abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator woensdag 21 augustus 2019 @ 17:33:34 #1
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188558904
Een forum over wielrennen kan natuurlijk niet zonder een dopingtopic.

We zijn gewend om alle dopingzaken te bespreken in het dopingtopic in SPT, maar nu WLR is afgescheiden hebben we ons eigen topic nodig. Zo worden we niet meer lastiggevallen door gemuteerde gewichtsheffers en dealende atleten.

Meld hier alle dopinggerelateerde informatie. Dat kan gaan van positieve tests tot discussies over middelen als ketonen. Alles is toegestaan, zolang het een beetje beschaafd blijft natuurlijk.

De link naar de originele dopingreeks, waar vanaf nu dus alleen nog maar de minderwaardige sporten besproken worden: SPT / Doping #144 Weer aan de EPO

Tevens een deel van die OP:

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 91% gewijzigd door Rellende_Rotscholier op 25-08-2019 19:05:46 ]
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_188564568
Hopelijk wordt dit geen stormlooptopic, maar dat kan natuurlijk nooit lang goed gaan.
  woensdag 21 augustus 2019 @ 23:18:35 #3
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188565292
Mag die OP hier wel terug?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_188600588
quote:
Alessandro Petacchi is door de UCI voor twee jaar geschorst. De voormalige topsprinter wordt gestraft voor betrokkenheid bij de grote bloeddopingzaak 'Operation Aderlass'.

De 45-jarige Italiaan zou in de seizoenen 2012 en 2013 de dopingregels hebben overtreden, meldt de internationale wielerbond zaterdag. Petacchi reed destijds voor Lampre.

Veel gevolgen zal de straf, die met terugwerkende kracht ingaat en tot 14 mei 2021 loopt, normaal gesproken niet hebben. Petacchi zette in juni 2015 een punt achter zijn loopbaan. Voorlopig mag hij echter ook geen andere functies in de wielersport bekleden.

Het is niet voor het eerst dat Petacchi tegen de lamp loopt. 'Ale Jet' werd in de Giro d'Italia van 2007 betrapt op een te hoge concentratie van het antiastmamiddel salbutamol in zijn lichaam en kreeg daarvoor één jaar schorsing.
  zondag 25 augustus 2019 @ 01:07:13 #5
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_188612539
Doping bestaat niet meer sinds Lance. Iedereen is er klaar mee.
  zondag 25 augustus 2019 @ 01:08:01 #6
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_188612541
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 23:18 schreef Szura het volgende:
Mag die OP hier wel terug?
Dit was wel de ultieme bazen OP van heel FOK!. Hier zat echt wel werk in.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 25 augustus 2019 @ 01:10:39 #7
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188612571
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2019 01:08 schreef Bugno2 het volgende:

[..]

Dit was wel de ultieme bazen OP van heel FOK!. Hier zat echt wel werk in.
Maar die is er gewoon nog natuurlijk, in het reguliere dopingtopic.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 25 augustus 2019 @ 01:12:07 #8
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_188612584
quote:
1s.gif Op zondag 25 augustus 2019 01:10 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Maar die is er gewoon nog natuurlijk, in het reguliere dopingtopic.
Link?
  zondag 25 augustus 2019 @ 01:15:54 #9
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188612620
quote:
1s.gif Op zondag 25 augustus 2019 01:10 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Maar die is er gewoon nog natuurlijk, in het reguliere dopingtopic.
Kun je toch ook gewoon hierin zetten
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_188651699
Een link naar The Clinic, het doping forum van Cycling News mag hier niet ontbreken.
pi_188660367
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2019 16:05 schreef AllesKaputt het volgende:
Een link naar The Clinic, het doping forum van Cycling News mag hier niet ontbreken.
Af en toe lees ik weer eens rond daar. Soms interessant, maar meestal karikaturale toestanden als je het mij vraagt.
pi_188894147
Scienceofsport twitterde op woensdag 11-09-2019 om 11:41:36 “How to cheat at sport and get away with it” - our latest pod explores some of sport’s infamous cheats. You’ll meet real & vanishing twins, marathon hitchhikers, #bloodgate, pins into testicles & passionate kissing. Listen here & on all major platforms:https://t.co/Xec6avgtkv reageer retweet
quote:
Also, it features my semi tongue-in-cheek seven-point list of tips for effective cheating. And since not everyone listens to podcasts, I thought I’d share them here, in a short thread…or just listen to the pod!

1. Never take a test you won’t pass. So run away, hide, avoid, duck, dive and escape. Train where you can’t be easily reached, and ignore the testers if they aren’t in your designated window. Withdraw, lose, but don’t take that test!

2. Have money. No matter your method of cheating, you win on both sides of the equation - money helps you cheat with complexity & sophistication, which is the name of the game. And then *IF* you’re caught, expensive lawyers can amplify it even more, creating doubt for your escape

3. Cultivate friends in high places. Governance, organisation, even media. If you’re “too big to fail”, and have some protection of being “important”, you will be safer than the masses, who are often sacrificed to make it appear like rules are working.

4. Own the narrative. If you cheat to win, chances are it’ll be a surprise. A transformation. Late emergence. You have to explain it, so prepare the world ahead of time. A mystery disease, diet & weight loss, new attitude. Whatever it takes, conjure up reasons other than cheating

5. Have asthma. Or be susceptible to infections and diseases, and make sure you have a good (that is, agreeable) doctor. The ‘medicalisation’ of sport is where the marginal gains are. This will also help you with the previous point 4. And Point 2, re complexity. Bewilder them!

6. Attack, with aggression & legal might, any accusers. They’re unlikely to have the money or the desire for the fight. If you don’t fancy the threats, just use NDAs on whoever knows where the skeletons are buried. Basically, make the barriers to whistleblowing insurmountable

7. Do not be: Chinese, Spanish, Kenyan, Italian, Turkish, and definitely, definitely not Russian! If your name ends if -ov or -ova, don’t even bother, they’ll be onto you even if you’re innocent (see Point 3).

Ok those are only semi-serious, though they’re still true (I think!). They are a summary of our @sportsscipod
“cheating in sport” podcast, though, which you can listen to here:
https://podcasts.apple.co(...)9225?i=1000449136593
Citius, Altius, Fortius.
  woensdag 11 september 2019 @ 13:46:30 #13
14505 OProg
A Life in Music
pi_188895093
Stichting open deur weer bezig met intrappen?
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Moderator woensdag 18 september 2019 @ 23:08:06 #14
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_189014679
thijszonneveld twitterde op woensdag 18-09-2019 om 23:01:28 Preidler wordt dus beschuldigd van dopinggebruik toen hij nog bij Sunweb reed. https://t.co/IkPvjEIfaF reageer retweet
Spekenbrink vindt dit niet leuk.
pi_189015082
quote:
1s.gif Op woensdag 18 september 2019 23:08 schreef Slobeend het volgende:
thijszonneveld twitterde op woensdag 18-09-2019 om 23:01:28 Preidler wordt dus beschuldigd van dopinggebruik toen hij nog bij Sunweb reed. https://t.co/IkPvjEIfaF reageer retweet
Spekenbrink vindt dit niet leuk.
Was die bloedneus van mevrouw Preidler (bedankt Lau) dus toch een hele slechte smoes voor koudwatervrees?
  Moderator woensdag 18 september 2019 @ 23:58:06 #16
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_189015731
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 23:25 schreef showtimer het volgende:

[..]

Was die bloedneus van mevrouw Preidler (bedankt Lau) dus toch een hele slechte smoes voor koudwatervrees?
Dat verhaal kan ik me niet meer herinneren.
pi_189015784
quote:
1s.gif Op woensdag 18 september 2019 23:58 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Dat verhaal kan ik me niet meer herinneren.
SPT / [Wielrennen] #389 Op naar een natte Parijs-Roubaix
  Moderator donderdag 19 september 2019 @ 00:06:37 #18
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_189016884
Maar waarom zou die destijds dan naar huis gewild hebben. Bang voor te hoge waardes?
pi_189018041
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 07:36 schreef Dale__Cooper het volgende:
Maar waarom zou die destijds dan naar huis gewild hebben. Bang voor te hoge waardes?
Of blinde paniek. Ligt er een beetje aan of de belastende informatie van vlak voor of tijdens die Giro stamt. Mogelijk reed Preidler rond met de wetenschap dat er op een bepaalde dag iemand met een zak bloed op hem zat te wachten waar hij al voor betaald had. Dat hij verweet Lau het wielrennen te belangrijk te maken zou juist bij hem heel erg moeten spelen in die periode.
pi_189020991


Het was niet meer de gezellige Georg.
  Moderator donderdag 19 september 2019 @ 13:38:06 #22
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189021090
Hoppa, Omerta Tom geeft Preidler nog even een trap na. Georg was gewoon een matig getalenteerde renner die verbitterd was dat hij geen topper werd en daarom ging hij maar doping gebruiken. Gewoon weer zo'n eenling die het voor de rest verpest. Maar verder is Tom niet boos, nee, ben je mal.

Tom Dumoulin, je bent een onvoorstelbare klootzak.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 19 september 2019 @ 13:40:36 #23
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_189021120
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 13:38 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Hoppa, Omerta Tom geeft Preidler nog even een trap na. Georg was gewoon een matig getalenteerde renner die verbitterd was dat hij geen topper werd en daarom ging hij maar doping gebruiken. Gewoon weer zo'n eenling die het voor de rest verpest. Maar verder is Tom niet boos, nee, ben je mal.

Tom Dumoulin, je bent een onvoorstelbare klootzak.
Omerta Tom :')
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 19 september 2019 @ 13:42:40 #24
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_189021136
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 13:29 schreef Dale__Cooper het volgende:
[ afbeelding ]

Het was niet meer de gezellige Georg.
Waarom heb je toch zoveel van die josti's die een screenshot van hun statement in een tekstverwerker posten ipv het gewoon netjes als statement naar buiten te brengen?
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Moderator donderdag 19 september 2019 @ 13:43:42 #25
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189021149
quote:
1s.gif Op donderdag 19 september 2019 13:40 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Omerta Tom :')
Dit is omerta ja, lieve Slob.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_189021357
quote:
9s.gif Op donderdag 19 september 2019 13:42 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Waarom heb je toch zoveel van die josti's die een screenshot van hun statement in een tekstverwerker posten ipv het gewoon netjes als statement naar buiten te brengen?
Met afschuwelijke rode lijntjes eronder

Amateuristisch
  donderdag 19 september 2019 @ 14:15:07 #27
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_189021575
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 13:58 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Met afschuwelijke rode lijntjes eronder

Amateuristisch
En het dan niet aanpassen :')
  donderdag 19 september 2019 @ 14:16:02 #28
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_189021587
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 13:43 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Dit is omerta ja, lieve Slob.
Maar volgens jou gebruikt toch iedereen doping, dus wat boeit het.
pi_189021598
En dan te bedenken dat ie in zijn schone jaren bijna nog een bergrit in de Giro won. Het blijft een merkwaardige sport, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 19 september 2019 @ 14:25:49 #30
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189021759
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 14:16 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Maar volgens jou gebruikt toch iedereen doping, dus wat boeit het.
Je probeert een vreemde wending aan het gesprek te geven, blijf maar gewoon ontopic.

Dus, wat is jouw mening over het feit dat Preidler hier op genadeloze wijze onder de bus wordt gegooid? Ik vind het een ordinaire afrekening.

De timing is ook wel vrij curieus, natuurlijk.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 19 september 2019 @ 14:27:43 #31
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_189021793
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 14:25 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Je probeert een vreemde wending aan het gesprek te geven, blijf maar gewoon ontopic.

Dus, wat is jouw mening over het feit dat Preidler hier op genadeloze wijze onder de bus wordt gegooid? Ik vind het een ordinaire afrekening.

De timing is ook wel vrij curieus, natuurlijk.
Derk Wiersum en Kelvin Maynard vinden dit wat overdreven.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  donderdag 19 september 2019 @ 14:28:30 #32
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_189021809
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 14:25 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Je probeert een vreemde wending aan het gesprek te geven, blijf maar gewoon ontopic.

Dus, wat is jouw mening over het feit dat Preidler hier op genadeloze wijze onder de bus wordt gegooid? Ik vind het een ordinaire afrekening.

De timing is ook wel vrij curieus, natuurlijk.
Aannemend dat Dumoulin niet aan de illegale middelen zit vind ik het geen onlogische reactie.

Als hij dat wel zit wordt het ineens hypocriet, dus ga ik ervan uit dat je mening over deze situatie gebaseerd is op je aanname dat alle wielrenners aan de dope zitten.
pi_189021998
ONZE Tom begint een lachwekkende vent te worden ja. Wees gewoon stil, dit amateurtoneel zit niemand op te wachten, die gespeelde verontwaardiging...
Jack does it in real time...
pi_189022017
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 14:25 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

De timing is ook wel vrij curieus, natuurlijk.
Wat is er met de timing? Dit speelt pas sinds gisteren.
pi_189022477
quote:
Sunweb denkt eraan stappen te nemen tegen Georg Preidler. De Oostenrijker heeft volgens het OM in Innsbruck op regelmatige basis bloeddoping en groeihormonen gebruikt, óók in de tijd dat hij bij Sunweb reed en in 2017 met Tom Dumoulin de Giro won.

In een reactie laat de ploeg weten dat ze pas inhoudelijk kunnen reageren wanneer officiële informatie bekend is gemaakt. ,,Als de eerste berichten waar blijken te zijn, zullen we schade gaan verhalen, ondanks dat hij niet meer bij ons onder contract staat. Dit vergrijp zou honderd procent ingaan tegen afspraken dat wij met onze renners maken. Hiervoor zullen we ook contact opnemen met zijn laatste ploeg, Groupama-FDJ, om te onderzoeken of we daar gezamenlijk in kunnen optrekken. We beschouwen ook hen als slachtoffer in deze situatie.”

Sunweb kon na het seizoen, waarin hij als knecht Dumoulin bijstond bij diens Giro-zege, niet op contractverlenging rekenen. Het team laat nu nogmaals weten dat de beschikbare data uit het biologisch paspoort niet de aanleiding waren om zijn contract niet te verlengen. ,,Het had te maken met twijfel of hij nog steeds goed zou passen bij onze ploeg en onze visie, of we op hem konden rekenen en konden vertrouwen op samen gemaakte afspraken.”

De ploeg van Iwan Spekenbrink heeft zich altijd gepresenteerd als ploeg met een zero-tolerance-beleid met een verregaand antidopingbeleid. De bekentenis van Preidler kwam dan ook hard aan. Nadat zijn naam was opgedoken bij het omvangrijke dopingschandaal in Oostenrijk (Operation Aderlass) verklaarde hij aanvankelijk nog pas doping te zijn gaan gebruiken na zijn periode bij Sunweb, maar dat ligt volgens het OM toch anders. De Oostenrijker, die van 2013 tot en met 2017 voor Sunweb reed, is door de UCI al voor vier jaar geschorst.

,,De actualiteit toont nogmaals aan hoe belangrijk en relevant anti-doping is in onze sport”, laat Sunweb in een reactie weten. ,,Dat je uiteindelijk niet de aard van mensen kunt veranderen maar dat je door middel van effectieve opsporingsmechanismen gedragen wel ten goede kunt beïnvloeden. We hebben altijd gepleit voor nog meer onafhankelijke controles, waardoor de kans op detectie vergroot wordt en waardoor mensen op z’n minst geneigd zijn dit soort schadelijke misstappen minder snel te maken. Het bewijst hoe waardevol het is dat onze partner Sunweb bereid is om sinds 2018 te investeren in meer onafhankelijke dopingcontroles (via Dopingautoriteit). Hierdoor komt meer data beschikbaar en wordt de pakkans, en dus het risico voor renners, groter.”
  Moderator donderdag 19 september 2019 @ 15:31:08 #36
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189022529
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 14:28 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]

Aannemend dat Dumoulin niet aan de illegale middelen zit vind ik het geen onlogische reactie.

Als hij dat wel zit wordt het ineens hypocriet, dus ga ik ervan uit dat je mening over deze situatie gebaseerd is op je aanname dat alle wielrenners aan de dope zitten.
Of Tom clean is of niet, een onlogische reactie is het sowieso.

Ten eerste vind ik het buitengewoon merkwaardig om zo op de persoon Preidler te spelen. Het was niet meer de jongen die hij kende, hij was bitter geworden, onzeker. Self-contained, Georg stond op zichzelf, Georg had verder geen contact meer met de rest van de ploeg. Afgezonderd. Om te beginnen is dit een karaktermoord, een trap na richting iemand die al een tijd op de grond ligt. Dat is al niet netjes, naar mijn bescheiden mening. Bovendien is het natuurlijk ook gewoon gelul allemaal, want toen Georg nog bij Tom in de ploeg reed hoorden we dit soort verhalen niet. Toen hij door de mand begonnen te vallen hoorden we Tom in eerste instantie ook nog niet, omdat het gebruik pas leek te zijn begonnen na zijn tijd bij Sunweb. Pas nu, nu we weten dat hij ook bij Sunweb heeft gebruikt, blijkt dat Georg was veranderd. Blijkt dat ie bitter was geworden. Tom zag het eigenlijk al aankomen.

Als je in dat soort verhaaltjes trapt ben je wel heel erg naïef. Dit is puur het schoonvegen van je eigen straatje, jezelf van welke blaam dan ook proberen te zuiveren. Georg was al een beetje aan het wegglijden, hij had al niet echt contact meer met de rest van de ploeg. Tom maakt op deze manier een paria van Preidler, iets wat voor mij laat zien hoe eng het wielerwereldje nog steeds is. Je hoort erbij, tot je er niet mee bij hoort.

Ten tweede vind ik het vrij kwalijk dat Tom ons één bepaald scenario geeft. Volgens Tom was Preidler verbitterd omdat hij ondanks al zijn harde werk niet de resultaten kon behalen die hij wilde behalen. Daarom, en alleen daarom, besloot Preidler doping te gaan gebruiken. Het kwam dus puur vanuit Preidler zelf en verder had niemand er iets mee te maken. Is natuurlijk het makkelijkste verhaal voor Dumoulin zelf, en voor de ploeg - dan heb je er verder niets mee te maken. Dumoulin gaat alleen volledig voorbij aan het feit dat er honderden scenario's bedacht kunnen worden waarom iemand besluit doping te gaan gebruiken. Om maar een simpel voorbeeld te noemen: misschien heeft de ploegleiding Preidler wel onder druk gezet om beter te presteren, en zag hij geen andere uitweg meer dan een vlucht naar verboden middelen. Zou kunnen, kan ook niet. Het is in ieder geval veel te simpel om te stellen dat het maar gewoon een verbitterde renner was die daarom maar ging gebruiken en dus is het een lul. Weet je niet.

De afsluiting van het statement is helemaal prachtig. Tom hoopt dat Preidler zichzelf weer weet te vinden en dat Georg weer de vrolijke Georg van vroeger kan worden. Nou Tom, wat denk je zelf dat je met dit statement gaat bereiken? Zal Georg er vrolijk of minder vrolijk van worden? Die jongen raakt door dit verhaal alleen maar dieper in de put, je zal maar op zo'n manier uitgespuugd en uitgekotst worden door je voormalige 'vrienden'. Amai zeg.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 19 september 2019 @ 15:40:35 #37
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_189022646
Maar wat had Dumoulin dan moeten zeggen? Ja, niks misschien, maar even aannemend dat hij zelf clean is kan ik me best voorstellen dat hij zich genaaid voelt. In principe is nu zijn hele Giro besmet met doping omdat hij toch geholpen is door een ploeggenoot van wie bewezen is dat hij het niet zuiver deed. Dat is iets waar hij zelf niets aan kan doen, maar waar hij wel op aangekeken gaat worden en wat toch een klein sterretje achter die Girowinst zet. Tegelijkertijd is het wel een ploeggenoot geweest met wie hij het goed kon vinden, blijkbaar, en dat zorgt dan voor een dubbel gevoel.

Het kan natuurlijk zijn dat je gelijk hebt hè, ik beweer niet zeker te weten dat Tom 100% clean is. Maar ik vind dat daar op dit moment onvoldoende grondslag voor is om uit te gaan van een of andere complottheorie a la 'schoonvegen van je straatje'.

Verder heeft Dumoulin natuurlijk geen enkele incentive meer om Sunweb de hand boven het hoofd te houden, hij gaat daar pleite en rijdt er geen enkele koers meer voor, en bovendien is dat allemaal op een vrij lullige manier gegaan. Hij had ook een sneer naar Sunweb ervan kunnen maken, dat ze onvoldoende zicht hebben gehad op Preidler en op de interne samenhang in het team, en wmb siert het hem dat hij dat niet doet.
pi_189022887
Is onze Tom wel clean?
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_189022991
De vraag die we moeten stellen is of een dopende knecht invloed heeft op de prestaties van de kopman
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
  donderdag 19 september 2019 @ 16:20:01 #40
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_189023141
Preidler, en eigenlijk alle atleten die hier in betrokken zijn geraakt lijken echt nauwelijks beter te hebben gepresteerd onder deze dopingarts.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_189023153
Pas bij FDJ heeft ie dubbele dosissen genomen lijkt me

  donderdag 19 september 2019 @ 16:24:28 #42
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_189023204
Geeft denk ik vooral aan dat je met de hoeveelheden bloed die je tegenwoordig nog kan gebruiken zonder gepakt te worden niet echt meer buitenaards presteert.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 19 september 2019 @ 16:27:28 #43
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_189023245
quote:
Jij maakt er ook echt een heel verhaaltje van in je eigen hoofd. Beetje paranoide, of wat.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_189023350
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 16:24 schreef Mani89 het volgende:
Geeft denk ik vooral aan dat je met de hoeveelheden bloed die je tegenwoordig nog kan gebruiken zonder gepakt te worden niet echt meer buitenaards presteert.
Zijn marginal gains geworden. Een dokter van een topteam met legale doping heeft meer impact dan zo'n louche figuur in de kantlijn.
pi_189023359
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 16:27 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Jij maakt er ook echt een heel verhaaltje van in je eigen hoofd. Beetje paranoide, of wat.
Serieuze meltdown indd.
  donderdag 19 september 2019 @ 16:36:25 #46
14505 OProg
A Life in Music
pi_189023403
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 15:31 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ten tweede vind ik het vrij kwalijk dat Tom ons één bepaald scenario geeft. Volgens Tom was Preidler verbitterd omdat hij ondanks al zijn harde werk niet de resultaten kon behalen die hij wilde behalen. Daarom, en alleen daarom, besloot Preidler doping te gaan gebruiken.
quote:
Ik weet niet of het waar is, natuurlijk hoop ik van niet. Maar om eerlijk te zijn, zou ik niet verrast zijn. Hij was niet meer de blije Georg die ik kende. Hij kwam bitter over, onzeker en afgesloten. Ik denk dat het heel moeilijk voor hem was om te zien dat hij zo hard mogelijk werkte, en dat het niet genoeg was om hem de betere renner te maken die hij wilde zijn.”
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_189023915
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 15:27 schreef wimderon het volgende:

[..]

Wederom de bevestiging dat het bloedpaspoort ook niks waard is overigens.
Zogenaamd een middel om gebruikers te betrappen, maar ze geven letterlijk toe dat ze niks konden zien aan Preidler, terwijl hij zich volop aan het doperen was met een arts. _O- Iemand die ooit nog het bloedpaspoort noemt als middel in de 'strijd' tegen doping mogen ze ook afvoeren... Zoals hier al gezegd wordt: microdoseringen en 'legale' behandelingen en middelen (o.a. ketonen) zijn momenteel de doping en er is compleet geen manier om dit op te sporen of tegen te gaan...
Jack does it in real time...
pi_189025745
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 15:40 schreef DecoAoreste het volgende:
... maar even aannemend dat hij zelf clean is ...
  donderdag 19 september 2019 @ 19:59:24 #49
14505 OProg
A Life in Music
pi_189027452
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 17:07 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Wederom de bevestiging dat het bloedpaspoort ook niks waard is overigens.
Zogenaamd een middel om gebruikers te betrappen, maar ze geven letterlijk toe dat ze niks konden zien aan Preidler, terwijl hij zich volop aan het doperen was met een arts. _O- Iemand die ooit nog het bloedpaspoort noemt als middel in de 'strijd' tegen doping mogen ze ook afvoeren... Zoals hier al gezegd wordt: microdoseringen en 'legale' behandelingen en middelen (o.a. ketonen) zijn momenteel de doping en er is compleet geen manier om dit op te sporen of tegen te gaan...
Je gaat je vooral afvragen wat er mis ging als dat paspoort er uit ziet als de Koninginnerit in de giro.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_189030436
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 17:07 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Wederom de bevestiging dat het bloedpaspoort ook niks waard is overigens.
Zogenaamd een middel om gebruikers te betrappen, maar ze geven letterlijk toe dat ze niks konden zien aan Preidler, terwijl hij zich volop aan het doperen was met een arts. _O- Iemand die ooit nog het bloedpaspoort noemt als middel in de 'strijd' tegen doping mogen ze ook afvoeren... Zoals hier al gezegd wordt: microdoseringen en 'legale' behandelingen en middelen (o.a. ketonen) zijn momenteel de doping en er is compleet geen manier om dit op te sporen of tegen te gaan...
Nouja, het bloedpaspoort heeft wel de excsessen vermindert, dat is al heel wat. Maar ze moeten inderdaad niet doen alsof je daar doping mee kan voorkomen.

Een van de gekste dingen vind ik dat je gewoon drie controles per jaar mag missen. Als je een beetje weet hoe lang je gloeit na gebruik van bepaalde middelen, dan moet je wel kneiterdom zijn om echt gepakt te worden.
  donderdag 19 september 2019 @ 22:09:35 #51
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_189030838
Moet wel hele slechte dope zijn geweest die Georg in 2017 heeft genomen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_189030970
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 15:40 schreef DecoAoreste het volgende:
Maar wat had Dumoulin dan moeten zeggen?
Gewoon, niks.
Wat bereikt hij nu met dit verhaal dan? Niemand zit toch hierop te wachten? Werkt alleen maar averechts.

- Mensen die denken dat alle wielrenners tjokvol zitten vinden hem nu (terecht) een paardenlul.

- De rasoptimisten en chauvinisten gaan niet minder hard om hem JUICHEN zonder dit statement.

Han Cock vraagt even wat je er van vindt. Jij vindt het jammer. En je gaat weer door in het leven... Zo zou de altijd sympathieke Bauke dit aangepakt hebben (denk ik...).
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 20 september 2019 @ 07:29:58 #53
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_189034525
inrng twitterde op vrijdag 20-09-2019 om 06:45:04 L’Equipe (paper, no URL) reports Marion Sicot (Doltcini-Van Eyck) has an abnormal analytical finding for EPO in A-sample taken from French champs in June. She contests the findings. Twist to the story is she’s been coached by Franck Alaphilippe, Julien’s cousin and coach reageer retweet
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_189034980
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 22:15 schreef De_Verschoppeling het volgende:

[..]

Gewoon, niks.
Wat bereikt hij nu met dit verhaal dan? Niemand zit toch hierop te wachten? Werkt alleen maar averechts.

- Mensen die denken dat alle wielrenners tjokvol zitten vinden hem nu (terecht) een paardenlul.

- De rasoptimisten en chauvinisten gaan niet minder hard om hem JUICHEN zonder dit statement.

Han Cock vraagt even wat je er van vindt. Jij vindt het jammer. En je gaat weer door in het leven... Zo zou de altijd sympathieke Bauke dit aangepakt hebben (denk ik...).
Waarbij Mollema dan weer regelmatig kritiek krijgt omdat hij zich nooit uitspreekt, terwijl Dumoulin juist waardering krijgt omdat hij dat wel doet..
pi_189038205
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 september 2019 08:42 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Waarbij Mollema dan weer regelmatig kritiek krijgt omdat hij zich nooit uitspreekt, terwijl Dumoulin juist waardering krijgt omdat hij dat wel doet..
De gemiddelde Nederlander is toch niet geïnteresseerd wat Mollema nu van Pantano vindt? Dat zijn alleen de journalisten, die hier dan weer slap over ouwehoeren.

Renners als Tom en Stef geloven iets teveel in zichzelf. Die gasten moet je na hun carrière ook nog op tv blijven zien als analist of commentator.
pi_189040802
quote:
7s.gif Op vrijdag 20 september 2019 07:29 schreef Pino112 het volgende:
inrng twitterde op vrijdag 20-09-2019 om 06:45:04 L’Equipe (paper, no URL) reports Marion Sicot (Doltcini-Van Eyck) has an abnormal analytical finding for EPO in A-sample taken from French champs in June. She contests the findings. Twist to the story is she’s been coached by Franck Alaphilippe, Julien’s cousin and coach reageer retweet
[ afbeelding ]
Wow, we zijn geschokt. Van de entourage van de altijd cleane Lollerphilippe hadden wij dit nooit, maar dan ook nooit verwacht.

EPO in 2019. :')

[ Bericht 3% gewijzigd door DeeBee op 20-09-2019 16:38:54 ]
Jack does it in real time...
  vrijdag 20 september 2019 @ 16:48:31 #57
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_189041324
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:19 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Wow, we zijn geschokt. Van de entourage van de altijd cleane Lollerphilippe hadden wij dit nooit, maar dan ook nooit verwacht.

EPO in 2019. :')
En een bolle kop.
  Redactie Sport vrijdag 20 september 2019 @ 19:17:04 #58
164004 crew  TargaFlorio
pi_189043297
quote:
Sicot werd getraind door Franck Alaphilippe, de neef en trainer van wereldtopper Julian Alaphilippe. De samenwerking stopte echter net na het Frans kampioenschap. Franck Alaphilippe – die nu als coach werkzaam is bij Deceuninck-Quick-Step – is niet bereikbaar voor commentaar.
https://www.wielerflits.b(...)est-positief-op-epo/

Zou DQS Francky op non-actief zetten?
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 21 september 2019 @ 00:13:33 #59
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_189049011
quote:
10s.gif Op vrijdag 20 september 2019 16:19 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Wow, we zijn geschokt. Van de entourage van de altijd cleane Lollerphilippe hadden wij dit nooit, maar dan ook nooit verwacht.

EPO in 2019. :')
Het komt door de menstruatie.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_189086493
quote:
Einde van een tijdperk: WADA zet punt achter de beruchte ‘Operacion Puerto’

Dertien jaar nadat het dopingschandaal rond de omstreden arts Eufemiano Fuentes losbarstte, heeft het Wereldantidopingagentschap (WADA) een punt gezet achter het onderzoek Operacion Puerto. Elf sporters werden geïdentificeerd als klanten van Fuentes. Het WADA kan de namen echter niet bekendmaken omdat de verjaringstermijn overschreden is.

“Operacion Puerto, geopend in 2006, is in augustus 2019 beëindigd. (...) In totaal werden elf sporters (tien mannen en één vrouw) geïdentificeerd als klanten van dokter Fuentes. Aangezien de verjaringstermijn van tien jaar echter verstreken is, kunnen de namen niet meer publiek gemaakt worden”, meldt het WADA in zijn vorige week gepubliceerde jaarrapport 2018. Het is niet duidelijk of de sporters nog actief zijn.

De zaak-Puerto barstte los op 23 mei 2006. De Spaanse Guardia Civil vond toen meer dan 200 bloedzakken in een clandestien laboratorium van dokter Fuentes in Madrid. Pas in juli 2016 kreeg het WADA de stalen in handen na een lange strijd met de Spaanse justitie, dat datzelfde jaar Fuentes en andere betrokkenen vrijsprak wegens het ontbreken van antidopingwetgeving in Spanje ten tijde van de feiten.

Verschillende grote wielernamen passeerden de revue in de zaak-Puerto. In het kader hiervan werden de Italiaan Ivan Basso, de Duitser Jan Ullrich en de Spanjaard Alejandro Valverde geschorst. Tijdens het proces gaf Fuentes echter aan ook sporters uit andere disciplines te hebben behandeld.
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 2 oktober 2019 @ 07:31:41 #61
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_189221838
Cyclingnewsfeed twitterde op woensdag 02-10-2019 om 07:21:01 Sicot B-sample confirms positive test for EPOFrench rider continues to protest innocencehttps://t.co/J9w7aBfO6Z https://t.co/TpWQ95TOQs reageer retweet
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  Moderator vrijdag 4 oktober 2019 @ 21:32:16 #62
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_189272110
Jongens is dit ook doping? zeg het maar..

guardian_sport twitterde op vrijdag 04-10-2019 om 20:55:41 First British eRacing champion banned for using bot to gain unfair advantage https://t.co/mxIovPyYGX reageer retweet
  woensdag 9 oktober 2019 @ 19:06:19 #63
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_189350220
quote:
Operation Aderlass: Sloveense wielrenner Koren twee jaar geschorst
De Sloveense wielrenner Kristijan Koren is door de internationale wielerunie UCI voor twee jaar geschorst. De naam van de 32-jarige helper van Vincenzo Nibali bij Bahrain-Merida dook op in Operation Aderlass, het grootschalige onderzoek van de Oostenrijkse justitie naar het bloeddopingnetwerk van de Duitse dopingarts Mark Schmidt.

Koren, die gestraft wordt voor misdragingen in 2011 en 2012, was het laatst actief in de Giro d'Italia. Na afloop van de vierde etappe werd hij uit koers genomen en voorlopig geschorst.

Ook oud-renner Borut Bozic, tegenwoordig ploegleider bij Bahrain-Merida, is voor twee jaar geschorst voor overtreding van het dopingreglement in 2012. Beiden hebben de beschuldigingen en sanctie geaccepteerd.

Petacchi en Durasek

De UCI heeft nog geen uitspraak bekendgemaakt in de zaak van Kristijan Durasek. De Kroaat van UAE-Emirates werd op op dezelfde gronden als Koren en Bozic voorlopig geschorst.

Behalve Koren, Bozic en Durasek kwamen ook de namen van oud-sprinters Danilo Hondo en Alessandro Petacchi naar boven in het dopingonderzoek. De Italiaanse sprinter, die in 2015 na 48 ritzeges stopte met wielrennen, heeft steeds ontkend dat hij bloeddoping zou hebben gebruikt.

Operation Aderlass begon met een actie van de Oostenrijkse politie bij de wereldkampioenschappen noordse nummers (langlaufen, schansspringen en combinatie) in Seefeld in februari.

Daarbij werd de 26-jarige Oostenrijker Max Hauke aangetroffen met een infuus in zijn arm, uren voor de start van het onderdeel 15 kilometer langlaufen op de WK.

Begin maart deed de Duitse politie in het kader van het dopingonderzoek een inval in Erfurt bij dopingarts Mark Schmidt. Daarbij werden onder meer veertig bloedzakken gevonden.

Daags voor die inval gaf de Oostenrijkse wielrenner Georg Preidler, evenals zijn landgenoot Stefan Denifl, toe zich door Schmidt te hebben laten behandelen.

Preidler hield vol dat hij vanaf 2018 klant was in Erfurt, maar het Oostenrijkse Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan sinds de Giro van 2017 regelmatig bloeddoping en groeihormonen te hebben gebruikt. In 2017 was Preidler een van de helpers van Tom Dumoulin bij diens zege in de Giro.

Preidler en Denifl zijn inmiddels voor vier jaar geschorst. Bij Operation Aderlass zijn zeker al meer dan twintig atleten uit acht Europese landen betrokken.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator maandag 14 oktober 2019 @ 19:02:59 #64
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_189433389
MPCC_Cycling twitterde op maandag 14-10-2019 om 18:12:15 🎥 Vice-Président du MPCC, Iwan Spekenbrink parle des futurs combats du mouvement, comme la recherche des paramètres thyroïdiens / He talks about the next fights of the MPCC, for example about hormone replacement therapy (HRT) https://t.co/8yvuK3Ph7i reageer retweet
Dominee Spekenbrink zit vooraan in de kerk. Is dat iets nieuws HRT?
pi_189478534


Nummertje 41 en 42 voor de Columbiaanse lieverds.
  Moderator donderdag 17 oktober 2019 @ 10:45:37 #66
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189478730
Wacht even, Cardenas is op 45-jarige leeftijd nog even betrapt? Dat had ik gemist. :')

Edje Beltran reed ooit nog voor Tinkoff. Tegenwoordig in dienst van het altijd fantastische Medellin. Je verwacht het niet.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_189483197
quote:
0s.gif Op maandag 14 oktober 2019 19:02 schreef Momo het volgende:
MPCC_Cycling twitterde op maandag 14-10-2019 om 18:12:15 🎥 Vice-Président du MPCC, Iwan Spekenbrink parle des futurs combats du mouvement, comme la recherche des paramètres thyroïdiens / He talks about the next fights of the MPCC, for example about hormone replacement therapy (HRT) https://t.co/8yvuK3Ph7i reageer retweet
Dominee Spekenbrink zit vooraan in de kerk. Is dat iets nieuws HRT?
In ieder geval bekend in de vechtwereld, oudere vechters pleiten er zelfs voor.
  Moderator zaterdag 19 oktober 2019 @ 16:21:37 #68
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189516612
quote:
De Nederlandse wielrenner David van Eerd is door het Franse dopingagentschap AFLD geschorst wegens een dopingovertreding. De 29-jarige renner is bij een dopingcontrole op 7 juli 2018 betrapt op CERA, een vorm van EPO.

Van Eerd was de afgelopen jaren actief voor het Global Cycling Team, een ploeg van Nederlanders die naar veelal exotische landen afreizen om daar wielerwedstrijden te rijden. In september 2018 was Van Eerd succesvol met de eindzege in de Ton Hoa Sen Cup, een Vietnamese etappekoers.
De renner uit Breda werd echter op 22 november 2018 door het Franse dopingagentschap op de hoogte gebracht van een positieve dopingtest op 7 juli van dat jaar. In zijn bloed zijn sporen gevonden van CERA, een hormoon dat op de dopinglijst staat. Van Eerd nam toen deel aan het National Moutarde Crit, een fixed-gear wedstrijd nabij Dijon.

De dopingovertreding is bestraft met een schorsing van vier jaar. Uit de uitspraak van het AFLD, die al dateert van juni 2019, blijkt dat Van Eerd zijn schorsing heeft geaccepteerd en niet in beroep is gegaan. WielerFlits is over de uitspraak getipt.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 16:24:13 #69
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_189516648
Silent ban genot _O_
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 16:27:16 #70
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_189516682
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator zaterdag 19 oktober 2019 @ 16:38:49 #71
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189516865
quote:
Goed verhaal. Student geneeskunde ook echt. _O-

quote:
Ik denk dat dit voorlopig mijn laatste avontuur was. Volgend jaar ga ik werken, dus begint het echte leven. Ik kan dit ook niet oneindig blijven doen, want om te kunnen trainen moet je veel opofferen. Gelukkig ben ik altijd mijn studie ernaast blijven doen. Ik heb wat vertraging opgelopen, maar ben wel continu tentamens en projecten blijven maken. Uiteindelijk wil ik sportarts worden. Het zou mooi zijn om uiteindelijk bij een profploeg terecht te komen met wie ik weer dit soort avonturen kan beleven. Het avontuur blijft toch altijd trekken.”
:')
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 19 oktober 2019 @ 17:48:18 #72
14505 OProg
A Life in Music
pi_189517732
Dit is ook mooi met de wetenschap van nu:

quote:
Er was geen dopingcontrole, want dat is te duur voor zo'n organisatie.
:')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_189547831
quote:
Staan nog meer mooie verhalen onder _O_
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
  maandag 21 oktober 2019 @ 15:22:43 #74
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_189548173
Ah sportarts jawel. Beter houdt Dopingautoriteit hem goed in de gaten.
pi_189549949
pi_189550114
quote:
Familie van Frits?
  maandag 21 oktober 2019 @ 17:51:24 #77
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_189550190
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator maandag 21 oktober 2019 @ 17:51:24 #78
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189550191
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator maandag 21 oktober 2019 @ 17:51:50 #79
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189550199
Oh daar is Mani al. Sterkte in deze zware tijden.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 21 oktober 2019 @ 18:05:44 #80
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_189550409
PCT W52 was a mistake, een big mistake.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_189550421
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 17:51 schreef Mani89 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

@:Koffieplanter
Vanaf nu posten we alleen nog met rouwbanden om. Dit is een zwarte dag in de wielergeschiedenis.
  Moderator maandag 21 oktober 2019 @ 18:10:39 #82
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_189550458
Iemand zo schoon als Raul die een dopingschorsing krijgt waar gaat de wereld heen
  maandag 21 oktober 2019 @ 18:13:32 #83
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_189550489
Alarcon was toch al bekend of ben ik in de auto war met en andere W52 god?
pi_189550554
quote:
1s.gif Op maandag 21 oktober 2019 18:13 schreef opgebaarde het volgende:
Alarcon was toch al bekend of ben ik in de auto war met en andere W52 god?
Dat was nep nieuws.
pi_189550662
Straks gaan ze ook zeggen dat Michael Boogerd schuldig is, floporganisatie die UCI.
pi_189555157
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 18:28 schreef johannes_vermeer het volgende:
Straks gaan ze ook zeggen dat Michael Boogerd schuldig is, floporganisatie die UCI.
  maandag 21 oktober 2019 @ 22:19:07 #87
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_189555174
quote:
0s.gif Op maandag 21 oktober 2019 22:18 schreef wimderon het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Geen PaBoogerd.gif?
pi_189558315
Ik zie dat de immer sympathieke Mehdi Sohrabi ook op de lijst van provisional suspensions staat. Dit is het. De druppel die de emmer doet overlopen. Fakkels en hooivorken paraat. Kut UCI. Gewoon kut. En anders niks.
  Moderator dinsdag 22 oktober 2019 @ 13:08:16 #89
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189562443
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 06:37 schreef Koffieplanter het volgende:
Ik zie dat de immer sympathieke Mehdi Sohrabi ook op de lijst van provisional suspensions staat. Dit is het. De druppel die de emmer doet overlopen. Fakkels en hooivorken paraat. Kut UCI. Gewoon kut. En anders niks.
Yonathan Monsalve is ook gesneuveld, dat is weer een god in het Aziatische circuit minder.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator dinsdag 22 oktober 2019 @ 13:15:02 #90
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189562538
ONZE altijd cleane jongens van de boterhammen met pindakaas hebben overigens de grootste lol om Alarcon.

Jasperdelaat twitterde op maandag 21-10-2019 om 19:58:01 @inrng @S_Kouwenhoven @jarnogm de dag dat je wist dat die zou komem 😂😂 reageer retweet
S_Kouwenhoven twitterde op maandag 21-10-2019 om 21:50:04 @Jasperdelaat @inrng @jarnogm Vervuild supplement? reageer retweet
jarnogm twitterde op maandag 21-10-2019 om 21:51:10 @S_Kouwenhoven @Jasperdelaat @inrng Goede mogelijkheid! reageer retweet
S_Kouwenhoven twitterde op maandag 21-10-2019 om 21:54:11 @jarnogm @Jasperdelaat @inrng Het is nog niet voorbij. Valverde kwam ook sterker terug!💪🏻 reageer retweet
Die Sjoerd heeft sowieso nogal een obsessie, hij tweet twee keer per jaar en altijd gaat het over Alarcon. De Volta van 2017 heeft blijkbaar permanente schade aangericht.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_189562832
Ze moeten nu een of andere Zwift league beginnen waar al deze geschorste nucleaire brommers lekker tegen elkaar kunnen racen. _O_
Jack does it in real time...
pi_189562930


Zoals we al konden vermoeden is Raúl Alarcón schoon. Zoals we al konden vermoeden kan hij zijn onschuld bewijzen. Zoals we al konden vermoeden is het een complot van de UCI tegen deze grootheid op de fiets. Hij heeft keiharde bewijzen, zwart op wit, die hem vrij gaan pleiten van dopinggebruik. Alarcón is namelijk betrapt middels een plas die werd gedaan toen hij lag te creperen van de pijn na een keiharde val die zijn seizoen abrupt beëindigde. De medicatie die hij heeft moeten innemen door bovenstaande val, zorgden ook voor onregelmatigheden in zijn paspoort. De rouwbanden gaan af, de fakkels en hooivorken mogen de schuur in: ik geloof voor de volle 110% in zijn onschuld. Ik walg dan ook van een stel toetsenbordridders die nu, nu Alarcón wezenloos op de grond ligt, naar hun toetsenbord rennen om hem een flinke trap na te geven. Toen Alarcón prachtige prestaties neerzette in Volta, waar waren ze toen? Toen Alarcón vrij werd gepleit van doping en er zelfs geen onderzoek liep bij de Spaanse federatie, waar waren ze toen? De Volta, nee, de hele wielerwereld, is nog lang niet van hem af.
pi_189563639
Hij gaat de aarde verschroeien tijdens zijn glorieuze terugkeer. _O_
Jack does it in real time...
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 14:45:05 #94
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_189563872
Jeetje
  dinsdag 22 oktober 2019 @ 15:32:37 #95
14505 OProg
A Life in Music
pi_189564563
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 oktober 2019 13:39 schreef Koffieplanter het volgende:
[ afbeelding ]

...

De Volta, nee, de hele wielerwereld, is nog lang niet van hem af.
_O_ _O_
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Moderator dinsdag 29 oktober 2019 @ 15:04:10 #96
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_189684453
Freeman to admit to medical tribunal that he lied about testosterone patches

Cyclingnews 4 minutes ago

Former Team Sky doctor will confess to ordering Testogel but denies product was for a rider

Former Team Sky and British Cycling team doctor Richard Freeman will admit to a medical tribunal that he lied when he previously stated that he had not ordered the batch of testosterone patches that were delivered to him at the Manchester Velodrome in May 2011.

The Times reports that on the first day of the rescheduled tribunal hearing in Manchester on Tuesday, Freeman’s counsel Mary O’Rourke QC admitted that her client had "told a lot of lies."

Freeman had previously claimed that 30 sachets of Testogel had been mistakenly delivered by Fit4Sport Limited of Oldham to the Manchester Velodrome – then the headquarters of Team Sky – on May 16, 2011.

It emerged at Tuesday’s hearing that Freeman signed a revised statement on 24 September of this year, in which he admitted to ordering the testosterone, though he insists that the banned product was ordered to treat a "non-rider" for medical reasons.

O’Rourke said that Freeman had told her: "I couldn’t bring myself to tell the truth, even to my lawyers. I am here now and this is the truth." Freeman was seated alongside O’Rourke during the preliminary hearing.

Therefore, while Freeman will now confess to ordering the testosterone patches, he will continue to deny the General Medical Council’s charge that the "motive was to obtain testosterone to give to an athlete to improve an athlete's performance."

O’Rourke said that the GMC had "no evidence from an athlete" that Freeman had ordered the testosterone for this purpose, but the Times reports that GMC representative Simon Jackson QC will draw on testimony from an endocrinologist to demonstrate that Freeman’s "non-rider" patient had no medical need for testosterone.

The tribunal first convened in February of this year, but Freeman did not attend and his legal team secured a lengthy adjournment. The new date for the hearing was confirmed at the beginning of this month and it is scheduled to run until December 20.

The GMC is the regulatory body covering the medical profession in the UK and Freeman could be stripped of his right to practise medicine if found guilty of misconduct, while the case, if proven, could have important consequences for British Cycling and Team Ineos, as testosterone is banned in and out of competition under the WADA rules. Freeman worked for British Cycling and Team Sky (now Team Ineos) between 2009 and 2015.

UK Anti-Doping, which passed evidence onto the GMC after being forced to close its investigation into the so-called 'jiffy bag' doping allegation concerning Bradley Wiggins, is poised to open proceedings if doping allegations are substantiated by the tribunal. WADA's 10-year statute of limitations, upgraded from eight years in 2015, means UKAD would have until 2021 to press charges.
  dinsdag 29 oktober 2019 @ 15:09:28 #97
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_189684517
Alleen toegeven wat ze kunnen bewijzen.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 29 oktober 2019 @ 15:41:24 #98
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_189684973
Je moet er toch ook niet aan denken dat Wiggins geschorst wordt en dat Froome met terugwerkende kracht zijn vijfde Tour al heeft gewonnen.
  donderdag 31 oktober 2019 @ 19:49:24 #99
64925 kikoooooo
Kwart over partytime
pi_189719000
Edit: verkeerde doping topic

[ Bericht 84% gewijzigd door kikoooooo op 31-10-2019 19:55:09 ]
I feel absolutely clean inside, and there is nothing but pure euphoria. I have never felt so great. All the next day I felt like a 'citizen of the universe' rather than a citizen of the planet.
  Moderator donderdag 31 oktober 2019 @ 19:55:22 #100
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_189719100
quote:
2s.gif Op donderdag 31 oktober 2019 19:49 schreef kikoooooo het volgende:
Van Nieuwkerk en die verschrikkelijke Erik Dijkstra stellen Hassan ontzettend kritische vragen op dit moment :')
Dit is wielrennen doping topic he :P
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')