abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 13 april 2019 @ 15:14:04 #1
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_186192196


FOK! heeft sterrenchef Syrco Bakker bereid gevonden jullie vragen op het gebied van o.a. koken, Michelinsterren en het runnen van een sterrenrestaurant te beantwoorden!

Voor de persoon die Syrco Bakker niet kent, Syrco, opgeleid door Sergio Herman, is sinds 2010 chefkok van Pure C in Cadzand, in eigendom van diezelfde Sergio. In december 2018 verdiende het restaurant, onder leiding van Syrco, haar 2e Michelinster.

In dit topic kun je je vragen aan Syrco kwijt, welke wij vervolgens in een persoonlijk interview aan Syrco overleggen.

Barst los *O*!
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_186192260
Hoe maakt u een goede hamburger?

[ Bericht 47% gewijzigd door Samzz op 14-04-2019 19:15:08 ]
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 13 april 2019 @ 15:26:58 #3
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiėr:
pi_186192358
Levert een extra Michelinster ook een hoger salaris op?

Gooit u, naast al het 'ingewikkelde' eten en allerlei dingetjes met dure namen, ook wel eens gewoon een lekker simpel stuk vlees in de pan?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiėr in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_186192377
Patat of friet?
  zaterdag 13 april 2019 @ 15:35:26 #5
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_186192464
Welk stuk varkensvlees moet ik kopen om authentieke gyros te maken?

Hoeveel uur maakt gemiddeld personeel per dag/week?

Welk gerecht eet u het liefst thuis?

Scheld je net zo veel als Gordon Ramsay?

[ Bericht 29% gewijzigd door Frozen-assassin op 13-04-2019 15:42:56 ]
pi_186192503
Welke rode wijn is het meest geschikt bij een goede steak?
pi_186192549
Welke nationale of internationale chefkok is uw grote voorbeeld ?
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_186192742
Ik heb een keramische koekenpan maar ondanks ik veel olie gebruik, plakt alles binnen enkele seconden vast. Eieren, vleesch, etc... Het maakt niet uit als ik iets vrijwel direct in de pan doe, of als ik eerst de pan heel heet laat worden. Ik gebruik normale afwaszeep (klein drupje aan het begin) en deze pan komt vrijwel als laatste aan de beurt. Pan is een half jaar oud.
Wat kan ik doen om het niet te laten plakken? Ander afwasmiddel gebruiken, of boter gebruiken ipv olie?

En kan een sterrenchef ook goed bbq-en?

Wagyuu of Angus?
  Moderator zaterdag 13 april 2019 @ 16:08:35 #9
351614 crew  ijs_beer
ijskoud de lekkerste
pi_186192941
Heb je de ambitie om ooit echt je eigen restaurant te beginnen? (Als in je eigen eigendom :P )
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
Op donderdag 30 juli 2020 16:27 schreef Guanabana het volgende:Houdt @:ijs_beer een beetje van ouder? En dan niet 40 jaar ouder, maar laten we zeggen bijvoorbeeld, iets van 5 jaar ouder?
pi_186193131
Wat maakt het het waard om voor de Michelinsterren te gaan?
Zeker als je meer chefs ziet die die druk niet meer willen en meer voor de eenvoud gaan.
stupidity has become as common as common sense was before
  zaterdag 13 april 2019 @ 16:32:09 #11
286575 Roces18
Chef de party
pi_186193306
Waar draag je de michelinster op je kleding?

Heeft michelinster ook te maken met dat bandenmerk?
Heb je ook autobanden van michelin of krijg je daar korting op?
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  zaterdag 13 april 2019 @ 17:14:39 #12
450148 KapiteinIglo
Als dat geen neuken wordt...
pi_186193827
Wie is je grote voorbeeld?
Ik moest de groeten doen van Kapitein Ortega.
pi_186193856
Wat is het beste gerecht uit de historie van de Nederlandse keuken en hoe maakt u deze klaar?
  zaterdag 13 april 2019 @ 17:54:29 #14
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_186194410
Het valt mij op dat veel (top)koks veel tatoeages hebben op hun armen.
Is dat om brandwondjes te maskeren? of is dat gewoon toeval?

[ Bericht 40% gewijzigd door SiGNe op 13-04-2019 21:22:19 ]
  zaterdag 13 april 2019 @ 18:00:12 #15
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_186194500
Hoe ziet jouw dag eruit? Hoeveel procent van de tijd ben je daadwerkelijk bezig met koken, draai je elk service mee of ben je ook veel bezig met plannen en organiseren?
Laffe huichelaar
  Moderator zaterdag 13 april 2019 @ 18:01:45 #16
451823 crew  Plompzakker
HAAAAAAA!
pi_186194519
Mag men in jouw restaurant binnen sigaren roken?
Deze user is best OK als je hem normaal aanspreekt via DM.
  zaterdag 13 april 2019 @ 18:03:09 #17
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_186194539
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 april 2019 18:01 schreef Plompzakker het volgende:
Mag men in jouw restaurant binnen sigaren roken?
En dna eerlijk antwoord geven hč, wordt er na sluitingstijd door het personeel eentje opgestoken of hou je het binnen 100% rookvrij?
Laffe huichelaar
  zaterdag 13 april 2019 @ 18:33:09 #18
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_186195009
Zijn er gerechten die je graag klaarmaakt, maar die eigenlijk niet goed passen bij een sterrenrestaurant? Of zet je die in een nieuw jasje op de kaart of zo?
pi_186195146
Wie kookt er thuis?
zie email 27 oktober
pi_186195279
quote:
5s.gif Op zaterdag 13 april 2019 15:56 schreef Qunix het volgende:
Ik heb een keramische koekenpan maar ondanks ik veel olie gebruik, plakt alles binnen enkele seconden vast. Eieren, vleesch, etc... Het maakt niet uit als ik iets vrijwel direct in de pan doe, of als ik eerst de pan heel heet laat worden. Ik gebruik normale afwaszeep (klein drupje aan het begin) en deze pan komt vrijwel als laatste aan de beurt. Pan is een half jaar oud.
Wat kan ik doen om het niet te laten plakken? Ander afwasmiddel gebruiken, of boter gebruiken ipv olie?

En kan een sterrenchef ook goed bbq-en?

Wagyuu of Angus?
Keramische pan wegflikkeren en een Carbon Steel pan kopen.
Het ligt aan de instanties zelf
pi_186195438
Als je uit eten gaat, naar welk restaurant ga je dan?
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 13 april 2019 @ 19:03:15 #22
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_186195480
Wat is volgens jou het geheim van een goede ragś?
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_186195499
Is het doel om puur voor een ster te koken? Wat vind je ervan dat Michelin zoveel macht heeft en controleurs langs sturen die niet dezelfde kennis als jouw in huis hebben, maar wel mogen oordelen over het eten?
Het ligt aan de instanties zelf
  zaterdag 13 april 2019 @ 19:07:35 #24
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_186195574
Gebruik je veel olijfolie? Ik heb een beetje het idee dat olijfolie veel te vaak in keukens gebruikt wordt, ondanks dat het lang niet overal geschikt voor is.
  zaterdag 13 april 2019 @ 20:15:15 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_186196929
Wat vind je zelf van het tegenwoordige prijsniveau van Michelinsterren-restaurants?
Is het gebruikelijk dat, wanneer je 1 of meerdere sterren krijgt, dan ook de prijzen meteen met heel veel procent te verhogen?
En is jouw streven om net als Sergio ooit had, 3 Michelinsterren te gaan behalen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_186197587
Ik had gezien in oa fucking perfect dat sergio veel advies geeft bij je gerechten, zou je zonder zijn advies net zo ver zijn gekomen en ook nu 2 sterren hebben?
  zaterdag 13 april 2019 @ 21:01:26 #27
134103 gebrokenglas
Half human, half coffee
pi_186197782
Ik heb altijd het idee dat in restaurants in de keuken enorm gerommeld wordt met het eten. Alles moet snel, het moet er goed uit zien maar meer hoeft niet.
Tuurlijk, het eten is altijd wel lekker en ziek ervan worden komt zelden voor, maar is dit idee dikke onzin en gevoed door programma's als die van Rob Geus? Of kun je echt wel stellen: 3+ sterren is altijd prima?

[ Bericht 7% gewijzigd door gebrokenglas op 14-04-2019 15:20:04 ]
How can I make this topic about me?
pi_186197924
Welk gerecht vind je qua pallet van smaken vergelijkbaar met de meest kleurintense schilderijen van Van Gogh?
  zaterdag 13 april 2019 @ 21:31:32 #29
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_186198284
quote:
5s.gif Op zaterdag 13 april 2019 20:15 schreef golfer het volgende:
Wat vind je zelf van het tegenwoordige prijsniveau van Michelinsterren-restaurants?
Is het gebruikelijk dat, wanneer je 1 of meerdere sterren krijgt, dan ook de prijzen meteen met heel veel procent te verhogen?
En is jouw streven om net als Sergio ooit had, 3 Michelinsterren te gaan behalen?
Is dat niet oorzaak en gevolg?
Doordat er meer sterren zijn is er ook meer vraag naar een tafeltje en om mensen steeds te moeten afwijzen is ook niet leuk.
Door de prijzen te verhogen is er minder vraag naar een tafeltje en hoeven mensen "maar" een half jaartje op de wachtlijst te staan.
Daarnaast zijn de producten die op de kaart staan ook vaak qua inkoop duurder.
  zaterdag 13 april 2019 @ 21:45:16 #30
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_186198499
Wat eet jij zelf het liefst als je maar één gerecht mocht kiezen?
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel
pi_186198828
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 april 2019 20:56 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Niet alle 'kutvragen' zullen aan Syrco voorgelegd worden. We maken een selectie. Niet alleen vanwege de kwaliteit van het interview maar ook omwille van de tijd.
Lol ik dacht dat dit zoiets was als vraag wat je wil en dat hij hier gaat antwoorden.
pi_186198919
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 april 2019 22:00 schreef phoenyx het volgende:

[..]

Lol ik dacht dat dit zoiets was als vraag wat je wil en dat hij hier gaat antwoorden.
Nee, dit is een echt officieel live interview :)
Spoilers!
pi_186198933
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 april 2019 22:03 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nee, dit is een echt officieel live interview :)
Oke ja doe mijn vraag dan maar in het interview ja :)
pi_186201225
Wat is het favoriete gerecht dat je voor jezelf maakt?
Whatever...
  zondag 14 april 2019 @ 00:22:10 #35
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_186201566
Wat is het moeilijkst te bereiden?

Voorgerecht: Vega, gevogelte, vis, vlees, fruit, rauw, soep
Hoofd: Vega, gevogelte, vis, pasta, rijst, vlees
Na:? (sorry, ben niet van de na )
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_186203045
Gaat iemand ooit nog de gehaktbal kiekeboe van eurokok Martin overtreffen?
Rossoneri siamo noi.
  zondag 14 april 2019 @ 07:00:44 #37
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_186203601
Pure C zit in Cadzand en profileert zich nadrukkelijk als Zeeuws. Zou je kaart er wezenlijk anders uitzien als je elders een restaurant zou hebben, bijvoorbeeld de Veluwe, Friesland, Zuid-Limburg, Zuid-Frankrijk? Hoe belangrijk is dat streekgebonden element in de moderne culinaire wereld, bijvoorbeeld voor Michelin?
pi_186204678
Weet u een gerecht dat in een kwartier te bereiden is, maar toch bijzonder is?

Hoe wordt er omgegaan met receptgeheimen? Wat houdt iemand tegen om ontslag te nemen en gerechten te gaan kopiėren?
pi_186204824
Wat vind u leuker? Een nieuw recept bedenken of een bestaand recept perfectioneren/eigen draai aan geven?
pi_186205585
Kun je met simpele ingrediėnten uit de supermarkt een sterrenmaaltijd maken?
  zondag 14 april 2019 @ 09:44:18 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186205663
De Trend is een tasting menu, maar kook je niet liever a la carte?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186206471
Hoe hard is de concurrentie onderling in de keuken?

Genoten trouwens van De nieuwe garde paar jaar geleden, Syrco maakte op mij de meeste indruk. Komt er nog een vervolg?

[ Bericht 67% gewijzigd door danos op 14-04-2019 10:39:58 ]
Even a broken clock is right twice a day.
pi_186206525
Wat vind je van mensen die hun biefstuk well done willen eten?

En van mensen die zonder te proeven extra zout/peper toevoegen.
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
pi_186207626
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 april 2019 20:56 schreef Lucky_Strike het volgende:

Niet alle 'kutvragen' zullen aan Syrco voorgelegd worden. We maken een selectie. Niet alleen vanwege de kwaliteit van het interview maar ook omwille van de tijd.
Oh lees ik nu pas :D Dacht ook dat het een vraagwatjewiltopic achtige was.
pi_186207655
Vind je het 't leukst als mensen voor (een voor hun onbekend) chef's verrassingsmenu gaan en je helemaal los kan gaan en zijn deze gerechten dan totaal anders elke avond of volg je dan toch vaak de kaart vanwege inkoop en varieer je daar dan op?
pi_186209764
Wie - buiten mijn goede vriend Sergio Herman - is jouw grote voorbeeld?
  zondag 14 april 2019 @ 15:26:21 #47
131800 Tarado
capō de fusca
pi_186212359
wat vind je het beste restaurant van NL en waarom
  Eindredactie Sport / Forummod zondag 14 april 2019 @ 15:28:57 #48
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiėr:
pi_186212415
Ga je na een hele dag sterrengerechten klaarmaken thuis ook nog uitgebreid staan koken, of gooi je dan gewoon een kant-en-klare maaltijd in de magnetron?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiėr in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zondag 14 april 2019 @ 15:32:40 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_186212492
Hoeveel uur per dag ben je gemiddeld kwijt met de inkoop, mise en place erbij en het koken voor de gasten?
En denk je dat je dat tot op hoge leeftijd kan volhouden?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_186213425
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 11:46 schreef Bluezz het volgende:
Vind je het 't leukst als mensen voor (een voor hun onbekend) chef's verrassingsmenu gaan en je helemaal los kan gaan ....
Ik zou er niet tegen kunnen, maar op zich lijkt het mij wel schitterend om de Chef uit te dagen op die manier zeg maar ^O^
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')