en zijn zoon overmeesterd. M. droeg op dat moment een mes bij zich. Uit onderzoek bleek M. volledig ontoerekeningsvatbaar was. Hij is psychotisch en lijdt aan schizofrenie. Het Gerechtshof in Den Haag veroordeelde M. in hoger beroep tot behandeling in een psychiatrisch ziekenhuis.

Uiteindelijk belandde M. in januari 2019 in FPA Utrecht in het dorp Den Dolder, de omstreden kliniek waar ook Michael P. – de moordenaar van Anne Faber- verbleef. Maandenlang zat M. op de crisisafdeling van de FPA, waar hij voor veel problemen zorgde. Zo weigerde hij zijn medicijnen en viel hij de wijkagent telefonisch lastig. Ook stond hij intern bekend als ‘lastig’, onder meer vanwege agressieproblemen. Desondanks ‘promoveerde’ M. onlangs naar een andere gesloten afdeling binnen de kliniek, waar wordt gewerkt aan resocialisatie en waar patiënten langzaamaan vrijheden krijgen. Tot grote verbazing van zijn familie, die vorige week nog op bezoek was. ,,Hij zei direct al tegen ons: ‘als ik de kans krijg, dan ben ik er vandoor’, zegt zijn zus Janine. Volgens de familie is M. in 2014 al uit een ggz-instelling ontsnapt. De familie zegt de kliniek meermaals te hebben gewaarschuwd voor de vluchtplannen van M.

Die waarschuwingen lijken niet te zijn aangekomen. Afgelopen zaterdag had M. in totaal drie uur verlof. Twee daarvan bracht hij door onder begeleiding, het laatste uur mocht M. zonder begeleiding doorbrengen. Hij zag daarin zijn kans schoon en is met de noorderzon vertrokken. De familie van M. is daarover niet ingelicht. ,,Ik kwam er maandagmiddag pas achter, toen een arrestatieteam van de politie in mijn huis stond. Ze waren op zoek naar hem,” vertelt de 70-jarige moeder van M., die zich ernstige zorgen maakt. ,,Hij is hartstikke gevaarlijk, ik hou mijn hart vast. Hij heeft nu al dagen geen medicijnen gehad. Ik kan je nu al verzekeren… zonder medicijnen is hij levensgevaarlijk.” De moeder van M. is bovendien bezorgd om haar eigen veiligheid, omdat M. zijn familie meermaals met de dood heeft bedreigd. ,,Zonder medicatie wil hij zijn eigen familie vermoorden,” aldus de moeder. ,,Hopelijk wordt hij snel gevonden.”

Gemeente

Afgelopen weekend kwam ook in het nieuws dat een patiënt van een andere kliniek van de instelling in Den Dolder een ruit had ingegooid bij een slijterij in het dorp en drank had gestolen. Hij wilde midden in de nacht naar buiten en bleek daarna de drankenhandel te hebben beroofd. Deze patiënt verbleef echter niet vanwege een strafrechtelijke titel in de kliniek en mocht zodoende vertrekken. De kliniek communiceerde openlijk over dit incident. Over de ontsnapping van M. (die in tegenstelling tot de andere patiënt wél gevaarlijk is) heeft de kliniek echter pas dinsdagavond - na vragen van deze nieuwssite - de gemeente Zeist (waaronder Den Dolder valt) en een klankbordgroep van bewoners en ondernemers geïnformeerd. Op vragen wil de kliniek ondanks uitdrukkelijk verzoek niet reageren.
YelleTieleman twitterde op woensdag 05-06-2019 om 09:12:52 Deze passage in het artikel van @rtvutrecht is ook tekenend. De gemeente Zeist was niet op de hoogte, pas nadat ik belletjes ging plegen besloot de kliniek te gaan communiceren. Ontsnapte patiënt was toen al drie nachten spoorloos. https://t.co/ewbF9yewvw reageer retweet
Wat is dit voor toko joh? 8)7
pi_188925921
Dit is al even geleden, toch?
Dringend verzoek om elke opmerking van deze gebruiker met een flinke pot zout te nuttigen.
pi_188925943
.

[ Bericht 95% gewijzigd door superniger op 13-09-2019 14:49:46 ]
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Spellchecker vrijdag 13 september 2019 @ 16:23:36 #4
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_188927480
Ontsnapte TBS-er aangehouden in Zeeland
Edit: dat is een ander persoon.

[ Bericht 8% gewijzigd door maily op 13-09-2019 16:36:16 ]
pi_188927668
quote:
Gaat toch over geel iemandcanders? Is ook topic over
pi_188927729
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2019 16:32 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Gaat toch over geel iemandcanders? Is ook topic over
Ja, inmiddels was er weer een ontsnapt en de politie had net zijn gegevens (naam, geboortedatum, foto's) vrijgegeven.
Dit was een ietwat meer penibele zaak, want meervoudig misbruik van meisjes tussen de 5 en 8 jaar en hoge kans op recidive.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Spellchecker vrijdag 13 september 2019 @ 16:35:37 #7
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_188927733
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2019 16:32 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Gaat toch over geel iemandcanders? Is ook topic over
Shit, waren er twee ontsnapt ...
pi_188927781
Dit kun je toch geen ontsnappen meer noemen? De deur staat er om de zoveel tijd gewoon open. Kunnen ze die incapabele lui daar niet de straatstenen op schoppen? Zo hoort het toch als je niet kunt doen waar je voor bent aangenomen. Consequenties zijn er hier niet en het blijft maar falen.
De Euro was een goed idee ... en dat had het moeten blijven.
pi_188927806
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2019 16:35 schreef maily het volgende:

[..]

Shit, waren er twee ontsnapt ...
Nee, dit topic ging over iemand die in juni ontsnapt was, en het is gewoon weer gekickt om de ontsnapping van gisteren te melden.
Maar omdat het topic toch niet automatisch gereekst was had de OP wel even aangepast mogen worden naar de huidige vermissing.

Het is zo een soort van "Doet ie anders nooit" topic aan het worden, maar dan over TBS'ers.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  vrijdag 13 september 2019 @ 16:43:40 #10
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_188927879
In plaats van een nieuw topic te openen had TS het topic over een ander op post 298 nog even gekickt met deze ontsnapping.
NWS / ‘Levensgevaarlijke’ patiënt ontsnapt uit kliniek Michael P.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_188930848
Voor kindermisbruik veroordeelde tbs’er uit kliniek ontsnapt tijdens begeleid verlof :D

Een tbs’er uit de Nijmeegse Pompekliniek is gistermiddag ontsnapt tijdens een begeleid verlof. De man nam tijdens een begeleid fietsverlof in het buitengebied van Malden plots een afslag en verdween. Opsporing ligt nu in handen van politie, zegt een woordvoerder van de Pompekliniek.

Die is met een speciaal team op zoek naar de man. Hij is nog niet gevonden. :')

Volgens Omroep Gelderland gaat het om een Barneveldse kindermisbruiker die in 2013 is veroordeeld. De man kreeg tbs met dwangverpleging. De Pompekliniek zegt over de identiteit van de man geen mededelingen te kunnen doen.

In een persverklaring zegt de kliniek er ‘alles aan te doen om incidenten te voorkomen, maar deze zijn niet volledig uit te sluiten. Daarbij geeft de Pompestichting aan dat het verloftraject zeer zorgvuldig wordt opgebouwd, met op individueel niveau accordering door het landelijk Adviescollege Verloftoetsing TBS. Verlof heeft een belangrijke rol in het veilig terugkeren naar de samenleving.​’

Nog een tbs’er ontsnapt
Begin deze maand wist ook een tbs’er te ontsnappen uit dezelfde kliniek. Hij kon enkele uren later alweer opgepakt worden door de politie. De man had een raam geforceerd en kon daarna over een hek klimmen.

De beveiliging had ontdekt dat de man weg was uit zijn cel, waarna de politie werd ingeschakeld. Volgens standaardprocedure werd de instelling na de ontsnapping ‘op slot’ gezet om de boel te onderzoeken. Het onderzoek naar de ontsnapping gaat nog verder. :')

https://www.ad.nl/binnenl(...)eid-verlof~a21cb4fe/

Gaat weer goed daar, geen problemen meer sinds de zalvende woorden van Sander Dekker :') :|W

Deze dus ..........
pi_188930907
Opluchting bij Zeeuwse campinggasten na oppakken van ontsnapte pedoseksuele tbs’er

De politie Barneveld meldt via Facebook dat de gisteren ontsnapte pedoseksueel Johannes ‘Harry’ van E. (42) is aangehouden op een camping in het Zeeuwse Rilland. De in 2013 voor kindermisbruik veroordeelde man ontsnapte gisteren uit de Nijmeegse Pompekliniek tijdens een begeleid fietsverlof. Van E. nam in het buitengebied van Malden plots een afslag en verdween.

De politie verspreidde vandaag een foto van de ontsnapte tbs’er. Aan de hand van de foto is Van E. op de camping herkend. Volgens Jeichien de Graaff, woordvoerster van de Dienst Landelijk Parket, had de politie geen vermoeden dat hij in Zeeland zou zijn. Politie en justitie zijn hem op het spoor gekomen, nadat hij bij een camping in Rilland werd herkend. De politie kon hem vanmiddag oppakken.

De camping ligt hemelsbreed een paar honderd meter van station Rilland-Bath. De tbs’er is op de openbare weg aangehouden en dus niet op de camping zelf. De vrouw van de eigenaar herkende vanmiddag de man en belde de politie. Ze wil ze daarover niets zeggen en ook haar man wil niets kwijt over de opmerkelijke gebeurtenis.

Campinggasten reageren opgelucht en zijn blij dat de ontsnapte tbs’er is opgepakt. ,,Ik ben blij dat hij is opgepakt voordat hij met andere kinderen aan de gang heeft kunnen gaan”, reageert Nico Mookhoek uit Dordrecht. ,,Je moet er niet aan denken dat hij aan je eigen kinderen of kleinkinderen gaat zitten.” Gasten vertellen dat Van E. wel op zoek was naar een slaapplek.

‘Zeer dringend’
Volgens een woordvoerder van het openbaar ministerie was het ‘zeer dringend’ dat de man gevonden zou worden. Van E. wordt gezien als iemand die makkelijk weer in de fout kan gaan. Van E. werd in 2013 veroordeeld omdat hij meerdere kleine kinderen had misbruikt in een wijk in Barneveld waar hij toen woonde. In augustus van dat jaar had hij drie kinderen van 6, 7 en 8 jaar met waterballonnen naar zijn huis gelokt en betast. Het bleken niet zijn enige slachtoffertjes te zijn.

Van E. kreeg destijds twee jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd voor misbruik van zes kleine meisjes. Hij was meerdere keren in de fout gegaan met kinderen in zijn toenmalige buurt en staat bekend als een man die zijn pedofiele neigingen niet kan onderdrukken. Ook in 2006 was hij al eens veroordeeld voor misbruik van een klein meisje. De rechtbank zei in het vonnis van eind 2013 dat hij steeds ‘planmatiger en sluwer’ was geworden.

In de wijk in Barneveld waar hij jaren geleden toesloeg, was de spanning vandaag groot. Een politiehelikopter hing voor alle zekerheid boven de buurt. Zijn slachtoffers van destijds, hun ouders en de gemeente Barneveld waren ingelicht over zijn ontsnapping. De politie zocht met een speciaal team naar Van E.

Niet de eerste keer
Begin deze maand wist ook een andere tbs’er te ontsnappen uit dezelfde kliniek. De man had een raam geforceerd en kon daarna over een hek klimmen. Daarbij zou hij rondslingerende bouwmaterialen hebben gebruikt. Hij kon enkele uren later alweer opgepakt worden door de politie. Hij zat bij zijn vriendin in Groesbeek.

Twee jaar geleden werd de Pompekliniek ook al in verlegenheid gebracht door een uitbraak. Toen gebruikte een tbs’er een betonschaar van de werkplaats om ongezien een hek open te knippen. Deze man bleek in de anderhalve week tussen zijn ontsnapping en zijn aanhouding in Hoogvliet twee roofovervallen te hebben gepleegd. :D

,,Na de uitbraak in 2017 heeft de Pompestichting onafhankelijk onderzoek laten doen door een externe partij en zijn er maatregelen genomen. Denk aan verbeteringen in het beheer en controleren van gereedschap", zei een woordvoerder van de kliniek eerder :') |:(

https://www.ad.nl/binnenl(...)ele-tbs-er~a21cb4fe/

Hij zit dus weer vast _O_
pi_188934041
Kan iemand me uitleggen waarom we een pedofiel die al 6 kinderen heeft misbruikt weer terug in de maatschappij willen?
  Spellchecker vrijdag 13 september 2019 @ 22:47:09 #14
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_188934062
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2019 22:45 schreef Hendrik_Bever het volgende:
Kan iemand me uitleggen waarom we een pedofiel die al 6 kinderen heeft misbruikt weer terug in de maatschappij willen?
Dat willen wij niet.
pi_188934109
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2019 22:47 schreef maily het volgende:
Dat willen wij niet.
Lijkt me ook niet. Maar waarom komen die misbaksels wel weer inde maatschappij? Ik snap het niet? Ik ben benieuwd wie er voor is dat dit soort misbaksels weer terug de maatschappij in komen.
pi_188934547
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2019 22:49 schreef Hendrik_Bever het volgende:

[..]

Lijkt me ook niet. Maar waarom komen die misbaksels wel weer inde maatschappij? Ik snap het niet? Ik ben benieuwd wie er voor is dat dit soort misbaksels weer terug de maatschappij in komen.
Ik geloof niet dat er met jou een inhoudelijke discussie te voeren is eigenlijk.
Basisprincipe van tbs is dat iemand een stoornis heeft en dat je die stoornis beter kan proberen te fixen.
pi_188934574
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2019 23:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Ik geloof niet dat er met jou een inhoudelijke discussie te voeren is eigenlijk.
Basisprincipe van tbs is dat iemand een stoornis heeft en dat he die stoornis beter kan proberen te fixen.
O ja ik snap het. Iemand met een andere mening dan jij, telt niet mee natuurlijk.

Zo gaat dat natuurlijk het makkelijkst, he?
pi_188934639
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2019 23:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat er met jou een inhoudelijke discussie te voeren is eigenlijk.
Basisprincipe van tbs is dat iemand een stoornis heeft en dat je die stoornis beter kan proberen te fixen.
Ben wel benieuwd. Iemands geaardheid, is dat een stoornis? Dat iemand op kinderen valt is een stoornis. Maar iemand die op het eigen geslacht valt, zou je dat dan ook als stoornis beschrijven?
Kun je homosexuelen genezen? Volgens mij niet. Waarom kun je dan wel pedosexuelen genezen volgens jou?
pi_188935030
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2019 23:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat er met jou een inhoudelijke discussie te voeren is eigenlijk.
Basisprincipe van tbs is dat iemand een stoornis heeft en dat je die stoornis beter kan proberen te fixen.
Toch opvallend dat iemand als jij, die zo ver boven me staat. En natuurlijk heel goed in inhoudelijke discussie is, mij niet even kan uitleggen war de meerwaarde is van veroordeelde pedofielen in de maatschappij is.

En waarop je baseert dat ze te genezen zijn. Maar ja, dat zal ik natuurlijk wel niet begrijpen omdat ik natuurlijk niet jouw niveau heb he?
pi_188935875
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 september 2019 22:49 schreef Hendrik_Bever het volgende:
...Maar waarom komen die misbaksels wel weer inde maatschappij? Ik snap het niet? Ik ben benieuwd wie er voor is dat dit soort misbaksels weer terug de maatschappij in komen.
Hele parlement zit vol met misbaksels die geen verantwoording willen nemen en dus hop gewoon terug in de maatschappij
En als het misgaat, gaan we lessen trekken uit het verleden en op naar de volgende ramp :(
  zaterdag 14 september 2019 @ 00:19:34 #21
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_188935994
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 september 2019 23:12 schreef HaverMoutKoekje het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat er met jou een inhoudelijke discussie te voeren is eigenlijk.
Basisprincipe van tbs is dat iemand een stoornis heeft en dat je die stoornis beter kan proberen te fixen.
Seksuele voorkeur is niet te genezen of fixen zoals jij dat zegt..
Eventueel wel te beheersen als iemand daar zelf ook zeer hard aan werkt en blijft werken.

Deze persoon heeft 6x een slachtoffer gemaakt en na een aantal jaren TBS nog steeds ingeschat als een grote kans op herhaling.

Eigenlijk is castreren de enige veilige manier om dit soort personen ooit nog terug te laten keren in de maatschappij.

Het is gewoon wachten tot er weer een slachtoffer valt als deze man wordt vrijgelaten.
pi_188936048
Waar is zijn robotfoto?
pi_188936792
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 00:19 schreef SugeLucky het volgende:
Seksuele voorkeur is niet te genezen of fixen zoals jij dat zegt..
Eventueel wel te beheersen als iemand daar zelf ook zeer hard aan werkt en blijft werken.

Deze persoon heeft 6x een slachtoffer gemaakt en na een aantal jaren TBS nog steeds ingeschat als een grote kans op herhaling.

Eigenlijk is castreren de enige veilige manier om dit soort personen ooit nog terug te laten keren in de maatschappij.

Het is gewoon wachten tot er weer een slachtoffer valt als deze man wordt vrijgelaten.
Dat lijkt mij ook Ik vind het ook hypocriet dat men (terecht) tegen "homogenezing" is, omdat men weet/er van uitgaat dat iets dergelijks niet als te genezen beschouwd. Maar bij pedo's ineens we;. Is dat niet gewoon super hypocriet en gevaarlijk eigenlijk?
quote:
6s.gif Op zaterdag 14 september 2019 00:13 schreef ikweethetookniet het volgende:
Hele parlement zit vol met misbaksels die geen verantwoording willen nemen en dus hop gewoon terug in de maatschappij
En als het misgaat, gaan we lessen trekken uit het verleden en op naar de volgende ramp
Maar het probleem is dat mensen als HaverMoutKoekje met

quote:
Ik geloof niet dat er met jou een inhoudelijke discussie te voeren is eigenlijk.
Basisprincipe van tbs is dat iemand een stoornis heeft en dat je die stoornis beter kan proberen te fixen.
reageren. Waarmee ze dus het fabeltje dat pedo's te genezen zijn in stand houden en dus de rechten van een pedo belangrijker vinden dan de veiligheid van een kind.
  zaterdag 14 september 2019 @ 01:23:41 #24
406944 SugeLucky
Heeft een snoeiharde ripple
pi_188936966
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2019 01:09 schreef Hendrik_Bever het volgende:

Waarmee ze dus het fabeltje dat pedo's te genezen zijn
Er zijn er absoluut ook die nooit meer de fout ingaan nadat ze uit de gevangenis of TBS komen.

Maar gevallen die na jaren nog steeds een hoge kans op herhaling lijken te hebben, kan je of nooit meer vrijlaten of alleen gecastreerd.

Even los van het feit dat er natuurlijk ook een deel is dat de psychiaters goed weet te bespelen alsof er niets meer aan de hand met ze is.
pi_188937066
De cijfers zeggen dat de kans op recidive bij pedofielen ongeveer 18% is. Wat neer komt op tenminste 18 slachtoffers minimaal per 100 pedofielen(die na al eerder veroordeelt te zijn opnieuw gepakt worden. En je kunt er gerust van uitgaan dat die recidiverende pedofiel het niet per se bij 1 slachtoffer houdt.

Waarom niet gewoon een heel duidelijke boodschap. Bij 1 geval van eenmalig misbruik zou je nog kunnen dat iemand de fout in is gegaan en met behandeling misschien nog tot inzicht komt. Maar bij meerdere gevallen en/of meerdere slachtoffers zou toch het kind bovenaan moeten staan?

Want die pedofiel recidiveert misschien niet in Nederland nadat hij "behandelt" is.maar gaat naar Thailand of een ander land waar het veel gemakkelijker is. Dus dat cijfer van 18% is misschien feitelijk wel veel hoger.

Waarom niet gewoon fysiek castreren en de drang wegnemen. Kinderen moet een pedofiel uiteraard ook niet meer kunnen krijgen, aangezien dat de kat op het spek binden is.

Dat is toch een veel betere oplossing?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')