quote:Op vrijdag 26 april 2019 09:54 schreef Elleska het volgende:
Bijna 6maand tinkDat is echt wel een jompel waard na alle problemen in het begin, wat zeg ik een dubbele jompel
![]()
Wat ik heb geleerd is dat je productie pas stabiel wordt na de 9maand.
Maar 1 a 2x per werkdag kolven en als je thuis bent gewoon op verzoek blijven voeden zijn meer voedingen dan enkel sochtends/savonds.
Er zijn anderen met meer kolfkennis maar ipv een volledige kolfsessie tussendoor kort kolven voor de productie ipv voor de opbrengst?
Was die frustratie omdat het zo weinig opleverde? Je kolft niet alleen voor de opbrengst van die dag hè, maar ook zodat je lichaam een seintje krijgt dat de melkproductie nog steeds nodig is (door er niet te lang tussen te laten). Ik zou daarom wel adviseren je kolfsessies op het werk gelijkmatiger te verdelen over de dag.quote:Op vrijdag 26 april 2019 11:36 schreef Tink89 het volgende:
Dus met vier keer kolven, haal ik soms net twee voedingen, maar meestal niet. Vanaf 13:30 kolf ik niet meer (dat frustreerde meer dan het opleverde) en dan als ik rond 18 uur thuis ben, kan ik nog een voeding doen, al is het dus niet genoeg voor een hele.
Ik ben om kwart voor vijf thuis en leg dan meteen aan. Ik begin om 7:15, en voed/kolf nu meestal ergens middernacht, 5:15, 8, 11 en rond 13:30-14:00. Laatste is een powerkolfsessie en dan voed ik dus weer rond vijf uur. Ik vind dat best een prima verdeling.quote:Op zaterdag 27 april 2019 02:07 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Was die frustratie omdat het zo weinig opleverde? Je kolft niet alleen voor de opbrengst van die dag hè, maar ook zodat je lichaam een seintje krijgt dat de melkproductie nog steeds nodig is (door er niet te lang tussen te laten). Ik zou daarom wel adviseren je kolfsessies op het werk gelijkmatiger te verdelen over de dag.
Ongeveer twee voedingen kolven onder werktijd is overigens helemaal niet slecht.Dat had ik ook, zelfs in de hoogtijdagen waarin ik geen kunstvoeding hoefde te gebruiken.
Fijn!quote:Op zaterdag 27 april 2019 10:00 schreef Tink89 het volgende:
Overigens lijkt prul m'n productie met haar ziek zijn niet platgelegd te hebben, ik kolfde donderdag ongeveer net zo veel als vroeger.
Dat is de reden dat ik het deelde, dat je er niet zo veel over leest. Jij ook bedankt @Cholula voor je reactie. Ik schreef 'alleen de lusten' maar ik vraag me soms ook wel af hoe hij ooit gaat stoppen. En waarom andere kinderen dat dan wel al doen. Is dat niet toch dat ze een poosje minder interesse hebben en moeders dat aangrijpen om te stoppen? Waar niks mis mee is, natuurlijk. Of heb je 2 groepen kinderen: die binnen een jaar stoppen omdat het minder nodig is voor de calorieën , en die eindeloos doorgaan omdat het lekker/fijn is?quote:Op donderdag 25 april 2019 21:36 schreef Franny_G het volgende:
[..]
Ik was dus acht dagen weg. Niet gekolfd. En het werkte nog. Ik sta er zelf ook versteld van. Mijn vriend had de wat naïeve gedachte dat Ysje na de onthouding van 8 dagen wel zou kunnen stoppen met de borst. Maar nee. Als ik echt had gewild, had dat wel gekund natuurlijk. Maar dan had Ysje echt de hele boel bij elkaar geschreeuwd en gehuild. Ik heb het namelijk even geprobeerd omdat ik na ruim 5 jaar bv geven op zich best wel klaar zou willen zijn, maar hij werd echt hysterisch. En dan kan ik het ook weer niet goed over mijn hart verkrijgen het hem te weigeren, zeker niet als hij me duidelijk gemist heeft.
Ik weet niet hoe het kan dat ik twee totaal borstverslaafde kinderen heb gekregen. Oudste vraagt ook nog steeds af en toe of ze nog mag. Ik vind dat wel fascinerend eigenlijk. Waarom het zo is dat sommige kinderen al redelijk snel zelf aangeven niet meer te willen en anderen tot in het oneindige willen doorgaan. Ik vind het een lust en een last tegelijk. Want mijn idee was steeds dat ik het moment zou afwachten dat het op hun initiatief zou stoppen, dat het natuurlijk en harmonieus zou gaan, maar dat moment komt geloof ik bij Ysje ook niet vanzelf.
Ik weet ook niet waarom ik dit hier schrijf, inderdaad beetje #liefdagboek. Maar deze kant van het (lang) geven van borstvoeding daar lees ik eigenlijk nooit over.
Dat klinkt inderdaad heel wat beter dan tussen 13:30 en 18:00 niet kolven/voeden (zo stond het in je vorige post).quote:Op zaterdag 27 april 2019 10:00 schreef Tink89 het volgende:
Ik ben om kwart voor vijf thuis en leg dan meteen aan. Ik begin om 7:15, en voed/kolf nu meestal ergens middernacht, 5:15, 8, 11 en rond 13:30-14:00. Laatste is een powerkolfsessie en dan voed ik dus weer rond vijf uur. Ik vind dat best een prima verdeling.
Dit doet me herinneren dat er zeker een tijd is geweest, rond zijn verjaardag? dat Jacob overdag nooit om drinken vroeg. Pas toen hij een manier had om te vragen (ik heb heel lang op mijn borst geklopt bij het aanbieden, dat is hij gaan nadoen) kwam hij het ook vragen. Toen had ik dus makkelijk kunnen afbouwen naar alleen in/rond de nacht of naar nul. Maar als ik het aanbood nam hij meestal wel en ik heb nooit geaarzeld om dat te doen, omdat het mij onlogisch leek als het al stopte.quote:Op zaterdag 27 april 2019 14:34 schreef Elleska het volgende:
Lemijn, ik denk dat het inderdaad per kind verschilt maar ook hoe je daar als moeder op reageert.
L is nu bijna 1 jaar en vraagt niet om een voeding (of ik pik de signalen niet op). Hij laat wel merken dat hij honger heeft maar sinds hij goed eet kan dat net zo makkelijk worden gestild met vast voedsel. Hij drinkt nog wel graag wanneer ik het aanbied dus dat blijf ik doen na elk slaapje en voor de nacht. Maar ik kan me voorstellen dat ik dit ook had kunnen interpreteren als "hij heeft het niet meer nodig" en was gestopt met aanbieden.
Ja klopt ook wel, ik heb vaak een half uur vertraging en pik prul dus ergens tussen half vijf en half zes op de opvang op. Maar ik vind het wel prima zo. M'n productie is inmiddels best stabiel en ik werd echt heel ongelukkig van blijven proberen om de boel op te krikken. Het had - ook na een maand lang vier keer kolven op kantoor enzo - ook geen zin. M'n productie bleef hetzelfde.quote:Op zaterdag 27 april 2019 14:33 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Dat klinkt inderdaad heel wat beter dan tussen 13:30 en 18:00 niet kolven/voeden (zo stond het in je vorige post).
Mariposas wat kut, sterkte!Volgens mij heb je alle hulpmiddelen al in huis, behalve misschien van die beschermkapjes tegen schurende kleding, maar die vond ik zelf niet fijn (die van Medela tenminste).
Nee hoor, niet stom. Maar stoppen is echt geen optie voor mij. Ik weet dat ik daar echt heel erg spijt van ga krijgen. Ook omdat het uiteindelijk wel beter wordt en het dan heel erg fijn is.quote:Op zaterdag 27 april 2019 14:04 schreef Lemijn het volgende:
Wat klote zeg, dat het zo pijnlijk is. Je hoeft er niet doorheen he? Of zeg ik nou iets stoms. Superstoer dat je zo bezig bent, ik hoop dat het snel beter wordt. 11 weken klinkt best lang.
quote:Op zondag 28 april 2019 13:59 schreef krijgerrtje het volgende:
Mijn baby is waanzinnig ontevreden met de melk die m’n borsten op het moment te bieden en hebben én weigert pertinent alle kunst- én borstvoeding uit een flesHet is hier dus súper gezellig in huis de laatste dagen en al mijn frustraties helpen m’n productie ook niet mee. En oh ja, over twee weken moet ik weer aan het werk en ‘moet’ dat flesweigeren eigenlijk voorbij zijn. Ik heb voor m’n gevoel alles al geprobeerd eigenlijk, maar misschien is hier iemand met de gouden tip?
Dat is de heerlijkheid van dat lange voeden: er gebeurt niks meer met mijn borstgrootte.* Dus scheef word ik er nooit meer van en gestuwd ook niet. Ik geloof dat Jacob in vlagen wel een voorkeur heeft voor rechts maar andere weken merk ik dat niet.quote:Op zaterdag 27 april 2019 23:12 schreef LadyBlack het volgende:
Tolstoi, mijn zoontje (inmiddels 3 jaar) 'drinkt' al tijden alleen nog maar rechts. Links is nooit meer helemáál goedgekomen sinds major kloven rond 9 maanden, maar dat is geen enkel probleem. Ik ben er niet scheef door gaan lopen ofzo
Txs, ja dat dusquote:
Heb ik geprobeerd en werkt eventjes, maar m'n borsten zijn nogal gigantisch en zwaar en dan moet ik prul met één hand ondersteunen/rechtop houden en met één hand die borst ondersteunen en dat hou ik niet zo lang vol...quote:Op zondag 28 april 2019 20:34 schreef Lemijn het volgende:
En meer rechtop? Zelf meer of minder onderuit gezakt en je dochter dan verticaal tegen je aan. Dat scheelt misschien ook qua druk op oren.
Ik heb ook ooit een mega kloof gehad die continu open sprong. Met kolven nog erger als met voeden. Wat hier echt goed hielp was andersom aanleggen. Dan wordt het voor een deel ontzien want is de belasting ook anders ofzo. Dus als je normaal gewoon buik tegen buik voed kan de rugby houding helpen.quote:Op zaterdag 4 mei 2019 11:04 schreef Mariposas het volgende:
Heeft iemand ervaring met een zeer hardnekkige kloof of tips wat ik nog kan doen? Ik heb eerst lanoline geprobeerd. Daarna mothermates (geen succes, die ademen niet. Infectie sloeg naar binnen en kreeg aan beide kanten een borstontsteking). Nu anderhalve week gebruik ik Polymem tepelpads. De kloof is al een stuk beter, maar springt steeds weer open, zowel bij kolven als voeden. Omdat het aanhappen nog steeds nier optimaal gaat, kolf ik aan de kloof-kant voor ongeveer 80% en 20% voed ik live.
Het zou heerlijk zijn om gewoon twee dagen helemaal niets met die tepel te doen, maar dat is natuurlijk geen optie.
Ze gaan buisjes plaatsen maar omdat Bikkel onder de 1 is doen ze het niet overal. In dit geval dus alleen in Leiderdorp.quote:Op maandag 6 mei 2019 20:32 schreef CassElliot het volgende:
Welke operatie, Wolken? (omdat regio en pas zelf ook bij de KNO geweest)
Kun je bij jezelf meer rust inbouwen? Kan iemand iets voor je opvangen (en zou je dat willen)?
Hij heeft nu voor de derde keer een kuur gehad omdat het vorige week een dubbele ontsteking was, normaal gesproken heeft hij hem aan 1 oor en nu dus beide. Ik kan het met de huisarts bespreken de volgende keer.quote:Op maandag 6 mei 2019 21:30 schreef elliebell het volgende:
Geen idee of je het wil (of al hebt geprobeerd of kan) en of het helpt Wolken, maar Kees heeft 6 weken een onderhoudskuur antibiotica gehad, aansluitend op de gewone antibiotica. Daarmee bleef de oorontsteking wel weg. Helpt wellicht overbruggen tot de operatie.
En Kees ging ook pas nadat de oorontsteking echt een tijdje weg was (nadat hij buisjes had), pas goed eten. Hoop dat het sneller kan voor jullie. En qua iets vullends (naast kunstvoeding en/of pap?), volle Griekse yoghurt?
Heel veel sterkte, enorm rot voor zo'n ukkie toch hè
Thanks voor de tip, ik heb gelijk boezemvriendjes besteld. Hopelijk zijn het niet van die mega capsules...quote:Op maandag 6 mei 2019 21:45 schreef elliebell het volgende:
@:Wolken Onderhoudskuur was trouwens voorgeschreven door KNO arts, dus misschien die even vragen. Die hebben net weer ander beleid (bij ons dan) dan de huisarts.
En van die goede dagen herken ik ook enorm. Wij hebben er echt een ander kind voor terug gekregen toen die oorontstekingen eindelijk klaar waren.
Ik heb een tijdje fenegriek en gezegende distel geslikt voor opkrikken productie, op aanraden lactatiekundige (zie hier https://www.borstvoeding.com/problemen/mproductie/kruiden1.html ). Leek mij wel te helpen. Geen ervaring met borstvoedingsthee verder.
Wat sneu zeg, dat is echt heel zwaar. Toen Sjaak zo vaak oorontsteking had kregen wij als tip om zijn bedje schuin te zetten. Dat schijnt tegen de pijn te helpen. Plat liggen geeft druk op de oortjes en door het hoofdje wat hoger te leggen, kan dat wat schelen. Ik hoop dat je er wat aan hebt.quote:Op maandag 6 mei 2019 20:28 schreef Wolken het volgende:
We zijn van de week eindelijk naar een KNO arts geweest na lopen zeuren om een doorverwijzing en hebben vandaag de pre operatieve screening gehad. Wachttijd tot operatie: 2 maanden... Dat betekent dus ongeveer nog 4 oorontstekingenEn 2 maanden met zeer beperkte slaap. Ik heb mijn zorgverzekering gebeld en die gaat kijken of we ergens eerder aan de beurt zijn maar nog 2 van zulke maanden hou ik gewoon niet vol. Ik wil sowieso wel bv blijven geven maar heb nu het idee dat ik niet aan zijn vraag kan voldoen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |