He? Maandag snackdag?quote:Op maandag 12 augustus 2019 13:03 schreef Sicstus het volgende:
Een gezonde, voedzame lunch!
[ afbeelding ]
De kantinetjes op mijn werkje zijn helaas deze week nog geslotenquote:
Slibtong lijkt mij niet lekker. Sliptong daaraantegen wel.quote:Op maandag 12 augustus 2019 14:37 schreef anndb het volgende:
Straks slibtong met salade en bloemkool (moeten beide op).
Ik was nog aan het zoeken wat nu de juiste bewoording er voor was, maargoed, ik dacht zal wel goed zijnquote:Op maandag 12 augustus 2019 15:59 schreef golfer het volgende:
[..]
Slibtong lijkt mij niet lekker. Sliptong daaraantegen wel.
https://onzetaal.nl/taaladvies/slibtong-sliptong/quote:Op maandag 12 augustus 2019 16:00 schreef anndb het volgende:
Ik was nog aan het zoeken wat nu de juiste bewoording er voor was, maargoed, ik dacht zal wel goed zijn
Picsquote:Op dinsdag 13 augustus 2019 19:05 schreef realAIVD het volgende:
Straks voor het eerst in lange tijd weer eens een pan couscous met kikkererwten in elkaar draaien.
Verzoekje van de BF voor aankomend weekend (dan maakt hij er lamskoteletjes bij)
Die volkomen niet-authentieke couscous maakte voorheen heel erg vaak en dat ging zonder recept, alles op gevoel. Vandaag dus vast een keertje proefdraaien.....
Er gaat van alles in: uien, puntpaprika, verse gember en knoflook, rozijnen, sinaasappelsap en -zest, bouillon, chilipoeder. Aan het eind wat lente-uitjes erover.
Heb er nu al trek in!
De kikkererwten zitten er doorheen. Het maakt het in principe een volwaardig gerecht, al eet ik er over het algemeen wel wat bij....lamskoteletten, of stoofvlees (maar straks staat er nog een kaassoufflé op het menu, dus ik heb het nu maar even bij de couscous gelaten).quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 19:35 schreef Uhmmpie het volgende:
[..]
Pics
Klinkt lekker.. al kan ik de kikkererqten niet zo plaatsen
Dus eh... plaatje?
Lekkere hapjes!quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 20:31 schreef Karzai het volgende:
het is dit geworden
Garlic nan
Samosa chicken
Onion bhaji
Chicken tikka
Boti kebab
Het voordeel van op jezelf wonen / volwassen worden is dat je eindelijk leert hoe je goed eten moet maken en dat je eigen moeder eigenlijk niet kan koken...quote:Op dinsdag 13 augustus 2019 22:37 schreef flipsen het volgende:
Spruitjes! Terwijl ik ze stond schoon te maken dacht ik echt van "Die dingen die je vroeger toen je kind was zeker wist later NOOIT uit vrije wil te gaan doen"
*knip*
Nou, voor spruiten was het verdomd goed te eten
Ah nu snap ik. Hopelijk blijft dit erin.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 08:57 schreef Uhmmpie het volgende:
Mijn ontbijt viel niet zo best
Nu herkansing met koffie verkeerd en een krentenbol
Klinkt op zich wel lekker.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 10:44 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ah nu snap ik. Hopelijk blijft dit erin.
Ik begon net met 2 paracetamols met limonade doorgespoeld.
Voor vandaag heb ik nog een bak pruimen, komkommer, brie, leftover verse worst en kipvleugels.
Mwa, ik eet nog altijd graag bij moeders hoor, als ik weer eens in het land ben. Die is gelukkig ook wel af van het "aardappelen, stukgegookte groente en vlees" (en is intussen 77 hehe).quote:Op woensdag 14 augustus 2019 06:18 schreef JayHovah het volgende:
[..]
Het voordeel van op jezelf wonen / volwassen worden is dat je eindelijk leert hoe je goed eten moet maken en dat je eigen moeder eigenlijk niet kan koken...
Aardig gelukt:quote:Op woensdag 14 augustus 2019 16:03 schreef golfer het volgende:
Vanavond Spaans tortilla met een tomatensalade erbij.
Ik vind die best primaquote:Op woensdag 14 augustus 2019 18:15 schreef realAIVD het volgende:
Straks laatste batch couscous met kikkererwten van gisteren, dit keer met een stel "hot 'n spicy falafel" van Maza er bij.
ik heb die falafels nog niet eerder getest volgens mij, maar ik wil vrijdag een mezze-schotel maken en dan die dingen erbij gooien (tenzij niet lekker natuurlijk)
Heb ze zojuist op....inderdaad goed te doen! Prettige structuur. Er zit alleen een bitter smaakje aan dat ik iets minder vind, maar het is niet al te erg. Al wil ik je best geloven over die neutrale falafels, die ga ik dus zeker ook eens proberen!quote:Op woensdag 14 augustus 2019 18:50 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
Ik vind die best primaal vind ik de "neutrale" lekkerder, met n klets haydari
op n homp turks brood
Ziet er goed uit.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 18:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Aardig gelukt:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En erg lekker.
Ziet er lekker uit! Zit er iets van spek/salami/chorizo doorheen?quote:Op woensdag 14 augustus 2019 18:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Aardig gelukt:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
En erg lekker.
Officieel hoort het niet, maar ik heb er stiekem een paar uitgebakken spekblokjes doorheen gejast.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 22:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Ziet er lekker uit! Zit er iets van spek/salami/chorizo doorheen?
quote:
Ik was geinspireerd door door het 'Prijs van Kibbeling'-topic. Overigens gebruikt mijn visboertje geen kabeljauw, maar volgens mij heek. Maar ik vind het heerlijk!quote:Op donderdag 15 augustus 2019 12:35 schreef stokj het volgende:
[..]![]()
![]()
![]()
Ikzelf moet het als lunch doen met brood met kaas en een kop thee. Zo meteen maar even kijken of er nog wat te halen valt hier in de buurt.
Dat vind ik ook lekkerder. Chorizo nog lekkerder zelfs.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 23:59 schreef golfer het volgende:
[..]
Officieel hoort het niet, maar ik heb er stiekem een paar uitgebakken spekblokjes doorheen gejast.
Ik dacht altijd dat ik tofu vreselijk vond maar in miso soep vind ik t prima en ooit een gebakken variant gehad die lekker was.quote:Op donderdag 15 augustus 2019 20:35 schreef realAIVD het volgende:
Als ik voorheen tofu at, dan konden dat maar twee soorten tofu zijn:
- silken tofu van unicurd
- pressed tofu van unicurd
Onderling natuurlijk totaal niet uitwisselbaar!
Wegens omstandigheden kon ik mijn gebruikelijke unicurd dealer niet bereiken,
en de vervangende toko had wel de silken tofu, maar niet de pressed tofu van unicurd....![]()
Omdat dus "omstandigheden", heb ik een pak TAHOE gekocht. (en ik weet inmiddels dat tahoe Indonesisch is voor het Chinese doufu wat wij en Japanners tofu noemen, zoiets).
En weet je wat?? : mensen zoals ik kan ik bij deze aanraden dat te doen (tahoe kopen dus), want het smaakt precies hetzelfde (omdat het hetzelfde is), maar het is veel steviger!! Dus je kan de boel in dunne plakjes snijden, keukenpapier erop leggen en er flink druk op uitoefenen om het vocht weg te halen, zonder het spul aan gort te duwen! Ook het in de pan keren hoeft niet voorzichtig en er breekt niets af.
Oke, tot dusver mijn "ik weet niet zoveel van tofu/doufu/tahoe, maar ik doe mijn best en misschien hebben andere mensen zolas ik hier iets aan" post...![]()
En nu mijn avondeten:
Uitgebakken tahoe-plakjes, rode uien ringen, verse gember (julienne gesneden) in een gochujang-sausje (met sojasaus, rijstazijn en bruine suiker). Zelfgemaakte danmuji (ingelegde rettich), en een stapeltje baby-Romaine sla om sla-wraps te maken van het geheel.
[ afbeelding ]
Voor mapo tofu gebruik ik altijd silken tofu! Inderdaad heel pittig maken en dan zijn de blokjes tofu net verkoelende blokjes room....zoooo lekkerquote:Op donderdag 15 augustus 2019 23:18 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik dacht altijd dat ik tofu vreselijk vond maar in miso soep vind ik t prima en ooit een gebakken variant gehad die lekker was.
Nu wil ik heel graag een keer echt pittige mapo tofu of soondubu jjigae proberen want ik denk dat ik dat heel lekker ga vinden! Volgende keer als ik Szechuaans of Koreaans eet
Klinkt heel goed!quote:Op vrijdag 16 augustus 2019 08:11 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Voor mapo tofu gebruik ik altijd silken tofu! Inderdaad heel pittig maken en dan zijn de blokjes tofu net verkoelende blokjes room....zoooo lekker
Wat ziet dat er mooi en lekker uit! Vooral ook vanwege al die kleuren!quote:Op donderdag 15 augustus 2019 20:35 schreef realAIVD het volgende:
Als ik voorheen tofu at, dan konden dat maar twee soorten tofu zijn:
- silken tofu van unicurd
- pressed tofu van unicurd
Onderling natuurlijk totaal niet uitwisselbaar!
Wegens omstandigheden kon ik mijn gebruikelijke unicurd dealer niet bereiken,
en de vervangende toko had wel de silken tofu, maar niet de pressed tofu van unicurd....![]()
Omdat dus "omstandigheden", heb ik een pak TAHOE gekocht. (en ik weet inmiddels dat tahoe Indonesisch is voor het Chinese doufu wat wij en Japanners tofu noemen, zoiets).
En weet je wat?? : mensen zoals ik kan ik bij deze aanraden dat te doen (tahoe kopen dus), want het smaakt precies hetzelfde (omdat het hetzelfde is), maar het is veel steviger!! Dus je kan de boel in dunne plakjes snijden, keukenpapier erop leggen en er flink druk op uitoefenen om het vocht weg te halen, zonder het spul aan gort te duwen! Ook het in de pan keren hoeft niet voorzichtig en er breekt niets af.
Oke, tot dusver mijn "ik weet niet zoveel van tofu/doufu/tahoe, maar ik doe mijn best en misschien hebben andere mensen zolas ik hier iets aan" post...![]()
En nu mijn avondeten:
Uitgebakken tahoe-plakjes, rode uien ringen, verse gember (julienne gesneden) in een gochujang-sausje (met sojasaus, rijstazijn en bruine suiker). Zelfgemaakte danmuji (ingelegde rettich), en een stapeltje baby-Romaine sla om sla-wraps te maken van het geheel.
[ afbeelding ]
Dank! Ik ga dit ook zeker vaker maken, het is lekker en het eet ook als ik in m'n eentje ben zo gezellig: sla-pakketjes maken!quote:Op vrijdag 16 augustus 2019 09:53 schreef Sicstus het volgende:
[..]
Wat ziet dat er mooi en lekker uit! Vooral ook vanwege al die kleuren!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |