He? Maandag snackdag?quote:Op maandag 12 augustus 2019 13:03 schreef Sicstus het volgende:
Een gezonde, voedzame lunch!
[ afbeelding ]
De kantinetjes op mijn werkje zijn helaas deze week nog geslotenquote:
Slibtong lijkt mij niet lekker. Sliptong daaraantegen wel.quote:Op maandag 12 augustus 2019 14:37 schreef anndb het volgende:
Straks slibtong met salade en bloemkool (moeten beide op).
Ik was nog aan het zoeken wat nu de juiste bewoording er voor was, maargoed, ik dacht zal wel goed zijnquote:Op maandag 12 augustus 2019 15:59 schreef golfer het volgende:
[..]
Slibtong lijkt mij niet lekker. Sliptong daaraantegen wel.
https://onzetaal.nl/taaladvies/slibtong-sliptong/quote:Op maandag 12 augustus 2019 16:00 schreef anndb het volgende:
Ik was nog aan het zoeken wat nu de juiste bewoording er voor was, maargoed, ik dacht zal wel goed zijn
Picsquote:Op dinsdag 13 augustus 2019 19:05 schreef realAIVD het volgende:
Straks voor het eerst in lange tijd weer eens een pan couscous met kikkererwten in elkaar draaien.
Verzoekje van de BF voor aankomend weekend (dan maakt hij er lamskoteletjes bij )
Die volkomen niet-authentieke couscous maakte voorheen heel erg vaak en dat ging zonder recept, alles op gevoel. Vandaag dus vast een keertje proefdraaien.....
Er gaat van alles in: uien, puntpaprika, verse gember en knoflook, rozijnen, sinaasappelsap en -zest, bouillon, chilipoeder. Aan het eind wat lente-uitjes erover.
Heb er nu al trek in!
De kikkererwten zitten er doorheen. Het maakt het in principe een volwaardig gerecht, al eet ik er over het algemeen wel wat bij....lamskoteletten, of stoofvlees (maar straks staat er nog een kaassoufflé op het menu, dus ik heb het nu maar even bij de couscous gelaten).quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 19:35 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Pics
Klinkt lekker.. al kan ik de kikkererqten niet zo plaatsen
Dus eh... plaatje?
Lekkere hapjes!quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 20:31 schreef Karzai het volgende:
het is dit geworden
Garlic nan
Samosa chicken
Onion bhaji
Chicken tikka
Boti kebab
Het voordeel van op jezelf wonen / volwassen worden is dat je eindelijk leert hoe je goed eten moet maken en dat je eigen moeder eigenlijk niet kan koken...quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 22:37 schreef flipsen het volgende:
Spruitjes! Terwijl ik ze stond schoon te maken dacht ik echt van "Die dingen die je vroeger toen je kind was zeker wist later NOOIT uit vrije wil te gaan doen"
*knip*
Nou, voor spruiten was het verdomd goed te eten
Ah nu snap ik. Hopelijk blijft dit erin.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 08:57 schreef Uhmmpie het volgende:
Mijn ontbijt viel niet zo best
Nu herkansing met koffie verkeerd en een krentenbol
Klinkt op zich wel lekker.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 10:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ah nu snap ik. Hopelijk blijft dit erin.
Ik begon net met 2 paracetamols met limonade doorgespoeld.
Voor vandaag heb ik nog een bak pruimen, komkommer, brie, leftover verse worst en kipvleugels.
Mwa, ik eet nog altijd graag bij moeders hoor, als ik weer eens in het land ben. Die is gelukkig ook wel af van het "aardappelen, stukgegookte groente en vlees" (en is intussen 77 hehe).quote:Op woensdag 14 augustus 2019 06:18 schreef JayHovah het volgende:
[..]
Het voordeel van op jezelf wonen / volwassen worden is dat je eindelijk leert hoe je goed eten moet maken en dat je eigen moeder eigenlijk niet kan koken...
Aardig gelukt:quote:Op woensdag 14 augustus 2019 16:03 schreef golfer het volgende:
Vanavond Spaans tortilla met een tomatensalade erbij.
Ik vind die best prima al vind ik de "neutrale" lekkerder, met n klets haydari op n homp turks broodquote:Op woensdag 14 augustus 2019 18:15 schreef realAIVD het volgende:
Straks laatste batch couscous met kikkererwten van gisteren, dit keer met een stel "hot 'n spicy falafel" van Maza er bij.
ik heb die falafels nog niet eerder getest volgens mij, maar ik wil vrijdag een mezze-schotel maken en dan die dingen erbij gooien (tenzij niet lekker natuurlijk)
Heb ze zojuist op....inderdaad goed te doen! Prettige structuur. Er zit alleen een bitter smaakje aan dat ik iets minder vind, maar het is niet al te erg. Al wil ik je best geloven over die neutrale falafels, die ga ik dus zeker ook eens proberen!quote:Op woensdag 14 augustus 2019 18:50 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
Ik vind die best prima al vind ik de "neutrale" lekkerder, met n klets haydari op n homp turks brood
Ziet er goed uit.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 18:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Aardig gelukt:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En erg lekker.
Ziet er lekker uit! Zit er iets van spek/salami/chorizo doorheen?quote:Op woensdag 14 augustus 2019 18:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Aardig gelukt:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En erg lekker.
Officieel hoort het niet, maar ik heb er stiekem een paar uitgebakken spekblokjes doorheen gejast.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 22:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Ziet er lekker uit! Zit er iets van spek/salami/chorizo doorheen?
quote:
Ik was geinspireerd door door het 'Prijs van Kibbeling'-topic. Overigens gebruikt mijn visboertje geen kabeljauw, maar volgens mij heek. Maar ik vind het heerlijk!quote:Op donderdag 15 augustus 2019 12:35 schreef stokj het volgende:
[..]
Ikzelf moet het als lunch doen met brood met kaas en een kop thee. Zo meteen maar even kijken of er nog wat te halen valt hier in de buurt.
Dat vind ik ook lekkerder. Chorizo nog lekkerder zelfs.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 23:59 schreef golfer het volgende:
[..]
Officieel hoort het niet, maar ik heb er stiekem een paar uitgebakken spekblokjes doorheen gejast.
Ik dacht altijd dat ik tofu vreselijk vond maar in miso soep vind ik t prima en ooit een gebakken variant gehad die lekker was.quote:Op donderdag 15 augustus 2019 20:35 schreef realAIVD het volgende:
Als ik voorheen tofu at, dan konden dat maar twee soorten tofu zijn:
- silken tofu van unicurd
- pressed tofu van unicurd
Onderling natuurlijk totaal niet uitwisselbaar!
Wegens omstandigheden kon ik mijn gebruikelijke unicurd dealer niet bereiken,
en de vervangende toko had wel de silken tofu, maar niet de pressed tofu van unicurd....
Omdat dus "omstandigheden", heb ik een pak TAHOE gekocht. (en ik weet inmiddels dat tahoe Indonesisch is voor het Chinese doufu wat wij en Japanners tofu noemen, zoiets).
En weet je wat?? : mensen zoals ik kan ik bij deze aanraden dat te doen (tahoe kopen dus), want het smaakt precies hetzelfde (omdat het hetzelfde is), maar het is veel steviger!! Dus je kan de boel in dunne plakjes snijden, keukenpapier erop leggen en er flink druk op uitoefenen om het vocht weg te halen, zonder het spul aan gort te duwen! Ook het in de pan keren hoeft niet voorzichtig en er breekt niets af.
Oke, tot dusver mijn "ik weet niet zoveel van tofu/doufu/tahoe, maar ik doe mijn best en misschien hebben andere mensen zolas ik hier iets aan" post...
En nu mijn avondeten:
Uitgebakken tahoe-plakjes, rode uien ringen, verse gember (julienne gesneden) in een gochujang-sausje (met sojasaus, rijstazijn en bruine suiker). Zelfgemaakte danmuji (ingelegde rettich), en een stapeltje baby-Romaine sla om sla-wraps te maken van het geheel.
[ afbeelding ]
Voor mapo tofu gebruik ik altijd silken tofu! Inderdaad heel pittig maken en dan zijn de blokjes tofu net verkoelende blokjes room....zoooo lekkerquote:Op donderdag 15 augustus 2019 23:18 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik dacht altijd dat ik tofu vreselijk vond maar in miso soep vind ik t prima en ooit een gebakken variant gehad die lekker was.
Nu wil ik heel graag een keer echt pittige mapo tofu of soondubu jjigae proberen want ik denk dat ik dat heel lekker ga vinden! Volgende keer als ik Szechuaans of Koreaans eet
Klinkt heel goed!quote:Op vrijdag 16 augustus 2019 08:11 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Voor mapo tofu gebruik ik altijd silken tofu! Inderdaad heel pittig maken en dan zijn de blokjes tofu net verkoelende blokjes room....zoooo lekker
Wat ziet dat er mooi en lekker uit! Vooral ook vanwege al die kleuren!quote:Op donderdag 15 augustus 2019 20:35 schreef realAIVD het volgende:
Als ik voorheen tofu at, dan konden dat maar twee soorten tofu zijn:
- silken tofu van unicurd
- pressed tofu van unicurd
Onderling natuurlijk totaal niet uitwisselbaar!
Wegens omstandigheden kon ik mijn gebruikelijke unicurd dealer niet bereiken,
en de vervangende toko had wel de silken tofu, maar niet de pressed tofu van unicurd....
Omdat dus "omstandigheden", heb ik een pak TAHOE gekocht. (en ik weet inmiddels dat tahoe Indonesisch is voor het Chinese doufu wat wij en Japanners tofu noemen, zoiets).
En weet je wat?? : mensen zoals ik kan ik bij deze aanraden dat te doen (tahoe kopen dus), want het smaakt precies hetzelfde (omdat het hetzelfde is), maar het is veel steviger!! Dus je kan de boel in dunne plakjes snijden, keukenpapier erop leggen en er flink druk op uitoefenen om het vocht weg te halen, zonder het spul aan gort te duwen! Ook het in de pan keren hoeft niet voorzichtig en er breekt niets af.
Oke, tot dusver mijn "ik weet niet zoveel van tofu/doufu/tahoe, maar ik doe mijn best en misschien hebben andere mensen zolas ik hier iets aan" post...
En nu mijn avondeten:
Uitgebakken tahoe-plakjes, rode uien ringen, verse gember (julienne gesneden) in een gochujang-sausje (met sojasaus, rijstazijn en bruine suiker). Zelfgemaakte danmuji (ingelegde rettich), en een stapeltje baby-Romaine sla om sla-wraps te maken van het geheel.
[ afbeelding ]
Dank! Ik ga dit ook zeker vaker maken, het is lekker en het eet ook als ik in m'n eentje ben zo gezellig: sla-pakketjes maken!quote:Op vrijdag 16 augustus 2019 09:53 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Wat ziet dat er mooi en lekker uit! Vooral ook vanwege al die kleuren!
Wat dacht je van kipburgers en een oosterse salade?quote:Op vrijdag 16 augustus 2019 20:35 schreef Komkommerschijfje het volgende:
Ik at een Griekse aardappelschotel, mijn man is niet thuis en ik had geen zin om wat meer m'n best te doen in de keuken.
Morgen moeten we kip krokantschnitzels eten, aangezien ze tot en met morgen houdbaar zijn. Ik heb verder nog een onaangebroken bakje crème fraiche staan dat goed is tot en met 21 augustus en wat peultjes; iemand een idee hoe ik deze elementen kan combineren in een gerecht?
Omg! Dat ziet er geweldig uit! Je brengt me op een idee voor woensdag als er een vriendin komt eten. Tnx 😃quote:Op zaterdag 17 augustus 2019 10:40 schreef realAIVD het volgende:
Gisteravond mezze schotel gemaakt, met makdous (gevulde aubergines), spicy falafel van Maza, gemarineerde fetablokjes, pistachenootjes, baba ganoush, pikante hummus, tzatziki, muhammara, olijven, tomaatjes, paprika, komkommer en natuurlijk Libanees brood
Er is nog zoveel over dat we dit vanavond nog een keertje gaan maken (lees: op het bord leggen ).
[ afbeelding ]
In de frambozen zitten in ieder geval koolhydraten, in tomaat ook gok ikquote:Op zondag 18 augustus 2019 09:14 schreef Sicstus het volgende:
Weer een koolhydraatvrij ontbijtje Dit keer echter met Britse back-bacon ipv streaky bacon.
[ afbeelding ]
jaja zeurpietquote:Op zondag 18 augustus 2019 10:52 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
In de frambozen zitten in ieder geval koolhydraten, in tomaat ook gok ik
quote:Op maandag 19 augustus 2019 09:24 schreef klappernootopreis het volgende:
Ik was even niet online afgelopen weken vanwege vakantie in Florida. Maar dit was mijn diner daar:
[ afbeelding ]
Dit klinkt zo geweldigquote:Op maandag 19 augustus 2019 10:44 schreef emmyemmy2 het volgende:
magere vanillekwark met een stukje boterkoek er doorheen verkruimeld
Heerlijk! Je bent wel ff bezig met open breken.quote:Op maandag 19 augustus 2019 09:24 schreef klappernootopreis het volgende:
Ik was even niet online afgelopen weken vanwege vakantie in Florida. Maar dit was mijn diner daar:
[ afbeelding ]
Klinkt allemaal naar mijn straatjequote:Op maandag 19 augustus 2019 14:41 schreef Karzai het volgende:
Lekker ik heb net ook weer 2 pondjes kaas gehaald bij m'n kaasboertje op de markt
1 oude leidse en een oude boerenkaas
en een kippasteitje bij de vietnamees om meteen op te eten
Vanavond nog een keer curry kip met knoflooknaan
Niet meer gereageerd op je reactie, maar nog bedankt voor je input! Uiteindelijk heb ik inderdaad kipburgers gemaakt, de crème fraiche gebruikt om de broodjes mee in te smeren en de peultjes met andere groenten gewokt en ernaast geserveerd. :-) Ik ga nog eens kijken of ik de volgende keer zelf een sausje kan maken op basis van crème fraiche!quote:Op zaterdag 17 augustus 2019 09:35 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Wat dacht je van kipburgers en een oosterse salade?
Dus broodje, sla, en een quick pickle van rode ui en julienne gesneden wortel, en de creme fraiche gebruiken om er en sausje bij te bouwen (bv creme fraiche/mayo/zoete chilisaus//sriracha).
En daarbij een oosterse salade met peultjes, zoals dit?
http://www.desmaakvanceci(...)de-met-peultjes.html
(misschien nog een beetje rondgoogelen om die kipburger een wat meer oosters tintje te geven en/of om meer ideeen voor de salade op te doen).
on topic:
met een mueslibolletje
quote:Op maandag 19 augustus 2019 10:44 schreef emmyemmy2 het volgende:
magere vanillekwark met een stukje boterkoek er doorheen verkruimeld
Dan ben ik als burger-dealer toch geslaagd!quote:Op maandag 19 augustus 2019 15:56 schreef Komkommerschijfje het volgende:
[..]
Niet meer gereageerd op je reactie, maar nog bedankt voor je input! Uiteindelijk heb ik inderdaad kipburgers gemaakt, de crème fraiche gebruikt om de broodjes mee in te smeren en de peultjes met andere groenten gewokt en ernaast geserveerd. :-) Ik ga nog eens kijken of ik de volgende keer zelf een sausje kan maken op basis van crème fraiche!
Lekker! Eet smakelijk vastquote:Op maandag 19 augustus 2019 16:00 schreef Komkommerschijfje het volgende:
Vanavond maak ik denk ik burrito's/wraps met kip, champignons, paprika en sperzieboontjes.
Hmm ziet er goed uitquote:Op maandag 19 augustus 2019 19:57 schreef realAIVD het volgende:
Zalm uit de rookoven, broccoli uit de gewone oven, danmuji (rettich uit het zuur) uit de koelkast en een dipje chogochujang.
[ afbeelding ]
Zeker! Het was erg lekker, dank je wel. :-) Jouw maaltijd ziet er ook fantastisch uit! Heerlijk, zo'n zalmmoot. Ik vind zelf een maaltijd alleen niet echt 'compleet' zonder iets van aardappeltjes/rijst/pasta o.i.d., vooral niet met een stukje vis of goed stukje vlees. Mis je dat dan niet?quote:Op maandag 19 augustus 2019 17:07 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Dan ben ik als burger-dealer toch geslaagd!
[..]
Lekker! Eet smakelijk vast
Op dit moment niet (ik heb het bord niet geheel leeg gegeten en dat wist ik van tevoren),quote:Op maandag 19 augustus 2019 20:21 schreef Komkommerschijfje het volgende:
[..]
Zeker! Het was erg lekker, dank je wel. :-) Jouw maaltijd ziet er ook fantastisch uit! Heerlijk, zo'n zalmmoot. Ik vind zelf een maaltijd alleen niet echt 'compleet' zonder iets van aardappeltjes/rijst/pasta o.i.d., vooral niet met een stukje vis of goed stukje vlees. Mis je dat dan niet?
Ik hou niet van aardappels (behalve in de stamppot), ik hou niet zo van rijst (behalve lontong) en van de geur van pasta (behalve lasagne) dus die 3 dingen eet ik zelden en ik mis het ook niet.quote:Op maandag 19 augustus 2019 20:21 schreef Komkommerschijfje het volgende:
[..]
Zeker! Het was erg lekker, dank je wel. :-) Jouw maaltijd ziet er ook fantastisch uit! Heerlijk, zo'n zalmmoot. Ik vind zelf een maaltijd alleen niet echt 'compleet' zonder iets van aardappeltjes/rijst/pasta o.i.d., vooral niet met een stukje vis of goed stukje vlees. Mis je dat dan niet?
Lijkt me een uitstekend idee! Ik ben zelf ook altijd wel fan van (zilvervlies)rijst i.c.m. een zalmmootje. Dan vind ik het ook lekker om er een beetje teriyakisaus bij te hebben voor zowel over de rijst als zalm.quote:Op maandag 19 augustus 2019 20:26 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Op dit moment niet (ik heb het bord niet geheel leeg gegeten en dat wist ik van tevoren),
maar ik zat daar wel aan te denken, aangezien dit inderdaad geen volwaardige maaltijd is die ik iemand anders voor kan zetten!!
Ik had bedacht dat er voortaan krieltjes in de schil bij moeten
Vooral die combinatie van magere kwark met boterkoekquote:
Lekker boterig maar toch maar 300 kcal en veel eiwitquote:Op maandag 19 augustus 2019 21:38 schreef flipsen het volgende:
[..]
Vooral die combinatie van magere kwark met boterkoek
ik had er een tangetje bij.quote:Op maandag 19 augustus 2019 15:32 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Heerlijk! Je bent wel ff bezig met open breken.
Ooh heerlijk!quote:Op dinsdag 20 augustus 2019 10:25 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
ik had er een tangetje bij.
Later in de week had ik dit op mijn bord:
[ afbeelding ]
Die kon ik namelijk met mijn eigen vette vingers naar binnen proppen.
Amerika is ver weg, maar je kunt er lekker vretenquote:
* flipsen generaliseert er lustig op los:"Dat is dan ook wel te zien aan de inwoners..."quote:Op dinsdag 20 augustus 2019 12:29 schreef klappernootopreis het volgende:
[..]
Amerika is ver weg, maar je kunt er lekker vreten
Klopt. het "rolt" er allemaal een beetje.quote:Op dinsdag 20 augustus 2019 14:32 schreef flipsen het volgende:
[..]
* flipsen generaliseert er lustig op los:"Dat is dan ook wel te zien aan de inwoners..."
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat is het geworden?quote:Op woensdag 21 augustus 2019 01:11 schreef flipsen het volgende:
Ik heb vrouwlief de keuken ingestuurd, ben benieuwd wat de pot schaft
quote:Op woensdag 21 augustus 2019 08:19 schreef Uhmmpie het volgende:
Experiment van dochterlief als ontbijt.
Gebakken ei met rozemarijn, paprikapoeder, peper, zout, honing en kaneel.Vooral die kaneel haha. Wel leuk dat ze experimenteertSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
Doet ze heel vaak.. en ik hoop maar dat ze er wat van leert want het is regelmatig niet heel smakelijkquote:Op woensdag 21 augustus 2019 09:12 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Vooral die kaneel haha. Wel leuk dat ze experimenteert
Inderdaad, helemaal leuk zo'n kok in de dop!quote:Op woensdag 21 augustus 2019 09:47 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Doet ze heel vaak.. en ik hoop maar dat ze er wat van leert want het is regelmatig niet heel smakelijk
Maar goed... je leert het meest van zelf proberen dus eet ik braaf wat me wordt voorgezet
En stiekem vind ik het natuurlijk erg leuk dat ze het zo leuk vind om te doen.
Ja heel leuk! Wat vind ze zelf van haar creaties die jij niet heel smakelijk vind?quote:Op woensdag 21 augustus 2019 09:47 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Doet ze heel vaak.. en ik hoop maar dat ze er wat van leert want het is regelmatig niet heel smakelijk
Maar goed... je leert het meest van zelf proberen dus eet ik braaf wat me wordt voorgezet
En stiekem vind ik het natuurlijk erg leuk dat ze het zo leuk vind om te doen.
Lol, jaren geleden had mijn dochter ontbijt op bed voor me gemaakt.....boterham met kaas met toefjes mayonaise erop en op de mayo weer pepermuntjesquote:Op woensdag 21 augustus 2019 12:50 schreef Uhmmpie het volgende:
@:FFT: het varieert... refelmatig vind ze het lekkerder dan Ik...
maar ik hou ook niet zo van heel zoet.. dus daar gaat het om te beginnen al eens mis soms.
Bijvoorbeeld melk met limonadesiroop... dat is zooooo lekker volgens dochterlief en serveert fat dan mierzoet bij mn ontbijt... tja daar word ik niet enorm blij van. Inmiddels is gebleken dat minder zoet en later op de dag... beduidend beter
Maar tijdje terug crackers met chili/paprikapoeder erop... dat was wel echt een voltreffer die ik zelf nooit hd gemaakt
En vandaag had ze zelf honing en kaneel en vond dat echt niet lekker.
Snap het wel.. mijn ei was daarna gebakken in dezelfde pan en de stukjes waar per ongeluk honing op zat.. was idd niet lekker.
Rest smaakte prima.
En ik had speciaal zonder honing omdat ze dacht dat ik dat misschien niet lekker zou vinden en dat was zonde.
Dus het is altijd een beetje spannend
Normaal gesproken kook ik in huize flipsen, maar er is iets wat zij veel beter kan en dat werd het dus: groenten uit de oven. Batata, winterpeen, rooie ui en schijven kalabas. Érg lekker en weer veel te veel gegeten. Geen ruimte meer voor toetje, dat is ernstig.quote:
Dat zag er vast superleuk uitquote:Op woensdag 21 augustus 2019 15:59 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Lol, jaren geleden had mijn dochter ontbijt op bed voor me gemaakt.....boterham met kaas met toefjes mayonaise erop en op de mayo weer pepermuntjes
Krieltjes zijn altijd aardappels toch?quote:Op woensdag 21 augustus 2019 18:26 schreef stokj het volgende:
Gebakken aardappelkrieltjes met spruitjes en een vegetarisch worstje en een glas water.
Jammer he? Die in Den Haag is ook dicht en liep goed dus snap het niet. In Breda heerlijke pasta's gegeten daar.quote:Op woensdag 21 augustus 2019 22:43 schreef Uhmmpie het volgende:
Wij hebben ons avondeten uitbesteed aan de pastakantine omdat ze de 31ste sluiten en we dat toch wel heel jammer vinden.
Traditie is eigenlijk... hoofdgerecht bij de pastakantine en het toetje een paar deuren verder bij de enige echte cookie dough bar die Rotterdam rijk is.
[ afbeelding ]
Linguine met groene asperges en zalm in limoensaus.
[ afbeelding ]
Dochterlief had Spaghetti AOP.
Aglio et olio.. met chilipeper en parmezaanse kaas.
[ afbeelding ]
En het traditionele toetje
Nu op de bank met een pinot grigio.
Kan geen pap meer zeggen na het rondje vookie dough.. en dan neem ik al expres 1 bolletje en geen ijs
Liep in rotterdam volgens mij ook prima.quote:Op woensdag 21 augustus 2019 23:05 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Jammer he? Die in Den Haag is ook dicht en liep goed dus snap het niet. In Breda heerlijke pasta's gegeten daar.
Je hebt denk ik gelijk inderdaad.quote:Op woensdag 21 augustus 2019 22:34 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Krieltjes zijn altijd aardappels toch?
Mijn meest favoriete gerecht, heerlijk!quote:Op woensdag 21 augustus 2019 22:43 schreef Uhmmpie het volgende:
Aglio et olio.. met chilipeper en parmezaanse kaas.
Dochterlief mopperde eerst dat dat van mij er lekkerder uit zag.quote:Op donderdag 22 augustus 2019 12:27 schreef Sangha het volgende:
[..]
Mijn meest favoriete gerecht, heerlijk!
Vandaag maar eens lekker aan de nasi goreng!
Slushquote:Op donderdag 22 augustus 2019 16:44 schreef Uhmmpie het volgende:
Brainfreeze bij jamin
Best wel lekker eigenlijk
Omg, van het weekend maar eens halenquote:
Lekker is die, hèquote:Op donderdag 22 augustus 2019 18:46 schreef emmyemmy2 het volgende:
Gisteren https://www.aziatische-in(...)kt-rundvlees-recept/ gemaakt
[ afbeelding ]
Daarbij gebakken baby paksoi met citroensap-sojasaus-sesamolie dressing. En rijst.
Ziet er fantastisch uitquote:Op donderdag 22 augustus 2019 18:46 schreef emmyemmy2 het volgende:
Gisteren https://www.aziatische-in(...)kt-rundvlees-recept/ gemaakt
[ afbeelding ]
Daarbij gebakken baby paksoi met citroensap-sojasaus-sesamolie dressing. En rijst.
Lekkerquote:Op donderdag 22 augustus 2019 18:46 schreef emmyemmy2 het volgende:
Gisteren https://www.aziatische-in(...)kt-rundvlees-recept/ gemaakt
[ afbeelding ]
Daarbij gebakken baby paksoi met citroensap-sojasaus-sesamolie dressing. En rijst.
Ohmy, dat klinkt als iets dat ik moet proberenquote:Op donderdag 22 augustus 2019 22:39 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Met softijs en van dat knetterspul
Dat vonden wij dus ook.. en eh.. erg lekkerquote:Op donderdag 22 augustus 2019 23:05 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ohmy, dat klinkt als iets dat ik moet proberen
Paling niet weggooien he! Mega duur (en mega lekker).quote:Op vrijdag 23 augustus 2019 13:05 schreef anndb het volgende:
Zacht broodje op met tonijnsalade, heb nog 2 gerookte palingen liggen maar nu nog geen zin in. Ook nog wat sushi over van gisteren, maar die gaat de prullenbak in zo.
Welke chips was dat? En was het lekker?quote:Op donderdag 22 augustus 2019 21:23 schreef FutureFairytale het volgende:
Thee en havermout koekje.
Straks een nieuw soort chips proberen.
Chio Mixplosion in paprika en in kaassmaak. Beide heerlijk! Vind jij ook zeker. Bros en lekker zoutquote:Op vrijdag 23 augustus 2019 17:22 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Welke chips was dat? En was het lekker?
Chio wat??quote:Op vrijdag 23 augustus 2019 17:48 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Chio Mixplosion in paprika en in kaassmaak. Beide heerlijk! Vind jij ook zeker. Bros en lekker zout
Eetse! Heerlijk zo'n mosselpan
Al jarenlang een gangbaar chipsmerk naast bijv Lay’s.quote:
Ja maar Sigaartje...quote:Op vrijdag 23 augustus 2019 18:43 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Al jarenlang een gangbaar chipsmerk naast bijv Lay’s.
Ontopic: thee en bokkenpootjes
Ohja, suf van mijquote:
Ik word echt kotsmisselijk van die chips.... weet niet wat ze er in doen... maar iets daarvan valt echt niet heel lekker bij mij.quote:Op vrijdag 23 augustus 2019 17:48 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Chio Mixplosion in paprika en in kaassmaak. Beide heerlijk! Vind jij ook zeker. Bros en lekker zout
Eetse! Heerlijk zo'n mosselpan
@FutureFairytalequote:Op vrijdag 23 augustus 2019 21:40 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ik word echt kotsmisselijk van die chips.... weet niet wat ze er in doen... maar iets daarvan valt echt niet heel lekker bij mij.
En dat ook met vrijwel alle varianten.
(En nee.. niet madat ik de hele zak leeg heb.. maar gewoon echt na een handje al)
Haha dat heb ik dus ook. En ik eet nog een hele zak chips in ene leeg. Neem gewoon een klein schaaltje.quote:Op vrijdag 23 augustus 2019 21:40 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ik word echt kotsmisselijk van die chips.... weet niet wat ze er in doen... maar iets daarvan valt echt niet heel lekker bij mij.
En dat ook met vrijwel alle varianten.
(En nee.. niet madat ik de hele zak leeg heb.. maar gewoon echt na een handje al)
Die Mixplosions al geproefd?quote:Op vrijdag 23 augustus 2019 21:40 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ik word echt kotsmisselijk van die chips.... weet niet wat ze er in doen... maar iets daarvan valt echt niet heel lekker bij mij.
En dat ook met vrijwel alle varianten.
(En nee.. niet madat ik de hele zak leeg heb.. maar gewoon echt na een handje al)
quote:
Ik zalquote:Op vrijdag 23 augustus 2019 23:33 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Die Mixplosions al geproefd?
Ik vind de meeste andere zoutjes van Chio ook niet zo, behalve pombär
Maar deze Mixplosions zijn echt goed. Denk dat je de paprika eens kunt proberen als je wilt
Heb je het gewonnen BBQ-boek al ontvangen? Dan daar natuurlijk iets uit met een verslagje voor hier op FOK!quote:Op zaterdag 24 augustus 2019 12:43 schreef golfer het volgende:
Vanavond maar weer eens een keertje BBQ-en.
Moet nog even bedenken wat we er allemaal op gaan gooien.
Tof!quote:Op zaterdag 24 augustus 2019 12:14 schreef FranticDJ het volgende:
[ afbeelding ]
Groese deegpaptaart. Geen bruine suiker enzo in huis want dat hoort er eigenlijk ook op.
Yes. Lokale specialiteit van een dorp verderop alwaar ze nog ambachtelijk gemaakt worden in een museumbakkerij.quote:
Gegoogled en lijkt me lekker. Nooit van gehoord, leuk om te lerenquote:Op zaterdag 24 augustus 2019 15:19 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Yes. Lokale specialiteit van een dorp verderop alwaar ze nog ambachtelijk gemaakt worden in een museumbakkerij.
Je hebt ze ook met korstdeeg. Die kan je hier bij alle bakkes zowat vinden.quote:Op zaterdag 24 augustus 2019 18:56 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Gegoogled en lijkt me lekker. Nooit van gehoord, leuk om te leren
Hmm ze hebben nu bij de aldi wel tiroler spek... OOK erg lekkerquote:Op zondag 25 augustus 2019 10:12 schreef Sicstus het volgende:
Weer zo'n heerlijk ontbijtje. Helaas is mijn Engelse bacon nu op, dus dat wordt weer wachten op de volgende Britse weken bij de Lidl
[ afbeelding ]
Ohh goeie tipquote:Op zondag 25 augustus 2019 10:15 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Hmm ze hebben nu bij de aldi wel tiroler spek... OOK erg lekker
Ieuw.... koeientongtrauma hierquote:Op zondag 25 augustus 2019 10:29 schreef uniekhoorn het volgende:
Boterham met koeientong, beschuit met kipfilet, gekookt eitje
En de bakbacon bij de AH?quote:Op zondag 25 augustus 2019 10:12 schreef Sicstus het volgende:
Weer zo'n heerlijk ontbijtje. Helaas is mijn Engelse bacon nu op, dus dat wordt weer wachten op de volgende Britse weken bij de Lidl
[ afbeelding ]
Op de boterham vind ik t vaak nogal weeïg. Verder heeft het een rijke vlees smaak. Ik vind het zelf niet naar 'orgaanvlees' smaken waar het eigenlijk onder valt. Wat de meeste mensen tegenstaat is de structuur en de 'poriën' (bobbeltjes) die er soms nog een beetje op zitten. Ook na het pellen ja.quote:Op zondag 25 augustus 2019 10:37 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ieuw.... koeientongtrauma hier
Hoe smaakt dat?
(Het trauma hier had niks van doen met het eten van de tong zegmaar)
Lekkerquote:Op zondag 25 augustus 2019 10:37 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Ieuw.... koeientongtrauma hier
Hoe smaakt dat?
(Het trauma hier had niks van doen met het eten van de tong zegmaar)
Ik was redelijk genezen nadat er week of 3-4 zo’n ding in mn koelkast lagquote:Op zondag 25 augustus 2019 12:47 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Lekker
Al lang niet meer gegeten trouwens.
bij de vomar hebben ze ook english bacon, alleen zijn de plakjes finterdunquote:Op zondag 25 augustus 2019 10:12 schreef Sicstus het volgende:
Weer zo'n heerlijk ontbijtje. Helaas is mijn Engelse bacon nu op, dus dat wordt weer wachten op de volgende Britse weken bij de Lidl
[ afbeelding ]
Maak jij hem vol?quote:Op zondag 25 augustus 2019 14:12 schreef Uhmmpie het volgende:
Broodje kroket en een jupiler bij de jaarmarkt Bosschenhoofd.
@:mascara-klodder en eh.. nog iemand
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |