abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 22 april 2019 @ 15:08:24 #1
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_186363325
registreer om deze reclame te verbergen
Liveblog NOS:
https://nos.nl/liveblog/2(...)ls-in-sri-lanka.html

Uitzending AgendaFreeTV:

quote:
Zeker twintig doden tijdens explosies in kerken en hotels in Sri Lanka

Op paaszondag zouden bij twee kerken en drie hotels explosies hebben plaatsgevonden in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, melden lokale media. Volgens de directeur van het Colombo National Hospital kwamen bij de explosies meer dan twintig mensen om het leven en raakten ten minste 280 mensen gewond.

Vanwege Pasen was het druk in de kerken.

Naar verwachting loopt het dodental snel op. Het is nog onbekend of de aanslag is opgeist.

Pasen is een belangrijke feestdag binnen het christendom. Sri Lanka kent een christelijke minderheid, van voornamelijk rooms-katholieken.

https://www.nu.nl/buitenl(...)anka.html?redirect=1
quote:
Explosies bij kerken en hotels op Sri Lanka: 'minstens 80 gewonden'

Bij drie kerken in Sri Lanka hebben vanmorgen explosies plaatsgevonden. Ook bij drie hotels in de hoofdstad Colombo zijn explosieven afgegaan. Daarbij raakten minstens 80 mensen gewond, melden plaatselijke media.

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

Het is nog niet duidelijk of de explosies levens hebben geist. De eerste explosie vond plaats bij de basiliek Nationaal heiligdom van Sint Antonius in Colombo. Volgens ooggetuigen was de explosie zo krachtig dat omliggende gebouwen schudden.

,,We hebben al 80 gewonde gelovigen opgenomen en er worden nog steeds slachtoffers binnengebracht", verklaarde een functionaris van het Nationale Ziekenhuis van Colombo tegenover persbureau AFP.

De tweede explosie vond plaats bij de Sint Sebastiaan kerk in Negombo, een overwegend katholieke plaats ten noorden van de Sri Lankaanse hoofdstad. De kerk heeft op haar Facebook-pagina om hulp gevraagd.

De politie haastte zich onmiddellijk naar beide gebieden en sloot de toegang tot de kerken af. Sri Lankaanse veiligheidsfunctionarissen zeggen dat ze de omgeving controleren op de aanwezigheid van meer explosieven of aanslagplegers.

Pasen is een belangrijke feestdag binnen het christendom. Sri Lanka kent een christelijke minderheid, van voornamelijk rooms-katholieken.

https://www.ad.nl/buitenl(...)0-gewonden~af38ac5d/
quote:
20+ killed, 280 injured in 6 blasts at Sri Lankan hotels and churches on Easter Sunday

5cbbf7f1fc7e93487f8b4625.png

Six explosions rocked churches and hotels in Sri Lanka as Christian started Easter Sunday celebrations, with more than 20 killed and hundreds injured, local authorities confirmed.

Blasts during Easter mass celebrations reportedly took place at St Anthony's Church in Colombo and another church in Katuwapitiya, Katana, just outside the capital. The explosions appear to have been coordinated, as both occurred around 8:45am local time.

At about the same time in the capital, the Shangri-La and Kingsbury hotels were also hit, local media report.


Alleged footage of the aftermath, shared on social media, showed chaos and large-scale destruction inside at least one of the churches. At least 150 people were reportedly rushed to hospitals.https://www.rt.com/news/457129-sri-lanka-church-hotel-blasts/
quote:
Dit weten we over de aanslagen in Sri Lanka
Sri Lanka werd zondagochtend 21 april getroffen door in totaal acht aanslagen op drie kerken en meerdere hotels. Hierbij zijn ten minste 290 doden gevallen, onder wie een Nederlander. Ook zijn er zeker vijfhonderd gewonden gevallen. Dit is wat we weten over de aanslagen.
De eerste berichten over de explosies kwamen rond 10.00 uur lokale tijd (6.30 uur Nederlandse tijd) binnen.

De eerste aanslag vond zondagochtend plaats in een kerk Negombo, ten noorden van Colombo. Ook kerken in Kochchikade, aan de westkust, en in Batticaloa, aan de oostkust van het eiland waren het doelwit. In verband met paasvieringen was het erg druk in de gebedshuizen.

Naast hotel Shangri-La vonden ook explosies plaats in de hotels Kingsbury en Cinnamon Grand. In deze hotels, alle drie gelegen in het centrum van Colombo, verbleven veel buitenlandse toeristen. In hotel Cinnamon Grand ging een explosief af in het restaurant op de begane grond. Het is nog onduidelijk waar de ontploffingen in de andere hotels hebben plaatsgevonden.

Daarnaast werden ook een vierde hotel en een huis in een buitenwijk van Colombo getroffen door aanslagen. Het is nog niet opgehelderd hoe die aanvallen zijn uitgevoerd.

Tot nu toe 24 verdachten aangehouden
In verband met de aanslagen zijn tot nu toe 24 mensen aangehouden.
Drie Sri Lankaanse politieagenten kwamen tijdens een politie-inval om het leven kwamen door een zelfmoordaanslag. In totaal werden bij die inval zeven personen aangehouden.

Zeker n Nederlander om het leven gekomen
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde zondagmiddag dat onder de dodelijke slachtoffers n Nederlander is. Het gaat om een 54-jarige vrouw die in het buitenland woonde. Ze woonde overigens niet in Sri Lanka.

Naast de Nederlandse vrouw zijn ook zeker 35 andere buitenlandse slachtoffers gedentificeerd. Zij waren afkomstig uit Denemarken, China, de Verenigde Staten, Japan, Pakistan, Marokko, India en Bangladesh.

De gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen in de hoofdstad Colombo overgebracht. De autoriteiten vragen mensen bloed te doneren

Lokale terreurgroep zit volgens Sri Lankaanse regering achter aanslagen
De Sri Lankaanse regering wijst de lokale terreurgroep National Thowheeth Jama'ath (NTJ) aan als verantwoordelijke voor de aanslagen. Ook gaat de overheid ervan uit gaat dat de terreurgroep is geholpen door een internationaal netwerk van terroristen. Wie de daders precies waren is niet bekend.

De aanslagen zijn nog altijd niet opgeist, maar de Sri Lankaanse autoriteiten spraken zondag gelijk al van een terreurdaad. Ook de NTJ werd toen al genoemd. De groepering van radicale moslims werd vorig jaar ook verantwoordelijk gehouden voor de vernieling van boeddhistische beelden.

De Sri Lankaanse politie waarschuwde tien dagen geleden al op landelijk niveau voor aanslagen op belangrijke kerken.

President roept noodtoestand uit
De president van Sri Lanka, Maithripala Sirisena, riep zondag de noodtoestand uit voor heel het land. Deze geldt vanaf komende nacht. Ook is een avondklok van kracht. Dit houdt in dat niemand zich tussen 20.00 uur en 4.00 uur op straat mag bevinden.

Nederlands reisadvies voor Sri Lanka aangepast, reizen geannuleerd
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken paste op zondagochtend al het reisadvies voor Sri Lanka aan. Reizigers werd verzocht de omgeving van de aanslagen te mijden en instructies van de lokale politie op te volgen. Ook op het vliegveld zouden toeristen rekening moeten houden met extra veiligheidsmaatregelen.

Het Rode Kruis had de website Ikbenveilig.nl zondagochtend opengesteld, zodat Nederlanders op Sri Lanka hun naasten kunnen laten weten dat ze veilig zijn.
Omgekeerd kan het thuisfront gericht zoeken op namen van familieleden of vrienden die in het getroffen gebied zijn. Er waren zondag rond 11.20 uur 429 matches, mensen die in Sri Lanka aanwezig waren en aan hun naasten lieten weten in orde te zijn.

Premier Sri Lanka: Er waren aanwijzingen voor de aanslagen
De Sri Lankaanse premier Ranil Wickremesinghe gaf toe dat de regering wel degelijk vooraf over belangrijke informatie over de aanslagen beschikte. De informatie zou niet zijn gedeeld met ministers.

Premier Wickremesinghe zei dat er niet adequaat op de informatie gereageerd is. Ook sprak hij over een onderzoek dat wordt ingesteld om vast te stellen hoe de cruciale informatie precies is gebruikt.

Wereldleiders zeggen geschokt te zijn
De premier van Sri Lanka heeft de acht aanslagen sterk veroordeeld.
Andere staatshoofden spraken eveneens hun afschuw uit. De Nederlandse minister-president Mark Rutte reageerde via Twitter op het nieuws: "Vreselijke berichten uit Sri Lanka over bloedige aanslagen op hotels en kerken op deze Eerste Paasdag. Gedachten zijn bij de slachtoffers en nabestaanden."

Sri Lanka kent een christelijke minderheid
Sri Lanka kent een christelijke minderheid van voornamelijk rooms-katholieken. Het aantal katholieken in het land wordt geschat op 1,2 miljoen van de in totaal 21 miljoen inwoners.
De meerderheid (ongeveer 70 procent) van de inwoners van Sri Lanka is boeddhistisch. Zo'n 12 procent is hindoe en 10 procent moslim.

Vorig jaar waren er zo'n 86 meldingen van discriminatie, bedreigingen en geweld tegen christenen, aldus de National Christian Evangelical Alliance of Sri Lanka (NCEASL), die meer dan tweehonderd kerken in het land vertegenwoordigt.

De aanslagen volgen tien jaar na de beindiging van een jarenlange burgeroorlog in Sri Lanka. De Tamils, die een etnische minderheid in Sri Lanka vormen, pakten in 1983 de wapens op in hun streven naar een onafhankelijke staat op het eiland in de Indische Oceaan. Een bloedige burgeroorlog volgde waarbij tienduizenden mensen omkwamen. De oorlog duurde tot 2009.
https://www.nu.nl/buitenl(...)en-in-sri-lanka.html


[ Bericht 34% gewijzigd door Nikonlover op 22-04-2019 15:13:30 ]
Ik ben een Nikon :-)
pi_186363372
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 14:29 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Dat is het punt niet. Het punt is dat moslims onmiddellijk in de slachtofferrol worden geduwd. En zoals dat fragment uit Nieuwsuur laat zien, is dat nog een grotere zorg dan het feit dat er 290 doden zijn door de zoveelste uitbarsting van moslimgeweld. Leon de Winter zegt het ook wel treffend:

leondewinter twitterde op zondag 21-04-2019 om 12:48:27 Sri Lanka: paasaanslagen op kerken: ben benieuwd welke denkers en geschriften die aanslagplegers hebben genspireerd; wil er net zo veel over horen en lezen als bij Christchurch. En verwacht demo's in Sri Lanka met mensen die solidair kruizen dragen. https://t.co/LjN4J2mwFL reageer retweet
Het punt is daarbij ook nog eens dat stel er gebeurt een natuurramp ergens in de Himalaya en je bent niet heel erg verdrietig of laat dit niet meteen weten, dan maken diezelfde mensen die nu die demo's juist niet organiseren, je direct uit voor racist. Anekdote dit.
  maandag 22 april 2019 @ 15:12:25 #3
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 22 april 2019 @ 15:14:53 #4
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_186363415
registreer om deze reclame te verbergen
De grootste vraag is natuurlijk: is dit een voorbode voor aanslagen in Europa? Als de anderhalve Srilankaanse moslim die naar Syrie is afgereisd het al voor elkaar krijgt zo'n aanslag te plegen, wat gaat er in Europa gebeuren met de tientallen jihadgangers die erin slagen terug te keren naar hun thuislanden en onder de radar van de veiligheidsdiensten te blijven.
pi_186363418
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:12 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Het punt is daarbij ook nog eens dat stel er gebeurt een natuurramp ergens in de Himalaya en je bent niet heel erg verdrietig of laat dit niet meteen weten, dan maken diezelfde mensen die nu die demo's organiseren je direct uit voor racist. Anekdote dit.
Ik zag net nog iemand op Twitter iets delen over het feit dat er volop aandacht is voor de brand in de Notre Dame en niet voor China dat moskeen vernietigt. Diezelfde persoon geeft vervolgens weer geen krimp bij de terreuraanslagen in Sri Lanka.

Dus je verwijt anderen selectieve verontwaardiging en doet zelf vervolgens precies hetzelfde: gesloopte gebouwen zijn erg, een terreurdaad met 290 doden is geen aandacht waard...
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
  Moderator maandag 22 april 2019 @ 15:17:10 #6
20004 crew  EggsTC
GOA
pi_186363435
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:15 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ik zag net nog iemand op Twitter iets delen over het feit dat er volop aandacht is voor de brand in de Notre Dame en niet voor China dat moskeen vernietigt. Diezelfde persoon geeft vervolgens weer geen krimp bij de terreuraanslagen in Sri Lanka.

Dus je verwijt anderen selectieve verontwaardiging en doet zelf vervolgens precies hetzelfde: gesloopte gebouwen zijn erg, een terreurdaad met 290 doden is geen aandacht waard...
Haha bizar he, dat is wat ik bedoelde met; linksextremisme wordt de norm.
Lambo of Rekt
pi_186363452
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:14 schreef -XOR- het volgende:
De grootste vraag is natuurlijk: is dit een voorbode voor aanslagen in Europa? Als de anderhalve Srilankaanse moslim die naar Syrie is afgereisd het al voor elkaar krijgt zo'n aanslag te plegen, wat gaat er in Europa gebeuren met de tientallen jihadgangers die erin slagen terug te keren naar hun thuislanden en onder de radar van de veiligheidsdiensten te blijven.
Ja, er wordt wel gewaarschuwd natuurlijk, alleen we hebben hier in het westen wel veel betere veiligheidsdiensten toch, in ieder geval na november 2015 zijn ze sterk verbeterd. Hier in het westen valt zo'n grote aanslag op vanwege de organisatie die er achter zit en zal dus wrs wel onderschept worden. In het westen zul je vooral die einzelgnger acties blijven zien wrs, van wat de NOS dan verwarde mannen noemt. Is er gister ook n van geweest in een kerk in Mnchen, meen ik.
pi_186363469
quote:
10s.gif Op maandag 22 april 2019 15:17 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Haha bizar he, dat is wat ik bedoelde met; linksextremisme wordt de norm.
Dat is ook mijn observatie; iets dat ik al een tijdje zie. Linksextremisme is verregaand genormaliseerd en dat wat voorheen "gewoon" links was, schuift steeds verderop richting links-extremisme.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
  maandag 22 april 2019 @ 15:21:12 #9
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_186363484
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:18 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, er wordt wel gewaarschuwd natuurlijk, alleen we hebben hier in het westen wel veel betere veiligheidsdiensten toch, in ieder geval na november 2015 zijn ze sterk verbeterd. Hier in het westen valt zo'n grote aanslag op vanwege de organisatie die er achter zit en zal dus wrs wel onderschept worden. In het westen zul je vooral die einzelgnger acties blijven zien wrs, van wat de NOS dan verwarde mannen noemt. Is er gister ook n van geweest in een kerk in Mnchen, meen ik.
Ja maar het moet natuurlijk wel een signaal zijn voor de Europese veiligheidsdiensten waakzaam te blijven. Mochten een paar ex-jihadi's het voor elkaar krijgen zich uit het zicht van de veiligheidsdiensten te verenigen dan is de ramp niet te overzien. Dat er jihadisten onder de radar terug kunnen keren is, gezien de grote aantallen afgereisden, onvermijdelijk.
pi_186363488
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:15 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ik zag net nog iemand op Twitter iets delen over het feit dat er volop aandacht is voor de brand in de Notre Dame en niet voor China dat moskeen vernietigt. Diezelfde persoon geeft vervolgens weer geen krimp bij de terreuraanslagen in Sri Lanka.

Dus je verwijt anderen selectieve verontwaardiging en doet zelf vervolgens precies hetzelfde: gesloopte gebouwen zijn erg, een terreurdaad met 290 doden is geen aandacht waard...
Ja, het is wel weer apart idd.
pi_186363493
Het kan allemaal worden verklaard met de drie wetten van Clough.
It ain't over t-t-till it's over
pi_186363531
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:18 schreef Ryan3 het volgende:
In het westen zul je vooral die einzelgnger acties blijven zien wrs, van wat de NOS dan verwarde mannen noemt. Is er gister ook n van geweest in een kerk in Mnchen, meen ik.
NWS / Veel gewonden door verwarde man in Duitse kerk
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_186363540
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:21 schreef -XOR- het volgende:
Dat er jihadisten onder de radar terug kunnen keren is, gezien de grote aantallen afgereisden, onvermijdelijk.
Is stemmingmakerij. Er is geen enkel bewijs voor.

Was getekend: die ene domme EU kut waarvan ik ff niet meer op de naam kom.

De naviteit :')

:{
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_186363549
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:22 schreef Pleun2011 het volgende:
Het kan allemaal worden verklaard met de drie wetten van Clough.
Die ken ik niet; vertel :)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_186363555
quote:
3s.gif Op maandag 22 april 2019 15:27 schreef vosss het volgende:

[..]

Is stemmingmakerij. Er is geen enkel bewijs voor.

Was getekend: die ene domme EU kut waarvan ik ff niet meer op de naam kom.

De naviteit :')

:{
Is hysterie, was het, geloof ik.
Judith Sargentini.
pi_186363566
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:28 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Is hysterie, was het, geloof ik.
Judith Sargentini.
Die was het ja. Goddomme. Achterlijk mens :r
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_186363568
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:21 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Ja maar het moet natuurlijk wel een signaal zijn voor de Europese veiligheidsdiensten waakzaam te blijven. Mochten een paar ex-jihadi's het voor elkaar krijgen zich uit het zicht van de veiligheidsdiensten te verenigen dan is de ramp niet te overzien. Dat er jihadisten onder de radar terug kunnen keren is, gezien de grote aantallen afgereisden, onvermijdelijk.
Ik vermoed dat ze wel op hun qui vive zijn hoor momenteel.
  maandag 22 april 2019 @ 15:30:55 #18
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_186363576
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:28 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Is hysterie, was het, geloof ik.
Judith Sargentini.
Dat was natuurlijk wel voordat er daadwerkelijk enige sprake was van terugkeerjihadisten vanwege de implosie van IS maar alsnog politiek niet handig, zo' n uitspraak.
  maandag 22 april 2019 @ 15:32:19 #19
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_186363590
quote:
LIVE. Kanaal gelinkt aan IS verspreidt foto’s van daders

In Sri Lanka zijn gisteren honderden doden en gewonden gevallen bij explosies in drie kerken en drie luxehotels in en rond de hoofdstad Colombo. Later op de dag volgden er ook een zevende en een achtste ontploffing. De politie liet deze ochtend weten dat er inmiddels 290 doden zijn gevallen en dat er zeker 500 gewonden zijn. Onder de doden zijn zeker 37 buitenlanders, onder wie vijf Britten, een Portugese dertiger, een Nederlandse vrouw van 54 jaar, twee Turken en een Chinees. Er zijn nog geen Belgische slachtoffers gemeld. Buitenlandse Zaken vraagt reizigers “de grootste waakzaamheid aan de dag te leggen”. De aanslagen zijn nog niet opgeist, maar worden door de minister van Defensie van Sri Lanka bestempeld als “terreurdaad”. Er zijn intussen 24 verdachten opgepakt, ook zouden twee zelfmoordterroristen zijn gedentificeerd. Zeven zelfmoordcommando’s zouden de aanslagen hebben uitgevoerd. Volg hier alles in onze liveblog.

IS-kanaal verspreidt foto's van daders
IS-gelinkt kanaal heeft drie foto's verspreid die daders van Sri Lanka zouden tonen. Dit is nog geen officile opeising, maar het komt in de buurt. Van n van hen circuleerde de foto gisteren ook al als de zelfmoordterrorist die aan het Shangri-La Hotel in Colombo toesloeg. Dat zou de man op de foto's zijn die zijn gezicht niet bedekt. Zijn naam zou Zahran Hashim luiden. Op Facebook was hij als zelfverklaard moslimpredikant actief. Daar postte hij ook minstens nmaal een video van de Islamitische Staat en had hij veel volgelingen die zich openlijk tot aanhangers van IS verklaarden.

980?appId=8ef24fa41e4bddfa7db0f5082d5ff1bf&quality=0.6

980?appId=8ef24fa41e4bddfa7db0f5082d5ff1bf&quality=0.6

980?appId=8ef24fa41e4bddfa7db0f5082d5ff1bf&quality=0.6

https://www.hln.be/nieuws(...)van-daders~a8ff1d9d/
Ik ben een Nikon :-)
  maandag 22 april 2019 @ 15:35:22 #20
455560 Logic91
Always stay rational
pi_186363633
quote:
6s.gif Op maandag 22 april 2019 15:32 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Wat een vredelievende mensen zijn dat toch. Meer van deze mensen in Europa! :')
''Men find their religions as they find their homelands, their lands, their homes and their fathers. They just find them, they do not search for them, do not understand them, do not choose them either.''
Abdullah al-Qasemi
pi_186363635
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:30 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Dat was natuurlijk wel voordat er daadwerkelijk enige sprake was van terugkeerjihadisten vanwege de implosie van IS maar alsnog niet handig, zo' n uitspraak.
18 mei 2015 idd, was ook nog voor het 'Wir schaffen dass' van Merkel 6 september 2015, en de reeks grotere aanslagen (behalve Charlie Hbdo dan in januari 2015), dus wat dat betreft enigszins verzachtende omstandigheid. Ze heeft het later ietwat halfslachtig rechtgezet trouwens. Maar toch, it's one for the books.
  maandag 22 april 2019 @ 15:49:42 #22
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_186363803
:{ :{ :{ :{ :{ :{ :{ :{

MarianneDavid24 twitterde op maandag 22-04-2019 om 09:52:04 The information about the attacks was known for months but no one was apprehended. We are demanding proper answers: Rauff Hakeem speaking at Temple Trees #lka reageer retweet
Ik ben een Nikon :-)
pi_186363819
quote:
6s.gif Op maandag 22 april 2019 15:49 schreef Nikonlover het volgende:
:{ :{ :{ :{ :{ :{ :{ :{

MarianneDavid24 twitterde op maandag 22-04-2019 om 09:52:04 The information about the attacks was known for months but no one was apprehended. We are demanding proper answers: Rauff Hakeem speaking at Temple Trees #lka reageer retweet
Dus daar wisten de inlichtingendiensten er ook al van, maar reageerden er niet op?

Beetje als The Looming Tower dus.
pi_186363850
quote:
3s.gif Op maandag 22 april 2019 15:27 schreef vosss het volgende:

[..]

Is stemmingmakerij. Er is geen enkel bewijs voor.

Was getekend: die ene domme EU kut waarvan ik ff niet meer op de naam kom.

De naviteit :')

:{
Moet je eens opzoeken wat haar baan nu is.
pi_186363864
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:54 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Moet je eens opzoeken wat haar baan nu is.
Volgens mij gaat ze straks uit het EU-parlement en dan een tijdje opladen oid.
pi_186363865
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:30 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Dat was natuurlijk wel voordat er daadwerkelijk enige sprake was van terugkeerjihadisten vanwege de implosie van IS maar alsnog politiek niet handig, zo' n uitspraak.
Ook toen ze die uitspraak deed wist iedereen dat het complete kolder was.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_186363892
Israel recently helped Sri Lanka prepare for 'mega-terror attacks'
www.sott.net/article/4115(...)-mega-terror-attacks

How Israel helped Sri Lanka prepare for mega-attacks
www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262154

Sri Lanka believes internaitonal network, not local Islamic militants
were responsible www.reuters.com/article/us-sri-lanka-blasts-network-idUSKCN1RY0H2
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  maandag 22 april 2019 @ 16:02:48 #28
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_186363949
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:58 schreef Ali_boo het volgende:
Israel recently helped Sri Lanka prepare for 'mega-terror attacks'
www.sott.net/article/4115(...)-mega-terror-attacks

How Israel helped Sri Lanka prepare for mega-attacks
www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262154

Sri Lanka believes internaitonal network, not local Islamic militants
were responsible www.reuters.com/article/us-sri-lanka-blasts-network-idUSKCN1RY0H2
Dat weet jij vast wel: welke overtuigingen doen er in de complotwereld zoal de ronde hierover? Schuld van de 'zionisten'? Amerikanen? Of is het weer eens in scene gezet?
Ben je verbitterd en verzuurd? Kun je je plaats niet meer vinden in het Nederland van nu? Verloren van de globalisering?
Emigreer! Voor een rijk en gevuld leven. In vrijheid. Want elders is alles beter.
pi_186364006
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:54 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Moet je eens opzoeken wat haar baan nu is.
Ik denk dat ik het niet wil weten, dus ik zoek het niet op en doe gewoon een gokje: grote baas van Frontex? :@
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_186364034
quote:
9s.gif Op maandag 22 april 2019 16:07 schreef vosss het volgende:

[..]

Ik denk dat ik het niet wil weten, dus ik zoek het niet op en doe gewoon een gokje: grote baas van Frontex? :@
Nee, ze gaat psychisch opladen als ze straks uit het EU-parlement stapt. Ze is moe, ze is ook veel bedreigd door mensen op twitter, wil zich herorinteren en kijken welke leuke baan er over een tijdje voor haar in het verschiet ligt.
pi_186364038
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 15:15 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ik zag net nog iemand op Twitter iets delen over het feit dat er volop aandacht is voor de brand in de Notre Dame en niet voor China dat moskeen vernietigt. Diezelfde persoon geeft vervolgens weer geen krimp bij de terreuraanslagen in Sri Lanka.

Dus je verwijt anderen selectieve verontwaardiging en doet zelf vervolgens precies hetzelfde: gesloopte gebouwen zijn erg, een terreurdaad met 290 doden is geen aandacht waard...
Weet je wat jouw probleem is? Jij maakt je veel te druk over een tweet van de eerste de beste jan lul. Je lijkt te vergeten dat een tweet een hersenscheet is van een individu, en niet van een complete bevolkingsgroep. Hetzelfde in dat topic over die zogenaamde halal stranden, dat is een tweet van een beroepstroll, maar jij doet net alsof het een wet is die al bijna door de kamer is aangenomen. Maak je toch eens niet zo druk over hersenspinsels van individuen, en ga lekker een biertje nemen op een terras of zo.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
pi_186364099
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 16:09 schreef Hathor het volgende:

[..]

Weet je wat jouw probleem is? Jij maakt je veel te druk over een tweet van de eerste de beste jan lul. Je lijkt te vergeten dat een tweet een hersenscheet is van een individu, en niet van een complete bevolkingsgroep. Hetzelfde in dat topic over die zogenaamde halal stranden, dat is een tweet van een beroepstroll, maar jij doet net alsof het een wet is die al bijna door de kamer is aangenomen. Maak je toch eens niet zo druk over hersenspinsels van individuen, en ga lekker een biertje nemen op een terras of zo.
Ik ben me ervan bewust dat die tweet van Van Doorn een hoog troll-gehalte heeft. Volgens mij heb ik dat in mijn eerste reactie van dat topic ook geschreven. Ik heb vorige week trouwens ook nog een topic over een tweet geopend: NWS / 50 jaar Marokkanen in Nederland: "tijd voor nationale feestdag"

Hersenscheten van individuen geven een kijkje in denkbeelden die leven in een samenleving. Alle waanzin begint ergens mee. En om het een beetje on-topic te trekken: terreurgroepen maken massaal gebruik van social media om hun boodschap te verspreiden.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
  maandag 22 april 2019 @ 16:21:27 #33
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_186364157
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 16:02 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Dat weet jij vast wel: welke overtuigingen doen er in de complotwereld zoal de ronde hierover? Schuld van de 'zionisten'? Amerikanen? Of is het weer eens in scene gezet?
Ik heb een aantal islamitische collega's, prima gasten verder, maar die denken ook echt dat de joden achter al die aanslagen zitten. En als je dan vraagt om bewijs worden ze boos..
  maandag 22 april 2019 @ 16:24:21 #34
142235 Jigzoz
Angel to some; demon to others
pi_186364199
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 16:21 schreef Ciclon het volgende:

[..]

Ik heb een aantal islamitische collega's, prima gasten verder, maar die denken ook echt dat de joden achter al die aanslagen zitten. En als je dan vraagt om bewijs worden ze boos..
Zeggen die niet gewoon 'zionisten'? Volgens mij zegt niemand meer 'joden'.

Maar dat complotdenken komt inderdaad onder moslims ook vrij veel voor. Zelfde bij 9/11 en IS, om maar eens twee voorbeelden te noemen. Leek me wel logisch dat dit ook wel op de een of andere manier onderdeel zou worden van het grote, spannende verhaal.
Ben je verbitterd en verzuurd? Kun je je plaats niet meer vinden in het Nederland van nu? Verloren van de globalisering?
Emigreer! Voor een rijk en gevuld leven. In vrijheid. Want elders is alles beter.
  maandag 22 april 2019 @ 16:24:30 #35
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_186364203
In Egypte is het volgens mij wel rustig gebleven. Normaal worden daar tijdens christelijke feestdagen wat Koptische kerken de lucht in geknald door aanhangers van de religie van vrede
  maandag 22 april 2019 @ 16:28:18 #36
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_186364248
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 16:24 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Zeggen die niet gewoon 'zionisten'? Volgens mij zegt niemand meer 'joden'.

Maar dat complotdenken komt inderdaad onder moslims ook vrij veel voor. Zelfde bij 9/11 en IS, om maar eens twee voorbeelden te noemen. Leek me wel logisch dat dit ook wel op de een of andere manier onderdeel zou worden van het grote, spannende verhaal.
Beide eigenlijk. Er bestaat in de islamitische wereld ook gigantische afgunst naar Joden toe. Rijk, succesvol en ze hebben natuurlijk die Palestinijnen een poepje laten ruiken.

Moslims geloven massaal in complottherorieen. Social media staat er vol mee. IS staat voor Israelische staat etc. Mossad moet er ook aan geloven.
pi_186364256
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 16:15 schreef Elfletterig het volgende:
Hersenscheten van individuen geven een kijkje in denkbeelden die leven in een samenleving. Alle waanzin begint ergens mee. En om het een beetje on-topic te trekken: terreurgroepen maken massaal gebruik van social media om hun boodschap te verspreiden.
Elke mafketel kan een (trol)account aanmaken op Twitter. En aangezien Nederland inmiddels 18 miljoen inwoners heeft, zegt n zo'n accoount helemaal niks over de samenleving.
ROBODEMONS..................|:(
pi_186364260
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 16:09 schreef Hathor het volgende:

[..]

Weet je wat jouw probleem is? Jij maakt je veel te druk over een tweet van de eerste de beste jan lul. Je lijkt te vergeten dat een tweet een hersenscheet is van een individu, en niet van een complete bevolkingsgroep. Hetzelfde in dat topic over die zogenaamde halal stranden, dat is een tweet van een beroepstroll, maar jij doet net alsof het een wet is die al bijna door de kamer is aangenomen. Maak je toch eens niet zo druk over hersenspinsels van individuen, en ga lekker een biertje nemen op een terras of zo.
"Pools are perfect for holding water"
pi_186364265
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 16:08 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nee, ze gaat psychisch opladen als ze straks uit het EU-parlement stapt. Ze is moe, ze is ook veel bedreigd door mensen op twitter, wil zich herorinteren en kijken welke leuke baan er over een tijdje voor haar in het verschiet ligt.
Ergo: wachtgeld trekken. En lekker op tijd met een dik pensioen. Kuthoer.
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_186364304
quote:
6s.gif Op maandag 22 april 2019 16:29 schreef vosss het volgende:

[..]

Ergo: wachtgeld trekken. En lekker op tijd met een dik pensioen. Kuthoer.
Ze is alweer gekapt dus, ik bedoelde eigenlijk dat ze vice-voorzitter van de Commissie Terrorismebestrijding was. En dat is toch geen positie voor zo'n naief iemand. :')
pi_186364325
quote:
6s.gif Op maandag 22 april 2019 16:29 schreef vosss het volgende:

[..]

Ergo: wachtgeld trekken. En lekker op tijd met een dik pensioen. Kuthoer.
Ja, initieel wachtgeld trekken idd, en wrs zal ze willen wachten op een mooie baan in het openbare bestuur of idd bij een NGO of wellicht iets met het klimaat. Ze zal niet voor minder willen gaan ook, denk ik.
  maandag 22 april 2019 @ 16:53:44 #42
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_186364575
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 16:24 schreef Ciclon het volgende:
In Egypte is het volgens mij wel rustig gebleven. Normaal worden daar tijdens christelijke feestdagen wat Koptische kerken de lucht in geknald door aanhangers van de religie van vrede
Nee daar heeft een menigte moslims een kerk bestormd en mensen lastiggevallen. Overal waar moslims zijn, zijn er problemen met andere groepering.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  maandag 22 april 2019 @ 16:58:30 #43
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_186364656
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 16:53 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee daar heeft een menigte moslims een kerk bestormd en mensen lastiggevallen. Overal waar moslims zijn, zijn er problemen met andere groepering.
Wat dat betreft gedragen ze zich exact hetzelfde als hun geliefde profeet
pi_186364678
quote:
6s.gif Op maandag 22 april 2019 16:29 schreef vosss het volgende:

[..]

Ergo: wachtgeld trekken. En lekker op tijd met een dik pensioen. Kuthoer.
Misschien moet jij eens gaan leren normaal te reageren? In plaats van iemand uit te maken voor iets met kut erin? Als je twaalf bent is dat stoer, maar als je volwassen bent is het kinderachtig...

Nu weet ik niet hoe oud jij bent, dus als je twaalf bent : _O_

Stoere jongen hoor.
pi_186364704
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 16:58 schreef Ciclon het volgende:

[..]

Wat dat betreft gedragen ze zich exact hetzelfde als hun geliefde profeet
Probleem is dat we niet weten wat hun geliefde profeet deed..
  maandag 22 april 2019 @ 17:01:21 #46
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_186364705
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 16:58 schreef Ciclon het volgende:

[..]

Wat dat betreft gedragen ze zich exact hetzelfde als hun geliefde profeet
Ja klopt, ik ben zeer bekend met de hadiths van moslims en als moslims nou eens aandacht zouden besteden wat hun profeet nou eens allemaal zegt dan vraag ik me echt legitiem af waarom je nog moslim zou willen zijn. Echt ongelofelijk.

quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 17:01 schreef FoppeBoppe1986II het volgende:

[..]

Probleem is dat we niet weten wat hun geliefde profeet deed..
We of de moslims?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_186364745
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 16:59 schreef FoppeBoppe1986II het volgende:

[..]

Misschien moet jij eens gaan leren normaal te reageren? In plaats van iemand uit te maken voor iets met kut erin? Als je twaalf bent is dat stoer, maar als je volwassen bent is het kinderachtig...

Nu weet ik niet hoe oud jij bent, dus als je twaalf bent : _O_

Stoere jongen hoor.
Misschien moet jij me de les niet proberen te lezen. Ik zeg wat ik denk. Dus als ik vind dat iemand een kuthoer is dan zeg ik dat. En verder kan dat achterlijke wijf (en jij ook for that matter) me gestolen worden. No hard feelings :*
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_186364746
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 17:01 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ja klopt, ik ben zeer bekend met de hadiths van moslims en als moslims nou eens aandacht zouden besteden wat hun profeet nou eens allemaal zegt dan vraag ik me echt legitiem af waarom je nog moslim zou willen zijn. Echt ongelofelijk.
[..]

We of de moslims?
Niemand weet dit. Het is allemaal overlevering, mondeling. En we weten hoe betrouwbaar dat is. Zelfde geldt voor Jezus en Boeddha...

En jullie vergeten ook dat in de tijd van Jezus en Boeddha het goed was om spiritueel te zijn, terwijl in de tijd van mohammed en in die cultuur kracht en sterkte golden. Vandaar dat ze aan mohammed allemaal krachtige dingen ophingen en in het geval van jezus en boeddha allemaal spirituele zaken...
Ik weet zeker dat als de islam in de tijd en omgeving van Jezus ontstaan zou zijn Mohammed er veel beter uit kwam....

En als jij bekend bent met de hadith dan weet je dit ook wel...
  maandag 22 april 2019 @ 17:10:22 #49
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_186364818
quote:
3s.gif Op maandag 22 april 2019 15:27 schreef vosss het volgende:

[..]

Is stemmingmakerij. Er is geen enkel bewijs voor.

Was getekend: die ene domme EU kut waarvan ik ff niet meer op de naam kom.

De naviteit :')

:{
Er zijn er heleboel van. In dit geval Sargentini.
Een andere domme kut is de EU minister van buitenlandse zaken Mogherini.
https://martienpennings.w(...)-en-moslim-migratie/
https://ejbron.wordpress.(...)sche-hel-veranderen/
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Vclav Klaus
  Moderator maandag 22 april 2019 @ 17:10:39 #50
20004 crew  EggsTC
GOA
pi_186364826
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2019 17:05 schreef FoppeBoppe1986II het volgende:

[..]

Niemand weet dit. Het is allemaal overlevering, mondeling. En we weten hoe betrouwbaar dat is. Zelfde geldt voor Jezus en Boeddha...

En jullie vergeten ook dat in de tijd van Jezus en Boeddha het goed was om spiritueel te zijn, terwijl in de tijd van mohammed en in die cultuur kracht en sterkte golden. Vandaar dat ze aan mohammed allemaal krachtige dingen ophingen en in het geval van jezus en boeddha allemaal spirituele zaken...
Ik weet zeker dat als de islam in de tijd en omgeving van Jezus ontstaan zou zijn Mohammed er veel beter uit kwam....

En als jij bekend bent met de hadith dan weet je dit ook wel...
Twijfel zaaien over de gebeurtenissen als er op geschoten wordt :') _O_ _O- Deze man, wat een god. Zo kunnen ALLE geschiedenidsboeken rechtstreeks de prullebak in, incl de bijbel en ... ohja, de koran.
Lambo of Rekt
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')