abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Moderator woensdag 21 augustus 2019 @ 17:33:34 #1
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_188558904
Een forum over wielrennen kan natuurlijk niet zonder een dopingtopic.

We zijn gewend om alle dopingzaken te bespreken in het dopingtopic in SPT, maar nu WLR is afgescheiden hebben we ons eigen topic nodig. Zo worden we niet meer lastiggevallen door gemuteerde gewichtsheffers en dealende atleten.

Meld hier alle dopinggerelateerde informatie. Dat kan gaan van positieve tests tot discussies over middelen als ketonen. Alles is toegestaan, zolang het een beetje beschaafd blijft natuurlijk.

De link naar de originele dopingreeks, waar vanaf nu dus alleen nog maar de minderwaardige sporten besproken worden: SPT / Doping #144 Weer aan de EPO

Tevens een deel van die OP:

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 91% gewijzigd door Rellende_Rotscholier op 25-08-2019 19:05:46 ]
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_188564568
Hopelijk wordt dit geen stormlooptopic, maar dat kan natuurlijk nooit lang goed gaan.
  woensdag 21 augustus 2019 @ 23:18:35 #3
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188565292
Mag die OP hier wel terug?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_188600588
quote:
Alessandro Petacchi is door de UCI voor twee jaar geschorst. De voormalige topsprinter wordt gestraft voor betrokkenheid bij de grote bloeddopingzaak 'Operation Aderlass'.

De 45-jarige Italiaan zou in de seizoenen 2012 en 2013 de dopingregels hebben overtreden, meldt de internationale wielerbond zaterdag. Petacchi reed destijds voor Lampre.

Veel gevolgen zal de straf, die met terugwerkende kracht ingaat en tot 14 mei 2021 loopt, normaal gesproken niet hebben. Petacchi zette in juni 2015 een punt achter zijn loopbaan. Voorlopig mag hij echter ook geen andere functies in de wielersport bekleden.

Het is niet voor het eerst dat Petacchi tegen de lamp loopt. 'Ale Jet' werd in de Giro d'Italia van 2007 betrapt op een te hoge concentratie van het antiastmamiddel salbutamol in zijn lichaam en kreeg daarvoor één jaar schorsing.
  zondag 25 augustus 2019 @ 01:07:13 #5
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_188612539
Doping bestaat niet meer sinds Lance. Iedereen is er klaar mee.
  zondag 25 augustus 2019 @ 01:08:01 #6
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_188612541
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 23:18 schreef Szura het volgende:
Mag die OP hier wel terug?
Dit was wel de ultieme bazen OP van heel FOK!. Hier zat echt wel werk in.
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 25 augustus 2019 @ 01:10:39 #7
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_188612571
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2019 01:08 schreef Bugno2 het volgende:

[..]

Dit was wel de ultieme bazen OP van heel FOK!. Hier zat echt wel werk in.
Maar die is er gewoon nog natuurlijk, in het reguliere dopingtopic.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  zondag 25 augustus 2019 @ 01:12:07 #8
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_188612584
quote:
1s.gif Op zondag 25 augustus 2019 01:10 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Maar die is er gewoon nog natuurlijk, in het reguliere dopingtopic.
Link?
  zondag 25 augustus 2019 @ 01:15:54 #9
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188612620
quote:
1s.gif Op zondag 25 augustus 2019 01:10 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Maar die is er gewoon nog natuurlijk, in het reguliere dopingtopic.
Kun je toch ook gewoon hierin zetten
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_188651699
Een link naar The Clinic, het doping forum van Cycling News mag hier niet ontbreken.
pi_188660367
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2019 16:05 schreef AllesKaputt het volgende:
Een link naar The Clinic, het doping forum van Cycling News mag hier niet ontbreken.
Af en toe lees ik weer eens rond daar. Soms interessant, maar meestal karikaturale toestanden als je het mij vraagt.
pi_188894147
Scienceofsport twitterde op woensdag 11-09-2019 om 11:41:36 “How to cheat at sport and get away with it” - our latest pod explores some of sport’s infamous cheats. You’ll meet real & vanishing twins, marathon hitchhikers, #bloodgate, pins into testicles & passionate kissing. Listen here & on all major platforms:https://t.co/Xec6avgtkv reageer retweet
quote:
Also, it features my semi tongue-in-cheek seven-point list of tips for effective cheating. And since not everyone listens to podcasts, I thought I’d share them here, in a short thread…or just listen to the pod!

1. Never take a test you won’t pass. So run away, hide, avoid, duck, dive and escape. Train where you can’t be easily reached, and ignore the testers if they aren’t in your designated window. Withdraw, lose, but don’t take that test!

2. Have money. No matter your method of cheating, you win on both sides of the equation - money helps you cheat with complexity & sophistication, which is the name of the game. And then *IF* you’re caught, expensive lawyers can amplify it even more, creating doubt for your escape

3. Cultivate friends in high places. Governance, organisation, even media. If you’re “too big to fail”, and have some protection of being “important”, you will be safer than the masses, who are often sacrificed to make it appear like rules are working.

4. Own the narrative. If you cheat to win, chances are it’ll be a surprise. A transformation. Late emergence. You have to explain it, so prepare the world ahead of time. A mystery disease, diet & weight loss, new attitude. Whatever it takes, conjure up reasons other than cheating

5. Have asthma. Or be susceptible to infections and diseases, and make sure you have a good (that is, agreeable) doctor. The ‘medicalisation’ of sport is where the marginal gains are. This will also help you with the previous point 4. And Point 2, re complexity. Bewilder them!

6. Attack, with aggression & legal might, any accusers. They’re unlikely to have the money or the desire for the fight. If you don’t fancy the threats, just use NDAs on whoever knows where the skeletons are buried. Basically, make the barriers to whistleblowing insurmountable

7. Do not be: Chinese, Spanish, Kenyan, Italian, Turkish, and definitely, definitely not Russian! If your name ends if -ov or -ova, don’t even bother, they’ll be onto you even if you’re innocent (see Point 3).

Ok those are only semi-serious, though they’re still true (I think!). They are a summary of our @sportsscipod
“cheating in sport” podcast, though, which you can listen to here:
https://podcasts.apple.co(...)9225?i=1000449136593
Citius, Altius, Fortius.
  woensdag 11 september 2019 @ 13:46:30 #13
14505 OProg
A Life in Music
pi_188895093
Stichting open deur weer bezig met intrappen?
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Moderator woensdag 18 september 2019 @ 23:08:06 #14
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_189014679
thijszonneveld twitterde op woensdag 18-09-2019 om 23:01:28 Preidler wordt dus beschuldigd van dopinggebruik toen hij nog bij Sunweb reed. https://t.co/IkPvjEIfaF reageer retweet
Spekenbrink vindt dit niet leuk.
pi_189015082
quote:
1s.gif Op woensdag 18 september 2019 23:08 schreef Slobeend het volgende:
thijszonneveld twitterde op woensdag 18-09-2019 om 23:01:28 Preidler wordt dus beschuldigd van dopinggebruik toen hij nog bij Sunweb reed. https://t.co/IkPvjEIfaF reageer retweet
Spekenbrink vindt dit niet leuk.
Was die bloedneus van mevrouw Preidler (bedankt Lau) dus toch een hele slechte smoes voor koudwatervrees?
  Moderator woensdag 18 september 2019 @ 23:58:06 #16
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_189015731
quote:
0s.gif Op woensdag 18 september 2019 23:25 schreef showtimer het volgende:

[..]

Was die bloedneus van mevrouw Preidler (bedankt Lau) dus toch een hele slechte smoes voor koudwatervrees?
Dat verhaal kan ik me niet meer herinneren.
pi_189015784
quote:
1s.gif Op woensdag 18 september 2019 23:58 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Dat verhaal kan ik me niet meer herinneren.
SPT / [Wielrennen] #389 Op naar een natte Parijs-Roubaix
  Moderator donderdag 19 september 2019 @ 00:06:37 #18
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_189016884
Maar waarom zou die destijds dan naar huis gewild hebben. Bang voor te hoge waardes?
pi_189018041
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 07:36 schreef Dale__Cooper het volgende:
Maar waarom zou die destijds dan naar huis gewild hebben. Bang voor te hoge waardes?
Of blinde paniek. Ligt er een beetje aan of de belastende informatie van vlak voor of tijdens die Giro stamt. Mogelijk reed Preidler rond met de wetenschap dat er op een bepaalde dag iemand met een zak bloed op hem zat te wachten waar hij al voor betaald had. Dat hij verweet Lau het wielrennen te belangrijk te maken zou juist bij hem heel erg moeten spelen in die periode.
pi_189020991
EE0ekl3WkAAaZct.jpg:large

Het was niet meer de gezellige Georg.
  Moderator donderdag 19 september 2019 @ 13:38:06 #22
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189021090
Hoppa, Omerta Tom geeft Preidler nog even een trap na. Georg was gewoon een matig getalenteerde renner die verbitterd was dat hij geen topper werd en daarom ging hij maar doping gebruiken. Gewoon weer zo'n eenling die het voor de rest verpest. Maar verder is Tom niet boos, nee, ben je mal.

Tom Dumoulin, je bent een onvoorstelbare klootzak.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 19 september 2019 @ 13:40:36 #23
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_189021120
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 13:38 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Hoppa, Omerta Tom geeft Preidler nog even een trap na. Georg was gewoon een matig getalenteerde renner die verbitterd was dat hij geen topper werd en daarom ging hij maar doping gebruiken. Gewoon weer zo'n eenling die het voor de rest verpest. Maar verder is Tom niet boos, nee, ben je mal.

Tom Dumoulin, je bent een onvoorstelbare klootzak.
Omerta Tom :')
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 19 september 2019 @ 13:42:40 #24
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_189021136
quote:
0s.gif Op donderdag 19 september 2019 13:29 schreef Dale__Cooper het volgende:
[ afbeelding ]

Het was niet meer de gezellige Georg.
Waarom heb je toch zoveel van die josti's die een screenshot van hun statement in een tekstverwerker posten ipv het gewoon netjes als statement naar buiten te brengen?
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Moderator donderdag 19 september 2019 @ 13:43:42 #25
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189021149
quote:
1s.gif Op donderdag 19 september 2019 13:40 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Omerta Tom :')
Dit is omerta ja, lieve Slob.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')