abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_192727285
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 07:58 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Het woord "dure" is niet uitgesproken door Ellemeet. Dat is wat de journalist er op eigen initiatief heeft tussengeprutst.
[..]

Hier geeft Ellemeet duidelijk aan dat het niet om de kosten gaat, maar om de beste zorg.

Alleen sommige domme mensen (vooral vanuit PVV en FvD) denken steeds dat het om geld gaat, en gaan dan weer D66 en GL bashen.
Artsen zelf (zorgpersoneel dus, hiep hiep hoera voor deze helden) zijn het in grote getale eens met deze realistische aanpak.
En uiteindelijk is het zorgpersoneel degene die het beste weet wat het beste voor de patient is.
Misschien is het wel verhelderend om eens te kijken wat de favoriete partijen van het zorgpersoneel zijn:
https://www.medischcontac(...)orlopig-favoriet.htm
als de artsen en verpleging er nou zo'n voorstander van zijn van deze realistische aanpak, dan komt bij mij de vraag op wie dan er voor zorgt dat die overbehandeling plaatsvind eigenlijk?
Wie dwingt dan die ouderen en de zorgsector om dit te doen?

[ Bericht 0% gewijzigd door Noudanzeg op 21-04-2020 09:16:49 ]
  dinsdag 21 april 2020 @ 08:29:53 #252
159199 RickoKun
LOLZ! BACKWARD PWNAGE (tm) V2
pi_192727424
Nou, lekker is dat.


Ik mag tot mn 70ste werken en daarna lekker sterven? Sterf zelf lekker?
Keep that perfect beat boy.
pi_192727478
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 08:29 schreef RickoKun het volgende:
Nou, lekker is dat.

Ik mag tot mn 70ste werken en daarna lekker sterven? Sterf zelf lekker?
tja, dit vind ik inderdaad ook wel bijzonder. tegen de tijd dat ik met pensioen mag is de pensioenleeftijd wel 70 jaar, en dan word je gelijk maar gevraagd of je wel zeker weet dat je die behandeling wilt, want je bent al zooo oud.
pi_192727484
Dan maar omlaag met de pensioen leeftijd en de belastingen zodat je rond je 50e kan stoppen en nog wat leuks kan gaan doen.
De Euro was een goed idee ... en dat had het moeten blijven.
pi_192728846
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 08:13 schreef Noudanzeg het volgende:

[..]

als de artsen en verpleging er nou zo'n voorstander van zijn van deze realistische aanpak, dan komt bij mij de vraag op wie dan er voor zorgt dat die overbehandeling plaatsvind eigenlijk?
Wie dwingt dan die ouderen en de zorgsector om dit te doen?
Je hebt wel eens gehoord van het bedreigen van hulpverleners (ambulance personeel).
Dat geldt wellicht ook voor het zorgpersoneel.
Als er een obese familielid van een PVV-tokkie-familie aan het einde van zijn/haar latijn in een ziekenhuis bed ligt, en zijn/haar leven lang zijn/haar lichaam heeft voorzien van Van-Nelle-zware-shag en Schültenbrau heeft een arts wellicht twijfels over het nut van een IC-opname.
Maar overtuig die familie maar eens.....
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_192728864
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 08:29 schreef RickoKun het volgende:
Nou, lekker is dat.

Ik mag tot mn 70ste werken en daarna lekker sterven? Sterf zelf lekker?
Nogmaals: Een IC opname kon wel eens je leven wel eens verkorten ipv verlengen.
Het is altijd in het belang van de patient. Waarvoor toch altijd dat wantrouwen?
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_193275746
https://www.tubantia.nl/h(...)KXXmyaG5yOH8jwzIaar8

quote:
Twentse hoogleraar: ‘Alleen doden en ic-bedden zijn geteld, alsof dat het enige is wat ertoe doet’
NIJMEGEN/ ENSCHEDE - Hij beticht gezondheidsminister Hugo de Jonge van het 'wekken van verkeerde verwachtingen' en virologen van 'onbescheidenheid'. Marcel Olde Rikkert, hoogleraar ouderengeneeskunde, kraakt harde noten over hoe Nederland tot nu toe is omgegaan met het virus, met zijn ouderen en met de jongere generaties.

Eric van Reijnen Rutten 23-05-20, 11:02
465
3
Niet gekeken is naar het effect van het coronavirus op ouderen. Te veel is het land geleid door een soort militair commando van ministers, ic-artsen en virologen die te weinig oog hadden voor andere belangen. En het getuigt van 'ongekend weinig realisme' als je werkelijk denkt dat er binnen afzienbare tijd een vaccin tegen corona is dat iedereen afdoende beschermt.

Marcel Olde Rikkert, 57 jaar, is geboren en getogen in Hengelo. Daar is hij gevormd. Hij heeft nog altijd een sterke band met de regio en herkent de zekere bescheidenheid en volhardendheid. Misschien daarom heeft hij nog lang zijn mond gehouden. "Maar", stelt de hoogleraar ouderengeneeskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen, "er is geen enkele reden nog de paniek-urgentie te blijven hanteren, geen enkele reden om het verhaal 'we zijn in crisis' te blijven voeden. Er is nu gelegenheid van elkaar te leren."

Hij wil bijdragen aan de dialoog. Omdat er veel dingen ook anders hadden gemoeten. Zoals met ouderen. De in jaren opgebouwde kennis over die doelgroep leek ineens niet meer te bestaan. Zo werd standaard aangehouden dat mensen mogelijk pas corona konden hebben als zij minimaal 38 graden koorts hadden. Terwijl de lichaamstemperatuur bij een hoogbejaarde één of soms zelfs twee graden lager ligt dan bij een jonger persoon. En je bij een oudere met 37 graden dus soms al kunt spreken van een relevante temperatuursverhoging.

Het gevolg: te laat is onderkend dat er toch wel veel corona voorkwam bij ouderen in bijvoorbeeld verpleeghuizen. Mensen zijn daardoor later behandeld en later beschermd. En toen er een hoge sterfte ontstond, kwam er een soort paniekreactie: de huizen werden op slot gegooid, bezoek was niet meer mogelijk.

Mensen worden ziek en gaan dood. Maar we kunnen ook leren kijken hoe dat gaat

Marcel Olde Rikkert
Commandostructuur
Op zich begrijpt Olde Rikkert dergelijke reacties wel. "In het begin was er echt chaos. In chaos is het heel belangrijk dat je een duidelijke maatregel treft en die kan niet altijd even genuanceerd zijn. Dat is helemaal geen probleem, maar je moet dan wel snel bijsturen." Maar dat is niet gedaan. Volgens Olde Rikkert veroorzaakt door de 'commandostructuur' waarmee het probleem met het coronavirus is aangepakt. "Ze hebben alleen doden en ic-bedden geteld. Alsof dat het enige is wat ertoe doet. Maar je doet grote groepen mensen al snel tekort door maar één discipline kapitein te maken, door in dit geval de ziekenhuizen, de intensive care leidend te laten zijn."

Er is verzuimd te kijken naar wat er te leren viel in het buitenland. Olde Rikkert: "Je zag in Italië al dat heel veel mensen het niet overleefden en dat de verzorgingshuizen brandhaarden waren van het virus. Dan kun je ook gaan nadenken: dit kan ons ook treffen en wat doen we dan met onze concentraties van ouderen in verpleeghuizen?"

"Heus, ik ben ervan overtuigd dat iedereen de intentie had het zo goed mogelijk te doen. Maar er is weinig sensitiviteit voor datgene wat iets uit het oog van de storm lijkt te liggen. 'Wij moeten zorgen dat de ic overeind blijft', dát was het doel geworden. Maar dat kan het doel natuurlijk nooit zijn. Het doel is goede zorg te leveren en passend te maken op wat je in de praktijk tegenkomt.

Kwaliteit van leven
"Doden tellen is makkelijk. Dan lijkt het alsof sterfte het enige is wat ertoe doet in deze periode. Terwijl je ook moet kijken naar effecten op kwaliteit van leven, kwaliteit van sterven: je moet ook de eindfase van het leven in ogenschouw nemen. Je bent wel erg smal bezig als je het alleen maar hebt over de aantallen die sterven en je niet afvraagt: hoe gaat dat dan? Zijn de mensen wel goed voorbereid, is er voldoende dialoog geweest, zijn ze niet eenzaam, weet de familie ermee om te gaan? We zijn denk ik, ook mondiaal, helaas vaak te kort door de bocht bezig geweest. Iedereen is naar de heroïek van de ramp gestapt, heeft vooral die dodenteller in ogenschouw genomen."

Er is veel te lang geleund op experts die de complexiteit van de pandemie niet goed inschatten. "Die experts hebben ook geen glazen bol. Maar ze realiseren zich onvoldoende dat ze bescheidener moeten zijn. Dat zit niet in ze en er zijn ook allerlei verleidingen die de bescheidenheid moeilijk maken. Je bent de baas ineens, je staat in de belangstelling, het onderzoeksgeld ligt voor het opscheppen... Dat is een dynamiek die we ons niet hebben gerealiseerd."

Dat zit ons nu mogelijk dwars. "Kijk naar de dynamiek van het geld. Er is een pot honing buiten gezet, waardoor men nu wereldwijd misschien wel op duizend plekken bezig is met corona-onderzoek. Dat is niet verstandig. Het grootste deel wordt dan geen goed wetenschappelijk onderzoek: te klein, te snel in elkaar gedraaid. De geschiedenis leert ons dat het heel moeilijk is een effectief vaccin te realiseren. Het is ons tot nu toe bijvoorbeeld nog helemaal niet gelukt een influenzavaccin te maken dat voldoende effectief is voor ouderen."

"Dat we pas weer evenementen kunnen organiseren als er een vaccin is, zoals Hugo de Jonge zegt, is het ventileren van iets wat niet realistisch is. Als je de wens hebt kwetsbare groepen te beschermen, moet je je realiseren dat dat niet snel gaat lukken."

Electoraal verlies
Olde Rikkert begrijpt echter wel dat het zo gaat. "In de politiek is er natuurlijk angst voor electoraal verlies, voor populistische partijen die roepen 'u laat mensen doodgaan'." Maar de 'smalle kijk' doet geen recht aan ouderen. "Het blijkt heel moeilijk voor mensen die niet in de ouderenzorg zitten om zich te realiseren dat de mensen zelf niet zo tegen de dood opzien. Als je gewend bent te vechten tegen het sterven, als dat je dagelijkse bezigheid is in de politiek of in de gezondheidszorg, is het moeilijk te onderkennen dat de vraag die gesteld wordt een andere is. Dat de patiënt het misschien niet zo erg vindt te overlijden, maar zich wel zorgen maakt over de manier waarop."

Doden tellen is makkelijk

Marcel Olde Rikkert
"De intelligentste algemene stelregel voor beter en gezond ouder worden, is in beweging blijven, zowel sociaal als fysiek. En wat doen we nu met onze zogenaamde intelligente lockdown? We gaan de bewegingsruimte heel erg inperken. Dat is een ingreep waarvan je weet dat die veel schade gaat opleveren, zowel in fysieke als sociale zin. Je ziet de conditie van mensen achteruitgaan, je ziet de spierkracht afnemen, je ziet de eetlust verminderen. Mensen worden kwetsbaarder, juist dóór de interventie. Het welbevinden van de kwetsbare ouderen is het belangrijkste dat je moet zien te behouden. En wat nu gebeurt, is dus wat je net níet zou moeten willen. Zolang je dat blijft ontkennen..."

De experimenten in de verpleeghuizen, waar mondjesmaat weer wat bezoek wordt toegestaan, noemt Olde Rikkert 'te traag'. "In het Radboudumc is op onze afdeling geriatrie geen enkel moment verboden dat oudere mensen bezoek konden ontvangen. Het is wel beperkt tot een bekend persoon per dag en onder strikte voorzorgsmaatregelen. Ik zie niet in waarom je met dezelfde maatregelen niet ook in het verpleeghuis aan de slag zou kunnen. Ik zou willen zeggen: ga eens in gesprek met ziekenhuizen, wissel uit wat de ervaringen daar zijn, kijk hoe zij hun ouderen hebben beschermd.

"Kijk naar wat je samen kunt leren van wat er gebeurt. Dan ben je effectiever bezig. En realiseer je dat we nu wel in control zijn, maar dat er steeds nieuwe gevallen bij komen. Dat is óók een deel van het leven. Mensen worden ziek en gaan dood. Maar we kunnen ook leren kijken hoe dat gaat."
Weer een helder verhaal over het feit dat er in deze Corona-crisis te veel wordt gekeken vanuit de tunnelvisie van de kwantiteit van het leven ipv de kwaliteit.
Maar we hebben te veel ballast van het taboe dat ons wordt ingegeven door onze conservatief Christelijke traditie en de populistische partijen die overal kwaadwillendheid in zien (typisch geval van "zoals de waard is, vetrouwt hij zijn gasten")
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_193277703
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 08:37 schreef Bloemkool het volgende:
Dan maar omlaag met de pensioen leeftijd en de belastingen zodat je rond je 50e kan stoppen en nog wat leuks kan gaan doen.
Dit dus.

Van mij mogen ze Nederland volplempen met distributiecentra, megastallen, glastuinbouw, bedrijventerreinen met kantoortuinen vol micromanagers en expats, vliegvelden, snelwegen, asielzoekerscentra vol veiligelanders en universiteiten vol buitenlandse studenten. Als ik in ruil daarvoor maar op een normale leeftijd met pensioen mag ipv ver na mijn 70ste en bovendien van dat pensioen mag genieten onder de mediterrane zon.
Waat ein waer, waat ein waer” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_193277987
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 19:26 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]

Dit dus.

Van mij mogen ze Nederland volplempen met distributiecentra, megastallen, glastuinbouw, bedrijventerreinen met kantoortuinen vol micromanagers en expats, vliegvelden, snelwegen, asielzoekerscentra vol veiligelanders en universiteiten vol buitenlandse studenten. Als ik in ruil daarvoor maar op een normale leeftijd met pensioen mag ipv ver na mijn 70ste en bovendien van dat pensioen mag genieten onder de mediterrane zon.
De rijken gunnen arbeiders geen kijk-of luistergenot of rust en de rijken genieten ervan dat er zoveel arbeiders zijn die hen negeren. Te triest voor woorden.
  zaterdag 23 mei 2020 @ 20:20:12 #260
431030 BlackEyedAngel
Allergic to morons and idiots.
pi_193278486
Ik ben blij dat hun niet besloten hebben om m'n moeder van 73 haar nieuwe knie niet te geven die de kwaliteit van haar leven FLINK heeft verbeterd :(
It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness, that is life.
pi_193280659
Werken tot je 67e en bij 70 ben je afgeschreven. Wat een prachtland.
Onder deze lijn niet schrijven
pi_193280788
Had niks anders verwacht van een communistische partij. Familie is voor GroenLinks niet belangrijk.
Land of the free. Home of the brave.
pi_193281178
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 08:37 schreef Noudanzeg het volgende:

[..]

tja, dit vind ik inderdaad ook wel bijzonder. tegen de tijd dat ik met pensioen mag is de pensioenleeftijd wel 70 jaar, en dan word je gelijk maar gevraagd of je wel zeker weet dat je die behandeling wilt, want je bent al zooo oud.
Lijkt mij wel zo verstandig dat je ook eerst gevraagd word om een bepaalde behandeling toe te passen. Maar ik snap wel wat je probeert te zeggen.
pi_193281201
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 22:08 schreef marzman het volgende:
Werken tot je 67e en bij 70 ben je afgeschreven. Wat een prachtland.
Nederland is vooral een prachtwingewest voor belastingontduikende multinationals en de EU. De DDR had indertijd nog west-Duitsland waar men de gepensioneerde slaafjes kon dumpen. (en dat ook maar al te graag deed) Nederland heeft die mogelijkheid niet, dus ziet men het liefst dat uitgediende slaafjes kort na hun pensionering het loodje leggen.
Waat ein waer, waat ein waer” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_193281280
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 april 2020 10:15 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Nogmaals: Een IC opname kon wel eens je leven wel eens verkorten ipv verlengen.
Het is altijd in het belang van de patient. Waarvoor toch altijd dat wantrouwen?
Dat wantrouwen ontstaat natuurlijk omdat de mens in deze tijd tegen een economische waarde word afgezet.
pi_193281412
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 22:14 schreef Scarface88 het volgende:
Had niks anders verwacht van een communistische partij. Familie is voor GroenLinks niet belangrijk.
je bent blijven steken in de koude oorlog van 70 jaar geleden..
dat .... of het is je hedendaagse maffe kronkelend nietdenken
pi_193282091
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 22:39 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

je bent blijven steken in de koude oorlog van 70 jaar geleden..
dat .... of het is je hedendaagse maffe kronkelend nietdenken
De koude oorlog was pas in 1991, dus nog geen dertig jaar geleden, afgelopen. En GroenLinks is, net als die Linke in Duitsland, nog altijd een overblijfsel van een communistische partij. De CPN, één van de voorlopers van GroenLinks, had in 1989 bij het grofvuil van de geschiedenis gezet moeten worden.
Waat ein waer, waat ein waer” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_193282212
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 23:08 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]

De koude oorlog was pas in 1991, dus nog geen dertig jaar geleden, afgelopen. En GroenLinks is, net als die Linke in Duitsland, nog altijd een overblijfsel van een communistische partij. De CPN, één van de voorlopers van GroenLinks, had in 1989 bij het grofvuil van de geschiedenis gezet moeten worden.
Groenlinks is niet communistisch en was dat ook niet bij de oprichting.
pi_193282273
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 23:08 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]

De koude oorlog was pas in 1991, dus nog geen dertig jaar geleden, afgelopen. En GroenLinks is, net als die Linke in Duitsland, nog altijd een overblijfsel van een communistische partij. De CPN, één van de voorlopers van GroenLinks, had in 1989 bij het grofvuil van de geschiedenis gezet moeten worden.
Ik heb ook even gemist waar het nationaliseren van alle productiemiddelen precies staat in het partijprogramma van GL.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_193282412
Volgens Ellemeet moeten we lachend 80 worden.
Dat lachend kan onderhand wel van tafel geveegd worden. Ik heb totaal geen vertrouwen meer in onze overheid.
  zondag 24 mei 2020 @ 08:08:31 #271
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_193285030
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 20:20 schreef BlackEyedAngel het volgende:
Ik ben blij dat hun niet besloten hebben om m'n moeder van 73 haar nieuwe knie niet te geven die de kwaliteit van haar leven FLINK heeft verbeterd :(
En wat doet ze er mee? Bingo?
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 24 mei 2020 @ 08:10:36 #272
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_193285041
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 22:33 schreef Cherni het volgende:

[..]

Dat wantrouwen ontstaat natuurlijk omdat de mens in deze tijd tegen een economische waarde word afgezet.
Leve het neo-liberalisme! *O*
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_193285081
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 08:10 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Leve het neo-liberalisme! *O*
Wou jij het huidige niveau van zorg en de huidige levensverwachting inruilen voor de vorige eeuwen toen er nog geen neo-liberalisme was, en de Christenen de scepter zwaaiden.
Hoe liberaler en seculierder het land, hoe hoger de levensverwachting.
Tijdens de Spaanse Griep was er geen neo-liberalisme. Zaten we toen ook in lockdown?
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_193285089
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 mei 2020 22:33 schreef Cherni het volgende:

[..]

Dat wantrouwen ontstaat natuurlijk omdat de mens in deze tijd tegen een economische waarde word afgezet.
Dat was vroeger nog veel meer. Kijk naar de Spaanse Griep en al die tbc en pest etc.
Vroeger was men lang niet zo solidair met de andere generaties. En ook geen solidariteit tussen de verschillende (Europese) landen. Kijk naar Duitsland dat IC-bedden ter beschikking stelt voor Nederlandse patienten. Volgens mij gebeurde dat tijdens de Spaanse Griep niet....
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_193285266
quote:
14s.gif Op maandag 11 februari 2019 22:18 schreef FANN het volgende:
Dat zijn Okinawa in Japan, Ikaria in Griekenland, Ogliastra in Sardinië, Loma Linda in Californië en het Nicoya-schiereiland in Costa Rica. Is er een verband tussen de leeftijd van de mensen in deze regio’s en hun dieet vroeg de schrijver zich af?

Dit eten ze in:

Okinawa, Japan: bruine rijst, shiitake, bittere meloen, tofu, knoflook en groene thee.
Ikaria, Griekenland: aardappels, peulvruchten, feta, geitenmelk, citroen, fruit, honing en kleine hoeveelheden vis.

Ogliastra, Sardinië: platbrood, zuurdesembrood, gerst, geitenmelk, schapenkaas, tuinbonen, kikkererwten, amandelen, tomaten, venkel en wijn.

Loma Linda, Californië: zalm, tofu, avocado, havermout, bonen, noten, volkorenbrood en sojamelk.

Nicoya, Costa Rica: rijst, mais, pompoen, papaya, yams, eieren, bonen en bananen.

Wat de eetgewoonten gemeenschappelijk hebben is de hoeveelheid vis en het gebrek aan vlees

. ‘Blue zoners’ eten gemiddeld slechts vijf keer per maand vlees en dan nog maar kleine porties. Ze eten vooral plantaardige voedingsmiddelen, drinken alcohol met mate en eten nooit tot ze propvol zitten.

Ze drinken ook geen koeienmelk
  zondag 24 mei 2020 @ 08:57:48 #276
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_193285275
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 08:20 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Wou jij het huidige niveau van zorg en de huidige levensverwachting inruilen voor de vorige eeuwen toen er nog geen neo-liberalisme was
Het neo-liberalisme is nu al eeuwen de dominante cultuur volgens jou? Het word steeds gekker :')
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_193285416
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 08:57 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

Het neo-liberalisme is nu al eeuwen de dominante cultuur volgens jou? Het word steeds gekker :')
hij zegt in je quote letterlijk het tegenovergestelde.
pi_193285845
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 08:23 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Dat was vroeger nog veel meer. Kijk naar de Spaanse Griep en al die tbc en pest etc.
Vroeger was men lang niet zo solidair met de andere generaties. En ook geen solidariteit tussen de verschillende (Europese) landen. Kijk naar Duitsland dat IC-bedden ter beschikking stelt voor Nederlandse patienten. Volgens mij gebeurde dat tijdens de Spaanse Griep niet....
Je maakt er een heel mooi verhaal van. Maar dat is niet solidariteit die ik bedoel. Bovendien ondanks de EU is er geen solidariteit. Het is momenteel schuiven met geld om de financiële wereld te redden en met goedkope arbeid.

Je plaatste een link uit de Tubantia waarvan ik zeg prima en daar ben ik het dan wel mee eens.

Maar nu komt het. Iets later heb je het over rokende tokkies etc. En ik merk vaker op fok dat users dan maar vinden om mensen dan maar niet te helpen. Het constant wijzen op je levenwijze en daar conclusies uit trekken. Wat je vergeet is dat deze rokende tokkie misschien 50 jaar gewerkt heeft en zijn premie netjes afdraagt.

Partijen die berekeningen maken op de man. Waarbij de PVV de kosten raamt van vluchtelingen. En het CDA doet dat een met een werkloze.

Het enige waar de overheid in deze tijd geweldig in presteert is om groepen in de samenleving tegen elkander uit te spelen.

Jong tegen oud
Ziek tegen gezond
Zwart tegen wit
Werkende tegen werkloze.

Enfin, laat ik het zo zeggen. De solidariteit waar ik het over heb is sinds de jaren 90 gedecimeerd.

[ Bericht 0% gewijzigd door Cherni op 24-05-2020 10:13:35 ]
pi_193287876
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2020 10:01 schreef Cherni het volgende:

[..]

Je maakt er een heel mooi verhaal van. Maar dat is niet solidariteit die ik bedoel. Bovendien ondanks de EU is er geen solidariteit. Het is momenteel schuiven met geld om de financiële wereld te redden en met goedkope arbeid.

Je plaatste een link uit de Tubantia waarvan ik zeg prima en daar ben ik het dan wel mee eens.

Maar nu komt het. Iets later heb je het over rokende tokkies etc. En ik merk vaker op fok dat users dan maar vinden om mensen dan maar niet te helpen. Het constant wijzen op je levenwijze en daar conclusies uit trekken. Wat je vergeet is dat deze rokende tokkie misschien 50 jaar gewerkt heeft en zijn premie netjes afdraagt.

Partijen die berekeningen maken op de man. Waarbij de PVV de kosten raamt van vluchtelingen. En het CDA doet dat een met een werkloze.

Het enige waar de overheid in deze tijd geweldig in presteert is om groepen in de samenleving tegen elkander uit te spelen.

Jong tegen oud
Ziek tegen gezond
Zwart tegen wit
Werkende tegen werkloze.

Enfin, laat ik het zo zeggen. De solidariteit waar ik het over heb is sinds de jaren 90 gedecimeerd.
Het meest achterlijke vind ik nog wel de bereidheid van mensen om zichzelf in de voet te schieten als de nare andere maar geen plezier heeft. De samenleving is veel wantrouwender geworden en mensen vinden het maar de normaalste zaak om in te grijpen in andermans leven met stokken die zo tegen jezelf kunnen worden gebruikt. Ook het idee dat het overgrote deel van de mensen wel logisch kan nadenken is eng geworden.

Waarom zou 18 jarige Bloem een eindexamenfeest mogen houden als ik als zwakke bejaarde moet thuisblijven!!!?? Ohh shit de economie stort in en er is geen geld meer voor ouderenzorg!?
Screen_Shot_2018-10-25_at_11.02.15_AM.png

Ik wil afdwingen dat de overheid mijn moraal gaat verplichten op scholen? Wat?! Twee jaar later is de SGP in het kabinet en nu willen zij hetzelfde!?
Screen_Shot_2018-10-25_at_11.02.15_AM.png

Werkloze paupers moeten hun bek houden en alles doen wat de overheid wil. Oh shit nu ben ik zelf werkloos buiten mijn schuld om en nu sta ik binnen twee weken in een klasje met langdurig werklozen en moet ik volgende maand in de groendienst gaan werken!?
Screen_Shot_2018-10-25_at_11.02.15_AM.png
pi_193289043
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2020 10:01 schreef Cherni het volgende:

[..]
Het enige waar de overheid in deze tijd geweldig in presteert is om groepen in de samenleving tegen elkander uit te spelen.

Jong tegen oud
Ziek tegen gezond
Zwart tegen wit
Werkende tegen werkloze.

Enfin, laat ik het zo zeggen. De solidariteit waar ik het over heb is sinds de jaren 90 gedecimeerd.
Waaruit blijkt dat de overheid daar op uit is?
Hugo de Jonge heeft bv duidelijk Marianne Zwagerman veroordeeld om haar uitspraak over het "dorre hout".
Rutte heeft steeds gewezen op het belang van het beschermen van de oudere (zwakkere).
Maar nu ook expliciet de jongeren geprezen.
Je hoeft geen Rutte-fan te zijn (Ik heb nog nooit VVD gestemd), maar de bewering dat groepen "tegen elkaar worden uitgespeeld" vind ik niet kloppen en ik ben benieuwd waaruit dat blijkt.
Tenminste dat "de overheid" dat zou doen. Graag de bron.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_193290137
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 14:25 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Waaruit blijkt dat de overheid daar op uit is?
Hugo de Jonge heeft bv duidelijk Marianne Zwagerman veroordeeld om haar uitspraak over het "dorre hout".
Rutte heeft steeds gewezen op het belang van het beschermen van de oudere (zwakkere).
Maar nu ook expliciet de jongeren geprezen.
Je hoeft geen Rutte-fan te zijn (Ik heb nog nooit VVD gestemd), maar de bewering dat groepen "tegen elkaar worden uitgespeeld" vind ik niet kloppen en ik ben benieuwd waaruit dat blijkt.
Tenminste dat "de overheid" dat zou doen. Graag de bron.
Een bron?
Ik mag toch aannemen dat wanneer je het debat volgt over vluchtelingen, werklozen, pensioenen, klimaat, EU en het ontstaan van splinterpartijen dat een bron niet nodig is. En dan heb ik het niet alleen over een VVD uiteraard. Dan heb ik het niet eens over Sint en Piet dat notabebe al voor een verdeeldheid zorgt. Polarisatie is enorm toegenomen.

Een link dan:
https://www.trouw.nl/nieu(...)-in-quotes~b766cf74/

Heb ik het nog niet over Wilders en Baudet.

[ Bericht 7% gewijzigd door Cherni op 24-05-2020 16:06:46 ]
pi_193290268
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2020 16:01 schreef Cherni het volgende:

[..]

Een bron?
Ik mag toch aannemen dat wanneer je het debat volgt over vluchtelingen, werklozen, pensioenen, klimaat, EU en het ontstaan van splinterpartijen dat een bron niet nodig is. En dan heb ik het niet alleen over een VVD uiteraard. Dan heb ik het niet eens over Sint en Piet dat notabebe al voor een verdeeldheid zorgt. Polarisatie is enorm toegenomen.

Een link dan:
https://www.trouw.nl/nieu(...)-in-quotes~b766cf74/

Heb ik het nog niet over Wilders en Baudet.
De journalistiek is hier degene die polariseert. Ik neem niet aan dat Samson zichzelf een "bejaardenbasher" noemt. Het is net zoiets als D666 (haha 666, lachen!!!) een bejaardenopruimpartij te noemen.
Bovendien: Samson is al een tijdje van het politieke toneel weg. Nogmaals: Ik ben geen Rutte-fan, maar ik vind Rutte (en ook Hugo de Jonge eigenlijk wel) wel typisch iemand die alle partijen "bij elkaar wil houden".
En bovendien: Samson wou de rijke bejaarden "aanpakken". Nou ja, dat verkleint de kloof tussen arm en rijk.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_193290858
[quote]0s.gif Op zondag 24 mei 2020 16:14 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

De journalistiek is hier degene die polariseert. Ik neem niet aan dat Samson zichzelf een "bejaardenbasher" noemt. Het is net zoiets als D666 (haha 666, lachen!!!) een bejaardenopruimpartij te noemen.
Bovendien: Samson is al een tijdje van het politieke toneel weg. Nogmaals: Ik ben geen Rutte-fan, maar ik vind Rutte (en ook Hugo de Jonge eigenlijk wel) wel typisch iemand die alle partijen "bij elkaar wil houden".
En bovendien: Samson wou de rijke bejaarden "aanpakken". Nou ja, dat verkleint de kloof tussen arm en rijk.
[/quote

Rutte zal geen probleem hebben met een 1,5 meter maatschappij. Zijn neus zal die lengte inmiddels wel bereikt hebben. Mooi meetinstrument om op afstand te blijven.

[ Bericht 6% gewijzigd door Cherni op 24-05-2020 17:11:23 ]
pi_193290884
Er gaat heel wat mis met de quote.

[ Bericht 51% gewijzigd door Cherni op 24-05-2020 17:22:56 ]
  zondag 24 mei 2020 @ 17:12:46 #285
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_193290929
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2020 16:01 schreef Cherni het volgende:

Een bron?
Ik mag toch aannemen dat wanneer je het debat volgt over vluchtelingen, werklozen, pensioenen, klimaat, EU en het ontstaan van splinterpartijen dat een bron niet nodig is.
Alsof de politiek ooit anders is geweest.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_193291219
Ik vind van wel. Sinds Fortuyn heeft er een omslag plaats gevonden.
  zondag 24 mei 2020 @ 23:51:22 #287
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_193297706
quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 09:16 schreef archito het volgende:

[..]

hij zegt in je quote letterlijk het tegenovergestelde.
Nee, dat doet ie niet. Hij doet net of er al eeuwen neo-liberalisme is of eeuwen alleen maar armoede, terwijl we in werkelijkheid een hele tijd sociaal democratie hadden en welvarend waren. Pas daarna kwam het neo-liberalisme om alles kapot te maken.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 25 mei 2020 @ 01:35:06 #288
432335 ootjekatootje
Lotus, ook mooi!
pi_193298572
Wie weet wie die ene Corona patiënt is in Duitsland die al weken aan de pomp hangt?

Ik blijf me er al weken over verbazen, iemand hangt daar al vijf weken aan de pomp...

Zoveel patiënten in de ic en die cijfers dalen maar altijd die ene nog in Duitsland. En die zat er al aan toen mijn oom overleed eind april en maar een week aan de pomp.
  maandag 25 mei 2020 @ 01:38:11 #289
478286 Stray_cat
Run, you fools!
pi_193298577
quote:
1s.gif Op maandag 25 mei 2020 01:35 schreef ootjekatootje het volgende:
Wie weet wie die ene Corona patiënt is in Duitsland die al weken aan de pomp hangt?

Ik blijf me er al weken over verbazen, iemand hangt daar al vijf weken aan de pomp...

Zoveel patiënten in de ic en die cijfers dalen maar altijd die ene nog in Duitsland. En die zat er al aan toen mijn oom overleed eind april en maar een week aan de pomp.
Gewoon een ouder persoon die sowieso ernstig ziek was?
I can avoid being seen if I wish, but to disappear entirely, that is a rare gift.
pi_193299374
quote:
1s.gif Op zondag 24 mei 2020 17:05 schreef Cherni het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op zondag 24 mei 2020 16:14 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

De journalistiek is hier degene die polariseert. Ik neem niet aan dat Samson zichzelf een "bejaardenbasher" noemt. Het is net zoiets als D666 (haha 666, lachen!!!) een bejaardenopruimpartij te noemen.
Bovendien: Samson is al een tijdje van het politieke toneel weg. Nogmaals: Ik ben geen Rutte-fan, maar ik vind Rutte (en ook Hugo de Jonge eigenlijk wel) wel typisch iemand die alle partijen "bij elkaar wil houden".
En bovendien: Samson wou de rijke bejaarden "aanpakken". Nou ja, dat verkleint de kloof tussen arm en rijk.
[/quote

Rutte zal geen probleem hebben met een 1,5 meter maatschappij. Zijn neus zal die lengte inmiddels wel bereikt hebben. Mooi meetinstrument om op afstand te blijven.
Wat is jouw alternatief op de 1,50 meter maatschappij?
Het is een richtlijn van het RIVM. Maar dat zal voor jou ook wel weer zo'n politiek liberaal instrument zijn, net als de Mainstream Media.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_193300066
quote:
14s.gif Op maandag 11 februari 2019 22:03 schreef Fir3fly het volgende:

[..]

Haar duim.

Interessante discussie verder, ben benieuwd wat die mevrouw van GL precies verstaat onder overbehandeling.
Alleen (ex)politici mogen behandeld worden de rest mag lekker sterven! of het zelf betalen wat onmogelijk is voor 95 % van de bevolking.

Ruimt wel lekker op dat wel ^O^
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
pi_193300456
quote:
14s.gif Op maandag 25 mei 2020 08:59 schreef Circle.Of.Filth het volgende:

[..]

Alleen (ex)politici mogen behandeld worden de rest mag lekker sterven! of het zelf betalen wat onmogelijk is voor 95 % van de bevolking.

Ruimt wel lekker op dat wel ^O^
Jij snapt nog steeds niet de insteek van deze post.
Het is juist zo dat ik de gevallen onder de loep wil nemen waarbij "niet behandelen" zowel kwantitatief als kwalitatief in het voordeel is van de patient.
De moeilijkheid is alleen dat mensen zoals jij zo achterdochtig zijn (zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten) dat ze overal een kwaadwillende agenda zien van "bejaarden opruimen". Om mensen zoals jij dan tevreden te houden gaan we dus maar door met behandelen, terwijl de artsen al lang weten dat dit in het nadeel van de patient is.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_193300764
Mijn oma zei het vroeger al; jonge mensen kunnen dood en oude mensen moeten dood.
Hebban olla vogala nestas hagunnan, hinase hic anda thu
{o,o}
|)__)
-"-"-
pi_193301105
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 09:33 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Jij snapt nog steeds niet de insteek van deze post.
Het is juist zo dat ik de gevallen onder de loep wil nemen waarbij "niet behandelen" zowel kwantitatief als kwalitatief in het voordeel is van de patient.
De moeilijkheid is alleen dat mensen zoals jij zo achterdochtig zijn (zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten) dat ze overal een kwaadwillende agenda zien van "bejaarden opruimen". Om mensen zoals jij dan tevreden te houden gaan we dus maar door met behandelen, terwijl de artsen al lang weten dat dit in het nadeel van de patient is.
Je zit er totaal naast sjaak met je aannames zowel over mij als persoon als de inhoud van mijn post.

Succes verder..
http://epicshirtsandgadgets.spreadshirt.nl/
Epic Beard Man is in My web Shop ;-]
pi_193304603
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 10:04 schreef kleinvogelijn het volgende:
Mijn oma zei het vroeger al; jonge mensen kunnen dood en oude mensen moeten dood.
:o
pi_193304665
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 10:04 schreef kleinvogelijn het volgende:
Mijn oma zei het vroeger al; jonge mensen kunnen dood en oude mensen moeten dood.
Dat hoeft helemaal niet.
Als iemand gezond is en heeft nog plezier in het leven, is dat prima. Ik wil graag belasting betalen opdat we in een maatschappij blijven leven waar er een mogelijkheid blijft tot hoge ouderdom in gezondheid. Mensen (ook ik) genieten bv van het nieuws dat een 96 jarige oorlogsveteraan nog een parachutesprong maakt bij Arnhem.
Het gaat alleen om de zinloze behandeling die de kwaliteit van het leven verminderen.
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_193308255
quote:
0s.gif Op maandag 25 mei 2020 14:44 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Dat hoeft helemaal niet.
Als iemand gezond is en heeft nog plezier in het leven, is dat prima. Ik wil graag belasting betalen opdat we in een maatschappij blijven leven waar er een mogelijkheid blijft tot hoge ouderdom in gezondheid. Mensen (ook ik) genieten bv van het nieuws dat een 96 jarige oorlogsveteraan nog een parachutesprong maakt bij Arnhem.
Het gaat alleen om de zinloze behandeling die de kwaliteit van het leven verminderen.
Goed punt; dat is een discussie waar men niet aan wil beginnen, omdat er heel veel geld wordt uitgegeven aan behandelingen, die eigenlijk weinig nut hebben. Met name als het om kankerbestrijding gaat, kun je vaak spreken van rekken van leven en lijden. Mijn moeder heeft dat recentelijk gezien bij een onlangs overleden oom, en haar conclusie was dat ze niet eens aan een behandeling zou beginnen.

Wat dat aangaat zou er meer geld in het voorkomen van gezondheidsproblemen moeten worden gestopt. In het geval van Corona zien we een vrijwel direct verband tussen een tekort aan vitamine D, en de ernst en lengte van de ziekte. Dat geeft te denken over waar we heel simpel winst kunnen behalen.
pi_193316563
Groenlinks: misschien moeten wij oudere niet meer opereren na hun 70ste, met uitzondering op moslims en asielzoekers.

quote:
0s.gif Op zondag 24 mei 2020 12:51 schreef Glazenmaker het volgende:
Oh shit nu ben ik zelf werkloos buiten mijn schuld om en nu sta ik binnen twee weken in een klasje met langdurig werklozen en moet ik volgende maand in de groendienst gaan werken!?
Ja.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_193317798
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 09:31 schreef HSG het volgende:
Groenlinks: misschien moeten wij oudere niet meer opereren na hun 70ste, met uitzondering op moslims en asielzoekers.
[..]

Ja.
Weer zo'n domme opmerking van een aanhanger van de populistische partijen.

Lees het artikel

https://www.tubantia.nl/h(...)KXXmyaG5yOH8jwzIaar8

Electoraal verlies

Olde Rikkert begrijpt echter wel dat het zo gaat. "In de politiek is er natuurlijk angst voor electoraal verlies, voor populistische partijen die roepen 'u laat mensen doodgaan'." Maar de 'smalle kijk' doet geen recht aan ouderen. "Het blijkt heel moeilijk voor mensen die niet in de ouderenzorg zitten om zich te realiseren dat de mensen zelf niet zo tegen de dood opzien. Als je gewend bent te vechten tegen het sterven, als dat je dagelijkse bezigheid is in de politiek of in de gezondheidszorg, is het moeilijk te onderkennen dat de vraag die gesteld wordt een andere is. Dat de patiënt het misschien niet zo erg vindt te overlijden, maar zich wel zorgen maakt over de manier waarop."
Je kunt beter één kaars opsteken dan duizend maal de duisternis vervloeken.
pi_193318812
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 mei 2020 10:57 schreef Twentsche_Ros het volgende:

[..]

Weer zo'n domme opmerking van een aanhanger van de populistische partijen.

Lees het artikel

https://www.tubantia.nl/h(...)KXXmyaG5yOH8jwzIaar8

Electoraal verlies

Olde Rikkert begrijpt echter wel dat het zo gaat. "In de politiek is er natuurlijk angst voor electoraal verlies, voor populistische partijen die roepen 'u laat mensen doodgaan'." Maar de 'smalle kijk' doet geen recht aan ouderen. "Het blijkt heel moeilijk voor mensen die niet in de ouderenzorg zitten om zich te realiseren dat de mensen zelf niet zo tegen de dood opzien. Als je gewend bent te vechten tegen het sterven, als dat je dagelijkse bezigheid is in de politiek of in de gezondheidszorg, is het moeilijk te onderkennen dat de vraag die gesteld wordt een andere is. Dat de patiënt het misschien niet zo erg vindt te overlijden, maar zich wel zorgen maakt over de manier waarop."

Verander de leeftijd van 70 naar alle leeftijden. Waarom toch even een leeftijd aangeven. Overbehandeling is dat niet van toepassing op alle leeftijden. Niet gek dat er argwaan ontstaat om juist 70 te benoemen die zo ongeveer overeenkomt met de AOW.

Bovendien ben je nog altijd zelf baas van je eigen lichaam om een behandeling toe te staan of niet.

Overigens is het in Nederland sowieso al geregeld dat je niet eens behandeld word bij bepaalde ziektes. Daarom ook dat er mensen uitwijken naar België waar men nog een behandeling toestaat om het leven te rekken.

Een collega had darmkanker(61 jaar). In Nederland kreeg hij geen behandeling. Is naar België gegaan en heeft nog 3 jaar geleefd. In Nederland had men de diagnose gesteld van circa 6 maanden. Bedankt en tot ziens. In België werd ook aangegeven dat het uiteindelijk einde oefening zou worden. Maar een rek van 2 tot 4 jaar werd mogelijk.

Wie ben jij dan om iemand die 2,5 jaar niet te gunnen als die persoon er zelf voor kiest, ondanks de nadelen.

Overigens ben ik voor euthanesie. Het grote verschil zit hem in het benoemen van een leeftijd waar men het steeds over heeft.

En terugkomend op die 1,5 meter. Waar is die op gebaseerd? Waarom geen 2 meter. Maw ik ben voorstander om het gewoon weer op te pakken zonder die 1,5 meter. En vertrouw je het niet dan mag jij voor mij rustig 1,5 meter aanhouden. Sterker nog je mag er 5 van maken.

[ Bericht 7% gewijzigd door Cherni op 26-05-2020 12:18:56 ]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')