FOK!forum / Politiek / [Britse politiek] #70 The 4 Brexiteers
devlinmrvrijdag 22 maart 2019 @ 18:18
23jgy75.png
En alle overige Britse politiek.

brexit.png

Agenda:
12 maart Meaningful vote 2 is weggestemd.
13 maart Wil het parlement een No Deal? Weggestemd.
14 maart Wil het parlement een uitstel? Aangenomen.
18 maart Bercow geeft aan dat May haar deal niet zomaar ongewijzigd nogmaals in stemming kan brengen.
20 maart May heeft de EU uitstel van art.50 gevraagd tot 30 juni.
21 maart De EU-top heeft een vergadering (waar Brexit/May ook een van de punten is)

SPOILER
De weg naar de Brexit

Op 23 juni 2016 is er een raadgevend referendum gehouden over het lidmaatschap van de Europese Unie. De regering heeft aangegeven de uitslag te gaan uitvoeren.
De uitkomst van dit referendum was:
Opkomst 72,2%
Voor uittreding uit de EU 51,9%
Voor blijven in de EU 48,1%

Opvallend in deze uitslag is dat Engeland en Wales in meerderheid voor de Brexit stemden. Maar dat Londen, Schotland en Noord Ierland voor Remain kozen.

xxl.jpg

De volgende stap in dit uittredingsproces is om Artikel 50 (de uittreding) officieel in gang te zetten. Dit heeft Theresa May op 28 maart 2017 gedaan, door een brief naar Donald Tusk te sturen. Deze brief werd op 29 maart 2017 door hem ontvangen.
De Brexit datum staat dan ook vast op 29 maart 2019.

In de tussenliggende 2 jaar heeft men de tijd om een terugtredingsakkoord (de zogenaamde Withdrawal Agreement - of WA) te onderhandelen. Pas na deze overeenkomst kan het VK de onderhandelingen starten over de toekomstige relatie met de EU (the Future Relationship).

Deze Withdrawal Agreement is een overeenkomst tussen het VK en de EU over hoe de uittreding er uit komt te zien. Key issues zijn o.a.:

• Rechten van EU burgers in het VK en visa versa.
• De kwestie Ierland/Noord Ierland, hoe om te gaan met die grens (de zogenaamde backstop).
• De financiële eindafrekening van aangegane verplichtingen van het VK.

Op 14 november 2018 bereikten de Britse en EU onderhandelaars een akkoord.
Hier is dat akkoord te lezen:
https://ec.europa.eu/comm(...)-14-november-2018_en


Door de rode lijnen van zowel het VK als de EU, was er weinig speelruimte in de onderhandelingen. Dit plaatje is door Michel Barnier (hoofd onderhandelaar EU zijde) gebruikt om duidelijk te maken wat de opties zijn.
fig2_4.PNG

Hoewel het terugtredingsakkoord door zowel de Britten als de EU samen tot stand gekomen is, heeft het Britse Lagerhuis dit akkoord in januari 2019 weggestemd:
432 stemmen tegen, 202 stemmen voor en 16 onthoudingen

Het grootste struikelblok is de zgn Backstop voor Noord Ierland.
Het Lagerhuis heeft Theresa May terug naar de EU gestuurd om dit uit de overeenkomst te halen.
De EU staat op het standpunt dat de WA echter niet meer heropend kan worden.
En dit is de impasse waarin we zijn beland.
Zonder goedkeuring op de WA zal Groot Brittannië op 29 maart uit de EU vallen zonder overgang en zonder regeling:
De No Deal Brexit.
Dit heeft grote implicaties voor burgers, bedrijven, goederenstromen voor zowel het VK als de EU.
Slides van de EU die de WA uitleggen:
https://ec.europa.eu/comm(...)eement_explained.pdf


6b2f23f6-29f1-46b4-b737-e0b29a9918e1.jpg

Statement Tusk
IMG-20190312-203344.png
devlinmrvrijdag 22 maart 2019 @ 18:18
Pietverdrietvrijdag 22 maart 2019 @ 18:30
quote:
Where’s Guy Fawkes when you need him?
devlinmrvrijdag 22 maart 2019 @ 18:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 18:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Where’s Guy Fawkes when you need him?
Tja.... Dat is al zolang geleden dat het kan itt "waar is V"
Pietverdrietvrijdag 22 maart 2019 @ 20:29
https://amp.welt.de/polit(...)sa-Mays-Phrasen.html

Snelle robot vertaling voor wie Duits niet begrijpt

Toen Angela Merkel vrijdagmiddag kort na drie uur 's middags voor de internationale pers in Brussel verscheen in een oranjegele blazer in een kamer zonder ramen, keek ze uitgeput. Geen wonder - de bondskanselier had tot diep in de nacht onderhandeld, het waren zenuwslopende debatten die slechts over één onderwerp gingen: Hoe kan Groot-Brittannië de Europese Unie op een ordelijke manier verlaten zonder chaos, verstoringen en miljarden aan kosten voor de Europese economieën?

Aan het begin van de besprekingen sprak de Britse premier Therersa May opnieuw over de Brexit. Als een robot heeft ze haar tekst in staccato stijl zonder punt of komma afwerkt. Ze leverde zinnen en holle frasen, het was een grondig voorgestanste tekst.

De aanwezige regeringsleiders kenden de toespraak al lang - ze hadden hem al zo vaak gehoord, met kleine afwijkingen. Merkel is geïrriteerd door de vastberaden Britse vrouw. De bondskanselier is boos dat May haar eigen parlement een paar dagen geleden zo beledigd heeft dat de kans op een derde stemming over het verdrag in het Lagerhuis nu dramatisch is gedaald.

Merkel begrijpt niet hoe haar collega uit Londen zo lang kan praten zonder zelfs maar een begin te maken met het beantwoorden van de cruciale vraag: Wat doet de Britse regering om het Verdrag van Brexit, waarover zij zelf met de Europeanen heeft onderhandeld, volgende week door het Lagerhuis te krijgen?
May verliet de vergaderzaal bijna negentig minuten na de start van de beraadslagingen in de vroege avond verlaten hebben. De overige 27 "chiefs" wilden zonder haar verdergaan. Ze hadden die avond weer veel gehoord van May, maar weinig gezegd gekregen.

En het was voor iedereen duidelijk na de lezing van May : een paar dagen voor het geplande vertrek van Groot-Brittannië uit de EU op 29 maart komt er geen briljant plan uit Londen. Merkel & Co. moest op eigen kracht handelen.

In tegenstelling tot wat gepland was, werd de Brexit verder besproken tijdens het feestelijke diner. Data in de lucht: 12 april, 7 mei, 22 mei, 30 juni. Er waren drie vragen: Hoe lang moet de vertrekdatum worden uitgesteld om de Britten nog meer onder druk te zetten? Welke datum garandeert dat beide partijen zich voldoende kunnen voorbereiden op een wanordelijke Brexit? En: Hoe kan de EU ervoor zorgen dat de Europese verkiezingen op een zodanige wijze plaatsvinden dat zij uiteindelijk niet juridisch kunnen worden aangevochten?

Het waren zware debatten. Polen, Griekenland en Litouwen steunen het verzoek van May om een Brexit-verlenging tot 30 juni, twee dagen voor de vergadering van het nieuw verkozen EU-parlement.

De meerderheid was tegen, omdat Britse burgers dan mogelijk de Europese verkiezingen van 23 tot 26 mei konden aanvechten. Merkel was die avond licht prikkelbaar. Op een gegeven moment heeft ze volgens diplomaten kortstondig met de Franse president Emmanuel Macron gesproken over de vraag hoe we de Britten moeten opvangen.


Het ging met name om een mogelijk wanordelijk uittreden op 12 april, dat Macron blijkbaar eerder wilde accepteren dan Merkel. Kort voor middernacht bereikten Brussel en Londen overeenstemming over een routekaart die uiteindelijk de controle over de Brexit zou kunnen overnemen van de Britse regering ten gunste van het Parlement: De EU voert nu de Britse binnenlandse politiek. De routekaart bevat twee scenario's.

Scenario 1: ordelijke Brexit voor de Europese verkiezingen in mei

Een derde stemming over hetzelfde contract moet nu mogelijk worden gemaakt door cosmetische wijzigingen in een extra verklaring bij het contract. Als de stemming positief is, zal de EU Brexit uitstellen tot 22 mei - één dag voor de Europese verkiezingen in Groot-Brittannië. In dit geval zullen de Britten niet stemmen. Het doel van de verlenging is Londen voldoende tijd te geven om de overeenkomsten in de herroepingsovereenkomst om te zetten in nationaal recht.

Scenario 2: Het Lagerhuis verwerpt het ontslagverdrag opnieuw

Als dit scenario zich volgende week voordoet, is de deadline 12 april. Tot dan zal Londen "informatie moeten verstrekken over hoe verder te gaan". De datum is bewust gekozen: Op 11 april loopt in Groot-Brittannië de wettelijke termijn af voor het opstellen van de kandidatenlijsten voor de Europese verkiezingen.


Als de Britten besluiten om niet deel te nemen aan de gehate Europese verkiezingen, zou het lidmaatschap op 12 april abrupt eindigen. Deze harde Brexit zou verstrekkende gevolgen hebben voor de economische betrekkingen en het reizen.

De Britten zouden echter ook kunnen besluiten de terugtrekking uit te stellen tot na 22 mei. Maar dan moeten ze wel deelnemen aan de Europese verkiezingen - die tot nu toe in mei streng zijn verworpen. Hoe lang de verlenging dan zou duren is onduidelijk. Deze week had de Commissie van de EU een uitstel tot "ten minste" eind 2019 aanbevolen.

Gedurende deze periode, zo hopen de Europeanen, kon er in het parlement nog steeds een meerderheid worden gevonden voor een Brexit-optie, die de regering tot nu toe fel heeft afgewezen: ondanks haar aftreden, een nauwe toekomstige economische relatie tussen de EU en Groot-Brittannië, vergelijkbaar met Noorwegen. Maar het zou ook denkbaar zijn dat de Britten in deze periode voor een tweede referendum kiezen - de Labour-partij heeft hier al lange tijd om gevraagd.
capriciavrijdag 22 maart 2019 @ 20:47
Goed gedegen stuk. Dank voor de vertaling en het posten.
Ik ben weer helemaal bij, door dat stuk.
Pietverdrietvrijdag 22 maart 2019 @ 22:17
Dank
Een stuk uit Der Spiegel
http://www.spiegel.de/pol(...)l-a-1259253-amp.html

Nee, de bondskanselier zegt nogmaals dat ze nu niet wil speculeren. Angela Merkel is niet in de stemming voor wat-als vragen deze vrijdagmiddag. Maar er is op dit moment nauwelijks nog iets spannender. Wat zou er gebeuren als Theresa May in haar derde poging geen parlementaire meerderheid zou krijgen voor de ontslagregeling met de EU? Wat als ze moet aftreden? Merkel zal daar deze vrijdag niets aan toevoegen.

In de namiddag komt de bondskanselier binnen in de Duitse perszaal in het gebouw van de Raad van Brussel. De staatshoofden en regeringsleiders hebben zojuist besproken hoe zij in de toekomst met China willen omgaan en of er een gemeenschappelijk Europees industriebeleid moet komen. Een woord dat geen enkele Duitse CDU politicus de afgelopen jaren heeft gebruikt. Maar Merkel heeft het weer over de Brexit.


Al snel wordt duidelijk dat ze helemaal niet hoeft te speculeren. Merkel heeft een heel duidelijk beeld van hoe het de komende weken zal gaan met betrekking tot Brexit. De kanselier verwacht dat het Lagerhuis van Londen volgende week opnieuw over de overeenkomst zal stemmen, dat is duidelijk. Zo heeft May het donderdagavond aan haar collega's gepresenteerd. En Merkel gaat er blijkbaar, net als bijna iedereen in Brussel, van uit dat de Britse premier de meerderheid weer zal missen.

Daarom kondigt zij overigens aan dat er vóór 12 april opnieuw een topontmoeting zal worden gehouden. Tot die tijd moeten de Britten beslissen of ze al dan niet deelnemen aan de Europese verkiezingen. Tot die dag hebben de overige EU-leden de Brexit-termijn verlengd als mei volgende week weer mislukt. "We zullen elkaar dan opnieuw ontmoeten voor de datum", zegt Merkel, "zeker in aanwezigheid van de Britse premier".

Merkel sluit echter heronderhandelingen uit. "We zullen de documenten niet veranderen, zelfs niet in de komende dagen," zegt ze.

"Het is nog niet voorbij".

De Brexit Poker is nog niet voorbij. En in tegenstelling tot de Franse president Emmanuel Macron is Angela Merkel niet zo geïrriteerd dat ze het gewoon weggooit. De veteranen van de topavonden in Brussel herinneren ons aan de Griekse crisis in de zomer van 2015. Op dat moment wilden de Duitsers de Grieken uit de euro drukken, de Fransen waren tegen. Met Brexit lijkt het nu andersom: De Duitsers worden gekenmerkt door geduld, de Fransen verliezen geduld met de Britten.

"We hebben de hele avond voor de Brexit gezorgd", klaagt de Franse minister van Europa Nathalie Loiseau in een interview met SPIEGEL. "En het is nog niet voorbij. Daar willen we graag vooruitgang mee boeken". May had alle denkbare hulp gekregen. "Maar we kunnen het ook niet zelf doen," zegt Loiseau.

Maar Frankrijk zal niet eindeloos wachten, dat maakt ze ook duidelijk. Ze is niet bang voor een permanente blokkade van de EU - "omdat dit niet gaat gebeuren".

Merkel wil in ieder geval een ongereguleerde Brexit vermijden. In haar ogen zou het een mislukking van de Europese politiek zijn. Het feit dat een groot deel van de schuld bij de Britten zelf ligt, maakt de zaak vanuit het oogpunt van de bondskanselier niet aantrekkelijker.

Draghi waarschuwt: KMO's niet voorbereid op no-deal scenario

Leidt het eindresultaat tot een verlenging van de Brexit-deadline met maanden of zelfs jaren? Als mei volgende week weer mislukt in het Parlement, dan is dat een optie - ook al staan de Fransen nog steeds sceptisch tegenover elkaar. Om dit mogelijk te maken, moet er "een nieuw initiatief komen, een nieuwe politieke situatie in Groot-Brittannië", aldus Loiseau. "Anders zou een lange verlenging geen oplossing zijn.

Maar een neveneffect van een XXL-uitbreiding die Merkel graag zou zien, is dat bedrijven meer tijd hebben om zich voor te bereiden op het no deal scenario. De president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, die vrijdagmorgen ook een kort bezoek bracht aan de staatshoofden en regeringsleiders, maakte duidelijk dat dit dringend noodzakelijk was.

De particuliere sector is, in tegenstelling tot banken en overheden, nog steeds niet voldoende voorbereid op een no-deal scenario, aldus Draghi, volgens diplomaten. Dit is een bijzonder probleem voor kleine en middelgrote ondernemingen. Hun eigenaren wilden eenvoudigweg niet toegeven dat er een no-deal scenario kon ontstaan.

Merkel vermijdt de vraag of dit een vergissing is van de ondernemers, de verenigingen of de federale overheid. Ze wist zelfs niet eens "of Mario Draghi specifiek naar Duitse bedrijven verwees," zei de bondskanselier. "Ik denk dat we eigenlijk best goed voorbereid zijn. Ze kon alleen maar bevestigen "dat een wanordelijk ontslag niet de beste oplossing is".
Pietverdrietvrijdag 22 maart 2019 @ 22:35
Tusk
Er is nog héél veel ruimte in de hel
capriciavrijdag 22 maart 2019 @ 22:39
Het is nog helemaal niet zeker dat May haar deal volgende week weer in stemming brengt.

quote:
Theresa May has told MPs that a third vote on her Brexit deal may not take place next week "if it appears there is not sufficient support".
https://www.bbc.com/news/(...)tter_impression=true
Pietverdrietvrijdag 22 maart 2019 @ 22:41
Ik hou steeds meer van the Speaker of the House
westwoodblvdvrijdag 22 maart 2019 @ 22:45
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 22:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik hou steeds meer van the Speaker of the House
Zojuist een interview met hem gezien op het programma van Ivo Niehe. Moet je anders maar even terug kijken, was best interessant.
Pietverdrietvrijdag 22 maart 2019 @ 22:46
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 22:39 schreef capricia het volgende:
Het is nog helemaal niet zeker dat May haar deal volgende week weer in stemming brengt.
[..]

https://www.bbc.com/news/(...)tter_impression=true
Niet in stemming brengen kan ze doen, maar het heeft geen invloed op de uitkomst mbt de EU
zalkcvrijdag 22 maart 2019 @ 22:47
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 22:39 schreef capricia het volgende:
Het is nog helemaal niet zeker dat May haar deal volgende week weer in stemming brengt.
[..]

https://www.bbc.com/news/(...)tter_impression=true
ik vrees pas rond 10 april
Felagundvrijdag 22 maart 2019 @ 22:47
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 22:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik hou steeds meer van the Speaker of the House
Was vandaag ook bij Ivo Niehe. Is al gezegd, maar was een interessant interview.
Adrie072vrijdag 22 maart 2019 @ 22:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 22:39 schreef capricia het volgende:
Het is nog helemaal niet zeker dat May haar deal volgende week weer in stemming brengt.
[..]

https://www.bbc.com/news/(...)tter_impression=true
Zei ze ook nog iets daarna; een ontslag, een vakantie, een no-deal, iets van toekomstmuziek?
Adrie072vrijdag 22 maart 2019 @ 22:55
Even de link lezen!

Yep net gedaan.... 🙁
capriciavrijdag 22 maart 2019 @ 22:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 22:53 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

Zei ze ook nog iets daarna; een ontslag, een vakantie, een no-deal, iets van toekomstmuziek?
Ja.
Uitstel. Met meedoen aan de EU verkiezingen.

“If it appears that there is not sufficient support to bring the deal back next week, or the House (of Commons) rejects it again, we can ask for another extension before 12 April - but that will involve holding European Parliament elections."
boriszvrijdag 22 maart 2019 @ 23:00
Bercow had gezegd deze zomer af te treden... Echter het zijn geen normale tijden. :+.
Adrie072vrijdag 22 maart 2019 @ 23:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2019 23:00 schreef borisz het volgende:
Bercow had gezegd deze zomer af te treden... Echter het zijn geen normale tijden. :+.
Petitie voor remain.... flauw I know.
krokrodilzaterdag 23 maart 2019 @ 02:09
Ben er wel klaar mee, kom maar met die no-deal Brexit.

Aan deze kant van de Noordzee hebben we ons er goed op voorbereid.
dodoriazaterdag 23 maart 2019 @ 03:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 02:09 schreef krokrodil het volgende:
Ben er wel klaar mee, kom maar met die no-deal Brexit.

Aan deze kant van de Noordzee hebben we ons er goed op voorbereid.
Dat is volgens mij precies wat Macron nu ook denkt...
Digi2zaterdag 23 maart 2019 @ 03:59
Het lijkt er steeds meer op dat men er inderdaad naar toewerkt dat er geen Brexit gaat plaatsvinden of er een soort van "Brexit light" komt dat eigenlijk alleen in naam nog Brexit is. Het ziet ernaar uit dat er een langdurig uitstel komt en zoals het spreekwoord zegt van uitstel komt afstel.
Digi2zaterdag 23 maart 2019 @ 04:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 03:04 schreef dodoria het volgende:

[..]

Dat is volgens mij precies wat Macron nu ook denkt...
Ik vermoed dat Macron heimelijk het VK graag ziet vertrekken.
Er is nu een soort van evenwicht tussen noord en zuid-europa binnen de EU. Er zijn 2 grote noord europese economieën die tegenover 2 grote zuid europese economieën staan. Dat zijn Duitsland en het VK tegenover Frankrijk en Italië. Als het VK wegvalt vreest o.a. de bekende duitse econonoom Hans Werner Sinn voor een protectionistischer EU. De kans dat er binnen zo'n EU een flinke transfer-unie ontstaat is ook aanwezig. Deze combi kan ertoe leiden dat de EU economisch flink achterop raakt t.o.v. bijv. China en de VS.

quote:
Münchner Seminar mit Prof. Hans-Werner Sinn, Präsident des ifo Instituts
Der Brexit wird tiefgreifende Veränderungen in der politischen Struktur der EU hervorrufen, die für Deutschland und die EU nachteilig sind. Der Vortrag wird die ökonomischen und politischen Implikationen des Austritts der Briten aus der EU erörtern und Vorschläge für Deutschlands Europapolitik unterbreiten.


[ Bericht 4% gewijzigd door Digi2 op 23-03-2019 04:39:14 ]
devlinmrzaterdag 23 maart 2019 @ 09:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 04:19 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Ik vermoed dat Macron heimelijk het VK graag ziet vertrekken.
Er is nu een soort van evenwicht tussen noord en zuid-europa binnen de EU. Er zijn 2 grote noord europese economieën die tegenover 2 grote zuid europese economieën staan. Dat zijn Duitsland en het VK tegenover Frankrijk en Italië. Als het VK wegvalt vreest o.a. de bekende duitse econonoom Hans Werner Sinn voor een protectionistischer EU. De kans dat er binnen zo'n EU een flinke transfer-unie ontstaat is ook aanwezig. Deze combi kan ertoe leiden dat de EU economisch flink achterop raakt t.o.v. bijv. China en de VS.

[..]

Tja economen... Ze opperen 15 mogelijkheden waarvan er 2 uitkomen om vervolgens heel hard, " zie je wel!" Te roepen
Pietverdrietzaterdag 23 maart 2019 @ 09:11
Bild meld dat Britten die in D wonen (ca 116.000) geen aanspraak meer maken op sociale voorzieningen.
Ongeveer 3.700 maken daar gebruik van.

quote:
Berlijns sociale dienst stopt betalingen aan Britten in Hartz IV
De chaos van Brexit treft nu al de Duitse sociale diensten. Een Berlijnse autoriteit heeft de uitkeringen van Britse ontvangers al verlaagd.
"Voorlopig worden de uitkeringen volledig gekort. Dat schreef het arbeidsbureau in Pankow aan een Britten, die zich in de?rbb Inforadio? Melde. Volgens dat plan zou er vanaf de eerste april geen geld meer uitgekeerd worden.
De getroffene meldt: "Allereerst was ik totaal geschokt. Ik heb toen het servicecentrum van het jobcentrum gebeld. De medewerker aan de telefoon vertelde me dat het over Brexit ging. Ze zei dat het naar verschillende mensen van Britse afkomst ging. Ik heb nog geluk gehad," zei de werkloze man. Anderen waren zelfs per direct volledig gekort.
De Brexit was oorspronkelijk gepland voor 29 maart van dit jaar. Maar op dit moment is er nog steeds een geschil over de voorwaarden voor het aftreden van de EU, een besluit moet medio april worden genomen.

De Brit wil niet herkend worden, zijn naam wordt niet genoemd. In de radio wordt de tekst overgenomen door een synchroonspreker. "Dit zijn existentiële angsten. Een vriend van mij zei dat ik in vrije val ben. Zo voel ik me ook.
Hij is een van de 116 000 Britten die in Duitsland wonen (eind 2017). Als EU-burgers hebben zij recht op dezelfde uitkeringen als de Duitsers, van wie er 3 700 sociale uitkeringen ontvangen, en 36 in de regio Berlijn-Pankow.

https://www.bild.de/polit(...)4838,la=de.bild.html
Hancazaterdag 23 maart 2019 @ 09:27
De keus voorde meeste MPs is dus nu: Mays deal of Europese Verkiezingen. Ik hoop (tegen beter weten in) dat ze nu eens voor de stemmmingen al gaan overleggen, omdat ze anders verdeeld worden tussen de twee opties en er dankzij de kleine minderheid die voor no deal is nergens een meerderheid voor is.

Eigenlijk zou de motie van May gewoon moeten zijn: als je tegen Mays deal stemt, stem je voor Europese verkiezingen en een langer uitstel. Maar ik weet niet of dat mag. Zou wel de knoop ontwarren en no deal onmogelijk maken.
dodoriazaterdag 23 maart 2019 @ 10:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 09:27 schreef Hanca het volgende:
De keus voorde meeste MPs is dus nu: Mays deal of Europese Verkiezingen. Ik hoop (tegen beter weten in) dat ze nu eens voor de stemmmingen al gaan overleggen, omdat ze anders verdeeld worden tussen de twee opties en er dankzij de kleine minderheid die voor no deal is nergens een meerderheid voor is.

Eigenlijk zou de motie van May gewoon moeten zijn: als je tegen Mays deal stemt, stem je voor Europese verkiezingen en een langer uitstel. Maar ik weet niet of dat mag. Zou wel de knoop ontwarren en no deal onmogelijk maken.
Nee dat kan niet. De default is een no deal exit, omdat dat zo besloten was in het geratificeerde (door een meerderheid in de HoC) verdrag van Lissabon.
Voor iedere afwijking daarvan moet door een meerderheid in de HoC gesteund worden...
Hancazaterdag 23 maart 2019 @ 11:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 10:21 schreef dodoria het volgende:

[..]

Nee dat kan niet. De default is een no deal exit, omdat dat zo besloten was in het geratificeerde (door een meerderheid in de HoC) verdrag van Lissabon.
Voor iedere afwijking daarvan moet door een meerderheid in de HoC gesteund worden...
Dat zou je kunnen ondervangen door een zin als: indien de motie wordt verworpen, zal om no deal te voorkomen en zo de wens van het parlement te respecteren worden ingezet op een langer uitstel en worden er Europese Verkiezingen uitgeschreven.

Dan geef je wel toe dat no deal de default is. Maar ik weet niet of je in een motie een afspraak kunt gieten over wat je doet als die verworpen is. Denk het niet, want als je een motie verwerpt, verwerp je ook die zin. Dus zou je eerst een meerderheid moeten regelen voor "als de motie voor Mays deal verworpen is, dan uitstel en Europese verkiezingen" en dan pas de motie voor Mays deal in stemming brengen.
westwoodblvdzaterdag 23 maart 2019 @ 11:04
Er moeten gewoon indicatieve votes komen. Er moet toch wel ergens een meerderheid voor te vinden zijn? :')
HiZzaterdag 23 maart 2019 @ 11:05
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 09:27 schreef Hanca het volgende:
De keus voorde meeste MPs is dus nu: Mays deal of Europese Verkiezingen. Ik hoop (tegen beter weten in) dat ze nu eens voor de stemmmingen al gaan overleggen, omdat ze anders verdeeld worden tussen de twee opties en er dankzij de kleine minderheid die voor no deal is nergens een meerderheid voor is.

Eigenlijk zou de motie van May gewoon moeten zijn: als je tegen Mays deal stemt, stem je voor Europese verkiezingen en een langer uitstel. Maar ik weet niet of dat mag. Zou wel de knoop ontwarren en no deal onmogelijk maken.
Er is een derde optie: een veel beter en acceptabel voorstel doen aan de EU voor 12 april.
Hancazaterdag 23 maart 2019 @ 11:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 11:05 schreef HiZ het volgende:

[..]

Er is een derde optie: een veel beter en acceptabel voorstel doen aan de EU voor 12 april.
Als dat plan bestond, dan was het al lang ingediend in het parlement om er over te stemmen. Niemand heeft een beter plan dan het plan van May.
Heph844zaterdag 23 maart 2019 @ 11:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 11:04 schreef westwoodblvd het volgende:
Er moeten gewoon indicatieve votes komen. Er moet toch wel ergens een meerderheid voor te vinden zijn? :')
Als je nu 5 of 6 opties voorlegt, worden ze allemaal weggestemd..
- Deal van May: geen meerderheid
- Tweede referendum: geen meerderheid
- Harde Brexit: geen meerderheid
- Douane unie: geen meerderheid
- Intrekken artikel 50: geen meerderheid

Eigenlijk zou je een afvalrace moeten organiseren, waarbij telkens de optie met de minste stemmen afvalt. Zo dwing je mensen om te kiezen voor de minst-slechte optie
westwoodblvdzaterdag 23 maart 2019 @ 12:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 11:35 schreef Heph844 het volgende:

[..]

Als je nu 5 of 6 opties voorlegt, worden ze allemaal weggestemd..
- Deal van May: geen meerderheid
- Tweede referendum: geen meerderheid
- Harde Brexit: geen meerderheid
- Douane unie: geen meerderheid
- Intrekken artikel 50: geen meerderheid

Eigenlijk zou je een afvalrace moeten organiseren, waarbij telkens de optie met de minste stemmen afvalt. Zo dwing je mensen om te kiezen voor de minst-slechte optie
Beetje net als hoe ze de speaker kiezen dus.
rubbereendzaterdag 23 maart 2019 @ 13:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 11:35 schreef Heph844 het volgende:

[..]

Als je nu 5 of 6 opties voorlegt, worden ze allemaal weggestemd..
- Deal van May: geen meerderheid
- Tweede referendum: geen meerderheid
- Harde Brexit: geen meerderheid
- Douane unie: geen meerderheid
- Intrekken artikel 50: geen meerderheid

Eigenlijk zou je een afvalrace moeten organiseren, waarbij telkens de optie met de minste stemmen afvalt. Zo dwing je mensen om te kiezen voor de minst-slechte optie
er moet gewoon eens vanuit draagvlak gewerkt worden. Om tafel en tot een werkbaar compromis komen en daarmee naar de EU. Maar goed dat is misschien iets teveel Nederlands benaderd.
Arceezaterdag 23 maart 2019 @ 14:03
De beste deal voor GB is lidmaatschap van de EU.
beantheriozaterdag 23 maart 2019 @ 14:17
Vandaag de PeoplesVoteMarch in centraal Londen. Het lijkt aardig druk te gaan worden.

Live helicopter-stream:[ Bericht 79% gewijzigd door beantherio op 23-03-2019 15:01:57 ]
Adrie072zaterdag 23 maart 2019 @ 15:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 14:17 schreef beantherio het volgende:
Vandaag de PeoplesVoteMarch in centraal Londen. Het lijkt aardig druk te gaan worden.

Live helicopter-stream:

Best druk!
westwoodblvdzaterdag 23 maart 2019 @ 15:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 14:17 schreef beantherio het volgende:
Vandaag de PeoplesVoteMarch in centraal Londen. Het lijkt aardig druk te gaan worden.

Live helicopter-stream:

Ruim één miljoen. Een van de grootste manifestaties in de Britse geschiedenis.
Tijger_mzaterdag 23 maart 2019 @ 15:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 15:27 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Ruim één miljoen. Een van de grootste manifestaties in de Britse geschiedenis.
En Farage krijgt nauwelijks 150 man op de been voor zijn Leave mars...
Berkeryzaterdag 23 maart 2019 @ 15:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 15:36 schreef Tijger_m het volgende:

En Farage krijgt nauwelijks 150 man op de been voor zijn Leave mars...
Dat was een beste flop idd. Maar ik begreep dat je £50 moest dokken om mee te mogen lopen.
Geytenbeekjezaterdag 23 maart 2019 @ 15:40
quote:
6s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 15:38 schreef Berkery het volgende:

[..]

Dat was een beste flop idd. Maar ik begreep dat je £50 moest dokken om mee te mogen lopen.
Elite clubje ofzo ?
Tijnzaterdag 23 maart 2019 @ 15:41
quote:
6s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 15:38 schreef Berkery het volgende:

[..]

Dat was een beste flop idd. Maar ik begreep dat je £50 moest dokken om mee te mogen lopen.
Hij liep ook zelf niet mee :')
kladderadatschzaterdag 23 maart 2019 @ 16:03
Heb het máánden geleden ook al eens gezegd, maar zou het niet gewoon wenselijk zijn als 'wij', lees: de rest van Europa, zich middels een bindend referendum uit mogen spreken over de vraag of we de Britten er eigenlijk nog wel bij willen hebben?

Die lui hebben er namelijk een grote tering zooi van gemaakt waar 'wij' met z'n allen last van hebben en het kan/mag toch niet zo zijn dat ze daar straks misschien met een 'foutje, bedankt!' mee weg komen?

Sowieso, het hele EU lidmaatschap van de UK is een aaneenschakeling van sabotage, verraad, zelfverrijking en bovenal minachting waar de honden geen brood van lusten. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat we dit zo lang getolereerd hebben.
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 16:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 11:04 schreef westwoodblvd het volgende:
Er moeten gewoon indicatieve votes komen. Er moet toch wel ergens een meerderheid voor te vinden zijn? :')
nee dan heb je grofweg:

hard brexit
soft brexit
2nd referendum
europese verkiezingen
no brexit

voor géén hiervoor is een meerderheid
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 16:08
quote:
7s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 14:03 schreef Arcee het volgende:
De beste deal voor GB is lidmaatschap van de EU.
en dan straks de schulden van Italie en andere landen gaan betalen zeker?
westwoodblvdzaterdag 23 maart 2019 @ 16:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 16:03 schreef kladderadatsch het volgende:
Heb het máánden geleden ook al eens gezegd, maar zou het niet gewoon wenselijk zijn als 'wij', lees: de rest van Europa, zich middels een bindend referendum uit mogen spreken over de vraag of we de Britten er eigenlijk nog wel bij willen hebben?

Die lui hebben er namelijk een grote tering zooi van gemaakt waar 'wij' met z'n allen last van hebben en het kan/mag toch niet zo zijn dat ze daar straks misschien met een 'foutje, bedankt!' mee weg komen?

Sowieso, het hele EU lidmaatschap van de UK is een aaneenschakeling van sabotage, verraad, zelfverrijking en bovenal minachting waar de honden geen brood van lusten. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat we dit zo lang getolereerd hebben.
Het VK is nu al lid, daar kan je niks aan veranderen tenzij ze dat zelf willen. Als ze op een later moment zijn uitgetreden en toch weer lid willen worden, dan moet ieder land toestemming geven. Dat wordt dan nationaal geregeld.
Digi2zaterdag 23 maart 2019 @ 16:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 16:08 schreef riazop het volgende:

[..]

en dan straks de schulden van Italie en andere landen gaan betalen zeker?
Die schulden zitten vooral in Target 2, ECB, het ESM en franse banken en daar maakt de UK geen deel van uit want het heeft nog steeds een eigen munt. Het risico de schulden van bijv. Italie te moeten gaan betalen is beperkt.
Hancazaterdag 23 maart 2019 @ 17:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 16:03 schreef kladderadatsch het volgende:
Heb het máánden geleden ook al eens gezegd, maar zou het niet gewoon wenselijk zijn als 'wij', lees: de rest van Europa, zich middels een bindend referendum uit mogen spreken over de vraag of we de Britten er eigenlijk nog wel bij willen hebben?

Die lui hebben er namelijk een grote tering zooi van gemaakt waar 'wij' met z'n allen last van hebben en het kan/mag toch niet zo zijn dat ze daar straks misschien met een 'foutje, bedankt!' mee weg komen?

Sowieso, het hele EU lidmaatschap van de UK is een aaneenschakeling van sabotage, verraad, zelfverrijking en bovenal minachting waar de honden geen brood van lusten. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat we dit zo lang getolereerd hebben.
Ik heb toch nog 1000 keer liever de Britten er bij dan het Hongarije van Orban of de Polen die de ene na de andere wet aan nemen die de rechtsstaat en de democratie onder druk zetten.

De Britten waren wat mij betreft echt de perfecte bondgenoot van Nederland, als ze vertrekken zullen we ze heel erg gaan missen.
Pietverdrietzaterdag 23 maart 2019 @ 17:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 16:07 schreef riazop het volgende:

[..]

nee dan heb je grofweg:

hard brexit
soft brexit
2nd referendum
europese verkiezingen
no brexit

voor géén hiervoor is een meerderheid
Wat maar weer aantoont dat ze zelf de boel lopen verneuken
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 17:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:14 schreef Hanca het volgende:

[..]De Britten waren wat mij betreft echt de perfecte bondgenoot van Nederland, als ze vertrekken zullen we ze heel erg gaan missen.
er zal ooit wel een nexit komen en dan kunnen we de banden weer nauwer aanhalen

NL is so wie so meer een transatlantisch land dan een continentaal
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 17:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat maar weer aantoont dat ze zelf de boel lopen verneuken
Misschien is May wel slimmer dan veel mensen denken?

Niet uitgesloten dat ze dit overleeft met HAAR plan en dat het VK een verder economisch succes wordt.
kladderadatschzaterdag 23 maart 2019 @ 17:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:14 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ik heb toch nog 1000 keer liever de Britten er bij dan het Hongarije van Orban of de Polen die de ene na de andere wet aan nemen die de rechtsstaat en de democratie onder druk zetten.

De Britten waren wat mij betreft echt de perfecte bondgenoot van Nederland, als ze vertrekken zullen we ze heel erg gaan missen.
Dit is gewoon whataboutery, maar goed... Hongarije en Polen mogen er trouwens ook uit van mij, hebben helemaal niets te zoeken in de EU, net zo min als de Britten.
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 17:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:21 schreef kladderadatsch het volgende:

[..]

Dit is gewoon whataboutery, maar goed... Hongarije en Polen mogen er trouwens ook uit van mij, hebben helemaal niets te zoeken in de EU, net zo min als de Britten.
Wie nog meer eruit?
Spanje kost ook alleen maar geld bv
Ulxzaterdag 23 maart 2019 @ 17:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:17 schreef riazop het volgende:

[..]

Misschien is May wel slimmer dan veel mensen denken?

Niet uitgesloten dat ze dit overleeft met HAAR plan en dat het VK een verder economisch succes wordt.
Niet in de komende twee generaties. Daarna misschien.
kladderadatschzaterdag 23 maart 2019 @ 17:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:31 schreef Ulx het volgende:

[..]

Niet in de komende twee generaties. Daarna misschien.
Vooropgesteld dat het VK dan überhaupt nog bestaat natuurlijk. :P
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 17:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:31 schreef Ulx het volgende:

[..]

Niet in de komende twee generaties. Daarna misschien.
Nu moet Duitsland in haar eentje de eu trekken

vraag me af hoe lang dat goed gaat?
kladderadatschzaterdag 23 maart 2019 @ 17:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:28 schreef riazop het volgende:

[..]

Wie nog meer eruit?
Spanje kost ook alleen maar geld bv
Gaat het wat mij betreft niet om, Polen en Hongarije zijn gewoon illiberale regimes, die moet je niet in de EU hebben. Het VK is een stel saboteurs/verraders/profiteurs, moet je ook niet willen.
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 17:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:36 schreef kladderadatsch het volgende:

[..]

Gaat het wat mij betreft niet om, Polen en Hongarije zijn gewoon illiberale regimes, die moet je niet in de EU hebben.
Spanje heeft zonder proces de complete top van de Catalaanse regering als anderhalf jaar gevangen

en die wil je er wél bij houden??
Pietverdrietzaterdag 23 maart 2019 @ 17:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 17:17 schreef riazop het volgende:

[..]

Misschien is May wel slimmer dan veel mensen denken?

Niet uitgesloten dat ze dit overleeft met HAAR plan en dat het VK een verder economisch succes wordt.
Die Hoffnung stirbt zuletzt
Adrie072zaterdag 23 maart 2019 @ 17:50
SamCoatesTimes twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 17:23:26 Tory MPs now texting round saying Theresa May should go this week and a Gove / Lidington / Hunt triumvirate should sort out this mess reageer retweet
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 17:58
remoaners hebben nu de hulp van Uri Geller ingeroepen

https://www.theguardian.c(...)thy?CMP=share_btn_tw
#ANONIEMzaterdag 23 maart 2019 @ 18:01
Misschien moeten ze toch maar even navraag doen of de bevolking dit nog steeds wil. Lijkt me helemaal niet gek, gezien het feit dat dat dé reden voor die hele Brexit was.
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 18:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:01 schreef Jigzoz het volgende:
Misschien moeten ze toch maar even navraag doen of de bevolking dit nog steeds wil. ...
totdat we de "gewenste " uitkomst hebben?
#ANONIEMzaterdag 23 maart 2019 @ 18:11
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:06 schreef riazop het volgende:

[..]

totdat we de "gewenste " uitkomst hebben?
Nee. Maar vooraf had niemand door wat een bende dit zou worden. Daar komt nog bij: jongeren bleven liever thuis en verzuurde ouderen gingen wél stemmen.

We zijn een jaar of drie verder, iedereen heeft ruimschoots de kans gekregen om te zien wat de omvang is van het probleem. De opties zijn duidelijk, dat wil zeggen: duidelijker dan dit worden ze vooraf niet.

Dus ja, ik zou dan zeggen: leg het de bevolking maar voor. Eruit betekent dit, erin blijven dat.

Waarom niet?
Ulxzaterdag 23 maart 2019 @ 18:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:06 schreef riazop het volgende:

[..]

totdat we de "gewenste " uitkomst hebben?
Mag de burger van mening veranderen?
Montovzaterdag 23 maart 2019 @ 18:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:06 schreef riazop het volgende:

[..]

totdat we de "gewenste " uitkomst hebben?
Nee, voor meer duidelijkheid. Nu heb je allemaal facties die een minderheid vertegenwoordigen maar doen alsof ze de meerderheid hebben. De interne onenigheid bij de Tories laat duidelijk zien dat "Leave" uit meerdere opties bestaat. Net als Remain overigens.

En ja, verkiezingen zijn periodiek. Waarom zou dat voor referenda opeens anders zijn?
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 18:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:11 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Eruit betekent dit, erin blijven dat.

Alsof iemand weet wat voor ellende het gaat geven om er IN te blijven
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 18:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:12 schreef Montov het volgende:

[..]

Nee, voor meer duidelijkheid.
je zou een binair referendum kunnen geven voor een Hard of Soft brexit

de brexit zelf is een gepasseerd station
#ANONIEMzaterdag 23 maart 2019 @ 18:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:13 schreef riazop het volgende:

[..]

Alsof iemand weet wat voor ellende het gaat geven om er IN te blijven
Hé, ik ben helemaal niet zo'n voorstander van referenda. Zeker niet als het om zulke ingewikkelde kwesties gaat. Maar goed, er is voor gekozen, dus dan moet het wel echt zo zorgvuldig mogelijk gaan.
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 18:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:12 schreef Ulx het volgende:

[..]

Mag de burger van mening veranderen?
Hoeveel jaar moet daartussen zitten dan?
#ANONIEMzaterdag 23 maart 2019 @ 18:15
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:14 schreef riazop het volgende:

[..]

je zou een binair referendum kunnen geven voor een Hard of Soft brexit

de brexit zelf is een gepasseerd station
Behoorlijk antidemocratisch om de bevolking daar nu zo van uit te sluiten.
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 18:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:15 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Behoorlijk antidemocratisch om de bevolking daar nu zo van uit te sluiten.
juist niet

De brexit ja/nee is AL gestemd

Nu willen we hooguit weten Hard of Soft
#ANONIEMzaterdag 23 maart 2019 @ 18:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:16 schreef riazop het volgende:

[..]

juist niet

De brexit ja/nee is AL gestemd

Nu willen we hooguit weten Hard of Soft
Merkwaardig idee van democratie heb je dan. "Jullie hebben al voor een regering gestemd, dus nu je bek houden."
Ulxzaterdag 23 maart 2019 @ 18:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:14 schreef riazop het volgende:

[..]

je zou een binair referendum kunnen geven voor een Hard of Soft brexit

de brexit zelf is een gepasseerd station
Je bedoelt dat de burger een van de aanbiedingen van de EU mag kiezen? Noorwegen-model, Zwitserland-model, etc. Dat bedoel je?

Of gaat het weer niet-bestaande opties worden?
beantheriozaterdag 23 maart 2019 @ 18:19
D2W4MT1X4AEe2GV.jpg D2W4NMfXcAAJV2w.jpg D2W4NM7WkAAr56e.jpg D2W4N3jXgAE23z2.jpg D2W4N3CWwAA5OV9.jpg D2W4_wUWwAIY00H.jpg D2W5f7YW0AIVQap.jpg D2W5cbkX4AUcI5J.jpg D2W58Z7X0AE4isr.jpg D2W5805W0AIB7aK.jpg D2W6V5qXgAAazor.jpg D2W7Vq8WoAMuy2x.jpg D2W7nQRXcAEQs6P.jpg D2W9mJ0XcAA3dYA.jpg
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 18:22
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:17 schreef Ulx het volgende:

[..]

Je bedoelt dat de burger een van de aanbiedingen van de EU mag kiezen? Noorwegen-model, Zwitserland-model, etc. Dat bedoel je?

Ik zou zeggen het voorstel MAY of een harde brexit
Ulxzaterdag 23 maart 2019 @ 18:26
Goed artikel over een pro-brexit demonstratie. Het aantal demonstranten schoot met 50% omhoog in de loop van het samenzijn. Van acht mensen bij de start naar twaalf op het einde.

https://www.plymouthheral(...)tm_campaign=sharebar
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 18:29
1 miljoen op een bevolking van 13 miljoen is wel teleurstellend uiteraard. Waar zijn die andere 12?
beantheriozaterdag 23 maart 2019 @ 18:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:29 schreef riazop het volgende:
1 miljoen op een bevolking van 13 miljoen is wel teleurstellend uiteraard. Waar zijn die andere 12?
De bevolking van Groot Brittannië heeft 61 miljoen mensen en niet 13. En zijn er nog wel Britten die pro-Brexit zijn? Als er voor dat soort demonstraties maar een paar dozijn mensen komen opdagen dan is dat wel teleurstellend uiteraard.
beantheriozaterdag 23 maart 2019 @ 18:37
David Davis verwoordde het het beste:

D2WyKvEWoAA7bAF.jpg
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 19:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 18:35 schreef beantherio het volgende:

[..]

De bevolking van Groot Brittannië heeft 61 miljoen mensen en niet 13. ...
Die demo was in London. Daar konden vrij makkelijk dus 13m mensen naar toe
devlinmrzaterdag 23 maart 2019 @ 20:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 15:36 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

En Farage krijgt nauwelijks 150 man op de been voor zijn Leave mars...
Maar in gedachte waren het er 20 miljoen

https://www-indy100-com.c(...)-bbc-radio-4-8835046
xpompompomxzaterdag 23 maart 2019 @ 21:00
Ik neem ook aan dat de brexiteers, je weet wel, de mensen die referenda en de stem van het volk zo belangrijk vinden, die miljoenen mensen die laatst de petitie hebben getekend om in de EU te blijven, serieus zullen nemen.
TjjWesterzaterdag 23 maart 2019 @ 21:03
Op itv zag ik reclamefilmpjes van de overheid waarin wordt verteld wat te doen bij een brexit, die consequent euexit word genormd.
Pietverdrietzaterdag 23 maart 2019 @ 21:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 21:03 schreef TjjWester het volgende:
Op itv zag ik reclamefilmpjes van de overheid waarin wordt verteld wat te doen bij een brexit, die consequent euexit word genormd.
Fog in Channel - Continent Cut Off
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 22:36
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 21:00 schreef xpompompomx het volgende:
Ik neem ook aan dat de brexiteers, je weet wel, de mensen die referenda en de stem van het volk zo belangrijk vinden, die miljoenen mensen die laatst de petitie hebben getekend om in de EU te blijven, serieus zullen nemen.
hoe moet je dat serieus nemen dan?
trein2000zaterdag 23 maart 2019 @ 22:37
Ik lees op twitter dat het einde van Thereasa may er aan zit te komen?
harry_depaepe twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 22:17:51 Volgens deze journalist van @thesundaytimes zijn de uren van het premierschap van Theresa May geteld. #TheresaMay #Brexit https://t.co/tpzjLZDnX2 reageer retweet
en de bron tweet:
ShippersUnbound twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 22:15:01 ?BREAKING: A full blown cabinet coup is under way tonight to remove Theresa May as prime minister ? reageer retweet
westwoodblvdzaterdag 23 maart 2019 @ 22:42
Geruchten gingen vanmiddag ook al. Chief whips wilden al dat ze zou gaan opstappen afgelopen vrijdag maar dat schijnt ze gewoon genegeerd te hebben.
Montaguizaterdag 23 maart 2019 @ 22:42
Lijkt er inderdaad op.
BreakingNLive twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 22:28:37 BREAKING NEWS: “A full blown cabinet coup is under way tonight to remove U.K. PM Theresa May” a reporter from U.K. outlet ‘The Sun’ is reporting, adding that cabinet ministers are planning to confront May on Monday, to try and replace her w/ someone who wants to ‘deliver BREXIT’ reageer retweet
Alsof iemand anders een beter deal zou kunnen sluiten. :')
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 22:43
Michael Gove wordt gepimpt

Oei...
Berkeryzaterdag 23 maart 2019 @ 22:44
May weg, en wat dan? Ik heb al lang de indruk dat ze het zo lang volhoud omdat niemand anders haar baan wil hebben.
Montaguizaterdag 23 maart 2019 @ 22:45
quote:
6s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 22:44 schreef Berkery het volgende:
May weg, en wat dan? Ik heb al lang de indruk dat ze het zo lang volhoud omdat niemand anders haar baan wil hebben.
Daarom diep respect voor May hoor, diep respect!
capriciazaterdag 23 maart 2019 @ 22:45
quote:
6s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 22:44 schreef Berkery het volgende:
May weg, en wat dan? Ik heb al lang de indruk dat ze het zo lang volhoud omdat niemand anders haar baan wil hebben.
Idd.
Wat dan, als May weg is?
Wat lost dat op?
westwoodblvdzaterdag 23 maart 2019 @ 22:45
Vooral; wat win je er in vredesnaam mee om op dit cruciale moment van leider te wisselen? :')
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 22:46
May zie ik niet uit zichzelf gaan
riazopzaterdag 23 maart 2019 @ 22:46
En May's deal verdwijnt er niet mee van tafel
westwoodblvdzaterdag 23 maart 2019 @ 22:54
Er is ook helemaal geen tijd voor een andere deal.
rubbereendzaterdag 23 maart 2019 @ 22:58
even een nieuwe leider vlak voor de afgrond nadert..... dat was het laatste wat nog ontbrak aan deze soap
Ryan3zaterdag 23 maart 2019 @ 22:59
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 22:42 schreef Montagui het volgende:
Lijkt er inderdaad op.
BreakingNLive twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 22:28:37 BREAKING NEWS: “A full blown cabinet coup is under way tonight to remove U.K. PM Theresa May” a reporter from U.K. outlet ‘The Sun’ is reporting, adding that cabinet ministers are planning to confront May on Monday, to try and replace her w/ someone who wants to ‘deliver BREXIT’ reageer retweet
Alsof iemand anders een beter deal zou kunnen sluiten. :')
Dat zou dus een coup zijn???
capriciazaterdag 23 maart 2019 @ 22:59
Nah, dan krijg je een lang uitstel, denk ik zo?
Berkeryzaterdag 23 maart 2019 @ 22:59
Digi2zaterdag 23 maart 2019 @ 23:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 22:54 schreef westwoodblvd het volgende:
Er is ook helemaal geen tijd voor een andere deal.
Als het tot een verlengt uitstel komt en dus europese verkiezingen in het VK is er tijd voor een andere deal maar vanuit de EU is er geen animo opnieuw over een deal onderhandelen.
Ryan3zaterdag 23 maart 2019 @ 23:05
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 22:59 schreef capricia het volgende:
Nah, dan krijg je een lang uitstel, denk ik zo?
Laten we even afwachten, dit is wel bijzonder, want dan ben ik benieuwd als het waar is hoe de diverse branches of government gaan reageren eigenlijk.
capriciazaterdag 23 maart 2019 @ 23:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:05 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Laten we even afwachten, dit is wel bijzonder, want dan ben ik benieuwd als het waar is hoe de diverse branches of government gaan reageren eigenlijk.
Ja.
Chaos en crisis.

Maar goed. Dit is niet de eerste keer dat May bijna weggestuurd wordt.
capriciazaterdag 23 maart 2019 @ 23:09
NOS nu ook over de plannen haar af te zetten.
https://amp.nos.nl/artike(...)ps://t.co/ijkKtrpicc
Montaguizaterdag 23 maart 2019 @ 23:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 22:59 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Dat zou dus een coup zijn???
Maar in welke richting?

Als je ziet dat binnen no-time 4 miljoen Britten een petitie ondertekenen tégen Brexit.
Digi2zaterdag 23 maart 2019 @ 23:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 22:59 schreef capricia het volgende:
Nah, dan krijg je een lang uitstel, denk ik zo?
Ga ik ook vanuit. Dat de EU die optie opende verbaasde me enigzins maar omdat het de tijd en een kans oplevert om de Brexit te kunnen ontmantelen een handige zet. Ik had niet verwacht dat Frankrijk er ooit akkoord mee zou gaan.
Montaguizaterdag 23 maart 2019 @ 23:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 22:59 schreef capricia het volgende:
Nah, dan krijg je een lang uitstel, denk ik zo?
Denk niet dat Europa ze dat uitstel gunt. Je kan deadlines niet tot het oneindige blijven uitstellen.
beantheriozaterdag 23 maart 2019 @ 23:18
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:09 schreef capricia het volgende:
NOS nu ook over de plannen haar af te zetten.
https://amp.nos.nl/artike(...)ps://t.co/ijkKtrpicc
Ik had het hier afgelopen woensdag al over:

quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2019 21:49 schreef beantherio het volgende:
Het wordt nu wel een beetje tijd dat ze gaat vertrekken want ze heeft echt 0,0 credibility bij niemand meer. Zowel de burger als het parlement als de EU als zelfs haar eigen regering maakt duidelijk klaar met haar te zijn. Zo langzamerhand mag je gaan vrezen voor een coup of zo.
*)
Pietverdrietzaterdag 23 maart 2019 @ 23:19
Heerlijk toch, men wil weer zelf “in control” zijn, zeiden ze. Nu, deze regering en oppositie laten goed zien waar je aan toe bent met hun “in control”
Digi2zaterdag 23 maart 2019 @ 23:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:12 schreef Montagui het volgende:

[..]

Denk niet dat Europa ze dat uitstel gunt.
De EU heeft die optie zelf gegeven. Voor 12 april moet het VK besluiten of ze dat willen zodat ze dan ook aan de europese verkiezingen kunnen deelnemen en er geen juridische problemen opduiken.
capriciazaterdag 23 maart 2019 @ 23:20
Hier een interessant filmpje van Macron van gisteren.
Het begin stukje gaat over de Brexit leugens. En het volk wordt de dupe.
Maar daarna over de spagaat: je kunt niet zomaar eindeloos uitstel geven. Al zou je dat als EU mss wel willen. Er is namelijk voor Leave gestemd.
Vond het een goed verhaal.

https://twitter.com/channel4news/status/1109146468605153281?s=21
Ryan3zaterdag 23 maart 2019 @ 23:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:09 schreef Montagui het volgende:

[..]

Maar in welke richting?

Als je ziet dat binnen no-time 4 miljoen Britten een petitie ondertekenen tégen Brexit.
Hard-brexiteers, wat ik begrijp.
Pietverdrietzaterdag 23 maart 2019 @ 23:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:18 schreef beantherio het volgende:

[..]

Ik had het hier afgelopen woensdag al over:
[..]

*)
May verwijderen is nog geen coup.
Hoewel je je kan afvragen of een coup niet beter is om orde op zaken te stellen. Het parlement is er iig niet toe in staat, die zijn alleen maar overal tegen
rubbereendzaterdag 23 maart 2019 @ 23:23
als een leiderschapswissel komt zal Corbyn wel helemaal vol op het orgel gaan en nieuwe verkiezingen eisen _O-
Ryan3zaterdag 23 maart 2019 @ 23:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:23 schreef rubbereend het volgende:
als een leiderschapswissel komt zal Corbyn wel helemaal vol op het orgel gaan en nieuwe verkiezingen eisen _O-
Ja, die gast houdt sws weinig mensen meer over hoor.
Ryan3zaterdag 23 maart 2019 @ 23:25
Is er iemand on the ground btw? NLse journo?
Pietverdrietzaterdag 23 maart 2019 @ 23:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:23 schreef rubbereend het volgende:
als een leiderschapswissel komt zal Corbyn wel helemaal vol op het orgel gaan en nieuwe verkiezingen eisen _O-
Ja, zo kwam John Mayor aan de macht en was langer in Office dan Thatcher
Digi2zaterdag 23 maart 2019 @ 23:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:20 schreef capricia het volgende:
Hier een interessant filmpje van Macron van gisteren.
Maar daarna over de spagaat: je kunt niet zomaar eindeloos uitstel geven. Al zou je dat als EU mss wel willen. Er is namelijk voor Leave gestemd.
Vond het een goed verhaal.

https://twitter.com/channel4news/status/1109146468605153281?s=21
Het verhaal van Macron doet me nog meer verbazen dat hij uiteindelijk toch in heeft gestemd met de optie van langdurig uitstel. De vraag is meent hij wat hij zegt? Het is nogal tegenstrijding naar mijn opvatting.
Ryan3zaterdag 23 maart 2019 @ 23:35
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, zo kwam John Mayor aan de macht en was langer in Office dan Thatcher
Thatcher 1979-1990.
John Major 1990-1997.
Factchecked, not true.
Braindead2000zaterdag 23 maart 2019 @ 23:35
Zou ze ook voorstander zijn voor een tweede referendum als Schotland in een eerste referendum voor onafhankelijkheid gestemd had? :+
Ryan3zaterdag 23 maart 2019 @ 23:36
Geen nieuws meer dus?
westwoodblvdzaterdag 23 maart 2019 @ 23:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:03 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Als het tot een verlengt uitstel komt en dus europese verkiezingen in het VK is er tijd voor een andere deal maar vanuit de EU is er geen animo opnieuw over een deal onderhandelen.
Dan moeten de Britten wel wat van hun rode lijnen gaan opgeven.
L3gendzaterdag 23 maart 2019 @ 23:38
Een Tory leadership verkiezing is wel het laatste waar iedereen op zit te wachten in deze shitshow. Aan de andere kant is het verwondelijk dat May het zo lang heeft volgehouden
Frozen-assassinzaterdag 23 maart 2019 @ 23:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:20 schreef capricia het volgende:
Hier een interessant filmpje van Macron van gisteren.
Het begin stukje gaat over de Brexit leugens. En het volk wordt de dupe.
Maar daarna over de spagaat: je kunt niet zomaar eindeloos uitstel geven. Al zou je dat als EU mss wel willen. Er is namelijk voor Leave gestemd.
Vond het een goed verhaal.

https://twitter.com/channel4news/status/1109146468605153281?s=21
Ik vind dit on the point. Maar ja, hoe vaak je het ook recht in hun gezicht zegt; het verandert niets.
westwoodblvdzaterdag 23 maart 2019 @ 23:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:36 schreef Ryan3 het volgende:
Geen nieuws meer dus?
De messen worden nu geslepen, wat ik lees is dat het maandag zou moeten gaan gebeuren.
capriciazaterdag 23 maart 2019 @ 23:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:35 schreef Braindead2000 het volgende:
Zou ze ook voorstander zijn voor een tweede referendum als Schotland in een eerste referendum voor onafhankelijkheid gestemd had? :+
Wat een filosofische vraag.. we zullen het nooit weten. :D
Ik heb wel respect voor Nicola, ze komt goed voor de belangen van haar land op.
beantheriozaterdag 23 maart 2019 @ 23:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:30 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Het verhaal van Macron doet me nog meer verbazen dat hij uiteindelijk toch in heeft gestemd met de optie van langdurig uitstel. De vraag is meent hij wat hij zegt? Het is nogal tegenstrijding naar mijn opvatting.
Langdurig uitstel is geen zekerheid. Daar moeten de Britten dan weer over in gesprek met de EU.
capriciazaterdag 23 maart 2019 @ 23:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:38 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Dan moeten de Britten wel wat van hun rode lijnen gaan opgeven.
Er zit straks wel een heel ander EU parlement. Wellicht dat dat ook verschil kan maken.
Digi2zaterdag 23 maart 2019 @ 23:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:39 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

De messen worden nu geslepen, wat ik lees is dat het maandag zou moeten gaan gebeuren.
Het traject naar het VK besluit tot langdurig uitstel wat ik het meest waarschijnlijk acht zal dan beginnen vermoed ik.
Ryan3zaterdag 23 maart 2019 @ 23:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:39 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

De messen worden nu geslepen, wat ik lees is dat het maandag zou moeten gaan gebeuren.
Okee, ben benieuwd. Geen coup maar een zogenaamde paleis-coup dus.
capriciazaterdag 23 maart 2019 @ 23:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:45 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Het traject naar het VK besluit tot langdurig uitstel wat ik het meest waarschijnlijk acht zal dan beginnen vermoed ik.
Dat lijkt me onverteerbaar. Voor de mensen die leave gestemd hebben.
Dat kun je alleen verkopen als de Queen op TV een toespraak houdt dat het land anders in een totaal onbestuurbare afgrond glijdt.
Anders heb je de poppen aan het dansen.
Digi2zaterdag 23 maart 2019 @ 23:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:43 schreef beantherio het volgende:

[..]

Langdurig uitstel is geen zekerheid. Daar moeten de Britten dan weer over in gesprek met de EU.
Yep, aan alle 27 lidstaten moeten akkoord gaan met de eraan verbonden voorwaarden. Ik vermoed dat de belangrijkste voorwaarde zal zijn dat er geen new-deal komt, tenminste dat is tot nu toe de enige no-go geweest vanuit de EU.
westwoodblvdzaterdag 23 maart 2019 @ 23:50
In feite is het parlement natuurlijk de enige die May nog naar huis zou kunnen sturen. Maar als straks al haar ministers in opstand komen, wat houdt haar dan tegen om de hele boel de laan uit te sturen en met nieuwe gezichten verder te gaan? Een no confidence vote brengt immers serieuze risico's op nieuwe verkiezingen en dan eindig je misschien met PM Corbyn.
Ryan3zaterdag 23 maart 2019 @ 23:51
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:48 schreef capricia het volgende:

[..]

Dat lijkt me onverteerbaar. Voor de mensen die leave gestemd hebben.
Dat kun je alleen verkopen als de Queen op TV een toespraak houdt dat het land anders in een totaal onbestuurbare afgrond glijdt.
Anders heb je de poppen aan het dansen.
Lol, begin ineens na te denken of een coup d'étât mogelijk is ipv een paleis-coup, waar het nu wrs omdraait.
Vraag me ook af of dit in NL mogelijk is. Stel Terry haalt echt heel groot percentage stemmen bij verkiezingen in NL?
Wie zal wrs die coup plegen in NL?
Wat zou je doen?
westwoodblvdzaterdag 23 maart 2019 @ 23:52
Ik geloof dat de EU best mee zou kunnen werken aan een langdurig uitstel maar dan wel met geloofwaardig traject naar een uitweg uit deze misère. M.a.w. ofwel nieuwe verkiezingen ofwel een tweede referendum.
capriciazaterdag 23 maart 2019 @ 23:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:50 schreef westwoodblvd het volgende:
In feite is het parlement natuurlijk de enige die May nog naar huis zou kunnen sturen. Maar als straks al haar ministers in opstand komen, wat houdt haar dan tegen om de hele boel de laan uit te sturen en met nieuwe gezichten verder te gaan? Een no confidence vote brengt immers serieuze risico's op nieuwe verkiezingen en dan eindig je misschien met PM Corbyn.
No confidence kan pas in November weer. De vorige heeft ze gewonnen.

Geen idee op welke parlementaire gronden deze ‘coupe’ overigens is.
westwoodblvdzaterdag 23 maart 2019 @ 23:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:53 schreef capricia het volgende:

[..]

No confidence kan pas in November weer. De vorige heeft ze gewonnen.

Geen idee op welke parlementaire gronden deze ‘coupe’ overigens is.
Dan bedoel je denk ik een interne motie van wantrouwen. Ik heb het over een no confidence vote vanuit het parlement. Of zitten daar ook termijnen aan? Dat zou heel raar zijn.
westwoodblvdzaterdag 23 maart 2019 @ 23:57
Grote probleem voor de coupplegers nu: ze kunnen het niet eens worden over wie het dan zou moeten gaan overnemen. :')

SamCoatesTimes twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 23:50:52 So: there are signs tonight the cabinet have turned against MayBut huge scrap over whether Gove or Lidington might take over. Big problems with both at this stage. So you couldn’t say there is “a successor” So it remains the case it’s impossible to tell what will now happen reageer retweet
beantheriozaterdag 23 maart 2019 @ 23:57
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:53 schreef capricia het volgende:

[..]

No confidence kan pas in November weer. De vorige heeft ze gewonnen.

Geen idee op welke parlementaire gronden deze ‘coupe’ overigens is.
De no confidence waar jij het over hebt was/is de aanval op haar leiderschap van de conservatieven. Het parlement kan altijd zo'n stemming houden. Maar onder normale omstandigheden zal de eigen partij altijd voor zijn minister president stemmen. Dan zou nu wel anders kunnen zijn trouwens.
Digi2zaterdag 23 maart 2019 @ 23:59
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:48 schreef capricia het volgende:

[..]

Dat lijkt me onverteerbaar. Voor de mensen die leave gestemd hebben.
Die mogen waarschijnlijk opnieuw gaan stemmen in een 2e referendum mocht het daadwerkelijk tot een verlengt uitstel komen. Dat lijkt me namelijk de manier om de Brexit te ontmantelen met zo min mogelijk collateral damage.
Referendum te kiezen uit 1 van de 3 volgende opties:
Revoke, Maydeal, no deal Brexit
Tijnzondag 24 maart 2019 @ 00:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:57 schreef westwoodblvd het volgende:
Grote probleem voor de coupplegers nu: ze kunnen het niet eens worden over wie het dan zou moeten gaan overnemen. :')

SamCoatesTimes twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 23:50:52 So: there are signs tonight the cabinet have turned against MayBut huge scrap over whether Gove or Lidington might take over. Big problems with both at this stage. So you couldn’t say there is “a successor” So it remains the case it’s impossible to tell what will now happen reageer retweet
_O-
capriciazondag 24 maart 2019 @ 00:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:57 schreef beantherio het volgende:

[..]

De no confidence waar jij het over hebt was/is de aanval op haar leiderschap van de conservatieven. Het parlement kan altijd zo'n stemming houden. Maar onder normale omstandigheden zal de eigen partij altijd voor zijn minister president stemmen. Dan zou nu wel anders kunnen zijn trouwens.
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:55 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Dan bedoel je denk ik een interne motie van wantrouwen. Ik heb het over een no confidence vote vanuit het parlement. Of zitten daar ook termijnen aan? Dat zou heel raar zijn.
Ik weet het niet. Het land heeft geen grondwet. Het parlement is souverein.
Dus ik zou zeggen dat het parlement daarover zou kunnen beslissen.
Maar het kan ook zijn dat er allerlei regels omheen zitten uit 1604. Die alleen Bercow kent. :D
westwoodblvdzondag 24 maart 2019 @ 00:03
Ik snap sowieso niet waarom het niet democratisch zou zijn om mensen andermaal te vragen wat ze nou eigenlijk willen. Dat lijkt me juist de meest democratische optie.

Men verandert nou eenmaal van mening. Anders konden we net zo goed één keer een parlement kiezen en het daar dan tot het einde der tijden mee doen.
capriciazondag 24 maart 2019 @ 00:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:51 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Lol, begin ineens na te denken of een coup d'étât mogelijk is ipv een paleis-coup, waar het nu wrs omdraait.
Vraag me ook af of dit in NL mogelijk is. Stel Terry haalt echt heel groot percentage stemmen bij verkiezingen in NL?
Wie zal wrs die coup plegen in NL?
Wat zou je doen?
Draaiboeken van de Mars op Rome en eentje uit ‘33/‘34 liggen klaar. ;)

Maar even serieus, wie moet deze complete shit overnemen? Wie kan dat?
riazopzondag 24 maart 2019 @ 00:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:41 schreef capricia het volgende:

[..]

Ik heb wel respect voor Nicola, ze komt goed voor de belangen van haar land op.
haar REGIO
riazopzondag 24 maart 2019 @ 00:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:48 schreef capricia het volgende:

[..]


Anders heb je de poppen aan het dansen.
Ik denk dat de meeste mp s op de hooivork gaan

(en terecht)
westwoodblvdzondag 24 maart 2019 @ 00:05
De twee stelregels van leiderschapsstrijd binnen de Tories zijn dat de favoriet nooit wint en dat niemand enig idee heeft wat de regels en procedures nou precies zijn. Dus dat belooft nog wat.
westwoodblvdzondag 24 maart 2019 @ 00:06
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:04 schreef riazop het volgende:

[..]

haar REGIO
Schotland is een land, geen regio.
capriciazondag 24 maart 2019 @ 00:07
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:04 schreef riazop het volgende:

[..]

haar REGIO
Schotland is een officieel land binnen het VK. Of bedoel je wat anders?
riazopzondag 24 maart 2019 @ 00:07
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:03 schreef westwoodblvd het volgende:
Ik snap sowieso niet waarom het niet democratisch zou zijn om mensen andermaal te vragen wat ze nou eigenlijk willen. Dat lijkt me juist de meest democratische optie.
Wil je dan ook dat ze ELKE 2,5 jaar in het VK de brexit vraag gaan stellen?
westwoodblvdzondag 24 maart 2019 @ 00:08
Bovendien nogal wiedes dat Sturgeon als premier van Schotland vooral opkomt voor.... Wait for it... Schotland. :')
Pietverdrietzondag 24 maart 2019 @ 00:08
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:06 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Schotland is een land, geen regio.
Riazop loopt wel erg te koop met haar keine Ahnung hebben
Tijnzondag 24 maart 2019 @ 00:09
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:07 schreef riazop het volgende:

[..]

Wil je dan ook dat ze ELKE 2,5 jaar in het VK de brexit vraag gaan stellen?
Het is toch niet zo raar om nog een keer te stemmen nu het volk weet wat brexit daadwerkelijk inhoudt?
Digi2zondag 24 maart 2019 @ 00:10
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:07 schreef riazop het volgende:

[..]

Wil je dan ook dat ze ELKE 2,5 jaar in het VK de brexit vraag gaan stellen?
Inderdaad tot de uitkomst de heren politici bevalt. Dat is naar mijn idee een schijndemocratie. Uittreden en over 5 tot 10 jaar opnieuw een referendum houden over opnieuw toetreden is naar mijn idee wel democratisch.
riazopzondag 24 maart 2019 @ 00:11
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:07 schreef capricia het volgende:

[..]

Schotland is een officieel land binnen het VK. Of bedoel je wat anders?
niet binnen de eu
Pietverdrietzondag 24 maart 2019 @ 00:11
quote:
5s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:09 schreef Tijn het volgende:

[..]

Het is toch niet zo raar om nog een keer te stemmen nu het volk weet wat brexit daadwerkelijk inhoudt?
Ze wil geen nieuwe stemming omdat het dan wel eens negatief zou kunnen zijn tov brexit.
riazopzondag 24 maart 2019 @ 00:12
quote:
5s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:09 schreef Tijn het volgende:

[..]

Het is toch niet zo raar om nog een keer te stemmen nu het volk weet wat brexit daadwerkelijk inhoudt?
welnee

Niemand heeft evenmin een idee wat het betekent eu lid te blijven

waar worden we ingerommeld?
HiZzondag 24 maart 2019 @ 00:12
De gebruikelijke verdachten roepen weer dat het VK is vernederd door de EU en dat er meer te halen is als er maar hardere onderhandelaars worden ingezet.
westwoodblvdzondag 24 maart 2019 @ 00:12
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:10 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Inderdaad tot de uitkomst de heren politici bevalt. Dat is naar mijn idee een schijndemocratie. Uittreden en over 5 tot 10 jaar opnieuw een referendum houden over opnieuw toetreden is naar mijn idee wel democratisch.
Wie zijn "de heren politici"? Ik zie in het VK een volledig politiek establishment dat tegen een tweede referendum is omdat het hun partijpolitieke belangen schaadt, en een volk dat woedend op de bres springt (4,5 miljoen mensen die petitie ondertekenen, 1 miljoen demonstranten). Beetje een rare weergave van de realiteit dus.
riazopzondag 24 maart 2019 @ 00:12
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:10 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Inderdaad tot de uitkomst de heren politici bevalt. Dat is naar mijn idee een schijndemocratie. Uittreden en over 5 tot 10 jaar opnieuw een referendum houden over opnieuw toetreden is naar mijn idee wel democratisch.
Dit soort referenda worden meestal 1 x in een generatie gehouden

alleszins redelijk
Pietverdrietzondag 24 maart 2019 @ 00:13
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:11 schreef riazop het volgende:

[..]

niet binnen de eu
Schotland is een voormalig koninkrijk en constituerend land van het Verenigd Koninkrijk en daarmee binnen de EU.
Echt..
capriciazondag 24 maart 2019 @ 00:13
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:11 schreef riazop het volgende:

[..]

niet binnen de eu
Er wordt enkel gesteld dat Schotland een land binnen het VK is. En dat Nicola voor de belangen van haar land opkomt.
westwoodblvdzondag 24 maart 2019 @ 00:13
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:11 schreef riazop het volgende:

[..]

niet binnen de eu
:?

Schotland is een land, en het zit in de EU als onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Wat ben je nou aan het bazelen.
riazopzondag 24 maart 2019 @ 00:14
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schotland is een voormalig koninkrijk en constituerend land van het Verenigd Koninkrijk en daarmee binnen de EU.
Echt..
eh nee

De eu bestaat (bestond) uit 28 LANDEN. Daar zit Schotland NIET bij nee
westwoodblvdzondag 24 maart 2019 @ 00:15
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:14 schreef riazop het volgende:

[..]

eh nee

De eu bestaat (bestond) uit 28 LANDEN. Daar zit Schotland NIET bij nee
Misschien moet je anders nog maar even opzoeken hoe het VK precies functioneert, dat lijkt me wel de basis voordat je in dit topic komt meepraten. 8)7
riazopzondag 24 maart 2019 @ 00:15
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:13 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

:?

Schotland is een land, en het zit in de EU als onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Wat ben je nou aan het bazelen.
Beieren is ook een land zeker?
riazopzondag 24 maart 2019 @ 00:15
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:15 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Misschien moet je anders nog maar even opzoeken hoe het VK precies functioneert, dat lijkt me wel de basis voordat je in dit topic komt meepraten. 8)7
Hoeveel landen telt de eu?
Pietverdrietzondag 24 maart 2019 @ 00:17
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:14 schreef riazop het volgende:

[..]

eh nee

De eu bestaat (bestond) uit 28 LANDEN. Daar zit Schotland NIET bij nee
Nee, alleen bv Duitsland is al een federale republiek bestaande uit 16 landen.
Elk met een eigen parlement en regering.
westwoodblvdzondag 24 maart 2019 @ 00:17
De onwetendheid klotst hier tegen de plinten. Ga hier geen aandacht meer aan besteden.
Pietverdrietzondag 24 maart 2019 @ 00:17
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:15 schreef riazop het volgende:

[..]

Beieren is ook een land zeker?
Een vrijstaat zelfs
Whiskers2009zondag 24 maart 2019 @ 00:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:57 schreef westwoodblvd het volgende:
Grote probleem voor de coupplegers nu: ze kunnen het niet eens worden over wie het dan zou moeten gaan overnemen. :')

SamCoatesTimes twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 23:50:52 So: there are signs tonight the cabinet have turned against MayBut huge scrap over whether Gove or Lidington might take over. Big problems with both at this stage. So you couldn’t say there is “a successor” So it remains the case it’s impossible to tell what will now happen reageer retweet
De incompetentie neemt nog groteskere vormen aan.. Niet te geloven gewoon.. :|W _O-
Digi2zondag 24 maart 2019 @ 00:18
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:15 schreef riazop het volgende:

[..]

Beieren is ook een land zeker?
Een deelstaat van de bondsrepubliek Duitsland met een eigen parlement en regering.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Deelstaat
Pietverdrietzondag 24 maart 2019 @ 00:19
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:18 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Een deelstaat van de bondsrepubliek Duitsland met een eigen parlement en regering.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Deelstaat
En een premier.
Whiskers2009zondag 24 maart 2019 @ 00:20
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ze wil geen nieuwe stemming omdat het dan wel eens negatief zou kunnen zijn tov brexit.
riazop is een man volgens zijn profiel
trein2000zondag 24 maart 2019 @ 00:21
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:05 schreef westwoodblvd het volgende:
De twee stelregels van leiderschapsstrijd binnen de Tories zijn dat de favoriet nooit wint en dat niemand enig idee heeft wat de regels en procedures nou precies zijn. Dus dat belooft nog wat.
Eerst maandag maar eens afwachten...
westwoodblvdzondag 24 maart 2019 @ 00:21
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En een premier.
Die nota bene het gore lef heeft om vooral voor Beieren op te komen!
Whiskers2009zondag 24 maart 2019 @ 00:22
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:21 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Die nota bene het gore lef heeft om vooral voor Beieren op te komen!
:D _O-
Pietverdrietzondag 24 maart 2019 @ 00:22
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:21 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Die nota bene het gore lef heeft om vooral voor Beieren op te komen!
Sinds FJS is het alleen maar bergaf gegaan daarmee
westwoodblvdzondag 24 maart 2019 @ 00:23
Wellicht kan deze baas even een paar maanden op de winkel gaan passen:

IMG-20190324-002248.jpg
beantheriozondag 24 maart 2019 @ 00:25
Groot Brittannië heeft gewoon geen heel gangbaar staatsbestel: daar kunnen we het wel over eens zijn. Maar Schotland is wel echt een land. Geen volledig soeverein land trouwens: de soevereiniteit hebben ze grotendeels aan GB overgedragen.
Pietverdrietzondag 24 maart 2019 @ 00:31
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:25 schreef beantherio het volgende:
Groot Brittannië heeft gewoon geen heel gangbaar staatsbestel: daar kunnen we het wel over eens zijn. Maar Schotland is wel echt een land. Geen volledig soeverein land trouwens: de soevereiniteit hebben ze grotendeels aan GB overgedragen.
Zo is Spanje een koninkrijk met meerdere autonome regio’s en Duitsland een Federale Republiek.
Europa bestaat nu eenmaal uit vele naties met elk hun eigen staatsbestel met een lange geschiedenis met soms veel oud zeer.
bedachtzaamzondag 24 maart 2019 @ 00:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:23 schreef rubbereend het volgende:
als een leiderschapswissel komt zal Corbyn wel helemaal vol op het orgel gaan en nieuwe verkiezingen eisen _O-
Nee, die gaat dik verliezen, ook vandaag was hij nergens te bekennen, so much for supporting a peoples vote.
Digi2zondag 24 maart 2019 @ 00:59
quote:
7s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:45 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Nee, die gaat dik verliezen, ook vandaag was hij nergens te bekennen, so much for supporting a peoples vote.
Corbyn was recent ook in overleg met Barnier toen May om uitstel vroeg in Brussel maar die zal hem hebben gezegd dat opnieuw onderhandelen over een deal geen optie is. Je hoort Corbyn daar inmiddels ook niet over want dat stokpaardje ligt ondertussen bij het grof vuil.

Video: Jeremy Corbyn discusses alternative Brexit deals in Brussels
Tijnzondag 24 maart 2019 @ 01:17
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:59 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Corbyn was recent ook in overleg met Barnier toen May om uitstel vroeg in Brussel maar die zal hem hebben gezegd dat opnieuw onderhandelen over een deal geen optie is. Je hoort Corbyn daar inmiddels ook niet over want dat stokpaardje ligt ondertussen bij het grof vuil.
Het is sowieso heel raar van Corbyn om met de EU te gaan praten, want voor de EU is hij helemaal niet relevant. De EU doet zaken met de Britse regering en daar hoort hij niet bij.
trein2000zondag 24 maart 2019 @ 01:21
quote:
2s.gif Op zondag 24 maart 2019 01:17 schreef Tijn het volgende:

[..]

Het is sowieso heel raar van Corbyn om met de EU te gaan praten, want voor de EU is hij helemaal niet relevant. De EU doet zaken met de Britse regering en daar hoort hij niet bij.
Bijzondere omstandigheden zorgen voor bijzondere acties
L3gendzondag 24 maart 2019 @ 01:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2019 23:57 schreef westwoodblvd het volgende:
Grote probleem voor de coupplegers nu: ze kunnen het niet eens worden over wie het dan zou moeten gaan overnemen. :')

SamCoatesTimes twitterde op zaterdag 23-03-2019 om 23:50:52 So: there are signs tonight the cabinet have turned against MayBut huge scrap over whether Gove or Lidington might take over. Big problems with both at this stage. So you couldn’t say there is “a successor” So it remains the case it’s impossible to tell what will now happen reageer retweet
De grote shitshow worden de interne verkiezingen. Zoveel egos die permier willen worden. Ze gaan elkaar uit de tent vechten en elkaar backstabben.
Whiskers2009zondag 24 maart 2019 @ 02:11
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 01:32 schreef L3gend het volgende:

[..]

De grote shitshow worden de interne verkiezingen. Zoveel egos die permier willen worden. Ze gaan elkaar uit de tent vechten en elkaar backstabben.
Met dit dossier?
Hancazondag 24 maart 2019 @ 07:25
Blijkbaar zijn er 3 kandidaten: David Lidington, Michael Glove (minister van Milieu) en Jeremy Hunt (minister van Buitenlandse Zaken). Grootste kanshebber lijkt Lidlington.

Lidlington is momenteel toch gewoon een verlengstuk van May?


Al schijnt Lidlington wat ik lees wat beter bij Corbyn te liggen en samen met Corbyn voor het Noorwegenmodel te willen kiezen. Dat zou dan misschien via Labour en een aantal Tories een meerderheid krijgen, maar ik denk catastrofaal zijn voor de Tories... het belangrijkste punt regelen via de oppositie. Dat is heel wat anders dan een paar oppositieleden overhalen mee te stemmen met de regering.
Wombcatzondag 24 maart 2019 @ 07:37
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:03 schreef westwoodblvd het volgende:
Ik snap sowieso niet waarom het niet democratisch zou zijn om mensen andermaal te vragen wat ze nou eigenlijk willen. Dat lijkt me juist de meest democratische optie.

Men verandert nou eenmaal van mening. Anders konden we net zo goed één keer een parlement kiezen en het daar dan tot het einde der tijden mee doen.
Ik ben het helemaal met je eens, ik snap die logica ook niet.

In de tussentijd is de petitie voor revoke al 4,8 miljoen keer getekend. Dat lijkt me des te meer reden voor een referendum, met een dubbele keus:
1) leave
2) revoke

In het geval dat leave de meerderheid heeft, wat wil je dan:
a) no deal
b) may deal

dat zijn de keuzes die er nu liggen, en zo kan iedereen kiezen wat die wil en kom je uit deze shitshow.
Wombcatzondag 24 maart 2019 @ 07:47
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 00:07 schreef riazop het volgende:

[..]

Wil je dan ook dat ze ELKE 2,5 jaar in het VK de brexit vraag gaan stellen?
Als ze dat willen, moeten ze dat vooral doen. Praktisch punt is wel dat als er nu voor revoke gekozen wordt, het Europese Hof van Justitie daarover heeft aangegeven dat je dan niet zomaar weer dat kunt omdraaien. Lijkt me dus dat je in dat geval wel met een duidelijk plan moet komen hoe je leave wilt zien. Dat wat wat nu niet lag (en nog steeds niet ligt, ondanks dat ze al ruim 2 jaar bezig zijn).

Buiten dat is het nu een wat andere situatie dan 'elke 2,5 jaar de vraag opnieuw stellen'. Nu is er daadwerkelijk een point of no return, het is niet zo raar om dan nog eens te heroverdenken. Als je een huis koopt heb je immers ook:
1) twee dagen de tijd om na de koopovereenkomst weer van af te zien
2) meestal 6 weken de tijd om financiering te regelen en als dat niet lukt kan de overeenkomst worden ontbonden.

Ik vind het dus helemaal niet raar om als er dan eindelijk een deal ligt, en de politiek er niet uitkomt, om de vraag nog eens terug te leggen. Dat is juist democratisch!
raptorixzondag 24 maart 2019 @ 08:44
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 07:47 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Als ze dat willen, moeten ze dat vooral doen. Praktisch punt is wel dat als er nu voor revoke gekozen wordt, het Europese Hof van Justitie daarover heeft aangegeven dat je dan niet zomaar weer dat kunt omdraaien. Lijkt me dus dat je in dat geval wel met een duidelijk plan moet komen hoe je leave wilt zien. Dat wat wat nu niet lag (en nog steeds niet ligt, ondanks dat ze al ruim 2 jaar bezig zijn).

Buiten dat is het nu een wat andere situatie dan 'elke 2,5 jaar de vraag opnieuw stellen'. Nu is er daadwerkelijk een point of no return, het is niet zo raar om dan nog eens te heroverdenken. Als je een huis koopt heb je immers ook:
1) twee dagen de tijd om na de koopovereenkomst weer van af te zien
2) meestal 6 weken de tijd om financiering te regelen en als dat niet lukt kan de overeenkomst worden ontbonden.

Ik vind het dus helemaal niet raar om als er dan eindelijk een deal ligt, en de politiek er niet uitkomt, om de vraag nog eens terug te leggen. Dat is juist democratisch!
Flauwekul, het referendum heeft heel duidelijk aangegeven dat de meerderheid de EU willen verlaten, dat daar ook nadelen aan zitten wist iedereen wel, dat het nu mogelijk tot problemen leid is vervelend. Maar als ik een huis koop, en ik weet dat het een bouwval is, dan is dat nu eenmaal zo.
raptorixzondag 24 maart 2019 @ 08:45
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 07:25 schreef Hanca het volgende:
Blijkbaar zijn er 3 kandidaten: David Lidington, Michael Glove (minister van Milieu) en Jeremy Hunt (minister van Buitenlandse Zaken). Grootste kanshebber lijkt Lidlington.

Lidlington is momenteel toch gewoon een verlengstuk van May?

Al schijnt Lidlington wat ik lees wat beter bij Corbyn te liggen en samen met Corbyn voor het Noorwegenmodel te willen kiezen. Dat zou dan misschien via Labour en een aantal Tories een meerderheid krijgen, maar ik denk catastrofaal zijn voor de Tories... het belangrijkste punt regelen via de oppositie. Dat is heel wat anders dan een paar oppositieleden overhalen mee te stemmen met de regering.
Hhahaha het Noorwegenmodel? Je snapt dat Noorwegen bizar rijk is en helemaal niet erg vind om een paar stuivers naar de EU te gooien?
Faraday01zondag 24 maart 2019 @ 08:56
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 08:45 schreef raptorix het volgende:

[..]

Hhahaha het Noorwegenmodel? Je snapt dat Noorwegen bizar rijk is en helemaal niet erg vind om een paar stuivers naar de EU te gooien?
Met dat oliefonds kan Noorwegen heel Zuid Europa kopen als ze willen _O-
Pietverdrietzondag 24 maart 2019 @ 08:58
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 08:45 schreef raptorix het volgende:

[..]

Hhahaha het Noorwegenmodel? Je snapt dat Noorwegen bizar rijk is en helemaal niet erg vind om een paar stuivers naar de EU te gooien?
Bovendien wil Noorwegen de UK niet in het Noorwegen model
raptorixzondag 24 maart 2019 @ 09:07
Het is heel simpel, als je "fuseert" wat de EU met zijn Euro feitelijk heeft gedaan ben je slechter af als rijk land, en beter als arm. Tenzij je enorme potentie ziet in een land valt daar nog wel over te praten, persoonlijk denk ik dat Polen en bepaalde Oost Europeze landen wel potentie hebben, maar men had moeten nadenken over een geleidelijke buyin.
Citizen.Erasedzondag 24 maart 2019 @ 09:10
Hoelang gaatvde EU dit laten gebeuren en uitstel geven? Punt blijft dat er nog steeds geen plan en/of deal gaat zijn komende periode.
Pietverdrietzondag 24 maart 2019 @ 09:12
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:07 schreef raptorix het volgende:
Het is heel simpel, als je "fuseert" wat de EU met zijn Euro feitelijk heeft gedaan ben je slechter af als rijk land, en beter als arm. Tenzij je enorme potentie ziet in een land valt daar nog wel over te praten, persoonlijk denk ik dat Polen en bepaalde Oost Europeze landen wel potentie hebben, maar men had moeten nadenken over een geleidelijke buyin.
In Oost-Europa hebben ze erg veel zin wat op te bouwen in een liberale economie.
Pietverdrietzondag 24 maart 2019 @ 09:13
quote:
15s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:10 schreef Citizen.Erased het volgende:
Hoelang gaatvde EU dit laten gebeuren en uitstel geven? Punt blijft dat er nog steeds geen plan en/of deal gaat zijn komende periode.
Dat is toch heel duidelijk uitgesproken door Tusk
Citizen.Erasedzondag 24 maart 2019 @ 09:14
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is toch heel duidelijk uitgesproken door Tusk
29 maart was ook een heel duidelijke datum voor brexit tot een aantal weken geleden.

Vraag me af hoever de EU nog wil buigen om geen hard brexit te krijgen.
raptorixzondag 24 maart 2019 @ 09:18
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In Oost-Europa hebben ze erg veel zin wat op te bouwen in een liberale economie.
Klopt, je ziet nu ook goede technologie hubs ontstaan in de Ukraine en Polen, Bulgarije was al een tijdje goed, en Kroatie was feitelijk al zo sterk als de meeste Europeze landen.
Pietverdrietzondag 24 maart 2019 @ 09:18
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:18 schreef raptorix het volgende:

[..]

Klopt, je ziet nu ook goede technologie hubs ontstaan in de Ukraine en Polen, Bulgarije was al een tijdje goed, en Kroatie was feitelijk al zo sterk als de meeste Europeze landen.
Tsjechië en de Baltische landen boomen
raptorixzondag 24 maart 2019 @ 09:19
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tsjechië en de Baltische landen boomen
Ik werk op dit moment samen met een Pools team, prima lui, communiceren helder en zijn betrouwbaar.
Digi2zondag 24 maart 2019 @ 09:53
quote:
15s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:10 schreef Citizen.Erased het volgende:
Hoelang gaatvde EU dit laten gebeuren en uitstel geven? Punt blijft dat er nog steeds geen plan en/of deal gaat zijn komende periode.
Er is een deal en wat de EU betreft is de onderhandelingsfase over een deal afgerond. Corbyn van de oppositie kwam met lege handen terug in Londen toen hij alsnog probeerde de optie van een andere deal los te krijgen. De enige mogelijkheid die ik zie voor een andere deal is als het tot een langdurig uitstel komt en op korte termijn dan een helder voorstel bij de EU op tafel ligt. Gezien de politiek van de UK is die kans vrijwel nihil.
Montovzondag 24 maart 2019 @ 09:56
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 08:44 schreef raptorix het volgende:

[..]

Flauwekul, het referendum heeft heel duidelijk aangegeven dat de meerderheid de EU willen verlaten, dat daar ook nadelen aan zitten wist iedereen wel, dat het nu mogelijk tot problemen leid is vervelend. Maar als ik een huis koop, en ik weet dat het een bouwval is, dan is dat nu eenmaal zo.
Het probleem is niet een bouwval kopen, maar er achter komen dat je in scheiding ligt.

Als de uitslag van het referendum zo duidelijk was, waarom is er dan zoveel onenigheid bij de Britten? May heeft een deal om uit de EU te gaan maar dat wordt niet gesteund door mensen die ook voor een brexit zijn. Er is geen meerderheid voor een plan. Er zijn mensen/politici die doen alsof hun idee van een brexit de meerderheid behelst.
raptorixzondag 24 maart 2019 @ 09:58
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:56 schreef Montov het volgende:

[..]

Het probleem is niet een bouwval kopen, maar er achter komen dat je in scheiding ligt.

Als de uitslag van het referendum zo duidelijk was, waarom is er dan zoveel onenigheid bij de Britten? May heeft een deal om uit de EU te gaan maar dat wordt niet gesteund door ook voor een brexit zijn. Er is geen meerderheid voor een plan. Er zijn mensen/politici die doen alsof hun idee van een brexit de meerderheid behelst.
Welke onduidelijkheid bedoel je? Er is democratisch gekozen dat je het lidmaatschap opzegt, daar is helemaal geen twijfel over. Hoe de rest opgelost moet worden dat is aan de politici, de brexit zelf is 100% duidelijk.
Pietverdrietzondag 24 maart 2019 @ 09:59
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:19 schreef raptorix het volgende:

[..]

Ik werk op dit moment samen met een Pools team, prima lui, communiceren helder en zijn betrouwbaar.
Ook mijn ervaring
Pietverdrietzondag 24 maart 2019 @ 10:00
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:53 schreef Digi2 het volgende:

[..]
. Corbyn van de oppositie kwam met lege handen terug in Londen toen hij alsnog probeerde de optie van een andere deal los te krijgen
Ze wisten in Brussel ook niet wie hij was
westwoodblvdzondag 24 maart 2019 @ 10:03
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 09:58 schreef raptorix het volgende:

[..]

Welke onduidelijkheid bedoel je? Er is democratisch gekozen dat je het lidmaatschap opzegt, daar is helemaal geen twijfel over. Hoe de rest opgelost moet worden dat is aan de politici, de brexit zelf is 100% duidelijk.
En wat is er mis mee om aan mensen te vragen of ze het, gezien de enorme implicaties en de leugens die bij het vorige referendum door Leave zijn verspreid, 100% zeker weten?

Je zal het niet durven zeggen, maar er is maar één reden: dan wint Remain en dan is de blamage compleet.
raptorixzondag 24 maart 2019 @ 10:05
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:03 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

En wat is er mis mee om aan mensen te vragen of ze het, gezien de enorme implicaties en de leugens die bij het vorige referendum door Leave zijn verspreid, 100% zeker weten?

Je zal het niet durven zeggen, maar er is maar één reden: dan wint Remain en dan is de blamage compleet.
BOehoehoe en de enorme leugens worden door andere politici nooit verspreid? De remainders hadden gewoon deze feiten kunnen weerleggen. Daarnaast ben ik van mening dat de EU een ramp is, zaken als douane regels kun je prima gemeenschappelijk maken zonder een molog als het europees parlement.
Arth_NLzondag 24 maart 2019 @ 10:11
Nogmaals een referendum met dezelfde vraag zou wel een enorme blamage zijn voor de kant die verliest, dus dat gaat niet gebeuren. Maar een referendum over wat voor soort Brexit er moet komen lijkt mij wel wat. Al was het maar omdat deze soap dan nog idioter wordt. :P
wdnzondag 24 maart 2019 @ 10:12
BBC: Senior Tories hebben May gevraagd op te stappen.
wdnzondag 24 maart 2019 @ 10:13
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:11 schreef Arth_NL het volgende:
Nogmaals een referendum met dezelfde vraag ...
Dat mag niet in de UK (binnen dezelfde regeringsperiode).
devlinmrzondag 24 maart 2019 @ 10:23
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:05 schreef raptorix het volgende:

[..]

BOehoehoe en de enorme leugens worden door andere politici nooit verspreid? De remainders hadden gewoon deze feiten kunnen weerleggen.
hebben ze gedaan, maar door overtreding van de kieswet, hoge budgetten, framing van de echte feiten als project fear, heeft remain verloren
quote:
Daarnaast ben ik van mening dat de EU een ramp is, zaken als douane regels kun je prima gemeenschappelijk maken zonder een molog als het europees parlement.
Wat aan de EU is precies een ramp?
Douane regels hadden we vroeger... Was een dure bureaucratische ellende
riazopzondag 24 maart 2019 @ 10:27
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:11 schreef Arth_NL het volgende:
Maar een referendum over wat voor soort Brexit er moet komen lijkt mij wel wat.
een harde of een zachte
raptorixzondag 24 maart 2019 @ 10:29
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:23 schreef devlinmr het volgende:

[..]

hebben ze gedaan, maar door overtreding van de kieswet, hoge budgetten, framing van de echte feiten als project fear, heeft remain verloren
[..]

Wat aan de EU is precies een ramp?
Douane regels hadden we vroeger... Was een dure bureaucratische ellende
Om maar een voorbeeld te noemen, stemmen is naar aantal inwoners, komt het echter op betalen aan dan is dat niet meer relevant en kijkt men naar de omvang van de economie.
Bovendien de belangrijkste Euro commisarisen worden niet verkozen maar via een enorme koehandel bepaald. Nog maar niet te zwijgen over de hoeveelheid zwakzinnige regels, bureaucratie en corruptie.
raptorixzondag 24 maart 2019 @ 10:31
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:27 schreef riazop het volgende:

[..]

een harde of een zachte
Er is geen harde of zachte brexit, je stapt eruit of niet, daar ging het referendum over. Of Engeland afspraken wil maken staat daar los van. Bovendien is het heel simpel, de eventuele afspraken die in Brussel zijn overeengekomen zijn DEMOCRATISCH weggestemt, hoeveel meer democratie wil je hebben?
Montovzondag 24 maart 2019 @ 10:33
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:31 schreef raptorix het volgende:

[..]

Er is geen harde of zachte brexit, je stapt eruit of niet, daar ging het referendum over. Of Engeland afspraken wil maken staat daar los van. Bovendien is het heel simpel, de eventuele afspraken die in Brussel zijn overeengekomen zijn DEMOCRATISCH weggestemt, hoeveel meer democratie wil je hebben?
En de no-deal is ook weggestemd, hoeveel meer wensdenken wil je hebben?
raptorixzondag 24 maart 2019 @ 10:34
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:33 schreef Montov het volgende:

[..]

En de no-deal is ook weggestemd, hoeveel meer wensdenken wil je hebben?
Tjah, je zag het nu ook weer met onze D66'ers, die vinden democratie alleen eerlijk als hun plannetje doorgaat, en zoniet dan zijn de andere facisten.
riazopzondag 24 maart 2019 @ 10:47
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:33 schreef Montov het volgende:

[..]

En de no-deal is ook weggestemd, hoeveel meer wensdenken wil je hebben?
niet door het volk maar door het parlement dat in hoofdzaak uit remainers bestaat
devlinmrzondag 24 maart 2019 @ 10:52
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:29 schreef raptorix het volgende:

[..]

Om maar een voorbeeld te noemen, stemmen is naar aantal inwoners, komt het echter op betalen aan dan is dat niet meer relevant en kijkt men naar de omvang van de economie.
heb je liever dat de rijkste bepaald? Ijkt me niet wenselijk
quote:
Bovendien de belangrijkste Euro commisarisen worden niet verkozen maar via een enorme koehandel bepaald.
zoals bij on de eerste kamer, burgemeesters, ministers, commissarissen etc etc
quote:
Nog maar niet te zwijgen over de hoeveelheid zwakzinnige regels, bureaucratie en corruptie.
Noem eens een regel?
Aantal ambtenaren in de EU is extreem laag.
Corruptie kun je juist met z'n allen beter aanpakken vandaar ook het onlangs opgerichte Europese openbaar ministerie
HiZzondag 24 maart 2019 @ 10:54
Er is toch iets wat ik niet snap. Betekent de verlenging van vorige week nu met 100% zekerheid dat Brexit op 29 maart niet meer doorgaat? Ik zie nergens in artikel 50 dat het VK maar moet accepteren wat de EU aanbiedt.

Ik stel de vraag omdat er in de Britse omgeving een wet is die 29 maart noemt en die is nog niet gewijzigd. Voor 29 maart maakt dat niets uit, dan gaan de eu verplichtingen voor. Maar is de verlenging wel een verplichting?
zoostzondag 24 maart 2019 @ 10:59
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:54 schreef HiZ het volgende:
Er is toch iets wat ik niet snap. Betekent de verlenging van vorige week nu met 100% zekerheid dat Brexit op 29 maart niet meer doorgaat? Ik zie nergens in artikel 50 dat het VK maar moet accepteren wat de EU aanbiedt.
Volgens mij wel. dat is nu ten minste twee weken opgeschort. Maar ik heb ook veel vragen. Waarom spreekt met nu bijvoorbeeld over het Noorwegen model? Dat is toch pas een gespreksonderwerp NA het accepteren van de WA? Dat hoeven ze toch niet nu te bespreken? Of willen ze dat nog regelen in de periode tussen 29 maart en 12 april?

Ik heb ook geen idee wat er gaat gebeuren als ze nu May weten te wippen. Mooie plottwist.
Bluesdudezondag 24 maart 2019 @ 11:03
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:34 schreef raptorix het volgende:

[..]

Tjah, je zag het nu ook weer met onze D66'ers, die vinden democratie alleen eerlijk als hun plannetje doorgaat, en zoniet dan zijn de andere facisten.
Je demoniseert D66
Geheel offtopic ook
Hancazondag 24 maart 2019 @ 11:13
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 08:45 schreef raptorix het volgende:

[..]

Hhahaha het Noorwegenmodel? Je snapt dat Noorwegen bizar rijk is en helemaal niet erg vind om een paar stuivers naar de EU te gooien?
Ik meld wat ik lees over plannen van Lidlington, niet wat ik zelf vind. Naar mijn mening ben je bij het Noorwegenmodel beter af in de EU. Alleen Noorwegen is misschien zelf inderdaad de uitzondering, omdat die anders nog extremer netto betaler zouden worden.
Hancazondag 24 maart 2019 @ 11:15
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:54 schreef HiZ het volgende:
Er is toch iets wat ik niet snap. Betekent de verlenging van vorige week nu met 100% zekerheid dat Brexit op 29 maart niet meer doorgaat? Ik zie nergens in artikel 50 dat het VK maar moet accepteren wat de EU aanbiedt.

Ik stel de vraag omdat er in de Britse omgeving een wet is die 29 maart noemt en die is nog niet gewijzigd. Voor 29 maart maakt dat niets uit, dan gaan de eu verplichtingen voor. Maar is de verlenging wel een verplichting?
Ja, 29 maart is sowieso van tafel. 12 april ligt er nu wel als deadline.
rubbereendzondag 24 maart 2019 @ 11:39
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:11 schreef Arth_NL het volgende:
Nogmaals een referendum met dezelfde vraag zou wel een enorme blamage zijn voor de kant die verliest, dus dat gaat niet gebeuren. Maar een referendum over wat voor soort Brexit er moet komen lijkt mij wel wat. Al was het maar omdat deze soap dan nog idioter wordt. :P
en dan de vraag no deal of May deal. Dat zijn eigenlijk de enige opties die op tafel liggen
rubbereendzondag 24 maart 2019 @ 11:41
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:27 schreef riazop het volgende:

[..]

een harde of een zachte
ook daar zitten nog zoveel nuanceverschillen rondomheen. Als je nu wil stemmen moet je over concrete dingen stemmen anders gaan ze weer emmeren over hoe zacht zacht is en hoe hard hard is.
HiZzondag 24 maart 2019 @ 12:06
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:59 schreef zoost het volgende:

[..]

Volgens mij wel. dat is nu ten minste twee weken opgeschort. Maar ik heb ook veel vragen. Waarom spreekt met nu bijvoorbeeld over het Noorwegen model? Dat is toch pas een gespreksonderwerp NA het accepteren van de WA? Dat hoeven ze toch niet nu te bespreken? Of willen ze dat nog regelen in de periode tussen 29 maart en 12 april?

Ik heb ook geen idee wat er gaat gebeuren als ze nu May weten te wippen. Mooie plottwist.
Dat probleem hebben de Britten de hele tijd; de standstill afwijzen omdat hij niet voldoet aan hun wensen voor de eindsituatie.

Daarom is een volkstemming nu ook onzin. Feitelijk niet meer dan een herhaling van de eerste ronde. En dat ongeacht de vraagstelling.
J.B.zondag 24 maart 2019 @ 12:44
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:13 schreef wdn het volgende:

[..]

Dat mag niet in de UK (binnen dezelfde regeringsperiode).
Nog even afgezien van of het überhaupt waar is komt dat dan goed uit, want May is zo slim geweest om in juni 2017 nog een nieuwe verkiezing te organiseren :P
EipNiCzondag 24 maart 2019 @ 13:50

Ziek wat er in het VK gaande is.
xpompompomxzondag 24 maart 2019 @ 13:57
quote:
MEER HOOFDLETTERS, MEER WAARHEID.
EipNiCzondag 24 maart 2019 @ 14:01
quote:
14s.gif Op zondag 24 maart 2019 13:57 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

MEER HOOFDLETTERS, MEER WAARHEID.
Als ik de titel had mogen schrijven dan had er gestaan: ''Why UK police SHOULD try to frame fascist islamophobes''.
Tijger_mzondag 24 maart 2019 @ 14:14
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:27 schreef riazop het volgende:

[..]

een harde of een zachte
Dat bestaat niet. Iedere optie is slechter dan wat men nu heeft, alleen de gradatie van hard verschilt.
Tijger_mzondag 24 maart 2019 @ 14:16
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 11:15 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ja, 29 maart is sowieso van tafel. 12 april ligt er nu wel als deadline.
Dat is dan wel een probleem, het Parlement heeft een wet goedgekeurd die die datum op 29 maart bepaald.
Tijger_mzondag 24 maart 2019 @ 14:18
quote:
Was zijn mishandeling van een politie agent een frame van de deep state die al wist dat hij ooit een UKIP fascistje zou worden? Was zijn hypotheek fraude een frame van de deep state? Waren al zijn criminele veroordelingen dat?

Heeft de Deep State een tijdmachine en zo ja, waarom hebben ze dan Oxley-Lennon's moeder niet geaborteerd? Vragen, vragen.
EipNiCzondag 24 maart 2019 @ 14:20
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:18 schreef Tijger_m het volgende:
Was zijn mishandeling van een politie agent een frame van de deep state die al wist dat hij ooit een UKIP fascistje zou worden? Was zijn hypotheek fraude een frame van de deep state? Waren al zijn criminele veroordelingen dat?
Allemaal niet relevant. Eerst kijken, dan praten.
ITs_relativezondag 24 maart 2019 @ 14:32
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:20 schreef EipNiC het volgende:

[..]
Allemaal niet relevant. Eerst kijken, dan praten.
Gekeken. Wat een jankbal. Hoef er niet over te praten.

[ Bericht 11% gewijzigd door ITs_relative op 24-03-2019 14:33:53 (Edit foutje) ]
EipNiCzondag 24 maart 2019 @ 14:35
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:32 schreef ITs_relative het volgende:

[..]

Gekeken. Wat een jankbal. Hoef er niet over te praten.
Je hebt het niet gekeken.
westwoodblvdzondag 24 maart 2019 @ 15:04
tnewtondunn twitterde op zondag 24-03-2019 om 14:50:29 The coup is dead, by lunchtime (if it ever seriously lived). @michaelgove has done a broadcast clip, as @DLidington has, to denounce the idea of a caretaker PM and deny any involvement in a plot to install one. reageer retweet
"Coup" lijkt te zijn mislukt voordat deze überhaupt heeft aangevangen. Zelfs dit lukt de Conservatieven niet. :')
Hancazondag 24 maart 2019 @ 15:05
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 14:16 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Dat is dan wel een probleem, het Parlement heeft een wet goedgekeurd die die datum op 29 maart bepaald.
Het parlement heeft ook voor uitstel gestemd, dus ik denk dat een wetswijziging met alleen een datumverandering als hamerstuk door de kamer komt.
raptorixzondag 24 maart 2019 @ 15:05
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 10:52 schreef devlinmr het volgende:

[..]

heb je liever dat de rijkste bepaald? Ijkt me niet wenselijk
[..]

zoals bij on de eerste kamer, burgemeesters, ministers, commissarissen etc etc
[..]

Noem eens een regel?
Aantal ambtenaren in de EU is extreem laag.
Corruptie kun je juist met z'n allen beter aanpakken vandaar ook het onlangs opgerichte Europese openbaar ministerie
Wag een jijbakken zeg...
Om maar 1 regel te noemen, dat een EU migrant maar 1 dag hoeft te werken in Nederland, en dan direct hier recht heeft op een uitkering zonder beschikbaar te hoeven zijn op de arbeidsmarkt.
Hancazondag 24 maart 2019 @ 15:11
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:04 schreef westwoodblvd het volgende:
tnewtondunn twitterde op zondag 24-03-2019 om 14:50:29 The coup is dead, by lunchtime (if it ever seriously lived). @:michaelgove has done a broadcast clip, as @:DLidington has, to denounce the idea of a caretaker PM and deny any involvement in a plot to install one. reageer retweet
"Coup" lijkt te zijn mislukt voordat deze überhaupt heeft aangevangen. Zelfs dit lukt de Conservatieven niet. :')
Nee, dit is al sinds januari (of eerder, eigenlijk, sinds die speech met die vallende letters) duidelijk: May zit er met name nog omdat er geen opvolger is. En die kunnen ze nu ook niet in een paar dagen uit een hoge hoed toveren.

Daarom wil Corbyn misschien ook wel verkiezingen: May heeft beloofd zich dan niet meer verkiesbaar te stellen bij die confident vote, bij het zoeken naar een opvolger zou de partij wel eens uit elkaar kunnen vallen. Maar goed, Labour valt natuurlijk ook al uit elkaar, dus de vraag is wie er dan zou winnen.

May moet dit gewoon af maken en dan na de brexit of na het uitstel zelf een opvolger naar voren schuiven voor de onderhandelingen over het handelsverdrag. Die kan dan in net iets rustiger vaarwater beginnen en zo misschien echt de leiding weer pakken.
Hancazondag 24 maart 2019 @ 15:14
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:05 schreef raptorix het volgende:

[..]
Om maar 1 regel te noemen, dat een EU migrant maar 1 dag hoeft te werken in Nederland, en dan direct hier recht heeft op een uitkering zonder beschikbaar te hoeven zijn op de arbeidsmarkt.
Dat is dus niet helemaal waar (die beschikbaarheid moet wel, de controle laat alleen te wensen over) en na invoering van die nieuwe wet wordt dat dus 1 maand (waarbij pas na 3 maanden het arbeidsverleden uit andere landen mee telt).
raptorixzondag 24 maart 2019 @ 15:28
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:14 schreef Hanca het volgende:

[..]

Dat is dus niet helemaal waar (die beschikbaarheid moet wel, de controle laat alleen te wensen over) en na invoering van die nieuwe wet wordt dat dus 1 maand (waarbij pas na 3 maanden het arbeidsverleden uit andere landen mee telt).
Te wensen over....
U is zeker ambtenaar?
devlinmrzondag 24 maart 2019 @ 15:45
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:05 schreef raptorix het volgende:

[..]

Wag een jijbakken zeg...
Om maar 1 regel te noemen, dat een EU migrant maar 1 dag hoeft te werken in Nederland, en dan direct hier recht heeft op een uitkering zonder beschikbaar te hoeven zijn op de arbeidsmarkt.
Mits hij in aan de Nederlandse WW regels voldoet oftewel x tijd in x jaar heeft gewerkt.
Bovendien krijg je WW ook alleen als je ontslagen wordt zonder dat het je eigen schuld is. Kleine groep dus en zoals boven al gezegd, controle moet beter verder een prima regel die ook voor mij en jou geldt als je in een ander land gaat werken.
Verder is het een voorstel en nog helemaal geen regel.

Dus nogmaals welke huidige EU regel zou je willen afschaffen
HiZzondag 24 maart 2019 @ 16:52
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:45 schreef devlinmr het volgende:

[..]

Mits hij in aan de Nederlandse WW regels voldoet oftewel x tijd in x jaar heeft gewerkt.
Bovendien krijg je WW ook alleen als je ontslagen wordt zonder dat het je eigen schuld is. Kleine groep dus en zoals boven al gezegd, controle moet beter verder een prima regel die ook voor mij en jou geldt als je in een ander land gaat werken.
Verder is het een voorstel en nog helemaal geen regel.

Dus nogmaals welke huidige EU regel zou je willen afschaffen

Het is veel makkelijker om een mening te hebben aan de hand van wat tweets dan je even te informeren. Raptorix heeft een mening. Tegenwoordig doen feiten er dan niet meer toe. Dat moet je respecteren. Jij bent (een pion van) de elite dus je deugt vanzelfsprekend niet jij vuile oikofoob.
Perrinzondag 24 maart 2019 @ 16:59
quote:
Dus nogmaals welke huidige EU regel zou je willen afschaffen
Weet hij veel. Gewoon lekker feitenvrij de onderbuik legen.

:{w
beantheriozondag 24 maart 2019 @ 17:00
Kunnen we het weer over Britse politiek hebben?
riazopzondag 24 maart 2019 @ 17:15
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 17:00 schreef beantherio het volgende:
Kunnen we het weer over Britse politiek hebben?
das momenteel wel nauw verweven met wat er allemaal in de eu mis gaat
devlinmrzondag 24 maart 2019 @ 17:45
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 16:52 schreef HiZ het volgende:

[..]

Het is veel makkelijker om een mening te hebben aan de hand van wat tweets dan je even te informeren. Raptorix heeft een mening. Tegenwoordig doen feiten er dan niet meer toe. Dat moet je respecteren. Jij bent (een pion van) de elite dus je deugt vanzelfsprekend niet jij vuile oikofoob.
Oh ja.... Sorry
Tijger_mzondag 24 maart 2019 @ 18:24
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 15:05 schreef Hanca het volgende:

[..]

Het parlement heeft ook voor uitstel gestemd, dus ik denk dat een wetswijziging met alleen een datumverandering als hamerstuk door de kamer komt.
Moet wel gebeuren en dat is dus nog steeds niet gebeurt. Alles is makkelijk en zo geregeld, natuurlijk, als men het ook doet maar tot op heden gebeurt er niets in het VK.
Lees het artikel over de No Deal voorbereidingen en het document van de regering daarover maar eens, je tenen trekken krom.
timmmmmzondag 24 maart 2019 @ 18:55
Jongens, ik heb eem update. Het is zeer: de Brexit komt er niet
timmmmmzondag 24 maart 2019 @ 18:56
Uri Geller gaat Brexit telepathisch tegenhouden
zalkczondag 24 maart 2019 @ 19:01
quote:
In before "Joden bepalen de wereldpolitiek!!1!!11" B:)B
Heph844zondag 24 maart 2019 @ 19:45
Nu iedereen zich van haar afkeert en Theresa May haar laatste weken in lijkt te gaan, rijst de vraag: had een andere leider dit beter gedaan? Of was het simpelweg een onmogelijke opdracht met de huidige deal als optimaal resultaat?
Perrinzondag 24 maart 2019 @ 19:50
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 19:45 schreef Heph844 het volgende:
Nu iedereen zich van haar afkeert en Theresa May haar laatste weken in lijkt te gaan, rijst de vraag: had een andere leider dit beter gedaan? Of was het simpelweg een onmogelijke opdracht met de huidige deal als optimaal resultaat?
De deal was weinig anders geweest met de huidige randvoorwaarden/rode lijnen.

Het draagvlak in Groot-Brittannië wellicht beter bij een meer verbindende aanpak.
Hancazondag 24 maart 2019 @ 20:16
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 19:45 schreef Heph844 het volgende:
Nu iedereen zich van haar afkeert en Theresa May haar laatste weken in lijkt te gaan, rijst de vraag: had een andere leider dit beter gedaan? Of was het simpelweg een onmogelijke opdracht met de huidige deal als optimaal resultaat?
Een ander had het alleen beter kunnen doen bij een aanpak die onbrits zou zijn en vanaf het begin totaal anders: voor artikel 50 werd getriggerd had er een soort regering van nationale eenheid moeten worden geregeld, of in elk geval een uitgewerkte deal met zowel de Tories als Labour.

Maar ik denk niet dat ook maar iemand dat had gedaan. Dus ik denk niet dat ook maar iemand het beter had gedaan.
Tijger_mzondag 24 maart 2019 @ 21:59
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 19:45 schreef Heph844 het volgende:
Nu iedereen zich van haar afkeert en Theresa May haar laatste weken in lijkt te gaan, rijst de vraag: had een andere leider dit beter gedaan? Of was het simpelweg een onmogelijke opdracht met de huidige deal als optimaal resultaat?
Nee, ik denk het niet. Sterker nog, met de koplopers in de Tory partij had het er slechter uit gezien. Johnson is incompetent en ronduit gehaat in zijn eigen partij, Gove zit in de zak van Murdoch en de rest is niet eens serieus in beeld.
Sowieso heeft May geleverd wat het Tory manifesto beloofde.
trein2000zondag 24 maart 2019 @ 22:09
Enige wat je May echt kunt verwijten is die debiele general election
beantheriozondag 24 maart 2019 @ 22:22
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 22:09 schreef trein2000 het volgende:
Enige wat je May echt kunt verwijten is die debiele general election
Je kan haar nog wel meer verwijten hoor:

- na de verkiezingen de DUP als partner aantrekken waardoor de NI-situatie op slot raakte
- het aanroepen van artikel 50 terwijl men duidelijk nog niet klaar was
- het niet definiëren van Brexit waardoor we daar nu nog discussie over hebben ("brexit is brexit" gaat de geschiedenis in als zoiets als "peace for our time")
- sowieso geen plan hebben voor de onderhandelingen (en wat te doen bij een eventuele mislukking)
- figuren als Johnson en Davis als ministers aanstellen (dat ze ze weer uit schopte was wel weer netjes)

En er zijn nog zat kleinere blunders die ze begaan heeft.
Falcozondag 24 maart 2019 @ 22:28
Als 'human being' heeft May ook hard gefaald door als een kille vrouw te acteren in de nasleep van de brand in de Grenfell Tower.

Nee, de geschiedenis zal hard over haar oordelen en dat is volkomen terecht.
HiZzondag 24 maart 2019 @ 23:06
Gaat May nu echt alleen praten met hardliners?
wdnzondag 24 maart 2019 @ 23:16
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2019 12:44 schreef J.B. het volgende:

[..]

Nog even afgezien van of het überhaupt waar is komt dat dan goed uit, want May is zo slim geweest om in juni 2017 nog een nieuwe verkiezing te organiseren :P
De speaker heeft May al een keer teruggefloten voor zoiets.
Arceezondag 24 maart 2019 @ 23:17
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 22:22 schreef beantherio het volgende:

[..]

Je kan haar nog wel meer verwijten hoor:

- na de verkiezingen de DUP als partner aantrekken waardoor de NI-situatie op slot raakte
Wat zou anders de oplossing voor NI geweest zijn dan?
wdnzondag 24 maart 2019 @ 23:18
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 19:45 schreef Heph844 het volgende:
Nu iedereen zich van haar afkeert en Theresa May haar laatste weken in lijkt te gaan, rijst de vraag: had een andere leider dit beter gedaan? Of was het simpelweg een onmogelijke opdracht met de huidige deal als optimaal resultaat?
en
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 22:09 schreef trein2000 het volgende:
Enige wat je May echt kunt verwijten is die debiele general election
Ik heb nog steeds het idee dat May dit serieus aan het verkloten is omdat ze tegen een Brexit is.
dodoriazondag 24 maart 2019 @ 23:23
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 23:17 schreef Arcee het volgende:

[..]

Wat zou anders de oplossing voor NI geweest zijn dan?
Het oorspronkelijke EU voorstel, dat alleen NI in de backstop zou zitten, en niet het hele VK. Het was puur om de DUP te vriend te houden dat May daar niet mee akkoord ging.
raptorixmaandag 25 maart 2019 @ 03:16
Wat is eigenlijk de deadline mbt de kieslijsten? Lijkt me namelijk best cruciaal....
Whiskers2009maandag 25 maart 2019 @ 06:18
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 03:16 schreef raptorix het volgende:
Wat is eigenlijk de deadline mbt de kieslijsten? Lijkt me namelijk best cruciaal....
12 april. Die datum is niet willekeurig gekozen.
bedachtzaammaandag 25 maart 2019 @ 07:33
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 23:18 schreef wdn het volgende:

[..]

en
[..]

Ik heb nog steeds het idee dat May dit serieus aan het verkloten is omdat ze tegen een Brexit is.
Nee, ze gaat brexit wel leveren, ofwel doordat ze voor haar deal stemmen of het VK zal de EU zonder deal verlaten.
Deze week ook geen MV3 vermoedt ik, eerst weer wat tijd verspelen tot de laatste week.
Q.maandag 25 maart 2019 @ 08:19
quote:
7s.gif Op maandag 25 maart 2019 07:33 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Nee, ze gaat brexit wel leveren, ofwel doordat ze voor haar deal stemmen of het VK zal de EU zonder deal verlaten.
Deze week ook geen MV3 vermoedt ik, eerst weer wat tijd verspelen tot de laatste week.
MV3 MOEST toch deze week plaatsvinden van de EU27?
westwoodblvdmaandag 25 maart 2019 @ 08:34
quote:
1s.gif Op maandag 25 maart 2019 06:18 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

12 april. Die datum is niet willekeurig gekozen.
Tot vorige week had de Britse Kiesraad nog geen enkele voorbereiding getroffen voor de Europese verkiezingen. Dat moeten leuke tijden zijn daar op dat kantoor. :')
J.B.maandag 25 maart 2019 @ 08:45
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2019 23:16 schreef wdn het volgende:

[..]

De speaker heeft May al een keer teruggefloten voor zoiets.
Dat ging over een parlementaire sessie, die duurt ieder jaar van september t/m juli. Dat is heel wat anders dan een regeerperiode. Ergo: dat het VK geen nieuw referendum kan organiseren vanwege die regel is feitenvrij geraaskal.
Whiskers2009maandag 25 maart 2019 @ 09:45
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 08:34 schreef westwoodblvd het volgende:

[..]

Tot vorige week had de Britse Kiesraad nog geen enkele voorbereiding getroffen voor de Europese verkiezingen. Dat moeten leuke tijden zijn daar op dat kantoor. :')
May heeft ook al geroepen dat ze het niet georganiseerd kan krijgen
zoostmaandag 25 maart 2019 @ 09:54
Deze week dus eerst de interne machtstrijd bij de conservatives uitvechten....
zoostmaandag 25 maart 2019 @ 09:58
quote:
14s.gif Op maandag 25 maart 2019 08:19 schreef Q. het volgende:

[..]

MV3 MOEST toch deze week plaatsvinden van de EU27?
May realiseert zich dat ze weer geen meerderheid gaat krijgen (de hardliners in haar partij (ERG) ) gaan weer tegen MV3 stemmen. Dus ja, dan heeft het weinig zin.

Ze moet dus eerst zeker genoeg zijn van een meerderheid (inclusief de DUP) voordat ze MV3 opnieuw in stemming gaat brengen. Dat kan nog wel even duren. Ze heeft tot 12 april.
Frozen-assassinmaandag 25 maart 2019 @ 10:02
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 09:58 schreef zoost het volgende:

[..]

May realiseert zich dat ze weer geen meerderheid gaat krijgen (de hardliners in haar partij (ERG) ) gaan weer tegen MV3 stemmen. Dus ja, dan heeft het weinig zin.

Ze moet dus eerst zeker genoeg zijn van een meerderheid (inclusief de DUP) voordat ze MV3 opnieuw in stemming gaat brengen. Dat kan nog wel even duren. Ze heeft tot 12 april.
Maar EU heeft toch gezegd dat er deze week een nieuwe stemming moet komen voor MV3 of anders vliegen ze eruit? En ook eruit als het niet geaccepteerd wordt?
devlinmrmaandag 25 maart 2019 @ 10:15
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:02 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Maar EU heeft toch gezegd dat er deze week een nieuwe stemming moet komen voor MV3 of anders vliegen ze eruit? En ook eruit als het niet geaccepteerd wordt?
Als ze deze week MV3 erdoor krijgt krijgen ze uitstel tot 22 mei
Zoniet, dan moeten ze een nieuw plan overhandigen voor 12 april

Ik vind deze lui altijd wel informatief en neutraalUK: We will leave at the end of May.
EU: The month or the person?
UK: ...
Whiskers2009maandag 25 maart 2019 @ 10:17
quote:
14s.gif Op maandag 25 maart 2019 08:19 schreef Q. het volgende:

[..]

MV3 MOEST toch deze week plaatsvinden van de EU27?
Niet dat ik weet. Bovendien gaat de EU daar niet over.
zoostmaandag 25 maart 2019 @ 10:19
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:02 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Maar EU heeft toch gezegd dat er deze week een nieuwe stemming moet komen voor MV3 of anders vliegen ze eruit? En ook eruit als het niet geaccepteerd wordt?
Dit plaatje geeft het goed weer.

_106135916_brexit_flowchart_22_march_v04_640-nc.png
devlinmrmaandag 25 maart 2019 @ 10:20
quote:
1s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:17 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Niet dat ik weet. Bovendien gaat de EU daar niet over.
Is meer dat als ze voor 12 april met een nieuw plan moet komen omdat MV3 weer weggestemd is ze erg weinig tijd over gaat houden
Frozen-assassinmaandag 25 maart 2019 @ 10:33
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:19 schreef zoost het volgende:

[..]

Dit plaatje geeft het goed weer.

[ afbeelding ]
Ja, ik zie niet heel veel mogelijkheden tot een langer uitstel als MV3 er niet doorheen komt. Ze gaan nu niet opeens binnen 10 dagen met een alternatief plan komen. Dan zie ik May eerder een MV4 proberen.
Frozen-assassinmaandag 25 maart 2019 @ 10:36
DominicRaab twitterde op zondag 24-03-2019 om 09:20:45 @mrjamesob Always flattered to be targeted by the Looney Left, James, but you can take your anti-Brexit rants and your student politics elsewhere - you’re blocked. reageer retweet
Nadat James O'Brien een 7 minuten lang filmpje postte met allemaal uitspraken van Raab zelf.

LBC twitterde op vrijdag 22-03-2019 om 16:11:52 James O'Brien takes a look at Tory leadership hopeful Dominic Raab's interviews and pulls them apart one-by-one. @mrjamesob https://t.co/JOyiEgeMLV reageer retweet
DustPuppymaandag 25 maart 2019 @ 11:03
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:36 schreef Frozen-assassin het volgende:
DominicRaab twitterde op zondag 24-03-2019 om 09:20:45 @:mrjamesob Always flattered to be targeted by the Looney Left, James, but you can take your anti-Brexit rants and your student politics elsewhere - you’re blocked. reageer retweet
Nadat James O'Brien een 7 minuten lang filmpje postte met allemaal uitspraken van Raab zelf.

LBC twitterde op vrijdag 22-03-2019 om 16:11:52 James O'Brien takes a look at Tory leadership hopeful Dominic Raab's interviews and pulls them apart one-by-one.@:mrjamesob https://t.co/JOyiEgeMLV reageer retweet
Nooit leuk om met je eigen woorden geconfronteerd te worden, natuurlijk.
Hancamaandag 25 maart 2019 @ 11:08
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 10:33 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Ja, ik zie niet heel veel mogelijkheden tot een langer uitstel als MV3 er niet doorheen komt. Ze gaan nu niet opeens binnen 10 dagen met een alternatief plan komen. Dan zie ik May eerder een MV4 proberen.
Tja, hangt er vanaf wat dat plan in moet houden. Toegeven aan die inmiddels 5 miljoen Britten die een nieuw referendum willen is natuurlijk best een optie. Kun je Brexit lang uitstellen en rustig dit najaar nog een referendum houden.

Ik denk echt nog steeds dat no deal geen optie is. Niet voor de regering, niet voor de overgrote meerderheid van de MPs en niet voor de EU. Dus ik zie het daar echt niet van komen. Sterker nog: als de Britten straks geen enkel plan hebben maar vragen om binnen de EU te overleggen over het nieuwe verdrag en dus 2 jaar uitstel willen, verkiest de EU dat ook boven no deal denk ik.
rubbereendmaandag 25 maart 2019 @ 11:18
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 11:08 schreef Hanca het volgende:

[..]

Tja, hangt er vanaf wat dat plan in moet houden. Toegeven aan die inmiddels 5 miljoen Britten die een nieuw referendum willen is natuurlijk best een optie. Kun je Brexit lang uitstellen en rustig dit najaar nog een referendum houden.

Ik denk echt nog steeds dat no deal geen optie is. Niet voor de regering, niet voor de overgrote meerderheid van de MPs en niet voor de EU. Dus ik zie het daar echt niet van komen. Sterker nog: als de Britten straks geen enkel plan hebben maar vragen om binnen de EU te overleggen over het nieuwe verdrag en dus 2 jaar uitstel willen, verkiest de EU dat ook boven no deal denk ik.
Maar dan zal er een concreet voorstel moeten liggen wat betreft referendum en vraag. En dat zal beide zo afgebakend moeten zijn dat er geen nieuwe onderhandelingen aan vast zitten. En er komen Europese verkiezingen in het VK, wat op zich een enorme afgang is
Frozen-assassinmaandag 25 maart 2019 @ 11:32
D2fhj0rWkAQ4wdi.png:large
Elziesmaandag 25 maart 2019 @ 11:45
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 11:08 schreef Hanca het volgende:

[..]

Tja, hangt er vanaf wat dat plan in moet houden. Toegeven aan die inmiddels 5 miljoen Britten die een nieuw referendum willen is natuurlijk best een optie. Kun je Brexit lang uitstellen en rustig dit najaar nog een referendum houden.

Ik denk echt nog steeds dat no deal geen optie is. Niet voor de regering, niet voor de overgrote meerderheid van de MPs en niet voor de EU. Dus ik zie het daar echt niet van komen. Sterker nog: als de Britten straks geen enkel plan hebben maar vragen om binnen de EU te overleggen over het nieuwe verdrag en dus 2 jaar uitstel willen, verkiest de EU dat ook boven no deal denk ik.
Maar vijf miljoen Britten die nu roepen voor een tweede referendum is een minderheid ten opzichte van de zeventien miljoen Britten die toen voor een Brexit hebben gestemd.

Men spiegel hier teveel een scenario voor alsof nu een meerderheid van de Britten spijt zou hebben dat ze voor die Brexit hebben gestemd. Dat beeld klopt niet. Het gaat ze vooral over het proces van de Brexit waar het Lagerhuis onderling zo over verdeeld is. Dat maakt die gehele Brexit feitelijk ook zo tragisch. Elk scenario kent immers verliezers.
Frozen-assassinmaandag 25 maart 2019 @ 11:49
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 11:45 schreef Elzies het volgende:

[..]

Maar vijf miljoen Britten die nu roepen voor een tweede referendum is een minderheid ten opzichte van de zeventien miljoen Britten die toen voor een Brexit hebben gestemd.

Men spiegel hier teveel een scenario voor alsof nu een meerderheid van de Britten spijt zou hebben dat ze voor die Brexit hebben gestemd. Dat beeld klopt niet. Het gaat ze vooral over het proces van de Brexit waar het Lagerhuis onderling zo over verdeeld is. Dat maakt die gehele Brexit feitelijk ook zo tragisch. Elk scenario kent immers verliezers.
Bij een referendum komen er stukken meer mensen opdraven dan er mensen zijn die tijd en zin hebben om een petitie te ondertekenen als ze daar uberhaupt van op hoogte zijn.

Ik denk niet dat je opkomst bij referendum 1 op 1 moet gaan vertalen naar 'opkomst' bij de petitie
Elziesmaandag 25 maart 2019 @ 11:56
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 11:49 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Bij een referendum komen er stukken meer mensen opdraven dan er mensen zijn die tijd en zin hebben om een petitie te ondertekenen als ze daar uberhaupt van op hoogte zijn.

Ik denk niet dat je opkomst bij referendum 1 op 1 moet gaan vertalen naar 'opkomst' bij de petitie
Zelfs met een nieuw referendum waarbij wordt besloten dat het VK bij de EU blijft. Dat maakt de toekomstige onderhandelingspositie voor de Britten binnen diezelfde EU erg zwak. Want ze wilden er ooit eruit stappen maar moesten zich met hangende pootjes toch weer aanmelden. Dat stigma blijf je dan als land houden. Decennia lang.

Ook dat scenario is dus geen handje klap waarbij alles vergeven en vergeten wordt. Ook dan houdt je een enorme verdeeldheid binnen het VK, heeft dit ernstige politieke consequenties met de daarbij horende economische en maatschappelijke onzekerheid.

Geen enkel scenario kent dus een positieve uitkomst. Dat maakt het tot een tragedie.
Hancamaandag 25 maart 2019 @ 12:11
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 11:18 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Maar dan zal er een concreet voorstel moeten liggen wat betreft referendum en vraag. En dat zal beide zo afgebakend moeten zijn dat er geen nieuwe onderhandelingen aan vast zitten. En er komen Europese verkiezingen in het VK, wat op zich een enorme afgang is
Dat weet ik dus niet.

Ik denk dat de Britten met alleen "we willen 2 jaar uitstel om een echte handelsdeal af te sluiten binnen de EU" al wel 2 jaar uitstel kunnen krijgen, zonder echt een concreet plan. Ook de EU wil geen no deal, dat is nu wel gebleken.

Die verkiezingen moeten dan inderdaad wel worden gehouden.
greatgonzomaandag 25 maart 2019 @ 12:54
quote:
'Premier May biedt eigen positie aan in ruil voor steun brexitdeal'
bij nos.nl
Whiskers2009maandag 25 maart 2019 @ 12:57
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:54 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

bij nos.nl
Interesting :Y
wdnmaandag 25 maart 2019 @ 12:58
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 12:54 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

bij nos.nl
quote:
Volgens Peston zou May dit verschillende politici, onder wie Boris Johnson en Steve Baker, hebben toegezegd. Zij moeten dan voor haar Brexitdeal stemmen, **inclusief de door hun bekritiseerde backstop**. May zou geen verdere details hebben gegeven, waardoor onduidelijk is hoe concreet de belofte is

,,Zelfs als ze zichzelf ritueel offert op het Brexit-altaar, kunnen tegenstanders nog steeds bedanken en toch tegen haar voorstel stemmen. Waarom zouden tegenstanders voor de deal stemmen en daarmee hun principes verloochenen? Enkel om May weg te krijgen?", analyseert Peston.
.
:D
Tijnmaandag 25 maart 2019 @ 13:03
Is het genoeg als de ERG-fractie voor de deal stemt? De DUP is nog steeds tegen, toch?
capriciamaandag 25 maart 2019 @ 13:05
quote:
5s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:03 schreef Tijn het volgende:
Is het genoeg als de ERG-fractie voor de deal stemt? De DUP is nog steeds tegen, toch?
Ze moet 149 meer stemmen halen dan de vorige keer.
riazopmaandag 25 maart 2019 @ 13:28
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 11:45 schreef Elzies het volgende:

[..]

Maar vijf miljoen Britten die nu roepen voor een tweede referendum is een minderheid ten opzichte van de zeventien miljoen Britten die toen voor een Brexit hebben gestemd.
Er waren in die mars ook maar 800.000 mensen, terwijl Londen 12 miljoen inwoners telt.

Ik denk eerder dat het aantal Leavers is gegroeid en dat we zitten te gluren naar de stuiptrekkingen van de resten van het Remain front.
Tijger_mmaandag 25 maart 2019 @ 13:31
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:28 schreef riazop het volgende:

[..]

Er waren in die mars ook maar 800.000 mensen, terwijl Londen 12 miljoen inwoners telt.

Ik denk eerder dat het aantal Leavers is gegroeid en dat we zitten te gluren naar de stuiptrekkingen van de resten van het Remain front.
Volkomen logisch. Leave mars: 150 man. Remain mars: 800,000. Conclusie; Remain loopt op zijn laatste benen.

Bravo.
L3gendmaandag 25 maart 2019 @ 13:34
quote:
5s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:03 schreef Tijn het volgende:
Is het genoeg als de ERG-fractie voor de deal stemt? De DUP is nog steeds tegen, toch?
Nee, May moet ook aantal Labour backbenchers overhalen. Het plan van May is ook om de DUP en de ERG over de lijn te trekken en als het close wordt dat er aantal Labour leave mps meegaan. Maar Ik denk nog steeds dat de hard core van de hard core ERG nog steeds tegenstemmen wat ze ook belooft.
riazopmaandag 25 maart 2019 @ 13:34
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:31 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Volkomen logisch. Leave mars: 150 man.
Je bedoelt die gekken die van Schotland naar Londen lopen?
Hancamaandag 25 maart 2019 @ 13:38
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:05 schreef capricia het volgende:

[..]

Ze moet 149 meer stemmen halen dan de vorige keer.
Nee, 75. Het verschil was 149. Als er dus 75 overlopen is het gat gedicht. (75 meer aan jouw kant, 75 meer aan de andere kant)
capriciamaandag 25 maart 2019 @ 13:39
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2019 13:38 schreef Hanca het volgende:

[..]

Nee, 75. Het verschil was 149. Als er dus 75 overlopen is het gat gedicht. (75 meer aan jouw kant, 75 meer aan de andere kant)
Oh ja.. je hebt gelijk! :D